Τρίτη 21 Μαΐου 2013

Τo εφάπαξ καταλήγει στην εφορία για όσους έχουν χρέη


Τι κι αν έχει ενταχθεί κάποιος στη ρύθμιση. Το γεγονός ότι μέσω αποκτά ένα εισόδημα για την  τον καθιστά ικανό να πληρώσει τα χρέη του και έτσι όσοι έχουν χρέη προς τοδημόσιο καταλήγουν να λαμβάνουν “κουρεμένο” .
Οι εντολές του υπουργείου είναι αυστηρές. Καμία περίπτωση δεν εξαιρείται. Μάλιστα από το εφάπαξ αφαιρείται ολόκληρο το ποσό ακόμη και εάν ο οφειλέτης έχει υπαχθεί σε ρύθμιση.
Οι πληροφορίες λένε ότι από την εφορία τα κατασχετήρια πέφτουν βροχή προς τα ασφαλιστικά ταμεία.
Για να εισπράξει κάποιος το εφάπαξ πρέπει να λάβει φορολογική ενημερότητα. Όταν κάνει όμως τη σχετική αίτηση στην περίπτωση που είναι οφειλέτης ενημερώνεται ότι το ποσό γίνεται άμεσα απαιτητό.
Μάλιστα στις περιπτώσεις όπου το εφάπαξ είναι ίσο ή μικρότερο από τις οφειλές στην εφορία τότε κατάσχεται ολόκληρο.

polispress
Διαβάστε περισσότερα » »

Η Αθηνά Ωνάση, ο Ριμπολόλεφ και οι κινήσεις της κυβέρνησης

Σύμφωνα με το άρθρο 9 της ιδιόχειρης διαθήκης του Αριστοτέλη Ωνάση απαιτείται η άμεση διακοπή κάθε διαδικασίας αγοραπωλησίας του Σκορπιού με κυβερνητική παρέμβαση!Τις σοβαρότατες ευθύνες και τις αγκυλώσεις της κυβέρνησης αναδεικνύει η υπόθεση αγοραπωλησίας του Σκορπιού από την Αθηνά στον Ρώσο ολιγάρχη Ντιμήτρη Ριμπολόβλεφ. Το άρθρο 9 της διαθήκης που συνέταξε προσωπικώς ο Αριστοτέλης Ωνάσης είναι σαφές, όπως σαφής είναι και η ανεπάρκεια κυβερνητικών παραγόντων να περιφρουρήσουν το εθνικό συμφέρον.
Σημερινά δημοσιεύματα κάνουν λόγο περί παρέμβασης της Δικαιοσύνης στην υπόθεση, η οποία κινείται στα όρια της νομιμότητας με τις νομικίστικες ακροβασίες στις οποίες επιδόθηκαν οι δικηγόροι της Αθηνάς Ωνάση και το Ντιμήτρη Ριμπολόλεφ. Κι εδώ, για μια φορά ακόμα, έρχεται στο προσκήνιο η ολύμπια στωϊκότητα της τρικομματικής κυβέρνησης.
Σύμφωνα λοιπόν με το άρθρο 9 στη διαθήκη, ο ή θα μείνει στην οικογένειά του ή θα μεταβιβαστεί στο ελληνικό Δημόσιο, κλείνοντας οποιοδήποτε παράθυρο σε ενδεχόμενη πώληση. Με τρόπο που αποδεικνύει την αγάπη που είχε προς την πατρίδα, ο Αριστοτέλης Ωνάσης ξεκαθάρισε τι θα έπρεπε να κάνουν οι κληρονόμοι του αν θα αδυνατούσαν να αντεπεξέλθουν στα έξοδα συντήρησης του Σκορπιού και της Σπάρτης.
Γράφει επί λέξει: «Θα προσφερθεί η νήσος Σκορπιός πρώτον και κατά προτίμησιν εις το Ελληνικό δημόσιον διά την χρήσιν ως θερέτρου του εκάστοτε αρχηγού του Ελληνικού κράτους, υπό τον όρον ότι το δημόσιον θα αναλάμβανε την συντήρησιν αυτού.
«Εάν το δημόσιον αποδεχθεί την δωρεάν, τότε η νησίς Σπάρτη θα δωρηθεί εις την Ολυμπιακή αεροπορίαν διά να χρησιμοποιηθεί ως θέρετρον του προσωπικού και ιδίως ως θερινή παιδική στέγη των τέκνων των. Εάν το δημόσιον αρνηθή την αποδοχή της δωρεάς του Σκορπιού, τότε αμφότεραι αι νησίδες Σπάρτη και Σκορπιός θα περιέλθουν στην κυριότητα της Ολυμπιακής αεροπορίας».
Η ασέβεια της Αθηνάς και η υποχρέωση Σαμαρά
Επομένως προκύπτει ένα μείζον πολιτικό και ηθικό ζήτημα.
Αφ’ ενός η κ. Αθηνά Ωνάση επεχείρησε να πωλήσει κάτι το οποίο ουσιαστικά δεν της ανήκει αλλά σύμφωνα με τη διαθήκη του παππού της, τής προσφέρεται κληρονικώ δικαίω προς χρήση και επί της κυριότητας του οποίου θα έπρεπε να έχει πάρει θέση η κυβέρνηση και η όποια διοίκηση της υπό εκκαθάριση παλιάς «Ολυμπιακής Αεροπορίας». Κι επειδή η κίνηση της εγγονής του Αριστοτέλη Ωνάση αποτελεί ένδειξη μέγιστης ασέβειας προς το πρόσωπό του θα έπρεπε ήδη να έχει απασχολήσει υπουργούς και κυβερνητικούς παράγοντες.
Αφ’ ετέρου, οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι τεράστιες. Τα μέλη αυτού του υπουργικού συμβουλίου δεν προήλθαν από πολιτικές παρθενογεννέσεις και θα έπρεπε να γνωρίζουν πολύ καλύτερα πώς θα έπρεπε να έχουν παρέμβει στην υπόθεση αυτή. Χαρακτηριστική είναι η αποκάλυψη που έχει κάνει ο βουλευτής των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» κ. Βασίλης Καπερνάρος για τον υπουργό Ανάπτυξης κ. Κωστή Χατζηδάκη. Ήταν ο υπουργός Μεταφορών που υπέγραψε την πώληση της «Ολυμπιακής Αεροπορίας» και προώθησε την εκκαθάριση της παλιάς εταιρείας που πέρασε από την οικογένεια Ωνάση στο Δημόσιο.
Τόσο ο υπουργός, όσο και οι συνεργάτες του όφειλαν να γνωρίζουν αυτόν τον όρο στη διαθήκη του Αριστοτέλη Ωνάση και να παρέμβουν ενεργά από την πρώτη στιγμή που παρατηρήθηκαν κινητικότητα για την πώληση του Σκορπιού εκ μέρους της Αθηνάς. Από την άλλη πλευρά, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος αντί να επιδείξει προθυμία να εγκρίνει την πώληση θα έπρεπε να συμβουλευτεί τους στρατιωτικούς νομικούς για τους κινδύνους που ελλοχεύει η αδιαφορία της κυβέρνησης να τηρήσει τη νομιμότητα στην υπόθεση αυτή. Υπάρχουν θέματα εθνικής ασφάλειας και πολλά άλλα, όπως οι ορέξεις του ΤΑΙΠΕΔ, τα οποία μπορεί να ενδιαφέρουν τον κ. Παναγιωτόπουλο προσωπικώς, ωστόσο αποτελούν μέρος των υπουργικών καθηκόντων του.
Η βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης
Πολιτικός αξιωματούχος σχολίασε δηκτικά: «Η ενέργεια της Αθηνάς Ωνάση δεν είναι μόνο προσβολή προς τη μνήμη του παππού της αλλά και μια κραυγαλέα περιφρόνηση της ελληνικής κυβέρνησης. Ο κ. Αντώνης Σαμαράς υποχρεούται να περιφρουρήσει το κύρος της κυβέρνησης και κυρίως της χώρας». Στην παρούσα φάση, που αναζητείται νομική φόρμουλα, κάποιοι εισηγούνται εφαρμογή του άρθρου 9 της διαθήκης Ωνάση επ’ ωφελεία του Δημοσίου και του ελληνικού λαού.
Η κόρη του Τιερρύ Ρουσέλ και της Χριστίνας Ωνάση άλλωστε, δεν φαίνεται να αντιλαμβάνεται τι συμβαίνει με την οικονομική κρίση. Πρόσφατα έδωσε το ευτελές ποσόν του 1,3 εκατ. ευρώ για τη μεταφορά αλόγων από την Ευρώπη στη Βραζιλία προκειμένου να διεξαχθεί τουρνουά ιππασίας στο Ρίο Ντε Τζανέιρο με τη “Lufthansa” επειδή θα είχε το όνομά της.
Η σύζυγος του διασήμου αναβάτη κ. Αλβάρο Αλφόνσο ντε Μιράντα Νέτο μπορεί να μην αντιλαμβάνεται πώς νοείται το «εθνικό συμφέρον» στην Ελλάδα, ωστόσο και η κυβέρνηση δεν πρέπει να διεκδικεί το ρόλο του «Αστραχάν» στην υποτέλεια. Να γίνει αποδεκτή η τελευταία επιθυμία του Αριστοτέλη Ωνάση και να τελειώσει η ιεροσυλία που προσβάλλει τη μνήμη του. Να γίνει άμεση εθνικοποίηση του Σκορπιού και της Σπάρτης.

newsbomb
polispress
Διαβάστε περισσότερα » »

Πέθανε ο Τόμας Πρωτόπαπας

Μετά από έξι περίπου εβδομάδες στην εντατική ο Τόμας Πρωτόπαπας άφησε την τελευταία του πνοή το βράδυ της Τρίτης (21/05).
Ο Τόμας Πρωτόπαπας που νοσηλευόταν από τα τέλη του Μαρτίου σε νοσοκομείο της Αθήνας κατέληξε το βράδυ της Τρίτης (21/05) μετά από μια σοβαρή λοίμωξη, βυθίζοντας σε πένθος την οικογένειά του αλλά και όλο το περιβάλλον που τόσο καιρό στάθηκε κοντά στους δικούς του ανθρώπους.
Το διάστημα που προηγήθηκε, οι γιατροί είχαν χορηγήσει αρκετές διαφορετικές φαρμακευτικές αγωγές, ελπίζοντας σε μια αντίδραση του οργανισμού του ηθοποιού.
Ο 26χρονος ηθοποιός, που έγινε ευρύτερα γνωστός από τη συμμετοχή του στο δημοφιλές σήριαλ "Βασιλιάδες", είχε ένα τροχαίο ατύχημα όπου και τραυματίστηκε σοβαρά, όταν έπεσε πάνω του με μεγάλη ταχύτητα διερχόμενο όχημα στην Αττική οδό. Από εκείνη τη μέρα και μέχρι τη στιγμή του θανάτου του, η οικογένειά του, η κοπέλα του, οι φίλοι του και οι συνεργάτες του, δεν έφυγαν στιγμή από το πλευρό του.

cosmo.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Το «στίγμα» των Ελλήνων στην Πολυνησία

Η ιστορία μας, όπως έχουμε προσπαθήσει να αναδείξουμε σε πολλές μελέτες μας, έχει πολλές χιλιετίες ζωής και μάλιστα σε όλες τις πτυχές της. (πολιτισμός, τεχνολογία, γλώσσα, κλπ). Ο Ελληνισμός ταξίδεψε σε όλον τον κόσμο από τα πανάρχαια κιόλας χρόνια…
Σε προηγούμενο άρθρο μας μιλήσαμε για τα υπερπόντια ταξίδια των Ελλήνων, ως την Αμερική.
Τώρα ένας άλλος ξένος επιστήμονας έρχεται να επιβεβαιώσει, βάσει έρευνας, την συγκεκριμένη άποψη, συμβάλλοντας και αυτός με την σειρά του στην ενίσχυση της άποψης σε σχέση με την έντονη παρουσία του Ελληνισμού και γενικότερα του ελληνικού στοιχείου σε όλον τον πλανήτη.
Ο λόγος για τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου της Χαϊδελβέργης, Nors Sigurd Josephson, ο οποίος στο βιβλίο του «Ένας αρχαϊκός Ελληνικός πολιτισμός στην νήσο του Πάσχα» (εκδ. Νέα Θέσις) παρατηρεί και περιγράφει τις πολυάριθμες ομοιότητες της γλώσσας μας με τα Πολυνησιακά, διάλεκτος που χρησιμοποιούν στην Νήσο του Πάσχα.
Βάσει των αποτελεσμάτων της έρευνάς του, η αρχαία Ελληνική γλώσσα «ταξίδεψε» ως την Χιλή, με αποτέλεσμα τα Πολυνησιακά και κυρίως η ιδιωματική γλώσσα της Νήσου του Πάσχα να έχουν κοινή ετυμολογική προέλευση!
Το όνομα της Πολυνησίας προέρχεται από το πολύ + νήσος και έχει άρα ελληνική προέλευση. Οι ελληνικές διάλεκτοι μάλιστα, που, σύμφωνα με τον κ. Josephson, επηρέασαν περισσότερο τα πολυνησιακά ήταν η κυκλαδική και η κυπριακή. Ο Josephson δεν είχε καμία σχέση με την Ελλάδα… Ξεκίνησε να ερευνά την γλώσσα της Νήσου του Πάσχα και, όπως δηλώνει ο ίδιος, τα στοιχεία τον οδήγησαν στην χώρα μας.
Αγάλματα στα νησιά του Πάσχα
Κυκλαδίτικα αγαλματίδια
«Αγάπησα πολύ την Ελλάδα μέσα από την έρευνά μου. Δεν έχω κανένα συγγενή στη χώρα σας, δεν είχα κανένα λόγο να  διαπιστώσω πως οι πολυνησιακές γλώσσες έχουν εν μέρει καταγωγή αρχαιοελληνική. H σχέση αυτή μού προέκυψε κατά την αναζήτηση της καταγωγής των λέξεων της Nήσου του Πάσχα. Kαι αυτό μου έγινε έργο ζωής», αναφέρει στο Έθνος της Kυριακής.
Προκειμένου να γίνει όσο το δυνατόν πιο βέβαιος για το αποτέλεσμα της μελέτης του, αποφάσισε να γυρίσει όλη την Ελλάδα.
«Έπρεπε να μαζέψω στοιχεία. Nα μάθω τις Ελληνικές λέξεις και την σημασία τους. Άρχισα να μαθαίνω Ελληνικά, να διαβάζω την γλώσσα. Είναι πολύ ενδιαφέρουσα η γλώσσα σας», υπογραμμίζει ο Καθηγητής.
πυλεςΠέραν όμως των γλωσσικών ομοιοτήτων που παρουσίαζαν οι δύο λαοί ο κ. Josephson παρατήρησε και άλλες ομοιότητες που αφορούσαν την κουλτούρα, τον πολιτισμό, την αρχιτεκτονική τους. κλπ.
«Mεγάλη εντύπωση μου έκανε το γεγονός ότι στη Nήσο του Πάσχα υπάρχει ένα μνημείο ιστορικό, που το λένε Ahu Te-pito-te kura. Είναι ένας στρογγυλός ομφάλιος λίθος, που κατασκεύασαν για να τιμήσουν τον τόπο καταγωγής τους, τον Oμφαλό της Γης όπως είχαν στο μυαλό τους την Eλλάδα», αναφέρει.
Αλλά και στην μουσική τα κοινά σημεία είναι εμφανή.
H λέξη «ako» <ἂδω (=τραγουδώ) και η λέξη «paina», η οποία μας παραπέμπει στον Παιάνα, υμνητικό τραγούδι για τον Απόλλωνα.
Η εξήγηση που δίνει γι αυτό το φαινόμενο είναι ότι οι Έλληνες ταξίδεψαν στον Ειρηνικό ωκεανό πριν πολλά χρόνια και ίδρυσαν αποικίες.
Χαρακτηριστική είναι η δήλωσή του μετά την επίσκεψή του στους Δελφούς:
«O ομφαλός του κόσμου (αναφέρεται στους Δελφούς, που σύμφωνα με την μυθολογία είναι το κέντρο του κόσμου) είχε ένα παρακλάδι στον νότιο Eιρηνικό. Kαι τα σημάδια τα έχουμε…».
Την ίδια ώρα λοιπόν που κάποιοι εκ των Ελλήνων αγνοούν, διαστεβλώνουν ή και ατιμάζουν με κάθε τρόπο την ιστορία μας, υπάρχουν επιστήμονες εκτός Ελλάδος, που έχουν αφιερώσει την ζωή τους στην έρευνα, προκειμένου να αποδείξουν και να βροντοφωνάξουν την αλήθεια για την παρουσία, και την προσφορά του Ελληνισμού σε παγκόσμιο επίπεδο.
 
apocalypsejohn
Διαβάστε περισσότερα » »

Εορδαία: Οικονομική ασφυξία στον Αγροτικό Συνεταιρισμό

Οξύ πρόβλημα ρευστότητας αντιμετωπίζει ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Εορδαίας γιατί τα μέλη του έχουν περιορίσει τις συναλλαγές τους και οι τράπεζες έχουν κλείσει τις στρόφιγγες των δανείων με αποτέλεσμα οι απλήρωτοι επί μήνες υπάλληλοι να βρεθούν αντιμέτωποι ακόμη και με τον κίνδυνο της απόλυσης. Ανάσα στο οικονομικό αδιέξοδο θα μπορούσε να δώσει το άνοιγμα προγράμματος του Τοπικού πόρου Ανάπτυξης με την εκταμίευση του ποσού των 250 χιλιάδων Ε από επενδύσεις που έκανε η πρώην ΕΑΣ Εορδαίας πλην όμως το πρόγραμμα «πάγωσε» τα δύο τελευταία χρόνια. Την ίδια στιγμή εκδικάζονται στα δικαστήρια οι Αγωγές κατά Αγροτών για συνολικές οφειλές ύψους ενός εκατομμυρίου Ε και οι πρώτες αποφάσεις έφεραν στα ταμεία του Αγροτικού συνεταιρισμού Εορδαίας 200 χιλιάδες Ευρώ.

ΕΡΑ ΚΟΖΑΝΗΣ Σύνταξη: Μαίρη Κεσκιλίδου
Διαβάστε περισσότερα » »

Πτολεμαΐδα: Σύλληψη δύο ατόμων για κλοπή

Δύο γυναίκες, μια 25χρονη ελληνίδα και μια 40χρονη αλλοδαπή, υπήκοο Αλβανίας συνέλαβαν χθες (20-05-2013) το απόγευμα στην Πτολεμαΐδα, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας, για κλοπή. Οι δύο γυναίκες χθες το απόγευμα ενεργώντας από κοινού μπήκαν σε γραφεία Συλλόγου στην Πτολεμαΐδα και εκμεταλλευόμενες την ενασχόληση 52χρονης ημεδαπής με την εργασία της, αφαίρεσαν δίχως να γίνουν άμεσα αντιληπτές, την τσάντα της και ακολούθως τράπηκαν σε φυγή. Ύστερα από αναζητήσεις, οι δυο γυναίκες εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν, ενώ η αφαιρεθείσα τσάντα που βρέθηκε στην κατοχή των δυο γυναικών αφού κατασχέθηκε, αποδόθηκε στην ιδιοκτήτριά της. Οι συλληφθείσες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κοζάνης.

ΕΡΑ ΚΟΖΑΝΗΣ – Σύνταξη: Μάκης Νασιάδης
Διαβάστε περισσότερα » »

Η Δήμαρχος Εορδαίας και το Δ.Σ. του Δήμου Εορδαίας σας προσκαλούν στην έναρξη της 15ης Ανθοκομικής Έκθεσης

http://www.ptolemaida.gr/Deltia-Typou/2013/maios/21/anthokomiki-m.jpg


http://www.ptolemaida.gr/Deltia-Typou/2013/maios/21/prosklisi.jpg
Διαβάστε περισσότερα » »

Ανακοίνωση του Συλλόγου Ατόμων με Αναπηρία Π.Ε.Κοζάνης

amea pe kozanisΟ Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρία Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας ενημερώνει πως σύμφωνα με την 21η κλήρωση του Λαϊκού Λαχείου ο αριθμός που κερδίζει την τηλεόραση είναι ο 1610.
Ευχαριστούμε θερμά όλους τους συμμετέχοντες!!!


Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ


Μήγγος Μιχάλης
Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


Συμεωνίδης Μάριος


Διαβάστε περισσότερα » »

Πατέντες στα τρόφιμα: Το φρικιαστικό σενάριο γίνεται πραγματικότητα

Monsanto: δίπλωμα ευρεσιτεχνίας στα Μπρόκολα!

Η Eπέλαση του Codex
alimentarius!

http://stopalimentarius.wordpress.com/2012/08/16/foodpattern

Αν το ψάξετε, τις τελευταίες δεκαετίες έχουν δημιουργηθεί κάποιοι πολυεθνικοί κολοσσοί οι οποίοι αφορούν τον χώρο των τροφίμων και ποτών.

Πολυεθνικές που έχουν ένα σωρό θυγατρικές και ελέγχουν την διακίνησή των τροφίμων του πλανήτη και φυσικά ορίζουν τις τιμές του.
Αυτό έχει το αποτέλεσμα που όλοι βιώνουμε πλέον στα super-markets των πολυεθνικών του πλανήτη.
Χαμηλής ποιότητας τρόφιμα, σε αυξημένες τιμές και αντιστρόφως ανάλογες του πραγματικού βιοτικού επίπεδου του πληθυσμού.
Στην κορυφή αυτών των εταιρειών, μπορείτε να διακρίνετε την Cocal Cola και την Mosanto.
Στατιστικά αυτές οι δυο εταιρείες ευθύνονται για ένα τεράστιο ποσοστό μόλυνσης του πλανήτη.


Και αν το σκεφθείτε υποτίθεται πως παράγουν προϊόντα τα οποία τρώμε η πίνουμε!
Φυσικά αυτές οι εταιρείες έχουν άρρηκτα ισχυρους δεσμούς συμφερόντων η ιδιοκτησίας με φαρμακευτικούς, τραπεζικούς η άλλους κολοσσούς πολυεθνικές του πλανήτη.

Το λέμε και το φωνάζουμε καιρό, πως όλα αυτά που γινονται σαν στόχο έχουν τον απόλυτο έλεγχο του ανθρώπου και το κέρδος για αυτούς που διακινούν τα νήματα σε αυτές τις πολυεθνικές.
Έλεγχο στη τροφή, στον λόγο, στην έκφραση, στην σκέψη. Ελέγχο σε όλα….


Μια από τις λύσεις τους για αυτό, συγχρόνως με την επιβολή νομοθεσιών για την “ασφάλεια και το καλό μας, ειναι και οι πατέντες.
Πατέντες παντού και όχι μόνο στο λογισμικό. Στόχος η πλήρης εξάρτηση και η κατανάλωση από τα προϊόντα των πολυεθνικών.



Δούλευε και κατανάλωνε. Μην σκέφτεσαι…



Πρόσφατα λοιπόν η Mosanto, είχε καταθέσει δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για το μπρόκολο (!!!) και παραδόξως, το Ευρωπαϊκό Γραφείο Διπλωμάτων



Ευρεσιτεχνίας (ΕΓΔΕ) ακύρωσε την προγραμματισμένη ακροαματική διαδικασία για το αμφιλεγόμενο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας της Monsanto για το μπρόκολο .
Η Μonsanto με αυτό το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας (EP1069819 ) για το μπρόκολο που προέρχεται από συμβατικές καλλιέργιες έχει όλα τα δικαιώματα της παραγωγής του.
Η εταιρία Syngenta, η οποία άσκησε έφεση κατά του διπλώματος ευρεσιτεχνίας, απρόσμενα πρότεινε την ακύρωση της προγραμματισμένης ακρόασης.
Το ΕΓΔΕ δέχτηκε αυτό το αίτημα από την εταιρεία, αυτό σημαίνει ότι το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για το μπρόκολο το οποίο προέρχεται από συμβατικές καλλιέργιες, θα πρέπει τώρα να γίνει δεκτό με μικρές μόνο τροποποιήσεις!!

Το ΕΓΔΕ καθώς και ο Γερμανός υπουργός Γεωργίας δεν έδωσαν καμμία δημόσια εξήγηση ως προς το γιατί η μεγάλη προγραμματισμένη ακροαματική διαδικασία ακυρώθηκε έτσι ξαφνικά .



Ωστόσο, η δημόσια διαμαρτυρία θα συνεχιστεί, και εμείς δεν θα σταματήσουμε την κινητοποίηση για τη διαδήλωση

λέει ο Ruth Tippe της οργάνωσης ” Δεν υπάρχουν καθόλου πατέντες για τη Ζωή! “,
Η οποία είχε συμμετάσχει στην προετοιμασία της διαδήλωσης, μαζί με αγρότες, τους Φίλους της Γης, Greenpeace, Misereor και άλλες οργανώσεις που μάχονται ενάντια στις πατέντες σε φυτά και ζώα (η Monsanto έχει ήδη ζητήσει να της δωθεί πατέντα για όλα τα εκτρεφόμενα γουρούνια).
Πριν τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας οι καταναλωτές είχαν μια πολύ ευρύτερη επιλογή μεταξύ διαφόρων παραγωγών.
Τώρα το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας θα εξαφανίσει το δικαίωμα επιλογής.
σφραγίδα πατενταρισμένης τροφής.


Μέχρι σήμερα η Monsanto κυρίως αλλά και άλλες εταιρείες έχουν κατοχυρώσει 42 είδη λαχανικών!
Δεδομένου ότι τα εν λόγω λαχανικά πωλούνται ήδη σε πολλές χώρες της Ευρώπης μπορούμε να βγάλουμε κάποια συμπεράσματα για τα πατενταρισμένα λαχανικά (δείτε την παρακάτω εικόνα):

Είναι απολύτως ευνόητο πως θα έρθει ο καιρός με τις νομοθεσίες και τις πατέντες που ο απλός κήπος στην αυλή η η γλάστρες με τα λαχανικά στο μπαλκόνι, θα ειναι παράνομος, με ποινές πολύ αυστηρές.
Για το…. κάλο μας” φυσικά…

Αποτελέσματα της διοξίνης σε ανθρώπους, μετά τον ψεκασμό των Αμερικάνων στον πόλεμο του Βιετνάμ.
Ακόμα και σήμερα συνεχίζονται οι καρκινογενέσεις.
Αυτή η ουσία υπάρχει στο 70% τροφίμων & πόσιμων που αγοράζουμε από τα super-markets:

τα δείγματα ειναι από το Πανεπιστήμιο Του-Ντου, στη πόλη Χο-Τσι-Μινχ του Βιετνάμ.

Θέλουν τον έλεγχο. Να ελέγχουν την τροφή. Τον σπόρο. Τους δομικούς λίθους της διατροφής.


Οι πατέντες ειναι η διαδικασια του να κατέχουν την τροφή. Όλη την τροφή…


Αν ελέγχουν τους σπόρους, ελέγχουν την τροφή. Το γνωρίζουν, ειναι στρατηγικό.
Είναι ισχυρότερο από βόμβες, ισχυρότερο από όπλα. Ο καλύτερος τρόπος να ελέγξεις τον παγκόσμιο πληθυσμό.

Και τέλος μη ξεχνάτε πως ειναι απόλυτα λάθος η αίσθηση που μας δίνουν, πως έχει ο άνθρωπος μέσα στην φύση.
Η πραγματικότητα, είναι αυτή στη δεξιά πλευρά της παρακάτω εικόνας:




Πηγή: osarena.net
 stopalimentarius.wordpress.com

To διαβάσαμε:http://filonoi.gr/
 

πηγη
thesecretrealtruth
Διαβάστε περισσότερα » »

Η Βουλγαρία ζητά άδεια από την Ελλάδα για μνημείο του Gotse Delchev

Η Βουλγαρία θέλει να ανεγείρει ένα άγαλμα- μνημείο, στην περιοχή των Σερρών, στο μέρος όπου πέθανε το 1903 ο Βούλγαρος ήρωας Γκότσε Ντέλτσεφ.


Ο Δήμος  του Μπλαγκόεβγκραντ- αναφέρει  το βουλγαρικό Φόκους που επικαλείται δημοσίευμα της Ούτρινσκι Βέσνικ των Σκοπίων- απέστειλε γραπτό αίτημα για την κατασκευή του μνημείου.

Η πρωτοβουλία είναι του περιφερειάρχη του Μπλαγκόεβγκραντ, Κονταντίν Χατζνίγκεφ, ο οποίος συνέλεξε υπογραφές για να ζητήσει την άδεια από τις ελληνικές αρχές.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα η πρωτοβουλία ήταν επιτυχής και η αίτηση υποβλήθηκε πριν από λίγες ημέρες. Υποστηρίχθηκε, μάλιστα, από Βούλγαρους ιστορικούς, δημοσιογράφους, γιατρούς, επιχειρηματίες και δημάρχους του Μπλαγκόεβγκραντ.

Το δημοσίευμα επικαλείται πληροφορίες από την ελληνική πύλη Cerres Info και τονίζει ότι ανώνυμες διπλωματικές πηγές σχολιάζουν ότι για το θέμα πρέπει να αποφασίσει το Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας.

Η πρωτοβουλία ενδέχεται  να γίνει  δεκτή εφόσον συμφωνηθεί από τη Βουλγαρία, κοντά στο άγαλμα του Ντέλτσεφ να υπάρχει και το μνημείο του Έλληνα πολεμιστή Ιωάννη Βελισσάριου που σκοτώθηκε κατά το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, γράφει το δημοσίευμα.

echedoros-a.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Βελιγράδι: «Να συγχαρούμε τους Νοτιοσλάβους που θέλουν και τη νότια Σερβία»

«Η Μεγάλη Σλαβική Μακεδονία και ο καθένας με τον ...πόνο του!»





Η νοτιοσλαβική τηλεόραση Sitel δημοσίευσε έναν χάρτη της Μεγάλης Μακεδονίας, την οποία αποβλέπει το σλαβικό κρατίδιο και στο χάρτη εμπεριέχονται τμήματα της Σερβίας, της Αλβανίας, της Ελλάδας και της Βουλγαρίας.

Βελιγράδι.

«Να συγχαρούμε τους γείτονές μας νοτιοσλάβους»...


Η νοτιοσλαβική τηλεόραση «Sitel» δημοσίευσε πριν από δύο ημέρες στην επίσημη ιστοσελίδα της στο Facebook έναν χάρτη της λεγόμενης «Μεγάλης Μακεδονίας» στην οποία περιοχή εμπεριέχονται τμήματα  γεωγραφικών περιοχών της Σερβίας, της Αλβανίας, της Βουλγαρίας, της Ελλάδας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Kohe Ditore» που πρωτοδημοσίευσε την είδηση είναι ότι στον χάρτη αυτόν περιέχεται και το Κοσσυφοπέδιο, ένα γεγονός που προξένησε κατάπληξη στους αλβανούς συντάκτες της εφημερίδας.

Ο συντάκτης της «Kohe Ditore» θα σημειώσει ότι «περιμένω να δω πως θα αντιδράσουν σε αυτή τη δημοσίευση των Σλάβων οι δικοί μας κρατικοί θεσμοί, αλλά συγχρόνως θα ενημερώσουμε και τις πρεσβείες για να δούμε τις αντιδράσεις τους».

Ο Ιστορικός Bojan Dimitrijevic εξηγεί ότι αυτό είναι μια παλιά πολιτική της ιστορίας και με την οποία το σημερινό νοτιοσλαβικό κράτος εξακολουθεί να πιέζει.

«Ο χάρτης με ενσωματωμένα γεωγραφικά τμήματα της Σερβίας, της Αλβανίας, της Ελλάδας, της Βουλγαρίας, που αποτελούν εδάφη της λεγόμενης Μεγάλης Μακεδονίας, υπάρχει από την εποχή της γιουγκοσλαβικής σοσιαλιστικής δημοκρατίας και είχανε τότε δημοσιευθεί για να τονίσουν ότι χρειάζονται περισσότερο χώρο  από αυτόν που καταλαμβάνουν. Αυτή η τακτική είναι μια παλιά τάση εκείνων που αντιπροσωπεύουν  το Νοτιοσλαβικό Εθνικισμό», θα τονίσει ο Dimitrijevic.

«Από την άλλη πλευρά, οι διαμάχες για τα μακεδονικά εδάφη, αρχίζουν από τον 19ο αιώνα. Τότε η περιοχή διεκδικούνταν από τη Σερβία, τη Βουλγαρία και την Ελλάδα. Μετά τους βαλκανικούς πολέμους, η Σερβία κατέλαβε τη Μακεδονία του Βαρδάρη, η Βουλγαρία την περιοχή του Πιρίν και την περιοχή του Αιγαίου,η Ελλάδα.

Μετά τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας, υπήρξε μια διαφωνία για ένα ανεξάρτητο κράτος με το όνομα «Μακεδονία», η διαφωνία ήταν από την Ελλάδα, γιατί οι Έλληνες πιστεύουν (βάσει ιστορικών στοιχείων) ότι το ιστορικό όνομα της Μακεδονίας ανήκει στην ιστορία τους και ότι η σημερινή νοτιοσλαβία καλύπτει μόνο ένα μέρος της φημισμένης περιοχής», γράφει η σερβική εφημερίδα Kurir.

echedoros-a.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Ο Γκεοργκιέφσκι «συγχαίρει» το Γκρούεφσκι για την ανακάλυψη του τάφου του Μεγάλου Αλεξάνδρου...

...σε χωριό του Ουζμπεκιστάν!
 
Το κόμμα VMRO-NP (Λαϊκό) του Λιούπτσο Γκεοργκιέφσκι, συγχαίρει την κυβέρνηση για τη «μεγάλη ανακοίνωση που έκανε στην εκπομπή του Γιάντι Μπούρεκ- Јади Бурек, ότι  έχει βρεθεί, σίγουρα, ο τάφος του Μεγάλου Αλεξάνδρου».


«Η είδηση αυτή είναι, πραγματικά, μας παρέχει ανανέωση της παραμονής μας στη σύνοδο κορυφής της ΕΕ για μια ασφαλέστερη...ήττα που μας περιμένει,  όσον αφορά την ευρωατλαντική ενσωμάτωσή μας. Το VMRO-NP ελπίζει ότι η κυβέρνηση θα παρακολουθήσει με επιτυχία τις πληροφορίες αυτές κατά τα επόμενα 4 χρόνια και θα αφιερωθεί ενεργά σε αυτό το έργο», προσθέτει με αρκετή δόση χλευασμού η ανακοίνωση του κόμματος του Γκεοργκιέφσκι.

Στην εκπομπή αναφέρθηκε ότι έγινε η ανακάλυψη του τάφου του Μεγάλου Αλεξάνδρου στο Ουζμπεκιστάν και αυτό αποτελεί μια ...σημαντική πληροφορία, ώστε δεν πρέπει  να ...παραμεληθούν επιδοτούμενα ταξίδια,από την κυβέρνηση, στο Ουζμπεκιστάν!

Με τον τρόπο αυτό, θα ξεκινήσει μια νέα παράδοση του προσκυνήματος, το οποίο θα ενισχύσει τις ρίζες και την ταυτότητά μας και έτσι θα ...εμβαθύνουμε και τις σχέσεις μας με τους λιγοστούς κατοίκους του χωριού στο Ουζμπεκιστάν,  που θα φροντίζουν και θα διατηρούν τον ...τάφο.

Επιτέλους, η ανακάλυψη του τάφου του Μεγάλου Αλεξάνδρου, έχει δώσει όλα τα στοιχεία στην νοτιοσλαβική κυβέρνηση για να δείξουμε στον κόσμο ποιοι τελικά είμαστε»..., προσθέτει το VMRO-NP.


echedoros-a.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Έρχεται μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση από 1η Ιουλίου

Αισιοδοξία στο υπουργείο Οικονομικών για τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση τον ερχόμενο Ιούλιο. Τι δήλωσε υψηλόβαθμο στέλεχος σχετικά με τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα
Από την 1η Ιουλίου έχει τη δυνατότητα το υπουργείο Οικονομικών να μειώσει τον συντελεστή 23% του ΦΠΑ στην εστίαση, εφόσον, φυσικά, υπάρξει συμφωνία τον Ιούνιο με τους επικεφαλής της τρόικας.
Αυτό δήλωσε υψηλόβαθμος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών, σύμφωνα με τον οποίο, οι εκπρόσωποι των δανειστών θα επανέλθουν στην Αθήνα στις αρχές Ιουνίου - και κατά πάσα πιθανότητα στις 4 του μηνός - για τη νέα αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας.
Όπως ανέφερε το υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου, το οικονομικό επιτελείο εξετάζει ήδη την πορεία υλοποίησης των τριών προαπαιτούμενων δράσεων και εκφράζεται αισιοδοξία ότι ουδεμία εμπλοκή θα υπάρξει στις συζητήσεις με την τρόικα.
Οι εν λόγω δράσεις αφορούν στην οριστικοποίηση του νέου φορολογικού νομοσχεδίου, στον νόμο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά και στο σχέδιο για την απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας. Άλλωστε, σύμφωνα με τον ίδιο παράγοντα, αυτήν τη φορά η παραμονή της τρόικας στην Ελλάδα θα είναι ολιγοήμερη, καθώς, όπως δήλωσε ο ίδιος, "τα σοβαρά είναι τον Σεπτέμβριο".
Σημειώνεται ότι τον Ιούνιο η εξέταση της ελληνικής οικονομίας δεν θα αφορά σε κάποια δόση, καθώς υπάρχει ήδη η πολιτική απόφαση από το Eurogroup και για τη δόση του β΄ τριμήνου, ύψους 3,3 δισ. ευρώ.
Η έγκριση για την καταβολή της αναμένεται να δοθεί στα μέσα Ιουνίου, ενώ στις 31 Μαΐου αναμένεται να εγκριθεί από το διοικητικό συμβούλιο του ΔΝΤ το ποσό του 1,8 δισ. ευρώ που αναλογεί στο Ταμείο. Στον αντίποδα, το φθινόπωρο η εξέταση από την τρόικα θα εστιασθεί στην κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού για την περίοδο 2015- 2016 (που θεωρητικά ανέρχεται σε 4,2 δισ. ευρώ).
Τη Δευτέρα, αποπληρώθηκαν από το Δημόσιο τα «ακούρευτα» ομόλογα, ύψους 5,6 δισ. ευρώ, που κατείχε κυρίως η ΕΚΤ.
Η αποπληρωμή έγινε από τη δόση των 4,2 δισ. ευρώ, που πιστώθηκε στον ειδικό λογαριασμό στην Τράπεζα της Ελλάδος την περασμένη Παρασκευή, και από ταμειακά διαθέσιμα του κράτους. Ενώ, έως το τέλος Αυγούστου το Δημόσιο πρέπει να αποπληρώσει επιπλέον 4,9 δισ. ευρώ για λήξεις άλλων ελληνικών ομολόγων.

news247 
Διαβάστε περισσότερα » »

Αντεπίθεση Φωτόπουλου με μηνύσεις – Για πρώτη φορά ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ κινείται δικαστικά για ζητήματα που τον αφορούν προσωπικά

fotopoulosΜε μηνύσεις απαντά ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ Νίκος Φωτόπουλος σε δημοσιεύματα που τον εμπλέκουν σε περιπτώσεις κακοδιαχείρισης.
Είναι η πρώτη φορά που ο συνδικαλιστής περνά στην αντεπίθεση για τέτοια ζητήματα και τούτο γιατί ουδέποτε έχει δώσει την παραμικρή σχετική αφορμή , αντιθέτως μάλιστα η καθημερινότητα του είναι απλή και προς τούτο συνηγορούν οι συνάδελφοι του αλλά και οι δημοσιογράφοι που τον γνωρίζουν χρόνια στο ρεπορτάζ.

kozan.gr
Διαβάστε περισσότερα » »