Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

Σλαβοσκοπιανοί Αυστραλίας: Δεν θέλουμε πρωθυπουργό Αλβανό…

Σκόπια.

Σε επιστολές που έστειλαν στα σλαβικά μέσα ενημέρωσης των Σκοπίων, σλαβικές οργανώσεις από το Τορόντο «Άγιος Κλήμης της Αχρίδας» και η Ομοσπονδία Σλαβομακεδονικών Οργανώσεων της Αυστραλίας αντέδρασαν στην είδηση ότι το αλβανικό κόμμα DUI που συμμετέχει στην κυβέρνηση του Γκρούεφσκι θα σχηματίσει συνασπισμό με τον Σοσιαλιστικό Κόμμα και θα μπει Αλβανός πρωθυπουργός στη χώρα.

«Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να πουλήσει τα εθνικά συμφέροντα των Σλαβομακεδόνων. Είναι αποθαρρυντικά για μας τα σενάρι που στήνονται από μερικά υποκείμενα πολιτικά κόμματα στα Σκόπια. Τα βυζαντινά παιχνίδια έχουν ταρακουνήσει την εμπιστοσύνη στην Πολιτική. Η δημιουργία μιας τέτοιας κυβέρνησης (με αλβανό πρωθυπουργό) δεν θα είναι αντιπροσωπευτική και δεν θα εξυπηρετεί τα συμφέροντα των Σλάβων (‘Μακεδόνων’- γράφει), θα είναι μια τεχνητή κατασκευή που εκπονείται στα κομματικά γραφεία», γράφει το σλαβικό δημοσίευμα.

echedoros-a.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Amaru Maru…Η πύλη των Θεών

 Περού...μια χώρα γεμάτη μυστήριο..θρύλους...ένας τόπος όπου έχουν κατοικίσει και μεγαλουργήσει μερικοί εκ των πιο παράξενων και μυστήριων πολιτισμών του πλανήτη αυτού... Στην ευρύτερη περιοχή λοιπόν της λίμνης Τιτικάκα, στα σύνορα του Περού με τη Βολιβία - είναι ένα από τα πιο παράξενα μέρη στον κόσμο τόσο από ιστορικής/ αρχαιολογικής σημασίας με τα μυστηριώδη μεγαλιθικά μνημεία όσο και από μεταφυσικής σημασίας χάρη στους θρύλους – υπάρχει η “Puerta de Hayu Marka”...η Πύλη των Θεών / Πνευμάτων.. 


Η τεραστια και μυστηριωδης λοιπον πυλη βρισκεται 35 χλμ απο την πολη Puno, στα ορη Hayu Marca...ενα μερος που οι ιθαγενης τρεφουν μεγαλο σεβασμο απο τα αρχαια χρονια, καθως την θεωρουν ακομα και σημερα ως την «Πολη των Θεων», - κατι που δεν εχει εξερευνηθει ακομα εξαιτιας της βραχωδους επικινδυνης περιοχης. Ακομα και σημερα που μιλαμε...καμια πολη δεν εχει ανακαλυφθει, αλλα πολλοι απο τους βραχωδης σχηματισμους της περιοχης μοιαζουν εκπληκτικα με τεχνητες κατασκευες.

Το συγκεκριμενο Αmaru Maru ειναι ενας τεραστιος πετρινος σχηματισμος, που αποτελειτε απο γιγαντιους ογκολιθους που φαινονται να ειναι τεχνητα λαξευμενοι και τοποθετημενοι ο ενας πανω στον αλλον. Στο κεντρο τους βρισκεται ενας τεραστιος ογκολιθος διαστασεων 7 επι 7 μετρων...μια τεραστια πετρινη πλακα.. Το πιο περιεργο απο ολα ωστοσο ειναι οτι στην βαση του εχει λαξευτει μια... « Πυλη» με διαστασεις 2 επι 2....η οποια δεν οδηγει πουθενα !;! To μυστηριο ωστοσο δεν τελειωνει εδω..καθως στην «Πορτα» αυτην υπαρχει μια μικρη στρογγυλη υποδοχη...ενα βαθουλωμα.. Το θεμα ειναι...τι κανει αυτη την μυστηριωδη «Πυλη»..τοσο ενδιαφερουσα..; Γιατι καποιος να μπει στον κοπο να κανει μια πυλη...στο πουθενα;!!;

Θρυλοι.. 
Οι θρυλοι των Ινκας λενε οτι πορτα αυτη αποτελεί μια πύλη εισόδου σε άλλους κόσμους, στην πατρίδα των αρχαίων Θεών του Περού, που κατέβηκαν από τα άστρα και δίδαξαν τους ανθρώπους. Αναφερουν ακομα οτι για πολλες γενιές, Σαμάνοι έχουν έρθει για να εκτελέσουν τα τελετουργικά και να προσευχηθουν σε αυτό το μυστηριώδες πέτρινο τοίχο γνωστό ως Puerta De Hayu Marka, ή «Πύλη των Θεών». Υπαρχουν ακομα θρυλοι που αναφερουν ότι ο πρώτος ιερέας, που είναι γνωστoς ως Amaru Meru, ήρθε σ 'αυτούς από αυτή την πόρτα. Ακομα αναφερόταν πως στους παλιούς χρόνους, μεγάλοι ήρωες πήγαιναν να συναντήσουν και να ενωθούν με τους θεούς τους και πέρναγαν μέσα από την πύλη για μια νέα αθάνατη ζωή, και σε πολλές σπάνιες περιπτώσεις εκείνοι οι ήρωες - άνθρωποι επέστρεφαν, περνώντας μέσα από την πύλη, με τους θεούς τους για να “επιθεωρήσουν όλες τις περιοχές του βασιλείου”.

Aramu Maru και οι Ισπανοι Κονκισταδόρ... 
Ένας ακομα θρύλος λεει πως τον καιρό των Ισπανών Κονκισταδόρ που έφτασαν στο Περού και λεηλάτησαν την πόλη και όλες τις περιοχές, κλέβοντας χρυσό και πολύτιμες πέτρες των φυλών των Ίνκας, ένας ιερέας των Ίνκας του Ναού των επτά ακτινών του Aramu Maru, διέφυγε από τον ναό με ένα ιερό χρυσό δίσκο γνωστό σαν “Το κλειδί των θεών των επτά ακτίνων” και κρύφτηκε στα όρη Hayu Marca. Έφτασε στην πύλη που φυλαγόταν από ιερείς σαμάνους. Τους έδειξε το κλειδί των θεών και έκαναν μια τελετή και τοτε φάνηκε ένα μπλε φως και η πόρτα μετατράπηκε σε υδάτινη επιφάνεια.... ο ιερεας Aramu Maru παρέδωσε τον χρυσό δίσκο στον ιερέα σαμάνο και πέρασε την πυλη και εξαφανίστηκε από τα μάτια τους. Οι αρχαιολόγοι ωστοσο ανακάλυψαν ένα μικρό κυκλικό βαθούλωμα στο κέντρο της πυλης , που φαίνεται να προσθέτει κύρος στους θρυλους των Ίνκας... Ειναι αραγε αυτο το βαθουλωμα η «κλειδαρότρυπα» που χρησιμοποιείται για να ανοιξει η πυλη; Ο θρύλος κλείνει με την προφητεία πως η πύλη των θεών θα ανοίξει μια μέρα και θα είναι πολύ πιο μεγάλη από ότι είναι τώρα, και θα επιτρέψει στους θεούς να επιστρέψουν …

Η ανακαλυψη Η ανακαλυψη απο τον δυτικο κοσμο εγινε απο τον Jose Luis Delgado Mamani το 1996 τυχαία κατά την διάρκεια μιας πεζοπορίας στην προσπάθειά του να γνωρίσει την περιοχή , από την στιγμή την οποία η δουλειά του ήταν οδηγός ορειβατών. Οπως λεει χαρακτηριστικα.. “Όταν είδα για πρώτη φορά την κατασκευή, λίγο έλειψε να λιποθυμήσω... Είδα σε όνειρο μια τέτοια κατασκευή , επανειλημμένως εδώ και πολλά χρόνια, αλλά στο όνειρο το μονοπάτι προς την πύλη ήταν στρωμένο με ροζ μάρμαρο . Από την μια και την άλλη πλευρά υπήρχαν αγάλματα στην σειρά και αυτά από ροζ μάρμαρο. Στο όνειρο έβλεπα επίσης πως η μικρή πύλη ήταν ανοιχτή και ένα λαμπερό μπλε φως προερχόταν από κάτι που έμοιαζε με φωτεινό τούνελ. Μίλησα πολλές φορές στην οικογένειά μου για αυτά τα όνειρα , και έτσι όταν βρέθηκα μπροστά σε αυτή την κατασκευή με την μικρή πύλη στην βάση, ήταν για μένα μια Θεϊκή αποκάλυψη. Πως γίνεται να εξηγήσουμε αυτό το περίεργο φαινόμενο;"

Αισθηση και Βιωματα οσων το επισκεφτονται
Οι μαρτυριες ως σημερα (δεν μπορω να ξερω αν είναι αξιοπιστες φυσικα) μιλανε για μια αίσθηση ενέργειας και περίεργων εμπειριών όπως οράματα άστρων, στήλες φωτιάς και ήχοι από μια περίεργοι ρυθμική μουσική σε οσους ακουμπησαν την πύλη.. Κάποιοι άλλοι ισχυριζονται πως “είδαν” ένα τούνελ στο εσωτερικό της κατασκευής, παρόλο που κανείς δεν βρήκε ακόμη κάποια σχισμή που να μαρτυρούσε την δυνατότητα κάποιου ανοίγματος στην πύλη... Ενδιαφερον ειναι το γεγονος οτι η κατασκευή μοιάζει πάρα πολύ με την πύλη του ήλιου τουTiahuanaco και άλλων 5 αρχαιολογικών χώρων και τοποθεσιών που συνδέονται και ενώνονται μεταξύ τους με ευθείες γραμμές (ένα σταυρό με τις γραμμές που ενώνονται μεταξύ τους στο σημείο που βρίσκονται το οροπέδιο και η λίμνη Titicaca). Λέγεται ότι η πύλη γίνεται ημι-διαφανής, όταν ο ήλιος δύει.

Αρχαιολογικες Ερευνες 
Αφου ανακαλυψε την πυλη , ο Mamani επικοινώνησε με τις αρχαιολογικές αρχές του Puno, της Paz και της Λίμας, και αρχαιολογοι και ιστορικοι των Ινκας εισέβαλαν στην περιοχή. Ακόμα και σήμερα συγκεκριμενες πληροφοριες δεν εχουν δοθει στο κοινο... Αυτο που ωστόσο η επιστημονική γνώμη λεει, είναι πως δεν υπάρχει καμία πραγματική και ορατή πύλη, από την στιγμή την οποία το πλαίσιο και η είσοδος και το πίσω μέρος του τοίχου είναι χαραγμένα και σκαλισμένα πάνω στον ίδιο βράχο.



Πύλες ανα τον Κόσμο
Όπως και να έχει, «περιεργες πυλες» φαινεται να υπαρχουν σε αρκετα μερη του πλανητη...και παρατηρειται ομοιοτητα στους θρυλους καθως σχεδον ολοι οι θρυλοι μιλανε για την διευλευση Θεων μεσα απο αυτες..

Η πύλη της Νάξου (Πορτάρα) σύμφωνα με τους καθηγητές τις αρχαιολογίας R.Desboroughκαι R. Popham πρέπει να ήταν αντίγραφο μιας αρχαιότερης κατασκευής ενώ η ηλικία της Πύλης της Νάξου, δεν ξεπερνά το 500 π.χ.

Η Χρυσούλα Καρδάρα - κυρίως υπεύθυνη για τις ανασκαφές στο νησί - λεει οτι ότι δεν έχει στην πραγματικότητα στοιχεία κλασικής περιόδου αλλά είναι αντίγραφο αντίστοιχων πυλών της περιόδου πριν από την έκρηξη του ηφαιστείου της Θύρας, δηλαδή πολύ πριν το 1613 π.χ!!! (θυμίζει την αιγυπτιακή πύλη του Αμπού Σιμπέλ). Στους Ασσυριους θα βρούμε πάλι τέτοια παραδείγματα..όπως η Πύλη της Χατούσας .. Η συγκεκριμένη πύλη διακοσμείται με λέοντες και γρύπες. Η Πύλη της Χατούσας είναι προσανατολισμένη προς τον αστερισμό του Λέοντα, όπως ακριβώς υποδεικνύει και η θέση της Πύλης της Νάξου.

Στην περιοχή του Wyoming με την ονομασία MatoTeepee, υψώνεται ο «Οφθαλμός των θεών». Σε παράδοση της φυλής των Αrapacho Ινδιάνων υπάρχει καταγεγραμμένα ο θρύλος της ύπαρξης μίας πύλης πάνω εκεί στον λόφο. Στην Κένυα και στο όρος Kere Nyaga υψώνονται δύο πύλες οι οποίες μεταφραζόμενες σημαίνουν «τα ανοίγματα προς τον ουρανό».

Στο Ιράν υπάρχει ένας λόφος Ushi darena o οποίος μεταφράζεται ως «Ο λόφος του φωτός », διότι στην κορυφή του υπάρχουν απομεινάρια πύλης με την ίδια ονομασία. Στην Τανζανία υπάρχει η πύλη OI Doinyo Lengai ( Το πέρασμα στη γη των θεών).

Λειτούργησε η Πυλη; 

Με κάθε επιφύλαξη θα αναφερθώ σε ένα γεγονός ..που έγινε όχι μονό στο Μεξικό και την γύρω περιοχή..αλλά συνέβη και στην Σιβηρία..και στην Σκανδιναβία... Στις 25 Δεκεμβρίου 2011, πάνω από την πόλη του Μεξικού εντοπίστηκε ένα περίεργο φαινόμενο... Κυκλοφορεί ευρέως ότι ήταν λόγω ανοίγματος της πύλης..


apocalypsejohn
Διαβάστε περισσότερα » »

αντορίνη:Ανησυχία για το ηφαίστειο-14 πόντους,σηκώθηκε το νησί από το μάγμα!

Όταν τα λέγαμε αυτά από πέρσι,κάποιοι κάτοικοι του νησιού μας απείλησαν μέχρι και με μηνύσεις..αφού πρώτα προκαλούσαν και έλεγαν ότι είναι όλα ψέματα.
Για αυτό το λόγο αναζητήσαμε και βρήκαμε 2 εκ των κορυφαίων Ελλήνων σεισμολόγων οι οποίοι επιβεβαίωσαν όσες αποκαλύψεις είχαμε κάνει τις οποίες ήθελαν κάποιοι κάτοικοι του νησιού να τις κουκουλώσουμε γιατί "τρομοκρατούμε" τον κόσμο και θα έχαναν λεφτά από τον τουρισμό.

Δείτε τώρα όμως ποιος επιβεβαιώθηκε και ποιος ήθελε να κάνει κακό στον τόπο του...

Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι το «φούσκωμα» του μάγματος έχει όγκο έως 15 φορές μεγαλύτερο από το Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου - Η διόγκωση του μάγματος οδήγησε σε ανύψωση της επιφάνειας του νησιού κατά 8 έως 14 εκατοστά στο ίδιο χρονικό διάστημα.
Ο υπόγειος θάλαμος του μάγματος (των λιωμένων πετρωμάτων) κάτω από το ηφαίστειο της Σαντορίνης επεκτάθηκε σημαντικά, κατά περίπου 10 έως 20 εκατομμύρια κυβικά μέτρα, μεταξύ Ιανουαρίου 2011 και Απριλίου 2012, σύμφωνα με Βρετανούς επιστήμονες των πανεπιστημίων της Οξφόρδης και του Μπρίστολ, που μελετούν το φαινόμενο.

Σύμφωνα με το newsit,oι επιστήμονες εκτιμούν ότι το «φούσκωμα» του μάγματος έχει όγκο έως 15 φορές μεγαλύτερο από το Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου. Η προσθήκη αυτού του μάγματος, από άποψη όγκου, θεωρείται η σημαντικότερη που έχει λάβει χώρα από το 1955, λίγο μετά την τελευταία έκρηξη του ηφαιστείου.

Οι ερευνητές με επικεφαλής τον καθηγητή ηφαιστειολογίας Ντέηβιντ Πάιλ και την ηφαιστειολόγο Μισέλ Παρκς του Τμήματος Γεωεπιστημών της Οξφόρδης, καθώς και την Τζούλιετ Μπιγκς του Τμήματος Γεωεπιστημών του Μπρίστολ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό "Nature Geoscience", υπολόγισαν ότι η διόγκωση του μάγματος οδήγησε σε ανύψωση της επιφάνειας του νησιού κατά 8 έως 14 εκατοστά στο ίδιο χρονικό διάστημα.


Οι επιτόπιοι υπολογισμοί στη Σαντορίνη έγιναν με τη βοήθεια εικόνων από δορυφορικά ραντάρ που παρείχαν ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος (ESA) και η Γερμανική Υπηρεσία Διαστήματος (DLR), καθώς και μετρήσεων GPS από το έδαφος. Αν και τα νέα στοιχεία ρίχνουν περισσότερο φως στη λειτουργία του ηφαιστείου (το οποίο γύρω στα 1600 π.Χ. σημείωσε μία από τις μεγαλύτερες εκρήξεις στην παγκόσμια ιστορία, οδηγώντας πιθανώς στην καταστροφή του Μινωικού πολιτισμού), σύμφωνα με τους ερευνητές, δεν διαφωτίζουν για το μείζον ερώτημα: πότε το ηφαίστειο θα εκραγεί ξανά.

Το «ζωντάνεμα» του ηφαιστείου καταγράφηκε στην αρχή του 2011 με μικρούς σεισμούς, που τράβηξαν την προσοχή των Ελλήνων και ξένων επιστημόνων, καθώς για περίπου 25 χρόνια επικρατούσε σχετική ησυχία στην καλδέρα. Οι μικρο-σεισμοί συνοδεύτηκαν από ορισμένες άλλες περιστασιακές ενδείξεις, όπως αλλαγές στο χρώμα του νερού σε ορισμένα σημεία και έκλυση αερίων με χαρακτηριστική οσμή.

Οι ερευνητές εκτιμούν ότι η ποσότητα λιωμένων πετρωμάτων (μάγματος) που έχει σωρευτεί κάτω από το ηφαίστειο κατά το περασμένο έτος, ισοδυναμεί με περίπου 10 έως 20 έτη ανάπτυξης του ηφαιστείου. Επισημαίνουν όμως πως αυτό δεν σημαίνει ότι επίκειται κάποια έκρηξη, αντίθετα, όπως τονίζουν, η σεισμική δραστηριότητα έχει σαφώς υποχωρήσει κατά τους τελευταίους μήνες.

Οι ερευνητές σημειώνουν ότι το ηφαίστειο της Σαντορίνης εμφανίζει δύο διαφορετικών ειδών εκρήξεις στο πέρασμα του χρόνου: αφενός μικρές εκρήξεις που συμβαίνουν σχετικά συχνά και εκλύουν λάβα και, αφετέρου, μεγάλες εκρήξεις που συμβαίνουν σπάνια, ανά περίπου 10.000 έως 30.000 χρόνια. Και οι δύο τύποι εκρήξεων θεωρείτο ότι «εκκολάπτονται» σε ένα ρηχό θάλαμο μάγματος, ο οποίος τροφοδοτείται σε συνεχή βάση από μικρές ποσότητες λιωμένων πετρωμάτων, οι οποίοι ανεβαίνουν από κάτω προς τα πάνω.

Όμως, όπως αναφέρει η νέα μελέτη, γεωλογικές (ορυκτολογικές) μελέτες δείχνουν ότι τουλάχιστον το 15% του υλικού που εκτινάχθηκε κατά την Μινωική έκρηξη του ηφαιστείου, έφθασε στον θάλαμο του μάγματος λιγότερο από 100 χρόνια πριν την έκρηξη, δηλαδή όχι σταδιακά και σε βάθος χρόνου, αλλά σε πολύ πιο σύντομο χρόνο. Σύμφωνα με τους ερευνητές, είτε το ηφαίστειο της Σαντορίνης βρίσκεται στην πιο συνηθισμένη (αργή) φάση συσσώρευσης λάβας, είτε στην πιο σπάνια (και γρήγορη) εκρηκτική φάση του, ο ρηχός θάλαμος του μάγματος τροφοδοτείται περιστασιακά με ταχείας ροής ποσότητες μάγματος.

Η χρονική διάρκεια αυτών των περιόδων τροφοδότησης του μάγματος είναι σύντομη σε σχέση με τις ενδιάμεσες περιόδους ηρεμίας, ενώ το πότε θα συμβούν αυτές οι περιστασιακές ανατροφοδοτήσεις, δηλαδή ο χρονισμός τους, εξαρτάται από την υπόγεια δυναμική που αναπτύσσεται στο ακόμα βαθύτερο τμήμα του μάγματος κάτω από τη Σαντορίνη. 
 
apocalypsejohn
Διαβάστε περισσότερα » »

Συνελήφθησαν τούρκοι πράκτορες στη Λήμνο.

Είχαν φωτογραφίες και χαρτογράφηση στρατιωτικών οδών που οδηγούσαν σε καίριες αμυντικές θέσεις πυραύλων και ραντάρ

Το ενδιαφέρον των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών για την αμυντική διάταξη των Ελληνικών στρατιωτικών εγκαταστάσεων στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, είναι ένα γεγονός που έχει καταγραφεί πολλές φορές από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών της Ελλάδας, η οποία έχει κατορθώσει πολλές φορές στο παρελθόν να συλλάβει πράκτορες –διαφόρων εθνικοτήτων- οι οποίοι εργαζόταν για την τουρκική μυστική υπηρεσία πληροφοριών ΜΙΤ.
Το ίδιο σκηνικό επαναλήφθηκε προ μερικών ημερών και στη Λήμνο, όπου η ΕΥΠ –μετά από παρακολούθηση μερικών ημερών- προχώρησε σε συλλήψεις υπόπτων οι οποίοι αποδείχθηκε πως διενεργούσαν κατασκοπεία εις βάρος της Ελλάδας και υπέρ της Τουρκίας. Ήδη έχει σχηματισθεί δικογραφία σε βάρος τους και η υπόθεση από πηγές των ελληνικών υπηρεσιών πληροφοριών χαρακτηρίζεται ως "ιδιαίτερα σοβαρή".

Για την ακρίβεια, με ιδιαίτερα λεπτομερές ως προς τις απεικονίσεις, οπτικοακουστικό υλικό που ελήφθη με την χρήση διάφορων σύγχρονων ηλεκτρονικο-οπτικών μέσων, ακόμα και νυκτερινών καμερών συνελήφθησαν για κατασκοπεία στο Πλατύ της Λήμνου, δύο άτομα από την Τσεχία ηλικίας 28 και 33 ετών.

Σύμφωνα με πηγή της ΕΥΠ στην κατοχή τους βρέθηκαν -σε φορητά αποθηκευτικά μέσα- λήψεις από κάμερα και από φωτογραφίες, των οδών που οδηγούν στην βάση των MM-40 Exocet Block II κοντά στο Μούρο, του αεροδρομίου της 130 Σμηναρχίας Μάχης, του ραντάρ (8η ΜΣΕΠ) κλπ, στρατιωτικών βάσεων της 28ης ΣΔΙ (δύναμη Ταξιαρχίας) κλπ. .

Το ψηφιακό υλικό που βρέθηκε στην κατοχή τους κατασχέθηκε ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Μυτιλήνης, αλλά είναι άκρως ανησυχητικό το γεγονός ότι δεν κατέγραφαν τόσο στρατιωτικές εγκαταστάσεις, όσο την προσβασιμότητα αυτών των εγκαταστάσεων, εναλλακτικές διαδρομές, σταθμούς καυσίμων κλπ.
"Αυτή η καταγραφή είναι ιδιαίτερα προχωρημένη και δείχνει άλλα πράγματα. Δεν προσπαθούσαν να δουν τι έχουμε και που τα έχουμε, αλλά πως θα φτάσουν σε αυτά και τις εναλλακτικές οδούς δράσης ειδικών μονάδων. Εξαιρετικά σοβαρή υπόθεση" κατέληξε αξιωματικός που υπηρετεί στην διακλαδική διεύθυνση πληροφοριών του ΓΕΕΘΑ.

Όπως είναι γνωστό εδώ και πολλά χρόνια, η ΜΙΤ σε τέτοιου είδους αποστολές δεν χρησιμοποιεί ποτέ Τούρκους υπηκόους, αλλά ξένους, χωρών της ΕΕ, κατά κανόνα. Κάποτε έτρεφαν ιδιαίτερη προτίμηση σε Ολλανδούς πράκτορες..., όμως προφανώς επειδή οι Ολλανδοί εργάζονται αυτό το διάστημα για επιχειρήσεις της CIA στη Μέση Ανατολή, υπήρχαν «διαθέσιμοι» Τσέχοι, οι οποίοι τελικά και συνελήφθησαν.

Να σημειώσουμε, τέλος, πως τον τελευταίο μήνα η ΕΥΠ έχει μπει σε κατάσταση υψηλής ετοιμότητας λόγω συγκεκριμένων πληροφοριών που είχε στη διάθεσή της για επικείμενη επιχείρηση της ΜΙΤ σε νησί του βορειο-ανατολικού Αιγαίου.


Κωνσταντίνος

Πληροφορίες από Defencenet
kostasxan.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Ο πλούσιος Πλούταρχος και η φτωχή Βίσση - Πόσα δήλωσαν γνωστοί καλλιτέχνες στη Εφορία [πίνακας]

Μεγάλη ανομοιομορφία παρουσιάζουν τα εισοδήματα που δηλώνουν διασημοι Έλληνες καλλιτέχνες στην Εφορία. Την ώρα που ο Γιάννης Πλούταρχος δήλωνε εισόδημα σχεδόν 1,5 εκατ. ευρώ το 2008-2009, η Άννα Βίσση δήλωνε μόλις 34.000 ευρώ!

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Τα Νέα», τα στοιχεία δείχνουν ότι οι πιο ακριβοπληρωμένοι καλλιτέχνες εμφανίζονται να είναι ο Γιάννης Πλούταρχος με 667.121 ευρώ το 2008 και 822.059,43 το 2009, και ο Πασχάλης Τερζής που δήλωσε 609.355 ευρώ το 2008 και 472.613 ευρώ το 2009. Ακολουθεί ο Νότης Σφακιανάκης με δηλωθέν εισόδημα 262.995 το 2008 και 375.670 ευρώ το 2009, αλλά και ακίνητη περιουσία αντικειμενικής αξίας περίπου ένα εκατ. ευρώ.

Το εντυπωσιακό είναι όμως ότι στον πάτο της λίστας φιγουράρουν πολύ γνωστά ονόματα της νύχτας όπως η Άννα Βίσση που δήλωσε καθαρό εισόδημα 30.751 ευρώ το 2008 και μόλις 3.223 ευρώ το 2009, ενώ δεν φαίνεται να έχει ακίνητη περιουσία!

Είναι γνωστό όμως ότι διατηρεί εταιρεία με τον Νίκο Καρβέλα και οι αμοιβές της περνάνε εκεί. Ίδια πρακτική ακολουθούν κι άλλοι καλλιτέχνες, όπως ο Γιάννης Κότσιρας που δήλωσε εισόδημα 24.281 ευρώ το 2008 ενώ δεν υπάρχει εγγραφή για το 2009. Ωστόσο ο κύριος Κότσιρας έχει ακίνητη περιουσία αντικειμενικής αξίας 153.000 ευρώ.

Αντίστοιχη περίπτωση είναι η Έλλη Κοκκίνου με καθαρό εισόδημα μόλις 4.447 ευρώ το 2008, η οποία όμως έχει ακίνητη περιουσία αντικειμενικού ύψους 564.247 ευρώ! Παρόμοια και ο Σάκης Ρουβάς, που δήλωσε καθαρό εισόδημα 69.216 ευρώ για το 2008 και 67.628 ευρώ το 2009, ενώ δεν φέρεται να έχει ακίνητη περιουσία.

Σκιές υπάρχουν στα εισοδήματα της Πέγκυ Ζήνα, η οποία δήλωσε 79.231 ευρώ το 2008 και 125.682 ευρώ το 2010. Ωστόσο, σύμφωνα με δημοσιεύματα (μιλούν για φοροδιαφυγή ύψους 4,2 εκατ. ευρώ) οι ελεγκτές της εφορίας διαπίστωσαν αναντιστοιχία ανάμεσα στα εισοδήματα και στις καταθέσεις και η κυρία Ζήνα με τον σύζυγό της Γιώργο Λύρα κλήθηκαν να δώσουν εξηγήσεις, όπως και έκαναν. Αξίζει να σημειωθεί ότι η κυρία Ζήνα εμφανίζεται με μηδενική ακίνητη περιουσία.

Δείτε τον πίνακα από τα ΝΕΑ:





iefimerida
Διαβάστε περισσότερα » »

ΣΚΛΗΡΗ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ - Βουλγαρικό στοπ στην προπαγάνδα

Σκληρή προειδοποίηση από τον Υπουργό των εξωτερικών της Βουλγαρίας, Νικολάι Μπλαντένοφ προς τα Σκόπια!

Ο Βούλγαρος Υπουργός ανακοίνωσε ευθέως ότι η Σόφια, όπως και η Αθήνα, θα ορίσουν κόκκινη γραμμή όσον αφορά στην προσέγγιση με τα Σκόπια, σε θέματα Ιστορίας αλλά και στην πολιτιστική κληρονομιά.

Όλα αυτά σε συνεδρίαση της Βουλγαρικής κυβέρνησης.

Η Βουλγαρική Συνέλευση ενέκρινε ένα σχέδιο εγγράφου προς το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο οποίο θα καθορίζονται όλα τα βασικά στοιχεία της βουλγαρικής πολιτικής έναντι των γειτόνων ή αλλιώς ένα στρατηγικό έγγραφο για τις σχέσεις με τις γειτονικές χώρες.

Ο Βούλγαρος ΥΠΕΞ ανακοίνωσε συγχρόνως ότι αυτή την εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί τακτική συνάντηση με τους πρεσβευτές των χωρών της Βαλκανικής.

Τον τελευταίο καιρό έχουνε αυξηθεί οι αντιπαραθέσεις των δύο κρατών και μόλις πριν λίγες μέρες υπήρξε καταγγελία των αρχών της Βουλγαρίας εναντίον της κυβέρνησης του Γκρούεφσκι ότι ο τελευταίος είναι υπεύθυνος για πολλές περιπτώσεις ακόμα και κακοποίησης Σκοπιανών πολιτών που δηλώνουν όμως πως έχουν βουλγαρική συνείδηση!

Και βέβαια δεν είναι και πολύ μακριά το γεγονός που συνέβη στα σύνορα των δύο κρατών όταν ο Αρχιεπίσκοπος Αχρίδος Ιωάννης προκειμένου να αποφύγει την φυλάκιση του απ' τους Σκοπιανούς προσπάθησε να διαφύγει στο Βελιγράδι μέσα από το έδαφος της Βουλγαρίας που του πρόσφερε άσυλο.

Καθημερινά πολλές περιπτώσεις έρχονται στο φως από τα σκληρά μέτρα της Σκοπιανής αστυνομίας σε κάθε πολίτη που θα τολμήσει να μην δηλώσει την εθνική του συνείδηση!



http://www.elzoni.gr/html/ent/811/ent.25811.asp
Διαβάστε περισσότερα » »

Πρόκληση! Στη Δυτική Θράκη βαφτίζουν τα χωριά με τουρκικά ονόματα !

Mε τουρκικά ονόματα αναφέρουν χωριά στην δυτική Θράκη οι Τούρκοι σε μια προσπάθεια να προκαλέσουν την Ελλάδα και να δημιουργήσουν πρόβλημα.

Η Yeni Safak με τον τίτλο «Από το Οσμανγκαζί στο Σιρκελί (σ.σ την Φιλλύρα), βρύση με οθωμανικά μοτίβα» γράφει ότι το πανηγύρι Αλαντεπέ και ο αγώνας πάλης εκεί που οργανώθηκε από τον Δήμο “Κοσλουμπεκίρ” στην Κομοτηνή, πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία.

Ο Δήμος Οζαμανγκαζι έλαβε μέρος στην εκδήλωση στο “Κοσλούμπεκιρ” που είναι αδελφή πόλη, με αντιπροσωπεία 17 ατόμων. Η αντιπροσωπεία που περιόδευσε στα χωριά- προσέξτε τις ονομασίες - “Χιρτζάν” , “Χεμετλί” , “Ντουνταρλί” και “Σιρκελί” έγινε δεκτή πολύ θερμά από τον κόσμο.

Οι κάτοικοι του χωριού “Σιρκελί” είπαν ότι χρειάζονται μια βρύση στην πλατεία του χωριού και ζήτησαν βοήθεια. Στην συνέχεια εξετάστηκε η πλατεία όπου ζητείται να γίνει η βρύση.



newsbomb
Διαβάστε περισσότερα » »

Ανακοίνωση του Σωματείου συνταξιούχων Δ.Ε.Η

Η αναγκαιότητα της ίδρυσης και της δημιουργίας του Σωματείου μας δεν στηρίχτηκε σε ιδιοτελείς σκοπούς και σε σημεία των καιρών.
Ο έντονος προβληματισμός για την επερχόμενη αποδόμηση του ασφαλιστικού μας οργανισμού από το 2008 και μετά, αλλά και μέχρι σήμερα , ο επικίνδυνος και εγκληματικός εφησυχασμός διαφόρων δήθεν εκπροσώπων ενός ιδιαίτερα μεγάλου αριθμού συναδέλφων συνταξιούχων της ΔΕΗ, ήταν ένας από τους βασικούς και σπουδαίους λόγους για τη δημιουργία του.
Από την πρώτη μόλις μέρα της λειτουργίας μας, με παραστάσεις και παρεμβάσεις με εξώδικα και από μια σειρά νομικών και δικαστικών παρεμβάσεων ανέδειξε και κατήγγειλε σκοπιμότητες, λάθη, παραλήψεις, παρεμβάσεις κατ’ εξακολούθηση Διοικητικών παραγόντων, υπέρβαση του Διευθυντικού δικαιώματος, αδιαφορία και ανοχή του Δ.Σ. του ΤΑΥΤΕΚΩ και ιδιαίτερα των εκπροσώπων μας στις αποφάσεις τόσο του Οργάνου, αλλά ιδιαίτερα στις κατ’ επανάληψη Υπουργικές Αποφάσεις, παρουσία αναποτελεσματική, άτονη και χαλαρή έως αδιάφορη στη λήψη των αποφάσεων που κατέγραφαν και προσδιόριζαν το μέλλον των τριών (3) τομέων του πρώην ΟΑΠ/ΔΕΗ.
Ενδεικτικά σας αναφέρουμε ίσως τις πιο κραυγαλέες. Πολύ σύντομα με νέα μας ανακοίνωση θα σας ενημερώσουμε για όλα τα θέματα.
Τραγική και εγκληματική η αντιμετώπιση της υγείας και της περίθαλψης από τη λαίλαπα των μέτρων της Τρόϊκας. Δεν ήθελαν ή δεν μπορούσαν να πείσουν την Κυβέρνηση ότι η δομή του ασφαλιστικού μας έχει χίλιους δύο λόγους να  παραμείνει και να μην ενταχθεί στον ΕΟΠΠΥ. Λόγους ιστορικούς, οικονομικούς, κληρονομικούς από τους ιδρυτικούς νόμους έως και τον 3655/08 άρθρο 132.
Κτίρια, πολυιατρεία με άρτιο και σύγχρονο εξοπλισμό, με μικροβιολογικά – ακτινολογικά εργαστήρια, οδοντιατρικές έδρες, προληπτικό έλεγχο, παροχές σε χρήμα, προνοϊακή αντίληψη με λειτουργία Παιδικών Σταθμών και κατασκηνώσεων.
Η συνεχής μείωση του Παγίου Πόρου από τον κρατικό προϋπολογισμό, η σκόπιμη μη εκτέλεση από τις οικονομικές υπηρεσίες του προϋπολογισμού έφερε το αρνητικό αποτέλεσμα να μειωθεί ο Πάγιος Πόρος από τα180 εκ.στα145 εκ.
Η ψήφιση του περιβόητου κουρέματος στα αποθεματικά μας από τους εκπροσώπους μας, έφερε το τραγικό αποτέλεσμα να χαθούν ταμειακά υπόλοιπα που ήταν για την καταβολή και μόνο του εφ’ άπαξ, αλλά και το Ειδικό κεφάλαιο των35 εκ.
Σήμερα που βρισκόμαστε στον 9ο μήνα συνεχίζεται η ίδια παράλογη αδιευκρίνιστη και σκόπιμη καθυστέρηση καταβολής του εφ’ άπαξ όταν στον αντίστοιχο ΚΑΕ έχουν εγγραφεί57 εκ.και αυτή τη στιγμή υπάρχουν πάνω από35 εκ.σε Λογαριασμό Τραπέζης.
Όλα τα παραπάνω αναφέρονται ενδεικτικά. Είναι αποφάσεις που έχουν δοθεί ως αντιπαροχή στις απαιτήσεις των Τροϊκανών με ψήφο και από τους εκπροσώπους μας ώστε να διατηρήσουν τη θέση τους. Ταυτόχρονα οι τρεις τομείς πληρώνουν αδικαιολόγητα πάνω από  9 εκ. για τις κεντρικές υπηρεσίες του ΤΑΥΤΕΚΩ.
Το Δ.Σ. μας δε μπορούσε να μην αποφασίσει και  μάλιστα ομόφωνα να ζητήσει την αντικατάστασή τους (ή και να τους εξαναγκάσει να παραιτηθούν) ώστε να περισώσουμε ότι δυστυχώς έχει απομείνει.
Είναι ιστορικό χρέος όλων μας έχοντας κληρονομική υποχρέωση και παρακαταθήκη τις αμέτρητες μέρες απεργίας για το ασφαλιστικό μας. Κάποιοι και μάλιστα συγκεκριμένοι ας σεβαστούν τους χθεσινούς, σημερινούς  μελλοντικούς αγώνες όλων μας.


 kozan.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Ιστορίες τρέλας με φοροφυγάδες

Ιερέας διατηρούσε καταθέσεις ύψους άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ, ποσό που δεν δικαιολογούνταν από το μισθό ενός κληρικού και τα… εξτραδάκια των βαφτίσεων και άλλων μυστηρίων.
Εκ των βασικών πρωταγωνιστών για ευρείας έκτασης φοροδιαφυγή είναι ένας αγρότης, στο όνομα του οποίου βρέθηκε λογαριασμός με ποσό ύψους 557.476,67 ευρώ, το οποίο δεσμεύτηκε.
Την εντολή του υπουργού Οικονομικών κ. Γιάννη Στουρνάρα «όχι μόνο να βγάλετε τους φοροφυγάδες με τις Ferrari στη σέντρα αλλά και να πληρώσουν ό,τι τους αναλογεί» εκτελούν πλέον με τον πλέον υποδειγματικό τρόπο οι ελεγκτικές αρχές του υπουργείου.
Το πρώτο βήμα έγινε με τη δημοσιοποίηση της υπόθεσης της κατάσχεσης περιουσιακών στοιχείων από 120 φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις που τα προηγούμενα χρόνια είτε δεν δήλωσαν πολλά εκατομμύρια ευρώ στην Εφορία είτε εξέδιδαν πλαστά και εικονικά τιμολόγια. Οι περιπτώσεις αυτές είναι χαρακτηριστικές, καθώς αποδεικνύουν ότι στην Ελλάδα για πολλά χρόνια υπήρχε ένα καθεστώς ατιμωρησίας. Σύμφωνα με δημοσίευμα του Πρώτου Θέματος:
  • Ο αγρότης με την κόκκινη Ferrari. O Χ.Γ. διαθέτει ένα ελαιοτριβείο στη Λιβαδειά και, καθότι πολύτεκνος, το κράτος του χορήγησε άδεια να αγοράσει μια Ferrari (4.500 cc) χωρίς δασμούς, η οποία όμως (τι ατυxία!) έχει μόνο δύο θέσεις. Ο αγρότης αυτός δήλωνε τα τελευταία χρόνια περίπου 19.000 ευρώ ετήσιο εισόδημα. Ομως ο έλεγχος απεκάλυψε λογαριασμούς άνω των 10 εκατ. ευρώ. Στο υπουργείο Οικονομικών υποστηρίζουν ότι το πραγματικό του επάγγελμα είναι τοκογλύφος. Οι λογαριασμοί έχουν δεσμευτεί, όπως επίσης και το πολυτελές αυτοκίνητο.
  • Ο ιερέας. Διατηρούσε λογαριασμό με καταθέσεις ύψους άνω του 1 εκατ. ευρώ, οι οποίες δεν δικαιολογούνται από τα εισοδήματα που είχε δηλώσει ο ίδιος με τη σύζυγό του στην Εφορία. O ιερέας, για να μη βρεθεί αντιμέτωπος με την αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, δέχτηκε αμέσως να συμβιβαστεί. Ετσι, πλήρωσε στην Εφορία μετρητοίς το ποσό των 531.000 ευρώ για τα αδήλωτα εισοδήματα που βρέθηκαν στον τραπεζικό του λογαριασμό.
  • Η άνεργη. Η M.T. από τη Σαλαμίνα εμφανίζεται -χωρίς εισόδημα- να έχει καταθέσεις ύψους 290.000 ευρώ μέσα σε μία διετία.
  • Οι ξενοδόχοι. Τριών ξενοδοχείων στο Μασταχάρι της Κω και στη Ρόδο οι ιδιοκτήτες έχουν συλληφθεί για την έκδοση πλαστών και εικονικών τιμολογίων. Μάλιστα, ο Ροδίτης επιχειρηματίας είναι από τα πιο τρανταχτά ονόματα όχι μόνο στο νησί αλλά και στην Αθήνα. Πρόκειται για τους Τ.Α., Γ.Μ. και Α.Τ.
  • Ο επιχειρηματίας. Σε έλεγχο που έκαναν οι ελεγκτικές αρχές στον επιχειρηματία Α.Σ. στη Γλυφάδα διαπιστώθηκε ότι έκοβε πλαστά και εικονικά τιμολόγια. Το ΣΔΟΕ του κατάσχεσε από το χρηματοκιβώτιο μετοχές του Αμερικανικού Χρηματιστηρίου.
  • Ο δικηγόρος. Νομικός της Ε.Ε. απέκρυψε εισοδήματα πάνω από 5 εκατ. ευρώ. Η Εφορία δέσμευσε 1,5 εκατ. ευρώ από τους λογαριασμούς του.
  • Ο πανεπιστημιακός γιατρός. Ο Ν.Μ. από την Aθήνα την τετραετία 2006-2009 είχε δηλώσει εισοδήματα ύψους 1.091.544 ευρώ, αλλά στον λογαριασμό του το ΣΔOE βρήκε 2.868.763 ευρώ και δεν μπορούσε να δικαιολογήσει καταθέσεις ύψους 1.777.219 ευρώ.
  • Eταιρεία εμπορίας φαρμάκων. Δραστηριοποιείται στη Θεσσαλονίκη και ο τραπεζικός λογαριασμός της είχε αδήλωτες συναλλαγές ύψους 29,122 εκατ. ευρώ στη διετία 2008-2009. Οχι μόνο δεσμεύτηκε ο λογαριασμός της αλλά το Σώμα επέβαλε και πρόστιμο-μαμούθ ύψους 58,24 εκατ. ευρώ.
  • Eταιρεία με φαρμακευτικά και ιατρικά προϊόντα. Εντοπίστηκε να μην έχει εκδώσει 51 φορολογικά στοιχεία αξίας 16 εκατ. ευρώ. Tα χρήματα βρέθηκαν στον τραπεζικό λογαριασμό της εταιρείας και δεσμεύτηκαν.
  • Eταιρεία που δραστηριοποιείται στις αγοραπωλησίες χρυσού. H συγκεκριμένη εταιρεία στην οδό Φιλελλήνων στο κέντρο της Αθήνας, χωρίς να έχει κόψει ούτε ένα τιμολόγιο για 135 κιλά χρυσού, απέκρυψε από την Εφορία έσοδα ύψους 5 εκατ. ευρώ που βρέθηκαν στον τραπεζικό λογαριασμό της. Το ΣΔΟΕ της επέβαλε πρόστιμο ισόποσο με τις τραπεζικές καταθέσεις και προχώρησε στην κατάσχεση των χρημάτων.
imerisia
Διαβάστε περισσότερα » »

Λείψανα και στοιχεία από τις τουρκικές θηριωδίες στην Κύπρο το 74

Η Διερευνητική Επιτροπή για τους Αγνοουμένους (ΔΕΑ) σε εκταφές κοντά στο τουρκοκυπριακό σήμερα χωριό Τραχώνι εντόπισε, σύμφωνα με τις υπάρχουσες ενδείξεις, τα λείψανα του μικρότερου Ελληνοκύπριου αγνοουμένου της τουρκικής εισβολής, ο οποίος το 1974 ήταν βρέφος μόλις μερικών μηνών.
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Φιλελεύθερος», πρόκειται για τον Ανδρέα Κυριάκου του Κυριάκου από το Τραχώνι Κυθρέας.Οι Τούρκοι πήραν τον μικρό από την αγκαλία της μητέρας του και τον δολοφόνησαν. Δολοφόνησαν επίσης τη μητέρα του, την 11χρονη αδελφή της μητέρας του, τη γιαγιά του και άλλους άμαχους.
Οι ενδείξεις για εντοπισμό του μικρότερου αγνοούμενου της εισβολής προκύπτουν από τα εννέα λειψάνων αγνοουμένων (συμπεριλαμβανομένων και οστών βρέφους) που βρέθηκαν στα κατεχόμενα, τα οποία παραπέμπουν σε ομαδική δολοφονία σε βάρος γυναικόπαιδων τον Αύγουστο του 1974.

polispress
Διαβάστε περισσότερα » »

Πτολεμαϊδα: Η ΔΕΗ πάγωσε την πιστοποίηση σε εργολάβο

«Κόκκινο» σε εργολάβο του Νοτίου πεδίου έβγαλε η ΔΕΗ παγώνοντας τις πιστοποιήσεις γιατί δεν έχει αποπληρώσει τις οφειλές τριών μηνών σε 30 εργαζόμενους οι οποίοι συνεχίζουν και σήμερα τις κινητοποιήσεις τους διεκδικώντας περίπου 3 έως 5 χιλιάδες ευρώ ο καθένας.
Στην κίνηση προέβη το Σωματείο ιδιοκτήτων φορτηγών αυτοκινήτων Δ. Μακεδονίας με τη συναίνεση των απλήρωτων εργαζομένων διαπιστώνοντας παράλληλα ότι τον τελευταίο ενάμισι μήνα έχουν ενταθεί οι έλεγχοι στα Ορυχεία της ΔΕΗ για να παταχθεί η μαύρη και ανασφάλιστη εργασία.

ΕΡΑ ΚΟΖΑΝΗΣ Σύνταξη: Μαίρη Κεσκιλίδου

Διαβάστε περισσότερα » »

Πτολεμαΐδα: Κατάσχεση αρχαίων αντικειμένων, σύλληψη κοσμηματοπώλη

«Χειροπέδες» σε δυο αρχαιοκάπηλους στην ΑλεξανδρούποληΕνενήντα δύο (92) αρχαία αντικείμενα νομίσματα και κειμήλια, ιδιαιτέρως μεγάλης αξίας,  εντόπισε και κατέσχεσε σύμφωνα με ανακοίνωση του, το Σ.Δ.Ο.Ε.  Περιφερειακής Διεύθυνσης Δυτικής Μακεδονίας σε έλεγχο που διενέργησε, την περασμένη Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου, σε κεντρικό κοσμηματοπωλείο στην Πτολεμαΐδα.
Στην επιχείρηση, που συμμετείχε αρχαιολόγος, διαπιστώθηκε ότι πολλά από αυτά εμπίπτουν στις διατάξεις του νόμου «για την προστασία των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς» (Ν.3028/2002). Πρόκειται για ένα ασημένιο νόμισμα Μεγάλου Αλεξάνδρου ελληνιστικής εποχής, ένα ασημένιο νόμισμα Αντωνίνου ρωμαϊκής εποχής, δύο αρχαία ασημένια νομίσματα, ένα ρωμαϊκό χρυσό νόμισμα αυτοκρατορικών χρόνων, ένα χρυσό νόμισμα Αλεξάνδρου ελληνιστικής εποχής, ένα αρχαίο χρυσό φθαρμένο νόμισμα σε β’ χρήση, 73 χρυσά οθωμανικά νομίσματα, ένα χρυσό βυζαντινό νόμισμα που μετατράπηκε σε μενταγιόν σε μεταγενέστερη περίοδο, τέσσερα χρυσά οθωμανικά νομίσματα που μετασκευάστηκαν σε δύο ζεύγη σκουλαρικιών, ένα τετράπλευρο χρυσό αντικείμενο-νόμισμα, ένα χρυσό ευρωπαϊκό νόμισμα του 1758 μ.Χ., ένα χρυσό ευρωπαϊκό νόμισμα του 1800 μ.Χ., δύο χρυσά νομίσματα, μία ασημένια αγκράφα ζώνης νεότερων χρόνων και ένα φέσι με χρυσά οθωμανικά νομίσματα νεότερων χρόνων.
Τα ευρήματα των ερευνών σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΑ Κοζάνης παραδόθηκαν στη Λ’ Εφορία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων (ΕΠΚΑ) και στη 17η Εφορία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, υπηρεσίες στις οποίες δόθηκε από τον εισαγγελέα η εντολή να εκτιμήσουν τα νομίσματα.  Ο 55χρονος κοσμηματοπώλης  συνελήφθη την εν λόγω ημέρα,  οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα όπου απολογήθηκε υποστηρίζοντας ότι πρόκειται περί οικογενειακών κειμηλίων  και στη συνέχεια αφέθηκε προσωρινά ελεύθερος μέχρι να εκτιμηθούν τα νομίσματα από επιτροπή εμπειρογνωμόνων η οποία και αναμένεται να ολοκληρώσει το έργο της εντός των επομένων ημερών.   

ΕΡΑ Κοζάνης Σύνταξη Κώστας Δαβάνης

Διαβάστε περισσότερα » »

7 ΥΠΕΡΤΡΟΦΕΣ ΤΟΥ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ‏

Το καλοκαίρι φτάνει στο τέλος του και η εποχή που διανύουμε σηματοδοτεί το τέλος ή την αρχή για μερικές τροφές που είναι ιδιαίτερα ωφέλιμες για την υγείας μας. Μπορούμε λοιπόν να απολαύσουμε για μερικές εβδομάδες ακόμη τα φρούτα και τα λαχανικά του καλοκαιριού και να υποδεχτούμε τα φθινοπωρινά, που έχουν αρχίσει να ωριμάζουν.
Ο Σεπτέμβριος είναι εκείνη η λεπτή… γραμμή που χωρίζει το καλοκαίρι από το φθινόπωρο και μαζί τους τις τροφές που χαρακτηρίζουν την κάθε μία από αυτές τις εποχές.
Είναι επίσης μια καλή ευκαιρία για να δοκιμάσετε νέες γεύσεις και να πάρετε όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεστε από μια πλούσια χρωματική «παλέτα» φρούτων και των λαχανικών, αναφέρει η Huffington Post.
Ακολουθούν μερικές από τις αγαπημένες φθινοπωρινές επιλογές υγιεινών τροφών.

Μήλα

Γιατί μας αρέσουν: Το βασικό φρούτο του φθινοπώρου, είναι γεμάτο με φυτικές ίνες, οι οποίες μας δημιουργούν το αίσθημα πληρότητας. Επίσης τα μήλα έχουν συνδεθεί με τη μείωση της χοληστερόλης και τον κίνδυνο της παχυσαρκίας και περιέχουν μια σημαντική ποσότητα βιταμίνης C, η οποία ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα.

Πώς να τα απολαύσετε: Προτιμήστε τα ωμά, ειδικά κατά τη διάρκεια του Σεπτεμβρίου, που θα τα βρείτε εύκολα και φάτε τα με τη φλούδα, γιατί εκεί βρίσκονται οι φυτικές ίνες. Συνδυάστε τα με πρωτεΐνη, όπως 10 αμύγδαλα ή οργανικό φυστικοβούτυρο, για ένα πιο ισορροπημένο σνακ. Όταν ο καιρός αρχίσει να κρυώνει, φάτε τα ψητά, με λίγη κανέλα και πίνετε χυμό μήλου.

Κόκκινες πιπεριές

Γιατί μας αρέσουν: Οι πιπεριές γενικά, αλλά κυρίως οι κόκκινες πιπεριές, έχουν ένα εκπληκτικό ποσοστό βιταμίνης C -περισσότερο κι από ένα πορτοκάλι!- καθώς και αρκετό κάλιο. Αυτό το τραγανό λαχανικό περιέχει επίσης την καταπραϋντική για το δέρμα βιταμίνη Α. Επιπλέον, η φυσικά γλυκιά γεύση του, μπορεί να μας βοηθήσει να περιορίσουμε την κατανάλωση γλυκών.

Πώς να τις απολαύσετε: Δοκιμάστε ψητές πιπεριές στη σχάρα ή αναμείξτε τες με ρεβίθια και ταχίνι για θρεπτικό, σπιτικό χούμους. Και φυσικά απολαύστε τες ωμές σε σαλάτες.

Αχλάδια

Γιατί μας αρέσουν: Όπως και τα μήλα, τα αχλάδια είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και βιταμίνη C και τα βρίσκουμε εύκολα στο τέλος του καλοκαιριού. Ειδικά τα ζουμερά αχλάδια, μας ενυδατώνουν και μας κρατούν μακριά από την υπερκατανάλωση φαγητού, δεδομένου ότι το νερό μας κάνει να νιώθουμε πληρότητα.

Πώς να τα απολαύσετε: Όπως ισχύει και στα μήλα, είναι καλύτερο να τρώτε τα αχλάδια με τη φλούδα τους. Μπορείτε επίσης να τα απολαμβάνετε σε δροσιστικά smoothies.

Ντομάτες

Γιατί μας αρέσουν: Μόνο λίγες εβδομάδες μένουν πριν το τέλος της εποχής της ντομάτας και δε χορταίνουμε αυτό το χαμηλό σε θερμίδες και πλούσιο σε βιταμίνη C, λαχανικό. Οι ντομάτες περιέχουν λυκοπένιο, το οποίο έχει αποδειχθεί ότι βοηθά στην καταπολέμηση ορισμένων μορφών καρκίνου.

Πώς να τις απολαύσετε: Το μαγείρεμα βοηθά στην ενεργοποίηση του λυκοπένιου, γι’ αυτό χρησιμοποιήστε τις ντομάτες σε σάλτσες φαγητών. Απολαύστε τες ωμές σε σάντουιτς και σε σαλάτες, ή σε πιάτα όπου μια ντομάτα μπορεί να βελτιώσει πραγματικά τη γεύση, όπως η ομελέτα.

Γκρέιπ φρουτ

Γιατί μας αρέσει: Το εσπεριδοειδές αυτό, είναι διαθέσιμο σχεδόν όλο το χρόνο, αλλά η σεζόν του ξεκινά τον Σεπτέμβριο. Ακριβώς μισό φρούτο, περιέχει περισσότερο από το 75% της συνιστώμενης ημερήσιας ποσότητας σε βιταμίνη C και η έρευνα έχει δείξει ότι τρώγοντας μισό γκρέιπφρουτ πριν από ένα γεύμα, μπορεί να μας βοηθήσει να χάσουμε βάρος.

Πώς να το απολαύσετε: Κόψτε στη μέση ένα ώριμο φρούτο και φάτε το για πρωινό ή προτιμήστε το σε κάποιο επιδόρπιο. Αποφλοιωμένο και σε κομμάτια, το γκρέιπφρουτ είναι ιδανικό και στις σαλάτες. Τέλος, χρησιμοποιήστε το σε χυμούς και κοκτέιλ.

Αγγούρι

Γιατί μας αρέσει: Έχει ελάχιστες θερμίδες και είναι ένα από τα πιο ενυδατικά τρόφιμα, με 96% νερό. Είναι επίσης μια καλή πηγή μαγνησίου και καλίου, τα οποία είναι σημαντικά για την υγιή ανάπτυξη των οστών.

Πώς να το απολαύσετε: Μπορείτε να απολαύσετε το αγγούρι ωμό ή τουρσί σε σάντουιτς και σαλάτες.

Μύρτιλα

Γιατί μας αρέσουν: Όλα τα μούρα έχουν σημαντικά οφέλη για την υγεία, αλλά τα μύρτιλα είναι ένα σουπερ φρούτο. Είναι χαμηλά σε θερμίδες και πλούσια σε αντιοξειδωτικά, που έχουν συνδεθεί με τη μείωση της χοληστερόλης, τον κίνδυνο διαβήτη και την επιβράδυνση της νοητικής εξασθένισης.

Πώς να τα απολαύσετε: Φτιάξτε ένα δροσιστικό smoothie το καλοκαίρι, η αναμείξτε τα με δημητριακά ολικής αλέσεως και γιαούρτι για ένα υγιεινό πρωινό. Μπορείτε επίσης να τα προσθέτετε σε σαλάτες.

http://www.clickatlife.gr/story/diatrofi/7-upertrofes-tou-septembriou?id=2232041
Διαβάστε περισσότερα » »

Μάχη στις Σκουριές για τα μεταλλεία χρυσού - Πήρε φωτιά το δάσος! [εικόνες+βίντεο]


Μάχη στις Σκουριές μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών για τα μεταλλεία χρυσού Σε πεδίο μάχης μετετράπη το δάσος των Σκουριών στη Χαλκιδική με τους κατοίκους αλλά και εκατοντάδες διαδηλωτές που αντιδρούν στη λειτουργία των μεταλλείων χρυσού να πετούν πέτρες στους Αστυνομικούς οι οποίοι απάντησαν με χρήση χημικών.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, πέντε άτομα τραυματίστηκαν εκ των οποίων ο ένας ήταν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βαγγέλης Διαμαντόπουλος και μια Γερμανίδα διαδηλώτρια. Η κατάσταση ήταν εκτός ελέγχου ενώ ο ιστότοπος seleo.gr δημοσιοποίησε φωτογραφίες με το δάσος να έχει παραδωθεί στις φλογες.
Μάλιστα πολλοί χρήστες στο twitter ανέφεραν ότι η αστυνομία δεν έκανε χρήση πλαστικών σφαιρών, αλλά βολίδων διασποράς δακρυγόνων πετώντας τις σε ανθρώπους, ενώ ισχυρίζονταν πως η φωτιά προκλήθηκε από τη ρίψη των δακρυγόνων.

Μάχη στις Σκουριές για τα μεταλλεία χρυσού - Πήρε φωτιά το δάσος! [εικόνες+βίντεο]
Μάχη στις Σκουριές για τα μεταλλεία χρυσού - Πήρε φωτιά το δάσος! [εικόνες+βίντεο]




Πηγή
Διαβάστε περισσότερα » »

ΜΗΝ ΤΡΩΤΕ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ , ΔΕΙΤΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΙΕΑ ....!!!!‏

...για αυτό καταστράφηκε.
Και η Νορβηγία έχει τους διπλάσιους αλλά χαρίζει φόρους στους πολίτες και έχει τρισεκατομύρια στα ασφαλιστικά της ταμεία.
Άρα; κακοδιαχείριση.
Ποιοί ευθύνονται; Όλοι...
ξέρουμε
[στατιστικά στοιχεία του ΟΟΣΑ και την έκθεση Government at a Glance που δημοσιεύθηκε το 2009 (με στοιχεία του 2008)].
 
Διαβάστε περισσότερα » »

Ιδού ποιοι "φουσκώνουν" τις τιμές σε βενζίνη και πετρέλαιο θέρμανσης.

Πολλοί αναρωτιούνται γιατί η βενζίνη (αμόλυβδη) έχει φτάσει να πωλείται σχεδόν δύο ευρώ το λίτρο και γιατί το πετρέλαιο θέρμανσης θα πωλείται 1,40 ευρώ από τον ερχόμενο μήνα.

Η απάντηση είναι απλή. Γιατί το κράτος δυστυχώς δεν μπορεί να καταπολεμήσει την λαθρεμπορία στα καύσιμα, άρα να έχει τα προβλεπόμενα έσοδα, και τα φορολογεί εξοντωτικά για να καλύψει την αδυναμία του φοροεισπρακτικού μηχανισμού, με αποτέλεσμα να τα έχει καταστήσει είδος «πολυτελείας».

Δεν νοείται στα 1,83 ευρώ που διαμορφώθηκε η μέση τιμή πώλησης την προηγούμενη εβδομάδα, τα 1,03 ευρώ να είναι φόροι και τέλη. Δηλαδή πάνω από το μισά χρήματα ανά λίτρο να είναι χαράτσια.

Πως διαμορφώνεται η τιμή της αμόλυβδης

Η μέση τιμή λιανικής της απλής αμόλυβδης βενζίνης 95 οκτανίων, σύμφωνα με το υπ. Ανάπτυξης, την προηγούμενη εβδομάδα διαμορφώθηκε στα 1,838 € ανά λίτρο.

Η τιμή διυλιστηρίου της απλής αμόλυβδης βενζίνης 95 οκτανίων ανά λίτρο για την διαμορφώθηκε στα 0,7065 € ανά λίτρο.
Οι φόροι, τα τέλη και οι λοιπές επιβαρύνσεις αντιστοιχούν σε 1,0361 € ανά λίτρο.
Σο εκτιμώμενο περιθώριο των πρατηριούχων και των εταιρειών εμπορίας υπολογίζεται κατά μέσο όρο στα 0,0954€ ανά λίτρο (9,5 λεπτά).
Η τελική τιμή λιανικής διαμορφώνεται από την τιμή διυλιστηρίου κατά 38,4%,
από τους φόρους (σταθερούς και μεταβλητούς) κατά 56,4%, και
από τα εκτιμώμενα περιθώρια των εταιρειών εμπορίας, των μεταφορών υγρών καυσίμων και των πρατηρίων κατά 5,2%

Πως διαμορφώνεται η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης

• Τιμή διάθεσης: Η διυλιστήρια τιμή του πετρελαίου θέρμανσης αυτή την περίοδο, διαμορφώνεται περίπου στα 692 ευρώ ανά 1000 λίτρα καυσίμου. Ο ειδικός φόρος κατανάλωσης, μέχρι και πέρυσι, έφτανε μόλις στα 60 ευρώ ανά 1000 λίτρα.

Προστίθετο το εμπορικό κέρδος (περίπου 70 λεπτά ανά 1000 λίτρα) και ο ΦΠΑ (περίπου 189 ευρώ ανά χίλια λίτρα) και κάπως έτσι προσεγγίζαμε την τιμή λιανικής: 1 ευρώ ανά λίτρο. Αυτά μέχρι και πέρυσι. Διότι φέτος, ο ειδικός φόρος κατανάλωσης από τα 60 ευρώ θα εκτοξευτεί στα 330 ευρώ. Αυτό θα έχει ως συνέπεια να παρασυρθεί προς τα πάνω και ο ΦΠΑ καθώς στην Ελλάδα συνηθίζουμε να επιβάλλουμε φόρο και στον φόρο.

Δηλαδή, ο ΦΠΑ επιβάλλεται και επί του φόρου κατανάλωσης. Πως διαμορφώνεται η τιμή από τις 15 Οκτωβρίου;

1. Τιμή διυλιστηρίου: 692 ευρώ

2. Ειδικός φόρος κατανάλωσης: 330 ευρώ

3. Εμπορικό κέρδος: 70 ευρώ

4. ΦΠΑ (23%): 251,2 ευρώ

Έτσι, η τελική τιμή αναμένεται να φτάσει 1343 ευρώ ανά 1000 λίτρα ή περίπου στα 1,35 ευρώ ανά λίτρο.

Προσοχή: Αυτή η τιμή θα ισχύσει για τα μεγάλα αστικά κέντρα όπου λειτουργεί ο ανταγωνισμός. Στην επαρχία και ειδικά στα βόρεια και στις νησιωτικές περιοχές κινδυνεύουμε να δούμε τιμές άνω των 1,4 ευρώ ανά λίτρο.



http://www.fpress.gr/agora/item/3752-poioi-foyskonoyn-tis-times-se-venzini-kai-petrelaio
 eleftheriskepsii
Διαβάστε περισσότερα » »

Απίστευτη γκάφα της Βουλής για τις αγοραπωλησίες ακινήτων σε νησιά.

Αφιερωμένο σε όσους ακόμα πιστεύουν ότι κάποιοι, έστω, από τους βουλευτές που ψήφισαν υπέρ των μνημονίων, τα είχαν διαβάσει πριν τα ψηφίσουν...

Πώς επί 70 ημέρες (μέχρι ένας υποθηκοφύλακας στην Κρήτη να ανακαλύψει τον λάθος νόμο) όλες οι μεταβιβάσεις ήταν παράνομες!

Μνημείο για την προχειρότητα με την οποία νομοθετεί η Βουλή, αλλά και την άγνοια νόμου που επιδεικνύουν δημόσιες υπηρεσίες, αποτελεί η ανεπανάληπτη γκάφα που αποκαλύπτει η «Κυριακάτικη Δημοκρατία».

Η απίστευτη ιστορία ελληνικής τρέλας αποκαλύφθηκε την περασμένη Τρίτη στην Επιτροπή Παραγωγής της Βουλής. Πολλοί πίστεψαν ότι μια διάταξη απλώς επαναλάμβανε γνωστή διάταξη, σύμφωνα με την οποία, για να αγοράσει ή να μεταβιβάσει κάποιος ένα ακίνητο σε ιδιωτικό νησί ή νησίδα, για λόγους εθνικούς απαιτείται και άδεια του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Ακριβώς από κάτω, ωστόσο, μια άλλη διάταξη όριζε ότι «συμβολαιογραφικές πράξεις που συντάχθηκαν το διάστημα από 22 Μαρτίου έως και 31 Μαΐου 2012 αφορούν την απόκτηση δικαιωμάτων από φυσικά ή νομικά πρόσωπα σε ιδιωτικά ακίνητα που βρίσκονται σε μη ιδιωτικές νήσους ή νησίδες της ελληνικής επικράτειας και εκδόθηκαν χωρίς άδεια του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας είναι έγκυρες και ισχυρές».

Οι βουλευτές άρχισαν να φωνάζουν ζητώντας εξηγήσεις. Όταν, όμως, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Αθ. Τσαυτάρης, εξήγησε τι είχε συμβεί, οι πάντες έπεσαν από τα σύννεφα. Στο άρθρο 33 του επενδυτικού νόμου του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης 4061/2012, επί υπουργίας Σκανδαλίδη, που ψηφίστηκε στις 21/03/2012, τα «σαΐνια» της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής του υπουργείου, στη διάταξη η οποία ορίζει ότι στα ιδιωτικά νησιά είναι υποχρεωτική η προηγούμενη άδεια του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, ενέταξαν και τα μη ιδιωτικά νησιά.

Με απλά λόγια, αν κάποιος ήθελε να αγοράσει έστω μια αποθήκη στην Εύβοια, στην Κρήτη, στην Κέρκυρα ή οποιοδήποτε άλλο νησί ανήκει στο Δημόσιο, θα έπρεπε να ζητήσει την άδεια του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Η επιστημονική υπηρεσία της Βουλής συνελήφθη αδιάβαστη, οι βουλευτές το ίδιο, με αποτέλεσμα το «λάθος» να γίνει νόμος του κράτους στις 21 Μαρτίου.

Κι ενώ υπό κανονικές συνθήκες όλα τα παραπάνω μπορούσαν να είχαν τινάξει στον αέρα την οικονομική δραστηριότητα, αφού θα πάγωναν οι αγοραπωλησίες και μεταβιβάσεις ακινήτων σε όλα τα νησιά της Ελλάδας, όλα συνεχίστηκαν σαν να μην είχε συμβεί τίποτε. Τα υποθηκοφυλακεία επέδειξαν παντελή άγνοια νόμου, με αποτέλεσμα στα δημόσια νησιά να συνεχίζουν να μη ζητούν άδεια από το ΥΠΕΘΑ, μολονότι ο νόμος – έστω εκ παραδρομής – είχε αλλάξει.

 Και όπως παραδέχθηκε ο υπουργός, αν δεν είχε αντιληφθεί το λάθος ένας υποθηκοφύλακας στην Κρήτη, ακόμη και σήμερα θα συνεχιζόταν το αλαλούμ. Γι’ αυτό τον λόγο ήρθε η νομοθετική πρωτοβουλία, με την οποία ισχύουν ως έγκυρες όλες οι συμβολαιογραφικές πράξεις στο χρονικό διάστημα…

Ελλάς, το μεγαλείο σου!




ΚυριακάτικηΔημοκρατία, 9 Σεπτεμβρίου 2012




/kostasxan.blogspot.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

ΟΙ 95 ΔΗΜΟΙ ΠΟΥ ΟΔΗΓΟΥΝΤΑΙ ΣΕ ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κώστας Ασκούνης, μετά τη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό είχε μιλήσει για 40 δήμους που είναι έτοιμοι να κηρύξουν στάση πληρωμών μέσα στο Σεπτέμβριο. Λίγες ημέρες αργότερα ο πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής της ΚΕΔΕ Δημήτρης Τσιαντής, που έχει επεξεργαστεί τα σχετικά στοιχεία, με δηλώσεις του στην aftodioikisi.gr υποστήριζε ότι μέσα στον Οκτώβριο περίπου οι μισοί δήμοι της χώρας θα έχουν άμεσο πρόβλημα ρευστότητας, ήτοι θα υπάρξει εκ μέρους τους στάση πληρωμών.
Αυτό το πρόβλημα ρευστότητας, προτού... υπάρξει «ο θάνατος του δημαρχάκου» και των δήμων, θα προσπαθήσουν οι δήμαρχοι να το προλάβουν, με τη συνάντηση που θα έχουν με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα το πρωί της προσεχούς Τετάρτης.
Ποιοι είναι όμως οι πρώτοι δήμοι που το πολύ μέχρι τα μέσα του επόμενου μήνα δεν θα μπορούν να πληρώσουν τα στοιχειώδη; Μισθούς, άμεσα λειτουργικά έξοδα κ.λπ.; Να παρέχουν, με ολοκληρωμένο τρόπο, τα βασικά ανταποδοτικά, όπως η καθαριότητα και ο φωτισμός; Η aftodioikisi.gr μίλησε με δημάρχους σε όλη τη χώρα και κατέγραψε 95 δήμους, (ανάμεσα τους μάλιστα και τους τέσσερις από τους πέντε μεγάλους: Αθήνας, Θεσσαλονίκης, Πάτρας και Λάρισας) οι οποίοι είναι έτοιμοι να κηρύξουν «default», παρότι αρκετοί από αυτούς στη λογική του «να μη δημιουργήσουμε πανικό στους εργαζόμενους, στους δημότες αλλά και στους προμηθευτές» μας εξέφρασαν την άποψη ότι «τα βγάζουμε οριακά πέρα έως τα τέλη Οκτωβρίου, και μετά... βλέπουμε», «έχει ο θεός».

Στην ΠΕΔ Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, πρόβλημα θα αντιμετωπίσουν εφτά δήμοιΚομοτηνής, Θάσου, Παγγαίου, Παρανεστίου, Μύκης, Ιάσμου, Φυλήρας-Αρριανών (οι τρεις τελευταίοι είναι μειονοτικοί δήμοι).«Και οι "υγιείς" δήμοι δεν είναι στην πραγματικότητα "υγιείς"... Αργά ή γρήγορα, με αυτήν την αντιμετώπισή τους εκ μέρους της Πολιτείας και την υποχρηματοδότηση, αργά ή γρήγορα, επαναλάμβανω, θα "βουλιάξουμε"», υπογραμμίζει σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΠΕΔ Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης Κωστής Σιμιτσής.

Στην ΠΕΔ Αττικής, το μεγαλύτερο πρόβλημα θα αντιμετωπίσουν 13 δήμοι ο μεγαλύτερος δήμος της χώρας, η πρωτεύουσα του ελληνικού κράτους, ο Δήμος Αθηναίων (έχει ΚΑΠ 5,8 εκατ. ευρώ και 12 εκατ. ευρώ μισθοδοσία και ήδη βρίσκεται στο «βαθύ πορτοκαλί». Όπως λένε πηγές από το δήμο «τη βγάζουν μαζί με άλλους πόρους για Σεπτέμβριο αλλά από Οκτώβριο δεν ξέρουν τι θα γίνει»). Επίσης οι δήμοι: Αργυρούπολης-Ελληνικού, Ηρακλείου, Κερατσινίου-Δραπετσώνας, Πεύκης-Λυκόβρυσης, Σαλαμίνας, Αγίας Βαρβάρας, Αλίμου, Ασπροπύργου (1,1 εκατ. ευρώ η μισθοδοσία, μηδέν στο ταμείο λόγω υποχρεώσεων προς τρίτους και τον Ιούλιου και τον Αύγουστο), Αιγάλεω (1,4 εκατ. ευρώ οι μισθοδοσία, πήρε 610.000 ΚΑΠ, αλλά «έφτασαν» στο ταμείο 240.000 ευρώ. «Τρώμε τις σάρκες μας, αλλά μέχρι πότε», σημείωσε μιλώντας στην ιστοσελίδα ο δήμαρχος. Όπως είπε, τέλος του μήνα, θα βάλει λουκέτο), Αχαρνών (το Σεπτέμβριο την «έβγαλε» τσίμα τσίμα λόγω ΔΕΗ [δημοτικών τελών-1 εκατ.] και καζίνο [180.000] αλλά τον Οκτώβριο «δεν ξέρει αν βγαίνει»), Βύρωνα (έχει μισθοδοσία 370.000 και από τα 540.000 των ΚΑΠ -πριν από τις περικοπές 760.000- φτάνουν στο δήμο 280.000. Στις 15/9 είναι η τελευταία φορά που πληρώνουν. Μετά κανείς δεν ξέρει τις θα συμβεί. Και να σκεφτεί κανείς ότι 2008 και 2009 ο Δήμος Βύρωνα είχε θετικό ισολογισμό) και Περάματος.

Στην ΠΕΔ Βορείου Αιγαίου, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρός της, δημοτικό σύμβουλο Λέσβου Παντελή Πατερέλλη, κανένας δήμος δεν έχει άμεσο πρόβλημα, ωστόσο, αργά ή γρήγορα, εάν δεν υπάρξει βελτίωση στη χρηματοδότηση, ο ένας μετά τον άλλον οι δήμοι θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα με τις πληρωμές τόσο προς τους υπαλλήλους όσο και προς τους προμηθευτές.

Στην ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδαςδύο δήμοι αντιμετωπίζουν άμεσο πρόβλημα ρευστότητας: ο τρίτος μεγαλύτερος δήμος της χώρας, η Πάτρα, φαίνεται πως αντιμετωπίζει άμεσα ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Άλλωστε, το έχει δηλώσει κατ' επανάληψη ο ίδιος ο δήμαρχος Γιάννης Δημαράς πως εάν συνεχιστεί η υποχρηματοδότηση θα βάλει λουκέτο στο δήμο. Προς εκεί οδεύει και ο Δήμος Δυτικής Αχαΐας, ο δήμαρχος του οποίου παραιτήθηκε κατά τη συνεδρίαση της γενικής συνέλευσης της ΠΕΔ, πριν από τη διεξαγωγή του Συνεδρίου της ΚΕΔΕ.

Στην ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας, με το ένα πόδι στη χρεοκοπία και τη στάση πληρωμών βρίσκονται έξι δήμοι: οι δήμοι Αμύνταιου, Βοΐου, Κοζάνης, Σερβίων-Βελβεντού, Φλωρίνης και Εορδαίας (έχει 550.000 μισθοδοσία, αλλά «πήγαν» ταμείο μόνο τα 226000 ευρώ). «Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο, και με το υψηλό κόστος που έχουμε λόγω της γεωγραφικής μας θέσης, θα χειροτερέψει το χειμώνα. Το ξέρετε ότι τα λεφτά δε φτάνουν ούτε για να βάλουμε πετρέλαιο το χειμώνα στα σχολεία; Πού θα βρούμε λεφτά για να ζεστάνουμε τα παιδιά; Χειμώνας που ξεκινά σε εμάς από τον Οκτώβριο και τελειώνει Απρίλιο», δηλώνει στην ιστοσελίδα η πρόεδρος της ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας, δήμαρχος Εορδαίας Βίκυ Βρυζίδου.

Στην ΠΕΔ Ηπείρου, προς στάση πληρωμών οδεύουν 16 ΟΤΑ: οι δήμοι Ιωαννιτών, Πρεβέζης, Ηγουμενίτσαςετά τον Οκτώβριο το πρόβλημα, καθώς μέχρι τότε το δήμο «σώζουν» τα χρήματα από τις απαλλοτριώσεις που πρόσφατα πήρε), Ζίτσας, Κεντρικών Τζουμέρκων, Νικολάου Σκουφά, Γεωργίου Καραϊσκάκη, Σουλίου, Φιλιατών, Βόρειων Τζουμέρκων, Δωδώνης, Ζαγορίου, Πωγωνίου, Κόνιτσας, Πάργας, Ζηρού. «Πέραν των δήμων Πρεβέζης, Ηγουμενίτσας και Ζίτσας, είμαστε οριακά μέχρι το τέλος Οκτωβρίου... Και μετά, ο ένας μετά τον άλλον θα μπουν "στο κόκκινο"», δήλωσε στην aftodioikisi.gr o πρόεδρος της ΠΕΔ Ηπείρου, δήμαρχος Αρταίων Γιάννης Παπαλέξης.

Στην ΠΕΔ Θεσσαλίας, άμεσο πρόβλημα αντιμετωπίζουν 12 δήμοι: το σημαντικότερο εδώ και πάρα πολύ καιρό έχει ο Δήμος Τρικκαίων, με τους μεγάλους δήμους της περιφέρειας, των Λαρισαίων και του Βόλου, αλλά και του Κιλελέρ και της Καρδίτσας. Επίσης, οι δήμοι Πύλης, Μουζακίου, Φαρκαδόνας, Τεμπών, Φαρσάλων, Τυρνάβου και Αλμυρού.

Στην ΠΕΔ Ιονίων Νήσων, σημαντικό πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι 4 δήμοι: Κεφαλλονιάς, Ζακύνθου, Παξών και Κέρκυρας (έχει για δύο μήνες. 1,3 εκατ. οι ΚΑΠ, φτάνουν όμως μόνο 600 εκατ., με αποτέλεσμα να μπαίνει μέσα 300.000 ευρώ. Τα συνολικά έξοδα-μισθοδοσία ΙΚΑ, δόσεις κ.λπ.- φτάνουν στα 2 εκατ. ευρώ).

Στην ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας, 13 ΟΤΑ αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα ρευστότητα: ο πρώτος δήμος ουσιαστικά που κήρυξε στάση πληρωμών ήταν η Έδεσσα. Έπονται οι δήμοι Θέρμης, Παύλου Μελά, Ηρακλειάς, Αλμωπίας, Κατερίνης, Κασσάνδρας, Κορδελιού, Δράμας, Δίου-Ολύμπου (220.000 ευρώ η μισθοδοσία, στο ταμείο «μπήκαν» 96.000 ευρώ· όπως είπε στην aftodioikisi.gr ο δήμαρχος, που απέστειλε επιστολή παραίτησης στην ΚΕΔΕ, «είναι τραγική η κατάσταση, μετά τον Οκτώβριο θα κλείσουμε»), Σιντικής, Βέροιας και Θεσσαλονίκης, ο δεύτερος μεγαλύτερος δήμος της χώρας. Αναφορικά τώρα με το κεντρικό δήμο της Θεσσαλονίκης, αν και επισήμως λέει ότι όλα είναι καλά, ωστόσο, δήμαρχος στα υψηλόβαθμα κλιμάκια της ΠΕΔΚΜ αναρρωτήθηκε «εάν όλα είναι καλά και ανθηρά, τότε γιατί όταν κάνει διαγωνισμούς ο δήμος δεν πηγαίνουν οι προμηθευτές;». Για να δώσει την απάντηση από μόνος του: «Ακριβώς, επειδή δεν πληρώνουν».

Στην ΠΕΔ Κρήτης, το μεγαλύτερο πρόβλημα αντιμετωπίζουν 15 δήμοιΜίνωα Πεδιάδος (διαβάστε τι λέει σε συνέντευξη του στην aftodioikisi.gr ο δήμαρχος Ζ. Καλογερακης), Βιάννου, Γόρτυνας, Φαιστού, Μυλοποτάμου, Αμαρίου, Αποκορώνου, Γαύδου, Καντάνου-Σελίνου, Πλατανιάς, Κισσάμου, Σφακίων (στο Έκτακτο Συνέδριο της ΚΕΔΕ ο δήμαρχος είπε πως είναι στο έβδομο λεπτό κάτω από το νερό οι δήμοι και είναι πλέον έτοιμοι να σκάσουν), Οροπεδίου Λασιθίου, Σητείας και Ανωγείων. «Είμαστε σε οριακό σημείο όλοι οι δήμοι με την υποχρηματόδοτηση. Εάν μέχρι τις 30 του μήνα δεν έχουμε σοβαρά δείγματα από το κράτος, εάν δε αντιληφθεί την κατάσταση στους δήμους, τότε δε θα υπάρξει μία, αλλά 325 παραιτήσεις. Πρέπει να σκύψει σοβαρά η Πολιτεία στα προβλήματά μας και να καταλάβει τη λειτουργία μας, αλλά και να φτιάξει ένα νέο μοντέλο χρηματοδότησης, με βάση όχι τον πληθυσμό, αλλά και την έκτασή του και τις ανάγκες τους. Και πολύ περισσότερο, εάν θέλει να ας ελαφρώσει, ας αναλάβει αυτό τη μισθοδοσία των μόνιμων υπαλλήλων, μέσω της Ενιαίας Αρχής Πληρωμών», Γιώργος Μαρινάκης, δήμαρχος Ρεθύμνης, πρόεδρος ΕΔΥΕΑ, αντιπρόεδρος ΠΕΔ Κρήτης.

Στην ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου, άμεσο πρόβλημα αντιμετωπίζουν 4 δήμοι: των Καλυμνίων, της Λέρου και της Ρόδου (έχει 3 εκατ. μισθοδοσία, 500 εκατ. ευρώ «έφτασαν» στο ταμείο), αλλά και της Τήλου που «κατεβάζει ρολά» μετά το 48ωρο λουκέτο των δήμων, στις 13 και 13 Σεπτεμβρίου. «Το μεγάλο πρόβλημα το έχουμε οι μεγάλοι δήμοι της Δωδεκανήσου, όχι τόσο οι μικρότεροι οι οποίοι πάσχουν κυρίως από προσωπικό. Αλλά εάν συνεχιστεί η κατάσταση κανένας δήμος δε θα μπορέσει να αντέξει», δηλώνει στην aftodioikisi.gr ο πρόεδρος της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου, δήμαρχος Ρόδου Στάθης Κουσουρνάς. Και ποια είναι η λύση; «Να παραιτηθούμε όλοι, δήμαρχοι και δημοτικά συμβούλια για να φανεί το πρόβλημα, τόσο προς τα μέσα όσο και προς τα έξω, εκτός Ελλάδας».

Στην ΠΕΔ Πελοποννήσου, όπως και στους υπόλοιπους δήμους της χώρας, οι δήμαρχοι εκτιμούν πως αργά ή γρήγορα η πορεία τους είναι προδιαγεγραμμένη. Το σημαντικότερο πρόβλημα προς το παρόν φαίνεται πως το αντιμετωπίζει ο Δήμος Λουτρακίου-Αγίων Θεοδώρων.

Στην ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας, πρόβλημα έχουν ο Δήμος Κύμης-Αλιβερίου και ο Δήμος Μώλου-Αγίου Κωνσταντίνου, όπως άλλωστε το έχει δηλώσει κατά καιρούς και ο ίδιος ο δήμαρχος και πρόεδρος της ΠΕΔ Βαγγέλης Τετριμίδας.

aftodioikisi
Διαβάστε περισσότερα » »