Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

Τί έγινε ρε παιδιά εκεί στην Βουλή;

Είπατε ένα τέταρτο και πέρασαν τέσσερα τέταρτα... Κάτι "μαγειρεύετε" για να αργείτε τόσο... 
Αλλά δεν πειράζει, για όλους υπάρχει μια θέση στο...
Κορυδαλλός resort!






tro-ma-ktiko

Διαβάστε περισσότερα » »

Λύση στο Σκοπιανό - Συζητούν και δεν προβαίνουν σε διαρροές!

 Φωτογραφία για Λύση στο Σκοπιανό - Συζητούν και δεν προβαίνουν σε διαρροές!Του Αθανασιου Έλλις - Τη στιγμή που η προσοχή όλων είναι εύλογα στραμμένη στην οικονομία και τον επερχόμενο καταιγισμό φορολογικών επιβαρύνσεων, στην περιβόητη λίστα Λαγκάρντ και την ατυχή διαχείρισή της, όπως και στην επικίνδυνη εξέλιξη των τελευταίων ημερών με τις επιθέσεις στα γραφεία της Ν.Δ. και σε κατοικίες δημοσιογράφων, εξελίξεις δρομολογούνται σε ένα άλλο σημαντικό ζήτημα που ταλανίζει τη χώρα επί μια εικοσαετία, το Σκοπιανό.

Ο προσεκτικός παρατηρητής της μακράς διαδρομής του ζητήματος διαπιστώνει έντονη κινητικότητα που προμηνύει ουσιαστικά βήματα. Ο Μάθιου Νίμιτς εργάζεται αθόρυβα, αλλά αποτελεσματικά. Το ζήτημα της ονομασίας έχει εισέλθει σε κρίσιμη φάση. Τίποτα δεν είναι σίγουρο. Στιγμές προσέγγισης έχουν υπάρξει και στο παρελθόν, με πλέον χαρακτηριστική αυτή των κ. Σημίτη και Γκεοργκίεφσκι, αλλά τελικά δεν ευοδώθηκαν. Ομως, ο μεσολαβητής του ΟΗΕ, έμπειρος διπλωμάτης, που έχει ζήσει όλη την πορεία του ζητήματος και συμμετείχε στην επίτευξη της Ενδιάμεσης Συμφωνίας, εμφανίζεται αποφασισμένος και συγκρατημένα αισιόδοξος. Δύο μόλις ημέρες μετά την επιστροφή του από τις επισκέψεις του σε Αθήνα και Σκόπια, κάλεσε τους εκπροσώπους των δύο χωρών σε νέα συνάντηση στη Νέα Υόρκη στο τέλος του μήνα. Από την πλευρά τους και οι δύο κυβερνήσεις επιδεικνύουν σοβαρότητα.

Συζητούν ουσιαστικά και δεν προβαίνουν σε διαρροές.

Η ελληνική πολιτική γεωγραφία οδηγεί στο ασφαλές συμπέρασμα ότι η λύση που θα υπογράψει ο σημερινός πρωθυπουργός θα έχει τη στήριξη όχι μόνο της τρικομματικής κυβέρνησης, αλλά και της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ο Αλέξης Τσίπρας θα κληθεί να επιδείξει τη σοβαρότητα και τον ρεαλισμό που πρέπει να χαρακτηρίζουν έναν ηγέτη που διεκδικεί την εξουσία, χωρίς εκπτώσεις στις θέσεις και την ιδεολογία του. Μόνο στην άκρα Δεξιά θα υπάρξουν ουσιαστικές αντιδράσεις.Ανάλογοι συσχετισμοί επικρατούν και στην ΠΓΔΜ όπου η σοσιαλδημοκρατική αντιπολίτευση εγκαλεί τον κ. Γκρούεφσκι για τον εγκλωβισμό της χώρας εκτός Ε.Ε. και ΝΑΤΟ. Ο άνθρωπος που έχει επενδύσει στον εθνικισμό μπορεί να δώσει οριστικό τέλος στην εκκρεμότητα προς όφελος της χώρας του και να ανοίξει τις πόρτες των ευρωατλαντικών θεσμών στην ΠΓΔΜ.

Για να είναι αποδεκτή η λύση, αλλά και βιώσιμη και πρακτική, θα πρέπει να προβλέπει τη δεσμευτική αναγνώριση της γειτονικής χώρας από τους διεθνείς οργανισμούς και τους διακρατικούς θεσμούς, όπως η Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ, με τη σύνθετη ονομασία η οποία θα αναγράφεται στα διαβατήρια. Η χώρα μπορεί να αυτοαποκαλείται όπως θέλει, αλλά διεθνώς θα περιγράφεται με τη νέα της ονομασία.

Το Συμβούλιο Ασφαλείας θα παροτρύνει, αλλά δεν θα επιβάλει στα μέλη της διεθνούς κοινότητας να υιοθετήσουν τη νέα ονομασία. Κάποιες χώρες, ακόμη και σημαντικές, όπως η Κίνα, ίσως συνεχίσουν να χρησιμοποιούν το «Μακεδονία». Θα είναι μια ατυχής επιλογή τους που θα ενοχλήσει βαθύτατα την Ελλάδα και μέσα από αυτό το πρίσμα πρέπει να διαμορφώσουν την τελική τους στάση σε ένα θέμα που γι’ αυτούς είναι ήσσον, αλλά για την Ελλάδα μείζον.

Η Αθήνα είναι έτοιμη να «κλείσει» το ζήτημα στη βάση της σύνθετης ονομασίας με γεωγραφικό προσδιορισμό, που το 2007 ο Κώστας Καραμανλής και η Ντόρα Μπακογιάννη οριοθέτησαν ως τον έντιμο συμβιβασμό αλλά και την «κόκκινη γραμμή» της Ελλάδας, στάση που βρήκε ανταπόκριση σε ένα ευρύ πολιτικό φάσμα και στην κοινωνία. Ο Αντώνης Σαμαράς έχει την πολιτική βούληση και αυξημένη αξιοπιστία στο συγκεκριμένο θέμα. Εάν ο Νίκολα Γκρούεφσκι ζυγίσει προσεκτικά την κατάσταση και ερμηνεύσει σωστά τα μηνύματα που εκπέμπει η Ε.Ε., θα κατανοήσει ότι τον συμφέρει να προχωρήσει σε συμφωνία. Θα είναι στρατηγικό λάθος να απολέσει και αυτή την ευκαιρία και να παρατείνει την απομόνωση της χώρας του.

http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathpolitics_1_17/01/2013_478961
newsnow
Διαβάστε περισσότερα » »

Καϊμακτσαλάν: Η Αράχωβα του Βορρά

Φωτογραφία για Καϊμακτσαλάν: Η Αράχωβα του ΒορράΑν και διάσημο πια στους κύκλους των φανατικών σκιέρ, το μεγάλο βουνό της μεθορίου κρατά ακόμη μυστικές τις ομορφιές του. Έτσι, το Καϊμάκτσαλαν και η ευρύτερη περιοχή της Ορεινής Πέλλας έχουν γίνει ο ιδανικός προορισμός και για όσους θέλουν να συνδυάσουν την άγρια φύση με την εναλλαγή τοπίων, να πατήσουν σίγουρα χιόνι, αλλά και να περάσουν αξέχαστες στιγμές σε ζεστούς, φιλόξενους παραδοσιακούς ξενώνες.

Το όρος Βόρας γνωστό και ως Καϊμάκτσαλαν (στα τούρκικα κaymak= κρέμα γάλακτος δηλαδή καϊμάκι και alan =περιοχή) ξεδιπλώνει τη χιονισμένη κορμοστασιά του στα βόρεια σύνορα της Ελλάδας και χωρίζει με την μεγαλόπρεπη παρουσία του τη Μακεδονία από τη F.Y.R.O.M. Με ύψος 2.524 μέτρων συγκαταλέγεται ανάμεσα στα ψηλότερα, ομορφότερα, αλλά και περισσότερο άγνωστα βουνά της πατρίδας μας. Η ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα αυτή περιοχή προσεγγίζεται εύκολα από την Έδεσσα, αλλά και την Κοζάνη ή τη Φλώρινα, αφού σε όλες τις περιπτώσεις οι δρόμοι είναι ασφάλτινοι.

 
Καϊμακτσαλάν: Η Αράχωβα του Βορρά - Φωτογραφία 3Χιονοδρομικό κέντρο

Το χιονοδρομικό κέντρο απέχει 39 χλμ. από την Έδεσσα, 140 χλμ. από την Θεσσαλονίκη και 570 χλμ. από την Αθήνα. Είναι χαρακτηριστικό ότι πολλοί αποκαλούν το Καϊμακτσαλάν, η ΄΄Αράχοβα του Βορρά΄΄ λόγω του κοσμοπολίτικου χαρακτήρα του αλλά και των παραδοσιακών οικισμών που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή.

Το Καϊμακτσαλάν άρχισε να λειτουργεί από το 1995. Σύντομα απέκτησε μεγάλη φήμη λόγο των σύγχρονων εγκαταστάσεών του και στο πλήθος δραστηριοτήτων που προσφέρει στους επισκέπτες του. Έτσι, σήμερα το Καϊμακτσαλάν θεωρείται ένα από τα δημοφιλέστερα χιονοδρομικά κέντρα και ένα από αυτά με τις αρτιότερες υποδομές.

Αναλυτικότερα το χιονοδρομικό κέντρο διαθέτει 7 αναβατήρες (1 εναέριο διθέσιο και 6 συρόμενους), οι οποίοι παρέχουν πρόσβαση στις 14 συνολικά πίστες σκι διαφόρων βαθμών δυσκολίας (4 πίστες αγώνων με ηλεκτρονικό χρονόμετρο, εκ των οποίων η μοναδική πίστα στην Ελλάδα Ολυμπιακών προδιαγραφών για ελεύθερη κατάβαση. Το μήκος της πίστας φτάνει τα 3.528 μ. και η υψομετρική τους διαφορά τα 503 μ. 3 δύσκολες πίστες. 3 εύκολες πίστες, 1 μέτρια πίστα και 3 baby πίστες), μια πίστα Snowmobile και ένα Snowboard Fun Park (πίστα για τούμπες και άλματα) για τους πιο έμπειρους και απαιτητικούς της λάτρες των σπορ.

Το χιονοδρομικό κέντρο λειτουργεί από το Νοέμβριο έως και το Μάιο και αξίζει να αναφερθεί ότι είναι ένα από τα λίγα χιονοδρομικά κέντρα της Ελλάδας με τόσο μεγάλη διάρκεια χιονοκάλυψης.
 
Καϊμακτσαλάν: Η Αράχωβα του Βορρά - Φωτογραφία 4Όσο αφορά τις λοιπές παροχές του κέντρου, το σαλέ του χιονοδρομικού κέντρου λειτουργεί σε υψόμετρο 2.050μ. Επίσης, λειτουργεί ξενώνας χωρητικότητας 46 κλινών, εστιατόριο και ουζερί. Σε υψόμετρο 2.100 μέτρων λειτουργεί ένα snowbar, το οποίο με τη ζεστή και φιλική του ατμόσφαιρα προσφέρεται για ξεκούραση και χαλάρωση των χιονοδρόμων. Στις εγκαταστάσεις του χιονοδρομικού κέντρου λειτουργούν και καταστήματα ενοικίασης και πώλησης εξοπλισμού.

Η θέα από το βουνό είναι εξαιρετική και όταν το επιτρέπει ο καιρός μπορεί να παρατηρήσει κάποιος το Θερμαϊκό κόλπο και την κορυφή του Ολύμπου.

 
Καϊμακτσαλάν: Η Αράχωβα του Βορρά - Φωτογραφία 6Στην υψηλότερη κορυφή του (υψόμετρο 2524μ.) υπάρχει το εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία το οποίο αποτελεί μνημείο του 1ου Παγκοσμίου πολέμου. Είναι κατασκευασμένο σε ρυθμό καθολικό και στο υπόγειό του υπάρχει κενοτάφιο των θυμάτων που έπεσαν στις μάχες που διεξήχθησαν στις πλαγιές του.

Παλιός Άγιος Αθανάσιος

Σε απόσταση 33 χιλιομέτρων από την πόλη της Έδεσσας και πολύ κοντά στο χιονοδρομικό κέντρο του Καϊμακτσαλάν, βρίσκεται ο παραδοσιακός διατηρητέος οικισμός του Παλιού Αγίου Αθανασίου ή Τσέγανη, όπως ονομαζόταν παλιά. Χτισμένος σε υψόμετρο 1200 μέτρων, στους πρόποδες του όρους Βόρας, για χρόνια ήταν εγκαταλελειμμένος. Με την δημιουργία όμως του χιονοδρομικού κέντρο το χωριό βρέθηκε στο επίκεντρο των επισκεπτών της περιοχής. Έτσι, σήμερα ο παλιός Άγιος Αθανάσιος έχει μεταμορφωθεί σ’ ένα κοσμικό χωριό - το οποίο θεωρείται ένα από τα ομορφότερα ορεινά χωριά της Ελλάδας – με όμορφους παραδοσιακούς ξενώνες, εντυπωσιακές αναπαλαιωμένες κατοικίες, γραφικά μαγαζάκια και κυρίως νυχτερινά κέντρα που υπόσχονται έντονες βραδιές στους εκδρομείς που επιθυμούν διασκέδαση μέχρι πρωίας.

 
Καϊμακτσαλάν: Η Αράχωβα του Βορρά - Φωτογραφία 9Oι επισκέπτες, που επιλέγουν τον Παλιό Άγιο Αθανάσιο, μαγεύονται από τα παραδοσιακά πέτρινα σπίτια με τα κεραμίδια, δείγματα της παραδοσιακής τοπικής Μακεδονίτικης αρχιτεκτονικής, κτισμένα από πελεκητή πέτρα.

Η παραδοσιακή φιλοξενία και η τοπική γαστρονομία με τις ξεχωριστές γεύσεις της Μακεδονίας, πλούσιες σε τυροκομικά προϊόντα και ντόπια κρέατα, θα ικανοποιήσουν όλα τα γούστα. Η μαγευτική τοποθεσία στην οποία βρίσκεται στους πρόποδες του Καϊμακτσαλάν, ακριβώς επάνω από τη Λίμνη Βεγορίτιδα και ανάμεσα σε δασωμένες εκτάσεις απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς, καθιστούν τον Παλιό Άγιο Αθανάσιο ένα πρώτης τάξεως ορμητήριο για σκι στο χιονοδρομικό κέντρο, αλλά και για άλλες δραστηριότητες, όπως πεζοπορία, ιππασία, ορειβασία, αναρρίχηση και φυσικά κωπηλασία στη Λίμνη Βεγορίτιδα.

 
Καϊμακτσαλάν: Η Αράχωβα του Βορρά - Φωτογραφία 8Ο Παλιός Αγ. Αθανάσιος(Καϊμακτσαλάν) απέχει 605 χλμ. από Αθήνα και μόλις 123 χλμ. από Θεσ/νίκη. Από νότια Ελλάδα -ως πιο σύντομη διαδρομή- ακολουθείτε την εθνική οδό Κατερίνης-Θεσ/νίκης, μετά την Κατερίνη βγαίνετε στην έξοδο προς Βέροια. Συνεχίζετε την εθνική Θεσ/νίκης- Βέροιας και ακολουθείτε τη σήμανση προς Αλεξάνδρεια - Γιαννιτσά – Έδεσσα. Στην Έδεσσα θα δείτε τη σήμανση προς το Χιονοδρομικό Κέντρο Καϊμακτσαλάν που μετά από 33 χλμ. θα σας οδηγήσει στον Παλιό Άγιο Αθανάσιο (Καϊμακτσαλάν).

Χρήσιμα τηλέφωνα:

Χιονοδρομικό Κέντρο Βόρα (Καϊμακτσαλάν): (+30) 23810 32000

Κέντρο Υγείας (Καϊμακτσαλάν): (+30) 23810 31214

ΚΤΕΛ (Καϊμακτσαλάν): (+30) 23810 23511

 
Καϊμακτσαλάν: Η Αράχωβα του Βορρά - Φωτογραφία 11Λουτρά Πόζαρ
Τα Λουτρά Πόζαρ ( ή αλλιώς Λουτράκι Αριδαίας), δηλαδή «φωτιά» στα ρώσικα, βρίσκονται στην επαρχία Αλμωπίας 13χλμ βορειοδυτικά της Αριδαίας, στο νομό Πέλλας. Εκτείνονται στους πρόποδες του όρους Καϊμακτσαλάν. Η περιοχή είναι χτισμένη στις όχθες του Θερμοπόταμου που διασχίζει την περιοχή. Τα ιαματικά, θερμά νερά με σταθερή θερμοκρασία στους 37ο C, αναβλύζουν εδώ και χιλιάδες χρόνια από το βουνό, όπου δημιουργούν ένα εντυπωσιακό τοπίο. Επισκέπτες καταφθάνουν στα Λουτρά από κάθε γωνιά της Ελλάδας είτε για να δεχθούν τις ευεργετικές τους ιδιότητες (θεραπευτικές και χαλαρωτικές) είτε για να αποδράσουν στα πανέμορφα βουνά με τις σπηλιές είτε και τα δύο. Οι εγκαταστάσεις του συγκροτήματος είναι οργανωμένες σε μια μικρή λουτρόπολη με ξενοδοχεία, πισίνες, αποδυτήρια, εστιατόρια, μπαρ προσφέροντας κάθε δυνατή εξυπηρέτηση στο λουόμενο.

Σήμερα, βρίσκονται σε εξέλιξη έργα τα οποία αξιοποιούν την ιδιαίτερη φυσική ομορφιά και τα αξιοθέατα της περιοχής, όπως:

Το φαράγγι των Λουτρών και τη γύρω ορεινή περιοχή, που προσφέρεται για περιπάτους, ορειβασία ή εκδρομές.Το σπηλαιολογικό πάρκο των Λουτρών.Τα τοπικά προϊόντα και τα υφαντά.
 
Καϊμακτσαλάν: Η Αράχωβα του Βορρά - Φωτογραφία 10Οι ιαματικές πηγές των Λουτρών Πόζαρ αναβλύζουν σε υψόμετρο 360-390 μ. Δημιουργούνται από το νερό της βροχής που εισχωρεί στο έδαφος και φτάνει σε μεγάλο βάθος, όπου θερμαίνεται, ανεβαίνει ψηλότερα και στην πορεία του εμπλουτίζεται με μέταλλα και άλλα συστατικά.

Οι θεραπευτικές ιδιότητες του νερού συνιστώνται για παθήσεις του κυκλοφοριακού και του αναπνευστικού συστήματος, ρευματοπάθειες, γυναικολογικές και δερματικές παθήσεις. Επιπλέον, ενδείκνυται η ποσιθεραπεία παθήσεις ήπατος, νεφρών, χολής, πεπτικού και ουροποιητικού συστήματος.

Χρήσιμες πληροφορίες:

Τα Λουτρά Πόζαρ απέχουν 2χλμ από το κοντινότερο χωριό (Λουτράκι) και 12χλμ από την κοντινότερη κωμόπολη (Αριδαία).
 Καϊμακτσαλάν: Η Αράχωβα του Βορρά - Φωτογραφία 5Η Αριδαία, το εμπορικό κέντρο της περιοχής της Αλμωπίας, καλύπτει όλες τις ανάγκες που τυχόν θα χρειαστείτε. Στην Αριδαία λειτουργούν 8, από τις κυριότερες τράπεζες, ταχυδρομείο, κέντρο υγείας και σταθμός κτελ. Πρατήρια υγρών καυσίμων λειτουργούν κατά μήκος του οδικού δικτύου ως το Λουτράκι.

Για την νυχτερινή σας διασκέδαση έχετε πολλές επιλογές. Ξεκινώντας από αξιόλογα μπαρ στην περιοχή, μέχρι την Αριδαία που καλύπτει όλα τα γούστα σε ελληνική και ξένη μουσική.

Τους χειμερινούς μήνες, ιδίως αν υπάρχει χιονόπτωση, καλό θα είναι να προμηθευτείτε αντιολισθητικές αλυσίδες σε περίπτωση που θέλετε να επισκεφθείτε το χιονοδρομικό κέντρο ή τα λουτρά.

Αποστάσεις:

Λουτρά – Αριδαία: 13χλμ

Λουτρά – Έδεσσα: 30χλμ

Λουτρά – Καϊμακτσαλάν: 35χλμ

Λουτρά – Θεσσαλονίκη: 100χλμ

Λουτρά – Λάρισα: 230χλμ

Λουτρά – Αθήνα: 530χλμ
 
xespao
newsnow 
Διαβάστε περισσότερα » »

ΒΡΕΘΗΚΕ ΚΡΕΑΣ ΑΛΟΓΟΥ ΣΕ ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ ΠΡΟΣ ΠΩΛΗΣΗ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ LIDL ΚΑΙ ALDI ΣΤΟ ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΡΛΑΝΔΙΑ

DNA αλόγου βρέθηκε σε μερικά Μπιφτέκια που πωλούνται στα σούπερ μάρκετ στο Ηνωμένο Βασίλειο και στην Ιρλανδία. Οι αρχές ασφαλείας των τροφίμων της Δημοκρατίας της Ιρλανδίας (FSAI) ανέφεραν:
Η FSAI είπε ότι το κρέας προερχόταν από δύο μονάδες επεξεργασίας κρεάτων στην Ιρλανδία, η Liffey Meats και η Silvercrest Foods, και το εργοστάσιο Dalepak Hambleton  στο Γιορκσάιρ.
Είπαν ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για την υγεία.
Τα μπιφτέκια ήταν προς πώληση στην Tesco της Ισλανδίας, στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία. Στη Δημοκρατία της Ιρλανδίας, ήταν προς πώληση στα καταστήματα Dunnes Stores, Lidl και Aldi.
Ένα σύνολο από 27 προϊόντα αναλύθηκαν, με 10 από αυτά να περιέχουν DNA αλόγου και 23 περιείχαν DNA χοίρου.
atheatignosi
Διαβάστε περισσότερα » »

Εορδαία: Αντιπροσωπεία με την δήμαρχο στον Υπουργό Υγείας

Συνάντηση με τον υπουργό Υγείας θα έχει την ερχόμενη Δευτέρα στην Αθήνα η δήμαρχος Εορδαίας Παρασκευή Βρυζίδου η οποία θα εκφράσει την αντίθεση της στις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με την ΚΥΑ για την μεταφορά της έδρας των ΜΑΜΑΤΣΕΙΟΥ ΚΑΙ ΜΠΟΔΟΣΑΚΕΙΟΥ Νοσοκομείων στην Κοζάνη και την ενιαία διοίκηση διεκδικώντας την αναβάθμιση του Νοσοκομείου της Πτολεμαίδας.
Την δήμαρχο Εορδαίας θα πλαισιώνουν οι βουλευτές της Π Ε Κοζάνης, εκπρόσωπος της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας. ενδεχομένως ο Περιφερειάρχης Γιώργος Δακής οι Αντιδήμαρχοι του δήμου Εορδαίας Σοφοκλής Σιδηρόπουλος και Απόστολο Καλαίτζόπουλος, εκπρόσωποι άλλων φορέων.

ΕΡΑ ΚΟΖΑΝΗΣ Σύνταξη: Μαίρη Κεσκιλίδου
Διαβάστε περισσότερα » »

Ο Πάρις Κουκουλόπουλος ζητεί – σήμερα – την ενίσχυση του Γραφείου Επιθεώρησης Εργασίας της Πτολεμαΐδας, ενώ είχε ψηφίσει το Νόμο 3996(ΦΕΚ 170 Α’), ο οποίος το καταργούσε

Ο Πάρις Κουκουλόπουλος ζητεί – σήμερα – την ενίσχυση του Γραφείου Επιθεώρησης Εργασίας της Πτολεμαΐδας, ενώ  είχε ψηφίσει το Νόμο 3996(ΦΕΚ 170 Α’), ο οποίος το καταργούσε.
Οι πολίτες, έχουν κουραστεί με αυτή την υποκριτική στάση των Βουλευτών, να χύνουν δηλαδή «κροκοδείλια δάκρυα» για κάτι και στη συνέχεια να το «αποτελειώνουν» με τη ψήφο τους, στο πλαίσιο της κομματικής πειθαρχίας. Τώρα που ξεκίνησε ένας νέος κύκλος επί του θέματος, ενόψει του δεύτερου τροποποιημένου σχεδίου, καλό είναι οι πολίτες – και οι άμεσα ενδιαφερόμενοι – να γνωρίζουν όλες τις παραμέτρους.

kozan.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Οι Ανάργυροι στον Δήμο Πτολεμαΐδας (βίντεο)

Στο Δημοτικό Συμβούλιο Αμυνταίου την Τετάρτη 16 Ιανουαρίου, συζητήθηκε το αίτημα των Αναργύρων για την μετεγκατάσταση σε εκτάσεις του Δήμου Πτολεμαΐδας.......

Ο Δήμαρχος Αμυνταίου τόνισε πως σέβεται το αίτημα των κατοίκων , παρόλο που θα ήθελε να μετεγκατασταθούν  στον Δήμο Αμυνταίου και τους διαβεβαίωσε πως αν κάποια στιγμή αλλάξουν γνώμη ο Δήμος θα είναι δίπλα τους.
Η Αντιπολίτευση και από την πλευρά του κ. Θεοδωρίδη αλλά και ο κ. Φίστας επίσης δέχτηκαν το αίτημα ρίχνοντας όμως αιχμές προς την Δημοτική Αρχή για έλλειψη ενδιαφέροντος. Την απάντηση για τα ακριβή αίτια  της επιλογής των Αναργύρων για μετεγκατάσταση στην Πτολεμαΐδα έδωσε ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Αναργύρων κ. Τσισμαλίδης  λέγοντας χαρακτηριστικά πως και το κέντρο του Αμυνταίου να πρότεινε η Δημοτική Αρχή αυτοί δεν θα δεχόταν.
Δείτε το βίντεο:
 


anapodoi
Διαβάστε περισσότερα » »

3000 βότανα έχουν αντικαρκινική δράση- διαβάστε ποια

showarticleimage2Υπάρχει μια θεωρεία που εν μέρη την ασπάζονται πολλοί επιστήμονες σύμφωνα με την οποία, ασθένειες όπως ο καρκίνος μπορούν αν όχι να ιαθούν, μπορούν να καταπολεμηθούν συνδυαστικά με ικανοποιητικά αποτελέσματα, από την ίδια τη φύση.
Τα βότανα συχνά πυκνά παίζουν σημαντικότατο ρόλο στην προστασία μας από τον καρκίνο.
Διαβάστε ποια βότανα και πως επιδρούν…

H κανέλα, το γαρίφαλο, το φασκόμηλο, ο μαϊντανός, ο κόλιανδρος, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το δενδρολίβανο, το μαύρο και το κόκκινο πιπέρι δεν χρησιμεύουν μόνο για να νοστιμίζουν τα φαγητά και να ευφραίνουν τον ουρανίσκο αλλά προστατεύουν και από τον καρκίνο.

Περισσότερα από 3000 βότανα, που διαθέτει στη θεραπευτική της «φαρέτρα» η φύση, έχουν κάποια, μεγαλύτερη ή μικρότερη, αντικαρκινική δράση και χρησιμοποιούνται παγκοσμίως από τη λαϊκή παραδοσιακή ιατρική διαφόρων λαών για τη θεραπεία του καρκίνου, επισημαίνει, ο χημικός -υπεύθυνος του Εργαστηρίου Κυτταροκαλλιεργειών, Μοριακού Modeling και Σχεδιασμού Φαρμάκων, του Συμεωνίδειου Ερευνητικού Κέντρου, του Θεαγενείου, Γεώργιος Γερομιχαλός.
«Στο οπλοστάσιο που μας παρέχει η φύση κατά των ασθενειών- και δη κατά του καρκίνου- σημαντικότατη θέση κατέχουν τα βότανα, δηλαδή τα φαρμακευτικά φυτά που παράγουν χημικές ενώσεις, με θεραπευτική δράση για τον άνθρωπο.
Η αντικαρκινική δράση των φαρμακευτικών φυτών της βοτανικής εναλλακτικής ιατρικής, είναι πολλές φορές ισχυρότερη των διάφορων κλασικών χημειοθεραπευτικών φαρμάκων που δεν έχουν φυσική προέλευση.
Για τη βοτανοθεραπεία, η ασθένεια δεν σημαίνει τίποτε άλλο παρά την επικράτηση της ανισορροπίας στον ανθρώπινο οργανισμό.
Ο στόχος της είναι να βοηθήσει τον οργανισμό να αναπτύξει τους μηχανισμούς αυτοθεραπείας που διαθέτει.
Χρειάζεται όμως προσοχή στη χρήση θεραπευτικών βοτάνων, γιατί αφενός δεν θεραπεύουν όλες τις ασθένειες και αφετέρου η αλόγιστη και χωρίς συμβουλή γιατρού χρήση τους μπορεί να επιφέρει αντίθετα αποτελέσματα» αναφέρει ο κ. Γερομιχαλός.
Στη συμβολή των βοτάνων στη θεραπευτική προσέγγιση του καρκίνου αναφέρθηκε ο κ. Γερομιχαλός, σε ανακοίνωσή του στο 24ο Ιατρικό Συνέδριο Ενόπλων Δυνάμεων, επικαλούμενος αποτελέσματα πληθώρας επιδημιολογικών αλλά και εργαστηριακών μελετών με in vitro και in vivo πειράματα, που κατέδειξαν τη σημασία των φαρμακευτικών φυτών στη μάχη κατά του καρκίνου.
«Η σημασία των βοτάνων είναι ότι δεν θεραπεύουν μία μόνο πάθηση και δεν έχουν δράση σε μία μόνο πρωτεΐνη -στόχο στον ανθρώπινο οργανισμό, αλλά εμφανίζουν πολύπλευρη θεραπευτική δράση, στοχεύοντας σε πληθώρα πρωτεϊνικών στόχων.
Αυτό είναι απόλυτα κατανοητό δεδομένου ότι κάθε βότανο αποτελείται από μερικές δεκάδες μέχρι και εκατοντάδες δραστικές ενώσεις.
Αυτή είναι και η λυδία λίθος της σύγχρονης φαρμακευτικής επιστήμης στον τομέα της θεραπείας του καρκίνου.
Η σύνθεση δηλαδή φαρμάκων που θα εμφανίζουν μια multi-target δράση, κάτι δηλαδή που μας το προσφέρει απλόχερα η φύση μέσω των φαρμακευτικών φυτών και μάλιστα χωρίς τις παρενέργειες των συνθετικών φαρμάκων.
Στο πλαίσιο αυτό, ευχής έργον θα ήταν να ερευνηθεί επιστημονικά ο ελληνικός βοτανικός πλούτος, ο οποίος στο μεγαλύτερο μέρος του μένει ανεκμετάλλευτος» εξηγεί ο κ. Γερομιχαλός.
Το φυτικό βασίλειο, όπως αναφέρει, αποτέλεσε πηγή πολλών αντικαρκινικών φαρμάκων που χρησιμοποιούνται στην κλινική πρακτική.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα το διτερπενικό ψευδοαλκαλοεϊδές ταξόλη, δευτερογενής μεταβολίτης του Ιταμου του Ειρηνικού (Taxus brevifolia), που θεωρείται ένα από τα «όπλα» της σύγχρονης ιατρικής για την αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού, του πνεύμονα, των ωοθηκών κ.λπ.
Μεταξύ των φαρμακευτικών φυτών, των οποίων η χρησιμότητα έχει αποδειχθεί στη μάχη κατά του καρκίνου, περιλαμβάνονται βότανα της ελληνικής φύσης αλλά και άλλα, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν από τους Ινδιάνους της Αμερικής, από τους Ιάπωνες καθώς και από την παραδοσιακή αγιουρβεδική ινδική ιατρική.
Ως παράδειγμα, ο κ. Γερομιχαλός αναφέρει φαρμακευτικά φυτά της ελληνικής φύσης όπως η λεβάντα, όλα τα φρούτα της οικογένειας που περιλαμβάνουν βατόμουρα, σμέουρα, μύρτιλα, κράνα, φράουλες κ.τλ., ο κόλιανδρος, ο μαϊντανός, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το πράσο, ο χυμός από φύλλα ελιάς και τσουκνίδας, ο κρόκος, το φασκόμηλο, το δενδρολίβανο, το γαϊδουράγκαθο, η πικραγγουριά, ο κίστος, η κολλιτσίδα.
Αλλά υπάρχουν και άλλα που χρησιμοποιούνται από την παραδοσιακή ιατρική της Κίνας, της Ιαπωνίας, της Ινδίας και από τους Ινδιάνους θεραπευτές της Αμερικής, όπως το πράσινο και μαύρο τσάι, το σιταρόχορτο, η κανέλλα, το γαρίφαλο (μοσχοκάρφι), ο ιξός (γκι), η βερβερίδα, η κουρμπενία, το λάπαθο, το δρακόντι, το huang-chin , η πιπερόριζα, ο αστράγαλος, η ραβδόσια το μοσχοκάρυδο, η εχινάκεια, η αλόη arborescens, η αλόη, η κάνναβη, η κουρκούμη, το μαύρο πιπέρι και το κόκκινο πιπέρι καγιέν, το τζίνσενγκ, τo gingo biloba, η αιματόριζα.
Επίσης, αντικαρκινική δράση έχουν, η ινδική κηκίδα, το ινδικό ριβήσι, το λευκό σανδαλόξυλο, ο ιβίσκος, η γλυκόριζα, η ξηρά χλοώδη άνθη, η ινδική κοτυληδόνα, η κάρηκα, η κλιτόρια, το ξύλο αλόης, το καρδάμωμο, η κανέλα, το κύπειρο, η χρυσόριζα, το μέλι, η ακατέργαστη ζάχαρη και το γκι.
Άλλα βότανα είναι η ασκληπιάς, το μαύρο μουσάλι, το μινίσπερμο, το καρδιόφυλλο, ο εχίνωψ των Ανατολικών Ινδιών, η γλυκόριζα, η ορχιδέα βάντα, τα αργυρεία, και το ινδικό αγριοπίπερο.
Τα αντικαρκινικά βοτανικά σκευάσματα αμερικανικής ηπείρου περιλαμβάνουν, ρίζα αρκτίου, ρίζα ινδικού ρήου, ένα είδος λάπαθου και φλοιό φτελιάς, ενώ υπάρχουν και άλλα όπως το Pau D’ Arco, το σαπαράλ, το φυτό «νύχια γάτας» , το Ara-Larix, η σημύδα, η μιμόζα, η διωναία και πολλά άλλα.
«Όλες αυτές οι πληροφορίες που δίδονται για τα βότανα είναι καθαρά ενδεικτικές και δεν αποτελούν σε καμία περίπτωση ιατρική συμβουλή ή συνταγή.
Πρέπει να έχουμε υπόψη μας ότι τα βότανα δεν αποτελούν πανάκεια ούτε μπορούν να θεραπεύσουν όλες τις ασθένειες και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν ολοσχερώς τα κλασικά φάρμακα.
Πρέπει να χρησιμοποιούνται με μέτρο ή κατόπιν ιατρικής συμβουλής, αφού η αλόγιστη χρήση μπορεί να επιφέρει αντίθετα αποτελέσματα για την υγεία μας» υπογραμμίζει ο κ. Γερομιχαλός.

πηγή
http://www.dete.gr/news.php?article_id=117204
fytro
Διαβάστε περισσότερα » »

10+5 απλά αλλά θαυματουργά φυσικά καθαριστικά

Υπάρχουν πολλοί φυσικοί σύμμαχοι στην καθαριότητα του σπιτιού που δεν επιβαρύνουν την υγεία και το περιβάλλον.
Τα απορρυπαντικά περιέχουν πολύπλοκα χημικά κοκτέιλ αποτελούμενα από διαλυτικά, αρώματα, λευκαντές κ.λπ. Πολλά συστατικά τους είναι παράγωγα του πετρελαίου και παρόλο που οι κατασκευαστές του συνήθως υποστηρίζουν ότι είναι βιοδιασπώμενα, αυτή η διάσπαση καθυστερεί αρκετά με αποτέλεσμα τον σχηματισμό καταλοίπων στους αγωγούς αποχέτευσης.
Αυτό που δεν κατάλαβαν οι περισσότεροι όμως είναι ότι όλα αυτά είναι επιβλαβή για το περιβάλλον αλλά και για την ίδια την υγεία μας.
Η χρήση των χημικών καθαριστικών κρύβει πολλούς κινδύνους και συνέπειες. Καταρχήν, τα χημικά καθαριστικά ήδη προκαλούν ρύπανση κατά την παραγωγή τους και πολλά αθώα ζωάκια έχουν χρησιμοποιηθεί ως πειραματόζωα για την παρασκευή και την παρατήρηση των ιδιοτήτων τους. Κατά δεύτερον, μετά τη χρήση τους επιστρέφουν στο περιβάλλον ως οικιακά απόβλητα μολύνοντας το ακόμη περισσότερο, αφού διεισδύουν στο οικοσύστημα μέσα από το έδαφος, τους υδάτινους πόρους με αποτέλεσμα να αφανίζονται πολλοί μικροοργανισμοί αλλά και ζώα και πουλιά.
Και για όσους δεν δείχνουν κατανόηση στο περιβάλλον και την πανίδα, ας προσέξουν τουλάχιστον τη δική τους υγεία καθώς και των παιδιά τους αφού δεν είναι λίγοι αυτοί που παρουσιάζουν προβλήματα υγείας όπως αλλεργίες, διάφορες μορφές καρκίνου, αναπνευστικά και δερματικά προβλήματα και σε ορισμένες περιπτώσεις επήλθε ακόμη και θάνατος, ιδιαίτερα από την αλόγιστη χρήση τους και την πρόσμιξη διαφόρων τέτοιων προϊόντων.
Η φύσις έχει μια λύση για όλα τελικά.
Σώστε την υγεία σας, των παιδιών σας, το περιβάλλον αλλά και τον προϋπολογισμό του σπιτιού σας με απλά υλικά που θα βρείτε στην κουζίνα σας με 10 + 5 απροσδόκητα φυσικά καθαριστικά που υπάρχουν στην κουζίνα και το μικρό οικιακό μας φαρμακείο.
Οι παρακάτω απλές προτάσεις κάνουν την ζωή μας ευκολότερη κάθε μέρα και μας θυμίζουν τις θαυματουργές συνταγές της γιαγιάς που έχει την λύση σε κάθε πρόβλημα. Επίμονοι λεκέδες, θαμπά χρώματα, μαυρισμένα σκεύη και βρώμικος νεροχύτης. Μην ανησυχείτε για όλα υπάρχουν λύσεις και μάλιστα μέσα στο σπίτι μας.

1. Αλάτι
Για να καθαρίσετε τις κηλίδες από το φούρνο: Σκορπίστε αλάτι όταν είναι ακόμη ζεστός και καθαρίζετε μόλις κρυώσει.
2. Ελαιόλαδο
Για τα ξύλινα έπιπλα και τα ξύλινα πατώματα: Το μείγμα από ένα μέρος ελαιόλαδο και ένα μέρος χυμό λεμονιού θα τα καθαρίσει και θα τα γυαλίσει.
Για το πλύσιμο των πιάτων:Χρησιμοποιήστε πράσινο ή άσπρο σαπούνι από λάδι ελιάς. Το τριμμένο σαπούνι ελιάς, διαλυμένο σε ζεστό νερό, χρησιμοποιείται για γενικό καθαρισμό, για πλύσιμο πιάτων, για σφουγγάρισμα δαπέδων και βέβαια για πλύσιμο ρούχων. Για επίμονους λεκέδες, προσθέστε λίγο ξίδι.
3. Λεμόνι
Για τις δυσάρεστες μυρωδιές της κουζίνας: Βράστε φέτες λεμονιού (ή ξυλαράκι κανέλας) σε νερό.
Για τις ανοξείδωτες βρύσες: Γυαλίστε τες τρίβοντάς τες με μια φέτα λεμόνι.
Για την σκουριά και το γράσο: Ο χυμός του λεμονιού αναμεμειγμένος με χοντρό αλάτι είναι ιδανικός για τα καθαρίσετε. Αν είναι σε λευκό ύφασμα ρίξτε λεμόνι και αλάτι και αφήστε το στον ήλιο για μία με δύο ώρες. Έπειτα πλύνετε το όπως συνηθίζετε.
4. Ξύδι
Για τους νεροχύτες: Διαλύστε μισή κούπα ξύδι σε 4 – με 5 λίτρα ζεστού νερού και καθαρίστε τους νεροχύτες και τις επιφάνειες της κουζίνας σας.
Για τα κεραμικά πλακάκια: Αναμείξτε 8 κουταλιές ξύδι σε 3 λίτρα ζεστό νερό και σφουγγαρίστε.
Για τα άλατα από το βραστήρα του νερού: Βράστε μέσα μισό φλιτζάνι ξίδι σε δύο φλιτζάνια νερό. Ξεπλύνετε καλά με ζεστό νερό όσο ο βραστήρας είναι ακόμη ζεστός.
Για τα τζάμια και τους καθρέπτες: Ανακατέψτε 2 κουταλιές ξύδι ανά λίτρο ζεστού νερού και καθαρίστε τζάμια και καθρέπτες χρησιμοποιώντας παλιές εφημερίδες αντί για χαρτί κουζίνας ή ύφασμα.
Για τα χαλιά: Χρησιμοποιείστε 3 μέρη χλιαρού νερού και ένα μέρος λευκού ξυδιού. Με μαλακή βούρτσα και λίγο διάλυμα (για να μη μείνει πολλή υγρασία στο χαλί), το βουρτσίζετε προς την κατεύθυνση του πέλους του.
Στεγνώστε το χαλί σε σκιερό και δροσερό μέρος. Τον ίδιο τρόπο μπορείτε να χρησιμοποιείτε για να φρεσκάρετε τα χρώματα των χαλιών σας ανά διαστήματα, με ένα απλό πέρασμα με πανί.
5. Σόδα φαγητού
Για τη δυσοσμία από τα αποτσίγαρα: Βάλτε στον πάτο ενός σταχτοδοχείου 4 κουταλιές σόδα με 3 σταγόνες από ένα αιθέριο έλαιο.
Για το φούρνο: Φτιάξτε μία παχύρρευστη κρέμα με σόδα με λίγο νερό και αλείψτε τις επιφάνειες του φούρνου που θέλετε να καθαρίσετε όταν είναι κρύος. Ψεκάστε με νερό όταν αρχίζει να ξεραίνεται και επαναλάβετε αρκετές φορές γιατί η σόδα πρέπει να είναι υγρή για να δράσει. Τέλος, σκουπίστε καλά με ένα πανί.
Συνδυασμός ξυδιού, λεμονιού ή σόδας
Για τη μούχλα: Διαλύστε ένα μέρος σόδας σε ένα μέρος ξύδι ή χυμό λεμονιού. Αφήστε το να δράσει μία με δύο ώρες και ξεπλύνετε.
Αφού τρίψετε το σημείο με την μούχλα, καθαρίσει και στεγνώσει, μουσκέψτε ελαφρώς ένα πανί με ξύδι και περάστε το από πάνω. Η μούχλα δεν θα ξανά εμφανιστεί!!
Για τη λεκάνη της τουαλέτας και των αποχετεύσεων: Ανακατέψτε μισό φλιτζάνι μαγειρική σόδα και μισό φλιτζάνι ξύδι.
Η χημική αντίδραση διασπά τις λιπαρές ουσίες και καθαρίζει τις αποχετεύσεις. Μετά από 15 λεπτά ρίξτε βραστό νερό για να ξεπλυθούν τα κατάλοιπα. Μην το χρησιμοποιήσετε αυτό το διάλυμα αν έχετε ρίξει εμπορικά παρασκευάσματα απόφραξης γιατί θα δημιουργηθούν επικίνδυνες αναθυμιάσεις.
6. Λευκό ψωμί
Θέλετε να καθαρίσετε την ελαιογραφία που έχετε στον τοίχο του σαλονιού, χωρίς να θαμπώσει το χρώμα. Χρησιμοποιείστε ψίχα λευκού ψωμιού και με απαλές κινήσεις περάστε την επιφάνεια του πίνακα. Η σκόνη και η λιπαρότητα θα εξαφανιστούν, αφήνοντας τον πίνακα καθαρό και τα χρώματα πιο ζωηρά.
7. Κέτσαπ
Τα τηγάνια σας έχουν μαυρίσει; Υπάρχει λύση! Αφαιρέστε την μαυρίλα από τα χάλκινα και ορειχάλκινα σκεύη της κουζίνας με κέτσαπ. Bάλτε επάνω σε καθαρό πανί κέτσαπ και τρίψτε τηγάνια και κατσαρόλες. Μέσα σε λίγα λεπτά θα επανέλθουν στο αρχικό τους χρώμα. Ξεπλύνετε με ζεστό νερό, σκουπίστε τα αμέσως με μια πετσέτα και έγιναν σαν καινούρια!
8. Ρύζι
Καθαρίστε το εσωτερικό βάζων και μπουκαλιών με λεπτό λαιμό χρησιμοποιώντας ένα τρόφιμο που υπάρχει σε κάθε σπίτι. Γεμίστε τα τρία τέταρτα με ζεστό νερό και ρίξτε μέσα μια γεμάτη κουταλιά ρύζι (ξερό, όχι μαγειρεμένο). Κλείστε το στόμιο με το χέρι σας και ανακινείστε καλά με δύναμη. Ξεπλύνετε με άφθονο νερό.
9. Πλιγούρι βρώμης
Το γνωστό μας κουάκερ, μπορεί να γίνει το καλύτερο σκραμπ (απολεπιστικό προϊόν) για τα πολύ βρώμικα χέρια. Αναμείξτε το πλιγούρι βρώμης με λίγο νερό προκειμένου να φτιάξετε μια πηχτή πάστα κι έπειτα τρίψτε τα χέρια σας. Ξεπλύνετε καλά με μπόλικο νερό.
10. Τσάι
Έχετε σκουριασμένα εργαλεία για το σπίτι, τον κήπο ή το τζάκι; Η λύση είναι το μαύρο τσάι. Βράστε αρκετές δόσεις από μια δυνατή ποικιλία μαύρου τσαγιού και γεμίστε μια λεκάνη. Φροντίστε να χωράει μέσα τα εργαλεία και να τα σκεπάζει. Βυθίστε τα μέσα για λίγες ώρες, κατόπιν σκουπίστε τα με ένα πανί. Προσοχή, φορέστε γάντια γιατί τα χέρια σας θα γεμίσουν λεκέδες.
11. Γλυκερίνη
Απολαύσατε ένα ρομαντικό δείπνο με αναμμένα κεριά και το επόμενο πρωί εκτός από τα πιάτα στον νεροχύτη, έχουν μείνει και τα λερωμένα κηροπήγια. Αφαιρέστε όσο από το λιωμένο κερί είναι δυνατόν χωρίς να κάνετε γρατσουνιές στο κηροπήγιο. Στην συνέχεια μουσκέψτε ένα πανί σε γλυκερίνη και τρίψτε το μέχρι να φύγει.
12. Ανθρακούχο νερό
Κάντε τον νεροχύτη σας να λάμψει ξανά! Βρέξτε ένα πανί με ανθρακούχο νερό και περάστε τον ανοξείδωτο νεροχύτη ή όποιο ανοξείδωτο σκεύος έχει χάσει την λάμψη του. Μόλις περάσετε την επιφάνεια, καθαρίστε με ένα στεγνό πανί.
13. Οξυζενέ
Απολυμάνετε το πληκτρολόγιο του υπολογιστή σας με οξυζενέ. Βουτήξτε σε οξυζενέ μια μπατονέτα για να σαρώσετε τις περιοχές ανάμεσα στα πλήκτρα. Προσέξτε να μην στάζει το οξυζενέ γιατί θα προκαλέσει προβλήματα στην λειτουργία του πληκτρολογίου. Για τον ίδιο λόγο αποφύγετε να χρησιμοποιήσετε πετσέτα.
14. Οινόπνευμα
Αφαιρέστε μόνιμους λεκέδες από φινιρισμένα ξύλινα πατώματα ή πάγκους κουζίνας με οινόπνευμα. Μην ρίξετε απευθείας οινόπνευμα επάνω στο ξύλο. Εφαρμόστε το επάνω σε ένα κομμάτι βαμβάκι κι έπειτα σκουπίστε προσεκτικά τον λεκέ, χωρίς να ασκείτε μεγάλη πίεση.
15. Κορνφλάουρ
Πατήσατε γράσα και τα φέρατε μέσα στο σπίτι γεμίζοντας λεκέδες τα χαλιά και τις μοκέτες. Μην ανησυχείτε, την κατάσταση θα σώσει το κορνφλάουρ. Καλύψτε με κορνφλάουρ τους λεκέδες και αφήστε το για 15 - 30 λεπτά. Κατόπιν, σκουπίστε με την ηλεκτρική σκούπα και οι λεκέδες θα έχουν εξαφανιστεί.
Το μυστικό
Αντί για τα τοξικά αποσμητικά χώρου χρησιμοποιήστε αιθέρια έλαια. Τα καλύτερα αποσμητικά είναι όλα τα εσπεριδοειδή, το τριαντάφυλλο, το γεράνι, η λεβάντα, το δεντρολίβανο, ο ευκάλυπτος και η μαντζουράνα.
 
Διαβάστε περισσότερα » »

Εμφανίστηκε σταυρός στον ουρανό της Ρωσίας; ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Εμφανίστηκε σταυρός στον ουρανό της Ρωσίας; ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ Μια ιστορία που έγινε στην Ρωσία το 2010... άλλο ένα σημάδι στον ουρανό όπου εμφανίζεται στον ουρανό το σημείο του Σταυρού.Το γεγονός έγινε στη ρωσική περιφέρεια Kostroma.
Ένας κάτοικος της πόλης Sharya,στην Ρωσία, έγινε μάρτυρας ενός φαινομένου: Στον ουρανό πάνω από το σπίτι του είδε έναν λαμπερό σταυρό.Ο Βλαντιμίρ Rostovcev τράβηξε βίντεο με την φωτογραφική του μηχανή. Νωρίς το πρωί επρόκειτο να πάει στην εργασία του, αλλά ανακάλυψε ότι δεν μπορούσε να βάλει μπροστά το αυτοκίνητο του.Εκείνη την στιγμή την προσοχή του την τράβηξε το απίστευτο θέαμα ... Ο σταυρός ήταν στη μέση του αέρα για λίγα λεπτά.Μετά διαλύθηκε.
Ο Vladimir λέει: «Είναι περίεργο, αλλά αφού έφυγε ο σταυρός το αυτοκίνητό μου ήταν μακριά και δεν αντιμετώπιζε κανένα πρόβλημα ..."


*Στοιχεία από youtube - enoriaAZ

goodstory
Διαβάστε περισσότερα » »

ΗΠΑ: ΤΟ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΠΑΡΑΔΕΧΕΤΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΤΗΣ "ΗΠΑΤΙΤΙΔΑΣ Β" ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΑ ΑΥΤΟΑΝΟΣΗ ΔΙΑΤΑΡΑΧΗ

Επιμέλεια άρθρου Vagedim
atheatignosi.gr
15 Ιανουαρίου 2013

Στη σημερινή κοινωνία, τα νεογνά εγχέονται με φορτία χημικών ουσιών σχεδόν αμέσως μόλις εισέλθουν στον κόσμο. Στο όνομα της "πρόληψης", τους δίνουμε τα εμβόλια, και δεν είμαστε καν σίγουροι αν είναι ασφαλή.

Μάλιστα, σε πολλές περιπτώσεις, γνωρίζουμε οτι είναι ανασφαλή.

Μια τέτοια περίπτωση υφίσταται με το εμβόλιο της ηπατίτιδας Β, το οποίο εγκρίθηκε για τα βρέφη κατά τη γέννηση, αλλά κατα γενική ομολογία υπεύθυνο για την πρόκληση σοβαρής ασθένειας, ακόμη και θάνατο.

Η Tambra Harris, πέθανε ως αποτέλεσμα της αυτοάνοσης ασθένειας που ονομάζεται συστηματικός ερυθηματώδης lupose (ΣΕΛ).

Το δικαστήριο απένειμε 475.000 δολάρια μετά το θάνατό της, αφού διαπίστωσαν ότι το εμβόλιο της ηπατίτιδας, της προκάλεσε ζημία με τη μορφή της νόσου. Αλλά αυτή η αποδοχή μιας σχέσης αιτίου-αποτελέσματος μεταξύ του εμβολίου και της ασθένειας και του επακόλουθου θανάτου δεν ήταν αρκετό. Όχι, συνεχίζουμε ακόμα τους εμβολιασμούς στα μωρά.

Λοιπόν, τι είναι η ηπατίτιδα Β και γιατί είπαμε ότι είναι τόσο σημαντικό το γεγονός ώστε τα νεογέννητα βρέφη πρέπει να εμβολιάζονται εναντίον της; Η ηπατίτιδα Β δεν είναι κάτι ευχάριστο και μπορεί να είναι θανατηφόρα. Αλλά τα νεογέννητα (και η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων σε οποιαδήποτε ηλικία) δεν βρίσκονται σε κίνδυνο να προσβληθούν από την ασθένεια.

Μεταδίδεται με την επαφή με τα σωματικά υγρά, όπως μέσα από σεξουαλική επαφή χωρίς προφύλαξη ή βρώμικες βελόνες.

Οι κίνδυνοι που συνδέονται με το εμβόλιο της ηπατίτιδας Β είναι πολύ πιο πιεστικοί από τον κίνδυνο να προσβληθούν από την ασθένεια, λέει ο Δρ Τζέιν Orient του Συλλόγου των Αμερικανών Ιατρών και Χειρουργών (AAPS).

«Για τα περισσότερα παιδιά, ο κίνδυνος σοβαρής αντίδρασης του εμβολίου μπορεί να είναι 100 φορές μεγαλύτερος από τον κίνδυνο της ηπατίτιδας Β."
Παρόλα αυτά, το εμβόλιο χορηγείται στα νεογνά μέσα σε λίγα λεπτά από την είσοδο τους στον κόσμο.

Θεωρείται από πολλούς ως έγκλημα στα βρέφη ο εμβολιασμός hep-b , το εμβόλιο έχει συνδεθεί με το σύνδρομο αιφνίδιου βρεφικού θανάτου (SIDS), πολλαπλή σκλήρυνση, και άλλες αυτοάνοσες διαταραχές.

Πολλοί ειδικοί έχουν αμφισβητήσει την παραγωγική χρήση του εμβολίου, δεδομένου ότι βγήκε στο προσκήνιο πριν από μερικές δεκαετίες. Επιπλέον, πολλοί γονείς αρχίζουν να αμφισβητούν την ανάγκη για το εμβόλιο.

«Με αυξανόμενους ρυθμούς, οι γονείς σε όλη τη χώρα έχουν επαφή με το Εθνικό Κέντρο Πληροφόρησης Εμβολίων (NVIC) να αναφέρουν την αντίθεση με τους κανονισμούς που θεσπίστηκαν απο τους αξιωματούχους του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την υγεία που νόμιμα απαιτούν από τα παιδιά να εγχέεται με τρεις δόσεις το εμβόλιο της ηπατίτιδας Β πριν τους επιτραπεί να παρακολουθήσουν παιδικό σταθμό, νηπιαγωγείο, δημοτικό σχολείο, γυμνάσιο ή το κολλέγιο.

Ως γονέας, η απόφασή είναι δική σας αν πρέπει ή όχι να εμβολιάσουν το παιδί σας. Υπάρχει αφθονία έρευνας εκεί έξω για να σας βοηθήσουν και να σας καθοδηγήσουν σε αυτή την απόφαση. Μην αφήνετε το γιατρό σας ή τους ανθρώπους γύρω σας να είναι η μοναδική σας πηγή πληροφοριών.

Κάνετε την έρευνά σας και αποφασίστε την καλύτερη λύση για τη μακροπρόθεσμη υγεία του παιδιού σας.


atheatignosi.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Παραβατικές συμπεριφορές καταγγέλλονται εντός ΔΕΗ

Παραβατική συμπεριφορά τεχνικών της ΔΕΗ, που ταυτόχρονα αναλαμβάνουν εξωτερικές εργασίες για λογαριασμό της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού, καταγγέλλει με αναφορά του στην Ένωση τεχνικών της Επιχείρησης το μέλος της, Ανδρέας Αβραμίδης. Στην αναφορά του καταγγέλλει ότι συνάδελφος του ηλεκτρολόγος ήταν ταυτόχρονα και εργολάβος σε έργο του Διαχειριστή του Συστήματος. Μάλιστα την ώρα της κανονικής του εργασίας διεκπεραίωνε και την εργολαβία που του είχε ανατεθεί. Σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να ασκηθεί πειθαρχικός έλεγχος, ενώ ο συγκεκριμένος υπάλληλος αντιμετωπίζει ποινή μετάθεσης του σε άλλη υπηρεσία
Αναλυτικά η αναφορά ΕΔΩ

skai.gr
kozan.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ Εκχώρησαν την εθνική κυριαρχία (video)

Ο Παναγιώτης Αποστόλου απαντά σε ερωτήσεις του Θανάση Ζωγράφου.
Ο πρώην αναπληρωτής Γραμματέας του ΛΑΟΣ καταθέτει τις πολιτικές του απόψεις εστιάζοντας  στις ραγδαίες κοινωνικές και πολιτικές εξελίξεις.
 Επιβεβαιώνει τις πληροφορίες μας για την 2ωρη συνάντηση που είχε πρόσφατα με τον Πρόεδρο των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, Πάνο Καμμένο, ενώ δηλώνει πρόθυμος να στηρίξει το κίνημα με όλες του τις δυνάμεις.


thrakilifenews
Διαβάστε περισσότερα » »

Βγαίνει από το μνημόνιο μέσα στο 2013 η Ιρλανδία

Η Ιρλανδία έχει εκπληρώσει "όλες τις υποχρεώσεις της" έναντι των πιστωτών της και είναι έτοιμη να αποχωρήσει από το πρόγραμμα αρωγής της από το ΔΝΤ και την ΕΕ (μνημόνιο) "μέχρι το τέλος της χρονιάς", ανακοίνωσε... σήμερα ο Ιρλανδός πρωθυπουργός Έντα Κένι, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

"Είμαστε αποφασισμένοι να εγκαταλείψουμε το....
πρόγραμμα της ΕΕ και του ΔΝΤ πριν από το τέλος της χρονιάς", δήλωσε ο Κένι μιλώντας στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο.

"Τηρήσαμε όλες --επιμένω, όλες-- τις δεσμεύσεις που αναλάβαμε έναντι της ΕΕ και του ΔΝΤ", τόνισε επισημαίνοντας πως η Ιρλανδία "προχωρεί στην οδό της ανάκαμψης".

"Η ιρλανδική οικονομία έχει αρχίσει και πάλι να αναπτύσσεται, οι εξαγωγές μας έφτασαν σε επίπεδα ρεκόρ και ελέγχουμε τις δημόσιες δαπάνες μας", δήλωσε ο ιρλανδός πρωθυπουργός. Οι διεθνείς επενδυτές εμπιστεύονται και πάλι την Ιρλανδία, πρόσθεσε.

Βεβαίως, παραδέχθηκε ο Κένι, η οικονομία της χώρας "παραμένει εύθραυστη". "Όμως", πρόσθεσε, "είμαι πεπεισμένος ότι το 2013 θα είναι η χρονιά κατά την οποία η Ιρλανδία θα εγκαταλείψει αυτό το πρόγραμμα αρωγής".

Η Ιρλανδία συνήψε το Νοέμβριο του 2010 συμφωνία για ένα πρόγραμμα αρωγής 85 δισεκ. ευρώ με την τρόικα --ΔΝΤ, ΕΕ και ΕΚΤ--, ενώ η χώρα αντιμετώπιζε μια σοβαρή οικονομική κρίση.

Ο Κένι δήλωσε εξάλλου πως η μάχη εναντίον της ανεργίας των νέων θα αποτελέσει μία από τις προτεραιότητες της ιρλανδικής προεδρίας της ΕΕ κατά τους έξι επόμενους μήνες.

Η Ιρλανδία έχει ποσοστό ανεργίας 14,6%, που φτάνει το διπλάσιο μεταξύ των νέων, και ένα χρέος γύρω στο 120% του ΑΕΠ της. Ο αριθμός των ανέργων στην ΕΕ είναι "απαράδεκτος", παραδέχθηκε ο Κένι.

thestival.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Πτολεμαϊδα: Αντιδράσεις για την εκταφή οστών στα κοιμητήρια

Διαμαρτυρίες για την διαδικασία εκταφής των οστών στα κοιμητήρια της Αγίας Τριάδας και του Αγίου Ιωάννη στην Πτολεμαίδα διατυπώνονται από πολίτες οι οποίοι υποστηρίζουν ότι γίνονται εκταφές χωρίς την παρουσία συγγενών και διασκορπίζονται τα οστά ενώ είναι ανεπαρκείς οι υποδομές για τα οστεοφυλάκια.
Ο Αρμόδιος Αντιδήμαρχος του δήμου Εορδαίας Σοφοκλής Σιδηρόπουλος δηλώνει ότι όλα εξελίσσονται σύμφωνα με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ενημερώνονται τηλεφωνικά οι ενδιαφερόμενοι, ενώ λύση στο πρόβλημα με τον κορεσμό των χώρων στα δύο νεκροταφεία θα δοθεί με την ολοκλήρωση των διαδικασιών στα νέα κοιμητήρια στην περιοχή « Κουρί» Πτολεμαίδας.


ΕΡΑ ΚΟΖΑΝΗΣ Σύνταξη: Μαίρη Κεσκιλίδου
Διαβάστε περισσότερα » »