Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013

Ρωσία: Άλλαξε το σύμβολο του ρωσικού νομίσματος

Το νέο σύμβολο του ρωσικού νομίσματος, είναι το γράμμα ρο «Ρ» με μία οριζόντια  γραμμή στη μέση.


Στη δήλωση αυτή προέβη η Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας, όπου αναφέρθηκε ότι για την επιλογή του νέου εικονιδίου έγινε λαϊκός διαγωνισμός και τελικά επιλέχθηκε το γράμμα ρο, αρχικά του λέξης Ρούβλι.

Το νέο σύμβολο θα αρχίσει να εφαρμόζεται στη Ρωσία από το 2014.

Από το 2007 είχε αναγγελθεί ότι η Ρωσία αναζητά ένα νέο σύμβολο για το νόμισμά της. 
Στην ιστοσελίδα της Κεντρικής Τράπεζας της Ρωσίας, τελικά ψήφισαν 280 χιλιάδες άτομα για την επιλογή ενός από τα 5 διαφορετικά εικονίδια. Επικρατέστερο ήταν το γράμμα Ρο του κυριλλικού αλλά και του ελληνικού αλφάβητου, σημειώνει το δημοσίευμα.

echedoros-a.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Νέα κυκλοφορία: Μια υπονομευμένη Άνοιξη του Γιώργου Καραμπελιά

ΓΚ Ανοιξη Τίτλος: Μια υπονομευμένη Άνοιξη, στις ρίζες της οικονομικής εξάρτησης
Συγγραφέας: Γιώργος Καραμπελιάς
Σελ. 264
Έτος Έκδοσης: 2013
Εναλλακτικές Εκδόσεις
Η εκθεμελιωτική οικονομική κρίση που βιώνουμε υπακούει σε μεγάλα διεθνή ρεύματα αλλά αποτελεί παράλληλα συνέπεια και κορύφωση της παρασιτικής ένταξης της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας στη Δύση. Αυτή ολοκληρώθηκε στη διάρκεια μιας μακράς ιστορικής διαδρομής, που ξεκινά από τον… 11ο αι., όταν ο βυζαντινός ελληνικός κόσμος άρχισε να υποτάσσεται οικονομικά στη Βενετία και τη Γένοβα. Σταθμοί  σε αυτή την πορεία απώλειας της αυτονομίας μας υπήρξαν αρχικώς η κατάκτηση και ο διαμελισμός του Βυζαντίου, μετά το 1204, η Άλωση του 1453 και, εν συνεχεία, μια ατελής και ανολοκλήρωτη εθνική χειραφέτηση.
Μέσα από τη διαρκή οικονομική πίεση της Δύσης και την επεκτατική παρουσία της τουρκικής Ανατολής, η ελληνική οικονομία δεν μπόρεσε να μετεξελιχθεί σε έναν αυτόνομο παραγωγικό πόλο. Tο ελληνικό κοινοτικό και εταιριστικό παραγωγικό μοντέλο αποσυντέθηκε και οι άρχουσες τάξεις της προσδέθηκαν παρασιτικά στη Δύση, ως μεταπράτες προϊόντων, ιδεών, προτύπων.
Οι επανειλημμένες απόπειρες για οικονομική και κοινωνική ολοκλήρωση, κάθε φορά, σκόνταφταν σε αυτή τη διπλή πίεση. Αυτή ακριβώς τη μακρόσυρτη διαδικασία συγκρότησης και αποδόμησης θα αποκαλέσει «καημό της ρωμιοσύνης» ο Κωστής Μοσκώφ.
Κατά τη διάρκεια των δύο αιώνων της ελληνικής Αναγέννησης, από το 1700 έως το 1922, ο ελληνισμός αναπτύσσεται γοργά και στο οικονομικό πεδίο. Επιλέγοντας ορισμένες προνομιακές «στιγμές», τη ναυτοσύνη, τη Μοσχόπολη, τα Αμπελάκια, την «άγρια ανωμαλία» του αυτόκεντρου σαμιακού μοντέλου, τη Διασπορά και το «χιακό δίκτυο», τους Φαναριώτες και τον ρόλο τους, προσπαθούμε να ανιχνεύσουμε τις διαδικασίες της άνθησης και ταυτόχρονα τις αιτίες της μεταπρατικής υποστροφής. Μια υποστροφή που βρίσκεται στο υπόβαθρο της σημερινής καθολικής κρίσης του παρασιτικού οικονομικού μοντέλου στην Ελλάδα.
Όταν οι Έλληνες δοκίμασαν να συγκροτήσουν μια κρατική δομή, με την Επανάσταση του ’21, προσέκρουσαν στην αντίθεση τόσο της οθωμανικής Αυτοκρατορίας όσο και των δυτικών δυνάμεων, που δεν επιθυμούσαν τη συγκρότηση ενός νέου ελληνικού κράτους στη θέση του Βυζαντίου. Οι συνδυασμένες προσπάθειές τους θα οδηγήσουν στη δημιουργία ενός κράτους –αθύρματος– που δεν μπόρεσε να προστατεύσει την παραγωγική δραστηριότητα και αποικιοποιήθηκε, μέσω των δανείων, στις δυτικές τράπεζες. Και, δυστυχώς, η Ελλάδα δεν κατόρθωσε ποτέ να δημιουργήσει ένα ανεξάρτητο και ισχυρό κράτος, ικανό να προφυλάξει και να ενισχύσει την παραγωγή, με αποτέλεσμα το ελληνικό κράτος να μεταβληθεί σε παρασιτική απόφυση της Δύσης.

Εφημερίδα Ρήξη [efrixi@gmail.com]
Διαβάστε περισσότερα » »

Τέμενος Βοτανικού – Διαβατήριο Ισλάμ

rampidisτου Μιχάλη Ραμπίδη
Μετά από πέντε αναβολές για το  τέμενος στο Βοτανικό, υπεγράφη η σχετική σύμβαση ανέγερσής του. Αρχές Δεκέμβρη επίσης κατατέθηκε στη βουλή το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο.
Στα υπουργικά έδρανα της βουλής ο κ Χρυσοχοίδης με περηφάνια έλεγε:’’ νιώθω πιο Έλληνας με την ανέγερση του τεμένους’’ επικαλούμενος μάλιστα και την προσφυγική του καταγωγή. Ο ίδιος από τα ίδια έδρανα τον Φλεβάρη 2010 έλεγε για τις ΗΠΑ ότι έχουν μουσουλμάνο πρόεδρο.
Άγνοια, ωχαδερφισμός ή πειθαναγκασμός, σημασία έχει ότι ενισχύεται συστηματικά η προσπάθεια εξισλαμισμού (μετανάστες, μουσουλμάνοι Θράκης κ.α.) της Ορθόδοξης αλλά και ανεξίθρησκης Ελλάδας.
Η αδιαφορία της μετά-χριστιανικής Δύσης στους 14 αιώνες Ισλάμ (610 μΧ.) έχει εξαλείψει από τα 20 εκ. το μεγαλύτερο κομμάτι του χριστιανισμού έως το 2012 από τη γη όπου γεννήθηκε (στοιχεία Βατικανού). Σε Λίβανο, Ισραήλ, Ιορδανία συνεχώς μειώνεται, ενώ τα πρόσφατα γεγονότα ομολογούν:
- ΙΡΑΚ: Στις 3-10-2010 επίθεση της Αλ Κάιντα σε εκκλησία της Βαγδάτης άφησε 44 νεκρούς. Η χριστιανική κοινότητα αριθμούσε περί τα 2 εκ. πριν την Αμερικάνικη εισβολή το 2003. Περισσότερα από τα 4/5 έφυγαν.
- ΠΑΚΙΣΤΑΝ: Η βλασφημία ενάντια στο Ισλάμ σύμφωνα με τους νόμους επισείει την ποινή του θανάτου. Οι σκοπιμότητες που απαγγέλλονται τέτοιες κατηγορίες, κυρίως για διαφορές γης με χριστιανούς, αποτελούν  σύνηθες φαινόμενο. Μάλιστα τις περισσότερες φορές επιλύονται με θανάτους πριν φτάσουν στις αίθουσες δικαστηρίων. Η χριστιανική κοινότητα ζει με βίαιες απειλές, διακρίσεις και φόνους.
- ΝΙΓΗΡΙΑ: Ανήμερα Χριστουγέννων 2011 μια έκρηξη διέλυσε εκκλησία στην πρωτεύουσα Αμπούζα, σκοτώνοντας 25 ανθρώπους. Πριν από ένα χρόνο πάλι Χριστούγεννα στο Τζός φανατικοί μουσουλμάνοι σκότωσαν 32 και τραυμάτισαν 74.
- ΑΙΓΥΠΤΟΣ: Πρωτοχρονιά 2011 έξω από την Αλεξάνδρεια σε εκκλησία εξερράγη βόμβα με 25 νεκρούς και 100 τραυματίες. Στις 9-10-11 στη Μασπέρα στρατιώτες θανάτωσαν 27 και τραυμάτισαν εκατοντάδες, χωρίς επιπτώσεις.
- ΣΥΡΙΑ: H χριστιανική κοινότητα αριθμεί περί τα 2,5 εκ υποστηρικτές στην πλειοψηφία τους του Μπασάρ Αλ Άσαντ. Προτιμούν έναν βίαιο δικτάτορα που εγγυάται τα δικαιώματα των θρησκευτικών μειονοτήτων, από το αβέβαιο μέλλον που θα φέρει η αποχώρηση Άσαντ.
- ΤΟΥΡΚΙΑ: Πριν από τον Α΄Π.Π. μόνον οι Ελληνογενής κάτοικοι από Θράκη, παράλια Μ. Ασίας έως Πόντο αριθμούσαν 12 εκ και αποτελούσαν το 35% του πληθυσμού. Η πολιτική εθνοκάθαρσης 1913-17 (Ταλάτ) εκτόπισε 1,1 εκ. Ακολούθησε ο αφανισμός των Ελλήνων Κων/πολης, Ίμβρου, Τενέδου κ.α.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα της τακτικής του εξισλαμισμού σε κάθε γωνιά του πλανήτη, αποτελεί η Νορβηγία. Το 1974 άνοιξε το πρώτο τζαμί ως ‘’πολιτικό κέντρο Ισλάμ’’. Άρχισαν οι εγγραφές και οι επίσημες συναθροίσεις ομοθρήσκων, με αυξανόμενους ρυθμούς καταγραφής τους. Είχαν ήδη μπει σε εφαρμογή τα τρία (3) στάδια εξισλαμισμού του Όσλο: -Όταν ο μουσουλμανικός πληθυσμός είναι έως 5% η συμπεριφορά τους είναι κόσμια και απόμακρη. -Όταν πληθυσμιακά βρίσκονται μεταξύ 5 & 20% αρχίζουν οι πολιτικές απαιτήσεις, όπως ανέγερση τζαμιών, εορτές, Ραμαντάν κλπ. -Πάνω από το 20% αρχίζει ο ιερός πόλεμος, οριοθετούνται οι μουσουλμανικές περιοχές πόλεων (γκέτο) και εφαρμόζεται πλήρως ο (ισλαμικός θρησκευτικός κώδικας) νόμος   Σαρία.                                                                                                                              
Σε μια <<διάσκεψη για την ειρήνη>> που έγινε πριν από ένα μήνα στη Νορβηγία, νεαροί μουσουλμάνοι σε ερώτημα του ομιλητή για την αυστηρή ερμηνεία της Σαρία (όπως ποινές λιθοβολισμού, θάνατος για κλοπή-μοιχεία-ομοφυλοφιλία κλπ) ομόφωνα την υπερασπίστηκαν.
Η Νορβηγία βρίσκεται στο 3ο στάδιο και η οργάνωση Ansat al Sunna απαιτεί το Όσλο να αναγνωριστεί από την κυβέρνηση ως μουσουλμανική πόλη, με μουσουλμανικό έθνος. Διαφορετικά θα εφαρμόσει τον ιερό πόλεμο, δηλ. τρομοκρατικές ενέργειες. <<Δεν θέλουμε να είμαστε μέρος της Νορβηγικής πολιτείας, ούτε φυσικά έχουμε σκοπό να φύγουμε γιατί εδώ γεννηθήκαμε. Η ΓΗ του ΑΛΛΑΧ μας ανήκει>>.
Η Ελλάδα βρίσκεται στο 2ο στάδιο και ανοίγει διάπλατα τις πύλες του 3ου. Τα παθήματα της μακραίωνης ιστορίας μας ξεχάστηκαν ή παραποιήθηκαν από την κάθε ‘’Ρεπούση’’ και η διπλωματία μας υστέρησε.
Σε μια πρόσφατη μακροσκελή συνέντευξη στη Le Figaro ο Ρώσος Μητροπολίτης Ιλαρίωνα Βολοκολάμσκ (κάτι σαν ΥΠ.ΕΞ Πατριάρχη Μόσχας & Σύμβουλος του κ Πούτιν) κάνει ξεκάθαρο κάλεσμα προς τους χριστιανούς της Δύσης, για συνασπισμό εναντίον των άθεων & μηδενιστών που κυριαρχούν στην ΕΕ και κατά της παγκόσμιας απειλής του Ισλάμ. Επαινεί τον Πάπα Φραγκίσκο για διάθεση στενών ενωτικών σχέσεων με τη Ρώσικη Ορθόδοξη Εκκλησία, τονίζοντας το κοινό και έντονο ενδιαφέρον τους για τις διώξεις των χριστιανών της Συρίας και της Μ. Ανατολής, αφήνοντας παράλληλα σαφείς αιχμές για την ‘’ένοχη σιωπή’’ του Πατριαρχείου Κωνσταντινούπολης.
Η Βουλή των Ελλήνων οφείλει να γνωρίζει ότι ο  αχαλίνωτος πολυπολιτισμός συνορεύει με την εθνοκτονία και είναι συνήθως ασύμβατος με την κοινωνική συνοχή.
Πρέπει δε να θυμάται τόσο για την ανέγερση τεμένους όσο και για το περιεχόμενο του αντιρατσιστικού νόμου, την κάθετη θέση Ερντογάν το 2007 απέναντι στη φράση ‘’μετριοπαθές Ισλάμ’’. Είπε: <<Αυτές οι περιγραφές είναι πολύ άσχημες και προσβλητικές για τη θρησκεία μας. Δεν υπάρχει μετριοπαθές και μη μετριοπαθές Ισλάμ. Τα Ισλάμ είναι Ισλάμ και αυτό είναι όλο>>.

Διαβάστε περισσότερα » »

Διαβάστε γιατί μια μπριζόλα ισοδυναμεί με 600 τσιγάρα

Σας αρέσει να «ξεροψήνετε» τα τρόφιμα; Τότε θα πρέπει να γνωρίζετε ότι κατά τη διαδικασία αυτή αναπτύσσονται ετεροκυκλικές αμίνες και πολυαρωματικοί υδρογονάνθρακες (PAH), οι οποίοι αποτελούν…. σοβαρούς προ-οξειδωτικούς και καρκινογόνους παράγοντες. Επίσης, μην ψήνετε τα τρόφιμα σε «γυμνή» φλόγα! Το ψήσιμο στη θράκα είναι πραγματικά μία μια επιβλαβής πρακτική…

Οι ετεροκυκλικές αμίνες παράγονται κυρίως σε κρέατα με λίγα λιπαρά και με ευαίσθητες πρωτεΐνες, όπως είναι τα πουλερικά και τα ψάρια. Ωστόσο, υπάρχει και ένα άλλο πρόβλημα πιο σοβαρό: το λίπος που στάζει στη θράκα πυρολύεται και από τον καπνό του παράγονται πολυαρωματικοί υδρογονάνθρακες (που είναι πολύ πιο επικίνδυνοι από τις ετεροκυκλικές αμίνες), οι οποίοι επαναδιαλύονται στον υπόλοιπο λιπαρό ιστό του κρέατος.

Έχει υπολογιστεί ότι μια μπριζόλα στα κάρβουνα έχει τόσα καρκινογόνα, όσα 600 τσιγάρα! Ευτυχώς που το πεπτικό σύστημα είναι πιο ανθεκτικό από το αναπνευστικό.

Ο Δρ. Γεώργιος Μπόσκου, Επίκουρος Καθηγητής Χαροκόπειου Πανεπιστημίου δηλώνει κατηγορηματικά: Μην «ξεροψήνετε» τα τρόφιμα! Ωστόσο, πολλές φορές τρώτε έξω χωρίς να έχετε τη δυνατότητα να παρέμβετε στον τρόπο ψησίματος των ζωικών τροφίμων. Τι μπορείτε να κάνετε στην περίπτωση αυτή έτσι ώστε να μειώσετε την πρόσληψη προοξειδωτικών και καρκινογόνων, μέσω της κατανάλωσης ζωικών προϊόντων;

2+1 λύσεις

Η πρώτη αφορά στα ζωικά τρόφιμα που διαθέτουν δέρμα όπως είναι το κοτόπουλο ή το ψάρι. Στην περίπτωση αυτή τα πράγματα είναι σχετικά εύκολα! Ψήστε το κοτόπουλο ή το ψάρι με το δέρμα τους (πέτσα) και στη συνέχεια αποκρύντε τη! Με τον τρόπο αυτό δεν θα προσλάβετε τα διάφορα καρκινογόνα (πολυαρωματικούς υδρογονάνθρακες, ετεροκυκλικές αμίνες κλπ) που έχουν αναπτυχθεί κατά τη διαδικασία του ψησίματος και φυσικά θα έχετε καταναλώσει λιγότερο κορεσμένο (ζωικό) λίπος, το οποίο στα τρόφιμα αυτά εντοπίζεται κυρίως στο δέρμα τους.

Η δεύτερη αφορά στην περίπτωση του κόκκινου κρέατος που ψήνεται χωρίς δέρμα. Στην περίπτωση αυτή θα πρέπει είτε να το μαρινάρετε, είτε απλά να προσθέσετε τρόφιμα με αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Το μαρινάρισμα με πηγές αντιοξειδωτικών και η προσθήκη τροφίμων που διαθέτουν αντιοξειδωτικά χαρακτηριστικά (λεμόνι, ξύδι, φυσικά καρυκεύματα κλπ) αποτελεί μία πολύ καλή λύση εξουδετέρωσης των ετεροκυκλικών αμινών και των πολυαρωματικών υδρογονανθράκων που αναπτύσσονται κατά το ψήσιμο.

Σε κάθε περίπτωση η κατανάλωση, μαζί με το κρέας, μίας πλούσιας εποχιακής σαλάτες με ελαιόλαδο και μπόλικο λεμόνι ή ξύδι θα σας προσφέρει επιπλέον προστασία, αφού θα αυξήσει την αντιοξειδωτική ικανότητα του πλάσματος.

Η εποχιακή σαλάτα παρέχει ένα πλήθος και μία ποικιλία σημαντικών αντιοξειδωτικών ουσιών (φαινολικών ενώσεων) με συνεργική δράση, οι οποίες εξουδετερώνουν τις «προ-οξειδωτικές» και «προ-φλεγμονώδεις» ιδιότητες των γευμάτων που είναι πλούσια σε λίπη, με αποτέλεσμα να αντισταθμίζεται η αρνητική τους επίδραση.

Πηγή: fotovoltos.gr
skandalistis
Διαβάστε περισσότερα » »

Ο Γ.Μπουτάρης το έκανε κι αυτό...

ΦΩΤΟΓΡΑΦΗΘΗΚΕ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΕΞΗ "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ"
Σε σοβαρό (ακούσιο;) νέο ατόπημα υπέπεσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης  κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στα Σκόπια.
Οπως αναφέρουν taxalia o δήμαρχος Θεσαλλονίκης δεν έφερε καμία αντίρηση να καθίσει κάτω από επιγραφή που επιμελώς είχαν τοποθετήσει οι Σκοπιανοί στην οποία αναγράφεται η φράση «Οικονομικό επιμελητήριο της “Μακεδονίας”». Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης ως σαν να μην συμβαίνει τίποτα κάθισε στη θέση του «απολαμβάνοντας»  τον εξευτελισμό που τον υπέβαλαν οι οικοδεσπότες του.
Και εις ανώτερα…


Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

ΟΑΕΔ καλεί 7.400 ανέργους για δουλειά

Για έξι μήνες και 15 ημέρες καλεί ο ΟΑΕΔ 7.400 ανέργους για δουλειά. Ποια δικαιολογητικά απαιτούνται. Διαβάστε την ανοιχτή πρόσκληση του Οργανισμού
Εγκρίθηκε από το ΑΣΕΠ και αναρτήθηκε στους διαδικτυακούς τόπους του ΟΑΕΔ και της ανεξάρτητης Αρχής (asep.gr) η Δημόσια Πρόσκληση του ΟΑΕΔ για την απασχόληση 7.400 ανέργων, ειδικοτήτων ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ και ΥΕ Κατηγορίας, στο πλαίσιο της υλοποίησης της Πράξης «Προώθηση της Απασχόλησης Μέσω Προγραμμάτων Κοινωφελούς χαρακτήρα», για χρονικό διάστημα 6 μηνών και 15 ημερών σε δημόσιους φορείς της χώρας.
Σημειώνεται δε, ότι οι άνεργοι που επιθυμούν να συμμετάσχουν στην ανωτέρω διαδικασία πρέπει να συμπληρώσουν και να υποβάλουν αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο, μέσω της ιστοσελίδας του ΟΑΕΔ, έως και τις 13 Δεκεμβρίου 2013 την ειδική «ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΤΟΥ ΠΙΝΑΚΑ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΜΕΣΩ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΣΕ ΕΠΙΒΛΕΠΟΝΤΕΣ ΦΟΡΕΙΣ», η οποία είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα του Οργανισμού.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ανατρέξουν στο πλήρες κείμενο της Δημόσιας Πρόσκλησης.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)
news247
Διαβάστε περισσότερα » »

Μανιάτης: Επιβάρυνση 50 λεπτών σε όλους για επανασύνδεση ρεύματος των ευπαθών ομάδων

Οι επανασυνδέσεις ρεύματος θα στοιχίσουν 0,5 ευρώ ετησίως στους υπόλοιπους καταναλωτές, τόνισε ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννης Μανιάτης
Τη δημιουργία μιας ειδικής κατηγορίας στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο, στην οποία θα ενταχθούν μερικές χιλιάδες οικογένειες που είναι γραμμένες στα κοινωνικά συσσίτια των δήμων και της εκκλησίας και που δεν έχουν ηλεκτρικό ρεύμα στο σπίτι τους, ανακοίνωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννης Μανιάτης.
Ο κ. Μανιάτης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, τόνισε ότι δεν θα μείνει χωρίς ρεύμα καμία από τις οικογένειες αυτές και διευκρίνισε ότι "η απόφαση είναι αυτές οι μερικές χιλιάδες συνανθρώπων μας να αποτελέσουν μια ειδική κατηγορία του ειδικού κοινωνικού τιμολογίου ώστε με ένα κόστος περίπου μισό ευρώ το χρόνο για όλους τους υπόλοιπους καταναλωτές της ΔΕΗ να γίνει η αποπληρωμή της απαιτούμενης δαπάνης".
"Πρέπει να καλυφθούν οι ανάγκες των φτωχών και το κόστος να το πληρώσουμε οι υπόλοιποι. Τζάμπα δεν υπάρχει", σχολίασε ο υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης.
Καμίνης: Δεκάδες χιλιάδες οικογένειες χωρίς ρεύμα στην Αθήνα
Δεκάδες χιλιάδες είναι οι οικογένειες που έχουν μείνει χωρίς ρεύμα στην Αθήνα, δήλωσε  στην "Πρώτη Γραμμή" του ΣΚΑΪ ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης.
Επεσήμανε πως ο Δήμος έχει ήδη στη διάθεσή του τους καταλόγους με τους απόρους, προκειμένου να δρομολογηθούν οι διαδικασίες, ώστε να επανασυνδεθεί το ρεύμα.
Τέλος, προανήγγειλε πως θα ζητήσει την καταβολή δημοτικών τελών και από τις δημόσιες επιχειρήσεις που στεγάζονται στον Δήμο, ενώ υπογράμμισε ότι όταν μία οικογένεια είναι άπορη δεν πρέπει να τίθεται ζήτημα διακοπής της παροχής ρεύματος.

news247
Διαβάστε περισσότερα » »