Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΝΕΟΙ ΚΙΝΔΥΝΟΙ

Η Γή έχει ηλικία 4,6 δισεκατομμυρίων ετών. Μετά από τις τελευταίες αποκαλύψεις της επιστήμης η Γή μέσα σε αυτή τη περίοδο ύπαρξής της έχει κάνει τέσσερα format… δηλαδή έχει επανεκκινήσει τη ζωή πάνω της… 4 φορές! Πριν τέσσερα δισεκατομμύρια χρόνια με την πρόσκρουση ενός πρωτοπλανήτη που δημιούργησε τη σελήνη και έξι ακόμα συγκρούσεις γιγάντιων αστεροειδών, πριν 2,2 δισεκατομμύρια χρόνια με τη πρώτη εποχή των παγετώνων, πριν 800 εκατομμύρια χρόνια με την δεύτερη εποχή των παγετώνων και πριν 250 εκατομμύρια χρόνια με τεράστιες ηφαιστειακές εκρήξεις φωτιάς από τον πυρήνα της. (Πηγή: Ντοκιμαντέρ Miracle Planet I & II).
Η ζωή στον πλανήτη μας απειλήθηκε με αφανισμό πολλές φορές ακόμα. Τεράστιοι κρατήρες είναι τα εμφανή σημάδια παρολίγον καταστροφικών γεγονότων και στη δική μας επανεκκίνηση, που μετά από μια μεγάλη εξελικτική διαδικασία έφτασε στον σημερινό άνθρωπο. Εκτός του μετεωρίτη που οδήγησε το είδος των δεινοσαύρων και συνολικά το 70% της ζωής του πλανήτη σε εξαφάνιση πριν περίπου 65 εκατ. χρόνια και άφησε τα ίχνη του στην υποθαλάσσια λεκάνη στα ανοιχτά των ακτών της Ινδίας, άλλες καταστροφικές συγκρούσεις μαρτυρούν πολλοί άλλοι κρατήρες. Ο κρατήρας των 200 χιλιομέτρων στον οποίο δόθηκε η ονομασία Bedout έξω από τη βορειοδυτική ακτή της Αυστραλίας, ο κρατήρας της λίμνης Deep Bay στον Καναδά των 13 χιλιομέτρων με ηλικία 100 εκατομμύριων ετών, ο κρατήρας που είναι κτισμένη μέσα η πόλη Nordlingen στη Βαυαρία της Γερμανίας με ηλικία 14,5 εκατ. ετών, ο κρατήρας της λίμνης Bosumtwi στην Γκάνα ηλικίας 1,07 εκατομμύριων ετών, ο κρατήρας στο Γιουκατάν του Μεξικού ηλικίας περίπου 300.000 ετών, ο κρατήρας στο Wolfe Creek στην Αυστραλία ηλικίας 290.000 ετών και από τους πιο πρόσφατους ο κρατήρας Καμίλ στην Αφρική λίγων χιλιάδων ετών, μας δείχνουν πολλές ακόμα καταστροφικές συγκρούσεις μεγάλης εμβέλειας στην επιφάνεια του πλανήτη μας. (Χάρτης: http://geology.com/meteor-impact-craters.shtml).
Αρκετές ισχυρές συγκρούσεις μετεωριτών στο παρελθόν είχαμε και στον Ελλαδικό χώρο αφού σημάδια κρατήρων έχουν σχηματίσει τις λίμνες Ζερέλια νοτιοδυτικά του Αλμυρού πριν 8000 χρόνια, τις λάκες στα Καυκιά Ευρυτανίας και την λίμνη του κομήτη στη Βόνιτσα Αιτωλοακαρνανίας. Ενώ ο μεγάλος κρατήρας της Κονοπίνας είναι ένα από τα μεγαλύτερα συμπλέγματα μετεωρικών κρατήρων στον κόσμο, με αριθμό μεγαλύτερο από 100 κρατήρες που η διάμετρος τους κυμαίνεται από 20 έως 1000 μέτρα και σχηματίστηκαν προφανώς από τη διάσπαση ενός μετεωρίτη σε μια νοητή ευθεία 60 χιλιομέτρων. Δεν ξεχνάμε βέβαια ότι η μεγαλύτερη καταστροφή στη χώρα μας δεν ήρθε από το διάστημα αλλά από τα έγκατα της Γης, εξαιτίας της μεγάλης ηφαιστειακής έκρηξης που συνέβη 3500 χρόνια πριν, από το ηφαίστειο της Σαντορίνης, το οποίο ευθύνεται για την καταστροφή του Μινωικού Πολιτισμού! (Πηγές: www.astrovox.gr/forum , www.enet.gr).
Στο μέλλον, η ζωή στη Γη θα απειληθεί με αφανισμό πολλές φορές ακόμα. Γι αυτό, στο επόμενο άρθρο, θα σας παρουσιάσω όλους τους άμεσους κινδύνους που ενδέχεται να αντιμετωπίσει ο πλανήτης μας, από αυτόν τον Οκτώβριο, τους οποίους δεν μας αναφέρουν τα μεγάλα μέσα μαζικής ενημέρωσης και μπορεί να δημιουργήσουν φοβερές καταστροφές και απώλειες εκατομμυρίων ψυχών...
Ως τότε, θυμηθείτε ότι στις 16 Ιουλίου του 1994, ο κομήτης Σουμέικερ-Λέβι 9 συγκρούστηκε με τον Δία (Πηγή: www.astronomy.gr/). Κάτι παρόμοιο θα συμβεί κάποια στιγμή και στη Γη… Άραγε τι πιθανότητες υπάρχουν να γίνει αυτό στο άμεσο μέλλον; Πόσο τεχνολογικά έτοιμοι είμαστε για να αποφύγουμε μια παρόμοια σύγκρουση; (Έρευνα: Ηarris Koutsiaftis)
Διαβάστε περισσότερα » »

Φλώρινα: τέσσερις πυρκαγιές σε εξέλιξη, έσβησε η μία και υπό έλεγχο άλλες δύο

Σε εφτά διαφορετικά σημεία ξέσπασαν σήμερα το απόγευμα πυρκαγιές στο νομό Φλώρινας, με την Πυροσβεστική Υπηρεσία να είναι σε επιφυλακή και χωρίς να απειλούνται κατοικημένες περιοχές.
Ήδη, υπάρχει πλήρης κατάσβεση των πυρκαγιών στον Άγιο Βαρθολομαίο και στην Κολχική, ενώ η πυρκαγιά στην περιοχήΠιπερίτσα Κέλλης έχει τεθεί υπό έλεγχο καίγοντας περίπου 10 στρέμματα δασικής έκτασης.
Σε εξέλιξη αυτή την ώρα είναι οι πυρκαγιές σε Ιτιά, Μεσοχώρι, Νεοχωράκι και Μελίτη.
Αιτία των πυρκαγιών, πλην της Κέλλης, φαίνεται να είναι η καύση καλαμιώνων, χωρίς όμως μέχρι στιγμής να υπάρχει επίσημη ενημέρωση.
Στα σημεία βρίσκονται πυροσβεστικά οχήματα, αλλά και μηχανήματα της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας. 

Διαβάστε περισσότερα » »

Προσημειώθηκαν και τα τελευταία ακίνητα της οικογένειας Ψωμιάδη

Όλα τα ακίνητα της οικογένειας Ψωμιάδη είναι πλέον προσημειωμένα ,έπειτα και... από τις δύο σημερινές δικαστικές αποφάσεις.Σύμφωνα με αυτές ακίνητα συνολικής αξίας 17 εκ.ευρώ των εταιριών Πρόνοια Εμπορική ΑΕ κια Κυβέλη ΑΕ που ανήκουν στις Μαρία και Όλγα Ψωμιάδη καθώς και ακίνητα της προσωπικής τους περιουσίας,προσημειώνονται υπέρ των θυμάτων τους.Αυτοί ήταν και οι τελευταίοι από τους συνολικά 161 ανθρώπους που έπεσαν θύματα της ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ και προσέφυγαν στη δικαιοσύνη.Απομένει να συζητηθούν οι αγωγές που στρέφονται κατά της ΑΣΠΙΣ , η οποία πλέον έχει συγχωνευτεί με το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.
Διαβάστε περισσότερα » »

ΒΙΝΤΕΟ: Άγριο ΚΡΑΞΙΜΟ στον Παπανδρέου από ομογενείς στη Γερμανία


Διαμαρτυρία κατά την επίσκεψη Παπανδρέου στο Βερολίνο (27/9/2011), ενόψει του συνεδρίου του Συνδέσμου Γερμανικής Βιομηχανίας.
«ελικόπτερο και μπρος….», «πουλημένε» και άλλα… κοσμητικά!
Φυσικά και αυτή τη φορά τα ελληνικά κανάλια δεν είπαν τίποτα!



Το βίντεο τα λέει όλα.....



Διαβάστε περισσότερα » »

"Μαχαίρι" σε πολυτεκνικά επιδόματα

Τέλος σε επιδόματα που λαμβάνουν πολύτεκνες και τρίτεκνες οικογένειες με ετήσιο εισόδημα άνω των 55.000 ευρώ ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος. Επίσης έκανε λόγο για πρόσληψη νοσηλευτικού προσωπικού διαψεύδοντας πληροφορίες για απολύσεις στο χώρο της υγείας στο όνομα της εργασιακής εφεδρείας.

Με ρύθμιση που κατέθεσε ο υπουργός στο νομοσχέδιο για την αναμόρφωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, το οποίο συζητείται στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, προβλέπεται επίσης αύξηση του .....
ετήσιου οικογενειακού εισοδήματος ανά 5.000 ευρώ για κάθε παιδί μετά το τέταρτο.

"Όχι μόνο δεν απολύουμε αλλά αντίθετα εμείς προσλαμβάνουμε νοσηλευτικό προσωπικό", είπε ο κ.Λοβέρδος τόνισε και έκανε λόγο για ψευδείς και συκοφαντικές φήμες.

Ακόμα ανακοίνωσε ότι θα δοθεί νομοθετικά η δυνατότητα σε πανεπιστημιακούς γιατρούς σε όλη τη χώρα, να μπορούν να εργάζονται δύο φορές την εβδομάδα στα ιδιωτικά τους ιατρεία.
Διαβάστε περισσότερα » »

Ανοικτή επιστολή προς την κατοχική κυβέρνηση .

Απόσπασμα άρθρου της Γεωργίας Σκιτζή από το CRASH Απριλίου 2012, με τίτλο «Αποθήκες Ανθρώπων οι Φυλακές»
Για τα προβλήματα κορεσμού στις ελληνικές φυλακές που έχουν λάβει εκρηκτικές διαστάσεις μίλησε αποκλειστικά στο «Crash» ο πρώην διοικητής των φυλακών Κορυδαλλού Αντώνης Αραβαντινός, αναλύοντας παράλληλα την ανθρωπογεωγραφία των κρατουμένων, η οποία έχει αλλάξει ριζικά τα τελευταία χρόνια, σε σημείο που αναρωτιέται κανείς εάν σωφρονίζουμε μόνο αλλοδαπούς! Οκ. Αραβαντινός αναλύει τους «νόμους» που επικρατούν στις φυλακές σήμερα και δεν διστάζει να μας αποκαλύψει ότι δεν απέχουμε πολύ από τη στιγμή όπου το σύνολο των εγκληματικών δραστηριοτήτων και ο έλεγχος στις ελληνικές φυλακές θα περάσει στα χέρια των αλλοδαπών. Και τότε, όπως μας υπογραμμίζει, θα μετατραπούν τα σωφρονιστικά ιδρύματα σε ζούγκλες.

- Πώς θα χαρακταρίζατε την κατάσταση των φυλακών σήμερα;
«Δραματική είναι η αύξηση του αριθμού των κρατουμένων το τελευταίο διάστημα. ενώ το κυριότερο είναι ότι έχει αλλάξει η σύνθεση των εγκλείστων. Το 70% είναι αλλοδαποί και όπως καταλαβαίνετε έχει αλλάξει η ποιότητα της εγκληματικότητας. Πρόκειται για αλλοδαπούς που προέρχονται από χώρες που έχουν επιρροές από διάφορους πολιτισμούς και θεωρούν τη ζωή συγκρίσιμο μέγεθος».
- Αυτή η πολυπολιτισμικότητα αποτυπώνεται και στις εγκληματικές δράσεις. Ποια είναι τα νέα χαρακτηριστικά;
«Θα πρέπει να ξέρετε ότι στις χώρες τους η παραβατικότητα ή η εγκληματικότητα αντιμετωπιζόταν με ανοχή, καθώς υπήρχε αδυναμία επιβολής του δικαίου, γεγονός που τους έκανε να αποθρασύνονται περισσότερο. Συγκρίνουν τη ζωή με ό,τι τους λείπει, για παράδειγμα, με ένα πιάτο φαγητό, ακόμα και με μια οδοντογλυφίδα. Δεν έχουν όρια και η στάση αυτή της ζωής τους δεν καθορίζει τη δράση τους μόνο στην κοινωνία, αλλά διατηρούν την ίδια αντίληψη και στις φυλακές. Θα πρέπει να σας επισημάνω ότι η συχνότητα των βίαιων περιστατικών το τελευταίο διάστημα είναι μεγάλη και πρόκειται για εντάσεις που δεν είχαμε συνηθίσει. Ξεπερνά ακόμη και την περίοδο 1990-1991, χρονιές κατά τις οποίες είχαμε τη μαζική είσοδο Αλβανών παραβατών.
- Κυρίως ποιων εθνικοτήτων κρατουμένους έχουν τα ελληνικά σωφρονιστικά ιδρύματα;
«Αλγερινοί, Τυνήσιοι, Λίβυοι, Αιγύπτιοι, Πακιστανοί και Αφγανοί. Παραβατικοί άνθρωποι που διαθέτουν έντονα το φονταμενταλιστικό στοιχείο. Διατηρούν όμως και επιμέρους θρησκευτικές διαφορές, τις οποίες επιχειρούν να λύσουν πολλές φορές και μέσα στη φυλακή!»
- Με ποια κριτήρια γίνεται η κατανομή στα κελιά;
«Κυρία Σκιτζή, λόγω της αντιρατσιστικής διάθεσης που κυριαρχεί στον ελληνικό λαό, οι νόμοι του κράτους και οι οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης κινούνται ενάντια στη λογική των κρατήσεων με βάση την καταγωγή, αποτρέποντας την έννοια της γκετοποίησης. Στη λογική αυτή στις ελληνικές φυλακές υπάρχει διαχωρισμός μόνο κατά δίκη, εάν μπορεί να γίνει και αυτός.
Στην πράξη όμως καταλήγει να γίνεται γκέτο ενεργό και δυναμικό, καθώς πρόκειται για πλειοψηφία που καταδυναστεύει τους κρατουμένους που προέρχονται από άλλα κράτη, σίγουρα όμως εκμεταλλεύεται τους Έλληνες, οι οποίοι όλο και κάποια βοήθεια έχουν από το συγγενικό τους περιβάλλον και σε αυτή στοχεύουν όλοι οι άλλοι παρίες από τα υπόλοιπα κράτη. Εάν εξαιρέσουμε κάποια ελάχιστα αντικείμενα τη παραβατικής συμπεριφοράς σε όλα τα άλλα κυριαρχεί το αλλοδαπό στοιχείο. Γεωργιανοί‚ Άραβες, Ασιάτες, Μουσουλμάνοι, ενός ή άλλου δόγματος ελέγχουν το σύνολο των φυλακών. Εμπορία ναρκωτικών, κλοπές. ληστείες και ανθρωποκτονίες αποτελούντα κυρίως αδικήματα των προαναφερομένων σε σχέση με την κατανομή τους κρατουμένων. Θα πρέπει να σας πω ότι ένα μικρό κομμάτι της νύχτας φαίνεται να ελέγχει το ελληνικό στοιχείο και αυτό γιατί κάποια βαριά ονόματα από την πλευρά των Ελλήνων παραμένουν στο προσκήνιο».
- Όπως τα περιγράφετε φαίνεται ότι το αδύναμο στοιχείο των εγκλείστων είναι οι Έλληνες κρατούμενοι.
- «Έχετε δίκιο. Σε λίγο καιρό το σύνολο των εγκληματικών δραστηριοτήτων και ο έλεγχος στις ελληνικές φυλακές θα περάσει στα χέρια των αλλοδαπών. Εκεί ο τρόπος επικοινωνίας, το φιλότιμο των Ελλήνων εγκλείστων και των εργαζομένων, θα σταματήσει να υπάρχει. Ο κοινωνικός έλεγχος στους αλλοδαπούς είναι ανύπαρκτος, οπότε θα μπούμε σε απόλυτη ζούγκλα, όπου θα επιβάλλεται το δίκαιο του ισχυρότερου, και είναι εμφανέστατο ποιοι θα είναι οι ισχυροί. Έννοιες ή προτεραιότητες όπως σωφρονισμός, αυτογνωσία, εγκατάλειψη παραβατικής διάθεσης, δεν θα έχουν καμία τύχη και δεν θα μπορούν να υλοποιηθούν».
 
aporrito
Διαβάστε περισσότερα » »

Η Δημοσιογραφος που έκανε τον υπουργο της ΤΡΟΙΚΑΣ να ..... ξύνεται παντου

Διαβάστε περισσότερα » »

Σκληρές αερομαχίες στο Αιγαίο με εικονικές καταρρίψεις! (upd)

Διαβάστε περισσότερα » »

Το συγκλονιστικό αφιέρωμα στις αποκαλύψεις του Ολυμπία για τους δοσίλογους και τα παιδιά τους.

http://olympiada.files.wordpress.com/2011/04/22prwth.jpg?w=460&h=343&h=343
Εύγε στον Χίο και το Κόντρα που τόλμησαν. Εύγε στον Πάνο Καμμενο που έφερε τις αποκαλύψεις στην Βουλή των Ελλήνων κατά την εισαγωγική του ομιλία για το σκάνδαλο των υποβρυχίων. 70 χρόνια ψέμματα και διαστρέβλωση της ιστορίας, επιτέλους, τώρα έχουν αντίλογο.
Ολόκληρο το άρθρο:


Ο Πάγκαλος, η Siemens, ο Χριστοφοράκος, το συγκρότημα Λαμπράκη, η thyssenkrupp, ο Λάτσης, η “Μακεδονία που δεν είναι Ελληνική”, το μνημόνιο, όλα τα καλά παιδιά σα να μην πέρασε μια μέρα. Και μία αποκάλυψη για τον “ηρωϊκό” στρατό του Κεμάλ.
Σαν σήμερα, πριν από 70 χρόνια η Ελλάδα φανερά και επίσημα περιήλθε στην ιδιοκτησία της Γερμανίας. Της Γερμανικής ελίτ των λευκών μογγόλων, για να μην βάζουμε όλους τους Γερμανούς στο ίδιο τσουβάλι.
Αυτών που εφηύραν την “Άρεια φυλή” για να κρύψουν την διαχρονική βαρβαρότητα και την πολιτιστική ανυπαρξία τους. Η φυλετική ανωτερότητα κατά τα πρότυπα του παντουρκισμού – πανισλάμ, η υπερβορεία – Θούλη στην συνταγή της Εργενεκόν.
Που εφηύραν και την Ινδοευρωπαϊκή φυλή, για να μας πείσουν ότι “είμαστε όλοι μετανάστες” και ότι την Ακρόπολη δεν την έχτισαν κάποιοι “μιαροί Ελληνες” αλλά φυλετικά ανώτεροι Ινδοευρωπαίοι που μετά πήγαν στην Γερμανία για να ανακαλύψουν τα λουκάνικα. Την ίδια στιγμή η Τούρκοι ανακάλυπταν τις ρίζες του Αγαμέμνωνα που ήταν αρχαίος Τούρκος και το όνομα του σήμαινε “Αγάς του βουνού”.
Διαχρονικά χέρι – χέρι τα μικρόβια της Γης, οι φορείς της αρρώστειας και του μίσους που δεν μπόρεσαν να αποβάλλουν την απολίτιστη ληστρική τους φύση, όπως παρατήρησε και η ηρωΐδα Λέλα Καραγιάννη (Αυτή την φράση δοσίλογοι του μνημονίου να την θυμάστε…): «Ζητάτε από μια Ελληνίδα μάνα να προδώσει τους συνεργάτες της για την Πατρίδα της με την απειλή του τουφεκισμού των παιδιών της. Έ, λοιπόν, όχι. Μάθετε ότι τα παιδιά μου ανήκουν στην Ελλάδα και το αίμα τους θα πνίξει τους Ούνους και όλη τη Γερμανία σας !….»
Τι έχει αλλάξει από τότε μέχρι σήμερα; Μπορεί στην Ακρόπολη να κυματίζει η γαλανόλευκη, η ελίτ να θεωρεί must την δαιμονοποίηση του ναζισμού και την αποθέωση της “λαϊκής εξουσίας” όμως οι ομοιότητες προσώπων και καταστάσεων στην νεοελληνική εξουσιαστική οπερέτα δεν είναι καθόλου μα καθόλου συμπτωματικές.
Ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Θέοδωρος Πάγκαλος σήμερα, ο στρατηγός Θεόδωρος Πάγκαλος τότε:
Με την έλευση των Γερμανών και το διορισμό του Τσολάκογλου στη θέση του πρωθυπουργού, πολλές πολιτικές προσωπικότητες, μεταξύ αυτών και ο Πάγκαλος, τον επισκέφθηκαν στο γραφείο του, κίνηση που σχολιάστηκε αρνητικά[12].
Στις 16 Οκτωβρίου του ΄44 μέλη της ΕΑΜ αποπειράθηκαν να τον συλλάβουν, αλλά η προσωπική του φρουρά τους εμπόδισε. Στις 26 του ίδιου μήνα συνελήφθη από την κυβέρνηση Παπανδρέου και οδηγήθηκε στις φυλακές Αβέρωφ. Το Δεκέμβριο του 1944 αποφυλακίστηκε. Στις 25 Αυγούστου 1945 συνελήφθη ως δωσίλογος κατόπιν αποφάσεως του 6ου ανακριτικού γραφείου δωσιλόγων[14]. Λίγες μέρες νωρίτερα του είχε ασκηθεί ποινική αγωγή για τα δημοσιευθέντα άρθρα του κατά την περίοδο της κατοχής, τα οποία, σύμφωνα με την αγωγή πάντα, εξυπηρετούσαν το έργο των εχθρών.
Θεόδωρος Πάγκαλος, ο πολύτιμος συνεργάτης της Βέρμαχτ (1941-1944)
Γιατί να το κρύψωμεν άλλωστε, ο Πάγκαλος συνεχάρη και στήριξε τον συνθηκολόγο Τσολάκογλου. Τον Νοέμβριο του 1941, όταν στην Αθήνα άρχισε ο κόσμος να πεθαίνει σαν τα κοτόπουλα από την πείνα, ο Πάγκαλος αναγνωρίστηκε ως πολύτιμος παράγων τον οποίο είχε ξεχάσει στο παρελθόν να τιμήσει ανάλογα η Ελλάδα. Έτσι, η κυβέρνηση των Γερμανόδουλων, έδωσε στον Πάγκαλο μία παχυλή σύνταξη Προέδρου της Δημοκρατίας. Ευχαριστημένος για την αναγνώριση την οποία απολάμβανε από τις δωσιλογικές κυβερνήσεις, αρθρογραφούσε στον τύπο υπέρ των Γερμανών. Θέλοντας να ανταποδώσει το καλό που οι Γερμανοί του έκαναν, δεν έμεινε μόνο στα άρθρα. Κατέβασε την ιδέα να συγκροτηθεί Ελληνικό στρατιωτικό σώμα, το οποίο θα πολεμούσε στο πλευρό της Βέρμαχτ. Έτσι, με την ιδέα Πάγκαλου, έγιναν τα περιβόητα Τάγματα Ασφαλείας που μάζεψαν τους αναπήρους του Ελληνοιταλικού πολέμου από τα νοσοκομεία της Αθήνας, τους βασάνισαν και τους εκτέλεσαν, διότι λέει δεν ήταν με το μέρος των Γερμανών οι ανάπηροι και μιλούσαν για απελευθέρωση. Όταν έφυγαν οι Γερμανοί, ο Πάγκαλος συνελήφθη, αλλά έμεινε στη φυλακή μόνο για περίπου 40 μέρες. Μετά τον έβγαλε ο Παπανδρέου. Το 1945 αθωώθηκε από όλες της κατηγορίες με απαλακτικό βούλευμα. Αυτά για όσους νομίζουν ότι δεν υπάρχει δικαιοσύνη στην Ελλάδα. (Γ. Σιδηρούντιος)

Ο Τύπος: Συγκρότημα Λαμπράκη σήμερα, συγκρότημα Λαμπράκη και τότε:
Τα ίδια τομάρια, με άλλο περιτύλιγμα. Οι “προοδευτικοί”. Οι “ανθρωπιστές”. Οι “αντιστασιακοί” που μάλιστα έχουν κατοχυρώσει και τον τίτλο του “αντιφασισμού” (μαζί βέβαια με το ναζιστικό παρακράτος που τους συνοδεύει). Οι φίλοι του Χριστοφοράκου, εγγυητές κάθε εχθρού της πατρίδας, του συνόλου, του λαού.
Εχθροί της δημοκρατίας που ότι αντιτίθεται στο παρακράτος τους, προσπαθούν να το απαξιώσουν, ακόμα και αν είναι το συμβούλιο της επικρατείας! Είναι οι ίδιοι που προσπαθούν να προκαταβάλλουν ακόμα και τις ενέργειες της βουλής, απαξιώνοντας το πόρισμα για τη Siemens, το οποίο ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝ ΜΕΤΑΔΩΣΕΙ! Όπως άλλωστε και το μνημόνιο…
Οι συνεργάτες των ναζί που κατάφεραν να επιβιώσουν (όπως όλα τα σκουλήκια), προσκολλημένοι σε κάθε απάνθρωπη εξουσία την οποία στήριζαν και εξασφάλιζαν την μακροβιότητα της. Θαυμάστε τους:

Για του λόγου το αληθές:
«ΤΑ ΝΕΑ» εκδόθηκαν για πρώτη φορά το 1931 με τον τίτλο «ΑΘΗΝΑΪΚΑ ΝΕΑ» ως ημερήσια απογευματινή εφημερίδα. Το 1945 η εφημερίδα μετονομάστηκε «ΤΑ ΝΕΑ» και εξακολουθεί να κυκλοφορεί αδιάλειπτα ως ημερήσια απογευματινή έως και σήμερα. (πηγή ΔΟΛ).
Γιατί μετονομάστηκαν δεν μας το λένε βέβαια, μπορείτε όμως να το διαβάσετε εδώ… Για να μπορέσουν να επανακυκλοφορήσουν μετά τις δίκες των δοσίλογων! Που βέβαια δεν ακούμπησαν κανέναν.
Άλλο ένα όνομα που αθωώθηκε στις δίκες των δοσιλόγων ήταν ο περιβόητος Ιωάννης Λάτσης. Κατά την περίοδο της Κατοχής φέρεται να συνεργάστηκε με τους Ιταλούς με αποτέλεσμα να αποκτήσει μεγάλη περιουσία την οποία και επένδυσε σε επιβατικά και φορτηγά πλοία. Λάτσης μεσουρανεί και σήμερα: Οι παλαιές “οντότητες” που δεν κατονομασε ο Ιγνατίου. Οι ομοτράπεζοι του ΓΑΠ στα προεκλογικά δείπνα.
Μακεδονία, Παγκαλομπουτάρηδες, άξιοι συνεχιστές του Άξονα.
Υπάρχουν και οι Ελληνόφωνοι που υποστηρίζουν τις θέσεις του ναζιστή Γκρουέφσκι, προβάλλοντας μάλιστα “προοδευτική” νομιμοποίηση για τις ελεεινές θέσεις τους. Τους ξέρετε όλοι. Ας μιλήσουν για πρόοδο στα παλικάρια της αντίστασης. Σε αυτά τα παιδιά και τις κοπέλλες που έπεφταν για να μην δώσουν οι ναζί την Μακεδονία στους συνεργάτες τους, τους ομογάλακτους του Γκρουέφσκι: http://olympia.gr/2009/07/29/gavras/
Siemens, Χριστοφοράκος και υποβρύχια που γέρνουν

Carl Friedrich von Siemens. Από τους βασικούς χρηματοδότες του Χίτλερ. Κάθε αναφορά στην ναζιστική του δράση έχει απαλειφθεί.
Νικόλαος Χριστοφοράκος (κέντρο), γνωστός και ως ο Έλληνας Μένγκελε. Πατέρας του Μιχάλη Χριστοφοράκου. Αθωώθηκε λόγω αμφιβολιών στην δίκη των δοσίλογων παρότι αναγνωρίστηκε από εχθρούς και φίλους. Συνεργαζόταν με την Γερμανική διοίκηση. Κατέδιδε όσους διοχέτευαν φαρμακευτικό υλικό από τον Ερυθρό σταυρό σε αναξιοπαθούντες (τον χειμώνα της γενοκτονίας) και αντάρτες (τα επόμενα χρόνια της κατοχής). Ο δικαστής που τον αθώωσε, βασίστηκε στην μαρτυρία του πολιτικού Πάνου Χατζηπάνου, που μετέπειτα έγινε υπουργός δικαιοσύνης. Μέλος της Γερμανικής τεκτονικής στοάς. Αργότερα, ως υπουργός συνελήφθει και καταδικάστηκε για χρηματισμό. Έτσι εξηγούνται και κάποια ενδιαφέροντα ευρήματα από προσωπικά αρχεία του κυρίου Μιχάλη Χριστοφοράκου που σύντομα θα έρθουν στο φως της δημοσιότητας.
http://www2.rizospastis.gr/getImage.do?size=medium&id=99335&format=.jpg
Η “ξεχασμένη” γενοκτονία. Όπως και οι προκάτοχοι τους, Από τον Αλάριχο, την Ιερά συμμαχία, τον Φον Γκρούμπκωφ (γενοκτόνο της Θεσσαλίας), τους γερμανούς δημιουργούς των Νεότουρκων, τους εκπαιδευτές και συμμάχους του Κεμάλ, έτσι και οι κατοχικές δυνάμεις προέβησαν σε μία στυγνή γενοκτονία με μαλθουσιανικό σχεδιασμό. Πάνω από 350,000 Έλληνες πέθαναν από την πείνα και τις κακουχίες τον χειμώνα του 41/42.
Και όμως, η έντεχνη προπαγάνδα απέναντι στις μειοδοτικές κυβερνήσεις που ακολούθησαν έχει τον αστικό μύθο των “Φιλελλήνων Ναζί”. Αναπτύχθηκε μαζί με τους “αντιστασιακούς – αντιναζί” του αριστερισμού που στην ουσία ήταν τα ίδια πρόσωπα που υμνούσαν τον Χίτλερ και συνετέλεσαν στην γενοκτονία του Ελληνικού λαού.
Όλοι οι συνεργάτες του Χριστοφοράκου, της Siemens και της νεογερμανικής λαίλαπας ήταν οι “αντιστασιακοί” του ΠΑΚ, αριστεριστικών οργανώσεων τύπου “κόκκινη προβιά”, Τσουκάτοι, Μαντέληδες κλπ. Απόδειξη ότι ο διαχρονικός αντίπαλος τους ήταν ο πηγαίος Πατριωτισμός που πάντα του κολλούσαν μία ταμπέλα: Από συμμορίτες εώς εθνικιστές. Τι γελοίο οι φυσικοί και γνήσιοι συνεργάτες του ναζισμού να βαφτίζουν τους Πατριώτες ως “ναζί”. Και τι τραγικό κάποιοι πατριώτες να τσιμπούν το δόλωμα και να γίνονται απολογητές του ράιχ…

Ο περιβόητος Αλφράιντ Κρούπ
ThyssenKrupp, η περιβόητη με τα γερμένα υποβρύχια και τα ναυπηγεία, είναι απόγονος της KRUPP της οποίας ο πρόεδρος, στενότατος συνεργάτης του Χίτλερ και των SS καταδικάστηκε και αυτός στην δίκη της Νυρεμβέργης αφού η εταιρεία του επέμενε να χρησιμοποιεί σκλάβους από το Άουσβιτς. Αποφυλακίστηκε όμως μετά από μόλις τρία χρόνια για να ξαναστήσει την αυτοκρατορία. Ναι, αυτή που πληρώνουμε νταβατζηλίκι για τα υποβρύχια που γέρνουν και ξεφλουδίζουν. Παραλαμβάνονται όμως με υπογραφή Βενιζέλου.
Υπάρχει όμως και μία λεπτομέρεια που λίγοι γνωρίζουν για την εν λόγω εταιρεία: 4 Αυγούστου 1921. Η εταιρεία Krupp προμηθεύει στους σφαγείς του Κεμάλ τα ακόλουθα που για πολλούς άλλαξαν και τον ρου της ιστορίας:
60 πυροβόλα με τριάντα χιλιάδες βλήματα, 700.000 χειροβομβίδες και 10.000 νάρκες. Πράγματι, εκρηκτική βοήθεια απέναντι στο “σειτάν ασκέρ” που έψαχνε τα βόλια ανάμεσα στις γαλέτες για να συνεχίσει τη μάχη.
Την ίδια στιγμή, οι Έλληνες Γερμανοτσολιάδες έκαναν βόλτες στην ηλιόλουστη Σταδίου παρέα με τις κυρίες με τα ομπρελίνια. Κάτι σαν Καραβέλλες ρετρό.
Θα μπορούσαμε να γεμίσουμε σελίδες με ονόματα. Ιδιαίτερα τώρα που η κατοχή του μνημονίου αρχίζει και αφυπνίζει τον Ελληνικό λαό. Θα χανόντουσαν όμως μέσα στον ορυμαγδό της πληροφορίας. Οπότε θα το κάνουμε τμηματικά.
Με αυτά και με άλλα, οι αγέννητοι είναι ήδη χρεωμένοι από τα ίδια πρόσωπα. Θα γεννηθούν υπόδουλοι στο ΔΝΤ, γνήσιου απογόνου του κεφαλαίου που διαχρονικά στήριζε τους μισάνθρωπους Ούνους και τους πρώτου βαθμού συγγενείς τους, τους Οϊγούρους (Γκότλαντ οι μεν, Εργενεκον Ημισέληνος οι δε. Η ΓΗ μας, η Μητέρα μας βλέπετε, είναι γι’ αυτούς ξένο έδαφος προς διάλυση).
Σε αυτή την κρίσιμη καμπή της ιστορίας λοιπόν είναι στο χέρι μας εάν θα ακολουθήσουμε τον δρόμο του ραγιά ή τον δρόμο του πολεμιστή. Ας επιλέξουμε.


Διαβάστε περισσότερα » »

Εμφανίζονται πάνω από την Πάρνηθα και αφού ψεκάσουν όλη την Αθήνα φεύγουν πάνω από τον Υμηττό.

Διακοπές τέλος για τους αεροψεκασμούς στην Αθήνα! Μετά από 3 περίπου μήνες που όλα τα αεροπλάνα… που πετούσαν πάνω από την Αθήνα ως δια μαγείας εξαφανίστηκαν, σήμερα έκαναν πάλι την εμφάνισή τους παρέα με τις άσπρες γραμμές που αφήνουν πίσω τους. Η πορεία τους είναι πάντα η ίδια: Εμφανίζονται πάνω από την Πάρνηθα και αφού ψεκάσουν όλη την Αθήνα φεύγουν πάνω από τον Υμηττό.

Αρκετές φορές οι ψεκασμοί γίνονται μια μέρα ή ώρες πριν συννεφιάσει και αρχίσει να βρέχει. Όχι πάντα όμως. Δυστυχώς πάλι δε θα απαντήσει κανείς τι είναι αυτό που ψεκάζουν. Όντως σε μεγάλα υψόμετρα που οι θερμοκρασίες είναι πολύ χαμηλές, (περίπου -50 βαθμοί) τα αέρια που βγαίνουν από τον κινητήρα του αεροπλάνου , είναι δυνατόν να παγώσουν αμέσως μετά την έξοδό τους, και να εμφανιστούν συμπυκνωμένα υπό μορφή λευκού νέφους για λίγα λεπτά. Μετά εξαφανίζονται.
Και εδώ αρχίζουν τα προβλήματα:


Οι γραμμές που αφήνουν τα «δικά μας» διασπώνται αργά στον ουρανό, φαίνονται σα κουρτίνες και το νέφος δεν εξαφανίζεται για ώρες μετά τον ψεκασμό.
Όλως τυχαίως την επόμενη μέρα εμφανίζονται συμπτώματα κούρασης, ακεφιάς, ατονίας, μια αίσθηση να μείνεις στο σπίτι για ξεκούραση.


ΥΓ: Τελικά από πότε επιτρέπεται να πετάνε τέτοιου μεγέθους αεροπλάνα πάνω από κατοικημένες πόλεις με στρατόπεδα και 5 εκατομμύρια κατοίκους?
Διαβάστε περισσότερα » »

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ

ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ
ΣΤΗ ΔΕΗ ΔΕΝ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ, ΔΕΝ ΤΟ ΛΕΜΕ ΕΜΕΙΣ, ΤΟ ΜΑΡΤΥΡΟΥΝ ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ
Κύριε Υπουργέ,
Ο στόχος της ανοιχτής επιστολής μας δεν είναι να επαναλάβουμε την άποψη μας γύρω από την εργασιακή εφεδρεία. Είναι γνωστό ότι διαφωνούμε.

Στόχος μας μετά και τις προχθεσινές δηλώσεις σας περί πλεονάζοντος Διοικητικού προσωπικού είναι να σας ενημερώσουμε για το ποια είναι η ακριβής εικόνα γύρω από το Διοικητικό προσωπικό γιατί για εμάς είναι σίγουρο ότι δεν σας έχουν ενημερώσει σωστά.
Προς αποκατάσταση της αλήθειας παραθέτουμε μια σειρά στοιχεία που αποδεικνύουν το ακριβώς αντίθετο.
Δηλαδή ότι όχι μόνο δεν υπάρχει πλεονάζον διοικητικό προσωπικό αλλά απεναντίας τεράστια έλλειψη σε όλες τις κατηγορίες.
ΑΠΟΔΕΙΞΗ 1η 
Κύριε Υπουργέ,
Πριν 17 χρόνια (δηλαδή το 1994) η ΔΕΗ είχε 36710 εργαζόμενους.
Σήμερα 17 χρόνια μετά με σχεδόν διπλάσια εργοστάσια, με χιλιάδες χιλιόμετρα περισσότερο δίκτυο σε όλα τα επίπεδα τάσης (υψηλή – μέση – χαμηλή), με εκατοντάδες χιλιάδες περισσότερους καταναλωτές έχει 15462 λιγότερους!!!
Πιο συγκεκριμένα στους Διοικητικούς υπαλλήλους για τους οποίους έγινε λόγος ότι υπάρχουν πλεονάζοντες η μείωση του προσωπικού από το 1996 ξεπέρασε το 72%.
Οι Διοικητικοί υπάλληλοι από 6717 το 1996 έφτασαν μόλις τους 3905 σήμερα. Δηλαδή 2814 λιγότεροι!
Πως μπορεί λοιπόν μετά από αυτή την εξελικτική πορεία της συνεχούς μείωσης των Διοικητικών υπαλλήλων να γίνεται  λόγος για πλεονάζοντες;
ΟΧΙ κύριε Υπουργέ
Δεν υπάρχουν πλεονάζοντες και η μεγαλύτερη απόδειξη είναι ότι εκατοντάδες καταστήματα εμπορίας είναι χωρίς το απαραίτητο προσωπικό με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται οι καταναλωτές.
ΑΠΟΔΕΙΞΗ 2η 
Κύριε Υπουργέ όπως αναφέραμε πιο πάνω όχι μόνο δεν υπάρχουν πλεονάζοντες Διοικητικοί Υπάλληλοι αλλά απεναντίας τεράστια πλέον έλλειψη και σε Διοικητικούς.
Αδιαμφισβήτητη απόδειξη των όσων υποστηρίζουμε είναι :
α) οι 55 προσλήψεις Διοικητικών υπαλλήλων που έγιναν το 2010 με βάση διαγωνισμό του ΑΣΕΠ που βρισκόταν σε εξέλιξη από τον Ιανουάριο του 2007 και που είχε δρομολογηθεί με τις  ανάγκες του 2005!!! και
β) η τελευταία απόφαση του Δ.Σ.  της ΔΕΗ (13/4/2011) όπου κινούμενη μέσα στους ασφυκτικούς περιορισμούς του: 5 αποχωρήσεις/1 πρόσληψη ζητά την έγκριση πρόσληψης 470 νέων υπαλλήλων όπου μέσα σε αυτούς είναι δεκάδες Διοικητικοί Υπάλληλοι.
Να είστε σίγουρος κύριε Υπουργέ ότι εάν δεν υπήρχαν ανάγκες το Δ.Σ. της ΔΕΗ δεν θα ζητούσε και μάλιστα ομόφωνα την άμεση   πρόσληψη νέων υπαλλήλων.
ΑΠΟΔΕΙΞΗ 3η 
Κύριε Υπουργέ
Τρίτη απόδειξη για την τεράστια έλλειψη προσωπικού είναι η συμβολική κατάληψη στα κεντρικά γραφεία του ΟΑΕΔ από την ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ στις 15 Μάρτη του 2010 με μοναδικό σκοπό και στόχο την ανάδειξη του θέματος.
Κεντρικό μήνυμα της συμβολικής μας κατάληψης  ήταν το «Δεν είναι δυνατό την ώρα που υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες άνεργοι η κυβέρνηση αντί να κάνει προσλήψεις στη ΔΕΗ  να καταφεύγει στη λύση των υπερωριών του λιγοστού πλέον προσωπικού»
Κύριε Υπουργέ,
Η κίνηση μας αυτή που αναδεικνύει τα αισθήματα αλληλεγγύης της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ απέναντι  στους άνεργους συνανθρώπους μας αλλά και τις αναγκαστικές υπερωρίες που γίνονται για να μπορέσει να λειτουργήσει η ΔΕΗ είναι μια ακόμα απόδειξη για το ότι τελικά όχι μόνο δεν υπάρχουν πλεονάζοντες αλλά απεναντίας τεράστια έλλειψη σε όλες τις ειδικότητες.
Ως εκ τούτου με βάση τα παραπάνω σας καλούμε να μην κάνετε λόγο για πλεονάζοντες γιατί δεν είναι έτσι .
Απεναντίας άμεσα και πριν να είναι αργά, με αίσθημα ευθύνης σας ζητούμε να απεμπλέξετε την ΔΕΗ από τις οριζόντιες πολιτικές του 1/5 ή 1/10 οι οποίες δεν μπορεί να είναι σωστές για όλους τους χώρους.
Στη ΔΕΗ χρειαζόμαστε προσλήψεις γιατί
όχι μόνο δεν περισσεύει κανείς αλλά γιατί λείπουν πολλοί και αυτό πρέπει να γίνει άμεσα πριν η Επιχείρηση που παράγει το Δημόσιο αγαθό καταρρεύσει λειτουργικά.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ:
Κύριε Υπουργέ,
Επειδή δεν έχουμε και δεν θέλουμε να κρύψουμε κάτι για την ακριβή ενημέρωση σας παραθέτουμε πιο κάτω τον αναλυτικό πίνακα εξέλιξης της δύναμης του προσωπικού ώστε να διαπιστώσετε και μόνος σας τις τεράστιες ελλείψεις σε όλες τις ειδικότητες.
Δύναμη Προσωπικού ΔΕΗ Α.Ε. ανά Κατηγορία





ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
1996
2000
2005
2011
ΑΝΕΥ
9


7
Γ
198
170
208
204
ΓΥ1
789



ΓΥ2
108
90
71
51
ΓΥ3
1009
941
789
597
ΓΥ4
921
773
558
262
ΓΥ5
1799
1137
523
334
ΔΟ1
656
731
738
638
ΔΟ2
6717
6054
4965
3905
ΔΟ3
94
191
144
181
Ν
69
60
61
58
Σ


1
5
Τ1
1329
1272
1246
1056
Τ2
193
203
185
163
Τ3
1727
1706
1602
1331
Τ4
18633
16887
15339
11751
Τ5
1
1104
876
615
Υ1
72
72
11
17
Υ2
133
138
42
51
Υ3
104
108
16
22
ΣΥΝΟΛΟ
34561
31637
27375
21248
Αθήνα  28/9/2011

Για την ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ-ΚΗΕ
Ο Πρόεδρος                               Ο Γεν. Γραμματέας
Ν. Φωτόπουλος                               Κ. Κατσαρός
Διαβάστε περισσότερα » »