Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

Έρχεται παγκόσμιο "σοκ": Οι μαζικές αγορές χρυσού από Ρωσία και Κίνα τρομάζουν...

Η Ρωσία έχει υπερδιπλασιάσει τα αποθέματα χρυσού της τα τελευταία πέντε χρόνια. Όσο η οικονομική κρίση βρίσκεται σε εξέλιξη, ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, έχει χτίσει αργά και σταθερά το 5ο σε μέγεθος "θησαυροφυλάκιο" χρυσού στον κόσμο μέσα σε ελάχιστα χρόνια, ενώ εξακολουθεί να αγοράζει χρυσό αξίας περίπου μισού δισ. δολαρίων κάθε μήνα.
Μόνο τους τελευταίους επτά μήνες, η Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας έχει προσθέσει περισσότερο χρυσό στα αποθέματά της - πάνω από 500 τόνους - από ό, σο διαθέτει συνολικά η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Τι σημαίνουν αυτές οι κινήσεις;

Ιδού ένα πολύ διαφωτιστικό άρθρο από το γνωστό sitε διεθνών οικονομικών αναλύσεων και διερεύνησης υποθέσεων "πίσω από κλειστές πόρτες" Market Watch:  

"11 Σεπτεμβρίου 2012


Ο Πρόεδρος της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve Βank), Ben Bernanke, δήλωσε κάποτε ότι ο χρυσός δεν είναι χρήμα. Ο Charlie Munger, στέλεχος της εταιρείας Berkshire Hathaway,θεωρεί ότι ο χρυσός προορίζεται μόνο για Εβραίους που επέζησαν από το ολοκαύτωμα και ότι κανένας πολιτισμένος άνθρωπος δεν τον αγοράζει.

Η γνωστή "Κασσάνδρα" της εταιρείας Omaha, ο Warren Buffet, ανέφερε ειρωνικά σε συνέντευξή του ότι ο χρυσός είναι "μη παραγωγικό περιουσιακό στοιχείο" και ότι ο ίδιος ποτέ δεν θα επενδύσει σε χρυσό.
Αρκετοί οικονομικοί σύμβουλοι δεν συνιστούν την αγορά χρυσού ως ασφαλή επένδυση για τα "γεράματά" μας και δεν είναι λίγοι και εκείνοι που λένε και το πιστεύουν ότι δεν αξίζει να συλλέγει κανείς χρυσό, αφού ο χρυσός δεν τρώγεται!

Δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε τους λόγους και τα κίνητρα αυτών των γνωστών επενδυτών, αλλά γνωρίζουμε ότι ισχύει πράγματι το γεγονός ότι γνωστοί επενδυτές και "αυθεντίες" στα οικονομικά ανά τον κόσμο αρνούνται εντελώς την αξία του χρυσού ως μονάδας νομισματικών ισοτιμιών και αποθεματικού για εποχές κρίσης.

Ωστόσο, αν και πολλοί δηλώνουν πως δεν έχει αξία, δεκάδες δισεκατομμύρια δολάρια έχουν πρόσφατα αλλάξει χέρια για να αποκτήσουν κάποιοι το από την αρχαιότητα πολύτιμο αυτό περιουσιακό στοιχείο των πάλαι ποτέ ξεχασμένων σήμερα αυτοκρατοριών.

Μόνο τους τελευταίους επτά μήνες, η Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας έχει προσθέσει περισσότερο χρυσό στα αποθέματά της - πάνω από 500 τόνους - από ό, σο διαθέτει συνολικά η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.


Και δεν είναι η μόνη.

Ο Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, έχει επενδύσει αδρά τα τελευταία 5 χρόνια στο πολύτιμο μέταλλο, δαπανώντας περίπου 500 εκατομμύρια δολάρια τον μήνα, καθώς προχωρεί το σχέδιό του για τη μετατροπή περιουσιακών στοιχείων της χώρας του που σήμερα υπάρχουν σε δολάρια και ευρώ, σε χρυσό. Τη στιγμή αυτή, το 9% των αποθεμάτων της Ρωσίας είναι σε χρυσό.
Όλα τα παραπάνω είναι φυσικό να εγείρουν ένα εύλογο ερώτημα: Γιατί;

Σύμφωνα με στοιχεία του Παγκοσμίου Συμβουλίου Χρυσού (World Gold Council), η Ρωσία έχει υπερδιπλασιάσει τα αποθέματα χρυσού της τα τελευταία πέντε χρόνια. Όσο η οικονομική κρίση βρίσκεται σε εξέλιξη, ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, έχει χτίσει αργά και σταθερά το 5ο σε μέγεθος "θησαυροφυλάκιο" χρυσού στον κόσμο μέσα σε ελάχιστα χρόνια, ενώ εξακολουθεί να αγοράζει χρυσό αξίας περίπου μισού δισ. δολαρίων κάθε μήνα.

Και είναι γνωστό το γεγονός ότι δεν υπάρχει άλλος ηγέτης χώρας σήμερα που να παίζει στην "παρτίδα" της παγκόσμιας πολιτικής εξουσίας τόσο συγκροτημένα και διορατικά όσο ο ισχυρός άνδρας της Ρωσίας ...

Οι κινήσεις του Πούτιν ίσως να έχουν σημασία όχι μόνο για την ίδια τη χώρα του, αλλά και για τα οικονομικά όλων μας, αφού υπάρχουν δύο τρόποι θεώρησης του χρυσού:    

Ο ένας τρόπος είναι να τον δει κανείς ως μια επένδυση, η οποία, σύμφωνα με τα σύγχρονα δεδομένα, δεν αποτελεί λογική κίνηση. Ο χρυσός, σύμφωνα με αυτή την θεώρηση, δεν δημιουργεί καμία ταμειακή ροή και δεν εξυπηρετεί κανένα πρακτικό σκοπό. Ο δε Warren Buffett, στον οποίο ήδη αναφερθήκαμε, παρατήρησε με χιούμορ ότι "σκάβουμε μια τρύπα για να τον βγάλουμε από το έδαφος για να καταλήξει τελικά σε μιά άλλη, και αν μας παρατηρεί κάποιος από τον Άρη να ασχολούμαστε με αυτή τη διαδικασία, σίγουρα θα στέκει και θα μας κοιτά απορημένος".

Αλλά υπάρχει και δεύτερος τρόπος να δει κανείς τον χρυσό: ως το πιο ρευστό απόθεμα σε περιόδους ιστορικών αναταράξεων, ή κάτι χειρότερο.    

Το μεγάλο θέμα της εποχής μας δεν είναι ούτε το γεγονός ότι η ισπανική κυβέρνηση έχει μείνει άφραγκη, ούτε ότι ο [υποψήφιος για αντιπρόεδρος στο πλευρό του Mitt Romney] Paul Ryan τρέχει και ίσως δεν προλαβαίνει να "ρετουσάρει" το προφίλ του απέναντι στους Αμερικανούς ψηφοφόρους. To μεγάλο θέμα σήμερα είναι ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες, η οποία έχει κυριαρχήσει στην παγκόσμια οικονομία για περισσότερες δεκαετίες απ' όσο αντέχουμε, βρίσκονται σε στάδιο σχετικής παρακμής.

Σύντομα θα γίνουμε οι πρώτοι άνθρωποι εδώ και 200 χρόνια που θα ζουν σε έναν κόσμο που δεν θα κυριαρχείται ούτε από την Pax Britannica ούτε από την Pax Americana. Και τέτοιου είδους "αλλαγές φρουράς" δεν ήταν ποτέ ειρηνικές.

Η παρακμή της ισπανικής, της γαλλικής και της βρετανικής αυτοκρατορίας συνοδεύτηκε και στις τρεις περιπτώσεις από αιματηρούς πολέμους. Η δε πτώση της βρετανικής ηγεμονίας ήταν ένα από τα κύρια αίτια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.    
Τι θα συμβεί σήμερα, καθώς οι ΗΠΑ χάνουν την υπεροχή τους;

Ίσως η έκβαση της διαδικασίας αυτής να αποδειχθεί λιγότερο βίαιη από παρόμοιες διαδικασίες πτώσης αυτοκρατοριών στο παρελθόν. Ίσως οι Κινέζοι να ενθαρρύνουν την οικοδόμηση μιας ανοιχτής κοινωνίας και ενός κράτους δικαίου. Αν αυτό το πιστεύετε, τότε δεν υπάρχει πιθανώς κανένας λόγος να συλλέξετε χρυσό.

Ίσως, όμως, η έκβαση να είναι διαφορετική. Υπάρχει πιθανότητα να εισέλθουμε σύντομα σε μια πολύ πιο ταραχώδη και επικίνδυνη εποχή "παιχνιδιών" πολιτικής ισχύος και διεθνούς ανταγωνισμού". 
 
 
 

Διαβάστε περισσότερα » »

Όταν το πνεύμα... δεν είναι πρόθυμο!.. Του καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου*

Στο τέλος του θερμού φετινού καλοκαιριού, στην Ελλάδα της Τρόικα και της ανέχειας που στέρησε σε άτομα και οικογένειες τις κλασικές ‘θερινές διακοπές’ των 10 και 15 και 20 ημερών, αλλά δεν κατάφερε (ακόμη) να μας στερήσει τα θετικά του ελληνικού καλοκαιριού, τις ξένοιαστες μέρες, τα ζεστά βράδια, τις κάθε λογής εμπειρίες που αποκτούμε τις χαρές και τις περιπέτειες που ελπίζουνε νέοι και νέες να γευθούνε.
Σήμερα, όμως, μέσα του Σεπτέμβρη, θα φέρω στην επιφάνεια της συνείδησής σας τους απόηχους προβληματισμών σε επίπεδο ανθρώπινων σχέσεων, προβληματισμών που ίσως οδηγήσουν αρκετούς στα γραφεία των ψυχολόγων και των κοινωνιολόγων σε αναζήτηση ανακούφισης, από πόνο ανθρώπινο, σε αναζήτηση απαντήσεων σε ερωτήματα και απορίες που χαρακώνουν, που τραυματίζουν φορές-φορές αρκετά βαθειά τον συναισθηματικό μας κόσμο.
Μια τέτοια καλοκαιριάτικη ιστορία θα διηγηθώ σήμερα... 
Ο ήλιος έκαιγε, πυρακτωμένη η άμμος, η γαλάζια θάλασσα ήρεμη, τα κορμιά ανδρών, γυναικών, παιδιών ξαπλωμένα ‘ψήνονται’ στην αναζήτηση της εφήμερης αλλαγής ταυτότητας, στο ποθητό "μαύρισμα" του καλοκαιριού.
Η αλλοδαπή τουρίστρια, ένα μπρούτζινο ζωντανό άγαλμα, με τα ξανθά μαλλιά να πέφτουν ανέμελα στους τορνευτούς ώμους, πλησίασε και του έγνεψε...
Της εξήγησε στα λίγα  "αγγλικά " που εκείνη καταλάβαινε ότι το θαλάσσιο ποδήλατο κόστιζε 15 ευρώ την ώρα... Του είπε το γνωστό "Ο.Κ." και χαμογελώντας αποκάλυψε μια σειρά μαργαριτάρια κρυμμένα κάτω από τα σαρκώδη χείλη της...
Αναρίγησε με τη σκέψη που πέρασε από το μυαλό του...
Είχε ξυπνήσει ανάποδα...
Έφταιγε το καβγαδάκι της προηγούμενης βραδιάς με τη Κάτια, το φλερτ, την σύντροφο, το alter ego του εδώ και οκτώ ολάκερους μήνες...  
Αυτός συνεσταλμένος, συναισθηματικός, πολύ συναισθηματικός και φορτωμένος με μπόλικες αναστολές...
Ίσως έφταιγε η Δημόσιο-υπαλληλική "ρουτίνα" της ζωής του πατέρα του, μιας ζωής συνοψισμένης στην μονοτονία του "σπίτι – δουλειά- δουλειά - σπίτι"...
Βοηθούσε λίγο και εκείνη η θρησκοληψία της μάνας του...
Στα 22 χρόνια του, αρρενωπός, επιμελής, καλός φοιτητής και αγαπητός "φίλος" στην παρέα του δεν μπορούσε να θυμηθεί αν χθες ήταν ώριμος έφηβος - προχθές σοβαρό παιδί...
Η Κάτια ήταν ανέμελη... Βλέπεις αυτή δεν είχε την "ευτυχία" να ζώνεται με "αναστολές".
Μια κοπέλα ελεύθερη, ευκίνητη, λιγότερο ώριμη απ' αυτόν, αγαπούσε χωρίς δεσμεύσεις....
Αυτός, ήθελε πίστη, αφοσίωση, αποκλειστικότητα, ζητούσε την "αιώνια δέσμευση" των ερωτευμένων ...
Αυτή του είχε δοθεί είναι αλήθεια, ψυχή και σώμα, κι όμως παρέμεινε "ελεύθερη" - γι' αυτό ξεκίνησε σήμερα το πρωί με την "παρέα" για διακοπές στα νησιά...
Στην προσπάθειά του να την μεταπείσει του αντιστάθηκε...
Ατέλειωτα τα επιχειρήματά της, αποστομωτικός ο χαρακτηρισμός της «είσαι, απλούστατα, ένας αθεράπευτος ζηλιάρης".
Ήταν;
Ναι και "ζηλιάρης" και "πιστός" και συναισθηματικά "λαβωμένος" και - προπαντός - ανασφαλής"...
Δεν κατάλαβε πώς έγινε, από πού ξεκίνησε, πώς το δέχθηκε...
Το φεγγάρι έδινε στη θάλασσα μια ασημένια ανταύγεια, πιο κάτω μια παρέα με κιθάρες έκανε κέφι, ο φλοίσβος είχε αναμιχθεί με τα δάχτυλά της χαϊδεύοντας το κορμί του....
Το ξένο, μπρούντζινο ζωντανό άγαλμα έπαλλε από λάγνο πόθο....
Είχε ξεκινήσει κι αυτός, αλλά δεν τα κατάφερε να ολοκληρώσει ...
Αισθάνθηκε «ντροπή», δικαιολογήθηκε, ένοιωσε χαμένος...
Το "σεξ" του εξήγησε μετά από μερικές ημέρες ο ειδικός που πήγε να επισκεφθεί, είναι ένας τρομερός συγκερασμός σώματος - ψυχής επηρεαζόμενο από κοινωνικές αναστολές...
Εχασε την ερωτική ολοκλήρωση με την πανέμορφη αλλοδαπή αλλά η αγωνία του τελείωσε…
Δεν ήταν.... ανίκανος!...
Απλά, ο συναισθηματικός του κόσμος ήταν... μπερδεμένος...
Το σώμα ήταν ικανό, αλλά το «πνεύμα δεν ήταν πρόθυμο…» 
* Από το νέο μου βιβλίο με τίτλο «Εμείς οι Έλληνες, ο έρωτας και το sex»
 
koukfamily
 
 
Διαβάστε περισσότερα » »

"Τουρκόφρονες" διαβάλλουν την Ελλάδα σε Σύνοδο του ΟΑΣΕ.

Προκλητικά πλέον άνθρωποι διασυνδεόμενοι με το τουρκικό προξενείο διαβάλλουν την Ελλάδα διεθνώς προσπαθώντας να δημιουργήσουν θέμα "τουρκικής" μειονότητας και παραβίασης ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ενώ είναι γνωστό ότι των μόνων τα δικαιώματα που παραβιάζονται είναι των Ελλήνων, που τους πίνουν το αίμα κάθε μέρα με "οθωμανικές" φορολογίες, και τους βουλώνουν το στόμα αν προσπαθήσουν να υπερασπιστούν την εθνική τους ταυτότητα. 
Διαβάστε όπως δημοσίευσε και το proxeneio-stop.org τι απερίγραπτες βρωμιές έσυρε πάλι σε βάρος της Ελλάδας σε σύνοδο του ΟΑΣΕ στη Βιέννη η γνωστή "φίλη" του τουρκικού προξενείου Κομοτηνής Περβίν Χαϊρουλλάχ, σε μία ακόμη πολύ χαρακτηριστική περίπτωση του τρόπου με τον οποίο σπιλώνει και διασύρει διεθνώς τη χώρα μας όλη αυτή η τουρκόψυχη πέμπτη φάλαγγα της ελληνικής Θράκης…
Ο λόγος για τον περιβόητο «Σύλλογο Επιστημόνων Μειονότητας Δυτικής Θράκης» (BTAYTD), που μετείχε σε σύνοδο στρογγυλής τραπέζης στη Βιέννη, με θέμα «Διακρίσεις σε βάρος μουσουλμάνων και οδηγίες/προσανατολισμοί για τους εκπαιδευτικούς για τον αγώνα ενάντια στην μισαλλοδοξία».
Εκεί λοιπόν εκ μέρους του BTAYTD παρέστη το μέλος του συλλόγου (και ακόμη Γενική Διευθύντρια της ΠΕΚΕΜ) Περβίν Χαϊρουλλάχ (1η φωτογραφία). Πρόκειται βεβαίως για τη γνωστή τουρκοφιλη που εδώ και χρόνια (εκπροσωπώντας τυπικά τον Σύλλογο Επιστημόνων και ατύπως την…”Τουρκική Μειονότητα της Δυτικής Θράκης”), αλωνίζει κυριολεκτικά τον διεθνή χώρο και ασκεί καθήκοντα…εισαγγελέως σε βάρος της χώρας μας, την οποία διασύρει συστηματικά κατηγορώντας την με τον πιο χυδαίο τρόπο ως τόπο αυταρχισμού και φασισμού, στον οποίο παραβιάζονται τα ανθρώπινα και μειονοτικά δικαιώματα.
Τι είπε τώρα η εν λόγω κυρία στη συγκεκριμένη εκδήλωση; Κατηγόρησε και πάλι την Ελλάδα, αυτή τη φορά μάλιστα για τα σχολικά βιβλία της που… προάγουν το μίσος κατά των Τούρκων (ναι, μιλάμε για τα βιβλία που διαπράττουν το… μέγα λάθος να αναφέρουν πως η Σμύρνη κάηκε το 1922 και ο Χρυσόστομος δολοφονήθηκε, και για τα οποία είχε προ εβδομάδων διαμαρτυρηθεί και η λεγόμενη «Συμβουλευτική Επιτροπή της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης») και δεν έχασε και την ευκαιρία βεβαίως να διανθίσει τις γελοιότητές της και με άλλα απύθμενα ψεύδη, όπως η αναφορά στη δήθεν επίθεση των Χρυσαυγιτών στη λεγόμενη «Τουρκική Νεολαία Κομοτηνής» ή σε 1-2 αντιτουρκικά συνθήματα σε τοίχους, τα οποία στην πραγματικότητα δεν είναι μόνο απειροελάχιστα, αλλά όλα δείχνουν ότι αποτελούν και προβοκάτσιες κάποιων τουρκοφρόνων ομοϊδεατών της.
Για πιο πολλές λεπτομέρειες, ανατρέχουμε πλέον στο τουρκοπεριοδικό «Ρόντοπ Ρουζγκαρί» (στις 7/9/2012), που μας ενημερώνει ότι «η Περβίν Χαϊρουλλάχ ανέφερε πως το μίσος ανοίγει τον δρόμο ια εγκλήματα μίσους και τόνισε τον ρόλο της εκπαίδευσης και των εκπαιδευτικών.
Η Χαϊρουλλάχ έδωσε έμφαση στο περιεχόμενο των σχολικών βιβλίων και είπε ότι στα βιβλία που θα διδαχτούν στην Στ΄ Δημοτικού εμπεριέχονται φράσεις προκατάληψης ενάντια στους Τούρκους, κάτι που, όπως είπε, επηρεάζει τα νεαρά μυαλά και τα εξωθεί στο έγκλημα.
Ως παράδειγμα ανέφερε την επίθεση της οργάνωσης Χρυσή Αυγή στις 6 Αυγούστου στην Ένωση Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής, το σύνθημα ¨Πιο καλός Τούρκος ο νεκρός Τούρκος¨ που γράφτηκε στον τοίχο του νεκροταφείου Μπεκτασί, και την φράση ¨Έξω οι Τούρκοι¨. Επίσης η Χαϊρουλλάχ περιέγραψε την αντίδραση του υπουργού Εθνικής Παιδείας, όταν στις 17 Αυγούστου εκπρόσωποι της Τουρκικής Μειονότητας του έστειλαν επιστολή σχετικά με τα βιβλία Ιστορίας, και είπε ότι οι νέοι λόγω των εκφράσεων προκατάληψης μαθαίνουν πως ο γείτονας τους είναι εχθρός, κάτι που ανοίγει τον δρόμο στην μισαλλοδοξία…
Επίσης ανέφερε πως στην Εθνική Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Ελλάδας δεν υπάρχει εκπρόσωπος της μόνης αναγνωρισμένη μειονότητας, της Τουρκικής (σ.σ. μπα, από πότε… αναγνωρισμένης;), και ότι παρά το ότι στο υπουργείο Εθνικής Παιδείας υπάρχει ειδική γραμματεία για τη μειονότητα δεν παρευρίσκεται εδώ κάποιος εκπρόσωπος (σ.σ. προφανώς εδώ υπονοείται ότι δεν υπάρχει τουρκόφρονας εκπρόσωπος, όπως βεβαίως πολύ θα ήθελε η κυρα-Χαϊρουλλάχ), κάτι που δείχνει πως λαμβάνονται αποφάσεις για τη μειονότητα χωρίς αυτήν».
Αυτά λοιπόν για το ανεκδιήγητο θράσος της εν λόγω κυρίας, που τόσο…κόπτεται για την ελευθερία, τη δημοκρατία, τα ανθρώπινα δικαιώματα και για την εξουδετέρωση της μισαλλοδοξίας.
Δεν θυμόμαστε όμως βέβαια να έχει πει ποτέ της το παραμικρό για το ρατσιστικό μίσος που βγάζουν π.χ. τα συνήθη διαγγέλματα του ακραίου που παριστάνει τον ψευδομουφτή Ξάνθης ή φυσικά για την απερίγραπτη μισαλλοδοξία που απέπνεε το γνωστό πλέον προ ετών βίντεο με τους Μέτε και Ντεντέ να ουρλιάζουν περί «γκιαούρηδων».
Ούτε βέβαια θυμόμαστε να είχε δηλώσει τίποτε όταν ο ομοϊδεάτης της Τζεγκίζ Ομέρ έγραφε στη «Μιλλέτ» της Ξάνθης για «δίποδους σατανάδες», αναφερόμενος στα μέλη του εκεί Συλλόγου Πομάκων ή όταν πήγαιναν κάποιοι υπάνθρωποι, φανατισμένοι από την εν λόγω φυλλάδα, και απειλούσαν τα μέλη του Συλλόγου ή πετούσαν αυγά στα σπίτια τους.
Πολύ επιλεκτική αναμφίβολα η… δημοκρατική ευαισθησία της Χαϊρουλλάχ (την οποία στη 2η φωτογραφία τη βλέπετε στα γραφεία του κόμματος των τουρκοφρόνων DEB – του οποίου είναι βεβαίως εγγεγραμμένο μέλος – μαζί με τον πρόεδρο Μουσταφά Αλή Τσαβούς).
Και – θυμίζουμε – της ανεπάγγελτης Χαϊρουλλάχ, καθώς κανείς δεν ξέρει ποια είναι πραγματικά η δουλειά της κυρίας, ούτε συνεπώς το πώς βιοπορίζεται, αλλά ούτε και το ποιος πληρώνει τα συνεχή ταξίδια της στο εξωτερικό, χώρια βέβαια το πού βρίσκει τους πακτωλούς χρημάτων χάρη στους οποίους λειτουργεί το μαγαζί της, η ΠΕΚΕΜ (δηλαδή η λεγόμενη «Πολιτιστική Εκπαιδευτική Εταιρεία της Μειονότητας της Δυτικής Θράκης», ένα από τα βασικά όργανα της Άγκυρας για τον γλωσσικό και ευρύτερα πολιτιστικό εκτουρκισμό των μουσουλμάνων της περιοχής).
Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Ο Μανώλης Καψής ζητά συγνώμη από Αλεξίου - Γαλάνη

"Συγνώμη", από τη Χαρούλα Αλεξίου και τη Δήμητρα Γαλάνη ζητά, με άρθρο του στην ιστοσελίδα aixmi.gr, ο δημοσιογράφος Μανώλης Καψής, μετά το σάλο που προκάλεσαν τα σχόλιά του στο Twitter

για τα ποσά που δηλώνουν οι δύο δημοφιλείς τραγουδίστριες στην εφορία.

Με τον τρόπο αυτό, ο δημοσιογράφος λύνει και το «μυστήριο» σχετικά με το αν ο λογαριασμός στον οποίο αναρτήθηκαν τα σχετικά σχόλια στο Twitter, ήταν όντως ο δικός του.
Ακολουθεί το πλήρες κείμενο του Μανώλη Καψή, με το οποίο απολογείται για τα σχόλιά του:
«Ok ας ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα. Υπερασπίζομαι με πάθος τις απόψεις μου, και ορισμένες φορές- μεσ’ στα νεύρα μου- ναι, έχω παρεκτραπεί. Το ομολογώ και κάνω την αυτοκριτική μου. Θα ήθελα, μάλιστα -αν μου δινόταν η ευκαιρία- να ζητήσω και συγγνώμη από ορισμένους ανθρώπους -όπως η Χαρούλα Αλεξίου και η Δήμητρα Γαλάνη- για τους οποίους ξεπέρασα το όριο.
Υπερασπίζομαι με πάθος τις απόψεις μου και γι' αυτό έχω υποστεί -και υφίσταμαι- χυδαίες επιθέσεις από συγκεκριμένους ανθρώπους και ιδεολογικούς χώρους, όπως και απειλές για την σωματική μου ακεραιότητα. Τι για χούντες έχω ακούσει -εγώ και πολλοί άλλοι που δεν ακολουθήσαμε το ρεύμα- τι για εντολές από αφεντικά, τι για εγκληματικές απόψεις για τις οποίες θα κληθούμε να λογοδοτήσουμε, τι για λαϊκά δικαστήρια και άλλα πολλά...
Αλλά αυτό δεν δικαιολογεί να κάνω το ίδιο, να χρησιμοποιήσω την ίδια φρασεολογία, τις ίδιες μεθόδους, όσο κι αν είμαι θυμωμένος και αγανακτισμένος. Πιστεύω ότι όλοι έχουμε δικαίωμα να έχουμε τις απόψεις μας και να τις υπερασπιζόμαστε όπως θέλουμε. Πιστεύω ότι όλοι μας μπορούμε να ψηφίζουμε και να προπαγανδίζουμε για τον Σύριζα, τη ΝΔ ή ακόμα και την Χρυσή Αυγή, χωρίς να δίνουμε λογαριασμό σε κανέναν. Γι' αυτό και θέλω να κάνω την αυτοκριτική μου...
Αφού είπα αυτά, να προσθέσω ότι θεωρώ έγκλημα την φοροδιαφυγή. Γιατί αυτά που δεν πληρώνουν είτε οι γιατροί είτε οι δικηγόροι είτε οι καλλιτέχνες... είναι τα χρήματα που λείπουν από το δημόσιο και αναγκάζεται η κυβέρνηση να κόβει τις συντάξεις. Όλοι αυτοί που δεν κόβουν αποδείξεις μας κλέβουν... και στην περίπτωση των καλλιτεχνών η ιστορία με τις εταιρίες είναι μια σκαστή υπόθεση φοροδιαφυγής... Ούτε νόμιμο ούτε ηθικό. Απλά απαράδεκτο.
Επίσης είναι πολύ ενοχλητικό -αυτή τη φορά προσέχω τις εκφράσεις μου- άνθρωποι που αποκαλύπτεται να κρύβουν τα εισοδήματά τους -και επιμένω ότι είναι αυτή ακριβώς η στάση παρά πολλών Ελλήνων που μας οδήγησε στη χρεοκοπία- να κουνάνε το χέρι στους υπολοίπους και να δίνουν μαθήματα. Και όταν, μάλιστα, αυτοί οι άνθρωποι επικαλούνται την Αριστερά, τότε είναι δυο φορές υποκριτές. Υποκριτές, όμως. Υποκριτές και φοροφυγάδες, όχι κάτι άλλο...
taxalia
Διαβάστε περισσότερα » »

ΤΗΝ 11η ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΟΙ ΑΣΑΦΕΙΕΣ ΗΤΑΝ ΟΛΟΦΑΝΕΡΕΣ



Την ενδεκάτη Σεπτεμβρίου του 2001, ένας γείτονας τηλεφώνησε και μου είπε, ”άνοιξε την τηλεόραση”. Από τον ήχο της φωνής του γείτονα, υπέθεσα ότι ένας τυφώνας πιθανώς μεγάλος, κατευθυνόταν κατά πάνω μας και άνοιξα την τηλεόραση για να δω αν θα έπρεπε να κλείσουμε το σπίτι και να φύγουμε.
Αυτό που είδα ήταν μαύρος καπνός στους πάνω ορόφους ενός εκ των διδύμων πύργων του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου. Δεν φαινόταν πολλή φωτιά και οι αναφορές έλεγαν ότι είναι υπό έλεγχο. Ενώ προσπαθούσα να καταλάβω γιατί όλα τα τελεοπτικά δίκτυα κάλυπταν μια πυρκαγιά σε ένα γραφείο, οι κάμερες στην τηλεόραση έδειξαν ένα αεροπλάνο να χτυπά τον άλλο πύργο. Ήταν τότε που έμαθα ότι και οι δύο πύργοι είχαν χτυπηθεί από αεροπλάνα.
Οι κάμερες έδειξαν ανθρώπους να στέκονται στο άνοιγμα πλαγίως του πύργου και να κοιτάνε έξω. Αυτό δεν μου έκανε εντύπωση. Το αεροσκάφος ήταν μικροσκοπικό σε σχέση με το τεράστιο κτίριο. Αλλά τι συνέβαινε; Δύο ατυχήματα, το ένα πάνω στο άλλο;
Η πύργοι -τα τρία τέταρτα ή τα τέσσερα πέμπτα των κτιρίων κάτω από τα χτυπήματα των αεροπλάνων - στέκονταν,εμφανώς σε μεγάλο βαθμό άθικτα. Δεν υπήρχαν σημάδια φωτιάς, εκτός από τις περιοχές κοντά στις οποίες είχαν χτυπησει τα αεροπλάνα. Ξαφνικά, ένας από τους δύο πύργους ανατινάχθηκε, διαλύθηκε και εξαφανίστηκε μέσα σε μια λεπτήσκόνη. Πριν καλά καλά συνειδητοποιήσει κανείς τι άκριβώς έγινε, το ίδιο συνέβη και στο δεύτερο πύργο, ο οποίος και αυτός εξαφανίστηκε μέσα σε μια λεπτή σκόνη.

Οι απεσταλμένοι δημοσιογράφοι των ειδήσεων σύγκριναν τη διάλυση των κτιρίων με ελεγχόμενη κατεδάφιση. Υπήρχανπολυάριθμες αναφορές για εκρήξεις και στους δύο πύργους από τη βάση ή από ημιυπόγεια προς την κορυφή. (Από τη στιγμή που η κυβέρνηση έβγαλε την ιστορία περί τρομοκρατικής επίθεσης, οι αναφορές για ελεγχόμενη κατεδάφιση καιεκρήξεις εξαφανίστηκαν από τα έντυπα και τα τηλεοπτικά μέσα ενημέρωσης.) Αυτό μου ήταν κατανοητό. Κάποιος είχε ανατινάξει τα κτίρια. Ήταν απολύτως προφανές ότι οι πύργοι δεν είχαν πέσει από ασύμμετρη οικοδομική βλάβη. Είχανανατιναχθεί.
Οι εικόνες των αεροσκαφών που χτυπούσαν τους πύργους έπαιζαν ξανά και ξανά. Τα αεροπλάνα χτύπησαν τα πάνω τμήματα των πύργων και όχι πολύ αργότερα, οι πύργοι ανατινάχθηκαν. Έκλεισα την τηλεόραση διερωτώμενος πώς ήτανδυνατόν να είναι οι καμερες εκεί, έτοιμες να αποθανατίσουν ένα τόσο ασυνήθιστο φαινόμενο, όπως ένα αεροπλάνο να πέφτει πάνω σε έναν ουρανοξύστη.
Δεν θυμάμαι ακριβώς την ώρα, αλλά δεν άργησε πολύ να εμφανιστεί η ιστορία ότι ο Οσάμα Μπιν Λάντεν και η συμμορία του η Αλ Κάιντα, είχαν επιτεθεί στις ΗΠΑ. Ένα διαβατήριο είχε βρεθεί στα ερείπια. Ένα άλλο αεροπλάνο είχε πέσει στο Πεντάγωνο και ένα τέταρτο αεροσκάφος είχε συντριβεί ή καταρριφθεί. Είχε γίνει αεροπειρατεία σε τέσσερα αεροπλάνα,δηλαδή η ασφάλεια των αεροδρομίων απέτυχε τέσσερις φορές το ίδιο πρωί. Οι τρομοκράτες είχαν χτυπησει με επιτυχίατην Αμερική.
Όταν άκουσα αυτές τις αναφορές, αναρωτήθηκα. Πώς θα μπορούσε ένα μικρό διαβατήριο να βρεθεί ακέραιο μέσα στα ερείπια δύο ουρανοξυστών, ο καθένας με ύψος πάνω από 100 πατώματα, όταν τα ανθρώπινα σώματα, τα έπιπλα γραφείου και οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές δεν μπορούσαν να βρεθούν; Πώς θα μπορούσε η ασφάλεια των αεροδρομίων να αποτύχει τόσο οικτρά  και τέσσερα αεροσκάφη να καταληφθούν μέσα σε μια ώρα; Πως oi αρχές γνώριζαν τόσο αδιαμφισβήτητα και άμεσα τα ονόματα των δραστών που κατάφεραν μια τόσο επιτυχημένη επίθεση ενάντια στην παγκόσμια υπερδύναμη, όταν οι αρχές δεν είχαν ιδέα ότι μια τέτοια επίθεση ήταν σχεδιασμένη ή ακόμα και εφικτή;
Αυτές οι ερωτήσεις με προβλημάτισαν, γιατί ως πρώην μέλος του προσωπικού του Κογκρέσου και ως διορισθείς από τον πρόεδρο σε υψηλά αξιώματα, είχα υψηλού επιπέδου εξουσιοδοτήσεις ασφάλειας. Εκτός από τα καθήκοντά μου ως Βοηθός Γραμματέας στο Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ, είχα αρμοδιότητες και στην Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Διαχείρισης Καταστάσεων Έκτακτης Ανάγκης (FEMA) σε περίπτωση πυρηνικής επίθεσης. Υπήρχε ένα καταφύγιο στο βουνό στο οποίο θα έπρεπε να παρουσιαστώ σε περίπτωση πυρηνικής επίθεσης και από το οποίο θα έπρεπε να αναλάβω την κυβέρνηση των ΗΠΑ σε περίπτωση που δεν είχε επιβιώσει ανώτερος επίσημος υπάλληλος.
Όσο περισσότερο η ιστορία της 9/11 παρουσιαζόταν στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, τόσο πιο απίστευτη γινόταν. Δεν είναι πιστευτό ότι όχι μόνο η CIA και το FBI απέτυχαν να εντοπίσουν τη συνωμοσία, αλλά και οι 16 υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων και της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφάλειας, η οποία κατασκοπεύει όλους πάνω στον πλανήτη, και της Υπηρεσίας Πληροφοριών Άμυνας, και της Μοσάντ του Ισραήλ, και των μυστικών υπηρεσιών των ΝΑΤΟικών συμμάχων της Ουάσιγκτον. Υπάρχουν απλά πάρα πολλοί φύλακες και πολλή μεγάλη διείσδυση τρομοκρατικών ομάδων για να προετοιμαστεί μια τόσο πολύπλοκη επίθεση απαρατήρητα και να πραγματοποιηθεί ανεμπόδιστα.
Η εξήγηση της Ουάσιγκτον για την επίθεση υπαινισσόταν μια τεραστίων διαστάσεων αποτυχία της ασφάλειας για να είναι αξιόπιστη. Μια τέτοια καταστροφική αποτυχία της εθνικής ασφάλειας θα σήμαινε ότι οι ΗΠΑ και η Δυτική Ευρώπη δεν ήταν ποτέ ασφαλείς, ούτε για ένα δευτερόλεπτο, κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου, και ότι η Σοβιετική Ένωση θα μπορούσε να καταστρέψει το σύνολο της Δύσης απαρατήρητα και μονομιάς.
Ως ένα άτομο του οποίου οι συνεργάτες στο Κέντρο Στρατηγικών και Διεθνών Σπουδών στην Ουάσιγκτον ήταν πρώην γραμματείς του κράτους, πρώην σύμβουλοι εθνικής ασφάλειας, πρώην διευθυντές της CIA, πρώην πρόεδροι του Γενικού Επιτελείου (Joint Chiefs of Stuff), ήμουν προβληματισμένος με την ιστορία ότι μια ομάδα ανθρώπων μη υποστηριζόμενη από μια αρμόδια υπηρεσίας πληροφοριών, έφερε εις πέρας τα γεγονότα της 9/11.
Ως ένα πρόσωπο σε υψηλού επιπέδου κυβερνητική υπηρεσία, γνώριζα ότι μια τέτοια επιτυχημένη επιχείρηση όπως η 9/11 θα είχε ως αποτέλεσμα την άμεση απαιτήση από τον Λευκό Οίκο, το Κογκρέσο, καθώς και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης για την απόδοση ευθυνών. Θα υπήρχε μια έρευνα για το πώς κάθε μορφή της ασφάλειας των ΗΠΑ θα μπορούσε να αποτύχει ολοσχερώς και ταυτόχρονα μέσα σε ένα πρωί. Μια τέτοια καταστροφική και ντροπιαστική αποτυχία της εθνικής κρατικής ασφάλειας δεν θα έμενε  ανεξέταστη.
Η NORAD (North American Aerospace Defense Command) απέτυχε. Η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ δεν μπόρεσε να ανεβάσει μαχητικά αεροσκάφη στον αέρα. Ο Έλεγχος Εναέριας Κυκλοφορίας έχασε τα ίχνη των αεροπλάνων που δέχτηκαν αεροπειρατεία. Ωστόσο, αντί να ξεκινήσει μια έρευνα, ο Λευκός Οίκος αρνήθηκε για ένα έτος τα αιτήματα των οικογενειών των θυμάτων της 9/11 για τη διεξαγωγή έρευνας. Ούτε το κοινό, ούτε τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, ούτε το Κογκρέσο φάνηκαν να πιστεύουν ότι μια έρευνα ήταν απαραίτητη. Το επίκεντρο ήταν στην εκδίκηση, την οποία το νεοσυντηριτικό καθεστώς του Μπους είχε προσδιορίσει ως εισβολή στο Αφγανιστάν, το οποίο φερόταν να προστατεύει το δράστη, Οσάμα Μπιν Λάντεν.
Συνήθως, οι τρομοκράτες είναι περήφανοι για την επιτυχία τους και ανακοινώνουν την ευθύνη τους. Είναι ένας τρόπος για να οικοδομηθεί ένα κίνημα. Συχνά, ένας αριθμός  τρομοκρατικών ομάδων θα ανταγωνιστούν στη διεκδίκηση επιτυχημένων επιχειρήσεων. Αλλά ο Οσάμα Μπιν Λάντεν στο τελευταίο βίντεο που είναι πιστοποιημένο από ανεξάρτητους εμπειρογνώμονες, είπε ότι δεν είχε καμία ευθύνη για την 9/11, ότι δεν είχε τίποτα εναντίον του αμερικανικού λαού, ότι η αντίθεσή του περιοριζόταν στις αποικιακές πολιτικές της κυβέρνησης των Ηνωμένων Πολιτειών και στον έλεγχο των μουσουλμανικών κυβερνήσεων.
Δεν εξηγείται πως ο “ιθύνων νους” του πιο ταπεινωτικού πλήγματος στην παγκόσμια ιστορία εναντίον μιας υπερδύναμης, αρνείται να διεκδικήσει τον έπαινο αυτού το κατορθώματος. Τις 11 Σεπτεμβρίου το 2001, ο Οσάμα Μπιν Λάντεν γνώριζε ότι ήταν ετοιμοθάνατος. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, υποβλήθηκε σε αιμοκάθαρση τον επόμενο μήνα. Οι πιο αξιόπιστες εκθέσεις που έχουμε αναφέρουν ότι πέθανε τον Δεκέμβριο του 2001. Δεν είναι απλά πιστευτό ότι ο Μπιν Λάντεν αρνήθηκε την ευθύνη επειδή φοβόταν την Ουάσιγκτον.
Αλλά ο Οσάμα Μπιν Λάντεν ήταν πολύ χρήσιμος μπαμπούλας και η Ουάσιγκτον μαζί με τα κατευθυνόμενα μέσα μαζικής ενημέρωσης τον κράτησαν ζωντανό για άλλη μια δεκαετία μέχρι που ο Ομπάμα χρειάστηκε να σκοτώσει το νεκρό άντρα προκειμένου να ενισχύσει τα χαμηλά του ποσοστά στις δημοσκοπήσεις, έτσι ώστε οι Δημοκρατικοί να μην στηρίξουν ένα νέο διεκδικητή για την προεδρική υποψηφιότητα.
Πολυάριθμα βίντεο με τον Μπιν Λάντεν, όλα ψεύτικα από τους εμπειρογνώμονες, κυκλοφορούσαν κάθε φορά που ήταν βολικό για την Ουάσιγκτον. Κανείς στα Δυτικά μέσα ενημέρωσης ή στο Κογκρέσο των ΗΠΑ ή στα κοινοβούλια του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ευρώπης δεν ήταν αρκετά ευφυής για να αναγνωρίσει ότι κάθε φορά που η Ουάσιγκτον βρισκόταν σε ανάγκη, εμφανιζόταν και ένα βίντεο του Μπιν Λάντεν. ”Γιατί ο ‘ιθύνων νους’ είναι τόσο βολικός για την Ουάσιγκτον;” ήταν το ερώτημα που περνούσε από το μυαλό μου κάθε φορά που ένα από τα πλαστά βίντεο κυκλοφορούσε.
Η “έρευνα” για την 9/11 που πραγματοποιήθηκε τελικά ήταν πολιτική, κατευθυνόμενη από το Λευκό Οίκο. Ένα μέλος της επιτροπής παραιτήθηκε δηλώνοντας ότι η έρευνα ήταν μια φάρσα, ο βοηθός του προέδρου και ο νομικός σύμβουλος της  Επιτροπής 9/11 μαζί, διαχώρισαν τη θέση τους από την τελική έκθεση δηλώνοντας ότι η  Επιτροπή 9/11 ήταν “στημένη για να αποτύχει”, ότι στοιχεία αποκρύφθηκαν από την Επιτροπή, ότι εκπρόσωποι του αμερικανικού στρατού είπαν ψέματα στην Επιτροπή και ότι η επιτροπή εξέτασε το ενδεχόμενο να παραπέμψει τις ψευδείς μαρτυρίες σε άσκηση ποινικής δίωξης.
Κάποιος θα σκεφτόταν ότι αυτές οι αποκαλύψεις θα προκαλούσαν αίσθηση, αλλά όλοι, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, το Κογκρέσο, ο Λευκός Οίκος και το κοινό, παρέμειναν σιωπηλοί.
Όλο αυτό με ενόχλησε πάρα πολύ. Οι ΗΠΑ είχαν εισβάλλει σε δύο μουσουλμανικές χώρες βάσει αστήριχτων ισχυρισμών οι οποίοι συνέδεαν αυτές τις χώρες με την 9/11, η οποία με τη σειρά της παρέμενε αδιερεύνητη. Οι νεοσυντηρητικοί που στελέχωσαν το καθεστώς του George W. Bush συνηγορούσαν για περισσότερες επιδρομές και σε περισσότερες μουσουλμανικές χώρες. O Paul O’Neill, ο πρώτος Υπουργός Οικονομικών του Πρόεδρου Μπους, δήλωσε δημοσίως ότι το καθεστώς Μπους σχεδίαζε να εισβάλει στο Ιράκ πριν από την 9/11. Ο O’Neill είπε ότι κανείς δεν έκανε την ερώτηση, ‘γιατί να εισβάλλουμε στο Ιράκ;’ σε κάποιο Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας. “Το μόνο θέμα ήταν να βρεθεί ένας τρόπος για να το κάνουμε.”
Η διαρροή του απόρρητου εγγράφου, του Downing Street Memo, που συνέταξε ο επικεφαλής της Βρετανικής υπηρεσίας πληροφοριών (MI6), επιβεβαιώνει τη μαρτυρία του Paul O’Neill. Το σημείωμα, γνωστό ως “smoking gun memo” η γνησιότητα του οποίου έχει επιβεβαιωθεί, αναφέρει ότι ”ο Πρόεδρος George W. Bush θέλει να απομακρύνει τον Saddam Hussein μέσω στρατιωτικής επέμβασης, με τη δικαιολογία της τρομοκρατίας και των όπλων μαζικής καταστροφής. Αλλά οι πληροφορίες και τα γεγονότα είχαν καθοριστεί γύρω από αυτήν την πολιτική”. Με άλλα λόγια, η εισβολή των ΗΠΑ στο Ιράκ δε βασίστηκε σε τίποτα άλλο παρά σε ένα κατασκευασμένο ψέμα.
Ως φοιτητής της μηχανικής είχα παρακολουθήσει μια ελεγχόμενη κατεδάφιση. Όταν εμφανίστηκαν τα πλάνα από την κατάρρευση του κτιρίου 7 του Παγκόσμου Κέντρου του Εμπορίου, ήταν προφανές ότι είχε πέσει από ελεγχόμενη κατεδάφιση. Όταν ο καθηγητής της φυσικής David Chandler μέτρησε την κάθοδο του κτιρίου και απέδειξε ότιπραγματοποιήθηκε σε ταχύτητα ελεύθερης πτώσης, η υπόθεση έκλεισε. Τα κτίρια δεν μπορούν να εισέλθουν σε ελεύθερη πτώση εκτός αν έχει αφαιρεθεί κάθε αντίσταση στους ορόφους που καταρρέουν, μέσω ελεγχόμενης κατεδάφισης.


Αν αεροσκάφη έριξαν τους δύο ουρανοξύστες, γιατί χρησιμοποιήθηκε ελεγχόμενη κατεδάφιση να ρίξει ένα τρίτο κτίριο;
Υπέθεσα ότι οι οικοδομικοί αρχιτέκτονες, οι πολιτικοί μηχανικοί και οι φυσικοί, θα αποκάλυπταν το προφανές ψεύδος. Αν εγώ μπορούσα να δω ότι κάτι πήγαινε στραβά, σίγουρα θα μπορούσαν και οι πιο άρτια εκπαιδευμένοι άνθρωποι.
Ο πρώτος φυσικός που παρουσίασε ένα ισχυρό και πειστικό επιχείρημα, ήταν ο Steven Jones στο Brigham Young University (BYU). O Jones είπε ότι oi δίδυμοi πύργοι έπεσαν από εκρηκτικά. Η επιχειρηματολογία του ήταν σοβαρή. Για τις προσπάθειές του, πιέστηκε να παραιτηθεί από τη θέση του ως μόνιμος. Αναρωτήθηκα αν η ομοσπονδιακή κυβέρνηση είχε απειλήσει το BYU μέσω των ερευνητικών επιχορηγήσεων ή αν πατριώτες επιμελητές και απόφοιτοι ήταν η κινητήριος δύναμη πίσω από την  αποβολή του Jones. Όπως και να ‘χει, το μήνυμα ήταν σαφές σε όλους τους πανεπιστημιακούς ειδικούς: “Σκάστε ή θα σας πάρει και θα σας σηκώσει”.
Ο Steven Jones δικαιώθηκε όταν ο χημικός Niels Harrit του Πανεπιστημίου της Κοπεγχάγης στη Δανία, ανέφερε κατηγορηματικά ότι η επιστημονική ομάδα στην οποία συμμετείχε βρήκε νανο-θερμίτη στα υπολείμματα των διδύμων πύργων. Αυτό το εντυπωσιακό εύρημα απ’ όσο γνωρίζω δεν αναφέρθηκε ούτε στα έντυπα μέσα ενημέρωσης των ΗΠΑ ούτε και στην τηλεόραση.
Αρκετά χρόνια μετά την 9/11, ο αρχιτέκτονας Richard Gage ίδρυσε τους ‘Αρχιτέκτονες και Μηχανικοί για την αλήθεια της 9/11′ (Architects and Engineers for 9/11 truth), μια οργάνωση που έχει μεγαλώσει και περιλαμβάνει 1.700 εμπειρογνώμονες. Τα σχέδια των πύργων έχουν μελετηθεί. Ήταν φοβερές κατασκευές. Είχαν οικοδομηθεί για να αντέχουν σε χτυπήματα αεροσκαφών και πυρκαγιές. Δεν υπάρχει καμία αξιόπιστη εξήγηση της αστοχίας τους, εκτός από αυτήν της εσκεμμένης κατεδάφισης.
Βρήκα επίσης πολύ ενοχλητική την ευπιστία του κοινού, των μέσων ενημέρωσης και του Κογκρέσου στην αδιαμφισβήτητη αποδοχή των επισήμων ιστοριών του βομβιστή με το παπούτσι, του βομβιστή με το σαμπουάν και το εμφιαλωμένο νερό και στα σχέδια ανατίναξης αεροσκαφών με εκρηκτικά στα εσώρουχα. Αυτες οι σκευωρίες είναι πραγματικά γελοίες. Πώς μπορούμε να πιστέψουμε ότι η Αλ Κάιντα, ικανή να βγάλει εις πέρας την πιο φανταστική τρομοκρατική επίθεση στην ιστορία και ικανή να μπορεί επινοήσει αυτοσχέδιους εκρηκτικους μηχανισμούς (IEDs) που σκοτώνουν και ακρωτηριάζουν τα στρατεύματα των ΗΠΑ και καταστρέφουν τα στρατιωτικά οχήματα των ΗΠΑ, θα βασιζόταν σε κάτι που άναβε με σπίρτο; Οι βομβιστές με το παπούτσι και τα εσώρουχα θα είχαν πατήσει απλά ένα κουμπί στα κινητά τους ή στους φορητούς υπολογιστές τους και η βόμβα δεν θα χρειάζονταν να αναμειχθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα μέσα σε μια τουαλέτα (και χωρίς αποτέλεσμα).
Τίποτα από αυτά δεν βγάζει νόημα. Επιπλέον, οι ειδικοί αμφισβήτησαν πολλoύς από τους ισχυρισμούς της κυβέρνησης οι οποίοι ποτέ δεν στηρίχτηκαν σε κάτι άλλο εκτός από την ίδια την ιστορία της κυβέρνησης. Δεν υπάρχει κανένα ανεξάρτητο στοιχείο που να δείχνει ότι υπήρξε κάτι άλλο εκτός από σκόνες για πυροτεχνήματα.
Η υπόθεση του βομβιστή με τα εσώρουχα είναι ιδιαίτερα δύσκολη για να γίνει αποδεκτή. Σύμφωνα με μάρτυρες, δεν επετράπει στον βομβιστή με τα εσώρουχα να εισέλθει στο αεροσκάφος επειδή δεν είχε διαβατήριο. Έτσι, ένας ανώτερος υπάλληλος εμφανίζεται και τον καθοδηγεί στο αεροπλάνο με προορισμό το Ντιτρόιτ την ημέρα των Χριστουγέννων. Τι είδους υπάλληλος έχει την εξουσία να παρακάμψει τους καθιερωμένους κανόνες και τι νόμισε αυτός ο υπάλληλος ότι θα συνέβαινε στον επιβάτη όταν θα παρουσιαζόταν στο Τελωνείο των ΗΠΑ χωρίς διαβατήριο; Κάθε υπάλληλος που έχει την εξουσία να παρακάμψει τις συνήθεις πρακτικές λειτουργίας θα γνώριζε ότι ήταν μάταιο να στείλει έναν επιβάτη σε μια χώρα όπου η είσοδος του θα απαγορευτεί.
Οι συμπληρωματικές αποδείξεις λένε ότι τα γεγονότα αυτά ήταν ενορχηστρωμένα και σχεδιασμένα για να κρατήσουν ζωντανό το φόβο, για να δημιουργήσουν το κλίμα για νέες ενοχλητικές παρεμβάσεις μιας νέας κυριαρχούσας ομοσπονδιακής πολιτικής, για να συνηθίσουν τους πολίτες των ΗΠΑ στις ενοχλητικές έρευνες και στην αστυνομική βία που τις υλοποιούσε και να πουλήσουν ακριβούς σαρωτές σώματος και τώρα πιο προηγμένες συσκευές στη Διοίκηση Ασφάλειας Μεταφορών. Προφανώς, αυτή η δαπανηρή συλλογή των υψηλής τεχνολογίας μηχανημάτων είναι ανεπαρκής για να μας προστατεύσει από τους τρομοκράτες και τον Αύγουστο του 2012, το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας παρήγγειλε 750 εκατομμύρια φυσίγγια, αρκετά για να πυροβολήσουν κάθε άνθρωπο στις Ηνωμένες Πολιτείες διόμιση φορές.
Οι αφελείς και ευκολόπιστοι Αμερικανοί ισχυρίζονται ότι αν κάποιο μέρος της κυβέρνησης των ΗΠΑ είχε εμπλακεί στην 9/11, “κάποιος θα είχε μιλήσει εως τώρα.” Μια παρήγορη σκέψη, ίσως, αλλά τίποτα περισσότερο. Σκεφτείτε, για παράδειγμα, τη συγκάλυψη της κυβέρνησης των ΗΠΑ όταν οι ισραηλινοί επιτέθηκαν κατά του USS Liberty το 1967, όπου σκοτώθηκε ή τραυματίστηκε το περισσότερο πλήρωμα αλλά δεν βυθίστηκε το πλοίο. Σύμφωνα με τις καταθέσεις των επιζώντων είχαν διαταχθεί με απειλητικό τρόπο να μην μιλήσουν για το συμβάν. Ήταν δώδεκα χρόνια αργότερα, τότε που ένας αξιωματικός του USS Liberty, ο James Ennes, αφηγήθηκε την ιστορία της επίθεσης στο βιβλίο του, Assault on the Liberty. Συνεχίζω να αναρωτιέμαι πώς αισθάνονται οι επαγγελματίες στο Εθνικό Ινστιτούτο Προτύπων και Τεχνολογίας (NIST), που η ομοσπονδιακή κυβέρνηση τους έσπρωξε στην αντιεπιστημονική θέση που πήραν σχετικά με την καταστροφή των πύργων του Παγκόσμου Κέντρου Εμπορίου.
Ποια θα είναι η έκβαση των αμφιβολιών σχετικά με την επίσημη ιστορία που θέτουν οι εμπειρογνώμονες; Ανησυχώ ότι οι περισσότεροι Αμερικανοί είναι συναισθηματικά και διανοητικά πολύ ασθενείς για να είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν την αλήθεια. Είναι πολύ πιο άνετοι με την ιστορία ότι εχθροί επιτέθηκαν στην Αμερική με επιτυχία, παρά με την ασφυκτική κατάσταση ασφάλειας που επικρατεί στη χώρα. Το αμερικανικό κοινό έχει αποδείξει ότι είναι τόσο δειλό που πρόθυμα, χωρίς δεύτερη ματιά, θυσίασε την πολιτική του ελευθερία και την προστασία του νόμου που εγγυάται το Σύνταγμα, προκειμένου να είναι “ασφαλές”.
Το Κογκρέσο δεν πρόκειται να εκτεθεί για το γεγονός ότι σπατάλησε τρισεκατομμύρια δολάρια σε άσκοπους πολέμους βασιζόμενο σε ένα ενορχηστρωμένο “νέο Περλ Χάρμπορ”. Όταν οι νεοσυντηρητικοί, δήλωσαν ότι ένα “νέο Περλ Χάρμπορ” απαιτούνταν για τους πολέμους τους για Αμερικανική/Ισραηλινή ηγεμονία, όρισαν την εξέδρα για τους πολέμους του 21ου αιώνα που η Ουάσινγκτον έχει ξεκινήσει. Αν πέσει η Συρία, υπάρχει μόνο το Ιράν και μετά η Ουάσινγκτον θα βρίσκεται σε άμεση αντιπαράθεση με τη Ρωσία και την Κίνα
.
Του Paul Craig Roberts. Πρώην βοηθού Γραμματέα στο Υπουργείο Οικονομικών για την Οικονομική Πολιτική και πρώην συνεργάτη συντακτών της Wall Street Journal. Πρώην αρθρογράφου για το Business Week, Scripps Howard News Service, και Creators Syndicate. Πανεπιστημιακού συνεργάτη. Αρθογράφου.
averoph
triklopodia
Διαβάστε περισσότερα » »

Το (σκληρό) e-mail του Χ. Τσόπανου προς τον ΓΑΠ στο Harvard... ...η απάντηση του Γ. Παπανδρέου ...και η ανταπάντηση του Χ. Τσόπανου

Αγαπητέ προδότη της Ελλάδας,
Αφού καταστρέψατε την χώρα μας την Ελλάδα, κάτι που είχατε πάντα σκοπό σας τώρα ξεκινάτε μία άλλη καριέρα ως δάσκαλος στην πραγματική σας χώρα στην Αμερική. Θα ήθελα να σας δώσω τις καλύτερες ευχές μου και ελπίζω αυτός ο καρκίνος να στείλει εσάς και την οικογένειά σας στην κόλαση μηδενός εξαιρουμένου. Ελπίζω επίσης να υπάρξει ένας ηγέτης κάποια μέρα που θα σας παραπέμψει στο δικαστήριο για προδοσία, εσάς και όλους τους συναδέλφους σας. Όλα τα χειρότερα...

για το μέλλον σας, ο Χάρος σύντομα να σας βρει και το όνομά σας θα γραφτεί στην ισοτρία της χώρας με μελανά γράμματα.
Από Press-gr 

...η απάντηση του Γ. Παπανδρέου
Αγαπητέ Χάρρυ,
λυπάμαι που νιώθεις έτσι. Προφανώς νιώθεις πικραμένος για ό,τι έχει συμβεί. Σίγουρα κανείς δεν είναι χαρούμενος. Ούτε εγώ. Αλλά νιώθω ότι έκανα αυτό που θα έκανε κάθε πατριώτης. Έπρεπε να χειριστώ μία κατάσταση όχι προς όφελός μου. Το έκανα με υπευθυνότητα προς την πατρίδα μου και τους συμπατριώτες μου. Θα είναι πάντα χαρά μου να συζητούμε για το πώς έχουν τα πράγματα.
Από Press-gr

...και η ανταπάντηση του Χ. Τσόπανου
Εκπλήσσομαι που ακόμα πιστεύετε ότι κάνατε το σωστό για την χώρα. Ελάτε να δείτε χωρίς την προστασία της φρουράς σας. Να δείτε τους ανθρώπους που πεινάνε, που αυτοκτονούν. Να δείτε τους άνεργους που έχουν ξεπεράσει το 1 εκατομμύριο. Το μόνο που κάνετε είναι διακοπές στα ελληνικά νησιά σε πολυτελή ξενοδοχεία, όπως κάνατε κάθε καλοκαίρι. Αν υπάρχει δικαιοσύνη σε αυτό τον κόσμο, θα έπρεπε να δικαστείτε και να πάτε στη φυλακή για όσα κάνατε, αν δε σας τιμωρήσει ο Θεός εσάς και την οικογένειά σας. Αυτό που βλέπετε εσείς ως αλήθεια είναι ένα ψέμα. Η αλήθεια είναι στους δρόμους της Αθήνας. Έχετε διαπράξει έγκλημα κατά της ανθρωπότητας, ακόμα κι αν προσποιείστε ότι δεν το ξέρετε. Κρατήστε την αλήθεια για τον εαυτό σας κύριε ΓΑΠ. Για μένα και όλους τους Έλληνες που υποφέρουν ήσασταν ο χειρότερος εφιάλτης που πέρασε αυτή η χώρα.
Χάρης Τσοπάνος
 
Διαβάστε περισσότερα » »

Για Αργεντινή μπορούμε να μιλάμε, για Ισλανδία απαγορεύεται…

Πριν μερικές ημέρες παρακολουθούσαμε έναν τηλεοπτικό σταθμό όπου γινόταν ζωηρή συζήτηση με θέμα αυτό που είπε ο κ. Τσίπρας περί Αργεντινής. Γνωστό φυσικά το θέμα και πιστεύουμε αντιληπτό σε όλους το ποιες ήταν περίπου οι εκατέρωθεν απόψεις. Όμως εκεί που οι πανελίστες διασταύρωναν τα «ξίφη» τους, κάποιος από όλους είπε το εξής: «Γιατί μιλάμε για το παράδειγμα της Αργεντινής και δεν μιλάμε για το παράδειγμα της Ισλανδίας» και προσπάθησε να προχωρήσει τη σκέψη του.
Ε, τι ήταν να το πεί;; Αμέσως ο διευθύνων τη συζήτηση δημοσιογράφος, παρενέβη και αφού…. τον διέκοψε αλλοιώνοντας τη ροή της συζήτησης, μας ενημέρωσε ότι θα διακόψουν για διαφημίσεις και αμέσως μετά θα επανέλθουν στο «ενδιαφέρον αυτό θέμα». Εννοείται ότι μετά τις διαφημίσεις, ουδέποτε συνεχίστηκε το θέμα της Ισλανδίας, αλλά το πάνελ ασχολήθηκε με άλλο θέμα.
Το τι έγινε ακριβώς στην Ισλανδία, δεν είναι γνωστό στον ελληνικό λαό, πέρα από εκείνους τους πολίτες που ασχολούνται  με το διαδίκτυο. Και φυσικά η δική μας άρχουσα ελίτ δεν θέλει να γνωρίζει τέτοια πράγματα ο υπόλοιπος λαός, που ως μόνη και εύκολη πηγή ενημέρωσης έχει τα καθεστωτικά ΜΜΕ.
Πέτρος Χασάπης
Διαβάστε περισσότερα » »

ΣΟΚ στην Κέρκυρα: Εκποιούν δημόσια περιουσία δίπλα στο σπίτι των Ρόθτσιλντ

ΦΩΤΟ Παναγιώτης Αποστόλου: Πάνω φαίνεται η βίλα των Ρόθτσιλντ και στις δύο φωτό κάτω οι παρακείμενες περιοχές προς πώληση, ακριβώς δίπλα!!!
 Παναγιώτης Αποστόλου


Με μαγευτικές παραλίες και ... υδροβιότοπους!!! 

 Η τρικομματική - μνημονιακή κυβέρνηση Σαμαρά, έχει αποφασίσει να εκποιήσει έναντι πινακίου φακής, τη δημόσια ακίνητη περιουσία στους τροικανούς. Μια δημόσια περιουσία, η οποία από την ανικανότητα όλων των κυβερνήσεων μετά τη μεταπολίτευση, δεν είχε αξιοποιήσει το Ελληνικό Δημόσιο.

Η κυβέρνηση Σαμαρά, λοιπόν, αποφάσισε με συνοπτικές 77 ρυθμίσεις-διαδικασίες, να προωθήσει άρσεις περιορισμών για όλες τις αποκρατικοποιήσεις.

Έτσι, μεταξύ των άλλων, καταργείται το ελάχιστο ποσοστό που έπρεπε να διατηρεί το Δημόσιο και το οποίο κυμαινόταν γύρω στο 51%, όπως επίσης, καταργείται το άρθρο 11 του νόμου 3136/2008, το οποίο προέβλεπε ότι για τις εταιρείες στρατηγικού χαρακτήρα και ιδιαίτερα όταν έχουν να κάνουν με Εθνικά δίκτυα υποδομών για να αποκτήσει ιδιώτης ποσοστό άνω του 20% έπρεπε να δώσει την έγκρισή της η Διυπουργική Επιτροπή Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων.

Έχει δε, ήδη ανακοινωθεί η έναρξη διαγωνισμού για την εκποίηση του Ερημίτη στην Κασσιόπη, που συμπεριλαμβάνεται στα υπό πώληση φιλέτα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Ταμείο Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου ξεκινά ο διεθνής διαγωνισμός για την «αξιοποίηση» οικοπέδου που βρίσκεται στην περιοχή Κασσιόπη της Κέρκυρας. Όπως, αναφέρεται σε σχετικό δελτίο τύπου του Ταμείου:

«Ο διεθνής διαγωνισμός προσφέρει τη δυνατότητα αξιοποίησης του ακινήτου μέσω διάθεσης του δικαιώματος επιφανείας, που μπορεί να εκτείνεται χρονικά μέχρι τα εκατό έτη».

Η περιοχή Ερημίτης Κασσιόπης είναι μια παραθαλάσσια δασική έκταση 500 περίπου στρεμμάτων, στα βόρειο-ανατολικά παράλια της Κέρκυρας και σε απόσταση μόλις 38 χλμ. από την πόλη της Κέρκυρας και δεν υπάρχει πρόσβαση με αυτοκίνητο. Έχει πάρα πολλές και ωραίες μικρές παραλίες με βότσαλα και άμμο.

Είναι μια παρθένα περιοχή. Στο κέντρο της υπό πώλησης έκτασης, βρίσκεται η μεγαλύτερη παραλία με βότσαλα και φανταστικά νερά. Προσεγγίζουν μόνο καραβάκια.

Όμως, το εκπληκτικό είναι πως 10 μέτρα από την ακτή, υπάρχει συστάδα βούρλων και ακριβώς μετά μια μικρή λίμνη, πραγματικός υδροβιότοπος.

Αυτός, όπως παρουσιάζεται στις συνημμένες φωτογραφίες, είναι, λοιπόν, ο παράδεισος που σκέπτονται να εκποιήσουν προκειμένου να ικανοποιήσουν τους τροικανούς «αφεντάδες τους» και να αποδείξουν για άλλη μια φορά την ανικανότητα αυτού του υδροκέφαλου κράτους να διαχειριστεί σωστά την περιουσία του.

Στην παρακάτω φωτογραφία, φαίνεται το αρχοντικό του Ρόθτσιλντ, που είναι εκτός της προς εκποίηση περιοχής.




Στην δεύτερη και τρίτη φωτογραφία φαίνεται η λιμνούλα – υδροβιότοπος
.



Στην τέταρτη και πέμπτη, φαίνεται η καταπληκτική παρθένα παραλία, 10 μέτρα από τη λίμνη.




eleftheriskepsii
Διαβάστε περισσότερα » »

Αν το δείτε, μάλλον θα αλλάξετε γνώμη για την πτώση των δίδυμων πύργων και την πρόσκρουση του αεροσκάφους στο πεντάγωνο.

Μία διαφορετική άποψη για την πτώση των δίδυμων πύργων και την πρόσκρουση του αεροσκάφους στο πεντάγωνο. Αν το δείτε, μάλλον θα αλλάξετε γνώμη.

Το ντοκιμαντέρ έχει απαγορευτεί στην Αμερική., και σύμφωνα με την Πατριωτική Νομοθεσία της ελεύθερης αυτής χώρας, κάθε άτομο στου οποίου την κατοχή βρεθεί αυτό το υλικό μπορεί να συλληφθεί με την κατηγορία της "εγχώριας τρομοκρατίας" και να προφυλακιστεί ΧΩΡΙΣ ΔΙΚΗ στο Guantanamo!!! (Αν σταματήσω να γράφω εδώ, ταχυδρομείστε μου τσιγάρα εκεί).

Τα στοιχεία που δείχνουν ότι οι Πύργοι κατεδαφίστηκαν και ότι το χτύπημα στο Πεντάγωνο ήταν σκηνοθετημένοαναπαράχθηκαν από πολλούς άλλους δημοσιογράφους.

Δεν είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της ανθρωπότητας που προκαλείται προβοκατόρικη καταστροφή για την δικαιολόγηση πολέμων και άλλων παρόμοιων ενεργειών. Στο perl harbor έγινε κάτι παρόμοιο, και όποιος έχει ψάξει λίγο, γνωρίζει ότι και τότε οι Αμερικάνοι γνώριζαν ότι θα γίνει επίθεση, και έστειλαν τα αεροπλανοφόρα και τα υπόλοιπα βαριά θωρακισμένα πλοία τους βόλτα.

Η αναζήτηση της αλήθειας αποτελεί υποχρέωση απέναντι στα θύματα της επίθεσης, και δέν θεωρούμε ότι η διάδοση του ντοκυμαντέρ αυτού αποτελεί ύβρη στην μνήμη τους.

Δείτε το 1ο κομμάτι:



Μπορείτε να το κατεβάσετε σε μορφή .avi εδώ:

Loose change 1st edition - με ελληνικούς υπότιτλους:


http://rapidshare.com/files/132671194/aaa1.part1.rar
http://rapidshare.com/files/132678334/aaa1.part2.rar
http://rapidshare.com/files/132685373/aaa1.part3.rar
http://rapidshare.com/files/132627124/aaa1.part4.rar
http://rapidshare.com/files/132631961/aaa1.part5.rar
http://rapidshare.com/files/132670538/aaa1.part6.rar
http://rapidshare.com/files/132683166/aaa1.part7.rar
http://rapidshare.com/files/132664568/aaa1.part8.rar

Loose change 2nd edition με ελληνικούς υπότιτλους:


http://rapidshare.com/files/131724875/a2.part1.rar
http://rapidshare.com/files/131728809/a2.part2.rar
http://rapidshare.com/files/131732502/a2.part3.rar
http://rapidshare.com/files/131736198/a2.part4.rar
http://rapidshare.com/files/131739686/a2.part5.rar
http://rapidshare.com/files/131743142/a2.part6.rar
http://rapidshare.com/files/131746423/a2.part7.rar
http://rapidshare.com/files/131747383/a2.part8.rar

Το ντοκυμαντέρ αυτό δεν προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα και άλλες τέτοιες μικρότητες, και η διάδοσή του ενθαρύνεται από τον δημιουργό του.
Password: papa

 http://thalamofilakas.blogspot.gr/2010/05/11.html
Διαβάστε περισσότερα » »

Ανατροπή στη Μεσόγειο: Στη ρωσική Gazprom το 30% του ισραηλινού Λεβιάθαν;

Διαβάστε το παρακάτω κομμάτι από είδηση του defence-point, που δικαιώνει τις εκτιμήσεις μας ότι τα συμφέροντα Ρωσίας και Τουρκίας δεν πρόκεται να συναντηθούν ποτέ. Η παρακάτω εξέλιξη, αν τελικά προχωρήσει, είναι άκρως ευνοϊκή για την Ελλάδα και την Κύπρο, αρκεί στην Αθήνα να ξυπνήσουν και να δράσουν επιτέλους πολυδιάστατα. Σίγουρα θα υπάρξουν αντιδράσεις και εμπόδια, αφού όσο δυναμώνει γεωπολιτικά η Ρωσία, τόσο πάνε πίσω τα σχέδια της Δύσης. Ίσως αυτό να αποτελεί μοχλό πίεσης του Τελ Αβίβ προς την Ουάσινγκτον για το θέμα του Ιράν:
{Μια διαφαινόμενη ενεργειακή συμφωνία που επηρεάζει την Κύπρο και την Ελλάδα, ανατρέπει όλα τα δεδομένα στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής, ενώ οι επιπτώσεις θα είναι ηχηρές σε όλο τον κόσμο. Υπήρξε δημοσίευμα της εφημερίδας «The Moscow Times» στις 21 Αυγούστου, το οποίο αναφερόταν στο ενδεχόμενο, χωρίς η εταιρία να επιβεβαιώνει ή να διαψεύδει.
Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις και σχετικές πληροφορίες, οι Ισραηλινοί έχουν αποδεχθεί προσφορά της ρωσικής Gazprom να αποκτήσει το 30% του ισραηλινού κοιτάσματος Λεβιάθαν των 17 τρισεκατομμυρίων κυβικών ποδών φυσικού αερίου, με τους Ρώσους να καθίστανται προνομιακοί σύμμαχοι και εταίροι σε πεδία που υπερβαίνουν δυνητικά κατά πολύ το απλό ενεργειακό.
Στόχος της εκχώρησης ποσοστού στο κοίτασμα είναι οι νέοι εταίροι να επενδύσουν ώστε να καλυφθούν οι μεγάλες δαπάνες του εγχειρήματος. Υπάρχει ενδεχόμενο βέβαια να προκύψει και δεύτερη εταιρία (η γαλλική Total;) που θα πάρει ένα σημαντικό ποσοστό. Αναμένουμε…
Η εξέλιξη έχει προφανή σημασία και για τα ελληνικά εθνικά συμφέροντα, αφού η παρουσία των Ρώσων στην Κύπρο φαίνεται ότι λαμβάνει και τις ισραηλινές «ευλογίες» με ότι μπορεί αυτό να σημαίνει για τις ευρύτερες ισορροπίες και την αμερικανική παρουσία στην περιοχή.
Αυτό βέβαια, μόνο καλό νέο δεν μπορεί να αποτελέσει για την Τουρκία, καθώς θα αναζωπυρώσει σύνδρομα… στρατηγικής περικύκλωσης, αφού παρά κάποια προσέγγιση σε τακτικό επίπεδο με τη Ρωσία, ποτέ δεν σήμανε την οριστική επίλυση του αποκαλούμενου ως «Ανατολικού Ζητήματος» και τα προβλήματα ταλαιπωρούν σταθερά τις διμερείς σχέσεις, αφού τα γεωπολιτικά συμφέροντα των δυο χωρών σταθερά αποκλίνουν}.

 defence-point
Διαβάστε περισσότερα » »

Ανακαλύφθηκε φρούτο με το πιο έντονο μπλε χρώμα στη φύση

Φρούτο με το πιο έντονο μπλε χρώμα ανακάλυψαν Βρετανοί επιστήμονες. Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό αυτού του μικροσκοπικού αφρικανικού φρούτου είναι ότι δεν αποτελείται από χρωστικές ουσίες και συνεπώς δεν ξεθωριάζει ποτέ.
Οι επιστήμονες του πανεπιστημίου Κέμπριτζ, με επικεφαλής τη φυσικό Σίλβια Βινιολίνι και τη βιολόγο Μπέβερλι Γκλόβερ, σύμφωνα με δημοσίευμα του ΑΜΠΕ,  ανέφεραν ότι το υποσαχάριο φυτό Pollia condensata δημιουργεί το ιριδίζον μεταλλικό χρώμα των φρούτων του (που δεν είναι ούτε νόστιμοι, ούτε θρεπτικοί) χάρη στην αλληλεπίδραση ανάμεσα στο φως και στη φλούδα, η οποία περιέχει διαδοχικά στρώματα μικροσκοπικών ραβδόμορφων ινών κυτταρίνης.
Οι ίνες αυτές είναι διατεταγμένες ασυμμετρικά, σαν σπειροειδείς σκάλες, σε ελαφρώς διαφορετικά διαστήματα μεταξύ τους. Ανάλογα με τη διαφορετική απόστασή τους, αντανακλούν διαφορετικά μήκη κύματος, άρα και διαφορετικά χρώματα από το φως που πέφτει πάνω τους. Κατά κύριο λόγο αντανακλούν το μπλε φως (εξ ου και το βασικό χρώμα των φρούτων), όμως παράλληλα αντανακλούν και άλλα διαφορετικά τμήματα του φάσματος του ορατού φωτός, όπως το κόκκινο και το πράσινο.
Πρόκειται για το πρώτο φυτό που διαθέτει τέτοιο ιριδίζον χρώμα χωρίς να έχει χρωστικές ουσίες. Ειδικότερα, το χρώμα που παράγεται από τη δομή της επιδερμίδας ή της φλούδας, λέγεται «δομικό» και παραμένει έντονο πολύ καιρό μετά την πτώση του φρούτου από αυτό το ασυνήθιστο φυτό, σε αντίθεση με τα συνήθη οργανικά χρώματα που ξεθωριάζουν στα συνήθη φυτά. Η βιολόγος Βινιολίνι, η μία από τις επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας, δήλωσε ότι το δομικό χρώμα είναι δέκα φορές πιο λαμπερό από τα χρώματα των κοινών χρωστικών ουσιών.
Γι’ αυτό το λόγο εκτιμάται πως το δομικό χρώμα θα μπορούσε να αξιοποιηθεί ποικιλοτρόπως από τη βιομηχανία στο μέλλον, όπως για παράδειγμα ως χρωστική ουσία τροφίμων, στα καλλυντικά, στη βιομηχανία χαρτιού, στα χαρακτηριστικά ασφαλείας των χαρτονομισμάτων κ.α.
Ήδη εταιρίες όπως η L’Oreal και η BMW έχουν δείξει ενδιαφέρον για τέτοια δομικά λαμπερά χρώματα

pygmi
Διαβάστε περισσότερα » »

Σημαντική επιστημονική διάκριση για τον Ελληνοαμερικανό βιολόγο Τομ Μανιάτη

Με το παγκοσμίου φήμης ιατρικό βραβείο «Λάσκερ» θα βραβευτεί ο ομογενής Ελληνοαμερικανός βιολόγος Τομ Μανιάτης.
Συγκαταλέγεται ανάμεσα στους επτά διακεκριμένους επιστήμονες που θα βραβευθούν από το αμερικανικό Ίδρυμα Άλμπερτ και Μέρι Λάσκερ. Η απονομή θα πραγματοποιηθεί στη Νέα Υόρκη στις 21 Σεπτεμβρίου.
Η εν λόγω βράβευση αποτελεί πολύ σημαντική επιστημονική διάκριση και ανοίγει το δρόμο για ενδεχόμενη βράβευσή του με το βραβείο Νόμπελ Ιατρικής.
Ο Μανιάτης μοιράζεται με το γενετιστή Ντόναλντ Μπράουν του Επιστημονικού Ινστιτούτου Κάρνεγκι ένα από τα τρία βραβεία «Λάσκερ» (αυτό που αφορά τα «ξεχωριστά επιτεύγματα στην ιατρική επιστήμη»), λόγω της έρευνάς του στα γονίδια, τις μεθόδους ανασυνδυασμού του DNA και την μοριακή κλωνοποίηση, καθώς και τη βοήθεια που όλα αυτά χρόνια έχει παράσχει σε άλλους ερευνητές. Μεταξύ άλλων, ο Μανιάτης έχει συγγράψει, μαζί με άλλους δύο επιστήμονες, από το 1982, ένα πρωτοποριακό εγχειρίδιο εργαστηριακών τεχνικών, το οποίο έκτοτε χρησιμοποιείται ευρέως στη βιοϊατρική έρευνα διεθνώς.
Ο Τομ Μανιάτης γεννήθηκε το 1943 από ‘Ελληνες γονείς με καταγωγή από τη Μάνη. Υπήρξε καθηγητής μοριακής και κυτταρικής βιολογίας του πανεπιστημίου Χάρβαρντ, από όπου αποχώρησε το 2009 ως επίτιμος πλέον καθηγητής, ενώ σήμερα είναι καθηγητής βιοχημείας και μοριακής βιοφυσικής του πανεπιστημίου Κολούμπια.
Έχει τιμηθεί με πολλά βραβεία μέχρι στιγμής, ενώ, μεταξύ άλλων, έχει αναγορευθεί επίτιμος διδάκτωρ του πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει επίσης ιδρύσει διάφορες εταιρίες βιοτεχνολογίας μαζί με άλλους ερευνητές, ενώ είναι μέλος της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών των ΗΠΑ.

pygmi
Διαβάστε περισσότερα » »

Τί έχουν βρεί στον Ζάκρο και τον Τσούτσουρο της Κρήτης και τα κρύβουν;Γιατί το μουσείο παραμένει κλειστό;

Διαβάστε περισσότερα » »