Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013

Και πολύ... αργήσαμε για το τέμενος

''Προχωρούμε!'', δήλωσε ο Έλληνας ΥΠΕΞ Δημήτρης Αβραμόπουλος για την κατασκευή τεμένους στην Αθήνα δείχνοντας το πόσο βιάζεται να κάνει τζαμί στην πόλη που ήταν κάποτε δήμαρχος. Ο υπουργός Εξωτερικών αναφέρθηκε στο θέμα σε δηλώσεις του στην αγγλόφωνη τουρκική εφημερίδα
Hurriyet Daily News που παρουσιάζει το θέμα στην πρώτη της σελίδα.
Όλα εμπίπτουν στις συνεχιζόμενες πιέσεις της Άγκυρας για την κατασκευή τζαμιού στο Βοτανικό, έχοντας η γειτονική χώρα αυτοαναγορευθεί σε επίσημο «προστάτη» όλων των μουσουλμάνων που έχουν ζουν τόσο παράνομα όσο και νόμιμα στην Ελλάδα. Στο πλαίσιο αυτό επιστρατεύει και τον κατευθυνόμενο τουρκικό Τύπο με δήθεν αθώα δημοσιεύματα περί ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Στο άρθρο της η Hurriyet αναφέρεται η δήλωση του υπουργού Εξωτερικών Δ. Αβραμόπουλου περί δέσμευσης της Ελλάδας για την κατασκευή του τζαμιού αλλά όπως αναφέρει στο άρθρο εκπρόσωποι μειονοτήτων στην Ελλάδα εκφράζουν τον σκεπτικισμό τους για τις ειλικρινείς διαθέσεις της Ελλάδας.
«Η Αθήνα είναι η τελευταία ευρωπαϊκή πρωτεύουσα χωρίς την ύπαρξη ενός νόμιμου λατρευτικού χώρου για τους μουσουλμάνους κατοίκούς της. Οι αποφάσεις έχουν ληφθεί (σ.σ. για την ανέγερση του τζαμιού) και προχωράμε προς αυτή την κατεύθυνση», δηλώνει ο Δ. Αβραμόπουλος σε πρόσφατη συνέντευξή του αναφέρει η hurriyet.
Ο ψευδομουφτής όμως της Κομοτηνής Ιμπραχίμ Σερίφ φαίνεται πως έχει άλλη άποψη, ενώ στο άρθρο της τουρκικής εφημερίδας μπλέκονται επιμελώς τα ζητήματα της μουσουλμανικής μειονότητας στη δυτική Θράκη με αυτά του τζαμιού στην Αθήνα.
Ο Σερίφ αφού πρώτα κάνει κριτική στον πρόσφατο νόμο για τους ιμάμηδες προχωρά σε προκλητικές δήλωσεις όπου αναφέρει ότι είναι «ντροπή για τη Δημοκρατία» η μη ύπαρξη ενός τζαμιού στην Αθήνα» λέγοντας πιο συγκεκριμένα:
«Οι μουσουλμάνοι χρειάζονται ένα τζαμί στην Αθήνα» (δείτε ότι αυτό που τους απασχολεί πιο πολύ από όπλα είναι το τζαμί όχι κάπου στην Ελλάδα αλλά αποκλειστικά στην Αθήνα) και συνεχίζει ο ψευδομουφτής: «Πραγματοποιούν τις προσευχές τους σε πλατείες και σε πάρκα. Εάν η Ελλάδα είναι μια δημοκρατική χώρα πρέπει να αναγνωρίσουν το δικαίωμα της λατρείας των μουσουλμάνων. Είναι ντροπή για τη δημοκρατία η Αθήνα να μην έχει τζαμί».

Στη συνέχεια η τουρκική εφημερίδα φιλοξενεί τις δηλώσεις του ψευδομουφτή της Ξάνθης Αχμέτ Μέτε δηλώσεις όμως που δεν έχουν σχέση με το τζαμί αλλά με την νόμο για τους Ιμάμηδες σε ένα επιμελώς ανακατεμένο κείμενο προσποιώντας να δημιουργήσει εντυπώσεις : «Αυτός ο κανονισμός έχει θρησκευτική χροιά. Είναι απαράδεκτο για το κράτος να διορίζει θρησκευτικούς δασκάλους χωρίς την σύμφωνη γνώμη των ιμάμηδων. Οι ελληνικές αρχές πρέπει να ακούσουν τη μειονότητα», είπε ο Μετε.
Φυσικά η τουρκική εφημερίδα δεν παραλείπει να αναφέρει και τις δηλώσεις της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ρένας Δούρου ότι το ζήτημα αυτό εκκρεμούσε τόσο επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ όσο και επί Νέας Δημοκρατίας οι οποίες δεν ασχολήθηκαν με αυτό στο παρελθόν με αποτέλεσμα η αμέλειά τους αυτή να ωθήσει τους μουσουλμάνους σε ανεξέλεγκτους τόπους προσευχής, κάτι που προφανώς αν κρίνουμε απο τις δηλώσεις της βουλευτού πλήγώνει την ευαισθησία του συγκεκριμένου κόμματος.

Επίσης ο επικεφαλής της Μουσουλμανικής Ένωσης Ελλάδας, κ. Ναΐμ Ελ Gandur, δήλωσε ότι η στάση της ελληνικής κυβέρνησης για την κατασκευή ενός τζαμιού ήταν ανειλικρινής. "Ο κ. Αβραμόπουλος είναι αισιόδοξος για το θέμα, αλλά έχουμε ακούσει τα ίδια πράγματα από κάθε κυβέρνηση. Δεν υπήρξε καμία πρόοδος στο θέμα. Τίποτα δεν αλλάζει στην πράξη », είπε.
Το σχέδιο της Άγκυρας φαίνεται πως προχωρά με επιτυχία απέναντι σε μια παραπαίουσα Ελλάδα. Πρώτα στέλνει στη χώρα εκατοντάδες χιλιάδες μουσουλμάνους να εισβάλλουν υπο τον μανδύα του "οικονομικού μετανάστη", οι ΑΜΕΑ ελληνικές ;αρχές δεν πράττουν αυτό που ορίζει ο νόμος δηλαδή την άμεση απέλασή τους και στη συνέχεια πολύ απλά ζητούν τζαμί στην Αθήνα. Και αυτό είναι μόνο η αρχή. Θα ακολουθήσουν και άλλα τζαμιά καθώς οι μουσουλμάνοι -που έχουν εισβάλει παράνομα- θα πουν ευχαριστούμε για το τζαμί αλλά δε φτάνει αφού είμαστε μισό και πλέον εκατομμύριο. Θα θέλαμε και άλλα. Και απο εκει πέρα δε θα υπάρξει γυρισμός. (defencenet)

prisonplanet.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Ανοίγει ξανά την Πέμπτη το «Μακεδονία Παλλάς»

Με υψηλή πληρότητα, με αρκετούς Ρώσους και Ισραηλινούς πελάτες και ελαφρώς ανακαινισμένο, ανοίγει ξανά την Πέμπτη το ιστορικό ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης, "Μακεδονία Παλάς", το οποίο παρέμενε κλειστό από την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, μετά την αποχώρηση της εταιρείας ΑΞΤΕ του ομίλου Δασκαλαντωνάκη, που το λειτουργούσε τα τελευταία 16 χρόνια.
«'Ήδη, ο νέος μισθωτής του ξενοδοχείου (σ.σ. η εταιρεία "White & Black" του μεγαλομετόχου του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδη), κάλεσε εργαζομένους να επιστρέψουν στα πόστα τους και ξεκίνησαν οι διαδικασίες ετοιμασίας του ξενοδοχείου, χωρίς ωστόσο να έχουν ακόμη υπογραφεί συμβάσεις. Αναμένεται να επαναπροσληφθεί το 92% των 120 εργαζομένων, όπως προβλέπει η συμφωνία της μίσθωσης. Βέβαια, όταν οι συμβάσεις υπογραφούν, θα αφορούν μόνο το επόμενο 12μηνο (σ.σ. η νέα σύμβαση μίσθωσης είναι διάρκειας ενός έτους) και δεν υπάρχει καμία δέσμευση για το τι θα συμβεί από εκεί και μετά. Γι' αυτό και είμαστε σε ετοιμότητα», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Τουριστικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής και Πιερίας (ΣΕΤΕΠΕ), Κυριάκος Τσιαούσης.
 Όπως επισήμαναν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ εργαζόμενοι στο ξενοδοχείο, το οποίο σημειωτέον ανήκει στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, πάνω από 250 δωμάτια (σε σύνολο 260 δωματίων και 24 σουιτών) έχουν ετοιμαστεί για να υποδεχτούν τους πρώτους πελάτες του "Μακεδονία Παλάς" για το 2013.
Υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία «Black & White» του Ρώσου ομογενούς επιχειρηματία είχε καταθέσει προσφορά μηνιαίου μισθώματος 95.000 ευρώ, την ανώτερη μεταξύ τριών υποψηφίων. Το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ πρόκειται να προκηρύξει νέο διαγωνισμό για τη μακροχρόνια μίσθωση του ξενοδοχείου (πιθανώς για 25 ή και 30 χρόνια), καθώς η τρέχουσα συμφωνία με τη “Black & White” αφορά σε προσωρινή μίσθωση, 12μηνης διάρκειας._
 
TA NEA
infognomonpolitics.blogspot
Διαβάστε περισσότερα » »

Το Μόνιτορ για την ιδιωτικοποίηση του νερού (ελλ. υπ)

save water in indiaΤο «Monitor» της δημόσιας γερμανικής τηλεόρασης ερευνά τον ρόλο της Κομισιόν στο θέμα των ιδιωτικοποιήσεων.
Η εκπομπή της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης «Monitor» έκανε πρόσφατα μια έρευνα για τις πιέσεις που ασκεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις χώρες μέλη της Ε.Ε. για να ιδιωτικοποιήσουν τις υπηρεσίες ύδρευσης.

«Στο μέλλον το νερό θα ανήκει στις πολυεθνικές αντί σε όλους εμάς.»
Με αυτές τις φράσεις κλείνει ένα ρεπορτάζ μιας πραγματικής εκπομπής ειδήσεων, μιας πραγματικής δημόσιας τηλεόρασης .
Της γερμανικής... Και στα δικά μας.              

Δείτε το βίντεο (με ελληνικούς υπότιτλους)
Το ρεπορτάζ αναφέρεται στην περιοχή Pacos de Ferreira της Πορτογαλίας όπου επιβλήθηκε η ιδιωτικοποίηση και όπου μέσα σε λίγα χρόνια τα τιμολόγια αυξήθηκαν 400 τα εκατό και συνεχίζουν με αύξηση 6 τα εκατό κάθε χρόνο. «Δεν μπορούμε πια να πιούμε νερό, όπως πίναμε στο παρελθόν, δεν είναι καλό» λένε οι κάτοικοι της περιοχής που ήταν από την αρχή αντίθετοι στην ιδιωτικοποίηση.

Το 8λεπτο βίντεο στη συνέχεια πηγαίνει στο κέντρο του προβλήματος στις Βρυξέλλες. Εκεί ερευνά σε βάθος την κατάσταση και παρουσιάζει έγγραφα που αποδεικνύουν την απόφαση για «άνοιγμα της αγοράς» του νερού, ξεκινώντας από τις χώρες του Νότου, μια αγορά που την υπολογίζουν σε τριψήφια δις. Όσο για τους ποιους έχει ως συμβούλους, στην ομάδα ειδικών που χαράσσουν την πολιτική του νερού, ο επίτροπος Barnier ο ισχυρός άντρας της Commission, το ρεπορτάζ μας πληροφορεί ότι είναι το Steering Group που αποτελείται από τους γενικούς διευθυντές των μεγαλύτερων πολυεθνικών του χώρου. «Το γκρουπ δεν το επέλεξα εγώ» δηλώνει ο Barnier, «Αν με ρωτάτε αν θα έπρεπε να είναι αυτό το γκρουπ πιο ισορροπημένο απαντάω ναι» λέει όταν ο δημοσιογράφος του διαβάζει τη λίστα των συμμετεχόντων... «Νερό ένα ανθρώπινο δικαίωμα ή μια μπίζνες δισεκατομμυρίων δολαρίων;» «Φαίνεται ότι οι Βρυξέλλες αποφάσισαν».

«Στο μέλλον το νερό θα ανήκει στις πολυεθνικές αντί σε όλους εμάς.»

Με αυτές τς φράσεις κλείνει ένα ρεπορτάζ μιας πραγματικής εκπομπής ειδήσεων, μιας πραγματικής δημόσιας τηλεόρασης .

Της γερμανικής... Και στα δικά μας. 




www.savegreekwater.org
infognomonpolitics
Διαβάστε περισσότερα » »

Βατικανό: Νέος Πάπας Ο Αργεντίνο Χόρχε Μάριο Μπεργκόλιο

Μετά από 2 μέρες ψηφοφοριών ακούστηκε το ''Habemus Papam''.
Ο 76χρονος Αργεντινός καρδινάλιος Χόρχε Μπεργκόλιο είναι ο νέος πνευματικός πατέρας των σχεδόν 1,2 δισεκομμυρίων καθολικών ανά τον κόσμο.
Ο 266ος Πάπας, που αναλαμβάνει μετά την ιστορική παραίτηση του Βενέδικτου ΙΣτ', επέλεξε το όνομα Φραγκίσκος o Πρώτος.
Ο λευκός καπνός εμφανίστηκε στην Καπέλα Σιστίνα, λίγο μετά τις 20.00.
Οι καμπάνες του Αγίου Πέτρου χτυπούσαν πανηγυρικά και χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στην πλατεία του Αγίου Πέτρου για να γιορτάσουν το γεγονός ότι η Καθολική Εκκλησία έχει νέο Πάπα.
Το κονκλάβιο κατέληξε μετά από δυο ημέρες στον Χόρχε Μπεργκόλιο ένα από τα 115 μέλη του, που θα είναι στο εξής ο νέος πνευματικός ηγέτης σχεδόν δύο δισεκατομμυρίων καθολικών ανά τον κόσμο μετά την παραίτηση του Βενέδικτου ΙΣτ'.

Είναι Ιησουίτης, οι γονείς του είχαν ιταλική καταγωγή και μετανάστευσαν στην Αργεντινή σε νεαρή ηλικία, όπου παντρεύτηκαν και απέκτησαν πέντε παιδιά.
Ο Μπεργκόλιο σπούδασε Χημικός Τεχνικός, όμως μετά το πτυχίο αφιερώθηκε πλήρως στην μεγάλη του αγάπη: την θρησκεία. Δίδαξε παρόλα αυτά Φιλολογία σε σχολεία, ενώ παράλληλα σπούδαζε Θεολογία και το 1969 έγινε ιερέας.
Ο Πάπας Ιωάννης Παύλος II τον όρισε επίσκοπο στο Μπουένος Αιρες το 1992 και αρχιεπίσκοπο το 1997.
Είναι ιδιαίτερα αγαπητός στην χώρα του, ενώ κάλεσε τους Αργεντίνους να μην «συνηθίσουν στην φτώχεια» και να κατέβουν στους δρόμους για να υπερασπιστούν τις οικογένειές τους.
 
Διαβάστε περισσότερα » »

Τακτική γενική Συνέλευση του Κυνηγετικού Συλλόγου Εορδαίας ¨Ο ΑΧΙΛΛΕΥΣ¨

kinigosΤο Δ.Σ. του Κυνηγετικού Συλλόγου Εορδαίας ¨Ο ΑΧΙΛΛΕΥΣ¨ κατά την αριθμ. 2/26-02-2013 συνεδρίαση του και λαμβάνοντας υπόψη τα άρθρα 6, 7, 8, 9 και 26 του καταστατικού του Συλλόγου αποφάσισε τη σύγκληση της ετήσιας Τακτικής γενικής Συνέλευσης των μελών του Συλλόγου για την 14 Απριλίου 2013 ημέρα Κυριακή και ώρα 10:00 π.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Κυνηγετικού Συλλόγου Εορδαίας οδός Γράμμου 32Α .
Θα συζητηθούν και θα παρθούν αποφάσεις στα παρακάτω θέματα της ημερησίας διάταξης
1. Εκλογή Προέδρου Γ.Σ. ,  πρακτικογράφου και  3μελούς εφορευτικής επιτροπής.
2. Λογοδοσία  απερχόμενου Διοικητικού Συμβουλίου.
3. Εκθέσεις ελέγχου της Ελεγκτικής Επιτροπής του Κ.Σ. Εορδαίας
4. Έγκριση Απολογισμού οικονομικού έτους 2012 και Προϋπολογισμού  έτους 2013.
5. Πρόσθετη εισφορά  υπέρ του Συλλόγου για την κυνηγετική περίοδο 2013-2014 με σκοπό την υλοποίηση φιλοθηραματικών έργων.
6. Πρόσθετη εισφορά ποσού πέντε ευρώ (5,00 €) υπέρ της ΣΤ΄ Κυνηγετικής  Ομοσπονδίας   Μακεδονίας – Θράκης  για  την  κυνηγετική  περίοδο 2013 – 2014.
7. Ανακοινώσεις και λοιπά απρόβλεπτα θέματα.
8. Αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου 7μελούς Διοικητικού Συμβουλίου και 3μελούς Ελεγκτικής Επιτροπής.
Τα μέλη για να συμμετέχουν στην Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση και τις αρχαιρεσίες  θα πρέπει να φέρουν μαζί τους την άδεια θήρας θεωρημένη για την κυνηγετική περίοδο 2012-2013 και για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα να έχουν μαζί τους την αστυνομική τους ταυτότητα.
Οι υποψηφιότητες θα γίνονται δεκτές από 14 Μαρτίου 2013 ημέρα Πέμπτη μέχρι 29 Μαρτίου 2013 ημέρα Παρασκευή στο γραφείο του Συλλόγου (ώρες λειτουργίας γραφείου 10:00 π.μ. – 13:00 μ.μ.)
 Οι υποψήφιοι θα πρέπει να κατέχουν τα προσόντα του άρθρου 9 παράγραφο 2  του καταστατικού του Συλλόγου, ήτοι
α) να είναι Έλληνες πολίτες, β) να έχουν ελεύθερη τη διαχείριση της περιουσίας τους, γ) να έχουν συμπληρώσει το 23ο έτος της ηλικίας τους, δ) να έχουν εφοδιασθεί με άδεια θήρας τουλάχιστον επί τριετίας, ε) να μη συνδέονται προς αλλήλους δια συγγενείας μέχρι δευτέρου βαθμού, στ) να ασκούν τα πολιτικά τους δικαιώματα, ζ) να μην έχουν καταδικασθεί ποτέ για παραβάσεις των περί θήρας διατάξεων, η) να είναι κάτοχοι απολυτηρίου Δημοτικού Σχολείου πλην του Προέδρου και Γεν. Γραμματέα   οι οποίοι θα πρέπει να είναι απόφοιτοι Γυμνασίου ή ισότιμης Σχολής, θ) να μη διατέλεσαν κατά την προ της εκλογής τους τριετία έμποροι κυνηγετικών ειδών ή υπάλληλοι κυνηγετικών οργανώσεων.
Σε περίπτωση μη απαρτίας (που είναι και το πιθανότερο) η  Γενική Συνέλευση και οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου 7μελούς Διοικητικού Συμβουλίου και 3μελούς Ελεγκτικής Επιτροπής θα πραγματοποιηθούν την επομένη ΚΥΡΙΑΚΗ 21 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2013 στην ίδια αίθουσα, την ίδια ώρα και με τα ίδια θέματα και θα θεωρηθεί σε απαρτία με οσαδήποτε μέλη παραστούν.

kozan.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

ΜΟΥΣΙΚΗ ΔΩΜΑΤΙΟΥ

Το Βαρβούτειο Δημοτικό Ωδείο Πτολεμαΐδας διοργανώνει το Σάββατο 16 Μαρτίου  στις 20.30 στο Πνευματικό Κέντρο Πτολεμαΐδας συναυλία με έργα Μουσικής Δωματίου. Η Μουσική Δωματίου, γραμμένη για να ερμηνεύεται σε μικρούς χώρους με τη συμμετοχή λίγων μουσικών και οργάνων, αποτελεί εδώ και χρόνια υποχρεωτικό μάθημα στο οποίο οι σπουδαστές του ΒΔΩΠ διδάσκονται την ιστορία, την ερμηνεία και τον τρόπο εκτέλεσης έργων διαφορετικών περιόδων μουσικής σύνθεσης και υψηλής μουσικής αξίας. Τα αποτελέσματα της φετινής δουλειάς πρόκειται να παρουσιαστούν στη συγκεκριμένη συναυλία, την πρώτη από μια σειρά 2 συναυλιών. 

     Ο καθηγητής του Ωδείου κ. Πέτρος Πλωμαρίτης και υπεύθυνος της τάξης Μουσικής Δωματίου, συνοδευόμενος από τους μαθητές της τάξης του Λουκία Κουντουρά, Ευαγγελία Μαλακόζη, Γεωργία Καλφαδέλη, Ευαγγελία Καλφαδέλη, Κων/νο Βέρσια, Αικατερίνη Καραμήτσου και Ελισσάβετ Εμμανουήλ καθώς και τις καθηγήτριες του Ωδείου κ. Χριστίνα Τανή στο φλάουτο και κ. Δώρα Τανή στο βιολοντσέλο πρόκειται να ερμηνεύσουν έργα των J.S. Bach, A.Vivaldi, L. de Call και R. Schumann
      
     Η Είσοδος για τη Συναυλία είναι ελεύθερη για το κοινό. Θα τηρηθεί αυστηρά η ώρα έναρξης. 
Η Πρόεδρος του ΚΟΙ.Π.ΠΑΠ                                              Ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής
    Θεοπίστη Κρυσταλλιδου                                                      Λάζαρος Τσαβδαριδης
Διαβάστε περισσότερα » »

ΤΑ ΧΡΥΣΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΤΗΣ ΕΟΡΔΑΪΚΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΟΡΔΑΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ Κ.Ε.Δ.Ε


Έχοντας δώσει δείγματα υποδειγματικής αθλητικής παρουσίας και έχοντας καταθέσει όλες τους τις δυνάμεις στο Διεθνές Meeting που πραγματοποιήθηκε στο Βελιγράδι, τα κορίτσια της Εορδαϊκής Δύναμης και ο προπονητής τους Χρήστος Χρηστίδης, έδρεψαν καρπούς.
Ένα χρυσό και ένα ασημένιο μετάλλιο είναι ο συνολικός απολογισμός της αποστολής στη Διεθνή διοργάνωση του Βελιγραδίου.
¨Εστεμμένη¨ με το χρυσό μετάλλιο επέστρεψε από τη διοργάνωση η Ειρήνη Μπουράκη αγωνιζόμενη στην κατηγορία των 68 κιλών.
Ασημένιο το μετάλλιο που κατέκτησε η Ειρήνη Γκανίδου  η οποία βρέθηκε μία ανάσα πριν από το χρυσό καθώς έχασε την ανώτερη διάκριση για λίγους πόντους.
Η Δήμαρχος Εορδαίας Παρασκευή Βρυζίδου και ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Εορδαίας Χρήστος Κεσκερίδης  συγχαίρουν θερμά την αποστολή του Αθλητικού Σωματείου της Ε.Δ για την προσπάθεια και τις κατακτήσεις τους που, από τη μία, ανεβάζουν τον πήχη των αθλητικών προσδοκιών για το ίδιο το σωματείο  και από την άλλη, προσδίδουν κύρος στην αθλητική ταυτότητα του Δήμου Εορδαίας.
Διαβάστε περισσότερα » »

Καθαρά Δευτέρα στο χώρο της Αερολέσχης του Δ.Δ. Ολυμπιάδας



Ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Ολυμπιάδας, σε συνεργασία με την Αερολέσχη Εορδαίας, σας προσκαλούν την Καθαρά Δευτέρα στο χώρο της Αερολέσχης του Δ.Δ. Ολυμπιάδας, στις 11π.μ., για να γιορτάσουμε μαζί τα Κούλουμα.


Διαβάστε περισσότερα » »

Επικίνδυνο παιχνίδι στο Αιγαίο από την Τουρκία

Πώς απαντά η Ελλάδα στη ρηματική διακοίνωση της Τουρκίας στον ΟΗΕ. Ανοιχτή αμφισβήτηση της ελληνικής κυριαρχίας στο Αιγαίο από τους Τούρκους
Τραβάει το σκοινί η Τουρκία, όσον αφορά στο Αιγαίο, καθώς παρά τα μεγάλα λόγια του Ταγίπ Ερντογάν στην πρόσφατη συνάντησή του με τον Αντώνη Σαμαρά στην Κωνσταντινούπολη, οι γείτονες επιμένουν να προκαλούν ανοιχτά.
Το βράδυ της Τρίτης η Τουρκία προχώρησε σε ρηματική διακοίνωση στον ΟΗΕ, αμφισβητώντας τα δικαιώματα των ελληνικών νησιών σε υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ.
"H ελληνική κυβέρνηση θα διασφαλίσει όλα τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας όπως αυτά απορρέουν από το Διεθνές Δίκαιο, αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών"
Η τουρκική ρηματική διακοίνωση, που αποτελεί απάντηση της ελληνικής ρηματικής διακοίνωσης της 20ης Φεβρουαρίου 2013, επαναλαμβάνει τις γνωστές απόψεις της, και αντικρούει τις ελληνικές θέσεις, όπως έχουν διατυπωθεί στο κείμενο που εστάλη στο Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.
"Η Τουρκία αμφισβητεί το δικαίωμα των ελληνικών νησιών σε υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ, κατά παράβαση του άρθρου 121 της Σύμβασης του Δικαίου της Θάλασσας, το οποίο σύμφωνα με τη διεθνή νομολογία έχει εθιμικό, άρα υποχρεωτικό, χαρακτήρα που δεσμεύει όλες τις χώρες της Διεθνούς Κοινότητας" αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών και υπογραμμίζει πως "η ελληνική κυβέρνηση, σε συνέχεια και των πρόσφατων ενεργειών της, θα διασφαλίσει όλα τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας, όπως αυτά απορρέουν από το Διεθνές Δίκαιο".

news247
Διαβάστε περισσότερα » »

Επεξηγήσεις ΔΕΗ για την επένδυση και την κατασκευή της Μονάδας Πτολεμαΐδα V έδωσε σήμερα Τετάρτη η ΔΕΗ

deiΕπεξηγήσεις για την επένδυση και την κατασκευή της Μονάδας Πτολεμαΐδα V και τη σχετική σύμβαση έδωσε σήμερα Τετάρτη η ΔΕΗ εν όψει της Έκτακτης Γενική Συνέλευση που θα συγκληθεί στις 29 Μαρτίου 2013.Σύμφωνα με ανακοίνωση της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού η εταιρεία με βάση τον ενεργειακό σχεδιασμό της, αποσύρει λιγνιτικές μονάδες συνολικής εγκατεστημένης ισχύος 910 MW περίπου έως το τέλος 2015, κυρίως για λόγους παλαιότητας αλλά και για λόγους περιβαλλοντικούς. Ήδη έχουν αποσυρθεί 3 μονάδες συνολικής ισχύος 320 MW (Πτολεμαΐδα Ι, Μεγαλόπολη Ι και ΙΙ) και ακολουθεί η απόσυρση επιπλέον λιγνιτικών μονάδων συνολικής ισχύος 590 MW περίπου.
Επιπρόσθετα, έως το τέλος 2015, θα αποσυρθούν παλαιές μονάδες πετρελαίου και φυσικού αερίου, συνολικής ισχύος 1.280 MW περίπου. Συνολικά, έως το τέλος 2015, θα αποσυρθούν παλαιές μονάδες συνολικής ισχύος περίπου 2.200 MW (εκ των οποίων 910 MW λιγνιτικές) για λόγους τόσο παλαιότητας όσο και περιβαλλοντικούς.
Στην ίδια ανακοίνωση σημειώνεται πως η Οδηγία για τις Βιομηχανικές Εκπομπές (2010/75/ΕΚ) αναθεωρεί επί το αυστηρότερο υφιστάμενες περιβαλλοντικές Οδηγίες, με σημαντική επίπτωση στις λιγνιτικές Μονάδες για τη μετά το 2015 περίοδο.
Συμπερασματικά, για λόγους συμμόρφωσης ένας σημαντικός αριθμός Λιγνιτικών μονάδων θα τεθεί εκτός λειτουργίας περί το τέλος της δεκαετίας, επιπλέον της λιγνιτικής ισχύος των 910 MW που θα έχει ήδη τεθεί εκτός λειτουργίας έως το τέλος 2015, περιορίζοντας σημαντικά τη σημερινή συνολική λιγνιτική ισχύ.
Η εταιρεία υπογραμμίζει ότι και οι εξελίξεις που αφορούν την περαιτέρω απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, ενδέχεται να οδηγήσουν σε επιπρόσθετη μείωση του χαρτοφυλακίου λιγνιτικής ισχύος της ΔΕΗ. Επομένως, με βάση τα ανωτέρω, η διαθέσιμη λιγνιτική ισχύς της ΔΕΗ προς το τέλος της δεκαετίας, θα έχει υποστεί σημαντική μείωση και, στο βαθμό που αυτή δεν αντισταθμισθεί με προσθήκη νέας ισχύος σύγχρονης τεχνολογίας και προσαρμοσμένης στις νέες περιβαλλοντικές απαιτήσεις, θα έχει σημαντικές οικονομικές επιπτώσεις στην εταιρεία.
Αναφορικά με τη χρηματοδότηση της κατασκευής της Μονάδας Πτολεμαΐδα V η ΔΕΗ τονίζει πως κατά την πάγια πρακτική της, ο σχεδιασμός χρηματοδότησης του επενδυτικού της προγράμματος και κατ’ επέκταση και του συγκεκριμένου έργου, κατά το χρόνο της υλοποίησης του, βασίζεται σε συνδυασμό ιδίων και ξένων κεφαλαίων.
Ως προς τα ξένα κεφάλαια, για τη μερική χρηματοδότηση του έργου, στόχος είναι η αξιοποίηση χρηματοδοτικών εργαλείων όπως κοινοπρακτικό δάνειο, το οποίο θα καλύπτεται από διεθνή Οργανισμό Ασφάλισης Εξαγωγικών Πιστώσεων ή και διμερή δάνεια με εμπορικές Τράπεζες ή και διεθνείς οργανισμούς.
Επιπλέον, η ΔΕΗ μπορεί να χρηματοδοτηθεί μέσω της έκδοσης ομολογιακών δανείων στην εγχώρια και διεθνή αγορά και είναι στο γενικότερο σχεδιασμό της εταιρείας να αξιοποιήσει αυτή τη δυνατότητα, μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες.
Σχετικά με τα ίδια κεφάλαια, και λόγω της σπουδαιότητας του έργου (Απόφαση Δ.Σ. 247/12), η εταιρεία εκτιμά πως έχει τη δυνατότητα να το χρηματοδοτήσει σε σημαντικό βαθμό από ιδίους πόρους, διαχειριζόμενη κατάλληλα το υπόλοιπο επενδυτικό της πρόγραμμα και τις διαθέσιμες χρηματορροές , μη αποκλειόμενης και της προσφυγής στις κεφαλαιαγορές κατά τη διάρκεια εκτέλεσης του έργου.


kozan.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ του http και https;

ΠΑΑΑΡΑ ΠΟΛΥ ΣΥΜΑΝΤΙΚΟ!!!!!!!!!!

Η διαφορά μεταξύ http: Παράδειγμα: http://www.nbg.gr/wps/portal/el/Home και https: Παράδειγμα: https://ibank.nbg.gr/wps/portal/LoginPageMap?lang=el

Και οι δύο διευθύνσεις αφορούν την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, που εδώ χρησιμοποιώ απλά ως παράδειγμα. Ποια όμως είναι η διαφορά μεταξύ του http και https;

Η διαφορά τους όπως διαπιστώνετε εύκολα είναι ένα «s» Αυτό το γραμματάκι όμως είναι όλα τα λεφτά. Αυτό το «s» σημαίνει SECURE (ΑΣΦΑΛΕΙΑ – ΣΙΓΟΥΡΙΑ).

Συνήθως όταν επισκέπτεστε ένα site ( ιστοσελίδα), αν κοιτάξετε τη διεύθυνση στο πρόγραμμα περιήγησης που χρησιμοποιείτε (INTERNET EXPLORER ,MOZZILA, CHROME κ.λ.π) , κατά 90% η διεύθυνση της ιστοσελίδας που κοιτάτε ξεκινάει με http:// ………………….

Αυτό σημαίνει ότι επικοινωνείτε εκείνη τη στιγμή με το συγκεκριμένο site σε μία «ακάλυπτη γλώσσα» . Με άλλα λόγια, είναι δυνατόν κάποιος να «κρυφακούσει» τη συζήτηση του υπολογιστή σας με την ιστοσελίδα. Αν π.χ. συμπληρώσετε μια φόρμα στην ιστοσελίδα αυτή , κάποιος μπορεί να δει και να εκμεταλλευτεί εν αγνοία σας, τις πληροφορίες που στέλνετε σε αυτήν την τοποθεσία.

Γι 'αυτό ποτέ δεν θα καταχωρείτε τα στοιχεία σας και ιδιαίτερα αριθμούς πιστωτικών καρτών ή τραπεζικών λογαριασμών σε μια ιστοσελίδα που ξεκινάει με http://...........

Τέτοιες καταχωρήσεις μπορείτε να κάνετε ΜΟΝΟ εάν η ιστοσελίδα με την οποία συνομιλείτε αρχίζει με https:// πράγμα που σημαίνει ότι ο υπολογιστής σας «συνομιλεί» με την ιστοσελίδα αυτή, με έναν ασφαλή κώδικα που κανείς δεν μπορεί να παρακολουθήσει.


Αν μια ιστοσελίδα, σας ζητήσει ποτέ να εισάγετε τα στοιχεία της πιστωτικής σας κάρτας για παράδειγμα, θα πρέπει αυτόματα να κοιτάξετε αν η διεύθυνση αρχίζει με https://.

Σε αντίθετη περίπτωση δεν πρέπει ποτέ να εισάγετε ευαίσθητες πληροφορίες .... όπως ο αριθμός της πιστωτικής σας κάρτας,.


 eleftheriskepsii
Διαβάστε περισσότερα » »

ΔΕΙΤΕ: Απίστευτες αναφορές-αποκαλύψεις-καταγγελίες από τον Δήμαρχο Καστοριάς Μανώλη Χατζησυμεωνίδη για Δακή και Βρυζίδου (Βίντεο)

Χατζησυμεωνίδης (Δήμαρχος Καστοριάς) : » Αγανακτώ με την συμπεριφορά του Γ. Δακή. Κατακρίνω ΔΑΚΗ & ΒΡΥΖΙΔΟΥ, ενεργούν ως Κοζανίτες, και όχι με περιφερειακή συνείδηση, παραβλέπουν την Καστοριά, μήπως θέλουν τα σύνορα να τα πάνε μέχρι Νεάπολη και εμείς να πάμε στην περιφέρεια της Κορυτσάς. Η κ. Βρυζίδου είναι δυνατόν να λειτουργεί ως πρόεδρος των δήμων Κοζάνης, μας έχουν ξεγράψει από τον χάρτη, εμείς την εμπιστευόμαστε και αυτή κάνει εν κρυπτώ συνεδριάσεις με ΔΑΚΗ και άλλους δυο δημάρχους.
ΜΑΝΩΛΗΣ ΧΑΤΖΗΣΥΜΕΩΝΙΔΗΣ :



ΜΑΝΩΛΗΣ ΧΑΤΖΗΣΥΜΕΩΝΙΔΗΣ-ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΑΒΒΟΠΟΥΛΟΣ


Check this out on Chirbit
Τηλεφωνώ τον περιφερειάρχη και δεν μου απαντά, κάνουν συνεδριάσεις και δεν μας καλούν. Ακόμη και ο Σαββόπουλος έμεινε έκπληκτος από τη μη πρόσκληση μας .Όλα είναι μεθοδευμένα εσκεμμένα, σβήνουν από τον χάρτη της Δ. Μακεδονίας την Αρχιτεκτονική σχολή. Δεν πάει άλλο, ο κ. Δακής μας είπε πως είμαστε γειτονιά της Κοζάνης.
Την σήραγγα της Κλεισούρας δεν την θέλουν διότι δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα της Κοζάνης, ο Γιώργος Δακής ενεργεί ως νομάρχης Κοζάνης, έχω αρπαχτεί με τον περιφερειάρχη και για τον Ε-65 και εκεί εναντίον μας, να αποφασίσει ο Δακής, περιφερειάρχης Δ. Μακεδονίας η νομάρχης Κοζάνης. Να ενδιαφερθεί επιτέλους και για τον ν. Καστοριάς. Ο κ. Δακής με αοριστολογίες δεν ασχολήθηκε καθόλου με το σχέδιο »ΑΘΗΝΑ», που το πάνε δηλαδή».
Ακούστε ολόκληρη την σημερινή συνέντευξη του Μανώλη Χατζησυμεωνίδη που έχει προκαλέσει σάλο σε όλη την Δ. Μακεδονία και τον έντονο διάλογο που είχε μετά από παρέμβαση του με τον αντιπεριφερειάρχη Δημήτρη Σαββόπουλο.

πηγή: http://www.alphafm.gr/archives/65679
kozan.gr
Διαβάστε περισσότερα » »