Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2011

Το βίντεο της παρέλασης που δεν τόλμησε κανένα κανάλι να δείξει

Κανένα κανάλι δεν τόλμησε να το δείξει !

Έδειχναν δύο κυβερνητικούς βουλευτές (Μαγκούφη και Διαμαντίδη) τη μια να λένε το ένα και την άλλη το άλλο, δηλαδή να ψεύδονται. Αυτό ήταν φαίνεται το θέμα ! Μετά τη φυγή των πολιτικών και επισήμων στη Θεσσαλονίκη, υπήρξε ένα τμήμα που..
θέλησε να παρελάσει και μάλιστα το ζητούσε και το πλήθος που το καταχειροκρότησε.
Ήταν οι ΕΥΕΛΠΙΔΕΣ της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων.

Δείτε το, αξίζει να ανατριχιάσετε...







Διαβάστε περισσότερα » »

Πώς γιορτάστηκε η 28η Οκτωβρίου στη Μελίτη ; Τι έκανε ο Ασλάκοφ;

Νομίζω ότι όλοι μάθατε τον φίλο μας Πάντε Ασλάκοφ, πρόεδρο της Μελίτης στη Φλώρινα, μέσα από taxalia. Πού λέτε να γιόρτασε την εθνική μας επέτειο ο πρόεδρος ελληνικού χωριού;

ΜΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ΦΛΩΡΙΝΙΩΤΗΣ:



Απείχε από τον εορτασμό της 28η Οκτωβρίου, ημέρα μνήμης του Έπους των Ελλήνων του 1940 , όπως το ίδιο είχε κάνει και στον εορτασμό της Εθνικής Παλιγγενεσίας της 25ης Μαρτίου ο başkan της τοπικής κοινότητας ΜελίτηςΠαναγιώτης Αναστασιάδης, ο αυτοαποκαλούμενος Πάντε Ασλάκοφ στα βουλγάρικα (γνωστός ανθέλληνας και μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου του.. Ουράνιου Τόξου/Vinozhito, αλλά και σημαντικός οικονομικός υποστηρικτής του κόμματος και ιδρυτής εφημερίδας και site με φιλοσκοπιανό περιεχόμενο) . 
Υπενθυμίζουμε ότι εκλέχτηκε με το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ στον Δήμο Φλώρινας, με επικεφαλής την κ. Όλγα Μούσιου-Μυλωνά και έχει απασχολήσει τον τύπο με της ανεκδιήγητες και ανιστόρητες συνεντεύξεις του. 
Ο başkan του ΔΔ Μελίτης προτίμησε να βρίσκεται στην Αχρίδα της FYROM, με το εταίρο καπαδόκη Κωστίδη ( ΠΡΟΕΔΡΟ ΑΥΤΟΝΟΜΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΜΣΜ) και με ένα άλλον οικονομικό του υποστηριχτή τους που διατηρεί τοπική επιχείρηση. Ο başkan συνεχίζει να απαξιώνει του θεσμούς , να μην υπολογίζει το κράτος, την πολιτεία αλλά ούτε και τους συγχωριανούς του, αδιαφορεί πλήρως για τα πάντα το μονο που τον ενδιαφέρει είναι η προπαγάνδα. Κοιτάξτε ημέρα επετείου του ΟΧΙ σε τι κατάσταση βρίσκεται η σημαία της κοινότητας ΜΕΛΙΤΗΣ του οποίου başkan είναι ο Αναστασιάδης. 

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ



 ΥΓ. ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΝΥΧΤΑ ΥΠΗΡΞΑΝ ΔΟΛΙΟΦΘΟΡΕΣ ΣΤΗΝ ΕΞΕΔΡΑ ΤΗΣ ΠΑΡΕΛΑΣΗΣ ΚΑΙ ΚΛΟΠΕΣ ΥΛΙΚΟΥ. ΝΑ ΥΠΟΘΕΣΟΥΜΕ, ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΠΕΧΘΕΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΑΠΟ ΜΕΛΗ ΦΙΛΑ ΠΡΟΣΚΕΙΜΕΝΑ ΣΕ "ΜΕΙΟΝΟΤΙΚΗ" ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΖΟΝΤΩΝ;

taxalia
radioflorina

Διαβάστε περισσότερα » »

Πτολεμαΐδα: Οι νεφροί που δεν μεταμοσχεύτηκαν ποτέ

 
Απρόβλεπτη εξέλιξη είχε η προσπάθεια ομάδας γιατρών στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαίδας κατά τη διαδικασία λήψης οργάνων από 85χρονο ιατρό που υπέστη βαριά εγκεφαλική αιμορραγία προκειμένου να μεταμοσχευτούν σε δύο συνανθρώπους μας.
Το περιστατικό μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της Πτολεμαίδας το απόγευμα της 26ης Οκτωβρίου για να ξεκινήσει ένας αγώνας δρόμου με εξετάσεις και διατυπώσεις μετά την απόφαση  της οικογένειας του δότη για δωρεά οργάνων του σώματος του. Στις 12 το μεσημέρι του Σαββάτου η ομάδα των γιατρών από το  Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης με επικεφαλής τον γνωστό  καθηγητή  κ. Φούσσα  και του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου Πτολεμαίδας ξεκίνησαν το χειρουργείο προκειμένου να αφαιρέσουν τους νεφρούς για να διαπιστώσουν δυόμισι ώρες αργότερα ότι ένα ξένο σώμα – stend- που είχε τοποθετηθεί από παλιότερη επέμβαση στην κοιλιακή αορτή είχε μετακινηθεί υψηλότερα από την κανονική του θέση παρεμποδίζοντας τη λήψη των νεφρών.

Μαίρη Κεσκιλίδου
Διαβάστε περισσότερα » »

Γιορτή πίτας και μελιού στο Λέχοβο

 
Γιορτή Πίτας και Μελιού συνδιοργανώνουν ο Ενωτικός Σύλλογος Λεχοβιτών «Ο Προφήτης Ηλίας», ο Δήμος Αμυνταίου και η Τοπική Κοινότητα Λεχόβου, την Παρασκευή και το Σάββατο 28 – 29 Οκτωβρίου. Την πρώτη ημέρα, στις 28 Οκτωβρίου, στο Κλειστό Γυμναστήριο Λεχόβου, στις 19:30, θα πραγματοποιηθεί Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών, ενώ ταυτόχρονα θα υπάρχει η έκθεση φωτογραφίας με θέμα «Στην αχλύ του μύθου» και έκθεση τοπικών προϊόντων.
Τη δεύτερη ημέρα, στις 29 Οκτωβρίου, οι εκδηλώσεις μεταφέρονται στην πλατεία του χωριού, όπου θα πραγματοποιηθεί η Γιορτή Πίτας με τις ξακουστές πίτες του Λεχόβου και δωρεάν κρασί. Παράλληλα, στην Αστική Σχολή θα εκτίθεται η φωτογραφική ιστορική αναδρομή του Λεχόβου με θέμα «Στην αχλύ του μύθου» και θα υπάρχει δυνατότητα ξενάγησης στο αξιόλογο Λαογραφικό Μουσείο του χωριού. Όπως ανέφερε στην ΕΡΑ Φλώρινας ο πρόεδρος του Ενωτικού Συλλόγου Βαγγέλης Στεφανίδης «η γιορτή πίτας γίνεται εδώ και δέκα χρόνια καθώς η περιοχή φημίζεται για τις παραδοσιακές τις πίτες. Η γιορτή μελιού διοργανώνεται για πρώτη φορά φέτος σε μια προσπάθεια ανάδειξης και προώθησης και αυτού του τοπικού παραδοσιακού προιόντος από μια περιοχή που διαθέτει πλούσιο φυσικό περιβάλλον».

Τάμυ Αδάμου


 

Διαβάστε περισσότερα » »

Βούλγαροι Ευρωβουλευτές διαμαρτύρονται για πλαστογράφηση της Ιστορίας από τους Σκοπιανούς

Σκηνή από την σκοπιανή ταινία "Το τρίτο ημίχρονο"
Οι Βούλγαροι ευρωβουλευτές  Εβγκένι Κιρίλοφ, Αντρέι Βοβάτσεφ και Στανίμιρ Ιλτσεφ, απέστειλαν επιστολή προς τον ευρωπαίο Επίτροπο, Στέφαν Φούλε,  διαμαρτυρόμενοι  για την  παραποίηση της βουλγαρικής ιστορίας που επιχειρείται  από σκοπιανή κινηματογραφική ταινία.

Στην επιστολή τους κάνουν έκκληση στους οργανισμούς  που χρηματοδοτούν την ταινία να αποσύρουν την υποστήριξή τους, ή τουλάχιστον, να εξασφαλιστεί «ότι το σενάριο της ταινίας θα αλλάξει, ώστε να μην περιέχονται σε αυτήν ιστορικές πλαστογραφήσεις οι οποίες ενθαρρύνουν το μίσος μεταξύ των γειτονικών χωρών».
Στην αρχή της επιστολή τους οι Βούλγαροι ευρωβουλευτές επισημαίνουν:


«Βρισκόμαστε και πάλι μάρτυρες, μέσα σε τόσες και τόσες περιπτώσεις, της αλλοίωσης  των ιστορικών στοιχείων και της προώθησης της λεγόμενης «μακεδονικής» ταυτότητας.

Στο κύριο σημείο  της επιστολής τους αναφέρουν:  

«Θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε ότι η Βουλγαρία είναι μια γειτονική χώρα που βοηθά πάντα την FYROM στην πορεία της  προς την Ευρωπαϊκή  Ένωση.
Η Βουλγαρία  είναι η πρώτη χώρα που αναγνώρισε την ανεξαρτησία του κράτους αυτού από το 1992.
 Ζητούμε να σταματήσει η χρήση του γλωσσικού μίσους προς την Βουλγαρία από τα  επίσημα  σκοπιανά  Ιδρύματα,  για να γίνει δυνατή η ένταξη της χώρας αυτής στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

Σημείο τριβής Βουλγάρων και Σκοπιανών, αποτελεί η ταινία «Το Τρίτο Ημίχρονο» που αναφέρεται σε μια ιστορία αγάπης ενός σκοπιανού ποδοσφαιριστή και μια πλούσιας Εβραίας και σε γεγονότα τα οποία συνέβησαν στο διωγμό των Σκοπιανών Εβραίων κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου.
Διαβάστε περισσότερα » »

Ακαδημία Σκοπίων: «Η σκοπιανή είναι η πρώτη γραπτή σλαβική γλώσσα»

«Македонският бил основата на първия славянски писмен език Η σκοπιανή σλαβική γλώσσα*,  έχει αδιαμφισβήτητη πολιτιστική και ιστορική πραγματικότητα, όπως επακριβώς καθορίζεται από την ευρωπαϊκή και παγκόσμια γλωσσική επιστήμη, ως γλώσσα με ινδοευρωπαϊκή προέλευση, αυτόνομη μέσα στις σλαβικές γλώσσες με ιδιαίτερη γλωσσική ατομικότητα μέσα στην ομάδα των νότιο-σλαβικών γλωσσών».
 
Τα παραπάνω αναφέρονται, σήμερα,  σε γραπτή δήλωση της «Μακεδονικής Ακαδημίας Επιστημών και Τεχνών» των Σκοπίων και διανέμεται μαζί με την εφημερίδα «Ούτρισνκσι»/’Πρωϊνή’, της πΓΔΜ.

Ως λόγος της δημοσίευσης της δήλωσης αυτής προβάλλεται  η έλλειψη ορισμού της γλώσσας των Σκοπίων στην έκθεση προόδου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την FYROM.

“Η πράξη της παράλειψης του ονόματος της "σλαβικής- μακεδονικής" γλώσσας από τα θεσμικά όργανα της ΕΕ, φαίνεται να διαφωνεί με τις αρχές της πολιτιστικής στρατηγικής και της πολιτικής των Ηνωμένων Εθνών και της UNESCO, για την προστασία των μικρών και απειλούμενων γλωσσών”, σημειώνεται στην δήλωση της αναφερόμενης  Ακαδημίας των Σκοπίων, τα μέλη της οποίας πραγματοποίησαν έκτακτη συνεδρίαση για το θέμα αυτό.

«Η ‘μακεδονική’ γλώσσα είναι μια σλαβική γλώσσα  η οποία έχει τη συγκριτική γραμματική των σλαβικών γλωσσών, όπως δημοσιεύθηκε μετά το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο», επισημαίνει το κείμενο.

Η Ακαδημία ισχυρίζεται  ότι «όπως σημειώνεται στην κυρίαρχη επιστημονική θεωρία για την καταγωγή της παλιάς σλαβικής γλώσσας, η οποία θεσπίστηκε από επιφανείς γλωσσολόγους, η «σλαβική-μακεδονική» γλώσσα ομιλείται στο έδαφος της Μακεδονίας από τους Σλάβους που ήρθαν στη Μακεδονία, ιδιαίτερα στην περιοχή της Θεσσαλονίκης και αποτελεί τη βάση της πρώτης γραπτής σλαβικής γλώσσας – της παλιάς σλαβικής»

*(«μακεδονική» κατά τους Σκοπιανούς)
Διαβάστε περισσότερα » »

"ΕΞΩ ΟΙ ΜΑΣΩΝΟΙ ΑΠ' ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ" ΦΩΝΑΖΑΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΟΝ ΠΑΠΟΥΛΙΑ!


Βρήκαμε αυτό το βίντεο με τις αποδοκιμασίες και το κράξιμο πολιτών στον Παπούλια:





Τα θερμά μας συγχαρητήρια στους συμπατριώτες μας για την μαχητικότητά τους και τις ενοχλητικές αλήθειες που λένε!

Και στην μετάδοση της ΕΡΤ, περίπου στο 0: 55 ακούγεται το σύνθημα "ΕΞΩ ΟΙ ΜΑΣΩΝΟΙ ΑΠ' ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ", να συνοδεύει την αποχώρηση του...αδικημένου Προέδρου:




Μαζί με το "ΠΡΟΔΟΤΗ" που τον φώναζαν, προφανώς ήταν τα συνθήματα που ενόχλησαν περισσότερο την...γλάστρα των 30 χιλιάδων ευρώ μηνιαίως!

Άραγε αυτά τα συνθήματα να τα φώναξαν αναρχοκομμουνιστές, όπως λένε κάποιοι γελοίοι; Ή ΜΗΠΩΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ;

Πάντως είναι βέβαιο, πως ο Παπούλιας δεν θίχτηκε από το "κλέφτες", αλλά από τα υπόλοιπα: Γι'αυτό σηκώθηκε κι έφυγε, γι'αυτό και τα παπαγαλάκια ανέλαβαν συντονισμένη εκστρατεία λάσπης εναντίον του κόσμου! 

Βλέπετε, ακούστηκαν...απαγορευμένοι χαρακτηρισμοί για τους πολιτικάντηδες!
Διαβάστε περισσότερα » »

Πάμε για παγκόσμιο πόλεμο πολιτικών με τους τραπεζίτες.

Οι πολιτικοί της Ευρώπης φαίνεται πως σιγά σιγά ξυπνάνε και βλέπουν πως για την κατάσταση στην παγκόσμια οικονομία,για την κατάσταση στην οποία κινδυνεύει να περιέλθει το ευρώ και για την κατάσταση στην Ελλάδα ,ευθύνεται ...κατά πολύ οι τραπεζίτες.Έτσι αποφασίζουν να τους "βάλουν χέρι".
Ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε , σε συνέντευξη του που θα δημοσιευθεί τη Δευτέρα στο Spiegel, στέλνει σαφή προειδοποίηση προς τις Τράπεζες, λέγοντας ξεκάθαρα πως αν δεν αποδεχθούν το κούρεμα, τότε υπάρχει και άλλος δρόμος.
"Παρόλο που η Ευρώπη προτιμά ένα εθελοντικό «κούρεμα» του χρέους από τις τράπεζες,δεν αποκλείεται ν΄ακολουθηθεί και ένας λιγότερο συναινετικός δρόμος" λέει . Και αυτό μεταφράζεται πως σε περίπτωση που δεν επέλθει συμφωνία, όλα τα σενάρια είναι ανοιχτά, ανάμεσα στα οποία και το ενδεχόμενο της ανεξέλεγκτης χρεοκοπίας. Το χειρότερο δηλαδή σενάριο για τις τράπεζες,γιατί σε αυτή την περίπτωση τα χάνουν όλα.


Ο Σόιμπλε, σε προδημοσίευση της συνέντευξης του, τονίζει πως η Ευρώπη έχει μακρύ δρόμο να διανύσει ακόμα ώστε ν’ αντιμετωπίσει την κρίση χρέους του ευρώ. Σημειώνει ωστόσο, πως «η πιθανότητα να πετύχουμε έχει αυξηθεί από την περασμένη εβδομάδα».

Διαβάστε περισσότερα » »

Εθαψαν "ψηφιακή κιβωτό" για να τη σώσουν από το τέλος του κόσμου;

Διαβάζοντας πριν από μήνες την είδηση, ότι κάποιοι έθαψαν το "ψηφιακό γονιδίωμα" του ανθρώπου για να το σώσουν σε περίπτωση που έρθει το τέλος του κόσμου, το μυαλό μας πήγε σε λάτρεις της συνωμοσιολογίας και της καταστροφολογίας! Κι όμως...
Στην ενέργεια αυτή προχώρησε ομάδα ευρωπαίων επιστήμονων! Σύμφωνα με τους ίδιους το κίνητρό τους δεν ήταν "ο φόβος για το τέλος του κόσμου", αλλά...
κάτι πολύ πιο τεχνοκρατικό: η ανησυχία τους ότι οι επόμενες γενιές δεν θα μπορούν να "διαβάσουν" τα δεδομένα και τις πληροφορίες που θα βρίσκονται σε "ξεπερασμένες" τεχνολογικες μορφές!


Η επίσημη εκδοχή για την αποθήκευση του "ψηφιακού γονιδιώματος"


Για να είναι λοιπόν σίγουροι ότι οι μελλοντικοί κάτοικοι του πλανήτη Γη, θα καταφέρουν να "ξεκλειδώσουν" ό,τι υπάρχει στα σημερινά ψηφιακά συστήματα αποθήκευσης, δημιουργησαν μια ψηφιακή "χρονοκάψουλα". Ενα κιβώτιο δηλαδή, μέσα στο οποίο τοποθέτησαν οδηγίες χρήσεως για το πώς θα "διαβάσει" κάποιος δεδομένα που βρίσκονται μέσα σε ένα σύγχρονο μέσο αποθήκευσης δεδομένων, ένα CD, ένα DVD ή σε άλλη συσκευή.


Η λογική τους ήταν ότι, από τη στιγμή που σχεδόν όλες οι πληροφορίες και γνώσεις του ανθρώπου βρίσκονται πια σε ψηφιακή μορφή, είναι βέβαιο πως οι μελλοντικές γενιές δεν θα έχουν προσβαση σε αυτές, χωρίς τα κατάλληλα εργαλεία αποκωδικοποίησης!


Και η συνωμοσιολογική πλευρά του θέματος!


Η "θεωρία συνωμοσίας" που θέλει τους επιστήμονες να προχώρησαν στην παραπάνω ενέργεια φοβούμενοι το "τέλος του κόσμου", ξεκινάει από την επιλογή του τόπου και του τρόπου που το έκαναν.


Η "ψηφιακή κιβωτός", κατασκευασμένη ώστε το περιεχόμενό της να είναι απόλυτα ασφαλές από κάθε κίνδυνο, "θαφτηκε" στην καρδιά των ελβετικών Άλπεων, σε ειδικό χώρο μέσα σε ένα δαιδαλώδες τούνελ!


Με τη συνοδεία ειδικών φρουρών, οι επιστήμονες μετέφεραν την "χρονοκάψουλα" μέσα σε ένα λαβύρινθο από υπόγεια τούνελ, σε μια κρύπτη. Το σφραγισμένο κιβώτιο φέρει κώδικα ασφαλείας, και είναι κλειδωμένο πίσω από μια πόρτα 3,5 τόνων!


Γιατί ήταν απαραίτητη η δημιουργία ψηφιακής "κιβωτού"!


Η πρωτοβουλία αυτή , κόστισε 15 εκατ. ευρώ, και εντάσσεται σε ένα τετραετές σχέδιο με την ονομασία "Planets", που έχει ως στόχο τη διατήρηση της ψηφιακής μνήμης της ανθρωπότητας!


Οι μελέτες δείχνουν ότι τα σημερινά μέσα αποθήκευσης, διαρκούν μόνο γύρω στα 20 χρόνια. Όπως εξήγησε στο πρακτορείο Ρόιτερς ο καθηγητής του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου της Βιέννης, Αντρέα Ράουμπερ, που συμμετείχε στην προσπάθεια, "σε αντίθεση με τα ιερογλυφικά που είναι σκαλισμένα σε κάποια πέτρα ή έχουν γραφτεί με μελάνι σε μια περγαμηνή, τα ψηφιακά δεδομένα έχουν ζωή ετών όχι χιλιετιών.


Οι επιστήμονες υπολόγισαν ότι σήμερα υπάρχουν γύρω στα 100 GΒ δεδομένων, δηλαδή περίπου 24 τόνοι βιβλίων, για κάθε κάτοικο του πλανήτη μας. Η συνεχής τεχνολογική εξέλιξη είναι πιθανό να οδηγήσει στην απώλεια αυτών των ψηφιακών πληροφοριών, λόγω αδυναμίας πρόσβασης σε αυτές, άρα στην απώλεια περίπου 3 δισ. ευρώ κάθε χρόνο!


Αν και κανείς δεν γνωρίζει το ακριβές σημείο "ταφής" της ψηφιακής "κιβωτού", έχουν αρχίσει ήδη οι προσπάθειες εντοπισμού του από ερευνητς που θεωρούν ότι "κάτι άλλο" κρύβεται πίσω από το πρόγραμμα αυτό!
Διαβάστε περισσότερα » »

Η Ιστορία της οικονομικής απάτης στην Ελλάδα σαν παραδειγμα για το πως η εβρ...... αράχνη απομυζα & την τελευται οικονομικη ικμαδα των λαων

Η εικονα είναι το γράφημα του οικονομικού χρέους της Ελλάδας.
ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΧΡΕΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
-Η Χούντα το 74 παραδίδει στον "Εθνάρχη" υγιές χρέος 330 εκατ. (υγιές διότι λόγω μεγάλης βιομηχανικής και αγροτικής ανάπτυξης το χρέος αυτο-εξοφλείτο).
-Ο "Εθνάρχης" μετατρέπει το χρέος μετά από 7 χρόνια σε 8ΔΙΣ
-Ο Ανδρέας κλείνει με δυο τρόπους (υπερ-πολλαπλασιασμός μισθών και εισφορών μέσα σε μια νύχτα & των απεργιών) όλες τις τεράστιες βιομηχανίες (ΙΖΟΛΑ, ΠΙΤΣΟΣ,

ΕΛΙΝΤΑ, ΠΕΙΡΑΪΚΟΙ ΠΑΤΡΑΪΚΗ, ΧΡΩΠΕΙ κτλ ), και εφαρμόζει το οικονομικό τερτίπι που λέγεται "EASY MONEY SYSTEM" σε επίπεδο κράτους, δηλαδή παίρνει δάνεια (από τις Εβραϊκές Τράπεζες του Ροκφέλερ που πρωτύτερα είχαν σχεδιάσει οργανώσει και χρηματοδοτήσει την δημιουργία του ΠΑΣΟΚ) και μοιράζει τα χρήματα στους πολίτες, δηλαδή γεμίζει την αγορά με χρήμα (όχι όμως υγιή αλλά δανεικά με ασύλληπτους τόκους). Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα για πρώτη φορά η Ελλάδα να καταναλώνει περισσότερα από αυτά που παράγει, βυθίζοντας την πολύ περισσότερο στο DEBT BASE BANKING SYSTEM.
Σκοπός του "Τσοβόλα δώστα όλα" δεν είναι η φιλανθρωπία, όπως πιστεύει ο πολύ μαλάκας λαός, αλλά στο ότι:
 1ον πρέπει να αρχίσει ο λαός τα μεγάλα έξοδα και να συνηθίσει στα μεγάλα έξοδα
 2ον πρέπει να "δέσει" την Ελλάδα με τα δάνεια στις ομόφυλες του Εβραϊκές Τράπεζες
 3ον και όλα αυτά γιατί; για να ενεργοποιηθεί εν καιρώ το "EASY MONEY SYSTEM" σε επίπεδο φυσικών προσώπων και πολύ αργότερα το "TIGHT MONEY SYSTEM" σε επίπεδο πρώτα φυσικών προσώπων και αργότερα σε επίπεδο Κράτους.
- Ο Μητσοτάκης βασιζόμενος στην κατάντια των ΔΕΚΟ που είχε φέρει ο Παπανδρέας θέλησε να αρπάξει την ευκαιρία και να τις "χαρίσει" σε ιδιώτες με το αζημίωτο φυσικά.
- ο Σημίτης (Ααρών Αβουρί) φέρνει την ομόφυλη του Εβραϊκή Goldman Sachs για να φτιάξει ένα SWAP (Δημιουργική Λογιστική) για να καλύψει το χρέος στα χαρτιά και να μπούμε στο Ευρώ. Η Goldman Sachs για αυτό το SWAP πήρε πάνω από 1 ΔΙΣ ευρώ από την Ελλάδα.
Ο Σημίτης λοιπόν κάνει την συμφωνία με την Goldman Sachs μέσω του Πέτρου Χριστοδούλου. (Ο Πέτρος Χριστοδούλου εκτός από την Goldman Sachs ήταν σύμβουλος και στην JP Morgan, γίνεται διευθυντής στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος.) Αυτό το SWAP ήταν και η βάση της δικαιολογίας της σημερινής κατάρρευσης διότι η Goldman Sachs γνώριζε τα βαθύτερα κατατόπια της Ελληνικής οικονομίας.
Το ερώτημα είναι όμως, γιατί οι Ευρωπαίοι εταίροι μας ενώ ξέρανε το κόλπο κάνανε τα στραβά μάτια;
Όπως μας ενημερώνει ένας Γερμανός οικονομολόγος, κάνανε τα στραβά μάτια διότι η Ελλάδα δεν είναι βιομηχανική χώρα, άρα δεν είναι ανταγωνιστής της Γερμανίας ή της Γαλλίας, ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ είναι μια καλή αγορά και ευκαιρία να κερδοσκοπήσουν επάνω μας, διότι θα μας δανείζανε με τόκο και τα δανεικά πριν φτάσουνε εδώ θα τα ξαναπαίρνανε πίσω λόγω VW, BMW, Mercedes, Opel, Audi, Bosch, Siemens, Miele, AEG, Lidl, Renault, Peugeot, Citroen, Carrefur, αγορά οπλικών συστημάτων κτλ...
Κοντεύοντας στο 2000 και όταν πια το "EASY MONEY SYSTEM" σε επίπεδο κράτους είχε φτάσει στο ζενίθ ( Η Ελλάς χρωστάει πάρα πολλά στις Εβραϊκές Τράπεζες) έπρεπε να εφευρεθεί ένας τρόπος να πάψει πια το "EASY MONEY SYSTEM" σε επίπεδο κράτους εφόσον πια τα πράγματα όδευαν καλά "δεμένα" και να περάσουμε στο άλλο επίπεδο δηλαδή το "EASY MONEY SYSTEM" σε επίπεδο φυσικών προσώπων.
Έτσι εφευρέθηκε το κόλπο το οποίο δεν ήταν άλλο από την μεγάλη απάτη του Χρηματιστηρίου, που όλοι ήδη έχουμε ξεχάσει.
Σκηνοθέτησαν λοιπόν εικονικά κέρδη και μέσω πάντα των υποχείριων ΜΜΕ κατόρθωσαν να κάνουν ακόμα και τους βοσκούς επάνω στα ψηλότερα βουνά να κατεβαίνουν στην τηλεόραση του καφενείου για να δουν τις μετοχές τους...
Όταν το 99% του Ελληνικού προβατικού λαού είχε παίξει στο χρηματιστήριο και ή όλη κατάσταση είχε φτάσει στο ζενίθ, ήρθε η ώρα του Σόρρος. Σκάει μύτη ο Σόρρος και ξεκινάει το κατρακύλισμα. Με αποτέλεσμα να πάρουν όλα τα λεφτά του προβατικού λαού που νωρίτερα τους τα είχαν δώσει με "EASY MONEY SYSTEM" σε επίπεδο κράτους μέσω του Ανδρέα. Ο σκοπός όμως δεν είχε ολοκληρωθεί, ίσα ίσα μόλις ξεκινούσε.

Ανακεφαλαίωση:

 Ο Ανδρέας Μινέικο Παπανδρέου είχε ενεργοποιήσει το "EASY MONEY SYSTEM" σε επίπεδο κράτους (δηλαδή έπαιρνε δάνεια και τα μοίραζε στην αγορά (με το αζημίωτο βέβαια) καταχρεώνοντας-δεσμεύοντας το Ελληνικό κράτος στις Εβραϊκές Τράπεζες).
 Tο 2000, Σημίτης και Σόρρος, τραβάνε όλο το χρήμα που είχε διοχετεύσει ο Παπανδρέας μέσω του χρηματιστηρίου, με αποτέλεσμα να μένει η Ελλάδα-αγορά χωρίς ρευστό αλλά με τεράστιους τόκους δάνειων του Ανδρέα να μας βαραίνουν.
 Ήταν καιρός για το "EASY MONEY SYSTEM" σε επίπεδο φυσικών προσώπων. Δεδομένου λοιπόν ότι ρευστό στην αγορά από τα κρατικά δάνεια πια δεν υπάρχει, (αφού τα πήραν πίσω αφήνοντας βέβαια τα χρέη από τους τόκους), οι ανάγκες των μικρομάγαζων για ρευστό και των ανθρώπων να αγοράσουν μια κατοικία ήταν πάντα δεδομένη, εμφανίζονται ως απομηχανής θεός (Ιεχωβας) οι Τράπεζες, οι οποίες ανοίγουν τις κάνουλες ενεργοποιώντας έτσι το "EASY MONEY SYSTEM" σε επίπεδο φυσικών προσώπων. Δηλαδή οι Τράπεζες αρχίζουν και ρίχνουν ρευστό στην αγορά, αυτήν την φορά μέσω των φυσικών προσώπων.


Ήταν λύση αυτή για να ορθοποδήσουμε; φυσικά και όχι.


Σκοπός ήταν να φτάσει η κατάσταση σε κάποιο σημείο, να κλείσει ένας Χ χρονικός κύκλος για να προχωρήσουν στο επόμενο στάδιο το οποίο λέγεται "TIGHT MONEY SYSTEM" σε επίπεδο φυσικών προσώπων


Έχουμε 3 δεδομένα:

 Mας βαραίνουν κρατικά χρέη από τα δάνεια του Ανδρέα, ΑΡΑ μπαίνουν τρελοί φόροι σε όλες τις συναλλαγές, υποτίθεται για να ξεχρεώσουμε, αυτό σημαίνει ακρίβεια
 Υγιές ρευστό στην αγορά δεν υπάρχει, παρά μόνο τα χρήματα των Τραπεζών, τα οποία είναι με τοκογλυφικούς όρους, στην ήδη κατεστραμμένη αγορά
 Οι τιμές των κατοικιών από το 1993 έχουν 10πλασιαστεί λόγω φορολογίας και μόνο, οπότε τα βάρη στους πολίτες-πρόβατα αβάσταχτα.
Ήταν καιρός για το τελικό "TIGHT MONEY SYSTEM" σε επίπεδο κράτους
ΠΡΩΤΟ ΒΗΜΑ: Πριν ένα χρόνο 2009, οι τράπεζες ξαφνικά κλείσανε τις κάνουλες των δανείων... ντόμινο η οικονομική δυσχέρεια.
ΤΕΛΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ:
Ο Καραμανλής το μόνο σωστό πράγμα, που έκανε στην ζωή του, ήταν να κλείσει την συμφωνία με την Ρωσία για τον Αγωγό Μπουργκας - Αλεξανδρούπολης.
Αυτό στους Εβραίους της Αμερικής έκανε ασύλληπτο κακό (άρα καλό για εμάς) διότι:
 Θα κερδίζαμε χρήματα υγιή ξανά, μετά από 30 χρόνια.
 Ποιος θα τολμούσε να πειράξει τα συμφέροντα του Πούτιν;
 Αν το παραμύθι "μπαμπούλας Τουρκία" κατέρρεε, τα κέρδη και η επιρροή των Εβραίων εξ Αμερικής θα εξανεμιζόταν, διότι αφενός δεν θα μας δάνειζαν πλέον αυτοί, θα σταματούσαμε να αγοράζουμε οπλικά συστήματα από αυτούς (στην Ε.Ε. αγοράζουμε οπλικά συστήματα από Αμερική τόσα όσα οι υπόλοιπες χώρες της Ε.Ε. μαζί), και ότι σε καιρό πολέμου οι Αμερικάνοι δεν θα μπορούσαν να μας επηρεάσουν εφόσον τα οπλικά συστήματα δεν ήταν δικά τους.
Αυτοί και πολλοί άλλοι λόγοι ήταν, που έπρεπε να πέσει ο αποτυχημένος Καραμανλής, και στην θέση του να έρθει ο Εβραίος Τζέφρυ Γεώργιος Μινέικο Τσαντ Παπανδρέας.
 Στον προεκλογικό αγώνα ο Καραμανλής ουσιαστικά με τις δηλώσεις του δείχνει στον λαό να ψηφίσει Τζέφρυ, (σκεφτείτε τι απειλές δέχθηκε για να το κάνει αυτό), ο Τζέφρυ υπόσχεται χρήμα στον λαό (Τσοβόλα ξαναδώστα όλα) και ο μαλάκας λαός παραβλέπει τις προεκλογικές θέσεις του ΠΑΣΟΚ στα εθνικά θέματα (πράγμα που φανερώνει τα πάντα) γιατί το σκατένιο του μυαλό μένει στις απατηλές υποσχέσεις για χρήματα.
 Ο μαλ…..ας λαός ψηφίζει Τζέφρυ και εκεί ξεκινάει το μεγάλο πανηγύρι...
 Και ενώ προεκλογικά υπόσχεται χρήματα στον λαό με το που βγαίνει λέει το αντίθετο ισχυριζόμενος ότι δεν γνώριζε, αλλά τον διαψεύδουν άμεσα πρόσωπα που τον είχαν ενημερώσει προεκλογικά όπως ο Προβόπουλος και ο Αιβαλιώτης. Δεν νομίζεται ότι θα έπρεπε να τα γνώριζε, για πρωθυπουργός πάει όχι για περιπτεράς. Στην καλύτερη είναι ανόητος και ανεύθυνος στην χειρότερη ήξερε καλά τι έκανε με δόλο.
 Ο Τζέφρυ, 30 ημέρες πριν τις εκλογές, και ενώ είμαστε στην προεκλογική περίοδο, πηγαίνει στην Αμερική, στον Κλίντον. Κανένα μέσο των media δεν το αναφέρει (!) τι πήγε να κάνει στην Αμερική; τι είπε με τον Κλίντον; με ποιους συναντήθηκε και τι σχεδίασε; διότι για καφέ στην Αμερική σε καιρό προεκλογικής εκστρατείας δεν νομίζω να πήγε...
 Κατ αρχήν προσλαμβάνει την ίδια Εβραϊκή Εταιρεία που ανέλαβε την καμπάνια του Ομπάμα για να κάνει την καμπάνια του ΠΑΣΟΚ
 Με το που γίνεται πρωθυπουργός ΞΑΦΝΙΚΑ ξεχνάει το "λεφτά υπάρχουν", ΞΑΦΝΙΚΑ θυμάται ότι "λεφτά δεν υπάρχουν", ΞΑΦΝΙΚΑ όλοι θυμούνται ότι η Ελλάδα δεν τα πάει καλά με τα δημοσιονομικά, ΞΑΦΝΙΚΑ οι τράπεζες και τα markets θυμούνται ότι δεν τα πάμε καλά
 Όπως μας ενημερώνει ο οικονομικός δημοσιογράφος των Financial Times του Λονδίνου, Μάρτιν Σαντμπου, ότι στο τέλος του 2009 το Ντουμπάι ανακοίνωσε μια αναδιάρθρωση της οικονομίας του, που τρόμαξε τους επενδυτές και δημιούργησε πολλές αμφιβολίες όλων των κρατικών τίτλων και την ίδια στιγμή η Ελληνική Κυβέρνηση ομολόγησε από μόνη της ότι τα στοιχεία για το έλλειμμα της Ελλάδας είχαν παραποιηθεί, που ήταν η αιτία να ανοίξουν οι ασκοί του Αιόλου.
 Παράλληλα το περιοδικό FOCUS βγάζει εξώφυλλο την Αφροδίτη να κάνει την χειρονομία λέγοντας λίγο πολύ ότι δουλεύουν οι Γερμανοί για να ταΐζουν τους τεμπέληδες Έλληνες. Την ίδια στιγμή ο Γερμανός οικονομολόγος Ότμαρ Ίσιγκ υποστηρίζει ότι δεν πρέπει να δοθεί από την Ε.Ε. υποστήριξη στην Ελλάδα γιατί έχουμε φάει πολλά (εν μέρη έχει δίκιο, τα πολλά όμως τα έχουν φάει οι ΠΑΣΟΚΟ- ΝΔ –ΚΚΕ -ΣΥΡΙΖΙΤΕΣ και κάποιοι μεγαλοκαρχαρίες και όχι ο λαός).
 Ας δούμε το παρασκήνιο όμως, ο ιδιοκτήτης του περιοδικού FOCUS, Hubert Burda ιδιοκτήτης του Hubert Burda media με 250 περιοδικά, τηλεόραση κτλ, είναι μεταξύ πολλών άλλων, μέλος οικονομικών funds. Μέσω των ΜΜΕ και της παραπληροφόρησης πιέζει να ΜΗΝ πάρει η Ελλάδα οικονομική βοήθεια από την Ε.Ε. ότι δηλαδή κάνει και ο Γερμανός οικονομολόγος Ότμαρ Ίσιγκ.
 Αυτό που ξεχάσαν να μας πουν οι δυο κύριοι, είναι ότι διατελούν σύμβουλοι της Goldman Sachss, της JP Morgan και της Deutsche Bank.
 Αν καταφέρνανε να πείσουνε οι δυο κύριοι αυτοί, να μην πάρουμε χαμηλότοκα δάνεια από την Ε.Ε. αναγκαστικά θα έπρεπε να πάρουμε δάνεια με μεγαλύτερο τόκο από τις Goldman Sachs, JP Morgan, Deutsche Bank με τον τρόπο που θα εξηγήσουμε παρακάτω. Εδώ ξανασυναντάμε την Goldman Sachs που είχε φέρει ο Σημίτης για εκείνο το SWAP που προείπαμε. Οι κύριοι (Burda & Issing) ουσιαστικά μας στέλνουν στα δόντια τους, είναι αυτοί όμως οι κύριοι υπαίτιοι ή απλά παίζουν ως κομπάρσοι στο ίδιο θέατρο;

ΟΜΠΑΜΑ και Δολάριο


Ο Ομπάμα τύπωσε στα δυο περίπου χρόνια που είναι στην εξουσία δολάρια όσα δεν είχε τυπώσει η Αμερική από τον Β/ Παγκόσμιο μέχρι την ημέρα που εξελέγη. Αυτό το πληθωριστικό δολάριο δεν έχει αξία και πρέπει να αποκτήσει. Ο μόνος τρόπος να αποκτήσει είναι να κλέψει αξία από κάποιο άλλο νόμισμα το οποίο έχει αξία, ποιο θα μπορούσε να είναι αυτό;;;; φυσικά το Ευρώ.



http://e-dromos.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=88:------goldman -sachs-&catid=22:2010-02-11-18-17-32&Itemid=51


Η Γαλλική εφημερίδα LE MONDE σε άρθρο της λέει: ¨Στην Ευρώπη η Goldman Sachs στρατολογεί ισχυρά πρόσωπα για να εγκαθιδρύσει την δική της ισχύ" και μέσα στο άρθρο λέει ότι "τοποθετήσανε" τον Πέτρο Χριστοδούλου σε σημείο κλειδί για να φέρουν εις πέρας τα σχέδια τους.


http://www.lemonde.fr/cgi-bin/ACHATS/acheter.cgi?offre=ARCHIVES&type_item=ART_AR CH_30J&objet_id=1116394


Μετά την συνάντηση λοιπόν ο γνωστός από τα παλιά Πέτρος Χριστοδούλου, που αναφέραμε στην αρχή, διορίστηκε ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΕΟΥΣ (ΟΔΔΗΧ), δηλαδή ο Παπανδρέας μετά το γεύμα στο Πεντελικόν με την Goldman Sachs διόρισε το στέλεχός της (τον Χριστοδούλου) να διαχειριστεί τα χρέη μας...


Νωρίτερα από όλα αυτά η Goldman Sachs η JP Morgan και η Deutsche Bank έβγαλαν στην αγορά ένα "προϊόν", ζητώντας επενδυτές, ζητώντας τους να τζογάρουν στην κατάρρευση και χρεοκοπία της Ελλάδας.


Μετά η Deutsche Bank έβγαλε μια έκθεση ότι η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να αποπληρώσει τα χρέη της. Την ίδια στιγμή κινητοποιείται το τμήμα των CDS (Credit Default Swaps- ασφάλιση χρεών σε περίπτωση μη αποπληρωμής) της ίδιας τράπεζας και ζητάει μεγαλύτερα ασφάλιστρα από την Ελλάδα. Ξεκινάνε τα ΜΜΕ να παίζουν τον ρόλο "παπαγαλάκια" και η κοινή γνώμη χάφτει ότι η Ελλάδα πάει για πτώχευση. Έτσι τα CDS μεγαλώνουν και οι έξυπνοι με έναν ταχυδακτυλουργικό τρόπο κερδοσκοπούν με τον εξής απλό τρόπο: Δανείζονται (το έκανε η Μέρκελ, ναι είναι αυτοί που δουλεύουν για να καθόμαστε εμείς...)με 3% και αυτά τα χρήματα τα δανείζουν σε εμάς με 7% η διαφορά αυτή (4%) είναι τα SPREADS (σημείωση: Goldman Sachs, JP Morgan και η Deutsche Bank ελέγχουν το 95% των CDS παγκοσμίως)


Περιέργως τα funds του Σόρρος "προέβλεψαν" ότι το δολάριο θα έρθει 1/1 με το ευρώ... (εμ από προφήτες ξέρουν οι Εβραίοι)


ΔΝΤ


Το υποτιθέμενο κρατικό χρέος μας ήταν 320 ΔΙΣ (χώρια αυτά που χρωστάνε οι Έλληνες ως φυσικά πρόσωπα στις τράπεζες μέσω καταναλωτικών, στεγαστικών, επιχειρηματικών και πιστωτικών καρτών- που είναι 280 ΔΙΣ)


Από αυτά τα 320 ΔΙΣ το 60% είναι σε κρατικά ομόλογα. Κρατικά ομόλογα σημαίνει ότι το κράτος βγάζει ομόλογα, και μέσω κάποιας τράπεζας ο επενδυτής τα αγοράζει με σκοπό κάποιο κέρδος, ΑΡΑ ενώ φαίνεται ως χρέος ΔΕΝ είναι χρέος, αφού ο επενδυτής έχει πληρώσει την τράπεζα γι αυτά.

Αυτό σημαίνει ότι εφόσον δεν τα χρωστάμε, κανείς δεν έχει αξίωση να μας ζητήσει κάτι ως αντάλλαγμα.

Με τις υπογραφές στο ΔΝΤ όμως, ο Γεώργιος Τζέφρυ Τσαντ Μινέικο Παπανδρέου με δεκανίκι τον Καρατζαφέρη ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΕ αυτά τα 200 ΔΙΣ (60%) του χρέους- ομολόγων από ανύπαρκτα σε υπαρκτά, και εφόσον τώρα είναι υπαρκτά ζητάνε αξιώσεις αυτοί στους οποίους χρωστάμε...


Πόσο τυχαίο είναι το γεγονός ότι ο Παπανδρέας το πρώτο πράγμα που έκανε ως πρωθυπουργός ήταν να καταμετρήσει και να κοστολογήσει την κρατική περιουσία που Ώ! Τι ειρωνεία, ήταν όσο και το έλλειμμά μας;;;;;;;


ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΓΙΑΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΘΕΣΗ;;;;;;;


ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ όπως μας ενημερώνει ο Δελαστίκ στην Ε.Ε. είμαστε οι 7 σε χρέος, στην Ευρώπη πάρα πολύ πίσω, και δεν χρωστάμε περισσότερα από τις ΗΠΑ ή την Ιαπωνία.


Ενδεικτικά αναφέρω ότι η Ιταλία χρωστάει 1,4 ΤΡΙΣ, η Ισπανία 1,1 ΤΡΙΣ, η Ιρλανδία 870 ΔΙΣ, κτλ κτλ...

Οι Βέλγοι και οι Ολλανδοί που ήρθαν εδώ για επίβλεψη, οι χώρες τους χρωστάνε περισσότερο από ότι εμείς...

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11826&subid=2&pubid=10202891


ΤΕΛΙΚΟΣ ΣΤΟΧΟΣ


Κάπου ανέφερα ότι ο Παπανδρέου προεκλογικά είχε πει τις προθέσεις του στα εθνικά θέματα, είπε ψέματα μόνον όσον αφορά τα οικονομικά, ο λαός δεν έδωσε καμία σημασία στα εθνικά και περίμενε να τους δώσει χρήματα, που φυσικά δεν έδωσε.


Το ένα θέμα με το άλλο (εθνικά θέματα και οικονομικά) έχει άμεση σχέση και ας μην το αντιλαμβάνεται το σκατένιο μυαλό του ψεύτη κλέφτη απατεώνα νέο Έλληνα Ρωμιού.


Ο Στόχος είναι να έρθουν στην Ελλάδα αλλοδαποί, τους οποίους τους στέλνουν οι Τούρκοι σε συνεργασία με τις κυβερνήσεις, ιθαγένεια, γεννάνε, υπογεννητικότητα εμείς, σε 2 γενεές εξαφανιζόμαστε, σύμφωνα με την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία, θα ψηφίζουν και ενώ θα είναι πλειοψηφία θα βγάζουν τους δικούς τους δημάρχους, νομάρχες, εμείς θα εξαφανιζόμαστε. Σκεφτείτε λοιπόν Σκοπιανούς να ψηφίζουν τους δικούς τους στην Φλώρινα, τους Αλβανούς να ψηφίζουν τους δικούς τους στα Ιωάννινα, στην Θράκη θα γίνει σε απόλυτους αριθμούς τι έχει αν γίνει…


Μέχρι τότε θα παίξει "συνεκμετάλλευση" στο Αιγαίο, δηλαδή παραδίνουμε το Αιγαίο στους Τούρκους, ήδη η Θράκη είναι στα χέρια τους (έχουν βγάλει και σημαία) και απλά περιμένουν να κυλήσει ο χρόνος για να σβήσουμε.


Το τελικό "TIGHT MONEY SYSTEM" σε επίπεδο κράτους και φυσικών προσώπων έχει σαν αποτέλεσμα να μας πάρουν τον τεράστιο ορυκτό πλούτο (http://www.youtube.com/watch?v=1rKoxplF3jk & http://www.youtube.com/watch?v=ZliJC8wmrYI,) και να τους χρωστάμε και από πάνω και όλα αυτά για να μην βγάλουμε άχνα...


Φοβούνται την άχνα...

Ο Παπανδρέας ένα μήνα μετά την εκλογή του, έχει γεύμα στο ξενοδοχείο "Πεντελικόν" στην Κηφισιά με τον Εβραίο πρόεδρο της Goldman Sachs Γκαρυ Κοεν, τον επικεφαλή των οικονομικών ερευνών της εταιρείας, τον εν Ελλάδι αντιπρόσωπο τους, την Κατσέλη, τον Δρούτσα (εκ των μαγείρων του σχεδίου Αναν) και τον Παπακωνσταντίνου. Ένας πρωθυπουργός δέχεται στο μέγαρο Μαξίμου, τι δουλειά έχει στο Πεντελικόν; Μα διότι εκεί μπορούν να μην δώσουν αναφορά σε κανέναν το τι είπαν και συμφώνησαν, διότι δεν επιβάλλεται να καταγραφεί πουθενά επίσημα το γεγονός αυτό, σε αντίθεση με το αν η συνάντηση γινόταν στο Μαξίμου.
Διαβάστε περισσότερα » »

Επιδοκιμασία των θέσεων για μειονότητες «Τούρκων, Μακεδόνων» από τους Οικολόγους Πράσινους

tremopoulos-01Δείτε το Video: Για άλλη μία φορά οι Οικολόγοι Πράσινοι και ο Ευρωβουλευτής Μ. Τρεμόπουλος απέδειξαν τις αληθινές τους προθέσεις έναντι των Ελλήνων πολιτών που τους ψήφισαν και πιθανόν να μην γνωρίζουν σε βάθος τις απόψεις τους και έναντι των υπολοίπων Ελλήνων πολιτών που δεν τους ψήφισαν αλλά πιστεύουν ότι οι άνθρωποι αυτοί της οικολογίας θα μπορούσαν να είναι μία εναλλακτική πολιτική πρόταση.

Κατά την διάρκεια του 8o Τακτικού Συνεδρίου των Οικολόγων Πράσινων συμμετείχε και ο εκπρόσωπος του Παρατηρητηρίου των Συμφωνιών του Ελσίνκι, Παναγιώτης Δημητράς, ο οποίος έκλεισε τον χαιρετισμό του με την ακόλουθη τοποθέτηση « … διεκδικείτε την πρόσληψη αλλοδαπών και Ρομά στην αστυνομία για την αποτελεσματικότερη λειτουργία της. Υποστηρίζετε συστηματικά τις εκθέσεις των οργάνων για τα ανθρώπινα δικαιώματα του Συμβουλίου της Ευρώπης και του ΟΗΕ. Γι’ αυτό και προσδοκάμε πως θα αγωνιστείτε μαζί μας για να εφαρμοστούν οι συστάσεις τους και για τις εθνικές μειονότητες που αποτελούν “ταμπού” στην Ελλάδα, τους "Τούρκους" και τους "Μακεδόνες"».

Μόλις ολοκλήρωσε τον χαιρετισμό του ο Π. Δημητράς το προεδρίο του συνεδρίου, στο οποίο συμμετείχε και ο Μ. Τρεμόπουλος, χειροκρότησε την τοποθέτηση του Δημητρά χωρίς να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο για την προτροπή του για εφαρμογή των "συστάσεων" για τις εθνικές όπως τις ονόμασε μειονότητες των «Τούρκων» και των «Μακεδόνων».

Οι θέσεις του Π. Δημητρά είναι γνωστές και έχουν δημοσιευτεί πολλές φορές. Όμως ο Μ. Τρεμόπουλος ως Έλληνας πολίτης και ευρωβουλευτής θα πρέπει να απαντήσει σε αυτούς που τον ψηφίζουν ή σε αυτούς που σκέφτονται να τον ψηφίσουν, εάν υιοθετεί τις θέσεις του τουρκικού βαθέως κράτους περί Τούρκων για την μουσουλμανική μειονότητα όπως σύμφωνα με τη συνθήκη που η Τουρκία έχει υπογράψει ονομάζεται και των θέσεων για την "μακεδονική μειονότητα" του περιθωριακού, φασιστικού, απολυταρχικού καθεστώτος Γκρουέφσκι που ακόμα και η ΕΕ και οι ΗΠΑ θεωρούν ότι η εθνικιστική του παράνοια έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο.

Ακόμα και εάν πιστέψουμε ότι οι προθέσεις του Μ. Τρεμόπουλου πηγάζουν από τα ανθρωπιστικά του αισθήματα για όλες αυτές τις «κοινωνικά αδικημένες ομάδες» θα άξιζε τον κόπο οι Οικολόγοι Πράσινοι και ο Ευρωβουλευτής Τρεμόπουλος να αφουγκραστούν τα αληθινά προβλήματα των Πομάκων της Θράκης οι οποίοι ποσώς τους ενδιαφέρει η ιδεοληψία των Οικολόγων Πράσινων, αλλά η πραγματικότητα και η πραγματικότητα είναι ότι δεκάδες χιλιάδες συμπολίτες μας ζούν υπο τον φόβο όχι του ελληνικού αλλά του τουρκικού κράτους.

Γιατί πολύ απλά αν κάποιος δεν είναι ευνοούμενος του προξενείου ή πράξει κάτι που είναι αντίθετο με τα συμφέροντα του προξενείου τότε τίθεται στο περιθώριο και μπαίνει στην μαύρη λίστα. Για του λόγου το αληθές πριν από μερικούς μήνες ο εκδότης της εφημερίδας «Μπουλτέν» είχε δημοσιεύσει ένα άρθρο για αυτόν ακριβώς  τον ρόλο του προξενείου.

Γράφει λοιπόν ο Σαλήμ Αχμέτ εκδότης της εφημερίδας «Μπουλτέν» : «…Αυτό που μας λυπεί περισσότερο είναι το οικονομικό εμπάργκο και οι διακρίσεις που εφαρμόζει στον μειονοτικό Τύπο ο Πρόξενος της T.C. στην Κομοτηνή, Μουσταφά Σάρνιτς. Είναι κρίμα αλλά από τότε που ανέλαβε καθήκοντα, πριν τρία χρόνια, ακολουθεί μια πολιτική διακρίσεων σε βάρος της εφημερίδας «Μπουλτέν», στερώντας από την εφημερίδα μας κάποιες από τις δυνατότητες που παρέχονται από την Τουρκία σε άλλες μειονοτικές εφημερίδες» (http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=23259&Itemid=86).

Τα παραπάνω λόγια δημοσιεύτηκαν από την ιστοσελίδα μας αλλά και από άλλες ιστοσελίδες στην Ελλάδα οπότε κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι δεν είναι γνωστά. Όπως φαίνεται όμως συγκεκριμένοι πολιτικοί χώροι έχουν επιλεκτική μνήμη και γνώση και πάνω από όλα επιλεκτική ευαισθησία.

Βλέπετε  όπου κάνει αισθητή την παρουσία του το τουρκικό κράτος τα δικαιώματα των ανθρώπων που καταπατώνται από αυτό, μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα στις προτεραιότητες των μαχητών της "Ελευθερίας της Δικαιοσύνης και της καταπολέμησης των κοινωνικών και άλλων αδικιών".

Ακολουθεί το βίντεο με τις δηλώσεις του Π. Δημητρά και τα χειροκροτήματα επιβράβευσης των θέσεων του Π. Δημητρά από τον Μ. Τρεμόπουλο. Η εικόνα μιλά μόνη της.



πηγή
Διαβάστε περισσότερα » »

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΤΣΙΡΑ ΣΤΟΝ ΧΡ ΚΩΝΣΤΑ

Απάντηση στον Χρήστο Κώνστα δημοσιογράφο του Alter για την παρέμβασή μου στην εκπομπή “Αθέατος Κόσμος” στις 25/10/2011 αποκλειστικά στο Mediasoup

Αγαπητέ κύριε Κώνστα.


Κατ' αρχήν οφείλω να σας συστηθώ καθώς δεν με γνωρίζετε από ότι φαίνεται.


Ονομάζομαι Γιάννης Κότσιρας, είμαι τραγουδιστής, Έλληνας πολίτης και δεν φέρω καμία κομματική ταυτότητα. Γεννήθηκα το 1969 και εργάζομαι από τα 14 μου χρόνια άλλοτε ως σερβιτόρος, άλλοτε ως πωλητής, άλλοτε ως ηλεκτρολόγος και εργάτης σε εργοστάσιο και τα τελευταία 21 χρόνια ως τραγουδιστής. Το τελευταίο και ιδιαίτερα τα 21 χρόνια, δεν τα αγοράζεις, ούτε με ομόλογα, ούτε με δάνεια. Απλά τα κερδίζεις, με σκληρή δουλειά και με καθημερινή ψηφοφορία από τον κόσμο.


Πραγματικά απορώ πως συνδυάζετε την συμμετοχή μου στις μαζικότερες, μεταπολιτευτικά, διαδηλώσεις, με την υποστήριξή μου στην Ελλάδα των λαμογιών και των φοροφυγάδων.


Απορώ πως κατ' επέκταση συνδυάζετε τη συμμετοχή εκατοντάδων χιλιάδων αν όχι εκατομμυρίων ανέργων, συνταξιούχων, εργαζομένων με αυτούς.


Εντελώς πληροφοριακά δεν έζησα ποτέ από κοντά αυτή την Ελλάδα των λαμογιών, διότι λόγω ήθους και χαρακτήρα φρόντιζα πάντα να αποφεύγω τις “κακές” παρέες ακόμη και με επαγγελματικό κόστος και ακόμη όταν ήταν πολύ εύκολο και δελεαστικό να μετέχω σε αυτές. Ίσως να έπρεπε να απευθυνθείτε σε κάποιους άλλους που την ξέρουν καλύτερα και που λόγω της ιδιότητάς σας ως δημοσιογράφος σε οικονομικά θέματα, προφανώς θα τους γνωρίζετε καλύτερα.


Όμως αγαπητέ κύριε Κώνστα, ξεχνάτε θαρρώ, πως συνεχίζουμε να ζούμε στην Ελλάδα των λαμογιών και των φοροφυγάδων και όπως επίσης ξεχνάτε πως υπήρξε και η Ελλάδα χωρίς τα λαμόγια αλλά και ευελπιστούμε και στην Ελλάδα του μέλλοντος. Το εάν εσείς κρίνετε πως η Ελλάδα του μέλλοντος θα υπάρξει διατηρώντας τα ήδη υπάρχοντα λαμόγια και μόνο μέσα από τα λαμόγια της Ευρωπαϊκής ένωσης αλλά και της σημερινής διακυβέρνησης, αυτό είναι μια δική σας άποψη καθόλα σεβαστή. Εγώ πάλι επιθυμώ να οραματίζομαι την χώρα μου μακριά από υποθηκευμένες χώρες, λαμόγια, φοροφυγάδες, εθνικούς τοκογλύφους και οικονομικούς εγκληματίες.


Κανένας δεν μου απάντησε στην εκπομπή γιατί ενώ οι “τρελοί” οικονομολόγοι που υποστηρίζουν την έξοδο από το Ευρώ, έχουν πέσει μέσα σε όλες τους τις προβλέψεις, εσείς επιμένετε να θέλετε να πιστεύουμε σε μία Κυβέρνηση και μία τρόικα, που έχει πέσει εντελώς έξω σε ότι κι αν έχει πει και μας έχει πήξει στο ψέμα και την παραπληροφόρηση.


Κανένας δεν μου απάντησε γιατί η Κυβέρνηση κάνει ακριβώς αυτά που καταδίκαζε στις προεκλογικές της δεσμεύσεις. (ΔΝΤ,κουρέματα, δάνεια και πολλά πολλά άλλα)


Κανείς δεν μου απάντησε γιατί με αποφάσεις τους εξαθλιώνουν τις σημαντικότερες παραγωγικές μονάδες της χώρας όπως η αγροτική παραγωγή, η βαριά βιομηχανία, ο τουρισμός, το περιβάλλον και πολλά άλλα.


Κανείς δεν μου απάντησε για το θέμα της υποθήκευσης της Εθνικής Κυριαρχίας και του Εθνικού πλούτου της Ελλάδας, για δάνειο που αφορούσε σε τόκους και όχι στις πραγματικές ανάγκες της χώρας μου.


Κανείς δεν μου απάντησε τέλος για το θέμα των Γερμανικών αποζημιώσεων, του πετρελαίου, του φυσικού αερίου, του χρυσού και γιατί η Κυβέρνηση κάνει τα πάντα να μην τα εκμεταλλευτεί το Ελληνικό κράτος και γυρνάει το κεφάλι της αμέριμνα σε κάθε αναφορά προς αυτά και πολλές φορές αρνούμενη την ύπαρξή τέτοιων φυσικών πόρων.


Εάν όλα αυτά που ρώτησα, σας υποδηλώνουν την διάθεσή μου για συνέχιση και όχι όπως λέτε εσείς για επιστροφή, στο κράτος των λαμογιών τότε με συγχωρείτε αλλά ζούμε σε διαφορετικούς κόσμους.


Τα ερωτήματά μου απευθύνονταν στους παρόντες πολιτικούς, που κάποιοι εξ αυτών είναι απολύτως υπεύθυνοι για αυτά που ζούμε αλλά και στον κύριο Χαρδαβέλα που έχει κάνει τεράστια και εξαιρετική ομολογουμένως, έρευνα στα θέματα αυτά.


Θα περίμενα λοιπόν από ένα δημοσιογράφο αντί να εκπλήσσεται από την παρουσία ενός εργαζόμενου στις διαδηλώσεις διαμαρτυρίας κατά αντεργατικών και αντιδημοκρατικών μέτρων, να εκπλήσσεται από την άρνηση απάντησης στα ερωτήματα που έθεσα. Και όχι απλώς να εκπλήσσεται αλλά να επιμείνει στην απάντησή τους.


Πάντα πίστευα πως η δουλειά του δημοσιογράφου είναι να ερευνά και να αποδίδει αντικειμενικά την αλήθεια και όχι να κάνει προσωπικές εκτιμήσεις βασισμένες σε ανύπαρκτα ιστορικά δεδομένα και σε απόψεις ανθρώπων, που έχουν αποδείξει περίτρανα τον ανθελληνισμό τους, την αφερεγγυότητά τους και την ασχετοσύνη τους περί εθνικής οικονομίας και οικονομικών γενικότερα.


Επηρεάζετε την κοινή γνώμη κύριε Κώνστα και το γνωρίζετε πολύ καλά αυτό. Στο χέρι σας είναι να είστε αντικειμενικός, γιατί άλλωστε ο καθένας μας στο τέλος, κρίνεται από τις επιλογές του. Ίσως εάν κατεβαίνατε κι εσείς κάποια στιγμή κοντά στον κόσμο και συζητούσατε, να διαπιστώνατε πως όσοι κατεβήκαμε στο Σύνταγμα, ούτε λαμόγια είμαστε, ούτε φοροφυγάδες και ούτε κάποιοι που θέλουμε την οπισθοδρόμηση της χώρας μας, κάτι που τόσο απερίσκεπτα υπογράφουν αυτοί που εσείς υπερασπίζεστε.


Ξαφνιάστηκα δε ιδιαίτερα όταν με αποκαλέσατε τον αγαπημένο σας καλλιτέχνη γιατί δεν έχει τύχει ποτέ να σας δω κάπου. Διότι θα σας έβλεπα κύριε Κώνστα, καθώς κάποιοι από εμάς τους “τρελούς” καλλιτέχνες, μιλάμε με τον κόσμο και εκτιθέμεθα καθημερινά στην κρίση τους. Όχι κάθε 3-4 χρόνια και όχι μόνο μέσα από το διάφραγμα ενός τηλεοπτικού φακού.


Θα σας παρακαλούσα δε, όταν θέλετε να απαντήσετε σε κάποιον να απαντάτε όσο αυτός είναι παρών και όχι εν τη απουσία του. Είχατε απεριόριστο χρόνο να μου απαντήσετε όσο ήμουν παρών και όμως εσείς επιλέξατε να το κάνετε μόλις έκλεισε η τηλεφωνική μου παρέμβαση. Το θεωρώ αν μη τη άλλο αντιδεοντολογικό και αντίθετο με οποιονδήποτε κανόνα της δημοσιογραφίας, που τόσο πιστά θέλετε να υπηρετείτε.


Θα τελειώσω δε συνεχίζοντας να νοιώθω και εγώ αλλά και χιλιάδες Έλληνες πολίτες, πως η δική μας Ελλάδα είναι πολύ μεγάλη, για τόσο μικρούς πολιτικούς...


Σας ευχαριστώ πολύ


Γιάννης Κότσιρας
Διαβάστε περισσότερα » »

Γιατί κλαις, Πρόεδρε; της Νίνας Γεωργιάδου

ΓΙΑΤΙ ΚΛΑΙΣ, ΠΡΟΕΔΡΕ;

Τ’ αληθινά δάκρυα απεχθάνονται το φως της δημοσιότητας.
ΜΠ. ΜΠΡΕΧΤ
28 Οκτώβρη 2011
Είδα το παιδί στο αναπηρικό καρότσι να ορθώνεται.
Είδα το φάσκελο του έφηβου στους κομισάριους.
Είδα τους νέους ν’ αποστρέφουν το βλέμμα απ’ την εξέδρα του καίσαρα.
Είδα το  πένθος στα άσπρα πουκάμισα.
Είδα τη σημαία να ατενίζει το λαό.
Είδα στις μπάντες με μαύρες κορδέλες
Είδα την απόγνωση να γίνεται οργή,
την οργή να παίρνει στόμα,
το στόμα να καταριέται και ν’ απαιτεί.
ΕΠΕΛΑΣΗ, ΠΑΡΕΛΑΣΗ, ΠΡΟΕΛΑΣΗ.
Στην τελετή παράδοσης  της προεδρίας το 2005, η αποχωρούσα πρόεδρος, κ. Ψαρούδα Μπενάκη, τονίζει: «τα εθνικά σύνορα και ένα μέρος της εθνικής κυριαρχίας θα περιοριστούν», «Τα δικαιώματα του ανθρώπου και του πολίτη θα υποστούν μεταβολές, καθώς θα μπορούν να προστατεύονται αλλά και να παραβιάζονται, από αρχές και εξουσίες πέραν των γνωστών και καθιερωμένων»,  «Η δημοκρατία θα συναντήσει προκλήσεις και θα δοκιμαστεί από ενδεχόμενες νέες μορφές διακυβέρνησης». 

 Έκτοτε η κ. Μπενάκη εξαφανίστηκε από το πολιτικό προσκήνιο, ενώ τη δήλωσή της δεν καταδέχτηκε να σχολιάσει κανένας εμβριθής αναλυτής, κανένας ειδικός παραθυρολάγνος.

Σ’ αυτή την απίστευτη δήλωση, θα μπορούσατε τουλάχιστον να πείτε πως, όσον αφορά την προεδρία της δημοκρατίας, θα αποκρούσετε τέτοια μαύρα ενδεχόμενα και θα προστατέψετε την εθνική κυριαρχία και τα δικαιώματα των ανθρώπων. .
 
Εσείς τότε, κύριε πρόεδρε,  απαντήσατε μ’ ένα ασυνάρτητο «ευχαριστώ».
Η «λαϊκή κυριαρχία», που αναφέρεται στον πρόλογο του συντάγματος και που με τόσο ωραία λογάκια διατυμπανίστηκε από το μεγάλο παραμυθά στο «συμβόλαιο με το λαό», συρρικνώθηκε στην υπογραφή του νεογιάπη υπουργού οικονομικών και παραοικονομίας.
Από τις 6 Μάη 2010 και στο εξής, ο εκάστοτε αυτός αποφασίζει την ανανέωση των συνθηκών παράδοσης της χώρας, καταδεχόμενος ενίοτε να σας ενημερώνει. Οι πολλοί των ‘έγκριτων’ συνταγματολόγων και  οι συνυπεύθυνοι συνυπουργοί  κατάπιανε αμάσητη την πιο κατάφωρη παραβίαση  του.
 
Η χώρα παραδόθηκε στο στόμα του λύκου. Άρχισε η μεγάλη νύχτα για το λαό.
Εσείς τότε εκκωφαντικά, και οπωσδήποτε χωρίς να δακρύσετε, σιωπήσατε, κύριε πρόεδρε.
Και όσο έβλεπαν  με πόση άνεση συνυπογράφετε, αποφάσισαν να μην μπαίνουν καν στον κόπο. Ούτε εκείνοι, ούτε εσείς.
 
Μνημόνιο και δανειακή σύμβαση, οι δυο μαύρες νεκρολογίες.  δεν φέρνουν καν τη δική σας υπογραφή. Όχι γιατί την αρνηθήκατε, όπως θα ‘πρεπε ως εγγυητής του Συντάγματος, αλλά γιατί σας θεώρησαν -  τόσο απαξιωτικά για σας, τόσο καταστροφικά για τη χώρα - δεδομένο.
 
Κι όμως δε δακρύσατε.
Όταν ο υπογραμμένος από εσάς νόμος περί συλλογικών διαπραγματεύσεων και το άρθρο 22 του Συντάγματος περί προστασίας της εργασίας, «ηθικής και υλικής  εξύψωσης του εργαζόμενου» και άλλα τέτοια μπλα-μπλα, έγιναν κουρέλι από ένα μνημόνιο ενταφιασμού της στοιχειώδους εργασιακής αξιοπρέπειας, αποδεχτήκατε το κουρέλιασμα. Μόνο που δεν κουρελιαζόντουσαν λέξεις και κατ’ επίφαση διακηρύξεις , αλλά οι ζωές χιλιάδων ανθρώπων.
 
Εσείς τότε, επιλέξατε  το ρόλο του μητροπολίτη των ευχελαίων και, χωρίς να δακρύσετε, παραμείνατε στη θαλπωρή της σιωπής.
Και όσο έβλεπαν  με πόση άνεση συνυπογράφετε, σας έφερναν για επικύρωση τον ένα θάνατο, μετά τον άλλο.  
Και να και ο Καλλικράτης, που έρχεται κομίζοντας την αποδόμηση της χώρας.
Ένας νόμος που η ψυχή του συνοψίζεται στο τρίπτυχο: ομοσπονδιοποίηση, συγκεντρωτισμός, ιδιωτικοποίηση.
- Υπογράψτε, κύριε πρόεδρε.
- Τι είναι αυτό;
- Ο νόμος νούμερο 3852/10.
- Και σε τι αφορά;
- Στο «νοικοκύρεμα, τη μεταρρύθμιση, τον εκσυγχρονισμό».
Τόσο  ανυποψίαστος πια στο βιασμό των εννοιών;
Στο νούμερο 3852/10, υπογράψατε τη συγχώνευση σχολείων, το κλείσιμο νοσοκομείων, την εγκατάλειψη του ορεινού χωριού, την προαναγγελία των «ελεύθερων ζωνών».
 
Εσείς τότε ζητήσατε καινούρια πένα για να βάλετε αδάκρυτα την ευδιάκριτη επικύρωση.
Όταν ο ευτραφής εγγονός του Πάγκαλου προανήγγειλε την αντισυνταγματική κατάργηση της μονιμότητας,  ο καθηγητής του συνταγματικού Δικαίου, κ. Αντώνης Μανιτάκης, δήλωσε: «Δεν τολμώ να φανταστώ ότι θα υπάρξει ελληνική κυβέρνηση που θα το επιχειρήσει. Το θεωρώ ούτως ή άλλως απάνθρωπο: και μόνη η σκέψη του με ξεπερνά ως νομικό, ως συνταγματολόγο, ως δημοκρατικό πολίτη».
Αυτή θα έπρεπε να είναι δική σας δήλωση.
Δεν έγινε ποτέ.
Αντίθετα, όταν προχθές σας έφεραν το νόμο «περί νέου ενιαίου μισθολογίου», ρωτήσατε τι πάει να πει «έφεδρος». Οι επιμελητές των λογοτεχνικών αυτών κειμένων σας εξήγησαν: «τους απονέμουμε αξιώματα, κύριε πρόεδρε».
 
Εσείς τότε αμολήσατε, χωρίς να δακρύσετε,  άλλη μια φαρδιά-πλατιά υπογραφή.
Και να μια καταιγίδα νόμων και υπονόμων για κατώτατους μισθούς, ημερήσιες συμβάσεις, χαράτσια και δεκάτες, επιβολή τέλους ακινήτου σε ανθρώπους με αναπηρία 75% και σε άνεργους,  προκαταβολικές απαλλαγές των υπουργών από κακουργήματα ενάντια στη χώρα.
 
Κοντέψατε να πάθετε τενοντίτιδα απ’ τις πολλές υπογραφές κι όμως δε διστάσατε να επικυρώνετε, χωρίς να δακρύζετε,  κύριε πρόεδρε.
Κι όταν ξεμπέρδεψαν με τα βραχυπρόθεσμα,  σας έφεραν προς υπογραφή τα ‘μεσοπρόθεσμα’. Το κατοχικό φιρμάνι που επισείει την εσχάτη προδοσία, με μπιτ παρά ξεπούλημα όλου του πλούτου αυτού του κατασπατηλημένου λαού, με υποχρέωσή του, λέει, να συντηρεί τα πουλημένα και να εγγυάται και δάνεια για τους αγοραστές.
 
Ούτε και τότε δακρύσατε και επιπλέον συνυπογράψατε.   
Από την ώρα που διαβάσαμε για τον πρώτο απελπισμένο που αυτοκτόνησε γιατί δεν άντεξε την απόλυση, την ανεργία, την εξαθλίωση, το άδειο βλέμμα του παιδιού του μέχρι σήμερα, μεσολάβησαν δεκάδες αυτόχειρες. Τι θλιβερή πρωτιά η χώρα του ήλιου, του απέραντου γαλάζιου, του τουριστικού μύθου να είναι σήμερα πρώτη σε αυτοκτονίες σε όλη την Ευρώπη.
Ούτε όμως και γι αυτό δε δακρύσατε ποτέ, κύριε πρόεδρε.
Και όταν τα χημικά και τα δακρυγόνα πνίγουν  την Αθήνα και τρέχουν  ποτάμια τα  δάκρυα αυτών που  επιμένουν να μην αυτοκτονούν και να διεκδικούν το δικαίωμα τους στη ζωή, και το χαμένο γέλιο των παιδιών τους,
 
τι σόι μόνωση έχει το προεδρικό μέγαρο, ώστε να μην τρέχει ένα δικό σας δάκρυ, κύριε πρόεδρε;
Είχατε τρεις επιλογές: τη συνενοχή, την άρνηση να επικυρώσετε  όλη αυτή την αντισυνταγματική, δηλητηριώδη νομοκαταιγίδα και – αν σας ήταν δύσκολο να προκαλέσετε πολιτειακό ζήτημα –  την ηρωική έξοδο, με μια αξιοπρεπή παραίτηση.
Ας αφήνατε κάποιον, που δεν πολέμησε τους Ναζί, να υπογράφει τον ένα θάνατο μετά τον άλλο. Κάνατε τις επιλογές σας.
Δεν θέλω να λαϊκίζω, κύριε πρόεδρε, όμως όταν χτες αναφερθήκατε στη συμμετοχή σας στο αντιναζιστικό αγώνα, σκεφθήκατε  πόσες χιλιάδες, από τους τότε συναγωνιστές σας, έφαγε η εξορία, ο ταγματασφαλίτης, τα βασανιστήρια; Πόσοι έμειναν ανώνυμοι, θαμμένοι για πάντα στον ομαδικό τάφο του  Άγνωστου στρατιώτη; Πόσοι από αυτά τα «τιμημένα γηρατειά» πρέπει σήμερα να επιλέξουν ανάμεσα στο φαΐ και το φάρμακο γιατί η σύνταξή τους δε φτάνει; Ότι για τους ανθρώπους αυτούς που δούλεψαν σκληρά,  η δική σας ετήσια αμοιβή των 447.000 ευρώ αγγίζει τα νούμερα των συμπαντικών μετρήσεων;
 
Σκεφθείτε   μόνο ότι για το συνταξιούχο των 500 ευρώ –  που με τη δική σας πάλι υπογραφή ξεπερνά το αφορολόγητο των 5000 – η ετήσια αμοιβή σας αντιστοιχεί σε 75 χρόνια πεντακοσάρικου.
 
Αν δακρύζατε για όλα αυτά ή γιατί ανθρώπινα αισθανθήκατε  πολύ τυχερός, κατανοητό, κύριε πρόεδρε. Θυμηθείτε μόνο από την αστείρευτη λαϊκή θυμοσοφία πως «τα στερνά τιμούν τα πρώτα».
 
Αν κλαίγατε γιατί είδατε κι εσείς το παιδί στο αναπηρικό καρότσι να αποστρέφει το κεφάλι και τον έφηβο να φασκελώνει τους κομισάριους της εξέδρας που τους χαντακώνουν τη ζωή, θα ήταν τιμή σας.
 
Και τέλος –  γιατί η πολλή κλαυσιλογία καταντάει αηδία –  μην ντρέπεστε για μας, κύριε πρόεδρε. Κρατείστε τη ντροπή και μοιραστείτε  την μ’  αυτούς που  επισκέπτονται το προεδρικό μέγαρο για μια καινούργια υπογραφή που αφορά στο ξεπούλημα της χώρας και την ερήμωση του λαού.
 
Δε ζητήσαμε από τους πατεράδες και παππούδες μας να πολεμήσουν το Δ’ Ράιχ και τους σημερινούς δωσίλογους γιατί αυτό αντιστοιχεί σε μας. Δεν τους ζητάμε όμως να παίξουν και το ρόλο του Αβραάμ.
 
Δεν είμαστε πρόβατα και δεν θα πάμε ποτέ εκούσια στο σφαγείο.
Και, κύριε πρόεδρε, θυμηθείτε πως όποιος μετράει πρόβατα, στη γλώσσα του Αισχύλου, θα ‘χει τον ύπνο του Αγαμέμνονα.
Νίνα Γεωργιάδου
Κάλυμνος, 29-10-11
Διαβάστε περισσότερα » »

Διχάζουν τα πειράματα σε βλαστοκύτταρα εμβύων


Μπορεί να πατενταριστεί η ανθρώπινη ζωή; Είναι δυνατόν να τεθούν όρια στην ιατρική επιστημονική έρευνα και ποια; Τα ερωτήματα δεν είναι ρητορικά. Στοιχειοθετούν τον πυρήνα ενός πολύ μεγάλου σύγχρονου βιοηθικού διλήμματος: 

Η βιοτεχνολογική πρόοδος επηρεάζει καθοριστικά πλέον την εξέλιξη της ζωής αλλά περνά συνήθως μέσα από μεγάλα και συχνά αντικρουόμενα ιδιωτικά συμφέροντα.

Επιχειρώντας να επιλύσουν την καίρια αυτή αντίφαση, που εμπλέκει το δικαίωμα στη ζωή, τη θεμιτή επιστημονική έρευνα και την επιδίωξη του κέρδους, τα κράτη ακολούθησαν ποικίλες νομοθετικές προσεγγίσεις.

Οπως μας εξηγεί ο επιστημονικός συνεργάτης της ελληνικής Επιτροπής Βιοηθικής, διδάκτωρ Νομικής Τ. Βιδάλης, στην Ευρώπη παρατηρούνται και «περιοριστικά καθεστώτα», όπως της Γερμανίας και της Αυστρίας, όσο και νομοθεσίες πιο χαλαρές, όπως της Αγγλίας και της Σουηδίας, όπου επιτρέπεται η έρευνα ακόμη και σε έμβρυα που δημιουργούνται για το σκοπό αυτό και άσχετα με το αν αυτά θα καταστραφούν στη συνέχεια.

Η Ελλάδα ακολούθησε μια μέση οδό, καθώς επιτρέπει την έρευνα σε βλαστοκύτταρα εμβρύων (και την καταστροφή τους) αλλά μόνο σε όσα έχουν απομείνει από προηγούμενες πρακτικές (π.χ. εξωσωματική γονιμοποίηση) και δεν αξιοποιήθηκαν αλλιώς για πέντε χρόνια.

Πρόσφατα το Δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων (ΔΕΚ) με απόφασή του έθεσε αυστηρές προϋποθέσεις και κανόνες στον τρόπο διεξαγωγής της γενετικής έρευνας. Απαγόρευσε ρητά την κατοχύρωση με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας κάθε εφεύρεσης στον τομέα των βλαστοκυττάρων, εφόσον αυτή συνεπάγεται την καταστροφή του εμβρύου.

Ερμηνεύοντας κοινοτική οδηγία (98/44) το ΔΕΚ δίνει διασταλτική έννοια στον όρο ανθρώπινο έμβρυο, περιλαμβάνοντας σε αυτή κάθε ανθρώπινο ωάριο, από τα στάδιο της γονιμοποίησής του, εφόσον αυτή είναι ικανή να ενεργοποιήσει τη διαδικασία ανάπτυξης ανθρώπινου όντος. Ως ανθρώπινο έμβρυο πρέπει να χαρακτηρίζεται και το μη γονιμοποιημένο ωάριο στο οποίο έχει μεταμοσχευθεί ο πυρήνας ώριμου ανθρώπινου κυττάρου.

«Σωστή» θεωρεί τη δικαστική απόφαση ο Γ. Κολιάκος, αναπληρωτής καθηγητής Βιοχημείας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και πρόεδρος της τράπεζας των αρχέγονων κυττάρων του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών (ΕΙΕ). Οπως επισημαίνει «δεν μπορεί να πατεντάρεται κάτι που υπάρχει ήδη στη φύση». Εκτιμά ωστόσο ότι έτσι όπως λειτουργεί σήμερα το σύστημα υποχρεώνει τους επιστήμονες να επιδιώκουν την πατέντα, προκειμένου να πετύχουν την αξιοποίηση της επιστημονικής τους έρευνας από τις μεγάλες βιομηχανίες.

Η υπόθεση που κρίθηκε στο ΔΕΚ αφορά την κατοχύρωση διπλώματος ευρεσιτεχνίας σε καθηγητή του Πανεπιστημίου της Βόνης, ο οποίος εφηύρε μια μέθοδο μετατροπής ανθρώπινων βλαστοκυττάρων εμβρύων σε νευρικά κύτταρα. Η εξέλιξη αυτή θεωρείται προάγγελος θεραπείας για ασθένειες όπως Πάρκινσον, διαβήτης και για διάφορες καρδιακές παθήσεις.
Κατά της χορήγησης της παραπάνω πατέντας προσέφυγε η Greenpeace, θεωρώντας ότι είναι ανήθικο να χορηγούνται τέτοια διπλώματα ευρεσιτεχνίας σε κύτταρα που προέρχονται από ανθρώπινα έμβρυα.

Η απόφαση απαγόρευσης του ΔΕΚ προβληματίζει ωστόσο τους επιστήμονες, καθώς πολλοί εκτιμούν ότι στο πλαίσιο του αγριου ανταγωνισμού που επικρατεί, ειδικά με χώρες της Απω Ανατολής και της Αμερικής, όπου η κατοχύρωση διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας στα ζητήματα αυτά είναι εύκολη υπόθεση, η Ευρώπη θα υστερήσει σημαντικά στην ιατρική έρευνα.

Η ελληνική Επιτροπή Βιοηθικής αποδέχεται την κρατούσα άποψη σύμφωνα με την οποία αντικείμενο ευρεσιτεχνιών είναι μόνο «εφευρέσεις» και όχι οτιδήποτε υπάρχει ήδη στον εξωτερικό κόσμο, δηλ. ανακαλύψεις. Στις ΗΠΑ και άλλες χώρες αναγνωρίζονται, αντίθετα, πατέντες και στις ανακαλύψεις (π.χ. γονιδιώματα) εφόσον σε αυτές έχει προστεθεί κάποια ανθρώπινη επιστημονική παρέμβαση ή μετατροπή.

«Θα υπάρχουν επιπτώσεις στην επιστημονική έρευνα, ειδικά στην προώθηση της καινοτομίας, κάθε φορά που αυτή συγκρούεται με τη βιοηθική. Δεν είμαστε έτοιμοι ούτε μπορούμε να εγκαταλείψουμε τα πάντα χάριν της τεχνολογίας», επισημαίνει ο κ. Βιδάλης.

Η υπόθεση δεν αφορά την αφαίρεση βλαστοκυττάρων από τα νεογέννητα αλλά μόνο την επέμβαση και την καταστροφή εμβρύων.
Διαβάστε περισσότερα » »