Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

Άλλοι εννέα πορνογράφοι στο δόκανο. Διαβάστε τα ονόματα τους.

Ακόμη και οδηγός σχολικού λεωφορείου, που ερχόταν σε καθημερινή επαφή με μικρά παιδάκια μετείχε στο κύκλωμα παιδεραστίας που εξάρθρωσε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος που μετείχε στην πανευρωπαϊκή αστυνομική επιχείρηση «ΙKARUS ». Η δημοσιοποίηση των στοιχείων ταυτότητας αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου και αφορά οκτώ ημεδαπούς και ένα Γάλλο υπήκοο, σε βάρος των οποίων έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για προμήθεια και κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας, με τη χρήση του διαδικτύου, κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια και της παραγωγής του υλικού της παιδικής πορνογραφίας, συνδεόμενης με τη χρησιμοποίηση ανηλίκων, που δεν έχουν συμπληρώσει το 15ο έτος της ηλικίας τους.

Πρόκειται για τους:


• ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ Μιχαήλ του Χαράλαμπου και της Ειρήνης, που γεννήθηκε το 1945 στον Πειραιά, συνταξιούχο.

• ΔΟΥΛΚΕΡΙΔΗ Χρήστο του Φωτίου και της Μαρίας, που γεννήθηκε το 1982 στο Μαρούσι, φοιτητή.
• ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ Βασίλειο του Δημοσθένη και της Σοφίας, που γεννήθηκε το 1961 στην Αθήνα, οδηγό σχολικού λεωφορείου.
• ΔΑΝΙΗΛ Παναγιώτη του Ευστρατίου και της Αθανασίας, που γεννήθηκε το 1982 στην Αθήνα, ιδιωτικό υπάλληλο.
• ΙΤΣΙΟ Απόστολο του Σωτηρίου και της Αθανασίας, που γεννήθηκε το 1977 στη Θεσσαλονίκη, επιχειρηματία.
• ΜΟΥΣΤΑΚΗ Θεόδωρο του Δημητρίου και της Σεβάσμιας, που γεννήθηκε το 1959 στην Αθήνα, επιχειρηματία.
• GILLER Τardy του Gaston και της Genevieve , που γεννήθηκε στη Γαλλία το 1947, τέως διπλωματικό υπάλληλο.
• ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗ Γεώργιο του Κωνσταντίνου και της Ειρήνης, που γεννήθηκε το 1965 στο Ηράκλειο Κρήτης, Αξιωματικό της Πολεμικής Αεροπορίας
• ΠΑΤΕΛΗ Δημήτριο του Κωνσταντίνου και της Ζαχαρένιας, που γεννήθηκε το 1973, άεργο.
Διευκρινίζεται ότι οι συλλήψεις των εννέα ατόμων πραγματοποιήθηκαν στην Αθήνα, τον Πειραιά, τα Μάλια Χερσονήσου Κρήτης και την Κάρπαθο Δωδεκανήσου. Επιπλέον σχηματίσθηκαν αυτοτελείς δικογραφίες σε βάρος πέντε ακόμη ατόμων σε Αθήνα, Κέρκυρα και Άρτα.
Διαβάστε περισσότερα » »

Χέσε την Ελληνική ιθαγένεια...για τα λεφτά την θέλω μόνο...

Ένας Αλβανός πατέρας τεσσάρων παιδιών πήγε στο Δήμο της περιοχής του να καταθέσει αίτηση για να πάρουν ελληνική ιθαγένεια τα παιδιά του. Απαίτησε να εξυπηρετηθεί κατά προτεραιότητα παρά τον κόσμο που είχε στην ουρά, τώρα μάλιστα που έχουν φύγει πάρα πολλοί δημόσιοι υπάλληλοι από τις υπηρεσίες, με αποτέλεσμα οι υπόλοιποι που έμειναν να ασχολούνται με πολλά αντικείμενα ταυτόχρονα. Μάλιστα, απαίτησε να εκδοθούν αυτές οι ιθαγένειες αυθημερόν γιατί, λέει, βιαζόταν!


Η υπάλληλος του εξήγησε ότι ο Δήμος παραλαμβάνει τις αιτήσεις με τα δικαιολογητικά, ελέγχει τη νομιμότητά τους και στη συνέχεια τα προωθεί στην Περιφέρεια για τα περαιτέρω. Μούτρωσε όταν του είπαν ότι χρειάζεται κάποιο χρονικό διάστημα κι όταν η υπάλληλος θέλησε να του εξηγήσει τη διαδικασία για την ιθαγένεια των ενηλίκων νομίζοντας ότι τη θέλει και ο ίδιος για τον εαυτό του, της απάντησε το εξής:
- ΧΕΣΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ, ΓΙΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΗ ΘΕΛΩ ΜΟΝΟ!

Η υπάλληλος έμεινε εμβρόντητη από τη συμπεριφορά του Αλβανού ο οποίος συνέχισε ακάθεκτος:
- Σιγά μην πληρώσω και παράβολο στο κωλοκράτος για να πάρω την ιθαγένειά σας! Το μόνο που θέλω είναι να την πάρουν τα παιδιά μου για να παίρνει η γυναίκα μου το επίδομα πολυτεκνίας και όταν μεγαλώσουν τα παιδιά, να παίρνει την ισόβια σύνταξη πολύτεκνης μάνας.

Η υπάλληλος δεν πίστευε αυτά που ακούει και για να τα επιβεβαιώσει επικοινώνησε με τον ΟΓΑ που χορηγεί τα πολυτεκνικά επιδόματα σε όλους, είτε ζουν σε χωριό είτε σε πόλη και ανεξαρτήτως επαγγέλματος. Η απάντηση του ΟΓΑ επιβεβαίωσε τα λεγόμενα του Αλβανού ο οποίο ήταν καλά πληροφορημένος.

Ορίστε η απάντηση από τον ΟΓΑ:
Η Υπηρεσία μας (ΟΓΑ) έδινε πολυτεκνικό επίδομα και ισόβια σύνταξη σε αλλοδαπές μητέρες που είχαν συνάψει γάμο με Έλληνα Πολίτη.
Όμως μετά από παρέμβαση του Συνηγόρου του Πολίτη, ο ΟΓΑ δίνει πλέον πολυτεκνικό επίδομα και σε αλλοδαπή μητέρα με αλλοδαπό σύζυγο και από τρίτες χώρες (εκτός Ε.Ε. )!!!!

Είναι απίστευτο το τι δουλοπρέπεια έχει επιδείξει η κυβέρνηση του Πασόκ απένταντι στους ξένους. Την ώρα που η ελληνική οικογένεια περνάει τέτοια οικονομική κρίση, την ώρα που αντιμετωπίζουμε τέτοια υπογεννητικότητα, αντί να ενισχύσει την ελληνική οικογένεια, μοιράζει αφειδώς χρήματα σε αλλοδαπές οικογένειες, συνήθως μουσουλμανικές!

Μια άλλη απορία:
Τέτοιου είδους ελληνοποιήσεις θα κάνει η Ελλάδα; Αφού είναι φανερό σε όλους ότι την ελληνική ιθαγένεια οι οικονομικοί μετανάστες τη ζητούν για λόγους σκοπιμότητος και όχι από αγάπη στη χώρα φιλοξενίας τους.
Ο λαθρονόμος είναι απαραίτητο να αποσυρθεί γιατί λειτουργεί εις βάρος των Ελλήνων και των υποδομών του κράτους μας.

Επίσης, ο Συνήγορος του Πολίτη έχει αποδειχθεί Συνήγορος του αλλοδαπού.

Δείτε σχετικά με το θέμα την ιστοσελίδα του Δήμου Νέας Σμύρνης
http://www.neasmyrni.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=231&Itemid=162&lang=el

Και εδώ διαβάστε τα σχετικά για το συνήγορο του Πολίτη.
http://www.synigoros.gr/reports/epektasi_katavolis.pdf

Ελευθερία του Λόγου για το www.eglimatikotita.gr
πηγη
Διαβάστε περισσότερα » »

H Τουρκία σταμάτησε να εφοδιάζει την Ελλάδα με φυσικό αέριο,

H Τουρκία σταμάτησε να εφοδιάζει την Ελλάδα με φυσικό αέριο, προφασιζόμενη ότι έχει μεγάλη εσωτερική κατανάλωση λόγω του ψύχους που πλήττει την γειτονική χώρα και προ του κινδύνου να μείνει σημαντικό μέρος της χώρας χωρίς φυσικό αέριο, η ελληνική κυβέρνηση, προσέφυγε στη ... Ρωσία (τις σχέσεις με την οποία δύο φορές, μία στην περίπτωση του Εφραίμ και μία στην περιίπτωση του αγωγού South Stream επιχείρησαν να αποδομήσουν...) και ζήτησαν εκτάκτως πρόσθετες ποσότητες φυσικού
αερίου! Η ανταπόκριση των Ρώσων υπήρξε θετική και η Gazprom θα καλύψει ολόκληρη την ελληνική αγορά, μέχρι η Τουρκία να ...
 
δεήσει να ανοίξει τις κάνουλες, η αιτία για το κλείσιμο των οποίων δεν είναι σαφής: Υπάρχει το ανοικτό χρέος των 300 εκατ. δολαρίων που ισχυρίζονται οι Τούρκοι (257 εκατ. αναγνωρίζει η ΔΕΠΑ). Δηλαδή είναι ισχυρό το ενδεχόμενο απλά η Τουρκία να εκβιάζει... Σε σχετική ειδοποίηση προέβη η τουρκική εταιρεία BOTAS προς την υπό κρατικό έλεγχο ΔΕΠΑ (Δημόσια Επιχείρηση Αερίου). Κάτι ανάλογο είχε συμβεί και το 2008 από την Τουρκία, η οποία είναι χώρα διαμετακόμισης ή εισαγωγής φυσικού αερίου από το Ιράν, το Αζερμπαϊτζάν και την Ρωσία Η Ρωσία, η οποία ακόμα περιμένει εξηγήσεις από το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών αναφορικά με την ανακοίνωση που εξέδωσε την περασμένη Παρασκευή για τον αγωγό ITGI περί "προτεραιότητας" και μη "βιώσιμων των υπόλοιπων προτάσεων", δέχθηκε να σώσει την ΔΕΠΑ από μια πολύ μεγάλη οικονομική ζημιά, αλλά και να σώσει τους Έλληνες καταναλωτές από την παγωνιά...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Ένας-ένας οι δήμαρχοι υπερπηδούν το ελληνικό κράτος προσφεύγοντας στους.. Γερμανούς.

Ένας – ένας οι δήμαρχοι ως κουκουλοφόροι καταφεύγουν σε απ΄ ευθείας επαφές με την γερμανική κυβέρνηση για …συνεργασία , έτσι ονομάζουν την μελλοντική δημοτική εξάρτηση από τους γερμανούς , παραγκωνίζοντας την ελληνική κυβέρνηση.
Μήπως είναι η ώρα να ασχοληθούμε και με αυτούς τους κυρίους και τα φαγοπότια τους διότι δεν είναι άμοιροι ευθυνών για το κατάντημα της χώρας; 


Eτσι στο Βερολίνο πάει την Πέμπτη ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γ. Μπουτάρης μαζί με τρεις αντιδημάρχους, ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα του Γερμανού υφυπουργού Εργασίας Γ. Φούχτελ,
Ο Γ. Μπουτάρης πιστεύει ότι η Θεσσαλονίκη μπορεί να αξιοποιήσει τη γερμανική τεχνογνωσία, για να δημιουργήσει υποδομές και βάσεις για παραγωγή και ανάπτυξη.





ixnos
τον οποίο η Γερμανίδα καγκελάριος έχει ορίσει ως υπεύθυνο για την εφαρμογή του προγράμματος ελληνογερμανικής συνεργασίας.
Διαβάστε περισσότερα » »

Χαλκός και χρυσός στο Κιλκίς: χαρμόσυνο νέο… ή μήπως όχι;

SOS KROUSIA1Σημειώσεις από την εισήγηση του ομότιμου καθηγητή γεωλογίας του ΑΠΘ κ. Σαράντη Δημητριάδη στις 15-1-2012 στο Κιλκίς. Σε μορφή pdf εδώ.
  • Γνωστό από παλιά στους ντόπιους, και όχι μόνο, πως στο Κιλκίς υπάρχει χαλκός και χρυσός.
  • Γνωστό και στους αρμόδιους κρατικούς φορείς.
  • Γνωστό και στις ξένες μεταλλευτικές εταιρείες.
Πριν την έναρξη της εκμετάλλευσης όμως προηγείται μια μακρά συνήθως περίοδος καλυμμένης, σταδιακής διαμόρφωσης των κατάλληλων συνθηκών, με συνέργεια κρατικών φορέων και μεταλλευτικών εταιρειών.
Οι κατάλληλες αυτές συνθήκες πληρούνται όταν έχουν συντελεστεί τα εξής:
  • Αναπτυξιακή στασιμότητα, καλύτερα υποβάθμιση, του τόπου-στόχου
  • Σταδιακή μείωση του νέου σε ηλικία ενεργού πληθυσμού στον τόπο αυτο.
  • Άσχημη γενικά οικονομική συγκυρία.
  • Υψηλός δείκτης ανεργίας.
  • Υψηλές τιμές των μετάλλων.
Σήμερα, όλες οι προηγούμενες συνθήκες πληρούνται στον τόπο που χαρακτηρίστηκε ως: «Μεταλλευτική περιοχή Μεταξοχωρίου, Βάθης, Γερακαριού, Φύσκας, Κεντρικού, Μυλοχωρίου, Αντιγόνειας». Η μεταλλευτική αυτή περιοχή περικλείει 12 χωριά.

Επιχειρήματα των υποστηρικτών των μεταλλευτικών εταιριών πριν αυτές αναλάβουν δράση:

  • Ενίσχυση της εθνικής οικονομίας (αναπτυξιακές επενδύσεις).
  • Ανάπτυξη σε τοπική κλίμακα.
  • Δημιουργία θέσεων εργασίας.
  • Εξασφάλιση της τροφοδοσίας της παγκόσμιας αγοράς στα απαραίτητα για τη ζωή μας μέταλλα.

Η σκληρή πραγματικότητα εντός των ορίων του μεταλλευτικού χώρου είναι:

  • Μεγάλης κλίμακας περιβαλλοντική καταστροφή.
  • Εγκατάλειψη της κατοίκησης και των βιοποριστικών ασχολιών των εντόπιων (πληθυσμιακή εκκένωση ουσιαστικά).
  • Αναγκαστικές απαλλοτριώσεις γης και κατοικιών με τους δυσμενέστερους όρους.
  • Διάχυση και επέκταση των συνεπειών της περιβαλλοντικής καταστροφής.
  • Σταδιακός περιορισμός εναλλακτικών αναπτυξιακών δραστηριοτήτων (κύρια ή μοναδική σχεδόν διέξοδος απασχόλησης τα μεταλλεία).
  • Δυσφήμηση αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων που μοιραία θα συνδεθούν με το ρυπασμένο περιβάλλον.
  • Αποτροπή περιήγησης, κατοίκησης.
  • Μείωση της αξίας της γης.

Περιβαλλοντική καταστροφή; Σε τι συνίσταται;

Εξόρυξη χρυσούχου πορφυριτικού χαλκού.
Κύριο μεταλλοφόρο ορυκτό: χαλκοπυρίτης (CuFeS2) με μικροεγκλείσματα χρυσού.
Εξορυκτική μέθοδος: Ανοικτές εκσκαφές (open pit mining).
SOS KROUSIA2
Χρυσός: Περιεκτικότητα της τάξης 1ppm (ένα μέρος στο εκατομμύριο) κατά βάρος. Ισοδυναμεί με ένα μέρος στα επτά εκατομμύρια κατ’ όγκο, επειδή ο χρυσός είναι επτά περίπου φορές βαρύτερος από το πέτρωμα (τον πορφύρη) μέσα στον οποίο βρίσκεται.
Χαλκός: Περιεκτικότητα της τάξης 1% κατά βάρος.
Μία μόνη μέθοδος εκμετάλλευσης πετρωμάτων τέτοιας περιεκτικότητας σε μεταλλικά ορυκτά υπάρχει:
Η καθολική εξόρυξη τεράστιων όγκων πετρωμάτων.

SOS KROUSIA4
Συνέπειες:

  • Καταστροφή καλλιεργήσιμης γης
  • Καταστροφή της δασοκάλυψης, της φυσικής χλωρίδας και της πανίδας.
  • Πλήρης απογύμνωση του τόπου.
  • Εξαφάνιση υδροφορέων (αποστράγγιση).
  • Ριζική μεταβολή της τοπογραφίας.
SOS KROUSIA6

Δράσεις των μεταλλευτικών εταιριών στο χώρο εξόρυξης:

  • Φάγωμα, ξερίζωμα λόφων και βουνών, άνοιγμα τεράστιων κρατηροειδών ορυγμάτων διαμέτρου και βάθους εκατοντάδων μέτρων, όσο η τεχνολογία επιτρέπει και όσο το πέτρωμα αποδίδει σε χαλκό και χρυσό.
  • Προηγείται απομάκρυνση του εδάφους, της βλάστησης, της τυχόν δασοκάλυψης
  • Συνεχής χρήση εκρηκτικών σε πολύ μεγάλες ποσότητες.
  • Θηριώδη σκαπτικά μηχανήματα.
  • Σπαστικά μηχανήματα (για θρυμματισμό του πετρώματος).
  • Τριβεία (μύλοι άλεσης).
  • Συνεχείς μεταφορές υλικών με γιγαντιαία φορτηγά οχήματα.

SOS KROUSIA14Αέρια ρύπανση

  • Αιωρούμενα σωματίδια (πλην της κοινής σκόνης):
  • Τοξικά μεταλλικά μικροσωματίδια που απελευθερώνονται κατά τις εκρήξεις.
  • Νιτρώδη, νιτρικά και αμωνιακά αέρια, κατάλοιπα από τη χρήση εκρηκτικών.
  • Καυσαέρια από τα συνεχώς κινούμενα βαρέα οχήματα.
SOS KROUSIA10

Ηχορύπανση

  • Συνεχείς εκρήξεις.
  • Τρυπάνια.
  • Σπαστήρες.
  • Μύλοι άλεσης.
  • Συνεχείς διελεύσεις οχημάτων.
SOS KROUSIA8
SOS KROUSIA12SOS KROUSIA13

Όξινη απορροή

Η είσοδος αέρα και νερού στη φρεσκοσκαμένη, αλλά και βαθύτερα, στην κατακερματισμένη από τις εκρήξεις βραχώδη μάζα, οξειδώνει και υδατώνει τις θειούχες ενώσεις του χαλκού σχηματίζοντας θειϊκό οξύ (βιτριόλι). Αυτό διαχέεται προς τα κάτω και πλευρικά μολύνοντας ανεπανόρθωτα τον υδροφόρο ορίζοντα και τα ρυάκια.
SOS KROUSIA22

Εγκαταστάσεις εμπλουτισμού.

Πριν τη μεταφορά στο χώρο μεταλλουργικής επεξεργασίας το εξορυγμένο υλικό πρέπει να εμπλουτιστεί κοντά στο χώρο εξόρυξης, ώστε η περιεκτικότητα σε χαλκό από ~ 1% να φτάσει στο ~30%.
Ο εμπλουτισμός γίνεται σε ειδικές εγκαταστάσεις με τη μεθοδο της επίπλευσης (flotation).

Επίπλευση (Flotation).

Χρήση μεγάλων ποσοτήτων νερού και ειδικών χημικών ουσιών (οι περισσότερες τοξικές), που χαρακτηρίζονται, ανάλογα με τη δουλειά που κάνουν, ως συλλέκτες (collectors) και ως αφροποιητές (frothers).
SOS KROUSIA25

Outotec Solutions

Outotec offers expertise and innovative solutions from initial feasibility studies to full-scale plants and life-long services
Flotation
  • Flotation is a well-known extraction/beneficiation process. Flotation of sulphide minerals using synthetic collector chemicals is an invention with a history of more than a hundred years. Numerous plants worldwide utilize this process with very well-controlled and documented environmental impact.
  • The flotation process needs water. If necessary, seawater is also suitable. It also needs collector reagents in the dosing of some grams per ton of feed, plus regular ambient air blown into the mixture of finely ground minerals and water. To assist the process, other reagents, such as pH modifiers (typically lime or soda ash) and frothers (organic compounds stabilizing the froth) are used. In the case of some minerals, the flotation process needs to use harmful chemicals like cyanide These substances may also find their way into the plant tailings, which are constantly monitored by authorities.
  • Perhaps the biggest environmental challenge presently felt with the flotation process is the availability of water. Water resources are often scarce and tightly controlled by authorities, and in certain areas, projects need to build long pipelines to bring water to site. Seawater pipelines and de-salination plants can also be used.
  • Another impact of the flotation process is tailing areas. These may occupy vast areas, and are composed of slowly settling material and residual amounts of process reagents. Tailing areas are under constant, tight surveillance.
  • Because of the water issues mentioned above, the clear top water of a tailing area is usually recycled back to the plant, and used as process feed water. The amount of recycled water versus raw (fresh) water is naturally as high as possible, often in the range of 50… 90 % recycling. This recycling can be vastly improved be using tailings thickening.  With recycled water, the process may also experience pulp chemistry-related issues, typically leading to difficult controllability in the process.

Outotec to Deliver Concentrator Technology for Hellas Gold in Greece

Monday, November 05, 2007 by Outotec
Outotec has been awarded a contract by Hellas Gold for the supply of a large technology package for Hellas Gold’s copper-gold concentrator plant in Skouries in Northern Greece. The total contract value exceeds €30 million.
Hellas Gold owns three major gold and base metal deposits in Northern Greece which are the polymetallic deposit at Stratoni, the Olympias deposit containing gold, zinc, lead and silver, and the Skouries copper-gold-porphyry deposit.
Outotec’s delivery for the Skouries project covers proprietary technologies for grinding, flotation, thickening and automation including engineering and commissioning services. Most of the deliveries will be completed during 2009.

Κατάλοιπα εμπλουτισμού

Τεράστια ποσότητα άχρηστου υλικού μετά την επίπλευση παραμένει κοντά στον τόπο εξόρυξης.
Το υλικό αυτό είναι η λάσπη του κονιοποιημένου πετρώματος, ποτισμένη με τα τοξικά χημικά που χρησιμοποιήθηκαν για την επίπλευση (λυματολάσπη).
Η λυματολάσπη αποτίθεται σε τέλματα αποβλήτων (tailing ponds) κοντά στους χώρους εξόρυξης.

Ερώτημα:

Από πού θα εξοικονομηθεί το νερό που χρειάζεται για τις ανάγκες του εμπλουτισμού κοντά στους χώρους εξόρυξης;
Διαθέτει η περιοχή περίσσεια υδατικών πόρων;

Συναφές ερώτημα 1:

Μήπως η λειτουργία της απαραίτητης μονάδας εμπλουτισμού είναι δυνατή μόνο με διοχέτευση σ’αυτην όλου του διαθέσιμου νερού από το δίκτυο ύδρευσης των 12 χωριών εντός του μεταλλευτικού χώρου; Και λίγο (έως πολύ) από το Κιλκίς ίσως;
Πώς θα υδρεύονται στην περίπτωση αυτή οι κάτοικοι των 12 χωριών και ποιες είναι οι πιθανότητες συνέχισης της κατοίκησης στα χωριά αυτά;

Συναφές ερώτημα 2:

Μήπως η προσπάθεια ένταξης των 12 χωριών εντός του μεταλλευτικού χώρου εξυπηρετεί αυτήν ακριβώς τη σκοπιμότητα;
Δηλαδή την εύκολη, και νόμιμη με βάση το μεταλλευτικό κώδικα, αφαίρεση στοιχείων ζωτικών για την διαβίωση των κατοίκων τους;
Με αποτέλεσμα την βίαιη στην ουσία εκδίωξη από τον τόπο τους (μια δεύτερη προσφυγιά;)

Άλλο ερώτημα:

Που θα χωροθετηθούν τα τέλματα αποβλήτων;
Μήπως δίπλα ακριβώς στα χωριά μέσα στο μεταλλευτικό χώρο;
Μήπως αντί του αρδευτικού φράγματος του Μεταξοχωρίου θα κατασκευαστεί φράγμα δημιουργίας τελματολίμνης;

Και άλλο ερώτημα:

Έχουν την εντύπωση οι κάτοικοι της πόλης του Κιλκίς ότι όλες οι περιβαλλοντικές καταστροφές λίγα χιλιόμετρα μακρυά τους δεν θα θίξουν και τους ίδιους;
Ότι θα αφορούν κάποιους άλλους μόνο;
Oπως και οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής, μέχρι και τη Θεσσαλονίκη, νομίζουν ότι θα είναι σε απόσταση ασφαλείας από όσα θα συμβαίνουν στο νομό Κιλκίς;

Ένα ακόμη ερώτημα:

Γιατί το κράτος δεν αισθάνθηκε την ανάγκη να ενημερώσει τον τοπικό πληθυσμό για τα σχέδιά του αρχικά, για τον καθορισμό του μεταλλευτικού χώρου μετά, για την επικείμενη και για την τελική προκήρυξη του διεθνούς μειοδοτικού διαγωνισμού τέλος; Ποιους αφορούσε το θέμα; Μόνο το ΥΠΕΚΑ και τις μεταλλευτικές εταιρίες;
Οι τοπικοί φορείς και οι κάτοικοι δεν έχουν λόγο για όσα σχεδιάζονται για τον τόπο τους;

Και άλλο ένα:

Όταν όλα θα έχουν τελειώσει ύστερα από κάποια χρόνια, ποια η προοπτική ενός βαθύτατα πληγωμένου και υποβαθμισμένου τόπου;
Ποιο το μέλλον των σημερινών μικρών παιδιών στον τόπο αυτό και των δικών τους παιδιών;
Με το Κιλκίς να μην μπορεί να αποδιώξει τη «φήμη» μιας ρυπασμένης από βαρειά εξορυκτική δραστηριότητα περιοχής.
Και με την ανεργία να έχει επανακάμψει δριμύτερη.

Καί ένα τελευταίο ερώτημα σε όλους:

Θέλετε αυτό;
SOS KROUSIA42
ή αυτό;
SOS KROUSIA35

antigoldgreece.wordpress.com
Διαβάστε περισσότερα » »

Aπείλησε ότι θα βυθίσει τα 3 αμερικανικά αεροπλανοφόρα !

Ενέδρα στον Περσικό Κόλπο απείλησε ότι θα στήσει το Ιράν για να βυθίσει τα 3 αμερικανικά αεροπλανοφόρα, εάν αυτά περάσουν από τα στενά του Χορμούζ. Η απειλή προήλθε δια στόματος του αντιναυάρχου Farhad Amiri ο οποίος είπε πως η χώρα του διαθέτει τα καλύτερα συμβατικά υποβρύχια στον κόσμο και ότι οι εχθροί του Ιράν και ειδικότερα οι ΗΠΑ επικεντρώνονται κυρίως στις εκπληκτικές δυνατότητες του ιρανικού Ναυτικού στον υποβρυχιακό πόλεμο.
Ο Amiri υπογράμμισε το γεγονός ότι τα ιρανικά υποβρύχια δεν στηρίζονται μόνο στον οπλισμό που φέρουν αλλά «περισσότερο στην τακτική της χρήσης τους» δεδομένων των ιδιαίτερων υδατογραφικών συνθηκών που περιβάλλουν τη χώρα του.


«Για παράδειγμα» ανέφερε ο Ιρανός αντιναύαρχος «εάν ένα συμβατικό υποβρύχιο μπορεί να «κάτσει» στο βυθό του Περσικού Κόλπου αυτό αμέσως το κάνει τον πιο επικίνδυνο αντίπαλο», για να συνεχίσει λέγοντας «αυτή είναι και η μεγαλύτερη ανησυχία των ΗΠΑ από τη στιγμή που τα ιρανικά υποβρύχια είναι εντελώς αθόρυβα και μπορούν εύκολα να αποφύγουν τον εντοπισμό τους από τα ανθυποβρυχιακά μέσα του αντιπάλου καθώς είναι εξοπλισμένα συστήματα εξαπάτησης sonar, αλλά και μπορούν να βάλλουν με πυραύλους και τορπίλες ταυτόχρονα».
Και ο Ιρανός αντιναύαρχος κατέληξε λέγοντας: «Όταν το υποβρύχιο «κάθεται» στο βυθό μπορεί εύκολα να στοχεύσει και να τορπιλίσει ένα αεροπλανοφόρο όταν αυτό βρίσκεται πλησίον του». 
Να σημειωθεί ότι το μέγιστο βάθος στο εσωτερικό του Περσικού Κόλπου ανέρχεται στα 90 μ. και το μέσο βάθος είναι στα 50μ.


Στις αρχές του Ιανουαρίου ο διοικητής του ιρανικού Ναυτικού ναύαρχος Ataollah Salehi είχε προειδοποιήσει τις ΗΠΑ να αποφύγουν να στείλουν σκάφη επιφανείας μέσα στον Κόλπο. Η προειδοποίηση είχε απευθυνθεί λίγο μετά την παύση των ναυτικών γυμνασίων του Ιράν στην περιοχή και όταν η Ουάσιγκτον είχε αποστείλει ακόμη δύο αεροπλανοφόρα –πέρα του ενός που βρισκόταν ήδη εκεί- να καταλάβουν στρατηγικές θέσεις στην περιοχή.


Ο Salehi είχε πει επιπρόσθετα πως το Ιράν προειδοποιεί μόνο μια φορά: «Δεν έχουμε τη συνήθεια να προειδοποιούμε πολλές φορές, αντίθετα προειδοποιούμε μόνο μια φορά».

 
Το Ιράν στράφηκε στην ναυπήγηση mini υποβρυχίων παρουσιάζοντας  το  2005 τη νέα κλάση mini υποβρυχίων IS-120 Ghadir με συνολικά 11 σκάφη να έχουν ναυπηγηθεί από το 2005-2011. Τα υποβρύχια αυτά εκτοπίσματος 150 τόνων μπορούν να φέρουν δύο τορπίλες και είναι ντιζελοκίνητα. Αποτελούν σημαντική απειλή για τα πλοία στον περσικό κόλπο αφού –όπως και αναφέραμε- το μέγιστο βάθος φτάνει τα 90 μέτρα και το μέσο βάθος τα 50 μέτρα.

Ο δε μεγάλος αριθμός αυτών, συνολικά 11 υποβρύχια, μαζί με τα mini υποβρύχια κλάσης Fateh (με εκτόπισμα 600 τόνων με 4 τορπιλοσωλήνες των 533 χλστ), Qaaem (με εκτόπισμα 1.000 τόνων), Narhag (με εκτόπισμα 350-400 τόνων) συνιστούν μία υπολογίσιμη απειλή, αφού το κάθε ένα από τα υποβρύχια αυτά μπορεί να φέρει δύο τορπίλες ή πυραύλους καθώς και νάρκες. 








defencenet.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Ενημέρωση των πολιτών για την τηλεθέρμανση από τη Δήμαρχο Εορδαίας Παρασκευή Βρυζίδου

Η Δήμαρχος Εορδαίας Παρασκευή Βρυζίδου το πρωί της Δευτέρας 16/01/2012 στο Δημαρχείο συγκάλεσε μια σειρά συσκέψεων με Αντιδημάρχους, τη Διοίκηση της ΔΕΤΗΠ (Τηλεθέρμανση) και διευθυντές των σχολείων, ενώ προηγήθηκαν συναντήσεις και τηλεφωνικές επικοινωνίες με τη Διοίκηση της ΔΕΗ και τη διεύθυνση του ΑΗΣ Πτολεμαΐδας. Από τις επαναλαμβανόμενες συσκέψεις αποφασίσθηκαν τα παρακάτω:

Καταρχήν να ενημερωθούν οι πολίτες, οι μαθητές και τα μέσα ενημέρωσης για τα πραγματικά δεδομένα, με απόλυτη λεπτομέρεια και ακρίβεια.

Συγκεκριμένα η τηλεθέρμανση Πτολεμαΐδας είναι συνδεδεμένη με την Λιπτόλ με φορτίο 25 MW και με τον ΑΗΣ Πτολεμαΐδας με φορτίο 50 MW. Το 1999 κατασκευάστηκε και εναλλακτική μονάδα που καίει πετρέλαιο προκειμένου να βοηθάει σε περίπτωση αιχμής.

Ο ΑΗΣ Πτολεμαΐδας σήμερα είναι μια πεπαλαιωμένη μονάδα 50 ετών.

Εναλλακτική πλήρης και ισοδύναμη τροφοδοσία δεν υπάρχει και σε περίπτωση βλάβης η πόλη της Πτολεμαΐδας μένει χωρίς συνεχόμενη θέρμανση και όταν επικρατούν χαμηλές θερμοκρασίες είναι ανεπαρκής.

Η Δημοτική Αρχή σε συνεργασία με τους Διευθυντές των σχολείων, έλεγξαν όλους τους λέβητες, με εξειδικευμένους συντηρητές και τροφοδότησαν με πετρέλαιο τα Σχολεία με συμπληρωματική χρηματοδότηση από το Δήμο.
Επομένως από την Τετάρτη το σύνολο των σχολείων λειτουργεί κανονικά σε σχέση με την θέρμανση και θα υπάρχει πάντα αντίστοιχη πρόβλεψη και στο μέλλον.

Η Δήμαρχος συνομίλησε με τη Διοίκηση της ΔΕΗ και ζήτησε να μην κοστολογηθεί το φορτίο των προβληματικών ημερών των μηνών Δεκεμβρίου και Ιανουαρίου εφόσον έτσι και αλλιώς τα σπίτια δεν ζεστάθηκαν, τα σχολεία δεν λειτούργησαν και οι υπηρεσίες υπολειτούργησαν.

Η μοναδική πλέον λύση είναι η άμεση σύνδεση με τον ΑΗΣ Καρδιάς. Ο αγωγός μεταφοράς κατασκευάστηκε. Μένει σε εκκρεμότητα η ολοκλήρωση των μετασκευών που ξεκίνησαν το Μάρτιο του 2011 και θα ολοκληρωθούν το Μάρτιο του 2012.

Σημειωτέων ότι το έργο εντάχθηκε οριστικά, μετά την καθοριστική παρέμβαση στις Βρυξέλλες της Δημάρχου Εορδαίας και του Δικτύου Ενεργειακών Δήμων, ενώ ο Πρόεδρος του Δικτύου επισκέφτηκε στις Βρυξέλλες δύο φορές την επιτροπή για τις τηλεθερμάνσεις Πτολεμαΐδας – Αμυνταίου - Φλώρινας. Σημαντική ήταν και η συμβολή των Αρμόδιων Υπουργείων, της Διεύθυνσης και της Διοίκησης της τηλεθέρμανσης.

Αυτήν την δύσκολη ώρα η Δημοτική Αρχή συμπάσχει με τους πολίτες και η Δήμαρχος ως εκπρόσωπος των πολιτών έχει χρέος με την φωνή της να εκφράσει την αγανακτισμένη φωνή όλων των κατοίκων της Πτολεμαΐδας.

Το έργο που έγινε ήταν σημαντικό και μεγάλο, αλλά μεγάλη ήταν και η ταλαιπωρία των πολιτών από πιθανές λανθασμένες επιλογές καθώς και της ανυπαρξίας παράλληλης ισοδύναμης εναλλακτικής λύσης. Οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν ότι η τηλεθέρμανση δεν μπορεί να τους καλύψει για όλες τις ημέρες του χειμώνα και ότι πρέπει σε περίπτωση βλάβης του ΑΗΣ Πτολεμαΐδας να έχουν εξασφαλίσει οι ίδιοι εναλλακτική θέρμανση εφόσον ο Δήμος δεν προέβλεψε και δεν έχει ισοδύναμη λύση γι΄αυτό.

Αυτή είναι η αλήθεια και ότι η σημερινή Δημοτική Αρχή εκτός απʼ την ολοκλήρωση του έργου της σύνδεση με τον ΑΗΣ Καρδιάς ο οποίος το 2019 σημειωτέον θα κλείσει, πιέζει και περιμένει την Μονάδα 5 και ερευνά άμεσα την παράλληλη εναλλακτική λύση διότι τροφοδότηση μόνο από μια μονάδα είναι επισφαλής.

Επίσης πληρώνει κανονικά όλες τις υποχρεώσεις της με τη ΔΕΗ διότι σκληρός συνομιλητής είναι ο αξιόπιστός συνομιλητής.
Όσο για την μη συμφωνία με τη ΔΕΗ επί επτά (7) χρόνια για πληρωμή του θερμικού φορτίου της Λιπτόλ, τελικά επιτευχθεί τον Δεκέμβριο του 2010, ανήλθε μαζί με τις μετασκευές για επτά (7) χρόνια στο ποσόν των 1.700.000,00 ευρώ και βέβαια ξεκίνησε να το πληρώνει και σχεδόν ολοκλήρωσε την αποπληρωμή του η Διοίκηση της Σημερινής Δημοτικής Αρχής.

Τέλος ως απάντηση στον πρ. Δήμαρχο κ. Μαυρομάτη δημοσιεύουμε την επιστολή του Β.Γ. Διευθυντή της ΔΕΗ κ.Βλάχου προς τη ΔΕΤΗΠ με ημερομηνία 15-1-1999.

Kάντε κλικ εδώ για να διαβάσετε την επιστολή...
Διαβάστε περισσότερα » »

Λουκέτο στην Αιμοδοσία του Μποδοσάκειου, λόγω έλλειψης ασκών αίματος !

Πρωτοφανής είναι η έλλειψη υλικών που αντιμετωπίζουν τα νοσοκομεία της Δυτικής Μακεδονίας, και όχι μόνο, καθώς λουκέτο έβαλε από την Τετάρτη η Αιμοδοσία του Μποδοσάκειου νοσοκομείου Πτολεμαΐδας λόγω έλλειψης ασκών αίματος!


Όπως μας κατήγγειλαν εθελοντές αιμοδότες, δεν πίστευαν στʼ αυτιά τους όταν πήγαν να δώσουν αίμα, όχι γιατί το χρειαζόταν κάποιος γνωστός τους αλλά γιατί από πεποίθηση είναι εδώ και δεκαετίες εθελοντές αιμοδότες, και τους παρέπεμψαν στην Αιμοδοσία του Μαμάτσειου νοσοκομείου Κοζάνης, γιατί είχαν τελειώσει οι ασκοί αίματος στην Αιμοδοσία του Μποδοσάκειου.

Το πρόβλημα, όπως προέκυψε από το ρεπορτάζ, δεν είναι του Μποδοσάκειου νοσοκομείου αλλά όλων των νοσοκομείων κι όχι μόνο της Δυτικής Μακεδονίας αλλά σε πανελλαδικό επίπεδο, το οποίο είναι εις γνώση του υπουργείου Υγείας και αντιμετωπίζεται το τελευταίο τρίμηνο με δανεισμό ασκών αίματος ή άλλων υλικών αιμοδοσίας, όπως φιαλιδίων ή αντιδραστήρων, από όσα νοσοκομεία είχαν κάποιο απόθεμα στις αποθήκες τους.

Όπως ωστόσο πληροφορηθήκαμε, υπήρξε μέρα που στην Αιμοδοσία του Μποδοσάκειου δεν υπήρχαν ούτε καν ιατρικά γάντια!

Ειδικότερα, το Μποδοσάκειου το τελευταίο διάστημα δανείστηκε ασκούς από το Ιπποκράτειο νοσοκομείο Θεσσαλονίκης- το οποίο μάλιστα ακύρωσε εξόρμηση αιμοδοσίας προκειμένου να καλύψει το επιτακτικό αίτημα του Μποδοσάκειου, ενώ δανείστηκε επίσης από το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, αλλά και από το νοσοκομείο της Φλώρινας, ωστόσο από την Τετάρτη δεν υπάρχει ασκός αίματος ούτε για δείγμα.

Αντίστοιχο πρόβλημα αντιμετωπίζει και η Αιμοδοσία του Μαμάτσειου νοσοκομείου Κοζάνης, όπου γιατροί και προσωπικό μάθαμε ότι κάνουν την προσευχή τους να μην υπάρχει μεγάλη προσέλευση εθελοντών αιμοδοτών σήμερα διότι έχουν απομείνει μόλις 20 ασκοί αίματος και θα υπάρχει πρόβλημα εάν δεν γίνει σήμερα η αποστολή υλικών που τους υποσχέθηκε ο προμηθευτής.

Το πρόβλημα, σύμφωνα με την διοικητήτρια των νοσοκομείων Πτολεμαΐδας και Κοζάνης Αναστασία Μπούρτσου, προέκυψε εδώ και περίπου ένα τρίμηνο και είναι πανελλαδικό, καθώς πτώχευσαν εταιρείες εισαγωγής ασκών και άλλων αναλώσιμων ιατρικών υλικών και υπάρχει μεγάλη έλλειψη υλικών στην αγορά «με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζεται το πρόβλημα δανείζοντας το ένα νοσοκομείο το άλλο».

Δήλωσε ότι στο μεταξύ το Μποδοσάκειο έκανε παραγγελία σε κάποιον εισαγωγέα ο οποίος δεσμεύτηκε να αποστείλει κάποιους ασκούς (περί του 500) την ερχόμενη εβδομάδα, αφού εκτελωνιστούν.

Το πρόβλημα είναι εις γνώση των συλλόγων εθελοντών αιμοδοτών της περιοχής, οι οποίοι έχουν εκ των πραγμάτων περιορίσει τις εξορμήσεις εθελοντικής αιμοδοσίας.

Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι, ένας από τους εθελοντές αιμοδότες που προσήλθε στο Μποδοσάκειο για αιμοδοσία, ο επιχειρηματίας κ. Κώστας Κουλίτσας, πρότεινε στη διοίκηση του Μποδοσάκειου να φέρει ασκούς από τη Βουλγαρία όπου πηγαίνει συχνά λόγω επιχειρηματικών δραστηριοτήτων του, προκειμένου να πάψει το απαράδεκτο φαινόμενο να διώχνουν τους εθελοντές αιμοδότες που προσέρχονται λόγω έλλειψης ασκών αίματος ή άλλων υλικών αιμοδοσίας.


ΠΗΓΗ ΠΤΟΛΕΜΑΙΟΣ
Διαβάστε περισσότερα » »

Όταν μια γενιά «σαλπάρει» για λιμάνια ξένα


Του Λευτέρη Χ. Θεοδωρακόπουλου

Με όνειρα και ελπίδες «σαλπάρουν για λιμάνια ξένα» οι νεοέλληνες καθώς η Ελλάδα δεν τους χωρά πια.
Μια γενιά ολόκληρη στοιβάζει σε βαλίτσες πτυχία και προσδοκίες και αναζητεί ένα μέλλον μακριά από τη μιζέρια και τους δήθεν «εθνοσωτήρες» στην ξενιτιά.
Ποιος θα το έλεγε πως η Ελλάδα θα ξαναγυρνούσε στην εποχή του ‘50 και του ‘60 εκεί που την εγκατέλειπαν κατά μυριάδες οι Έλληνες αναζητώντας μια πιο αξιοπρεπή ζωή.



Ισοπεδώνουν ότι έχει μείνει όρθιο
Την ίδια ώρα ο υπουργός Οικονομικών με το επιτελείο του, αλλά και ο πρωθυπουργός που όρισαν ως υπάλληλο οι κομματικές δυνάμεις χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του λαού, είναι έτοιμοι να καταρρίψουν ότι έχει απομείνει όρθιο πια σε αυτή την κοινωνία, μια κοινωνία που πέρα από τον καθωσπρεπισμό της και τα καλά κρυμμένα κόμπλεξ της στην άκρη του καθρέφτη της ωθεί την νεολαία  στον βούρκο. Η μόνη λύση η διαφυγή εκτός συνόρων.
Εν τω μεταξύ οι δημοσιογραφικοί οργανισμοί σήμερα πήραν πρέφα πως η νεολαία μεταναστεύει και αυτό εξαιτίας των στοιχείων που παρουσίασε το Ευρωπαϊκό Κέντρο για την Ανάπτυξη της Επαγγελματικής Κατάρτισης (Cedefop) και η Ευρωπαϊκή Πύλη Europass.
Τα στοιχεία δείχνουν την δραματική εικόνα αφού ο αριθμός των βιογραφικών που έχει συμπληρωθεί από Έλληνες πολίτες, είναι υπέρογκος.


Πάνω από 90.000 βιογραφικά
 Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία που συλλέγει το Europass, το 2011 συμπληρώθηκαν διαδικτυακά 95.732 ευρωπαϊκά βιογραφικά από Έλληνες πολίτες, καθιστώντας τη χώρα, αναλογικά με τον πληθυσμό της, από τις πρώτες στην ΕΕ στη συμπλήρωση των εν λόγω εντύπων (πίσω από την Πορτογαλία, την Ιταλία και τη Ρουμανία). Ο αντίστοιχος αριθμός για το 2010 ανήλθε στα 53.043 και για το 2009 στα 36.269 βιογραφικά.
Σημειώνεται, ότι το 67% όσων συμπλήρωσαν το ευρωπαϊκό βιογραφικό αφορά νέους χωρίς εργασία έως 35 ετών, ενώ, την ίδια στιγμή, περισσότεροι από τους μισούς εμφανίζονται καταρτισμένοι, καθώς μιλούν από μία έως τρεις ξένες γλώσσες (30.676 μία, 32.348 δύο και 12.939 τρεις ξένες γλώσσες). Τέλος, περίπου το 40% διαθέτει μικρή ή καθόλου εργασιακή εμπειρία (17,1% έως 2 έτη και 21,3% καθόλου).

Ιστορικό ρεκόρ η ανεργία
Την ίδια στιγμή, ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, Γιώργος Παπανικολάου, υπογραμμίζει ότι, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας, η ανεργία των νέων έως 25 ετών στην Ελλάδα έσπασε και νέο ιστορικό ρεκόρ, σκαρφαλώνοντας το φθινόπωρο του 2011 στο 46,6%, από 45,1% που βρισκόταν το καλοκαίρι. Η Ελλάδα μαζί με την Ισπανία (49,6%) αποτελούν τις χώρες με τα μεγαλύτερα ποσοστά ανεργίας των νέων στην ΕΕ και μάλιστα με μεγάλη διαφορά από το επόμενο κράτος μέλος (Σλοβακία 35,1%).

Χαρακτηριστικό της κατάστασης που επικρατεί, εξάλλου, είναι το γεγονός ότι περίπου το 21% των Ελλήνων ηλικίας 18 έως 24 ετών, δεν βρίσκονται ούτε στην εκπαίδευση ούτε στην αγορά εργασίας. «Ένας στους τέσσερις νέους μας, δηλαδή, βρίσκεται σε απόλυτο αδιέξοδο» σημειώνει ο Έλληνας ευρωβουλευτής.

pinakio
Διαβάστε περισσότερα » »

ΝΕΑ ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ ΜΙΑΣ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟΥ ΙΑΤΡΟΥ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ ΕΝΤΑΤΙΚΟΛΟΓΙΑΣ-ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΕΝΟΣ ΕΙΔΙΚΕΥΟΜΕΝΟΥ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ «ΜΠΟΔΟΣΑΚΕΙΟ» ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

Νέα ορκωμοσία μιας Επικουρικού Ιατρού ειδικότητας Εντατικολογίας-Αναισθησιολογίας και ενός ειδικευόμενου στην ειδικότητα της Παιδιατρικής πραγματοποιήθηκε σήμερα  στο  «Μποδοσάκειο» Νοσοκομείο.

Η Επιμ.Β΄ Εντατικολόγος-Αναισθησιολόγος  κα Χαριτίδου Στέλλα θα καλύψει τις ανάγκες την Μονάδας Εντατικής Θεραπείας και ο ειδικευόμενος κ. Καμπούρης Δημήτριος την Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου, ενισχύοντας έτσι την στελέχωση των παραπάνω τμημάτων και αναβαθμίζοντας τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας.
 

Διαβάστε περισσότερα » »

Ανάκληση επικίνδυνης πιπίλας για την υγεία των παιδιών από το Jumbo!


Επικίνδυνη πιπίλα βρέθηκε από τον ΕΦΕΤ στο Jumbo. Η αλήθεια είναι ότι μπαίνουμε σε σκέψεις αν υπάρχον ίσως και άλλα προϊόντα, τα οποία θα μπορούσαν να επικίνδυνα για τα παιδιά μας. Ίσως θα ήταν καλύτερα να απευθυνόμαστε σε φαρμακεία όταν πρόκειται για τόσο μικρά παιδιά και όχι σε επιχειρήσεις τύπου Jumbo, όπου το κέρδος είναι η νούμερο ένα προτεραιότητα. Σας παραθέτουμε το σχετικό Δελτίου τύπου του ΕΦΕΤ.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ενημέρωση σχετικά με ανάκληση πιπίλας

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. ενημερώθηκε, μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές, για τη διακίνηση ψευδοθήλαστρου (πιπίλας), προέλευσης Ουγγαρίας, στο οποίο παρατηρήθηκε μετανάστευση Ν-Νιτροζώσιμων ουσιών σε επίπεδα υψηλότερα από τα νομοθετημένα όρια.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για ψευδοθήλαστρο, πιπίλα ορθοδοντική, με την εμπορική επωνυμία «ΜΑΜ Αir» 6+ από φυσικό Latex, με 2 τεμάχια ανά συσκευασία και αριθμό παρτίδας LC 77183.
Το συγκεκριμένο προϊόν, η απεικόνιση του οποίου αναφέρεται κάτωθι, διακινήθηκε από την ελληνική επιχείρηση «JUMBO S.A.».
Ο Ε.Φ.Ε.Τ. απαίτησε την άμεση ανάκληση / απόσυρση του συγκεκριμένου προϊόντος από την εν λόγω επιχείρηση και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

Καλούνται οι καταναλωτές – γονείς, οι οποίοι έχουν προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν (κάτωθι φωτογραφίες), να μην το χρησιμοποιήσουν.
Διαβάστε περισσότερα » »

ΣΕ ΔΥΟ ΜΕΡΕΣ ΘΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ Η ΒΛΑΒΗ ΣΤΟΝ ΑΗΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ – ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΤΗΛΕΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

ΔΕΤΗΠ : ΝΕΑ ΒΛΑΒΗ ΤΗΣ 3ης ΜΟΝΑΔΑ ΤΟΥ ΑΗΣ/ΔΕΗ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ ΣΗΜΕΡΑ 19-01-2012 , ΩΡΑ 13:00. Η ΤΗΛΕΘΕΡΜΑΝΣΗ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΕΚ ΠΕΡΙΤΡΟΠΗΣ ΑΠΟ ΤΙΣ 5 ΤΟ ΠΡΩΙ ΩΣ ΤΙΣ 12 ΤΟ ΒΡΑΔΥ. ΕΚΤΙΜΩΜΕΝΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΒΛΑΒΗΣ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 21-01-2012.ΔΕΤΗΠ : ΝΕΑ ΒΛΑΒΗ ΤΗΣ 3ης ΜΟΝΑΔΑ ΤΟΥ ΑΗΣ/ΔΕΗ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ ΣΗΜΕΡΑ 19-01-2012 , ΩΡΑ 13:00. Η ΤΗΛΕΘΕΡΜΑΝΣΗ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΕΚ ΠΕΡΙΤΡΟΠΗΣ ΑΠΟ ΤΙΣ 5 ΤΟ ΠΡΩΙ ΩΣ ΤΙΣ 12 ΤΟ ΒΡΑΔΥ. ΕΚΤΙΜΩΜΕΝΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΒΛΑΒΗΣ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 21-01-2012.


Διαβάστε περισσότερα » »

Ειλικρινά τα έχω χαμένα με τα ρουσφετολογικά κομματόσκυλα!

023 Ειλικρινά τα έχω χαμένα με τα ρουσφετολογικά κομματόσκυλα!

Θα μας πείτε τι από την παραπάνω φωτογραφία είσαστε;

Παρακολουθώ με θλίψη τα χειροκροτήματα σε πολιτικές συγκεντρώσεις και λέω, καλά αυτούς δεν τους έχει αγγίξει τίποτα; Ή εγώ ζω σε άλλο πλανήτη; Αλήθεια τι ρόλο παίζουν όλοι αυτοί στην διαμόρφωση του σήμερα και του αύριο; Είναι χειροκροτητές; Πολλοί μωρέ αδελφάκι μου! Είναι γλοιώδεις ρουσφετολόγοι σε βάρος του κοινωνικού συνόλου; Πολλοί μωρέ πατριώτες! Είναι μαυραγορίτες, κοτζαμπάσηδες, δοσίλογοι; Πολύ αδέλφια! Βλέπω χαρούμενα πρόσωπα στις συγκεντρώσεις τραλαλά και έξω καρδιά, την στιγμή που απ έξω υπάρχει σχεδόν 20% ανεργία, οι μικροβιοτέχνες έχουν άλλοι καταστραφεί και άλλοι αυτοκτονήσει, την πατρίδα μας την λοιδορεί όλη η γη και την έχουν βγάλει στο σφυρί, μας έχει αφαιρεθεί κάθε δικαίωμα σαν πολίτες νομικά και κοινωνικά, η ντόπια παραγωγή έχει πιάσει μηδέν. Η εγκληματικότητα έχει κτυπήσει κόκκινο και αυτοί τραλαλά και ζαμάν φου! Αλήθεια με ποιους θα αγωνιστούμε να σώσουμε την πατρίδα, όταν ανάμεσα μας κυκλοφορούν αυτά τα μολυσμένα βδελύγματα, μιάσματα, γυμνοσάλιαγκες; Άντε να κάνεις πράξη το φωτιά και τσεκούρι του Κολοκοτρώνη, αμ δεν θα μείνει κανένας ορέ αδέλφια ζωντανός. Πολύ γραβάτα ρε πατριώτες! Τώρα μπορεί να τις φοράνε για να μην ψάχνουμε για τριχιές να τους κρεμάσουμε! Λένε λες και οι άλλοι είναι από άλλο πλανήτη, ότι είναι πολιτικοποιημένοι, υπεύθυνοι, κοινωνικοί! Ναι ρε ρετάλια είναι όλα αυτά καλά, όταν έχεις να κάνεις με μια κοινωνία που λειτουργεί, που έχει ακόμα συνδεμένο κοινωνικό ιστό, που δεν είναι εγώ αλλά εμείς. Όλοι οι Έλληνες ήταν κάπου πολιτικά προσκείμενοι και πολιτικοποιημένοι, μέχρι που είδαν την ολοκληρωτική σαπίλα που κυκλοφορεί σε αυτά τα πολιτικά παραμάγαζα και έκοψαν διπλωματικές σχέσεις, γιατί δεν θέλουν να είναι ζώα στου καθενός το μαντρί, εσείς τι ρόλο παίζεται ακόμα στα  πολύχρωμα μαντριά; Είδαμε τον μπουνιά στο κατεστημένο υπέρ πατριώτη να έχει ανέβει σε ένα δέντρο και να κάνει κολωτούμπες να του δώσουν μπανάνα! Είδαμε τον σωτήρα της πλάκας στην δεξιά παράταξη που θέλει να γίνει πρωθυπουργός αλλά δεν μας έχει πει ακόμα γιατί να τον κάνουμε πρωθυπουργό; Είδαμε τα κατακάθια του πασοκ να επιπλέουν μετά από το ξεπάστρεμα τον πραγματικών πασοκτζήδων! Είδαμε τους αριστερούς της αριστεράς που είναι μέσα σε όλα να κρίνουν τους πάντες εκτός από τον εαυτό τους και κυρίως δεν θέλουν ευθύνες, μην τους μιλάς να κυβερνήσουν! Αύριο δεν ξέρουμε αν θα έχουμε πατρίδα με τους προδότες. Τι χειροκροτείτε θα μας πείτε πριν ανεβούμε και εμείς σε κανένα δέντρο και λαλήσουμε;;;

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Δ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

Διαβάστε περισσότερα » »

ΖΗΤΟΥΣΑΝ ΕΠΙΤΟΚΙΟ 75%/ΜΗΝΑ - Στο 1 δισ. ο τζίρος των εκβιαστών-τοκογλύφων της Θεσσαλονίκης

Δεκαπέντε χρόνια αυτόνομης και κοινοπρακτικής δράσης, εκατοντάδες θύματα, αυτοκτονίες επιχειρηματιών, δολοφονίες και δεκάδες εκατομμύρια ευρώ στην Ελβετία είναι ορισμένα από τα στοιχεία τα οποία συνθέτουν τη δράση των 4 εγκληματικών οργανώσεων που είχαν συστήσει μια μοναδική κοινοπραξία εγκλήματος και η δράση τους έληξε με τη σύλληψη των 53, τελικά, ατόμων στη Θεσσαλονίκη.

Ο σούπερ κοριός της ΕΥΠ έχει δώσει και σε αυτή την περίπτωση κομβικά στοιχεία και οι... κασέτες που θα έχει στη διάθεσή της η Δικαιοσύνη είναι πιο πολλές και από του ... Γιάννη Πάριου και η απομαγνητοφώνησή τους φτιάχνει εγκυκλοπαίδεια. Ο τζίρος του κυκλώματος ξεπερνούσε, σύμφωνα με εκτιμήσεις το 1 δισ. ευρώ και ο τόκος που ζητούσαν από τα θύματα των τοκογλυφικών τους δραστηριοτήτων έφτανε ακόμη και στο 75% το μήνα.


Η ΕΛ.ΑΣ. που σήμερα το μεσημέρι θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου για τη δράση του μεγαλύτερου ίσως εγκληματικού κυκλώματος που εξαρθρώθηκε ποτέ στη χώρα έχει ήδη προχωρήσει στη σύλληψη προσώπων υπεράνω υποψίας μεταξύ των οποίων ο επικεφαλής Ειδικών Υποθέσεων του ΣΔΟΕ Θεσσαλονίκης Χρήστος Παπαχατζής, ο επιχειρηματίας-ιδιοκτήτης νυκτερινών κέντρων Μάρκος Καραμπέρης που φέρεται και ως ο εγκέφαλος της οργάνωσης, ο δημοσιογράφος Γιώργος Φερέτης, αστυνομικοί εν ενεργεία και απόστρατοι, στελέχη τραπεζών, εφοριακοί, δικηγόροι κ.ά.
Τα κλειδιά της υπόθεσης αναμένεται να είναι τόσο οι συνομιλίες που έχει καταγράψει ο σούπερ κοριός όσο και το άνοιγμα των καταθέσεων όλων όσων φέρονται εμπλεκόμενοι στο κύκλωμα και των στενών τους συγγενών, τόσο στην Ελλάδα, όσο και κυρίως στην Ελβετία.


Σύμφωνα με τον διευθυντή Ασφαλείας Θεσσαλονίκης Αθηναγόρα Παζαρλή, ο κύκλος των συλλήψεων έχει ολοκληρωθεί και πλέον η προανάκριση ίσως οδηγήσει και σε άλλες κατευθύνσεις. Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των συλληφθέντων αφορά στις κατά περίπτωση κατηγορίες της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της τοκογλυφίας και εκβίασης κατ΄ επάγγελμα και κατ΄ εξακολούθηση, της απάτης και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα κατ΄ επάγγελμα.

Η Διεύθυνση Ασφαλείας Θεσσαλονίκης προχώρησε στην εξάρθρωση των εγκληματικών οργανώσεων ύστερα από πολύμηνες έρευνες για να διαπιστωθεί ποιοι μετείχαν στις τέσσερις εγκληματικές οργανώσεις, ποιο ρόλο είχε ο καθένας και με ποιον τρόπο δρούσαν.


Από την έρευνα έχει προκύψει ότι οι τέσσερις οργανώσεις πουλούσαν προστασία σε καταστηματάρχες στη Θεσσαλονίκη και τη Χαλκιδική αποσπώντας τους εκβιαστικά τεράστια χρηματικά ποσά, επίσης δραστηριοποιούνταν σε υποθέσεις τοκογλυφίας, αλλά και σε απάτες. Τα χρηματικά ποσά που αποκόμιζαν από τις εγκληματικές τους δραστηριότητες τα νομιμοποιούσαν παράνομα μέσω κερδισμένων δελτίων του ΟΠΑΠ που εξασφάλιζαν έναντι χρηματικής αμοιβής.
Στην υπόθεση εμπλέκονται και δύο χαμηλόβαθμα στελέχη της Αστυνομίας -ο ένας υπηρετεί στη Θεσσαλονίκη κι ο άλλος στην Αλεξανδρούπολη- σε βάρος των οποίων σχηματίζεται δικογραφία. Όλοι οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση αστυνομικοί τέθηκαν σε διαθεσιμότητα με απόφαση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. και σε βάρος τους διενεργούνται πειθαρχικές έρευνες.



Ο σουπερ κοριός και οι συνομιλίες
Η ογκώδης δικογραφία που εκτείνεται ήδη σε 15.000 σελίδες, περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, 3.500 σελίδες με απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες των κατηγορουμένων.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν χθες το βράδυ, κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης. Μετά την απαγγελία των κατηγοριών, που στη συντριπτική τους πλειονότητα είναι σε βαθμό κακουργήματος, παραπέμφθηκαν στον γ' ειδικό ανακριτή Θεσσαλονίκης, από τον οποίο πήραν προθεσμία για να απολογηθούν την Παρασκευή.
Ηδη «φιλοξενούνται» στο κτίριο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης, το οποίο αποδείχτηκε μικρό για τον τεράστιο αριθμό των συλληφθέντων, και γι' αυτό κάποιοι από αυτούς μεταφέρθηκαν στο αμφιθέατρο της Αστυνομικής Διεύθυνσης.











iefimerida.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Ανεξήγητο ατύχημα με F-16 στη Λάρισα.

Έπειτα από την ολοκλήρωση της εκπαιδευτικής πτήσης το πρωί της Πέμπτης, οι δύο χειριστές της Πολεμικής Αεροπορίας επέστρεφαν με ένα μαχητικό αεροσκάφος τύπου F-16 Block 52+ D στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Λάρισας.

Για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους, αμέσως μόλις το διθέσιο μαχητικό ακούμπησε στο διάδρομο προσγείωσης της 110 Πτέρυγας Μάχης, τα σκέλη του F-16 "μάζεψαν" όπως αναφέρεται στην αεροπορική ορολογία.
Οι δύο πιλότοι, αντιλαμβανόμενοι ότι αμέσως μετά την επαφή με το έδαφος οι ρόδες του αεροσκάφους έκλεισαν και ότι το F-16 προσγειώνεται με την κοιλιά, προσπάθησαν να κρατήσουν το μαχητικό εντός του διαδρόμου. Ευτυχώς, οι χειριστές κατάφεραν να κρατήσουν το αεροσκάφος. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του protothema.gr οι δύο ιπτάμενοι αξιωματικοί είναι καλά στην υγεία τους. Μέχρι αυτή την ώρα δεν υπάρχει σαφής εκτίμηση για το μέγεθος της ζημίας που υπέστη το διθέσιο F-16.

Το ασυνήθιστο περιστατικό προκαλεί ερωτήματα. Για να διακριβωθεί τι συνέβη και εντελώς ανεξήγητα έκλεισαν οι ρόδες του μαχητικού αμέσως μετά την επαφή του αεροσκάφους στο διάδρομο προσγείωσης αναμένεται να διαταχθεί έρευνα.







protothema
Διαβάστε περισσότερα » »

Μέχρι 1.000 ευρώ το παράβολο για αιτήσεις αναγνώρισης τίτλων σπουδών .

Μέχρι και τα 1.000 ευρώ καθορίστηκε , με απόφαση του υπ. Παιδείας η τιμή του παραβόλου για αιτήσεις αναγνώρισης τίτλων σπουδών αλλοδαπής
και για αιτήσεις παροχής πληροφοριών.



ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ








esosgr
Διαβάστε περισσότερα » »

Έλληνες στρατιωτικοί και επιχειρηματίες σε πανευρωπαϊκό κύκλωμα πορνογραφίας!

Πανευρωπαϊκή επιχείρηση σε όλη την Ευρώπη, υπό την Europol, έφερε στο φως ένα από τα μεγαλύτερα κυκλώματα παιδικής πορνογραφίας στην Ευρώπη.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, η επιχείρηση διήρκησε τρεις μήνες.

Η ΙΚARUS είναι μια οπό τις μεγαλύτερες αστυνομικές επιχειρήσεις, που πραγματοποιήθηκαν σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, επιφέροντας πλήγμα στα κυκλώματα παιδικής πορνογραφίας, με εκατοντάδες συλλήψεις και κατασχέσεις σε όλες τις χώρες της Ευρώπης .
Εν προκειμένω, με την αυτόφωρη διαδικασία συνελήφθησαν εννέα άτομα, σε διάφορες περιοχές στην Αθήνα, Πειραιά, Άρτα, Κέρκυρα και Ηράκλειο Κρήτης, ενώ για ακόμη πέντε, σχηματίστηκαν ανάλογες αυτοτελείς δικογραφίες.


Οι Αρχές εντόπισαν "θησαυρό"
Στοχευμένες αστυνομικές επιχειρήσεις και εκτεταμένες διαδικτυακές ψηφιακές έρευνες πραγματοποίησε, το τελευταίο τρίμηνο, η Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στο πλαίσιο της πανευρωπαϊκής επιχείρησης ΙΚΑRUS, που συντονίστηκε από τη ΕUROPOL, για την καταπολέμηση της διακίνησης υλικού παιδικής πορνογραφίας μέσω του διαδικτύου.


Ειδικότερα, στο πλαίσιο της ΙΚΑRUS, πραγματοποιήθηκε σε πανευρωπαϊκό επίπεδο ψηφιακή έρευνα και εντοπίστηκαν, στο διαδικτυακό πρόγραμμα ανταλλαγής ψηφιακών αρχείων "eDonkey", τα ηλεκτρονικά ίχνη χρηστών, που κατείχαν αρχεία-βίντεο υλικού πορνογραφίας ανηλίκων.
Οι κάτοχοι του υλικού αυτού το διακινούσαν και το διέθεταν στο διαδίκτυο, ενώ μεταξύ των άλλων εντοπίστηκαν και Έλληνες χρήστες .
Τα στοιχεία αυτά τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και εκδόθηκαν σχετικές διατάξεις και βουλεύματα άρσης του απορρήτου των τηλεπικοινωνιών.
Για την διερεύνηση της υπόθεσης πραγματοποιήθηκε, από ειδικευμένους Αξιωματικούς της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, μεγάλος αριθμός ερευνών σε οικίες και χώρους εργασίας, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δεκαέξι σκληροί δίσκοι Η/Υ και έντεκα φορητοί Η/Υ, που περιείχαν πλήθος αρχείων με ιδιαίτερα σκληρό υλικό παιδικής πορνογραφίας, χωρητικότητας άνω των 14.000 GB.


Συνελήφθησαν εννέα άτομα
Κατά την διάρκεια των ερευνών και επιχειρήσεων, συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, εννιά άτομα, (οκτώ ημεδαποί και ένας υπήκοος Γαλλίας), σε Αθήνα, Πειραιά, Άρτα, Κέρκυρα και Ηράκλειο Κρήτης.
Οι εννέα συλληφθέντες κατηγορούνται για πορνογραφία ανηλίκων, μέσω διαδικτύου, ενώ για πέντε ακόμα άτομα σχηματίσθηκαν ανεξάρτητες δικογραφίες, με τις ίδιες κατηγορίες.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στις κατά τόπους Εισαγγελικές Αρχές, ενώ οι δικογραφίες, που σχηματίστηκαν αυτοτελώς υποβλήθηκαν αρμοδίως.









news247
Διαβάστε περισσότερα » »

Το κορίτσι που άφησε άφωνο τον κόσμο για 5 λεπτά.

Όλη η αλήθεια απο το στόμα του νεαρού κοριτσιού που θα ανατριχιάσετε..Δείτε το βίντεο στο read more...



hellasxg.blogspot.com/
Διαβάστε περισσότερα » »

Πατριώτες κυλά στις φλέβες σας Ελληνικό αίμα; Γιατί δεν το χύνουμε για την πατρίδα μας και τα παιδια μας;


Από τον Kostas Sinioris kwstas1969loki@yahoo.gr

http://www.arxaiaithomi.gr/wp-admin/post-new.php

Διαβάστε περισσότερα » »

Χύθηκε αίμα σε συμπλοκή αλλοδαπών στη Θεσσαλονίκη (βίντεο)

Χύθηκε αίμα σε συμπλοκή αλλοδαπών στη Θεσσαλονίκη, όπου πλέον η κατάσταση ξεφεύγει από κάθε έλεγχο της ελληνικής πολιτείας.


ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ


Διαβάστε περισσότερα » »

Ποιος θα σταματήσει το φτωχομπινεδογομάρι να τα αρπάζει;

Συνεχίζουν να μας εντυπωσιάζουν τα έγγραφα του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης που δημοσιεύονται στον ιστότοπο της Διαύγειας και τα οποία φέρνει στο φως το parapolitiki.

Έχουμε ήδη αναφερθεί με το πόστ " Tο πολιτικό γουρούνι ο ΡΟΝΤΟΥΛΗΣ αρπάζει από όπου μπορεί" ,και έχουμε γράψει ότι ο Ροντούλης αναγνωρίζει κάθε μήνα υπερωρίες στους συνεργάτες του (δείτε εδώ) όπως κι ότι πέρασε τα Χριστούγεννα στο σπίτι του στα πλαίσια "εκτός έδρας απασχόλησης" του . Φαίνεται όμως ότι δεν ήταν μόνο η περίοδος των Εορτών. Ο Αστέριος Ροντούλης ανέλαβε τα καθήκοντα του στις 11 Νοεμβρίου του 2011 και μέχρι τις 3 Ιανουαρίου του 2012 είχε "υπηρετήσει" 35 από τις 53 ημέρες της… θητείας του στη Λάρισα!

-18/11/11- 21/11/11- Εκτός έδρας μετακίνηση στο νομό Λάρισας (4)
-25/11/11- 28/11/11- Εκτός έδρας μετακίνηση στο νομό Λάρισας (4)
-01/12/11- 05/12/11- Εκτός έδρας μετακίνησης στο νομό Λάρισας (5)
-08/12/11- 12/12/11- Εκτός έδρας μετακίνηση στο νομό Λάρισας (5)
-16/12/11- 20/12/11- Εκτός έδρας μετακίνηση στους νομούς Πιερίας και Λάρισας (5)
-23/12/11- 03/01/12- Εκτός έδρας μετακίνησης στο νομό Λάρισας (12)

Σας θυμίζουμε ότι οι υπουργοί λαμβάνουν ξεχωριστή ημερήσια αμοιβή για κάθε μέρα "εκτός έδρας" απασχόλησης τους ενώ και τα έξοδα μετακίνησης τους καλύπτονται από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Ο Ροντούλης δεν είναι λοιπόν μόνο ευτυχής για το ότι από το πουθενά έγινε υπουργός αλλά και για το ότι σουλατσάρει στην πόλη του και στην εκλογική του περιφέρεια λαμβάνοντας έξτρα αποζημίωση...Το πότε υπουργεύει άγνωστο. Έξαλλου πότε θα του ξαναδοθεί η ευκαιρία να το παίζει υπουργός;
ixnos1.blogspot.com

Διαβάστε περισσότερα » »

Εβραίος δημοσιογράφος στην Ελλάδα αποκαλύπτει σε ποιούς ανήκει το Hollywood!

 

Δείτε επίσης ένα βίντεο που ένας Ινδός παραγωγός αποκαλύπτει τι πρέπει να είναι κάποιος για να προοδεύει στο Hollywood..

 Το Hollywood έχει την τεράστια δύναμη μέσω των ταινιών που παράγονται εκεί να χειραγωγεί την κοινή γνώμη για όλα σχεδόν τα σημαντικά θέματα, απο ιστορικά θέματα μέχρι θέματα που αφορούν το διάστημα. Καταλαβαίνετε λοιπόν πόσο σημαντικό είναι να ελέγχεις αυτή την βιομηχανία.

http://antipliroforisi.blogspot.com/

Διαβάστε περισσότερα » »

Ανδόρρα: μια μικροσκοπική χώρα «σφηνωμένη» στα Πυρηναία

Μια μικροσκοπική χώρα που κατέχει ρεκόρ μακροζωίας διεθνώς, με οικονομική ανάπτυξη που βασίζεται κυρίως στον τουρισμό, «σφηνωμένη» στα ανατολικά Πυρηναία όρη, αξίζει με το παραπάνω την προσοχή μας.

Ίσως οι περισσότεροι γνωρίζουν ή επισκέπτονται την Ανδόρρα ( www.andorra.ad ) για σκι ή για ψώνια, λόγω των οργανωμένων της χειμερινών εγκαταστάσεων και του φορολογικού της συστήματος (τα προϊόντα στην Ανδόρρα είναι είτε αφορολόγητα, είτε με πολύ χαμηλό φόρο). Όμως, η μικροσκοπική αυτή χώρα στα ανατολικά Πυρηναία ( http://bit.ly/pszINw ), μεταξύ Γαλλίας και Ισπανίας (περίπου 3,5 ώρες μακριά από τη Βαρκελώνη), είναι αρκετά περισσότερα.


Με συνολική έκταση 468 τετρ. χλμ. και πληθυσμό 84.825, το Πριγκιπάτο της Ανδόρρας περιλαμβάνει την πρωτεύουσα Ανδόρρα λα Βέγια επτά κύριες ενορίες και εννέα οικισμούς, ενώ εξαιτίας της θέσης του, αποτελείται κυρίως από όρη με μέσο υψόμετρο 1.996 μέτρα. Το μεγαλύτερο σε ύψος βουνό είναι το Coma Pedrosa στα 2.946 μέτρα, ενώ το χαμηλότερο σημείο είναι 870 μέτρα, εκεί όπου ενώνονται τρεις στενές κοιλάδες, στον ποταμό Βαλίρα.

Το Πριγκιπάτο έγινε ανεξάρτητο το 1278, ενώ ακόμη και σήμερα, ισχύει εκεί ένα ιδιότυπο κυβερνητικό καθεστώς. Πρόκειται για κοινοβουλευτική δημοκρατία με την επικυριαρχία να ανήκει στον πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας που την ασκεί από κοινού με τον Ισπανό επίσκοπο του Urgell. Το 1990, υπό την πίεση της Ε.Ε, απέκτησε το πρώτο του Σύνταγμα. Tο νόμισμά του είναι το ευρώ, παρότι δεν είναι στην ευρωζώνη και επίσημη γλώσσα είναι τα Καταλανικά, ωστόσο πολλοί μιλούν Γαλλικά και Ισπανικά.
Η πρωτεύουσα Ανδόρρα λα Βέγια είναι αρκετά θορυβώδης, με μεγάλες πολυκατοικίες και κίνηση στους δρόμους και στα περίπου 2000 καταστήματά της –η εικόνα είναι αρκετά βελτιωμένη όταν το χιόνι «ντύνει» στα λευκά την πόλη- αν όμως απομακρυνθείτε σε μία από τις δευτερεύουσες οδικές αρτηρίες, θα ανακαλύψετε συναρπαστικά σκηνικά στην καρδιά των Πυρηναίων και ανεπανάληπτες φυσικές ομορφιές -πυκνά δάση, λίμνες και ποτάμια με μικρούς καταρράκτες, αλλά και γραφικούς οικισμούς.

Στη μικρή αυτή, ορεινή χώρα, θα βρείτε ξενοδοχεία 3*, 4* και 5* σε πολύ καλές τιμές, ενώ το φαγητό και το κόστος διαμονής είναι οικονομικότερο από αντίστοιχους ευρωπαϊκούς προορισμούς. Επίσης θα κάνετε το καλύτερο σκι στα Πυρηναία, σε όμορφες περιοχές όπως οι Canillo και Soldeu ή οι Arinsal και Pal και στα χιονοδρομικά κέντρα Vallnord ( www.vallnord.com/en ) και Grandvalira ( www.grandvalira.com ). Τα τελευταία χρόνια, τα εκεί θέρετρα έχουν επενδύσει πάνω από 50 εκατ. ευρώ σε καφέ επάνω στα βουνά, εστιατόρια, τελεφερίκ, χώρους στάθμευσης αυτοκινήτων κ.ά. Και μόλις τα χιόνια λιώνουν, οι δραστηριότητες μεταφέρονται στην κοινότητα του Ordino και τη γύρω περιοχή. Υπάρχουν επίσης πολλά μονοπάτια που προσφέρονται για πεζοπορία, διαφορετικής δυσκολίας και απαιτήσεων, ακόμη και στα πιο απομακρυσμένα τμήματα του Πριγκιπάτου.

Για όσους προτιμούν την χαλάρωση, προτείνονται τα ιαματικά λουτρά, τα θερμότερα λουτρά στην Ευρώπη, με 68° C. Στο υπερσύγχρονο γυάλινο κτίριο των πολυτελών spa Caldea ( www.caldea.com/en ), με τη φουτουριστική όψη καθεδρικού ναού, μόλις 1 χλμ. από το εμπορικό κέντρο Escaldes-Engordany, θα νιώσετε ότι… η ζωή είναι ωραία, αφήνοντας την περιποίησή σας στα έμπειρα χέρια των ειδικών.

Ενδιαφέρουσες πληροφορίες
-Σύμφωνα με αμερικανική έρευνα του 2007, η Ανδόρρα κατέχει το ρεκόρ μακροζωίας διεθνώς. Όπως εκτιμάται, για το 2011, το μέσο προσδόκιμο ζωής στη χώρα ήταν 82,43 χρόνια.
- Η χώρα συνδέεται με τις εθνικές οδούς Ισπανίας και Γαλλίας και δεν έχει αεροδρόμιο. Τα πιο κοντινά αεροδρόμια είναι αυτό της Τουλούζης στη Γαλλία και της Βαρκελώνης στην Ισπανία.
-Η Ανδόρρα δεν έχει εμπλακεί σε πόλεμο εδώ και 700 χρόνια.
Πόπη Αθανασοπούλου
Διαβάστε περισσότερα » »

Κινδυνεύουν τα μάτια μας από την πολύωρη καθημερινή χρήση του υπολογιστή; Το Computer Vision Syndrome τι είναι και πώς αντιμετωπίζεται;


Συντάκτης: Aλέξανδρος Γιατζίδης, Μ.D., medlabnews.gr


Όλο και περισσότερες ώρες περνάμε μπροστά στον υπολογιστή. Μάλιστα την περίοδο αυτή, της οικονομικής κρίσης, έχει παρατηρηθεί ότι έχει αυξηθεί ακόμα περισσότερο η χρήση του Η/Υ  με την μεγάλη χρήση του διαδικτύου. Οι πολύωρη χρήση του υπολογιστή όμως προϋποθέτει προσοχή γιατί καταπονούμε τα μάτια και τα οστά μας.
Αν λοιπόν ξοδεύετε περισσότερο από δύο ώρες ημερησίως μπροστά στην οθόνη του υπολογιστή σας πιθανόν να παρουσιάζετε κάποιο από τα συμπτώματα του Computer Vision Syndrome (C.V.S.). Αυτά είναι:
  1. Πονοκέφαλοι 

  2. Πόνοι στον αυχένα και στην πλάτη 

  3. Θολή όραση (κατά τη διάρκεια ή και μετά) 

  4. Κούραση και υπερένταση των ματιών 

  5. 'Κάψιμο'' και αίσθημα βάρους στα μάτια
  6. Ξηροφθαλμία
  7. Δάκρυσμα 

  8. Φαγούρα.
  9. Χαμηλή απόδοση στην εργασία

Ο βαθμός στον οποίο τα άτομα εμφανίζουν τα παραπάνω συμπτώματα εξαρτάται συχνά από το επίπεδο των οπτικών δυνατοτήτων τους και από το χρονικό διάστημα που περνάνε μπροστά από τον υπολογιστή. Τα μη διορθωμένα σφάλματα της όρασης (μυωπία-υπερμετρωπία-αστιγματισμός), η ανεπάρκεια σύγκλισης και συντονισμού των οφθαλμών, και οι μεταβολές λόγω γήρανσης(πρεσβυωπία), μπορούν να συμβάλλουν στην ανάπτυξη συμπτωμάτων του CVS κατά τη χρησιμοποίηση ενός υπολογιστή.
Πολλά από τα οπτικά συμπτώματα που βιώνονται από τους χρήστες των υπολογιστών είναι μόνο προσωρινά και θα μειωθούν αφού σταματήσουν την εργασία μπροστά από τον υπολογιστή τους. Εντούτοις, μερικά άτομα συνεχίζουν να έχουν μειωμένες οπτικές δυνατότητες, όπως θολωμένη όραση, ακόμα και μετά από την παύση της εργασίας σε έναν υπολογιστή. Εάν δεν εξεταστούν οι αιτίες του προβλήματος, τα συμπτώματα θα συνεχίσουν να επαναλαμβάνονται και ίσως να επιδεινώνονται με τη μελλοντική χρήση των υπολογιστών.
 
Το Computer Vision Syndrome προκαλείται από τα μάτια μας και τον εγκέφαλό μας που αντιδρούν διαφορετικά στους χαρακτήρες της οθόνης από τους τυπωμένους χαρακτήρες.
Η όραση στον ηλεκτρονικό υπολογιστή είναι μια απαιτητική λειτουργία, γεγονός που κάνει πολλά άτομα ευάλωτα στην ανάπτυξη προβλημάτων της όρασης. Η λειτουργία αυτή είναι διαφορετική όταν διαβάζουμε ένα κείμενο σε μια οθόνη από ότι σε ένα φύλλο χαρτί. Τα γράμματα στην οθόνη του υπολογιστή συχνά δεν είναι ευκρινή, η αντίθεση των γραμμάτων σε σχέση με το φόντο(contrast) είναι μειωμένη, ενώ θάμβος στην όραση προκαλείται και από τις ανακλάσεις του φωτός επάνω στην οθόνη. Επίσης η απόσταση και η γωνία εργασίας μπροστά από τον υπολογιστή είναι διαφορετικές από τις αντίστοιχες για την ''κλασική'' ανάγνωση ή γραφή. Συνεπώς η διαδικασία της εστίασης και της κίνησης των οφθαλμών επιβάλλουν επιπρόσθετες απαιτήσεις από το οπτικό σύστημα.

Επιπλέον, η παρουσία δευτερευόντων προβλημάτων όρασης μπορεί να έχει σημαντικές επιπτώσεις στην άνεση και την απόδοση σε έναν υπολογιστή. Μη διορθωμένα ή υποδιορθωμένα προβλήματα της όρασης είναι επίσης σημαντικοί παράγοντες που συμβάλλουν στην οπτική κόπωση. Ακόμη, η συνταγή που έχει κάποιος για γυαλιά οράσεως ή φακούς επαφής μπορεί να μην είναι κατάλληλη για τις συγκεκριμένη απόσταση που εργάζεται μπροστά από την οθόνη του υπολογιστή του. Μάλιστα, μερικοί άνθρωποι γέρνουν τα κεφάλια τους σε διάφορες γωνίες ή πλησιάζουν προς την οθόνη προκειμένου να δουν καλύτερα επειδή τα γυαλιά τους δεν έχουν σχεδιαστεί για όραση σε υπολογιστή. Οι κακές αυτές στάσεις του σώματος μπορούν να οδηγήσουν σε σπασμούς ή πόνους των μυών του λαιμού,των ώμων ή της πλάτης.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, τα συμπτώματα του CVS εμφανίζονται επειδή οι οπτικές απαιτήσεις υπερβαίνουν τις οπτικές δυνατότητες του ατόμου για να τις εκτελέσει άνετα. Στο μέγιστο κίνδυνο για την ανάπτυξη του CVS είναι εκείνα τα άτομα που περνούν δύο ή περισσότερες συνεχείς ώρες σε έναν υπολογιστή καθημερινά. 
Αντιμετώπιση των προβλημάτων που προέρχονται από τα μάτια:
Κάθε μια ώρα εργασίας μπροστά από την οθόνη του υπολογιστή σας πρέπει να συνοδεύεται από ένα δεκάλεπτο διάλειμμα.
Μετά από 20λεπτη χρήση της οθόνης γυρίστε το βλέμμα σας και εστιάστε κάποιο αντικείμενο πέρα από τα 6 μέτρα (20 πόδια) για τουλάχιστον 20 δευτερόλεπτα.
Είναι πολύ σημαντικό να φοράτε τα γυαλιά με την σωστότερη δυνατή διόρθωση (βαθμούς), ακόμη και αν δεν χρειάζεστε γυαλιά για όλες τις άλλες ώρες. Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν μια μικρή αμετρωπία (μυωπία, υπερμετρωπία, ή αστιγματισμό) την οποία όμως δεν γνωρίζουν και όντας μικρού βαθμού μπορεί να μην απαιτεί την χρήση γυαλιών για τις συνήθεις ασχολίες. Στην περίπτωση όμως της χρήσης του μόνιτορ του υπολογιστή, ακόμα και οι μικρές αμετρωπίες παίζουν σημαντικότατο ρόλο στην ξεκούραστη όραση.
Τα περισσότερα προβλήματα οφείλονται σε μικρού βαθμού υπερμετρωπίες ή/και αστιγματισμού. Εάν έχετε συμπτώματα όπως κόπωση των ματιών κ.λ.π. κάντε μια λεπτομερή εξέταση των ματιών σας υπογραμμίζοντας στον ειδικό που θα σας εξετάσει τα συμπτώματα αυτά καθώς και το ότι κάνετε συχνή χρήση του υπολογιστή. 

Εάν αισθάνεστε τα μάτια σας σε υπερβολική ένταση σταματήστε τη χρήση του υπολογιστή μέχρι να βελτιωθεί η κατάσταση.
Ρυθμίστε την φωτεινότητα και την αντίθεση της οθόνη σας στο σημείο εκείνο όπου νοιώθετε πιο ξεκούραστα.
Η χρήση συνθετικών δακρύων µπορεί να βοηθήσει µε τη ξηροφθαλμία που µπορεί να προκαλέσει η πολύωρη χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών από µείωση της ταχύτητας και συχνότητας ανοικλεισίµατος των µατιών, όπως επίσης και η σωστή ενυδάτωση της ατµόσφαιρας στην οποία λειτουργεί το άτοµο που χρησιµοποιεί τον ηλεκτρονικό υπολογιστή.


medlabgr
Διαβάστε περισσότερα » »