Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

Την ώρα που το Σύνταγμα "καιγόταν" ένας ΜΑΓΚΑΣ βουλευτής τα έσουρε μέσα στη Βουλή...

Δείτε πιο κάτω τι είπε ο Π. Καμμένος το πρωί στη Βουλή...
Διαβάστε περισσότερα » »

Chia: Η super τροφή που πρέπει να δοκιμάσετε

Chia

Πιθανόν να έχετε ακούσει για τους σπόρους Chia. Αν όχι, η λέξη αυτή θα φτάσει σύντομα στα αυτιά σας, επειδή το Chia μπορεί να σας δώσει περισσότερη ενέργεια από ό,τι έχετε βιώσει ως τώρα, προσφέρει δύναμη & αντοχή και θα βοηθήσει στην απώλεια βάρους!
Εδώ είναι ο θρύλος του: Πολύ πριν το τηλέφωνο ή το διαδίκτυο, κατά τη διάρκεια της αυτοκρατορίας των Αζτέκων, οι φυλές μπορούσαν να επικοινωνούν μόνο μέσω δρομέων, οι οποίοι κυριολεκτικά έτρεχαν από τη μια φυλή στην επόμενη. Αλλά πώς αυτοί οι άνδρες που έτρεχαν για μέρες μπορούσαν να επιβιώσουν; Ο θρύλος λέει ότι αυτοί οι άνθρωποι επιβίωναν με Chia, ένα αρχαίο βότανο που ανθίζει στο Μεξικό και τη Γουατεμάλα.
Chia, είναι η λέξη που χρησιμοποιούσαν οι Μάγια για τη δύναμη.


 
Διαβάστε περισσότερα » »

Εισαγγελείς: Δεν είμαστε κατεστημένο



Με αφορμή τις χθεσινές δηλώσεις του Πρωθυπουργού στην Κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του, αναφορικά με τη θέση των Δικαστικών Λειτουργών στο Δημοκρατικό Πολίτευμά μας, η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων αναφέρει τα εξής σε σχετική ανακοίνωση:

«Οι Δικαστικοί Λειτουργοί έχουν υποστεί, συγκριτικά με όλους τους εργαζόμενους στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, τις μεγαλύτερες μειώσεις των καθαρών αποδοχών τους, οι οποίες ανέρχονται σε ποσοστό 40% περίπου. Συνεπώς, έχουν καταβάλει όσο ουδείς «τον οβολό τους» και δεν αποτελούν «κατεστημένο που προσπαθεί να υπεκφύγει των υποχρεώσεων του».

Όσον αφορά τις εκκρεμείς υποθέσεις, στις οποίες αναφέρθηκε ο κ. Πρωθυπουργός, σημειώνουμε ότι οι Δικαστικοί Λειτουργοί εφαρμόζουν, με ευλάβεια τους νόμους του Κράτους και, επομένως, εκφράσεις όπως «αρνησιδικία με τερτίπια» αναμέναμε να μην ειπωθούν ,διότι έτσι προσβάλλεται το σύνολο των Δικαστικών Λειτουργών, οι οποίοι, με τα πενιχρά μέσα που τους διαθέτει η Πολιτεία, προσπαθούν να δικαιοδοτούν με υψηλό αίσθημα ευθύνης.

Οι τοποθετήσεις και γενικεύσεις του κ. Πρωθυπουργού, αποπροσανατολίζουν την κοινή γνώμη από τα υπαρκτά προβλήματα της Δικαιοσύνης, για τα οποία δεν ευθύνονται οι Λειτουργοί της».
Τέλος να υπενθυμίσουμε ότι, διαχρονικά, ο πολιτικός κόσμος της Χώρας έτρεφε απόλυτο σεβασμό στη Δικαιοσύνη και τους Λειτουργούς της».
Διαβάστε περισσότερα » »

Ελληνική Αρχαία Εφεύρεση για την Βασίλισσα της Αγγλίας



Επιμέλεια:
Τόνια Φιλιππή


Με τίτλο: «Η Βασίλισσα Ελισάβετ πρόκειται να χρησιμοποιήσει μια εφεύρεση ενός αρχαίου Έλληνα για να ηλεκτροδοτήσει το κάστρο του Γουίνδσορ. Και όταν λέμε αρχαίο Έλληνα, εννοούμε τον Αρχιμήδη και όχι τον 90χρονο σύζυγό της, Φίλλιπο της Ελλάδας» κυκλοφόρησε η Βρετανική εφημερίδα «Daily Mail».
Η εφημερίδα πληροφορεί το Βρετανικό κοινό για την απόφαση της «Αυτής Μεγαλειότητας», να χρησιμοποιήσει μια εφεύρεση του αρχαίου Έλληνα εφευρέτη Αρχιμήδη από τις Συρακούσες, για να ηλεκτροδοτήσει το κάστρο του Γουίνδσορ.
Πρόκειται για τη σύγχρονη εκδοχή του ατέρμονα κοχλία, της «έλικος του Αρχιμήδους», όπως έμεινε γνωστή η εφεύρεση και είναι ένας σωληνοειδής κοχλίας, που χρησίμευε για την άντληση νερού και την άρδευση καλλιεργημένων εκτάσεων. Η σύγχρονη εκδοχή της εφεύρεσης, θα χρησιμοποιεί το νερό που μεταφέρεται από ένα τεχνητό φράγμα, ώστε να παράγει υδροηλεκτρική ενέργεια. Ο μηχανισμός έχει ήδη μεταφερθεί μέσω του Τάμεση στο «Romney Weir» στα ανάκτορα του Γουίνδσορ και σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι έλικες θα είναι έτοιμοι για την παραγωγή ενέργειας τον προσεχή Νοέμβριο.
Έτσι με αυτόν τον οικολογικό τρόπο, εκτός της εξοικονόμηση χρημάτων και ρεύματος, θα μπορούν να καλύψουν πλήρως τις ανάγκες του κάστρου, σε ενέργεια μέσα στον επόμενο χρόνο. Επίσης, οι τεράστιες τουρμπίνες, βάρους 40 τόνων, είναι σχεδιασμένες, ώστε να μην εμποδίζουν την ασφαλή διέλευση σολομού και χελιού μέσα στον ποταμό Τάμεση.
Οι «έλικες του Αρχιμήδη», κατασκευάστηκαν από ένα εργοστάσιο στην Ολλανδία, με κόστος εφτακόσιες χιλιάδες λίρες Αγγλίας, ενώ η εγκατάστασής τους θα ξεπεράσει το ένα εκατομμύριο.
Διαβάστε περισσότερα » »

Έγινε μούμια για χάρη της επιστήμης



Ένας πρώην οδηγός ταξί στη Βρετανία μουμιοποιήθηκε εθελοντικά μετά θάνατον προκειμένου να δοκιμαστούν οι μέθοδοι που εφάρμοζαν στους φαραώ οι αρχαίοι Αιγύπτιοι.
Ο Άλαν Μπίλις που πέθανε σε ηλικία 61 ετών, από καρκίνο στον πνεύμονα, είχε προλάβει να δηλώσει εθελοντής σε ένα πείραμα μουμιοποίησης, που συνδιοργάνωσε ο τηλεοπτικός σταθμός Channel 4.
Η σύζυγός του Τζαν δείχνει να μην ενοχλήθηκε από την απόφαση του μακαρίτη: «Είμαι η μόνη γυναίκα στην Αγγλία που έχει μια μούμια για σύζυγο» αστειεύτηκε στο BBC.
Το σώμα του Μπίλις παραδόθηκε στον Δρ Στίβεν Μπάκλεϊ του Πανεπιστημίου της Υόρκης, ο οποίος συνεργάστηκε στο πείραμα με τον αρχαιολόγο Τζο Φλέτσερ. Προηγούμενες μελέτες των δύο ερευνητών είχαν ταυτοποιήσει ορισμένα από τα υλικά, που χρησιμοποιούνταν στη μουμιοποίηση των Φαραώ, όπως κερί μέλισσας και διάφορα έλαια και ρητίνες.
Το πτώμα του Μπίλις αλείφθηκε με έλαια και παρέμεινε βυθισμένο σε μια δεξαμενή αλάτων για ένα μήνα. Τυλίχτηκε στη συνέχεια σε λινό ύφασμα και αφέθηκε να αφυδατωθεί για τρεις ακόμα μήνες, οπότε οι ερευνητές έκριναν ότι η διαδικασία είχε ολοκληρωθεί.
Ο πρώην οδηγός ταξί δεν απέκτησε πάντως τη δική του Πυραμίδα, παρά η μούμια του φυλάσσεται για περαιτέρω μελέτες στο Ιατρο-Νομικό Κέντρο του Σέφιλντ.
Διαβάστε περισσότερα » »

Νέες αερομαχίες από Τουρκικά αεροσκάφη



Την ώρα που η Ελλάδα πνιγόταν από τις απεργιακές κινητοποιήσεις, σήμερα σημειώθηκαν για δεύτερη φορά παραβιάσεις του εναέριου χώρου από Τουρκικά αεροσκάφη.
Συγκεκριμένα μπήκαν στο Αιγαίο παράνομα, έξι Τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη εκ των οποίων τα τέσσερα ήταν οπλισμένα. Τα αεροσκάφη έκαναν πέντε φορές παραβιάσεις του Εθνικού εναέριου χώρου. Όλα τα Τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη αναχαιτίστηκαν και αναγνωρίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική, ανακοίνωσε το ΓΕΕΘΑ. Σε μια περίπτωση ένα ζεύγος μαχητικών αντέδρασε στην αναχαίτιση των Ελληνικών και προκάλεσε αερομαχία.
Από πέρυσι τον Σεπτέμβρθιο οι Τούρκοι είχαν σταματήσει εντελώς τις εμπλοκές αεροσκαφών και γενικά τις είχαν μειώσει όλο το 2010, αλλά όπως σημειώνουν οι αναλυτές η Άγκυρα έχει επαναφέρει πια σε καθημερινή βάση τις εικονικές αερομαχίες που δεν έχουν πάντα τον κίνδυνο ατυχήματος.
Διαβάστε περισσότερα » »

Οι λίστες με τους «φτωχούς» κροίσους



Στους 1.700 ανέρχονται αυτοί που οφείλουν στο δημόσιο πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ ενώ άλλα 750 άτομα μετέφεραν το 2009 χρήματα στο εξωτερικό, τα οποία όμως δεν μπορούν να δικαιολογηθούν με βάση τις φορολογικές τους δηλώσεις.
Αυτά προκύπτουν από τις λίστες, που κατέθεσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος στη Βουλή, μετά από σχετική ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ κ. Παναγιώτη Ρήγα.
Να σημειωθεί ότι, στη λίστα με τα εμβάσματα φιγουράρουν και τέσσερις υπάλληλοι του Υπουργείου Οικονομικών ενώ το μεγαλύτερο ποσό ανέρχεται σε 146 εκατ. ευρώ.
Όμως φαίνεται, πως θα απογοητευτούν όσοι περίμεναν να διαβάσουν και ονόματα πολιτικών καθώς φαίνεται ότι, ως πιο έμπειροι επέλεξαν τη λύση των απρόσωπων οφ-σορ εταιρειών.
Πρόσβαση στις λίστες έχουν μόνο οι βουλευτές τουλάχιστον μέχρι να ικανοποιηθούν οι όροι που έχει θέσει η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.
Διαβάστε περισσότερα » »

Απάντηση στην…νέα τρόϊκα, εντός «ΠΑΣΟΚ»: «Καλύτερα να βουλιάξετε εσείς για να σωθεί η Πατρίδα…»

Από την Ομάδα της Newstrap.gr
Στην αρχή ήταν ή έκπληξη: Είναι δυνατόν να πιστεύουν αυτά που γράφουν; Μετά η αποστροφή και ο θυμός:Δεν ντρέπονται;
Ειναι δυνατόν την ώρα που πρωταγωνιστούν στην εκποίηση της πατρίδας, ως μέλη μιας κυβέρνησης Κουϊσλιγκ, να τολμούν να ....απευθύνουν έκκληση στον λαό; Να τολμούν να προσπαθούν να στρατολογήσουν συνεργάτες;
Με την δεύτερη ανάγνωση το αποκρουστικό του «εγχειρήματος» έγινε εφιαλτικό:
Εν μέσω του σκότους το οποίο έχουν επιβάλλει στη χώρα οι...συνεργαζόμενοι αρθρογράφοι (με την πλήρη κάλυψη, όπως φαίνεται, του Πρωθυπουργού) καθώς ακόμη και αυτοί κατάλαβαν πώς η μέρα της κρίσεως φτάνει,θέλησαν να βάλουν υποψηφιότητα στο παιχνίδι της...διαδοχής ( διάβαζε:διάσωσης του αποτυχημένου πολιτικού συστήματος) που βλέπουν πώς έρχεται...Αν είναι δυνατόν!!
Με την χώρα στην κατάρρευση στην οποία αυτοί και οι υπόλοποι την έφθασαν προτάσσουν το πολιτικό τους μέλλον....Το σαρκίον τους.Την πάρτη τους!
Το ...άρθρο αποτελεί το άκρον άωτον της υποκρισίας του θράσους και του εμπαιγμού απέναντι στην κοινή νοημοσύνη και ταυτόχρονα προσβολή προς το μαρτύριο και τον διεθνή εξευτελισμό που υφίσταται σήμερα ο ελληνικός λαός.
Κάθε Έλληνας πολίτης έχει την υποχρέωση να απαντήσει σε αυτό το "γραπτό" με κάθε τρόπο, ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ με την συμπεριφορά του και τις πράξεις του. ΚΑΙ όχι μόνο με αποστροφή και απαξίωση .
Οι εκτιμήσεις που πολλοί θα σπεύσουν ενδεχομένως να κάνουν στην ειλικρινή, τις περισσότερες φορές, προσπάθειά τους και την αγωνία τους , δίνοντας ερμηνείες και αποδίδοντας προθέσεις και διαθέσεις σε πολιτικούς παράγοντες, με τον σκοπό και την ελπίδα να ανακαλύψουν κάποια διέξοδο σε αυτό το σκοταδισμό και την αυταρχικότητα που ζούμε με άκρως πρωτόγνωρο αλλά και ιδιότυπο τρόπο στις μέρες μας, κατά τη γνώμη μας, είναι μάταιες, ακόμη και άσκοπες.
Δεν πρόκειται για μια ειλικρινή ή μια απεγνωσμένη – τούτη την ύστατη ώρα – προσπάθεια διαφοροποίησης, αποσκοπώντας στη διαφύλαξη όσων εναπομεινάντων σημείων πολιτικής υπόστασης, νομίζουν ότι διαθέτουν με σκοπό να ξαναχρησιμοποιηθούν στο εγγύς η στο απώτερο μέλλον.
Δεν πρόκειται για μια κραυγή αγωνίας για το κακό που σαρώνει την κοινωνία και τον τόπο μας.
Δεν πρόκειται για μια ειλικρινή έκκληση για συστράτευση σε μια αλλαγή πορείας, ώστε να μην παραδώσουμε στα παιδιά μας μια ζωή που έχουμε ήδη υποθηκεύσει για αυτά, πολύ πριν να γεννηθούν.
Δεν πρόκειται για μια έστω και συγκεκαλυμμένη, μετάνοια ή συγγνώμη που αφορά στη συμμετοχή τους σε συνειδητές μεθοδεύσεις που ακολουθήθηκαν συστηματικά και με επιμέλεια όλα αυτά τα χρόνια, προκειμένου να διευκολύνουν αν όχι να προετοιμάσουν το χαρακτήρα και την έκταση της κρίσης, της οποίας το μόνο που δεν γνώριζαν ήταν ο χρόνος και ο τρόπος εκδήλωσής της.
Μην σπαταλάτε πολύτιμο χρόνο και φαιά ουσία, - διότι και τα δύο έχουμε απόλυτη ανάγκη σήμερα – να ερμηνεύσετε το αυτονόητο, που δεν λέμε εμείς αλλά οι ίδιες οι πράξεις τους, αφού συνεχίζουν απτόητοι και με περίσσεια θρασύτητα, οδηγώντας μας από την κοινωνία που ίδιοι περιγράφουν,( που τόσο καλά γνωρίζουν,αφου την κατασκεύασαν) σε μια κοινωνία της φτώχειας, της δυστυχίας, της καταχνιάς, του σκοταδισμού, της κοινωνίας των σπηλαίων.
Το σπήλαιο που περιγράφει ο Πλάτωνας στη Πολιτεία του είναι το μέλλον που μας περιμένει αν ακολουθήσουμε σαν πρόβατα τους λύκους που έβαλαν να μας φυλάξουν.
Ο Πλάτωνας χρησιμοποίησε γ την Αλληγορία του σπηλαίου, για να εξηγήσει τη Θεωρία των Ιδεών του.
Δυστυχώς και σήμερα διατηρεί την επικαιρότητά της πολύ δε περισσότερο την τεράστια σημασία της.
Στο σπήλαιο οι άνθρωποι ζουν όλη τους τη ζωή, αλυσοδεμένοι σε έναν τοίχο, χωρίς να μπορούν να δουν έξω, ούτε να δουν πίσω τους, όπου βρίσκεται μια φλόγα η οποία φωτίζει τα αντικείμενα που κινούνται και ρίχνει τις σκιές τους στα τοιχώματα του σπηλαίου.
Οι φυλακισμένοι αρχίζουν να αποδίδουν αυτά τα σχήματα με όρους και έννοιες, ενώ πιστεύουν ότι οι σκιές αυτές είναι η πραγματικότητα.
Αυτή είναι η πρώτη στην ιστορία αναφορά στην εικονική πραγματικότητα.
Αφού λοιπόν μας δημιούργησαν το κλίμα της εικονικής πραγματικότητας, έρχονται τώρα να την εξαφανίσουν κι αυτή αφήνοντας τους κατοίκους του σπηλαίου στο απόλυτο σκοτάδι.
Αυτό είναι το μέλλον που μας περιμένει.
Ο Πλάτωνας όμως έδινε μία προοπτική και συνάμα διδαχή μέσα από αυτή την αλληγορία.
Προκειμένου να εξηγήσει τη διαφορά ανάμεσα στον κόσμο των ιδεών και την πραγματικότητα, προέβλεπε ότι ορισμένοι που θα καταφέρουν να λυθούν από τις αλυσίδες και θα βγουν από το σπήλαιο, θα τυφλωθούν από τη λάμψη του Ήλιου και θα επιστρέψουν
Αν, ωστόσο, συνηθίσουν το φως, θα δουν καθαρά τον Ήλιο, που συμβολίζει το Αγαθό, και θα καταλάβουν ότι όσα έβλεπαν μέσα στο σπήλαιο ήταν απλά, σκιές της αλήθειας. Και βέβαια, όσοι κατόρθωναν να ελευθερωθούν έχουν χρέος να επιστρέψουν πίσω και να διδάξουν και τους υπόλοιπους.
Εμείς όμως θα μπορέσουμε να βγούμε άραγε από το σπήλαιο και αν βγούμε θα βρούμε κάποιους να μας διδάξουν ;
Δεν μπορούμε άλλο να σωπαίνουμε απέναντι σε τέτοιες προκλητικές "πρωτοβουλίες".
Δεν έχει σημασία αν είναι προσωπικές ή του "συστήματος".
Οι στόχοι και οι επιδιώξεις είναι ίδιες, όπως και τα αποκρουστικά συναισθήματα που δημιουργούν.
Το ύφος και το στυλ της γραφής σε συνδυασμό με τη εισαγωγή διανοουμενίστικων όρων και τυποποιημένων κλισέ, παρά τον όποιον ατυχή εξωραϊσμό τους, είναι χαρακτηριστικό της ένδειας οποιουδήποτε ειλικρινούς και στέρεου ιδεολογικού υπόβαθρου, για το οποίον άλλωστε οι συγκεκριμένοι ποτέ δεν χαρακτηρίσθηκαν.
Οι κοινωνικές συμπεριφορές που περιγράφουν είναι αποτέλεσμα της ενθάρρυνσης και της καθοδήγησης της πολιτικής τους, όπως εκφράστηκε με την κομματική τους ταυτότητα.
Οι ομάδες στις οποίες αναφέρονται και αν ακόμη δεν υπήρχαν ως προϊόν της κοινωνικής εξέλιξης, διαμορφώνονταν από το ίδιο το πολιτικό σύστημα σαν συντεχνίες προκειμένου να αποτελούν την εκλογική του πελατεία.
Διευθύνονταν από άτομα που αποτελούσαν την ελληνική έκδοση των μουζαχεντίν, την σημασία και ρόλο των οποίων στην πολιτική σκηνή θαύμαζε και είχε ως πρότυπο ο ιδρυτής του «Κινήματος» και για τους οποίους δεν δίστασε καθόλου να εκφράσει το θαυμασμό του σε επίσκεψή του, την εποχή εκείνη, στην Τεχεράνη.
Όσο δε για την αναφορά σε σημαίνουσες μειοψηφίες του "πνευματικού κόσμου", οι ίδιοι πρέπει πρώτα απ' όλα να αναλογιστούν τις ευθύνες τους από την απουσία τους ολόκληρες δεκαετίες.
Άλλοτε με τη σιωπή τους, άλλοτε με την ανοχή τους και άλλοτε με την συναίνεση τους στήριξαν, συντήρησαν το σύστημα αξιών που επικαλούνταν ο κομματικός χώρος των αρθρογράφων, προσφέροντας την απαραίτητη ιδεολογική επένδυση που χρειαζόταν για την επιβίωσή του.
Είναι οι ίδιοι που αφού εξασφάλισαν την μονιμότητά τους στους πανεπιστημιακούς και εκπαιδευτικούς θώκους, έρχονται τώρα να καταργήσουν τους ίδιους τους μηχανισμούς που τους ανέδειξαν
Στο μόνο λοιπόν που έχουν δίκαιο οι...συνεργαζόμενοι αρθρογράφοι έναι ότι η αναφορά τους, αφορά μόνο μια μειοψηφία, η οποία μόνο τραγική μπορεί να χαρακτηρισθεί.
Είναι ύβρις η πλήρης αντιστροφή των γεγονότων, που επιχειρούν όταν επικαλούνται τα γεγονότα του Αυγούστου, για να επιβεβαιώσουν το αυτονόητο, ότι η κοινωνία έχει ανάγκη από μια άλλη προοπτική.
Σύντροφε Ανδρέα,νεόκοπε Σύντροφε Ραγκούση ,Συντρόφισα Άννα
Αυτό που δεν καταλάβατε ή δείχνετε ότι δεν καταλάβατε, είναι ότι αυτή που αυθόρμητα, χωρίς οργάνωση, γεμάτη από αδυναμίες πρωτοβουλία εκφράσθηκε από τους "αγανακτισμένους" πολίτες στο Σύνταγμα, ήταν μια πρώτη αλλά πρωτοφανής κοινωνική διαμαρτυρία των Ελλήνων πολιτών ενάντια στην πολιτική σας και στις επιδιώξεις σας.
Αυτό που απαίτησαν και απαιτούν ακόμη και σήμερα παρά τις όποιες μεθοδεύσεις διάσπασης και αποπροσανατολισμού των κοινωνικών διαμαρτυριών είναι να σταματήσει ο κατήφορος της εξαθλίωσης και της αξιοπρέπειας, η καπηλεία και η παρερμηνεία της λαϊκής βούλησης από το μεγαλύτερο μέρος του πολιτικού συστήματος με έκδηλη την αμφισβήτησή του και βεβαίως ως λογικό επακόλουθο την άμεση δημοκρατία.
Εν τούτοις,αγαπητοί ...αρθρογράφοι, ήσασταν σαφώς σε θέση να αντιληφθείτε το νόημα των κινητοποιήσεων. Δεν μπορεί να εξηγηθεί αλλιώς η λυσσαλέα και βάναυση διάλυση των ειρηνικών και νόμιμων διαμαρτυριών, που σπεύσατε πανικόβλητοι να εφαρμόσετε.
Σήμερα παρά τις όποιες δυσκολίες και τα υπολείμματα των συνδικαλιστοπατέρων και εργατοπατέρων που καθιερώσατε με "δημοκρατικές διαδικασίες" στα σωματεία τα οποία παραλάβατε κάποια εποχή από τους εργαζόμενους ως μάχιμα και τα καταντήσατε "σωματεία σφραγίδες", όπως άλλοι εξουσιαστές σε άλλες σκοτεινές και επονείδιστες εποχές,
η ιστορία σας επιφυλάσσει μια αναπάντεχη απάντηση.
Στον κοινωνικό εμφύλιο που τεχνηέντως απεργάζεστε, ελπίζοντας ότι θα βασισθεί στην νοοτροπία των εκμαυλισμένων συνειδήσεων της "πάρτης μας", που τόσα χρόνια επιμελώς καλλιεργήσατε, οι πολίτες θα απαντήσουν με κοινωνικές συγκρούσεις που θα χαρακτηρίζονται από συλλογικότητα και κοινωνική αλληλεγγύη, από αγωνιστικότητα και από αξιοπρέπεια.
Μην προκαλείτε με απαιτήσεις και νουθεσίες για "πολιτισμένες" κοινωνικές συμπεριφορές, όταν οι ίδιοι καθιερώσατε, κατά κόρον, συνδικαλιστικές τακτικές και πρακτικές, που τώρα γίνονται "αντικοινωνικές" γιατί δυσκολεύουν την εφαρμογή αντιλαϊκών μέτρων, την ίδια στιγμή που αφαιρείτε με τον πιο απροκάλυπτο, χονδροειδή και αυταρχικό τρόπο, τα πλέον στοιχειώδη δικαιώματα των πολιτών στην σύγχρονη αστική κοινωνία.
Την ίδια στιγμή που άλλοτε με πρόσχημα έξωθεν επιταγών και υποχρεώσεων και άλλοτε εμφανιζόμενοι ως δήθεν ευπατρίδες επωμιζόμενοι την ευθύνη της σωτηρίας και της αναγέννησης της χώρας , αφαιρείτε το προϊόν της εργασίας και της αξιοπρέπειας , ισχυριζόμενοι ότι περικόπτετε προνόμια κοινωνικών ομάδων.
Αλίμονο απέχετε τόσο πολύ από το χώρο της εργασίας, για να θεωρείτε ότι όλοι οι εργαζόμενοι κατέχουν προνόμια, όπως οι κύκλοι των ελίτ (συνδικαλιστών, στελεχών,,,), που επί σειρά ετών εξυφαίνατε, προκειμένου να αποτελέσουν τον μανδύα και το προπύργιο των δικών σας προνομίων , που εξακολουθούν να παραμένουν άθικτα.
Μην βαθαίνετε τα κοινωνικά ρήγματα. Είναι ασύγκριτα βαθύτερα από τα ρήγματα που προκαλείτε στο σύστημα και τους μηχανισμούς της οικονομίας και κινδυνεύετε να συμπαρασυρθήτε στη δίνη των εξελίξεων, γιατί έχετε αποδείξει ταυτόχρονα και την ανικανότητά σας και για την πλέον στοιχειώδη διαχείριση.
Θυμηθείτε ότι σήμερα δεν μένει κανείς στο απυρόβλητο.
Όσο και περίτεχνα – κατά τη γνώμη σας – να απεργάζεστε μεθοδεύσεις με φραστικά ευφυολογήματα και δήθεν εξελιγμένα ηθικοπλαστικά κηρύγματα απαλλαγμένα από κομματική και πολιτική φρασεολογία, με σκοπό να παγιδεύσετε για άλλη μια φορά, όπως και στο παρελθόν με τα "σοσιαλιστικά" σας συνθήματα, την πλειοψηφία των Ελλήνων, που με καλή πρόθεση απαιτούν μια ριζική αλλαγή στον τρόπο διαχείρισης της δημόσιας ζωής, του πολιτικού συστήματος και φιλοδοξούν να ζήσουν αυτοί και τα παιδιά τους ένα καλύτερο αύριο, σε μια καλύτερη κοινωνία, δεν θα τα καταφέρετε.
Αυτό να το πάρετε, επιτέλους, απόφαση.
Επειδή ακόμη και οι σκλάβοι πίστευαν πως τα παιδιά τους μπορεί και να μην έρχονταν στον κόσμο σκλάβοι.
Επειδή δεν μπορούμε να ανεχθούμε άλλο να καθορίζουν τις τύχες μας οι τυχάρπαστοι.
Προτιμούμε να "βουλιάξετε" εσείς και να "σωθούμε" εμείς οι υπόλοιποι.Και κυρίως η Πατρίδα...
Η Ομάδα της Newstrap
Διαβάστε περισσότερα » »

Η Πλατεία είναι γεμάτη ,ο Πάγκαλος δηλώνει «σιγά τον κόσμο» (!!) και το τείχος του αίσχους που έστησαν στην Αθήνα για τόν… «λίγο κόσμο»

Του Σωτήρη Σ. Στανωτά
Ο κόσμος στην πλατεία Συντάγματος είναι πολύς...Η αγανάκτηση είναι μεγάλη.
Καί σήμερα 30 χρόνια από την 19η Οκτωβρίου του 1981, όταν ό λαός υποδεχόταν το ΠΑΣΟΚ στην Εξουσία με προσμονές,πολλές προσμονές και σήμερα καθώς πλησιάζει η επέτειος του μεγάλου ΟΧΙ,ο Ελληνικος λαός λέει πάλι ΟΧΙ.
Όχι σε όσους θέλουν να εκποιήσουν την Πατρίδα. ΟΧΙ στους νέους Τσολάκογλου.
ΟΧΙ σ αυτούς που περίτεχνα εξαπάτησαν τον λαό, καλλιεργώντας ψευδαισθήσεις με μόνο κίνητρο να παραμένουν οι ίδιοι στην εξουσία κα να διασπαθίσουν εκτός από τον ιδρώτα του Ελληνικού Λαού και κάθε έννοια αξιοπρέπειάς του....
ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΗΚΟΥΝ ,όλοι, μόνο στο κυβερνών ΠΑΣΟΚ...
Ο κόσμος είναι πολύς...Και βράζει. Και την ίδια ώρα, ο ανιτιπρόεδρος της κατοχικής κυβέρνησης Θόδωρος Πάγκαλος δηλώνει στό CNN:
«σιγά τον κόσμο ούτε 70.000 δεν είναι»....
Δήλωση ενδεικτική των προθέσεών τους, αλλά και της ποιότητάς τους.
Λίγο νωρίτερα, η κυρία Λούκα Κατσέλη δήλωσε πώς θα καταψηφίσει ακόμη και αν πρόκειται να διαγραφεί , γιατί έχει να δώσει λόγο και στα παιδιά της.
Δήλωση πού αν είναι ειλικρινής και δεν αποτελεί ακόμη ένα...νούμερο στο τσίρκο που προποιείται την Κυβέρνηση της πολύπαθης χώρα μας, μπορεί να σημαίνει κάτι....
Διαφορετικά, θα είναι ακόμη ένα σκαλί προς την πλήρη εξαθλίωσή τους.Και την πλήρη εξαφάνισή τους. Ευτυχώς.
Την ίδια ώρα, η Αθήνα, γίνεται μετα την Λευκωσία ακόμη μια Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα που φιλοξενεί, στην καρδιά της, ένα τείχος του αίσχους...
Οι αρχιτέκτονές του, το λένε «φράχτη» αλλά αυτό δεν εμποδίζει να έχει τον συμβολισμό του φασισμού όπως ακριβώς και στην λωρίδα της Γάζας.....
Και το χειρότερο: στήθηκε από Κυβέρνηση που δηλώνει προοδευτική για να αποκαλύψει τις πραγματικές προθέσεις της....Και να καταδείξει την πλήρη αποτυχία του Πολιτικού Συστήματος...Την πλήρη έλλειψη Ηγετών...
Σε λίγο θα αρχίσουν, από τους ενορχηστρωμένους, τα γνωστά άσματα περί επεισοδίων ακριβώς για να αποπροσανατολίσουν και να τρομοκρατήσουν την Κοινή Γνώμη όπως κάνουν χρόνια τώρα,σχεδόν από την πρώτη μέρα της μεταπολίτευσης....
Και τα άσματα που τα εμφανίζουν ως...αναλύσεις και μιλάνε για εκλογές και «λύσεις» εντός του υφιστάμενου πολιτικού συστήματος...Που ασχολούνται- υστερόβουλα-με δεξιούς αριστερούς και άλλα πεθαμένα ,προ πολλού, σχήματα....
Μόνο που τα ψέμματα ,αν δεν τελείωσαν ,τελειώνουν....Δεν ακούτε τον ρόγχο;;
Διαβάστε περισσότερα » »

Αμοραλιστές και πολιτικοί τυχοδιώκτες σύμφωνα με την έρευνα του "ΒΗΜΑτος"


Το μέγεθος του αμοραλισμού και του πολιτικού τυχοδιωκτισμού που χαρακτηρίζει τους Παπακωνσταντίνου και Βενιζέλο-δύο πρόσωπα που αργά η γρήγορα θα λογοδοτήσουν για την δανειακή σύμβαση-περιγράφει το ρεπορτάζ του Παύλου Παπαδόπουλου στο γνωστό αφήγημα του ΒΗΜΑτος.

Ο μεν Παπακωνσταντίνου ζητούσε "μέτρα-σοκ" για να εντυπωσιάσει τη Τρόικα, ο δε Βενιζέλος την έδιωξε κακήν κακώς για να εκβιάσει πρόωρες εκλογές εξαναγκάζοντας τους πολίτες να υποστούν τα σαδιστικά χαράτιτσια του πολιτικού του εγωισμού.

Το ρεπορτάζ του "ΒΗΜΑτος" που υπογράφει ο Παύλος Παπαδόπουλος, αποκαλύπτει τις προσωπικότητές τους>
 Ο ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΤΡΑ-ΣΟΚ
Στο υπουργείο Οικονοµικών δεν είχαν «σοσιαλιστική αλλεργία» στην περιοριστική πολιτική. Ο υπουργός συχνά συγκαλούσε απόρρητες συσκέψεις. «Σκεφθείτε µέτρα σοκ» ζητούσε από τους συνεργάτες του.

Πίστευε ότι τα περιοριστικά µέτρα ήταν απαραίτητα για την αποκατάσταση της εµπιστοσύνης των αγορών. Μία από τις πιο ριζοσπαστικές και ριψοκίνδυνες ιδέες που ακούστηκαν σε εκείνες τις συναντήσεις ήταν το «10% “κούρεµα” των καταθέσεων» για τους λογαριασµούς άνω των 100.000 ευρώ. Θα επιβάλλονταν ταυτόχρονα µε το (γαλλικής κοπής) πάγωµα λογαριασµού για τον έλεγχο των φορολογικών στοιχείων σε περίπτωση εντολής αποστολής στο εξωτερικό ποσού που θα υπερέβαινε τις 100.000 ευρώ.

Οι προτάσεις αυτές, όπως και άλλες ανάλογες, απορρίφθηκαν µετ’ επαίνων. Ο κ. Παπακωνσταντίνου δεν είχε το πολιτικό βάρος για να επιβάλει µια διαφορετική πολιτική, ενώ δεν ανέκτησε ποτέ τον έλεγχο των φοροεισπρακτικών µηχανισµών.

ΟΙ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ
«Ξέρω ότι ο Βαγγέλης θέλει εκλογές»
Ο «πρώτος αντιπρόεδρος» αποδέχθηκε το υπουργείο Οικονοµικών διότι υπολόγιζε ότι ο Πρωθυπουργός θα αναγκαζόταν να προκηρύξει «εκλογές λύτρωσης» τις οποίες το ΠΑΣΟΚ θα έχανε και ο ίδιος θα αντικαθιστούσε τον κ. Παπανδρέου στην ηγεσία. «Ξέρω ότι ο Βαγγέλης θέλει εκλογές, αλλά δεν θα του κάνω τη χάρη» φέρεται να είπε ο κ. Παπανδρέου σε συνεργάτη του στο µέσον του καλοκαιριού. Οι περισσότεροι υπουργοί στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις τους κατηγορούν τον κ. Βενιζέλο ότι περιµένοντας τις εκλογές ανέστειλε την υλοποίηση των δεσµεύσεων του Μεσοπροθέσµου.
∆εν είναι όµως βέβαιοι ότι δεν θα τον έχουν στο µέλλον αρχηγό, γι’ αυτό είναι προσεκτικοί στις δηµόσιες τοποθετήσεις τους. Οταν η τρόικα απαίτησε στις 2 Σεπτεµβρίου την άµεση προώθηση των µέτρων, ο κ. Βενιζέλος διέκοψε απροσδόκητα τις διαπραγµατεύσεις. Οι επικεφαλής αποχώρησαν από την Αθήνα µέσα σε λίγες ώρες.

Το «εµπάργκο της τρόικας» στην Ελλάδα διήρκεσε 27 ηµέρες. Η ουδόλως «προσυµφωνηµένη» καθυστέρηση της έκτης δόσης, για την οποία ευθύνεται σχεδόν αποκλειστικά ο υπουργός Οικονοµικών, έχει φέρει το κράτος στο όριο της εσωτερικής στάσης πληρωµών. Ανώτατες ευρωπαϊκές πηγές δηλώνουν ότι η απόκλιση από τα συµφωνηθέντα ανέτρεψε τη γενναιόδωρη για την Ελλάδα συµφωνία της 21ης Ιουλίου. Νέα διαπραγµάτευση, µε αβέβαιο και (το πιθανότερο) δυσµενέστερο αποτέλεσµα βρίσκεται σε εξέλιξη. Η Ελλάδα, όπως βεβαιώνουν έλληνες και ξένοι αξιωµατούχοι, έχει «εξοστρακιστεί» από αυτήν. ∆ύο χρόνια µετά τη νίκη του ΠΑΣΟΚ, η οικονοµική κατάσταση επιδεινώνεται, οι αυτοσχεδιασµοί συνεχίζονται και η αβεβαιότητα εξακολουθεί να εντείνεται...

Διαβάστε περισσότερα » »

Δύο κορυφαία κυβερνητικά στελέχη απέκτησαν πρόσφατα κατοικίες σε Λονδίνο και Νότιο Γαλλία, φοβούμενοι την αφαίρεση της αστυνομικής φρουράς τους!

Δύο κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης Παπανδρέου απέκτησαν   το τελευταίο εξάμηνο πολυτελείς κατοικίες σε Λονδίνο και Νότιο Γαλλία, προετοιμάζοντας την αναχώρησή τους από τη χώρα όταν χάσουν την εξουσία.
Σύμφωνα με εξομολογήσεις των συζύγων τους, αυτό που τρέμουν οι οικογένειες των συγκεκριμένων πολιτικών είναι η αφαίρεση της πολυπληθούς αστυνομικής φρουράς σε περίπτωση που χάσουν την εξουσία.
Ο τρόμος στοιχειώνει ήδη τα όνειρα των εφιαλτών και των δοσιλόγων που οδήγησαν τον λαό σε εξαθλίωση και την Ελλάδα στα πρόθυρα μιας νέας μικρασιατικής καταστροφής.
Έσπειραν θύελλες και θα τις θερίσουν…
Διαβάστε περισσότερα » »

NTOKOYMENTO: Μηδενικοί μισθοί στο δημόσιο

Δείτε τα εκκαθαριστικά της μισθοδοσίας των υπαλλήλων που παίρνουν μισθό…0 ευρώ! – Αναδρομικά, κρατήσεις, έκτακτη εισφορά, τσακίζουν τους υπαλλήλους
Απίστευτο!! Συνέβη και αυτό, στην Ελλάδα του μνημονίου: Όπως φαίνεται από εκκαθαριστικό μισθοδοσίας, υπάλληλος του Δήμου Αχαρνών για τον μήνα Οκτώβριο δεν θα πληρωθεί ούτε …λεπτό του ευρώ!!!
Η Κ.Γ. διοικητική υπάλληλος του Δήμου, είχε την ατυχία να έχει κρατήσεις πάσης φύσεως -είτε αυτές αφορούσαν ασφαλιστικές εισφορές, είτε «φουσκωμένες» λόγω αναδρομικών παρακρατήσεις ή δόσεις δανείων- ακριβώς ίδιες με τον μισθό της!!!

Συγκεκριμένα, η εν λόγω εργαζόμενη στην Τοπική Αυτοδιοίκηση υπό φυσιολογικές συνθήκες είχε αποδοχές 1.245,06 ευρώ. Οι κρατήσεις όμως που της έγιναν έφτασαν επίσης το ποσό των 1.245,06 ευρώ.

Αυξημένες ήταν οι κρατήσεις λόγω της αναδρομικής επιβολής της εισφοράς αλληλεγγύης, ενώ από τον μισθό της συγκεκριμένης υπαλλήλου αφαιρούνται και τα ποσά που αντιστοιχούν σε δόσεις δανείων που έχει λάβει από το Ταμείο Παρακαταθηκών και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.
Ανάλογη και η περίπτωση άλλης υπαλλήλου, της Ε.Λ., που για τον μήνα Οκτώβριο θα λάβει μισθό που διαμορφώνεται στο δυσθεώρητο ύψος των 5,84 ευρώ!!. Το σύνολο των αποδοχών της είναι 1.584,31 ευρώ, όταν οι κρατήσεις φτάνουν τα 1.578,47 ευρώ..

«Προνομιούχος» θα πρέπει να αισθάνεται ο υπάλληλος Σ.Σ. που θα του καταβληθεί το ποσό των 150,35 ευρώ.. Όπως προκύπτει από το εκκαθαριστικό μισθοδοσίας του, οι αποδοχές του φτάνουν τα 1.266 ευρώ, ενώ οι πάσης φύσεως κρατήσεις διαμορφώνεται στα 1.115,65 ευρώ.. Σε σχέση με τις συναδέλφους του θα πρέπει να αισθάνεται κάτι σαν «golden boy» της Τοπικής Αυτοδιοίκησης…

Νewsit
Διαβάστε περισσότερα » »

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Έτοιμος ο Μπόμπολας να αναλάβει την συγκομιδή των σκουπιδιών

Η αποκάλυψη που φέρνει το planet-greece στο φως της δημοσιότητας βασίζεται σε μαρτυρίες ανθρώπων που εργάζονται στον Μπόμπολα, συνεπώς δύσκολα μπορεί να διαψευστεί. Σύμφωνα, λοιπόν, με όσα μας μετέφεραν εργαζόμενοι στον "Εθνικό Μεγαλοεργολάβο", ο Γιώργος Μπόμπολας έχει ήδη παραλάβει 
μεγάλο αριθμό αυτοκινήτων - απορριμματοφόρων και δηλώνει έτοιμος να αναλάβει το έργο της αποκομιδής των σκουπιδιών - εργολαβία από τους δρόμους της Αθήνας. Και πριν βιαστούν κάποιοι να μας πουν ότι έχουν σχέση τα ολοκαίνουργια φορτηγά που πήρε με την εργοστάσιο ανακύκλωσης χάρτου, που βρίσκεται δίπλα στον ΧΥΤΑ Φυλής, να σας ενημερώσουμε ότι για το εργοστάσιο αυτό δουλεύουν ήδη άλλα απορριμματοφόρα, ενώ τα καινούργια βρίσκονται σταθμευμένα με... τις ζελατίνες σε ιδιωτικό αμαξοστάσιο.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι μέχρι στιμής έχει αγοράσει περίπου 70 απορριμματοφόρα, αν και άλλες πληροφορίες ανεβάζουν τον αριθμό των οχημάτων σε 300!

Πάντως, μη νομίσετε ό,τι υπήρχε περίπτωση να αγοράσει τα απορριμματοφόρα ο Μπόμπολας χωρίς να είναι σίγουρος ότι θα πάρει τη σύμβαση. Άλλωστε, όπως διαδίδει το περιβάλλον του, η κυβέρνηση του... χρωστάει, μετά την απόφασή της να πουλήσει τη διαχείριση των 5 βουνών σκουπιδιών του ΧΥΤΑ Φυλής σε Γερμανό εργολάβο. Σκουπίδια, τα οποία όποιος τα ξεθάψει και αρχίσει να ανακυκλώνει γυαλί, αλουμίνιο και πλαστικό θα βγάλει δισ. ευρώ, χωρίς ίχνος υπερβολής!
Διαβάστε περισσότερα » »

ΣΚΑΝΔΑΛΟ: Ο Κουκουλόπουλος.... προϊστάμενος των λαθρομεταναστών! [ΒΙΝΤΕΟ]

Ξαφνικά όλοι οι λαθρομετανάστες εξαφανίστηκαν από τα φανάρια. Υπό την πλήρη κάλυψη του υφυπουργού εσωτερικών, Πάρι Κουκουλόπουλου, οι λαθρομετανάστες τρώνε (κυριολεκτικά) το ψωμί των Ελλήνων, που έχουν οικογένειες, δάνεια και υποχρεώσεις. Οι ιδιωτικές εταιρείες  αποκομιδής απορριμμάτων, χρησιμοποιούν ως εργάτες λαθρομετανάστες! Κι επειδή έτσι γίνεται η δουλειά του κράτους τούς ανοίγει ακόμη περισσότερο η όρεξη ώστε την Πέμπτη να περάσει το ειδικό νομοσχέδιο με το οποίο καταργούνται ΟΛΕΣ οι οργανικές θέσεις στην υπηρεσία καθαριότητας των δήμων, και πλέον το έργο θα ανατεθεί - ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ - σε ιδιώτες! Ο κύριος Κουκουλόπουλος, το πρωί της Κυριακής έδωσε το "παρών" στο Κολωνάκι, όπου λαθρομετανάστες μάζευαν σκουπίδια για λογαριασμό των ιδιωτικών εταιρειών.

Ο κύριος Παπουτσής, τι έχει να πει;Το γνωρίζει ότι οι αστυνομικοί του, εκτός από τα ιδιωτικά απορριματτοφόρα, παρείχαν και προστασία σε λαθρομετανάστες; Δε βρέθηκε ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ αστυνομικός να φιλοτιμηθεί να τους ελέγξει;

Ο Κουκουλόπουλος, σε κάποια φάση το πρωί τα άκουσε από τους εργαζομένους στην ΠΟΕ - ΟΤΑ. Και δεν ήταν οι μόνοι που του τα... έσυραν. Και απλοί πολίτες τα "χώνουν" στην κυβέρνηση, που λαθρομετανάστες τρώνε το ψωμί σκληρά εργαζόμενων Ελλήνων.

Είναι οι ίδιοι άνθρωποι, κύριε Κουκουλόπουλε, πού εδώ και χρόνια φροντίζουν να μην βρωμίσεις. Οι ίδιοι άνθρωποι που ΕΣΥ τώρα πετάς στον δρόμο, απλήρωτους για να βάλεις στη θέση τους λαθρομετανάστες.


Διαβάστε περισσότερα » »

Απίστευτα πράγματα καταγγέλει ο Σίμος Κεδίκογλου πως κάνει η διοίκηση της ΕΡΤ.ΔΙΑΒΑΣΤΕ

Διαβάστε για να πάθετε πλάκα, πως μοιράζει τα εκατομμύρια σε καιρό λιτότητας η ΕΡΤ.Όλα όσα θια διαβάσετε ότι καταγγέλει  ο βουλευτής Σίμος Κεδίκογλου με επιστολή του, τα έχει κάνει η διοίκηση της ΕΡΤ, η θητεία της οποία λήγει και...υπάρχει κίνδυνος να ανανεωθεί.ΔΙΑΒΑΣΤΕ...

Η επιστολή του Σίμου Κεδίκογλου έχει ως εξής:

«Οι κκ Παπαγεωργίου και Ταγματάρχης βαρύνονται με βαρύτατες παραλείψεις, οργανωμένη προσπάθεια συγκάλυψης και ενδεχομένως με ποινικά αδικήματα που ήδη διερευνώνται από την εισαγγελέα κυρία Πόπη Παπανδρέου για το θέμα των Δικαιωμάτων του Champions League και για το θέμα της Μετάδοσης και διανομής των Δορυφορικών προγραμμάτων της ΕΡΤ.

Όπως έχει αναλυτικά εξηγηθεί σε ερωτήσεις συναδέλφων και μηνυτήρια αναφορά δική μου προς τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ιωάννη Τέντε, τον Αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Νίκο Παντελή και τον Οικονομικό Εισαγγελέα κ. Γρηγόρη Πεπόνη, το Ελληνικό Δημόσιο ζημιώνεται από την προσφορά της ΕΡΤ για τα δικαιώματα του Champions League το ποσό των 25.2 εκ. ευρώ, που είναι κατ’ ελάχιστο η διαφορά που προκύπτει από το αντίτιμο των δικαιωμάτων μετάδοσης με τα –με μεγάλη αισιοδοξία- προσδοκώμενα έσοδα από διαφημίσεις. Το συνολικό ποσό που καλείται να καταβάλλει η ΕΡΤ είναι – σύμφωνα με πληροφορίες από πολίτες που έχουν γνώση της σύμβασης είναι 31.2 εκ ευρώ, ενώ είναι πλέον επιβεβαιωμένο ότι η ανταγωνιστική προσφορά ήταν μόλις 6 εκ. Ευρώ, προσφορά που αντιστοιχούσε στα προσδοκώμενα διαφημιστικά έσοδα ιδιωτικού τηλεοπτικού σταθμού.

Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να αφεθούν οι κκ. Παπαγεωργίου και Ταγματάρχης, υπό την ιδιότητά τους ως μέλη του ΔΣ της ΕΡΤ να προχωρήσουν στην υλοποίηση αυτής της προσφοράς και να ολοκληρώσουν την εκταμίευση αυτού του ποσού των 31.2 εκ ευρώ, διότι σε αυτή την περίπτωση η Βουλή των Ελλήνων, δια της αρμόδιας επιτροπής στην οποία εσείς συμμετέχετε, θα καταστεί ουσιαστικά συνένοχη στα μάτια της κοινής γνώμης, πράγμα ανεπίτρεπτο. Σας καλώ πέρα και πάνω από οιεσδήποτε πολιτικές και κομματικές διαφορές που έχουμε –και δεν αναιρούνται- να κάνουμε ένα βήμα, συναίνεσης αν θέλετε, - και απευθύνομαι στους συναδέλφους του ΠΑΣΟΚ, όχι όμως στο λάθος, αλλά στην σωστή κατεύθυνση: Στο να σταματήσουμε την διοίκηση, της ΕΡΤ της οποίας ζητείται σήμερα ο επαναδιορισμός της, από το να ολοκληρώσει μία εξόχως προκλητική πράξη εκταμίευσης 31.2 εκ. Ευρώ, μία πράξη ζημιογόνα και για το δημόσιο Ταμείο αλλά και πρωτίστως καταστροφική για το ηθικό ανάστημα που καλούνται οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι του Ελληνικού Λαού να επιδεικνύουν.

Σας καταθέτω την επιστολή που απέστειλα στις 6 Οκτωβρίου 2011 στους κκ Τεντε, (σχ 1)Παντελή και Πεπόνη με την οποία ζήτησα τον συσχετισμό των υποθέσεων των τηλεοπτικών δικαιωμάτων του Champions League με την υπόθεση των δορυφορικών προγραμμάτων της ΕΡΤ, διότι από τα στοιχεία που έχω στην διάθεση μου προκύπτει ότι η διοίκηση της ΕΡΤ με ψεύδη συγκαλύπτει την υπόθεση εδώ και 14 μήνες, επιδεικνύει οργανωμένη συμπεριφορά εξυπηρέτησης ιδιωτικών συμφερόντων εις βάρος της ΕΡΤ, με αποτέλεσμα ζημιά πολλών εκατομμυρίων ευρώ για το δημόσιο ταμείο και ανυπολόγιστη ζημιά για την Εθνική Οικονομία, για τις εξαγωγές, τον Τουρισμό και τις Επενδύσεις στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, σας καταθέτω αντίγραφο της απάντησης της Διοίκησης της ΕΡΤ( σχ2) σε εμφάνιση μου σε εκπομπή της ΝΕΤ και την απάντηση μου με Ερώτηση στην Βουλή προς τον Αρμόδιο υπουργό κ. Μόσιαλο (σχ3) καθώς και όλα τα σχετικά έγγραφα που καταδεικνύουν πέραν πάσης αμφιβολίας τις ψευδείς δικαιολογίες και τις προσπάθειες συγκάλυψης εκ μέρους τ της Διοίκησης της ΕΡΤ.

Στις τρεις ερωτήσεις μου και στην αίτηση κατάθεσης εγγράφων ο κ. Μόσιαλος εδέησε να απαντήσει με την κάτωθι επιστολή (σχ 4)στην οποία βεβαιώνει ότι και ο ίδιος αλλά και ο κ. Γερουλάνος είναι πλήρως ενήμεροι για αυτή την υπόθεση.

Επισυνάπτει δε προς απάντηση μου σε ερώτηση για μεταγενέστερα γεγονότα (όπως για τον «διαγωνισμό» ο οποίος τελικά μετά τις αντιδράσεις ακυρώθηκε) την προγενέστερη έκθεση των επιθεωρητών δημόσιας διοίκησης! Από την ανάγνωση του κειμένου προκύπτει αβίαστα ότι στην σύνταξη του πορίσματός (σχ5) τους, οι εν λόγω επιθεωρητές συνέκριναν μία σύμβαση της ΕΡΤ με την France Telecom αφ ενός με μία σύμβαση ανύπαρκτη την ημερομηνία σύνταξης του πορίσματος 23 Φεβρουαρίου 2011, εφ’ ετέρου, μεταξύ ΕΡΤ και PCCW Global.

Και αφού θεωρεί έτσι η διοίκηση της ΕΡΤ ότι ξέπλυνε τα ανομήματα της προηγούμενης χρονιάς, προκηρύσσει πλέον δύο διαγωνισμούς (τα τεύχη των οποίων σας καταθέτω, την διακήρυξη του ενός (σχ 6)και τις τεχνικές προδιαγραφές προς διαβούλευση του δεύτερου (σχ 7).

Από αυτά προκύπτει ότι πλέον η ΕΡΤ, συνεπεία της…« ιδιαιτέρως επωφελούς» κατά την διοίκηση της ΕΡΤ “ανάθεσης με διαπραγματεύσεις”, πλέον θα πληρώνει 1.2 εκ ευρώ ετησίως για την μεταφορά του σήματος (προϋπολογισμός έργου μεταφοράς) ενώ θα εισπράττει 200.000 ευρώ ετησίως (προϋπολογισμός εκμετάλλευσης).

Και αυτό την ίδια στιγμή που επί μήνες η Διοίκηση της ΕΡΤ μας διαβεβαίωνε ότι εξασφάλισε την δωρεάν μεταφορά ενός τηλεοπτικού καναλιού και εγγυημένα έσοδα 630.000 ευρώ ετησίως. Έτσι, καθίσταται πλέον αυταπόδεικτο ότι η ετήσια ζημιά για το δημόσιο ταμείο θα φτάσει για το ένα αυτό τηλεοπτικό κανάλι το 1.63 εκατομμύρια Ευρώ, δηλαδή για την τριετή σύμβαση τα 4.89 εκατομμύρια ευρώ.

Η ζημιά βεβαίως γίνεται πολύ μεγαλύτερη όταν υπολογίσουμε ότι η διοίκηση της ΕΡΤ απεμπόλησε – με την “απευθείας ανάθεση μέσω διαπραγματεύσεων”- την δωρεάν μεταφορά και διανομή τεσσάρων επιπλέον τηλεοπτικών καναλιών, που σύμφωνα με τον δικό της προϋπολογισμό έχουν ετήσιο κόστος 4.8 εκ ευρώ, ήτοι για την τριετή σύμβαση 14.4 εκ ευρώ.

Δηλαδή η συνολική ζημιά για το δημόσιο ταμείο ανέρχεται σε περίπου 20 εκ. Ευρώ, χωρίς σε αυτήν βεβαίως να υπολογίσουμε την ζημιά στην Ελληνική Οικονομία από την παράλειψη προβολής του ελληνικού τουρισμού και του ελληνικού πολιτισμού σε όλο τον κόσμο και την προώθηση των επενδύσεων από το εξωτερικό προς την χώρα μας με ΤΕΣΣΕΡΑ επιπλέον τηλεοπτικά κανάλια, ανέξοδα για την ΕΡΤ, που προέβλεπε η σύμβαση με την France Telecom.

Η διερεύνηση και των δύο υποθέσεων που όπως πληροφορούμαι διεξάγεται από την εισαγγελέα κα Πόπη Παπανδρέου νομίζω ότι θα καταλογίσει ευθύνες όπου δει, για την κατασπατάληση ΔΕΚΑΔΩΝ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΥΡΩ από τα χρήματα του Ελληνικού Λαού.

Η δικαιοσύνη θα πράξει το καθήκον της. Εμείς πρέπει να πράξουμε το δικό μας καθήκον, το οποίο είναι να σταματήσουμε τώρα την διοίκηση της ΕΡΤ από το να επισωρεύσει επιπρόσθετες ζημιές στο Δημόσιο Ταμείο.

Εδώ απαιτείται αίσθημα ευθύνης και συναίνεση στο ΣΩΣΤΟ και όχι στο λάθος»
Διαβάστε περισσότερα » »

Χάρρυ Κλυνν: Πτώχευση ρε, χίλιες φορές πτώχευση


Πτώχευση ρε, χίλιες φορές πτώχευση!!! Να τραβήξουμε το βάσανό μας μόνοι μας, χωρίς να μας τραβάνε το αυτί οι τοκογλύφοι και οι αιματορουφήχτρες της Ευρώπης που νοιάζονται μονάχα πως θα πάρουν τα αιματοβαμμένα «λεφτά» τους»…

Στο διάολο και το κωλοευρώ σας, που μας ξαπόστειλε πριν την ώρα μας…

Στο διάολο κι η Ευρωζώνης σας…

Στο διάολο η Ευρώπη της Μέρκελ και του Σαρκοζί…

ΧΙΛΙΕΣ ΦΟΡΕΣ ΠΤΩΧΕΥΣΗ!!!

Μπας και σώσουμε το μέλλον των παιδιών μας και τη δική μας αξιοπρέπεια…

Αλλιώς βλέπω τους νέοθωμανούς της Δύσης να θρονιάζονται στο σβέρκο μας για 400 χρόνια! Χίλιες φορές λεύτεροι και επαναστατημένοι…

Ίσως οι Αλαφουζοβερέμηδες του μέλλοντος μας κάνουν και ντοκιμαντέρ, για να περιγράψουν τα εγκλήματα του Ελληνικού λαού απέναντι στους Ευρωπαίους ευεργέτες τους…

“Γαμώ την πίστη σας και τον Μωχαμέτη σας.
Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε “από ημάς” να πωλήσουμε την πατρίδα μας με “έναν” κοντζια σκατο-Σουλτά Μαχμούτην Παπανδρέου;
Να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρη σας τη Μέρκελ και την Τρόικά σας … την πουτάνα!
Άμα ζήσουμε, θα σας γαμήσουμε.
Άμα πεθάνουμε θα μας κλάστε τον μπούτσο”



Υπογραφή
Στρατηγός Γεώργιος Καραϊσκάκης
(ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ)
Διαβάστε περισσότερα » »

Που ειναι ο λαος που σε στηριζει προδοτη?

Μια τεραστια διαδηλωση,ακομα μια,εκει που ο Παγκαλος μειδιαζει και λεει οτι δεν μπορει να γινει μια τετοια διαδηλωση....εγιναν χιλιαδες,σε ολη την Ελλαδα,την ιδια ωρα που η Μηδεια (Παπανδρεου)που σκοτωσε τα παιδια της ζηταει για ακομη μια φορα συναινεση...δεν εξηγει ομως συναινεση σε τι?
Στην προδοσια και την καταστροφη της χωρας και την φτωχοποιηση του λαου?
Eχεις μπερδεψει τις εννοιες,η....
συναινεση ειναι διαφορετικη εννοια απο την συνενοχη.

Που ειναι ο λαος που σε στηριζει?βγες στο μπαλκονι της Βουλης και δες τον καταματα,εκει πρεπει να κοιταξεις και οχι τα 154 ανθρωπαρια που εχεις υπο την επηρεια και κατοχη σου,ποιος σου εχει πει οτι η δημοκρατια ειναι αυτο το εξαμβλωμα που υπηρετεις τοσα χρονια?

Βαρεθηκαμε τις παπαρολογιες σου,τις δραματικες σου ομιλιες,την αναλγησια και την παρανοια σου,ολοι λετε οτι η δημοκρατια δεν εχει αδιεξοδα,και ομως εχεις δημιουργησει χιλιαδες εσυ γιατι το μονο που δεν θελεις να υπηρετησεις ειναι αυτο για το οποιο ορκιστηκες,τον Ελληνικο λαο.

Φοβασαι στο ακουσμα των ειδικων δικαστηριων και ειδικα οταν αναφερεται το Γουδι...γιατι?
Εσυ εκανες κατα την αποψη σου οτι ηταν δυνατον για να μας σωσεις,ο Σαμαρας δεν θα σε σωσει ομως απο το Γουδι,δεν ειναι η αντιπολιτευση που το αποφασιζει αυτο,παντα ο λαος αποφασιζε πως θα τιμωρησει τους προδοτες της χωρας.

Ναι και εισαι ενας απο αυτους,αδιαφορησες για ολους μας,προχωρησες οπως ακριβως ειχες σχεδιασει και εφτασες εκει που απο την αρχη ηθελες να φτασεις.

Με μια διαφορα.

Το τελος θα το αποφασισουμε εμεις...οχι εσυ.
Διαβάστε περισσότερα » »

Για όσους εξακολουθούν να λένε οτι το Ισραήλ είναι σύμμαχός μας.

Στις 26 Σεπτεμβρίου 2000, ο Αλέκος Χρυσανθακόπουλος σε ερώτηση που είχε καταθέσει στη Βουλή, προς την –τότε– υπουργό Εσωτερικών και πολιτικό προϊστάμενο της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών Βάσω Παπανδρέου, ανέφερε ότι η κυβέρνηση είχε αναθέσει «την παρακολούθηση απόρρητων κρατικών πληροφοριών για την ασφάλεια της χώρας στην ισραηλινή εταιρεία Efrat, δίνοντας παράλληλα τη δυνατότητα σε γνώστες ηλεκτρονικών υπολογιστών να γνωρίζουν τα πάντα για την Ελλάδα». «Το παράδοξο της όλης υπόθεσης»...
ανέφερε μεταξύ άλλων ο βουλευτής, «είναι το ότι η ΕΥΠ –σε περίπτωση δυσλειτουργίας του συστήματος– δεν έχει τη δυνατότητα παρακολούθησης των στόχων της μέχρις ότου οι Ισραηλινοί αποκαταστήσουν τυχόν βλάβες του ηλεκτρονικού υπολογιστή», και συνέχιζε λέγοντας, ότι «αφού
η εταιρεία του Ισραήλ έχει το software και τους κωδικούς μπορεί να καταγράφει ταυτόχρονα όλους τους στόχους που παρακολουθεί η ΕΥΠ και να διαθέτει το υλικό της σε όσους έχουν ενδιαφέρον».


Η ερώτηση του βουλευτή προς την υπουργό κατέληγε με την εξής διαπίστωση: «Είναι γνωστό ότι –τουλάχιστον για την ισραηλινή εταιρεία– δεν έχει μυστικά εθνικής ασφαλείας η Ελλάδα».
Φανταστείτε αν αυτό γινόταν το 2000, τι γίνεται σήμερα με το σύμφωνο στρατιωτικής συμμαχίας που υπογράφτηκε πρόσφατα με το Ισραηλ!
Διαβάστε περισσότερα » »

Τι θα συμβεί στους Έλληνες με το "κούρεμα" του χρέους

Πόσα βήματα απέχει η χώρα μας από τη χρεοκοπία; Είναι το "κούρεμα" η ενδεδειγμένη λύση και πόσο θα μας στοίχιζε σήμερα η έξοδος από την Ευρωζώνη;
Ο οικονομολόγος Β. Βιλιάρδος, απαντά στο NEWS 247
 
Λίγες ημέρες πριν τη Σύνοδο Κορυφής, που θα κρίνει την "τύχη" του ελληνικού δημόσιου χρέους, ο κ. Βιλιάρδος αναλύει και εξηγεί, τι σημαίνει "κούρεμα" σε πραγματικά νούμερα και υπό τις σημερινές συνθήκες, τι μπορεί να κάνει η Ελλάδα για να αποφύγει την πτώχευση, έστω και την ύστατη στιγμή, καθώς και τι θα σημάνει η μονομερής και οικειοθελής αποχώρηση της Ελλάδας από την Ευρωζώνη. Ποιες είναι οι εκτιμήσεις του για την αποδοτικότητα των μέτρων της κυβέρνησης και κατά πόσο οι θυσίες των Ελλήνων "πιάνουν τόπο";

- Κύριε Βιλιάρδε, αρχικά μάθαμε τους όρους στάση πληρωμών ή πτώχευση και ελεγχόμενη χρεοκοπία.  Κι εκεί που πιστέψαμε, πως μάθαμε τις "επιλογές" μας, μας έγιναν οικείοι οι όροι ευρεία αναδιάρθρωση, συντεταγμένη χρεοκοπία, "κούρεμα χρέους"... Πόσες παραλλαγές χρεοκοπίας υπάρχουν και τι σημαίνει "κούρεμα"; Ισοδυναμεί με κυριολεκτική διαγραφή μέρους του χρέους;
Ουσιαστικά  υπάρχουν οι δύο βασικές μορφές που αναφέρετε, η στάση πληρωμών ή απλή χρεοκοπία και η ελεγχόμενη χρεοκοπία, χωρίς ή με τη συμφωνία των δανειστών αντίστοιχα.
Όλα τα υπόλοιπα είναι απλές παραλλαγές, ανάλογα με τον τρόπο που χειρίζεται μία κυβέρνηση (ή που της επιτρέπεται να χειρισθεί) την αδυναμία εξόφλησης των οφειλών της.
Το "κούρεμα" είναι κυριολεκτική διαγραφή ενός μέρους των χρεών του κράτους, όπως συμβαίνει με μία επιχείρηση, η οποία έχει υπαχθεί στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα και στη συνέχεια διαπραγματεύεται με τους πιστωτές της, με στόχο να της διαγράψουν ένα ποσοστό του χρέους της, για να γίνει βιώσιμη. 
- Τι είναι το πιστωτικό γεγονός και για ποιο λόγο συνδέονται συχνά οι δύο αυτοί όροι, πιστωτικό γεγονός και "κούρεμα" χρέους;
Πιστωτικό γεγονός είναι ο χαρακτηρισμός  της χρεοκοπίας εκ μέρους των εταιρειών  αξιολόγησης, ο οποίος επιτρέπει στους κατόχους ασφαλιστηρίων έναντι πιστωτικών απωλειών (CDS), να εισπράξουν τις ζημίες τους από τις ασφαλιστικές, από τις οποίες έχουν αγοράσει τα CDS.
Δηλαδή, οι κάτοχοι ομολόγων, οι οποίοι τα ασφαλίζουν για να μη χάσουν τα χρήματα τους, πληρώνονται από τις εταιρείες ασφάλισης, όταν η απώλεια χαρακτηρισθεί ως πιστωτικό γεγονός (χρεοκοπία). 
Οι ζημίες αυτές είναι είτε ολόκληρη η αξία των ομολόγων του κράτους που  αδυνατεί να τα πληρώσει στη λήξη τους, είτε μέρος της αξίας τους, εάν το κράτος διαγράψει (κουρέψει)  ένα ποσόν και πληρώσει το υπόλοιπο.
Στην περίπτωση της Ελλάδας, με βάση τη συμφωνία της 21ης Ιουλίου, η οποία προβλέπει την εθελούσια διαγραφή ύψους 21% εκ μέρους των δανειστών, οι εταιρείες αξιολόγησης έχουν συμφωνήσει να μην χαρακτηρισθεί ως πιστωτικό γεγονός, άρα όχι σαν χρεοκοπία, οπότε δεν θα πληρώσουν οι ασφαλιστικές εταιρείες την απώλεια του 21%, αλλά θα το χάσουν οι κάτοχοι των ομολόγων.   
- Συνεπώς, το "κούρεμα" είναι στην πραγματικότητα χρεοκοπία; Πόσο απέχει δηλαδή η Ελλάδα από τον "πάτο", εάν μπορούμε να χαρακτηρίσουμε έτσι την πτώχευση;
Το "κούρεμα"  είναι πτώχευση. Τα στάδια που προηγούνται αυτής, είναι η αύξηση των επιτοκίων δανεισμού, η αδυναμία εύρεσης δανειακών κεφαλαίων, ο δανεισμός από το ΔΝΤ και η αδυναμία εκπλήρωσης-τήρησης των απαιτήσεων του ΔΝΤ (είναι  ουσιαστικά ένας σύνδικος κρατικής πτώχευσης), η οποία έχει σαν αποτέλεσμα το σταμάτημα των δόσεων εκ μέρους του.
Το πόσο απέχουμε "από τον πάτο" μπορεί λοιπόν ο καθένας, να το συμπεράνει μόνος του.        
- Σε ποιους χρωστάει η Ελλάδα ακριβώς και πόσα;
Στον Πίνακα που ακολουθεί βλέπετε σε ποιους ακριβώς χρωστούσε η Ελλάδα (τους κυριότερους), λίγους μήνες πριν (κάποια από τα ποσά έχουν διαφοροποιηθεί έκτοτε).
Το "κούρεμα" αποφασίζεται από την κυβέρνηση, με τη συμφωνία των πιστωτών - αφού διαφορετικά πρόκειται για μονομερή άρνηση εξόφλησης μέρους των χρεών.
Σήμερα, η διαπραγμάτευση είναι μεταξύ της Ευρωζώνης και των δανειστών μας, μάλλον ερήμην μας, με στόχο να μην χαρακτηρισθεί πιστωτικό γεγονός η διαγραφή και να συνοδευθεί με την παροχή εγγυήσεων η πληρωμή των υπολοίπων - εκ μέρους της Ευρώπης για τους δανειστές μας και εκ μέρους της Ελλάδας προς την Ευρώπη. 
ΠΙΝΑΚΑΣ: Οι μεγαλύτεροι δανειστές της Ελλάδας (σε δισ. €)

 * ΕΤΕ 13,2 δισ. € ομόλογα και 5,4 δισ. € δάνεια, συνολικά 18,6 δισ. €
** Βέλγιο, Λουξεμβούργο, Γαλλία
Πηγή: Barclays Capital
Πίνακας: Β. Βιλιάρδος
Σημείωση: Η Ελλάδα οφείλει στις τράπεζες των Η.Π.Α. μόλις 1,5 δις $. Εν τούτοις, οι υπόλοιπες τοποθετήσεις των αμερικανικών τραπεζών είναι της τάξης των 34 δις $, αφού αυτές ασφαλίζουν κυρίως τις ευρωπαϊκές με CDS.
- Πρόσφατα ο Πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς, Μ. Σάλλας, ανέφερε ότι ένα κούρεμα της τάξεως 50% δεν ισοδυναμεί με περισσότερα από 20 με 25 δισ. ευρώ από τα 360 δισ. ευρώ, που είναι το συνολικό ελληνικό δημόσιο χρέος. Πώς εξηγείται αυτό; Ποια δάνεια αφορά και ποια εξαιρούνται;
Πιθανότατα, η Τράπεζα Πειραιώς έχει σε γενικές γραμμές δίκιο, εάν πράγματι έχει συμφωνηθεί να εξαιρεθούν τα ομόλογα ύψους 60 δισ. € που κατέχει η ΕΚΤ (αν και τα έχει αγοράσει σε χαμηλότερες τιμές), τα δάνεια της Τρόικας ύψους 65 δισ. €,  τα έντοκα γραμμάτια του δημοσίου (15 δισ. €), άλλα δάνεια του δημοσίου (20 δισ. €), καθώς επίσης τα ομόλογα λήξης μετά το 2010 (45 δισ. €), ενώ φυσικά δεν θα υπάρξει διαγραφή των απαιτήσεων όλων όσων δανειστών μας δεν συμφωνήσουν. 
Συνολικά  λοιπόν, δεν θα διαγραφεί τίποτα από  περίπου 250 δισ. € οπότε, εάν θεωρήσουμε ότι το χρέος είναι σήμερα 360 δισ.  €, θα διαγραφόταν το 50% από τα 110 δισ. € - ήτοι γύρω στα 55 δισ. € το ανώτατο, με ένα μεγάλο μέρος να αφορά  δικές μας τράπεζες και δικά μας ασφαλιστικά ταμεία (άρα η διαγραφή των δανείων των ξένων δεν θα υπερέβαινε τα 25-30 δισ. €).   
- Σε πρόσφατη συνέντευξή του,  ο υπουργός Οικονομικών, Ευ. Βενιζέλος, ξεκαθάρισε, πως οι τα έσοδα  που θα προέκυπταν ή θα προκύψουν  από τις αποκρατικοποιήσεις, θα χρησίμευαν ή θα χρησιμεύσουν στη μείωση του δημόσιου χρέους και όχι του ελλείμματος. Άρα, ποιο το νόημα των αποκρατικοποιήσεων, εάν το δημόσιο χρέος περικοπεί με το "κούρεμα"; 
Τα έσοδα από τις αποκρατικοποιήσεις μειώνουν το χρέος και όχι τα ελλείμματα, όπως συμβαίνει όταν μία επιχείρηση πουλάει τα μηχανήματα της, για να εξοφλήσει τις τράπεζες και όχι για να καλύψει τις λειτουργικές ζημίες της. 
Κατά τη γνώμη μου, οφείλουμε να είμαστε αντίθετοι με την αποκρατικοποίηση των κοινωφελών και στρατηγικών επιχειρήσεων της πατρίδας μας, καθώς επίσης των κερδοφόρων. 
Ειδικά όσον αφορά τις τελευταίες, τα έσοδα από την πώληση τους μειώνουν μεν το δημόσιο χρέος, αλλά αυξάνουν τα ελλείμματα, αφού παύει το δημόσιο να εισπράττει τα κέρδη τους. Η αύξηση τώρα των ελλειμμάτων εκβάλει στα χρέη, οπότε σε τελική ανάλυση τα χρέη επανέρχονται. 
Στην  προκειμένη περίπτωση, είναι χαρακτηριστικό το παράδειγμα των Η.Π.Α. οι οποίες, ενώ ιδιωτικοποίησαν τα πάντα, τα χρέη τους αυξήθηκαν, από σχεδόν μηδενικά το 1980, στο 100% σήμερα του ΑΕΠ.
Το "κούρεμα", στο ύψος που αναφέρεται, δεν φτάνει για τη βιώσιμη μείωση του χρέους, οπότε θα συνεχίσουν να απαιτούνται ιδιωτικοποιήσεις από τους δανειστές, πόσο μάλλον αφού είναι απαραίτητη προϋπόθεση της νεοφιλελεύθερης οικονομικής πολιτικής, για την άσκηση της οποίας υποχρεώνει το ΔΝΤ τα θύματα του.   
- Όσον αφορά στην καθημερινότητα  των Ελλήνων, ένα μεγάλο "κούρεμα", πώς θα επηρεάσει τις  καταθέσεις μας, τα δάνειά μας, τις τιμές των προϊόντων και υπηρεσιών και εν γένει το βιοτικό μας επίπεδο;
Αυτού καθαυτού η διαγραφή μέρους του χρέους από εκείνους τους δανειστές, οι οποίοι τελικά θα συμφωνήσουν, επειδή θα φοβηθούν ότι διαφορετικά θα χρεοκοπήσει η Ελλάδα και θα τα χάσουν όλα (μόνο αυτός είναι ο λόγος της ενδεχόμενης συμφωνίας τους), δεν πρόκειται να επηρεάσει την καθημερινότητα μας.
Εν τούτοις, πρόκειται για χρεοκοπία, η οποία θα έχει τεράστια επακόλουθα για το βιοτικό μας επίπεδο. Για παράδειγμα, οι  τράπεζες δεν πρόκειται να αντεπεξέλθουν με διαγραφή μεγαλύτερη του 21% - οπότε θα κρατικοποιηθούν κάποιες, θα σταματήσει η παροχή δανείων προς τις επιχειρήσεις, θα χρεοκοπήσουν αρκετές, θα αυξηθεί η ανεργία, οι τιμές επίσης κοκ.
- Και  η χρεοκοπία πόσο μπορεί να επηρεάσει την αλυσίδα της  ελληνικής οικονομίας, την ανάπτυξη  της χώρας, τις εισαγωγές και  τις Τράπεζες; Πόσο θα επηρεάσει  τους καταναλωτές, την εργασία ή μάλλον την ανεργία, την αγορά ακινήτων και τα στεγαστικά δάνεια;
Σε γενικές  γραμμές, μία χρεοκοπία προκαλεί την κατάρρευση των τραπεζών καθώς  επίσης των επιχειρήσεων της πραγματικής  οικονομίας και των εσόδων του  κράτους.
Επομένως ακολουθούν εκτεταμένες απολύσεις, μείωση του ΑΕΠ (ύφεση), τεράστια ανεργία, αδυναμία εισαγωγών, φτώχεια, εγκληματικότητα, αδυναμία πληρωμής των δόσεων των δανείων, μεγάλη πτώση των τιμών των ακινήτων, μεγάλες κοινωνικές αναταραχές, εμφυλίους πολέμους κλπ. 
- Συχνά η Ελλάδα παρομοιάζεται  με την περίπτωση της Αργεντινής, που χρεοκόπησε το 2001. Πρόσφατα, η πρόεδρος της χώρας, ανακοίνωσε αυξήσεις σε μισθούς. Η χώρα έχει καταφέρει να σταθεί ξανά στα πόδια της, χωρίς μάλιστα "συμμάχους" και χωρίς πρόσβαση στις αγορές. Η Ελλάδα έχει τη στήριξη της Ευρωζώνης. Άρα, εάν χρεοκοπήσει, πόσο θα μας πάρει για να ανακάμψουμε, να βγούμε και πάλι στις αγορές και με ποιους όρους πλέον;
Η Ελλάδα δεν μπορεί να συγκριθεί με την  Αργεντινή – πόσο μάλλον με την  τότε χρεοκοπία της, αφού δεν έχει τις ίδιες πλουτοπαραγωγικές πηγές, την ίδια γεωπολιτική θέση, ενώ εκείνη την εποχή δεν υπήρχαν τα σημερινά χρηματοπιστωτικά όπλα μαζικής καταστροφής.
Εκτός αυτού η Αργεντινή, μετά από τρία χρόνια λεηλασίας της από το ΔΝΤ, κήρυξε μονομερώς στάση πληρωμών. 
Εάν η Ελλάδα χρεοκοπήσει ελεγχόμενα, τότε δεν πρόκειται να αποφύγει τη μετάλλαξη της σε ένα προτεκτοράτο, αυτού ο οποίος θα κερδίσει τελικά το σημερινό οικονομικό πόλεμο.
Εάν κηρύξει μόνη της στάση πληρωμών και διαπραγματευθεί σωστά με τους δανειστές της, τότε η ανάκαμψη θα είναι εξαιρετικά γρήγορη – αν και η έξοδος της στις αγορές δεν θα είναι τόσο εύκολη.    
- Η Ελλάδα είναι πράγματι "ισοδύναμο"  και αυτονόητο μέλος της Ευρωζώνης; Τι θα σήμαινε πρακτικά μία ενδεχόμενη έξοδος από  αυτήν;  
Θα σήμαινε  την αρχή της διάλυσης της Ευρωζώνης, παράλληλα με την επιδρομή των καταναλωτών (bank run) στις τράπεζες της Ιταλίας, της Ισπανίας, της Πορτογαλίας κλπ., η οποία θα οδηγούσε σε μία μεγάλη χρηματοπιστωτική κρίση.
Όσον αφορά την πατρίδα μας, η συμμετοχή στο κοινό νόμισμα είναι ουσιαστικά το μοναδικό όπλο της, απέναντι στους πάσης φύσεως εισβολείς. Η Ελλάδα διέθετε μία σχετικά εύρυθμη οικονομία, πριν ακόμη υιοθετήσει το κοινό νόμισμα, οπότε είχε τη δυνατότητα να επιβιώσει.
Έκτοτε όμως, οι καταστάσεις έχουν αλλάξει δραματικά, αφού έχουμε σπαταλήσει πάρα πολλά χρήματα, έχουμε υπερχρεωθεί, δεν έχουμε καμία πρόσβαση στις αγορές, η χώρα μας έχει σχεδόν εξ ολοκλήρου "αποβιομηχανοποιηθεί" και παράγει ελάχιστα προϊόντα, γεγονός που της έχει στερήσει πλέον αρκετά από τα πλεονεκτήματα που διέθετε.
Παράλληλα, είναι στο στόχαστρο όλων των μεγάλων δυνάμεων, καθώς επίσης των διεθνών κερδοσκόπων, ενώ δεν είναι φυσικά σε θέση να τους αντιμετωπίσει "μετωπικά".  
Ουσιαστικά  δηλαδή, όταν αναφερόμαστε σε "μονομερή" έξοδο από το Ευρώ και επιστροφή  στη δραχμή, αναπολούμε ρομαντικά το παρελθόν και το τότε βιοτικό μας επίπεδο, όπως αναπολεί κάποιος τα παιδικά του χρόνια,.
Δε συνειδητοποιούμε όμως, ότι οι συνθήκες έχουν αλλάξει ριζικά και πως θα ήταν μάλλον αδύνατον να επιβιώσουμε με την υποτίμηση που θα ακολουθούσε (50-90%), η οποία θα εξακόντιζε το εξωτερικό χρέος, δημόσιο και ιδιωτικό, στα ύψη, θα μείωνε τις αμοιβές σε επίπεδα εξαθλίωσης, όπως επίσης όλες τις αξίες (ακίνητα κλπ.). 
Παράλληλα, θα ήταν πολύ δύσκολο να ανταπεξέλθουμε με τον πληθωρισμό, με την αδυναμία εισαγωγών (κυρίως ενέργειας και πρώτων υλών), οι οποίες απαιτούν "σκληρό νόμισμα", με την ανεργία και με τόσα άλλα, τα οποία είναι αδύνατον να προβλέψουμε με κάποια σχετική ασφάλεια.
Τέλος ας μην ξεχνάμε ότι, η ανεργία ύψους 30%, ο υπερπληθωρισμός και η ύφεση, καθώς επίσης μία γενικευμένη οργή για αυτό που φάνταζε ως μία παγκόσμια συνωμοσία εις βάρος της χώρας, ήταν αυτό που αποτέλεσε γόνιμο έδαφος για την ανάληψη της εξουσίας από το ναζισμό στη Γερμανία – ένα "δίδαγμα" της Ιστορίας, το οποίο δεν θα έπρεπε να υποτιμάμε.   
Για άρνηση πληρωμής του χρέους με το χαρακτηρισμό του ως επαχθές ή με την νόμιμη αιτιολογία ότι, η χώρα μας δεν έχει τη δυνατότητα να καλύψει τις ανάγκες του πληθυσμού της, δεν μπορούμε να μιλάμε, αφού κάτι τέτοιο προϋποθέτει (α) πως τα χρήματα των δανείων μας σπαταλήθηκαν από δικτατορικά καθεστώτα και (β) ότι η χώρα είναι άνευ πόρων.
Το πρώτο δεν ισχύει, αφού τα τελευταία 30 χρόνια είχαμε Δημοκρατία, ενώ το δεύτερο επίσης όχι – αφού διαθέτουμε αποδεδειγμένα μεγάλη δημόσια και ιδιωτική περιουσία, καθώς επίσης πολύ πλούσιο και ανεκμετάλλευτο υπέδαφος.
- Άρα, ποια θα λέγατε πως είναι, υπό τις παρούσες συνθήκες, η ενδεδειγμένη λύση για να αποφύγουμε τη χρεοκοπία;
Θα μπορούσαμε να προσπαθήσουμε να την αποτρέψουμε, εκμεταλλευόμενοι το ότι είμαστε μέλος της Ευρωζώνης, καθώς επίσης τη ζημία που θα προκαλούσε η χρεοκοπία μας στο παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα, η οποία υπολογίζεται στα 5 τρισ. €.
Σε γενικές  γραμμές, αφού δηλώσουμε στάση πληρωμών, φυσικά πριν από τη λήξη των ομολόγων, τότε θα πρέπει να διαπραγματευθούμε  ψύχραιμα με τους δανειστές μας, επιδιώκοντας την εθελούσια μείωση των επιτοκίων δανεισμού μας στο 1,5% - καθώς επίσης την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των δανείων μας, για μία χρονική περίοδο 40-50 ετών, έντιμα και χωρίς καμία διαγραφή.
Φυσικά πρέπει να παραμείνουμε εντός της Ευρωζώνης, απαιτώντας να αντιμετωπισθούμε όπως ακριβώς η Γερμανία το 1953 και διεκδικώντας ενεργά τις γερμανικές επανορθώσεις – επίσης ευρωπαϊκές παραγωγικές επενδύσεις, οι οποίες θα δημιουργούσαν νέες θέσεις εργασίας, αυξάνοντας τις εξαγωγές, το ΑΕΠ και την ανταγωνιστικότητα μας.
- Μετά από όλα τα βήματα, που  έχει κάνει η Ελλάδα, κυρίως  μέσα από τις θυσίες των Ελλήνων πολιτών, τα μέτρα που συνεχίζει να λαμβάνει η κυβέρνηση, εκτιμάτε πως θα έχουν αντίκρυσμα; Ειδικά όσον αφορά στις απολύσεις, την εφεδρεία, το "μαχαίρι" στα εισοδήματα και τις συντάξεις και τις διαδοχικές φορολογικές ρυθμίσεις σε ακίνητη περιουσία και μη;
Δεν θα έχουν κανένα αποτέλεσμα αλλά, αντίθετα, είναι αυτά που θα μας καταδικάσουν αμετάκλητα στη χρεοκοπία.
Δεν υπάρχει μεγαλύτερο λάθος, από το να επιλέγει ένα κράτος, εν μέσω κρίσης, μία πολιτική έντονης λιτότητας.
Στη Βολιβία κάποτε αυτού του είδους τα μέτρα είχαν χαρακτηριστεί ως "ο κόσμος ενός τρελού κυβερνήτη, ο οποίος προκαλεί εσκεμμένα ύφεση".    
- Πιστεύετε ότι τα μέτρα έχουν  αποκτήσει πλέον μόνιμο χαρακτήρα  ή κάποια στιγμή θα αρθούν  και θα ανακτηθούν τα εργασιακά  κυρίως δικαιώματα των Ελλήνων; 
Όλα όσα  μέτρα έχουν ληφθεί σε άλλες χώρες, οι οποίες έχουν επίσης υιοθετήσει τη νεοφιλελεύθερη οικονομική πολιτική, είναι συνήθως μόνιμου χαρακτήρα.
Βέβαια η παιδεία μας, καθώς επίσης η γενικότερη κοινωνική συμπεριφορά μας, όπως η επαγγελματική ή πολιτική ηθική μας κλπ., δεν αξίζουν κάτι καλύτερο. Δεν είναι όμως σωστό να πληρώσουν τα παιδιά μας, για τα δικά μας λάθη. 

* Ο κ. Βασίλης Βιλιάρδος σπούδασε οικονομικά στην ΑΣΟΕΕ και έκανε μεταπτυχιακά   στο Πανεπιστήμιο του Αμβούργου. Δραστηριοποιήθηκε για σχεδόν 20 χρόνια στο εξωτερικό, με ιδιόκτητη επιχείρηση. Σήμερα ζει και εργάζεται στην Ελλάδα ως Εκδότης και Σύμβουλος Επιχειρήσεων.
Διαβάστε περισσότερα » »

Φροντίζουν καλά για τις πουτάνες τους και τα τσιράκια τους.

Συνεχίζουν αμετανόητοι να προκαλούν αδιαφορώντας για την αντίδραση των αγανακτισμένων πολιτών. 
 
 Έτσι με  
 Τροπολογία-σοκ που κατατέθηκε τη Δευτέρα στο πολυνομοσχέδιο από την κυβέρνηση δίνεται η δυνατότητα παροχής έως και 90 ωρών μηνιαίως για τους αποσπασμένους και διατεθειμένους υπαλλήλους στα γραφεία υπουργών, βουλευτών αλλά και κομμάτων, την ίδια στιγμή που το ανώτατο όριο υπερωριών για όλους τους εργαζόμενους στο Δημόσιο είναι μόνο 20 ώρες. 

Δηλαδή Εξαιρούνται προκλητικα από περικοπές οι υπάλληλοι σε γραφεία υπουργών, βουλευτών, κομμάτων .Κάτω από τις συγκεκριμένες συνθήκες η πρόβλεψη για ανώτατο πλαφόν στους «ημετέρους» τετραπλάσιο από αυτό που ισχύει στο σύνολο των υπαλλήλων αποτελεί, πρόκληση μπροστά στη μείωση των αμοιβών έως και 60% που επιφέρει το νέο μισθολόγιο. 

Μεταξύ των νομοτεχνικών παρεμβάσεων που κατέθεσε η κυβέρνηση χθες για το πολυνομοσχέδιο προστέθηκε εδάφιο στο άρθρο 20, το οποίο αναφέρει ότι ισχύουν οι διατάξεις του άρθρου 16 του νόμου 3205/2003, όπου καταγράφεται το καθεστώς υπερωριών για συνεργάτες υπουργών, βουλευτών και κομμάτων που είναι δημόσιοι υπάλληλοι και έχουν αποσπασθεί ή διατεθεί στα παραπάνω γραφεία. 

Συγκεκριμένα, για τους «ημετέρους» αναφέρεται ότι δεν μπορεί να υπερβαίνει ο καθορισμός των υπερωριών, νυκτερινών και Κυριακών τις 90 ώρες μηνιαίως ανά υπάλληλο στα γραφεία του προέδρου της κυβέρνησης, των υπουργών, των αναπληρωτών υπουργών, των υφυπουργών, της Γενικής Γραμματείας του Υπουργικού Συμβουλίου, των βουλευτών, των ευρωβουλευτών, των πολιτικών κομμάτων και του Ελληνα επιτρόπου στην ΕΕ. 

Σε 70 ώρες συνολικά τον μήνα διαμορφώνονται οι υπερωρίες για τους υπαλλήλους των γραφείων των γενικών και ειδικών γραμματέων, καθώς και των διοικητών ασφαλιστικών οργανισμών. 

Από τις ευνοϊκές ρυθμίσεις δεν έχουν αποκλειστεί ούτε οι μετακλητοί υπάλληλοι στα γραφεία βουλευτών και υπουργών, αφού σύμφωνα με την τροπολογία που έχει κατατεθεί για το άρθρο 32 θα μπορούν να λαμβάνουν «επιδόματα ή παροχές που προβλέπονται από τις καταργούμενες διατάξεις και τα οποία, κατά παραπομπή άλλων διατάξεων, χορηγούνται σε λειτουργούς ή υπαλλήλους, που δεν υπάγονται στο πεδίο εφαρμογής των διατάξεων του παρόντος Κεφαλαίου».  

Η αναφορά για τους υπαλλήλους που δεν περιλαμβάνονται στο πεδίο εφαρμογής του μισθολογίου είναι οι μετακλητοί συνεργάτες υπουργών και βουλευτών που θα συνεχίσουν -μαζί με τους λειτουργούς των ειδικών μισθολογίων- να λαμβάνουν όλα τα επιδόματα που θα καταργηθούν στον δημόσιο τομέα.
Διαβάστε περισσότερα » »

Παλλαϊκός ξεσηκωμός χωρίς προηγούμενο - Μικρή η πλατεία Συντάγματος για αυτό το πλήθος! – Η κεφαλή του ΠΑΜΕ στη Φιλελλήνων, η... ουρά στην Ομόνοια!

ΩΡΑ 12:05 Η ΠΟΕ ΟΤΑ αποκόπηκε από τη συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ και πορεύεται αυτόνομα- Στα Προπύλαια η πορεία της ΠΟΕ ΟΤΑ, στην Πανεπιστημίου της ΑΔΕΔΥ
- Πολύς κόσμος κατεβαίνει στο κέντρο χωρίς το "καπέλωμα" συνδικάτων
- Μέχρι και οι υπάλληλοι της Βουλής συγκεντρώθηκαν στο προαύλιο του Κοινοβουλίου!
- Περίεργη επίθεση εναντίον αστυνομικών στην πλατεία Καισαριανής
- Συνέλαβαν τέσσερις ανήλικους που μετέφεσαν μολότοφ με... λεωφορείο!
ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕ ΦΩΤΟ ΚΑΙ VIDEO

Οι συγκεντρώσεις στο Πεδίον του Άρεως (ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ) αλλά και στην Ομόνοια (ΠΑΜΕ) έδειξαν από νωρίς φάνηκε πως η συμμετοχή στα απεργιακά συλλαλητήρια θα είναι τεράστια! Είναι χαρακτηριστικό ότι όταν η κεφαλή της πορείας του ΠΑΜΕ έφτασε στο Σύνταγμα, η ουρά δεν είχε καν ξεκινήσει από την Ομόνοια!

Εντυπωσιακός είναι ο όγκος των διαδηλωτών που μαζεύτηκαν από νωρίς στο Σύνταγμα, το οποίο δεν ήταν σημείο προσυγκέντρωσης! Σύμφωνα με πρόχειρους υπολογισμούς ξεπέρασαν τις 7.000!

 
 
 

ΩΡΑ 12:00 Διμοιρία των ΜΑΤ στη συμβολή Πανεπιστημίου και Μπενάκη! - Σε κάθε κάθετο δρόμο σε Πανεπιστημίου και Πατησίων υπάρχει και μια διμοιρία των ΜΑΤ
ΩΡΑ 12:05 Η ΠΟΕ ΟΤΑ αποκόπηκε από τη συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ και πορεύεται αυτόνομα

 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις που έχουν γίνει ποτέ, για έναν παλλαϊκό ξεσηκωμό χωρίς προηγούμενο! Υπάρχει κόσμος στην Πατησίων και σε όλους τους κάθετους δρόμους που οδηγούν σε αυτή, στην Ομόνοια μέχρι την Πειραιώς, στη Σταδίου, στο Σύνταγμα.
 
 
ΩΡΑ 12:00 Διμοιρία των ΜΑΤ στη συμβολή Πανεπιστημίου και Μπενάκη! - Σε κάθε κάθετο δρόμο σε Πανεπιστημίου και Πατησίων υπάρχει και μια διμοιρία των ΜΑΤ
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Χιλιάδες κόσμου βρίσκεται ήδη στους δρόμους για να διαδηλώσει κατά της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης, με τον απλό κόσμο να αποδεικνύει περίτρανα πως δε φοβάται τους επίδοξους προβοκάτορες και γυρνά ηχηρά την πλάτη σε όσους τις τελευταίες μέρες διαδίδουν πως το κέντρο της Αθήνας θα γίνει πεδίο μάχης!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Κλειστόν... άστυ η Αθήνα!
 
 
 
 
 
 
 

Κλειστόν... άστυ η Αθήνα!
Οχυρό η Αθήνα – Στήθηκε ο φράχτης στη Β. Σοφίας – Αποκλεισμένα όλα τα στενά που οδηγούν στη Βουλή
Από τις 06:30 το πρωί έχουν τεθεί σε εφαρμογή τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας της Αστυνομίας ενόψει των συλλαλητηρίων που θα κάνουν ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και ΠΑΜΕ, στο πλαίσιο της 48ωρης απεργίας.
Λίγο πριν από τις 10:30 στήθηκε ο μεταλλικός φράχτης στη Βασιλίσσης Σοφίας, κλούβες των ΜΑΤ απέκλεισαν την Ακαδημίας, περίπου στη συμβολή με την Κανάρη, ενώ μπροστά από τη Βουλή έχει τοποθετηθεί τριπλή σειρά από σχοινιά για να εμποδιστεί το πλήθος να φτάσει μέχρι στον Άγνωστο Στρατιώτη.
Διμοιρίες των ΜΑΤ έχουν ήδη αναπτυχθεί στα σκαλιά, στο πλάι του Μνημείου.
Όλα τα κάθετα στενά από το Κολωνάκι προς τη Β. Σοφίας έχουν κλείσει. Στο πλαίσιο των μέτρων ασφαλείας, οι συρμοί του Μετρό στο Σύνταγμα και τον Ευαγγελισμό θα είναι κλειστοί για το κοινό, απόφαση με την οποία διαφωνούν οι εργαζόμενοι, όπως είπε στο NewsIt ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο Μετρό, Αντώνης Σταματόπουλος.




ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΣΟΥΧΑΪΜΠ - ΛΑΜΠΡΟΣ ΧΑΒΕΛΑΣ 
Διαβάστε περισσότερα » »