Σάββατο 10 Μαΐου 2014

Ποια είναι η Ελληνική εφεύρεση που ανιχνεύει όλες τις ασθένειες;

Επανάσταση στη διάγνωση ασθενειών υπόσχεται η πρωτοποριακή τεχνολογία που αναπτύσσει ερευνητική ομάδα της Βρετανίας με Ελληνική υπογραφή!
Η διαγνωστική συσκευή, που πήρε το προσωνύμιο Tricorder από την τηλεοπτική σειρά «Star Trek», σύμφωνα με όσα δημοσιεύει η εφημερίδα Espresso θα έχει τη δυνατότητα να εξετάζει δείγματα ασθενών και να εντοπίζει ιούς και ασθένειες αυτόματα, σε ελάχιστο χρόνο και με πολύ χαμηλότερο κόστος από τα υπάρχοντα συστήματα.
Στη θρυλική αμερικανική σειρά επιστημονικής φαντασίας το Tricorder μπορούσε να σκανάρει το ανθρώπινο σώμα και να εντοπίζει άμεσα κάθε πρόβλημα υγείας. Αν και στον πραγματικό κόσμο η τεχνολογία δεν έχει φτάσει ακόμη σε αυτό το επίπεδο, το ελληνικό Tricorder ίσως αλλάξει τα δεδομένα στη διάγνωση ασθενειών από άποψη ταχύτητας, ευκολίας και οικονομίας.
Σαν το κινητό
Η οκταμελής ερευνητική ομάδα που το αναπτύσσει προέρχεται από το τμήμα Ηλεκτρονικής και Επιστήμης των Υπολογιστών του πανεπιστημίου του Σάουθαμπτον και αποτελείται κατά το ήμισυ από νεαρούς Έλληνες ερευνητές. Επικεφαλής της ομάδας είναι επίσης ένας νέος Έλληνας επιστήμονας, ο 33χρονος αναπληρωτής καθηγητής του πανεπιστημίου δρ Θέμης Προδρομάκης, στον οποίο ανήκει και η ιδέα του εγχειρήματος.
«Αυτό που φτιάχνουμε εμείς είναι μια κινητή συσκευή, κάτι σαν κινητό τηλέφωνο, στην οποία μπορεί είτε ο γιατρός είτε ο ίδιος ο ασθενής στο σπίτι του να κουμπώσει ειδικά τσιπάκια. Τα τσιπάκια αυτά έχουν ενσωματωμένα αντισώματα για την ανίχνευση συγκεκριμένων ιών» δηλώνει στην «Espresso» ο δρ Προδρομάκης.
Το δείγμα του ασθενούς (π.χ. σάλιο ή αίμα) διοχετεύεται από τη συσκευή πάνω στο τσιπάκι και με τη χρήση ηλεκτροχημικών αισθητήρων ανιχνεύονται τα σήματα που δημιουργούνται από τη σύζευξη των αντισωμάτων με την πρωτεΐνη των ιών. Ύστερα από λίγα λεπτά η οθόνη της συσκευής πληροφορεί τον ασθενή αν το δείγμα είναι θετικό ή όχι.
Για τον μη ειδικό το εντυπωσιακό στοιχείο στο εν λόγω σύστημα είναι η διαγνωστική συσκευή. Ωστόσο το μυστικό κρύβεται στα αναλώσιμα, δηλαδή στα τσιπάκια όπου γίνεται η διάγνωση. Ο δρ Προδρομάκης συνέλαβε την ιδέα να χρησιμοποιήσει για τη δημιουργία τους μια τεχνολογία ώριμη και χαμηλού κόστους, εκείνη των τυπωμένων κυκλωμάτων (PCB) που συναντούμε σε όλες τις ηλεκτρονικές συσκευές.
Τα τσιπάκια που δημιούργησε χρησιμοποιούν ηλεκτρονικά εξαρτήματα ως χημικούς αισθητήρες και διαθέτουν μικροσκοπικά κανάλια για τον έλεγχο του δείγματος. Πράγμα που σημαίνει ότι χρειάζεται πολύ μικρή ποσότητα υλικού από τον ασθενή. Αυτό, με τη σειρά του, μεταφράζεται σε ανάγκη για πολύ μικρό όγκο αντισωμάτων, που είναι και το ακριβότερο υλικό των διαγνωστικών τεστ.
Το αποτέλεσμα είναι το εκτιμώμενο κόστος μιας πλακέτας Tricorder να μην ξεπερνά τις 50 λίρες, έναντι 500 λιρών που στοιχίζει κάθε εξέταση με τις σημερινές μεθόδους. Προς το παρόν, για τις έρευνες χρησιμοποιείται ως «οδηγός» ο βάκιλος της φυματίωσης.
Σε ελάχιστα λεπτά
Ωστόσο «τα τσιπάκια μπορούν να προσαρμοστούν ανάλογα με τα αντισώματα που θα τοποθετηθούν σε αυτά, ώστε να ανιχνεύουν διαφορετικούς τύπους ιών» λέει ο δρ Προδρομάκης. Για παράδειγμα, θα μπορούν να ανιχνεύουν μέσα σε ελάχιστα λεπτά τον ιό HIV ή ακόμη και καρκινικούς δείκτες. Επίσης, είναι δυνατή η κατασκευή τσιπ που θα ανιχνεύουν ταυτόχρονα πολλαπλούς δείκτες ασθενειών, ενώ θα μπορούσαν να προσαρμοστούν για «ακαριαίους» ελέγχους ντόπινγκ.
Επιπλέον, η ίδια τεχνολογία επιτρέπει τη διάγνωση του σταδίου που βρίσκεται η υπό διερεύνηση νόσος, καθώς μπορεί να διοχετεύει αυτόματα το δείγμα σε συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα, όπως στη «χειροκίνητη» καλλιέργεια κυττάρων.
«Είμαστε σε καλό δρόμο και θεωρούμε ότι μέσα σε έναν χρόνο θα ξεκινήσουν οι κλινικές δοκιμές για να δούμε πόσο καλή είναι η ανίχνευση» σημειώνει ο Ελληνας καθηγητής.
Οι δοκιμές θα γίνουν σε συνεργασία με το Εργαστήριο Ανοσολογίας του πανεπιστημιακού νοσοκομείου του Imperial College του Λονδίνου, επικεφαλής του οποίου είναι επίσης Έλληνας, ο δρ Παναγιώτης Παντελίδης. Το project χρηματοδοτείται από βρετανικό ερευνητικό φορέα και διεξάγεται σε συνεργασία με τη βρετανική εταιρία Newbury Electronics.
Ο Θέμης Προδρομάκης (αριστερά) με την πλακέτα με τα τσιπάκια του συστήματος Tricoder
Από το Αίγιο, καθηγητής σε βρετανικό πανεπιστήμιο
Ο Θέμης Προδρομάκης γεννήθηκε τον Σεπτέμβριο του 1981 και προτού καν συμπληρώσει τα 32 του χρόνια, τον Απρίλιο του 2013, εξελέγη αναπληρωτής καθηγητής στον πανεπιστήμιο του Σάουθαμπτον. Αφού σπούδασε ηλεκτρολόγος-μηχανολόγος ηλεκτρονικών υπολογιστών, έκανε μεταπτυχιακό στη μικροηλεκτρονική και τις τηλεπικοινωνίες και στη συνέχεια διδακτορικό στη νανοτεχνολογία στο φημισμένο Imperial College.
Εκεί πραγματοποίησε και το μεταδιδακτορικό του, ενώ εργάστηκε για έναν χρόνο ως επισκέπτης ερευνητής στο Μπέρκλεϊ της Καλιφόρνιας. Πέρα από το Tricorder, σήμερα πραγματοποιεί έρευνες στον τομέα των ημιαγωγών και ηγείται 20μελούς ερευνητικής ομάδας, οι μισοί από τους οποίους είναι επίσης Ελληνες.
Το γραφείο του στεγάζεται στο υπερσύγχρονο κτίριο Μάουντμπατεν του πανεπιστημίου του Σάουθαμπτον, που διαθέτει εργαστηριακές υποδομές αξίας άνω των 250 εκατομμυρίων λιρών. Πλέον ζει μόνιμα στο Σάουθαμπτον μαζί με τη σύζυγό του Μαρία και τα δύο τους παιδιά και όλοι μαζί επισκέπτονται συχνά το Αίγιο, που είναι ο τόπος καταγωγής τους.

Πηγή - Φωτογραφίες: Espresso
apocalypsejohn
Διαβάστε περισσότερα » »

Το σπάνιο μανιτάρι που… αιμορραγεί [Εικόνες]

Ανήκει στο γένος Hydnellum της οικογένειας Bankeraceae και είναι γνωστό με τις κοινές ονομασίες «μανιτάρι που αιμορραγεί», «δόντι που αιμορραγεί», «δόντι του διαβόλου» αλλά και «φράουλες με κρέμα γάλακτος»!
Ο λόγος είναι βέβαια προφανής και οφείλεται στην ασυνήθιστη όψη του μανιταριού.
Σχεδόν εξ ολοκλήρου λευκό («καπέλο» και «πόδι»), το εντυπωσιακό αυτό μανιτάρι φέρει στην επιφάνειά του κατακόκκινες υγρές κηλίδες που μοιάζουν με αίμα, δίνοντας την εντύπωση στο θεατή ότι ο εν λόγω μύκητας… αιμορραγεί από παντού!
Στην ουσία πρόκειται για ένα υγρό που εκκρίνεται στο «καπέλο» του μύκητα, ένα είδος χρωστικής ουσίας που έχει ιδιότητες παρόμοιες με το γνωστό αντιπηκτικό ηπαρίνη, το οποίο τον προστατεύει από τους εχθρούς του.
Επιπλέον, η οσμή του είναι δυσάρεστη και το σχήμα του μεταβλητό, καθώς πολύ συχνά προσκολλάται επάνω σε κορμούς δέντρων και «απλώνει» οριζόντια.
Πηγή: perierga.gr
apocalypsejohn
Διαβάστε περισσότερα » »

ΣΟΚ: Μαζικές αγωγές δανειοληπτών σε τράπεζες μετά τις αποκαλύψεις

ΣΟΚ: Μαζικές αγωγές δανειοληπτών σε τράπεζες μετά τις αποκαλύψεις
Αλυσιδωτές αντιδράσεις έχουν προκαλέσει οι αποκαλύψεις - φωτιά του οικονομολόγου και πρώην στελέχους της Εμπορικής Τράπεζας Στέφανου Τσίπα για την τοκογλυφική και ληστρική τακτική των τραπεζών, οι οποίες ακονίζουν τα νύχια τους για να αρπάξουν την πρώτη κατοικία του Έλληνα.
Την ώρα που δανειστές και κυβέρνηση προσπαθούν να πείσουν το λαό κι όλο τον πλανήτη, οτι οι Έλληνες είναι διεφθαρμένοι και
μπαταχτζήδες και κάλα παθαίνουν ότι παθαίνουν, μια αποκάλυψη έρχεται να ταράξει τα νερά των τραπεζιτών και όσων νομίζουν οτι θα ξεφεύγουν από τον έλεγχο.

Για οικονομικά εγκλήματα σε βάρος των Ελλήνων δανειοληπτών οι οποίοι κινδυνεύουν να μείνουν στο δρόμο κατηγόρησε τους κορυφαίους τραπεζίτες της χώρας αλλά και τους προϊσταμένους αυτών (Γ. Στουρνάρα και Α. Σαμαρά) ο Στέφανος Τσίπας ο οποίος ξετύλιξε το κουβάρι της υπόθεσης κατά τη διάρκεια της πρωινής εκπομπής του radio1d.gr.

"Επίορκοι Τραπεζίτες, στελέχη της Τραπέζης της Ελλάδος και του Υπουργείου Οικονομικών έγραψαν στα παλιά τους τα παπούτσια τουλάχιστον, δύο (2) Κοινοτικές Οδηγίες, δύο (2) Νόμους της Ελληνικής Δημοκρατίας και δύο (2) Αμετάκλητες Δικαστικές Αποφάσεις του Αρείου Πάγου, σχετικά με την προσέγγιση των Νομοθετικών, Κανονιστικών και Διοικητικών Διατάξεων των Κρατών Μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που διέπουν την καταναλωτική πίστη" ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ Τσίπας.

Πρόκειται για τις τις Κοινοτικές Οδηγίες:87 / 102 / ΕΟΚ / 22.12.1986 και 98 / 7 / ΕΚ / 16.02.1998,τους Νόμους της Ελληνικής Κυβέρνησης:Φ1-983 / 07.03.1991 (ΦΕΚ 172 / Τεύχος Δεύτερο / 21.03.1991), έναρξη ισχύος του Νόμου από 21.09.1991 καιΖ1-178 / 13.02.2001 (ΦΕΚ 255 / Τεύχος Δεύτερο / 09.03.2001), και τις αμετάκλητες δικαστικές Αποφάσεις του Αρείου Πάγου:υπ' αριθμόν: 430 / 04.03.2005 / Α.Π. Καιυπ' αριθμόν: 1219 / 22.06.2001 / Α.Π., κοινή συνισταμένη των οποίων αποτελεί το γεγονός οτι οι διοικήσεις των ελληνικών τραπεζώνόφειλαν τουλάχιστον από 21.09.1991 να εφαρμόζουν το αυτονόητο δι' ευνομούμενη Χώρα.

Και ποιο είναι αυτό;

Όπως εξήγησε το πρώην στέλεχος της Εμπορικής Τράπεζας, σύμφωνα με τα παραπάνω οι τράπεζες υποχρεούνται να υπολογίζουν τόκους επί πάσης φύσεως δανείων, (στεγαστικών, καταναλωτικών, τρεχούμενων λογαριασμών και πιστωτικών καρτών), με βάση ημερολογιακό έτος, αποτελούμενο από 365 ημέρες, (οσάκις δηλαδή ο Φεβρουάριος του έτους αποτελείται από 28 ημέρες), & με 366 ημέρες, όταν το έτος είναι δίσεκτο, (οσάκις δηλαδή ο Φεβρουάριος του έτους αποτελείται από 29 ημέρες) και όχι με ημερολογιακό έτος, το οποίο δήθεν αποτελείται από 360 ημέρες.

Χρησιμοποίησε μάλιστα ως παράδειγμα το δικό του δάνειο ύψους 60.000 ευρώ που έλαβε το 1998 και στάθηκε η αφορμή να διαπιστώσει την τεράστια απάτη εις βάρος των Ελλήνων - κι όχι μόνο - δανειοληπτών. Όπως ανέφερε, εκτός των άλλων παράνομων και καταχρηστικών όρων των δανειακών συμβάσεων, αυτή η τακτική της τράπεζας τον επιβάρυνε κατά 12.000 ευρώ!!!

Στη ζημία που υφίσταται κάθε δανειολήπτης ότι μορφής δανειακή σύμβαση κι αν έχει υπογράψει κατέληξε κι η αμετάκλητη απόφαση του Αρείου Πάγου 430/05 σύμφωνα με την οποία το ανώτατο δικαστήριο της χώρας κρίνει καταχρηστικές δύο ακόμη πρακτικές των τραπεζών.

Κρίνει καταχρηστικό τον όρο σύμφωνα με τον οποίο η τράπεζα υπολογίζει τους τόκους με έτος 360 ημερών αντί με 365 ή 366 ημερών, με αποτέλεσμα να επιβαρύνεται πρόσθετα ο δανειολήπτης. Υπολογίζει δε οτι μέσω αυτής της πρακτικής ο δανειολήπτης επιβαρύνεται επιπλέον σε ποσοστό 1,3889% ημερησίως!

Παράλληλα, με την εν λόγω απόφαση ο Άρειος Πάγος επιβεβαιώνει ότι είναι καταχρηστικός ο όρος με τον οποίο οι καταναλωτές υποχρεώνονται να καταβάλλουν στις Τράπεζες, όταν εξοφλούν πρόωρα στεγαστικό δάνειο, ποσό που συνήθως ανέρχεται σε 2,50% επί του προεξοφλούμενου κεφαλαίου του δανείου. Μάλιστα, η απόφαση συνοδεύεται από μία εκτενή αιτιολογία που δεν αφήνει κανένα πλέον περιθώριο για την εξακολούθηση, με οποιαδήποτε άλλη μορφή, της παράνομης αυτής πρακτικής.

«Δια της δόλιας και παρανόμου αυτής μεθόδου καταλήστευαν τουςδανειολήπτεςπελάτες τους και εξαπατούσαν τους επενδυτές -μετόχους τους με παρουσίαση πλασματικών και δολίως υπερφουσκωμένων αποτελεσμάτων χρήσεως και κυρίως με εικονική κερδοφορία, η οποίαείναιεν πολλοίς προϊόν απάτης, τοκογλυφίας και δημιουργικής λογιστικής.Τα αποτελέσματα χρήσεως και η κερδοφορία των τραπεζών είναι μαϊμού. Επενδυτές αγόρασαν ακριβά μετοχές, κερδοσκόπησαν μέσω του λεγόμενου shorts elling εις βάρος των τραπεζών αλλά και του Χρηματιστηρίου Αθηνών" τόνισε ο κ. Τσίπας. Υπενθύμισε οτι δεν είναι καθόλου άσχετο με την κομπίνα αυτή το γεγονός οτι η εταιρία BlackRock διεξάγει εξονυχιστικούς ελέγχους στα χαρτοφυλάκια των τραπεζών. "Έχουμε χάσει διεθνώς την αξιοπιστία μας. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να έρθουν οι ξένοι για να βάλουν στο χέρι τα φιλέτα μας όπως η ΔΕΗ. Δε θα μπορείτε να τα διαχειριστείτε εσείς, θα μας πουν", σημείωσε.

Όπως τόνισε ο κ Τσίπας είναι επιβεβλημένο καθήκον κάθε εχέφρονος πολίτη (ο καθείς με όποιο τρόπο μπορεί), τουλάχιστον τους κ.κ. Αντώνη Σαμαρά, Γιάννη Στουρνάρα και Γιώργο Προβόπουλο, (πρώην Υπουργό Οικονομικών, πρώην Προϊστάμενο του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Οικονομικών και πρώην Υποδιοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος αντιστοίχως και νυν Πρωθυπουργό, Υπουργό Οικονομικών και Διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος αντιστοίχως), ότι ο κόσμος το έχει τούμπανο κι' αυτοί κρυφό καμάρι, πως η υποβάθμιση, η απαξία και η χρεοκοπία των Ελληνικών Τραπεζών, του Χρηματιστηρίου Αξιών Αθηνών και της Εθνικής μας Οικονομίας οφείλεται κυρίως, εις το γεγονός, ότι επίορκες Διοικήσεις των Ελληνικών Τραπεζών «αρίστευσαν» από την 21.09.1991 μέχρι και σήμερα δολίως σε:

Α) Απάτη - Δημιουργική Λογιστική εις βαθμόν κακουργήματος, (παραβίαση του Άρθρου: 386 παράγραφοι 1 & 3 του Ποινικού Κώδικος),

Β) Τοκογλυφία εις βαθμόν κακουργήματος, (παραβίαση του Άρθρου: 404 παράγραφοι 1, 2, 3, & 4 του Ποινικού Κώδικος, και εν κατακλείδι

Γ) Σύσταση εγκληματικής οργάνωσης εις βαθμόν κακουργήματος, (παραβίαση του Άρθρου: 187 παράγραφοι 1 & 3 του Ποινικού μας Κώδικος, εις βάρος όλων ανεξαιρέτως των Δανειοληπτών Πελατών τους και κυρίως εις βάρος Εγχωρίων & κυρίως Διεθνών
Επενδυτών - Μετόχων των Πιστωτικών τους Ιδρυμάτων.

Οι παραπάνω καταγγελίες του Στέφανου Τσίπα, μαζί με τα στοιχεία που συγκέντρωσε από συνολικά 8.000 δανειολήπτες, διακομίστησαν τον περασμένο Μάιο στους οικονομικούς εισαγγελείς Γρ.Πεπόνη και Σπ.Μουζακίτη, όμως, λόγω της «παραίτησης» τους ο φάκελος πέρασε στα χέρια της Ελένης Ράϊκου, της νέας εισαγγελέα Διαφθοράς.

Ουδέν νεώτερον ούτε και για τις τρεις μηνυτήριες αναφορές που κατέθεσε το πρώην στέλεχος της Εμπορικής εναντίον των μεγαλύτερων τραπεζικών ομίλων.

Εντός των προσεχών ημερών κατατίθεται και Μηνυτήριος Αναφορά κατά του Ομίλου της EFGEurobankA.E. Hκαθυστέρηση οφείλεται εις το γεγονός, ότι αναμέναμε την οριστικοποίηση και δημοσιοποίηση του «φλέρτ» μεταξύ της εν λόγω Τραπέζης και του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου Α.Ε. και όχι σε τυχόν έλλειψη παραβατικής δραστηριότητος εκ μέρους και των 2 προαναφερθέντων Τραπεζικών Ιδρυμάτων (Eurobank & TT), τα οποία έπρατταν ακριβώς ότι και οι 3 προαναφερθέντες και ήδη μηνυθέντες Τραπεζικοί Όμιλοι (Εθνικής, Alpha & Πειραιώς) .

Θα μπούνε άραγε φυλακή οι διοικητές των τραπεζών που έγραψαν στα «παλιά τους τα παπούτσια» κοινοτικές οδηγίες και νόμους του Κράτους; Θα υπάρξει και δεύτερος «Κοσκωτάς» σε αυτή τη χώρα μετά από όλες αυτές τις αποκαλύψεις.

Η λύση

Θετικά απάντησε στον πανελλήνιο προσκλητήριο που απηύθυνε ο Στέφανος Τσίπας ο Σύλλογος Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να καταθέσουν εντός του μηνός Σεπτεμβρίου

α) αθρόες αγωγές αποζημιώσεως δανειοληπτών & επενδυτών ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών κατά των 4 Ομίλων των Ελληνικών Τραπεζών, πρωτοπόρων στις ανωτέρω παραβατικές δραστηριότητες, για τους καταληστευθέντες δανειολήπτες και τους εξαπατηθέντες μετόχους - επενδυτές και

β) ασφαλιστικά μέτρα, που θα υποχρεώνουν τις Τράπεζες να συμμορφωθούν άμεσα με την νομιμότητα.

Με τον τρόπο αυτό οι δανειολήπτες οι οποίοι ζημιώθηκαν σφόδρα από αυτήν την τακτική των τραπεζών θα μπορούν να διεκδικήσουν τα χρήματα, τα ακίνητα κι ότι άλλο έχασαν εξαιτίας αυτής.

Διότι η διαδικασία των πλειστηριασμών είναι προ των πυλών, απειλώντας κυρίως τους συνεπείς δανειολήπτες που πλήρωσαν με το αίμα τους το μοναδικό σπίτι που απέκτησαν για να στεγάσουν την οικογένεια τους.
  1. ΚΑΤΙ ΜΟΥ ΒΡΩΜΑΕΙ... ΚΑΤΙ ΒΡΩΜΑΕΙ ΠΟΛΥ ΕΔΩ!!!!!
    ΠΡΟΣΟΧΗ ΠΡΟΣΟΧΗ!!!
    ΟΙ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΑΚΥΡΩΣΕΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΠΙΣΩ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΠΟΣΟ
    ΜΗΝ ΑΣΧΟΛΕΙΣΤΕ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΣ ΓΟΣ (ΓΕΝΟΚΟΙ ΟΡΟΙ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ)
    ΑΛΛΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΖΟΥΜΙ
    ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΠΑΤΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΣΕ ΣΥΜΠΑΙΓΝΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
    ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΟΥΤΕ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ ΟΥΤΕ Ο ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΟΥΤΕ Ο ΤΟΜΠΡΑΣ ΚΑΙ Η ΛΟΙΠΗ ΠΑΡΕΑ.... ΓΙΑΥΤΟ ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΔΑΝΕΙΟΥ ΜΟΝΟ ΚΑΤΑ 50% ΔΗΘΕΝ ΓΙΑΤΙ ΜΕΙΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΑΞΙΕΣ ΤΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΜΟΝΟ ΚΑΤΑ 50% (ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΤΩΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΩΝ ΑΞΙΩΝ ΤΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΠΕΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟ 2006 ΠΑΝΩ ΑΠΟ 80% )
    ΠΡΟΣΟΧΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΝΕΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΙΟΝ ΑΠΑΤΗΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΑΚΥΡΑ
    ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΣ
    ΑΓΩΝΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ
    Ο ΛΑΟΣ ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΜΕ 233 ΔΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΦΟΡΟΥΣ....
    ΔΕΝ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΑΚΥΡΩΘΕΙ ΤΟ ΔΑΝΕΙΟ ΜΑΣ ΓΙΑ ΑΚΥΡΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΤΗΣ ΔΑΝΕΙΑΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ
    ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΙΥΜΕ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ

    ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΕΘΝΩΣ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΛΗΣΤΕΙΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΩΣΙΛΟΓΩΝ ΜΕ ΠΛΑΣΜΑΤΙΚΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΣΤΑ ΥΨΗ

    ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΤΗ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ ΓΙ ΑΥΤΟ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΕΝΤΡΑ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΩΡΡΑ ΚΑΙ ΤΗ ΠΑΡΕΑ ΤΟΥ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΜΑΝΤΡΩΣΟΥΝ ΜΕ ΑΛΛΑ ΚΟΛΠΑ (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΟ ΤΗΣ ΦΙΛΟΝΟΗΣ ΜΕ ΤΙΤΛΟ ΤΙ ΚΟΙΝΟ ΕΧΕΙ Ο ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ ΚΑΙ Ο ΣΩΡΡΑΣ)

    ΜΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΕΤΕ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ
    ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΝΕΤΕ ΣΔΙΚΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ
    ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΝΕΤΕ ΤΟΥΣ ΔΗΜΙΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ
    ΚΑΝΤΕ ΑΓΩΓΕΣ ΚΑΙ ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΤΗ

    ΜΙΛΗΣΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΤΩΡΑ
    ΒΡΕΙΤΕ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥΣ ΠΟΥ ΝΑ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΓΡΑΜΜΗ ΜΗΝ ΣΥΜΒΙΒΑΖΕΣΤΕ
    ΕΧΟΥΜΕ ΧΡΕΟΣ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ
    Ο ΑΓΩΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣ
    ΘΑ ΤΟΝ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ
    ΜΗΝ ΜΕΙΝΕΙ ΠΙΣΩ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΒΡΕΙ ΛΟΓΟΥΣ ΝΑ ΑΚΥΡΩΣΕΙ ΤΟ ΔΑΝΕΙΟ
    ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΟΛΟΙ ΝΑ ΧΟΡΗΓΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ ΣΑΣ
    ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ
     
    greek-observatory2
Διαβάστε περισσότερα » »

Το θρυλικό Pony επιστρέφει -Το τζιπ των φτωχών, έτοιμο να κυκλοφορήσει στους ελληνικούς δρόμους [εικόνες]

Το θρυλικό Pony επιστρέφει -Το τζιπ των φτωχών έτοιμο να κυκλοφορήσει στους ελλη
Το θρυλικό ελληνικό Pony, γνωστό και ως «τζιπ των φτωχών» είναι έτοιμο να κυκλοφορεί στους δρόμους της χώρας ξανά, αφού οι πληροφορίες αναφέρουν πως η νέα του έκδοση βρίσκεται στη φάση των δοκιμών στις οποίες υποβάλλεται.
Η εταιρεία NAMCO της οικογένειας Κοντογούρη από τη Θεσσαλονίκη αναφέρει πως το νέο Pony βρίσκεται σε διαδικασία έγκρισης τύπου από το ΕΒΕΤΑΜ, το πολυτεχνολογικό κέντρο εργαστηριακών ελέγχων και πιστοποίησης βιομηχανικών και καταναλωτικών προϊόντων. Εάν όλα πάνε καλά, ο φάκελος θα μεταβιβαστεί στο υπουργείο Μεταφορών και το όχημα θα υποβληθεί στις προβλεπόμενες από το κράτος διαδικασίες για την τελική του έγκριση.
Οπως γράφει και η Καθημερινή, σε κάθε περίπτωση, είναι η πρώτη φορά μετά πάρα πολλά χρόνια που ελληνικό αυτοκίνητο υποβάλλεται σε διαδικασία έγκρισης τύπου. Μετά την περίοδο δόξας του '60, του '70 και του '80, ο σκληρός ανταγωνισμός - μεταξύ άλλων- είχε σβήσει τις μηχανές της ελληνικής αυτοκινητοβιομηχανίας.
Πώς θα είναι το νέο Pony
Το νέο Pony θα θυμίζει έντονα το παλιό, καλό Pony: κλασική όψη, ευθείες γραμμές, κάτι μεταξύ τζιπ και pick-up. «Είναι ένα σύγχρονο αυτοκίνητο με μηχανικά μέρη τελευταίας τεχνολογίας, σχεδιασμένο με βάση την αρχή της εταιρείας για κλασικό styling», αναφέρει το σάιτ της NAMCO, όπου το Pony εμφανίζεται σε διάφορες εκδόσεις, από μικρά βανάκια και κάμπριο, μέχρι ελαφριά ασθενοφόρα. Στόχος είναι η ημερήσια παραγωγή να ανέρχεται σε 24 κομμάτια και το κόστος του αυτοκινήτου να κυμαίνεται γύρω στα 7.000 ευρώ.
Η ιστορία του Pony
Τη δεκαετία του '50, στη Γερμανία, οι αδερφοί Κοντογούρη είχαν επιχειρήσει να βγάλουν στην παραγωγή ένα φορτηγό με το όνομα «Hellas». Το 1961, ιδρύουν στη Θεσσαλονίκη την εταιρία FARCO και ξεκινούν την παραγωγή ενός οχήματος πολλαπλών χρήσεων με κινητήρες BMW, χωρίς μεγάλη επιτυχία. Δεν το βάζουν, όμως, κάτω. Το 1972 δημιουργούν τη NAMCO (National Motor Company of Greece), ξεκινούν συνεργασία με τη Citroën και παρουσιάζουν στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης ένα «τετραγωνισμένο» αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσε ως βάση τα μηχανικά μέρη του 2CV. Ηταν το Pony, ένα αυτοκίνητο «τόσο άσχημο που είναι ωραίο» όπως είχε γραφτεί τότε στον γερμανικό Τύπο.
Εμελλε να είναι το πιο επιτυχημένο ελληνικό αυτοκίνητο στην ιστορία (πωλήθηκαν πάνω από 30.000 κομμάτια με εξαγωγές σε 14 χώρες). Με κόστος λειτουργίας και συντήρησης υποπολλαπλάσιο αυτού ενός «κανονικού» τζιπ και τιμή πώλησης εξίσου χαμηλή, έγινε ανάρπαστο τόσο από τις κρατικές και στρατιωτικές υπηρεσίες, όσο απ' όλους όσοι είχαν δικαίωμα χρήσης «επαγγελματικού». Το εργοστάσιο «έβγαζε» 8-10 αυτοκίνητα ημερησίως, με το 67% των εξαρτημάτων να είναι ελληνικής προέλευσης. Η παραγωγή του Pony σταμάτησε το 1983, λόγω κυρίως των αλλαγών στο δασμολογικό καθεστώς και της κατάργησης του προστατευτισμού, που σήμανε η είσοδος της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ενωση.
thesecretrealtruth
Διαβάστε περισσότερα » »

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ ΣΕΕ 2014
Από την Εκλογική διαδικασία της 16ης Φεβρουαρίου 2014 και τις συνεδριάσεις για την «συγκρότηση σε σώμα» των εκλεγμένων συμβουλίων και επιτροπών, προέκυψαν τα εξής αποτελέσματα για το Νεοσύστατο Επιστημονικό Σωματείο της Ελαφονήσου




Η σμιλεμένη, τροπική και σμιγοπέλαγη παραλία του Σίμου
στην Ελαφόνησο. Στο βάθος διακρίνονται τα Κύθηρα
http://www.web-greece.gr/favorite_19_elafonisos_gr.htm

 

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Πρόεδρος
ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΙΔΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ του Λάζαρου, Επιστημονικός Συνεργάτης Δήμου Ελαφονήσου, Φυσικός, MSc in Microelectronic Design, Υποψ. Διδάκτορας Οπτικών Επικοινωνιών και Πληροφορικής
Αντιπρόεδρος
ΛΙΑΡΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ του Κυριάκου, Μαθηματικός του τμήματος Μαθηματικών του ΑΠΘ, με Μεταπτυχιακό στη Στατιστική και Επιχειρησιακή Έρευνα του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών


Σύμβουλος Επιστημονικών Συνεδρίων και Επιμορφώσεων
ΑΡΩΝΗ ΜΑΡΙΑ του Γεωργίου, Πτυχιούχος ΑΤΕΙ Πειραιά, Τμήμα Λογιστικής - ΠΣΕ Χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, Αντιδήμαρχος Δήμου Ελαφονήσου
Γραμματέας

ΚΟΥΛΕΝΤΙΑΝΟΥ ΜΑΡΙΑ του Χαράλαμπου, Πτυχιούχος Δημόσιας Διοίκησης Παντείου Πανεπιστημίου, Μεταπτυχιακό Δίπλωμα «Διοίκησης Υγείας» του Πανεπιστημίου Πειραιώς, Απόφοιτη Νοσηλευτικής Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών

Επιστημονικός Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων

ΜΕΛΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του Χριστόφορου, Φοιτητής στην Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού του Ασπρόπυργου στη Σχολή Πλοιάρχων

Ταμίας
 
ΛΑΛΟΥΣΗ ΚΥΡΙΑΚΗ του Παναγιώτου, Φοιτήτρια Αγγλικής Φιλολογίας στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Μέλος

ΚΟΝΤΑΚΟΣ  ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ του Χαράλαμπου, Φοιτητής Bachelor of Engineering (BEng) Μηχανολόγων
  Μηχανικών (τελειόφοιτος), Anglia Ruskin University

Αναπληρωματικά μέλη
ΜΕΝΤΗ-ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΙΔΟΥ ΕΥΦΡΟΣΥΝΗ (Σύνη) του Σπυρίδωνος, Καθηγήτρια - Νομικός, Πτυχιούχος Παιδαγωγικού τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης Πανεπιστημίου Αθηνών, Πτυχιούχος Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Μεταπτυχιακό στις Σπουδές στην εκπαίδευση ΜΕd του ΕΑΠ, Διπλωματούχος Διετούς Μετεκπαίδευσης στη Γενική Αγωγή του ΜΔΔΕ, Πτυχιούχος της ΣΕΛΔΕ Αθηνών
Σημείωση: Η Μεντη-Δεληγιαννιδου Ευφροσύνη έλαβε τις περισσότερες ψήφους στα τακτικά μέλη του Δ.Σ. Μετά την εκλογή του Προέδρου του Δ.Σ. – δεύτερου κατά σειράν σε ψήφους τακτικών μέλών του Δ.Σ. - υπέβαλε την παραίτηση της, λόγω του στενού βαθμού συγγενείας μαζί του. Από τα Έκτακτα μέλη ξεχώρισαν στις προτιμήσεις των εκλογέων η ΛΑΛΟΥΣΗ ΚΥΡΙΑΚΗ του Παναγιώτου και ο ΜΕΛΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του Χριστόφορου.


ΕΠΟΠΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Πρόεδρος

ΜΕΝΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του Σπυρίδωνος, Συγγραφέας, Πανεπιστημιακός, Ιστορικός και Πολιτισμικός Ερευνητής - Διδάκτωρ Οικονομικών, Κοινωνιολογίας και Πολιτισμού Πανεπιστημίων Παρισίων INALCO και ΣΟΡΒΟΝΝΗΣ κ.α.
Αντιπρόεδρος
ΑΡΩΝΗ ΜΑΡΙΑ του Ιωάννου, Φιλόλογος – Ιστορικός Τέχνης- Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών,
MA in Art History, Faculty of Art, Design, Architecture, Kingston University, London, PhD Candidate in Art History, Visual and Material Culture Faculty of Art, Design, Architecture, Kingston University, London
Γραμματέας
ΧΑΤΖΗΚΟΥΜΠΑΡΟΓΛΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ του Γεωργίου, Φιλόλογος, Υπεύθυνη εκπαίδευσης στο Κέντρο δια βίου μάθησης Δήμου Ελαφονήσου, Πτυχιούχος της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Μεταπτυχιακό στην Ιστορία της φιλοσοφίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Αναπληρωτής Γραμματέας
ΑΡΩΝΗ ΜΑΡΙΑ του Ιωάννου, ΦιλόλογοςΙστορικός Τέχνης- Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, MA in Art History, Faculty of Art, Design, Architecture, Kingston University, London, PhD Candidate in Art History, Visual and Material Culture Faculty of Art, Design, Architecture, Kingston University, London
Σημείωση: Τα Συμβούλια ψηφίστηκαν από τα Τακτικά μέλη, τα Έκτακτα Μέλη και τα Ομότιμα μέλη του Επιστημονικού Σωματείου.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΔΟΣΗΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ, ΤΗΣ ΛΑΟΓΡΑΦΙΑΣ
 ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΛΑΦΟΝΗΣΟΥ
Πρόεδρος
ΦΩΤΙΑΔΟΥ ΜΑΡΙΑΝΝΑ του Θεοδώρου, Πτυχιούχος Τουρκικής Φιλολογίας και Πολιτισμού του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης, Μεταπτυχιακά στη Λαογραφία και στην Κοινωνική Ανθρωπολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, Χοροδιδάσκαλος
Αντιπρόεδρος
ΛΙΑΡΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Ιωάννου, Χοροδιδάσκαλος, Εκδότης Λαογραφικού Περιοδικού, Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Ελληνικής Λαογραφικής Εταιρείας Έκφρασης και Πολιτισμού
Γραμματέας
ΛΙΑΡΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του Θεοδώρου, Οικονομικός Μάνατζερ με Πανεπιστημιακές Σπουδές στα Οικονομικά
Αναπληρωτής Γραμματέας
ΛΙΑΡΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Ιωάννου, Χοροδιδάσκαλος, Εκδότης Λαογραφικού Περιοδικού, Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Ελληνικής Λαογραφικής Εταιρείας Έκφρασης και Πολιτισμού


ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΛΑΦΟΝΗΣΟΥ

Πρόεδρος
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑΚΟΥ ΚΑΛΛΙΟΠΗ του Παναγιώτη, Πτυχιούχος ΑΤΕΙ Ηπείρου, Σχολή ΣΕΥΠ, Τμήμα Βρεφονηπιαγωγών, Πρόεδρος του Συλλόγου Ελαφονησιωτών «Ο ΦΙΛΟΠΑΤΡΙΣ»
Αντιπρόεδρος
ΣΚΑΛΚΟΓΙΑΝΝΗ ΓΡΗΓΟΡΙΑ του Παρασκευά, Πτυχιούχος ΕΠΑΣ, Τμήματος Φυσικοθεραπείας
Γραμματέας
ΧΑΤΖΗΚΟΥΜΠΑΡΟΓΛΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ του Γεωργίου, Φιλόλογος, Υπεύθυνη εκπαίδευσης στο Κέντρο δια βίου μάθησης Δήμου Ελαφονήσου, Πτυχιούχος της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Μεταπτυχιακό στην Ιστορία της φιλοσοφίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Αναπληρωτής Γραμματέας
ΣΚΑΛΚΟΓΙΑΝΝΗ ΓΡΗΓΟΡΙΑ του Παρασκευά, Πτυχιούχος ΕΠΑΣ, Τμήματος Φυσικοθεραπείας
Σημείωση: Οι Επιτροπές ψηφίστηκαν από τα Τακτικά μέλη, τα Έκτακτα Μέλη, τα Ομότιμα μέλη και από τα Αρωγά και Φιλικά μέλη του Επιστημονικού Σωματείου. Όλα τα μέλη των Επιτροπών έτυχαν της υψηλής εμπιστοσύνης (3/5-4/5) του Εκλογικού σώματος. Ξεχώρισαν στις προτιμήσεις των εκλογέων ο Λιάρος Ιωάννης του Θεοδώρου και η Σκαλκόγιαννη Γρηγορία του Παρασκευά.

ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΤΟΜΕΩΝ
Ο Σύλλογος, για την πραγμάτωση των στόχων του, όπως αυτοί περιγράφονται στο άρθρο 2, αξιοποιεί την επιστημονική γνώση, την εμπειρία, την κατάρτιση και την ειδίκευση των μελών του και κατανέμει τομείς επιστημονικής ευθύνης στα μέλη του ως εξής:
1.            Επιστημονικός Υπεύθυνος Νεολαίας, Νέων Τεχνολογιών και Θέσεων Εργασίας
2.            Επιστημονικός Υπεύθυνος της Εκπαίδευσης
3.            Επιστημονικός Υπεύθυνος των Οικονομικών
4.            Επιστημονικός Υπεύθυνος του Φυσικού Περιβάλλοντος και των Οικισμών
5.            Επιστημονικός Υπεύθυνος της Υγείας
6.            Επιστημονικός Υπεύθυνος του Πολιτιστικού Περιβάλλοντος και του Πολιτισμού
7.            Επιστημονικός Υπεύθυνος του Πολιτισμικού και Φυσιολατρικού Τουρισμού
Με απόφαση της Γ.Σ. ή του Δ.Σ οι τομείς Επιστημονικής ευθύνης μπορούν να αυξηθούν (Λογοτεχνία, Θετικές Επιστήμες, Λαογραφία, Τεχνικών υποδομών κ.α.) και να ανατεθούν και σε εξειδικευμένους επιστημονικούς συνεργάτες του συλλόγου που δεν αποτελούν μέλη του Δ.Σ.
Σημείωση: Η ανάθεση των Τομέων Επιστημονικής Ευθύνης θα πραγματοποιηθεί στο Επόμενο – ή στα Επόμενα - Διοικητικά Συμβούλια.
ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ι. ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΕΛΑΦΟΝΗΣΟΥ
http://sullogos-epistimonwn-elafonisos.blogspot.gr
ΙΙ. FACEBOOK : sepistimonwnelafonisou@facebook.com
ΙΙΙ. EMAIL: Sepistimonwnelafonisou@gmail.com
Ο "Σύλλογος Επιστημόνων Ελαφονήσου" ευχαριστεί θερμά όλους τους φοιτητές και τους επιστήμονες της Ελαφονήσου, όλους τους Ελαφονησιώτες, όλους τους Επιστήμονες που εργάζονται στην Ελαφόνησο, τους φοιτητές και τους επιστήμονες άλλων περιοχών, καθώς και τους επισκέπτες και τους φίλους της Ελαφονήσου και των Ελαφονησιωτών που στήριξαν και στηρίζουν την προσπάθεια και τους στόχους του νεοσύστατου Επιστημονικού Σωματείου της Ελαφονήσου.

Διαβάστε περισσότερα » »

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ του Αντώνη Ι. Γρυπαίου




Εισαγωγή-Πρόλογος
                      
Προκαλεί εντύπωση και έκπληξη στους Έλληνες το γεγονός ότι οι υποτελείς και εφιάλτες πολιτικοί τηρούν, «άκρα του τάφου» σιωπή
στα Εθνικά μας θέματα. Διά της σιωπής θέλουν να περάσουν τμήματα της Ελληνικής επικράτειας, στους εχθρούς γείτονες. Γιαυτό δεν μιλάνε.
Το επέβαλαν οι Σιωνιστές Παντοκράτορες της Ν.Τ.Π. για να αρπάξουν εύκολα τη Γη μας, και οι δοσίλογοι πολιτικοί το απεδέχθησαν.
Κανείς από αυτούς δεν μιλάει για τα Εθνικά μας θέματα, λες και δεν υπάρχουν. Τα Εθνικά μας Θέματα είναι σήμερα σε πάρα πολύ κρίσιμη καμπή. Ότι θέλει κάνει η Σιωνιστική Ν.Τ.Π. με τους εδώ πολιτικούς εφιάλτες, πρακτοράκια της. Ιδίως σε προεκλογικές περιόδους ουδείς πολιτικός στους προεκλογικούς λόγους αναφέρεται στα Εθνικά μας θέματα, ούτε τα μεγάλα κανάλια, για ενημέρωση των Ελλήνων.
Αναλίσκονται σε αερολογίες, κατηγορώντας τα αντίπαλα κόμματα.  
Τα μεγάλα κανάλια, και οι μνημονιακοί πολιτικοί, είναι ιδιοκτησία των ντόπιων Ολιγαρχών & Μεγιστάνων που είναι πιόνια & μαριονέτες,  των Σιωνιστών Κοσμοκρατόρων της Ν.Τ.Π. & Παγκοσμιοποίησης.
Υπάρχει απαγορευτικό από τα Μεγάλα Αφεντικά, τα πιόνια οι πολιτικοί να αναφέρονται στα Εθνικά μας Θέματα, και αυτοί σαν ορντινάντσες, δούλοι, & μαριονέτες, δεν ενημερώνουν τον Ελληνικό λαό, αφού υπακούουν σαν σκυλάκια στο μεγάλο αδελφό.
Διά της σιωπής σκοπόν έχουν να διαμελίσουν τη χώρα, και να περάσουν εθνικά εδάφη και επικράτεια, στους εχθρούς από Βορρά & Ανατολάς γείτονες, κατόπιν σχεδίων των Σιωνιστών Κοσμοκρατόρων.
Υπενθυμίζουμε το λόγο που εκφώνησε η τότε πρόεδρος της Βουλής κυρία Μπενάκη, (Σιωνιστικό όνομα), στο τότε νέο Σιωνιστή Πασόκο πρόεδρο Παπούλια, κατά την ενθρόνιση αυτού. Ο τίτλος «Σιωνιστής» θεωρείται σήμερα δοξαστικός, και τιμή μεγάλη, για τους πολιτικούς.
Εν ολίγοις του είπε, ότι τα σύνορα της Ελλάδος θα περιορισθούν , για την ειρήνη, ασφάλεια, και ευημερία των Ευρωπαϊκών Λαών.
Η Μπενάκη τα εγνώριζε αυτά από πρώτο χέρι, από τους Σιωνιστές Κοσμοκράτορες της Ν.Τ.Π.
Δηλαδή να θυσιαστεί η Ελλάς για τους Τούρκους, Ούννους, Βάνδαλους
Γότθους, Βησιγότθους, Χάζαρους, Κέλτες, Βίκινγκς, Ναζί, και άλλους βαρβάρους, επειδή έτσι θέλουν οι ψυχασθενείς ηγέτες της Σιων. Ν.Τ.Π.
Το είπε η Μπενάκη, και ο «σοφός» πιόνι Παπούλιας το απεδέχθη.
Ας προσέχουν όμως οι ψυχοπαθείς ηγέτες Κοσμοκράτορες της Ν.Τ.Π.
μήπως αντί να διαμελιστεί η Ελλάς, πιθανόν να διαμελιστούν οι Σιωνιστικές χώρες της Βορείου Ευρώπης, και να εξαφανιστεί η Ν.Τ.Π.
λόγω των διεθνών γεγονότων γεωπολιτικής.
                                     Ανάλυση
                             --------------                  
Σύμφωνα με τις διεθνείς εξελίξεις, ο 3ος Παγκόσμιος πόλεμος ήδη ξεκίνησε. Τα γεγονότα σας είναι ήδη γνωστά.
Το Νεοταξικό ΝΑΤΟ, & οι Σιωνιστικές ΗΠΑ, & Ε.Ε., κατά διαταγή των Κοσμοκρατόρων, ανέτρεψαν τη νόμιμη κυβέρνηση του Κιέβου,
εγκαθιστώντας εκεί Σιωνιστική φασιστική κυβέρνηση, ώστε να θέσουν την Ουκρανία υπό τον έλεγχό τους,  τους Ρωσικούς αγωγούς Φυσικού αερίου, να εγκαταστήσουν πυραυλικές συστοιχίες κοντά στη Ρωσία.
Η Ρωσία απάντησε αμέσως με την κατάληψη της Κριμαίας (Ταυρίς),
και προχωρεί στην κατάληψη της Ανατολικής Ουκρανίας.
Τελικά με τις συμφωνίες της Βιένης, (Λαβρόφ-Κέρρι), θα διχοτομήσουν την Ουκρανία, τη Δυτική Ουκρανία θα πάρουν οι Σιωνιστές της Ν.Τ.Π. (Δύση), και την Ανατολική Ουκρανία οι Ρώσοι!
Η Ρωσία είναι υποχρεωμένη να εισβάλλει στην Ουκρανία, για να σώσει τους Ρωσικούς πληθυσμούς, να αποτρέψει την εγκατάσταση πυραύλων των Σιωνιστών Δυτικών, και να προστατέψει τους αγωγούς Φ.Α.!
Το νεοταξικό ΝΑΤΟ στη Μαύρη Θάλασσα, (Εύξεινο Πόντο), δεν μπορεί να κάνει τίποτε. Στόχος και σχέδια των ψυχασθενών ηγετών της Σιων. Ν.Τ.Π. είναι να κλείσουν τα στενά, (Βόσπορο & Δαρδανέλια), παρά τη συνθήκη του Μοντρέ, ώστε να εγκλωβίσουν τη Ρωσία στη Μαύρη Θάλασσα. Με τη παραβίαση της συνθήκης του Μοντρέ, η Ρωσία θα αντιδράσει βίαια, και τότε ο Αρμαγεδδών θα ξεκινήσει.
Τα σχέδια των Κοσμοκρατόρων είναι η εκδίωξη των Ρώσων από τη Μεσόγειο, για γεωπολιτικούς & γεωστρατηγικούς σκοπούς, για τα ενεργειακά κοιτάσματα, για τη Συρία & τη Κύπρο.
Η Ρωσία όμως θα αντιδράσει διότι θίγονται τα συμφέροντά της.
Αναλύσαμε εν-τάχει τη τρέχουσα διεθνή κατάσταση, διότι έχει άμεσο επίπτωση στα Εθνικά μας Θέματα. Μόνο που οι πολιτικοί μας κοιμούνται τον ύπνο του προδότη, αφού στέλνουν ενισχυτικές δυνάμεις στο εχθρικό ΝΑΤΟ στη Βαλτική βόρειο Θάλασσα,  να υπερασπιστούν τα σύνορα της Γερμανίας, εναντίον της Ρωσίας, και αφήνουν το Αιγαίο  στο έλεος των Τούρκων!!! Να υπερασπιστούμε την Σιωνιστική Ε.Ε. που μας χρεοκόπησε, τόση βλακεία και δουλικότητα!!!
                        Σημερινή  Πραγματικότητα
                     ---------------------------------
Σήμερα εμείς εδώ στην Ελλάδα, ασχολούμαστε με τις εκλογές, και για τα Εθνικά μας Θέματα, επικρατεί εφιαλτική σιωπή!!!
Οι εφιάλτες πολιτικοί εφαρμόζουν αυτό που λέει ο Λαός,
«Εδώ ο κόσμος χάνεται»……..
Οι Μνημονιακοί εφιάλτες πολιτικοί ετοιμάζουν εκλογές βίας & νοθείας,
κατόπιν εντολών των Σιωνιστών Κοσμοκρατόρων.
Θα ψηφίσουν όλοι οι λαθρομετανάστες Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ - ΕΛΙΑ & ΠΟΤΑΜΙ, για να μη χάσει την εξουσία ο Σαμαράς, ο πράκτορας της Σιωνιστικής Ν.Τ.Π. και όλων των Σιωνιστικών λόμπις & λεσχών!
Παλιά ψήφιζαν τα δέντρα, τώρα ψηφίζουν οι λαθρομετανάστες.
Τη νοθεία θα προκαλέσουν μέσω των ηλεκτρονικών υπολογιστών, που βγάζουν τα εκλογικά αποτελέσματα του υπουργείου Εσωτερικών.
Ενώ ο κόσμος προετοιμάζεται για Γ! Παγκόσμιο Πόλεμο, εμείς ζούμε στο κόσμο μας, ασχολούμαστε με Σαμαράδες, Βενιζέλους, Ελιές & ποτάμια. Ούτως εχόντων των πραγμάτων, ιδού η κατάσταση των Εθνικών μας Θεμάτων.
1.- ΚΥΠΡΟΣ:
     -------------
Στη Κύπρο ετοιμάζουν το νέο σχέδιο Ανάν, υπό τις ευλογίες Αναν-Στασιάδη,-Σαμαρά,-Μέρκελ,- ΗΠΑ-Ε.Ε. & Ν.Τ.Π.
Αυτά ενώ τα Κυπριακά ενεργειακά κοιτάσματα οδεύουν προς Τουρκία & Ισραήλ μεριά, και εν συνεχεία προς Ρότσιλντ & Ροκφέλερ μεριά!!!!
Η Κύπρος παραδίδεται στη Τουρκία, και εμείς να είναι καλά η Ν.Τ.Π.

2.- ΘΡΑΚΗ:
    ----------------
Στην Ελληνική Θράκη, κυβέρνηση είναι τα Τουρκικά προξενεία Ξάνθης & Κομοτηνής. Επικρατεί Κράτος εν Κράτη.
Οι Τούρκοι ετοιμάζουν την ανακήρυξη του ανεξάρτητου κράτους της Δυτικής Θράκης, όπως το αποκαλούν, ενώ οι προδότες πολιτικοί των Αθηνών αδιαφορούν και τηρούν απόλυτο σιωπή και αποχή!!
Είναι γνωστές οι γκάφες των προδοτών πολιτικών, για τη διεκδίκηση των ψήφων της Μουσουλμανικής μειονότητος, ενώ οι Μουσουλμάνοι θα ψηφίσουν το νέο-ιδρυθέν Μουσουλμανικό κόμμα της μειονότητας,
που θα αποσπάσει την Ελληνική Θράκη, από το κορμό της Ελλάδος.
Οι πουλημένοι πολιτικοί των Αθηνών, τηρούν άκρα του τάφου σιωπή για τα τεκταινόμενα στη Θράκη, υπακούοντες στις διαταγές της Ν.Τ.Π.
Η Μουσουλμανική μειονότητα κατέλαβε την εξουσία, ενώ η Ελληνική πλειοψηφία αδιαφορεί, με τις ευλογίες των προδοτών πολιτικών των Αθηνών. «Σηκώθηκαν τα πόδια να δείρουν το κεφάλι», λέει ο Λαός.
Μια ηρωϊδα δασκάλα η Χαρά Νικοπούλου βρέθηκε μόνη να αγωνίζεται
υπέρ του Ελληνισμού, και οι προδότες των Αθηνών την εδίωξαν!!!
Τέτοια χάλια με τους προδότες! Παραδίδουν τη Θράκη στη Τουρκία!!

3.- ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ:
    --------------------
Οι ορντινάντσες πολιτικοί των Αθηνών, πιόνια & μαριονέτες της Σιωνιστικής Ν.Τ.Π. αδιαφορούν για το όνομα, το οποίο
προσφέρουν στους Σκοπιανούς, για να είναι αρεστοί στους σχιζοφρενείς ηγέτες της Ν.Τ.Π.
Μετά το όνομα θα ακολουθήσουν εδαφικές διεκδικήσεις και οι προδότες των Αθηνών αδιαφορούν.
Δεν υπάρχει Ελληνική Εξωτερική πολιτική. Η Ελλάς με τους εφιάλτες
πολιτικούς, άγεται και φέρεται από τη ψυχοπαθή ηγεσία της Ν.Τ.Π.
Ότι θέλει ο ΡΟΤΣΙΛΝΤ κάνει. Πουλάνε τη ΔΕΗ στους ηγέτες της Ν.Τ.Π. Το 10%  της ΕΥΔΑΠ αγόρασε ο PAULSON ένας από τους ηγέτες της Ν.Τ.Π. Το νεράκι του Θεού και των Ελλήνων, πουλιέται
στους εχθρούς της Ελλάδος, τη ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ δεν θα πουλήσουν;;;;;;
Οι ντόπιοι Ολιγάρχες & Μεγιστάνες είναι ορντινάντσες του Ρότσιλντ!
Οι μαριονέτες πολιτικοί των Αθηνών κάνουν ότι διαταχθούν από τους Σιωνιστές Κοσμοκράτορες της Ν.Τ.Π.
Οι Παντοκράτορες έχουν δώσει διαταγή, νέος πρόεδρος Δημοκρατίας,
να εκλεγεί ο Σιωνιστής Ααρών Αβουρί. Τέτοια χάλια!!!!
Την Ελλάδα κυβερνούν Αμερικανο-Εβραίοι & Τούρκοι Σιωνιστές, όπως οι πολιτικοί του ΠΑΣΟΚ & Ν.Δ. και άλλοι.
Με αυτά τα δεδομένα δεν υπάρχει ελπίδα για την Ελληνική Μακεδονία,
το μέλλον είναι σκοτεινό, θα παραδοθεί στους εχθρούς των Ελλήνων!!
4.- ΑΙΓΑΙΟ:
 --------------
Το Ελληνικότατο Αιγαίο από καταβολής Κόσμου, οι Τούρκοι το έχουν κάνει κόσκινο, παραβιάζοντας καθημερινά τον εναέριο και θαλάσσιο χώρο του.  Η Κυβέρνηση των υποτελών των Αθηνών «πέρα βρέχει», και αδιαφορεί. Διέταξαν οι εφιάλτες πολιτικοί την Ελληνική Πολεμική Αεροπορία, να πετάξει για τη Βαλτική Θάλασσα, να ενισχύσει το εχθρικό ΝΑΤΟ, στις επιχειρήσεις εναντίον της Ρωσίας, αφήνοντας το Αιγαίο απροστάτευτο στο έλεος των Τούρκων. Δηλαδή οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις πηγαίνουν «στο Γάμο του Καραγκιόζη», κατά διαταγή Τούρκογλου, για να ικανοποιηθούν τα Σιωνιστικά αφεντικά της κυβερνήσεως των εφιαλτών.
Αυτά συμβαίνουν ενώ οι Τούρκοι πνίγουν κάθε μέρα δεκάδες λαθρομετανάστες στα νερά του Αιγαίου, στη προσπάθειά τους να εποικίσουν τα νησιά του Αιγαίου, με Ισλαμιστές λαθρομετανάστες.
Καραβιές λαθρομεταναστών φτάνουν καθημερινά στην Ελλάδα, βάσει σχεδίων της Ν.Τ.Π. πιέζοντας οικονομικά ακόμη περισσότερο τους Έλληνες με τη περίθαλψη και φροντίδα τους, οδηγώντας στη καταστροφή της Ελληνικής Χριστιανικής κοινωνίας.
Αυτά είναι τα σχέδια της Σιωνιστικής Ν.Τ.Π.  να παραδώσουν το μισό Αιγαίο με τα νησιά στους Τούρκους, έναντι ανταλλαγμάτων της ιδρύσεως του Κουρδιστάν. Αυτά ζήτησαν οι Τούρκοι.
Το Αιγαίο υπό τον έλεγχο Τούρκων-ΝΑΤΟ, στραγγαλίζει τη Ρωσία στο Βορρά!!!
Αυτά συμβαίνουν ενώ οι εφιάλτες πολιτικοί των Αθηνών κοιμούνται τον ύπνο του εφιάλτη. Η πρόβλεψη της Μπενάκη αποδεικνύεται κάθε μέρα και οσονούπω αληθής. Ουδείς αντιδρά! Οι πάντες κοιμούνται!!
Ο Σαμαράς λέει, «Καλοδεχούμενα το ποτάμι & η Ελιά», βλέπετε είναι του ιδίου φυράματος, γεννήματα των Σιωνιστών της Ν.Τ.Π.
Το κλάμα του βουλευτή στη Βουλή, γύρισε Μπούμερανγκ εναντίον
του Αμερικανο-Σιωνιστικού λόμπυ, και των εδώ πρακτόρων τους πολιτικών. Μαθημένοι είναι οι Σιωνιστές στον εξευτελισμό του ανθρώπου από την εποχή της Σταύρωσης του Ιησού Χριστού, και παλαιόθεν, μέχρι σήμερον. Οι τηλεθεατές των καναλιών αισθάνθηκαν τον εξευτελισμό της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και υπόστασης, στον οποίον υποβάλλουν τους αντιπάλους των τα πιόνια της Σιωνιστικής Ν.Τ.Π. για να λυγίσουν.
5.- ΟΡΥΚΤΟΣ  ΠΛΟΥΤΟΣ & Α.Ο.Ζ.
       --------------------------------------
Ο Σαμαράς ωρύετο στην αντιπολίτευση για τη χάραξη της ΑΟΖ για να τον ψηφίσουμε. Μόλις όμως ανέλαβε την εξουσία όλα τα ξέχασε, διότι δεν συνέφερε τα μεγάλα αφεντικά του.
Την Ελληνική ΑΟΖ τώρα την καταπατούν οι Τούρκοι, φθάσαντες μέχρι
τη Γαύδο, δηλαδή στην ΑΟΖ νότια της Κρήτης. Τέτοια ντροπή!!
Υπενθυμίζω τη σύμβαση COOPER με την οποία παρεχωρήθη όλος ο ορυκτός πλούτος της Ελλάδος στους Κοσμοκράτορες.
Η σύμβαση αυτή έληξε, αλλά με διάφορα τεχνάσματα ανανεώθηκε, για να εκμεταλλευθεί τα πετρέλαια και το φυσικό αέριο ο ΡΟΚΦΕΛΕΡ με τη Μέρκελ της Γερμανίας, και το χρυσό της Μακεδονίας το ντουέτο ΡΟΤΣΙΛΝΤ & ΣΟΡΟΣ. Τα πάντα στα αδηφάγα θηρία της Ν.Τ.Π.!
Δείτε τι γίνεται στις Σκουριές Χαλκιδικής με τα μεταλλεία Χρυσού, όπου οι Κοσμοκράτορες ΡΟΤΣΙΛΝΤ & ΣΟΡΟΣ, με τους εδώ εφιάλτες πολιτικούς, μάχονται εναντίον των κατοίκων της περιοχής, για την αρπαγή της Περσεφόνης, του χρυσού της Ελλάδος, τον οποίον οι κάτοικοι προσπαθούν να διαφυλάξουν υπέρ της Ελλάδος, και η κυβέρνηση αδιαφορεί, ενώ η Ελλάς ευρίσκεται σε κατάσταση χρεοκοπίας. Όταν στη δεκαετία του 1960 βρέθηκε στο νομό Σερρών ουράνιο, ο τότε Πρωθυπουργός Κ.Καραμανλής διέταξε να το θάψουν!
Από τότε υπήρχε φόβος & τρόμος στους πολιτικούς, για τους Κοσμοκράτορες Σιωνιστές της Ν.Τ.Π.
Δεν επέτρεπαν τους λαούς να ζήσουν, επί ποινή αν παρακούσουν!!!      
Σχετικά με τα πετρέλαια, οι πρώην νομάδες της ερήμου Άραβες, έγιναν Μεγιστάνες του πλούτου, και εμείς οι άχρηστοι, πολλά χρόνια τώρα δεν μπορούμε να βγάλουμε τα πετρέλαια, διότι πέσαμε σε σπείρα προδοτών πολιτικών, οι οποίοι πίνουν νερό στο όνομα της παγκόσμιας Σιωνιστικής δια- κυβέρνησης.
6.- ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ
    --------------------
Η Χρεοκοπία της Ελλάδος, και η φτωχοποίηση των Ελλήνων, ήταν προμελετημένη πράξη, από τους «φίλους», «εταίρους», «συμμάχους».
Το σχέδιο υλοποίησαν οι εδώ πρακτορίσκοι & εφιάλτες πολιτικοί, υπό τις εντολές της Σιωνιστικής Τρόϊκα.
Το σχέδιο των «συμμάχων» προβλέπει μετά τη φτωχοποίηση των Ελλήνων, διαμελισμό της Ελλάδος, αρπαγή του ορυκτού πλούτου, και Ισλαμοποίηση της χώρας διά της αθρόας εισροής λαθρομεταναστών.
Ούτως εχόντων των πραγμάτων, οι νέες γενεές Ελλήνων, δεν έχουν πλέον κανένα μέλλον, θα ζήσουν σαν μετανάστες στην αλλοδαπή, και εδώ θα εγκατασταθούν οι Ισλαμιστές. Στις ερχόμενες εκλογές Έλληνα πρόσεχε τι θα ψηφίσεις. Ψηφίζοντας Σαμαρά, ψηφίζεις Μέρκελ!
Σκέψου τα παιδιά σου, και τα εγγονάκια σου. Τα μνημονιακά κόμματα ψηφίζουν οι λαθρομετανάστες. Μην έχουμε πάλι τα ίδια.
Ο Σαμαράς κάποτε έλεγε, «Θα πέσουν από τα σύννεφα οι Έλληνες αν μάθουν πως φθάσαμε στη χρεοκοπία και στα Μνημόνια». Σήμερα προστατεύει τους δοσίλογους πολιτικούς, και ψηφίζει αφειδώς νέα Μνημόνια και εφαρμοστικούς νόμους. Έκαναν την Ελλάδα καμένη Γη.   
Τώρα μας δίνετε δια της ψήφου η ευκαιρία να αποτινάξουμε τη χρεοκοπία, διά της διαγραφής του χρέους. Θυμηθείτε μας κόψανε μισθούς, συντάξεις, επιδόματα, τον 13ο & 14ο μισθό. Μας έβαλαν βαριά φορολογία, κλείσανε επιχειρήσεις, βιομηχανίες, μαγαζιά, η ανεργία μαστίζει τη νεολαία μας, ανέβασαν τις τιμές των προϊόντων, κόψανε τα φάρμακα, κλείσανε τα νοσοκομεία, και όσα λειτουργούν τα χρεοκόπησαν κατ’ εντολή των δολοφόνων της Τρόϊκα, ΤΟΜΣΕΝ & ΡΑΪΧΕΝΜΠΑΧ. Είναι δολοφόνοι αφού διά των αυτοκτονιών, δολοφόνησαν 6000 Έλληνες, το δράμα των οικογενειών συνεχίζεται.
Μας αναγκάζουν για θεραπεία να πάμε στις πανάκριβες ιδιωτικές κλινικές ιδιοκτησίας ανθρώπων της ηγεσίας της Σιωνιστικής Ν.Τ.Π.
Κατάργησαν τη δωρεάν δημόσια παιδεία, υγεία με τα ταμεία μας, και το σύστημα εργασίας. Κατάργησαν τις αναπηρικές συντάξεις, ανέβασαν στο 15% τη ΔΕΗ για να τη πάρουν οι άνθρωποι των Κοσμοκρατόρων.
Έκοψαν το φώς σε χιλιάδες νοικοκυριά, έβαλαν χαράτσι στις αποδείξεις της ΔΕΗ, κάνουν κατασχέσεις οικιών για χρέη στις τράπεζες και εφορίες, βάζουν εκβιαστικά ενοίκιο στα σπίτια μας, κλείνουν το ταβερνιάρη φυλακή γιατί δεν έκοψε απόδειξη. Ψήφισαν νόμο που προβλέπει εγγυημένη σύνταξη 360 ευρώ, λόγω διαμελισμού της χώρας,
διότι δεν μπορεί μια μικρή πλέον χώρα να πληρώνει υψηλές συντάξεις, μετά το διαμελισμό.
Πήραν τα χρήματα από τα ασφαλιστικά ταμεία, και τα έστειλαν στις τράπεζες του ΡΟΤΣΙΛΝΤ, για τις κατακτητικές ανάγκες παγκοσμίως της Σιωνιστικής Ν.Τ.Π.
Πούλησαν το νεράκι μας (ΕΥΔΑΠ), στους διάφορους PAULSON (μέλος της παγκόσμιας διακυβέρνησης). Έδωσαν τα χρήματά μας για τη διάσωση των τραπεζών, υπό μορφή ανακεφαλαιοποιήσεων.
Κατάργησαν τις συλλογικές συμβάσεις. Ανέβασαν το ΦΠΑ στο 23%
Αν όλα αυτά δεν τα έκαναν προδότες πολιτικοί πράκτορες της Ν.Τ.Π.
τότε ποίος τα έκανε;;;; Το χειρότερο διέλυσαν τις ένοπλες δυνάμεις με κάθε τρόπο, και τώρα είμαστε στη διάθεση της Τουρκίας, για νέα Τουρκοκρατία, με Ισλαμιστές λαθρομετανάστες, κατοίκους της πατρίδας μας. Προέβησαν σε γενοκτονία των Ελλήνων, και τώρα ζητάνε να τους ξαναψηφίσουμε. Μας θεωρούν πολύ «Μακάκες»…..
Η Ελλάδα δεν έχει πλεόνασμα, αλλά έχει τεράστιο έλλειμμα, επαχθές και επονείδιστο μη βιώσιμο χρέος. Γιαυτό η βαριά φορολογία από το πρώτο ευρώ, για να μπορούν οι προδότες πολιτικοί να πληρώνουν ψαλιδισμένους μισθούς & συντάξεις, για να κρατηθούν στην εξουσία.
Κυβερνάνε λέγοντας πολλά ψέματα στο Λαό.
Ο χρεοκοπημένος & πτωχευμένος λαός μας, βαδίζει ως πρόβατα επί σφαγήν, εν μέσω λύκων Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ- ΕΛΙΑΣ- & ΠΟΤΑΜΙΟΥ.
Οι Γερμανοί κατακτητές, μας χρωστάνε το κατοχικό αναγκαστικό δάνειο, και τις πολεμικές επανορθώσεις, και αρνούνται να τα πληρώσουν, είναι Μπαταχτζήδες, ενώ απαιτούν από εμάς να πληρώνουμε κανονικά τα δάνεια. Οι Σιωνιστές Γερμανοί κατακτητές με τη δύναμη των Σιωνιστών Κοσμοκρατόρων φίλων τους, είναι «Μπαταχτζήδες», ενώ απαιτούν από εμάς τους φτωχούς και αδυνάτους να είμαστε συνεπείς στις υποχρεώσεις μας.
Γιατί κύριε Σαμαρά χαρίζεις 500 δις ευρώ στους Γερμανούς (δάνειο +Επανορθώσεις), ενώ στο φτωχό Έλληνα κόβεις τη σύνταξη;;;;;;;;;
Γιατί δεν τα συμψηφίζεις με το χρέος, να ξελασπώσουμε, να βγούμε από τα Μνημόνια, και να γίνουμε ελεύθεροι άνθρωποι;;;;;;;;;;
Οι εθνικοί ήρωες που δώσανε τη ζωή τους για να έχουμε εμείς σήμερα πατρίδα, έχουν αντικατασταθεί οριστικά από κομματικούς δοσίλογους!
«Βασανισμένε μου λαέ, αγνέ και αγαπημένε, πάντοτε ευκολόπιστε, και πάντα προδομένε», λέει ο λαϊκός ποιητής.


                                     ΑΝΤΩΝΗΣ  Ι.  ΓΡΥΠΑΙΟΣ
                                     Διεθνολόγος
                                     E-mail: ant.grypaios@gmail.com



           
            

 
      
  
            




Διαβάστε περισσότερα » »

Ξεκινά αύριο το1ο Drift & AutoGP Κοζάνης

drift
Οι ετοιμασίες στο χώρο του Δημοτικού parkingστον Κασλά Κοζάνης ολοκληρώνονται και όποιος έρθει το Σάββατο και την Κυριακή θα αντικρύσει ένα μοναδικό θέαμα. Μια πίστα αγώνων άψογα σχεδιασμένη, με βαμμένη οριοθέτηση της διαδρομής και με όλα τα μέτρα ασφαλείας όπως κάγκελα και προστατευτικούς αμμόσακους μπροστά από το χώρο θεατών.
 Στον άπλετο χώρο που παρέχεται θα διοργανωθεί αγώνας Driftμε αυτοκίνητα που θα πλαγιολισθαίνουν ελεγχόμενα σε μια τεχνική διαδρομή με πολλές στροφές και φάρδος 12 μέτρα. Οι κριτές βαθμολογούν τη γωνία, την ταχύτητα και την ακρίβεια τοποθέτησης στην κορυφή της κάθε στροφή.
 Παράλληλα, σε ξεχωριστό ωράριο θα γίνει και ένας δεύτερος αγώνας χρονομετρημένου AutoGP. Τα αυτοκίνητα που συμμετέχουν θα κάνουν κυκλική διαδρομή πίστας όπου θα χρονομετρηθούν 3 συνεχόμενοι γύροι. Εδώ το ζητούμενο είναι μόνο η ταχύτητα και θα γίνει ένα σκέλος την κάθε ημέρα. Ο κάθε οδηγός κρατά τον καλύτερο του χρόνο.
 Ο Σύλλογος Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Κοζάνης πρωτοπορεί για άλλη μια φορά στα αγωνιστικά δρώμενα της περιοχής, αφού είναι η πρώτη φορά που γίνονται αγώνες αυτού του είδους στη Δυτική Μακεδονία. Σκοπός είναι η γνωριμία των φίλων του αυτοκινήτου με νέες μορφές αγώνων και η ενθάρρυνση στην προετοιμασία και νέων αυτοκινήτων στην περιοχή μας που θα συμμετέχουν στο μέλλον.
ΣΑΒΒΑΤΟ 10 ΜΑΪΟΥ
Το διήμερο πρόγραμμα ξεκινά με τον τεχνικό έλεγχο των αυτοκινήτων και δοκιμαστικά περάσματα ολόκληρο το πρωί του Σαββάτου.
Το πρώτο σκέλος του AutoGPθα γίνει το Σαββάτο στις 4:00μμ με διάρκεια μιας ώρας.
Στη συνέχεια θα γίνουν δοκιμές για τα διπλά περάσματα του Driftόπου το θέαμα είναι εγγυημένο.

ΚΥΡΙΑΚΗ 11 ΜΑΪΟΥ
Το πρωί της Κυριακής θα ξεκινήσει με ελεύθερα περάσματα στις 9:00πμ.
Στις 12:00 θα ξεκινήσουν τα μονά βαθμολογημένα περάσματα του αγώνα Drift.
Το δεύτερο σκέλος AutoGPθα γίνει στις 4:00μμ
Και το μεγαλύτερο θέαμα θα ξεκινήσει στις 5:00μμ με τα διπλά περάσματα (tsuiso battles) πόρτα με πόρτα για την ανάδειξη του νικητή στον αγώνα Drift.
Το παρόν έχουν δώσει γνωστά ονόματα του Driftόπως
-          Οι Θεσσαλονικείς! Τσιλιμπόνης με BMWE30 V8, Αντωνιάδης με BMWE36 M3 και Πάζης με BMWE30 V12 5200cc
-          Δύο συμμετοχές από Αθήνα! Ασλάνης με FordEscortMKIIκαι ο νεαρός Νίκος Τούντας με FordEscortMKII
-          Οι Λαρισσαίοι με τα ξεχωριστά AudiA4 (Αυλογιάρης) και BMWE46 M3 (Ευθυμιάδης)
-          Φουντουκίδης από Δράμα με BMWE30
-          Οι Χαλκιδικιώτες Πούλιος με BMW 2002,Τάτσης με ToyotaSupraκαι Καντέρης με CorollaAE86
-          Οι συμμετοχές του ΣΜΑΚ! Με τους Βουτάνη (BMWE30 V8), Ανδρεόπουλο (BMWE21) από Κοζάνη και τον Λιακόπουλο (BMWE30 V8) από Γρεβενά
Όλοι αυτοί συμμετέχουν στην κατηγορία DriftProπου θα δώσουν μάχες με διπλά περάσματα αποκλεισμού το απόγευμα του Σαββάτου (δοκιμαστικά) και τον αγώνα το απόγευμα της Κυριακής.
Στην κατηγορία SteetLegalDriftσυμμετέχουν οι Καραμούζας (ToyotaStarlet) και Χρυσανθόπουλος με NissanSylviaπου θα αγωνιστούν στα βαθμολογημένα μονά περάσματα.
Στο χρονομετρημένο AutoGPσχηματίστηκαν οι κατηγορίες των 1600 και άνω των 2000 κυβικών με σύνολο 10 συμμετοχών.
Οι θεατές μπορούν να επισκέπτονται τα pitsτων αγωνιστικών ομάδων για να δουν από κοντά μηχανές και οδηγούς, όπου θα λειτουργεί και επιτόπιο συνεργείο ελαστικών.
Στο χώρο δίπλα από την πίστα του αγώνα λειτουργεί οργανωμένος χώρος εστίασης και καφέ. Ο χώρος των τραπεζοκαθισμάτων έχει σκίαση και επαφή με την πίστα.
Στο χώρο έχουν στηθεί και τα εκθεσιακά περίπτερα των:
-          Αντιπροσωπεία Peugeot Κοζάνης Τζιμόπουλος
-          Τσαντεκίδης Car Solution στην Κοζάνη
-          Πολυχρονίδης Car Service στην Πτολεμαϊδα
-          Νούλιας Ανακύκλωση στην Κοζάνη
Το παρών δίνουν και οι Ε.Ο.Δ. Κοζάνης, οι σύλλογοι ραδιοερασιτεχνών και φυσικά η Πυροσβεστική Υπηρεσία και η Τροχαία Κοζάνης ενώ η βοήθεια του Δήμου Κοζάνης ήταν πολύπλευρη για άλλη μια φορά στην προετοιμασία της διοργάνωσης.
Η είσοδος στο χώρο γίνεται με εισιτήρια που θα πωλούνται στην είσοδο του χώρου με κόστος 5€. Με το εισιτήριο μπορείτε να μπείτε και να βγείτε ελεύθερα σε όλη τη διάρκεια του διήμερου προγράμματος. ΜΗ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ!
Η είσοδος είναι δωρεάν για τα παιδιά κάτω των 12 ετών.
Οι θεατές παρακαλούνται να μη σταθμεύουν τα οχήματα επάνω στο δρόμο για να μη δημιουργηθεί πρόβλημα. Η οργάνωση έχει φροντίσει για τον καθαρισμό ενός μεγάλου χώρου πολύ κοντά στην είσοδο του χώρου όπου είναι ελεύθερη η στάθμευση. Επιπλέον χώρος υπάρχει και στο παρακείμενο Βιοτεχνικό Πάρκο οπότε θα βρείτε σίγουρα ελεύθερο χώρο.
Όλες οι πληροφορίες σχετικά με τον αγώνα είναι στην ιστοσελίδα του ΣΜΑΚ smakracing.grκαι στο Facebookόπου υπάρχει συνεχής ενημέρωση.
Το θέαμα ξεκινά το Σάββατο και δε σταματά πριν το βράδυ της Κυριακής!
- See more at: http://www.kozan.gr/post/160903#sthash.aXSaW25E.dpuf
Οι ετοιμασίες στο χώρο του Δημοτικού parkingστον Κασλά Κοζάνης ολοκληρώνονται και όποιος έρθει το Σάββατο και την Κυριακή θα αντικρύσει ένα μοναδικό θέαμα. Μια πίστα αγώνων άψογα σχεδιασμένη, με βαμμένη οριοθέτηση της διαδρομής και με όλα τα μέτρα ασφαλείας όπως κάγκελα και προστατευτικούς αμμόσακους μπροστά από το χώρο θεατών.
 Στον άπλετο χώρο που παρέχεται θα διοργανωθεί αγώνας Driftμε αυτοκίνητα που θα πλαγιολισθαίνουν ελεγχόμενα σε μια τεχνική διαδρομή με πολλές στροφές και φάρδος 12 μέτρα. Οι κριτές βαθμολογούν τη γωνία, την ταχύτητα και την ακρίβεια τοποθέτησης στην κορυφή της κάθε στροφή.
 Παράλληλα, σε ξεχωριστό ωράριο θα γίνει και ένας δεύτερος αγώνας χρονομετρημένου AutoGP. Τα αυτοκίνητα που συμμετέχουν θα κάνουν κυκλική διαδρομή πίστας όπου θα χρονομετρηθούν 3 συνεχόμενοι γύροι. Εδώ το ζητούμενο είναι μόνο η ταχύτητα και θα γίνει ένα σκέλος την κάθε ημέρα. Ο κάθε οδηγός κρατά τον καλύτερο του χρόνο.
 Ο Σύλλογος Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Κοζάνης πρωτοπορεί για άλλη μια φορά στα αγωνιστικά δρώμενα της περιοχής, αφού είναι η πρώτη φορά που γίνονται αγώνες αυτού του είδους στη Δυτική Μακεδονία. Σκοπός είναι η γνωριμία των φίλων του αυτοκινήτου με νέες μορφές αγώνων και η ενθάρρυνση στην προετοιμασία και νέων αυτοκινήτων στην περιοχή μας που θα συμμετέχουν στο μέλλον.
ΣΑΒΒΑΤΟ 10 ΜΑΪΟΥ
Το διήμερο πρόγραμμα ξεκινά με τον τεχνικό έλεγχο των αυτοκινήτων και δοκιμαστικά περάσματα ολόκληρο το πρωί του Σαββάτου.
Το πρώτο σκέλος του AutoGPθα γίνει το Σαββάτο στις 4:00μμ με διάρκεια μιας ώρας.
Στη συνέχεια θα γίνουν δοκιμές για τα διπλά περάσματα του Driftόπου το θέαμα είναι εγγυημένο.

ΚΥΡΙΑΚΗ 11 ΜΑΪΟΥ
Το πρωί της Κυριακής θα ξεκινήσει με ελεύθερα περάσματα στις 9:00πμ.
Στις 12:00 θα ξεκινήσουν τα μονά βαθμολογημένα περάσματα του αγώνα Drift.
Το δεύτερο σκέλος AutoGPθα γίνει στις 4:00μμ
Και το μεγαλύτερο θέαμα θα ξεκινήσει στις 5:00μμ με τα διπλά περάσματα (tsuiso battles) πόρτα με πόρτα για την ανάδειξη του νικητή στον αγώνα Drift.
Το παρόν έχουν δώσει γνωστά ονόματα του Driftόπως
-          Οι Θεσσαλονικείς! Τσιλιμπόνης με BMWE30 V8, Αντωνιάδης με BMWE36 M3 και Πάζης με BMWE30 V12 5200cc
-          Δύο συμμετοχές από Αθήνα! Ασλάνης με FordEscortMKIIκαι ο νεαρός Νίκος Τούντας με FordEscortMKII
-          Οι Λαρισσαίοι με τα ξεχωριστά AudiA4 (Αυλογιάρης) και BMWE46 M3 (Ευθυμιάδης)
-          Φουντουκίδης από Δράμα με BMWE30
-          Οι Χαλκιδικιώτες Πούλιος με BMW 2002,Τάτσης με ToyotaSupraκαι Καντέρης με CorollaAE86
-          Οι συμμετοχές του ΣΜΑΚ! Με τους Βουτάνη (BMWE30 V8), Ανδρεόπουλο (BMWE21) από Κοζάνη και τον Λιακόπουλο (BMWE30 V8) από Γρεβενά
Όλοι αυτοί συμμετέχουν στην κατηγορία DriftProπου θα δώσουν μάχες με διπλά περάσματα αποκλεισμού το απόγευμα του Σαββάτου (δοκιμαστικά) και τον αγώνα το απόγευμα της Κυριακής.
Στην κατηγορία SteetLegalDriftσυμμετέχουν οι Καραμούζας (ToyotaStarlet) και Χρυσανθόπουλος με NissanSylviaπου θα αγωνιστούν στα βαθμολογημένα μονά περάσματα.
Στο χρονομετρημένο AutoGPσχηματίστηκαν οι κατηγορίες των 1600 και άνω των 2000 κυβικών με σύνολο 10 συμμετοχών.
Οι θεατές μπορούν να επισκέπτονται τα pitsτων αγωνιστικών ομάδων για να δουν από κοντά μηχανές και οδηγούς, όπου θα λειτουργεί και επιτόπιο συνεργείο ελαστικών.
Στο χώρο δίπλα από την πίστα του αγώνα λειτουργεί οργανωμένος χώρος εστίασης και καφέ. Ο χώρος των τραπεζοκαθισμάτων έχει σκίαση και επαφή με την πίστα.
Στο χώρο έχουν στηθεί και τα εκθεσιακά περίπτερα των:
-          Αντιπροσωπεία Peugeot Κοζάνης Τζιμόπουλος
-          Τσαντεκίδης Car Solution στην Κοζάνη
-          Πολυχρονίδης Car Service στην Πτολεμαϊδα
-          Νούλιας Ανακύκλωση στην Κοζάνη
Το παρών δίνουν και οι Ε.Ο.Δ. Κοζάνης, οι σύλλογοι ραδιοερασιτεχνών και φυσικά η Πυροσβεστική Υπηρεσία και η Τροχαία Κοζάνης ενώ η βοήθεια του Δήμου Κοζάνης ήταν πολύπλευρη για άλλη μια φορά στην προετοιμασία της διοργάνωσης.
Η είσοδος στο χώρο γίνεται με εισιτήρια που θα πωλούνται στην είσοδο του χώρου με κόστος 5€. Με το εισιτήριο μπορείτε να μπείτε και να βγείτε ελεύθερα σε όλη τη διάρκεια του διήμερου προγράμματος. ΜΗ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ!
Η είσοδος είναι δωρεάν για τα παιδιά κάτω των 12 ετών.
Οι θεατές παρακαλούνται να μη σταθμεύουν τα οχήματα επάνω στο δρόμο για να μη δημιουργηθεί πρόβλημα. Η οργάνωση έχει φροντίσει για τον καθαρισμό ενός μεγάλου χώρου πολύ κοντά στην είσοδο του χώρου όπου είναι ελεύθερη η στάθμευση. Επιπλέον χώρος υπάρχει και στο παρακείμενο Βιοτεχνικό Πάρκο οπότε θα βρείτε σίγουρα ελεύθερο χώρο.
Όλες οι πληροφορίες σχετικά με τον αγώνα είναι στην ιστοσελίδα του ΣΜΑΚ smakracing.grκαι στο Facebookόπου υπάρχει συνεχής ενημέρωση.
Το θέαμα ξεκινά το Σάββατο και δε σταματά πριν το βράδυ της Κυριακής!
- See more at: http://www.kozan.gr/post/160903#sthash.aXSaW25E.dpuf
Οι ετοιμασίες στο χώρο του Δημοτικού parkingστον Κασλά Κοζάνης ολοκληρώνονται και όποιος έρθει το Σάββατο και την Κυριακή θα αντικρύσει ένα μοναδικό θέαμα. Μια πίστα αγώνων άψογα σχεδιασμένη, με βαμμένη οριοθέτηση της διαδρομής και με όλα τα μέτρα ασφαλείας όπως κάγκελα και προστατευτικούς αμμόσακους μπροστά από το χώρο θεατών.
 Στον άπλετο χώρο που παρέχεται θα διοργανωθεί αγώνας Driftμε αυτοκίνητα που θα πλαγιολισθαίνουν ελεγχόμενα σε μια τεχνική διαδρομή με πολλές στροφές και φάρδος 12 μέτρα. Οι κριτές βαθμολογούν τη γωνία, την ταχύτητα και την ακρίβεια τοποθέτησης στην κορυφή της κάθε στροφή.
 Παράλληλα, σε ξεχωριστό ωράριο θα γίνει και ένας δεύτερος αγώνας χρονομετρημένου AutoGP. Τα αυτοκίνητα που συμμετέχουν θα κάνουν κυκλική διαδρομή πίστας όπου θα χρονομετρηθούν 3 συνεχόμενοι γύροι. Εδώ το ζητούμενο είναι μόνο η ταχύτητα και θα γίνει ένα σκέλος την κάθε ημέρα. Ο κάθε οδηγός κρατά τον καλύτερο του χρόνο.
 Ο Σύλλογος Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Κοζάνης πρωτοπορεί για άλλη μια φορά στα αγωνιστικά δρώμενα της περιοχής, αφού είναι η πρώτη φορά που γίνονται αγώνες αυτού του είδους στη Δυτική Μακεδονία. Σκοπός είναι η γνωριμία των φίλων του αυτοκινήτου με νέες μορφές αγώνων και η ενθάρρυνση στην προετοιμασία και νέων αυτοκινήτων στην περιοχή μας που θα συμμετέχουν στο μέλλον.
ΣΑΒΒΑΤΟ 10 ΜΑΪΟΥ
Το διήμερο πρόγραμμα ξεκινά με τον τεχνικό έλεγχο των αυτοκινήτων και δοκιμαστικά περάσματα ολόκληρο το πρωί του Σαββάτου.
Το πρώτο σκέλος του AutoGPθα γίνει το Σαββάτο στις 4:00μμ με διάρκεια μιας ώρας.
Στη συνέχεια θα γίνουν δοκιμές για τα διπλά περάσματα του Driftόπου το θέαμα είναι εγγυημένο.

ΚΥΡΙΑΚΗ 11 ΜΑΪΟΥ
Το πρωί της Κυριακής θα ξεκινήσει με ελεύθερα περάσματα στις 9:00πμ.
Στις 12:00 θα ξεκινήσουν τα μονά βαθμολογημένα περάσματα του αγώνα Drift.
Το δεύτερο σκέλος AutoGPθα γίνει στις 4:00μμ
Και το μεγαλύτερο θέαμα θα ξεκινήσει στις 5:00μμ με τα διπλά περάσματα (tsuiso battles) πόρτα με πόρτα για την ανάδειξη του νικητή στον αγώνα Drift.
Το παρόν έχουν δώσει γνωστά ονόματα του Driftόπως
-          Οι Θεσσαλονικείς! Τσιλιμπόνης με BMWE30 V8, Αντωνιάδης με BMWE36 M3 και Πάζης με BMWE30 V12 5200cc
-          Δύο συμμετοχές από Αθήνα! Ασλάνης με FordEscortMKIIκαι ο νεαρός Νίκος Τούντας με FordEscortMKII
-          Οι Λαρισσαίοι με τα ξεχωριστά AudiA4 (Αυλογιάρης) και BMWE46 M3 (Ευθυμιάδης)
-          Φουντουκίδης από Δράμα με BMWE30
-          Οι Χαλκιδικιώτες Πούλιος με BMW 2002,Τάτσης με ToyotaSupraκαι Καντέρης με CorollaAE86
-          Οι συμμετοχές του ΣΜΑΚ! Με τους Βουτάνη (BMWE30 V8), Ανδρεόπουλο (BMWE21) από Κοζάνη και τον Λιακόπουλο (BMWE30 V8) από Γρεβενά
Όλοι αυτοί συμμετέχουν στην κατηγορία DriftProπου θα δώσουν μάχες με διπλά περάσματα αποκλεισμού το απόγευμα του Σαββάτου (δοκιμαστικά) και τον αγώνα το απόγευμα της Κυριακής.
Στην κατηγορία SteetLegalDriftσυμμετέχουν οι Καραμούζας (ToyotaStarlet) και Χρυσανθόπουλος με NissanSylviaπου θα αγωνιστούν στα βαθμολογημένα μονά περάσματα.
Στο χρονομετρημένο AutoGPσχηματίστηκαν οι κατηγορίες των 1600 και άνω των 2000 κυβικών με σύνολο 10 συμμετοχών.
Οι θεατές μπορούν να επισκέπτονται τα pitsτων αγωνιστικών ομάδων για να δουν από κοντά μηχανές και οδηγούς, όπου θα λειτουργεί και επιτόπιο συνεργείο ελαστικών.
Στο χώρο δίπλα από την πίστα του αγώνα λειτουργεί οργανωμένος χώρος εστίασης και καφέ. Ο χώρος των τραπεζοκαθισμάτων έχει σκίαση και επαφή με την πίστα.
Στο χώρο έχουν στηθεί και τα εκθεσιακά περίπτερα των:
-          Αντιπροσωπεία Peugeot Κοζάνης Τζιμόπουλος
-          Τσαντεκίδης Car Solution στην Κοζάνη
-          Πολυχρονίδης Car Service στην Πτολεμαϊδα
-          Νούλιας Ανακύκλωση στην Κοζάνη
Το παρών δίνουν και οι Ε.Ο.Δ. Κοζάνης, οι σύλλογοι ραδιοερασιτεχνών και φυσικά η Πυροσβεστική Υπηρεσία και η Τροχαία Κοζάνης ενώ η βοήθεια του Δήμου Κοζάνης ήταν πολύπλευρη για άλλη μια φορά στην προετοιμασία της διοργάνωσης.
Η είσοδος στο χώρο γίνεται με εισιτήρια που θα πωλούνται στην είσοδο του χώρου με κόστος 5€. Με το εισιτήριο μπορείτε να μπείτε και να βγείτε ελεύθερα σε όλη τη διάρκεια του διήμερου προγράμματος. ΜΗ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ!
Η είσοδος είναι δωρεάν για τα παιδιά κάτω των 12 ετών.
Οι θεατές παρακαλούνται να μη σταθμεύουν τα οχήματα επάνω στο δρόμο για να μη δημιουργηθεί πρόβλημα. Η οργάνωση έχει φροντίσει για τον καθαρισμό ενός μεγάλου χώρου πολύ κοντά στην είσοδο του χώρου όπου είναι ελεύθερη η στάθμευση. Επιπλέον χώρος υπάρχει και στο παρακείμενο Βιοτεχνικό Πάρκο οπότε θα βρείτε σίγουρα ελεύθερο χώρο.
Όλες οι πληροφορίες σχετικά με τον αγώνα είναι στην ιστοσελίδα του ΣΜΑΚ smakracing.grκαι στο Facebookόπου υπάρχει συνεχής ενημέρωση.
Το θέαμα ξεκινά το Σάββατο και δε σταματά πριν το βράδυ της Κυριακής!
- See more at: http://www.kozan.gr/post/160903#sthash.aXSaW25E.dpuf



Οι ετοιμασίες στο χώρο του Δημοτικού parking στον Κασλά Κοζάνης ολοκληρώνονται και όποιος έρθει το Σάββατο και την Κυριακή θα αντικρύσει ένα μοναδικό θέαμα. Μια πίστα αγώνων άψογα σχεδιασμένη, με βαμμένη οριοθέτηση της διαδρομής και με όλα τα μέτρα ασφαλείας όπως κάγκελα και προστατευτικούς αμμόσακους μπροστά από το χώρο θεατών.

Στον άπλετο χώρο που παρέχεται θα διοργανωθεί αγώνας Drift με αυτοκίνητα που θα πλαγιολισθαίνουν ελεγχόμενα σε μια τεχνική διαδρομή με πολλές στροφές και φάρδος 12 μέτρα. Οι κριτές βαθμολογούν τη γωνία, την ταχύτητα και την ακρίβεια τοποθέτησης στην κορυφή της κάθε στροφή.

Παράλληλα, σε ξεχωριστό ωράριο θα γίνει και ένας δεύτερος αγώνας χρονομετρημένου AutoGP. Τα αυτοκίνητα που συμμετέχουν θα κάνουν κυκλική διαδρομή πίστας όπου θα χρονομετρηθούν 3 συνεχόμενοι γύροι. Εδώ το ζητούμενο είναι μόνο η ταχύτητα και θα γίνει ένα σκέλος την κάθε ημέρα. Ο κάθε οδηγός κρατά τον καλύτερο του χρόνο.

Ο Σύλλογος Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Κοζάνης πρωτοπορεί για άλλη μια φορά στα αγωνιστικά δρώμενα της περιοχής, αφού είναι η πρώτη φορά που γίνονται αγώνες αυτού του είδους στη Δυτική Μακεδονία. Σκοπός είναι η γνωριμία των φίλων του αυτοκινήτου με νέες μορφές αγώνων και η ενθάρρυνση στην προετοιμασία και νέων αυτοκινήτων στην περιοχή μας που θα συμμετέχουν στο μέλλον.

ΣΑΒΒΑΤΟ 10 ΜΑΪΟΥ
Το διήμερο πρόγραμμα ξεκινά με τον τεχνικό έλεγχο των αυτοκινήτων και δοκιμαστικά περάσματα ολόκληρο το πρωί του Σαββάτου.
Το πρώτο σκέλος του AutoGP θα γίνει το Σαββάτο στις 4:00μμ με διάρκεια μιας ώρας.
Στη συνέχεια θα γίνουν δοκιμές για τα διπλά περάσματα του Drift όπου το θέαμα είναι εγγυημένο.

ΚΥΡΙΑΚΗ 11 ΜΑΪΟΥ
Το πρωί της Κυριακής θα ξεκινήσει με ελεύθερα περάσματα στις 9:00πμ.
Στις 12:00 θα ξεκινήσουν τα μονά βαθμολογημένα περάσματα του αγώνα Drift.
Το δεύτερο σκέλος AutoGP θα γίνει στις 4:00μμ
Και το μεγαλύτερο θέαμα θα ξεκινήσει στις 5:00μμ με τα διπλά περάσματα (tsuiso battles) πόρτα με πόρτα για την ανάδειξη του νικητή στον αγώνα Drift.

Το παρόν έχουν δώσει γνωστά ονόματα του Drift όπως
-          Οι Θεσσαλονικείς! Τσιλιμπόνης με BMW E30 V8, Αντωνιάδης με BMW E36 M3 και Πάζης με BMW E30 V12 5200cc
-          Δύο συμμετοχές από Αθήνα! Ασλάνης με Ford Escort MKII και ο νεαρός Νίκος Τούντας με Ford Escort MKII
-          Οι Λαρισσαίοι με τα ξεχωριστά Audi A4 (Αυλογιάρης) και BMW E46 M3 (Ευθυμιάδης)
-          Φουντουκίδης από Δράμα με BMW E30
-          Οι Χαλκιδικιώτες Πούλιος με BMW 2002,Τάτσης με Toyota Supra και Καντέρης με Corolla AE86
-          Οι συμμετοχές του ΣΜΑΚ! Με τους Βουτάνη (BMW E30 V8), Ανδρεόπουλο (BMW E21) από Κοζάνη και τον Λιακόπουλο (BMW E30 V8) από Γρεβενά

Όλοι αυτοί συμμετέχουν στην κατηγορία Drift Pro που θα δώσουν μάχες με διπλά περάσματα αποκλεισμού το απόγευμα του Σαββάτου (δοκιμαστικά) και τον αγώνα το απόγευμα της Κυριακής.

Στην κατηγορία Steet Legal Drift συμμετέχουν οι Καραμούζας (Toyota Starlet) και Χρυσανθόπουλος με Nissan Sylvia που θα αγωνιστούν στα βαθμολογημένα μονά περάσματα.

Στο χρονομετρημένο AutoGP σχηματίστηκαν οι κατηγορίες των 1600 και άνω των 2000 κυβικών με σύνολο 10 συμμετοχών.

Οι θεατές μπορούν να επισκέπτονται τα pits των αγωνιστικών ομάδων για να δουν από κοντά μηχανές και οδηγούς, όπου θα λειτουργεί και επιτόπιο συνεργείο ελαστικών.

Στο χώρο δίπλα από την πίστα του αγώνα λειτουργεί οργανωμένος χώρος εστίασης και καφέ. Ο χώρος των τραπεζοκαθισμάτων έχει σκίαση και επαφή με την πίστα.

Στο χώρο έχουν στηθεί και τα εκθεσιακά περίπτερα των:
-          Αντιπροσωπεία Peugeot Κοζάνης Τζιμόπουλος
-          Τσαντεκίδης Car Solution στην Κοζάνη
-          Πολυχρονίδης Car Service στην Πτολεμαϊδα
-          Νούλιας Ανακύκλωση στην Κοζάνη

Το παρών δίνουν και οι Ε.Ο.Δ. Κοζάνης, οι σύλλογοι ραδιοερασιτεχνών και φυσικά η Πυροσβεστική Υπηρεσία και η Τροχαία Κοζάνης ενώ η βοήθεια του Δήμου Κοζάνης ήταν πολύπλευρη για άλλη μια φορά στην προετοιμασία της διοργάνωσης.

Η είσοδος στο χώρο γίνεται με εισιτήρια που θα πωλούνται στην είσοδο του χώρου με κόστος 5€. Με το εισιτήριο μπορείτε να μπείτε και να βγείτε ελεύθερα σε όλη τη διάρκεια του διήμερου προγράμματος. ΜΗ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ!
Η είσοδος είναι δωρεάν για τα παιδιά κάτω των 12 ετών.

Οι θεατές παρακαλούνται να μη σταθμεύουν τα οχήματα επάνω στο δρόμο για να μη δημιουργηθεί πρόβλημα. Η οργάνωση έχει φροντίσει για τον καθαρισμό ενός μεγάλου χώρου πολύ κοντά στην είσοδο του χώρου όπου είναι ελεύθερη η στάθμευση. Επιπλέον χώρος υπάρχει και στο παρακείμενο Βιοτεχνικό Πάρκο οπότε θα βρείτε σίγουρα ελεύθερο χώρο.

Όλες οι πληροφορίες σχετικά με τον αγώνα είναι στην ιστοσελίδα του ΣΜΑΚ smakracing.gr και στο Facebook όπου υπάρχει συνεχής ενημέρωση.

Το θέαμα ξεκινά το Σάββατο και δε σταματά πριν το βράδυ της Κυριακής!
Οι θεατές παρακαλούνται να μη σταθμεύουν τα οχήματα επάνω στο δρόμο για να μη δημιουργηθεί πρόβλημα.
Η οργάνωση έχει φροντίσει για τον καθαρισμό ενός μεγάλου χώρου πολύ κοντά στην είσοδο του χώρου όπου είναι ελεύθερη η στάθμευση.
Επιπλέον χώρος υπάρχει και στο παρακείμενο Βιοτεχνικό Πάρκο οπότε θα βρείτε σίγουρα ελεύθερο χώρο.
Διαβάστε περισσότερα » »