Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2011

Αποδοκίμασαν τον Κουκουλόπουλο στην Πτολεμαΐδα

Με έντονες αποδοκιμασίες υποδέχθηκαν πολλοί από τους θεατές στο Δημοτικό στάδιο της Πτολεμαΐδας (στη διάρκεια της Πανελλήνιας εκδήλωσης για το 4ο αντάμωμα Θρακικών Πολιτιστικών Συλλόγων), το Βουλευτή Νομού Κοζάνης και Υφυπουργό Εσωτερικών Πάρι Κουκουλόπουλο.

Μόλις ο... Πάρις Κουκουλόπουλος προσφωνήθηκε (ως υφυπουργός της κυβέρνησης) από τους διοργανωτές υπήρξαν αποδοκιμασίες από μερίδα θεατών οι οποίες ακούστηκαν και λίγο αργότερα όταν ο Βουλευτής Κοζάνης ανέβηκε στο βήμα να χαιρετήσει και να βραβεύσει τον τραγουδοποιό Διονύση Σαββόπουλο.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης επίσης και οι Βουλευτές, Αλέξανδρος Αθανασιάδης και Μιχάλης Παπαδόπουλος, οι οποίοι δέχθηκαν και αυτοί τις αποδοκιμασίες του πλήθους αλλά όχι τόσο έντονα, όσο ο υφυπουργός Εσωτερικών.
Διαβάστε περισσότερα » »

ΕΚΤΑΚΤΟ: Επεισόδια στο Σύνταγμα με τους «Αγανακτισμένους»

Μία γυναίκα τραυματίστηκε λίγο νωρίτερα στο κεφάλι από χτυπήματα αντρών των ΜΑΤ, όταν οι περίπου 1.000 «αγανακτισμένοι» που βρίσκονται εκεί, επιχείρησαν από την πλατεία να βγουν στην Λ. Αμαλίας κα να κινηθούν προς το Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη. Αμέσως τότε, διμοιρία των ΜΑΤ κινήθηκε εναντίον τους και με χτυπήματα τους εξώθησαν πίσω στην πλατεία. Αυτή την στιγμή τα πνεύματα έχουν ηρεμήσει και πάλι, ενώ οι «Αγανακτισμένοι» παραμένουν στην πλατεία.
Διαβάστε περισσότερα » »

Ένα ντοκιμαντέρ που πρέπει να το δούμε όλοι για να γνωρίζουμε... τι θα δούμε στο μέλλον!!!

Διαβάστε περισσότερα » »

Μπήκαν στο στούντιο της ΕΡΤ εμποδίζοντας τη μετάδοση του δελτίου

Δεν βγήκε στον αέρα το κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ γιατί διαδηλωτές -φοιτητές εισέβαλαν πριν από λίγο στο στούντιο
Διαβάστε περισσότερα » »

ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ ΓΥΡΟΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ 2011

ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ ΓΥΡΟΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ 2011Με ποδηλατοδρομία για μικρούς και μεγάλους ο δήμος Εορδαίας συμμετείχε και φέτος (για 4η χρονιά) στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μετακίνησης σε συνεργασία με την Τροχαία, τη Δημοτική Αστυνομία, την Πυροσβεστική, το ΕΚΑΒ και τους Εθελοντές διασώστες της Πτολεμαΐδας. Στόχος του δήμου ήταν να ευαισθητοποιηθούν τα παιδιά και οι μεγάλοι ώστε να χρησιμοποιούν τα ποδήλατά για τις μετακινήσεις μέσα στην πόλη καθώς η Πτολεμαΐδα είναι επίπεδη και προσφέρεται για τη χρήση του ποδηλάτου ενώ παράλληλα πρέπει να αναπτυχθεί συνείδηση πάνω σε θέματα περιβάλλοντος και στη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα που προκαλεί η χρήση του αυτοκινήτου.Είναι υπόθεση όλων μας να υιοθετήσουμε το ποδήλατο ως τρόπο μετακίνησης, με στόχο να αναβαθμίσουμε την ποιότητα ζωής στην πόλη μας και να αλλάξουμε τη φυσιογνωμία της. Ο ποδηλατικός γύρος Πτολεμαΐδας είχε ως αφετηρία το πάρκο εκτάκτων αναγκών ενώ ο τερματισμός έγινε στην κεντρική πλατεία Πτολεμαϊδας. Στους συμμετέχοντες ποδηλάτες κληρώθηκε ένα ποδήλατο και παράλληλα απονεμήθηκαν αναμνηστικοί τιμητικοί έπαινοι.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ VIDEO

Διαβάστε περισσότερα » »

ΚΑΙΝΕ ΤΑ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΕΦΟΡΙΑΣ...ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 7 ΤΟ ΒΡΑΔΥ

ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕΟι εργαζόμενοι γνωρίζουμε πολύ καλά ότι μετά την απομάκρυνση από το ταμείο ουδέν λάθος αναγνωρίζεται. Γνωρίζουμε επίσης πως ότι μας πάρουν σήμερα δε θα γυρίσει πίσω ποτέ. Οι εργατικές - λαϊκές οικογένειες μια λύση έχουμε. Κι αυτή δεν είναι άλλη από την κατάργηση των μέτρων στην πράξη. Από τη μαζική και οργανωμένη άρνηση πληρωμών. ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ

Κατάληψη στην Εφορία Πτολεμαΐδας στις 07:00πμ
ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΕΡΑ ΣΤΙΣ 19:00μμ
ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ
ΜΑΖΕΜΑ ΤΩΝ ΧΑΡΑΤΣΙΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥΣ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ
Το ζήτημα σήμερα είναι: 'Η θα σωθεί ο λαός ή τα μονοπώλια.
Η εργατική τάξη δεν έχει τα ίδια συμφέροντα με το κεφάλαιο.
Τα φορομπηχτικά μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση σε συνεργασία με την τρόικα και τα κόμματα της πλουτοκρατίας, ΝΔ, ΛΑ.Ο.Σ., Μπακογιάννη, δεν αφήνουν κανένα στο απυρόβλητο. Οι εργάτες, οι εργάτριες, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι φτωχοί αγρότες, η νεολαία ένα δρόμο έχουν. Αυτόν της οργάνωσης παντού και της μαζικής άρνησης και ανυπακοής στα χαράτσια. Ούτε ένα ευρώ στα σεντούκια του κεφαλαίου
Διαδηλώνουμε μαζικά και οργανωμένα την άρνησή μας να πληρώσουμε τα χαράτσια. Μαζί με τα ταξικά συνδικάτα, αρνούμαστε να χρεοκοπήσει ο λαός για να σωθεί η πλουτοκρατία.
Στις κινητοποιήσεις καλούν οι παρακάτω φορείς και συνδικάτα:
· Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο –γραμματεία Εορδαίας (Π.Α.ΜΕ.)
· Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση –γραμματεία Ν. Κοζάνης (Π.Α.ΣΥ.)
· Πανελλήνια Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση ΕΒΕ (ΠΑΣΕΒΕ)
· Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας –Σύλλογος Γυναικών Εορδαίας (ΟΓΕ)
· Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ)
· Σωματείο Εργατοτεχνιτών και Εργαζομένων στην Ενέργεια (ΣΕΕΕΝ)
· Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης
· ΕΛΜΕ Εορδαίας
· Συνδικάτο Εμποροϋπαλλήλων και Υπαλλήλων Υπηρεσιών Εορδαίας (ΣΕΥΠΕ)
· Πανελλήνιος Σύλλογος Αλληλεγγύης Συνταξιούχων ΔΕΗ –παράρτημα Εορδαίας
Τηλ επικοινωνίας: 6977873808 (what’s up), 6977227595, 6936194818

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ VIDEO

Διαβάστε περισσότερα » »

Οι πολυτέλειες ενός απλού βουλευτή!!

Τελικά είναι ωραία η ζωή του βουλευτή. Γιατί βουλευτής σημαίνει σύγχρονος αγάς!! Τα δικαιώματα των βουλευτών είναι πέρα για πέρα υπερβολικά, σε καιρούς κρίσεις.. Και ο αριθμός των βουλευτών είναι τεράστιος την στιγμή που η τρόικα δουλευει για εμας!! Δείτε αναλυτικά τι ποσά δαπανά το ελληνικό δημόσιο, για το.....
ελληνικό κοινοβούλιο..

1. Μηνιαίος μισθός 6.100 ευρώ καθαρά.
2. Σύνταξη μετά από 4 χρόνια βουλευτικής θητείας. Ποσό σύνταξης μηνιαίως 4.880 ευρώ.
3. Για συμμετοχή σε επιτροπές, 250 ευρώ την ώρα.
4. Οι βουλευτές της επαρχίας παίρνουν το μήνα 1.000 ευρώ για ενοίκιο.
5. Όλοι οι βουλευτές παίρνουν άπαξ 1.500 ευρώ για οργάνωση γραφείου και 1.000 ευρώ τις γιορτές λόγω αυξημένης επικοινωνίας με τους ψηφοφόρους τους. Το Δώρο Χριστουγέννων, Πάσχα και επίδομα αδείας είναι ξεχωριστά.
6. Δικαιούνται 104 αεροπορικά εισιτήρια ετησίως δωρεάν και απεριόριστες μετακινήσεις με ΟΣΕ και ΚΤΕΛ.
7. Πολυτελές αυτοκίνητο, δωρεάν καύσιμα με επίδομα 600 ευρώ το μήνα, ένα χωροφύλακα για φρουρό, 4 κινητά τηλέφωνα τελευταίας τεχνολογίας και ένα στο σπίτι, σταθερό, όλα δωρεάν.
8. Απολαμβάνουν πλήρους ασυλίας για όποιο αδίκημα διαπράξουν κατά τη διάρκεια της θητείας τους ως βουλευτές.
9. Δεν πληρώνουν φόρο για ένα μέρος του μισθού (65000 αφορολόγητο) ή της συντάξεως.
10. Δικαιούνται γραμματειακή υποστήριξη για 4 υπαλλήλους και 1 επιστημονικό συνεργάτη. Όλους αυτούς τους πληρώνει το Δημόσιο.
11. Δικαιούνται άτοκα δάνεια ως βουλευτές και ως επαγγελματίες.
12. Δωρεάν γυμναστήριο, σάουνα, νηπιαγωγείο για τα παιδιά τους.
13. Τηλεφωνική ατέλεια.
14. Δωρεάν επισκέψεις σε αρχαιολογικούς και καλλιτεχνικούς χώρους. 15. Δωρεάν διόδια.
16. Δωρεάν εισιτήρια, ξενοδοχεία, γεύματα όταν ταξιδεύουν στο εξωτερικό ως μέλη επιτροπών κλπ...

ΟΙ ΑΜΟΙΒΕΣ ΤΟΥΣ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΕΡΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ. ΜΕΤΑΔΩΣΤΕ ΤΟ!!!..
Διαβάστε περισσότερα » »

VIDEO: Κατέγραψε την πτώση του δορυφόρου της NASA;

Η πτώση του «παροπλισμένου» δορυφόρου της NASA είναι σήμερα πρώτη είδηση σε όλα τα διεθνή ειδησεογραφικά δίκτυα.
Και ενώ ούτε η ίδια η Διαστημική Υπηρεσία δεν γνωρίζει για την ώρα που κατέπεσε ο δορυφόρος και τον αναζητά μέσω...
Twitter ο Βρετανός Paul Roberts ισχυρίζεται ότι όχι μόνο είδε τον UARS να πέφτει αλλά τον κατέγραψε και με την κάμερά του.
Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, ο Roberts ήταν ξύπνιος μέχρι αργά, καθώς η κόρη του είχε τα γενέθλιά της.
Τότε ξαφνικά είδε μια περίεργη λάμψη στον ουρανό.
Άρπαξε αμέσως την κάμερά του και κατέγραψε τις παρακάτω εικόνες:

http://www.mediagate.gr/
Διαβάστε περισσότερα » »

Έρχεται φόρος στους τόκους καταθέσεων και 2η έκτακτη εισφορά!

Την επιβολή δύο νέων εισπρακτικών μέτρων ζητά η Τρόικα από την κυβέρνηση προκειμένου να συγκεντρώσει 1 δισ. ευρώ εντός του 2011. Πρόκειται για τη φορολόγηση έως 50% των τόκων των καταθέσεων στις τράπεζες και την επιβολή νέας έκτακτης εισφοράς σε γιατρούς, μηχανικούς και δικηγόρους.

Τα δύο νέα μέτρα είναι μέρος του «Plan B» που έχει ετοιμάσει το ΔΝΤ σε συνεργασία με το οικονομικό επιτελείο, και το οποίο είναι πιθανό να ανακοινωθεί την επόμενη εβδομάδα, μετά την επιστροφή του υπουργού Οικονομικών, Ευάγγελου Βενιζέλου, από τις ΗΠΑ.

Στη σημερινό κρίσιμο ραντεβού του κ. Βενιζέλου με την επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, αναμένεται ότι θα συζητηθούν τόσο τα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση τις δύο τελευταίες εβδομάδες (μείωση συντάξεων, μείωση αφορολόγητου και τέλος ακινήτων) όσο και τα νέα εισπρακτικά μέτρα που έχει προτείνει η Τρόικα προκειμένου να συγκεντρωθεί 1 δισ. ευρώ μέχρι τα Χριστούγεννα.
Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα στο «Πρώτο Θέμα», στο Plan B περιλαμβάνονται και τα εξής δύο νέα μέτρα:
  • Αύξηση φορολογίας στους τόκους καταθέσεων στο 30% έως 50%. Σήμερα, ο φόρος στους τόκους είναι μόλις 10% ενώ σε χώρες όπως η Ελβετία και η Γερμανία είναι 30-40%. Από αυτήν την αύξηση (που μπορεί να λάβει τη μορφή νέου φόρου και να ονομαστεί φόρος διακράτησης) εκτιμάται ότι μπορεί να συγκεντρωθούν περίπου 800 εκ. έως 1 δισ. ευρώ, αφού οι συνολικές καταθέσεις στην Ελλάδα κυμαίνονται στα 190 με 200 δισ. ευρώ.
  • Επιβολή νέας έκτακτης εισφοράς σε κοινωνικές ομάδες που θεωρείται ότι έχουν φοροδοτική ικανότητα όπως γιατροί, δικηγόροι, μηχανικοί κα. Η νέα έκτακτη εισφορά θα είναι κλιμακωτή και θα αφορά όσους έχουν κάνει έναρξη επαγγέλματος πριν από το 2006. Η εισφορά δεν θα έχει καμία σχέση με το τέλος επιτηδεύματος των 300 ευρώ που αφορά όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες.
Μετά τη συνάντηση του με την κ. Λαγκάρντ, ο κ. Βενιζέλος θα συναντηθεί με τον επικεφαλής της Τρόικα, Πολ Τόμσεν για την εξειδίκευση των νέων μέτρων, τα οποία ίσως να ανακοινωθούν την Πέμπτη ή την Παρασκευή. Η απόφαση για το αν θα εφαρμοστούν και τα δύο μέτρα μαζί ή μόνο το ένα από τα δύο, καθώς και το πότε θα εφαρμοστούν (τώρα ή το Δεκέμβριο ως εφεδρεία για την 7η δόση) θα ληφθεί από την ίδια την κυβέρνηση.

iefimerida
Διαβάστε περισσότερα » »

Τα Σκόπια παραδέχονται τα ψεύτικα στοιχεία περί 1,5 εκατομμυρίου "Μακεδόνων" σε Ελλάδα και Βουλγαρία

Κορυφαίος διπλωμάτης των Σκοπίων παραδέχτηκε ότι το Υπουργείο Εξωτερικών της χώρας του δεν διαθέτει στοιχεία ότι 700.000 "Μακεδόνες" ζουν στην Ελλάδα και άλλοι 750.000 στη Βουλγαρία, και ότι δεν έχει παράσχει στον Τύπο τέτοια στοιχεία!


Ο υπουργός Εξωτερικών της πΓΔΜ Νίκολα Ποπόσκι αντέκρουσε έτσι ένα προπαγανδιστικό άρθρο που δημοσιεύθηκε τον περασμένο Αύγουστο στην εφημερίδα Dnevnik, το οποίο ανέφερε ότι 750.000 "εθνικοί Μακεδόνες" ζουν στη Βουλγαρία, 700.000 στην Ελλάδα, 120.000 στην Αλβανία, 85.000 στη Σερβία, 12.000 στο Κοσσυφοπέδιο, 15.000 στη Ρουμανία, και 315.000 στην Τουρκία! (Διαβάστε το σχετικό άρθρο μας Το παραλήρημα συνεχίζεται: Μειονότητα 700.000 "Μακεδόνων" στην Ελλάδα ισχυρίζεται το Σκοπιανό ΥΠΕΞ

Ο Ποπόσκι, ο οποίος βρέθηκε στη Σόφια στις αρχές του μήνα για να υπογράψει Μνημόνιο Συνεργασίας με τον Υπουργό Εξωτερικών της Βουλγαρίας Νικολάι Μλαντένοφ για την ένταξη της πΓΔΜ στην ΕΕ, δήλωσε ότι το ΥΠΕΞ των Σκοπίων δεν είχε παράσχει τα στοιχεία που επικαλέστηκε η εφημερίδα Dnevnik.

Υπενθυμίζουμε ότι τα στατιστικά στοιχεία που χαρακτηρίζουν παραδοσιακή προπαγάνδα της ΠΓΔΜ, δημοσιεύθηκαν σε άρθρο με τίτλο "Η απογραφή των γειτόνων έφαγε τους Μακεδόνες"

Η προπαγάνδα του Αυγούστου στην οποία επιδόθηκε ο Σκοπιανός Τύπος, ευθυγραμμίζεται απόλυτα με τις πολιτικές των Σκοπίων προς τις γειτονικές τους χώρες τα τελευταία 20 χρόνια. Πολιτικές πλήρεις εθνικισμού και προπαγάνδας που το μόνο που καταφέρνουν είναι να επιδεινώνουν ολοένα και περισσότερο τις διμερείς σχέσεις.

radioflorina
Διαβάστε περισσότερα » »

ΞΑΝΑ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ Ο ΒΛΑΝΤΙΜΙΡ ΠΟΥΤΙΝ!

Tον πρωθυπουργό της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν πρότεινε ο Ρώσος πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ ως υποψήφιο του κυβερνώντος κόμματος «Ενιαία Ρωσία» για τις προεδρικές εκλογές του ερχόμενου Μαρτίου. Ο Ρώσος πρωθυπουργός αποδέχτηκε την πρόταση.


Λίγα λεπτά νωρίτερα ο ηγέτης του κόμματος και πρωθυπουργός της χώρας είχε προτείνει τον Μεντβέντεφ ως επικεφαλής της λίστας των υποψηφίων του κυβερνώντος κόμματος στις βουλευτικές εκλογές της 4ης Δεκεμβρίου.

Μιλώντας κατά τη δεύτερη ημέρα του 12ου Συνεδρίου του κόμματος, ο κ. Πούτιν, ο οποίος ήταν επικεφαλής της λίστας στις προηγούμενες εκλογές του 2008 με την ιδιότητα του προέδρου της Ρωσίας, υποστήριξε πως πρέπει να τηρηθεί η παράδοση και επικεφαλής του κυβερνώντος κόμματος στις κοινοβουλευτικές εκλογές να είναι ο εν ενεργεία πρόεδρος της χώρας.

Όπως είπε ο Ρώσος πρωθυπουργός, από κοινού με τον πρόεδρο Μεντβέντεφ έχουν αποφασίσει εδώ και καιρό για τις μεταξύ τους σχέσεις και την πρότασή τους για τη μελλοντική διαμόρφωση του συνδυασμού τους στον ηγετικό μηχανισμό της χώρας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Πρόκειται για μια ιδιαίτερα σημαντική εξέλιξη, που είναι σίγουρο πως βάζει τις ελληνορωσικές σχέσεις σε ακόμα ίσως χειρότερη τροχιά!

Γιατί το λέμε αυτό; Ποιος να ξεχάσει τα αλήστου μνήμης...μαθήματα "πράσινης ανάπτυξης" που έκανε ο Αμερικανοεβραιοπολωνοέλληνας Τζέφρυ στον Πούτιν, όταν εκείνος του προσέφερε οικονομική βοήθεια;

Αν λοιπόν δεν αλλάξει η αμερικανόδουλη ηγεσία της χώρας, θα χάσουμε την ευκαιρία να ωφεληθούμε ΜΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ από την επαναφορά του πιστού Ορθόδοξου Χριστιανού Πούτιν στην...φυσική του θέση.
Διαβάστε περισσότερα » »

Έτσι κυβερνάνε οι ηγέτες (Κώστα, Γιώργο, Αντώνη)

Μια παλιά ιστορία, που αξίζει να ξαναθυμηθούμε. Ο Ρωσος Πρωθυπουργός Βλαντιμίρ Πούτιν έδειξε πριν από δύο ακριβώς χρόνια, πώς φέρονται οι σοβαρές κυβερνήσεις σε......
πανίσχυρους οικονομικούς παράγοντες. Πηγαίνοντας στην επαρχιακή πόλη Πικάλυοβο, λίγο πιό έξω από την Αγία Πετρούπολη συνάντησε τους ιδιοκτήτες τριών τοπικών εργοστασίων που είχαν καθυστερήσει να πληρώσουν τους..


μισθούς των εργατών τους. Ανάμεσά τους ο πανίσχυρος Ρώσος ολιγάρχης των μεταλλευμάτων Ολεγκ Ντεριπάσκα.... (έχει τα λεφτά του Κόκκαλη, του Κοντομηνά και του Μπόμπολα μαζί επί 1.000 !)
Ο Πούτιν διχως πολλές αποστροφές τους τόνισε πως η ημέρα εκείνη αποτελούσε την τελευταία προθεσμία πληρωμής των υποχρεώσεων των εταιριών προς τους εργαζόμενους. Εφ΄όσον και το κράτος είχε ήδη εκπληρώσει τις δικές του υποχρεώσεις και είχε εξασφαλίσει την αγορά των προιόντων τους. Πετώντας, μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες, ένα στυλό στο τραπέζι που καθόταν ο πανίσχυτος ολιγάρχης ο Πούτιν "τον διέταξε" αμέσως να υπογράψει. Δείτε το στιγμιότυπο, είναι φοβερό. Διαφορετικά η κυβέρνηση, όπως τόνισε, θα ακολουθούσε διαφορετική πορεία.

"Δεν μπορω να καταλάβω" τόνισε ο Ρώσος Πρωθυπουργός "γιατί μετατρέψατε χιλιάδες ανθρώπους ομήρους των φιλοδοξιών σας η της έλλειψης επαγγελματισμού από μέρους σας - η ίσως και θύματα της απληστίας σας". Μπροστά στις κάμερες των τηλεοράσεων ο Πούτιν τους καυτηρίασε, "Γιατί τρέχατε σαν κατσαρίδες να κρυφτείτε λίγο πριν έλθω, εντελώς ανίκανοι να πάρετε κάποιες λογικές αποφάσεις;"Αυτό είναι ένα δείγμα του πως ακριβώς μιά σοβαρή κυβέρνηση αντιμετωπίζει τους λεγόμενους νταβατζήδες. Κάθε σύγκριση με άλλες γνωστές περιπτώσεις αποδεκτή.
ΔΕΙΤΕ ΣΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ "ΚΑΘΟΜΑΙ ΣΟΥΖΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ":




 taxalia
Διαβάστε περισσότερα » »

Αδειασε τα ταμεία του ΚΕΠΕΠ (Κέντρο Προστασίας Παιδιών) Καρδίτσας

Η υπάλληλος του Κέντρου Προστασίας Παιδιών που καταχράστηκε τεράστια ποσά προδόθηκε από την προτίμησή της στα ακριβά ακίνητα και στην υπερπολυτελή ζωή. Αδειασε τα ταμεία του ΚΕΠΕΠ (Κέντρο Προστασίας Παιδιών) Καρδίτσας και επένδυσε τα υπεξαιρεμένα χρήματα σε ακίνητα στην Καρδίτσα και στη Χαλκιδική, αλλά και σε σκάφος αναψυχής.

Η πολυτελής ζωή της υπαλλήλου δεν προβλημάτισε κανέναν από τη διοίκηση του ιδρύματος και χρειάστηκε ένα τυχαίο περιστατικό για να αποκαλυφθεί η μεγάλη απάτη με την υπεξαίρεση τεράστιων χρηματικών ποσών από τις εισφορές των ταμείων για τα παιδιά με ειδικές ανάγκες.
Ο αρχικός έλεγχος του Σώματος Επιθεωρητών Υγείας έδειξε πως η υπάλληλος καταχράστηκε 1.300.000 ευρώ, σήμερα το ποσό έφτασε στα 4.500.000 ευρώ και ο έλεγχος συνεχίζεται.
Η πρώην -πλέον- υπάλληλος καταδικάστηκε τις προηγούμενες μέρες από το Τριμελές Κακουργιοδικείο Λάρισας σε φυλάκιση 24 χρόνων για υπεξαίρεση ποσού ιδιαίτερα μεγάλης αξίας και πλαστογραφία κατ' εξακολούθηση, ενώ είναι χαρακτηριστικό πως δεν εμφανίστηκε κανένας μάρτυρας υπεράσπισής της στο δικαστήριο.
Στη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας οι ελεγκτές ανέφεραν πως συνεχίζουν την έρευνά τους και μέχρι σήμερα το ποσό του λείπει από τα ταμεία του ιδρύματος είναι 4,5 εκατ. ευρώ, χωρίς να αποκλείεται να αυξηθεί και άλλο.
Σημειώνεται ότι η υπόθεση εξετάστηκε μόνο για το 1.300.000 ευρώ, καθώς υπήρχε κίνδυνος συμπλήρωσης του 18μηνου και αποφυλάκισης της κατηγορουμένης, η οποία μετά τη δίκη, επέστρεψε στις φυλακές Κορυδαλλού.
Το επόμενο διάστημα θα γίνουν και άλλες δίκες για την υπεξαίρεση δωρεών και για τη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες. Ηδη ωστόσο έχουν δεσμευτεί όλα τα περιουσιακά στοιχεία της ίδιας και της οικογένειάς της, μεταξύ των οποίων ακίνητα σε Καρδίτσα και Χαλκιδική, ένα σκάφος, αλλά και καταθέσεις.
Το μεγάλο σκάνδαλο ξέσπασε στο ΚΕΠΕΠ Καρδίτσας τον Σεπτέμβριο του 2009 όταν η διευθύντρια ανακάλυψε πως μια επιταγή 30.000 ευρώ δεν είχε κατατεθεί στο λογαριασμό του ιδρύματος.
Η συγκεκριμένη υπάλληλος δήλωσε πως τα χρήματα θα κατατεθούν την επόμενη μέρα και η διοίκηση αποφάσισε να ξεκινήσει εξονυχιστικό έλεγχο, ζητώντας και τη συνδρομή ελεγκτών του Σώματος Επιθεωρητών Υγείας του υπουργείου Υγείας. Ο έλεγχος αφορούσε αρχικά τα έτη 2003-2009 και στη συνέχεια επεκτάθηκε από το 1990 ως το 2009. Η υπεξαίρεση γινόταν σε τακτικά χρονικά διαστήματα και αφορούσε την είσπραξη των ποσών που έστελναν τα ασφαλιστικά ταμεία (ΙΚΑ, ΟΓΑ, ΤΕΒΕ-τότε, ΤΥΔΚΥ, κ.ά.) για την περίθαλψη και τα νοσήλια των παιδιών.
Διαβάστε περισσότερα » »

Στον Ειρηνικό κατέπεσε ο δορυφόρος

Στον Ειρηνικό κατέπεσε ο δορυφόροςΣτον Ειρηνικό κατέληξε πιθανότατα ο έξι τόνων δορυφόρος της NASA που μπήκε στην γήινη ατμόσφαιρα τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Ωστόσο οι αμερικανοί αξιωματούχοι, 8 ώρες μετά την συντριβή του δεν έχουν ακόμη ανακοινώσει το ακριβές σημείο της πτώσης του.
Ο δορυφόρος που είχε μέγεθος λεωφορείου, διείσδυσε στην ατμόσφαιρα της γης πάνω από τον Ειρηνικό ωκεανό σύμφωνα με τη NASA και την αμερικανική Πολεμική Αεροπορία, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τα συντρίμμια του έπεσαν εξ ολοκλήρου στο νερό.
Η αδυναμία επακριβούς εντοπισμού του σημείου συντριβής οφείλεται στο ότι ο δορυφόρος είναι ηλικίας 20 ετών και είχε κατασκευαστεί με τα τότε πρωτόκολλα ασφάλειας, γεγονός που σημαίνει ότι η NASA δεν μπορούσε να υπολογίσει ούτε πότε ακριβώς θα εισερχόταν στη Γη, ούτε την πορεία που θα διαγράψει.
Την Πέμπτη, οι ιταλικές αρχές είχαν συμβουλεύσει τους κατοίκους πέντε επαρχιών στον βορρά να προτιμήσουν να παραμείνουν εντός των σπιτιών τους, επισημαίνοντας είναι πιο ασφαλείς στα κτίρια από την ύπαιθρο και κυρίως στους χαμηλότερους ορόφους..

Οι πιθανότητες να πληγεί η Ιταλία (αρχικά 1,5%) αναθεωρήθηκαν και οι αξιωματούχοι ξαναέβαλαν τη βόρεια Αμερική στις πιθανές περιοχές πτώσης του δορυφόρου.

Το μεγαλύτερο μέρος του δορυφόρου αναμένεται ότι έχει καεί κατά την είσοδό του στην ατμόσφαιρα, αλλά λόγω του μεγέθους του, ορισμένα τμήματα υπολογίζεται ότι έφτασαν στην επιφάνεια της γης.

Διαβάστε περισσότερα » »

Έρχεται το ηλιακό ποδήλατο και... είναι ελληνικό!

Φωτοβολταϊκό ποδήλατο σε ένα χρόνο στην αγορά 
Ένα πρωτοποριακό ποδήλατο που αξιοποιεί την ηλιακή ενέργεια παρουσίασε χθες στην Κοζάνη ο επιστημονικός υπεύθυνος του Κέντρου Τεχνολογικής Έρευνας Δυτικής Μακεδονίας, καθηγητής Βασ. Κικής.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Ελευθεροτυπίας, το ηλιακό ποδήλατο βρίσκεται σε πιλοτικό στάδιο εφαρμογής και αυτή την περίοδο γίνεται προσπάθεια να ενσωματωθεί το βέλτιστο επίπεδο το φωτοβολταϊκό πάνελ που θα προσφέρει την απαραίτητη ηλεκτρική ισχύ στον αναβάτη για τις δύσκολες ανηφόρες.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, το ηλεκτρικό ποδήλατο, που αναμένεται να κυκλοφορήσει στην αγορά σε ένα χρόνο, διαθέτει κινητήρα 250 W, μπαταρία 37 Volt και ηλιακό πάνελ που θα έχει τη μορφή προστατευτικού καλύμματος.

«Συνεργαζόμαστε με Γερμανούς, Ελβετούς και Κινέζους στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος «Ευφυής» και η δική μας ιδέα σε αυτή την πολυεθνική επιστημονική ομάδα ήταν να προσθέσουμε στο ποδήλατο το φωτοβολταϊκό πάνελ», δήλωσε ο κ. Κικής.
Διαβάστε περισσότερα » »

Τι είπε ο Γκρούεφσκι στην 66η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ

Γκρούεφσκι: Ξέρουμε ποιοι είμαστε…

Νέα Υόρκη.

«Ξέρουμε ποιοι είμαστε και που ζούμε. Είμαστε ΄Μακεδόνες’, μιλάμε ‘μακεδονικά’ και η χώρα μας ονομάζεται ‘Μακεδονία’», ανέφερε ο Γκρούεφσκι στην ομιλία του, σήμερα (χθες) στην 66η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, σύμφωνα με δημοσίευμα του επίσημου πρακτορείου των Σκοπίων.

Ο πρωθυπουργός της FYROM είπε χαρακτηριστικά « Δεν θέλουμε να βρισκόμαστε  σε μια θέση  όπου το όνομα και η ταυτότητά μας να αμφισβητούνται  από μια χώρα, χωρίς να μας έχει ρωτήσει».


Σύμφωνα με τον Γκρούεφσκι η πραγματικότητα είναι συχνά, παγερή, σκληρή και βάναυση και “αυτή είναι από το νότιο γείτονά μας που αντιτίθεται με το όνομα και την ταυτότητά μας. Και εκτός του ότι έχει δημιουργεί μια διαφορά στο όνομα είναι μια μοναδική παγκόσμια  περίπτωση όπου μια  χώρα (η Ελλάδα)  να διεκδικεί να έχει μονοπώλιο δύο ονόματα( Μακεδονία και Ελλάδα) ή να μας πείσει ότι δεν είμαστε αυτό που αισθανόμαστε.

« Αναλογιστείτε σε ποια δεινή κατάσταση βρίσκονται οι συμπολίτες μου που τους έχει μπλοκαριστεί κάθε προοπτική ανάπτυξης, λόγω των αποκλεισμών που τίθενται από το γείτονά στην ένταξη μας στους ευρωατλαντικούς θεσμούς, μόνο και μόνο επειδή είμαστε  όπως αισθανόμαστε.

Παρακαλώ, για μια στιγμή, για να αντιληφθείτε τη θέση μας, προσπαθήστε να σκεφτείτε πως θα νοιώθατε αν κάποιος σας ζητούσε να μην είστε Γερμανοί, Βρετανοί, Αμερικάνοι,  Ρώσοι, Κινέζοι, Νιγηριανοί, Αργεντινοί κλπ. Απλώς αναρωτηθείτε γιατί υποστηρίζουμε να είμαστε αυτό που είμαστε, χωρίς να προσβάλλουμε κανέναν, χωρίς να προκαλούμε  βλάβη σε κανέναν, με κατανόηση, με ανεκτικότητα και σεβασμό στους γείτονές μας, στους φίλους μας, σε όλους εσάς, αλλά και σε σχέση με τον γείτονά μας που έχουμε αυτήν τη διαφορά κατανοούμε τους φόβους του και δεν έχουμε καμία αξίωση να μονοπωλήσουμε το όρο Μακεδονία», δήλωσε ο Γκρούεφσκι.

Πιο κάτω θα τονίσει ότι  η ‘Μακεδονία’ έχει ένα μεγάλο χαρακτηριστικό γνώρισμα το οποίο κληρονόμησε εδώ και χιλιάδες χρόνια:
 « Έχουμε ως κληρονομιά από την αρχαιότητα να είμαστε οι θεματοφύλακες του κοσμοπολιτισμού και της λειτουργικής ιδέας της πολυπολιτισμικότητας. Με την πάροδο των αιώνων, ζούσαν στη χώρα μου, διαφορετικές κουλτούρες, θρησκείες και έθνη. Προσπαθούμε να τα ενσωματώσουμε χωρίς να αλλοιώσουμε ή αν αφομοιώσουμε την κυρίαρχη κουλτούρα τους. Είμαστε υπερήφανοι  για την διαφορετικότητα και τον πλούτο της».

Αναφερόμενος ότι ο λαός του δεν διακατέχεται από σωβινισμό θα τονίσει:

«Ο σωβινισμός δεν ήταν ποτέ κυρίαρχος και αναγνωρισμένος από το λαό μας. Οι αλλαγές στο Σύνταγμα το 1993 και η αλλαγή της σημαίας μας,  έδειξαν την καλή μας θέληση. Αλλά η ευθύνη και η ωριμότητά μας δεν θα έπρεπε να γίνει αντιληπτή ως αδυναμία ή να υποβαλλόμαστε  σε συνεχείς καταχρήσεις από οποιονδήποτε γιατί από την άλλη πλευρά δεν πρέπει να ξεχνάμε την αξιοπρέπεια και την υπερηφάνεια», είπε ο πρωθυπουργός των Σκοπίων.
Διαβάστε περισσότερα » »

Gazeta Tema: «Όταν η Γερμανία ήταν στη θέση της Ελλάδας και παρακαλούσε για βοήθεια! »

Αλλά πολλοί Γερμανοί μπορεί να έχουν ξεχάσει ή δεν γνωρίζουν ότι μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο η Γερμανία είχε παρακαλέσει την Ελλάδα για παροχή οικονομικής βοήθειας.

Πως η Ελλάδα  βοήθησε στο γερμανικό θαύμα


Λονδίνο 1953: Η Γερμανία έχει επαφές με 22 χώρες. Η γερμανική αντιπροσωπεία προτρέπει τους εταίρους να της ελαφρύνουν το χρέος. Σημαντικό στην περίπτωση ήταν το Σχέδιο Μάρσαλ.  Τότε υπήρχε τεράστια πίεση στη Γερμανία και από τις αποζημιώσεις της  για επανορθώσεις  των πολεμικών αβαριών που είχε προκαλέσει από τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.
Η Γερμανία παρακαλούσε, τότε,  να την βοηθήσουν 22 χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, η οποία έσβησε με ευκολία το ήμισυ του χρέους της.
Για την τότε νεοσύστατη Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας, ήταν μια μεγάλη βοήθεια, λέει ο Jurgen Kaiser,από την Ένωση της Πρωτοβουλίας για το Χρέος, σε σχετική επέτειο.

Το γερμανικό θαύμα δεν θα είχε γίνει

Η Γερμανία ευνοήθηκε από την απαλοιφή του χρέους,και έμεινε με ένα πολύ χαμηλότερο από αυτό το οποίο οφείλουν οι αναπτυσσόμενες χώρες ή το  σημερινό χρέος της Ελλάδας.
 Έτσι, θα πρέπει να τονίσουμε  ότι η ελάφρυνση του χρέους, αν δεν ήταν ο μοναδικός λόγος για το οικονομικό θαύμα της Γερμανίας, τουλάχιστον δεν θα είχε συμβεί  ή  θα μπορούσε να συμβεί πολύ αργότερα.
Η γερμανική οικονομία αναπτύχθηκε ραγδαία μετά το 1953. Σε δέκα χρόνια διπλασίασε το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν της. Η Γερμανία δεν ήταν ποτέ τόσο μεγάλη, με τόση οικονομική ανάπτυξη, όπως  έγινε μετά τη Συμφωνία του Γερμανικού Χρέους του Λονδίνου.

Διαβάστε περισσότερα » »

Σάββατο, 24 Σεπτεμβρίου 2011Οι πανίσχυροι μαγνήτες..."Ζεν"!!! (VIDEO)

Δείτε τι μπορεί να κάνει κανείς με τους πανίσχυρους μικροσκοπικούς μαγνήτες Ζεν.
Διαβάστε περισσότερα » »

11 χρονών Ελληνόπουλο και πετάει με αλεξίπτωτο πλαγιάς!!!(video)

Ο Δημήτρης Σμύρης 11 χρονών στην πρώτη του ψηλή πτήση απο τον Κιθαιρώνα!
Dimitris Smiris 11 years old in the first flight from the mountain Kitheron - Greece
Το βίντεο είναι του Άρη Κολιάκου.

Δημήτρη σου ευχόμαστε να πετάς πάντα ψηλά και μακρυά με ασφάλεια. Να έχεις πάντοτε καλές προσγειώσεις!!! 

Διαβάστε περισσότερα » »

O Bενιζέλος πτώχευσε τους Έλληνες και ο Σόϊμπλε την Ελλάδα, με δηλώσεις του...

Διαβάστε περισσότερα » »

Μας θέλουν με το στανιό στο Ευρώ..... Για να μας εξουσιάζουν...

Σόιμπλε: "Η παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη θα πρέπει να επιτευχθεί με οποιοδήποτε κόστος, επειδή η Αθήνα και η Ελλάδα αποτελούν και ιστορικά βασικό συστατικό στοιχείο της Ευρώπης».

Aπόσπασμα από την Deutsche Welle

Με νύχια και με δόντια προσπαθεί ο Γερμανός να μας κρατήσει μέσα στην ευρωζώνη.... επειδή μας "αγαπάει"....
Μέγιστη υποκρισία.

Οι Γερμανοί τα τελευταία δώδεκα χρόνια έχουν βάλει σε εφαρμογή το τελευταίο μέρος του σχεδιού τους να επικρατήσουν στην Ευρώπη.... δια παντός...
Κάτι που δεν πετυχαν με στρατιωτικά μέσα πριν από 70 χρόνια....

Η πρώτη τους κίνηση ήταν να δημιουργήσουν την τότε ΕΟΚ (Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα) και....
αργότερα Ευρωπαϊκή Ενωση.
Μετά την ένωση των 2 Γερμανιών το έθνος τους αισθάνθηκε αρκετά δυνατό για να προχωρήσει ένα ακόμα βήμα.... Στην δημιουργία της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Το προτελευταίο στάδιο πριν τις Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης. Μιας Ενωμένης Ευρώπης υπό τον απόλυτο έλεγχο της πιο εύρωστης οικονομίας. Της Γερμανικής.

Στα πλαίσια αυτά δημιούργησαν πριν από 12 χρόνια το ΕΥΡΩ. Ενα πανευρωπαϊκό νόμισμα πάνω στα πρότυπα του Γερμανικού Μάρκου. Ενα νόμισμα που από την αρχή γνώριζαν ότι για τις αδύνατες οικονομίες όπως π.χ. η Ελληνική, η Πορτογαλική η Ιρλανδική και φυσικά ακολουθούν με σειρά και οι υπόλοιπες, θα αποτελούσε ταφόπλακα της εθνικής τους ανεξαρτησίας και την πλήρη οικονομική, και όχι μόνο, εξάρτησή τους από την Γερμανία.
Και το σημαντικότερο. Οι χώρες αυτές θα παρέδιδαν την εθνικής τους κυριαρχία στην Γερμανία, χωρίς καν να χρειαστεί να υποστείλουν τις σημαίες τους από τα κράτη τους!!!!

Το Ευρώ φτιάχθηκε από την αρχή με τέτοιο τρόπο ώστε να προκαλέσει τεράστιες δονήσεις στις τοπικές εθνικές οικονομίες.... και τα κατάφερε.
Οι Ελληνες είδαν ξαφνικά τις τσέπες τους να αδειάζουν από τις δραχμές και να μισογεμίζουν από το συναλλαγματικής μορφής, νόμισμα του Ευρώ.

Η κατασκευή του ήταν από την αρχή τετοια ώστε να προκαλέσει ψευτοπαροξυσμό καταναλωτισμού στις χώρες που το υιοθετούσαν. Τα τεραστίου αξίας κέρματα του ενός και των δύο Ευρώ και το μηδαμινού (για πονηρούς ψυχολογικούς λόγους) μεγέθους (αλλά τεραστίου επίσης αξίας) πεντόευρω, δημιούργησαν ένα ανευ προηγουμένου αλαλούμ....
Φανταστείτε ότι μόλις λίγα χρόνια μετά την υιοθέτησή του, η Κύπρος (μια οικονομία από τις δυνατότερες της Ευρώπης, αφού η κυπριακή λίρα ήταν πολλαπλάσια δυνατότερη από το ευρώ) βρέθηκε να έχει ανάγκη δανεισμού!!!!

Στην Ελλάδα βέβαια τα συμπτώματα ήταν ολέθρια....

Την ίδια εποχή η Γερμανία φαίνεται να έχει μια τρομακτικής δύναμης οικονομία και μια ανάπτυξη χωρίς προηγούμενο...
Τυχαίο;
Ενώ σχεδόν όλες οι υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Ενωσης βρίσκονται στις Βρυξέλλες, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, δηλαδή ο οργανισμός που ελέγχει το ευρώ, βρίσκεται στην Γερμανία (Φρανκφούρτη)... κι άλλο τυχαίο;

Και τι κάνει λοιπόν η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα;
Οτι μπορεί για να βοηθήσει την Γερμανία να ισχυροποιήσει την θέση της στην Ευρώπη.
Εδωσε εντολή να κυκλοφορήσει, σε φυσική μορφή, το Ευρώ σε ολόκληρη την ευρωζώνη. Καθόρισε τα ποσά που θα λάβει η κάθε χώρα ώστε να διακινηθούν στο εσωτερικό της τα ευρώ. Εδωσε τις σχετικές οδηγίες προς όλες τις εθνικές κυβερνήσεις ώστε να "κόψουν" στα νομισματοκοπεία τους, ευρώ. Και ελέγχει έκτοτε την κίνηση του ευρώ εντός της ευρωζώνης.

Φυσικά όπως όλοι καταλαβαίνουμε ένα τεράστιο και ουσιαστικό μέρος της εθνικής κυριαρχίας των κρατών (και της Ελλάδας) εκχωρήθηκε στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) δηλαδή στην Ευρωπαϊκή Ενωση, δηλαδή στον πιο δυνατό εταίρο, στην Γερμανία....

Εκτοτε ποιά είναι η πολιτική της ΕΚΤ; Ποιά άλλη; Να καταστρέψει τις οικονομίες των χωρών της ευρωζώνης (με την σειρά από τις πιο αδύνατες βλ. Ελλάδα, Πορτογαλία, Ιρλανδία ..εως τις πιο δυνατές Ισπανία, Ιταλία και Γαλλία...) προς όφελος της Γερμανίας.

Φυσικά οι χώρες που δεν βρίσκονται στην Ευρωζώνη και ούτε και επιθυμούν να μπουν (γιατί γνωρίζουν πολύ καλά το παιχνίδι των Γερμανών) όπως π.χ. η Βρετανία και η Δανία δεν αναφέρονται πουθενά στις προβληματικές οικονομίες..... Τυχαίο;

Ας δούμε λοιπόν τι πέτυχαν οι Γερμανοί τα χρόνια αυτά.
Η βαριά τους βιομηχανία, ήταν επόμενο κι έγινε, επικράτησε απέναντι σε κάθε ανταγωνιστή.
Αρχισαν να πουλάνε τα βιομηχανικά τους προιόντα σε ολόκληρη την Ευρώπη και να μαζεύουν μέσω του ισοζυγίου εισαγωγών-εξαγωγών τα ευρώ στην χωρα τους.
Η μικρή μας Ελλάδα πουλούσε ντομάτες, αγγουράκια και τουρισμό στους Γερμανούς κι αγόραζε από αυτούς υποβρύχια (που γέρνουν), αυτοκίνητα, κουζίνες, πλυντήρια, ψυγεία και κάθε είδους βιομηχανικά προϊόντα.... (θυμηθείτε και τις μίζες της Siemens)
Αποτέλεσμα μέσα σε δέκα χρόνια όλο το ευρώ να μετακομίσει στην Γερμανία.....

Χρόνο με τον χρόνο, η διαφορές τον μηδαμινών φτωχών εξαγωγών μας με τις υπέρογκες πανάκριβες εισαγωγές μας από την Γερμανία, πρωτίστως, αλλά κι από τις άλλες βιομηχανικά ανεπτυγμένες χώρες μέσα σε ένα κλίμα εθνικής ύπνωσης και άκρατου καταναλωτισμού που τροφοδοτούσαν οι προδοτικές κυβερνήσεις που ήξεραν πολύ καλά που βαδίζουμε, (μην ξεχνάτε και την δήλωση της Μπενάκη στον Παπούλια το 2005 "περί συρρίκνωσης της εθνικής μας κυριαρχίας"), οδήγησαν στην σημερινή κατάσταση.

Το κόλπο λοιπόν των Γερμανών θα μπορούσε να πιάσει, αλλά χρειαζόταν μια ακόμα παράμετρος.

Ολοι ξέρουμε ότι οι ΗΠΑ όταν δυσκολεύονται οικονομικώς κόβουν νέα δολλάρια και ρίχνουν στην αγορά εκατομμύρια από το νόμισμά τους. Πράγμα που ναι μεν, υποτιμά το δολάριο, αλλά κάνει τα αμερικανικά προϊόντα ανταγωνιστικά και δίνει δυνατή ώθηση στις εξαγωγές τους.... Ετσι διατηρείται εύρωστη συνεχώς η οικονομία τους.... (Κι ο Ομπάμα τολμά να πεί, παρά τα υπέρογκα χρέη των ΗΠΑ, ότι θα παραμείνουν για πάντα μια οικονομία ΑΑΑ).

Κάπως έτσι αντιδρούσε και, επί δραχμής, η Ελλάδα. Στις δυσκολίες έκανε μια υποτίμηση και έκοβε δραχμές με αποτέλεσμα να σώζεται, η ήδη προβληματική, οικονομία της. Αυτο φυσικά όταν είχαμε την εθνική μας κυριαρχία και η εκάστοτε κυβέρνηση όριζε τις τύχες τις χώρας.
Φυσικά οι μισθοί αναπροσαρμόζονταν (με την γνωστή στους παλιότερους ΑΤΑ-Αυτόματη Τιμαριθμική Αναπροσαρμογή) και η υποτίμηση δυνάμωνε τα ελληνικά προϊόντα καθώς γίνονταν φθηνότερα για τους ξένους που τα προτιμούσαν.

Οι Γερμανοί φυσικά αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά. Και κάνουν αυτό ακριβώς που πρέπει εδώ και 12 χρόνια. ΔΕΝ αφήνουν την ΕΚΤ να υποτιμήσει το Ευρω και να κόψει νέο χρήμα, σώζοντας τις αδύνατες οικονομίες.

Με ένα απλό παράδειγμα θα καταλάβουμε τι σημαίνει αυτό.

Ας υποθέσουμε λοιπόν ότι όταν βγήκε στην κυκλοφορία το ευρώ η Γερμανία (που μπήκε από τις πρώτες) "έκοψε" 1 τρις ευρώ (αντικαθιστώντας το μάρκο) για να κινηθεί η οικονομία της και η Ελλάδα όταν εισχώρησε στην ευρωζώνη το 2002, "έκοψε" 250 δισεκατομμύρια ευρώ για τον ίδιο λόγο.

Στα επόμενα χρόνια η Ελλάδα, με το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου που προείπαμε, δηλαδή με το να εξάγει ψίχουλα και να εισάγει από υποβρύχια μέχρι καρφίτσες, την ίδια ώρα που τεράστιες Γερμανικές εμπορικές εταιρείες κατέκλυσαν την χώρα, άρχισε η αφαίμαξη του ευρώ προς την Γερμανία και τις άλλες χώρες.... Η ναυτιλία και ο τουρισμός μας, προσπάθησαν να απαλύνουν λίγο την κατάσταση αλλά δεν κατάφεραν παρά να επιβραδύνουν κατά έλαχιστα χρόνια, την κατάρρευση....
Οσον αφορά τα ευρωπαϊκά προγράμματα χρηματοδότησης που η Ελλάδα κι οι άλλες φτωχές χώρες του Νότου λάμβαναν τα προηγούμενα χρόνια δεν ήταν τίποτα άλλο παρά τάϊσμα των πολιτικών από την Ε.Ε. για να μην μιλούν και ο λαός να μένει κοιμισμένος με το γελοίο επιχείρημα ότι η Ε.Ε. "μας αγαπάει και θέλει το καλό μας"....

Κι ερχόμαστε στο σήμερα....

Οι Γερμανοί μάζεψαν το ευρώ και όπως ήταν επόμενο μόλις εμείς αρχίσαμε να εκλιπαρούμε για δάνεια, μας το επέστρεψαν (κάνοντας και τους δύσκολους κι απαιτώντας θυσίες από τον λαό). Κι έτσι σήμερα η Γερμανία γνωρίζει μια εξωφρενική ανάπτυξη έχοντας στην κατοχή της όλο το χρήμα. Ολόκληρο τον πλούτο της ευρωζώνης. Και κάθε μέρα που περνάει μάζευει κι άλλο.... και η δύστυχη Ελλάδα καταστρέφεται, μέρα με την μέρα, κρεμασμένη εξαιτίας των προδοτών κυβερνώντων από τα χείλη της Μέρκελ και του Σόϊμπλε....

Εδώ λοιπόν έρχονται οι ευθύνες των προδοτών "ελλήνων" πολιτικών.
Σιγοντάρουν με κάθε τρόπο την επιχειρηματολογία του Γερμανού προδίδοντας τα ελληνικά εθνικά συμφέροντα και οδηγώντας των λαό μας στην εξαθλίωση....

Ο Γερμανός όπως είναι φυσικό δεν θέλει με κανέναν τρόπο να βγούμε από την Ευρωζώνη αφού αυτό θα σημάνει αυτομάτως 2 πράγματα. Πρώτον ανάκτηση της εθνικής μας κυριαρχίας, καθώς με την επαναφορά της δραχμής και την άμεση υποτίμησή της, θα ξεκινήσει να κινείται και πάλι η οικονομία μας αφού νέο χρήμα θα πέσει στην αγορά...
Και δεύτερον το παράδειγμά μας μπορεί να ακολουθήσουν κι άλλες χώρες....

Το πιο εφιαλτικό σενάριο αυτή την στιγμή για τους Γερμανούς είναι μια έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη που θα συνοδευτεί (όπως ξέρουν πολύ καλά) από οικονομική ανάπτυξη.
Δηλαδή το όνειρό τους για κυριαρχία στην ευρωπαϊκή ήπειρο πάει περίπατο.

Η πλάκα έιναι ότι αφού πρώτα σπέρνουν την παραφιλολογία τους, ότι η εξοδος από το Ευρώ σημαίνει καταστροφή για την Ελλάδα, μετά μας απειλούν κι από πάνω ότι αν αποτύχουμε θα μας πετάξουν έξω από την ευρωζώνη!!!!! Υποκριτές....

Εχουν βάλει λοιπόν τους προδότες πολιτικούς και τα ξεπουλημένα ΜΜΕ να μας πείσουν ότι η έξοδος από το ευρώ θα σημάνει το τέλος μας....

Ναι το χρέος μας μπορεί να διπλασιαστεί λόγω της υποτίμησης (αλλά μήπως και τωρα δεν υπάρχουν χώρες με πολύ μεγαλύτερο χρεός από το δικο μας;). Ναι οι πρώτες μέρες μπορεί να έιναι δύσκολες.
Ομως πρέπει να γνωρίζουμε όλοι ότι η ανάκαμψη θα έρθει και μάλιστα πολύ σύντομα.
Οι μισθοί και οι συντάξεις με μια τιμαριθμική αναπροσαρμογή θα σωθούν στο μεγαλύτερο μέρος τους και θα μπουν οι βάσεις και για αυξήσεις.

Το βρωμερό χνώτο των δανειστών μας θα φύγει από τον σβέρκο μας μια και καλή...
Οι απειλές τους δεν θα έχουν αντίκρυσμα... Και μπορεί και να σταματήσουν όταν τους διαβεβαιωσουμε ότι τα χρεή μας θα τα αποπληρώσουμε από την στιγμή που θα έρθει η ανάπτυξη. (Αυτο προσωπικά πιστευω ότι πρέπει να το επανεξέτασει μια πατριωτική κυβέρνηση, δηλαδή το εάν οφείλουμε να αποπληρώσουμε τα τοκογλυφικά δάνεια των τελευταίων 2 ετών αφού εννοέιται ότι θα ακυρώσει τα προδοτικά Μνημόνια Ι και ΙΙ).

Οι Ελληνες θα νοιώσουν λίγο πιο σίγουροι καθως θα δουν επιτέλους μια πράξη εθνικής αξιοπρέπειας και ανάκτησης της εθνικής τους κυριαρχίας και μια ακτίνα φωτός για το μέλλον των παιδιών τους.

Κλείνοντας φίλοι μου θα ήθελα να σκεφτείτε μόνο ένα πράγμα.
Πως γίνεται π.χ. μια τριτοκοσμική οικονομία σαν της Βουλγαρίας, που επί χρόνια βρισκόταν σε μεγάλη απόσταση πίσω μας. Χωρίς τουρισμό, χωρίς ναυτιλία. Με μισθούς και συντάξεις πείνας για τα ελληνικά δεδομένα. Με χιλιάδες μετανάστες προς την Ελλάδα αλλά και προς τις άλλες Ευρωπαϊκές χώρες, σήμερα να μην αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα;

Δεν ισχυρίζονται οι κρατούντες ότι η κρίση έιναι διεθνής; Για την Βουλγαρία αυτό δεν ισχύει;
Γιατί η οικονομία της αντέχει όταν η δική μας καταρρέει; Ποιά είναι η μεγάλη διαφορά των δύο κρατών; Μηπως δεν είμαστε κι οι δύο μέλη της Ε.Ε.; Μήπως δεν ανήκουμε κι οι δύο στις χώρες που δεν έχουν βαριά βιομηχανία; Κι αν στην Βουλγαρία υπάρχουν κάποιες μικρές βιομηχανικές υποδομές, μήπως κι εμείς δεν έχουμε και υποδομές και την παντοδύναμη ναυτιλία μας; (που τελευταία οι μεγαλύτεροι προδότες της νεότερης και ίσως και της παλαιότερης ελληνικής ιστορίας αποφάσισαν ότι πρέπει να υποβαθμιστεί σε υφυπουργείο!!!!!)
Αρα ποιά είναι η σημαντική διαφορά των δύο οικονομιών;
ΤΟ ΕΥΡΩ.

Αδέρφια,
Κάθε μέρα που παραμένουμε στο Ευρώ η εθνική καταστροφή μας είναι πιο κοντά.
Μην αυταπατάσθε η μανία των δανειστών μας, Γερμανών, να μείνουμε στην Ευρωζώνη είναι τόση, που τολμούν να πουν πως ακόμα κι αν χρεοκοπήσουμε αυτό θα πρέπει να γίνει εντός του Ευρώ!!!!!

Για όσους διαβάζοντας το άρθρο μου αυτό ξέχασαν την αρχή του η οποία και περικλείει όλη την ουσία του οικονομικού ολέθρου για την πατρίδα μας σας την παραθέτω ξανά:

Σόιμπλε: "Η παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη θα πρέπει να επιτευχθεί με οποιοδήποτε κόστος, επειδή η Αθήνα και η Ελλάδα αποτελούν και ιστορικά βασικό συστατικό στοιχείο της Ευρώπης».

Γιατί αν βγούμε κ. Σόϊμπλε θα πάψουμε να αποτελούμε;
Διαβάστε περισσότερα » »

ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΚΥΛΟΠΑΣΟΚΟΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΠΟΥ ΣΕΡΝΕΙ ΤΟΥΣ ΒΑΤΡΑΧΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ ΚΑΙ...ΦΤΥΣΤΕ ΤΟΝ !

Πρόκειται για τον Θανάση Τάρτη, βρωμερό κομματόσκυλο και στέλεχος του Πασοκ Χαλκίδας, με καταγωγή από χωριό του Κιλκίς-ορμητήριο Κομιτατζήδων και δοσιλόγων στο παρελθόν, όπως αποκαλύπτει ο "Στόχος".

Η συμμετοχή του στη δίκη των Ο.Υ.Κ καταδεικνύει πως ΕΠΙΣΗΜΑ οι γραικύλοι πρασινοφρουροί επιζητούν την καταδίκη τους: Δεν είναι λοιπόν ο Δημητράς μπροστάρης-εκείνος ως πρακτορίσκος απλά κάνει ό,τι του πουν τα αφεντικά του-αλλά η ίδια η ψευτοκυβέρνηση του....
Μνημονίου!

ΟΠΟΥ ΤΟΥΣ ΒΡΙΣΚΕΤΕ ΛΟΙΠΟΝ, ΤΟΥΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ ΧΑΡΤΟΓΙΑΚΑΔΕΣ, ΝΑ ΤΟΥΣ...ΚΑΜΑΡΩΝΕΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΦΤΥΝΕΤΕ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΜΑΤΙΑΣΟΥΜΕ!

http://hellas-orthodoxy.blogspot.com
Διαβάστε περισσότερα » »

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ

ENA VIDEO ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ ΦΤΙΑΓΜΕΝΟ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΛΕΥΚΟΥ ΠΥΡΓΟΥ ! ΣΥΜΠΥΚΝΩΜΈΝΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ 2011 ΚΑΙ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΝΑ ΠΑΕΙ !! ΜΙΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΙΡΗΝΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΕ 25/5/20111 ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ !!

ΜΟΙΡΑΣΤΕ ΤΟ ΠΑΝΤΟΥ
δημιουργία, μοντάζ: Δημήτρης Σαββαΐδης
 



 
Διαβάστε περισσότερα » »

RON PAUL (Greek Subs) ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ

Μια επί της ουσίας και σημαντική πολιτική ομιλία του Ρον Πολ, ο οποίος είναι από τους ελάχιστους έντιμους πολιτικούς της Αμερικής. Έκανε οδυνηρή για τη χώρα του αυτοκριτική, εκστομίζοντας αλήθειες, και επικρίνοντας αυστηρά και αδίστακτα τη Νέα Τάξη Πραγμάτων, την Παγκοσμιοποίηση, και τα αποτελέσματα αυτής. Πολλά φυσικά από αυτά που επισημαίνει ισχύουν και για την κυβερνητική διαδρομή άλλων «πολιτισμένων» χωρών της Δύσης.
Διαβάστε περισσότερα » »