Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014

Αλαλούμ με το Ε9. Οργή Σαμαρά για τον κλειδάριθμο για ανήλικα τέκνα

Συνεχίζεται η ταλαιπωρία με το Ε9. Θυμηδία προκάλεσε η διάταξη για τον διαφορετικό κλειδάριθμο για ανήλικα τέκνα. Παρέμβαση Σαμαρά και απόσυρσή της
Την έντονη ενόχληση του πρωθυπουργού προκάλεσαν δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία θα απαιτείται διαφορετικός (από τους γονείς) κλειδάριθμος στο Ε9 για τα ανήλικα τέκνα που έχουν εμπράγματα δικαιώματα σε ακίνητη περιουσία.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός επικοινώνησε με στελέχη του οικονομικού επιτελείου και ζήτησε άμεσα να διευκρινιστεί η σχετική διάταξη της Γενικής Γραμματείας Εσόδων που θα μπορούσε να "ταλαιπωρήσει" τους Έλληνες φορολογούμενους.
Η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων ανακοίνωσε τελικά πως θα δώσει τη δυνατότητα στους γονείς ανήλικων τέκνων με περιουσία να υποβάλουν δήλωση Ε9 για λογαριασμό των ανήλικων τέκνων.

news247
Διαβάστε περισσότερα » »

Ανακαλύφθηκε Ελληνική γραφή σε σχολείο 1700 ετών στην Αίγυπτο

Οι ανασκαφές στη θέση Αμέιντα, στη δυτική έρημο της Αιγύπτου, έφεραν στο φως μία Ελληνική πόλη της ρωμαϊκής περιόδου, γνωστή με το όνομα Τρίμιθις. Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν Ελληνικές γραφές σε οίκημα που χρονολογείται περίπου 1.700 ετών στην Αίγυπτο.
Στην βορινή πλευρά της κατοικίας βρέθηκαν αίθουσες, οι οποίες χρησιμοποιούνταν ως χώροι εκμάθησης.
Στους τοίχους βρέθηκαν επιγραφές αλλά και ένας μακρύς πάγκος, που σύμφωνα με τους αρχαιολόγους χρησίμευε για να κάθονται οι μαθητές ή για να πατούν επάνω για να γράφουν στον τοίχο-πίνακα.
Στον τοίχο είναι γραμμένα ποιήματα που απευθύνονται από τον δάσκαλο προς τους μαθητές του, τους οποίους και παρότρυνε να πιουν από την πηγή των Μουσών, να μιμηθούν τους άθλους του Ηρακλή και να ακολουθήσουν τον Ερμή, τον θεό της ρητορικής.
Άλλες επιγραφές που βρέθηκαν στους τοίχους του σχολείου, παραπέμπουν στην Οδύσσεια του Ομήρου και σε κείμενα του Πλουτάρχου.
Η ανακάλυψη ότι σε αυτή την απομακρυσμένη πόλη, στη μέση της ερήμου, διδασκόταν η έμμετρη ρητορική σύνθεση, αποτελεί γεγονός εξαιρετικά μεγάλης σημασίας για την ιστορία της αρχαίας ελληνικής παιδείας.
Στους τοίχους της κατοικίας βρέθηκαν ακόμη πολύχρωμα έργα τέχνης με εικόνες των θεών του Ολύμπου.
 
apocalypsejohn
Διαβάστε περισσότερα » »