Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013

O «Τοξοβόλος του Συντάγματος» και ακόμα ένα μέλος της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς» ανάμεσα στους συλληφθέντες για τη διπλή ληστεία στο Βελβεντό

Πιθανολογείται ότι είναι το ίδιο γκρουπ δραστών της ληστείας της Πάρου...Οι τελευταίες πληροφορίες, θέλουν δύο από τους συλληφθέντες να είναι καταζητούμενοι για συμμετοχή στη «Συνωμοσία Πυρήνων της φωτιάς». Ένας από αυτούς, φέρεται να είναι ο «Τοξοβόλος του Συντάγματος». Πιθανολογείται ότι είναι το ίδιο γκρουπ δραστών της περίφημης ληστείας της Πάρου. 
 
 
 
 
eglimatikotita
Διαβάστε περισσότερα » »

Από το 1945 έχουν πέσει 2000 ατομικές βόμβες στο πλανήτη..(Βίντεο)

Όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στα πυρηνικά όπλα της Βόρειας Κορέας. Και σ΄ αυτά που πιστεύουν ότι φτιάχνει το Ιράν.

Όμως από το 1945 διάφορες χώρες σ΄ όλο το πλανήτη έχουν πυροδοτήσει 2000 ατομικές βόμβες! Τις περισσότερες τις έχουν αυτοί που τώρα δηλώνουν ανήσυχοι.


Δείτε το βίντεο...



eglimatikotita


Διαβάστε περισσότερα » »

Ἡ καταστροφή τῆς βιομηχανίας ζαχάρεως ἀπό τήν Ε.Ε.

Διαβᾶστε πῶς ὁ δευτερογενής τομέας στήν Ἑλλάδα κατεστράφη καί, εἰδικῶς, ἡ βιομηχανία ζαχάρεως.  Πλέον, δέν ὑπάρχει προοπτική νά ἐπανακάμψουμε.

Χωρίς πρωτογενῆ τομέα καί χωρίς βιομηχανίες πῶς θά ἔχουμε ἔσοδα γιά νά πληρώνουμε; 
Αὐτό πού ἐνδιαφέρει τούς ξένους τοκογλύφους (καί τά τσιράκια τά δικά μας, πού τούς βοηθοῦν) εἶναι νά πάρουν ὅτι μπορέσουν καί, μετά, νά μᾶς πετάξουν σάν τήν τρίχα ἀπό τήν ζύμη. Ἀνάπτυξις. Γιόκ. Χάσαμε κι αὐτά πού εἴχαμε, χάριν τῆς εὐρωπαϊκῆς ἐνώσεως. συνέχεια


Με την αναθεώρηση της ΚΑΠ το 2005 η καλλιέργεια της περιορίζεται ουσιαστικά στην λωρίδα Λονδίνου- Πράγας. Τότε έγινε συμφωνία να μειωθεί η παραγωγή  στην Ελλάδα από 320.000 τόνους σε 158.000 τόνους τον χρόνο. Παράλληλα με αντάλλαγμα 87 εκ ευρώ η χώρα μας έκλεισε 2 (Λάρισα και Ξάνθη) από τα 5 εργοστάσια ζάχαρης με σκοπό τα δύο εργοστάσια που έκλεισαν να γίνουν εργοστάσια παραγωγής βιοαιθανόλης.
Συνέπεια όλων αυτών ήταν 30. 000 άνθρωποι στην βόρεια Ελλάδα να πεταχτούν στον δρόμο (αγρότες, εργαζόμενοι, κ.λ.π) αφού η καλλιέργεια από 400. 000 στρέμματα το 2006 έπεσε το 2010 στα 55.000. Παράλληλα η ΑΤΕ έχει βγάλει στο σφυρί για πώληση συνολικά την Ελληνική βιομηχανία Ζάχαρης (ΕΒΖ) η οποία είναι θυγατρική της.
Να υπενθυμίσουμε ότι την ίδια περίοδο μπαίνουν στην ημερήσια διάταξη και οι πωλήσεις των θυγατρικών κρατικοσυνεταιριστικών, ΣΕΚΑΠ, ΕΛΒΙΖ (Ζωοτροφές ), η ΔΩΔΩΝΗ κ.λ.π. Μνηστήρες της αγοράς της ΕΒΖ είναι μία γερμανική, μία αγγλική εταιρεία, ο Κοπελούζος με Ρώσους επενδυτές και μία γαλλική εταιρεία ενέργειας (ΒΗΜΑ 18/9/11).
Την περίοδο που ετοιμάζονται να πωλήσουν την ΕΒΖ σταμάτησαν κάθε επιδότηση στην παραγωγή ζαχαροτεύτλων με αποτέλεσμα φέτος να μην πιάσει η χώρα μας ούτε καν την μειωμένη τιμή ποσόστωσης (158.000 τόνοι) αφού καλλιεργήθηκαν λίγα στρέμματα.
Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι να σταματήσουν την ουσιαστική παραγωγή τα εργοστάσια και να υπολειτουργούν.
 Έτσι,  για την κάλυψη των αναγκών σε ζάχαρη έγινε συμφωνία ανάμεσα στην γερμανική εταιρεία (υποψήφιος αγοραστής) και την ΕΒΖ!
 Επίσης να αναφερθεί ότι παρόλο ότι η ΕΒΖ ήταν θυγατρική της ΑΤΕ η υποχρεωτική δανειοδότησή της από αυτήν γινόταν με το αστρονομικό επιτόκιο 12%.  Το τίμημα της πώλησης επίσης είναι εξευτελιστικό για το μέγεθος της εταιρείας (5 εργοστάσια στην Ελλάδα και δύο στην Σερβία).
Όλα αυτά συμβαίνουν φέτος (2011) που η τιμή της ζάχαρης έχει πιάσει ιστορικό ρεκόρ ανόδου. 
Το τραγελαφικό της υπόθεσης είναι ότι η ανακοίνωση της πώλησης της ΕΒΖ έγινε τον Φεβρουάριο του 2011 όταν οι εξεγερμένοι στην Αλγερία φώναζαν φέρτε μας ζάχαρη γιατί η τιμή της είχε αυξηθεί κατά 25%.
Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τροφίμων μόνο το 2010 οι τιμές των σιτηρών αυξήθηκαν κατά 47%, του καλαμποκιού κατά 50% και της σόγιας κατά 35%.
Ίσως ωριμάζουν οι συνθήκες  και στην χώρα μας για την εκδήλωση  διατροφικής κρίσης…… Η εξυγίανση της Αγροτικής τράπεζας οδηγεί σε πώληση θυγατρικών της όπως η ΣΕΚΑΠ, ΕΛΒΙΖ (Ζωοτροφές ), η ΔΩΔΩΝΗ κ.λ.π. Είναι προφανές από τα παραπάνω, ότι έχουμε να κάνουμε με ένα παιχνίδι με στόχο να μεταφερθεί στα χέρια του κεφαλαίου με εξευτελιστικό τίμημα ένας βασικός τομέας διατροφής του λαού. 
 
aorata-gegonota
Διαβάστε περισσότερα » »

Πανηγυρίζουν που αγόρασε …Αλβανός το φιλέτο της Κέρκυρας.

Πανηγυρίζουν για την «πρώτη διεθνή επένδυση σε δημόσια γη» τα παπαγαλάκια, το ΤΑΙΠΕΔ και η κυβέρνηση. Πανηγύρια για τον Αλβανό βιτρίνα των Ισραηλινών. Ο Andi Ballta Διευθύνων Σύμβουλος-Επικεφαλής Γραφείου για τα Δυτικά Βαλκάνια της ΝCH Capital Inc «επένδυσε» στο φιλέτο που έχει την ομορφότερη θέα στο κόσμο.

 ΦΤΟΥ ΣΑΣ ΞΕΦΤΙΛΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ …


O Αλβανός σπόνσορας του OBAMA και HILLARY για λογαριασμό της ISRAEL DISCOUNT BANK

ixnos1
Διαβάστε περισσότερα » »

ZOOTECHNIA 2013 ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΚΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ

ZOOTECHNIA 2013 : Από τις 07-10 Φεβρουαρίου Aνοίγει τις πύλες της κάθε δύο χρόνια στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο της Θεσσαλονίκης Από τις 07-10 Φεβρουαρίου και παρουσιάζει τις εξελίξεις στον κτηνοτροφικό - πτηνοτροφικό κλάδο.  

Στόχος της είναι να ενημερώνει και να προβάλλει όλα τα σημαντικά είδη παραγωγικών ζώων, μηχανημάτων, υπηρεσιών και ερευνών καθώς και να συμβάλλει στη διεύρυνση νέων αγορών και στη δημιουργία νέων συναλλαγών.

 Τη διοργάνωση της ZOOTECHNIA έχει η HELEXPO που με τα 80 χρόνια εμπειρίας της εγγυάται την επιτυχημένη διεξαγωγή της.

Η ZOOTECHNIA έχει χώρο για όλους!
Διαβάστε περισσότερα » »

Εγκατάσταση μικρών φωτοβολταϊκών στα χωράφια και ένταξη στο νυχτερινό τιμολόγιο για μείωση του ενεργειακού κόστους σκέφτεται το ΥπΑΑΤ (1/2/2013 09:35)

Εγκατάσταση μικρών φωτοβολταϊκών στα χωράφια και ένταξη στο νυχτερινό τιμολόγιο για μείωση του ενεργειακού κόστους σκέφτεται το ΥπΑΑΤ Το ΥπΑΑΤ μελετά να δώσει στους αγρότες τη δυνατότητα να έχουν μικρά φωτοβολταϊκά σε κάθε χωράφι, όπως αυτά που είναι στις στέγες των σπιτιών, ώστε να μπορούνε, με τα έσοδα που θα εισπράττουν από την παραγωγή ηλιακής ενέργειας, μέσω φωτοβολταϊκών, να αποπληρώνουν τις οφειλές τους στη ΔΕΗ. Συγκεκριμένα ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, δήλωσε τα εξής:
«Υπάρχει πρόβλημα με το κόστος παραγωγής και κυρίως το ενεργειακό κόστος. Το πετρέλαιο και το αγροτικό ρεύμα. Τα δημοσιονομικά περιθώρια είναι συγκεκριμένα. Δεν μπορώ αυτή τη στιγμή να πω ότι ανατρέπουμε τα δημοσιονομικά δεδομένα για να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα. Εκείνο που μπορώ να πω είναι ότι παράλληλα πρέπει να δούμε «έξυπνες λύσεις» για να αντιμετωπίσουμε θέματα, τα οποία δεν έχουν κόστος. Πρόσφατα με επισκέφτηκε το διοικητικό συμβούλιο του ΤΟΕΒ ΕΝΙΠΕΑ Φαρσάλων και μου κατέθεσε μια πρόταση, την οποία τη βρήκα πολύ ενδιαφέρουσα και την εισηγήθηκα στον αρμόδιο Υφυπουργό Ενέργειας, Κλιματικής Αλλαγής και Περιβάλλοντος, τον κ. Παπαγεωργίου. Η πρόταση λέει το εξής: «αφού έχει αυξηθεί το αγροτικό ρεύμα, γιατί να μην δώσουμε στους αγρότες τη δυνατότητα να έχουν μικρά φωτοβολταϊκά σε μια έκταση 100-150 τ.μ σε κάθε χωράφι, όπως αυτά που έχουμε στις στέγες των σπιτιών μας, έτσι ώστε να μπορούνε με τα έσοδα που θα εισπράττουν από την παραγωγή ηλιακής ενέργειας, μέσω φωτοβολταϊκών, να αποπληρώνουν σε μεγάλο βαθμό τις οφειλές τους στη ΔΕΗ».
Στο μεταξύ στην επιτροπή παραγωγής και εμπορίου της Βουλής, ο διοικητής της ΔΕΗ μίλησε για τις ενέργειες που γίνονται για αντικατάσταση του αγροτικού τιμολογίου. «Σε συνεργασία με το υπουργείο εξετάζουμε το ενδεχόμενο οι αγρότες να ενταχθούν στο νυχτερινό τιμολόγιο με προσαρμοσμένο το ωράριο για το πότισμα», τόνισε ο κ. Αρθούρος Ζερβός.

agrotypos
Διαβάστε περισσότερα » »

Ο Χορός των Χεριών Εκπληκτικό!!!

ΜικρογραφίαΑλλά εδώ και πολύ καιρό έχει μετατραπεί το ρεπερτόριο των κινέζων ανάπηρων χορευτριών σε θίασο και έχει ταξιδέψει σε πάνω από 40 χώρες.
Η πρώτη χορεύτρια της ομάδας είναι 29 ετών ονομάζεται Lihua Τάι, και έχει Πτυχίο του Ινστιτούτου καλών τεχνών Hubei.

Το βίντεο εγγράφηκε στο Πεκίνο κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ την άνοιξη του τρέχοντος έτους.


http://savrez.blogspot.gr/

Διαβάστε περισσότερα » »

Νίγια. Μια πανάρχαια χαμένη ελληνική πόλη στην Κίνα. Υπάρχουν τουλάχιστον άλλες ένδεκα ελληνικές πόλεις

Ο Αμφορέας αυτός βρέθηκε στην πόλη Νίγια κάπου 640 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της πόλης Kashgar το 1993. Η ανακάλυψη δεν είναι νέα, δηλαδή δεν είναι ούτε του προαναφερόμενου χρόνου. Πηγαίνει αρκετά πίσω.

Ο Βρετανός εξερευνητής σερ Όρελ Στέιν, περιδιαβάζοντας την Κίνα το 1903 (106 χρόνια πριν) άκουσε από Κινέζους χωρικούς για την ύπαρξη μιας αρχαίας ελληνικής πόλης κάτω από μεγάλους αμμόλοφους. ( Όταν επιβλήθηκε στην Κίνα το κομμουνιστικό καθεστώς τα αρχαιολογικά ενδιαφέροντα αδράνησαν.).


Ένα δημοσίευμα αυστραλιανής εφημερίδας τάραξε τα ιστορικά ύδατα, τα πρώτα χρόνια της δεκαετίας του 1990. Το δημοσίευμα έλεγε για ελληνικό πολιτισμό σε πόλη της Κίνας. Έτσι έχουμε το παράδοξο ότι αφού ο Μέγας Αλέξανδρος έφθασε μέχρι το Γάγγη ποταμό πως υπάρχουν ελληνικές πόλεις στην Κίνα;
Μήπως ο Αλέξανδρος έφθασε μέχρι το εσωτερικό της Κίνας; Ή τουλάχιστον, έφθασαν εκεί στρατεύματά του; Αναπάντητα ιστορικά ερωτήματα, αφού δεν υπάρχουν οι ανάλογες ιστορικές πηγές που να τεκμηριώνουν κάτι τέτοιο.

Κι όμως στην Κίνα βρέθηκε αρχαία ελληνική πόλη. Αυτό μας λέει το δημοσίευμα της Μελβούρνης το 1993. Ή για να ακριβολογούμε: σε πανάρχαια κινεζική πόλη είχαν εγκατασταθεί στρατεύματα του Αλεξάνδρου, τα αντικείμενα των οποίων έμελλε να βρεθούν 2.300 χρόνια μετά.

Από τη δεκαετία, όμως, του 1980, αναζωπυρώθηκε το ενδιαφέρον και έτσι μια ομάδα Κινέζων και Ιαπώνων ερευνητών άρχισε να ψάχνει για την χαμένη πόλη Νίγια κάπου 640 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της πόλης Kashgar.

Πράγματι έπειτα από κοπιώδη έρευνα βρήκαν κάτω από τους αμμόλοφους τα ερείπια της αρχαίας πόλης.

Στη διαδικασία της ανασκαφής με μεγάλη έκπληξη εντόπισαν μέσα στα ερείπια έπιπλα ελληνικού στυλ.

Βρήκαν δηλαδή, ανάγλυφες παραστάσεις με μαιάνδρους, αμφορείς ελληνικούς με αναπαραστάσεις από τα ομηρικά έπη.

Η χρονολόγησή τους ανάγεται στα χρόνια της αλεξανδρινής εκστρατείας. Η ανακάλυψη είχε μεγάλο ενδιαφέρον.

Κανένα ιστορικό στοιχείο δεν υπήρχε που να αναφέρει έστω αόριστα την παρουσία των Ελλήνων στην κινεζική αυτή επαρχία.

Στην αρχαία ελληνική γλώσσα, οι Κινέζοι ονομάζονται ΣΙΝΕΣ (Λεξικό Σταματάκου).

Στην ορολογία της λέξης ΣΙΝΙΣ η ερμηνεία είναι ο κατερημώνων, ο ληστής, ο άρπαξ.

Στην ορολογία του ίδιου λεξικού η λέξη ΤΟ ΣΙΝΟΣ ερμηνεύεται ως πληγή, πλήγμα, βλάβη, όλεθρος.

Η ορολογία ΣΙΝΟΜΑΙ σημαίνει συλώ, λαφυραγωγώ, διαρπάζω.

Ο ληστής ΣΙΝΙΣ ΠΙΤΥΟΚΑΜΠΤΗΣ σημαίνει όλεθρος προσωποποιημένος.

Η ιδιότητα των ΣΙΝΩΝ ή Κινέζων ως εξολοθρευτών εναντίον των Ιώνων, Ελλήνων, αποδεικνύεται από το γεγονός ότι ενώ η νότια Κίνα ονομάζεται ακόμη ΓΙΟΥΝΑΝ ήτοι ΙΩΝΙΑ, εκεί δεν υπάρχει πλέον κανένας Ίωνας-Έλληνας.

Γερμανοί αρχαιολόγοι απέδειξαν την ύπαρξη τουλάχιστον δώδεκα ελληνικών πόλεων στην Κίνα, πριν αυτές οι αρχαιολογικές αποστολές απελαθούν.

Η κυνεζική κυβέρνηση διέταξε την κάλυψη των αρχαιολογικών χώρων με λόφους χώματος στους οποίους φυτεύθηκαν δάση.

Κανένας από τους πολιτικούς μας δεν απαίτησε την ανασκαφή των χώρων αυτών από ελληνικές αρχαιολογικές αποστολές.

Η είδηση των ευρημάτων της ανασκαφής μεταδόθηκε από το κινεζικό πρακτορείο και δημοσιεύθηκε πρώτα στην Αυστραλία και από εκεί αναδημοσιεύθηκε στον ελληνικό Τύπο.

Πηγή
Πηγή
strangehellas
Διαβάστε περισσότερα » »

Σχέδιο Αθηνά - ΑΤΕΙΘ - ΠΑΜΑΚ

ΜικρογραφίαΣυνεντεύξεις καθηγητών και φοιτητών σχετικά με το σχέδιο Αθηνά
Διαβάστε περισσότερα » »

ΚΑΡΦΙ ΑΠΟ ΓΝΩΣΤΗ ΤΡΑΒΕΣΤΙ: "ΞΕΡΩ ΤΡΕΙΣ GAY ΣΤΟ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΝ ΜΟΚΟ"


paolaΤι αναφέρει η γνωστή τραβεστί Πάολα Ρεβενιώτη για τον ΣΥΡΙΖΑ; Ποια η νέα επικριτικη ανάρτηση της στο facebook;
Συνεχίζει η εκδιδόμενη τραβεστί και ακτιβίστρια Πάολα Ρεβενιώτη την σκληρή κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή αυτή τη φορά τη στάση του κόμματος απέναντι στην ομοφυλοφιλία.
Είχε προηγηθεί την προηγούμενη εβδομάδα η αναφορά της στην ανέραστη αριστερά. Τώρα, η Πάολα Ρεβενιώτη γράφει στο facebook για την «υποκρισία» της αναφοράς στα κοινωνικά θέματα, αφήνοντας όμως απέξω την ομοφυλοφιλία.
Η ανάρτησή της έχει ως εξής: «Αφού ο ΣΥΡΙΖΑ ισχυρίζεται ότι είναι προοδευτικός σε κοινωνικά θέματα,γιατί ποτέ δεν ανέδειξε σε ανώτερο κομματικό στέλεχος κάποιον ανοιχτά ομοφυλόφιλο ;Εγώ 3 ξέρω και κάνουν μόκο». Στη συνέχεια επανήλθε δίνοντας έμφαση στο γεγονός ότι «ουδέποτε η αριστερά σε αντίθεση με τη δεξιά, ανέδειξε έστω κάποιον ομοφυλόφιλο σαν ανώτατο στέλεχος».

thebest.gr
makeleio
Διαβάστε περισσότερα » »

Aγρότες: θα απαντήσουμε στα χημικά των ΜΑΤ με… φυτοφάρμακα

Η κόντρα της κυβέρνησης με τους αγρότες που βρίσκονται επί ποδός για κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους, έχει ενδιάμεσο… σταθμό τις αστυνομικές δυνάμεις.

Οι άνδρες των ΜΑΤ είναι αυτοί που αναλαμβάνουν να εφαρμόσουν το «νόμος και τάξη» της
κυβέρνησης και έχουν ήδη βρεθεί στο στόχαστρο αρκετών κοινωνικών ομάδων, με τελευταίο παράδειγμα τις αψιμαχίες στο υπουργείο Εργασίας με τους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ.

Μέχρι στιγμής, οι αστυνομικοί που έχουν βρεθεί στα αγροτικά μπλόκα έχουν τηρήσει «ουδέτερη στάση», ωστόσο δεν έλειψαν τα μικροεπεισόδια και η χρήση χημικών από την πλευρά της ΕΛ.ΑΣ.

Μετά από αυτά τα συμβάντα αρκετοί είναι οι αγρότες που εμφανίζονται αποφασισμένοι να σκληρύνουν τη στάση τους απέναντι στην κυβέρνηση και να κλείσουν τα εθνικά οδικά δίκτυα.

Μάλιστα, όσον αφορά στα ΜΑΤ, φτάνουν να εξαπολύουν απειλές πως αν συνεχιστεί η χρήση χημικών, εκείνοι θα «απαντήσουν» ψεκάζοντάς τους με φυτοφάρμακα

efimerida.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Το καλό που κάνεις επιστρέφει σε σένα - Δείτε το βίντεο

Το καλό που κάνεις επιστρέφει σε σένα - Δείτε το βίντεο Είναι μια συνηθισμένη μέρα. Σκέψου ότι ξεκινάς για τη δουλεία σου αν έχεις ή για την αναζήτηση εργασίας κρατώντας μια εφημερίδα με αγγελίες.
Και στις δυο περιπτώσεις περπατάς με το μυαλό σου κολλημένο με σκέψεις που σε αναγκάζουν να λειτουργείς μηχανικά.
Περνάς το δρόμο, πηγαίνεις στο αυτοκίνητο σου, βάζεις μπροστά τη μηχανή και φτάνεις στη δουλεία.
Περνάς το δρόμο, πηγαίνεις στη στάση του λεωφορείο και φτάνεις μετά από μια ώρα στο ραντεβού για να περάσεις από συνέντευξη για τη θέση εργασίας.
Πολλές ακόμη περιπτώσεις θα μπορούσαμε να αναφέρουμε αλλά δεν είναι αυτό το θέμα μας.
Κοιτάξτε στο βίντεο τι δεν είδαμε στη διαδρομή αυτή.
Κοιτάξτε τι θα μπορούσαμε να κάνουμε.
Κοιτάξτε πόσα χάσαμε.
Το κάλο που κάνεις επιστρέψει σε σένα. 
Δείτε το βίντεο και μπορεί ο καθένας να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα.


 goodstory

Διαβάστε περισσότερα » »

Ελληνικά μιλούν στη Νήσο του Πάσχα...

Ελληνικά μιλούν στη Νήσο του Πάσχα...
Ερευνα Αμερικανού καθηγητή κατέδειξε ομοιότητες ανάμεσα στη γλώσσα μας με τη διάλεκτο που χρησιμοποιούν στη Νήσο του Πάσχα. «Mεγάλη εντύπωση μου έκανε το γεγονός ότι στη Nήσο του Πάσχα υπάρχει ένα μνημείο ιστορικό, που το λένε Ahu Te-pito-te kura. Είναι ένας στρογγυλός ομφάλιος λίθος, που κατασκεύασαν για να τιμήσουν τον τόπο καταγωγής τους, τον Oμφαλό της Γης όπως είχαν στο μυαλό τους την Eλλάδα», λέει ο Nορς Γιόζεφσον. «O ομφαλός του κόσμου είχε ένα παρακλάδι στον νότιο Eιρηνικό. Kαι τα σημάδια τα έχουμε...»
Ενα ταξίδι στον νότιο Eιρηνικό ωκεανό θα είναι σίγουρα γεμάτο πρωτόγνωρα συναισθήματα και νέες εικόνες. Φανταστείτε την έκπληξή σας όμως αν, φτάνοντας στη Nήσο του Πάσχα, διαπιστώσετε ότι μπορείτε να κατανοήσετε κάποιες λέξεις από τη γλώσσα των ντόπιων.
Πολυετής έρευνα του Aμερικανού καθηγητή Nορς Σίγκουρντ Γιόζεφσον καταδεικνύει μεγάλη συγγένεια μεταξύ των αρχαίων ελληνικών και των πολυνησιακών γλωσσών. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της μελέτης του καθηγητή, ρίζες λέξεων από τα αρχαία ελληνικά και κυρίως λέξεις από τον πολιτισμό των αρχαίων Kυκλάδων και της Kύπρου, έχουν «περάσει» στην πολυνησιακή διάλεκτο και ειδικά στο ιδίωμα της Nήσου του Πάσχα.
Tον συναντήσαμε σε ένα από τα πιο αγαπημένα του μέρη στην Eλλάδα, τους Δελφούς, στο 1ο Παγκόσμιο Συμπόσιο του Eλληνοαμερικανικού Eθνικού Συμβουλίου. Aν και τα κινητικά του προβλήματα δυσκολεύουν τη μεταφορά του, ο Nορς Γιόζεφσον βρέθηκε στο συμπόσιο με τη σύζυγό του και συμμετείχε ενεργά στο συνέδριο.
«Aγάπησα πολύ την Eλλάδα μέσα από την έρευνά μου. Δεν έχω κανένα συγγενή στη χώρα σας, δεν είχα κανένα λόγο να διαπιστώσω πως οι πολυνησιακές γλώσσες έχουν εν μέρει καταγωγή αρχαιοελληνική. H σχέση αυτή μού προέκυψε κατά την αναζήτηση της καταγωγής των λέξεων της Nήσου του Πάσχα. Kαι αυτό μου έγινε έργο ζωής», δηλώνει στο «Eθνος της Kυριακής» ο καθηγητής.
Κοινωνία και θρησκεία
Iδιαίτερες ομοιότητες μεταξύ των δύο γλωσσών παρατηρούνται σε στοιχεία ναυσιπλοϊας, κοινωνικών δομών, καθώς και θρησκευτικών δοξασιών. Kοινά σημεία έχει σημειώσει ο Γιόζεφσον και στον πολιτισμό, αφού με μαθηματικά στοιχεία έχει διαπιστώσει κοινές διαστάσεις σε αγάλματα μεταξύ της Nήσου του Πάσχα και της αρχαίας Eλλάδας.
H εξήγηση που δίνει ο Γιόζεφσον για το παράδοξο αυτό γεγονός είναι ότι κατά τους 7ο και 6ο αιώνα πX, Eλληνες ταξίδεψαν προς τον Eιρηνικό ωκεανό και αποίκησαν στο συγκεκριμένο νησί, χωρίς να ξεχάσουν τη μητρική τους γλώσσα, αρχαϊκής προέλευσης.
Για τις ανάγκες της έρευνας, ο Aμερικανός επιστήμονας ταξίδεψε σε πολλά σημεία της Eλλάδας. «Eπρεπε να μαζέψω στοιχεία. Nα μάθω τις ελληνικές λέξεις και τη σημασία τους. Aρχισα να μαθαίνω ελληνικά, να διαβάζω τη γλώσσα. Eίναι πολύ ενδιαφέρουσα η γλώσσα σας», λέει ο Nορς Γιόζεφσον. Σημαντικό είναι το γεγονός ότι ο Γιόζεφσον έχει στη μελέτη του χρησιμοποιήσει και άλλες επιστήμες πέρα από την εξέταση αυστηρά γλωσσικών όρων και ριζών.
Και μουσικές ομοιότητες
Στην σύγκριση που έκανε μεταξύ αρχαίων μονάδων μέτρησης στη Nήσο του Πάσχα, το Mεξικό και την προκολομβιανή Nότια Aμερική με τις ελληνικές μονάδες μέτρησης βρήκε πολλά κοινά σημεία, ίδιες διαστάσεις και παρόμοιες αναλογίες. Aκόμη και στη μουσική εντοπίστηκαν κοινά σημεία με την ελληνική. H λέξη «ako» που παραπέμπει στο «άδω» και η λέξη «paina» που παραπέμπει στη λέξη «Παιάν» είναι δύο χαρακτηριστικά παραδείγματα που έχουν σχέση με την αρχαία ελληνική.
«Mεγάλη εντύπωση μου έκανε το γεγονός ότι στη Nήσο του Πάσχα υπάρχει ένα μνημείο ιστορικό, που το λένε Ahu Te-pito-te kura. Είναι ένας στρογγυλός ομφάλιος λίθος, που κατασκεύασαν για να τιμήσουν τον τόπο καταγωγής τους, τον Oμφαλό της Γης όπως είχαν στο μυαλό τους την Eλλάδα», λέει ο Nορς Γιόζεφσον. «O ομφαλός του κόσμου είχε ένα παρακλάδι στον νότιο Eιρηνικό. Kαι τα σημάδια τα έχουμε...».
Πού βρίσκεται ο «Μεγάλος Βράχος»
Bρίσκεται σε απόσταση 3.800 χιλιομέτρων από τις ακτές της Xιλής. H επιφάνειά του είναι περίπου 160 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Tο νησί ανακαλύφθηκε το 1722 από τον Oλλανδό εξερευνητή Jacob Roggeveen και το πλήρωμά του σε ταξίδι τους στον νότιο Eιρηνικό. O Oλλανδός βάφτισε το νησί «Nήσο του Πάσχα», επειδή εκείνη την ημέρα που αποβιβάστηκε εκεί ήταν Πάσχα.
Oι ίδιοι οι κάτοικοι του νησιού το αποκαλούν «Pάπα Nούι» (Mεγάλο Pάπα ή Mεγάλος Bράχος) ή «Tε Πίτο ο Tε Xενούα» (Oμφαλός της Γης). Σύμφωνα πάντως με εξερευνητές που επισκέφθηκαν το νησί τον 17ο αιώνα μετά Xριστόν, «το χρώμα του προσώπου των κατοίκων είναι σχεδόν ίδιο με αυτό των Eυρωπαίων και όχι των Aμερικανών».
Ποιος είναι ο Νορς Σ. Γιότερσον
Γεννήθηκε στην Kαλιφόρνια το 1942. O πατέρας του ήταν απόφοιτος του Πανεπιστημίου της Kαλιφόρνια και της Σορβόννης, ενώ η μητέρα του είχε διδακτορικό δίπλωμα στη γλωσσολογία από το πανεπιστήμιο της Xαϊδελβέργης. Aπό εκεί ο Nορς «κληρονόμησε» την αγάπη του για τη γλώσσα.Kαι για την περιπέτεια όμως.
«O πατέρας μου ήταν άνθρωπος που ήθελε να γνωρίσει πολλές χώρες και πολιτισμούς και γι αυτό ταξιδέψαμε πολύ οικογενειακώς», λέει σήμερα ο Nορς. Eνας από τους προορισμούς τους ήταν στη Nήσο του Πάσχα της Πολυνησίας. Aνήσυχος νεαρός και ο Nορς, διαπίστωσε ότι πολλές από τις λέξεις που χρησιμοποιούσαν δεν ήταν πολυνησιακές, δεν είχαν δηλαδή ρίζα από τη γλώσσα Mαορί.
«Tότε ξεκίνησα να ψάχνω την καταγωγή των λέξεων. Δοκίμασα συγκρίνοντας πολλές οικογένειες γλωσσών, αλλά ομοιότητες βρήκα μόνο στην αρχαία ελληνική γλώσσα», λέει σήμερα ο Γιοζεφσον. Στην επαγγελματική του καριέρα, ο Γιόζεφσον απέκτησε διδακτορικό δίπλωμα στην Iστορία της Mουσικής και δίδαξε στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ στην Kαλιφόρνια.
Tο 1992 συνταξιοδοτήθηκε κι από τότε έχει αποσυρθεί στη Γερμανία, απ' όπου κατάγεται η σύζυγός του. O ίδιος θεωρεί πάντως ότι το έργο του «Eνας αρχαϊκός-ελληνικός πολιτισμός στη Nήσο του Πάσχα» που έχει μεταφραστεί ήδη σε τουλάχιστον τρεις γλώσσες, ήταν για εκείνον έργο ζωής.
Ο στρογγυλός ομφάλιος λίθος, στο Ahu Te-pito-te kura, είναι για κάποιους μέχρι σήμερα ένας ενεργειακός λίθος.

[Πηγή Μαρία Ψαρά, kalyterotera.gr]
goodstory
Διαβάστε περισσότερα » »

Κατέρρευσε τμήμα της Εθνικής Οδού Τρίπολης - Αρχαίας Ολυμπίας

Οι έντονες βροχοπτώσεις αποτελούν την αφορμή για την κατάρρευση του τμήματος της Εθνικής Οδού, στο ύψος της διασταύρωσης για Τουμπίτσι Γορτυνίας. Στο σημείο ο αντιπεριφερειάρχης και μηχανικοί
Τμήμα της εθνικής οδού Τρίπολης - Αρχαίας Ολυμπίας, στο ύψος της διασταύρωσης για Τουμπίτσι Γορτυνίας, κατέρρευσε σε μήκος περίπου δέκα μέτρων εξαιτίας των έντονων βροχοπτώσεων των προηγούμενων ημερών.
Η κυκλοφορία των αυτοκινήτων διεξάγεται κανονικά, ενώ επίσκεψη πραγματοποίησε στο σημείο ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Βαγγέλης Γιαννακούρας με μηχανικούς των τεχνικών υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας, οι οποίοι προχώρησαν σε σήμανση για την προστασία των διερχόμενων.
Από το πρωί της Παρασκευής, συνεργείο με μηχανήματα της περιφέρειας Πελοποννήσου επιχειρούν να αποκαταστήσουν τη ζημιά, προκειμένου να μην επιδεινωθεί περαιτέρω η κατάσταση και να διευκολύνουν τη διέλευση των αυτοκινήτων με περισσότερη ασφάλεια.
Διαβάστε περισσότερα » »

Στήριξη στην προσπάθεια διάσωσης Μονάδα Χημειοθεραπείας (Προς:Φορείς Περιφέρειας Δυτ. Μακεδονίας)

Αγαπητοί κύριοι,
Όπως όλοι γνωρίζετε η μονάδα Χημειοθεραπείας του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου, η μόνη που λειτουργεί στην Δυτ. Μακεδονία, οδηγείται στο κλείσιμο, μια και κάποιες ενέργειες διοικούντων, οδηγούν τους δύο ογκολόγους σε παραίτηση.
Το λίγο διάστημα που η μονάδα λειτούργησε χωρίς παρεμβάσεις και εξωτερικά προβλήματα μεγαλούργησε με αποτέλεσμα να την επισκέπτονται και να προσφέρει υπηρεσίες σε έναν απρόσμενα μεγάλο αριθμό ασθενών.
Θα θέλαμε λοιπόν να σας παρακαλέσουμε να συνστρατευτείτε μαζί μας στον αγώνα διάσωσης της Μονάδας που οι Σύλλογοί μας έχουν ξεκινήσει, δηλώνοντας ότι συμφωνείτε με τα όσα ζητάμε στην επιστολή που πρόκειται να επιδώσουμε στον Υπουργό υγείας ή να συνυπογράψετε την επιστολή
Σας επισυνάπτουμε την επιστολή
Οι πρόεδροι των Συλλόγων
Ο πρόεδρος Καρκινοπαθών Ο πρόεδρος Καρκινοπαθών
Εορδαίας Κοζάνης
Καραπίντσιος Βασίλειος Δινοπούλου Φανή
H ΕΠΙΣΤΟΛΗ
Προς : Υπουργό υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας.
Θέμα : Μονάδα Χημειοθεραπείας Μποδοσάκειου Νοσοκομείου Πτολεμαϊδας
Κύριε Υπουργέ
Από το 2011 λειτουργεί στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας Μονάδα Χημειοθεραπείας, η μοναδική που υπάρχει και λειτουργεί σε όλη την Περιφέρεια της Δυτ. Μακεδονίας, με δύο (2) ογκολόγους ιατρούς.
Τον τελευταίο όμως καιρό (και ενώ έχει δρομολογηθεί επέκταση του Νοσοκομείου, όπου θα στεγαστεί αναβαθμισμένο Τμήμα ή Ογκολογική Κλινική) κάποιες ενέργειες διοικούντων, όπως η ένταξη της Μονάδας Χημειοθεραπείας στην Παθολογική Κλινική και το εντέλεσθαι για εφημερίες στην Παθολογική, οδηγεί τους Ογκολόγους, που στελεχώνουν τη μονάδα σε παραίτηση και ουσιαστικά στο κλείσιμο της Ογκολογικής μονάδας.
Το έργο των δύο Ογκολόγων δεν χρειάζεται να το εκθειάσουμε εμείς. Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους και ξεπερνούν κάθε προσδοκία. Θα θέλαμε όμως να σας παρακαλέσουμε να μπείτε για λίγο στην θέση των καρκινοπαθών της περιοχής μας και να αισθανθείτε την αγωνία τους για την πιθανότητα να κλείσει η μονάδα και να πρέπει αυτοί να ξαναστοιβάζονται σε κλινικές της Θεσσαλονίκης.
Θα θέλαμε λοιπόν να σας παρακαλέσουμε
α) Να αλλάξει εκ νέου το Οργανόγραμμα του Νοσοκομείου και να επανέλθει στην μορφή που είχε πριν τον Απρίλιο του 2012.
Η ένταξη της Μονάδας Χημειοθεραπείας στην Παθολογική κλινική εξάλλου δεν απέφερε κανένα οικονομικό ή άλλου είδους όφελος και μόνο προβλήματα δημιούργησε.
β) Να στελεχωθούν οι Κλινικές του Νοσοκομείου (Παθολογική, Παιδιατρική) με γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό.
γ) Να αναβαθμιστεί η Μονάδα σε τμήμα
δ) Να στελεχωθεί το Παθολογοανατομικό με Παθολογοανατόμο.
Η γιατρός που κατείχε την θέση, οδηγήθηκε σε παραίτηση την Άνοιξη του 2012 και από τότε δεν έχει αντικατασταθεί.
Τα παραπάνω εξ άλλου μας υποσχέθηκε ότι θα προσπαθήσει να τα επιλύσει και ο Διοικητής της 3ης ΥΠΕ όταν τον επισκεφθήκαμε στις 22/1/13 στο γραφείο του.
Όλα τα παραπάνω και πολύ περισσότερα πιστεύουμε ότι η περιοχή μας τα δικαιούται μια που έχει προσφέρει και συνεχίζει να προσφέρει τα μέγιστα στην οικονομία της χώρας μας και για αντάλλαγμα εισπράττει μόνο μόλυνση, καρκίνο και παραγκωνισμό.
Οι πρόεδροι των Συλλόγων
Ο πρόεδρος Καρκινοπαθών Ο πρόεδρος Καρκινοπαθών
Εορδαίας Κοζάνης
Καραπίντσιος Βασίλειος Δινοπούλου Φανή

kozan.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΣΤΑ CHEMTRAILS; ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ


  

 

 ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ 








Διαβάστε περισσότερα » »

Συνελήφθησαν τέσσερις από τους δράστες της ληστείας στο Βελβεντό – Τρεις στη Βέροια και ένας κοντά στην παλαιά εκκλησία του Κομάνου

Σύμφωνα με πληροφορίες του kozan.gr, συνελήφθη πριν από λίγο από άντρες της αστυνομίας, ένας από τους δράστες της ληστείας στο Βελβεντό, κοντά στην παλαιά εκκλησία του Κομάνου, όπου φέρεται να σταμάτησε για να βάλει φωτιά σε όχημα, με διακριτικά ασθενοφόρου. 
Την ίδια στιγμή συνελήφθησαν ακόμη τρεις δράστες στη Βέροια. Η καταδίωξη για τη σύλληψη και των υπολοίπων συνεχίζεται.

kozan.gr

Διαβάστε περισσότερα » »

Ισλανδία: Πετύχαμε επειδή δεν ακολουθήσαμε τις ευρωσυνταγές

  • 113
     


Αφήσαμε τις τράπεζες να χρεοκοπήσουν
Η Ισλανδία κατάφερε να υπερβεί με επιτυχία την κρίση, επειδή την αντιμετώπισε με εντελώς διαφορετικό τρόπο από ό,τι οι χώρες της ευρωζώνης. Αφήσαμε τις τράπεζες να χρεοκοπήσουν, στηρίξαμε το σύστημα προνοίας, λέει στην DW o πρόεδρος Ολ. Γκρίμσον.
Ένα από τα πρώτα θύματα της χρηματοπιστωτικής κρίσης του 2008 ήταν η Ισλανδία. Πολλοί υποστηρίζουν ότι η κατάσταση της τότε ήταν χειρότερη και από εκείνη της Ελλάδας. Σήμερα, όμως, η χώρα μπορεί να σταθεί στα πόδια της. Η οικονομία αναπτύσσεται με ικανοποιητικούς ρυθμούς και η ανεργία μειώνεται. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ισλανδίας Όλαφουρ Γκρίμσον, η ανάκαμψη οφείλεται στο γεγονός ότι οι Ισλανδοί αντιμετώπισαν με εντελώς διαφορετικό τρόπο την κρίση σε σχέση με τις χώρες της ευρωζώνης. Και όπως επισήμανε στην Deutsche Welle ο πρόεδρος Όλαφουρ Γκρίμσον: «Κατ` αρχήν διαπιστώσαμε νωρίς πως δεν πρόκειται μόνο για μια χρηματοπιστωτική και οικονομική κρίση, αλλά για μια βαθιά πολιτική και κοινωνική κρίση. Και αυτό μας οδήγησε σε μεταρρυθμίσεις στα εν λόγω πεδία.
«Αφήσαμε τις τράπεζες να χρεοκοπήσουν»
Επιδιώξαμε να αποδώσουμε δικαιοσύνη και παράλληλα να αλλάξουμε τους μηχανισμούς λήψης αποφάσεων. Ο δεύτερος λόγος της επιτυχίας είναι ότι δεν τηρήσαμε τις δυτικές συνταγές για την αντιμετώπιση της κρίσης».
Με λίγα λόγια η Ισλανδία δεν έκανε τίποτε για να διασώσεις τια τράπεζές της, όπως τονίζει ο Όλαφουρ Γκρίμσον, εξηγώντας τους λόγους. «Αφήσαμε τις τράπεζες να χρεοκοπήσουν. Διερωτήθηκα πολλές φορές γιατί να αντιμετωπίζουμε τις τράπεζες σαν να είναι οι Άγιοι Τόποι της οικονομίας. Τι είναι αυτό που ξεχωρίζει τις τράπεζες από άλλες επιχειρήσεις; Οι τράπεζες είναι μεγάλες ιδιωτικές επιχειρήσεις και όταν διαπράττουν μεγάλα λάθη θα πρέπει να χρεοκοπούν. Σε διαφορετική περίπτωση τους δημιουργούμε την εντύπωση πως μπορούν να παίρνουν μεγάλα ρίσκα χωρίς ευθύνη. Δεν γίνεται όταν έχουν επιτυχία να σημειώνουν μεγάλα κέρδη και όταν αποτυγχάνουν να καλείται ο φορολογούμενος να πληρώσει τον λογαριασμό», εξηγεί ο ισλανδός πρόεδρος.
«Στηρίξαμε το σύστημα προνοίας»
Ο Όλαφουρ Γκρίμσον δεν κρύβει ότι επικρίθηκε έντονα η ισλανδική πολιτική για την αντιμετώπιση της κρίσης. Οι περισσότεροι ευρωπαϊκοί θεσμοί εξέφρασαν την αντίθεσή τους στον ισλανδικό δρόμο. Ακόμη και σήμερα πολλοί υποστηρίζουν ότι η Ισλανδία τα κατάφερε επειδή απλά είχε το δικό της νόμισμα και δεν ήταν μέλος της ευρωζώνης. «Φυσικά και βοήθησε πολύ το γεγονός ότι είχαμε το δικό μας νόμισμα. Προχωρήσαμε στην υποτίμηση της κορώνας και αυτό ήταν σημαντικό. Ωστόσο, όλες οι άλλες κινήσεις που κάναμε δεν είχαν σχέση με την υποτίμηση. Στηρίξαμε το σύστημα προνοίας. Δώσαμε τη δυνατότητα στους πολίτες να συμμετάσχουν στις πολιτικές και κοινωνικές μεταρρυθμίσεις. Αφήσαμε τις τράπεζες να χρεοκοπήσουν και φτιάξαμε άλλες. Αυτά θα τα κάναμε ακόμη και εάν ήμασταν μέλος της ευρωζώνης», διευκρινίζει ο ισλανδός πρόεδρος.
Το ΔΝΤ διδάχθηκε πολλά από την ισλανδική εμπειρία
Σε ποιο βαθμό όμως μπορεί το ισλανδικό παράδειγμα να ακολουθηθεί από την καγκελάριο Μέρκελ, την διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ και τους άλλους παίκτες που διαχειρίζονται την κρίση στην ευρωζώνη; «Η ισλανδική εμπειρία μπορεί να λειτουργήσει ως „εγερτήριο κάλεσμα“ για τους άλλους. Να τους κάνει να επανεξετάσουν τις καθεστηκυίες στρατηγικές των τελευταίων 30 ετών. Η αντίδραση του ΔΝΤ στην ισλανδική περίπτωση ήταν ενδιαφέρουσα. Το πρόγραμμα διαχείρισης της κρίσης του ΔΝΤ ολοκληρώθηκε πριν από ενάμισι χρόνο. Στην αποχαιρετιστήρια σύσκεψη, οι υψηλόβαθμοι εκπρόσωποι του ΔΝΤ παραδέχθηκαν ότι διδάχθηκαν πολλά από την ισλανδική εμπειρία», καταλήγει ο Όλαφουρ Γκρίμσον.
 
 Deutsche Welle
Πηγή:kostasxan.blogspot.com
Διαβάστε περισσότερα » »

Ληστεία στην Αγροτική τράπεζα και το Ταχυδρομικό Κατάστημα Βελβεντού (Πριν από λίγο)

 Ένα πρωτόγνωρο περιστατικό για την περιοχή του Βελβεντού, συνέβη πριν από λίγο εκεί. Ήταν λίγο μετά τις 09:00 το πρωί, όταν μια ομάδα περίπου 10 κουκουλοφόρων  χωρισμένοι στα δύο, μπήκαν στην Αγροτική τράπεζα και το Ταχυδρομικό Κατάστημα Βελβεντού αντίστοιχα και  κρατώντας καλάσνικοφ απείλησαν τους υπαλλήλους να τους δώσουν χρήματα.  Οι πρώτες πληροφορίες που φτάνουν στο kozan.gr, αναφέρουν ότι οι δράστες πήραν περίπου 5.000 ευρώ από το Ταχυδρομικό Κατάστημα, ενώ άγνωστο παραμένει η λεία τους από την Αγροτική Τράπεζα.
 Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, οι άγνωστοι δράστες διέφυγαν προς το Μετόχι, ενώ η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό τους.

Kozan.gr


Διαβάστε περισσότερα » »

Σκάνδαλο που αναδεικνύουν οι Γάλλοι και κρύβουν τα ελληνικά κανάλια-ΒΙΝΤΕΟ

Το Ελληνικό Ελντοράντο που ξεπουλήθηκε. Για περισσότερα απὸ 35 χρόνια ἔκρυβαν με τον καλύτερο τρόπο τον ορυκτὸ πλουτο της Ελλάδος. Τωρα που πλέον το άφησαν να μαθευτεί πουλούν τη γη με την επαίσχυντη δικαιολογία της δημιουργίας θέσεων εργασίας.

Τα ορυχεία χρυσού Χαλκιδικής ξεπουλημένα στην Καναδική εταιρία ΕLDORADO GOLD κρύβουν και ένα άλλο μικρό σκάνδαλο....
Δώρο εκτάσεις γης με μπόνους ΧΑΛΚΟ στην επιφάνειά της, που δεν χρειάζεται καν σκάψιμο για να τον εξορύξεις!!!
Ένα ρεπορταζ τρομακτικό από γαλλικό κανάλι που δεν θα δείτε ποτέ στην Ελληνική τηλεόραση.... (apocalypsejohn)
http://www.prisonplanet.gr
pisoapothnkoyrtina
Διαβάστε περισσότερα » »

Γεννήθηκε Έλληνας και δηλώνει περήφανος που έγινε Τούρκος υπουργός

Ο νέος υπουργός Υγείας της Τουρκίας Μεχμέτ Μουεζίνογλου
Ο προσφάτως διορισμένος υπουργός Υγείας της Τουρκίας Μεχμέτ Μουεζίνογλου είναι «περήφανος» για τη θέση του, παρά το γεγονός ότι γεννήθηκε και μεγάλωσε επί ελληνικού εδάφους ως Έλληνας πολίτης..

μέχρι την ηλικία των 28,γράφει η τουρκική εφημερίδα Hurriyet. «Αν ένας άνθρωπος, που γεννήθηκε Έλληνας, μεγάλωσε ως Έλληνας μέχρι τα 28 του χρόνια, ο οποίος έζησε εδώ (στην Τουρκία) ως άπατρις για τέσσερα χρόνια, μπορεί να γίνει υπουργός σε αυτή τη χώρα, αυτό σημαίνει ότι αυτό το έθνος έχει μεγάλες αξίες και πολύ πλούτο», δήλωσε ο Μουεζίνογλου, προσθέτοντας ότι είναι«υπερήφανος που έγινε υπουργός της τουρκικής δημοκρατίας».

Ο Μουεζίνογλου, ένας Έλληνας τουρκικής καταγωγής, γεννήθηκε στην Κομοτηνή της δυτικής Θράκης, όπως γράφει η τουρκική Hurriyet. Του χορηγήθηκε τουρκική υπηκοότητα στην ηλικία των 31.

«Θεέ μου, κανείς δεν μπορεί να ζήσει σε σκληρότερες συνθήκες όταν έχει γεννηθεί σε μία χώρα διαφορετική από την πατρίδα του. Υπάρχουν άνθρωποι (οι Τούρκοι) οι οποίοι ζουν στην Ελλάδα υπό αυτές τις συνθήκες σε μια εποχή που εμείς προσφέρουμε πολιτισμό στην ανθρωπότητα», είπε.

«Έγινα πολίτης αυτής της χώρας στην ηλικία των 31. Είμαι 58 τώρα και έγινα υπουργός. Θέλω να ευχαριστήσω τον μεγάλο ηγέτη (τον ιδρυτή της Τουρκικής Δημοκρατίας Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ) όπως επίσης και τον πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Χρωστώ και στους δύο ευγνωμοσύνη», πρόσθεσε.

Ο Μουεζίνογλου είναι ο ιδρυτής του Ιδρύματος Παιδείας Δυτικής Θράκης, του Ιδρύματος Πολιτισμού και της Ένωσης Βαλκανικών Πολιτισμών όπως επίσης και του ιδρύματος Αλληλεγγύης και Συνεργασίας του Avcilar. Μιλά Ελληνικά, Αγγλικά και Αραβικά.

Ο Μουεζίνογλου είναι επίσης ένας από τους ιδρυτές του κυβερνώντος κόμματος AKP.




http://miva-rate.blogspot.gr

pisoapothnkoyrtina
Διαβάστε περισσότερα » »

Απίστευτο και όμως...Δείτε τι είχε προβλέψει ο ΝΟΣΤΡΑΔΑΜΟΣ για την ΕΛΛΑΔΑ!

Απίστευτο και όμως αν ανατρέξουμε σε προφητείες του Νοστράδαμου θα καταλάβουμε πολλά για την παρούσα κατάσταση της χώρας μας.Οι προφητείες του Νοστράδαμου συμπίπτουν με προφητείες πολλών πατέρων της Εκκλησίας, όπως του Πατέρα Παΐσιου και του Ιωσήφ Βατοπεδινού.Τι όμως είχε προβλέψει ο διάσημος Μισέλ ντε Νοστρεντάμ, όπως είναι το πραγματικό του όνομα;


Απίστευτο και όμως...Δείτε τι είχε προβλέψει ο ΝΟΣΤΡΑΔΑΜΟΣ για την ΕΛΛΑΔΑ!
Πάμε να δούμε τα σημαντικότερα αποφθέγματά του και την τωρινή τους απήχηση
1. «Στις Κυκλάδες, στην Πείρινθο, και στην Λάρισα, στην Σπάρτη και ολόκληρη την Πελοπόννησο, ένας τρομερός λιμός, μια μάστιγα από ψεύτικη σκόνη Εννιά μήνες θα διαρκέσει δίνοντας μορφή σε όλα
Η προφητεία αυτή συνδέεται απόλυτα με την παρούσα κατάσταση. Οι Έλληνες όπως τόνισε ο Γάλλος μάντης, θα πεινάσoυν και η έντονη αυτή πείνα θα διαρκέσει 9 μήνες. Η φράση «δίνοντας μορφή σε όλα» , θέλει να δείξει ότι τα πάντα θα αλλάξουν, οι άνθρωποι θα αναθεωρήσουν και οι σχέσεις των Ελλήνων μεταξύ τους θα γίνουν πιο δυνατές
2.« Η Κόρη του Φωτός, από τους φίλους της θα καταδικαστεί. Ότι τάχα το σκότος στη Παλιά Γη έχει φέρει. Θα την βρίζουν και θα την χτυπούν, θα λένε ότι αυτή φταίει. Αλλά σύντομα θα καταλάβουν το λάθος τους.»
Αυτή η προφητεία, είναι και η πιο χαρακτηριστική. Η Κόρη του Φωτός είναι η Ελλάδα. (Ελ=φως, ‘λάδα’ από το ‘λας’ που σημαίνει γη ή χώρα, δηλαδή Ελλάδα = Χώρα ή Γη του Φωτός) Τι σημαίνει όμως αυτή η προφητεία; Οι Ευρωπαίοι θα κατηγορήσουν, θα χλευάσουν και θα καταδικάσουν την Ελλάδα, ως μόνη υπαίτια για την άσχημη οικονομική κατάσταση της Παλιάς Γης, που είναι η Ευρώπη. Όταν όμως η κρίση χτυπήσει την κάθε χώρα ξεχωριστά και βρεθούν στην ίδια κατάσταση, εκεί θα καταλάβουν ότι δεν πρέπει να συνεχίζουν να διασύρουν την Ελλάδα.
3. «Η αρρενωπή γυναίκα θα ασκήσει πίεση στον βορρά. Θα δημιουργήσει δυσφορία σχεδόν σε ολόκληρη την Ευρώπη.Δύο αποτυχίες θα την θέσουν σε τέτοια έλλειψη ισορροπίας. Ώστε ζωή και θάνατος θα ισχυροποιήσουν τους Ανατολικούς Ευρωπαίους.»
Η αρρενωπή γυναίκα μας οδηγεί σε δύο πολύ γνωστές κυρίες που δεν είναι άλλες από τη Λαγκάρντ και τη Μέρκελ . Είναι γεγονός ότι αυτές «κινούν τα νήματα» και έχουν ενισχύσει τη δυσφορία όλης της Ευρώπης εις βάρος της χώρας μας. Η αποτυχία επίλυσης του προβλήματος της παγκόσμιας αλλά και ευρωπαϊκής οικονομικής κρίσης είναι οι δύο βασικοί λόγοι που εξοργίζουν την …αρρενωπή γυναίκα


ΠΗΓΗ
katohika
Διαβάστε περισσότερα » »

Αυτό είναι όλο το νερό που υπάρχει στον πλανήτη!

Πώς θα ήταν όλο το νερό της Γης αν το μάζευε κανείς σε μια σφαίρα...


Πολύ μικρότερο απ' ότι φαντάζεστε.



Η εικόνα που ..

βλέπετε δείχνει το νερό όλου του πλανήτη, από υπόγεια ύδατα, παγόβουνα κ.τ.λ. συγκεντρωμένο σε μια σφαίρα με διάμετρο 1.384 χιλιομέτρων.



Οι επιστήμονες εξηγούν ότι το 97% του νερού στην Γη βρίσκεται σε ωκεανούς και θάλασσες και λιγότερο από 1% βρίσκεται σε λίμνες ή κάτω από το έδαφος. Και αυτό το 1% είναι και το πόσιμο νερό.
 
dinatos


Διαβάστε περισσότερα » »

Αγριάδα: Φαρμακευτικές ιδιότητες

Couch grass-Elytrigia repens, Elymus repens, Agropyron repens, Triticum repens

Ο 
Culpeper το 1653 γράφει: αν και ένας κηπουρός θα έχει άλλη άποψη για την αγριάδα, ο  γιατρός κρατεί 2 στρέμματα με αγριάδα που αξίζει τα διπλά από 20 στρέμματα καρότα…

John Parkinson το 1640 γράφει: η αγριάδα όχι μόνο διαλύει τις πέτρες στην κύστη, αλλά ανοίγει και τα βουλώματα στο συκώτι και στη χοληδόχο κύστη, υποδεικνύοντας ότι ίσως βοηθάει να διαλύσει ακόμα και τις πέτρες στη χολή.

Στην εποχή μας
Η επιτροπή Ε, η ειδική ομάδα που εγκρίνει την ασφάλεια των βοτανικών φαρμάκων για την Γερμανική κυβέρνηση, έχει εγκρίνει την αγριάδα για τη θεραπεία της βρογχίτιδας και της λαρυγγίτιδας όπως επίσης για τις μολύνσεις της κύστης και της πέτρες των νεφρών.
Επίσης χρησιμοποιείτε μαζί με άλλα βότανα για τις αρθρίτιδες και τους ρευματισμούς.
Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις με παραδείγματα που έχει χρησιμοποιηθεί η αγριάδα σαν φάρμακο στην Ευρώπη όπως για το συκώτι και τα προβλήματα της χολής, ακόμη και ίκτερο.

Τέλος τα ζώα … οι σκύλοι και οι γάτες το τρώνε σαν φυσικό καθαριστικό, και οι ιδιοκτήτες αλόγων την προσθέτουν στην τροφή τους για να καλυτερεύσουν το τρίχωμά τους.

Το τσάι με αγριάδα χρησιμοποιείτε για:
κυστίτιδα
ουρηθρίτιδα
μεγεθυμένο προστάτη
προστατίτιδα
πέτρες στη χολή
ερεθισμένη κύστη
διάμεση μολυσμένη κυστίτιδα


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Διαβάστε περισσότερα » »

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ END ΓΙΑ ΕΞΑΓΟΡΑ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ, ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΓΙΑ ΟΠΑΠ, ΑΓΡΟΤΙΚΗ, ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΙΚΑ!!!

Παρέμβαση της E.N.D. για χρηματοδότηση του Ι.Κ.Α. Η οποία απερρίφθη σύμφωνα με δηλώσεις του κου Λαμπράκη.
Μεταξύ άλλων ο κος Λαμπράκης αναφέρει σε επιστολή του ότι έγινε προσπάθεια χρηματοδότησης
του Ι.Κ.Α. με κεφάλαια της E.N.D η οποία απερρίφθη άνευ λόγου, από τον διευθυντή του Οργανισμού.
Όπως επίσης στην ίδια επιστολή αναφέρει την προσπάθεια αγοράς της Ολυμπιακής με κατάθεση ρευστού ύψους $75.000.000.

ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΟΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΤΗΣ END:

1. Για το Ι.Κ.Α. αναφέρει μεταξύ άλλων:

« ….Στήν Ἑλλάδα παρόμοια προσφορά γιά τήν χρηματοδότηση τοῦ ΙΚΑ
πέραν τῶν ὁμολόγων σέ ρευστόν ἀπερρίφθη μόλις πρό τριῶν ἡμερῶν ἀπό τόν διευθυντή τοῦ ὁργανισμοῦ. Στήν λακωνική ἀπάντηση οὐδεμία δικαιολογία προβάλεται γιά τήν ἂρνηση…..»

2. Για Ολυμπιακή:

«....Γιά τήν ἐξαγορά τῆς Ὀλυμπιακῆς καταθέσαμε καί πάλιν σέ
ρευστόν $75.000.000 ἒναντι $72.000.000 τοῦ ὁμίλου Βασιλάκη τῆς
Aegean προσφορά πόύ ἐπίσης ἀπερίφθη ἂνευ λόγου.

3. Καταθέσαμε ἐπίσης ἐπίσημη προσφορά εἰς ρευστόν γιά τήν ἐξαγορά δύο μεγάλων τηλεοπτικῶν σταθμῶν καί μετά ἀπό 75 καί πλέον ἡμέρες οὐδεμία ἀπάντησις.

4. Προσφορές ἀνάλογες καί ἰδιαιτέρως συμφέρουσες γιά τήν πατρίδα κάναμε γιά τήν Ἀγροτική Τράπεζα τόν ΟΠΑΠ καί ὂχι μόνον

Θά μποροῦσα νά σᾶς παραθέσω δεκάδες τέτοια παραδείγματα ……»

Τις δηλώσεις του κου Λαμπράκη της διαβάσαμε εδώ:http://alfeiospotamos.blogspot.gr/2013/01/end.html#more

http://videotubegr.blogspot.gr/2013/01/end.html
 
 
Διαβάστε περισσότερα » »

Απίστευτη αποκάλυψη:"Η ελληνική κυβέρνηση προσέλαβε ιδιωτικό στρατό για την προστασία του Κοινοβουλίου!"

Συμβόλαιο με την κορυφαία στον Κόσμο εταιρεία υπηρεσιών ιδιωτικού στρατού Academi (πρώην Blackwater) φέρεται πως έχει υπογράψει η ελληνική κυβέρνηση για την προστασία του Κοινοβουλίου, σύμφωνα με όσα αποκάλυψε ο πρέσβης Λεωνίδας Χρυσανθόπουλος σε εφημερίδα του Καναδά!

Η συνέντευξη πέρασε απαρατήρητη στην Ελλάδα,οι αποκαλύψεις στις οποίες προχώρησε όμως ο εμπειρότατος πρέσβης είναι συγκλονιστικές..
Σε ευρύτερη ερώτηση σχετικά με την... διάδοχη εταιρεία της Blackwater (σσ. την Academi) για την πρόσληψη μισθοφόρων που θα προστατεύσουν το Κοινοβούλιο. Στις δημοκρατίες ωστόσο, το Κοινοβούλιο δεν χρειάζεται προστασία. Στα μέσα μαζικής ενημέρωσης έχουν δοθεί ειδικές οδηγίες σχετικά με το τι μπορεί να λέγεται και τι γίνεται ανεκτό και τι όχι. Οι δημοσιογράφοι που δεν ΄συμμορφώνονται' παρενοχλούνται από πράκτορες της κυβέρνησης ή συλλαμβάνονται".

Σε άλλες απαντήσεις του, ο Λ. Χρυσανθόπουλος (το βιογραφικό σημείωμα του οποίου περιλαμβάνει συμμετοχή στη διαπραγματευτική ομάδα για την είσοδο της Ελλάδος στην ΕΕ, πρέσβης της Ελλάδος σε Αρμενία, Τορόντο και Πεκίνο, και μέχρι το 2012 γγ. της Διεθνούς Γραμματείας του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας Μαύρης Θάλασσας) σημειώνει ότι η καλύτερη και φθηνότερη λύση τόσο για την Ελλάδα όσο και την ΕΕ θα ήταν να χαρισθεί το ελληνικό χρέος, ενώ προτιμότερη από την παραμονή στο ευρώ είναι μία σταδιακή επιστροφή στη δραχμή, που θα επιτρέψει βελτίωση της ανταγωνιστικότητας μέσω της υποτίμησης του νομίσματος.

Ο Έλληνας πρέσβης δηλώνει απαισιόδοξος για το μέλλον της Ελλάδος εάν συνεχισθεί η υφιστάμενη κατάσταση, προβλέποντας κοινωνικές αναταραχές, ίσως ακόμη και το ενδεχόμενο ενός εμφυλίου πολέμου.

Όσον αφορά, τέλος, στην Academi, πρόκειται για μία εταιρεία ιδιωτικού στρατού που ιδρύθηκε το 1997 ως Blackwater. Αποτελεί το μεγαλύτερο εργολάβο ιδιωτικών υπηρεσιών ασφάλειας των ΗΠΑ, ενώ το πρώτο μεγάλο της συμβόλαιο ήταν η συμμετοχή της στον πόλεμο του Ιράκ το 2003. Η φημολογούμενη εμπλοκή της στην Ελλάδα δεν θα είναι η πρώτη, καθώς είχε παράσχει εκπαίδευση στις ελληνικές ναυτικές δυνάμεις ασφαλείας εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004.
 
triklopodia
Διαβάστε περισσότερα » »

ΜΑΚΕΛΕΙΟ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: VIDEO: ΛΙΜΕΝΙΚΟΙ ΓΑΖΩΝΟΥΝ ΜΕ ΑΥΤΟΜΑΤΑ ΑΓΡΙΟΚΑΤΣΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΛΛΟΝΗΣΟ. ΤΙ ΣΑΣ ΕΦΤΑΙΞΑΝ ΤΑ ΓΙΔΙΑ, ΡΕ ΓΙΔΙΑ;



limenikos-allonisos1ΚΥΡΙΕ ΑΡΧΗΓΕ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΤΟΥΣ "ΚΑΟΥΜΠΟΗΔΕΣ" ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ; ΤΙΣ ΣΦΑΙΡΕΣ ΤΙΣ ΞΟΔΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΒΟΥΛΕΙΣ Ή ΓΙΑ ΤΑ ΑΘΩΑ ΖΩΑ ΤΟΥ ΒΟΥΝΟΥ;
Οπτικό υλικό ντροπής στο οποίο εικονίζεται ένοπλος άνδρας που φέρεται να φοράει μπλε φόρμα και μπότες του Λιμενικού Σώματος με τα διακριτικά της Ελληνικής Ακτοφυλακής στην πλάτη του ναυτικού t-shirt, μαθαίνει σκοποβολή ρίχνοντας συνεχείς ριπές κατά αθώων αγριοκάτσικων σε γειτονική βραχονησίδα. Στο βίντεο ο εικονιζόμενος κρατά ημιαυτόματο όπλο, επιβαίνει(όπως δείχνουν τα πλάνα)σε καταδιωκτικό του Λ.Σ και γαζώνει τα αμνοερίφια χρησιμοποιώντας αγοραία φρασεολογία γιατί δεν «καταφέρνει να πετύχει κανένα επειδή είναι στραβό το όπλο». Πίσω του, προφανώς συνάδερφοι του, τον αποδοκιμάζουν περιγελώντας τον ότι «δεν μπορεί να πετύχει ούτε ελέφαντα».
Οι υπόλοιποι διάλογοι που ακούγονται στο βίντεο μόνον λύπη προκαλούν. Στη θέα πανικόβλητων ζώων που δεν φταίνε σε τίποτα, φερόμενοι δημόσιοι λειτουργοί που έχουν επιφορτιστεί για να φυλάνε τις ακτογραμμές κυριολεκτικά σκοτώνουν την πλήξη τους πυροβολώντας τα:
«Είναι μέσα στο στενό και έχει αέρα».
«Το καφέ, το καφέ, έλα ρίξτου από κει πέρα»
«Ελέφαντα στο μισό μέτρο δεν πετυχαίνεις»
«Μήτσο φέρε κι άλλες σφαίρες»
«Κάτω είναι ανοιχτά...Θα φέρω 40 σφαίρες, τον τράγο χτύπα ρε μ...» και άλλα πολλά που λένε οι άνδρες όταν μιλάνε μεταξύ τους στα θαλάσσια...σαφάρι.
Το βίντεο ανέβηκε στο διαδίκτυο πριν από μερικές μέρες. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ το μέρος του θαλάσσιου σαφάρι είναι σε περιοχή κοντά στην «Κυρά Παναγιά» της Αλλονήσου. Εδώ και καιρό κτηνοτρόφοι είχαν καταγγείλει στις τοπικές αρχές ότι εξαφανίζονται ζώα τους ενώ άλλα τα βρίσκουν σκοτωμένα. Οι υποψίες είχαν πέσει σε λαθρομετανάστες που τα παγίδευαν, τα θανάτωναν και τα έτρωγαν. Ουδείς γνωρίζει με σιγουριά εαν λιμενικοί είχαν σκοτώσει κάποια από αυτά στην διάρκεια σκοποβολής. Ανάλογες καταγγελίες είχαν γίνει και πριν από δύο-τρία χρόνια στο ίδιο νησί. Πάλι βοσκοί είχαν καταγγείλει στις αρχές ότι χάνουν ζώα από το ποίμνιο τους. Τότε είχαν υποψιαστεί ψαράδες και μάλιστα μερικοί από αυτούς κινδύνεψαν να πάνε κατηγορούμενοι.
Καλό θα ήταν μετά την δημοσιοποίηση του θέματος να μάθουμε από τον αρχηγό του Λιμενικού Σώματος εαν οι άνδρες που γαζώνουν αθώα ζώα, ανήκουν στις τάξεις του.


 makeleio
Διαβάστε περισσότερα » »

ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ, ΛΗΣΤΗΣ ΚΑΙ ΝΕΚΡΟΘΑΦΤΗΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ


SAMARAS-LISTISΟι πενιχρές συντάξεις που έδωσε η κυβέρνηση Σαμαρά (30 και 31 Ιανουαρίου) στα...περήφανα γηρατειά, αποτελούν στην πράξη, ληστεία του μόχθου του λαού.
Έλληνες πολίτες που εργάστηκαν επί 30, 35 ή και 40 χρόνια είδαν την κυβέρνηση Σαμαρά να εισβάλει με... Καλάσνικοφ στα σπιτικά τους και να τους αρπάζει βιαίως την ήδη πετσοκομμένη από τον Παπανδρέου-Παπαδήμο, σύνταξή τους. Η ληστεία όμως αυτή είναι η χειρότερη από όλες τις προηγούμενες: Ο Σαμαράς ψηφίστηκε από τον ελληνικό λαό για να προστατέψει τις συντάξεις και τους μισθούς των εργαζομένων. Ψηφίστηκε για να μην πάρει άλλα μέτρα εξαθλίωσης του λαού και εξελέγη Πρωθυπουργός για να επαναδιαπραγματευτεί με καλύτερους όρους το Μνημόνιο. Όμως, ο Μεσσήνιος αποδείχτηκε χειρότερος από τον Παπανδρέου:. Εξαπάτησε με τον πιο χυδαίο και επαίσχυντο τρόπο τον λαό για να γίνει Πρωθυπουργός και να κάνει τα χατίρια της Μέρκελ. Η επαναδιαπραγμάτευση που υποσχέθηκε, ήταν να ...πέσει στα τέσσερα μπροστά στις επιταγές της Γερμανίδας καγκελαρίου.
Σήμερα, ο Σαμαράς μετά το άγριο σφυροκόπημα των Ελλήνων, έρχεται να τους ξεσπιτώσει, αρπάζοντας με πρωτοφανή χαράτσια και φόρους (ακόμη και σε κοτέτσια), την ιδιόκτητη περιουσία τους (σπίτια, χωράφια, αγροτεμάχια)!
Είναι τελικά και ο νεκροθάφτης του λαού!

πηγή:indobserver.blogspot.gr

makeleio
Διαβάστε περισσότερα » »

ΠΡΟΣΟΧΗ! ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΑ ΚΟΜΠΙΟΥΤΕΡ ΣΑΣ Ο ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΙΟΣ ΠΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΕ ΠΟΤΕ ΑΠΟ ΤΟ CNN!


Διασταυρώθηκε με την Norton Anti-Virus και ετοιμάζονται να εξαπολύσουν ιό !
Έλεγξα Snopes, και αυτό είναι πραγματικότητα.. Πάρτε αυτό το E-mail μήνυμα και προωθήστε το στις επαφές σας χωρίς καθυστέρηση.
Θα πρέπει να είστε σε εγρήγορση κατά τη διάρκεια των προσεχών ημερών.
 Μην ανοίξετε κανένα μήνυμα με τον τίτλο συνημμένη κάρτα από Hallmark,
ανεξάρτητα από το ποιος σας το έστειλε.

ΤΙ ΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΙ ΖΗΜΙΑ ΚΑΝΕΙ;
Είναι ένας ιός που ανοίγει μια εικόνα καρτ-ποστάλ, που «καίει»  ολόκληρο το σκληρό δίσκο C του υπολογιστή σας.
 
Αυτός ο ιός θα γίνει δεκτός από κάποιον που έχει τη διεύθυνση
ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας στη λίστα επαφών του. Αυτός είναι ο  λόγος για τον οποίο θα πρέπει να στείλετε αυτό το e-mail σε όλες τις  επαφές σας. Είναι προτιμότερο να λάβετε αυτό το μήνυμα 25 φορές από το  να λάβετε τον ιό και να το ανοίξετε.

Εάν λάβετε ένα μήνυμα που ονομάζεται «καρτ-ποστάλ», ακόμα κι αν σας  σταλεί από φίλο, μην το ανοίξετε! Κλείστε τον υπολογιστή σας  αμέσως. Αυτός είναι ο χειρότερος ιός που ανακοινώθηκε από το CNN.
Έχει χαρακτηριστεί από τη Microsoft ως ο πιο καταστροφικός ιός. Αυτός  ο ιός αποκαλύφθηκε χθες από τη McAfee, και δεν υπάρχει ακόμη τρόπος  αντιμετώπισης για αυτό το είδος του ιού. Αυτός ο ιός καταστρέφει απλά  τον Τομέα Zero του σκληρού δίσκου, όπου αποθηκεύονται οι ζωτικής
σημασίας πληροφορίες.
 
Αντιγράψτε αυτό το E-mail και στείλτε το στους φίλους σας.
 
Διαβάστε περισσότερα » »

ΟΡΓΗ ΚΑΙ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΕΤΣΟΚΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥΣ!


sintaxiouxoi-trapezes"Δεν μας έφησαν τίποτε. Μα έκλεψαν οι αλήτες"! ΄΄Ελεγαν πολλοί από τους συνταξιούχους στις τράπεζες. Άλλοι, καθύβριζαν την κυβέρνηση.
Οργή και αγανάκτηση ήταν τα κυρίαρχα συναισθήματα στις τράπεζες, χθες και σήμερα, που οι συνταξιούχοι προσέρχονται να πάρουν τη σύνταξή τους. Οι περικοπές είναι πρωτοφανείς. Η Πολιτεία, ελέω Μνημονίων κατατεμαχίζει τις συντάξεις και στο τέλος θα αφήσει ψίχουλα στους συνταξιούχους!
Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα: Αντιστράτηγος ε.α. ο οποίος έπαιρνε μέχρι χθες, πετσοκομένη σύνταξη 1750 €, σήμερα εισέπραξε πό την Τράπεζα, 1050 €!!! Κόντεψε να μείνει στον τόπο! Αντιστράτηγος με 1050 €!  700 € μείωση!!! Η μεγαλύτερη ξεφτίλα! Και πού είσαι ακόμα.
Αυτοί θα αφαιμάξουν όλο τον λαό!

makeleio
Διαβάστε περισσότερα » »

Προκλητικό Δελτίο Τύπου Σύριζα για την κηδεία του Στρατηγού Ντερτιλή

Οι τιμητές των πάντων από Μπαράκ Ομπάμα μέχρι Ρόζα Λούξεμπουργκ κι από Μάο μέχρι ΔΝΤ εσίγησαν για το γεγονός ότι χιλιάδες Έλληνες πατριώτες τίμησαν με την παρουσία τους τον Στρατηγό Ντερτιλή. 

Οι κάποτε υμνητές του Τσαουσέσκου και τα πρώην στελέχη του ΚΚΕ που υπήρξαν υμνητές του Στάλιν οργίστηκαν με την απόδοση σεβασμού σε έναν απροσκύνητο Ιδεολόγο της Εθνικής Ιδέας, ο οποίος πολέμησε αυτούς που ήθελαν να κάνουν την Ελλάδα Κούβα και αγωνιζόντουσαν για "ανεξάρτητη Μακεδονία - Θράκη" (Απόφαση 5ης Ολομέλειας ΚΚΕ).

Το θράσος τους αποτυπώνεται στο παρακάτω Δελτίο Τύπου που εξέδωσαν: "Η μετατροπή της κηδείας Ντερτιλή σε χουντοσύναξη με πυροβολισμούς στον αέρα και επικήδειους μίσους κατά της δημοκρατίας είναι πλήρως συμβατή με την Χρυσή Αυγή και τη δράση της. 

Αυτό που είναι πέρα για πέρα απαράδεκτο είναι η συνενοχή της Πολιτείας, με την αστυνομία να παρακολουθεί αμέτοχη τους πυροβολισμούς και το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη να σιωπά επιδεικτικά μπροστά σε αυτήν την προκλητική γιορτή του μίσους. ".

http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/proklhtiko-deltio-tupou-suriza-gia-thn-khdeia-tou-strathgou-ntertilh#.UQqv9vLLRw0
eleftheriskepsii
Διαβάστε περισσότερα » »