Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

Εορδαία: Μείωση 6% στα τέλη φωτισμού και καθαριότητας



Μείωση κατά 6% στα τέλη φωτισμού και καθαριότητας για το 2013 αποφάσισε στη χθεσινοβραδινή του συνεδρίαση το δημοτικό συμβούλιο Πτολεμαίδας. Επίσης το σώμα στην ίδια συνεδρίαση αποφάσισε και μείωση των δημοτικών τελών για τους κοινόχρηστους χώρους.


ΕΡΑ ΚΟΖΑΝΗΣ Σύνταξη: Μαίρη Κεσκιλίδου
Διαβάστε περισσότερα » »

Κοζάνη: Φωτιά με εκρήξεις στο αμαξοστάσιο του Δήμου Κοζάνης



Πυρκαγιά, η οποία προς στιγμήν έτεινε να λάβει απροσδιόριστες διαστάσεις, καθώς την ώρα της κατάσβεσης εξερράγησαν δυο φιάλες οξυγόνου στο κτίριο των υδραυλικών στο αμαξοστάσιο του Δήμου Κοζάνης στην περιοχή του Νιάμερου, εκδηλώθηκε στις 19.10 απόψε στην Κοζάνη.
Επί τόπου έσπευσαν τρία οχήματα της Πυροσβεστικής με 10 πυροσβέστες, οι οποίοι ρίχτηκαν στην μάχη με τις φλόγες κάνοντας χρήση ακόμη και επιβραδυντικού αφρού καθώς στον χώρο της πυρκαγιάς υπήρχαν εύφλεκτα υλικά και διαλύτες.  Η Αστυνομία απέκλεισε την περιοχή, ενώ συνεργεία της ΔΕΗ διέκοψαν την παροχή ρεύματος στις εγκαταστάσεις του Δήμου.

Όπως τόνισε σε δηλώσεις του ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κοζάνης Ιωάννης Φωστιέρης, από την έκρηξη των δυο φιαλών οξυγόνου  καταστράφηκε ολοσχερώς η αποθήκη των υδραυλικών, ενώ η Πυροσβεστική κατάφερε να αποσοβήσει ανάλογη καταστροφή στο γειτονικό ξυλουργείο, το οποίο υπέστη αρκετές ζημιές, στο κτίριο του μηχανουργείου αλλά και στα γραφεία.
Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις η πυρκαγιά, η οποία μέσα σε 45 λεπτά τέθηκε υπό έλεγχο, φαίνεται να εκδηλώθηκε από τον χώρο των υδραυλικών, με τα αίτια να ερευνώνται από την Πυροσβεστική στο











ΕΡΑ ΚΟΖΑΝΗΣ  Κώστας Δαβάνης
Διαβάστε περισσότερα » »

Δήμος Εορδαίας διανομή τροφίμων των δικαιούχων ορεινών και μειονεκτικών περιοχών


Γίνεται γνωστό στους δημότες του Δήμου  Εορδαίας ότι θα γίνει διανομή τροφίμων των δικαιούχων ορεινών και μειονεκτικών περιοχών όπως αυτοί επελέγησαν από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, όπως παρακάτω:
ΔΕΥΤΕΡΑ 17/12/2012
ΔΗΜ.ΕΝΟΤΗΤΕΣ ΑΓ.ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ (ΑΓ.ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ,ΚΑΡΥΟΧΩΡΙ, ΣΠΗΛΙΑ, ΕΡΜΑΚΙΑ) & ΒΕΡΜΙΟΥ (ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ, ΚΟΜΝΗΝΑ, ΜΕΣΟΒΟΥΝΟ, ΠΥΡΓΟΙ)

ΤΡΙΤΗ 18/12/2012
ΔΡΟΣΕΡΟ, ΓΑΛΑΤΕΙΑ, ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ,ΑΣΒΕΣΤΟΠΕΤΡΑ, ΜΑΥΡΟΠΗΓΗ, ΠΕΝΤΑΒΡΥΣΟΣ, ΠΕΡΔΙΚΚΑΣ
ΤΕΤΑΡΤΗ 19/12/2012
ΕΜΠΟΡΙΟ,  ΒΛΑΣΤΗ
ΠΕΜΠΤΗ 20/12/2012
ΜΗΛΟΧΩΡΙ ,ΦΟΥΦΑΣ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21/12/2012
ΑΡΔΑΣΣΑ, ΚΡΥΟΒΡΥΣΗ, ΑΝΑΡΡΑΧΗ
Η διανομή θα γίνεται στη Σχολή Δημοτικής Αστυνομίας (πρώην οικοτροφείο) απέναντι από το LIDL κατά τις ώρες 9:30 π.μ έως 14:00 μ.μ.
ΠΡΟΣΟΧΗ
Οι δικαιούχοι ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΝ  να παραλαμβάνουν τα τρόφιμα  χωρίς την επίδειξη της ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ τους.

Εκ της Αγροτικής Ανάπτυξης
Ο
Αντιδήμαρχος
 Μπίγγας Στέφανος.  
Διαβάστε περισσότερα » »

Απίστευτο: τώρα μας ψεκάζουν και μέσα στα καταστήματα, διαβάστε για κάτι που ούτε καν είχατε σκεφτεί ....

Πολύς λόγος για ψεκασμένους και μη τελευταία . Το γεγονός είναι ότι δυστυχώς είναι αλήθεια .
Μην περιμένεις βέβαια το γνωστό αεροπλάνο με την ουρά για να πάθεις το κακό . Σχεδόν σε κάθε υγειονομικής σημασίας κατάστημα της επικράτειας χρησιμοποιεί τα τελευταία χρόνια σκευάσματα ισχυρών εντομοκτόνων ( πυρερυθρίνες) για την καταπολέμηση των ιπτάμενων ενοχλητικών εντόμων.

Τα εν λόγω σκευάσματα τοποθετούνται σε ψεκαστήρες όμοιους με αυτών των αρωμάτων και ψεκάζουν σε τακτά διαστήματα εντομοκτόνα που σκοτώνουν την μύγα στα 20 μέτρα. Τα δε σκευάσματα αυτά έχουν πολλαπλάσια δραστική ουσία ( αν και πολλές φορές ο καταστηματάρχης τρώει το παραμύθι του οικολογικού λόγω του ισχυρά τοξικού φυσικού πύρεθρου ) από αυτά των κοινών αεροζόλ που χρησιμοποιούμε στα σπίτι μας .
Το αποτέλεσμα για την υγεία είναι καταστροφικά περισσότερο βέβαια για τους εργαζόμενους και τους ιδιοκτήτες-καταστηματάρχες .Απαγορεύεται δε να χρησιμοποιούνται κοντά σε τρόφιμα και ειναι ανεπίτρεπτο άνθρωποι να εργάζονται και να τρώνε σε χώρους γεμάτους εντομοκτόνα . Ειδικά όσοι έχουν προβλήματα υγείας .
Λύση στο πρόβλημα αποτελούν τα σκευάσματα που περιέχουν εντομοελκυστικές ουσίες και εφαρμόζονται εκτός καταστήματος είναι δε αποτελεσματικές και δεν επιβαρύνουν την υγεία .

 
πηγή:peramatozoa.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ (ΣΟΥΣΑΜΙ – ΡΙΓΑΝΗ) ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΖΩΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΣΤΕΓ ΦΛΩΡΙΝΑΣ



Το Τμήμα Ζωικής Παραγωγής, υπό την καθοδήγηση της έμπειρης ερευνητικής ομάδας που διαθέτει, προβαίνει σε σειρά ερευνητικών εργασιών με τη αθρόα συμμετοχή φοιτητριών και φοιτητών, για τη διερεύνηση των δυνατοτήτων μεταφοράς σημαντικών για την υγεία του καταναλωτή ιδιοτήτων αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών στο αυγό και στο κρέας πουλερικών. Ήδη έχουν ολοκληρωθεί (άνοιξη- φθινόπωρο 2012) οι εργασίες, στις οποίες μελετήθηκε η επίδραση των φλοιών σπόρων σουσαμιού στην ποιότητα των πτηνοτροφικών προϊόντων και τα αποτελέσματα των εργασιών αυτών θα ανακοινωθούν, μεταξύ άλλων και στο 4ο Τεχνολογικό Συνέδριο που θα γίνει στη Θεσσαλονίκη (ανακοίνωση συνεδρίου στο site Ζωικής Παραγωγής http://ap.florina.teikoz.gr), ενώ την περίοδο αυτή (Νοέμβριος- Δεκέμβριος 2012), έχουν εγκατασταθεί στις εγκαταστάσεις του αγροκτήματος της Φλώρινας, νέα πειραματικά προγράμματα στα οποία μελετάται η επίδραση των φύλλων της ρίγανης στα ποιοτικά χαρακτηριστικά των πτηνοτροφικών προϊόντων. Την αμέσως επόμενη περίοδο πρόκειται οι ερευνητικές αυτές εργασίες να εφαρμοστούν και στα υπόλοιπα αγροτικά ζώα που διαθέτει το αγρόκτημα (χοίροι, μικρά και μεγάλα μηρυκαστικά).
Τόσο ο σπόρος του σουσαμιού όσο και το φυτό της ρίγανης περιέχουν σημαντικούς αντιοξειδωτικούς παράγοντες, οι οποίοι όπως αποδεικνύεται πειραματικά, είναι δυνατό να περάσουν στα πτηνοτροφικά προϊόντα και μέσω αυτών στη διατροφική αλυσίδα των καταναλωτών, συμβάλλοντας σημαντικά στη βελτίωση της υγείας τους. Οι αντιοξειδωτικές ουσίες εξουδετερώνουν τις ελεύθερες ρίζες που δημιουργούνται στον οργανισμό των καταναλωτών και προκαλούν σημαντικές βλάβες στη λειτουργία του.
Αξιοσημείωτο είναι ότι οι πειραματικές αυτές εργασίες, οι οποίες συμβάλλουν στην ολοκληρωμένη εκπαίδευση των φοιτητριών και φοιτητών του Τμήματος Ζωικής Παραγωγής έχουν αυστηρά εκπαιδευτικό χαρακτήρα και δεν χρηματοδοτούνται (;) σε αντίθεση με την αθρόα χρηματοδότηση άλλων Τμημάτων ΑΕΙ και ΤΕΙ. Αποτελούν μια πραγματικά καινοτόμο δράση, που συμβάλλει θετικά στην ακόμη μεγαλύτερη ποιοτική αναβάθμιση του προγράμματος σπουδών του Τμήματος Ζωικής Παραγωγής, του οποίου το επίπεδο σπουδών, όπως προκύπτει ξεκάθαρα από την έκθεση της Εξωτερικής Αξιολόγησης, κατατάσσεται δικαίως μεταξύ των πρώτων Τμημάτων ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας.  
Διαβάστε περισσότερα » »

Απάντηση στο φαινόμενο που οδηγεί σε μαζικούς θανάτους μελισσών σε παγκόσμιο επίπεδο

Η εξέλιξη αναμένεται να βοηθήσει στην προστασία τους από τη μυστηριώδη αιτία που τις αφανίζει.
Ερευνητές αποκάλυψαν τα γενετικά μυστικά των μελισσών, γεγονός που αναμένεται να ρίξει φως στην εξέλιξή τους αλλά και στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πληθυσμοί τους τα τελευταία χρόνια
Διεθνής ομάδα ερευνητών ανακοίνωσε ότι αποκάλυψε τα γενετικά μυστικά της μελισσοπαραγωγού μέλισσας (Αpis mellifera). Η εξέλιξη θεωρείται πολύ σημαντική αφού θα επιτρέψει στους ειδικούς να κάνουν συνδέσεις ανάμεσα στη διατροφή των εντόμων, στο περιβάλλον που ζουν και την ανάπτυξη τους.
Οι ερευνητές ευελπιστούν επίσης ότι η εξέλιξη θα βοηθήσει στο να δοθεί μια απάντηση σε φαινόμενα που οδηγούν σε μαζικούς θανάτους μελισσών σε παγκόσμιο επίπεδο, όπως η αποκαλούμενη «Διαταραχή Κατάρρευσης Αποικίας».

Σύνθετες κοινωνίες
Ομάδα ερευνητών από τη Βρετανία και την Αυστραλία μελέτησε διεξοδικά τις μελισσοπαραγωγούς μέλισσες. «Οι μελισσοπαραγωγοί μέλισσες ζουν σε σύνθετες κοινωνίες που αποτελούνται από δεκάδες χιλιάδες μέλη. Στην πλειονότητά τους είναι θηλυκές εργάτριες που δεν μπορούν να αναπαραχθούν και για αυτόν τον λόγο αφιερώνουν τη σύντομη ζωή τους στη συλλογή τροφής και σε άλλες ασχολίες όπως η φροντίδα των προνυμφών μέσα στις κυψέλες.
Οταν η βασίλισσα της κυψέλης γεννάει τα αβγά της οι εργάτριες αποφασίζουν αν η προνύμφη όταν εκκολαφθεί θα γίνει εργάτρια ή βασίλισσα. Ετσι οι προνύμφες τρέφονται ανάλογα με τη μοίρα που τους έχουν προδιαγράψει οι εργάτριες. Οι προνύμφες που προορίζονται για εργάτες τρέφονται με γύρη και νέκταρ ενώ εκείνες που προορίζονται για βασίλισσες με βασιλικό πολτό. Το ίδιο διαιτολόγιο ακολουθείται σε όλη τη διάρκεια της ζωής των μελισσών. Οι εργάτες τρώνε γύρη και νέκταρ ενώ οι βασίλισσες τον πολτό» αναφέρει ο Πολ Χαρντ, του Πανεπιστημίου Queen Mary στο Λονδίνο που ήταν μέλος της ερευνητικής ομάδας.

Ο ρόλος της επιγενετικής
Όπως φαίνεται, ο ρόλος που θα κληθούν να έχουν οι μέλισσες στην κυψέλη δεν είναι γενετικός (δεν είναι γραμμένος στο DNA τους) αλλά επιγενετικός - επιβάλλεται δηλαδή από εξωτερικούς παράγοντες. Το φαινόμενο είναι σύμφωνα με τους ερευνητές αποτέλεσμα της λεγόμενης υπόθεσης του «ιστονικού κώδικα», μιας διαδικασίας που αφορά γενετικές μεταβολές οι οποίες λαμβάνουν χώρα σε μια οικογένεια πρωτεϊνών (ιστόνες) μέσα στον πυρήνα των κυττάρων. Είναι η πρώτη φορά που το συγκεκριμένο φαινόμενο εντοπίζεται στις μελισσοπαραγωγούς μέλισσες.
«Η διαφορετική εξέλιξη σε μέλισσες που διαθέτουν το ίδιο DNA είναι ένα ξεκάθαρο παράδειγμα επιγενετικής δράσης που ξεπερνά τους βασικούς γονιδιακούς μηχανισμούς. Από τις γνώσεις που έχουμε για το πώς λειτουργεί ο ιστονικός κώδικας σε άλλους οργανισμούς πιστεύουμε ότι στην περίπτωση των μελισσοπαραγωγών μελισσών παίζει κεντρικό ρόλο στην ανάπτυξη και εξέλιξη των προνυμφών τους» αναφέρει ο Μαρκ Ντίκμαν του Πανεπιστημίου του Σέφιλντ που ήταν επίσης μέλος της ερευνητικής ομάδας.

Η έρευνα δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «Biochemistry and Molecular Biology».


Πηγή
Διαβάστε περισσότερα » »

Ρώσοι επιστήμονες ανακάλυψαν ένα νέο φαινόμενο της φύσης

Ρώσοι επιστήμονες ανακάλυψαν ένα φυσικό φαινόμενο, το οποίο υπόσχεται να γίνει επαναστατικό. Αποδεικνύεται, πως οι φαρμακευτικές ουσίες μπορούν να είναι αποτελεσματικές σε πάρα πολύ χαμηλές δόσεις.
Το νόημα της ανακάλυψης πηγάζει από το γεγονός, ότι οι διαλυμένες στο νερό ουσίες χάνουν τις ιδιότητές τους ανάλογα με την ποσότητα νερού στο οποίο έχουν διαλυθεί. 6 χρόνια μελέτης χρειάστηκαν στους Ρώσους επιστήμονες για να αποδείξουν, ότι με παρόμοιο – κλασσικό - τρόπο συμπεριφέρεται μόνο το 25% των διαλυμάτων. Και το υπόλοιπο 75% συμπεριφέρεται μη κλασσικά: σε αυτά οι ιδιότητές τους αλλάζουν απροσδόκητα.
Αυτή η ανακάλυψη υπόσχεται ορατές αλλαγές στην ιατρική και στην φαρμακολογία: σε ασήμαντες ποσότητες των ουσιών, ελαχιστοποιούνται οι ανεπιθύμητες επιπτώσεις των φαρμάκων.

[Πηγή]
e-rodios
Διαβάστε περισσότερα » »

Ανάκληση μελομακάρονων με μούχλα

Ανάκληση μελομακάρονων με μούχλαΠαρουσία σε για τα οποία η εταιρεία Ελλάς είχε ήδη ξεκινήσει τη διαδικασία απόσυρσης από την κατανάλωση, χωρίς ενημέρωση των καταναλωτών, διαπίστωσε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων () και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, στο πλαίσιο διερεύνησης καταγγελίας για αγορά μελομακάρονων με επιφανειακή ευρωτίαση (μούχλα) από σούπερ μάρκετ της εταιρείας Ελλάς, στην Αλεξανδρούπολη.
Πρόκειται για μελομακάρονα με την εμπορική επωνυμία «Γλυκάνθη Μελομακάρονα», συσκευασμένα σε χάρτινες συσκευασίες του 1 κιλού, με ημερομηνία λήξης 31/1/2013, τα οποία παράγονται στην Ελλάδα για την εταιρεία LIDL Ελλάς & Σία ΟΕ.
Ο ΕΦΕΤ ζήτησε την άμεση ανάκληση/ απόσυρση του συνόλου των προϊόντων από την ελληνική αγορά και έχουν ήδη ξεκινήσει σχετικοί έλεγχοι. Παράλληλα, καλεί τους καταναλωτές, που έχουν ήδη προμηθευτεί τα ανωτέρω προϊόντα να μην τα καταναλώσουν.

Από newsbeast
polispress
Διαβάστε περισσότερα » »

Την ποινική δίωξη Γ.Παπανδρέου ζητά ο τ. Πρόεδρος του Αρείου Πάγου


Ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο του πρώην Προέδρου του Αρείου Πάγου Βασίλειου Κόκκινου, αναδημοσιεύουμε από την εφημερίδα «Αξία»: …
Έχει καταλυθεί η Δημοκρατία και το Σύνταγμα από την παρούσα Κυβέρνηση Υπογραφές 30 βουλευτών της αντιπολίτευσης είναι αρκετές, για την ποινική του Πρωθυπουργού βάσει του Συντάγματος.
Οι ευθύνες του Προέδρου της Δημοκρατίας… Κατά τον Ποινικό Κώδικα (άρθρο 162), όποιος εξαπατά εκλογέα, με οποιονδήποτε τρόπο, για να μεταβάλει το εκλογικό του φρόνημα, τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι δύο ετών και με χρηματική ποινή. Ο πρωθυπουργός μας υποσχέθηκε στον ελληνικό λαό προεκλογικώς, κατά την ομιλία του στη Θεσσαλονίκη, στις αρχές Σεπτεμβρίου του 2009, ότι υπάρχουν χρήματα και θα δώσει αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, ανώτερες του πληθωρισμού. Όμως αμέσως μετά τις εκλογές μείωσε μισθούς και συντάξεις, έπραξε δηλαδή το αντίθετο εκείνου που είχε υποσχεθεί.
Ο αντιπρόεδρος του, για να δικαιολογήσει την εξαπάτηση του ελληνικού λαού, είπε ότι όλα τα κόμματα δεν τηρούν τις προεκλογικές τους υποσχέσεις. Άλλο είναι να προσπαθήσει ένα κόμμα να εκτελέσει το προεκλογικό του πρόγραμμα και να μην επιτύχει, και άλλο να μην επιχειρήσει καν την εφαρμογή του και από την πρώτη στιγμή να εφαρμόσει πολιτική αντίθετη του προγράμματος του. Μετά τις εκλογές, προς δικαιολόγηση της καταφανούς εξαπατήσεως των Ελλήνων, ο πρωθυπουργός μας ισχυρίστηκε ότι δήθεν αγνοούσε την πραγματική οικονομική κατάσταση της χώρας. Ψεύδεται. Ένας πολιτικός που ήταν υπουργός όλων των κυβερνήσεων του πατρός του, εμπνευστού της υπερχρεώσεως της χώρας, όπως και των κυβερνήσεων του κ. Σημίτη, είναι αδύνατον να αγνοεί την οικονομική κατάσταση της χώρας. Περαιτέρω, αποκαλύφθηκε πρόσφατα σε βιβλίο του πρώην υπουργού των Οικονομικών της Γερμανίας, κ. Steinmayer, ότι τον είχε ενημερώσει απολύτως για τα οικονομικά της Ελλάδος και ο κ. τού απήντησε ότι θα σκεφθεί αν θα διεκδικήσει την πρωθυπουργία.
Εξάλλου, ο κ. Αλμούνια εδήλωσε ότι πολύ προ των εκλογών, είχε ενημερώσει τους αρχηγούς των δύο μεγάλων κομμάτων της Ελλάδος για την οικονομική της θέση. Το αυτό δήλωσε και ο κ. Προβόπουλος. των μηνιαίων εκθέσεων του οποίου αδύνατο να λαμβάνει, και ελάμβανε, γνώση ο κ. Παπανδρέου. Πέραν τούτων, ο τελευταίος, σε συνέντευξή του προς τον κ. Κούλογλου, προ των εκλογών, είχε πει ότι όποια χώρα κατέφυγε στο ΔΝΤ καταστράφηκε και ο λαός της εξαθλιώθηκε. Όμως. από πρόσφατη συνέντευξη του πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ, κ. Στρος-Καν, έγινε παγκοσμίος γνωστό ότι ο κ. Παπανδρέου, προ των εκλογών, συζητούσε μαζί του υπογείως, για το πώς θα υπαχθεί η Ελλάδα στο ΔΝΤ.
Υπογραμμίζεται ότι ο κ. Παπανδρέου δεν έδωσε καμία πειστική εξήγηση έως σήμερα αναφορικά με τον λόγο για τον οποίο παρέλειψε να δανεισθεί, αμέσως μετά την εκλογή του, όσα ποσά χρειαζόταν η χώρα. με χαμηλά επιτόκια, όπως όφειλε να πράξει. Αντί τούτου, εδήλωνε σε διεθνή ακροατήρια, ότι ο ελληνικός λαός είναι διεφθαρμένος και η οικονομία του πνέει τα λοίσθια, έχουσα την πορεία του «Τιτανικού». Μετά τις δηλώσεις του αυτές, για τις οποίες επίσης δεν έχει δώσει καμία εξήγηση, άρχισε η αύξηση των επιτοκίων δανεισμού της Ελλάδος και έφτασαν τα spreads από 250 μονάδες σε 3.200! Επίσης, δεν εξήγησε έως τώρα, γιατί δεν δέχθηκε το δάνειο 20 δισ. ευρώ, που του προσφέρθηκαν επιπλέον των 7 δισ. που έλαβε η χώρα, με χαμηλό επιτόκιο. Από όλα αυτά προκύπτει κραυγαλέα η προσωπική ποινική ευθύνη του κ. πρωθυπουργού. Θα έπρεπε, επομένως, σύμφωνα με το Σύνταγμα τριάντα (30) βουλευτές της αντιπολιτεύσεως, αντί να φλυαρούν ασκόπως προς παραμυθίαν του πενομένου ελληνικού λαού, να ζητήσουν με έγγραφό τους την άσκηση της νομίμου ποινικής διώξεως κατά του υπαίτιου, σύμφωνα με το Σύνταγμα. Συγχρόνως όμως, έχει καταστεί πασιφανές ότι η κυβέρνηση, μη εφαρμόσασα το προεκλογικό της πρόγραμμα και αθετήσασα τις υποσχέσεις της προς τον λαό, αποστέρησε εαυτήν του θεμελίου του δημοκρατικού πολιτεύματος, κατ” άρθρον 1 παρ. 2 του Συντάγματος, ήτοι της λαϊκής κυριαρχίας. Ως εκ τούτου, οι αποφάσεις της και οι νόμοι της, ιδιαιτέρως δε αυτοί περί υπερφορολογήσεως των Ελλήνων και περί εκτάκτου εισφοράς και τέλους ακινήτων, είναι αντίθετοι προς το Σύνταγμα. Τόσο για τον ως άνω λόγο. όσο και διότι παραβιάζουν τα άρθρα του Συντάγματος 78 παρ. 2, περί απαγορεύσεως της αναδρομικής φορολογίας. 5 παρ. 10 που καθιερώνει την αρχή της συμμετοχής των πολιτών στα δημόσια βάρη αναλόγως το)ν οικονομικών δυνάμεών των, δηλαδή των εισοδημάτων των, 4 παρ. 2, που επιβάλλει την αρχή της ίσης μεταχειρίσεως των πολιτών και 36 παρ. 1 περί παροχής εννόμου προστασίας.
Ένας πολίτης με ένα διαμέρισμα 150 τετραγωνικών και ετήσιο εισόδημα 5.000 ευρώ θα πληρώσει το ίδιο τέλος ακινήτου με εκείνον που είναι ιδιοκτήτης ομοίου ακριβώς διαμερίσματος, στην αυτή θέση, και έχει ετήσιο εισόδημα 200.000 ευρώ. Ανατίθεται η είσπραξη του τέλους τούτου στη ΔΕΗ, ενώ η Ολομέλεια του Συμβουλίου Επικρατείας έχει αποφανθεί, στην περίπτωση των παρκόμετρων του Δήμου, ότι δεν δύναται να ανατεθεί σε ανώνυμη εταιρεία εισπρακτική εξουσία του Δημοσίου.
Ο κ. Βενιζέλος χαρακτήρισε την έκτακτη φορολόγηση των ακινήτων ως τέλος, ενώ γνωρίζει ότι τούτο δεν είναι ανταποδοτικό και τα περί διασώσεως της περιουσίας των παιδιών και εγγονών μας διά της φορολογίας αυτής είναι απλώς μυθεύματα υπερβολικής φαντασίας. Καταργείται η δυνατότητα προσφυγής στη Διοικητική Δικαιοσύνη με την υποχρεωτική καταβολή του 50% της οφειλής και του δικαιώματος του εφόρου να ζητήσει τη μη αναστολή της πράξεως επιβολής φόρου. Στον αδυνατούντα να καταβάλει το τέλος ακινήτου δεν επιβάλλεται η συνήθης συνέπεια των φορολογικών παραβάσεων, αλλά η διακοπή της παροχής του ρεύματος, με συνέπεια να κοπεί τούτο σε μια πτωχή οικογένεια της Χίου με έξι (6) παιδιά, την ώρα που κοινωνικοί φορείς ζητούν από τους Έλληνες τον περιορισμό της υπογεννητικότητας.
Αλλά η σημερινή κυβέρνηση δεν ενδιαφέρεται για το μέλλον της Ελλάδος. Για αυτό και διευκολύνει και συνιστά τη μετάβαση των νέων σε άλλες χώρες για να εργασθούν. Θα μείνουν έτσι στην Ελλάδα οι γέροντες συνταξιούχοι με τη γνωστή μοίρα τους. Αυτό δεν είναι έγκλημα κατά της χώρας; Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αντί να συνιστά επιείκεια προς τους μη έχοντες, θα έπρεπε, κατά τα άρθρα 35 παρ. 2 εδ. δ” και 42 του Συντάγματος, να αναπέμψει στη Βουλή τους άνω αντισυνταγματικούς νόμους της κυβερνήσεως, η οποία έχει απολέσει το θεμέλιο της Δημοκρατίας, μη εφαρμόσασα το προεκλογικό πρόγραμμά της.
Ναι μεν έχει κακώς καταργηθεί το προνόμιο του ανωτάτου άρχοντος να προκηρύσσει εκλογές σε περίπτωση δυσαρμονίας μεταξύ κυβερνήσεως και λαϊκού φρονήματος, παραμένει όμως το άνω προνόμιο της αναπομπής στη Βουλή αντισυνταγματικών νομοσχεδίων. Αν αυτό δεν ασκηθεί τώρα, πότε θα εφαρμοστούν οι άνω διατάξεις; Το κράτος στην ουσία έχει καταλυθεί. Καταλαμβάνονται τα υπουργεία από πολίτες και οι υπουργοί αναζητούν καταλλήλους χώρους για να συναντήσουν τους εκπροσώπους της τρόικας. Εμποδίζεται η λειτουργία των χειρουργείων του Αντικαρκινικού Νοσοκομείου «ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ» και η Διοίκηση δεν αποτολμά να ζητήσει την επέμβαση της Εισαγγελίας. Και ο υπουργός των Οικονομικών καλεί τους Έλληνες να πληρώσουν φόρους για να καταβληθούν μισθοί και συντάξεις του Νοεμβρίου.
Ώστε το δάνειο των 110 δισ. ευρώ του Μνημονίου έγινε μόνο για να πληρωθούν οι τοκογλύφοι δανειστές μας; Και χάριν αυτών το δημόσιο χρέος μας μέσα σε δύο χρόνια έφθασε το 150% του ΑΕΠ;

 polispress
Διαβάστε περισσότερα » »

Λουκέτο της Opel στο Μπόχουμ


Να κλείσει το εργοστάσιο της  στο Μπόχουμ της Γερμανίας από το 2016 έλαβε η μητρική General Motors, ως αποτέλεσμα του πλεονάζοντος «στοκ» και της δραματικής πτώσης των πωλήσεων στην Ευρώπη εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, όπως ανακοίνωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας.
Η απόφαση της GM προκάλεσε και την αντίδραση της Άγκελα Μέρκελ η οποία εξέφρασε τη λύπη της για την απόφαση. Πάντως, ο εκπρόσωπος της Γερμανίδας καγκελαρίου απέκλεισε την πιθανότητα κρατικής οικονομικής βοήθειας, καθώς όπως δήλωσε «τέτοιες αποφάσεις είναι λυπηρές, αλλά το κράτος δεν έχει ρόλο να διαδραματίσει».
Τα γερμανικά μέσα κάνουν λόγο για μία πρωτοφανή απόφαση στη μεταπολεμική ιστορία της Γερμανίας, ενώ και ο υπ. Οικονομίας της Γερμανίας, Φίλιπ Ρέσλερ, δήλωσε «θυμωμένος, η επιχείρηση έκανε λάθη ακόμη και στον τρόπο που χειρίστηκε τους εργαζομένους στο παρελθόν» και κάλεσε την GM να διερωτηθεί γιατί δεν εκμεταλλεύθηκε τις δυνατότητες και ευκαιρίες που θα μπορούσε να έχει, όπως η συνεχώς αναπτυσσόμενη αγορά της Κίνας.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η GM δεν έχει αποφασίσει να κλείσει το εργοστάσιο εντελώς, ωστόσο θα σταματήσει να λειτουργεί ως ολοκληρωμένη μονάδα παραγωγής αυτοκίνητων. Οι πρώτες σκέψεις αφορούν στο να διατηρηθεί μία μονάδα παραγωγής εξαρτημάτων, ώστε να διασωθεί ένα μέρος από τις 3.200 θέσεις εργασίας του εργοστασίου.
Τέλος, η απόφαση της αμερικανικής μητρικής έχει προκαλέσει την αντίδραση τόσο των εργαζομένων και των τοπικών αξιωματούχων της πόλης όσο και του επιχειρηματικού και πολιτικού κόσμου ολόκληρης της Γερμανίας.

polispress
Διαβάστε περισσότερα » »

Πούτιν: Γεννάτε γιατί χανόμαστε

Να κάνουν περισσότερα παιδιά, καλεί τους Ρώσους ο πρόεδρος Πούτιν. Ποιος είναι ο ιδανικός αριθμός για τον "Τσάρο"
Ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν κάλεσε τους Ρώσους να κάνουν περισσότερα παιδιά, τουλάχιστον τρία η κάθε οικογένεια, για να μη δουν τη χώρα τους να φτωχαίνει και να μην μπορεί να "διατηρήσει το έδαφός της".
"Πιστεύω ότι ο κανόνας στη Ρωσία πρέπει να είναι μια οικογένεια με τρία παιδιά", δήλωσε κατά την ετήσια ομιλία του προς το έθνος, προσθέτοντας ότι γι' αυτό απομένουν ακόμη "πολλά να γίνουν".
"Θα πρέπει να φτιάξουμε ευνοϊκές συνθήκες, κυρίως για τις γυναίκες, προκειμένου να μην φοβούνται ότι η γέννηση ενός δεύτερου και τρίτου παιδιού θα βάλει φρένο στην σταδιοδρομία τους", πρόσθεσε, σύμφωνα με την ρωσική τηλεόραση.
Για τον σκοπό αυτόν, οι ρωσικές αρχές εξετάζουν τα μέσα για να ενθαρρύνουν οικονομικά τις οικογένειες που επιλέγουν να κάνουν ένα τρίτο παιδί και υπολογίζουν να ρυθμίσουν γρήγορα το θέμα των νηπιαγωγείων, των οποίων στερείται σε πολύ σημαντικό βαθμό η χώρα, σημείωσε.
Σύμφωνα με τον Πούτιν, οι Ρώσοι θα πρέπει από τώρα να ευνοούν τις πολύτεκνες οικογένειες για να μην γίνει η Ρωσία τα ερχόμενα χρόνια "μια χώρα φτωχή, που γερνάει και είναι ανίκανη να διατηρήσει την ανεξαρτησία της ακόμη και το ίδιο το έδαφός της".
"Αν το έθνος δεν μπορεί πλέον να συντηρηθεί και να αναπαραχθεί δεν χρειαζόμαστε καν έναν εξωτερικό εχθρό, καθώς όλα θα καταρρεύσουν από μόνα τους", προειδοποίησε.
"Για να είναι κυρίαρχη και ισχυρή η Ρωσία πρέπει να γίνουμε περισσότεροι", κατέληξε, επισημαίνοντας ωστόσο ότι ο πληθυσμός της χώρας αυξήθηκε κατά περισσότερο από 200.000 ανάμεσα στον Ιανουάριο και τον Σεπτέμβριο του 2012.
Στις αρχές της χρονιάς ο ισχυρός άνδρας της Ρωσίας είχε δηλώσει ότι η αντιμετώπιση της δημογραφικής κρίσης θα αποτελέσει μία από τις προτεραιότητες της νέας του προεδρικής θητείας, της τρίτης, έπειτα από αυτές του 2000 ως το 2008.
Η Ρωσία έχει σήμερα λίγο περισσότερους από 143 εκατομμύρια κατοίκους. Αυτοί έχουν μειωθεί κατά περισσότερα από πέντε εκατομμύρια από την πτώση της ΕΣΣΔ το 1991 και μελέτες που δημοσιεύτηκαν τα τελευταία χρόνια προβλέπουν σημαντική μείωση του πληθυσμού.
Σε έκθεσή του, η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα τον Φεβρουάριο του 2011, ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης S&P επισήμαινε ότι ο πληθυσμός της Ρωσίας μπορεί να μειωθεί κατά άλλα 24 εκατομμύρια ως το 2050.
 
Διαβάστε περισσότερα » »

Παρελθόν άλλη μια βιομηχανία.

Αυλαία” έριξε μετά από 74 χρόνια ιστορίας, η βιομηχανία κρεάτων Αφοι Κ. Ντιροκάλτση, γνωστή στο καταναλωτικό κοινό από την σήμανση Diro. ...

Όλα ξεκίνησαν το 1938, στα Τρίκαλα και σε ένα μικρό εργαστήρι χωρίς φίρμα. Τότε το όνομα Ντούλας Ντιροκάλτσης Λουκάνικα Χωριάτικα Τρικαλινά, ελάχιστοι το ήξεραν, όπως και αυτό το είδος των τροφίμων. Ο Ντούλας Ντιροκάλτσης ήταν ωστόσο ο άνθρωπος που επέβαλλε το “σήμα κατατεθέν” του “Τρικαλινού χωριάτικου Λουκάνικου”.

Από τις αρχές της δεκαετίας του ’70, το εργαστήρι πήρε όνομα, αφού ανέλαβαν οι υιοί Ντούλα Ντιροκάλτση (Βάιος και Στέλιος) και ίδρυσαν την εταιρία Αφοι Κ. Ντιροκάλτση. Η βιομηχανία κρέατος Αφοι Κ. Ντιροκάλτση, με τον διακριτικό τίτλο Diro, προσέφερε στον καταναλωτή πάνω από 120 είδη αλλαντικών – κονσερβών και κρεατοσκευασμάτων.

Όλα τα προϊόντα παρασκευάζονταν στις σύγχρονες εγκαταστάσεις της εταιρείας, οι οποίες βρίσκονται στο 8ο χιλιόμετρο Τρικάλων-Καλαμπάκας. Οι ανάγκες της επιχείρησης για επέκταση των δραστηριοτήτων της αλλά και η αυξανόμενη ζήτηση από την αγορά οδήγησε στη δημιουργία ενός υπερσύγχρονου εργοστασίου σε ιδιόκτητο οικόπεδο 20.000 τ.μ. , με το χώρο παραγωγής και τους αποθηκευτικούς χώρους, τα ψυγεία και τα γραφεία της διοίκησης να καταλαμβάνουν 4.000 τ.μ.

Ωστόσο, η δύσκολη οικονομική συγκυρία οδήγησε την εταιρεία Diro ΑΒΕΕ στο οδυνηρό λουκέτο.




greekfood.tv 
eleftheriskepsii
Διαβάστε περισσότερα » »

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ .....ΓΙΑΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΛΙΠΟΘΥΜΗΣΕΤΕ !

Το θέμα αποκαλύφθηκε την περασμένη βδομάδα. Αλλά, περιέργως πως (ή μήπως καθόλου περιέργως...) «χάθηκε».

Ας το υπενθυμίσουμε:

Οι αλλοδαπές εταιρείες που βρίσκονται στην Ελλάδα, οι λεγόμενες «οφ σορ», σύμφωνα με το έγγραφο που παρουσίασε ο υφυπουργός Οικονομικών Γ. Μαυραγάνης την περασμένη βδομάδα, ανέρχονται στις 21.065. Από αυτές οι 16.580 είναι ενεργές.

Σύμφωνα με το έγγραφο, τα στοιχεία που προκύπτουν για τις «οφ σορ» εταιρείες όσον αφορά στις δηλώσεις Ειδικού Φόρου επί των Ακινήτων, είναι τα εξής:

Το 2003 υποβλήθηκαν 383 δηλώσεις και ο φόρος ανήλθε σε 4,8 δισ. ευρώ.
Το 2004: δηλώσεις 411 - φόρος 3,6 δισ. ευρώ.
Το 2005: δηλώσεις 352 - φόρος 3 δισ. ευρώ.
Το 2006: δηλώσεις 311 - φόρος 3,1 δισ. ευρώ.
Το 2007: δηλώσεις 275 - φόρος 2,8 δισ. ευρώ.
Το 2008: δηλώσεις 239 - φόρος 3,4 δισ. ευρώ.
Το 2009: δηλώσεις 201 - φόρος 3,4 δισ. ευρώ.
Το 2010: δηλώσεις 1177 - φόρος 3,4 δισ. ευρώ.
Το 2011: δηλώσεις 998 - φόρος 0,9 δισ. ευρώ.
Το 2012: δηλώσεις 965 - φόρος 0,3 δισ. ευρώ.


Από τα καταπληκτικά αυτά στοιχεία εξάγονται τα εξής καταπληκτικότερα συμπεράσματα:

Πρώτο, από τις «οφ σορ» εταιρείες που λειτουργούν στην Ελλάδα, αυτό που συμβαίνει επί μια ολόκληρη δεκαετία είναι ότι δηλώσεις - ως υποχρεούνται - για τον προσδιορισμό του ειδικού φόρου επί των ακινήτων που διαθέτουν, καταθέτουν στην καλύτερη περίπτωση μόλις οι 7 (!) από τις 100 «οφ σορ» που λειτουργούν στην Ελλάδα και στη χειρότερη περίπτωση... η μία (!!!) από τις 100 «οφ σορ»!

Δεύτερον: Από το 2010 και μετά, από την εποχή των Μνημονίων δηλαδή και μετά, παρότι ο αριθμός των κατατεθεισών δηλώσεων έχουν έως και πενταπλασιαστεί, ο φόρος που καλούνται να πληρώνουν οι «οφ σορ» έχει μειωθεί έως και... δέκα φορές!

Αυτά τα θαυμάσια συμβαίνουν στην Ελλάδα τόσο όσον αφορά το γενικό, δηλαδή:
α) τη μη υποβολή φορολογικών δηλώσεων μέχρι και από το 99% (!) των «οφ σορ» που λειτουργούν στην Ελλάδα, όσο και σε ό,τι αφορά το ειδικό, δηλαδή
β) το φόρο που πληρώνουν αυτές που τελικώς υποβάλουν δηλώσεις, ο οποίος φόρος μειώθηκε έως και 92%!

Και τούτο μετά την τροποποίηση του νόμου 3091/2002 (με τον οποίο επιβλήθηκε ειδικός φόρος 3% επί της αξίας των ακινήτων που ανήκουν σε νομικά πρόσωπα και νομικές οντότητες) από το νόμο 3842/2010.

Μια λεπτομέρεια: Αυτός ο τόσο φιλικός προς τις «off shore» εταιρείες δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 58, τεύχος Α, στις 23/4/2010. Ηταν την ίδια μέρα που ο Γιώργος Παπανδρέου ανακοίνωσε από το Καστελόριζο την υπαγωγή της

Ελλάδας σε καθεστώς Μνημονίων... Κι άλλη λεπτομέρεια: Αυτά συμβαίνουν σε μια Ελλάδα όπου 30.000 οικογένειες μένουν κάθε μήνα χωρίς ηλεκτρικό, γιατί, λόγω των χαρατσιών επί των ακινήτων, αδυνατούν να πληρώσουν το λογαριασμό και η ΔΕΗ τους κόβει το ρεύμα...


Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ

http://saktsak.blogspot.com/2012/12/off-shore.html#more  
eleftheriskepsii
Διαβάστε περισσότερα » »

Εορδαία: Η δήμαρχος και 17 πολίτες στα δικαστήρια

Δεκαεπτά πολίτες της Εορδαίας μεταξύ αυτών και η δήμαρχος Παρασκευή Βρυζίδου πρόκειται να απολογηθούν σήμερα στο Μονομελές πρωτοδικείο Εορδαίας σχετικά με την υπόθεση των διήμερων κινητοποιήσεων στις αρχές Σεπτεμβρίου του 2011 για την υποβάθμιση του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου Πτολεμαίδας. Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν είναι της παράνομης κατάληψης οδικών αρτηριών και της παρακώλυσης συγκοινωνιών.



ΕΡΑ ΚΟΖΑΝΗΣ Σύνταξη: Μαίρη Κεσκιλίδου
Διαβάστε περισσότερα » »

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΟΡΔΑΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ 2012


Το πρόγραμμα εορταστικών εκδηλώσεων του Δήμου Εορδαίας για το 2012 παρουσίασαν σε συνέντευξη τύπου οι Αντιδήμαρχος Παιδείας, Πολιτισμού,  κ. Γιάννης Ασπράγκαθος, ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε κ. Χρήστος Κεσκερίδης και η Πρόεδρος του ΝΠΔΔ ΚΟΙ.Π.Π.Α.Π. κα Θεοπίστη Κρυσταλλίδου.
 
Παρουσιάζοντας το πρόγραμμα ο κ. Ασπράγκαθος τόνισε :
«Υλοποιώντας τις οδηγίες της κας Δημάρχου Παρασκευής Βρυζίδου, ενώσαμε τις δυνάμεις μας για να δημιουργήσουμε μια γιορτή για ολόκληρη τη πόλη.
Μια γιορτή στο κέντρο, τις γειτονιές, τις κοινότητες.
Καλούμε όλους τους πολίτες να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις, να στηρίξουν τις προσπάθειές του Δήμου και των νομικών προσώπων, αλλά και όλων των φορέων και των συλλόγων.
Συνδιοργανωτές των εκδηλώσεων είναι η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Εορδαίας, το ΝΠΔΔ – ΚΟΙ.Π.Π.Α.Π. και ο Εμπορικός Σύλλογος Εορδαίας, παρουσιάζοντας για πρώτη φορά ένα ενιαίο Χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα με τον τίτλο «Χριστούγεννα στην πόλη του Φωτός» το οποίο εκτείνεται σε ολόκληρη την πόλη αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της Εορδαίας.
Η Αντιδημαρχία Πολιτισμού υποστηρίζει τη Συνοικία της Παράδοσης που για τη φετινή χρονιά θα λειτουργήσει με δύο σπιτάκια, όπου μικροί και μεγάλοι θα μπορέσουν να παίξουν, να μάθουν και να δημιουργήσουν.
Παράλληλα η Αντιδημαρχία στηρίζει εκδηλώσεις που αφορούν την παράδοση και στην Περιφέρεια η οποία την περίοδο του Δωδεκαήμερου έχει την τιμητική της» κατέληξε ο κ. Ασπράγκαθος
Στη συνέχεια ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Χρήστος Κεσκερίδης αναφέρθηκε στην συμμετοχή και τις πρωτοβουλίες της ΚΕΔΕ :
«Η Κ.Ε.Δ.Ε. δημιούργησε στο χώρο των Αθλητικών Εγκαταστάσεων τη Συνοικία των Παραμυθιών, όπου τέσσερις ήρωες παραμυθιών μας ανοίγουν τις πόρτες των σπιτιών τους και διασκεδάζουν μαζί με τα παιδιά αλλά και τα «μεγαλύτερα παιδιά».
Η Κοκκινοσκουφίτσα, η Σταχτοπούτα, ο Κοντορεβιθούλης και η Βασιλοπούλα με τον βάτραχό της, έρχονται κατευθείαν από τη Χώρα των παραμυθιών για να μας πούνε τις ιστορίες τους, να δημιουργήσουν μαζί μας κατασκευές, αλλά και να μας ταξιδέψουν τη φαντασία και τη δημιουργικότητα.
Μαζί με μια ομάδα εθελοντών, που δουλεύουν και εκπαιδεύονται εδώ και πολύ καιρό, έχουν ετοιμάσει ένα πρόγραμμα ζωντανό, γεμάτο κέφι και γέλιο που σίγουρα θα σκορπίσει τη χαρά σε μικρούς και μεγάλους, φέρνοντας την «Άνοιξη» μέσα στο καταχείμωνο.
Φυσικά από αυτή τη γιορτή δεν θα μπορούσε να λείπει ο Άγιος Βασίλης ο οποίος θα μας επισκεφτεί αυτοπροσώπως για να μιλήσει με τα παιδιά και να παραλάβει τα γράμματά τους» κατέληξε ο κ. Κεσκερίδης
Η Πρόεδρος του ΝΠΔΔ - ΚΟΙ.Π.Π.Α.Π. κα. Θεοπίστη Κρυσταλλίδου ανέφερε την φιλοσοφία της συμμετοχής του Νομικού προσώπου στις εκδηλώσεις:
«Το ΝΠΔΔ ΚΟΙ.Π.Π.Α.Π για πρώτη φορά με σύσσωμες όλες  τις δομές του το  Μουσείο, τη Βιβλιοθήκη, το Ωδείο , τη Φιλαρμονική, τα ΚΑΠΗ και τους παιδικούς σταθμούς, συμβάλουν στην δημιουργίας των εκδηλώσεων των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.
Με αφορμή  τα εκθέματα του Παλαιοντολογικού μας Μουσείου φιλοξενούμε  από το Περιβαλλοντικό Πάρκο Δεινοσαύρων Ωραιόκαστρου 8 αναπαραστάσεις ζώων σε πραγματικό μέγεθος.
Επιλέξαμε ως γιορτινή εστία και κέντρο των εκδηλώσεων  την Δημοτική Βιβλιοθήκη
και με βασικούς πυλώνες το Ωδείο και την Φιλαρμονική ετοιμάσαμε εκδηλώσεις με μουσική, παραμύθια, παραδοσιακά δρώμενα και Χριστουγεννιάτικες Ιστορίες,
 για τα παιδιά  αλλά και για όσους  αισθάνονται παιδιά.
Θέλουμε να βοηθήσουμε και εμείς να σπάσει ο κύκλος της απογοήτευσης και να μπούμε σε ένα κλίμα αισιοδοξίας.
Γιατί όσο δύσκολα και αν είναι τα πράγματα, εμείς δεν θα μείνουμε σε μια γωνιά άπραγοι, αλλά προσπαθούμε με όλες μας τις δυνάμεις να προσφέρουμε στους Δημότες μας.
Ο Δήμος είχε την πρωτοβουλία, αλλά στην όλη προσπάθεια είχαν την ευγενική διάθεση να συμβάλλουν και συμπολίτες μας, τους οποίους και ευχαριστούμε 
1. Ι.Μ.Ε Ptolemeo Α.Ε.
2. Καρακώστας Στέργιος
3. Ιωακειμίδης Σπυρίδων
4. Ναθαναηλίδης  Ηλίας
5. Κοτσαρδάκης ΤΕΧΝΟΜΠΕΤΟΝ Α.Ε.
6. Παπαδοπούλου Δέσποινα
7. Βαφειάδης Δημήτρης
8. Αραϊλόπουλος  Νικόλαος
9. Σωτηριάδης Χρήστος και Σίμος
10. Τσολακίδης Θεόδωρος
11. Κίλας Γεώργιος
12. Ρουσάκης Χαράλαμπος
13. Γερανοί ΠΑΣΧΑΛΗΣ
Βέβαια δεν πρέπει να παραλείψω τους υπαλλήλους του Νομικού Προσώπου και ειδικότερα την κα Βαρβάρα Γκέκα για την γενική επιμέλεια, την πάντα άψογη συνεργασία μας με το σύνολο των αντιδημάρχων και υπαλλήλων του Δήμου.» ανέφερε η κα Κρυσταλλίδου.
Στην συνέχεια η κα Κρυσταλλίδου αναφέρθηκε στη δομή του προγράμματος, τονίζοντας:
«Το σύνολο των εκδηλώσεων περιγράφεται αναλυτικά στο συνολικό πρόγραμμα, ανά ημέρα και ώρα, ώστε να μπορεί κανείς να επιλέξει, ή να συνδυάσει τις εξορμήσεις του.
Θα ήθελα όμως να επισημάνω δύο σημαντικές στιγμές, που αξίζουν την προσοχή όλων μας, μια και αποτελούν βασικά στοιχεία του εορτασμού.
Το πρώτο είναι η Αυλή των Δεινοσαύρων που δίνει την δυνατότητα και για ψυχαγωγία, για ενημέρωση,  για εντυπωσιακές φωτογραφίες των παιδιών, αλλά και για όμορφες στιγμές γεμάτες μουσική, παραμύθια και Χριστουγεννιάτικο Πνεύμα.
Η άλλη σημαντική στιγμή είναι η συναυλία του Ωδείου μας στο Πνευματικό Κέντρο τη Κυριακή 23 Δεκεμβρίου στις 12 το μεσημέρι.
Για πρώτη φορά θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε όλα τα μουσικά σύνολα και οι χορωδίες του Ωδείου Πτολεμαΐδας, σε μορφή Συμφωνικής Ορχήστρας.
Ακόμα και μέσα σε αυτές τις συνθήκες, δεν το βάζουμε κάτω. Αντίθετα, ενώνουμε τις δυνάμεις μας, αξιοποιούμε την φαντασία και τα ταλέντα της περιοχής και προχωράμε μπροστά και με θάρρος στο 2013.»
Τέλος, ο Εμπορικός Σύλλογος Πτολεμαΐδας – Εορδαίας στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων προγραμματίζει και αναλαμβάνει φιλανθρωπική πρωτοβουλία σε συνεργασία με την Τοπική Οργάνωση Πρόσκοπων, και την εθελοντική ομάδα «Καϊλαρίστας».
Στον χώρο του Παλιού Πάρκου μπροστά από την Δημοτική Βιβλιοθήκη θα συλλέγονται προσφορές των κατοίκων για άπορες οικογένειες από τις 17 έως τις 24 Δεκεμβρίου, οι οποίες θα παραδοθούν στην Εκκλησία.
 
Διαβάστε περισσότερα » »

Λύνεται το πρόβλημα με την παθολογική στο Μποδοσάκειο – Αναλαμβάνουν υπηρεσία για 3 μήνες δύο ιατροί παθολόγοι από όμορα νοσοκομεία (Βίντεο)

 Mε παρέμβαση του διοικητή της 3ης ΥΠΕ και προσπαθειών της δημοτικής αρχής, φαίνεται πως για τους επόμενους 3 μήνες λύνεται το πρόβλημα που παρουσιάστηκε – για ακόμη μια φορά – στην Παθολογική του Μποδοσάκειου. Όπως ανέφερε η Δήμαρχος Εορδαίας Παρασκευή Βρυζίδου, δύο ιατροί παθολόγοι από όμορα νοσοκομεία πρόκειται αναλάβουν υπηρεσία από αύριο Πέμπτη. Δείτε το σχετικό βίντεο του kozan.gr…





kozan.gr

Διαβάστε περισσότερα » »

Θετική γνωμοδότηση από το Δημοτικό Συμβούλιο Εορδαίας στην εγκατάσταση του μεγαλύτερου Αιολικού Πάρκου των Βαλκανίων – 57 ανεμογεννήτριες από τις συνολικά 174 θα εγκατασταθούν σε περιοχές του Δήμου Εορδαίας(Βίντεο 9′)

Θετικά – κατά πλειοψηφία – γνωμοδότησε το Δημοτικό Συμβούλιο Εορδαίας στη χθεσινή του συνεδρίαση σχετικά με τη δημιουργία του «Αιολικού Πάρκου Βερμίου», 174 ανεμογεννητριών και κόστους 750 εκατομμυρίων ευρώ που θα θα κατασκευαστεί σε περιοχές των δήμων Βέροιας, Νάουσας και Εορδαίας. 57 ανεμογεννήτριες από τις συνολικά 174 θα εγκατασταθούν σε περιοχές του Δήμου Εορδαίας, ενώ η γνωμοδότηση του Δημοτικού Συμβουλίου υπήρξε θετική σύμφωνα με τις αποφάσεις των τοπικών συμβουλίων των διαμερισμάτων Ερμακιάς, Σπηλιάς, Καρυοχωρίου και Κομνηνών εκτός των δημοτικών διαμερισμάτων Πύργων (που ήταν αρνητική), αλλά και του Μεσοβούνου όπου ζητούνται περαιτέρω διευκρινήσεις. Θα είναι το μεγαλύτερο στα Βαλκάνια  με συνολική ισχύ 614 MW και φορέας κατασκευής και διαχείρισης του έργου είναι η εταιρεία «Αιολική Βερμίου Ε.Ε.» (θυγατρική της «Acciona Ενεργειακή A.E.»). Δείτε το σχετικό βίντεο του kozan.gr, με το μεγαλύτερο μέρος της συζήτησης στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο.

kozan.gr

Διαβάστε περισσότερα » »