Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

ΚΑΙ ΜΕ 15% ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΓΕΙ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ! ΝΟΜΟΣ ΚΟΜΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΡΑΜΜΕΝΟΣ ΓΙΑ ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ.!!! ΤΥΧΑΙΟ;


Μάθετε πως λαμβάνοντας μόνον το 15% των ψήφων, ένα κόμμα μπορεί αυτοδύναμα να κυβερνήσει τον ταλαίπωρο τόπο μας...
Διαβάστε το. Αξίζει!!!
Και μετά πράξετε (γνωρίζοντας πλέον) κατά συνείδηση.
Ιδού τι συμβαίνει με Λευκά-Άκυρα-Αποχή:
Ο συνταγματολόγος Γιώργος Κατρούγκαλος (φωτό) δίνει απάντηση στα μεγάλα ερωτήματα που έχουμε στις εκλογές (Ακούστε το μετά τα 5') .
Συνοπτικά:1) ΔΕΝ ισχύουν τα περί διάλυσης της Βουλής αν τα λευκά ή αποχή είναι πάνω από 50%!Το σίγουρο είναι, ότι αν το σύνολο των λευκών ήταν 99,99% και πήγαινε μόνο ο κ.Παπανδρέου για παράδειγμα να ψηφίσει το κόμμα του, τότε θα συγκέντρωνε το 100% των έγκυρων ψήφων και το κόμμα του θα λάμβανε ΚΑΙ τις 300 έδρες της βουλής!!!

2) Τα λευκά προσμετρώνται στα άκυρα, με νόμο του 2006!!!!
Σύμφωνα με τον ισχύοντα εκλογικό νόμο , η Λευκή ψήφος πλέον αθροίζεται και συν-προσμετρείται με τα Ακυρα.
Δεν υπάρχει πιο ξεκάθαρη διατύπωση στο Φύλλο εφημερίδας της Κυβέρνησης (ΦΕΚ) της 7ης Φεβρουαρίου 2006, στο οποίο αναφέρεται ο νέος εκλογικός νόμος.
Πρόκειται για τον εκλογικό νόμο 3434/2006 (νόμος Παυλόπουλου), στο Αρθρο 1, του οποίου αναφέρεται ρητά ότι «τα λευκά ψηφοδέλτια ΔΕΝ προσμετρούνται στα έγκυρα».

3) Με το σύστημα αυτό, αν το πρώτο κόμμα πάρει μόνο το 15% από το σύνολο του εκλογικού σώματος, τότε, με αποχή στο 50%, το ποσοστό του πάει στο...30%! και αν έχουμε και 20% λευκά από αυτούς που ψήφισαν, τότε βγαίνει με αυτοδυναμία!!!

4) Η ΑΠΟΧΗ-ΛΕΥΚΑ-ΑΚΥΡΑ ΕΥΝΟΟΥΝ ΤΟ 1ο ΚΟΜΜΑ!!!!
http://soundcloud.com/elegr/katrougalosapoxiakiraleuka


Στο Ελληνικό Κοινοβούλιο
Στην Ελλάδα η λευκή ψήφος αποκλείστηκε από το σύστημα κοινοβουλευτικής κατανομής (δεν προσμετράται στο σύνολο και μπαίνει στην ίδια κατηγορία με την άκυρη κατά τον υπολογισμό) με τον νόμο 3434 του 2006, πιθανόν για την διευκόλυνση του σχηματισμού κυβέρνησης πλειοψηφίας. Προηγούμενα, το Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο είχε κρίνει αντισυνταγματική μια τέτοια κίνηση με την απόφαση 12/2005, θεωρώντας ότι η ρίψη λευκής ψήφου είναι εξάσκηση του εκλογικού δικαιώματος. Η απόφαση αυτή ήρθε πάντως σε αντίθεση με αποφάσεις του ίδιου του ΑΕΔ αλλά και του Συμβουλίου της Επικρατείας, με τις οποίες η μη προσμέτρηση των λευκών κατά την εξεύρεση του εκλογικού μέτρου είχε κριθεί συνταγματική[1].
Συνεπώς, προς το παρόν η λευκή ψήφος δεν προσμετράται και αντιμετωπίζεται παρόμοια με την άκυρη κατά την κατανομή κοινοβουλευτικών εδρών. Παρόλα αυτά, στα εκλογικά κέντρα προσμετράται σαν ξεχωριστό στατιστικό στοιχείο.

http://el.wikipedia.org:80/wiki/Λευκή_ψήφος

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΜΕ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ, ΜΕ E-MAIL, ΜΕ ΚΑΠΝΟ, ΜΕ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΑ, ΜΕ Ο,ΤΙ ΜΠΟΡΕΙΤΕ.

πηγη
Διαβάστε περισσότερα » »

Νέο σύνταγμα στην Ισλανδία, και η συνωμοσία της σιωπής ...

Η Ισλανδία τελείωσε το 2011 με αύξηση 2,1% του ΑΕΠ της που θα πρέπει,σύμφωνα με τις προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής,να ανέλθει στο ποσοστό του 2,7% το 2013, χάρη κυρίως στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Η Ισλανδία είναι η μόνη ευρωπαϊκή χώρα που απέρριψε με δημοψήφισμα τη διάσωση των ιδιωτικών τραπεζών της, αφήνοντας να καταρρεύσουν μερικές από αυτές και δικάζοντας πολλούς τραπεζίτες για τα οικονομικά εγκλήματα τους, αλλά περιέργως τα γαλλικά και τα ευρωπαϊκά μέσα μαζικής ενημέρωσης δεν το αναφέρουν, η το αναφέρουν ελάχιστα...

Δεν υπάρχει επίσημη λογοκρισία στα μέσα ενημέρωσης, στο ραδιόφωνο ή την τηλεόραση, αλλά οι δημοσιογράφοι και οι εμπειρογνώμονες από όλους τους ορίζοντες, τόσο πρόθυμοι για να μιλήσουν για το τι συμβαίνει στην Αίγυπτο, τη Λιβύη και τη Συρία, δεν λένε απολύτως τίποτα για το τι συμβαίνει στην Ισλανδία. Μήπως μίλησαν για αυτό στις πολλές πολιτικές συζητήσεις για τις προεδρικές εκλογές; Μήπως είδαμε καμιά εικόνα στην τηλεόραση; Φυσικά όχι, γιατί οι Ευρωπαίοι θα μπορούσαν να έχουν την κακή ιδέα να εμπνευστούν από αυτά...Στην Ισλανδία, ο λαός ανάγκασε σε παραίτηση μια κυβέρνηση στο σύνολό της. Οι μεγάλες τράπεζες κρατικοποιήθηκαν και αποφασίστηκε να μην πληρωθεί το χρέος που είχαν συνάψει με τράπεζες στη Βρετανία και την Ολλανδία, χρέος που πρόεκυψε από την σφαλμένη χρηματοπιστωτική πολιτική τους.

2008: Οι τράπεζες Glitnir, Kaupthing και Landsbankinn εθνικοποιήθηκαν, προκειμένου να αποφευχθεί η χρεοκοπία τους παρά να συνεισφέρουν άνευ όρων δημόσια κεφάλαια, όπως στην Ισπανία ή άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Το σύνολο του χρέους της Ισλανδίας ισούταν με 9 φορές το ΑΕΠ της. Το νόμισμα κατέρρευσε και το χρηματιστήριο ανέστειλε τις δραστηριότητες του μετά από μια πτώση 76%.

2009: Το ΔΝΤ, ως συνήθως, απαίτησε, σε αντάλλαγμα των λεγομένων μέτρων «προσαρμογής» την περικοπή των κοινωνικών δαπανών που προκάλεσε την οργή του πληθυσμού, την πτώση της κυβέρνησης και την κήρυξη πρόωρων εκλογών.

Η αριστερά κέρδισε την απόλυτη πλειοψηφία, προκαλώντας την κατάρρευση του Κόμματος της Ανεξαρτησίας, ένα συντηρητικό κόμμα, που ήταν ανέκαθεν η κυρίαρχη δύναμη στη χώρα που διατήρησε μόνο το 23,7% των ψήφων. Η Johanna Siguroardottir επιλέχτηκε να ηγηθεί της κυβέρνησης μαζί με τους σοσιαλδημοκράτες και τους αριστερούς οικολόγους.

Η δεινή οικονομική κατάσταση της χώρας εξακολουθούσε να υφίστατο. Μέσω ενός νόμου, προτάθηκε στη Μεγάλη Βρετανία και την Ολλανδία την αποπληρωμή του χρέους και τη πληρωμή 3.500 εκατ. ευρώ, ποσό που έπρεπε να καταβληθεί σε μηνιαίες δώσεις από όλες τις οικογένειες της Ισλανδίας για 15 χρόνια με επιτόκιο 5%. Αλλά ο λαός πάλι κατέβηκε στο δρόμο και απαίτησε τον νόμο να τεθεί σε δημοψήφισμα.

Ιανουάριος 2010: Ο Πρόεδρος αρνήθηκε να κυρώσει αυτόν το νόμο και ανακοίνωσε την προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία

Μάρτιος 2010: Το δημοψήφισμα έλαβε χώρα και το Όχι στην αποπληρωμή του χρέους κέρδιζε με το 93% των ψήφων.

Εν τω μεταξύ, η κυβέρνηση προσπαθούσε να ρυθμίσει νομικά τις ευθύνες για τη κρίση. Άρχισαν οι συλλήψεις αρκετών τραπεζιτών και ανωτέρων στελεχών. Η Ιντερπόλ ξεκίνησε έρευνα και όλοι οι τραπεζίτες που εμπλέκονταν αναχώρησαν από τη χώρα. Σε αυτό το πλαίσιο κρίσης, εκλέχτηκε μία συνέλευση με αποστολή να συντάξει ένα νέο σύνταγμα για να αντικαταστήσει το υπάρχον που ήταν απλό αντίγραφο του δανικού συντάγματος.

Για αυτό το σκοπό, έγινε άμεση προσφυγή στον κυρίαρχο λαό ο οποίος έκλεξε 25 πολίτες χωρίς πολιτική συγγένεια μεταξύ των 522 υποψηφίων που παρουσιαστήκαν (προϋπόθεση: να είναι ενήλικας και να έχει λάβει την υποστήριξη τουλάχιστον 30 ατόμων).

Σεπτέμβριος 2010: Ο πρώην πρωθυπουργός Geir Haarde ενάγεται για αμέλεια στη διαχείριση της κρίσης. Η Ιντερπόλ εξέδωσε επίσης διεθνές ένταλμα σύλληψης κατά του πρώην προέδρου της Sigurdur Einarsson.

Φεβρουάριος 2011: Η Συντακτική Συνέλευση άρχισε τις εργασίες της για να παρουσιάσει, από τις γνώμες που συλλέχτηκαν από διάφορες συνελεύσεις που πραγματοποιήθηκαν σε όλη τη χώρα, ένα σχέδιο ενός Μεγάλου Χάρτη (Magna Carta).

Μάρτιος 2011: Μετά από ορισμένες κριτικές σχετικά με το χαμηλό ποσοστό συμμετοχής (36%) για τον διορισμό των μελών της Συντακτικής Συνέλευσης, ο Πρωθυπουργός, σε συνεννόηση με τους ηγέτες των κυριοτέρων κομμάτων που εκπροσωπούνται στο Κοινοβούλιο, συγκροτεί μια συμβουλευτική επιτροπή για να συνεχίσει την αναθεώρηση του συντάγματος. Η τελευταία προτείνει στο Κοινοβούλιο να διορίσει ένα «Συνταγματικό Συμβούλιο» από 25 μέλη της διαλυμένης Συνταγματικής Συνέλευσης.

Απρ. 2011: Οι πολίτες λένε εκ νέου Όχι σε ένα δεύτερο δημοψήφισμα για την αποπληρωμή του χρέους, μετά την άρνηση του Ισλανδού Πρόεδρου Olafur Ragnar Grimsson να υπογράψει το νόμο της 16ης Φεβρουαρίου 2011 (γνωστός ως «τρίτος νόμος Icesave »). Η νέα κεντροαριστερή κυβέρνηση δήλωνε πράγματι ότι είχε εξασφαλίσει νέα συμφωνία Icesave που ήταν καλύτερη από την προηγούμενη, αλλά ο λαός της Ισλανδίας εξακολούθησε να αρνηθεί να συμμετάσχει στην χρεοκοπία των τραπεζών που κρίθηκαν ως ανεύθυνες.

Ιούλιος 2011: Με βάση τις εκθέσεις της Συνταγματικής Επιτροπής και του Εθνικού Φόρουμ (πολίτες), το Συνταγματικό Συμβούλιο ενέκρινε ομόφωνα ένα σχέδιο συντάγματος που υποβλήθηκε στο Κοινοβούλιο στις 27 Ιουλίου. Το τελευταίο, υπεύθυνο για την τροποποίηση του σχεδίου, ασχολήθηκε με αυτή την εντολή το φθινόπωρο του 2011 και οι συζητήσεις βρίσκονται ακόμα σε εξέλιξη.

Οι κύριες προτάσεις του νέου Συντάγματος

Από το σύνολο των 114 άρθρων και εννέα κεφαλαίων, μπορούμε να σημειώσουμε συγκεκριμένα:

Άρθρο 15: Δικαίωμα στην πληροφόρηση. Οι πληροφορίες και τα έγγραφα που κατέχουν οι δημόσιες αρχές θα πρέπει να είναι διαθέσιμα χωρίς καμία εξαίρεση και η πρόσβαση του κοινού σε αυτά τα έγγραφα θα πρέπει να διασφαλίζεται από το νόμο.

Άρθρο 63: Δημιουργία Επιτροπής Επίβλεψης της ευθύνης της κυβέρνησης. Μια έρευνα σχετικά με τις δράσεις και τις αποφάσεις της κυβέρνησης μπορεί να ζητηθεί από το ένα τρίτο των μελών της Αλθίνγκι (ισλανδικό κοινοβούλιο).

Άρθρο 65: Δικαίωμα στην άμεση προσφυγή σε δημοψήφισμα. Το 10% των ψηφοφόρων μπορούν να ζητήσουν εθνικό δημοψήφισμα για τους νόμους που ψηφίζει η Αλθίνγκι.

Άρθρο 66: Δυνατότητα άμεσης προσφυγής κατά της Αλθίνγκι. Το 2% των ψηφοφόρων μπορεί να υποβάλει μια ερώτηση στο Κοινοβούλιο και να υποβάλει νομοσχέδιο εάν υποστηρίζεται από το 10% των ψηφοφόρων.

Άρθρο 90: Διορισμός του πρωθυπουργού. Ο πρωθυπουργός διορίζεται από το Κοινοβούλιο.

Άρθρο 99: Ανεξαρτησία των δικαστηρίων. Η ανεξαρτησία των δικαστηρίων πρέπει να είναι εγγυημένη από το νόμο.

Άρθρο 105: Αυτονομία των τοπικών κοινωνιών. Οι πηγές εσόδων της τοπικής αυτοδιοίκησης πρέπει να είναι εγγυημένες από το νόμο, όπως και το δικαίωμά καθορισμού της χρήσης αυτών των πόρων.

Το νέο σύνταγμα θα πρέπει να υποβληθεί σε δημοψήφισμα πριν από την ψηφοφορία από το Κοινοβούλιο. Θα πραγματοποιηθεί μάλλον στις 30 Ιουνίου, σε συνδυασμό με τις προεδρικές εκλογές ή το φθινόπωρο.

Η Ισλανδία δεν είναι σίγουρα παρά μια μικρή χώρα με 320.000 κατοίκους, όμως, δίνει ένα μάθημα δημοκρατίας στα μεγάλα κράτη της Ευρώπης και του κόσμου.

Σκεφτείτε για παράδειγμα ότι στη Γαλλία, η συνταγματική μεταρρύθμιση του 2008 γράφτηκε ολόκληρη στα Ηλύσια και ότι οι βουλευτές την ενέκριναν μόνο με δύο ψήφους διαφορά, αφού είχαν υποστεί για εβδομάδες τις ακραίες απαράδεκτες πιέσεις από τον αρχηγό του κράτους ...
Ινφογνώμων Πολιτικά
Διαβάστε περισσότερα » »

ΧΝΑ: Το νέο DNA



ΧΝΑ: Το νέο DNA
Εξι διαφορετικά XNAs που διέθεταν τις ιδιότητες του DNA και του RNA δημιούργησαν στο εργαστήριο βρετανοί ερευνητές
Τεχνητό γενετικό υλικό μπορεί να μιμηθεί τις ιδιότητες του DNA και του RNA
Επιστήμονες βρέθηκαν ένα βήμα πιο κοντά στη σύνθεση νέων μορφών ζωής στο εργαστήριο καθώς έδειξαν ότι τεχνητό γενετικό υλικό που ονομάζεται ΧΝΑ (xeno-nucleic acid) μπορεί να μιμηθεί τις ιδιότητες του DNA και του RNA.

Ανατρεπτικά ευρήματα

Ερευνητές από το Εργαστήριο Μοριακής Βιολογίας του Ιατρικού Ερευνητικού Συμβουλίου της Βρετανίας κατάφεραν για πρώτη φορά, όπως αναφέρουν με δημοσίευσή τους στην επιθεώρηση «Science», να εξαγάγουν πληροφορίες από τα τεχνητά γενετικά μόρια και να παραγάγουν μαζικά αντίγραφά τους. Τα νέα ανατρεπτικά ευρήματα δείχνουν ότι το DNA καθώς και το «ξαδελφάκι» του το RNA ίσως δεν είναι οι μόνες χημικές δομές που έχουν την ικανότητα να κωδικοποιούν τη γενετική πληροφορία και να την περνούν στις επόμενες γενιές. Η καινούργια αυτή γνώση ανοίγει νέους δρόμους στην έρευνα της «συνθετικής βιολογίας» και της βιοτεχνολογίας.

«Η ζωή βασίζεται στην καταπληκτική ικανότητα του DNA και του RNA να αποθηκεύουν και να διαδίδουν τη γενετική πληροφορία» ανέφερε σε συνέντευξή του στον δικτυακό τόπο της επιθεώρησης «Science» ο κύριος συγγραφέας της μελέτης Φίλιπ Χόλιγκερ, μοριακός βιολόγος από το βρετανικό Ιατρικό Ερευνητικό Συμβούλιο και προσέθεσε: «Δείξαμε με τη μελέτη μας ότι τις βασικές λειτουργίες του DNA και του RNA μπορούν να επιτελέσουν νέα τεχνητά μόρια».

H κλασική δομή της διπλής έλικας του DNA και του RNA μοιάζει με μια στριφογυριστή σκάλα της οποίας τα σκαλιά είναι φτιαγμένα από ζεύγη νουκλεοτιδικών βάσεων.

Εξι XNAs εργαστηρίου

Ο δρ Χόλιγκερ και οι συνεργάτες του δημιούργησαν στο εργαστήριο έξι διαφορετικά XNAs αντικαθιστώντας όχι τις νουκλεοτιδικές βάσεις αλλά τις ομάδες σακχάρων οι οποίες «χτίζουν» τις… κουπαστές αυτής της σκάλας. Με δεδομένο ότι οι ερευνητές δεν παρενέβησαν στις νουκλεοτιδικές βάσεις οι οποίες παρέμειναν ίδιες με αυτές του DNA και του RNA, τα μόρια που προέκυψαν διατηρούσαν την ικανότητα να επικοινωνούν με το φυσικό DNA.

Ωστόσο, προκειμένου να μπορούμε να κάνουμε λόγο για «συνθετική γενετική» θα πρέπει τα μόρια που δημιουργούνται όχι μόνο να μεταφέρουν τη γενετική πληροφορία, αλλά να της επιτρέπουν επίσης να υφίσταται αλλαγές και να περνά στις επόμενες γενεές – μιλούμε ουσιαστικώς για την εξέλιξη και την κληρονομικότητα. Για να συμβεί αυτό απαιτούνται βοηθητικά μόρια που ονομάζονται πολυμεράσες. Όταν το DNA ή το RNA «φανερώνουν» τη γενετική πληροφορία που κρύβουν μέσα τους, οι πολυμεράσες βοηθούν στη δημιουργία νέων μορίων DNA με βάση αυτές τις οδηγίες.

Και πολυμεράσες… δοκιμαστικού σωλήνα

Η ερευνητική ομάδα από τη Βρετανία ανέπτυξε πολυμεράσες οι οποίες μεταγράφουν αποτελεσματικά τον κώδικα του συνθετικού DNA τους σε φυσικό DNA και ξανά σε ένα άλλο συνθετικό μόριο DNA. «Δείξαμε ότι τόσο η κληρονομικότητα – η αποθήκευση πληροφοριών και η μετάδοσή τους – όσο και η εξέλιξη, που είναι δύο ορόσημα της ζωής, μπορούν να καταστούν δυνατές και σε άλλα μόρια εκτός από το DNA και το RNA» σημείωσε στη συνέντευξή του ο δρ Χόλιγκερ.

Τα καινούργια ευρήματα μαρτυρούν επίσης ότι αν υπάρχει ζωή σε άλλους πλανήτες, τότε αυτή ίσως να μην έχει την ίδια… χημεία με τη ζωή στη Γη. Μάλιστα, ένας σημαντικός λόγος για να μιμηθούν οι ερευνητές τις λειτουργίες του DNA και του RNA στο εργαστήριο είναι το να καταφέρουν να προσδιορίσουν το πώς ακριβώς εμφανίστηκαν τα δύο μόρια στην «ανατολή» της ζωής στη Γη.

Πολλοί επιστήμονες πιστεύουν ότι το RNA «γεννήθηκε» πρώτο αλλά ότι προηγήθηκε ένα άλλο, απλούστερο μόριο που επιτελούσε την ίδια λειτουργία. Ωστόσο παρέμενε ασαφές εάν υπάρχει κάποιο άλλο μόριο το οποίο μπορεί να «κουβαλά» και να μεταδίδει τη γενετική πληροφορία στις αλληλουχίες των νουκλεοτιδικών βάσεων που διαθέτουν το DNA και το RNA. Η νέα μελέτη δείχνει λοιπόν ότι το DNA και το RNA δεν είναι τόσο μοναδικά όσο νομίζαμε…
ΠΗΓΗ
Διαβάστε περισσότερα » »

Εκλογές 2012 - Διαδώστε το

anoixti-matia
Διαβάστε περισσότερα » »

Ψυχής....κομμάτι μου

Του Λευτέρη Χ. Θεοδωρακόπουλου

Νότες σκονισμένες μπλεγμένες με αναμνήσεις, καρφωμένες στο νου από μια ανάμνηση μακρινή ή και κοντινή κάνουν την καρδιά σου να χτυπά πιο δυνατά στο άκουσμα τους.
Κόντρα σε όλα που στοιχειώνουν τη ψυχή, τη σκέψη και τη ζωή ο έρωτας φαντάζει ως η μόνη διέξοδος στο σπιρτόκουτο που μας στοίβαξαν οι τραπεζίτες και οι τοκογλύφοι.
Δεν είναι ότι πετάς στα ουράνια και δεν ξέρεις τι σου γίνεται απλά ΖΕΙΣ και δεν εγκλωβίζεσαι σε αριθμούς και πανωτόκια.

Περιμένεις να τη δεις, να της μιλήσεις στο τηλέφωνο, να περάσεις χρόνο μαζί της και ξενερώνεις τρελά όταν  δεν τα καταφέρνεις, γιατί η καρδιά σου χάνει το μέτρημα όταν την κοιτάς βαθιά στα μάτια εκεί που καθρεφτίζεται η ψυχή της, εκεί που νιώθεις γαλήνη και μια μικρή ευτυχία αλλά ντρέπεσαι να το πεις, γιατί φοβάσαι πως θα αντιδράσει, αν της φανερώσεις ότι κρυφά τις νύχτες ονειρεύεσαι πως χορεύεις μαζί της κάτω από τον αστροφορεμένο ουρανό δίπλα στη θάλασσα όπως αυτή θα χτυπήσει το κύμα της στην άμμο για να καλύψει τους παλμούς σου, πίσω από τις νότες.




Και τι γίνεται όταν δεν σηκώνει το τηλέφωνο; Απλά σου γκρεμίζει με μιας τις πιο αγνές και εύθραυστες σκέψεις σου, αλλά δεν πρέπει να υποκύψεις στα λόγια της την επόμενη πως δεν σε πήρε πίσω γιατί ήταν στις μαύρες της...Δεν πρέπει να το επιτρέψεις όχι στον εαυτό σου, αλλά σε εκείνη, γιατί ίσως δεν έχει καταλάβει, ίσως δεν της έδωσες να καταλάβει, ίσως να είναι φοβισμένη, ίσως... να μην υπάρχει ίσως, έχεις να κάνεις με γυναίκα δεν μπορείς να την καταλάβεις. Αν το επιχειρήσεις κινδυνεύεις να χαθείς ο ίδιος σε μια δίνη που δεν έχει επιστροφή.
Πρέπει να την κάνεις να νιώσει πως εσύ δεν ζητάς ένα κρεβάτι και μια ζωή ανούσια αλλά κάτι παραπάνω, ζητάς να αγγίξεις τη ψυχή της.



Ίσως οι σκέψεις να είναι μπερδεμένες, να είναι αταίριαστες, σαν τα κομμάτια του παζλ που είναι ίδια και δεν κολλάνε, αλλά ζεις, αναπνέεις, ερωτεύεσαι και αν απογοητεύεσαι μη το βάζεις κάτω, διεκδίκησε την μέχρι τέλους αν είσαι διατιθέμενος να της χαρίσεις τη ψυχή σου...Μη μασάς από τις χυλόπιτες που θα σου ρίξει από φόβο ή από ανασφάλεια απέδειξε της με ώριμο και σοβαρό τρόπο χωρίς να την πιέζεις πως την σκέφτεσαι. Η σκέψη αρκεί γιατί δείχνει αν νοιάζεσαι στα αλήθεια ή όχι.
Και που ξέρεις; Ίσως διαβάσει κάποτε αυτές τις αράδες μέσα από τα μάτια σου, που θα της αποδώσεις με λακωνικότητα ενστικτωδώς και μέσα σε δευτερόλεπτα η καρδιά σου θα χτυπά πάνω στη δικιά της και εκείνη τη στιγμή θα είσαι ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος του κόσμου. Όλος ο κόσμος μέσα στην αγκαλιά σου, να χτυπά πάνω στην καρδιά σου...Αυτό είναι το μεγαλείο! Ωωω Θέε μου!


Όμως μπορεί και να συμβεί ποτέ...γιατί θα φοβάται να αγγίξει τον ουρανό μαζί σου, θα την κρατάνε δέσμια σκέψεις και αναμνήσεις που θα τις έχει θεοποιήσει μα εσύ ξέρεις πως θα είναι κούφιες συγκριτικά με τις στιγμές που θα της χαρίσεις βάζοντας υποθήκη την ίδια σου την ψυχή.
Εκεί λες πως θα ήθελες να μην υπήρχε και άλλο όνομα να είχε, θα ήθελες να ήταν ψέμμα δίχως νόημα κανένα μα θα ήξερες την ίδια στιγμή πως δεν μπορείς να ξεγελάσεις τον εαυτό σου και ότι ζεις για να δεις τη ζωή σου μέσα από τα υπέροχα μάτια της. Απλά προσπάθησε, διεκδίκησε, κάνε την να σε σκεφτεί και δείξε της πως σημαντική και ξεχωριστή είναι για σένα, ακόμη και αν την προηγούμενη δε σήκωσε το τηλέφωνο γιατί είχε τις μαύρες της...Εσύ να είσαι εκεί και αν θες τη ψυχή της και μόνο αυτή επέμενε. Αξίζει για τη ζωή σου, όσο αξίζει εκείνη για σένα!
Διαβάστε περισσότερα » »

Αψυχολόγητη ενέργεια, βρετανική προσβολή σε Ελλάδα – Ολυμπισμό!

Κι ενώ είχαμε αρχίσει να πιστεύουμε ότι η βρετανική κυβέρνηση ίσως να είχε αρχίσει να αλλάζει λίγο την οπτική της απέναντι στην Ελλάδα, έρχεται ένα περιστατικό το οποίο έφερε στο φως της δημοσιότητας ρεπορτάζ της εφημερίδας «Το ΒΗΜΑ», στον ιστοχώρο της εφημερίδας την Πέμπτη (καθημερινές δεν κυκλοφορεί στα περίπτερα) να ανατρέψει αυτή την πεποίθηση.

Είναι η δεύτερη μεγάλη προσβολή των Βρετανών κατά των Ελλήνων. Η πρώτη ήταν όταν αποφάσισαν να βάλουν τους Έλληνες αθλητές σε ξεχωριστό κτήριο από το αρχικό, όπου είχε προγραμματιστεί, ώστε να αποφύγουν τη συνάντηση με Γερμανούς. Φοβήθηκαν μήπως οι Ελληνες και οι Γερμανοί πλακωθούν στο ξύλο. Δηλαδή μας θεώρησαν αποίκους της ζούγκλας, που δεν έχουν σχέση με πολιτισμένους ανθρώπους, αλλά υποκείμενα της πάλαι ποτέ αυτοκρατορίας τους.

Προτείνουμε λοιπόν να συμπεριφερθούμε κι εμείς ανάλογα και να μην τους δώσουμε… τη φλόγα! Εξάλλου με τη φλόγα μπορεί να μπει κατά λάθος φωτιά στο στάδιο και να καούν. Έχουν 50.000 κρεβάτια στην εντατική για εγκαύματα; Μοιάζει παράλογο; Κάτι ανάλογο με τη λογική των επιχειρημάτων που μας παρουσιάστηκαν!

Το ρεπορτάζ της συναδέλφου, Έλλης Ισμαηλίδου, είναι πολύ ενδιαφέρον, οπότε περιττεύει να προβούμε σε οποιονδήποτε άλλο σχολιασμό, απλά να αναφέρουμε ότι δημοσιεύτηκε στην κάτωθι διεύθυνση: http://www.tovima.gr/society/article/?aid=453809&h1=true

Οι Βρετανοί διώχνουν την «Ολυμπιάδα» από τους Ολυμπιακούς του Λονδίνου

Η αρχαία ελληνική τριήρης προγραμματιζόταν να πλεύσει στον Τάμεση με την Ολυμπιακή φλόγα στη διαδρομή της για το στάδιο

Η Ολυμπιακή Επιτροπή της Αγγλίας ακύρωσε αναπάντεχα τη συμμετοχή της αρχαίας ελληνικής τριήρους στην τελετή έναρξης των 30ων Ολυμπιακών Αγώνων.

Το 480 π.Χ. οι τριήρεις οδήγησαν τους Έλληνες στη νίκη κατά των Περσών στη μάχη της Σαλαμίνας. Το 1987 «χτίστηκε» ένα ακριβές αντίγραφο του πλοίου, το οποίο συνδέθηκε με όσα σηματοδότησε για την ευρωπαϊκή ιστορία εκείνη η νίκη, και καθελκύστηκε για λογαριασμό του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού.

Το 2004 μετέφερε την Ολυμπιακή φλόγα για τους Αγώνες της Αθήνας και τον Ιούλιο του 2012 έμελλε να αναβιώσει περασμένα μεγαλεία, καθώς θα οδηγούσε την ολυμπιακή φλόγα κατά μήκος του Τάμεση, στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου. Από το κατάστρωμά του θα ξεκινούσε η φλόγα για την τελική της διαδρομή προς το στάδιο.

Αντί να πλεύσει «περήφανα» στον λονδρέζικο ποταμό, ωστόσο, η «Ολυμπιάς», το ακριβές αντίγραφο της αρχαίας τριήρους που συμμετείχε στη νίκη της Σαλαμίνας, παραμένει μη αξιόπλοη και… μισοσυντηρημένη στο φαληρικό όρμο.

Αιτία είναι η απόφαση της οργανωτικής επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου να ακυρώσει την τελευταία στιγμή τη συμμετοχή της τριήρους στην τελετή έναρξης.

«Η απόφαση ήταν όχι μόνο αναπάντεχη και αδικαιολόγητη, αλλά και απολύτως προσβλητική προς τον ελληνικό λαό», τονίζει μιλώντας στο «ΒΗΜΑ» η κυρία Ζορζέτ Αληθινού, διευθύντρια του ελληνικού τμήματος της εταιρίας «International Advantage Corporation», η οποία ανέλαβε σε συνεργασία με το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό τη συντήρηση της τριήρους και τη μεταφορά της μέχρι το Λονδίνο, όπου υπό το βλέμμα πέντε δισεκατομμυρίων ανθρώπων θα έπλεε στον Τάμεση μεταφέροντας την ολυμπιακή φλόγα και την ελληνική σημαία λίγο πριν την τελετή έναρξης των αγώνων.

«Οι διοργανωτές των Αγώνων κινητοποίησαν λυτούς και δεμένους – ολόκληρο το διπλωματικό μηχανισμό σε Ελλάδα και Μεγάλη Βρετανία – για να επιτευχθεί η συμφωνία για τη συμμετοχή της τριήρους. Η υλοποίηση του εγχειρήματος θα αποτελούσε όχι μόνο κορυφαίο γεγονός των αγώνων αλλά και εξαιρετικό συμβολισμό της συνεργασίας ανάμεσα στις δύο χώρες», τονίζει η κυρία Αληθινού.

Πράγματι, Ελλάδα και Μεγάλη Βρετανία έχουν συνεργαστεί ποικιλοτρόπως από την αρχή της κατασκευής της τριήρους. Το 1987 Βρετανοί ναυπηγοί κατασκεύασαν για λογαριασμό του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού το ακριβές αντίγραφο της αρχαίας τριήρους, σύμφωνα με όλα τα πρότυπα και τα υλικά που χρησιμοποιούνταν από τους αρχαίους Έλληνες ναυπηγούς.


Ταυτόχρονα, σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό, οι 170 κωπηλάτες που θα οδηγούσαν την τριήρη κατά μήκος του Τάμεση, φέροντας την ελληνική σημαία και την ολυμπιακή φλόγα, επρόκειτο να είναι Βρετανοί και να επιλεγούν από το περίφημο «Καταπίστευμα Τριήρους» (Trireme Trust) της Μεγάλης Βρετανίας.

Απόρριψη και υποψίες

Όλα ανατράπηκαν, ωστόσο, στις 20 Μαρτίου, όταν η κυρία Αληθινού έλαβε ένα email από τον Βρετανό κ. Μάρτιν Γκριν, διευθυντή τελετών για την οργανωτική επιτροπή των Ολυμπιακών του Λονδίνου, με το οποίο ενημέρωνε την ελληνική πλευρά ότι η παρουσία της τριήρους θα έκανε το εγχείρημα «υπερβολικά δημοφιλές» και θα συγκέντρωνε «υπερβολικά μεγάλο αριθμό ανθρώπων», με αποτέλεσμα να προκύψουν πιθανά προβλήματα ασφαλείας.

Σύμφωνα μάλιστα με δημοσίευμα των Financial Times της Πέμπτης, ο κ. Γκριν επικαλέστηκε σε email του το ενδεχόμενο να προκύψει κυκλοφοριακό χάος στις όχθες του Τάμεση, καθώς και τον κίνδυνο οι θεατές να… πηδήξουν από τις γέφυρες του Τάμεση στην προσπάθεια τους να θαυμάσουν το αντίγραφο του αρχαίου πλοίου!

«Πρόκειται για προσβολή όχι μόνο απέναντι στους Έλληνες αλλά και προς τους Βρετανούς. Ο κίνδυνος πτώσης από τις γέφυρες και τα άλλα προβλήματα ασφαλείας που επικαλέσθηκε η βρετανική πλευρά ακούγονται σαν κακόγουστο αστείο», σχολίασε η κυρία Αληθινού.

Αξίζει να σημειωθεί, μάλιστα, ότι το δημοσίευμα των Financial Times έλαβε δεκάδες σκωπτικά σχόλια από απλούς πολίτες που σατίριζαν την πιθανότητα «οι πολίτες του Λονδίνου το 2012 να πηδήξουν από μία γέφυρα για να δουν ένα πλοίο να περνά»!

Το κόστος αποκατάστασης της τριήρους ήταν 350.000 ευρώ, από τα οποία είχαν ήδη καταβληθεί τα 150.000 για τις επισκευές που πραγματοποίησαν οι περίπου εβδομήντα Έλληνες μηχανικοί και ναυπηγοί, όταν η βρετανική πλευρά αποφάσισε να ακυρώσει το εγχείρημα.

Διπλωματικά επεισόδια και απειλές

Το μεγάλο ερώτημα, βέβαια, είναι το τι μέλει γενέσθαι καθώς η μισοσυντηρημένη τριήρης παραμένει μη αξιόπλοη στον φαληρικό όρμο. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, η αρχική συμφωνία περιείχε λεπτομερή πρόβλεψη για σύγχρονα πειράματα ευσταθείας και υδατοστεγανότητας ώστε η τριήρης να καταστεί πλήρως πλεύσιμη, ενώ η ελληνική πλευρά είχε εξασφαλίσει και την απουσία οποιασδήποτε διαφήμισης στο σώμα της τριήρους, την οποία θα κοσμούσαν μόνο δύο μεγάλες ελληνικές σημαίες.

Όταν όλες οι παραπάνω προβλέψεις έπεσαν στο κενό, η δυσαρέσκεια της ελληνικής πλευράς ήταν εμφανής. Ειδικότερα, το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό ακύρωσε την ειδική εκδήλωση που είχε προγραμματίσει για τις 17 Μαΐου, κατά την οποία βρετανική αποστολή θα ανέβαινε στην τριήρη στο φαληρικό όρμο και θα παραλάμβανε την ολυμπιακή φλόγα.

Η εν λόγω απόφαση όξυνε ακόμα περισσότερο τις σχέσεις ανάμεσα στην ελληνική και τη βρετανική πλευρά. Αξίζει να σημειωθεί, άλλωστε, ότι η συνεισφορά της τριήρους θα αποτελούσε τη μοναδική ελληνική συμμετοχή στις τελετές των αγώνων του 2012, γεγονός που καθιστά το «πλήγμα» για την ελληνική πλευρά ακόμα ισχυρότερο.

«Προς στιγμήν θέλουμε να ασκήσουμε πιέσεις σε διπλωματικό και πολιτικό επίπεδο, να κερδίσουμε την υποστήριξη του ελληνικού και του βρετανικού λαού. Στη συνέχεια, ωστόσο, δεν θα διστάσουμε να κινηθούμε και σε νομικό επίπεδο, καθώς η βρετανική πλευρά παραβίασε τις συμβατικές της υποχρεώσεις και οφείλει να λογοδοτήσει γι’ αυτό», καταλήγει η κυρία Αληθινού.





http://www.defence-point.gr/news/?p=44335
Διαβάστε περισσότερα » »

Κανένα Δημοτικό Συμβούλιο, καμία ενημέρωση … (της Σοφίας Απαζίδου)


Η πόλη της Πτολεμαΐδας αλλά και ολόκληρος ο Δήμος, το χειμώνα που πέρασε, είχαν να αντιμετωπίσουν πολλά σοβαρά θέματα. Εκτός από τον απρόσμενο και πολυήμερο παγετό ήρθε να προστεθεί και το θέμα της μη λειτουργίας της τηλεθέρμανσης, το θέμα της κατάργησης της εντοπιότητας και ξαφνικά Μεγαλοβδόμαδα και το θέμα της πώλησης των μονάδων των ΑΗΣ Μελίτης, Αμυνταίου και Μεγαλόπολης.


Αν ανατρέξουμε στα Δημοτικά Συμβούλια που έγιναν στο Δήμο και αναφέρονται στα μεγάλα αυτά θέματα θα διαπιστώσουμε προς μεγάλη μας λύπη ότι δεν έγινε κανένα δημοτικό συμβούλιο, ούτε έκτακτο αλλά ούτε και προγραμματισμένο ώστε να γίνει τουλάχιστον ο απολογισμός των πεπραγμένων και των συνεπειών των θεμάτων αυτών. Τα Δημοτικά συμβούλια έχουν χαρακτήρα κατ εξοχήν υπηρεσιακό, με άλλα λόγια αποφασίζουμε για την κατανομή κονδυλίων για προηγούμενες οφειλές, για αναπλάσεις χώρων, για κατανομή ΣΑΤΑ και άλλα παρόμοια. Πέρα από κάποια Δημοτικά Συμβούλια που έγιναν μέσα στον Αύγουστο και αρχές του Σεπτέμβρη για το θέμα του Νοσοκομείου δεν υπήρξε κανένα άλλο που να υπερασπιστεί τέτοιου είδους θέματα.

Ας δούμε όμως την ενημέρωση των πραγμάτων για το τελευταίο μεγάλο θέμα που προέκυψε όσον αφορά στην πώληση των συγκεκριμένων μονάδων της ΔΕΗ στην περιοχή μας. Την Μεγάλη Τρίτη (10/4/2012) το απόγευμα οι Δήμαρχοι των Ενεργειακών Δήμων είχαν συνάντηση στο Φιλώτα, για την εξέλιξη της κατάστασης και προφανώς για τη λήψη αποφάσεων όσον αφορά το θέμα της πώλησης των μονάδων που εξαγγέλθηκαν. Το μεσημέρι της ίδιας μέρας ο Δήμος Αμυνταίου συγκάλεσε Δημοτικό Συμβούλιο για το εν λόγω θέμα και ενημέρωσε στην πορεία με τηλεοπτική διαφήμιση τους πολίτες του Δήμου του (αλλά και όσους έβλεπαν την διαφήμιση). Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Εορδαίας ενημερώθηκαν για την εξουσιοδότηση της Δημάρχου τηλεφωνικά την ίδια μέρα και την επόμενη αφού προηγήθηκε η συνάντηση, ενώ οι σύμβουλοι της Τοπικής Κοινότητας Πτολεμαΐδας δεν ενημερώθηκαν καθόλου. Οι συνδικαλιστές του Σπάρτακου αλλά και του ΠΑΜΕ την επομένη της συνάντησης του Δικτύου Ενεργειακών Δήμων, κάνουν δηλώσεις για την αντίθεσή τους στην πώληση. Την απόφαση για κινητοποίηση του Δικτύου των Ενεργειακών Δήμων τις μαθαίνουμε το Μ. Σάββατο. Την προηγούμενη της κινητοποίησης (17/4/2012) ο Δήμαρχος Κοζάνης καλεί τους φορείς του Δήμου του σε σύσκεψη για το θέμα και καλεί τον κόσμο της Κοζάνης για συμμετοχή στις κινητοποιήσεις. Επίσης την προηγούμενη ημέρα από την κινητοποίηση, ο Εμπορικός Σύλλογος Αμυνταίου καλεί τα μέλη του για συμμετοχή στην κατάληψη στις 18/4/2012. Την ημέρα της κινητοποίησης βγαίνει ανακοίνωση που καλεί τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου σε συνεδρίαση για το ίδιο θέμα στις 20/4/2012.

Όλο αυτό το διάστημα δεν υπήρξε ενημέρωση για τα γεγονότα από την κεντρική σελίδα του Δήμου Εορδαίας αλλά και καμία άλλη από το φορέα του Δήμου. Η ενημέρωση των πολιτών του Δήμου μας έγινε στις 17/4/2012 από το μπλοκ της Δημάρχου και δεν έγινε αντιληπτή από το κοινό της Εορδαίας. Το αποτέλεσμα ήταν κάποιοι σύλλογοι την ώρα της κατάληψης να έχουν προγραμματισμένες εκδηλώσεις γιατί όπως δήλωσαν δεν τους ήταν γνωστές οι κινητοποιήσεις και γενικότερα δεν ήταν ενήμεροι οι πολίτες. Τέλος δεν υπήρχε αισθητή συμμετοχή από το κοινό της Πτολεμαΐδας στην κατάληψη.
Συμπερασματικά καταλήγουμε στα εξής ερωτήματα :
-γιατί δεν ενημερώνεται και δε λαμβάνεται επίσημα η γνώμη του Δημοτικού Συμβουλίου;
- γιατί δεν υπάρχει έγκαιρη και πλήρη ενημέρωση και κινητοποίηση των πολιτών της Εορδαίας αφού όλα αυτά τα θέματα αφορούν τις ζωές άμεσα των κατοίκων της; Εξάλλου η όσο το δυνατό μεγαλύτερη συμμετοχή του κόσμου στις κινητοποιήσεις φέρνει και καλύτερα αποτελέσματα. -Αυτό δεν μας ενδιαφέρει; -Υπάρχει κανείς που θίγεται από την ενημέρωση και την μαζική κινητοποίηση των πολιτών; -Και αν υπάρχει ποιος είναι και γιατί τον καλύπτουμε;

ΑΠΑΖΙΔΟΥ ΣΟΦΙΑ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ

kozan.gr

Διαβάστε περισσότερα » »

Ανάμεσα στις πατάτες... δύο χειροβομβίδες του Β' Παγκοσμίου Πολέμου!

Οι δύο σκουριασμένες από το χρόνο χειροβομβίδες, βρέθηκαν μέσα σε φορτίο με πατάτες προέλευσης Γερμανίας!
Οι πατάτες ξεφορτώθηκαν σε εργοστάσιο επεξεργασίας πατάτας στην περιοχή της Αταλάντης.

Οι εργαζόμενοι ανυποψίαστοι, προχωρούσαν στην παραγωγική διαδικασία όταν άκουσαν μέσα από το πλυντήριο πρόπλυσης της πατάτας, έναν περίεργο θόρυβο.
Λίγο αργότερα, αντί για πατάτα εντόπισαν μία σκουριασμένη χειροβομβίδα, χωρίς πυροκροτητή και στο εργοστάσιο σήμανε "συναγερμός".

Όμως δεν είχαν τελειώσει οι... "εκπλήξεις"!

Στη νυχτερινή βάρδια εντόπισαν και δεύτερη χειροβομβίδα μέσα στο ίδιο φορτίο!

Αμέσως ειδοποιήθηκε η αστυνομία ενώ σταμάτησε η παραγωγή στο εργοστάσιο και ελήφθησαν μέτρα ασφαλείας.

Σήμερα το πρωί πυροτεχνουργοί του στρατού πήγαν στο εργοστάσιο πήραν και εξουδετέρωσαν και τις δύο χειροβομβίδες, ενώ η αστυνομική διεύθυνση Φθιώτιδας συνεχίζει την προανάκριση για το πώς βρέθηκε εκεί το παλιό πολεμικό υλικό.

newsit
Διαβάστε περισσότερα » »

Παραβιάστηκε (χακαρίστηκε) για δεύτερη φορά, η Αυστριακή Κάρτα του Πολίτη.

σχόλιο ID-ont: Ότι και να σχολιάσει πλέον κανείς είναι λίγο. Η Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση στη χώρα μας, στην Αμερική, προφανώς και αλλού παραβιάζεται. H Κάρτα του Πολίτη στην Γερμανία παλαιότερα παραβιάστηκε. Το ίδιο γίνεται σήμερα και στην Αυστρία. Όλα τα συστήματα αποδεικνύονται σουρωτήρια και εμείς επιμένουμε να φτιάξουμε "ηλεκτρονικό περιουσιολόγιο" και να μοιράσουμε και στους Έλληνες την Ελληνική Κάρτα του Πολίτη. Η στραβός είναι ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε...

H Αυστριακή ηλεκτρονική ταυτότητα είναι ευάλωτη σε επίθεσηπλαστογράφησής της.

Ο ειδικός σε θέματα ασφαλείας κος Wolfgang Ettlinger ανακάλυψε μια ευπάθεια στην Αυστριακή Κάρτα του Πολίτη η οποία επιτρέπει στους επιτιθέμενους να κοροϊδέψουν τα διαπιστευτήρια των θυμάτων τους. Αυτή είναι η δεύτερη φορά που η κάρτα έχει χακαριστεί. Η επίθεση εκμεταλλεύεται μια ευπάθεια στην on-line εφαρμογή Java που λειτουργεί το software της Κάρτας (λέγεται  Bürgerkartenumgebung ή BKU) και χρησιμοποιείται για να γίνουν τραπεζικές συναλλαγές ή να υπογραφούν έγγραφα PDF με ψηφιακή υπογραφή. Η ψηφιακή υπογραφή είναι νομικώς ισοδύναμη με μια υπογραφή σε χαρτί.

Για να γίνει αυτό, ένας εισβολέας θα πρέπει πρώτα να δημιουργήσει μια ιστοσελίδα που χρησιμοποιεί την κάρτα ταυτότητας για να επαληθεύσει, για παράδειγμα, την ηλικία του χρήστη. Όταν, τα πιθανά θύματα επισκεφθούν την υπηρεσία και εισάγουν το PIN τους στην μικροεφαρμογή BKU εισάγοντας παράλληλα την κάρτα τους σε μια συσκευή ανάγνωσης καρτών, τότε ο εισβολέας μπορεί να διαβάσει και να αποθηκεύσει τον κωδικό PIN. Ενώ το θύμα συνεχίζει να περιηγείται στην ιστοσελίδα, ο εισβολέας ενσωματώνει την εφαρμογή (applet) πάλι, αλλά αυτή τη φορά αόρατα. Αυτό το applet μπορεί να ελέγχεται πλήρως από τον απομακρυσμένο εισβολέα - από το να πατάει τα κουμπιά, μέχρι να καταχωρεί το κλεμμένο PIN. Ως εκ τούτου, ο εισβολέας μπορεί τώρα να προχωρήσει στην αυθαίρετη υπογραφή κειμένων για λογαριασμό του θύματος. Για να αποδείξει όσα ισχυρίζεται ο Ettlinger έχει κυκλοφορήσει ένα online βίντεο σε απευθείας λήψη.

Ο Ettlinger λέει ότι οι επιτιθέμενοι μπορούν να κλέψουν τα PIN και να ελέγξουν τη μικροεφαρμογή Java μέσω του LiveConnect API, το οποίο δίνει πρόσβαση σε Java μεθόδους μέσω JavaScript. Ενώ η άμεση πρόσβαση της κάρτας γίνεται σε ένα πλαίσιο με ειδικά προνόμια που εμποδίζουν την εκτέλεση JavaScript, από το περιβάλλον εργασίας χρήστη δεν προσφέρει αυτό το επίπεδο προστασίας. Ο ειδικός σε θέματα ασφαλείας λέει ότι, αν και η ευπάθεια στη μικροεφαρμογή BKU έχει πλέον διορθωθεί, ευπαθείς εκδόσεις που έχουν ήδη εγκατασταθεί, παραμένουν σε λειτουργία.

Αδυναμίες στην αλληλεπίδραση μεταξύ του αναγνώστη καρτών και τα plugins του προγράμματος περιήγησης, στο παρελθόν, έχουν βρεθεί επίσης και στο γερμανικό σύστημα: ένα μέλος του Pirate Party κατάφερε να κλωνοποιήσει το γερμανικό λογισμικό σε JavaScript και να υποκλέψουν το PIN του θύματος. Στη συνέχεια χρησιμοποίησε το PIN για να ανοίξει ένα κανάλι με το chip της κάρτας μέσω ενός plugin πρόγραμμα περιήγησης.


Austrian ID card vulnerable to spoofing attack

Security expert Wolfgang Ettlinger has discovered a vulnerability in the Austrian Citizen Card that allows attackers to spoof the credentials of their victims. This is the second time the card has been hacked. The attack exploits a vulnerability in the Java-based online version of the ID card environment (Bürgerkartenumgebung or BKU) to authorise banking transactions or sign PDF documents with the victim's qualified signature. This digital signature is legally equivalent to a signature on paper.

To do so, an attacker must first create a web site that uses the ID card to verify, for example, the visitor's age. When potential victims visit the service and enter their PIN into the BKU applet with their card inserted into a card reader, the attacker can read and store the PIN. While the victim continues to browse the site, the attacker embeds the applet again; but this time invisibly. This instance of the applet can be fully controlled by the remote attacker – from clicking on buttons to entering the previously harvested PIN. Therefore, the attacker can now proceed to sign arbitrary data on behalf of the victim. To demonstrate, Ettlinger has released an online video Direct download.

Ettlinger says that attackers can harvest PINs and control the applet via the Java LiveConnect API, which gives access to Java methods via JavaScript. While direct card access is performed in a context with special privileges that prevent JavaScript from executing, the user interface does not offer this level of protection. The security expert says that, although the BKU applet vulnerability has now been fixed, vulnerable versions that are already deployed remain functional.

Vulnerabilities in the interaction between card reader and browser plugins have previously also been found with the German system: a member of the Pirate Party managed to clone the German software in JavaScript and harvest a victim's PIN. He then used the PIN to open a channel to the chip card via a browser plugin.



http://www.h-online.com/security/news/item/Austrian-ID-card-vulnerable-to-spoofing-attack-1543240.html
Διαβάστε περισσότερα » »

ΣτΕ: Παράνομη η ψήφος των ελληνοποιημένων λαθρομεταναστών

Αντισυνταγματικός ο νόμος Ραγκούση που παρήγαγε "παπανδρέλληνες"
Το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι κατά τις νομαρχιακές και δημοτικές εκλογές έχουν μόνο οι Έλληνες πολίτες, αποκλειομένων των αλλοδαπών και τα αντίθετα που προβλέπει ο νόμος 3838/2010 περί ιθαγενοποίησης είναι αντισυνταγματικά, έκρινε το Συμβούλιο της Επικρατείας με σημερινή απόφασή του.

Ειδικότερα η επταμελής σύνθεσης το Δ΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας έκρινε αντισυνταγματικό το νόμο 3838/2010 που προβλέπει την ιθαγενοποίηση των αλλοδαπών που διαμένουν στην χώρα μας. Και για το λόγο αυτό παρέπεμψε το όλο αυτό «καυτό» ζήτημα προς οριστική κρίση στην Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου.

Αναλυτικότερα, το Δ΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας (πρόεδρος ο Σωτ. Ρίζος και εισηγητής ο σύμβουλος Επικρατείας Ε. Αντωνόπουλος) υπογραμμίζει στην υπ΄ αριθμ. 350/2011 απόφασή της ότι τόσο η άσκηση του δικαιώματος του εκλέγειν όσο και η άσκηση του δικαιώματος του εκλέγεσθαι για την ανάδειξη των οργάνων της τοπικής αυτοδιοίκησης «επιφυλάσσεται μόνο στους Έλληνες πολίτες και δεν μπορεί να επεκταθεί και στους μη έχοντες την ιδιότητα αυτή, χωρίς αναθεώρηση της σχετικής διατάξεως του Συντάγματος».

Κατά συνέπεια οι ρυθμίσεις των άρθρων 14 έως 21 του Ν. 3838/2010 «είναι ανίσχυρες» ως αντίθετες προς τα άρθρα 1, 52 και 102 του Συντάγματος, προσθέτει το ΣτΕ.

Ακόμη, σημειώνεται στη δικαστική απόφαση ότι οι εκλογές για την ανάδειξη αιρετών οργάνων των ΟΤΑ έχουν «καθαρά πολιτικό χαρακτήρα εν όψει των αρμοδιοτήτων που ασκούν οι οργανισμοί αυτοί, αλλά και διότι η εκλογή αυτή ανάγεται στην πολιτική ζωή της χώρας γενικώς».

Εξάλλου, συνεχίζουν οι δικαστές, «η άσκηση του εκλογικού δικαιώματος στις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης αποτελεί λειτούργημα απαραίτητο για την πραγμάτωση της λαϊκής κυριαρχίας, ως τοιαύτης νοουμένης της ασκούμενης από το λαό ως εκλογικό σώμα απαρτιζόμενο μόνο από τους έχοντες δικαίωμα ψήφου Έλληνες πολίτες».

Παράλληλα, οι σύμβουλοι Επικρατείας έκριναν ότι τα άρθρα 1Α και 24 του Ν. 3838/2010 είναι αντίθετα σε πλειάδα άρθρων του Συντάγματος (άρθρα 1, 4, 21, 25 και 108) εφόσον δεν προβλέπεται από αυτά «διαδικασία για τη διαπίστωση από τα διοικητικά όργανα, της συνδρομής in concreto (σ.σ.: στη συγκεκριμένη περίπτωση), της ουσιαστικής προϋποθέσεως γνήσιου δεσμού των αλλοδαπών προς το ελληνικό έθνος, ενώ και τιθέμενη τυπική προϋπόθεση της «νόμιμης διαμονής» έχει αναιρεθεί κατά το απώτερο και πρόσφατο παρελθόν» με νομοθετικές «εξαιρετικές» διατάξεις (π.χ. Ν. 3536/2007, κ.λπ.), «ούτως ώστε να καθίσταται αδύνατη η διάγνωση της συνδρομής έστω και αυτής της προϋποθέσεως».

Σε άλλο σημείο της απόφασης οι δικαστές επισημαίνουν ότι ο Έλληνας νομοθέτης εναρμονιζόμενος προς τις συνταγματικές επιταγές, «εμερίμνησε να διαφυλάξει την εθνική ομοιογένεια του κράτους, μεταξύ των άλλων, και δια της θεσπίσεως δικαίου ιθαγένειας, του οποίου οι ρυθμίσεις εβασίζοντο, κατ΄ αρχήν, στο σταθερό κριτήριο του «δικαίου του αίματος» (ius sanguinis), δηλαδή την καταγωγή από Έλληνες γονείς».

Σε όλως εξαιρετικές περιπτώσεις – συνεχίζει η απόφαση του ΣτΕ – το Σύνταγμα διαχρονικά περιέλαβε διατάξεις οι οποίες «καθιέρωσαν την πολιτογράφηση ενηλίκων (συμπλήρωση του 21ου έτους) αλλοδαπών αλλογενών, δηλαδή την βάσει ειδικής διαδικασίας και κατόπιν αιτήσεως του ενδιαφερομένου απονομή της ιθαγένειας με εξατομικευμένη κρίση συλλογικού οργάνου της διοικήσεως που διαγιγνώσκει την συνδρομή ορισμένων ουσιαστικών προϋποθέσεων».

Οι σύμβουλοι Επικρατείας υπογραμμίζουν ακόμη ότι ο Ν. 3838/2010 εισάγει ένα νέο τρόπο κτήσης της ελληνικής ιθαγένειας. Όμως η «πολιτογράφηση αυτή γίνεται με βάση αμιγώς τυπικές προϋποθέσεις (χρόνος «νόμιμης» διαμονής του αιτούντος αλλοδαπού ή της οικογένειας του, φοίτηση σε ελληνικό σχολείο επί ορισμένο χρόνο, ανυπαρξία καταδίκης για ορισμένα σοβαρά ποινικά αδικήματα), χωρίς εξατομικευμένη κρίση περί της συνδρομής της ουσιαστικής προϋποθέσεως του δεσμού προς το ελληνικό έθνος του αιτούντος την πολιτογράφηση αλλοδαπού, δηλαδή την εκ μέρους εθελούσια αποδοχή των αξιών που συνάπτονται προς τον ελληνισμό και την εντεύθεν απόκτηση ελληνικής συνειδήσεως».

Στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο έχει προσφύγει εκλογέας, Έλληνας πολίτης και ζητάει να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική η από 30.4.2010 απόφαση του υπουργού Εσωτερικών που καθορίζει τα δικαιολογητικά που πρέπει να προσκομίζονται κατά την αίτηση εγγραφής στο δημοτολόγιο, όπως και η από 7.5.2010 εγκύκλιος του ίδιου υπουργού που δίνει το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι (μόνο για τις θέσεις δημοτικών συμβούλων, συμβούλων δημοτικών διαμερισμάτων και τοπικών συμβούλων) στους ομογενείς και στους νομίμως διαμένοντες στην Ελλάδα υπηκόους τρίτων χωρών για την ανάδειξη τους στην πρωτοβάθμια τοπική αυτοδιοίκηση.

Να σημειωθεί ότι παρέμβαση στην εν λόγω υπόθεση υπέρ της επίμαχης υπουργικής αποφάσης έχει ασκήσει η Ελληνική Ένωση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και η αλβανικής ιθαγενείας Έντα Γκέμυ η οποία είχε υποβάλει αίτηση για να μετάσχει στις νομαρχιακές και δημοτικές εκλογές της 7ης Νοεμβρίου 2010 (Δήμος Νικαίας – Αγίου Ιωάννη Ρέντη).

Καθημερινή με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
kostasxan.blogspot.com
Διαβάστε περισσότερα » »

Επεισόδια στην ομιλία Ε. Βενιζέλου στο κλειστό γήπεδο του Μύλωνα ... ΒΙΝΤΕΟ


ey3.jpg
Έντονοι διαπληκτισμοί σημειώθηκαν έξω από το κλειστό γήπεδο του Μίλωνα την ώρα που μιλούσε ο Ευ. Βενιζέλος.

Μετά το τέλος της ομιλίας του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, ομάδα ατόμων, που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το κλειστό γυμναστήριο, προέβη σε φραστικούς προπηλακισμούς, με υβριστικές εκφράσεις που εκτόξευαν εναντίον όσων θεωρούσαν ότι συμμετείχαν στην εκδήλωση, χωρίς διάκριση φύλου ή ηλικίας.


Το πιο "πολιτικό" από τα συνθήματα που χρησιμοποίησαν ήταν το "προδότες". 
Η παρουσία αστυνομικής δύναμης απέτρεψε το ενδεχόμενο να δημιουργηθούν έκτροπα, καθώς οι συγκεντρωμένοι -ακροδεξιάς προέλευσης, σύμφωνα με στελέχη του ΠΑΣΟΚ - διαλύθηκαν.
ey4.jpg


ey2.jpg
απε-μπε
 
Στόχος αποδοκιμασιών αγανακτισμένων πολιτών έγινε ο υποψήφιος βουλευτής στην Α' Αθηνών, με το ΠΑΣΟΚ, Νάσος Αλευράς, έξω από το γήπεδο του "Μίλωνα" στη Νέα Σμύρνη
, όπου είχε μεταβεί για να παρακολουθήσει την ομιλία του Ευάγγελου Βενιζέλου.



Πλησιάζοντας στο γήπεδο, περικυκλώθηκε από μια ομάδα πολιτών (περίπου 20-30 ατόμων) οι οποίοι σε έντονο ύφος του ζητούσαν εξηγήσεις για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα. Ο κ. Αλευράς έμεινε επιχειρώντας να αντιμετωπίσει λεκτικά τις κατηγορίες που του εκτόξευαν επειδή ψήφισε τα Μνημόνια 1 και 2.

"Είσαι απαράδεκτος", "μας κόψατε τους μισθούς και τις συντάξεις", "το μόνο που κάνεις στη Βουλή είναι να διαβάζεις εφημερίδες" "αίσχος", "ντροπή σου", "φωτιά και τσεκούρια θέλετε όλοι" ήταν μερικά από τα... πιο ευγενικά που "άκουσε" ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ. Εκτοξεύτηκαν και ύβρεις εναντίον του, ενώ κάποιος του πέταξε νεράντζια.


Λίγα μέτρα πιο πέρα υπήρχαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες παρακολουθούσαν αλλά δεν χρειάστηκε να επέμβουν αφού ο κ. Αλευράς αποχώρησε μέσα σε έντονες αποδοκιμασίες των συγκεντρωμένων.


silvercity.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Όλες οι τελευταίες πληροφορίες για το κρανίο που βρέθηκε στο Βελβεντό

Σε μεσήλικα άντρα εκτιμά ότι ανήκει το κρανίο που βρέθηκε χτες στο Βελβεντό, ο ιατροδικαστής που το εξέτασε, ενώ σε ό,τι αφορά την ημερομηνία θανάτου του θύματος, υπολογίζεται ότι συνέβη πριν από διάστημα 30 - 40 ημερών περίπου.


Η αστυνομία εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα και κυρίως αν αυτή η υπόθεση συνδέεται με την εξαφάνιση ενός 53 χρόνου από το Βελβεντό στις αρχές Μαρτίου, του οποίου το αυτοκίνητο όπως είχε γράψει στις 15/03 το kozan.gr (δείτε εδώ) είχε βρεθεί παρατημένο κοντά στη διασταύρωση Καταφυγίου – Κατερίνης. Η απόσταση του σημείου που βρέθηκε το κρανίο, από το σημείο που εξαφανίστηκε ο 53χρονος είναι περίπου στα 12χλμ.

Την ίδια στιγμή σε εξέλιξη βρίσκεται από τις αστυνομικές αρχές, επιχείρηση για την ανεύρεση και του υπόλοιπου σώματος του θύματος, η θετική έκβαση της οποίας θα διαφωτίσει περισσότερο στην ταυτοποίησή του και κυρίως θα δώσει απάντηση στο κρίσιμο ερώτημα. Το αν δηλαδή πρόκειται για δολοφονία ή κάτι άλλο.

kozan.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Δηλώσεις-σοκ από Σούρλα για τη νοθεία καυσίμων!"Ακόμη και πτώσεις αεροσκαφών αποδίδονται στη νοθεία"!!!

Δηλώσεις-σοκ για τη νοθεία καυσίμων στις ΕΔ ,έκανε ο Γιώργος Σούρλας ,μετά από τη κατάθεσή του στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου,κάνοντας λόγο ακόμη και για πτώσεις αεροσκαφών,που αποδίδονται σε νοθεία!

Ο κ.Σούρλας δήλωσε:
Κατέθεσα στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Πεπόνη φάκελο με στοιχεία που καταδεικνύουν τη νοθεία στα καύσιμα των Ενόπλων Δυνάμεων και τη λαθραία διακίνηση καυσίμων.
Πρόκειται για εθνικό και οικονομικό έγκλημα.
Τα νοθευμένα καύσιμα έχουν επιπτώσεις στην αμυντική θωράκιση της χώρας αφού ακόμη και πτώση αεροσκαφών φέρεται να αποδίδεται σε αυτά.
Οι απώλειες στο δημόσιο ανέρχονται σε περισσότερο από τρία δις ευρώ το χρόνο. Πρόκειται για ποσά πολύ μεγαλύτερα από τις περικοπές μισθών και συντάξεων.
Μετά από προσπάθειες οχτώ χρόνων με κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις αλλά και στις αρμόδιες υπηρεσίες ήρθε η ώρα:
· Ν’ αποκαλυφθούν τα κυκλώματα λαθραίας διακίνησης και νοθείας καυσίμων στις Ένοπλες Δυνάμεις.
· Να τιμωρηθούν οι διαπλεκόμενοι όποιοι κι αν είναι, όσο ισχυροί παράγοντες και αν είναι.
· Να επιστρέψουν τα ποσά που καταχράστηκαν που είναι εύκολο να προσδιοριστούν για να ανασάνει η χώρα από το δυσβάστακτο χρέος.

onalert
Διαβάστε περισσότερα » »

Δεν είναι άνθρωποι, αυτοί που καταστρέφουν την ΓΗ ! (video)

Σίγουρα δεν είναι άνθρωποι αυτοί που καταστρέφουν την ΓΗ. Διαφορετικά δεν μπορεί να εξηγηθεί με την λογική, το γεγονός πως σκόπιμα με δόλο και με μεθοδικότητα καταστρέφουν τον πλανήτη που μας φιλοξενεί. Αυτή είναι μια μη-εμπορική προσπάθεια, να τονιστεί το γεγονός ότι οι παγκόσμιοι ηγέτες,οι ανεύθυνες πολυεθνικές και οι «υπνωτισμένοί» καταναλωτές, συνεισφέρουν όλοι μαζί , να καταστραφεί κάθε είδους ζωή στον πλανήτη.
Αφιερωμένη σε όλους πέθαναν για τον πλανήτη ΓΗ και μονταρισμένη από τον νεαρό κινηματογραφιστή Vivek Chauhan, η παρακάτω ταινία μικρού μήκους μας αποκαλύπτει –για άλλη μια φορά- πως το ανθρώπινο είδος (!!) καταστρέφει, ότι το αγαπά και το προστατεύει, την γη. Παρακολουθείστε ένα συγκλονιστικό βίντεο με την δέουσα προσοχή, προβληματιστείτε και δράστε ανάλογα με την συνείδηση σας.

Δεκάδες πρώην υπάλληλοι της NASA, ανάμεσά τους επτά αστροναύτες της αποστολής Apollo, κατηγόρησαν την αμερικανική υπηρεσία ότι αμαυρώνει τη φήμη της με το να υποστηρίζει ότι το διοξείδιο του άνθρακα αποτελεί μια από τις βασικές αιτίες της κλιματικής αλλαγής.
«Πιστεύουμε ότι οι ισχυρισμοί της NASA, πως οι ανθρωπογενείς εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα έχουν καταστροφικές συνέπειες για την παγκόσμια κλιματική αλλαγή, δεν είναι τεκμηριωμένες, ιδιαίτερα εάν ληφθούν υπόψη χιλιάδες χρόνια εμπειρικών δεδομένων», αναφέρουν σε επιστολή τους με παραλήπτη τον κυβερνήτη της υπηρεσίας Τσαρλς Μπόλντεν. «Ζητούμε από τη NASA να σταματήσει να περιλαμβάνει αναπόδεικτες επισημάνσεις για το ζήτημα στα δελτία Τύπου και στις ιστοσελίδες της».

Στην ιστοσελίδα «Παγκόσμιας Κλιματικής Αλλαγής» της υπηρεσίας αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι «οι άνθρωποι έχουν αυξήσει τη συγκέντρωση διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα κατά εν τρίτο από την έναρξη της Βιομηχανικής Επανάστασης. Αυτό αποτελεί και τη σημαντικότερη αιτία της κλιματικής αλλαγής». Σε άλλο σημείο επισημαίνεται ότι το κλίμα στη Γη μπορεί να αλλάζει, όμως «η τρέχουσα τάση υπερθέρμανσης είναι ιδιαίτερα σημαντική γιατί κατά το μεγαλύτερο μέρος της προκλήθηκε πιθανότατα από τον άνθρωπο και εξελίσσεται με πρωτόγνωρους ρυθμούς».

Ο επικεφαλής των επιστημόνων της υπηρεσίας Ουαλίντ Αμπνταλάτι απέρριψε τις κατηγορίες ότι οι θέσεις της NASA έχουν πολιτική χροιά. «Η NASA δεν βγάζει συμπεράσματα ούτε διατυπώνει «ισχυρισμούς» πάνω στα ευρήματα μελετών», γράφει ο Αμπνταλάτι. «Εάν οι συντάκτες της επιστολής διαφωνούν με συγκεκριμένα επιστημονικά συμπεράσματα, τα οποία δημοσιοποίησαν επιστήμονες της NASA, τους ενθαρρύνουμε να μετάσχουν στη συζήτηση μέσω της επιστημονικής βιβλιογραφίας ή του δημοσίου βήματος».

Παρότι τα κλιματικά δεδομένα της NASA αυτά καθ αυτά δεν έχουν πολιτικό τόνο, πολλοί ερευνητές και αξιωματούχοι της τάσσονται κατά καιρούς ανοιχτά υπέρ της ανάληψης δράσης για την ανάσχεση της κλιματικής αλλαγής. Μόλις την περασμένη εβδομάδα ο Τζέιμς Χάνσεν, επικεφαλής του Ινστιτούτου Διαστημικών Μελετών Γκόνταρντ, δήλωσε στη βρετανική εφημερίδα Guardian ότι “η κλιματική αλλαγή αποτελεί «μεγάλο ηθικό ζήτημα», στο ίδιο επίπεδο με τη δουλεία.”

Στους 49 πρώην υπαλλήλους της NASA, οι οποίοι υπογράφουν την επιστολή, συμπεριλαμβάνονται οι αστροναύτες της αποστολής Apollo Τζακ Σμιτ και Ουόλτερ Κάνιγχαμ, οι οποίοι ήταν ήδη γνωστό ότι αμφισβητούν την ανθρωπογενή παγκόσμια υπερθέρμανση.

«Λυπάμαι που συμβαίνει κάτι τέτοιο, όμως έχουν το δικαίωμα να εκφράσουν την άποψή τους», δήλωσε ο Καναδός βουλευτής των Φιλελευθέρων Μαρκ Γκαρνό, ο πρώτος άνθρωπος που ταξίδεψε στο Διάστημα με την καναδική σημαία. Αναγνωρίζοντας ότι η επιστολή θα χρησιμοποιηθεί ως όπλο από την κοινότητα των αμφισβητιών, εκτίμησε ότι «θα κάνει όσους πιστεύουν στην κλιματική αλλαγή να αμφισβητήσουν την κρίση αυτών των 49 ανθρώπων».


ΠΗΓΗ
makedonia-is-greece
Διαβάστε περισσότερα » »

Φράουλα !Ενα φρούτο υψηλής διατροφικής αξίας

Τρώγονται σκέτες, ή με ζάχαρη, γιαούρτι, σαντιγί, συνδυάζονται τέλεια με σοκολάτα και κονιάκ. Σύμφωνα με το iator.gr ,οι φράουλες που έχουν κάνει την εμφάνισή τους σε μανάβικα, λαϊκές αγορές και σούπερ μάρκετ διεκδικούν με αξιώσεις θέση στο ψυγείο. Βιταμίνες και αντιοξειδωτικά στοιχεία έρχονται να προστεθούν στην ιδιαίτερη γεύση αλλά και το άρωμα τους, μετατρέποντας τις σε ανοιξιάτικο πειρασμό, στον οποίο δεν υπάρχει και λόγος αντίστασης.

Υψηλή διατροφική αξία, και μάλιστα χωρίς πολλές θερμίδες : 140 γραμμάρια φράουλες, περίπου ένα φλιτζάνι, δίνουν 46 θερμίδες, ενώ παρέχουν μεταξύ άλλων σίδηρο (0,59 mg), ασβέστιο (23 mg), φώσφορο (35 mg), κάλιο (220 mg), μαγνήσιο (19 mg), βιταμίνη Α και C, ακόμη και πρωτεΐνες (0,96 γρ.), και υδατάνθρακες (11,06 γρ.).

Τόσο τα αντιοξειδωτικά, όσο και η βιταμίνη Α, απορροφώνται καλύτερα, όταν συνοδεύονται από λιπαρή ύλη. Στοιχείο που συνεπάγεται ότι μπορείτε να απολαύσετε τις φράουλες με γιαούρτι (2% λιπαρά) και ανάλατους ξηρούς καρπούς. Ή με ένα ποτήρι γάλα (1,5% λιπαρά) με δημητριακά. Ακόμη και με αλμυρό σνακ : 2 cream crackers και μία φέτα άπαχο τυρί.

Τα «συν» της κατανάλωσης φράουλας

Ο καρπός, τα φύλλα και οι ρίζες της φράουλας χρησιμοποιούνται διαχρονικά ως φάρμακο. Στο παρελθόν χρησίμευαν στην παρασκευή σκευασμάτων για τη διάρροια, την πέψη, αλλά και ως βάση διαφόρων λοσιόν για το δέρμα, επιθεμάτων για το έγκαυμα, προϊόντων λεύκανσης των δοντιών.

Βοηθά στην αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας, καθώς είναι πλούσια πηγή φυτικών ινών, έχει καθαρτική, αιμοστατική, διουρητική και μαλακτική δράση, ενώ παράλληλα συμβάλλει στην αποτοξίνωση του οργανισμού.

Στις φράουλες έχουν αποδοθεί αντιοξειδωτικές, αντικαρκινικές, αντιφλεγμονώδεις και καρδιοτονωτικές ιδιότητες, χάρη στη μεγάλη περιεκτικότητά τους σε φαινόλες και βιταμίνες Α και C.

Ο κατάλογος δεν σταματά εδώ. Περιέχουν λουτεΐνη και ζεαξανθίνη, ουσίες γνωστές για την ευεργετική τους δράση στην όραση. Θεωρούνται ιδανικές για όσους έχουν αναιμία και υπέρταση, αλλά και για εκείνους που αντιμετωπίζουν προβλήματα με ρευματισμούς και χολή.

Περιορίζουν τον κίνδυνο της οστεοπόρωσης, των καρδιαγγειακών παθήσεων, της αρθρίτιδας, και επηρεάζουν θετικά την ισορροπία των υγρών του σώματος και της αρτηριακής πίεσης.

Πότε δεν ενδείκνυνται

Θεωρούνται από τις πλέον επιβαρημένες με φυτοφάρμακα τροφές. Προσέχετε να μην έχουν ζαρώματα και κακώσεις, να είναι καθαρές, ομοιόμορφες, με λαμπερό χρώμα, πράσινα φυλλαράκια στην κορυφή και ευδιάκριτες μικρές τρίχες στην επιφάνειά τους. Αγοράζετε όσες έχουν μικρό, ή και κανονικό μέγεθος. Μην υπερβάλλετε σε ποσότητες, καθώς χαλούν εύκολα. Προτιμάτε να τις καταναλώνετε στην εποχή τους, καθώς το υπόλοιπο διάστημα οι ποικιλίες διεγείρονται τεχνητά.

Οι βιολογικές φράουλες είναι καλή λύση, απλώς κοστίζουν περισσότερο.

Η κατανάλωση δεν ενδείκνυται σε περιπτώσεις έλκους, φλεγμονής των εντέρων και σπαστικής κολίτιδας. Ενδέχεται να ευθύνονται για αλλεργικά εξανθήματα, εξαιτίας του χνουδιού στην επιφάνειά τους.
Προσοχή στην κατανάλωσή της πρέπει να δίνουν και όσοι πάσχουν από νεφρική νόσο, θυρεοειδή ή αντιμετωπίζουν προβλήματα με τη χοληδόχο κύστη και δεν παίρνουν φάρμακα.

Tips

Οι φράουλες είναι ευαίσθητο φρούτο, μην τις αφήνετε σε θερμοκρασία δωματίου παρά μόνον λίγες ώρες. Μπορείτε, ωστόσο, να τις διατηρήσετε ολόκληρες με το πράσινο φυλλαράκι τους – αν προηγουμένως δεν τις έχετε πλύνει – σε γυάλινο αεροστεγές δοχείο, στο ψυγείο, μέχρι και δύο ημέρες.

Μην τις αφήνετε να μουλιάσουν, όταν τις πλένετε : θα χάσουν το άρωμα και το χρώμα τους. Είναι προτιμότερο να τις βάλετε σε σουρωτήρι, και να ρίξετε άφθονο νερό (μαζί με τα κοτσανάκια τους). Φροντίστε να τις καταναλώσετε αμέσως

Πηγή
tampouloukia.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Γιούχαραν τον Βενιζέλο στη Νεα Σμύρνη.Έγι ναν και προληπτικές προσαγωγές


Διαβάστε περισσότερα » »

Βόμβες μεγατόνων για υπουργούς της διετίας 2009-2011 που ζήλεψαν τον Άκη!

Νέες βόμβες μεγατόνων που αφορούν στο πλουτισμό υπουργών της διετίας 2009-2011 αναμένεται να εκραγούν εντός των επόμενων ημερών. Το Κολωνάκι και η πλατεία Συντάγματος βοούν από τις περιγραφές που θέλουν υπουργούς των τελευταίων κυβερνήσεων να αποκτούν τεράστια περιουσία και να διάγουν προκλητική ζωή με φόντο την χρεοκοπημένη χώρα.


Τα στοιχεία είναι συγκλονιστικά καθώς οι βουλιμικοί με τη καλή ζωή υπουργοί έπεσαν με τα μούτρα στην απόκτηση περιουσιακών στοιχείων σε μια αγωνιώδη προσπάθεια να συναγωνισθούν τον Άκη Τσοχατζόπουλο. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του ενός από δαύτους ο οποίος αξιοποίησε στο έπακρο τη θέση του για να χορτάσει την απληστία του.


Τα σχετικά ντοκουμέντα του πλουτισμού τους κάνουν ήδη το γύρο της Αθήνας και πολύ σύντομα πρόκειται να απασχολήσουν και τα διεθνή ΜΜΕ.


Στο μεταξύ μεγάλη γερμανική εφημερίδα έχει στείλει στην Αθήνα 7 ρεπόρτερς και φωτογράφους οι οποίοι συγκεντρώνουν υλικό για τον προκλητικό τρόπο διαβίωσης των Ελλήνων πολιτικών. Ο σάλος που θα προκληθεί δεν έχει προηγούμενο…

Διαβάστε περισσότερα » »

ΚΑΛΑ! ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΟΛΟΙ ΨΙΛΟ ΓΑΖΙ ΚΑΙ ΑΙΣΧΡΟΚΕΡΔΟΥΝ ME ΤΗΝ ΒΕΝΖΙΝΗ ΣΤΑ 2 ΕΥΡΩ - ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΑΤΕΩΝΙΑ!

Ιράν: «Δεν έχουμε σταματήσει τις εξαγωγές πετρελαίου προς την Ελλάδα»
Ο Ιρανός υπουργός Πετρελαίου Ροστάμ Γασεμί διέψευσε σήμερα ότι σταμάτησαν οι πωλήσεις ιρανικού πετρελαίου στη Γερμανία, την Ελλάδα και την Ισπανία, όπως είχε ανακοινωθεί την περασμένη εβδομάδα από τα επίσημα μέσα ενημέρωσης.


«Πωλούμε πετρέλαιο σε όλη την Ευρώπη εκτός από τη Γαλλία και τη Βρετανία», δήλωσε ο υπουργός σε συνέντευξη Τύπου.


Τα αγγλόφωνα και αραβόφωνα κανάλια της κρατικής ιρανικής τηλεόρασης, ταPress-TV και αλ-Άλαμ, είχαν ανακοινώσει στις 10 και 11 Απριλίου, χωρίς να διαψευσθούν από τις αρχές, ότι η Τεχεράνη επέκτεινε στη Γερμανία, την Ισπανία και την Ελλάδα τη διακοπή των πετρελαϊκών εξαγωγών που ανακοίνωσε τον Φεβρουάριο σε βάρος της Γαλλίας και της Βρετανίας.
Η διακοπή αυτή αποφασίσθηκε σε αντίποινα για την απόφαση της ΕΕ να επιβάλει ένα σταδιακό εμπάργκο στο ιρανικό πετρέλαιο.


«Οι εξαγωγές σταμάτησαν προς τη Γαλλία και τη Βρετανία. Όσον αφορά τις άλλες χώρες, οι εξαγωγές συνεχίζονται αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις υπάρχουν οικονομικά προβλήματα», τα οποία συνδέονται με δυσκολίες στη μεταβίβαση χρημάτων, δήλωσε ο Γασεμί.


«Δεν έχουμε σταματήσει τις εξαγωγές μας προς την Ελλάδα» με την οποία «υπάρχουν οικονομικά προβλήματα, τα οποία επιλύονται», υπογράμμισε ο υπουργός.


alithina.gr
Διαβάστε περισσότερα » »