Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014

Ποιοι πρέπει να αλλάξουν το δίπλωμα οδήγησης ώστε να μην πληρώσουν πρόστιμο

Έρχονται πρόστιμα σε περίπτωση μη αλλαγής διπλώματος οδήγησης. Ποιες κατηγορίες αφορά και τι δικαιολογητικά απαιτούνται; Διαβάστε αναλυτικά τη διαδικασία
Οι κάτοχοι διπλώματος οδήγησης μοτοποδηλάτου, οι οποίες χορηγήθηκαν από τις Υπηρεσίες Τροχαίας της Ελληνικής Αστυνομίας, εντός διετίας από τη θέση σε ισχύ του Π.Δ51/2012 (δηλαδή μέχρι 18-01-2015) πρέπει να καταθέσουν τις παραπάνω άδειες οδήγησης στις αρμόδιες Υπηρεσίες Μεταφορών και Επικοινωνιών προς αντικατάσταση τους με νέο έντυπο με την υποβολή μόνο του παραβόλου της εκτύπωσης του.
Σύμφωνα με το dikaiologitika.gr, οι άδειες οδήγησης μοτοποδηλάτου που έχουν χορηγηθεί από τα Τμήματα Τροχαίας της Ελληνικής Αστυνομίας πρέπει να αντικατασταθούν με τα νέα έντυπα αδειών που χορηγούνται πλέον από την Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών.

Η προθεσμία για την αντικατάσταση των αδειών οδήγησης είναι μέχρι τις 18-01-2015.
Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να προσκομίσουν τα δικαιολογητικά τους είτε στην κατά τόπους Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφέρειας τους , είτε στα κατά τόπους ΚΕΠ. Η υποχρέωση αυτή ισχύει και για όσους κατέχουν άδεια οδήγησης αυτοκινήτου είτε όχι.

Για την αποφυγή καθυστερήσεων που πιθανόν να υπάρξουν λόγω μεγάλης προσέλευσης πολιτών τις τελευταίες ημέρες λήξης της προθεσμίας, παρακαλούνται οι πολίτες να προσέρχονται έγκαιρα για να καταθέσουν σχετική αίτηση στην Υπηρεσία, ώστε να ζητηθεί ο σχετικός φάκελος από την Τροχαία, ώστε στην συνέχεια να ακολουθήσει η διαδικασία έκδοσης της νέας άδειας οδήγησης.
Τα δικαιολογητικά που προβλέπονται και υποβάλλονται  είναι :
· Αίτηση - Υπεύθυνη Δήλωση
· Φωτοτυπία άδειας μοτοποδηλάτου
· Αντίγραφο Δελτίου Ταυτότητας
· Φωτογραφία τύπου διαβατηρίου
Υπενθυμίζεται ακόμη ότι μετά την λήξη της προθεσμίας οι Άδειες Οδήγησης που χορηγήθηκαν από την Τροχαία δεν θα έχουν ισχύ και όσοι οδηγοί δεν τις αντικαταστήσουν με τις νέες άδειες οδήγησης κινδυνεύουν να τους επιβληθούν τα πρόστιμα που προβλέπονται από τις διατάξεις του άρθρου 95 του Κ.Ο.Κ.

Διαβάστε περισσότερα » »

Γιάννης Μπουτάρης: "Οι Σκοπιανοί είναι Βούλγαροι. Δεν υπάρχει μακεδονική γλώσσα"

Για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων μίλησε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης από τη Μελβούρνη.
Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης βρίσκεται αυτές τις ημέρες στη Μελβούρνη, στα πλαίσια των εκδηλώσεων της 30ης επετείου αδελφοποίησης των δύο πόλεων. Εκεί μίλησε στην εφημερίδα της ομογένειας 'Νέος Κόσμος' και αναφέρθηκε εκτενώς στο ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων. "Όποια και αν είναι η λύση αυτή, θα είναι οδυνηρή, αλλά είναι η μόνη διέξοδος". Όπως μάλιστα υπογράμμισε, η καταγωγή της οικογένειάς του από την μία πλευρά είναι από το Κρόσοβο, που σήμερα είναι εντός των γεωγραφικών συνόρων της Π.Γ.Δ.Μ. Παρόλ' αυτά όπως ανέφερε "Δεν μου πάει με τίποτα να πω αυτή την περιοχή Μακεδονία. Πρέπει να βρεθεί όμως μια λύση. Να κάνουμε ένα συμβιβασμό".
Αναφερόμενος στα πολιτικά πρόσωπα της γειτονικής χώρα μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον πρώην πρόεδρο Κίρο Γκλιγκόροφ, που όπως είναι "σοβαρός", ενώ δήλωσε πως ένα όρος που εκείνος είχε προτείνει, αυτός της "Σλαβομακεδονίας" θα ήταν αποδεκτός. Αντίθετα, κατηγόρησε τον σημερινό πρόεδρο, Νίκολα Γκρουέφσκι για σφετερισμό των ελληνικών συμβόλων. "Αναγνωρίζω ότι οι άνθρωποι πρέπει να αποκτήσουν μια ταυτότητα. Ναι είναι κάτι. Να μην ξεχνάμε ότι είναι Βούλγαροι. Δεν υπάρχει γλώσσα Μακεδονική. Όλα τα δημιούργησε ο Τίτο. Λέω, λοιπόν, ότι το θέμα πρέπει κάποια στιγμή να λυθεί. Να λυθεί με μια συμβιβαστική λύση και ξέρω ότι αυτό θα είναι οδυνηρό για μας". Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης αναφέρθηκε όμως και στις κατηγορίες που του έχουν αποδοθεί πως δεν ανέχεται να λέγεται ελληνική η Μακεδονία, χαρακτηρίζοντάς τες ακροδεξιές αθλιότητες.
Τέλος, ο κ. Μπουτάρης μίλησε και για την υποτιθέμενη πρότασή του να δοθούν τούρκικα ονόματα σε δρόμους της Θεσσαλονίκης και, μάλιστα, στην οδό Αγίου Δημητρίου, αναφέροντας πως κάτι τέτοιο δεν ισχύει. "Αυτό ούτε Τούρκος δεν θα τολμούσε να το προτείνει και θα το πρότεινα εγώ που είμαι Έλληνας Ορθόδοξος;" σημείωσε. "Στη Θεσσαλονίκη το 1938, με το θάνατο του Κεμάλ Ατατούρκ, με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης μετονομάστηκε η οδός Αποστόλου Παύλου σε οδό Κεμάλ Ατατούρκ. Μετά τα γεγονότα του '55 στην Κωνσταντινούπολη επαναφέρθηκε το όνομα Αποστόλου Παύλου" σημείωσε και συμπλήρωσε. "Είπα, λοιπόν, ότι θα μπορούσε ο Δήμος Θεσσαλονίκης να επαναφέρει το όνομα του Ατατούρκ και έκτοτε με βρίζουν και έφτασαν να λένε κάποιοι ακροδεξιοί πως είχα προτείνει να μετονομαστεί η οδός Αγίου Δημητρίου σε οδό Κεμάλ Ατατούρκ. Τούρκος να ήμουν δεν θα το τολμούσα. Προς Θεού".
Πηγή: www.thestival.gr
Πηγή φωτογραφίας: Sooc.gr

Διαβάστε περισσότερα » »

Συνελήφθη ο Αρμπέρ Μπάκο, που τραυμάτισε 15 άτομα στο Μικρολίμανο

Στα χέρια της ΕΛΑΣ, ο 31χρονος κακοποιός που άνοιξε πυρ σε κλαμπ στο Μικρολίμανο τα ξημερώματα του Σαββάτου. Δεν έφερε αντίσταση. Διαβάστε σε ποια περιοχή συνελήφθη
Στη σύλληψη του επικίνδυνου κακοποιού Αρμπερ Μπάκο, ο οποίος έσπειρε τον τρόμο, πυροβολώντας μέσα σε κλαμπ στο Μικρολίμανο, τα ξημερώματα του Σαββάτου, προχώρησε η Ελληνική Αστυνομία.
Ο 31χρονος Αλβανός, είχε τραυματίσει 15 άτομα, τα οποία ευτυχώς είναι καλά στην υγεία τους.
Διαβάστε ακόμα: Αλλάζει ο νόμος για τη δημοσιοποίηση φωτογραφιών, επικίνδυνων κακοποιών
Ο κακοποιός, συνελήφθη σε διαμέρισμα συνεργού του στου Ζωγράφου, στα όρια του Γουδή, μετά από οργανωμένη επιχείρηση, στην οποία συμμετείχαν η η Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, ισχυρές δυνάμεις των ΕΚΑΜ και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ).
Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν έφερε αντίσταση κατά τη σύλληψή του. Ο 31χρονος έχει μεταφερθεί στη ΓΑΔΑ, την ώρα που αναζητούνται άλλα δύο άτομα αλβανικής καταγωγής, που φέρεται να του παρείχαν κάλυψη.
Σημειώνεται ότι για την υπόθεση των πυροβολισμών – τραυματισμών στον Πειραιά έχει σχηματιστεί σε βάρος του 31χρονου συλληφθέντα ποινική δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας με πρόθεση, κατά συρροή, διακεκριμένη περίπτωση οπλοφορίας και οπλοχρησία.

  Εξάλλου, με σχετική Εισαγγελική Διάταξη δόθηκαν στη δημοσιότητα, τα στοιχεία ταυτότητας και φωτογραφία του 31χρονου.
Πρόκειται για τον (επ) BAKO (ον) ARBER ή ALBERT του HUITIM ή KOUTIM ή HUTIM ή KUYTIM και της AISHE ή AYSHE ή AYSTE , που γεννήθηκε το 1983 στην Αλβανία.
Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας έξι μηνών, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου και προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων.
Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλείται όποιος πολίτης γνωρίζει οτιδήποτε σχετικά με την παράνομη δραστηριότητα του συγκεκριμένου ατόμου να επικοινωνήσει με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210 - 6411111 και 210 - 6476232 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

news247.gr
Διαβάστε περισσότερα » »