Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2014

Βάρκα βγήκε στην Εθνική Αθηνών-Λαμίας. Από τύχη δεν υπήρξαν θύματα

Φουσκωτό 8,5 μέτρων βρέθηκε στο οδόστρωμα από το τρέιλερ του αυτοκινήτου που το μετέφερε και από τύχη δεν υπήρξαν θύματα (pics)
Τροχαίο ατύχημα, το οποίο από τύχη δεν είχε θύματα, συνέβη νωρίς το μεσημέρι της Κυριακής (09/02) στην Εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας με ένα φουσκωτό να "κάνει βόλτα" στο δρόμο.
Τζιπ που μετέφερε με τρέιλερ ένα φουσκωτό 8,5 μέτρων κινούνταν στο ρεύμα προς Αθήνα. Μετά την Στυλίδα για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο, ο οδηγός έχασε τον έλεγχο του οχήματος. Αποτέλεσμα ήταν το φουσκωτό να βρεθεί στο οδόστρωμα, κλείνοντας την κυκλοφορία. Ευτυχώς πίσω από το τζιπ δεν υπήρχε κάποιο όχημα ενώ θετικό ήταν και το γεγονός ότι το σκάφος δεν πέρασε στο αντίθετο ρεύμα.
Η κυκλοφορία για αρκετή ώρα στο ρεύμα προς Αθήνα γινόταν από τη μία λωρίδα ενώ η Εθνική άνοιξε όταν απομακρύνθηκε από το δρόμο το φουσκωτό.


  Πληροφορίες από lamiareport.gr
news247
Διαβάστε περισσότερα » »

Οργή λαού στη Μαλακάσα: Κάτοικοι έβαλαν φωτιά στα διόδια

Φωτιά στα διόδια της Μαλακάσας έβαλαν κάτοικοι της περιοχής, διαμαρτυρόμενοι για την αύξηση στο αντίτιμο. Συνέχισαν την κινητοποίηση στα διόδια Αφιδνών, όπου σήκωσαν τις μπάρες (vid)








Απίστευτες σκηνές εκτυλίχθηκαν το απόγευμα της Κυριακής (09/02) στη Μαλακάσα, με κατοίκους του Ωρωπού, του Καλάμου και των γύρω περιοχών να βάζουν φωτιά στα διόδια, διαμαρτυρόμενοι με αυτό τον τρόπο για τις αυξήσεις στο αντίτιμο που έχουν τεθεί σε εφαρμογή.
Οι κάτοικοι επρόκειτο να συγκεντρωθούν στα πλευρικά διόδια, που υπάρχουν στο σημείο, για να διαμαρτυρηθούν ειρηνικά. Στην πορεία, ωστόσο, η κινητοποίηση πήρε άλλη τροπή.
Έβγαλαν από το κουβούκλιο την υπάλληλο που εργαζόταν μέσα και αφού το μετακίνησαν του έβαλαν φωτιά.
Δικαιούται ο Έλληνας να λέει "Δεν Πληρώνω";


Καίνε τα διόδια στη Μαλακάσα από newsview
Στη συνέχεια πετάχθηκαν ξαφνικά στην Εθνική οδό και σταμάτησαν τα αυτοκίνητα, χωρίς ευτυχώς να υπάρξει κάποιο θύμα, αφού τα οχήματα κινούνταν με μεγάλη ταχύτητα. Μάλιστα, αρκετοί οδηγοί αντέδρασαν έντονα στην κίνηση των κατοίκων, καθώς  οι τελευταίοι εξέθεσαν σε κίνδυνο τη ζωή όλων. Μετά από περίπου 10 λεπτά, ο δρόμος άνοιξε.
Να σημειωθεί ότι ο δήμος Ωρωπού είχε καλέσει τους πολίτες να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση που είχε προγραμματιστεί, ωστόσο μετά τα επεισόδια ο δήμαρχος Γιάννης Οικονομάκος καταδίκασε αυτές τις ενέργειες, τονίζοντας ωστόσο ότι δεν μπορούσε να τους σταματήσει.
Οι εξαγριωμένοι κάτοικοι, περίπου 500 σύμφωνα με την αστυνομία, συνέχισαν την κινητοποίηση τους στα διόδια των Αφιδνών, όπου σήκωσαν τις μπάρες, επιτρέποντας στα αυτοκίνητα να περάσουν ελεύθερα και στα δύο ρεύματα της Εθνικής Αθηνών-Λαμίας. Όλα αυτά υπό το βλέμμα ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων, οι οποίες, μέχρι στιγμής, δεν έχουν επέμβει.

news247
Διαβάστε περισσότερα » »

Οι πολιτιστικοί σύλλογοι Πτολεμαΐδας τσικνίζουν και χαρά σκορπίζουν, Τσικνοπέμπτη 20/02



Οι πολιτιστικοί σύλλογοι τσικνίζουν και χαρά σκορπίζουν, την Τσικνοπέμπτη 20 Φεβρουαρίου στη Κεντρική πλατεία Πτολεμαϊδας . Ώρα έναρξης 18.00.


Μαζί μας ζωντανά η Λεχοβίτικη κομπανία.
Διαβάστε περισσότερα » »

Η δίκη της συζύγου του υφυπουργού Οικονομικών έχει αναβληθεί τέσσερις φορές. Συνήγορος υπεράσπισης ο Νίκος Κωνσταντόπουλος

stourΕκδικάστηκε στην Πάτρα, ύστερα από τέσσερις αναβολές, η υπόθεση της ανθρωποκτονίας από αμέλεια, με κατηγορούμενη την Αρβανίτη-Μαυραγάνη, σύζυγο του υφυπουργού Οικονομικών, Γιώργου Μαυραγάνη, και θύμα τον 14χρονο Πάνο Τζαβάρα.

Την υπεράσπιση της Αρβανίτη-Μαυραγάνη έχει αναλάβει ο γνωστός δικηγόρος Νίκος Κωνσταντόπουλος.
Ισως πρόκειται για τη μεγαλύτερη σε διάρκεια δίκη για τροχαίο δυστύχημα στην ιστορία της χώρας, γεγονός το οποίο εγείρει ερωτήματα για το αν αυτό έχει να κάνει με το ποια είναι η δράστις και ποιος ο συνήγορος υπεράσπισης.
Στις 2 Μαΐου 2012, ο μικρός Πάνος επέστρεφε στο σπίτι του στο Ρίο με το ποδήλατο, μαζί με τον μικρότερο αδελφό του, όταν παρασύρθηκε από ένα τζιπ που τον πέταξε πάνω σε δύο άλλα αυτοκίνητα. Το τζιπ οδηγούσε η σύζυγος του υφυπουργού, ενώ υπάρχουν ενδείξεις και υπόνοιες, σύμφωνα με την οικογένεια του θύματος, για ομιλία στο κινητό την ώρα του τροχαίου. Ο Πάνος πάλεψε να κρατηθεί στη ζωή μέχρι τις 18 Μαΐου στην εντατική, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρει.
Παρά το γεγονός ότι βγήκε εισαγγελική εντολή για άρση του απορρήτου, προκειμένου να αποδειχθεί ο ισχυρισμός της οικογένειας Τζαβάρα, η τηλεφωνική εταιρεία το αρνήθηκε. Υστερα από την τραγική καθυστέρηση σε ό,τι αφορά τη διαλεύκανση των λεπτομερειών του δυστυχήματος, η οικογένεια αποκάλυψε ότι η Τροχαία ανέθεσε τη διερεύνηση της υπόθεσης στον ίδιο πραγματογνώμονα που είχε διορίσει και για λογαριασμό της η δράστις.
Μέχρι σήμερα η σύζυγος του κ. Μαυραγάνη κυκλοφορεί ανενόχλητη, με το δίπλωμά της -όπως άλλωστε προβλέπει και ο νόμος- τη στιγμή που νεαρά παιδιά τιμωρούνται με θάνατο επειδή έκαναν ποδήλατο στην άκρη του δρόμου.

Πηγή: efsyn.gr
makeleio
Διαβάστε περισσότερα » »

Τελικά τι είναι γουρούνι ή πρόβατο;;; Δείτε ένα σπάνιο γουρουνοπρόβατο (ΦΩΤΟ)

gourounoΗ Μangalitsa είναι μια σπάνια ράτσα χοίρων που συναντάται σε μερικά αγροκτήματα στο Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ περίπου 60.000 τέτοια ζώα βρίσκονται αυτή τη στιγμή στον κόσμο.

Βασικό χαρακτηριστικό είναι ότι τα ζώα φέρουν τρίχωμα που θυμίζει δέρμα προβάτου, εξ ου και η ονομασία τους… γουρουνοπρόβατα.
gourouno1
Η Mangalitsa είναι οικόσιτο ζώο, το οποίο εκπαιδεύεται εύκολα και ζει κοντά στους ανθρώπους χωρίς προβλήματα όπως ακριβώς τα γουρούνια αλλά και τα πρόβατα.
gourouno2
Όπως αναφέρει δημοσίευμα, η διασταύρωση αυτή πρωτοεμφανίστηκε στην Ουγγαρία του 19ου αιώνα ως αποτέλεσμα ενός πειράματος με σκοπό την παραγωγή περισσότερου κρέατος δεμένου με χοιρινό λίπος.
gourouno3
Η Mangalitsa χρειάζεται περίπου έναν χρόνο για να αναπτυχθεί και να φτάσει αισίως σε ένα ενήλικο γουρουνοπρόβατο βάρους 130 κιλών… έτοιμο προς κατανάλωση. Και το τρίχωμα, άριστο για… πλέξιμο πολλών πουλόβερ!

makeleio
Διαβάστε περισσότερα » »

Sexting: Η νέα μάστιγα του διαδικτύου

Sexting: Η νέα μάστιγα του διαδικτύου Η επικίνδυνη μόδα με μηνύματα και φωτογραφίες ερωτικού περιεχομένου που παγιδεύει χιλιάδες παιδιά στο ίντερνετ και στους τόπους κοινωνικής δικτύωσης.
Σε ηλικία 14 ετών γνώρισε τον εφιάλτη. Έφτασε στο σημείο να σκέφτεται να βάλει τέλος στη ζωή της... Η περιπέτεια της ανήλικης κοπέλας άρχισε, όταν έκανε το μοιραίο λάθος να στείλει μία γυμνή φωτογραφία της σε έναν 17χρονο με τον οποίο συνομιλούσαν στο διαδίκτυο. Ο νεαρός την έστειλε σε έναν φίλο του, εκείνος σε άλλον και έτσι πολύ γρήγορα η φωτογραφία είχε κάνει τον γύρο του διαδικτύου μέσω ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης.
Η μαθήτρια άρχισε να δέχεται εκατοντάδες υβριστικά μηνύματα, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να πάει στο σχολείο και να αναγκαστεί με την οικογένεια της να αλλάξουν πόλη. Αυτή είναι μία από τις δεκάδες υποθέσεις κοριτσιών που έχουν πέσει θύματα του «sexting», της νέας μάστιγας του διαδικτύου που έκανε την εμφάνισή της και στη χώρα μας.
int
Έφηβες τα θύματα του Sexting
Τα θύματα είναι κυρίως κορίτσια στην εφηβεία, ηλικίας 13 έως 16 ετών, τα οποία συνομιλούν μέσω webcam ή μηνυμάτων από κινητά τηλέφωνα με γνωστούς ή αγνώστους, στέλνουν προκλητικές φωτογραφίες τους ή υποκλέπτονται βίντεο και φωτογραφίες τους, ενεργοποιώντας ο συνομιλητής τους την κάμερα του ηλεκτρονικού υπολογιστή τους.
Οι δράστες εκβιάζουν τα παιδιά, ότι εάν δεν υποκύψουν στις ορέξεις τους, θα διακινήσουν τις φωτογραφίες ή το βίντεο σε χιλιάδες χρήστες του διαδικτύου, εκ των οποίων πολλοί είναι γνωστοί με το παιδί. Τα αποτελέσματα είναι τραγικά για τα παιδιά, διασυρμός και ταπείνωση στο σχολείο ή στο φιλικό τους περιβάλλον και οι συνέπειες πολλές φορές απρόβλεπτες. Οι ειδικοί λένε ότι τα παιδιά μπορεί να στείλουν προκλητικές φωτογραφίες τους μέσω διαδικτύου ή κινητού, λόγω ενός εφηβικού φλερτ, από περιέργεια ή από χαμηλή αυτοεκτίμηση.
Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε στη Βρετανία μεταξύ 2.000 εφήβων, περισσότερο από το ένα τρίτο ατόμων ηλικίας 11 - 18 ετών έλαβαν ένα κείμενο σεξουαλικού περιεχομένου μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ενώ το 70% των ατόμων αυτών γνώριζαν ποιός ήταν ο αποστολέας.
crime
Συμβουλές για τους γονείς
Το "κλειδί" για την αντιμετώπιση τέτοιων φαινομένων, όπως το "sexting" είναι η πρόληψη. Οι γονείς πρέπει να είναι ενήμεροι για τους κινδύνους που εγκυμονούν στο διαδίκτυο και ταυτόχρονα να εξηγήσουν στα παιδιά ότι σε διάφορες ιστοσελίδες "κυκλοφορούν" επικίνδυνοι χρήστες. Για να γίνει όμως αυτό, λένε οι ειδικοί, πρέπει να υπάρχει σωστή επικοινωνία του παιδιού με τους γονείς, έτσι ώστε να αισθανθεί άνετα και να μιλήσει για οτιδήποτε του συμβεί στο διαδίκτυο και όχι μόνον...
Εάν πάντως το παιδί πέσει θύμα "sexting" ή "cyberbullying", τότε οι γονείς πρέπει να απευθυνθούν αμέσως στη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος. Αξίζει να σημειωθεί ότι το "sexting" μπορεί να έχει σοβαρές νομικές συνέπειες, καθώς είναι παράνομη η διαδικασία της παραγωγής και της διανομής γυμνών φωτογραφιών που αφορούν ανηλίκους. Αποτέλεσμα ; Πολλά παιδιά έχουν κατηγορηθεί για αυτή τους την πράξη, ενώ δεν το ήξεραν, ενώ υπάρχουν και περιπτώσεις στο εξωτερικό που κάποια παιδιά έχουν καταδικαστεί με την κατηγορία της διακίνησης παιδικής πορνογραφίας.

newsbomb
Διαβάστε περισσότερα » »

ΕΕ: Με το ζόρι ξαναφέρνουν τροπολογία για τους σπόρους

http://www.defencenet.gr/defence/sites/default/files/styles/in_article/public/GALLERY/sporoi_0.jpgΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΑΚΑΜΨΟΥΝ ΤΟ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ
Κλιμακώνονται οι αντιδράσεις ενάντια στην πρόταση Κανονισμού της Ευρωπαϊκής Ενωσης, με τον οποίο απειλείται να τεθεί εκτός νόμου η διατήρηση, χρησιμοποίηση και ανταλλαγή σπόρων που προέρχονται από τους αγρότες, ωθώντας τους αντικειμενικά στην αγορά σπόρων από τις μεγάλες πολυεθνικές.
Μια πρώτη επιτυχία του ευρύτατου πανευρωπαϊκού κινήματος διαμαρτυρίας ήταν η σχεδόν ομόφωνη αντίθεση στον Κανονισμό της Επιτροπής Περιβάλλοντος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις 30 Ιανουαρίου. 
Συγκεκριμένα υπερψηφίστηκε τροπολογία που κατέθεσε ο ανεξάρτητος Ελληνας ευρωβουλευτής, Κρίτων Αρσένης, η οποία προβλέπει την απόρριψη της σχετικής πρότασης ευρωπαϊκής νομοθεσίας και την αντίθεση στην επιβολή γραφειοκρατικών εμποδίων σε όσους αγρότες επιλέγουν να μην αγοράζουν σπόρους από το εμπόριο.
Η επόμενη μάχη θα δοθεί στις 18 Φεβρουαρίου, όταν πρόκειται να συνεδριάσει η Επιτροπή Γεωργίας του Ευρωκοινοβουλίου, ενώ το θέμα πρέπει να έρθει στην Ολομέλεια πριν από τις ευρωεκλογές (πιθανόν τον Απρίλιο).
Η πρόταση νέου Κανονισμού της Ε.Ε. για το Φυτικό Πολλαπλασιαστικό Υλικό παρουσιάστηκε τον Μάιο του 2013 από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και θέτει κριτήρια διακριτότητας, ομοιομορφίας και σταθερότητας για να κατηγοριοποιήσει τους σπόρους, κριτήρια που δεν μπορούν (και δεν πρέπει) να εφαρμοστούν στους φυσικά παραγόμενους σπόρους. Γι’ αυτό έχουν προκληθεί πολύ έντονες αντιδράσεις: οι τροπολογίες στον προτεινόμενο Κανονισμό ξεπερνούν τις 1.400, με πολλές απ’ αυτές να είναι τελείως απορριπτικές.
Μάλιστα, όπως προειδοποιεί σε ανακοίνωσή του ο ευρωβουλευτής Νίκος Χρυσόγελος, «σύμφωνα με πληροφορίες, το λόμπι της βιομηχανίας σπόρων πιέζει έντονα την Επιτροπή να μη στείλει προς κρίση την πρόταση στο Ευρωκοινοβούλιο και να τη δεχτεί».
Σύμφωνα με τις περιβαλλοντικές οργανώσεις, η πρόταση επιβάλλει γραφειοκρατικά εμπόδια σε όσους αγρότες δεν αγοράζουν τους σπόρους από το εμπόριο. Αυτό σημαίνει ότι πρακτικά γίνεται αδύνατο για τους αγρότες να κρατούν και να αναπαράγουν σπόρους, όπως ήταν η πρακτική για αιώνες, αλλά πρέπει να τους αγοράζουν, προφανώς από τις μεγάλες εταιρείες. Πέρα από τις οικονομικές συνέπειες για τους γεωργούς, διαμορφώνεται μεγάλος κίνδυνος για τη βιοποικιλότητα και τη διατροφική ανεξαρτησία και ασφάλεια. Σήμερα, για παράδειγμα, υπάρχουν πολλές ποικιλίες ντομάτας. Εάν υπήρχαν 2-3 πατενταρισμένες ποικιλίες και προσβάλλονταν από ασθένεια, η καταστροφή θα ήταν καθολική.
Βεβαίως είναι πολλά τα λεφτά. Η ευρωπαϊκή αγορά σπόρων υπολογίζεται σε 8 δισ. ευρώ (40 δισ. ευρώ η παγκόσμια), ενώ κυριαρχείται από τέσσερις μεγάλες εταιρείες, οι οποίες ελέγχουν το 58% της αγοράς (οι δέκα μεγαλύτερες το 73%). Οι αγροτοδιατροφικοί κολοσσοί διαμαρτύρονται βέβαια ότι χάνουν το 40% των εν δυνάμει αγορών, λόγω «παράνομης αναπαραγωγής και καλλιέργειας μη καταχωρισμένων ποικιλιών σπόρων».
Χάθηκε το 75%
Στην Ευρώπη ήδη το 75% της αγροτικής βιοποικιλότητας έχει ήδη χαθεί. Θα αφήσουμε το μέλλον να σημάνει την πλήρη εξαφάνιση; Ειδικά στην Ελλάδα, με τη μεγαλύτερη βιοποικιλότητα (και στους σπόρους) στην Ε.Ε., τον μικρό σχετικά κλήρο και την επιβίωση της πατροπαράδοτης συνήθειας να κρατούνται οι σπόροι από την καλλιέργεια, το κτύπημα εάν περάσει ο Κανονισμός θα είναι πολύ μεγάλο. Η ελληνική κυβέρνηση έχει το τρέχον εξάμηνο την προεδρία της Ε.Ε. Θα συμβάλλει στο να εισακουστεί η φωνή των πολιτών;
πηγή: kathimerini.gr/
Αν η δική μας κυβέρνηση κάνει πλάτες σε ένα τέτοιο Κανονισμό θα είναι μια ακόμα προδοσία εθνικού, και όχι μόνο, χαρακτήρα. 
allnewz.weebly.com
Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Διαβάστε περισσότερα » »