Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

Επεξεργασία εξωγήινου μετάλλου απο αμερικανούς επιστήμονες.Βίντεο...

Eπεξεργασία: ομάδα Ερ.Ε.Ν.Ζω (Έρευνα Εξωγήινης Νοήμονος Ζωής).  
Με καθυστέρηση 64 χρόνων αμερικανοί επιστήμονες ανακοίνωσαν (με πλάγιο τρόπο ώστε να μην γίνει αντιληπτό από τον πολύ κόσμο), την επιτυχή επεξεργασία εξωγήινου μετάλλου, και την δημιουργία του πλέον σε ανθρώπινα εργαστήρια, με μικρές διαφοροποιήσεις για λόγους εκμετάλλευσης του υλικού.  
Η ανακοίνωση ήρθε τον Νοέμβριο του 2011, και πέρασε με ψιλά γράμματα από κανάλια, εφημερίδες και site αφού ελάχιστοι γνωρίζουν τι κρύβετε από πίσω.
Πιο συγκεκριμένα:
Μια ομάδα ερευνητών από το πανεπιστήμιο Irvine, τα εργαστήρια HRL και από το California Institute of Technology ανέπτυξαν το ελαφρύτερο μέταλλο στον κόσμο. Τα συμπεράσματα τους παρουσιάστηκαν στις 18 Νοεμβρίου 2011 στην έκδοση του Science. Το συγκεκριμένο μέταλλο δημιουργήθηκε από επιστήμονες νανοτεχνολογίας, και του οποίου η πυκνότητα είναι 0,9 χιλιοστά του γραμμαρίου ανά κυβικό εκατοστό. Το υλικό είναι το ελαφρύτερο στον κόσμο και μπορεί να φανεί πολύ χρήσιμο, καθώς είναι εύκαμπτο και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε ηλεκτρόδια μπαταριών, συσκευές απορρόφησης ηχητικών δονήσεων ή ενεργειακών σοκ, και θερμομόνωση.
Με την έρευνα τους οι επιστήμονες πέτυχαν να φτάσουν σε τόσο χαμηλή πυκνότητα χρησιμοποιώντας μια μοναδική αρχιτεκτονική «μικρό-πλέγματος». Συγκεκριμένα κατασκεύασαν ένα πλέγμα διασυνδεδεμένων κοίλων νανοσωλήνων, οι οποίοι έχουν τοιχώματα πάχους 1000 φορές πιο λεπτά από μια ανθρώπινη τρίχα.
Η έρευνα τους χρηματοδοτήθηκε από υπηρεσία του πενταγώνου των ΗΠΑ, για την ανάπτυξη νέων τεχνολογιών.

Αναρωτιέστε πως συνδέετε το παραπάνω υλικό με εξωγήινη τεχνολογία; Πάμε πίσω 64 χρονιά στο γνωστό περιστατικό του Roswell. Μετά την πτώση του αντικειμένου  από τους πρώτους που φτάνουν στην περιοχή εκ μέρους του στρατού είναι ο Jesse Marcel που είναι ο επικεφαλής της επιχείρησης περισυλλογής των τμημάτων του σκάφους τα οποία είναι διάσπαρτα στο έδαφος. Ο Marcel είναι επίσης υπεύθυνος ασφαλείας του τμήματος πληροφοριών για τις πυρηνικές δοκιμές στις ΗΠΑ και στον Ειρηνικό, ενώ αργότερα θα τεθεί και επικεφαλής της επιχείρησης διάψευσης του περιστατικού του Roswell.
                                                                                                                                    Jesse Marcel
Ο Μarcel είναι ο πρώτος που μας μιλάει για το συγκεκριμένο μέταλλο το 1979 σε συνέντευξη του, ενώ μερικά χρόνια αργότερα ακολούθησε  και ο Συνταγματάρχης Φίλιπ Κόρσο ο οποίος θα μιλήσει για 2 μέταλλα, ένα μέταλλο πολύ ελαφρύ και ένα μέταλλο μνήμης. (βλέπε Roswell, στην σελίδα μας).
Συγκεκριμένα ο Μarcel αναφέρει: «κάτι όμως που με κατέπληξε ήταν ένα κομμάτι μετάλλου που βρήκαμε. Ήταν τόσο λεπτό όσο και το ασημόχαρτο που βρίσκετε στο πακέτο των τσιγάρων. Δεν έδωσα περισσότερη σημασία στο συγκεκριμένο κομμάτι αφού προσπαθούσαμε να βάλουμε μια τάξη στον όγκο των συντριμμιών  που συγκεντρώναμε. Κάποια στιγμή με πλησίασε ένα άτομο από το προσωπικό που βοηθούσε και με ρώτησε αν ξέρω κάτι για το κομμάτι του μετάλλου που βρήκαμε. Του απάντησα όχι και τότε μου αποκάλυψε ότι προσπάθησε για αρκετή ώρα να το λυγίσει τόσο λεπτό που ήταν αλλά δεν τα κατάφερε. Ούτε να το κάψει μπόρεσε αλλά ούτε και να του προκαλέσει έστω ένα μικρό βούλιαγμα όταν το χτύπησε με ένα μεγάλο σφυρί. Το μέταλλο παρέμενε όπως ακριβώς ήταν παρά το μηδαμινό βάρος του. Δεν ζύγιζε σχεδόν τίποτα. Δεν είχα λόγο να μην τον πιστέψω, και έμεινα προβληματισμένος για το τι θα μπορούσε να είναι αυτό το κομμάτι που το μήκος του δεν ξεπερνούσε τα 2 πόδια (60 εκατοστά), και το πλάτος του το πολύ μισό πόδι (15 εκατοστά). Ήταν ένα μυστήριο για εμένα την λύση του οποίου δεν βρήκα ποτέ».                                                        
Όχι πολύ καιρό μετά, σε συνέντευξη του στο National Geographic επαναλαμβάνει την ιστορία του. Δείτε το βίντεο παρακάτω όπου στην αρχή αναφέρετε στην εντολή που είχαν να διαψεύσουν την πτώση του αντικειμένου και να το δικαιολογήσουν ως μετεωρολογικό μπαλόνι ενώ στην συνέχεια του βίντεο από το 2.30 λεπτό και μετά μας μιλάει για το συγκεκριμένο μέταλλο..    http://www.apocalypsejohn.com
Διαβάστε περισσότερα » »

Απίστευτο: Έκλεψαν ολόκληρο μνημείο από πλατεία στο Πέραμα βάρους 120 κιλών!

Δεν πίστευαν στα μάτια τους όσοι πέρασαν σήμερα από την κεντρική πλατεία Πόντου στο Πέραμα.......

Γιατί διαπίστωσαν ότι έλειπε από την θέση του ολόκληρο το μνημείο που απεικονίζει τον Πόντιο αντάρτη βάρους τουλάχιστον 120 κιλών.

Όπως εκτιμούν μέλη του συλλόγου, οι δράστες πήραν το μνημείο που απεικονίζει τον Πόντιο αντάρτη και ζύγιζε τουλάχιστον 120 κιλά για να το λιώσουν σε χυτήριο καθώς ο χαλκός είναι πολύ ακριβώς.

Οι κάτοικοι της περιοχής και τα μέλη του συλλόγου είπαν πως δίνουν χρήματα σε όσους το πήραν για να το επιστρέψουν και δεν χρειάζεται να μάθουν καν ποιοι είναι αφού για αυτούς το συγκεκριμένο άγαλμα έχει συναισθηματική αξία. Οι λήστες σύμφωνα με πληροφορίες θέλουν να το πουλήσουν 250 ευρώ ενώ οι κάτοικοι τους δίνουν 400 για να το επιστρέψουν. Τους τελευταίους μήνες αρκετές είναι οι ληστείες σε καλώδια της ΔΕΗ τα οποία έχουν χαλκό και οι δράστες τα κλέβουν για να τα πουλήσουν πολύ ακριβά.

iefimerida
Διαβάστε περισσότερα » »

Ολοι στις παρελάσεις την Κυριακή. Ψηλά τις σημαίες.

 

makedonia-is-greece

Διαβάστε περισσότερα » »

Σκόπια: Η αλβανική αντιπολίτευση ζήτησε την παραίτηση του Γκρούεφσκι

Σκόπια.

Η αλβανική αντιπολίτευση κατηγόρησε στο Σκοπιανό Κοινοβούλιο το Υπουργείο Εσωτερικών της χώρας για ενοχή στη δολοφονία των δύο Αλβανών στο Γκόστιβαρ και στις επιθέσεις εναντίον των Αλβανών μαθητών σε λεωφορείο των Σκοπίων.


Ο Αλβανός βουλευτής του Δημοκρατικού Κόμματος, Zijadin Sela, ζήτησε την παραίτηση της κυβέρνησης, κατηγορώντας τον πρωθυπουργό Νίκολα Γκρούεφσκι και τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου του ότι έχουν βαμμένα τα χέρια τους από το αίμα των Αλβανών.

Ο Γκρούεφσκι αρνήθηκε  τους ισχυρισμούς του βουλευτή Σέλα, λέγοντας ότι το κόμμα του (το αλβανικό δημοκρατικό κόμμα) είχε άλλες απόψεις κατά την περίοδο 2006-08, όταν ήταν μέρος του τότε υπουργικού συμβουλίου.

«Με εκπλήσσει το γεγονός ότι όταν ήμασταν στην κυβέρνηση, τότε όλοι, η κυβέρνηση ήταν καλή και ο πρωθυπουργός δεν ήταν εναντίον των Αλβανών, τώρα που εσείς είστε στην αντιπολίτευση (και δεν συμμετέχετε σε αυτήν) μας μετατρέψατε σε αιμοδιψείς δολοφόνους. Αυτή δεν είναι μια ηθική στάση αλλά διπρόσωπη στάση», είπε ο Γκρούεσφκι.

Η συζήτηση συνεχίστηκε με αντεγκλήσεις μεταξύ της κυβέρνησης και της αλβανικής αντιπολίτευσης.

Το αλβανικό κόμμα κατηγόρησε το Υπουργείο Εσωτερικών ότι ούτε μέχρι  σήμερα δεν κατάφερε να εντοπίσει τους δράστες των πρόσφατων επιθέσεων  που σημειώθηκαν στο Κουμάνοβο, όπου τρεις σπουδαστές τραυματίστηκαν.
 
echedoros-a
Διαβάστε περισσότερα » »

Δήμος Βοϊου :Κλιμάκωση των κινητοποιήσεων αποφάσισε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο και η τοπική κοινωνία- Παλλαϊκή συγκέντρωση το Σάββατο


Την κλιμάκωση του αγώνα ενάντια στην πρόθεση της κυβέρνησης για τη λειτουργία Κέντρου Συγκέντρωσης Παράνομων Μεταναστών στη Νεάπολη, αποφάσισαν σήμερα από κοινού το Δημοτικό Συμβούλιο Βοΐου και η τοπική κοινωνία της περιοχής, στην έκτακτη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 23 Μαρτίου.


Στη συνεδρίαση αφού αναλύθηκαν όλα τα νέα δεδομένα, μετά και τη συνάντηση της αντιπροσωπείας του Δήμου με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, τονίστηκε με κάθε τρόπο η ανάγκη ενότητας όλων των φορέων και των πολιτών της περιοχής, προκειμένου να κλιμακωθούν οι αντιδράσεις και οι κινητοποιήσεις, ενώ ομόφωνα Δημοτικό Συμβούλιο και κάτοικοι διατράνωσαν την απόφασή σους να μην επιτρέψουν τη δημιουργία κέντρου συγκέντρωσης μεταναστών στη Νεάπολη.



Παράλληλα αποφασίστηκε η ενδυνάμωση της Επιτροπής Αγώνα με μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου απʼ όλες τις παρατάξεις, προκειμένου να συμβάλλει στη μεγάλη προσπάθεια που γίνεται από τους κατοίκους της Νεάπολης, ενώ το Σαββάτο 24 Μαρτίου στις 7μ.μ., συγκλήθηκε μεγάλη παλλαϊκή συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Δημοτικό Κατάστημα της Νεάπολης.



Για αυτή τη συγκέντρωση ο Δήμος Βοΐου και η Επιτροπή Αγώνα, έχουν απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση σε όλο το πολιτικό προσωπικό της Δυτικής Μακεδονίας, προκειμένου να λάβει ανοιχτή θέση για την πρόθεση της κυβέρνησης να δημιουργήσει Κέντρο Συγκέντρωσης Παράνομων Μεταναστών στη Νεάπολη.

kozan.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Εμπορικός Σύλλογος Πτολεμαίδας:: Oργή για το απαράδεκτο γεγονός του κλεισίματος της Παθολογικής κλινικής του Μποδοσάκειου


ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΑΥΤΟΥΣΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΙΣ 18/02/12 ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΚΑΜΙΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ, ΚΑΙ ΘΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΣΥΝΕΧΩΣ ΩΣΠΟΥ ΝΑ ΛΥΘΕΙ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ ΤΟΥ ΜΠΟΔΟΣΑΚΕΙΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ! ΘΥΜΙΖΟΥΜΕ ΑΠΛΩΣ ΟΤΙ ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΗ Ή ΤΗΝ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ,ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΟΥΝ!



ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑ 23/03/2012

Εκφράζουμε με τον πιο έντονο τρόπο την οργή μας για το απαράδεκτο γεγονός του κλεισίματος της Παθολογικής κλινικής του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας, για δέκα ημέρες.

Μετά το «κούρεμα» στα χαρτιά, των κλινών του Νοσοκομείου, μετά την κοινή διοίκηση -ανέκδοτο- των δύο Νοσοκομείων, μετά την πλήρη απουσία μελών από την Εορδαία από το νέο ενιαίο Δ.Σ. , έρχεται τώρα η ουσιαστική παύση λειτουργίας της παθολογικής κλινικής, η οποία αποτελεί και τον πνεύμονα κάθε Νοσοκομείου.

Είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε τις διασυνδέσεις, τις σχέσεις και τους δίαυλους που λειτουργούν ενάντια στο Νοσοκομείο, και τις έχουμε κατονομάσει παλιότερα.

Όμως για πρώτη φορά η παθολογική κλινική βρίσκεται σʼ αυτή την δυσχερή θέση, και η παρούσα διοίκηση έχει αυτό το θλιβερό προνόμιο.

Ήταν σίγουρο ότι η πολιτική που ακολουθείται στο θέμα της υγείας από τον συγκεκριμένο Υπουργό, θα κατέληγε σε τέτοιου είδους φαινόμενα.

Όταν όμως συμβαίνουν πράγματα που κυριολεκτικά βάζουν σε κίνδυνο ζωές, τότε ο κόμπος φτάνει στο χτένι.
Επαναλαμβάνουμε για πολλοστή φορά ότι το θέμα του Νοσοκομείου και η παροχή υγείας προς τους συναδέλφους μας και τις οικογένειες τους, αποτελεί για μας την ναυαρχίδα των διεκδικήσεων και απαιτήσεών μας.

Εδώ υπάρχουν ευθύνες και πρέπει η Διοίκηση να τις αναλάβει.

Αναμένουμε την – τυχόν – αντίδραση από τους πολιτικούς και τοπικούς εκπροσώπους μας ώστε να δοθεί μια οριστική λύση στην χρονίζουσα υποστελέχωση του Νοσοκομείου μας, και από την διοίκηση , την υιοθέτηση της λέξης «ευθιξία», εκτός αν δεν θίχτηκε κανείς από το κλείσιμο της κλινικής.-

kozan.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Η Μάργκαρετ έβαλε συρματόπλεγμα δύο μέτρα από το κύμα


Μετά τα δημοσιεύματα για την πολυτελή βίο του Νίκου Παπανδρέου, αδερφού του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, έρχεται στο φως μια νέα αποκάλυψη για την μητέρα του Γιώργου, Μαργαρίτα. Όπως αναφέρει η εφημερίδα Παρασκευή και 13, η Μαργαρίτα Παπανδρέου έβαλε συρματόπλεγμα δύο μέτρα από το κύμα, στο εξοχικό της στην Ωραία Ελένη.
Η εφημερίδα κυκλοφορεί με πρωτοσέλιδη φωτογραφία-ντοκουμέντο από το εξοχικό της οικογένειας στην περιοχή Λουτρά της Ωραίας Ελένης, όπου φαίνεται πως έχουν τοποθετήσει περίφραξη, λίγα μέτρα από τη θάλασσα.
Η βίλα, ανήκει στην Μαργαρίτα Παπανδρέου, και για χρόνια αποτελούσε το καλοκαιρινό καταφύγιό της, παράλληλα όμως χρησίμευε και ως «θερινό στρατηγείο» της οικογένειας, προκειμένου να οργανωθεί η επιστροφή του ΠΑΣΟΚ και του Γιώργου στην εξουσία.
http://www.foxblog.gr

Διαβάστε περισσότερα » »

Σε ξυλοδαρμό των γυναικών προτρέπει το «ιερό» Κοράνιο.


Στο βιβλίο Θρησκευτικών της Β΄ Λυκείου (Χριστιανισμός και Θρησκεύματα) και στην ενότητα 30 που αναφέρεται στο Ισλάμ υπάρχει στα Κείμενα ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα από το Κοράνιο.
 Το μεταφέρουμε παρακάτω και αμέσως μετά μια σημερινή είδηση που επιβεβαιώνει την εφαρμογή των διατάξεων του Κορανίου και τις μέρες μας. Τι να πρωτοσχολιάσει κανείς, αναλογιζόμενος ότι στις μέρες μας το «ιερό» Κοράνιο δωρίζεται σε μουσουλμάνους ακόμη και από χριστιανούς Πατριάρχες!
Κείμενο από το βιβλίο Θρησκευτικών της Β΄ Λυκείου
Οι άντρες είναι ανώτεροι από τις γυναίκες
Οι άντρες εξουσιάζουν τις γυναίκες επειδή ο Αλλάχ τους έκανε ανώτερους από τις γυναίκες και επειδή ξοδεύουνε τα αγαθό τους για να τις συντηρήσουν...
Οι καλές γυναίκες είναι υπάκουες.

 Κρύβουν τα απόκρυφα μέρη τους επειδή ο Αλλάχ τα έχει κρύψει. Αυτές δε που φοβάστε πως είναι ανυπάκουες, να τις συμβουλεύετε, να τις στέλνετε σε χωριστά κρεβάτια και να τις χτυπάτε. Έπειτα αν σας υπακούσουν, να μην κάνετε καμία άλλη πράξη εναντίον τους. Ο Αλλάχ είναι ανώτερος, υπέρτατος. (Κοράνιο, Γυναίκες)

Και η σημερινή είδηση: 

Ιμάμης στην Ισπανία παροτρύνει τους άνδρες να δέρνουν τις γυναίκες τους
Βαρκελώνη, Ισπανία
Έντονη πολεμική έχει προκαλέσει στην Ισπανία ένας ιμάμης κατά του οποίου προσέφυγαν εισαγγελείς επειδή προέτρεψε τους συζύγους να ξυλοκοπούν τις «ανυπάκουες» γυναίκες τους. Οι άνδρες θα μπορούσαν να τιμωρούν τις «επαναστάτριες» συζύγους αρνούμενοι να έχουν σεξουαλική επαφή μαζί τους, λέει ο μαροκινής καταγωγής Αμπντεσλάμ Λααρούσι. Αν αυτό δεν αποδώσει θα μπορούσαν να τις ξυλοκοπούν... διακριτικά.
«Μην χτυπάτε στο πρόσωπο ή τις κάνετε να ματώσουν» συμβουλεύει.
Αποσπάσματα από το συγκεκριμένο κήρυγμα που έγινε ενώπιον 1.500 πιστών σε ένα από τα μεγαλύτερα τεμένη της Καταλονίας, στη βορειοανατολική Ισπανία, το Δεκέμβριο, επικαλούνται την Πέμπτη διάφορα δημοσιεύματα του ισπανικού Τύπου.
Στα κηρύγματά του, ο ιμάμης επικρίνει επίσης τις γυναίκες που εργάζονται εκτός σπιτιού, έχουν δικούς τους τραπεζικούς λογαριασμούς και ζητούν από τους συζύγους τους να κάνουν δουλειές στο σπίτι.
Η Αλίθια Σάντσες-Καμάτσο, ηγέτης στην Καταλονία του Λαϊκού Κόμματος του πρωθυπουργού Μαριάνο Ραχόι, δήλωσε ότι οι συμβουλές αυτές του ιμάμη είναι «απολύτως απαράδεκτες» και συνιστούν παραβίαση «των δημοκρατικών και συνταγματικών αξιών», όπως η ισότητα μεταξύ ανδρών και γυναικών.
Ωστόσο, οι μουσουλμάνες από την Τεράσα πήραν το μέρος του Λααρούσι. Όπως δηλώνουν σε δημοσίευμα, δεν αισθάνονται ότι ο ιμάμης κάνει διακρίσεις σε βάρος τους. Επίσης, σημειώνουν ότι ο ιμάμης δεν είπε ποτέ κάτι αρνητικό για τα δικαιώματα των γυναικών.
Ενώσεις μουσουλμάνων αρνούνται επίσης ότι ο ιμάμης ευθύνεται με τις δηλώσεις του αυτές για υποκίνηση στη βία κατά των γυναικών.
Το 2004 ένας ιμάμης από την Φουενχιρόλα στη νότια Ισπανία καταδικάστηκε σε φυλάκιση ενός έτους και τριών μηνών για παρόμοιες κατηγορίες.

thriskeftika.
Διαβάστε περισσότερα » »

ΕΚΤΟΣ ΤΡΟΧΙΑΣ ΟΙ ''ΔΟΡΥΦΟΡΟΙ '' ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ...!!! ΕΙΠΑΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΕΙΚΟ ΝΟΜΟ ΑΙΤΙΑΣ ΚΑΙ ΑΙΤΙΑΤΟΥ ? ΟΛΑ ΕΔΩ ΘΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ..!!!‏


ΟΙ «ΔΟΡΥΦΟΡΟΙ» ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΕΚΤΟΣ ΤΡΟΧΙΑΣ ΛΟΓΩ ΚΡΙΣΗΣ!
Η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που τρώγεται κρύο. Παγωμένο σαν το κλίμα στην Β. Ευρώπη. Δανία, Ολλανδία και τώρα Σουηδία, παραδοσιακοί «δορυφόροι» της Γερμανίας, βγαίνουν εκτός τροχιάς. Το πρότυπό τους δεν έχει πολύ χρόνο ζωής. Και πλέον και η ίδια η Γερμανία της Merkel, έχει δικά της προβλήματα πίσω από την «τελειότητα» της καγκελαρίου. Ίσως τώρα σταματήσουν, εκτός από τους ακροδεξιούς, να μας βρίζουν και να σταματήσουν τον λαϊκισμό ότι μεταδίδουμε την κρίση:
· «H τραπεζική κρίση στην Δανία επιδεινώνεται, καθώς τα δάνεια στις μικρές επιχειρήσεις και τους αγρότες διογκώνονται, ενώ η αγορά ακινήτων δεν ανακάμπτει», ανέφερε ο επικεφαλής της Εποπτικής Χρηματοπιστωτικής Αρχής (FSA). Σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg, o Γενικός Διευθυντής της FSA, Ulrik Noedgaard, σημείωσε ότι, «έχουμε μια μικρή ομάδα ιδρυμάτων(αντιπροσωπεύουν περίπου το 3% του χρηματοπιστωτικού κλάδου της Δανίας), όπου θεωρούμε πως ενδέχεται να αντιμετωπίσουν προβλήματα φερεγγυότητας τους επόμενους 12-18 μήνες». Τονίζεται ότι, η Δανία δεν έχει ακόμη ανακάμψει από τη «φούσκα» των ακινήτων που «έσκασε» το 2007, πλήττοντας τις επιχειρήσεις, καθώς οι καταναλωτές μείωσαν τις δαπάνες τους, ενώ οι αγρότες ακόμα αγωνίζονται να ξεπληρώσουν τα δάνεια τους.»
· «Όταν η χώρα σου είναι σε ό,τι αφορά την ανάπτυξη μια από τις 3 πρώτες στην Ευρώπη, στο κατά κεφαλή εισόδημα είναι μέσα στις 5 πρώτες και στα επενδυτικά διαθέσιμα 1η μέσα στην ευρωζώνη μπορεί να πλησιάζει το σκαλοπάτι της χρεοκοπίας; Ασφαλώς όχι, τουλάχιστον για την ώρα. Έχει όμως φτάσει και ξεπεράσει τα όρια της χρεοκοπίας ένα σημαντικό μέρος του πληθυσμού αυτής της χώρας. Πρόκειται για την Ολλανδία. Την περασμένη Παρασκευή το ινστιτούτο οικογενειακής οικονομίας Nibud ανακοίνωσε ότι ο 1/3 Ολλανδούς καθυστερεί «πέραν των ορίων» την εξόφληση των λογαριασμών του και ότι οι τρεις στους τέσσερις έχουν χρέη σε περισσότερες από μια τράπεζες είτε ιδιωτικές εταιρίες. Μόλις πριν δυο χρόνια ήταν μονό ο ένας στους δυο Ολλανδούς που είχε «χρέη αμφίβολης τύχης». Η καταβολή ενοικίων καθυστερεί όπως καθυστερεί και η πληρωμή χρεολυσιών και μερίδας ενεχυροδανειστήριων. Μείωση σημειώνουν και οι καταθέσεις σε τράπεζες στην Ολλανδία. Τον Φεβρουάριο κατά 4.04% σε σχέση με τον Ιανουάριο και τον Ιανουάριο 5.13% σε σχέση με τον Δεκέμβριο του 2011. Συνέπεια και αποτέλεσμα αυτής της «λανθάνουσας κρίσης» στην Ολλανδία είναι ότι σταμάτησε η αυτόματη εξόφληση χρέους(λ.χ. για νερό, ηλεκτρικό κλπ) από τις τράπεζες.»
· «Προβλήματα στο σουηδικό μοντέλο Αύξηση ανισοτήτων στη χώρα με το πιο επιτυχημένο κοινωνικό μοντέλο . Η Σουηδία καταγράφει τη μεγαλύτερη αύξηση ανισοτήτων μεταξύ των χωρών του ΟΟΣΑ, αύξηση τέσσερις φορές μεγαλύτερη από εκείνη των ΗΠΑ… Ρόλο στην εξέλιξη αυτή έπαιξε η ανάληψη της εξουσίας από την κεντροδεξιά το 2006.» Η Σουηδία, πάντως, είχε κρίση λίγο παλαιότερα και βγήκε σώα, χάρη σε αλλαγή στο πολιτικό προσωπικό. Μόνο μιαδημοσιογράφοςέγραψε ένα άρθρο ενάντια στην προπαγάνδα. Ο λαϊκισμός και εδώ περισσεύει.
· Η Φιλανδία, επίσης, βγήκε από την κρίση(αρχές 1990) σώα. Αλλά ξέχασε τον πόνο. Ο λαϊκισμός και ο ρατσισμός της δεν έχει προηγούμενο. Μόνο γι’ αυτό θα την θυμόμαστε. Καμιά πρόταση. Μόνο προκλήσεις.
Διαβάστε περισσότερα » »

Ούτε ο δικτάτορας Παπαδόπουλος δεν έκανε τέτοια παρέλαση!!!


 Γιώργος Αδαλής  

Βάζουν την Ασυνομία να φυλά το Στρατό!!! Μέτρα που θυμίζουν άλλες εποχές και καταρρακώνουν τη Δημοκρατία μας - Λες και φοβούνται πραξικόπημα 

Παρέλαση που θα την ζήλευε ακόμα κι ο δικτάτορας Παπαδόπουλος, διοργανώνει η κυβέρνηση Παπαδήμου! Οσα γίνονται και λέγονται αυτές τις μέρες σχετικά με τα μέτρα που θα ληφθούν στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου, δεν έχουν προηγούμενο σε δημοκρατική χώρα της Δύσης, και μόνο το κόμμα Μπάαθ του Σαντάμ Χουσεΐν διοργάνωνε τέτοιες «μαϊμού» παρελάσεις!

Αρχικά η κυβέρνηση πριν δύο μήνες, είχε συνεδριάσει για να αντιμετωπίσει την … παρέλαση και εκεί λήφθηκαν οι πρώτες αποφάσεις!
Πανικοβλημένοι προφανώς απ όσα συνέβησαν σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας, αποφάσισαν να αλλάξουν το νόημα της Εθνικής μας Επετείου δίνοντάς της μια τελείως διαφορετική Αξία από αυτή που γνωρίζαμε μέχρι σήμερα!

Ετσι, εδώ και μερικές ημέρες, εξαφάνισαν τα νεράντζια από τα δέντρα της Αθήνας!!!

Οσοι δεν το πιστεύετε, σηκώστε τα κεφάλια σας και δείτε τις νεραντζιές γυμνές από … «καρπό» διότι κατά τους σχεδιαστές των μέτρων, τα νεράντζια αποτελούν … πολεμοφόδια!!!

Αλλαξαν θέση στους κάδους σκουπιδιών και κάποιους τους εξαφάνισαν, διότι αποτελούν –πάλι κατά τους χαρτογιακάδες- μέσο στησίματος … οδοφραγμάτων!

Προχτές, απέστειλαν διαταγή στις μονάδες που συμμετέχουν στην παρέλαση κάνοντας τους γνωστό, ότι δεν θα παρελάσουν, αν δεν έχουν προστασία από περιπολικά της ΕΛ.ΑΣ.!!!

Και έχουν τρελαθεί άπαντες στο Επιτελείο, γιατί ουδείς καταλαβαίνει τι μπορεί να σημαίνει αυτή η διαταγή! Θα φυλάνε οι αστυνομικοί τους φαντάρους; 

Γιατί;

Φοβούνται μήπως τους επιτεθεί το πλήθος και τους πάρουν τα … όπλα που είναι άσφαιρα και τοποθετούν ενόπλους δίπλα τους;;;

Κατήργησαν την παρέλαση των αρμάτων, γιατί δεν υπάρχουν χρήματα για καύσιμα λένε! Αλήθεια; 

Εμένα αυτά τα δύο μέτρα, μου μοιάζουν ως κάτι άλλο!!! Λες και η Κυβέρνηση φοβάται, μήπως ξεσηκωθούν οι φαντάροι και οι αξιωματικοί, πάρουν τα άρματα και «ταμπουρωθούν» μπροστά στη βουλή ! Αληθεύει ότι οι «χαρτογιακάδες» της Κυβέρνησης, σχεδίασαν τα μέτρα αυτά, για να αποκλείσουν ο ενδεχόμενο … πραξικοπήματος ή διαμαρτυρίας των Στρατευσίμων στην παρέλαση;

Γιατί βάζουν αστυνομικούς να φυλάνε τον Στρατό; Υπάρχει κάποια άλλη εξήγηση άραγε;

Πέραν όλων αυτών, το στήσιμο της εξέδρας των επισήμων, αλλά και ο τρόπος που καλούνται είναι για γέλια και για κλάματα. Οι επίσημοι καλούνται με πρόσκληση! Ναι όπως το διαβάσατε! 

Ο δημοκράτης Πρωθυπουργός μας μάλιστα, έφτασε σε σημείο να … ΔΙΑΠΙΣΤΕΥΣΕΙ τους δημοσιογράφους στην παρέλαση!

Δηλαδή, δεν θα μπορεί κανένας δημοσιογράφος να πάει στην παρέλαση, αν προηγουμένως δεν έχει διαπιστευτεί από το ΜΜΕ που εργάζεται στον Επιτελάρχη που διοργανώνει την παρέλαση. Το κράτος δηλαδή, επιτρέπει την κάλυψη του υπέρτατου γεγονότος μνήμης των αγώνων της Δημοκρατίας μας σε όσους έχουν την έγκριση ενός Στρατηγού!!! Οι άλλοι, δεν μπορούν να καλύψουν την παρέλαση!!!

Οι πολίτες, θα … «τοποθετηθούν» σε μεγάλη απόσταση από την εξέδρα των επισήμων για να μην μπορούν να τους πλησιάσουν!

Γύρω από την παρέλαση, θα κυκλοφορούν 4.500 αστυνομικοί, λες κι αντί για παρέλαση έχουμε πόλεμο!!!

Μάλιστα, στις ταράτσες των κτηρίων, θα ακροβολιστούν ελεύθεροι σκοπευτές, λες κι έρχεται στη χώρα ο .. Ομπάμα και φοβούνται επίθεση της … Αλ Κάιντα! Για το μέτρο αυτό υπήρξαν αντιδράσεις και είναι αμφίβολο αν θα ακροβολιστούν ελεύθεροι σκοπευτές στις στέγες!

Εκατοντάδες Ασφαλίτες θα κυκλοφορούν με πολιτικά, και θα ελέγχουν τους πολίτες, αν στην κατοχή τους έχουν γιαούρτια, αυγά και άλλα τέτοια πολεμοφόδια!!! Οπότε, εκείνες τις ώρες αποφύγετε καλύτερα τις αγορές !!!

Αυτά και άλλα πολλά, δείχνουν τον φόβο του πολιτικού συστήματος, ακόμη και σε μια αθώα εκδήλωση όπως η παρέλαση της 25ης Μαρτίου. Φοβούνται ότι λόγω του ότι θα υπάρχει συγκεντρωμένο μεγάλο πλήθος, μπορεί να ξεκινήσει μια σπίθα αγανάκτησης που θα καταστρέψει το οικοδόμημά τους!

Και φτάνουν στο σημείο, να παίρνουν μέτρα , λες και πρόκειται να αντιμετωπίσουν οργανωμένους χούλιγκαν που πάνε στο ντέρμπι Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού και όχι παιδάκια και οικογενειάρχες που πάνε να αποδώσουν φόρο τιμής στους ήρωες της πατρίδας μας!

Ο φόβος τους πλέον είναι πιο ορατός από ποτέ, κι αυτό γιατί γνωρίζουν καλά, ότι με όσα εγκληματικά διέπραξαν εναντίον των Ελλήνων, η ώρα της κατάρρευσης του σάπιου πολιτικού συστήματος σε τούτη εδώ τη χώρα πλησιάζει!

Και φυσικά, αυτό δεν θα γίνει στην … παρέλαση, αλλά στις επόμενες εκλογές που έρχονται! 
 
Διαβάστε περισσότερα » »

Οι Έλληνες εορτάζουν την Ανεξαρτησία και οι Ευρωπαίοι αντιδραστικοί θυμούνται την πρώτη ήττα τους!

Γράφει ο Δευκαλίων
Θα αφήσουμε για λίγο την ύφεση, τις χρηματαγορές, τα δημοσιονομικά μεγέθη και θα πάμε μία βόλτα στην ιστορία. Θα γυρίσουμε πίσω για να θυμηθούμε μνήμες από ένα παρελθόν ένδοξο, ένα παρελθόν που γράφτηκε από άνδρες γενναίους και πατριώτες, ένα παρελθόν που σημάδεψε την ιστορία της Ελλάδας, της Βαλκανικής αλλά και της Ευρώπης. Σε πολύ λίγες ημέρες, στις 25 Μαρτίου, οι Έλληνες εορτάζουν την Εθνική τους Εορτή, την επέτειο της επανάστασης του 1821.


Τότε, πριν από 191 χρόνια, τις τύχες της Ευρώπης καθόριζε η περιβόητη Ιερά Συμμαχία (Σήμερα τις τύχες της Ευρώπης τις καθορίζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή) της οποίας ιθύνων νους και στρατηγικός εγκέφαλος ήταν ο καγκελάριος της Αυστρίας Κλέμενς φον Μέττερνιχ (Σήμερα ιθύνων νους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είναι η καγκελάριος της Γερμανίας Ανγκέλα Μέργκελ).


Σκοπός της Ιεράς Συμμαχίας, που ιδρύθηκε μετά την οριστική ήττα του Ναπολέοντα, ήταν η εμπέδωση της απολυταρχικής νομιμότητας σε όλη την Ευρώπη και η κατάπνιξη κάθε φιλελεύθερου και απελευθερωτικού κινήματος στην γηραιά Ήπειρο (Σκοπός της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που πήρε σάρκα και οστά στο Μάαστριχτ μετά την πτώση της Σοβιετικής Ένωσης, η δημοσιονομική σταθερότητα και η συντριβή κάθε άποψης που προωθεί και προασπίζει τα κοινωνικά δικαιώματα των εργαζομένων και των μη προνομιούχων).


Η Ελληνική Επανάσταση του 1821 ήταν η πρώτη εν τοις πράγμασι αμφισβήτηση της δύναμης και της εξουσίας της Ιεράς Συμμαχίας, ενώ η Ελληνική Ανεξαρτησία η πρώτη εν δυνάμει ήττα αυτής της ανίερης και αντιδραστικής Συμμαχίας (Η Ελληνική αντίδραση εναντίον των μνημονίων που σχεδιάζονται και εκπορεύονται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι η πρώτη εν τοις πράγμασι αμφισβήτηση του θέσφατου της Ευρωπαϊκής Δημοσιονομικής Πειθαρχίας. Εμείς δεν έχουμε καμία αμφιβολία ότι ο αγώνας των Ελλήνων αντιμνημονιακών, παρ’ ότι σήμερα στερείται συμμάχων και πολιτικών πόρων, θα στεφθεί τελικά από επιτυχία αφού για εμάς με επιστημονικά και μόνο κριτήρια είναι βέβαια η ήττα του νεοφιλελευθερισμού).


Και λίγα λόγια για την Ευρώπη. Η Ευρώπη δεν δημιούργησε και δεν δίδαξε πολιτισμό. Ο περιβόητος Γαλλικός Διαφωτισμός δεν είναι παρά μία αντιγραφή του Ελληνικού Κλασικού Πολιτισμού του Περικλή, του Πλάτωνα και του Αριστοτέλη. Η παραπάνω δεν είναι μία Ελληνοκεντρική Εθνικιστική Άποψη που γράφτηκε για να χαϊδέψει την συνείδηση των Ελλήνων. Το αποδέχονται οι ίδιοι οι πρωταγωνιστές του Ευρωπαϊκού Διαφωτισμού στα κείμενα τους, όταν προβάλουν εαυτόν ως αρχαιολάτρη και γνώστη και υποστηρικτή των απόψεων του Θαλή, του Ηράκλειτου, του Πυθαγόρα, του Δημόκριτου, του Πλάτωνα και του Αριστοτέλη. Εξ’ άλλου γνωρίζετε εσείς καμία Γεωμετρία που να την θεμελίωσε κάποιος Ευρωπαίος του Διαφωτισμού; Ευκλείδειος Γεωμετρία διδάσκεται σε όλα τα σχολεία του πλανήτη.


Και κάποια στιγμή πρέπει να πούμε τα πράγματα με το όνομα τους. Η Ευρώπη δίδαξε βαρβαρότητα. Όσο και να πονάει τους συμπολίτες μας Ευρωπαϊστές και Φεντεραλιστές, όπως ο εις των Αντιπροέδρων των κυβερνήσεων Παπανδρέου και Παπαδήμου, ο κ. Θ. Πάγκαλος, η Ευρώπη δίδαξε την πιο άθλια και άγρια μορφή εκμετάλλευσης των αδυνάτων την περιβόητη και στιγματισμένη ιστορικά και ανθρωπιστικά, αποικιοκρατία.


Επανερχόμαστε όμως στα της Εθνικής Επετείου… Οι Έλληνες εορτάζουν την Ανεξαρτησία και οι Ευρωπαίοι αντιδραστικοί θυμούνται την πρώτη ήττα τους!

ΣΤΟΧΑΣΜΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗfilologos10
Διαβάστε περισσότερα » »

Να τα χαμπέρια που λέγαμε χτες.



Μήνυμα των δικαστών για τις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα

«Θα γεμίσουν οι φυλακές και δεν θα μπορούμε να δικάσουμε»…

Οδηγείται στα άκρα η Δικαιοσύνη, λέει ο Άρειος Πάγος – Φυλακή για ένα μήνα για μια απλή εξύβριση και κατάργηση της μετατροπής των ποινών σε χρηματικές, στις νέες ρυθμίσεις…
News247.gr Ελλάδα Ειδήσεις

Οργή Αρείου Πάγου για ανώτατη ποινή φυλάκισης 15 ετών

Ο Άρειος Πάγος εκφράζει τις αντιρρήσεις του για τον νέο ποινικό κώδικα που παρουσιάστηκε. Διαβάστε τι επισημαίνει η πρόεδρος Ρένα Ασημακοπούλου αναφορικά με τις ποινές που προβλέπει…
Την αποφυλάκιση στα 15 χρόνια προφανώς ο υπουργός και τα ΜΜΕ την κρατούσαν για έκπληξη. Προφανώς αυτό ανήκει στα μέτρα επίλυσης του ασφαλιστικού καθώς εδώ μπαίνει η βοήθεια των αλλοδαπών. Όσοι δεν με καταλάβατε, σκεφτήτε το καλύτερα.

Το βέβαιο είναι πάντως ότι η χούντα σκληραίνει την στάση της νομοθετικά.
Εμείς οι Έλληνες να ξαναθυμηθούμε την “Αντιγόνη”.



 http://filopatria.wordpress.com
Διαβάστε περισσότερα » »

Κλείνει η Παθολογική του Μποδοσάκειου - Σε επίσχεση από οι ειδικευόμενοι γιατροί για τις απλήρωτες εφημερίες τους


Νέο λουκέτο απειλείται από αύριο στην Παθολογική κλινική του Μποδοσάκειου νοσοκομείου Πτολεμαΐδας, η οποία δεν θα εφημερεύει μέχρι τέλος του μήνα, καθώς καλύφθηκε το πλαφόν των λιγοστών γιατρών που τη στελεχώνουν με τις εφημερίες του μήνα.


Παρά τις έντονες διαβουλεύσεις και επαφές της διοίκησης για την εξεύρεση γιατρών από όμορα νοσοκομεία προκειμένου να καλυφθούν οι εφημερίες της συγκεκριμένης κλινικής για τον υπόλοιπο μήνα, μέχρι χθες το απόγευμα υπήρχε αδυναμία εξεύρεσης πρόσθετων δανεικών γιατρών από τα γύρω νοσοκομεία κι όλα έδειχναν ότι θα είναι από σήμερα κλειστή λόγω προβλημάτων στην κάλυψη των εφημεριών.

Το δυστύχημα είναι ότι εκτός από το κλείσιμο της Παθολογικής κλινικής του Μποδοσάκειου, μιας καίριας κλινικής για τη λειτουργία κάθε νοσοκομείου, σε επίσχεση εργασίας προχώρησαν από χθες Παρασκευή και οι ειδικευόμενοι γιατροί του νοσοκομείου γιατί δεν υπάρχουν χρήματα για την πληρωμή των εφημεριών τους.

Σύμφωνα μάλιστα με δήλωση του αντιπροέδρου της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Δυτικής Μακεδονίας (ΕΙΝΔΥΜ) και νεφρολόγου του Μποδοσάκειου Χρήστου Κατσίνα, απλήρωτες είναι οι εφημερίες και των ειδικών γιατρών του νοσοκομείου από τον περασμένο Δεκέμβριο, δεν προχώρησαν όμως κι εκείνοι σε κινητοποιήσεις γιατί δόθηκε υπόσχεση ότι θα τους καταβληθούν τα χρήματα των εφημεριών μέχρι τέλος Μαρτίου.

Το σοβαρότερο ωστόσο πρόβλημα που αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή το Μποδοσάκειο, όπως ανέφερε ο κ. Κατσίνας, είναι το κλείσιμο της Παθολογικής του κλινικής και το τι θα απογίνουν οι 35 ασθενείς που νοσηλεύονται στην κλινική αυτή τη στιγμή. Δεν παρέλειψε δε να επισημάνει ότι το πρόβλημα δεν είναι σημερινό και ότι οφείλεται στην ελλιπή στελέχωση της Παθολογικής κλινικής, γιʼ αυτό και το επιστημονικό συμβούλιο του νοσοκομείου από τον περασμένο Δεκέμβριο- που πάλι δεν μπορούσαν να βγουν οι εφημερίες για να λειτουργήσει κανονικά η παθολογική στις γιορτές των Χριστουγέννων- ζητούσε να κλείσει για λόγους ασφαλείας η Παθολογική, με το σκεπτικό ότι η αποσπασματική λειτουργία της κλινικής είναι επικίνδυνη για τους νοσηλευόμενους.

Ο κ. Κατσίνας υπενθύμισε ότι αντίστοιχο πρόβλημα παρουσιάστηκε και τον περασμένο μήνα, ενώ σχολιάζοντας στις δεσμεύσεις της διοίκησης αλλά και πολιτικών παραγόντων για πρόσληψη επικουρικών γιατρών που δόθηκαν τον περασμένο Δεκέμβριο και θα συντελούσαν στο αμβλυνθεί το πρόβλημα υποστελέχωσης της Παθολογικής κλινικής του Μποδοσάκειου είπε ότι: «Δυστυχώς για την Παθολογική αποδείχθηκαν για μία ακόμη φορά ότι ήταν φούμαρα». Καθώς, «ενώ πέρασε ένα μεγάλο χρονικό διάστημα το πρόβλημα της Παθολογικής εξακολουθεί να υφίσταται και να βρίσκεται για μια ακόμη φορά αντιμέτωπη με κλείσιμο. Και το δυστύχημα είναι ότι εάν δεν έρθουν σύντομα γιατροί παρόμοιο πρόβλημα θα αντιμετωπίζει η Παθολογική και τον επόμενο μήνα γιατί πάλι δεν θα μπορούν να βγουν οι εφημερίες».
Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι τον κίνδυνο κλεισίματος της Παθολογικής του Μποδοσάκειου προανήγγειλαν και κατήγγειλαν με ανοιχτή επιστολή τους πριν λίγες μέρες 37 πολίτες της Εορδαίας, οι οποίοι διαμαρτύρονταν γενικότερα για την υποβάθμιση του Μποδοσάκειου νοσοκομείου. Ταυτόχρονα κατήγγειλαν για αδράνεια και εμπαιγμό τους βουλευτές του νομού Κοζάνης και καλούσαν σε εγρήγορση τους εργαζόμενους του Μποδοσάκειου, τους φορείς και την τοπική κοινωνία για τη στελέχωση του νοσοκομείου .

Ρόη ΒΑΣΒΑΤΕΚΗ ΠΤΟΛΕΜΑΙΟΣ

kozan.gr

Διαβάστε περισσότερα » »

Παρουσίαση επιδεικτική Λειτουργία Μικρής Κλίμακας Κινητής Μονάδας Αεριοποίησης Αγροτικών Υπολειμμάτων για την Αποκεντρωμένη Συμπαραγωγή Θερμότητας & Ηλεκτρισμού

Ο Δήμος Εορδαίας και η Δημοτική Επιχείρηση Τηλεθέρμανσης Πτολεμαΐδας σας προσκαλούμε στην παρουσίαση και επιδεικτική Λειτουργία Μικρής Κλίμακας Κινητής Μονάδας Αεριοποίησης Αγροτικών Υπολειμμάτων
για την Αποκεντρωμένη Συμπαραγωγή Θερμότητας και Ηλεκτρισμού


που θα γίνει στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου , στο Δημαρχείο Εορδαίας,την Τετάρτη, 28 Μαρτίου 2012, ώρα 5 το απόγευμα.

kozan.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Το δόλωμα των εκατοντάδων θέσεων εργασίας και των υπολοίπων αντισταθμιστικών οφελών από την ίδρυση του Κέντρου Μεταναστών και ο κίνδυνος της δημόσιας υγείας

Επειδή - να είστε βέβαιοι - τις επόμενες μέρες, βλέποντας τις αντιδράσεις των κατοίκων της Νεάπολης και της ευρύτερης περιοχής, οι των Αθηνών θα τάξουν λαγούς και πετραχήλια προκειμένου να πείσουν τους «ξενόφοβους» (εμάς δηλαδή για κάτι «ξανθά» μυαλά τύπου Φωτεινής Πιπιλή), ας είμαστε λίγο προσεκτικοί ως προς το δόλωμα που θα μας προσφερθεί ώστε να μη «τσιμπήσουμε».


Ποια καθαρίστρια, ποιος υπάλληλος security, ποιο διοικητικό προσωπικό θα εργασθεί με ζήλο (ώστε να ανταποκριθεί πλήρως στα καθήκοντά του και να λειτουργούν όλα όπως πρέπει), σʼ ένα περιβάλλον που θα εγκυμονούν κίνδυνοι εξάπλωσης μεταδοτικών εξαφανισμένων νοσημάτων όπως για παράδειγμα χολέρα, ελονοσία, φυματίωση κ.ά., αφού αρκετοί από αυτούς που θα φιλοξενηθούν αρχικά ή μελλοντικά στo «Κέντρo» είναι βέβαιο ότι θα φέρουν τέτοιου είδους ασθένειες; Μήπως θα εκπαιδευτούν, θα φορέσουν ειδικές φόρμες, μάσκες ή οτιδήποτε άλλο και θα αντιμετωπισθεί το πρόβλημα;

Ποιο νοσοκομείο από τα δύο μεγάλα της περιοχής διαθέτει τις κατάλληλες υποδομές και την απαραίτητη εμπειρία, ώστε αν ποτέ χρειαστεί (που θα χρειαστεί) κάποιος από τους εσώκλειστους στο στρατόπεδο να νοσηλευτεί σʼ αυτά, να μην υπάρξει μετάδοση των ασθενειών στον γηγενή πληθυσμό; Με δυο νοσοκομεία που αρκετές φορές δεν μπορούν να ανταποκριθούν ούτε καν στα στοιχειώδη, ποιος θα εγγυηθεί ότι έχουν προβλεφθεί τα πάντα και σε αυτό το τομέα; Τι είδους εμπειρία διαθέτουν οι - ως επί το πλείστον νεαροί - γιατροί των νοσοκομείων μας σε νοσήματα που έχουν εξαφανισθεί εδώ και χρόνια; Μήπως θα υπάρξει δέσμευση και για τʼ ότι δεν πρόκειται να φιλοξενηθούν μετανάστες που φέρουν τέτοιου είδους ασθένειες, την οποία και θα πρέπει να πιστέψουμε;

Ποιος θα εγγυηθεί ότι η δύναμη των 150 περίπου αστυνομικών της ΕΛΑΣ - που θα ακούσουμε τις επόμενες μέρες – ότι θα αναλάβει επί μονίμου(;) βάσεως τη φύλαξη του στρατοπέδου στη Νεάπολη, δε θα μειωθεί στη συνέχεια όταν καταλαγιάσουν οι αντιδράσεις και οι όποιες υποψίες;

Για όσους σπεύσουν να μιλήσουν για ξενοφοβικά σύνδρομα παριστάνοντας τους δήθεν ανθρωπιστές που παραδόξως(;) δεν έχουν κανένα πρόβλημα να φυλακίσουν σʼ ένα στρατόπεδο αυτούς που δήθεν υπερασπίζονται, είναι βέβαιο πως κινούνται εκτός πραγματικότητας. Διότι όλα τα παραπάνω δεν είναι αυθαίρετα συμπεράσματα και απορίες του αρθρογράφου του kozan.gr, αλλά εύλογα ερωτήματα που προκύπτουν με βάση επίσημες ανακοινώσεις του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) για τη ραγδαία αύξηση αυτών των εξαφανισμένων ασθενειών στη χώρα μας.

Προτού λοιπόν «τσιμπήσουμε» σε εκείνα που έρχονται, ας αναλογιστούμε, ας «ζυγίσουμε» και εν τέλει ας καταλάβουμε ό,τι δεσμεύσεις και λύσεις τύπου «στρατοπέδων κράτησης» ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ του 2012 (αλλά και των χρόνων που έρχονται), είναι αδύνατον να τηρηθούν στο ακέραιο, όσος χρόνος και αν χρειαστεί, ακόμη και αν τ' όλο πρόγραμμα βρίσκεται υπό τη στενή επιτήρηση της Ευρώπης.

kozan.gr

Διαβάστε περισσότερα » »

"ΕΙΜΑΙ ΤΟΥΡΚΟΣ" ΛΕΕΙ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΤΗΣ "ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗΣ" ΝΔ ΣΤΗΝ ΘΡΑΚΗ!

Τους εγκάθετους της Άγκυρας βάζει για υποψήφιους στην Θράκη ο Σαμαράς!
Ο υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ιντρίς Αχμέτ έκανε δηλώσεις στην εφημερίδα Μπιρλίκ, σχετικά με την υποψηφιότητα του. Διαβάστε μερικά αποσπάσματα:

•Πως σχολιάζετε την αναρρίχηση του Αντώνη Σαμαρά στην ηγεσία της Ν.Δ. ;


Στις εκλογές για την προεδρία του κόμματος είχα στηρίξει την Ντόρα Μπακογιάννη. Αλλά δυστυχώς δεν εξελέγη και εγώ δεν αποχώρησα από το κόμμα.

•Ποια είναι η θέση της Ν.Δ. προς την μειονότητα, και θα υπάρξει κάποια αλλάγή με ττην προεδρία Αντώνη Σαμαρά ;


Στο ερώτημα αυτό θέλω να απαντήσω ως εξής. Μέχρι τώρα ποιο κόμμα έδωσε υπόσχεση στην μειονότητα μας και την τήρησε ; Κατά την γνώμη μου κανένα κόμμα δεν έκανε κάτι για την μειονότητα. Κατά την πρώτη επίσκεψη του Αντώνη Σαμαρά εδώ στην συνάντηση που είχαμε μαζί του του περιγράψαμε τα θέματα της μειονότητας και του είπαμε πως πρέπει να λυθούνε. Μα έδωσε την υπόσχεση πως θα εργαστεί για αυτά τα θέματα.

•Κατά την γνώμη σας είναι δυνατόν ο πρόεδρος της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς, που όλοι μας τον ξέρουμε για την ρατσιστική του στάση, να υποχωρήσει προς την μειονότητα ;

Όλοι μας εδώ κάνουμε πολιτική και στην πολιτική πρέπει να υπάρχουν ανοίγματα. Πιστεύω πως ο Αντώνης Σαμαράς θα το πράξει. Διότι αν κοιτάξουμε την μητέρα πατρίδα μας την Τουρκία, βλέπουμε πως πραγματοποίησε αλλαγές σε πολλά θέματα και με πρώτα τα θέματα των μειονοτήτων πήρε σημαντικές αποφάσεις. Και εγώ πιστεύω πως και στην πατρίδα μας την Ελλάδα έχει έρθει το τέλος, όποιο κόμμα και να έρθει στην εξουσία είναι υποχρεωμένο να κάνει αυτά τα βήματα. Δεν θα πρέπει να αρνούνται την τουρκική μας ταυτότητα.

•Η Ν.Δ. σας έκανε πρόταση ή εσείς μόνος σας προταθήκατε για βουλευτής ;

Εγώ ταυτόχρονα είμαι ο μόνος Τούρκος αιρετός στην νομαρχιακή οργάνωση της Ν.Δ. Τις προηγούμενες μέρες ο πρόεδρος της νομαρχιακής Κώστας Ναλμπάντης μου πρότεινε να γίνω αντιπρόεδρος στην νομαρχιακή της Ν.Δ. στον νομό. Εγώ του είπα πως αυτή είναι μια καλή πρόταση αλλά ότι αυτό το θέμα πρέπει να το αξιολογήσω αφού συζητήσω με άλλους φίλους.

Στις συγκεντρώσεις που κάναμε θέσαμε τα μειονοτικά θέματα. Προσπαθήσαμε να βρούμε ποια είναι τα προβλήματα της εδώ τουρκικής μας μειονότητας και το τι πρέπει να κάνουμε. Συζητήσαμε πρώτα το θέμα της εκπαίδευσης, των μουφτειών, τα βακούφια και ένα άλλο επίσης σημαντικό θέμα, τα οικονομικά προβλήματα.Εδώ αφού μίλησαν όλοι οι άλλοι Τούρκοι φίλοι και όταν ήρθε η σειρά μου είπα πως η ανταλλαγή απόψεων που έγινε εδώ ήταν πολύ καλή και ανέφερα πως σκέφτομαι να είμαι υποψήφιος βουλευτής. Είπα πως εάν το κόμμα μου πει πως ¨Βρήκαμε καλύτερο ή πιο μορφωμένο από εσάς, κάνε βήμα πίσω¨εγώ είμαι έτοιμος να κάνω αυτήν τη θυσία και είμαι έτοιμος να στηρίξω τον άλλο υποψήφιο. Αυτό θέλω να το πω πάλι, πιστεύω πως θα υπάρξουν μεγάλες αλλαγές στην οπτική γωνία της Ν.Δ. προς την μειονότητα.

Μπιρλίκ-tourkikanea.gr

ΜΙΚΡΟ ΣΧΟΛΙΟ: Να τον χαίρεστε τον...Τούρκο εκεί στην Συγγρού, Αντώνη και λοιποί "εθνικοφιλελευθεροπατριώτες"! 
 
Διαβάστε περισσότερα » »

ΤΟΥΡΚΙΑ «Είμαστε εδώ στο Αιγαίο γιατί τα κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου που υπάρχουν είναι και δικά μας».


Μήνυμα της Τουρκίας για τα ελληνικά πετρέλαια
 Μήνυμα της Τουρκίας για τα ελληνικά πετρέλαια

Αυτό το σαφέστατο μήνυμα στέλνουν οι Τούρκοι στους εκπροσώπους των παγκόσμιωνπετρελαϊκών κολοσσών που θα βρίσκονται για συνέδριο στην Αθήνα 28 και 29 Μαρτίου, βγάζοντας από χθες στο Βόρειο Αιγαίο για έρευνες στην ελληνική υφαλοκρηπίδα έως και τις 29 Μάρτη το ερευνητικό σκάφος «Πίρι Ρέις».
Ήδη από χθες τέθηκαν σε κατάσταση επιφυλακής αντιτορπιλικά και φρεγάτες του Πολεμικού Ναυτικού που βρίσκονται στα λιμάνια Λέσβου και Λήμνου ενώ οι κινήσεις του τουρκικού ερευνητικού σκάφους παρακολουθούνται συνεχώς από 2 περιπολικά του λιμενικού.
Δεν αποκλείεται σήμερα ή αύριο οι Τούρκοι να κλιμακώσουν τις προκλήσεις τους βγάζοντας στο Βόρειο Αιγαίο και για προστασία του «Πίρι Ρέις» δύο δικές τους πυραυλάκατους και μια φρεγάτα δίνοντας το μήνυμα στην Ελλάδα ότι είναι αποφασισμένοι να φτάσουν έως τα άκρα για τον ορυκτό πλούτο του Αιγαίου.
Η έξοδος του «Πίρι Ρέις» είναι στοχευμένη καθώς οι έρευνες του θα διαρκέσουν μέχρι τις 29 Μάρτη, ημερομηνία που λήγει το διήμερο διεθνές συνέδριο του Εκόνομιστ για την ενέργεια που θα γίνει την Αθήνα.
Στη διάρκεια του συνεδρίου θα υπογραφεί Μνημόνιο Συνεργασία σε θέματα ενέργειας μεταξύ Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ που θα αφορά όμως θαλάσσια περιοχή που την ίδια μέρα θα κάνουν έρευνες οι Τούρκοι με το «Πίρι Ρέις».
Το μήνυμα της Άγκυρας είναι σαφέστατο και θέλει να δείξει ότι οποιαδήποτε συμφωνία μεταξύ των τριών κρατών είναι άκυρη αφού γίνεται για περιοχή και δικού της ενδιαφέροντος.
Διαβάστε περισσότερα » »

DAVID ICKE - ΧΕΙΡΑΓΩΓΩΝΤΑΣ ΤΟ ΚΟΠΑΔΙ

«ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΔΥΝΑΤΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΔΕΧΤΟΥΝ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΜΕΡΙΚΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝΝ ΝΑ ΧΕΙΡΑΓΩΓΟΥΝ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣΦΡΥΟΥΝ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΧΩΡΑ.



ellhngreek
Διαβάστε περισσότερα » »

Ο ΜΑΙΑΝΔΡΟΣ

Το αρχαιότερο ελληνικό σύμβολο ο Μαίανδρος αποτελεί σύμβολο Νίκης και Ενότητας, σύμβολο του Άπειρου και της Αιώνιας Ζωής, αλλά και της αέναης πορείας μας μέσα στον κόσμο. Εμπνευσμένος, κατά την άποψη κάποιων ακαδημαϊκών, από τις πολυάριθμες στροφές του ποταμού Μαιάνδρου, ο οποίος έχει συνολικό μήκος πάνω από 500 χιλιόμετρα, θα αποτελέσει ένα από τα ιστορικότερα σύμβολα του Ελληνικού Κόσμου και θα ονομαστεί και Ελληνικό Κλειδί, καθώς δηλώνει την ελληνική καταγωγή όλων των πραγμάτων που τον φέρουν πάνω τους!

Μπορεί σαν σύμβολο να χρησιμοποιήθηκε κυρίως στην διακόσμηση, ουσιαστικά όμως είναι σφραγίδα Ελληνική, καθώς τα περισσότερα αρχαία ελληνικά αντικείμενα φέρουν το σχέδιο του Μαιάνδρου. Σαν σχήμα δεν θα λείψει ούτε και από την Ακρόπολη. Μπορεί να είναι γέννημα των προϊστορικών χρόνων, ωστόσο θα αναγεννηθεί και θα πάρει την κύρια, αλλά όχι και μοναδική μορφή του κατά τους Γεωμετρικούς Χρόνους. Σύμβολο όλων των Ελλήνων ο Μαίανδρος, καθώς θα χρησιμοποιηθεί σε αγγεία, ναούς, μνημεία, γλυπτά, αντικείμενα, πολεμικά όπλα και πανοπλίες, ενδύματα σε όλα τα μήκη και πλάτη του Ελληνικού Κόσμου. Το ίδιο σχήμα υπάρχει και στην περίφημη ασπίδα του Φιλίππου του Β’. Μέσω της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας εμφανίζεται και στον Βυζαντινό Πολιτισμό. Αποτελεί λοιπόν ο Μαίανδρος ένα από τα κορυφαία Ελληνικά σύμβολα, το οποίο χρησιμοποιήθηκε στις σπουδαιότερες περιόδους της ελληνικής ιστορίας!
Η αίσθηση του άπειρου, του ατελείωτου αφ΄ ενός, αλλά και της ακρίβειας και ολοκλήρωσης αφ΄ ετέρου, χαρακτηρίζουν τον ελληνικό πολιτισμό. Ήδη από την κλασσική αρχαιότητα ο μαίανδρος εκπροσώπησε την εικαστική έκφραση της πεμπτουσίας της αρχαίας ελληνικής σκέψης – αρμονική ταύτιση των αντιθέτων στον ανώτερο δυνατό βαθμό. Στην αρχαιότητα το σύμβολα αυτό απεικόνιζε την ατελείωτη ροή του χρόνου και το ολοκληρώσιμο των επαναλαμβανόμενων χρονικών κύκλων. Το νερό ως πηγή ζωής
(εκ του ποταμού Μαιάνδρου, σημερινή τουρκική ονομασία Menderes) και ο αναπόφευκτος μαρασμός, ο θάνατος, που ταυτόχρονα αποτελεί και γέννημα μίας καινούριας αρχής. Οι αινιγματικές και άγνωστες περιπέτειες της μοίρας και η κίνηση προς μια συγκεκριμένη κατεύθυνση, από το σημείο γέννησης και εκκίνησης προς τους ευρείς ορίζοντες του αγνώστου – παραλληλισμός με την πορεία του ελληνισμού σε ολόκληρο τον κόσμο. Στην μυθική επιλογή του Ηρακλή, μαιάνδριο σχήμα είχε ο δύσκολος δρόμος της Αρετής (σε αντίθεση με της Κακίας, που ήταν ευθεία), με τους μαιάνδρους να συμβολίζουν τις δομημένες δυσκολίες της ζωής, που καλείται να ξεπεράσει οξύνοντας το πνεύμα του ο άνθρωπος για να πλησιάσει το ιδανικό.
Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι ο μαίανδρος αποτελεί ευρύτερα διαδεδομένο σύμβολο, τόσο από γεωγραφικής όσο και από χρονολογικής άποψης, που ανιχνεύεται όπου έχει εμφανιστεί ευρωπαϊκού τύπου Πολιτισμός.
Παρουσιάζεται στην πλειονότητα αρχαίων έργων τέχνης, σε αγγεία, οικοδομήματα, επιγραφές. Ο μαίανδρος (ή αλλιώς Ελληνικό κλειδί) ήταν και είναι το σύμβολο της αιώνιας ζωής και του αέναου περάσματός μας πάνω σε αυτό τον κόσμο. Η σημαντικότερη παρουσία του μαίανδρου είναι αυτή στο γενετικό υλικό (μαίανδρος-σπείρα).
Με το όρο μαίανδρος ή ελληνική κλείδα εννοείται στην αρχιτεκτονική και την αρχαιολογία η ταινιωτή διακόσμηση -σύνθεση ευθειών- που ενώνονται μεταξύ τους σε ορθές γωνίες ή τέμνονται διαγώνια. Το μαιανδρικό μοτίβο, σεδιάφορες παραλλαγές του, χρησιμοποιείτο συχνά κατά την αρχαιότητα για τη διακόσμηση της ζωφόρου των ναών. Παραλλαγή του είναι ο μαίανδρος που χρησιμοποιεί σπειροειδή επαναλαμβανόμενα μοτίβα (5) και η βιτρούβια έλιξ (γλωσσίδα), ένα επαναλαμβανόμενο καμπυλόγραμμο κυματοειδές μοτίβο.
Τα αρχαιότερα μνημεία, πάνω στα οποία κατ’ αρχάς συναντάται αυτό το γραμμικό κόσμημα, είναι πολλοί τάφοι στην Μικρά Ασία και μάλιστα ο λεγόμενος τάφος του Μίδα στη Φρυγία, του οποίου η λίθινη πρόσοψη είναι πλήρως διακοσμημένη από μαιάνδρους. Επίσης συναντάται πάνω σε αγγεία της γεωμετρικής εποχής, όπου φαίνεται ότι είναι εξέλιξη της συνεχόμενης σπείρας των μυκηναϊκών χρόνων. Χαρακτηριστικά δείγματα αυτού του θέματος κατά την εν λόγω εποχή παρέχουν τα λεγόμενα αγγεία του Διπύλου, που βρίσκονται εκτεθειμένα στο αρχαιολογικό μουσείο της Αθήνας. Ο μαίανδρος, ο οποίος παρουσιάζεται πάνω σε αυτά τα αγγεία, αρχικά είχε τη μορφή απλής θλαστής γραμμής, της οποίας τα τμήματα διευθύνονται οριζοντίως και καθέτως εναλλάξ. Κατά την ελληνιστική περίοδο αυτός ο τύπος γίνεται πολυπλοκότερος, η θλαστή γραμμή διπλασιάστηκε και πληρώθηκαν τα σχηματιζόμενα τετράγωνα που σχηματίζονταν μεταξύ των γραμμών από στιγμές ή σταυρούς ή άλλα παρεμφερή θέματα. Η χρήση όμως αυτού του γραμμικού σχήματος γίνεται όχι μόνο για την διακόσμηση των αγγείων, αλλά και των ναών και των ενδυμάτων. Στους ναούς κοσμούνταν από μαίανδρο, συνήθως έγχρωμο, τα επιστύλια, τα ακρωτήρια και τα φατνώματα της οροφής και οι κίονες, στα ενδύματα δε οι παρυφές. Ωραίο παράδειγμα μαιάνδρου πάνω σε ενδύματα παρέχουν οι κόρες της Ακροπόλεως. Τα αρχαϊκά πώρινα και μαρμάρινα γυναικεία αγάλματα που βρίσκονται στο μουσείο της Ακροπόλεως. Ο πέπλος, τον οποίο φέρουν οι μορφές αυτές, διακοσμούνταν κατά τις παρυφές με άλλα χρωματιστά κοσμήματα (σταυρούς, ρόδακες, άνθη) και με μαιάνδρους. Το γεωμετρικό αυτό σχήμα διατηρήθηκε και κατά την αλεξανδρινή εποχή και μεταδόθηκε και στην Ιταλία. Χαρακτηριστικό πρώϊμου μαίανδρου παρουσιάζουν πολλά αγγεία που βρέθηκαν στην Villanova, πάνω στα οποία ο μαίανδρος είναι ακόμα απλός και βαρύς, στερούμενος την ωραιότητα που χαρακτηρίζει τον διπλό μαίανδρο (γνωστό σήμερα ως σβάστικα) της ελληνικής τέχνης.
Η χειρώνειος ή μαιάνδριος λαβή
Ένας θνητός που νίκησε μια θεά και την παντρεύτηκε είναι ο βασιλιάς της Φθίας ο Πηλέας. Κάποτε στο φως του φεγγαριού είδε μια πανώρια θεά να χορεύει μαζί με τις κόρες των νερών (Νηριήδες: κατοπινές νεράιδες). Ήταν η θεά Θέτιδα που η προφητεία του Προμηθέα την ανάγκαζε να παντρευτεί θνητό, ώστε να μη γεννηθεί αυτός που θα ανέτρεπε τον παντοδύναμο Δία. Ο Πηλέας τυρανιόταν απ’ τη θεϊκή ομορφιά, αλλά πως μπορούσε αυτός θνητός ν’ αποκτήσει τη Θέτιδα που ήταν μια θεά; Ρώτησε όμως γι’ αυτό τον σοφότατο Χείρωνα που κατοικούσε ψηλά στο Πήλιο. «Εκείνος τον ορμήνεψε στο ίδιο μέρος σαν τη δει, τη νύχτα να χορεύει, να την αρπάξει όσο γίνεται σφιχτά στην αγκαλιά του». Να μην αφήνει τη λαβή όσο εκείνη κι αν άλλαζε μορφές: «κι ας γίνει φίδι, λιοντάρι ή φωτιά, νερό για να ξεφύγει». Ο Πηλέας στο πάθος του για τη θεά ξεπέρασε και νίκησε καρτερικά όλες τις θυμωμένες μεταμορφώσεις της, κρατώντας την με μια λαβή σφιχτά στην αγκαλιά του.
Το υπέροχο αυτό θέμα απεικονίζεται έξοχα στο εσωτερικό ερυθρόμορφης κύλικας 101 του 500 π.Χ, που τώρα βρίσκεται στο μουσείο του Δυτικού Βερολίνου. Η έξοχη αυτή απεικόνιση παρουσιάζει τον Πηλέα, να αψηφά τα φίδια της θεϊκής μεταμόρφωσης που τον δαγκώνουν παντού, καθώς και το λιοντάρι που ωρύεται γαντζωμένο στην πλάτη του. Ο Πηλέας νικά την πεντάμορφη θεά χρησιμοποιώντας τη “Χειρώνιο λαβή”, τον μαίανδρο, το διάσημο αρχαιοελληνικό σύμβολο.
Η χειρώνειος λαβή έμεινε στην ιστορία και χρησιμοποιείται ακόμα στο άθλημα της πάλης για να δέσει ο ένας αντίπαλος τον άλλο.
Τα λεξικά πράγματι επιμένουν στη στερεότυπη άποψη, πως μαίανδρος είναι “το διακοσμητικό σχήμα που υπενθυμίζει τους ελιγμούς του ποταμού της Καρίας Μαίανδρου, όπου πρωτοευρέθη και εκ του οποίου έλαβε το όνομα”. Μπορεί να πήρε το όνομα απ’ τον ποταμό πλησίον του οποίου πρωτοευρέθη, αλλά είναι ολότελα ανόητο να πιστεύουμε ότι τα απανταχού της γης ελληνοπρεπή αυτά ευρήματα, απεικονίζουν με πάθος τις χάρες και τους “ελιγμούς” ενός άγνωστου εν πολλοίς ποταμού.
Απ’ το πλήθος των αρχαιοελληνικών αγγειογραφικών αναπαραστάσεων σαφώς διαφαίνεται ότι η λαβή αυτή, η χειρώνιος λαβή ή χειρώνιο πλέγμα ή όπως αλλιώς κι αν αποκαλείτο η συγκεκριμένη αυτή λαβή στο παρελθόν, αποτελούσε το ιδιαίτερο ίσως και ιεροπρεπές έμβλημα των θεομάχων Ελλήνων ηρώων!
Την “μαιάνδριο λαβή” όπως δικαίως πλέον θα την αποκαλούμε, τη χρησιμοποιεί κατ’ επανάληψη ο κατ’ εξοχήν θεομάχος Ηρακλής, όπως φαίνεται ξεκάθαρα απ’ την αριστουργηματική απεικόνιση της πάλης του Ηρακλή με τον Τρίτωνα σε αγγειογραφία του 550 Π.χ. (Μουσείο Ταρκυνίας. που όμως μπορεί να θαυμάσει κανείς και στον 30 τόμο Ελλ. Μυθο του Ρ. Γκρείβς σελ. 217) όπου βλέπουμε τον Τρίτωνα να πασχίζει μάταια ν’ ανοίξει τα κλειδωμένα με την μαιάνδριο λαβή δάχτυλα του ανίκητου ήρωα, μπροστά από το στήθος του!
Την ολοφάνερη σχέση διακοσμητικού μαιάνδρου και μαιάνδριας λαβής μπορεί κανείς εύκολα να διαπιστώσει στο σύμπλεγμα Πηλέα και Θέτιδας όπου η αξία της εν λόγω λαβής στο κέντρο της παράστασης υπερτονίζεται στεφανωμένη ολόγυρα απ’ τον σχηματοποιημένο πλέον μαιάνδριο συμβολισμό. Επίσης δεν πρέπει να είναι τυχαίο ότι πλήθος αγγειογραφιών που υπαινίσσονται θεϊκή ήττα, στεφανώνονται συχνά από μαίανδρο!
Συμπεραίνουμε λοιπόν ότι δεν είναι καθόλου τυχαία η ευρύτατη διάδοση κατά την αρχαιότητα του παραπάνω μαιανδρικού συμβολισμού. Αποτελούσε ένα διαχρονικό δώρο των μυθολογικών χρόνων, στους κλασικούς και νεότερους χρόνους των μεσογειακών απογόνων του Έλληνα. Μια γραμμική παραγγελία των προγόνων μας, για μάχη ενάντια στο αδύνατο!
Μια υπέροχη σχηματική υπενθύμιση ότι στα δύο σου χέρια κρατάς το μυστικό της νίκης κι αν μόνο τα δικά σου δεν επαρκούν, τότε ένωσέ τα με άλλους σ’ ένα αρμονικό αδιάσπαστο σύνολο ελληνοπρεπούς, νικηφόρας, μαιανδρικής αλυσίδας.
http://ellinis.blogspot.com/2012/03/blog-post_2261.html
Διαβάστε περισσότερα » »

Στα Λαγκαδίκια Θεσσαλονίκης το επόμενο στρατόπεδο συγκέντρωσης λαθρομεταναστών

Μετά τη Νεάπολη Κοζάνης σειρά παίρνουν τα Λαγκαδίκια Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του www.seleo.gr


σε εγκαταλελειμμένο στρατόπεδο της περιοχής σκοπεύει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να δημιουργήσει το επόμενο κέντρο φιλοξενίας λαθρομεταναστών
Διαβάστε περισσότερα » »

Νάρκη στον προϋπολογισμό της ΔΕΗ


Στο … κενό βρίσκεται η νομιμότητα της χρέωσης μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ τέλους για την παροχή Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας με αποτέλεσμα να γεννάται άμεσος κίνδυνος να τιναχθεί στον αέρα ο προϋπολογισμός της ΔΕΗ.


Και αυτό διότι το Υπουργείο Περιβάλλοντος δεν εφάρμοσε το νόμο 4001/2011 ο οποίος προβλέπει ότι εντός έξι μηνών εκδίδεται Υπουργική Απόφαση η οποία δημοσιεύεται στο ΦΕΚ και δημοσιοποιείται στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή καθορίζονται οι υπηρεσίες κοινής ωφέλειας και κάτοχοι άδειας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας που υποχρεούνται να παρέχουν τις υπηρεσίες αυτές.

Με δεδομένο ότι ο νόμος δημοσιεύτηκε στις 22 Αυγούστου του 2011 η εξάμηνη προθεσμία έληξε στις 22 Φεβρουαρίου χωρίς να έχει εκδοθεί η σχετική Υπουργική Απόφαση. Αυτό σημαίνει πως στο εξής κάθε τέτοια χρέωση δεν κινείται στο πλαίσιο της νομοθεσίας ενώ βάση της νομοθεσίας η ΡΑΕ θα πρέπει να θέσει σε διαβούλευση για διάστημα όχι λιγότερο των 15 ημερών σχέδιο γνωμοδότησης για παροχή υπηρεσιών κοινής πράγμα που σημαίνει ότι στην καλύτερη των περιπτώσεων χρειάζεται πάνω από ένας μήνας για να λυθεί το ζήτημα και να υπάρξουν αποφάσεις. Με δεδομένο ότι έρχονται εκλογές το θέμα κινδυνεύει να παραπεμφθεί στις καλένδες με ότι αυτό συνεπάγεται για τον προϋπολογισμό της ΔΕΗ.


Τι αγνοεί το ΥΠΕΚΑ

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ΥΠΕΚΑ δείχνει να αγνοεί τις παραπάνω διατάξεις και επικαλείται το άρθρο 196 παράγραφος 14 του νόμου 4001 το οποίο αναφέρει ότι «Οι αποφάσεις, κώδικες, κανονισμοί και εγχειρίδια, που έχουν εκδοθεί βάσει εξουσιοδοτικών διατάξεων από τα αρμόδια προς τούτο όργανα, και τα οποία καταργούνται, τροποποιούνται, συμπληρώνονται ή αντικαθίστανται με διατάξεις του παρόντος νόμου, εξακολουθούν να ισχύουν μέχρι την κατάργηση, τροποποίηση,

συμπλήρωση ή αντικατάστασή τους, σύμφωνα με τις αντίστοιχες διατάξεις του» Η επίκληση της συγκεκριμένης διάταξης όμως επιβεβαιώνει την παρέλευση των προθεσμιών καθώς το άρθρο 195 του νόμου 4001/2011 καταργεί ρητά το άρθρο 29 του νόμου που επέβαλε χρεώσεις Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας

.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η υπόθεση ήλε στην επιφάνεια μετά από καταγγελία της Δημοκρατικής Συμμαχίας δια του εκπροσώπου τύπου Δ Ζαφειριάδη ο οποίος ανέφερε ότι «Η Διοίκηση της ΔΕΗ, οφείλει να δώσει εξηγήσεις στους πολίτες για την παράνομη επιβολή και είσπραξη του καταργημένου τέλους «για υπηρεσίες κοινής ωφέλειας», που χρεώνει εδώ και 6 μήνες». Ταυτόχρονα επιτέθηκε στον Πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ θέτοντας το ερώτημα αν «ο κ. Φωτόπουλος, δεν είχε γνώση του χαρατσιού των 2 δις ή σιωπούσε γιατί έτσι χρηματοδοτούνταν οι σπατάλες της συντεχνίας του;

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος πάντως σε ανακοίνωση απάντηση επί του θέματος πέρα από την επίκκληση διατάξεων που όπως αναφέρουν νομικοί κύκλοι δεν έχουν βάση κάνει λόγο και για απόφαση του ΣτΕ η οποία προφανώς δεν έχει σχέση με την παράλειψή του να εφαρμόσει το νόμο που το ίδιο προώθησε στη Βουλή προς ψήφιση.

Αλλωστε αυτό προκύπτει από την ανακοίνωσή του που αναφέρει ότι η πολιτεία «θα προβεί άμεσα στις απαραίτητες νομοθετικές πρωτοβουλίες, ώστε σε καμία περίπτωση να μη τεθεί σε κίνδυνο η παροχή των υπηρεσιών αυτών στους ευάλωτους συμπολίτες μας και στα νησιά.Από τις νομοθετικές αυτές ρυθμίσεις ουδεμία πρόσθετη επιβάρυνση θα επέλθει, ούτε για τα παρελθόντα, ούτε για τα επόμενα έτη». Ουσιαστικά προειδοποιεί εμμέσως για την κατάργηση Παροχών κοινής ωφέλειας γεγονός που δείχνει το αλαλούμ που το ίδιο δημιούργησε.

Σημειώνεται ότι οιΥπηρεσίες Κοινής Ωφελείας (ΥΚΩ) με βάση τα όσα ίσχυαν στο παρελθόν εξασφάλιζαν :



Ίδια τιμολόγια σε νησιά και ηπειρωτική χώρα (παρά το ότι το κόστος παραγωγής ηλεκτρισμού στα νησιά είναι κατά πολύ μεγαλύτερο αυτού στην ηπειρωτική χώρα)



Μειωμένο τιμολόγιο πολυτέκνων



Μειωμένο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο



Πλέον όμως οι υπηρεσίες δεν έχουν οριστεί και ταυτόχρονα από την τελευταία Υπουργική απόφαση που τις τιμολογούσε έχουν αλλάξει πολλά όπως οι όροι και οι προϋποθέσεις χορήγησης των υπηρεσιών αυτών στους δικαιούχους.

Προκειμένου να γίνει αντιληπτό πάντως το ζήτημα που δημιουργείται αρκεί να αναφερθεί ότι για οικιακή κατανάλωση 2280 KWh που αντιστοιχεί σε χρέωση ηλεκτρικού 176 Ευρώ περίπου η επιβάρυνση υπηρεσιών κοινής ωφέλειας είναι περίπου 22,5 Ευρώ. Και ακόμα και για ένα δίμηνο να υπάρχει παράνομη χρέωση η οποία πρέπει να επιστραφεί το ποσό αντιστοιχεί σε πολλές δεκάδες αν όχι εκατοντάδες εκατομμύρια Ευρώ.
Διαβάστε περισσότερα » »