Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011

ΓΕΝ.Ο.Π/Δ.Ε.Η - Κ.Η.Ε: ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΝΑ ΕΞΟΝΤΩΣΕΙ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΜΑΣ


Το 2010 οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ με τους νόμους 3833 και 3845 υπέστησαν κατά μέσο όρο , ανάλογα και με τα επιδόματά τους, μειώσεις στους μισθούς τους από 15 έως 50%.
Πιο συγκεκριμένα
η μισθοδοσία της ΔΕΗ μειώθηκε κατά 294 εκατ. ευρώ και το πιο τραγικό όλων είναι ότι τα μισά χρήματα από αυτά κατέληξαν στις τσέπες των μετόχων!
Σήμερα με τα όσα περιλαμβάνονται στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών , εάν και εφόσον ψηφιστεί ως έχει, θα δοθεί η χαριστική βολή σε 21.000 εργαζομένους .
Με λίγα λόγια οι εργαζόμενοι στη κυριολεξία οδηγούνται σε οικονομική εξαθλίωση και οικογενειακή δυστυχία.
Κανείς δεν πρέπει να αμφιβάλλει ότι έτσι ακριβώς θα συμβεί γιατί με τα όσα περιλαμβάνονται στο νόμο οι εργαζόμενοι της επιχείρησης και των άλλων ΔΕΚΟ αλλά και του Δημοσίου θα έχουν και νέες απώλειες πάνω από το 50% του μισθού τους που σε ορισμένες περιπτώσεις θα φθάσουν το 75%!
Με βάση τα παραπάνω θέτουμε το εξής ερωτήματα :

ü Μπορεί κανείς εργαζόμενος ή Συνδικάτο να δεχθεί να τον βάλλουν να πληρώνει τα σπασμένα και κλεμμένα άλλων;

ü Μπορεί κανείς να δεχτεί να του κλέβουν το μισθό , να του κλέβουν τη ζωή, να τον εξοντώνουν οικονομικά και να καταδικάζουν την οικογένειά του στη δυστυχία και τον μαρασμό;

Εμείς με κάθε σοβαρότητα , όπως αποφάσισε το σημερινό ΔΣ της Ομοσπονδίας, με κάθε τρόπο και μέσο , με όλη τη δύναμη και την ένταση, αξιοποιώντας κάθε δυνατότητα και με όλες τις μορφές πάλης , δεν θα το επιτρέψουμε.

Αναλογιζόμενοι την κρισιμότητα της κατάστασης , χωρίς να απειλούμε και να προκαλούμε κανέναν , έστω και την τελευταία στιγμή , καλούμε την κυβέρνηση να δει τις ευθύνες της και να μην προχωρήσει στην ψήφιση αυτού του αντιλαϊκού και αντεργατικού νομοσχεδίου.

Ακριβώς για να αποδείξουμε ότι τα πράγματα είναι έτσι όπως τα περιγράφουμε και με την έκκληση στην κυβέρνηση να επανεξετάσει και να αναθεωρήσει την πολιτική της , διαισθανόμενοι την κρισιμότητα της κατάστασης διακόψαμε τη συνεδρίαση του έκτατου ΔΣ η οποία θα συνεχιστεί αύριο Δευτέρα 10 Οκτώβριου.

Μέχρι τότε έστω και την ύστατη στιγμή η κυβέρνηση να σκεφθεί τι πάει να κάνει.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΕΧΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΕΧΟΝΤΕΣ

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΝ ΑΛΛΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου