Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012

Ιταλία: 4 ευρώ την ημέρα για τα θύματα των σεισμών, 35 € για τους λαθρομετανάστες της Λαμπεντούσας

Οργή του ιταλικού πληθυσμού θύματος των σεισμών στην περιοχή της Emilia Romagna, στα βορειοδυτικά της χώρας.

Σχεδόν ολοκληρωτικά εγκαταλειμμένοι από την υπερ-φιλελεύθερη «τεχνική» κυβέρνηση του κ. Mario Monti, οι Ιταλοί, θύματα πολλαπλών σεισμικών γεγονότων των τελευταίων μηνών, φαίνονται να βυθίζονται μόνιμα στη φτώχεια.

Ενώ πολλαπλασιάζονται οι περιπτώσεις ψώρας και φυματίωσης στην περιοχή, οι διακοινοτικές εντάσεις γίνονται όλο και πιο ορατές, ιδίως στις μεγάλες ουρές μπροστά στις καντίνες ή έξω από τους πρόχειρους κοιτώνες, όπου ξεσπούν πολλές μάχες κυρίως λόγω της μαζικής παρουσίας μεταναστών εκτός ΕΕ, στους οποίους δίνεται συχνά προτεραιότητα παρά στους ντόπιους αυτόχθονες.

Όπως αναφέρει το ιταλικό περιοδικό Il Giornale, ένα από τα θύματα των σεισμών καταγγέλλει: «Οι περισσότεροι από τους Ιταλούς θύματα λαμβάνουν 3 ή 4 ευρώ την ημέρα, ενώ δεν έχουν κανένα μέρος που να κοιμηθούν! Όταν σκέφτομαι ότι το κράτος δαπανά 35 ευρώ την ημέρα για τους παράνομους μετανάστες που προσγειώθηκαν στη Λαμπεντούσα, πώς να μην είσαι σοκαρισμένος! Δεν ζητάμε να μας αντιμετωπίσουν καλύτερα από αυτούς, αλλά τουλάχιστον να μας αντιμετωπίσουν με τον ίδιο τρόπο!».

Μια μαρτυρία ανάμεσα στις άλλες, που αποκαλύπτει μια απίστευτη και άδικη ξενοφιλική συμπεριφορά του κράτους που καθιστά ακόμη πιο απαραίτητη την δράση των εθελοντών της «Salamandra», μια ομάδα προστασία του πολίτη Casapound  (www.casapounditalia.orgπου βοηθά τους συμπατριώτες της θύματα των σεισμών


Διαβάστε περισσότερα » »

OΙ ΠΡΩΤΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟ UFO ΤΗΣ ΒΑΛΤΙΚΗΣ, ΙΟΥΝΙΟΣ 2012

Στις 15 Ιουνίου του 2012, η ομάδα Ocean-X, κατέβηκε τελικά στον βυθό της Βαλτικής για να βρει το βυθισμένο ufo, όμως οι δύτες της ήρθαν αντιμέτωποι με κάτι άλλο πολύ παράξενο!

Αρχικώς πίστεψαν ότι πρόκειται για ένα μεγάλο βράχο, αλλά μετά από καλύτερη παρατήρηση αντίκρισαν ένα αντικείμενο που έμοιαζε σαν ένα τεράστιο μανιτάρι 3-4 μέτρων, με στρογγυλεμένες πλευρές, τραχιές άκρες και με έναν κύκλο στη κορυφή του σχηματισμένο από πέτρες. Η μορφή του σχεδίου θύμιζε αυγό και η τοποθέτηση των πετρών έμοιαζε σαν άνοιγμα στην κορυφή του αντικειμένου, με τις πέτρες να καλύπτονται από ένα υλικό πανομοιότυπο της αιθάλης.
Ο Stefan Hogeborn ένας από τους δύτες της Ocean-X ανέφερε: ''Στην διάρκεια της εικοσαετούς καριέρας μου στις καταδύσεις δεν έχω ξαναδεί ποτέ μου κάτι τέτοιο. Κανονικά οι πέτρες δεν καίγονται. Δεν μπορώ να εξηγήσω αυτό που είδαμε. Πήγα εκεί για να δώσω απαντήσεις στις ερωτήσεις μου, αλλά γύρισα με περισσότερες ερωτήσεις! Η διαδρομή προς το αντικείμενο μπορεί να περιγράφει ως ένας διάδρομος ή ένα κατηφορικό μονοπάτι. Κάτι ισοπέδωσε τον βυθό και στο τέλος του διαδρόμου υπάρχει το αντικείμενο.
Αρχικώς σκεφτήκαμε πως είναι απλά μια πέτρα, αλλά αυτό είναι κάτι άλλο. Και επειδή δεν έχει αναφερθεί ποτέ στην Βαλτική ηφαιστειακή δραστηριότητα το κάνει ακόμα πιο παράξενο.''

Αυτή την στιγμή οι επιστήμονες εξετάζουν δείγματα από το κυκλικό αντικείμενο, καθώς και πληροφορίες από την επεξεργασία των δεδομένων του σόναρ του πλοίου. Κανείς όμως δεν μας έλυσε την απορία γιατί οι φωτογραφίες που τραβήχτηκαν στο βυθό δεν μοιάζουν καθόλου με την φωτογραφία του σόναρ από πέρυσι. Μήπως, τελικά η όλη η επιχείρηση είναι απλά μια συγκάλυψη; ...και η όλη καθυστέρηση που προηγήθηκε λόγο κακών καιρικών συνθηκών ήταν απλά ένα κόλπο για να ανασυρθεί το αρχικό αντικείμενο από τις μυστικές υπηρεσίες και να τοποθετηθούν αυτά τα βράχια στη θέση του;
 
 
katohika
Διαβάστε περισσότερα » »

Εορδαία: Επτά νέα κρούσματα κλοπών σε ένα βράδυ

Ανάστατοι είναι οι κάτοικοι στον βορειοδυτικό άξονα της Εορδαίας μετά τα επτά νέα κρούσματα κλοπών που σημειώθηκαν το βράδυ του περασμένου Σαββάτου με τους δράστες να εισβάλουν στα σπίτια και να αρπάζουν από ρούχα, παπούτσια, χρήματα, κοσμήματα, κι ότι άλλο βρουν.
Η παρουσία της Αστυνομίας στην περιοχή είναι έντονη, και ομάδες κατοίκων με τα αυτοκίνητα τους περιπολούν στους οικισμούς, ενώ εκφράζονται φόβοι ότι εφόσον συνεχιστεί η ίδια κατάσταση τότε δεν θα πρέπει να αποκλείεται το ενδεχόμενο να πάρουν οι κάτοικοι τον νόμο στα χέρια τους.

ΕΡΑ ΚΟΖΑΝΗΣ Σύνταξη Μαίρη Κεσκιλίδου
Διαβάστε περισσότερα » »

Τα νοσοκομεία εκπέμπουν SOS


ygeiaΤα νοσοκομεία του ΕΣΥ άγγιξαν το «κόκκινο», η αγωνία ασθενών και συγγενών βρίσκεται στο ζενίθ, ενώ οι γιατροί μιλούν για πρωτόγνωρες καταστάσεις ακόμα και στον χώρο της δημόσιας υγείας.

Η αρχή του ντόμινο βρίσκεται στα χρέη των νοσοκομείων προς τους προμηθευτές, με συνέπεια οι παραδόσεις νοσηλευτικών υλικών να γίνονται με το σταγονόμετρο και το υγειονομικό προσωπικό σε καθημερινή βάση να βιώνει ένα ιδιότυπο «κυνήγι υλικών πρώτης ανάγκης», αναζητώντας γάντια, σύριγγες, ακόμα και βαμβάκι.

Αυτό είναι το «δείγμα» εκκρεμοτήτων ενώπιον των οποίων θα βρεθεί αντιμέτωπη η επόμενη κυβέρνηση στην Υγεία.

Στο Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας, η παντελής έλλειψη σε χειρουργικά γάντια, γάζες και σύριγγες από τα χειρουργεία, αλλά και οι ελλείψεις σε φίλτρα αναισθησιολογικών μηχανημάτων παρ' ολίγον να οδηγήσουν σε ακύρωση των τακτικών επεμβάσεων. Κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή η διοίκηση, εκπέμποντας SOS, συνεννοήθηκε με προμηθευτή και κατάφερε να αποτρέψει τη δραματική εξέλιξη.

Στο νοσοκομείο Αττικόν, η ίδια εικόνα: στην εφημερία της Τρίτης, αντί για 20άρες σύριγγες υπήρχαν 5άρες. Στο ίδιο νοσοκομείο υπήρξαν στιγμές που αποστειρωμένα γάντια χρησιμοποιήθηκαν για τη μεταφορά δειγμάτων αίματος στα εργαστήρια, λόγω έλλειψης ειδικών φιαλιδίων!

Στο Γενικό Κρατικό Αθηνών, στις αρχές της περασμένης εβδομάδας το προσωπικό έψαχνε από τμήμα σε τμήμα για πεταλούδες αιμοληψίας. Το συγκεκριμένο νοσοκομείο είναι ένα εκ των έξι (Ευαγγελισμός, Αττικόν, Σωτηρία, Ρόδου και Αλεξανδρούπολης τα υπόλοιπα) στα οποία οι προμηθευτές αναλώσιμου υγειονομικού υλικού επέλεξαν να κάνουν «εμπάργκο» λόγω των συσσωρευμένων χρεών.

Πηγή: Καθημερινή

http://spirospero.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

2 έδρες η ΝΔ, 1 ο ΣΥΡΙΖΑ, 1 το ΠΑΣΟΚ, 1 οι Ανεξάρτητοι Έλληνες στο 99,84 % της Επικράτειας

Τελικά η πρώτη εκτίμηση που είχαμε δώσει από τις 22:00 ( δείτε εδώ σχετικά), μετά από συνεχόμενες ανατροπές, αποδείχτηκε και η σωστή. Σύμφωνα με την τελική κατανομή και τα στοιχεία του Υπουργείου Εσωτερικών οι έδρες έχουν ως εξής: 2 έδρες η ΝΔ, 1 έδρα ο ΣΥΡΙΖΑ, 1 ΠΑΣΟΚ, 1 Ανεξάρτητοι Έλληνες. Σε ό,τι αφορά τα πρόσωπα εκλέγονται οι:



1. Κασαπίδης
2. Παπαδόπουλος
3. Ουζουνίδου
4. Κουκουλόπουλος
5. Ραχήλ Μακρή

kozan.gr
Διαβάστε περισσότερα » »