Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012

Ηλεκτροϋπερευαισθησία: H αλλεργία του 21ου αιώνα, ή "τεχνητή" αρρώστια ;

Μερίδα επιστημόνων συνδέει την αύξηση της ηλεκτρομαγνητικής ρύπανσης με πληθώρα ανεξήγητων συμπτωμάτων που σήμερα πλήττουν σήμερα ολοένα και περισσότερους:-Ναυτία, 
-πονοκέφαλοι και ημικρανίες 
-Βουητό στα αυτιά 
-Πόνος στα κόκαλα και τους μύες 
-Μούδιασμα στο πρόσωπο ή σε άλλα σημεία του σώματος
-Ενοχλήσεις σε δόντια και σιαγόνες 
-Ξηροφθαλμία και προβλήματα...
όρασης 

-Αδυναμία συγκέντρωσης 
-Ανεξήγητη κούραση 
-Κατάθλιψη 
-Ταχυκαρδία
- Κοκκινίλες και εξανθήματα 
-Ξηρότητα στο λαιμό και την στοματική κοιλότητα 
-Διόγκωση ιγμόρειων και συμπτώματα ρινίτιδας 

Το φαινόμενο της «αλλεργικής» αντίδρασης στις τεχνητές ηλεκτρομαγνητικές ακτινοβολίες αποκαλείται «ηλεκτροϋπερευαισθησία», έχει αναγνωριστεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και θεωρείται πιθανό να επηρεάσει τα επόμενα χρόνια σημαντικό ποσοστό του πληθυσμού στις αναπτυγμένες χώρες.

Στο παρελθόν έχουν χρησιμοποιηθεί οι όροι «ασθένεια των μικροκυμάτων» για τα συμπτώματα των εργαζομένων κοντά σε ραδιοτηλεοπτικές κεραίες και ραντάρ και «γρίπη των γιάπηδων» για την συμπτωματολογία των υπερεκτεθειμένων εταιρικών στελεχών στα κινητά τηλέφωνα και τον ηλεκτρονικό εξοπλισμό γραφείου.
“η ηλεκτροϋπερευαισθησία είναι πραγματικό και μερικές φορές εξουθενωτικό πρόβλημα για τους πάσχοντες (...) Η ποσότητα ακτινοβολίας που προκαλεί το φαινόμενο είναι πολλές φορές κατώτερη από τα διεθνώς αναγνωρισμένα όρια”
 Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας [1]

Το πρώτο σύγχρονο κρούσμα
O Per Segerbäck, μηχανικός τηλεπικοινωνιών, ήταν από τις αρχές της δεκαετίας του 80’ υψηλόβαθμο στέλεχος στην Ellemtel, θυγατρική της σουηδικής εταιρείας κινητών τηλεφώνων Ericson και έβαλε και αυτός το λιθαράκι του για να αναπτυχθούν τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας που σήμερα έχουν εξαπλωθεί σε κάθε σημείο της γης.
 Μετά από 10 χρόνια εργασίας αυτός και σχεδόν όλοι οι συνεργάτες του εμφάνισαν συνεχή ναυτία, πονοκεφάλους και κοκκινίλες στο δέρμα. Η ανακούφιση των συμπτωμάτων τους εκτός γραφείου, τους οδήγησε στο συμπέρασμα ότι αυτά οφείλονταν στο επιβαρημένο ηλεκτρομαγνητικά εργασιακό τους περιβάλλον από τις ακτινοβολίες των ηλεκτρονικών υπολογιστών, των φωτιστικών φθορισμού, της διπλανής κεραίας κινητής τηλεφωνίας κ.α. Η Ericson προκειμένου να κρατήσει τον Segerbäck, που ήταν σημαντικό της στέλεχος, θωράκισε με υλικό ηλεκτρομαγνητικής μόνωσης το γραφείο του, αντικατέστησε τους υπολογιστές με λιγότερο επιβαρυντικούς και του έδωσε ειδική ηλεκτρομαγνητικά μονωμένη στολή για να μπορεί να κυκλοφορεί εκτός γραφείου.

Στα μέσα της δεκαετίας του 90’, όταν τα πρώτα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας άρχισαν να εμφανίζονται στη Στοκχόλμη και η αποφυγή των ακτινοβολιών τους έγινε αδύνατη, o Segerbäck αποσύρθηκε σε μια αγροικία στην εξοχή. Εκεί ζει μέχρι σήμερα, μακριά από τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας αλλά και το δίκτυο ηλεκτρισμού, αφού χρησιμοποιεί μια εξωτερική μπαταρία 12Volt για τις περιορισμένες του ανάγκες [16].

 Πως η χρόνια έκθεση σε τεχνητές ηλεκτρομαγνητικές ακτινοβολίες οδηγεί σε προβλήματα υγείας 
Ο Δρ. Βlank, καθηγητής στο πανεπιστήμιο Κολούμπια και ερευνητής στον βιοηλεκτρομαγνητισμό, εξηγεί ότι τα κύτταρα μας παρουσιάζουν στρεσογόνο αντίδραση στα τεχνητά ηλεκτρομαγνητικά πεδία όπως και σε άλλες περιβαλλοντικές τοξίνες (βαρέα μέταλλα κ.α.)[2].

Το ανθρώπινο DNA λειτουργεί σαν κεραία η οποία λαμβάνει ακόμη και χαμηλής ισχύος τεχνητά ηλεκτρομαγνητικά σήματα χαμηλών και υψηλών συχνοτήτων και δίνει εντολή για την παραγωγή πρωτεϊνών του στρες. Ο μηχανισμός προσαρμογής στο στρες ενεργοποιεί το ορμονικό μας σύστημα για να αντιμετωπίσει την κάθε παρουσιαζόμενη πρόκληση. Δυστυχώς είναι σχεδιασμένος για να λειτουργεί για προσωρινό διάστημα.


Η χρόνια παραγωγή πρωτεϊνών του στρες, όπως συμβαίνει και εξαιτίας της συνεχούς έκθεσης σε πολλαπλές πηγές ακτινοβολίας:

-συνδέεται με προβλήματα ύπνου, κατάθλιψη, πονοκεφάλους, γαστρικά και δερματολογικά προβλήματα, παχυσαρκία, καρδιοπάθεια, άσθμα, μολύνσεις, κ.α.[3]

-εξαντλεί το ανοσοποιητικό σύστημα και οδηγεί στην εμφάνιση αυτοάνοσων ασθενειών όπως η ρευματοειδής αρθρίτιδα, η νόσος του Lyme, ο Λύκος, η νόσος του Crohn, η σκλήρυνση κατά πλάκας, ο διαβήτης κ.α.[4]

 Που οφείλεται η σύγχρονη αύξηση των κρουσμάτων 
Η έξαρση των περιστατικών ηλεκτροϋπερευαισθησίας οφείλεται στην μεγάλη αύξηση στην ποσότητα αλλά και την ποικιλία ακτινοβολιών στις οποίες εκτίθεται ο πληθυσμός τα τελευταία χρόνια.

-Η έκθεση στις
ακτινοβολίες χαμηλών συχνοτήτων έχει αυξηθεί σημαντικά λόγω της μεγαλύτερης χρήσης ηλεκτρισμού, ενώ και το απλό ημιτονοειδές σήμα των 50Hz του ηλεκτρικού δικτύου έχει παραμορφωθεί με αρμονικές υψηλών συχνοτήτων.

-Το φαινόμενο της «μόλυνσης» του ηλεκτρικού δικτύου με αρμονικές, αποκαλείται «Βρώμικός Ηλεκτρισμός», έχει ήδη συνδεθεί με την ηλεκτροϋπερευαισθησία[5] και οφείλεται στην εξάπλωση της χρήσης ηλεκτρονικών συσκευών μη γραμμικού φορτίου (λαμπτήρες φθορισμού, αντάπτορες εναλλασσόμενου ρεύματος, ηλεκτρονικοί διακόπτες dimmer, κλιματιστικά inverter, τηλεοράσεις plasma, φωτοβολταϊκά συστήματα κ.α.).

 -Επίσης, τα επίπεδα ακτινοβολιών υψηλών συχνοτήτων έχουν πολλαπλασιαστεί λόγω της ραγδαίας ανάπτυξης των τηλεπικοινωνιών (κινητή τηλεφωνία και ίντερνετ).

-Σύμφωνα με τον καθηγητή Paul Doyon του πανεπιστήμιου Kyushu[6], οι ασύρματες ακτινοβολίες προκαλούν πληθώρα βιολογικών επιδράσεων που συναντώνται και στα άτομα με σύνδρομο χρόνιας κόπωσης: αύξηση οξειδωτικών βλαβών και μείωση καταλάσης, γλουταθιόνης, CoQ10, SOD κλπ, κυτταρική εκροή ασβεστίου, δυσλειτουργία μιτοχονδρίων, μείωση των Natural Killer (NK) κυττάρων, μείωση επιπέδων νορεπινεφρίνης, μείωση 5-ΗΤ (πρόδρομος σεροτονίνης) κ.α

Το μέγεθος του προβλήματος
 H ηλεκτροϋπερευαισθησία σήμερα αναγνωρίζεται ως αναπηρία στην Σουηδία, όπου θεωρείται ότι πλήττει το 3% του πληθυσμού (περίπου 250.000 άτομα), ενώ προς την ίδια κατεύθυνση κινούνται η Μεγάλη Βρετανία και ο Καναδάς. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με ψήφισμα του το 2009: “καλεί τα κράτη μέλη να ακολουθήσουν το παράδειγμα της Σουηδίας και να αναγνωρίσουν τα άτομα που υποφέρουν από ηλεκτροϋπερευαισθησία ως άτομα με αναπηρία, ούτως ώστε να τυγχάνουν επαρκούς προστασίας και ίσων ευκαιριών”[7]. Οι ερευνητές Hallberg και Oberfeld μελετώντας τους ρυθμούς αύξησης των κρουσμάτων, προέβλεψαν ότι μέχρι το 2017 ηλεκτροϋπερευαισθησία θα εμφανίσει το 50% του πληθυσμού[8].

“Η ηλεκτροϋπερευαισθησία είναι το ανερχόμενο πρόβλημα υγείας του 21ου αιώνα. Είναι αναγκαίο οι ιατρικοί θεραπευτές, οι κυβερνήσεις, τα σχολεία και οι γονείς να μάθουν περισσότερα για αυτό. Το ρίσκο για την ανθρώπινη υγεία είναι σημαντικό” 
Δρ William Rae, πρώην πρόεδρος Αμερικανικής Ακαδημίας Περιβαλλοντικής Ιατρικής [9] 

Οι επιπτώσεις στη ζωή των πληγέντων 
 Οι συνέπειες στη ζωή των ανθρώπων που πλήττονται είναι συχνά δραματικές αφού δυσκολεύονται να εργαστούν και να κινηθούν σε δημόσιους χώρους λόγω της υπερβολικής παρουσίας τεχνητών ακτινοβολιών.

“Κρίνεται κάθε έκφανση της ζωής των ηλεκτροϋπερευαισθητων ατόμων, συμπεριλαμβανομένου και της ικανότητας τους να εργαστούν παραγωγικά σε μια κοινωνία, να έχουν υγιείς σχέσεις και να βρουν μόνιμο τόπο κατοικίας. Τα βασικά της ζωής έχουν γίνει δυσπρόσιτα για ένα συνεχώς αυξανόμενο ποσοστό του παγκόσμιου πληθυσμού. Συνιστώ σε όλες τις κυβερνήσεις να πάρουν μέτρα όσο υπάρχει χρόνος” 
Δρ. Γιόχανσον, τμήμα Νευρολογίας, Ινστιτούτο Καρολίνσκα Στοκχόλμης [10]
 
Για πολλούς είναι πλέον απαραίτητες οι ζώνες μηδενικής ακτινοβολίας, όπως αυτές που έχουν δημιουργηθεί σε νοσοκομεία της Σουηδίας[11] ή στην περιοχή Drôme της Γαλλίας (βλέπε φωτό) η οποία έχει ανακηρυχθεί καταφύγιο για τα ευαίσθητα στις ακτινοβολίες άτομα[12].
 

“Ζητάμε να δημιουργηθούν Wireless Free Zones στις πόλεις, στα δημόσια κτίρια, σε σχολεία, νοσοκομεία και στα μέσα μεταφοράς, ώστε να είναι εφικτή η πρόσβαση και σε άτομα που παρουσιάζουν αλλεργικές αντιδράσεις στις τεχνητές ηλεκτρομαγνητικές ακτινοβολίες” Επιστημονικό Ψήφισμα του Benevento(2006), 
Διεθνής Επιτροπή για την Ηλεκτρομαγνητική Ασφάλεια(IECEMS)[13] 

Τι πρέπει να γνωρίζουν γιατροί και ασθενείς 
 Η χρόνια επιβάρυνση από τεχνητές ηλεκτρομαγνητικές ακτινοβολίες είναι ένας σημαντικός βιολογικός παράγοντας που δεν πρέπει να παραβλέπεται στην διάγνωση ασθενειών και χρόνιων συμπτωμάτων. Η ηλεκτρομαγνητική ρύπανση μπορεί να είναι το πραγματικό αίτια πρόκλησης πληθώρας ασθενειών με παρεμφερή συμπτώματα που χαρακτηρίζονται από τους γιατρούς ως σύνδρομο χρόνιας κόπωσης, μυαλγική εγκεφαλομυελίτιδα, χρόνια ανοσοποιητική δυσλειτουργία, νευρομυασθένεια, εγκεφαλοπάθεια, περιβαλλοντική υπερευαισθησία, ψυχοσωματικές αντιδράσεις κ.α. Τα παιδιά, οι εγκυμονούσες, οι ηλικιωμένοι και τα άτομα με αλλεργίες ή εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου.

Επίσης, οι γυναίκες πλήττονται περισσότερο από την ασθένεια[14], αφού ο εγκέφαλός τους λόγω ορμονικών ιδιαιτεροτήτων είναι πιο ευάλωτος στις ακτινοβολίες από ότι ο αντρικός.


Αν παρουσιάζετε κάποιες από τις παραπάνω αλλεργικές αντιδράσεις κατά τη διάρκεια της ομιλίας σε κινητό ή ασύρματο τηλέφωνο, κατά την παραμονή σε επιβαρημένους ηλεκτρομαγνητικά χώρους (όπως γραφεία, καφετέριες με Wi-Fi κ.α.), δίπλα σε γραμμές της ΔΕΗ κλπ είναι πιθανό να έχετε ήδη αποκτήσει ευαισθησία στις τεχνητές ηλεκτρομαγνητικές ακτινοβολίες.


Τι υποστηρίζει η Ένωση Περιβαλλοντικής Ιατρικής της Γερμανίας To 2002 η Ένωση Περιβαλλοντικής Ιατρικής της Γερμανίας (IGUMED) εξέδωσε την Freiburger Appeal[15]. 

Το ψήφισμα που έχει υπογραφεί από χιλιάδες γιατρούς και επιστήμονες από όλο τον κόσμο αναφέρεται στην σύνδεση της ηλεκτρομαγνητικής ρύπανσης με την σύγχρονη επιδείνωση της υγείας του πληθυσμού:
 «Τα τελευταία χρόνια έχουμε παρατηρήσει μια δραματική αύξηση των σοβαρών και χρόνιων νοσημάτων στους ασθενείς μας όπως
-προβλήματα μάθησης, συγκέντρωσης και συμπεριφοράς (σύνδρομο έλλειψης προσοχής κ.α.)
-ακραίες διακυμάνσεις στην πίεση που δυσκολότερα πια ρυθμίζονται με φάρμακα
-καρδιακές αρρυθμίες -καρδιακές προσβολές σε ολοένα και μικρότερες ηλικίες
-εκφυλιστικές ασθένειες του εγκεφάλου (π.χ. Αλτσχάϊμερ) και επιληψία λευχαιμία και όγκους στον εγκέφαλο.
Περισσότερες πληροφορίες για την ηλεκτροϋπερευαισθησία

Υπερβάσεις των ορίων έκθεσης που προτείνουν επιστημονικοί οργανισμοί για την αποφυγή προβλημάτων υγείας συχνά προέρχονται από μη εμφανείς πηγές ακτινοβολίας (ασύρματες συσκευές γειτόνων, καμουφλαρισμένες κεραίες κινητής τηλεφωνίας, αγείωτες ηλεκτρικές συσκευές, σφάλματα στην ηλεκτρική καλωδίωση κ.α.). 


Με τον Έλεγχο Ηλεκτρομαγνητικής Επιβάρυνσης θα μάθετε πόση ακτινοβολία δέχεστε στους χώρους όπου περνάτε τον περισσότερο χρόνο σας και όλους τους απλούς τρόπους για να την μειώσετε. 


1] WHO International Seminar and Working Group meeting on EMF Hypersensitivity (Prague, October 25-27, 2004)

2] Dr. Blank, Evidence For Stress Response, Bioinitiative Report
3] Mayo Clinic, How Stress Affects Health.
4] Stress Proteins in Medicine.
5] Havas M, (2006) Electromagnetic hypersensitivity: biological effects of dirty electricity with emphasis on diabetes and multiple sclerosis.

6]
Are Microwaves a/the Major Causal Factor in CFS/ME?
7] Ψήφισμα Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σχετικά με τα προβλήματα υγείας που σχετίζονται με τα ηλεκτρομαγνητικά πεδία (2008/2211).
8] Hallberg O., Oberfeld G.(2006), Will we all become electrosensitive? Electromagnetic Biology and Medicine 25:189-191
9] electromagnetichealth.org.

10] Camilla Rees- Magda Havas, Public Health SOS – The Shadow Side of the Wireless Revolution

11] Steen Hviid, MS, Electromagnetic Hypersensitivity, Townsend Letter
12] next-up.org
13] icems.eu
14] William Pawluk, Jim Beal, Beneficial & Harmful Emfs & Their Effects On Electrical Hypersensitivity Of The Body
 15] laleva.cc
 16]Popular Science, The Man Who Was Allergic to Radio Waves.


Από το home-biology.gr
http://www.epirus-ellas.gr/2012/07/h-21.html
http://master-lista.blogspot.gr/1999/07/h-21.html

 Επίσης συμπτωμάτων που λανθασμένα χαρακτηρίζονται ως ψυχοσωματικά όπως πονοκέφαλοι, ημικρανίες, χρόνια εξάντληση, αϋπνία, βουητό των αυτιών και μυϊκοί πόνοι (...) Οι προσπάθειες αποκατάστασης της υγείας γίνονται όλο και πιο αναποτελεσματικές. Η ανεμπόδιστη και συνεχής διείσδυση των ασύρματων ακτινοβολιών στους χώρους εργασίας και τα σπίτια (και ειδικά στα υπνοδωμάτια - απαραίτητους χώρους ξεκούρασης και αναζωογόνησης) προκαλεί αδιάκοπο στρες και εμποδίζει την πλήρη ανάρρωση του ασθενούς (...)

Έχουμε πλέον ξεκάθαρα παρατηρήσει τη χρονική και χωροταξική σύνδεση των ασθενειών με περιπτώσεις γειτονικής εγκατάστασης κεραίας κινητής τηλεφωνίας, εκτεταμένης χρήσης κινητού τηλεφώνου, εγκατάστασης ασύρματου τηλεφώνου στο ίδιο ή σε διπλανά σπίτια κ.α.

 Είναι πολύ συχνό το φαινόμενο χρόνιες ασθένειες να βελτιώνονται ή να θεραπεύονται σε σύντομο χρόνο από την μείωση της ηλεκτρομαγνητικής ρύπανσης στο περιβάλλον του ασθενούς»Ζητήστε να σας στείλουμε ενημερωτικές μπροσούρες της Home Biology, αν διαθέτετε ή εργάζεστε σε ιατρείο ή θεραπευτήριο. Η καθημερινή έκθεση σε υψηλά επίπεδα ακτινοβολίας αποτελεί σημαντικό επιβαρυντικό παράγοντα για την υγεία.
Η υπηρεσία Wireless Free Zones, σας βοηθά να δημιουργήστε εύκολα ένα χώρο μηδενικής ασύρματης ακτινοβολίας στο ξενοδοχείο, ιατρείο, θεραπευτήριο, Spa ή εταιρικό κτίριο σας. 

Διαβάστε περισσότερα » »

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ - Διανομή τροφίμων μόνο για Έλληνες (Βίντεο)


Η Χρυσή Αυγή υλοποιεί τις δεσμεύσεις της για προσφορά κοινωνικού έργου στους Έλληνες.

Πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα μεγάλη δράση διανομής τροφίμων από τα Κεντρικά Γραφεία της Χρυσής Αυγής στην Δηλιγιάννη, στον σταθμό Λαρίσης σε άπορους, άνεργους και πολύτεκνους Έλληνες που δοκιμάζονται από τα αντιλαϊκά ασφυκτικά οικονομικά μέτρα των εκπροσώπων του μνημονίου και της τρόικα.

Χιλιάδες συμπατριώτες μας με οργάνωση και τάξη, έχοντας μαζί τους ταυτότητα και τα σχετικά αποδεικτικά έγγραφα (κάρτα ανέργου - πολυτέκνου), παρέλαβαν μια ειδική κάρτα από την γραμματεία της Χρυσής Αυγής και στην συνέχεια εφοδιάστηκαν ΔΩΡΕΑΝ με ένα πακέτο τροφίμων (παιδικές τροφές, ζυμαρικά, χυμούς, γάλατα, αλεύρι, λάδι, πατάτες, κτλ).


Διαβάστε περισσότερα » »

ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ!!! ΤΑ ΤΡΩΝΕ ΑΦΓΑΝΟΙ ΚΑΙ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΙ!


ΣΤΟ ΚΟΛΠΟ ΚΑΙ ΓΥΦΤΟΙ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΠΩΛΟΥΝ ΚΑΘΕ ΣΚΥΛΟ 6 ΜΕ 8 ΕΥΡΩ!!!

Οι αδέσποτοι σκύλοι έχουν σχεδόν εκλείψει από τους δρόμους των δήμων. Το άλλοτε μεγάλο πρόβλημα πολλών κατοίκων, δεν υφίσταται πλέον διότι οι σκύλοι έχουν γίνει μεζές στα πιάτα Αφγανών και Πακιστανών, οι οποίοι επιδράμουν εναντίον των ζώων.

Μάλιστα, όπως λένε διασταυρωμένες πηγές, πολλοί γύφτοι έχουν αναγάγει σε επιχείρηση το κυνήγι των αδέσποτων σκύλων, μια και κάθε ζώο που συλλαμβάνουν, το πωλούν στους Αφγανούς -Πακιστανούς προς 6 ή 8 ευρώ το κομμάτι!!!

Αυτή είναι η Ελλάδα του 21ου αιώνα!

Υπάρχει όμως και συνέχεια: Αφγανοί και Πακιστανοί προμηθεύονται αεροβόλα όπλα και σκοτώνουν αδιακρίτως περιστέρια, για να καταλήξουν και αυτά στο πιάτο τους!

Μην απορήσετε εάν μετά από λίγο καιρό αυτοί οι ίδιοι, κυνηγούν και εμάς για...μεζέ τους!


ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ
Διαβάστε περισσότερα » »

Νέο ρεκόρ ανεργίας και η κοινωνία άρχισε να βράζει


Στο 22,5% η ανεργία - 308.000 άνθρωποι έχασαν τη δουλειά τους μέσα σε 12 μήνες 
Χωρίς τέλος μοιάζει ο εφιάλτης της ανεργίας που τον Απρίλιο κατέγραψε νέο αρνητικό ρεκόρ φθάνοντας το 22,5% και πραγματοποιώντας έτσι άλμα 6,3 μονάδων από τον αντίστοιχο περσινό μήνα. Στο ίδιο διάστημα οι άνεργοι άγγιξαν τα 1.1 εκατομμύρια και αυξήθηκαν κατά περίπου 308.000. Πάνω από ένας στοςυ δύο νέους ηλικίας έως 24 ετών δεν έχει δουλειά.

Σύμφωνα με τη μηνιαία έρευνα εργατικού δυναμικού της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ), το ποσοστό ανεργίας τον Απρίλιο εφέτος ανήλθε σε 22,5%, έναντι 16,2% τον Απρίλιο 2011 και 22% το Μάρτιο 2012. Οι άνεργοι ανήλθαν σε 1.109.658 άτομα και αυξήθηκαν κατά 307.775 άτομα σε σχέση με τον Απρίλιο 2011 (αύξηση 38,4%) και κατά 27.493 άτομα σε σχέση με τον Μάρτιο εφέτος (αύξηση 2,5%).

Το σύνολο των απασχολουμένων εκτιμάται ότι ανήλθε σε 3.813.601 άτομα. Οι απασχολούμενοι μειώθηκαν κατά 332.535 άτομα σε σχέση με τον Απρίλιο πέρυσι (μείωση 8,0%) και κατά 12.827 άτομα σε σχέση με τον Μάρτιο 2012 (μείωση 0,3%). Ο οικονομικά μη ενεργός πληθυσμός ανήλθε σε 3.360.717 άτομα. Οι οικονομικά μη ενεργοί (τα άτομα που δεν εργάζονται ούτε αναζητούν εργασία), αυξήθηκαν κατά 15.877 άτομα σε σχέση με τον Απρίλιο 2011 (αύξηση 0,5%) και μειώθηκαν κατά 2.373 άτομα σε σχέση με τον Μάρτιο εφέτος (μείωση 0,1%).

Ανα ηλικιακή ομάδα τα ποσοστά της ανεργίας διαμορφώνονται ως εξής:

Στους νέους 15- 24 ετών 51,5% (από 43,5% τον Απρίλιο πέρυσι)
Στις ηλικίες 25- 34 είναι 29,8% (από 22,9%).
Στην ηλικιακή ομάδα 35- 44 ετών 19,4% (από 13,2%)
Στην ομάδα 45- 54 ετών 17,2% (από 11%),
Στην ηλικιακή ομάδα 55- 64 ετών 13,8% (από 7,4%)
Και στην ομάδα 65- 74 ετών 4,1% (από 2,2%).

Στις γυναίκες η ανεργία ανήλθε σε 26% (από 19,8% τον Απρίλιο πέρυσι) και στους άνδρες στο 20% (από 13,6%).

Σε επίπεδο περιφερειών, την αρνητική πρωτιά κατέχει πλέον η Κρήτη (24,6% από 13,5% τον Απρίλιο 2011), ενώ ακολουθούν η Ήπειρος- Δυτική Μακεδονία (24,5% από 18,8%). Ακολουθούν, η Μακεδονία- Θράκη (23,9% από 18,3%), η Αττική- όπου διαμένουν τα περίπου 2/3 του πληθυσμού- (23,4% από 15,4%), η Θεσσαλία- Στερεά Ελλάδα (23,1% από 16,1%), η Πελοπόννησος- Δυτική Ελλάδα- Ιόνιοι Νήσοι (19,2% από 14,1%) και το Αιγαίο (13% από 14%).
 
Διαβάστε περισσότερα » »

Και νέα απάτη εις βάρος του ΙΚΑ - Πως "έτρωγαν" τα λεφτά του Ιδρύματος

Και νέα απάτη-μαμούθ εις βάρος του ΙΚΑ ήρθε στο φως με τη ζημιά στο Ίδρυμα να ανέρχεται σε τουλάχιστον 4,5 εκ. ευρώ.

Στην υπόθεση εμπλέκεται γνωστός όμιλος εταιριών με έδρα το Ν. Ηράκλειο Αττικής με αντικείμενο στο παρελθόν την κατασκευή και εμπορία πολυτελών υποδημάτων και σήμερα την κατασκευή και εμπορία επώνυμων ενδυμάτων.

Η συγκεκριμένη εταιρεία χτύπησε «κόκκινο» στο σύστημα «Risk Analysis» που έχει μπει σε εφαρμογή τελευταία από τη Δ/νση Πληροφορικής του ΙΚΑ-ETAM, με αποτέλεσμα μικτό κλιμάκιο από ελεγκτές της ΕΥΠΕΑ ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, του ΣΔΟΕ και του ΣΕΠΕ έκαναν έφοδο στο καλά φυλασσόμενο με κάμερες χώρο του Ομίλου στο Ν. Ηράκλειο αλλά και σε άλλες περιοχές της Αθήνας και της επαρχίας που λειτουργούν συσχετιζόμενες επιχειρήσεις.

Πως «έτρωγαν» τα λεφτά του ΙΚΑ

Πρόεδρος της εταιρίας εμφανίζεται μία 83χρονη (!) γερόντισσα που βρέθηκε στο σπίτι της στη Γλυφάδα, υποβοηθούμενη από οικιακή βοηθό.

Το συνολικό χρέος σήμερα της εταιρίας προς το ΙΚΑ-ETAM ανέρχεται σε 4.500.000,00 €, στην οποία εταιρία ασφαλίζεται μεγάλο μέρος του προσωπικού των άλλων εταιρειών χωρίς να καταβάλλεται ούτε ένα ευρώ για εισφορές, ενώ η ίδια αυτή εταιρία βρίσκεται από ετών σε αδράνεια.

Η απληστία των υπευθύνων δεν είχε όρια αφού αποφάσισαν, αν και υπεύθυνοι εταιριών, να ασφαλιστούν εικονικά σε άλλες εταιρίες του Ομίλου με παχυλούς μισθούς χωρίς βέβαια να καταβάλλονται εισφορές με σκοπό να πάρουν και οι ίδιοι σύνταξη από το ΙΚΑ-ETAM.

Ήδη οι Υπηρεσίες του ΙΚΑ-ETAM μετά την αποκάλυψη της απάτης θα προχωρήσουν άμεσα σε ακυρώσεις ασφάλισης, σε αναζήτηση τυχόν καταβληθεισών παροχών και θα προβούν στην υποβολή μηνύσεων και σε όλες τις νόμιμες ενέργειες για την είσπραξη των οφειλών.
Διαβάστε περισσότερα » »

Παράταση έως τις 31 Ιουλίου για τη υποβολή των ηλεκτρονικών δηλώσεων φόρου εισοδήματος ανανκοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών.

Παράταση έως 31/7 για την ηλεκτρονική υποβολή των δηλώσεων Η προθεσμία έληγε στις 16 Ιουλίου αλλά ο μεγάλος αριθμός των δηλώσεων που δεν έχουν ακόμη υποβληθεί ανάγκασε το υπουργείο να προχωρήσει την παράταση της σχετικής προθεσμίας.
Η ανακοίνωση αναφέρει:
 Από το Υπουργείο Οικονομικών ανακοινώνεται ότι με απόφαση του Υφυπουργού Οικονομικών Γιώργου Μαυραγάνη θα δοθεί τελευταία παράταση του χρόνου ηλεκτρονικής υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος έως και 31 Ιουλίου.
Διευκρινίζεται ότι ο χρόνος και ο τρόπος πληρωμής του φόρου δεν εξαρτώνται από την ημερομηνία υποβολής καθόσον όλες οι δηλώσεις που θα υποβληθούν μέχρι την πιο πάνω καταληκτική ημερομηνία θα έχουν την ίδια μεταχείριση.
Οι λογιστές και τα οργανωμένα λογιστικά γραφεία είναι σκόπιμο να μεριμνήσουν τόσο για την σωστή κατανομή του χρόνου υποβολής δηλώσεων όσο και για την ενημέρωση των φορολογουμένων για τις αρνητικές επιπτώσεις της μη ή της εκπρόθεσμης υποβολής δηλώσεων.
Σημειώνεται ότι παρά το γεγονός ότι ήδη ο ρυθμός υποβολής δηλώσεων στα ηλεκτρονικά συστήματα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ) είναι υπερδιπλάσιος του περσινού τα συστήματα έχουν ανταποκριθεί πλήρως.
Η ΓΓΠΣ συνεχίζει να παρακολουθεί και να ενισχύει τα συστήματα της ώστε να μπορούν να εξυπηρετηθούν χωρίς ταλαιπωρία όλοι οι φορολογούμενοι.
Τέλος, κατόπιν αιτημάτων, φορολογουμένων οι όποιοι επιθυμούν να ενταχθούν στις ρυθμίσεις των ληξιπρόθεσμων αλλά δεν μπορούν να ανταποκριθούν οικονομικά λόγω του ότι οι αποδοχές τους καταβάλλονται στο τρίτο δεκαήμερο του μήνα η καταληκτική ημερομηνία για ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών που έληγε στις 16 Ιουλίου θα παραταθεί για τελευταία φορά μέχρι και 31 Ιουλίου 2012.
Επίσης παρατείνεται και η υποβολή Ε9 έως 30 Νοεμβρίου 2012.

newsbomb
Διαβάστε περισσότερα » »

Μια κυβέρνηση παρωδία...




Γράφει ο Νίκος Βραχασωτάκης

Δυστυχώς σε μια από τις κρισιμότερες στιγμές της ελληνικής ιστορίας μας έτυχαν οι πλέον ακατάλληλοι άνθρωποι από όποια πλευρά και αν το δεις.

Αλλά ας αρχίσουμε από τον απατεώνα της υπόθεσης που είναι και ο σημερινός πρωθυπουργός.

Κατάργηση χαρατσιού, αύξηση του αφορολόγητου, μείωση του ΦΠΑ της εστίασης, αποκατάσταση συντάξεων και πολυτεκνικών επιδομάτων στα επίπεδα 2009, αποκατάσταση των ζημιών από το κούρεμα στους ομολογιούχους και στα ασφαλιστικά ταμεία, είναι μόνο λίγες από τις προεκλογικές δεσμεύσεις του Αντώνη Σαμαρά ο οποίος ήτανε η λεγόμενη δύναμη υπευθυνότητας που θα επαναδιαπραγματευτεί και θα χτυπήσει το χέρι στο τραπέζι αλλά πάντα ευγενικά και...ευρωπαϊκά!

Ο Σαμαράς όχι απλά δεν έχει κινήσει διαδικασίες για την εκπλήρωση των προεκλογικών του δεσμεύσεων αλλά δεν τα αναφέρει καν!

Τα 18 του σημεία είναι παρελθόν και αντ' αυτού θα εφαρμόσει τις 7 πληγές του Φαραώ.

Ας περάσουμε στο δεύτερο βιολί της κυβέρνησης τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Αυτός ο άνθρωπος νομίζει πως γεννήθηκε στις 17 Ιουνίου το βράδυ, δεν εξηγείτε αλλιώς η έως τώρα στάση του στην κυβέρνηση.

Είναι έτοιμος να διαπραγματευτεί σκληρά τα μέτρα που επέβαλε, και δεν θα εκπλαγώ αν σε λίγο θα ασκήσει και έντονη κρητική στην Νέα δημοκρατία για το χαράτσι που ο ίδιος επέβαλε.

Και τέλος ο Φώτης ο Κουβέλης που πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω πως πήγε και κόλλησε με τους άλλους δυο.

Ένας άνθρωπος ο οποίος δεν έδωσε ποτέ δικαίωμα βρέθηκε στην κυβέρνηση την στιγμή που οι άλλοι δυο είχαν 151 βουλευτές και χωρίς εκείνον, δεν ξέρω αν θα απαγκιστρωθεί από το μνημόνιο αλλά το κόμμα του έχει απαγκιστρωθεί ήδη από την αριστερά

Μάλλον κολλάει τα τελευταία του ένσημα στην πολιτική και θέλει να κάνει παρέα στον Καρατζαφέρη που νιώθει πολύ μόνος.

Ώρες ώρες σκέφτομαι αν αυτή η κυβέρνηση παρωδία ήτανε του ΣΥΡΙΖΑ, τι θα είχε συμβεί στα κανάλια;

Φαντάσου να ήτανε ο Τσίπρας στο νοσοκομείο με πρόβλημα στο μάτι, ο υπουργός οικονομίας να λιποθυμούσε, ο υπουργός εργασίας να παραιτούνταν την άλλη μέρα από την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Θα έβγαινε ο Μιχελάκης κάθε 6 ώρες σαν την αντιβίωση στα κανάλια και θα μίλαγε για ανεύθυνους, για λαοπλάνους, για λαϊκιστές και δεν ξέρω και εγώ για τι άλλο.

Το μόνο σίγουρο είναι πως δεν θα αντέξουν για πολύ, όχι μόνο επειδή οι πράξεις τους θα είναι αντίθετες από το λαικό αίσθημα αλλά και επειδή τα κόμματα της αντιπολίτευσης έχουν δυνατά στελέχη στους κόλπους τους.

Αυτό το καρκίνωμα είτε το θέλουν είτε όχι τα εγχώρια συμφέροντα θα φύγει γρήγορα από την ελληνική βουλή για να αναλάβουν άλλοι οι οποίοι θα έχουν τον τσαμπουκά να πούνε και το όχι.

Ας ελπίσουμε όμως πως μέχρι τότε δεν θα μας έχουν αφανίσει οι φύλακες του συντάγματος και των νόμων.
 
eleftheriskepsii
Διαβάστε περισσότερα » »

Α ΡΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΥMΦΕΡΟΝΤΑ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ - Απογοητευμένος ο ελληνοκαναδός επιχειρηματίας .




Ο εμπνευστής του πρώτου σχεδίου καθιέρωσης των υδροπλάνων στην Ελλάδα Μιχ. Πατέλλης βρίσκεται πλέον στον Καναδά, πλήρως απογοητευμένος από την έκβαση του εγχειρήματός του.

 Το βουνό των εμποδίων - και των ναυτιλιακών επιχειρηματικών συμφερόντων - που κράτησε πεισματικά τα υδροπλάνα μακριά από το Αιγαίο, όπως είχε αναφέρει ο ίδιος, τελικά αποδείχθηκε αξεπέραστο, παρά το γεγονός ότι αρκετά κυβερνητικά στελέχη υπόσχονταν συνεχώς λύσεις για να μπουν τα υδροπλάνα στα νησιά της άγονης γραμμής!

Δύο ήταν τα καίρια χτυπήματα για τα υδροπλάνα. Η μη διεξαγωγή πτήσεων στο Αιγαίο και η έλλειψη υδατοδρομίου στην Αθήνα. Είναι χαρακτηριστικό ότι από το καλοκαίρι του 2004 τα υδροπλάνα παρέμειναν... εξόριστα στο Ιόνιο.


 Το 2008 πετούσαν μόνο τρία, συνδέοντας καθημερινά τα νησιά του Ιονίου με την Πάτρα, τα Ιωάννινα και το Μπρίντιζι της Ιταλίας.

Αυτό όμως δεν αρκούσε για να στηρίξει την ανάπτυξη ενός σοβαρού επιχειρηματικού πλάνου άνω των 80 εκατ. δολαρίων.







http://www.tanea.gr/ellada/article/?aid=4737329
Διαβάστε περισσότερα » »

Σοβαρό τροχαίο στο δρόμο ΑΗΣ Αμυνταίου-Περδίκα


Δυο βαριά τραυματίες  είναι ο απολογισμός του τροχαίου ατυχήματος που έγινε χτες το απόγευμα στον οδικό άξονα  Αμύνταιο-Πτολεμαΐδα στο ύψος του ΑΗΣ, Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο συγκρούστηκε με
θεριζοαλωνιστική μηχανή η οποία κυκλοφορούσε με ανοιχτό  το μαχαίρι σε εθνικό δρόμο κάτι που είναι απαγορευμένο.
Από την σύγκρουση τραυματίστηκαν σοβαρά η γυναίκα οδηγός του Ι.Χ. και το παιδί της, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο Μποδοσάκειο νοσοκομείο.
anapodoi
Διαβάστε περισσότερα » »

Πούτιν προς ΝΑΤΟ: Σταματείστε τις......., γιατί δεν θα πιστεύετε στα μάτια σας


putin-2-naiΤην ώρα που εννέα ρωσικά πολεμικά, αποβατικά και βοηθητικά σκάφη απέπλεαν από τα λιμάνια της Σεβαστούπολης στον Εύξεινο Πόντο και του Σεβερομόρσκ στην Βόρεια Θάλασσα με κατεύθυνση την Συρία, όπου θα αποβιβάσουν περισσότερους από 1.000 πεζοναύτες, μέλη ειδικών μονάδων της GRU και περίπου 200 τεθωρακισμένα διαφόρων εκδόσεων (SHORADS, φορείς αντιαρματικών όπλων, μεταφοράς προσωπικού, ΤΟΜΑ κλπ), ο ηγέτης της Ρωσίας Β. Πούτιν σε μία 20λεπτη ομιλία του στο μεγάλο forum της ρωσικής διπλωματίας που γίνεται δύο φορές το χρόνο έδινε το μέτρο της κρισιμότητας της κατάστασης στην Συρία λέγοντας:
"Η Δύση περιφρονεί τον ΟΗΕ και επιχειρεί να διαχειριστεί μόνη της τι τύχες ξένων λαών. Προσπαθούμε να τους λογικεύσουμε αλλά να είστε έτοιμοι για κάθε εξέλιξη, ακόμα και για την πιο δυσμενή. Τίποτα δεν αποκλείεται", κατέληξε μιλώντας σε ένα απόλυτα σιωπηλό ακροατήριο στην αίθουσα του οποίου, όπως λένε αυτόπτες μάρτυρες, "πούπουλο να έπεφτε στο πάτωμα θα ακουγόταν"!
Τώρα, για να μιλάει με τέτοιο τρόπο ο Ρώσος ηγέτης, είναι κάτι που αποτελεί μέτρο της κρισιμότητας της κατάστασης. Και ποια θα ήταν "η πιο δυσμενή εξέλιξη"; Για την ρωσική διπλωματική-στρατωτική ορολογία η πιο δυσμενής εξέλιξη είναι η χρήση πυρηνικών όπλων από τους αντιμαχομένους.
Η ρωσική φιλοσοφία αντιμετώπισης των κρίσεων απέχει από τον δυτικό τρόπο αντιμετώπισης ανάλογων καταστάσεων και η έναρξη ακόμα και ένοπλης εμπλοκής φαντάζει, περίπου φυσιολογική. "Το χειρότερο" είναι η χρήση πυρηνικών όπλων!
Σε μία πρώτη αντίδρασή τους οι ΗΠΑ αντέδρασαν μάλλον αμήχανα. "Ο Λευκός Οίκος εκτιμά ότι η μετακίνηση μιας μοίρας ρωσικών πολεμικών πλοίων προς το λιμάνι Ταρτούς της Συρίας δεν συνιστά, εκ των προτέρων, κάτι το ασυνήθιστο.
Η Ρωσία διαθέτει μια βάση ανεφοδιασμού στο συριακό λιμάνι της Ταρτούς» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Έριν Πέλτον, εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ. «Στην παρούσα κατάσταση, δεν έχουμε κανένα λόγο να θεωρούμε ότι η μετακίνηση των πλοίων δεν είναι μια ενέργεια ρουτίνας» πρόσθεσε η εκπρόσωπος.
Τώρα, το ότι για πρώτη φορά από τον Β'Π.Π. και μάλιστα γενικότερα για πρώτη φορά η Ρωσία ξεκινά μια μεγάλη υπερπόντια ναυτική εκστρατεία με πέντε αποβατικά-αρματαγωγά, δύο βοηθητικά και δύο πολεμικά πλοία, αυτό θεωρείται προφανώς "ενέργεια ρουτίνας" για τις ΗΠΑ που εν πάση περιπτώσει ούτε και αυτές είναι διατεθειμένες να υποχωρήσουν:
Τα δύο αεροπλανοφόρα, το CVN69 "Aϊζεναχάουερ" ακολουθούμενο από το R61 "Ντε Γκολ", την Κυριακή το αργότερο θα βρίσκονται στο νότιο Αιγαίο με κατεύθυνση τα ανοικτά των συριακών ακτών...
Σύμφωνα πάντως με πολύ καλά πληροφορημένες πηγές του liako.gr, o Πούτιν προειδοποίησε και την Χίλαρυ, αλλά και τον Ολάντ, αφού οι Γάλοι είναι εξαναγκασμένοι να συμμετάσχουν σε αεροναυτικές επεμβάσεις του ΝΑΤΟ, ειδικά στην Μεσόγειο, να σταματήσουν τις...... (λογοκρισία), γιατι ή Ρωσία δεν θα κάτσει με σταυρωμένα τα χέρια για να πολεμήσει μέσα σε ρωσικό έδαφος με το0 ΝΑΤΟ, αλλά εκεί που την βολεύει αυτήν. "Δεν θα πιστεύετε στα μάτια σας", τους προειδοποίησε ο Ρώσος πρόεδρος.

liako.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

ΣΟΚ: Κόβουν τα επιδόματα ανεργίας από την 1η Ιανουαρίου!


ΣΟΚ: Κόβουν τα επιδόματα ανεργίας από την 1η Ιανουαρίου!Διάταξη που θα ισχύσει από την 1η Ιανουαρίου, κόβει το επίδομα ανεργίας, ειδικά σε όσους ασχολούνται με εποχιακά και τουριστικά επαγγέλματα.
Η είδηση πέρασε στα ψιλά, ωστόσο σύντομα πολύς κόσμος θα τη βρει μπροστά του.
Μέσα στον καταιγισμό των μέτρων που επιβλήθηκαν με το μνημόνιο μέσα στα τελευταία δύο χρόνια, ψηφίστηκαν και διατάξεις οι οποίες δεν ακούστηκαν πολύ, ωστόσο θα έχουν δυσάρεστες συνέπειες για τους ανέργους.
Μια από αυτές, θα προκαλέσει σοκ. Διότι η εφαρμογή της από την 1η Ιανουαρίου 2013, θα έχει ως αποτέλεσμα να κοπεί το επίδομα ανεργίας σε χιλιάδες ανυποψίαστους ανέργους, ειδικά αυτούς που ασχολούνται με τα εποχικά και τα τουριστικά επαγγέλματα.
Ουσιαστικά, από την 1η Ιανουαρίου 2013, ο ΟΑΕΔ θα διενεργήσει έναν ακόμη έλεγχο προκειμένου να διαπιστώσει ποιοι δικαιούνται επίδομα ανεργίας και ποιοι όχι. Μάλιστα δεν θα αρκείται μόνο στον αριθμό των ενσήμων αλλά με ένα …φλασμπακ, θα γυρίζει πίσω στον χρόνο για μια 4ετία.
Εφόσον ο άνεργος έχει εισπράξει περισσότερα από 450 ημερήσια επιδόματα ανεργίας (αντιστοιχούν σε 18 μηνιαία επιδόματα) μέσα σε αυτά τα τέσσερα χρόνια, τότε θα σταματάει να λαμβάνει την επιδότηση.
Με την πρώτη εφαρμογή του μέτρου, τον προσεχή Ιανουάριο, ο ΟΑΕΔ θα αναζητήσει σε ποιους έχει χορηγήσει επίδομα ανεργίας την περίοδο από τον Ιανουάριο του 2009 μέχρι τον Δεκέμβριο του 2012. Αν εντοπίσει περιπτώσεις ανέργων που έχουν συμπληρώσει τις 450 ημέρες ανεργίας θα σταματάει την επιδότηση. Οι εποχικοί υπάλληλοι, κυρίως, οι εργαζόμενοι στα ξενοδοχεία, είναι πολύ πιθανό να πέσουν σε αυτή την τσιμπίδα καθώς συνηθίζουν να απασχολούνται για έξι μήνες τον χρόνο, και να επιδοτούνται για τους υπόλοιπους.
Διαβάστε περισσότερα » »

Έλληνας επιχειρηματίας δίνει όλη του την περιουσία για να γίνει το Τάμα του Έθνους.




Ένας συμπολίτης μας αποφάσισε να δωρίσει το σύνολο της μεγάλης του περιουσίας για να εκπληρωθεί ένας σκοπός που τέθηκε από τους αγωνιστές του 1821. Το Τάμα του Έθνους έχει να κάνει με την ανέγερση ενός ναού που όμοιός του δεν υπάρχει σε όλη την Ελλάδα.

Κατά καιρούς τόσο το κράτος όσο και η Εκκλησία έκαναν προσπάθειες προκειμένου να συγκεντρωθούν χρήματα για αυτόν τον σημαντικό σκοπό, ωστόσο για τον έναν ή τον άλλον λόγο το εγχείρημα σκόνταφτε. Μέχρι που εμφανίστηκε ο Ιωάννης Αναγνωστόπουλος, ένας επιχειρηματίας από τα Καλάβρυτα ο οποίος αποφάσισε να δωρίσει ολόκληρη την περιουσία του για τον συγκεκριμένο σκοπό.

«Θέλουμε μία σύγχρονη Αγιά Σοφιά που θα ενώνει όλους τους Έλληνες»

Όπως δημοσιεύει το protothema.gr, στην ερώτηση για το εάν η ανέγερση ενός τέτοιου ναού αποτελεί πρόκληση σε καιρούς κρίσης, ο κ. Αναγνωστόπουλος είναι κατηγορηματικός: «Δεν µιλάµε για µία ακόµη εκκλησία, αλλά για έναν µεγαλοπρεπή ναό-ορόσηµο, που θα σηµατοδοτεί τα 200 χρόνια από την απελευθέρωση της Ελλάδας και για τον οποίο δεν πρόκειται να ζητήσουµε ούτε ένα ευρώ από τα κρατικά ταµεία».

Το ζεύγος Αναγνωστόπουλου σήμερα έχει μία περιουσία η οποία ξεπερνά τα 15 εκ. ευρώ και επιθυμούν ο μεγαλοπρεπής ναός να ανεγερθεί στο Αττικό Άλσος καθώς από εκεί θα είναι ορατός από πολλά σημεία της Αττικής. Ωστόσο η τελική απόφαση δεν έχει παρθεί ενώ τον πρώτο λόγο έχει η Εκκλησία αλλά και το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.

«Θέλουµε µια σύγχρονη Αγιά Σοφιά, που θα ενώσει όλους τους Ελληνες, εντός και εκτός συνόρων. Εµείς θα προσφέρουµε την περιουσία µας για να λάβει σάρκα και οστά, αλλά είµαστε σίγουροι πως θα βρεθούν Ελληνες και φιλέλληνες που θα αγκαλιάσουν την προσπάθεια, εφόσον διαπιστώσουν πως οι διαδικασίες που ακολουθούνται θα είναι απολύτως διαφανείς», επισημαίνει ο κ. Αναγνωστόπουλος.

Η ζωή και οι αγώνες του Ιωάννη Αναγνωστόπουλου

Η ζωή του επιχειρηματία μόνο εύκολη δεν ήταν. Μόλις από τα 12 του χρόνια ήρθε μαζί με την φτωχή οικογένειά του στην Αθήνα. Η οικονομική τους κατάσταση τον ανάγκασε παρά το μικρό της ηλικίας του να δουλεύει από το πρωί μέχρι το βράδυ. Ο ίδιος περιγράφει πως μετέφερε κάθε μέρα με τα χέρια του, φάρμακα, εφοδιάζοντας περισσότερα από 350 φαρμακεία στην Αθήνα και τον Πειραιά.

Ωστόσο η σκληρή του δουλειά δεν τον απέτρεψε από το να μορφωθεί καθώς φοιτούσε σε νυχτερινό σχολείο και τα βράδυ προμήθευε τα διανυκτερεύοντα φαρμακεία. Την δεκαετία του 1950 κατάφερε και πήγε στην Βόνη για κοινωνικές και οικονομικές σπουδές. Τελικά τον κέρδισε το εμπόριο ενώ εμφάνισε έφεση στον κλωστοϋφαντουργικό τομέα.

Έζησε σχεδόν μισό αιώνα μακρυά από την Πατρίδα δίνοντας δουλειά σε πολλούς Έλληνες που ξενιτεύτηκαν για να εργαστούν, στα πολλά εργοστάσια που διέθετε. Στα μέσα της δεκαετίας του 1970 γνωρίζει στην Κωνσταντινούπολη την μετέπειτα σύζυγό του, Αικατερίνη με την οποία συμπληρώνουν μέχρι στιγμής 35 χρόνια γάμου.

Έρχεται σε επαφή με το φιλανθρωπικό έργο στην δεκαετία του 1990 με αφορμή τα γεγονότα κατά την πτώση της Γιουγκοσλαβίας. Τιμήθηκε από την Σερβική Εκκλησία ενώ πραγματοποίησε πολλές αποστολές και στις χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης.

Τα εγκαίνεια να συμπέσουν με τα 200 χρόνια από την Επανάσταση

Στόχος της οικογένειας Αναγνωστόπουλου είναι τα εγκαίνια της Εκκλησίας να πραγματοποιηθούν το 2021 στην συμπλήρωση δηλαδή των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση.

Χαρακτηριστική είναι και η θέληση της Εκκλησίας για αυτόν τον σκοπό καθώς πολλοί είναι οι ιεράρχες που ζήτησαν από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο να προχωρήσουν οι διαδικασίες προκειμένου να πραγματοποιηθεί επιτέλους από εμάς τους σύγχρονους Έλληνες το Τάμα του Έθνους που έκαναν οι πρόγονοί μας.

Κατά την Δ' Εθνοσυνέλευση, το 1829, οι Έλληνες έδωσαν μία υπόσχεση στον Θεό. Εάν και εφόσον η Ελλάδα αποκτούσε την ελευθερία της θα χτιζόταν ένας μεγαλοπρεπής ναός. Την απόφαση επικύρωσε και ο πρώτος κυβερνήτης της χώρας, Ιωάννης Καποδίστριας, όμως μέχρι σήμερα το Τάμα του Έθνους παραμένει ανεκπλήρωτο.



iefimerida
Διαβάστε περισσότερα » »

Βλάστη: Ξεκινούν σήμερα Πέμπτη οι «Γιορτές της Γης»!

Στη Βλάστη Κοζάνης όλα είναι έτοιμα για τις “Γιορτές της Γης” ένα εξαιρετικό οικολογικό φεστιβάλ, το οποίο για πρώτη φορά διοργανώθηκε το 2001 και από τότε έβαλε την περιοχή στον τουριστικό χάρτη της χώρας.
Το συναυλιακό πρόγραμμα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τους Los Mujeros, μία μπάντα με πολυεθνικό ήχο των νότιων Βαλκανίων, τους Soup, μια νεανική μουσική παρέα από την Κοζάνη, τους Balkan Colla, τους Yacine & The Oriental Groove από την Ισπανία, τους Koco King Agusevi Orkestar, Celal Agusev και τους Tarantavirus από την Ιταλία.
Το εισιτήριο διαρκείας είναι 15 ευρώ για τις 4 ημέρες και περιλαμβάνει το κάμπινγκ,την συμμετοχή σε ολόκληρο το συναυλιακό πρόγραμμα και τις παράλληλες εκδηλώσεις. Για την Πέμπτη το εισιτήριο είναι 5 ευρώ και για τις υπόλοιπες μέρες 8 ευρώ. Η είσοδος για τους άνεργους είναι ελεύθερη (με την επίδειξη της κάρτας του ΟΑΕΔ).
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να τηλεφωνούν στο 6939/398969   και 2310/277997  .
Το πρόγραμμα του φεστιβάλ:
Πέμπτη 12 Ιουλίου 
• Los Mujeros (9.30 μ.μ.)
Mια swing-balkan collectiva με ισχυρές επιρροές από τον παραδοσιακό, πολυεθνικό ήχο των νότιων Βαλκανίων, «χειροποίητη» μουσική, συγχρονισμένη στα δεδομένα του 21ου αιώνα.
• Συναπάντημα λύρας (Κώστας Παναγιωτίδης – Κώστας Κυριτσάκης) (11.30 μ.μ.)
Δύο δεξιοτέχνες λυράρηδες, στην ποντιακή λύρα ο πρώτος, στην κρητική ο δεύτερος, μαζί με νταούλι και λαούτο, σε ένα κεφάτο πρόγραμμα που αναμιγνύει χορούς και παραδόσεις.
Παρασκευή 13 Ιουλίου 
• Soup (9.30 μ.μ.)
Μια νεανική μουσική παρέα από την Κοζάνη, με grunge, funk και reggea ήχο που δένεται με rock διάθεση. Η ένταση, η ζωντάνια, ο ρυθμός και η μελωδία είναι στοιχεία που σιγο-βράζουνε μέσα σε αυτή την σούπα.
• Balkan Colla (x cabaret Balkan) (10.30 μ.μ.)
H Balkan Colla δεν είναι αναψυκτικό! Eίναι 5 μουσικοί που έχουν αποκωδικοποιή-σει τις Balkan διαθέσεις των ACDC, Black Eyed Peas, Metallica κ.α. Βγαλμένοι μέσα από την Rock-Punk-Pop σκήνη των Balkan Beat Box, Gogol Bordelo και Shantel, επιστρέφουν κατασταλαγμένοι με απώτερο σκοπό να σας propabantisoun!
• Yacine & The Oriental Groove (Ισπανία) (12.00 μ.μ.)
Ένα γκρουπ γεμάτο ενέργεια, ηλεκτρικό αλλά και παραδοσιακό αραβικό ήχο, ρυθμούς που μπλέκονται μεταξύ τους, μουσικές καινοτομίες και απρόσμενες εναλλαγές! Δεν πρόκειται για άλλη μια φορά για ένα «fusion» ή για μια αναζήτηση του εξωτικού ηχοχρώματος. Οι Yacine & The Oriental Groove αναπαράγουν τον νέο ήχο της urban μουσικής της Μεσογείου.
Σάββατο 14 Ιουλίου
• Koco King Agusevi Orkestar, Celal Agusev (FYROM) (9.30 μ.μ.)
Σ’ αυτή τη γωνιά της γης τα χάλκινα πνευστά ζεσταίνουν την ψυχή του πληθυσμού της και η τρομπέτα είναι αναμφισβήτητα το κορυφαίο όργανο, που παραδοσιακά συνοδεύει κάθε σημαντικό γεγονός. Δεν θα μπορούσαν να λείπουν και από τις Γιορτές της Γης. Φιλοξενούμε λοιπόν, φέτος την Koco King Agusevi Orkestar, του Celal Agusev από την Στρούμνιτσα της γειτονικής μας FYROM.
• BAiLdSA (10.30 μ.μ.)
Ένα γκρουπ από τη Θεσσαλονίκη που συνδυάζει βαλκανικούς ήχους και τσιγγάνικες μελωδίες με post punk αισθητική. Το ύφος της μπάντας τροποποιήθηκε σταδιακά μπολιάζοντας με νέα στοιχεία ska, reggae, rap το ήδη υπάρχον βαλκανικό γυφτοπάνκ υπόβαθρο.
• Tarantavirus (Ιταλία) (12.00 μ.μ.)
Οι ΤarantaVirus, είναι ένα project της μουσικής κολλεκτίβας 11/8 Records και του κορυφαίου τρομπετίστα Cesare Dell’ Anna (τους γνωρίσαμε και πέρσι όταν συμμετείχαν στις Γιορτές της Γης με ένα άλλο project, τους Opa Cupa). Εκπροσωπεί την «μείξη» του μεσογειακού πνεύματος και των νέων ηλεκτρονικών τεχνολογιών, δημιουργημένη για ένα νεανικό και underground μουσικό γούστο. Οι ενορχηστρώσεις τους ενσωματώνουν την επιρροή της world μουσικής και τον ρυθμών της, έτσι ώστε να ανανεώνουν την παραδοσιακή μουσική του Salento με τζαζ και ηλεκτρονικές αναζητήσεις.
Κυριακή 15 Ιουλίου
• Γλέντι στο δάσος (2.00 το μεσημέρι)
Έχει καθιερωθεί πλέον, κάθε χρόνο το διονυσιακό γλέντι της Κυριακής, μέσα στο δάσος είναι το χαρακτηριστικό των Γιορτών της Γης. Γι’ αυτό μην ξεχάσετε να φέρετε μαζί σας το όργανό σας, θα χρειαστεί για το ατέλειωτο τζαμάρισμα που θα ακολουθήσει. Φέτος το γλέντι αρχίζει με τα χάλκινα της Koco King Agusevi Orkestar. Οι χοροί θα κρατήσουν μέχρι τελικής πτώσεως.

Διαβάστε περισσότερα » »

Νοσοκομεία εκπέμπουν SOS – Η Δημόσια Υγεία στο κόκκινο – Αναφορά και στο Μποδοσάκειο σε χθεσινό ρεπορτάζ του MEGA (Bίντεο)

Δείτε το βίντεο από το χθεσινό ρεπορτάζ του MEGA στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων, για την κατάσταση στα δημόσια νοσοκομεία. Αναφορές για βασικές ελλείψεις σε αναλώσιμα υλικά αλλά και κλινικές που υπολειτουργούν στο Μποδοσάκειο (2:33).

 



kozan.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Εξοπλισμός τελευταίας τεχνολογίας για την μέτρηση της αρτηριοσκλήρυνσης στην Καρδιολογική του Μποδοσάκειου

Εξοπλισμός τελευταίας τεχνολογίας για την μέτρηση της αρτηριοσκλήρυνσηςΜε ένα σύγχρονο μηχάνημα μέτρησης της σκλήρυνσης των αρτηριών εξοπλίστηκε η Καρδιολογική κλινική του Μποδοσάκειου νοσοκομείου Πτολεμαΐδας, αξίας 14.760,00 ευρώ, χάρη σε νέα δωρεά του Ιδρύματος Μποδοσάκη.Πρόκειται για το μηχάνημα του συστήματος VASERA VS-1500 N., μία συσκευή μέτρησης της αρτηριοσκλήρυνσης με την μέθοδο CAVI (αξιολογώντας τον σφυροβραχιόνιο δείκτη) το οποίο παραλήφθηκε από το Μποδοσάκειο την Δευτέρα 9 Ιουλίου.
Σύμφωνα με τον διευθυντή της Καρδιολογικής κλινικής του νοσοκομείου, Στέλιο Λαμπρόπουλο, είναι ένα πρωτότυπο μηχάνημα ιαπωνικής τεχνολογίας και κατασκευής για την μέτρηση της σκληρότητας και ακαμψίας των αρτηριών μεταξύ καρδιάς και κνημών, το οποίο αναβαθμίζει τη λειτουργία της Καρδιολογικής κλινικής και βελτιώνει τη διαγνωστική ικανότητα προσφέροντας πολλά και πρόωρα στους καρδιαγγειακούς ασθενείς της ευρύτερης περιοχής.
Υπογράμμισε ότι είναι μία αναίμακτη μέθοδος για την πρόωρη διάγνωση και εμφάνιση της αρτηριοσκλήρυνσης, η οποία χρησιμοποιείται ταλαντοσυμετρικά και μετρά παράλληλα και το ΑΠΙ των αγγείων, μετρώντας τις πιέσεις και στα τέσσερα άκρα του εξεταζόμενου με ταυτόχρονη χρήση καρδιογραφήματος και ηλεκτροκαρδιογραφήματος. Το μηχάνημα αυτό υπολογίζει, είπε, την ηλικία του αγγειακού δικτύου του εξεταζόμενου και χτυπά καμπανάκι για το κατά πόσο τα αγγεία του βρίσκονται ή όχι σε κίνδυνο για εμφάνιση καρδιακών ή εγκεφαλικών επεισοδίων και με βάση τις μετρήσεις της εξέτασης προσμετρώνται οι παράγοντες κινδύνου.
Ο διευθυντής της Καρδιολογικής σημείωσε μάλιστα ότι η μέθοδος αυτή χρησιμοποιείται ευρέως στο εξωτερικό και κυρίως στην Ιαπωνία, αλλά πρόκειται για το πρώτο τέτοιο μηχάνημα με το οποίο εξοπλίζεται δημόσιο νοσοκομείο στην Ελλάδα.
Το μηχάνημα αναίμακτης μέτρησης της αρτηριοσκλήρυνσης πρόκειται να τεθεί σε ευρεία λειτουργία αρχές Σεπτεμβρίου, όταν θα αρχίσει να λειτουργεί κάθε Τετάρτη εξωτερικό ιατρείο για την μέτρηση της αρτηριοσκλήρυνσης, λόγω προβλημάτων στελέχωσης που προέκυψαν στην Καρδιολογική κλινική εξ αιτίας της λήξης της σύμβασης ενός επικουρικού καρδιολόγου, καθώς είναι στελεχωμένη με μόλις τρεις ειδικούς γιατρούς και έναν μόλις ειδικευόμενο.
Την χαρά της για τον εξοπλισμό της Καρδιολογικής του Μποδοσάκειου με ένα τόσο σύγχρονο μηχάνημα που μπορεί να συμβάλλει στην έγκαιρη διάγνωση με αναίμακτο τρόπο, εξέφρασε η διοικητής των διασυνδεομένων νοσοκομείων Πτολεμαΐδας και Κοζάνης Αναστασία Μπούρτσου. Εξέφρασε μάλιστα τις ευχαριστίες της προς τη διοίκηση του ιδρύματος Μποδοσάκη, καθώς στέκεται στο πλευρό του νοσοκομείου και ανταποκρίνεται στα αιτήματα συνδρομής για την αναβάθμιση του εξοπλισμού του για την βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας στους κατοίκους της Δυτικής Μακεδονίας, σημειώνοντας ότι αναμένεται από το Ίδρυμα σε λίγο διάστημα και η δωρεά ενός ακόμα μηχανήματος για την απολύμανση της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου, αξίας 4.000 ευρώ περίπου.
Προανήγγειλε μάλιστα ότι η διοίκηση του Μποδοσάκειου πρόκειται να ευχαριστήσει και να τιμήσει και δημόσια τη διοίκηση του Ιδρύματος Μποδοσάκη σε εκδήλωση που θα διοργανώσει μέσα στο καλοκαίρι, για τη διαχρονική συμπαράστασή του απέναντι στο νοσοκομείο που ανεγέρθηκε με δαπάνες του ιδρύματος.

ΠΤΟΛΕΜΑΙΟΣ
kozan.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΤΩΝ ΓΥΦΤΟΣΚΟΠΙΑΝΩΝ ΜΕ ΤΙΣ ΕΥΛΟΓΙΕΣ ΤΩΝ ΑΝΘΕΛΛΗΝΩΝ. (ΒΙΝΤΕΟ)

ΓΙΑ ΕΣΑΣ ΠΟΥ ΖΕΙΤΕ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ.ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΥΝΑΜΜΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΜΕ ΜΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΓΙΟΡΤΕΣ ΤΗΣ ΣΚΟΠΙΑΝΙΚΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΕΛΙΤΗ.ΤΗΝ ΣΦΙΓΓΟΦΩΛΙΑ ΤΩΝ  ΒΟΥΛΓΑΡΩΝ ΠΟΥ ΑΠΕΜΕΙΝΑΝ ΣΕ ΜΕΡΗ ΕΛΛΗΝΙΚΑ.ΠΟΙΟΣ ΤΟΛΜΑΕΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΦΩΝΑΞΕΙ ''ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΓΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ''???ΠΟΙΟΣ??ΘΑ ΤΟΝ ΦΑΝΕ ΣΕ ΧΡΟΝΟ ''0''..ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΜΕ ΤΙΣ ΕΥΛΟΓΙΕΣ ΤΗΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΣ
ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΕΛΙΤΗΣ ΒΟΗΘΑΜΕ ΣΤΟΝ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΘΕΙ Η ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΜΑΣ..ΣΕ ΚΑΙΡΟΥΣ ΤΟΣΟ ΔΥΣΚΟΛΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ...ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ ΕΛΛΗΝΕΣ...ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ ΝΑ ΜΑΖΕΥΤΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΙΩΞΟΥΜΕ ΜΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ...ΩΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΤΑ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ.ΚΑΙ ΕΑΝ ΔΕΝ ΜΕ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟΙ  ..ΜΙΛΑΩ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΡΙΣΤΕΡΙΣΤΕΣ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΟΥΣ..ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΠΟΥ ΣΑΣ ΠΑΡΑΘΕΤΩ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ YOU TUBE.
             ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ  ΓΙΑ ΑΥΤΟ?? ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ...ΜΗΝ ΠΕΙΤΕ ΔΕΝ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΑ..19 KAI 20 ΙΟΥΛΊΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΙ ...ΕΤΣΙ ΛΕΕΙ ΤΟ ΗΧΗΤΙΚΟ...ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΠΑΡΑΛΙΑ ΠΑΜΕ ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ..ΝΑ ΧΟΡΕΨΟΥΜΕ ΕΝΑ ''ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ'' ΧΟΡΟ...
αναγνώστης

ΣΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΡΑΦΕΙ:

ILINDEN VO OVCHARANI 19- 20 IOULI.Οι απανταχού ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ γιορτάζουν στο Ovcharani-Μελίτη Φλώρινας το Ιlinden! Η κεντρική εκδήλωση των ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ στο Οvcharani-Μελίτη Φλώρινας στις 19 και 20 Ιουλίου.Site zaedno brakja da go proslaveme Ilinden!!! Σας προσκαλεί Πνευματικός μορφωτικός σύλλογος Μελίτης!!!

Χορηγός επικοινωνίας web radio "Μακεδονική Παράδοση":

http://3macedonianculture.listen2myradio.com/

ΟΠΩΣ ΒΛΕΠΕΤΕ ΟΙ ΜΑΙΜΟΥΔΕΣ ΕΣΤΗΣΑΝ ΚΑΙ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ

ΜΠΕΊΤΕ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΤΕ ΣΤΟ CHAT TOY ΡΑΔΙΟΦΩΝΟΥ ΤΟΥΣ ΤΑ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΑΤΑ ΣΑΣ
ΣΤΗΝ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΤΩΝ ΜΑΙΜΟΥΔΩΝ ΑΠΑΝΤΑΜΕ 

 
katohika
Διαβάστε περισσότερα » »

AΠΟ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΤΟ ΠΡΩΙ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΤΑ "ΓΛΕΝΤΙΑ" ΜΕ ΤΙΣ ΚΡΙΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΑΣ

astinomiko-pilikioΤο μεγάλο "μαχαιρι" στην αστυνομία ξεκινά από αύριο το πρωί.

Θα κλαψουνε μανούλες.

Σε μεγαλη δοκιμασία ηδη βρίσκεται ο νεος μηχανισμός του υπουργού Δενδια που καλειται να βγάλει τα καστανα από τη φωτιά.

Οι σωστοι άνθρωποι στη σωστή θέση με αξιοκρατικά κριτήρια.

Πάπαλα. Οι πληροφορίες λένε για πογκρόμ μεταθέσεων και αποστρατεύσεων σε Πασοκτζήδες που τους τα έχουν μαζεμένα τα γνησια και καθαρόαιμα καλόπαιδα της δεξιόστροφης αστυνομίας. Ξηλώνονται όπως όλα δείχνουν αξιωματικοι που πρόσκεινται στο παλιό δοκιμασμένο καθεστώς Χρυσοχοιδη και στη θεση τους τοποθετουνται "καμουφλαρισμενοι" δεξιοι ή κάποιοι που το έπαιζαν ΠΑΣΟΚ και τώρα παλεύουν να σώσουν το σαρκίο τους.

Στη θέση του αρχηγού προβάλλεται το όνομα του αντιστράτηγου Μπαλάκου. Κάθε αλλη επιλογή θα αποτελέσει έκπληξη.

Θα εχουμε να λέμε αφού θα ακολουθήσουν οι κρίσεις στης Ενοπλες δυνάμεις και μετά οι κρίσεις και στο δικαστικό σώμα.

Εκεί ομως υπάρχει ο Ρουπακιώτης. Και επειδη οπως λένε όσοι τον ξέρουνε, δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί του για "ραβασάκια", βλέπουμε κι άλλες παραιτήσεις στον ορίζοντα.



 http://makeleio.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Σκόρδο, ένα όπλο κατά πάντων

knoblauch-pepperoni.05857Η μόνη διαφορά μεταξύ του πιστολιού και του φαγητού
είναι η ταχύτητα της μεθόδου που κάποιος επιλέγει να πεθάνει.
Ζεν
Σκόρδο, ένα πανάρχαιο φυτικό όπλο κατά πάντων, αντίστοιχο του μηχανικού Kalashnikov. Αν μπορούσαμε να το παρομοιάσουμε με ένα όπλο θα λέγαμε πως μοιάζει με το Kalashnikov. Το κύριο χαρακτηριστικό  του σκόρδου όπως και του  Kalashnikov είναι η εκπληκτική τους ανθεκτικότητα, απλότητα, και αποτελεσματικότητα. Το Kalashnikov ακόμη κι αν πέσει από μεγάλο ύψος, γεμίσει με άμμο ή βραχεί, θα συνεχίσει να ρίχνει τις προβλεπόμενες 650 βολές το λεπτό, χωρίς να μπλοκάρει. Επίσης, με βάρος μόλις 4,5 κιλά και μονάχα με οκτώ κινητά μέρη, ακόμη και ένα μικρό παιδί μπορεί να μάθει ταχύτατα να το συναρμολογεί και να το χρησιμοποιεί.
Το σκόρδο απλό και ανθεκτικό, με όλες τις απίθανες χημικές ενώσεις που περιέχει, δρα κατά πάντων (εξοντώνει ιούς, βάκιλους, βακτήρια, βρυκολάκες, τον Αζώρ, λοιπά Παλαιά ζούδια, το κακό μάτι, πόδι αυτί…) και εξοντώνει, ότι βρεθεί στον δρόμο του, για την υγεία μας δε, είναι σχεδόν πανάκεια.
Το σκόρδο μαζί με το παντζάρι ήταν από τις τροφές της θεάς Αφροδίτης, για να διατηρεί την σφριγηλότατα, την χάρη της και τον ερωτισμό της. Ποίος τολμάει σήμερα να φάει σκόρδα για ερωτική και παθιασμένη ζωή; Μονάχα οι γνωρίζοντες, και από σήμερα ελπίζω κι ΕΣΥ. Μιλάω σε όλο το άρθρο για Ελληνικά ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ σκόρδα, ΟΧΙ Κινέζικα.
Για την δύναμη αυτού του μικρού καρπού, σε σχέση με την υγεία μας, θα μιλήσουμε σε αυτό το άρθρο και σε επόμενο για το κρεμμύδι και τις θαυματουργές ιδιότητες του. Ναι Ναι μαζί με μια συνταγή. Απλή φυσικά, σαν όλες όσες θα πάρετε από αυτό το βήμα. Όχι μόνο γιατί η απλότητα δεν έχει εποχή, απλά φανατικούς λάτρης κάθε ηλικίας, αλλά και γιατί μόνο απλή ανάμιξη υλικών είναι αυτό που χρειάζεται και αγαπά το σώμα μας στην διατροφή του.
Σκόρδο μια Υπερτροφή Δύναμης. Αν θέλετε να ζήσετε μια μακρά ζωή γεμάτη ενεργητικότητα και υγεία, τροφοδοτήστε τα κύτταρα σας με σκόρδο – το πανάρχαιο βότανο με τις ιαματικές ιδιότητες- που χρησιμοποιείται πάνω από 10.000 χιλιάδες χρόνια ως τονωτικό και θεραπευτικό για όλες σχεδόν τις ασθένειες. Η επιστήμη μόλις τώρα αρχίζει να ανακαλύπτει γιατί συμβαίνει αυτό. Ο βολβός του σκόρδου περιέχει τουλάχιστον τετρακόσιες χημικές ουσίες μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται και πολλές αντιοξειδωτικές ουσίες, οι οποίες προσδίδουν στο σκόρδο τις εκπληκτικές, ισχυρές ιδιότητες του στην προφύλαξη των κυττάρων από τις οξειδωτικές βλάβες και στην προστασία ολοκλήρου του σώματος από την πρόωρη γήρανση.
Σκόρδο, ένα πανάρχαιο αντίδοτο, που δρα κατά πάντων. Κατά της γήρανσης, του καρκίνου, του Αλτζχάιμερ, της κατάθλιψης, των αλλεργιών, του εμφράγματος, του κρυώματος, των ιών, των μικροβίων… τέλος δεν έχει η λίστα με τα οφέλη που μπορεί να αποκομίσει ο άνθρωπος από αυτό το μικρό θαυματουργό δώρο της φύσης. Καταναλώστε σκόρδο είτε με την φυσική του μορφή είτε σε μορφή δισκίων. Αν σας αρέσει, μπορείτε να το τρώτε ωμό η ελαφρά μαγειρεμένο, λιωμένο η κομμένο σε φέτες. Αν δεν σας αρέσει η γεύση του η δεν σας ενθουσιάζει η χαρακτηριστική οσμή που αφήνει στο στόμα, ή απορρίπτετε το φρέσκο σκόρδο για οποιοδήποτε άλλο λόγο, μπορείτε να παίρνετε συμπληρώματα σκόρδου. Είναι το ίδιο αποτελεσματικά, (κατά προσέγγιση) χωρίς οσμή.
Κάθε πρωί, μετά την πρωινή γυμναστική, γιόγκα, διαλογισμό, παίρνουμε μια σκελίδα σκόρδο, την ξεφλουδίζουμε και την καταπίνουμε ολόκληρη. Κατά προτίμηση την μασάμε γιατί με την ανάμειξη του σάλιου γίνονται ενώσεις υπέρ χρήσιμες. Μπορούμε αν επιλέξουμε, να πάρουμε δυο κάψουλες συμπληρώματος σκόρδου. Αναφέρουν μεταξύ άλλων οι Σάρα Λ. Ντιλενι (104 ετών) και Α Ελίζαμπεθ Ντιλενι (102 ετών), στο βιβλίο τους «μια εκ βαθέων εξομολόγηση: Τα πρώτα εκατό χρόνια των αδελφών Ντιλενι».
DSC04146Εδώ χρειάζεται να δώσουμε λίγη προσοχή. Το σκόρδο πρέπει να μασιέται στο στόμα και να καταπίνεται μαζί με λίγο νερό. Έχουμε γίνει όμως μάρτυρες, συνήθως μεγαλύτερων σε ηλικία ανθρώπων που τρώνε σκόρδο, γιατί γνωρίζουν πως ρίχνει την πίεση, να αναδίδουν μια πολύ άσχημη μυρωδιά. Θεωρούμε πως ευθύνεται γι αυτό το σκόρδο, αλλά δεν είναι έτσι. Για την άσχημη μυρωδιά δεν ευθύνεται το σκόρδο αλλά το σώμα, το αδύναμο ανοσοποιητικό και οι άσχημη κατάσταση που  βρίσκεται. Ας το κάνω πιο λιανά.
Ένα μικρό παιδί, ή ένας υγιής άνθρωπος, όταν τρώει σκόρδο, μασώντας το, δεν μυρίζει άσχημα, μυρίζει σκόρδο. Ένας άνθρωπος με άσχημη σωματική κατάσταση, ασθενής, όταν φάει σκόρδο, βρωμάει από χιλιόμετρα μακριά. Δεν ευθύνεται το σκόρδο, αλλά οι τοξίνες από τα κρέατα, τηγανιτά, γαλακτοκομικά που ταυτόχρονα, καταναλώνει. Το σκόρδο προσπαθώντας να καθαρίσει, δημιουργεί αταξία στο σώμα και στις οσμές του.
Είναι παρατηρημένο πως οι ασθενείς, μεγαλύτερης ηλικίας άνθρωποι, που καταναλώνουν σκόρδο ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ κάνουν και άσχημη διατροφή. Τι να κάνει το σκόρδο μετά; Είπαμε είναι πανάκεια αλλά σε μια ισορροπημένη διατροφή, με ένα υγιές ανοσοποιητικό σύστημα. Παϊδάκια με πατάτες τηγανιτές, αλάτι και κόκα κόλα και μετά δυο σκελίδες σκόρδο για την χοληστερίνη και την πίεση, μόνο οι ανόητοι το κάνουν και δυστυχώς είναι πολλοί με αποτέλεσμα να βρωμάνε. Είναι κι ένας καλός δείκτης, και κριτήριο, αν τρως σκόρδο και δεν βρωμάς,αν το στομάχι σου το χωνεύει, έχεις καλό ανοσοποιητικό.

DSC04157Πως Ενεργεί το Σκόρδο; Το σκόρδο περιέχει ένα απίστευτα σύνθετο μίγμα χημικών ενώσεων και οι επιστήμονες ακόμα προσπαθούν να ανακαλύψουν σε ποιες από αυτές τις ουσίες οφείλει τις θεραπευτικές του ιδιότητες. Όμως είναι γνωστό ότι οι χημικές ενώσεις που περιέχονται στο σκόρδο έχουν ποικίλες δράσεις – ως αντιβιοτικές η αντί-ικές, ουσίες, παράγοντες μείωσης της αρτηριακής πίεσης, αναστολείς του καρκίνου, αποσυμφορητικές και αντιφλεγμονώδεις ουσίες και επιδεικνύουν προστατευτική δράση έναντι της γήρανσης στα κύτταρα του εγκεφάλου. Τα πειραματόζωα στα όποια χορηγήθηκε σκόρδο λειτουργούν καλυτέρα σε προχωρημένη ηλικία και ζουν περισσότερο. Φυσικά τα πειραματόζωα ΔΕΝ πήγαιναν σε τσιπουράδικα ή σουβλακερί, και λοιπούς σκουπιδότοπους.
Πως Είναι Υπερτοφή το Σκόρδο? Αποκλείει και κατατροπώνει τον καρκίνο. Το σκόρδο μπορεί να βοηθήσει να αποφύγεις τον καρκίνο καθώς μεγαλώνεις. Οι άνθρωποι που καταναλώνουν σκόρδο έχουν λιγότερες πιθανότητες να προσβληθούν από ορισμένες μορφές καρκίνου, όπως καρκίνο του στομάχου και του παχέως εντέρου. Όπως έδειξε μελέτη που πραγματοποιήθηκε από ερευνητές του πανεπιστήμιου της Μινεσότα και στη όποια πήραν μέρος 60 χιλιάδες ηλικιωμένες γυναίκες από την πολιτεία της Αιόβα, που έτρωγαν σκόρδο περισσότερο από μια φορά την εβδομάδα είχαν τις μισές πιθανότητες να αναπτύξουν καρκίνο του εντέρου σε σχέση με αυτές που δεν έτρωγαν ποτέ σκόρδο. Παράλληλα μελέτες που πραγματοποιήθηκαν στην Κίνα και την Ιταλία, έδειξαν ότι τα άτομα που καταναλώνουν σκόρδο και κρεμμύδια, στο πλαίσιο αυστηρά υγιεινής διατροφής,  διατρέχουν λιγότερες από τις μισές πιθανότητες να προσβληθούν από καρκίνο του στομάχου.
Επιπλέον, Το σκόρδο μπορεί να δράση και ως χημικοθεραπευτικός παράγοντας, επιβραδύνοντας η και καταστέλλοντας την ανάπτυξη του καρκίνου στους καρκινοπαθείς. Νέα ερευνητικά δεδομένα από το Ογκολογικό κέντρο Μεμόριαλ Σλοαν Κέτερινγκ στη Νέα Υόρκη δείχνουν ότι τα συστατικά του σκόρδου στην πραγματικότητα περιορίζουν την ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων. Σε μελέτη που πραγματοποίησε ο Δρ Τζον Πιντο του Σλοαν Κετερινγκ Ογκολογικού κέντρου, τα καρκινικά κύτταρα του ανθρώπινου προστάτη που είχαν εκτεθεί σε ένα από τα συστατικά του σκόρδου, που είναι γνωστό ως SAMC αναπτύσσονταν με πολύ βραδύτερο ρυθμό, ἰσο με το τέταρτο του αναμενόμενου ρυθμού ανάπτυξης. Σύμφωνα με τον Δρα Πιντο,
..είναι πλέον σαφές ότι το σκόρδο μπορεί όχι μόνο να προστατέψει τους ανθρώπους από τον καρκίνο, αλλά και να παρατείνει σημαντικά τη ζωή αυτών που έχουν ήδη προσβληθεί από την νόσο.
Όπως αναφέρει ο Τζον Μιλλερ, ερευνητής των ιδιοτήτων του σκόρδου στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Πενσυλβανία, το σκόρδο δείχνει ότι αναστέλλει την ανάπτυξη του καρκίνου σε όλους τους ιστούς, συμπεριλαμβανόμενων των ιστών του μαστού, του ήπατος και του εντέρου.
DSC04454Μειώνει την χοληστερόλη. Συμφώνα με μια σημαντική επισκόπηση όλων των επιστημονικών δεδομένων που πραγματοποιήθηκε από τον Στηβεν Γουορσοφσκι στο ιατρικό κολέγιο της Νέας Υόρκης, η κατανάλωση μισής έως μιας σκελίδας σκόρδου, η ισοδύναμης ποσότητας σε συμπλήρωμα σκόρδου, είχε ως αποτέλεσμα τη μέση μείωση της υψηλής χοληστερόλης κατά 23 μονάδες, δηλαδή κατά 9% περίπου. Στην ανάλυση του χρησιμοποιήθηκαν και δοκιμάστηκαν καθημερινά 900mg ταμπλέτες σκόνης σκόρδου kwai,σκονη σκόρδου που είχε υποστεί ξήρανση με ψεκασμό και 1000 mg υδατικό εκχύλισμα Kyolic.
Έκπληξη προκαλεί το γεγονός ότι μια η δυο σκελίδες σκόρδου ημερησίως, η ισοδύναμη ποσότητα συμπληρώματος σκόρδου μπορεί να είναι εξίσου αποτελεσματικά όπως και τα φάρμακα που χρησιμοποιούνται για την μείωση της χοληστερόλης, τα όποια θεωρούνται επιτυχή όταν επιφέρουν μείωση της χοληστερόλης κατά 15%.
Στο σημείο αυτό αξίζει να σημειωθεί ότι προκειμένου να επωφεληθεί κάνεις από τα ευεργετικά αποτελέσματα του σκόρδου στη μείωση της χοληστερόλης, απαιτείται συνεχής λήψη σκόρδου, για χρονικό διάστημα ενός έτους, στα πλαίσια μιας ισορροπημένης υγιεινής διατροφής. Μια παρόμοια Βρετανική μετά-ανάλυση, η στατιστική ανάλυση των μέχρι σήμερα επιστημονικών δεδομένων, έδειξε ότι η λήψη συμπληρωμάτων σκόρδου είχε ως αποτέλεσμα την μέση μείωση της χοληστερόλης κατά 12%.
Γερμανοί ερευνητές στο πανεπιστήμιο του Μονάχου απομόνωσαν 6 χημικές ενώσεις του σκόρδου, οι οποίες μειώνουν την χοληστερόλη του αίματος με τρόπο ανάλογο με αυτόν του φαρμάκου mevacor που χορηγείτε για την μείωση της χοληστερόλης, καταστέλλοντας την παράγωγη της χοληστερόλης από το ήπαρ. Το σκόρδο κατέστειλε την χοληστερόλη κατά 50% στα πειραματόζωα ένα από τα ισχυρότερα συστατικά του σκόρδου που επιδρούν στην μείωση της χοληστερόλης ήταν το ατζοένιο, ένα συστατικό που αποτρέπει επίσης τον σχηματισμό θρόμβων και βρίσκεται και στο ωμό και στο μαγειρεμένο σκόρδο.
Επιπλέον, το σκόρδο μειώνει την αρτηριακή πίεση. Μια διπλή τυφλή μελέτη που πραγματοποιήθηκε στην Γερμάνια έδειξε ότι η κατανάλωση ποσότητας σκόρδου ισοδύναμης με δυο σκελίδες σκόρδου ημερησίως είχε ως αποτέλεσμα την μείωση της αρτηριακής πίεσης από 171/102 σε 152/89 έπειτα από τρεις μήνες, μέσα σε πρόγραμμα υγιεινής διατροφής, χωρίς κρεατοφαγία.
Καταπολεμά την δημιουργία θρόμβων, άλλος ένα σημαντικός τρόπος με τον όποιο το σκόρδο καταπολεμά τις καρδιακές νόσους είναι, με την αποτροπή του σχηματισμού επικινδύνων θρόμβων η αλλιώς διευκολύνοντας την ομαλή ροη του αίματος στις αρτηρίες.
Το σκόρδο εμποδίζει την συσσωμάτωση των αιμοπεταλίων και την προσκόλληση τους στα τοιχώματα των αρτηριών, γεγονός που αποτελεί το πρώτο στάδιο για την απόφραξη των αρτηριών. Ο Ερικ Μπλοκ, καθηγητής χημείας στο πολιτειακό πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης στο Ολμπανι, έχει απομονώσει ένα συστατικό του σκόρδου το ατζοένιο το οποίο έχει ισχυρότατες αντιπηκτικές ιδιότητες.
Το σκόρδο επίσης ενισχύει το ινωδολητικό σύστημα που έχει την ικανότητα να διασπά τους θρόμβους. Σε μια διπλή τυφλή μελέτη Ινδών φοιτητών της ιατρικής, η χορήγηση τριών σκελίδων σκόρδου ημερησίως βελτίωσε την θρομβολυτική δράση του ιδονολυτικου συστήματος κατά 20% περίπου. Το μαγειρεμένο σκόρδο δείχνει να έχει ακόμη μεγαλύτερες αντιθρομβωτικές ιδιότητες. Το σκόρδο καταπολεμά επίσης την γήρανση και την απόφραξη των περιφερικών αρτηριών, καθώς και των αρτηριών της καρδίας.
Αναζωογονεί τον εγκέφαλο και το ανοσοποιητικό σύστημα  Εντυπωσιακές νέες έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε πειραματόζωα στην Ιαπωνία αποκάλυψαν ότι η κατανάλωση σκόρδου μπορεί να αποκαταστήσει σε φυσιολογικά επίπεδα την λειτουργία του εγκέφαλου και του ανοσοποιητικού συστήματος σε ηλικιωμένους αρουραίους, αφού είναι γνωστό ότι η λειτουργία του εγκεφάλου και του ανοσοποιητικού συστήματος επιδεινώνονται με την αύξηση της ηλικίας.
Συμφώνα με τον Δρα Χιροσι Σαιτο καθηγητή φαρμακευτικών επιστήμων στο πανεπιστήμιο του Τόκιο οποίος έχει εξετάσει δεκάδες φυσικά και συνθετικά προϊόντα, αναζητώντας νέα φάρμακα για την γεροντική άνοια, το σκόρδο μπορεί ακόμη και να συμβάλει στην αποτροπή η την αναστροφή της «άνοιας» τύπου Αλτσχαιμερ. Ο Δρ Σαιτο παρατήρησε και κατέγραψε ότι το εκχύλισμα σκόρδου καταστέλλει την καταστροφή των κυττάρων του εγκέφαλου (των νευρώνων) και κατά τρόπο ακόμη πιο εντυπωσιακό διεγείρει την ανάπτυξη δικτύων νέων νευρώνων του εγκεφάλου.
Έτσι, όπως αναφέρει ο Δρ Σαιτο, το σκόρδο διασφαλίζει την επιβίωση των κυττάρων του εγκεφάλου και «οδηγεί στην νευρωνική αναζωογόνηση του εγκεφάλου» που σημαίνει ότι καθιστά τους γερασμένους εγκεφάλους και πάλι νέους. Πράγματι, ο Δρ Σαιτο βρήκε ότι το σκόρδο ενδυνάμωσε και αναζωογόνησε τους εγκεφάλους των ηλικιωμένων ποντικών. Τα ποντίκια που κατανάλωσαν σκόρδο πέτυχαν καλύτερες αποδώσεις στα τεστ μνήμης και μάθησης στα όποια υποβλήθηκαν σε σχέση με τα ηλικιωμένα ποντίκια στα οποία δεν χορηγήθηκε σκόρδο. Τα ποντίκια που κατανάλωσαν σκόρδο, παρήγαν επίσης, περισσότερα αντισώματα και λεμφοκύτταρα που είναι τα λευκοκύτταρα που καταπολεμούν τις λοιμώξεις και τον καρκίνο.
Λιώστε μισό κιλό σκόρδου και προσθέστε το σε ένα δοχείο που περιέχει το χυμό 24 λεμονιών, αφήστε το σκεπασμένο για 24 μέρες στη συνέχεια πάρτε ένα κουταλάκι του γλυκού κάθε βράδυ. Είναι ένα παραδοσιακό φάρμακο που χορηγείται στην Ουκρανία για την αντιμετώπιση της γεροντικής ατονίας και εξασθένησης.
Επιμηκύνει την ζωή. Ο Δρ Σαιτο, ένας από τους πιο διακεκριμένους ερευνητές της Ιαπωνίας στον τομέα της γήρανσης, παρατήρησε ότι το σκόρδο είχε ως αποτέλεσμα την αύξηση του ορίου ζωής των ποντικιών που χρησιμοποίησε στο εργαστήριο του. Ομολόγει ότι άρχισε να δοκιμάζει το σκόρδο στα πειραματόζωα του, επειδή είναι πολύ γνωστό, πανάρχαιο Ιαπωνικό φάρμακο για την γεροντική άνοια. Το ωριμασμένο εκχύλισμα σκόρδου που χρησιμοποίησε στα πειράματα του είναι αυτό που πωλείται στις ΗΠΑ με την εμπορική ονομασία Kyolic.
Μια άλλη μελέτη έδειξε ότι η αλλισίνη,ένα από τα κυριότερα συστατικά του σκόρδου,στο όποιο οφείλει τη χαρακτηριστική οσμή του, είχε επίσης ως αποτέλεσμα την αύξηση της ενδογενούς παράγωγης δυο ισχυρών αντιοξειδωτικών ενζύμων,της καταλασης και της περοξειδασης της γλουταθειονης,που έχουν αποδειχτεί ότι παρατείνουν τη διάρκεια του βίου στις κατώτερες μορφές ζωής.
Obstmarkt: Pepperoni und KnoblauchΣκόρδα είναι το φυσικό αγχολυτικό. “Το σκόρδο είναι αγχολυτικό, ηρεμιστικό,ενώ επιπλέον λειτούργει και ως αντικαταθλιπτικό, όπως το Πρόζακ και με πολύ ηπιότερο τρόπο” αναφέρει ο Δρ Ζιλ Φιλιον του ινστιτούτου Παστέρ στη Γαλλία, “η κατανάλωση σκόρδου μπορεί απλά να σας κάνει να αισθανθείτε καλυτέρα” Ο Δρ Φιιον έχει ανακαλύψει ότι το σκόρδο επηρεάζει την απελευθέρωση της σεροτινης- μιας χημικής ουσίας που υπάρχει σε μεγάλη συγκέντρωση στον εγκέφαλο και συμμετέχει στη διαμόρφωση της ψυχολογικής διάθεσης και της συμπεριφοράς του ανθρώπου και κατά συνέπεια διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στο άγχος,στην κατάθλιψη,στο άλγος,στην επιθετικότητα,στο στρες,στον ύπνο και στη μνήμη.
Τα υψηλά επίπεδα της σεροτονίνης στον εγκέφαλο λειτουργούν ως ηρεμιστικό, κατευνάζουν και ηρεμούν, βοηθούν στον ύπνο και ανακουφίζουν από την κατάθλιψη.Ο Δρ Φιλιον πιστεύει ότι το σκόρδο συμβάλλει στη ρύθμιση του συστήματος της σεροτονἰνης. Μια ιαπωνική μελέτη που πραγματοποιήθηκε σε ποντικούς έδειξε ότι το εκχύλισμα σκόρδου είχε το 60% της αποτελεσματικότητας του βάλιουμ στην ανακούφιση από το στρες.
Η ικανότητα του σκόρδου να αποτρέπει τον εκφυλισμό του εγκεφάλου και του ανοσοποιητικού συστήματος στα ηλικιωμένα ζώα είναι πραγματικά εντυπωσιακή. Αυτό δε σημαίνει ότι το σκόρδο μπορεί να αποκαταστήσει τη χαμένη νεότητα η να αναχαιτίσει ολοκληρωτικά τη διαδικασία της γήρανσης. Μπορεί,όμως, να την επιβραδύνει σημαντικά. Δρ Γιονχιανγκ Τσανγκ, Πανεπιστήμιο του Τόκιο.
Ποιος τύπος σκόρδου είναι ο πιο κατάλληλος; Όπως υποστηρίζει ο Δρ Μιλερ του πανεπιστήμιου της Πενσυλβανία, ο οποίος έχει δοκιμάσει πολλές μορφές σκόρδου, Μπορείτε να τρώτε τα σκόρδα ωμά η μαγειρεμένα. Μπορείτε ακόμα να πάρετε οποιοδήποτε συμπλήρωμα σκόρδου, και συμπληρώνει ότι ..ακόμα και η σκόνη σκόρδου που παίρνουμε κατευθείαν από το ράφι με τα μπαχαρικά έχει αντιγηραντική ενεργότητα και δράση.
Ωστόσο το μαγείρεμα και η σύνθλιψη μεταβάλλουν τις ιδιότητες του σκόρδου. Για παράδειγμα,το ωμό σκόρδο που το έχουμε συνθλίψει η το έχουμε κόψει σε φέτες περιέχει μεγάλη ποσότητα αλλισίνης η οποία είναι ουσία που προσδίδει στο σκόρδο την χαρακτηριστική του οσμή και τις ισχυρές αντιβακτηριδιακές του ιδιότητες.Το μαγειρεμένο η επεξεργασμένο σκόρδο που έχει υποστεί απόσμηση δεν περιέχει σημαντική ποσότητα αλλισίνης με αποτέλεσμα να έχει μικρή η καθόλου αντιβακτηριδιακή και αντί-ιικη δράση. Όπως υπογραμμίζει ο Δρ Ερικ Μπλοκ ..το ωμό,τεμαχισμένο σκόρδο είναι πολύ αποτελεσματικό ως αντιβιοτικό. Το σκόρδο νικάει τον καρκίνο. Ο καρκίνος το μυρίζει και… φεύγει!
Τι γίνετε με τα δισκία σκόρδου; Στις περισσότερες περιπτώσεις (όχι όμως και σε όλες) τα συμπληρώματα σκόρδου περιέχουν τις ίδιες αντιγηραντικές χημικές ενώσεις όπως και το ωμό σκόρδο. Αυτού του είδους τα συμπληρώματα έχουν δοκιμαστεί εκτεταμένα σε ζώα και σε ανθρώπους, ιδιαίτερα στη Γερμανία,στην Ιαπωνία και στις ΗΠΑ και έχουν επιδείξει συγκεκριμένα αντικαρκινικά και καρδιαγγειακά οφέλη. Τα δισκία σκόρδου αποτελούν το πιο δημοφιλές συμπλήρωμα διατροφής, που έρχεται πρώτο σε πώλησης μεταξύ των συμπληρωμάτων και φαρμάκων που μπορεί να προμηθευτεί κάνεις δίχως συνταγή γιατρού στη Γερμανία.
Πολλοί ερευνητές στις ΗΠΑ υποστηρίζουν ότι λαμβάνουν τακτικά συμπληρώματα σκόρδου, όπως και ωμό σκόρδο.Τα συμπληρώματα σκόρδου που έχουν δοκιμαστεί ευρύτερα είναι το συμπλήρωμα με την εμπορική ονομασία Kyolic που παρασκευάζεται στην Ιαπωνία και το συμπλήρωμα με την εμπορική ονομασία Kwai που παρασκευάζεται στη Γερμανία. Οι κατασκευαστές του Kyolic καυχώνται ότι το 80% της έρευνας για της ιδιότητες του σκόρδου έχει πραγματοποιηθεί με το προϊόν τους.
Το Ιαπωνικό Kyolic που είναι συνώνυμο του ‘ωριμασμένου εκχυλίσματος σκόρδου’ το όποιο έχει υποστεί ψυχρή συμπίεση,είναι άοσμο υγρό η ξηρή σκόνη που έχει υποστεί ωρίμανση σε αλκοόλη και είναι γεμάτο από ενώσεις του θειου.Ορισμένοι ερευνητές το προτιμούν διότι περιέχει μια τιτλοδοτημένη,σταθερή ποσότητα ενός από τα φαρμακολογικά ενεργά συστατικά του σκόρδου,της S-αλλυκυστεινης.Το Kyolic δεν περιέχει αλλισίνη.
Το γερμανικό συμπλήρωμα σκόρδου με την εμπορική ονομασία Kwai είναι επίσης ένα καλά δοκιμασμένο παρασκεύασμα ξηρού σκόρδου,το όποιο,αντίθετα με το Kyolic,αναφέρεται ότι απελευθερώνει αλλισἰνη και βασίζει μεγάλο μέρος των ιαματικών ιδιοτήτων του σε αυτή την ουσία. Είναι επικαλυμμένο και διασπάται στην εντερική οδό και όχι στο στομάχι.
Σε καλά σχεδιασμένες μελέτες και το Kwai και το Kyolic είχαν ως αποτέλεσμα τη μείωση των επιπέδων της χοληστερόλης στο αίμα και της αρτηριακής πίεσης και την παράγωγη αντιοξειδωτικών και αντισηπτικών αποτελεσμάτων. Αξίζει να σημειωθεί ότι,όπως υποστηρίζουν οι ειδικοί, η λήψη των συμπληρωμάτων σκόρδου είναι καλυτέρα να γίνεται με τα γεύματα.
Το σκόρδο που προτιμώ να χρησιμοποιώ, εδώ και αρκετά χρόνια, είναι της Forever γιατί περιέχει και θυμάρι και λεκιθίνη. Οι μελέτες έχουν δείξει ότι, τα συστατικά του σκόρδου, με του θυμαριού βοηθούν τον μεταβολισμό να μετατρέψει τα λίπη σε ενέργεια. Τρία δισκία σκόρδο θυμάρι, τρις φορές την ημέρα με το γεύμα έχουν πολύ καλή αντιοξειδωτική αλλά και ενδυναμωτική δράση. Μπορείς να διαλέξεις όποιο από τα σκευάσματα επιθυμείς, αλλά και φρέσκο σκόρδο φυσικά.
Ποια ποσότητα σκόρδου είναι αρκετή; Δυο η τρεις σκελίδες σκόρδου ημερησίως είναι αρκετές για να δώσουν στα κύτταρα σας την τονωτική ένεση που θα διαφυλάξει τη νεότητα σας.
Ποιό σκόρδο είναι ισχυρό; Η αντιγηραντική ισχύς του σκόρδου εξαρτάται από το μέγεθος της σκελίδας και την ποιότητα του εδάφους στο οποίο καλλιεργήθηκε. Για παράδειγμα,το σκόρδο που αναπτύχτηκε σε χώμα πλούσιο σε σελήνιο περιέχει ιδιαίτερα υψηλή συγκέντρωση του ιχνοστοιχείου σελήνιο,που ενισχύει τις αντιγηραντικές ιδιότητες του βολβού. Γι αυτό λέω, Σκόρδο, ΠΆΝΤΑ, ΜΟΝΟ … ΜΟΝΟ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ και φυσικά ΜΟΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ και ΟΧΙ Κινέζικο.
Θα αναφέρουμε εδώ, τις ισοδύναμες ποσότητες σκόρδου που περιέχονται στις φρέσκες σκελίδες σκόρδου,στη σκόνη σκόρδου και στα δισκία σκόρδου προκειμένου να μπορεί να συγκρίνει κάνεις τις διάφορες μορφές του προϊόντος που κυκλοφορούν στο εμπόριο. Δυο η τρεις φρέσκες σκελίδες σκόρδου ισοδυναμούν με ένα κουταλάκι του γλυκού σκόρδο σε μορφή σκόνης (όπως είναι αυτό που υπάρχει στα μπουκαλάκια των μπαχαρικών) με τέσσερις ταμπλέτες κονιορτοποιημένου σκόρδου του ενός γραμμαρίου(1000mg)όπως είναι οι ταμπλέτες του προϊόντος της εταιρείας Kwai, με τέσσερις κάψουλες σκόρδου Kyolic η ένα κουταλάκι του γλυκού εκχυλίσματος σκόρδου Kyolic.
Ποια είναι η μεγίστη ασφαλής ποσότητα που μπορούμε να καταναλώνουμε; Το ωμό σκόρδο μπορεί να είναι τοξικό σε υψηλές δόσεις, ειδικά σε ένα καταβεβλημένο σώμα με εξαντλημένο ανοσοποιητικό. Όμως ο κίνδυνος αυτός είναι πολύ μικρός όταν το σκόρδο μαγειρεύεται ελαφρά. Η κατανάλωση ποσότητας μεγαλύτερης των πέντε σκελίδων σκόρδου ημερησίως μπορεί να προκαλέσει διάρροια, αέρια,τυμπανισμό. Η κατανάλωση περισσότερο από 20 gr σκόρδου ημερησίως (ποσότητα που ισοδυναμεί με επτά έως δέκα σκελίδες σκόρδου) μπορεί να προκαλέσει γαστρική αιμορραγία. Μέτρο, ΝΟΥΣ  και ισορροπία επιβάλλεται και εδώ. Η Υπερβολή είναι σε όλα καταστροφική και δρα ενάντια σε αυτό που η ισορροπία προστατεύει και ενισχύει.
FFO_084Η ΥΠΟΣΧΕΣΗ ΤΟΥ ΣΚΟΡΔΟΥ
> Ενισχύει τη λειτουργία και ενδυνάμωση του ανοσοποιητικού συστήματος.
> Μειώνει τα επίπεδα της χοληστερόλης, σχεδόν όπως κάνουν και ορισμένα από τα συνθετικά φάρμακα που χορηγούνται με συνταγή γιατρού.
> Λειτούργει ως αντιπηκτικό, αραιώνοντας το αίμα και αποτρέποντας τη λειτουργία των επικινδύνων θρόμβων.
> Προστατεύει τους γερασμένους εγκεφάλους από τη διανοητική δυσλειτουργία,που περιλαμβάνει την απώλεια μνήμης, τη μειωμένη ικανότητα σκέψης και μάθησης, την κατάθλιψη και την άνοια.
> Αναστέλλει τις κυτταρικές μεταβολές που οδηγούν στην εμφάνιση του καρκίνου και συμβάλλει στην καταστροφή των καρκινικών κυττάρων.
> Καταστέλλει τη γενική επιδείνωση της φυσικής που προκαλείται από τις επιθέσεις των ελεύθερων ριζών στα κύτταρα.
> Το σκόρδο περιέχει τουλάχιστον δώδεκα ισχυρότατες αντιοξειδωτικές ουσίες.
Μην διατηρείτε το σκόρδο σε λάδι. ΌΧΙ στο σπίτι. Ανεξαρτήτως της ισχυρής του γεύσης, το σκόρδο είναι λαχανικό χαμηλής οξύτητας. Το pH μιας σκελίδας σκόρδου συνήθως ποικίλει από 5.3 μέχρι 6.3. Όπως και με όλα τα λαχανικά χαμηλής οξύτητας, το σκόρδο υποστηρίζει την ανάπτυξη και την επακόλουθη παραγωγή τοξινών από το βακτήριο Clostridium botulinum, όταν βρεθούν οι κατάλληλες συνθήκες. Οι συνθήκες αυτές περιλαμβάνουν εσφαλμένη κονσερβοποίηση στο σπίτι και λανθασμένη προετοιμασία και αποθήκευση του μείγματος λαδιού με τα φρέσκα χορταρικά και το σκόρδο.
Η υγρασία, η θερμοκρασία δωματίου, η έλλειψη οξυγόνου και οι συνθήκες χαμηλής οξύτητας συμβάλλουν στην ανάπτυξη του Clostridium botulinum. Καθώς αυξάνεται, αυτό το βακτήριο παράγει μια ιδιαίτερα ισχυρή τοξίνη που προκαλεί την ασθένεια της βοτυλίασης. Αν δεν θεραπευτεί σύντομα, είναι δυνατό να επέλθει θάνατος μέσα σε λίγες μέρες από την κατανάλωση του τοξικού φαγητού.
Μείγματα σκόρδου σε λάδι που μένουν αποθηκευμένα σε θερμοκρασία δωματίου παρέχουν τις κατάλληλες συνθήκες για την παραγωγή της τοξίνης της βοτυλίασης (χαμηλή τοξικότητα, χωρίς ελεύθερο οξυγόνο στο λάδι και ζεστή θερμοκρασία). Ο ίδιος κίνδυνος ισχύει και για το ψημένο σκόρδο που αποθηκεύεται σε λάδι. Προσοχή λοιπόν. Μπορείτε να καθαρίζετε σκελίδες από σκόρδα και να τα αποθηκεύετε σε γυάλινο βάζο στο ψυγείο για την χρήση 10-12 ημερών.
Επίσης μπορείτε να βάλετε στο λάδι μερικές σκελίδες σκόρδο με δεντρολίβανο, φύλλα δάφνης, λίγα πιπέρια σε κόκκους, και μικρές Cayenne (πιπεριά καγιέν). Αφήστε να ανακατευτούν τα αρώματα και οι γεύσεις, 8 ώρες, και να το χρησιμοποιήσετε ΑΜΕΣΩΣ στις εππόμενες 5-8 ημέρες ωμό στις σαλάτες και στα φαγητά, για έξτρα άρωμα.
Μην το αποθηκεύετε εκτός κι αν το κάνετε τουρσί, που όμως απο το ξύδι χάνει μεγάλος μέρος απο τα οφέλη του. Στο φαγητό μπαίνουν, ολόκληρα, λίγο πριν κλείσουμε την φωτιά. Καλό είναι να τρώγονται ωμά, μια σκελίδα σκόρο ψιλοκομένη ταιριάζει σε όλα τα φαγητά, σούπες, σαλάτες, βραστά. Επίσης βραστά ή ψητά, προτιμήστε να τα βάζετε μαζί με την φλούδα τους. Ψητά, τυλιγμένα σε αλουμινόχαρτο, με Cayenne (πιπεριά καγιέν) και αλειμμένα με λάδι,  γίνονται υπέροχος μεζές.
Από τα αρχαία χρόνια μέχρι σήμερα, το σκόρδο θεωρούνταν ως εξαίρετο φάρμακο και αφροδισιακό. Επίσης το είχαν σαν φυλακτό ενάντια στα κακά δαιμόνια και τους βρικόλακες καθώς και κατά του ματιάσματος. Υπάρχουν πολλές λαϊκές παραδόσεις σχετικά με το σκόρδο. Έτσι μία πλεξούδα από σκόρδα σε ένα σπίτι ή χωράφι διώχνει το μάτιασμα και την γλωσσοφαγιά.
DSC04160Άμα κάποιος θαυμάζει κάτι για να μη το ματιάζει συνηθίζεται η έκφραση «σκόρδα στα μάτια σου» έτσι αποτρέπεται το μάτιασμα. Στην έγκυο γυναίκα και στο νεογέννητο βρέφος τοποθετείται ένα σκόρδο για να φύγει το κακό μάτι. Την ημέρα της πρωτομαγιάς τρώνε σκόρδο για προληπτική εξουδετέρωση του κακού. Ακόμα και πλαστικά σκόρδα τοποθετούνται σε αυτοκίνητα για γούρι. Το σκόρδο είναι ένα φυτό Δυνατής διατροφικής αξίας και πραγματικά δίκαια κατέχει θέση πρωταγωνιστή την καθημερινή κουζίνα. Είπαμε το σκόρδο Δρα κατά πάντων, όπως και το Kalashnikov, άλλωστε…



terrapapers
Διαβάστε περισσότερα » »