Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΟΡΔΑΪΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ


 
Εκδήλωση με θέμα τη «Μουσική Εορδαϊκή Παράδοση» θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της Κυριακής 3 Δεκεμβρίου στις 6.30 στο Πνευματικό Κέντρο Πτολεμαϊδας.
Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν:
• Μπάντα της Φλώρινας σε συνεργασία με το Πολιτιστικό Σύλλογο Οικ. Καρδιάς «Η ΜΕΡΑ»
• Γιάννης Λαζαρίδης, Μουσικός σε συνεργασία με τη Θρακική Εστία Εορδαίας
• Ιάκωβος Μωυσιάδης, Δημήτρης Γκόγκος, Στέλιος Μωυσιάδης (ούτι, κανονάκι, κρουστά), Φοιτητές μουσικολογίας Κέρκυρας, σε συνεργασία με το Σύλλογο Μικρασιατών
• Αλέξανδρος Παπαγρηγορίου - Καρακώστας, Κώστας Μπούκος, Χρήστος Λαζαρίδης, μαθητές της μουσικής σχολής Εμμέλειας σε συνεργασία με τους συλλόγους Βλατσιωτών και Κλεισουριέων Πτολεμαΐδας
• Γιάννης και Χρήστος Αραματανίδης, Γιάννης Κατωτοικίδης (αγγείο, φλογέρα, λύρα & τραγούδι) και χορωδία Συλλόγου Ποντίων Πτολεμαΐδας σε συνεργασία με Σύλλογο Ποντίων Πτολεμαΐδας
• Ηπειρώτικο παραδοσιακό σxήμα «Τακίμι». Θωμάς Χαλιγιάννης (κλαρίνο), Τάσος Ντάφλος (ντέφι), Κώστας Καραπάνος (βιολί), Φώτης Παπαζήκος (λαούτο-τραγούδι), Γιώργος Γκούβας (τραγούδι), σε συνεργασία με το Σύλλογο Ηπειρωτών Εορδαίας
• Κρητική παραδοσιακή μουσική με τους Μιχάλη Μαντζίρη (λύρα), Σταύρο Βούρβαση (Λάουτο), σε συνεργασία με το Σύλλογο Κρητών και φίλων Κρήτης Πτολεμαΐδας
• Καλεσμένος Θύμιος Γκογκίδης
• Συντονιστής: Γιώργος Φίλιογλου, Πρόεδρος Ένωσης Πολιτιστικών Φορέων Ν. Κοζάνης
Διαβάστε περισσότερα » »

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟ 2012 Η ΕΚΘΕΣΗ «ΤΟ ’12 ΚΑΙ Η ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ» ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Σημαντική αναγνώριση για τον Δήμο Εορδαίας και το ΝΠΔΔ ΚΟΙ.Π.Π.Α.Π αποτελεί η ανάδειξη από το Υπουργείο Παιδείας, της Έκθεσης Μνήμης και Τιμής «Το ΄12 και η Εποχή του» σαν ένα κορυφαίο εκπαιδευτικό και πολιτιστικό γεγονός της χώρας για το 2012.
Σε πρόσφατα επίσκεψη στο υπουργείο παιδείας, της Δήμαρχου Εορδαίας κα Παρασκευή Βρυζίδου, του Βουλευτή Π.Ε Κοζάνης  κ. Μιχάλη Παπαδόπουλου και της Πρόεδρου του ΝΠΔΔ ΚΟΙ.Π.Π.Α.Π. κα Θεοπίστη Κρυσταλλίδου, έγινε αναλυτική ενημέρωση  και παρουσίαση της Έκθεσης στον Υπουργός Παιδείας κ. Κωνσταντίνο  Αρβανιτόπουλο

Με εντολή του υπουργού και μετά από αξιολόγηση, η αρμόδια διεύθυνση του Υπουργείου Παιδείας, ανέλαβε να ενημερώσει το σύνολο των σχολείων της χώρας, για το περιεχόμενο και την σημασία της έκθεσης, που αποτελεί βασικό πυλώνα των εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Εορδαίας.
Μέσω ηλεκτρονικής επικοινωνίας, όλα τα σχολεία της Ελλάδας έλαβαν το ενημερωτικό πακέτο της Έκθεσης, αλλά και υλικό για την Εορδαία και την Πτολεμαΐδα, καθώς και πληροφορίες για την επιλογή της περιοχής μας, για μελλοντικές επισκέψεις και σχολικές εκδρομές.
Με αφορμή το γεγονός η Δήμαρχος Εορδαίας κα Παρασκευή Βρυζίδου δήλωσε:
«Η δικαίωση των επιλογών μας, αλλά και της σημαντικής δουλειάς που γίνεται, δεν μπορεί παρά να μας γεμίζει ικανοποίηση, αλλά και ευθύνη.
Η συστηματική δουλειά αποφέρει καρπούς και αποδεικνύει ότι η επένδυση σε πανελλήνιας εμβέλειας πολιτιστικές δράσεις και γεγονότα, όπως η Έκθεση «Το ’12 και η Εποχή του»,  μπορούν να ωφελήσουν πολλαπλά την πόλη μας, συνδυάζοντας πολιτισμό, παιδεία και ανάπτυξη.
Το Υπουργείο Παιδείας, μετά από την δική μας παρουσίαση, αξιολόγησε ως εξαιρετική την κεντρική έκθεση των εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια από την Απελευθέρωση της Εορδαίας, ενημέρωσε όλα τα σχολεία της Ελλάδας, προτείνοντάς τους να μας επισκεφτούν. Αυτό αποτελεί ευκαιρία που δημιουργήσαμε και που πρέπει να αξιοποιήσουμε»
Η πρόεδρος του ΝΠΔΔ ΚΟΙ.Π.Π.Α.Π κα Θεοπίστη Κρυσταλλίδου, ανέφερε:
«Η αναγνώριση και η γνωστοποίηση αυτή του Υπουργείου Παιδείας,  αποτελεί δικαίωση των προσπαθειών πολλών συντελεστών, αντιδημάρχων, μελών του Δ.Σ του ΝΠΔΔ, υπαλλήλων αλλά και πολιτών της Εορδαίας, που εργάστηκαν γι αυτήν την έκθεση.
Είχαμε  εξαρχής, την πεποίθηση πως η έκθεση αυτή θα ξεπεράσει τα όρια της Δυτικής Μακεδονίας και με χαρά βλέπουμε πως ο στόχος πραγματοποιήθηκε.
Μετά και από το πετυχημένο συμπόσιο γλυπτικής έρχεται και η Έκθεσης Μνήμης και Τιμής «Το ΄12 και η Εποχή του», για να παρουσιάσουμε σε όλη την Ελλάδα, το άλλο πρόσωπο της Εορδαίας, το άλλο πρόσωπο της Πτολεμαΐδας.
Συνεχίζουμε και εντατικοποιούμε τις  προσπάθειες που κάνουμε εδώ και καιρό για την αναβάθμιση του συνόλου των πολιτιστικών δομών και υποδομών, σε ένα ανώτερο και ουσιαστικό επίπεδο» συμπλήρωσε η κα Κρυσταλλίδου.
Ας σημειωθεί ότι συνεχίζονται και οι τρεις εκθέσεις που παρουσιάζει το ΝΠΔΔ ΚΟΙ.Π.Π.Α.Π στο Μουσείο Πτολεμαΐδας. Για περισσότερες πληροφορίες και οργάνωση επίσκεψης τηλ. Επικοινωνίας 24630 54444 κα Β. Γκέκα.
Διαβάστε περισσότερα » »

Οι άγνωστες πτυχές της καταδίωξης για τον εντοπισμό των ληστών της τράπεζας στον Φιλώτα Φλώρινας – Πήρε φωτιά περιπολικό που καταδίωκε τους ληστές

Περιπολικό της ΕΛ.ΑΣ. τυλίχτηκε στις φλόγες την ώρα που οι αστυνομικοί συμμετείχαν σε καταδίωξη για τον εντοπισμό ληστών τράπεζας στον Φιλώτα Φλώρινας.
Το περιστατικό συνέβη την ώρα που αστυνομικοί συμμετείχαν σε έρευνες για την αναζήτηση τεσσάρων ληστών που είχαν αρπάξει το μεσημέρι ποσό 110.000 ευρώ από το υποκατάστημα της ΑΤΕ Φιλώτα. Στο 13ο χιλιόμετρο της οδού Πτολεμαΐδας – Κομνηνών Κοζάνης από τον κινητήρα άρχισαν να βγαίνουν καπνοί. Παρά την προσπάθεια των αστυνομικών να σβήσουν τη φωτιά με τον πυροσβεστήρα, δεν τα κατάφεραν, ενώ όταν έφτασε το αυτοκίνητο της πυροσβεστικής το περιπολικό είχε καταστραφεί. Από τη φωτιά δεν κινδύνευσαν οι αστυνομικοί, οι οποίοι έκαναν έρευνες στην περιοχή επειδή εκεί εγκατέλειψαν οι ληστές το αυτοκίνητο που χρησιμοποίησαν.
AΠΟ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

kozan.gr
Διαβάστε περισσότερα » »