Κυριακή 22 Απριλίου 2012

Συγκλονισμένοι οι αρχαιολόγοι λιποθύμησαν όταν βρήκαν «το βιβλίο των νεκρών»


Συγκλονισμένοι οι αρχαιολόγοι λιποθύμησαν όταν βρήκαν «το βιβλίο των νεκρών»Συγκλονισμένοι οι αρχαιολόγοι για τα τελευταία κομμάτια από το περίφημο «rw nw prt m hrw» του 1420 πΧ που ανακάλυψαν τυχαία σε ένα μουσείο του Κουΐνσλαντ. Το έψαχναν μανιωδώς έναν εδώ και έναν αιώνα γιατί πιστεύουν ότι έτσι θα λύσουν το μυστήριο της μετά θάνατον ζωής...
Λιποθύμησε ο αιγυπτιολόγος του Βρετανικού Μουσείου, Dr Τζον Τέιλορ, όταν κατάλαβε ότι είχε μπροστά του τα 100 κομμάτια που έλειπαν για την συμπλήρωση του Βιβλίου των Νεκρών το οποίο σύμφωνα με τον θρύλο περιλαμβάνει συλλογές από επωδούς και 200 μαγικές επικλήσεις για χρήση από τους νεκρούς στη μεταθανάτια ζωή. Πρόκειται ουσιαστικό για ένα εγχειρίδιο το οποίο θα καθοδηγήσει τους νεκρούς στις διάφορες δοκιμασίες που θα συναντούσαν πριν φθάσουν στον Κάτω Κόσμο (Ντουάτ).
Η πιο σκληρή δοκιμασία ήταν το ζύγισμα της ψυχής του νεκρού, που έκανε ο θεός Άνουβις. Η ψυχή ζυγιζόταν σε σχέση το Φτερό της Αλήθειας της θεάς Μά'ατ. Αν η καρδιά ήταν πιο ελαφριά από το φτερό, επιτρεπόταν να προχωρήσει στην επόμενη ζωή, αν όχι καταβροχθιζόταν από το τέρας Αμμίτ, ένα συνδυασμός κροκόδειλου, λιονταριού και ιπποπόταμου.

Τα νέα ευρήματα εκτιμάται ότι είναι οι τελευταίες σελίδες του πολύτιμου παπύρου ο οποίος λέγεται πως φτάνει τα 20 μέτρα μήκος και ανήκε στον υπεύθυνο για την κατασκευή του ναού του Άμμωνα, Αμενχοτέπ (ο οποίος ανακηρύχτηκε Φαραώ όσο ήταν ακόμα παιδί και βασίλεψε περίπου 39 χρόνια).
Τα υπόλοιπα κομμάτια του παπύρου βρίσκονται σε συλλογές σπουδαίων μουσείων του κόσμου, όπως το μουσείο Καλών Τεχνών της Βοστώνης και το ΜΕΤ της Νέας Υόρκης. Οι αρχαιολόγοι που τα μελετούν δεν έχουν απαντήσεις στα ερωτήματά τους για τη μεταθανάτια ζωή, κυρίως επειδή έλειπαν αυτά τα τελευταία μέρη του παπύρου.

Θα χρειαστούν πολλά χρόνια ακόμη οι ειδικοί για να αποκρυπτογραφήσουν τη Βίβλο των Νεκρών αλλά εκτιμούν ότι υπάρχει πιθανότητα να βρεθούν απέναντι στη μεγαλύτερη ανακάλυψη των τελευταίων αιώνων: το μυστικό της αθανασίας της ψυχής.


blog.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Επιβεβαιώθηκε επίσημα αυτό που έγραφαν οι Έλληνες πριν από 2.500 χρόνια.

Η NASA επιβεβαιώνει αυτό που πολλοί έχουν υποψιαστεί ότι στο φεγγάρι μας υπάρχουν τεχνητές δομές
Στη φωτογραφία που ελήφθη από την NASA AMES RESEARCH.CENTER μπορούμε να δούμε δύο πιθανές δομές.Στη φωτογραφία φαίνεται καθαρά ένα γεωμετρικό σχήμα με τετράγωνη βάση το οποίο προφανώς αντιστοιχεί σε κάποιο είδους κτιρίου..
Στα δεξιά της φωτογραφίας θα δείτε ένα τριγωνικό αντικείμενο που θα μπορούσε να μοιάζει με μία γέφυρα ή ένα είδος αψίδας.


Αυτή είναι η τελική απόδειξη ότι η NASA κρύβει...την αλήθεια από τον κόσμο και αυτό είναι ντροπή.
Αυτό είναι το ρεπορτάζ που βγήκε σήμερα στην δημοσιότητα και εδώ ας αναφέρουμε τι έγραφαν οι Έλληνες πριν από 2500 χρόνια περίπου:

Ο Πυθαγόρας μας πληροφορεί σχετικά με την σελήνη ότι κατοικείται απο Θεικά όντα όμοια με τους κατοίκους της γής. 
Υπάρχουν όλα όσα βλέπουμε στη γή με την μοναδική διαφορά ότι οι σεληνιακές μέρες είναι 15 φορές μεγαλήτερς απο τις δικές μας. 

Ο Ορφέας λέει για την σελήνη που έχει βουνά,πολιτείες και σπίτια. 
Πως έχει στερεό έδαφος όπως η γή και θεικούς κατοίκους.Τις πληροφορίες αυτές μας τις δίνουν Πλούταρχος και Διογένης ο Λαέρτιος.Ο Ορφέας γνώριζε το σεληνιακό ημερολόγιο των 12 μηνών και τις φάσεις της σελήνης. Μιλά για την περιστροφή της γης γύρω από τον ήλιο, τις εύκρατες, τροπικές και πολικές ζώνες της γης, τις εκλείψεις της σελήνης, τα ηλιοστάσια, τις ισημερίες, τις κινήσεις των πλανητών και την παγκόσμια έλξη και επιμένει στο θέμα των κατοίκων της σελήνης, ότι είναι αυτοί που περιπλανήθηκαν από πλανήτη σε πλανήτη. 

Ο Σωκράτης την χαρακτηρίζει: «Μεγάλη κούφια σφαίρα που στο εσωτερικό της υπάρχουν θάλασσες και στεριές και κατοικούν άνθρωποι σαν εμάς». Αυτά αναφέρει ο Ξενοφάνης για τον δάσκαλο του. Αυτά που έλεγε ο Σωκράτης τα υποστηρίζουν και σύγχρονοι αστρονόμοι. 

Κατα την ελληνική μυθολογία η Η Σελήνη είναι η κόρη του Τιτάνα Υπερίωνα και της Τιτανίδας Θείας. Είναι  αδελφή της Ηούς(Αυγής) και του Ήλιου ο οποίος την φωτίζει πάντα φανερώνοντας την αδελφική του αγάπη. Αναπαρίσταται συνήθως είτε να ιππεύει στο πλάι έναν
ίππο είτε να οδηγεί ένα άρμα από ένα ζευγάρι δυνατών αλόγων (ή ταύρων). Η Σελήνια σφαίρα της ή η ημισέληνος της αναπαρίσταται συνήθως είτε ως στέμμα στο κεφάλι της είτε ως μια ανυψωμένη πτυχή της λαμπερής της κάπας. Αρκετοί μύθοι την θέλουν να οδηγεί ένα κοπάδι από ταύρους και για αυτό και παρομοιάζουν την ημισέληνό της με τα κέρατα του ταύρου.




ΠΗΓΗ:irakleitos
Διαβάστε περισσότερα » »

Rfid chip στα smartphones εντοπίζει την θέση σας με ακρίβεια εκατοστών


Τσιπ RFID μπορεί να εντοπίσει πλέον ένα πρόσωπο μέσα σε εκατοστά με την ανάπτυξη της τεχνολογίας που  έχει σχεδιαστεί για το κινητό σας. Υπολογίζεται ότι  το 82% των Αμερικανών  έχουν δικά τους κινητά τηλέφωνα. Σχεδόν οι μισοί από αυτούς τους  είναι χρήστες smartphones. Αυτό το μικροτσίπ, που  έχει φτιαχτεί για το smartphone, είναι σε θέση να εντοπίσει τη θέση ενός ατόμου με εκπληκτική ακρίβεια.


"Η περίπτωση της χρήσης του θα μπορούσε να είναι για  εμπορικά κέντρα," λέει ο Scott Pomerantz, αντιπρόεδρος του τμήματος στο GPS Broadcom.


" Η Broadcom μόλις έβγαλε  ένα τσιπ για τα smart phones, που υπόσχεται να δηλώνει την τοποθεσία υπερ-ακριβώς, πιθανώς μέσα σε λίγα εκατοστά, κάθετα και οριζόντια, στο εσωτερικό και έξω. . . Θεωρητικά, το νέο τσιπ μπορεί ακόμη και να καθορίσει σε ποιο όροφο του κτιρίου είστε, χάρη στην ικανότητά της να ενσωματώσει στοιχεία από την ατμοσφαιρική πίεση στον αισθητήρα που πολλά μοντέλα τηλεφώνων Android έχουν. Η εταιρεία ζητά ικανότητες όπως αυτή  την"πανταχού παρούσα πλοήγηση," και η ιδέα είναι ότι θα επιτρέψει ένα νέο είδος ηλεκτρονικού εμπορίου.Οι καταστηματάρχες θα γνωρίζουν τη στιγμή που τα πόδια σας θα είναι έξω από την πόρτα τους, ή όταν ψάχνετε σε ένα συγκεκριμένο προϊόν, και μπορεί να σας προσφέρει κουπόνια σε εκείνη την στιγμή. " αναφέρει το MIT Technology Review .


Η Apple ,η Google και η Microsoft ήταν στις ειδήσεις πρόσφατα για τη χρήση λογισμικού για την παρακολούθηση των κινήσεων των χρηστών τους.Η εν γνώσει αποθήκευση δεδομένων των χρηστών  που πραγματοποιείται με  την επιβολή του νόμου και παρέχεται απευθείας στο Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας για τους σκοπούς δημιουργίας προφίλ των χρηστών. Οι πάροχοι υπηρεσιών Ίντερνετ έχουν ενταχθεί στην μόδα των εταιρειών να  κατασκοπεύουν  τους χρήστες τους για χάρη της "προστασίας"  της πνευματικής ιδιοκτησίας. Συγκεντρώνουν βάσεις δεδομένων και  δίνει πληροφορίες απο αναζητήσεις  στους web browser, e-mail, μηνύματα κειμένου,συνομιλίες  και τηλεφωνήματα.


Εταιρίες θα μας κάνουν να πιστέψουμε ότι η πρόοδος της τεχνολογίας έρχεται σε συνδυασμό της απώλειας της ιδιωτικής ζωής μας.

Μετάφραση απο occupy corporatism

Διαβάστε περισσότερα » »

Υπό οικονομικό διωγμό οι Έλληνες της Θράκης

Σαν κεραυνός έπεσε η τροπολογία που ψηφίστηκε πριν λίγες εβδομάδες για τη Θράκη για τα αυθαίρετα των Χριστιανών και των Μουσουλμάνων. 

Σύμφωνα με αυτή οι Μουσουλμάνοι κάτοικοι της Θράκης θα μπορούν να νομιμοποιούν τα αυθαίρετά τους καταβάλλοντας μειωμένο πρόστιμο της τάξεως του 80%. Οι Χριστιανοί όμως θα πρέπει να καταβάλλουν πρόστιμο της τάξεως του 100% πληρώνοντας στο ακέραιο.

Η αδικία αυτή για την οποία αναρωτιέται κανείς που αποσκοπεί δημιουργέι καθεστώς διαφοροποιήσεων ανάμεσα σε Έλληνες πολίτες.
Έτσι θα δοθεί στην δημοσιότητα από στιγμή σε στιγμή το γραπτό κείμενο που αναφέρεται ξεκάθαρα στο ζήτημα κι αποτυπώνει την βαρύνουσα θέση της Εκκλησίας και θα υπογράφεται από τους μητροπολίτες της περιοχής εκφράζοντας την αδικία που επιχειρείται βάση θρησκείας.
ΟΛΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ:

Πρὸς
τὸν Ἐξοχώτατον
Πρόεδρον τῆς Ἑλληνικῆς Δημοκρατίας
κ. Κάρολον Παπούλια
Εἰς Ἀθήνας

Πρός
Τόν Ἐξοχώτατον
Πρόεδρον τῆς Ἑλληνικῆς Κυβερνήσεως
κ. Λουκᾶν Παπαδῆμο
Μέγαρον Μαξίμου
Εἰς Ἀθήνας
 

Ἐμεῖς, οἱ ποιμενάρχες τῶν Ἱερῶν Μητροπόλεων τῆς ἀκριτικῆς Θράκης, , ἐκφράζοντας τόν προβληματισμό καί τήν ἀπογοήτευση τοῦ εὐσεβοῦς λαοῦ τῆς περιοχῆς μας, ἐρχόμαστε σήμερα νὰ τοποθετηθοῦμε ἐπὶ τοῦ ζητήματος τῆς γνωστῆς καὶ ἀψυχολόγητης (στά πλαίσια τοῦ νέου Οἰκοδομικοῦ Κανονισμοῦ) τροπολογίας τοῦ Ἀναπληρωτή Ὑπουργοῦ Περιβάλλοντος, Ἐνέργειας καί Κλιματικῆς Ἀλλαγῆς κ. Νικολάου Σηφουνάκη, διὰ τῆς ὁποίας τὰ αὐθαίρετα περιουσιακὰ στοιχεῖα τῆς μουσουλμανικῆς μειονότητος δέχονται ΜΕΙΩΣΗ ἐπί τοῦ ἐπιβαλλόμενου προστίμου σὲ ποσοστὸ ΟΓΔΟΝΤΑ ΤΟΙΣ ΕΚΑΤΟ (80%), καὶ δηλώνουμε τὰ ἑξῆς:

1. Ἡ ὡς ἄνω τροπολογία ψηφίστηκε σὲ ὥρα κατὰ τὴν ὁποία ἡ συντριπτικὴ πλειοψηφία τῶν βουλευτῶν ἀπουσίαζε ἀπὸ τὸ κοινοβούλιο, ὅσοι δὲ παρευρίσκονταν σὲ αὐτὸ μᾶλλον ἦταν βυθισμένοι ...... λόγω τοῦ προκεχωρημένου τῆς ὥρας. Ἀναρωτιώμαστε ἂν τέτοιες πρακτικὲς τιμοῦν τὸ κοινοβούλιο καὶ τὸν ἑλληνικὸ λαὸ κατ' ἐπέκτασιν. Σὲ στιγμὲς ποὺ ὁ λαὸς μας ἔχει ἀνάγκη ἀπὸ προβολὴ ἑνὸς νέου, διαφορετικοῦ ἤθους, τὸ κοινοβούλιο δείχνει ὅτι δέν συνειδητοποιεῖ τίς εὐθύνες του γιά τό πού ἔφθασε ἡ χώρα.

2. Ἀνεξάρτητα βέβαια ἀπὸ τὸ σεβασμὸ στοὺς κοινοβουλευτικοὺς θεσμούς, ἡ ἀπαράδεκτη αὐτὴ καί ἀντισυνταγματική τροπολογία ἔρχεται νὰ γκρεμίσει ὅλα ὅσα δεκαετίες τώρα χτίζουμε στὴν ἀκριτικὴ Θράκη, ἡ ὁποία μὲ οὐχί ὀλίγη προσπάθεια ἔχει καταστεῖ πρότυπο συνύπαρξης χριστιανῶν καὶ μουσουλμάνων. Ἐὰν αὐτὴ ἡ τροπολογία βρεῖ ἐφαρμογή, τότε χάνεται κάθε αἴσθηση ἰσονομίας καὶ ἰσοπολιτείας. Σὲ μία ἐποχὴ ποὺ ἡ κομματοκρατία καταβαράθρωσε τὴν ὑπόληψη τοῦ ἕλληνα καὶ βύθισε τὴν οἰκονομία στὰ τάρταρα καὶ τὸν λαὸ σὲ ὁλοένα καὶ διογκούμενη ἐξαθλίωση ἀντὶ γιὰ πολιτικὲς δικαιοσύνης καὶ ἀλληλεγγύης οἱ κρατοῦντες, περνοῦν νομοσχέδια ποὺ παγιώνουν τὸ αἴσθημα τῆς ἀδικίας, μὴ ἀναλογιζόμενοι τὶς συνέπειες, καὶ μάλιστα σὲ μία εὐαίσθητη καὶ ἀκριτικὴ περιοχή, ὅπως ἡ Θράκη μας.

3. Ἀλλά, γιατί, κ. Ὑπουργέ, ἂν ὑποθέσουμε πῶς τὸ μέτρο αὐτὸ εἶναι ὀρθό, νὰ περιορίζεται ἡ ἐφαρμογὴ του μόνο στὴ Θράκη; Ἂν τὸ μέτρο αὐτὸ θὰ ἀνακουφίσει τὸν λαό, γιατί νὰ μὴν ἐπεκταθεῖ ἡ ἐφαρμογή του; Γιατί λ.χ. νὰ μὴν ἰσχύσει γιὰ ὅλες τὶς ἀκριτικὲς καί δυσπρόσιτες περιοχὲς τῆς χώρας καὶ γιὰ ὅλα τά ἀκίνητα ὅλων τῶν Ἑλλήνων πολιτῶν ἀνεξαρτήτου θρησκεύματος. Γιατί, μὲ ἄλλα λόγια, ἐπιχειρεῖτε νὰ διαφοροποιήσετε τὴν Θράκη ἀπὸ τὸν ὑπόλοιπο ἐθνικὸ κορμό; Ἡ Θράκη μᾶς περισσεύει;;; Εἶναι κάτι «ἐξωτικὸ» ποῦ ἀπαιτεῖ «εἰδικὴ» μεταχείριση;

4. Θὰ θέλαμε νὰ δηλώσουμε ὅτι μὲ τὴν τοποθέτηση μας αὐτὴ δὲν παρεμβαίνουμε στό ἔργο τῆς Κυβέρνησης καί τοῦ Κοινοβουλίου καί δέν ἐρχόμαστε σὲ καμία ἀντιδικία μὲ τοὺς συντοπίτες μας μουσουλμάνους, μὲ τοὺς ὁποίους ἀναπνέουμε τὸν ἴδιο ἀέρα, πατᾶμε τὰ ἴδια χώματα καὶ μοιραζόμαστε τὴν κοινὴ μοίρα τοῦ ἀκριτικοῦ μας τόπου.
Ἁπλῶς θέλουμε νὰ ἐπισημάνουμε πὼς γιὰ τὴν ὁμόνοια καὶ τὴν εἰρήνη στὴν περιοχή, γιὰ τὴν ἀνάπτυξη καὶ τὴν ἀλληλεγγύη, γιὰ τὴν προκοπὴ καὶ τὴν πρόοδο, πρωτοβουλίες σὰν αὐτὴ τοῦ κ. Ὑπουργοῦ καλὸ θὰ ἦταν νὰ μὴν εἶχαν ἀναληφθεῖ ποτέ. Ἀναμένοντας τὴν ἄρση τῆς συγκεκριμένης τροπολογίας διατρανώνουμε τὴν ἀγάπη μας καὶ τὴν προσήλωσή μας στὸν τόπο μας, γιὰ τὴν εἰρήνη καὶ τὴν προκοπὴ τοῦ ὁποίου θὰ ἀγωνιζόμαστε πάντοτε μὲ ὅλες τὶς δυνάμεις μας, σὲ πεῖσμα τῶν παραγόντων ἐκείνων τῆς πολιτικῆς καὶ κοινωνικῆς ζωῆς ποὺ θὰ ἐπιθυμοῦσαν τὸ ἀντίθετο.

Μετ΄ εὐχῶν καί τιμῆς

Ὁ Μαρωνείας καί Κομοτηνῆς
Δαμασκηνός

Ὁ Διδυμοτείχου Ὀρεστιάδος καί Σουφλίου
Δαμασκηνός

Ὁ Ξάνθης καί Περιθεωρίου
Παντελεήμων

Ὁ Ἀλεξανδρουπόλεως
Ἄνθιμος

Κοινοποίηση:
1. Μακαριώτατο Ἀρχιεπίσκοπο Ἀθηνῶν καί πάσης Ἑλλάδος κ. Ἱερώνυμον.
2. Πρόεδρο Βουλῆς τῶν Ἑλλήνων κ. Φίλιππο Πετσάλνικο
3. Ἀρχηγούς Κομμάτων
 
 
Διαβάστε περισσότερα » »

Γιατί να μην έχουμε κι εμείς έναν Τάσσο Παπαδόπουλο;;;

Όταν γινόταν το δημοψήφισμα για το ξεπούλημα της Κύπρου, ο πραγματικός Ηγέτης Τάσσος Παπαδόπουλος, βγήκε μπροστά, απηύθυνε διάγγελμα προς τον Κυπριακό λαό και ζήτησε σε κόντρα όλων των μεγάλων κρατών της γης, του ΟΗΕ, της ΕΕ και της ελληνικής ξενόδουλης πλευράς, να καταψηφιστεί το κατάπτυστο σχέδιο Ανάν. Τα παπαγαλάκια της παγκομιοποίησης και των διεθνών συμφερόντων, καθώς και ξενόδουλοι Κύπριοι πολιτικοί, τρομοκρατούσαν τον κυπριακό και ελληνικό λαό ότι θα χαθεί η Κύπρος, θα απομονωθεί, δεν θα μπει στην Ευρωζώνη και άλλα παρόμοια.  Το ίδιο έκαναν τα παπαγαλάκια της παγκοσμιοποίησης και εναντίον του Ισλανδού Προέδρου Γκρίμσον, όταν εκείνος ζήτησε από τον Ισλανδικό λαό να αποφασίσει με δημοψήφισμα, αν θα ξεπουληθεί…. ο Ισλανδικός λαός στους τραπεζίτες ή όχι.
Και στις δύο περιπτώσεις οι λαοί νίκησαν, προχώρησαν και προόδευσαν. Τώρα ήρθε η σειρά του ελληνικού λαού για να αποφασίσει. Όμως και πάλι τα παπαγαλάκια της παγκοσμιοποίησης στο γνωστό έργο τους. Από τα καθεστωτικά ΜΜΕ, τους Έλληνες πολιτικούς μέχρι τους Σόϊμπλε, Λαγάρντ, Τόμσεν κ.λ.π., όλοι μας τρομοκρατούν ότι θα χαθούμε, ότι θα απομονωθούμε, ότι θα γυρίσουμε στη δεκαετία του 50 και ζητούν εδώ και τώρα να εξαθλιωθούμε.
Πόσο διαφορετικά όμως θα ήταν τα πράγματα, αν στη θέση του κ. Παπούλια είχαμε έναν Γκρίσμον (βέβαια εκεί η διαφορά είναι ότι ο Πρόεδρος, όπως και στην Κύπρο,  εκλέγεται απευθείας από το λαό και υπακούει μόνο στο λαό και όχι σε άλλους παράγοντες  που τον εξέλεξαν) και στη θέση των πολιτικών αρχηγών, είχαμε έναν Τάσο Παπαδόπουλο;;;
Πόσο διαφορετικά;;;
Πέτρος Χασάπης
triklopodia
Διαβάστε περισσότερα » »

Ο "δολοφόνος", που σήμερα, εξαιτίας της ανοχής και της ενοχής της Δικαιοσύνης, παριστάνει τον "ιατροδικαστή".

Βαγγέλης Βενιζέλος
ΕΑΜ Β΄ - ΥΔΡΟΧΟΟΣ    

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΑΪΑΝΟΥ

Ο ταπεινός δωσίλογος, που ...δεν θριαμβολογεί για τη "σωτηρία" μας.

Ο "δολοφόνος", που σήμερα, εξαιτίας της ανοχής και της ενοχής της Δικαιοσύνης, παριστάνει τον "ιατροδικαστή".

Τεράστια συμφέροντα της διεθνούς τοκογλυφίας κρύβονται από τον "αρχιτέκτονα" της σημερινής χρεοκοπίας.

Αυτός είναι ο πραγματικός Εφιάλτης της Mεταπολίτευσης.

Βλέποντας κάποιος τον Βενιζέλο να παραβιάζει κάθε νόμο και διάταξη με το άλλοθι του "κατεπείγοντος" και απειλώντας μας με ξένους, οι οποίοι θα μας "εγκαταλείψουν" ή θα μας "τιμωρήσουν", αισθανόμαστε ότι ζούμε ένα ντεζαβού.

Ο Βενιζέλος δεν ήταν αυτός, που —σε εποχές καλύτερες για την πατρίδα μας— ως Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού παραβίαζε το σύνολο της νομολογίας περί ..ανάθεσης δημοσίων έργων και μοίραζε έργα στους γνωστούς και φίλους του με το "άλλοθι" του επείγοντος και με το φόβητρο ότι οι ξένοι θα μας πάρουν τους Αγώνες; ...

Οι —και πάλι— "καλοί" και "αξιόπιστοι" ξένοι, οι οποίοι έδειχναν και τότε πως δεν εμπιστεύονταν τους "τεμπέληδες" Έλληνες; ...

Οι ξένοι, που στην πορεία απο­δεί­χθηκε πως "λάδωναν" και διέφθειραν όποιον έβρισκαν μπροστά τους, προκειμένου να τα "κονομήσουν" εις βάρος της Ελλάδας; ...

Οι "καλοί" ξένοι, που είχαν βρει στο πρόσωπο του Βενιζέλου τον "καλό" και "αξιόπιστο" συνεργάτη; ...

Οι "καλοί" ξένοι, που έκαναν "μπίζνες" με όλους τους χορηγούς και "προστάτες" του Βαγγέλη.


 
 
Διαβάστε περισσότερα » »

Kρατούμενοι σε Άκη: «φέρε πίσω τα κλεμμένα»

Οι φυλακισμένοι στον Κορυδαλλό υποδέχονται τον προφυλακισμένο Ακη Τσοχατζόπουλο και τους άλλους συγκατηγορουμένους του με φωνές και συνθήματα, κατά τη διάρκεια του προαυλισμού τους.

Ο κ. Τσοχατζόπουλος διατηρεί την ψυχραιμία του, έχει γίνει αποδέκτης μαζικών αποδοκιμασιών που ακούγονται από τα παράθυρα άλλων πτερύγων που βλέπει στο προαύλιο κατά τη διάρκεια των ημερήσιων… περιπάτων του στις φυλακές του Κορυδαλλού.

Ο κ. Τσοχατζόπουλος σύμφωνα με τις πληροφορίες τις οποίες δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα «Εθνος της Κυριακής» περιγράφεται από τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους ως «παγωμένος» και «καταβεβλημένος» καθώς βρέθηκε μάλλον χωρίς να το… πιστεύει προφυλακισμένος στο κελί 2 της 6ης πτέρυγας.

Ο πρώην υπουργός κατά την πρώτη εβδομάδα της κράτησής του δέχθηκε επανειλημμένα τις επισκέψεις των συνηγόρων του, ενώ η σύζυγός του Βίκυ Σταμάτη βρέθηκε στο πλευρό του τουλάχιστον δύο φορές.

Τρώει κανονικά το συσσίτιο των φυλακών, ψωνίζει από την καντίνα και καθημερινά παρακολουθεί με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τα τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων και τις εκπομπές που αναφέρονται στο «Ακης gate.

Επίσης, αρκετή ώρα, μιλά από το καρτοτηλέφωνο της πτέρυγας και μελετά με τις ώρες την ογκώδη δικογραφία.

Ο κ. Τσοχατζόπουλος δέχθηκε επίσης επισκέψεις και από άλλα μέλη της οικογένειάς του ενώ έχει ζητήσει και γραφική ύλη.










tsantiri.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Η ΜΕΓΑΛΗ ΛΗΣΤΕΙΑ ΤΗΣ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ! ΕΝΑ ΑΡΘΡΟ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΟΥΝ

Δε χωρεί πλέον αμφιβολία ότι η μεταπολίτευση στην Ελλάδα λειτούργησε σαν προκάλυμμα για συμμορίες που άλωσαν τα δυο μεγάλα κόμματα, έφτασαν σε υψηλά κομματικά και κυβερνητικά αξιώματα, λεηλάτησαν τα… δημόσια οικονομικά, δημιούργησαν νέα οικονομικά και πολιτικά τζάκια και υποθήκευσαν το μέλλον της χώρας μας για δεκαετίες. Όπως οι ιοί στην ανθρώπινη βιολογία, έτσι και οι συμμορίες αυτές αποίκισαν τα δυο κόμματα και επιδίωξαν να ……. >>>>>>>>>

εκδιώξουν όσους αρχικά αντέδρασαν στο βίο και πολιτεία τους. Κρύβονταν πίσω από πολιτικούς οι οποίοι ήλπιζαν ότι θα διακριθούν στην πολιτική ως μεταρρυθμιστικές και εκσυγχρονιστικές δυνάμεις και υπήρξαν, είτε άθελά είτε ηθελημένα, τη βιτρίνα εγκληματικών οργανώσεων που σε αντίθεση με τη Σικελική μαφία δε ρίσκαρε όταν απομυζούσε τον εθνικό πλούτο από θέση εξουσίας και με ασυλία, βουλευτική και υπουργική… Για τη διεφθαρμένη κάστα, το δικομματικό σύστημα δημιουργούσε την ψευδαίσθηση της αλλαγής. Αντί της παραδοσιακής και ξεπερασμένης δικτατορίας όπου δεν υπάρχει “εναλλακτική” λύση διακυβέρνησης, ο δικομματισμός παρείχε τη βαλβίδα εκτόνωσης της λαϊκής δυσαρέσκειας:

το ένα κόμμα ερχόταν στην εξουσία αλλάζοντας τη εικόνα του, προωθώντας νέα πρόσωπα και δημιουργώντας συναισθήματα αλλαγής, ανακούφισης και ελπίδας. Τα δυο κόμματα κέρδιζαν εκλογές βασιζόμενα στη λήθη και σε μια ρητορική του τύπου «μάθαμε από τα λάθη μας» και «κάναμε την αυτοκριτική μας» με πολιτικούς ηγέτες χαρισματικούς στο λόγο, με άξιους δημαγωγούς που επένδυαν στο συναισθηματισμό και στο θυμικό των Ελλήνων.

Στις συνθήκες της μεταπολίτευσης, η βιωσιμότητα του συστήματος της διαφθοράς στην Ελλάδα απαιτούσε δημοκρατική νομιμοποίηση. Καλλιέργησε έτσι τη λαϊκή ανοχή και κέρδισε έως πρόσφατα μια σιωπηλή συναίνεση. Κομματικοί παράγοντες εξαγόραζαν μικροαπατεώνες και κουτοπόνηρους υποστηρικτές με ρουσφέτια. Τους έδιναν ένα κόκκαλο για να σκύψουν το κεφάλι και να κλείσουν τα μάτια σε όσα βρώμικα συνέβαιναν.

Με μέσο χειραγώγησης ένα τεράστιο πελατειακό σύστημα, το σύστημα διαφοράς στην Ελλάδα μπορεί να ονομαστεί ως «συμμετοχική διαφθορά». Σε σχέση με τη διαφθορά περιοριζόμενη σε επίπεδο ελίτ, η συμμετοχική διαφθορά βασιζόταν στην εξαγορά με πελατειακές σχέσεις.

Εξαγόραζε συνειδήσεις κατευθείαν, και δε χρειαζόταν να ελέγχει συμπεριφορές όπως η καταστολή σε μια τυπική δικτατορία τύπου Λατινικής Αμερικής. Στο σύστημα αυτό δεν είναι ο χωροφύλακας που σου κτυπάει την πόρτα, αλλά εσύ, ο οπαδός, που σέρνεσαι στα κομματικά γραφεία ζητώντας δουλειά, επιδότηση, δάνειο, καλύτερη στρατιωτική θητεία, ρύθμιση χρεών, δημόσια προμήθεια κτλ.

Η συμμετοχική διαφθορά, επομένως, εξοικονομούσε στα μέσα καταστολής δημιουργώντας εθελοδουλία αντί της καταστολής. Έδινε μια ψευδαίσθηση επιλογής ενώ στην ουσία στερούσε την ελεύθερη επιλογή, καθώς καταδίκαζε τους αντιπάλους του με αποκλεισμό από τη λεία και με οικονομική απομόνωση και καταστροφή στα γρανάζια της γραφειοκρατίας για όποιους πολίτες και επιχειρηματίες δεν θέλησαν να προσεγγίσουν το πελατειακό δίκτυο για να βρουν γρήγορη «λύση».

Η ρητορεία της κοινωνικής ευαισθησίας, του σοσιαλισμού, του πατριωτισμού κάλυπτε την τακτική της εξαγοράς συνειδήσεων. Έτσι ο κομματικός ραγιάς γινόταν, για παράδειγμα, υπάλληλος της ΔΕΗ με προνόμια και μισθό πολλαπλάσιο από έναν εργάτη ή άνεργο στο Πέραμα που δεν έγινε μέλος ή φίλος του κόμματος.

Σε αυτές τις συνθήκες έντονου κομματικού κρατικοδίαιτου καπιταλισμού, το αίτιο για τις πελατειακές σχέσεις δεν πρέπει να αναζητείται στη θεματική «κουλτούρας», βαλκανικού παρελθόντος και υστέρησης στο Διαφωτισμό, όπως υποστηρίζουν επιφανειακές ερμηνείες.

Η συμμετοχή οικονομικών δρώντων στο πελατειακό σύστημα ήταν και είναι απόλυτα ορθολογική επιλογή απέναντι στο σύστημα κινήτρων με το οποίο ήταν αντιμέτωποι. Σε μια οικονομία όπου αν δε δώσεις γη και ύδωρ στους πολιτικούς προστάτες σου, είσαι καταδικασμένος στην οικονομική απομόνωση, άρνηση συναίνεσης και συμμετοχής σημαίνει ότι θα βλέπεις τους άλλους να διορίζονται, να παίρνουν δημόσια έργα, να έχουν καλύτερες μεταθέσεις, δάνεια και άλλα πλεονεκτήματα.

Ομοίως, η πολυνομία και η γραφειοκρατία δεν ήταν αποτέλεσμα ανίκανων πολιτικών και αδύναμου κράτους, όπως επιφανειακές αναλύσεις τονίζουν συνεχώς επί δεκαετίες, αλλά ήταν και είναι μια συνειδητή στρέβλωση ώστε να σπρώχνονται πολίτες πιασμένοι στα γρανάζια της γραφειοκρατίας στην άτυπη διαμεσολάβηση του πολιτικού προστάτη.

Σε επίπεδο ανάλυσης, υποστηρίζω ότι το πρόβλημα της Ελλάδας όπως διαμορφώθηκε κατά τη μεταπολίτευση στα πλαίσια της «συμμετοχικής διαφθοράς» είναι παρόμοιο με τις χώρες που βιώνουν έναν συγκεκριμένο τύπο καπιταλισμού, το ληστρικό πολιτικό καπιταλισμό όπου η πολιτική εξουσία και όχι μια «ελεύθερη αγορά» έχει το πάνω χέρι στη διανομή των οικονομικών ευκαιριών. Ίχνη του συστήματος αυτού ανιχνεύονται παντού, αλλά είναι το κυρίαρχο σύστημα στη Λατινική Αμερική, στην Αφρική και στις περισσότερες Ασιατικές χώρες.

Στην Ελλάδα, το τρίπολο «εκτεταμένη διαφθορά, γραφειοκρατία και πελατειακές σχέσεις» οδηγούσε το σύστημα στην κρίση του. Οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα και οι επιχειρηματίες εκτός συστήματος χρηματοδοτούσαν το διεφθαρμένο σύστημα. με το φόρο τους. Για να αποφύγουν τη αντίδραση τους, η ελληνική πολιτεία επέτρεψε ένα υψηλό επίπεδο φοροδιαφυγής.

Καθώς η φορολογία δεν έφτανε για να χρηματοδοτήσει το κύκλωμα διαφθοράς και το πελατειακό σύστημα, χρειάστηκε τεράστιος δημόσιος δανεισμός υποθήκευσε το μέλλον της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας με ένα γιγάντιο δημόσιο χρέος που από τη δεκαετία του 80.

Παράλληλα, λόγω της πολυνομίας και τις διαφθοράς, ξένοι επενδυτές απέφευγαν την Ελλάδα εκτός αν συμμετείχαν κι αυτοί στο κύκλωμα αυτό με μίζες (βλ. Siemens). Τα δημόσια έργα χρηματοδοτούμενα από την ΕΕ επέτρεπαν ως μάννα εξ ουρανού στο πολιτικό σύστημα την αναπαραγωγή του μοντέλου.

Ταυτόχρονα οι «δημόσιες επενδύσεις» εξέτρεψαν ιδιωτικές επενδύσεις από παραγωγικούς τομείς προς στο καιροσκοπικό σύστημα εργολάβων που άφησαν πίσω τους μια χώρα με λίγες υποδομές αλλά χωρίς παραγωγή. Δηλαδή μια χώρα που δε μπορεί να στηρίξει το επίπεδο κατανάλωσης της δεκαετίας του 2000.

Μια χώρα με ανέργους και με εργαζόμενους να κλαίνε για το μισθό των 400 ευρώ που βλέπουν στον ορίζοντα, καθώς περιφέρονται ανάμεσα στους λίγους υπερτιμολογημένους αυτοκινητοδρόμους, σε πανάκριβα κλειστά γυμναστήρια και σε πάμπολλα δημοτικά θέατρα με το όνομα «Μελίνα Μερκούρη».

Η κρίση που περνάει η χώρα μας είναι, εν ολίγοις, αποτέλεσμα του οικονομικού συστήματος όπως διαμορφώθηκε στη μεταπολίτευση. Και θα ήταν μια ιστορική ευκαιρία για την ελληνική κοινωνία να πιέσει ώστε να απαγκιστρωθεί η χώρα από το σύστημα αυτό αν υπήρχαν ισχυρές πολιτικές δυνάμεις που θα μπορούσαν να το υποστηρίξουν.

Αλλά με ιδέες ξεπερασμένες περί κρατισμού από τα αριστερά και επικίνδυνες εθνικιστικές αρλούμπες από τα δεξιά, το διεφθαρμένο κατεστημένο χαμογελά πονηρά.
Προς το παρόν αγοράζει χρόνο, κρυπτόμενο μέσα στα μεγάλα κόμματα, μέχρι τη στιγμή που η Ελλάδα κάπως ορθοποδήσει ισορροπώντας στο μισθό των 400 ευρώ μετά από δέκα ή δεκαπέντε χρόνια.

Τότε θα επανέλθουν δυναμικά για να συνεχίσουν τον κύκλο πολιτικής διαφθοράς, λαϊκισμού και οικονομικής κρίσης μιλώντας για σοσιαλδημοκρατία και «ριζοσπαστικό φιλελευθερισμό».


 cretanpatriot
Διαβάστε περισσότερα » »

Τουρκικό δουλεμπορικό ξεφτιλίζει ΓΕΕΘΑ και Λιμενικό!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Στην ... Λακωνία και πιο συγκεκριμένα στην Ελαφόνησο έφτασε δουλεμπορικό με 151 λαθρομετανάστες διαπλέοντας απολύτως ανενόχλητο, όλο το Αιγαίο, για την επιτήρηση του οποίου ο Α/ΓΕΕΘΑ και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δ.Αβραμόπουλος είχε δηλώσει προ δύο εβδομάδων στην Επιτροπή Άμυνας της Βουλής ότι "Δεν περνάει ούτε κουνούπι χωρίς να το μάθουμε"!

Φαίνεται ότι το δουλεμπορικό με τους λαθρομετανάστες είναι κάτι μιρκότερο από ... κουνούπι και έτσι κατάφερε να ξεφύγει από την επιτήρηση ΓΕΕΘΑ και Λιμενικού και να φτάσει ανενόχλητο στην Ελαφόνησο.

Εντοπίστηκαν από πλωτό σκάφος του Λιμεναρχείου Νεάπολης, να βρίσκονται στο ξύλινο σκάφος προσαραγμένο στη βραχονησίδα Λεπτό Νησί ανοικτά της Ελαφονήσου.

Τώρα φιλοξενούνται στο δημοτικό σχολείο του χωριού Άγιος Γεώργιος Βοιών Λακωνίας. Οι αλλοδαποί στερούνταν φυσικά διαβατηρίων κλπ για να μην μπορεί κανείς να τους στείλει πίσω στην πατρίδα τους.
eleftheriskepsii 
Διαβάστε περισσότερα » »

Η Real News αποκαλύπτει ποια πρόσωπα διώκονται ποινικά για τη γνωστή υπόθεση της ΓΕΝΟΠ - Ανάμεσά τους και γνωστά πρόσωπα από την περιοχή της Κοζάνης

 Ποινική δίωξη για πράξεις κακουργηματικού χαρακτήρα ασκήθηκε από τον εισαγγελέα Αριστείδη Κορέα εναντίον τριών προέδρων της ΓΕΝΟΠ, διάφορων συνδικαλιστών, ακόμη διευθυντικών στελεχών της ΔΕΗ. Η εφημερίδα Real News, με σημερινό της ρεπορτάς αποκαλύπτει το έγγραφο κλήσης του εισαγγελέα σε 17 άτομα, ανάμεσά τους και πολύ γνωστά πρόσωπα της περιοχής.




Κάντε κλικ στην εικόνα
kozan.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

"Στο φως" επιτέλους τα βρετανικά εγκλήματα στην μαρτυρική Κύπρο

Συγκλονιστικές λεπτομέρειες από τα εγκλήματα που τελέστηκαν κατά του κυπριακού λαού την εποχή του κυπριακού εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα, έρχονται στη δημοσιότητα μέσα από τον αποχαρακτηρισμό, μετά από δικαστική διαδικασία στο Λονδίνο, σχετικών εγγράφων. Συνολικά, αποχαρακτηρίστηκαν και δόθηκαν στη δημοσιότητα 8.800 έγγραφα από 37 πρώην αποικίες και αναμένονται πλέον αποκαλύψεις για τα βρετανικά εγκλήματα σε βάρος ενός λαού που έδωσε τη ζωή του και πολέμησε στο πλευρό των Βρετανών τον Άξονα με την υπόσχεση της Ένωσης με την μητέρα-Ελλάδα.


Τα έγγραφα περιέχουν λεπτομέρειες για τις φρικιαστικές ενέργειες – βασανιστήρια των Βρετανών, απαγχονισμούς των αγωνιστών ακόμα και κάψιμο των αντιστασιακών της ΕΟΚΑ μέσα στην στα κρυσφήγετά τους στην Κύπρο.   
Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα «The GUARDIAN» όλα τα έγγραφα του κυπριακού αγώνα μεταφέρθηκαν μετά την απόκτηση της ανεξαρτησίας του νησιού όπου κρύφτηκαν από το Foreign Office (βρετανικό ΥΠΕΞ) μακριά από τους ιστορικούς και το κοινό.
Οι αποκαλύψεις αφορούν στα βασανιστήρια, την εκπαίδευση μελών των δυνάμεων ασφαλείας και τη μεταφορά αγωνιστών της ΕΟΚΑ σε φυλακές της Βρετανίας.
Η αγωνία και η προσμονή στην Κύπρο για να ριχθεί άπλετο φως στον αγώνα των Κυπρίων είναι μεγάλη... Γιατί εκεί βρίσκονται και οι ρίζες της σύγχρονηςκυπριακής τραγωδίας...


 
Διαβάστε περισσότερα » »