Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2013

Ένας δάσκαλος από τη Θράκη απευθύνει έκκληση προς όλους τους Έλληνες!

Ο εγκληματικός (όχι μόνο για τη Θράκη) Καλλικράτης μετέτρεψε τους δήμους της Κομοτηνής σε τέσσερεις, με αποτέλεσμα να μην ισχύει πλέον η κοινωνική ισορροπία στους πληθυσμούς των νέων δήμων και έτσι δυο από τους τέσσερις δήμους να έχουν για άρχοντα μουσουλμάνο, εκλεκτό εννοείται του τουρκικού προξενείου και έτοιμο να λειτουργήσει προς όφελος  του....
 Η ΘΡΑΚΗ ΘΕΛΕΙ ΝΑ  ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ
ΓΡΑΜΜΕΝΟ ΑΠΟ ΕΝΑ ΝΕΟ ΔΑΣΚΑΛΟ (προωθηστε το)
Προς: Τους Έλληνες συμπολίτες μας
Είναι γνωστό σε όλους πως το κράτος μας κάνει εδώ και χρόνια τα πάντα για να σώσει την αγαπημένη μας πατρίδα. Για να το επιτύχει αυτό έχει επιλέξει την οδό της οικονομικής μας εξαθλίωσης και παράλληλα της ψυχολογικής και ηθικής. Κάνει δηλαδή τα πάντα, για να μην κάνει τίποτα...

Την ίδια ώρα λοιπόν ,που στην ίδια χώρα οι περισσότεροι απογυμνώνονται οικονομικά (χάνοντας όλο και περισσότερα  στηρίγματα), σε κάποιους άλλους  χαρίζονται απλόχερα (με σχετική αμοιβαιότητα πάντα) χρηματικά πακέτα διόλου ευκαταφρόνητα τη σήμερον ημέρα.

Τώρα πολύ εύλογα θα αναρωτιέστε, ποιοι μπορεί να είναι αυτοί που καρπώνονται αυτά τα απλόχερα χαρισμένα δώρα. Κοιτάζοντας όμως κανείς για λίγο πια  το δέντρο και όχι το δάκτυλο, τότε χωρίς μεγάλη δυσκολία ξεκινά νααναζητά τον χρηματοδότη και όχι τον παραλήπτη.

Συνάδελφοι! Μπορεί για κάποιους από εσάς να είναι πολύ σημαντικό,  το ποιά παράταξη θα κερδίσει τις εκλογές  ή το ποιος συνάδελφος θα μας αντιπροσωπεύσει στα εκπαιδευτικά συμβούλια. Για μένα όμως σημαντικότερο όλων αυτών είναι το κάτω από ποια σημαία θα ξυπνήσει αύριο η οικογένειά μου και κάτω από ποια σημαία θα αναπαύονται οι παππούδες μου.

Κύριοι και κυρίες, κατάγομαι από την Θράκη, από την πόλη της Κομοτηνής. Εκεί από την 14 Μαΐου του 1920 τιμούμε και γιορτάζουμε κάθε χρόνο την απελευθέρωσή μας από τον τουρκικό ζυγό. Ξέρετε,  μετά από τα παρακάτω , δεν θα 'ναι υπερβολή να δηλώσω πως ακόμη και μέχρι σήμερα ,το έτος 2012, ο τόπος μου διέπεται από κάποιας μορφής τουρκοκρατία.

Η Θράκη κατοικείται σήμερα από περίπου 350.000 ανθρώπους, Έλληνες, πολίτες. Γύρω στους 120.000 από αυτούς είναι μουσουλμάνοι στο θρήσκευμα. Αυτοί λοιπόν αποτελούν και τη γνωστή ελληνική μουσουλμανική μειονότητα. Οι 60.000 από τους 120.000 είναι οι τουρκοφανείς (κοινωνική ομάδα που διασπάται σε αρκετές μικτότερες υποομάδες). Γύρω στους 20.000 είναι οι Ρομά και  40.000 οι Πομάκοι.

Εδώ και πολλές δεκαετίες η τουρκική αλυτρωτική πολιτική, με την κρατική ανοχή-προδοσία, στα πλαίσια μιας ανύπαρκτης (κυρίως από την απέναντι πλευρά) ελληνοτουρκικής φιλίας, θέτει τις βάσεις και σπέρνει τους σπόρους της πολύ μεθοδικά, έτσι ώστε την στιγμή του θέρους να μαζέψει ευκολότερα πολύ περισσότερους καρπούς.

Έτσι λοιπόν ακόμα και η πιο καλόβουλη προσπάθεια ερμηνείας των κινήσεων της Τουρκίας στη Θράκη, είναι αδύνατον και ουτοπικό να μην καταλήξει στις προ πολλών ετών μελετημένες και σταδιακά υλοποιημένες και υλοποιούμενες βλέπεις των γειτόνων.

Το σχέδιο έχει ως εξής. Τουρκοποίηση του συνόλου του μουσουλμανικού πληθυσμού, δημιουργία θρακικού ζητήματος ( καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων όπως του αυτοπροσδιορισμού), αίτημα για συνδιοίκηση, ανεξαρτητοποίηση και τελικά προσάρτηση. Και όλα αυτά, χωρίς να ανοίξει ρουθούνι, μόνο με την χρήση δημοψηφισμάτων.

Ποιο είναι λοιπόν το μέσο για να επιτευχτεί το σχέδιο; Η μη τουρκοφανής μουσουλμανική μειονότητα, η οποία ανέκαθεν και συστηματικά κακοποιείται από σύσσωμο το ελληνικό κράτος και αντιμετωπίζεται σαν κάτι ξένο, προβληματικό και εχθρικό.

Η λυσσαλέα και απρόσκοπτη γειτονική προπαγάνδα για την εμφύτευση τουρκικής συνείδησης στη μειονότητα και η παράλληλη και συστηματική αδιαφορία-κακοποίηση- προδοσία από μέρους της ελληνικής πολιτείας, σπρώχνουν όλο και πιο επικίνδυνα κοντά τη μειονότητα στην αγκαλιά της «μητέρας» Τουρκίας.

Επειδή είμαι λοιπόν και του επαγγέλματος γνωρίζω πως τα παραδείγματα είναι αυτά που μένουν. Παραπάνω μίλησα για χαρισμένα πακέτα χρημάτων από κάποιους σε  κάποιους άλλους και μάλιστα σας προκάλεσα να αναζητήσετε τον πομπό και όχι τον δέκτη.

500 ευρώ μηνιαίως είναι το ποσό που παρέχει ο ζάμπλουτος Τούρκος επιχειρηματίας Ομάρ Μπαμπά  για κάθε παιδί που εγκαταλείπει το ελληνικό σχολείο για να φοιτήσει σε ιδιωτικό μουσουλμανικό ιεροσπουδαστήριο, χάριν της ορθότερης εκμάθησης του Ισλάμ κατω από τη σκέπη βέβαια της τουρκικής κυβέρνησης.

1000 ευρώ ετησίως για κάθε κεφάλι ανήλικου κοριτσιού που θα φορά την παραδοσιακήτούρκικη μαντίλα (η οποία θεωρείται χρόνια τώρα παρωχημένη στην γείτονα) παρέχει άτυπα το τουρκικό προξενείο.

Το πομακόπουλο που ουδεμία σχέση έχει με την τούρκικη κουλτούρα και γλώσσα καλείται να μάθει δίχως άλλη επιλογή  τρείς άγνωστες προς αυτό γλώσσες, από την πρώτη κιόλας δημοτικού. Και αυτό γιατί η ελληνική πολιτεία δείχνει να μην αναγνωρίζει το πομάκικο κομμάτι της μουσουλμανικής μειονότητας και με τη βία σπρώχνει το μικρό παιδί στην σύγχυση, στην αμάθεια και έπειτα στην τουρκοποίηση καθώς μέσα στα μειονοτικά σχολεία οι γλώσσες που διδάσκονται είναι τα τούρκικα, τα αραβικά και τα ελληνικά( καμία αναφορά στα πομάκικα).

Εδώ και χρόνια προσφέρονται δωρεάν δορυφορικά πιάτα (συνδεδεμένα άμεσα με τα τούρκικα ραδιοτηλεοπτικά μέσα) κυρίως στα ορεινά χωριά της Θράκης (πομακοχώρια) όπου μέχρι σήμερα το σήμα των ελληνικών δικτύων δεν έχει φτάσει ή είναι ανεπαρκές.

Στο κέντρο της Κομοτηνής εδώ και κάποια χρόνια δεσπόζει ,κάτω από τη σκέπη ενός νεόκτιστου και πολυτελούς κτηρίου, η μεγαλοπρεπής τούρκικη τράπεζα Ζιράατ Μπανκ η οποία δανείζει, επιλεκτικά σε μουσουλμάνους αλλά και συλλόγους που φωνάζουν ότι είναι τούρκικοι,   με χαμηλά επιτόκια 3% ενώ οι ελληνικές με 14%. Αποτέλεσμα αυτών είναι ο χριστιανός να πουλά και ο μουσουλμάνος (η τράπεζα στην ουσία) να αγοράζει γη.

Ο εγκληματικός (όχι μόνο για τη Θράκη) Καλλικράτης μετέτρεψε τους δήμους της Κομοτηνής σε τέσσερεις, με αποτέλεσμα να μην ισχύει πλέον η κοινωνική ισορροπία στους πληθυσμούς των νέων δήμων και έτσι δυο από τους τέσσερεις δήμους να έχουν για άρχοντα μουσουλμάνο, εκλεκτό εννοείται του τουρκικού προξενείου και έτοιμο να λειτουργήσει προς όφελος  του.

Η επίσης εγκληματική κομματική λίστα έφερε επικίνδυνα αποτελέσματα στην περιοχή. Τα κόμματα που είχαν αξιώσεις στην περιοχή είχαν ως πρώτο όνομα στη λίστα μουσουλμάνο ( εκλεκτό του προξενείου) με αποτέλεσμα δύο από τους τρείς βο«υ»λευτές του νομού Ροδόπης να είναι  τελικά από τους παραπάνω «εκλεκτούς».

Όπως φαίνεται τα παραδείγματα είναι πολλά και τα συναντά κανείς καθημερινά και σε όλα τα κομμάτια της κοινωνίας της Θράκης.

Το ζήτημα είναι ότι εφόσον το επίσημο κράτος εδώ και δεκαετίες  κάνει τα πάντα για να μην κάνει τίποτα, ο κλήρος πέφτει μόνο σε εμάς τους πολίτες. Εύλογα θα διερωτάται κανείς τι μπορεί να κάνει για να βοηθήσει.

Το λιγότερο αλλά συνάμα σημαντικότατο που μπορεί να κάνει κάποιος από εδώ είναι αρχικά να ενημερωθεί για το ζήτημα και έπειτα να μεταλαμπαδεύσει το ζήτημα ως «ιεραπόστολος» και να το γνωστοποιήσει σε όσο το δυνατό περισσότερους συμπολίτες μας.

Στόχος δεν είναι η ελληνοποίηση των Πομάκων. Στόχος είναι η συνειδησιακή τους αφύπνιση. Όταν ο Πομάκος νιώσει Πομάκος τότε αυτόματα θα νιώσει και θα είναι Έλληνας!

Για περισσότερες πληροφορίες για το ζήτημα επισκεφθείτε την σελίδα των Πομάκων
http://zagalisa.gr/


πηγη

makedonia-is-greece

Διαβάστε περισσότερα » »

«Κόψτε μισθούς, συντάξεις σε ΔΕΚΟ και αστυνομικούς - Κλείστε ΕΑΣ-ΕΛΒΟ»

ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΖΗΤΑΕΙ Η ΤΡΟΪΚΑ
Νέα μέτρα απαιτεί η Τρόικα, που θα περιλαμβάνουν, μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις αστυνομικών,κλείσιμο ΕΑΣ και ΕΛΒΟ,κόψιμο στις παροχές υγείας (ουσιαστιά αντί για νοσοκομείο θα έχουμε αναρρωτήριο), κλέισιμο νοσοκομείων, κλείσιμο δομών του Δημοσίου ακόμα και υπουργείου!
 
Εάν αυτά τα μέτρα περάσουν τότε στη χώρα δεν θα έχει μείνει τίποτα πλέον όρθιο, και οποιαδήποτε συζήτηση περί ανάκαμψης θα είναι παντελώς αστεία.Η τρόικα επιμένει για μέτρα ύψους 2 δισ.ευρώ, και τα εγχώρια ΜΜΕ προσπαθούν να αλλάξουν την ονομασία τους και να τα "βαφτίσουν" "στοχευμένες παρεμβάσεις". Στοχευμένες θα είναι, απλά όλοι μας θα είμαστε μέσα στο "στόχο".  
 
Υπόθεση εργασίας με έξι ουσιαστικά κενά είναι η ομαλή εκτέλεση του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής της Ελλάδας με την κυβέρνηση να οφείλει, σύμφωνα με τις επιταγές της τρόικας, να βάλει λουκέτο σε ΕΑΣ και ΕΛΒΟ αλλά και να βρει μέτρα ύψους 2 δισ. ευρώ για το 2014, ώστε να ξεκλειδώσουν οι υπόλοιπες συζητήσεις.    
 
«Η τρόικα θα είναι σε θέση να συνεχίσει τη συνεδρία αξιολόγησης στην Αθήνα μόνο όταν οι ελληνικές Αρχές μας αποστείλουν αρκετά στοιχεία ώστε να έχει νόημα να πραγματοποιηθούν ουσιαστικές συζητήσεις δια ζώσης», δηλώνει στην εφημερίδα Real News ο εκπρόσωπος του Όλι Ρεν  Σάιμον Ο' Κόνορ, καθώς η ημερομηνία επιστροφής των ελεγκτών στην Αθήνα παραμένει ανοιχτή. 
 
Κύκλοι της Κομισιόν εξηγούν ότι «υπό αυτή την προϋπόθεση, επιστροφή στις αρχές Νοεμβρίου θα μπορούσε να είναι εφικτή». Πρώτα όμως, θα ανακοινωθούν το κλείσιμο των ΕΑΣ και ΕΛΒΟ, η κινητικότητα των 12.500 δημοσίων υπαλλήλων, η πληρωμή των χρεών σε ΕΥΔΑΠ-ΕΥΑΘ, ο νέος κώδικας των δικηγόρων και η πρόθεση της κυβέρνησης να συζητήσει επί της ουσίας για τα μέτρα ύψους 2 δισ. ευρώ του 2014. 
 
Τα έξι κενά του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής έχουν προσδιοριστεί ήδη στο επίπεδο του Euro Working Group (EWG) και είναι τα εξής:
 
Το κενό του Ιουλίου, ήτοι τα τέσσερα ορόσημα για τη δόση του 1δισ. 
Το δημοσιονομικό κενό του 2014 (του Προϋπολογισμού που παρουσιάζεται τώρα για το επόμενο έτος)
Το χρηματοδοτικό κενό που προκύπτει από τις ανάγκες κάλυψης ομολόγων που λήγουν το 2014 αγγίζει τα 6 δισ.
Το κενό ή αλλιώς απόκλιση από τον στόχο του δημοσίου χρέους που θα συζητηθεί το καλοκαίρι και θα λυθεί- μεταξύ άλλων- με αναδιάρθρωση
Το χρηματοδοτικό κενό για το 2015 και το 2016 ή τι θα συμβεί μετά το τέλος του τρέχοντος προγράμματος
Το κενό «μπαλαντέρ», τα δημοσιονομικά μέτρα για το 2015 και το 2016, ύψους 4,2 δισ. ευρώ
 
Σύμφωνα με πηγή από το Συμβούλιο, οι εταίροι στο ευρώ δεν θα μετακινηθούν από την ανάγκη για πρωτογενές πλεόνασμα 1,5% του ΑΕΠ το 2014 και δεν θα αναδιαρθρώσουν το χρέος πριν αυτά γίνουν πράξη. 
 
Τα μέτρα είναι τα ακόλουθα:
 
Εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου με τις επακόλουθες μειώσεις, εκεί που σήμερα δεν εφαρμόζεται. Αφορά το 40% της μισθοδοσίας του δημοσίου. Ειδικότερα στο στόχαστρο αναμένεται να τεθούν οι μισθοί εργαζομένων στις ΔΕΚΟ
Μειώσεις στις αμοιβές και τις συντάξεις αστυνομικών
Μειώσεις στον κωδικό των αμυντικών συστημάτων
Παρέμβαση στο ασφαλιστικό και συνταξιοδοτικό του Δημοσίου με χρονοδιάγραμμα για πλήρη κατάργηση του εφάπαξ
Παρέμβαση στα επονομαζόμενα «ευγενή ταμεία» με επαναπροσδιορισμό των παροχών
Νέα μείωση των δαπανών με την υγεία, ακόμα και με κλείσιμο νοσοκομείων  
Κατάργηση μη απαραίτητων δομών του Δημοσίου ακόμα και με κλείσιμο ενός υπουργείου, κάποιας γενικής γραμματείας κι ενός πακέτου ακόμα ζημιογόνων ΔΕΚΟ.
Επέκταση της κινητικότητας και της διαθεσιμότητας και στο 20124 με ένταξη επιπλέον εργαζομένων
Επίσπευση των απολύσεων των 11.000 δημοσίων υπαλλήλων του 2014 στον πρώτο μήνα του έτους για να υπάρξει επίπτωση στη μισθολογική δαπάνη
Αύξηση φορολογικών συντελεστών και ειδικού φόρου κατανάλωσης σε αλκοόλ, καπνό και είδη πολυτελείας
Επιστροφή του ΦΠΑ στην εστίαση στο 23% (η περιβόητη πολυδιαφημησμένη "επιτυχία" της κυβέρνησης, δεν τους κάνουν την χάρη ούτε αυτό να κρατήσουν)
Νέο φορολογικό νομοσχέδιο και βαθύ εσωτερικό έλεγχο στα τελωνεία της χώρας
 
Κατά τα άλλα δεν θα υπάρξουν "νέα μέτρα".Προφανώς εάν μας ζητήσουν "μέτρα" θα εννοούν δημόσιους αποκεφαλισμούς μέρους του πληθυσμού, για να μην είναι βάρος στο κράτος.
 
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Αλέξανδρε: Ζεις!

Ας ειναι ΕΛΑΦΡΥ το χωμα που σε σκεπαζει! Μιλαμε για τον Αλεξανδρο Κορυζή. Αληθεια τον γνωριζετε; Ή μονο τους σημερινους ΑΛΗΤΕΣ και ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ γνωριζετε;! Που μας...
πουλησαν (προσπαθουν τουλαχιστον με παθος) στους ξενους και σημασια δεν δινουν για τους ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΔΕΛΦΟΥΣ τους(;)!

Ιδου ολιγα περι του Αλ. Κορυζη:

Διαδεχτηκε τον Μεταξα, μετα τον θανατο του. Αντιμετώπισε με επιτυχία την εαρινή επίθεση των Ιταλών (9 Μαρτίου 1941) και είπε το δεύτερο ΟΧΙ, αυτή τη φορά στους Γερμανούς (6 Απριλίου 1941), όταν ο πρεσβευτής αυτης της χωρας των ουννων στην Ελλάδα Βίκτωρ Έρμπαχ - Σένμπεροχ του επέδωσε τελεσίγραφο για την είσοδο των γερμανικών στρατευμάτων στην Ελλάδα. Από την ημέρα αυτή, η Ελλάδα άρχισε ένα διμέτωπο αγώνα με τους Ιταλούς και τους Γερμανούς, κερδίζοντας τον θαυμασμό των Συμμάχων.

Αυτή η, δύσκολη, κατάσταση ηταν ενα βαρύ φορτίο για τους ώμους του Κορυζή, που αυξηθηκε με την επιθετικη, επειτα, σταση του βασιλια προς τον ιδιο, αν και προσφερθηκε να παραιτηθεί.

Μετα την συναντηση με τον βασιλια, σηκώθηκε και αποχώρησε από τη σύσκεψη, αφού πρώτα φίλησε το χέρι του ανώτατου άρχοντα. Πηγε στο σπιτι του, στην οδό Βασιλίσσης Σοφίας και κλείστηκε στο γραφείο του, οπου αυτοκτονησε με δυο σφαιρες στην καρδια σε ηλικια 56 ετων!

Αυτος ηταν ο Αλεξανδρος Κορυζης, που εσεις -οι περισσοτεροι- αγνοειτε!

Ενας Πρωθυπουργος ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ ηθους, πατριωτισμου και ΛΕΒΕΝΤΙΑΣ, που δεν υπαρχει στους σημερινους ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΔΕΣ (συγχωρησε με Καραγκιοζη αλλα δεν ευρισκα πιο "πολιτισμενη" εκφραση) της πολιτικης μας ζωης.

Ονειρευεστε να ηταν αυτος Πρωθυπουργος, τι ΟΧΙ ειχε να αντιταξει στους ουννους και σημερα; Σκεπτεστε να ειχε δωσει υποσχεσεις προεκλογικες και να εκανε ακριβως τα αντιθετα;!!

Μακαρι ο ΘΕΟΣ της ΕΛΛΑΔΑΣ μας να αναστησει καποιον σαν και τον Αλεξανδρο, καποιον ΕΛΛΗΝΑ, με ΑΓΑΠΗ για την χωρα μας, ΤΙΜΙΟ, ωστε να μπορεσουμε ολοι εμεις, οι ΠΟΛΛΟΙ, να ξαναβρουμε την 'ΛΕΥΤΕΡΙΑ μας! Γιατι εμεις ειμαστε ΕΛΛΗΝΕΣ! Η Μανα των λαων ολου του κοσμου!!

Κι αν τωρα μερικοι ΧΟΡΤΑΤΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΕΡΣΕΣ κλωτσανε την ΜΑΝΑ τους, η ΕΛΛΑΔΑ μας δεν θα πεθανει! ΟΧΙ!!

Θα ζει οσο υπαρχει ο κοσμος τουτος για να τους λαμπρυνει με το φως της, το αθανατο, το Ελληνικο.

Ζητω η 28η Οκτωβριου!
tro-ma-ktiko
Διαβάστε περισσότερα » »

Η Σερβία περιμένει απάντηση από Σκόπια και Ελλάδα για το Κανάλι του Αξιού ποταμού

«Με τη μελέτη σκοπιμότητας για την κατασκευή ενός καναλιού από τα ύδατα των ποταμών Δούναβη-Μοράβα-Αξιού, έγινε η διαπίστωση  ότι το έργο είναι εφικτό», δήλωσε ο Σέρβος υπουργών Φυσικών Πόρων, Ορυχείων και Χωροταξίας, Μιλάν Μπάτσεβιτς.

Σε συνέντευξή του στη «Ραδιο-τηλεόραση Σερβία», είπε ότι τόσο οι Σκοπιανοί, όσο και οι Έλληνες περίμεναν το αποτέλεσμα της κινεζικής μελέτης και αυτή η στάση ήταν φυσιολογική. Τώρα με το θετικό αποτέλεσμα, οι αρχές των Σκοπίων προσκάλεσαν την κινεζική εταιρεία να συζητήσουν.

«Δυστυχώς δεν έχουμε κανένα δικαίωμα να επηρεάσουμε, αλλά ο ρόλος μου στο όλο θέμα είναι να ενημερώσω την κυβέρνηση των Σκοπίων για τα συγκεκριμένα αποτελέσματα της μελέτης αυτής για την οποία  υπάρχει ενδιαφέρον και επιθυμούμε να επισπεύσουμε τις  συνομιλίες», είπε ο Μπάσεβιτς.

Σύμφωνα με τα σερβικά δημοσιεύματα η κατασκευή της διώρυγας Δούναβη-Μοράβα-Αξιού θα κοστίσει από 10 έως 15 δις ευρώ.

Το κανάλι θα καταλήγει στο Αιγαίο και το έργο έχει τεράστια σημασία αφού θα συνδέεται με τα συστήματα των ποτάμιων καναλιών της Κεντρικής Ευρώπης, σημειώνει το δημοσίευμα του σκοπιανού Σκάι.
echedoros-a.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Σύννεφα στάχτης πάνω από τη Σικελία μετά την έκρηξη του ηφαιστείου της Αίτνας [Βίντεο]

Το πιο ενεργό ηφαίστειο της Ευρώπης εξερράγη, προκαλώντας το κλείσιμο του γύρω εναερίου χώρου.
Παρά τη ροή της λάβας, δεν δόθηκε εντολή εκκένωσης για τις κατοικημένες περιοχές που βρίσκονται στις πλαγιές του βουνού.
Το ηφαίστειο στο όρος Αίτνα βρίσκεται σε σχεδόν συνεχή δραστηριότητα, αν και η τελευταία μεγάλη έκρηξη σ' αυτό είχε καταγραφεί το 1992. Πριν από τη σημερινή έκρηξη, σημειώθηκε μια σειρά δονήσεων στο υπέδαφος.

apocalypsejohn
Διαβάστε περισσότερα » »

Σε καραντίνα ο νομός Ξάνθης λόγω ευλογιάς

Ο εφιάλτης της ευλογιάς των προβάτων "χτύπησε" το νομό Ξάνθης, που έχει τεθεί σε καραντίνα. Ευθύνες στην Περιφέρεια ΑΜΘ καταλογίζουν οι κτηνοτρόφοι

Σε καραντίνα έχει τεθεί ο νομός Ξάνθης λόγω της ευλογιάς, που έχει "χτυπήσει" κτηνοτροφικές μονάδες της περιοχής. Τις τελευταίες μέρες όλο και αυξάνεται ο αριθμός των μολυσμένων από το ιό κοπαδιών και ήδη έχουν ξεκινήσει επιχειρήσεις θανάτωσης τους.
Τα κρούσματα που έχουν καταγραφεί μέχρι στιγμής αφορούν κοπάδια στην Εξοχή, στον Κοσσό, στη Διομήδεια και στη Λεύκη με την Κτηνιατρική Υπηρεσία Ξάνθης έχει αρχίσει ενημερωτική εκστρατεία στις κτηνοτροφικές μονάδες. Για 20 ημέρες οι κτηνοτρόφοι απαγορεύεται να βγάζουν από τις μονάδες τους τα αιγοπρόβατα τους αλλά και να δέχονται επισκέπτες στις σταβλικές τους εγκαταστάσεις.
Από την πλευρά τους, οι κτηνοτρόφοι είναι ανάστατοι και καταλογίζουν ευθύνες στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης για ελλιπή μέτρα προστασίας.
Πληροφορίες από thrakitoday.com.

news247
Διαβάστε περισσότερα » »

Βίντεο: Η ιστορία του εμφιαλωμένου νερού

Το 8λεπτο βίντεο «Η ιστορία του εμφιαλωμένου νερού» αντικρούει πολλά από τα ψέματα που αυτή η επιβλαβής βιομηχανία διαδίδει τις τελευταίες δεκαετίες.
Διηγείται το πώς μέσα από τη διαφήμιση έχει κατασκευαστεί μία ανάγκη που κάνει τους πολίτες να αγοράζουν δισεκατομμύρια μπουκάλια νερού κάθε εβδομάδα, όταν αυτό ήδη ρέει από τη βρύση.
Τις τελευταίες δεκαετίες, η Coca-Cola, η Pepsi, η Nestle και οι άλλες μεγάλες εταιρείες ποτών έχουν δαπανήσει αμέτρητα εκατομμύρια για να μας κάνουν να φοβόμαστε το νερό της βρύσης.
Μας λένε ότι αν θέλουμε να είμαστε σίγουροι ότι αυτό που πίνουμε είναι αγνό και καθαρό – και βέβαια για να είμαστε μέσα στη μόδα - θα πρέπει να αγοράζουμε εμφιαλωμένο νερό.
Το πρόβλημα είναι ότι υπάρχουν πολλές ενοχλητικές αλήθειες που οι διαφημίσεις του εμφιαλωμένου νερού δεν αναφέρουν:
• Το εμφιαλωμένο νερό υπόκειται σε λιγότερους υγειονομικούς κανονισμούς από ό, τι το νερό της βρύσης. Στις περισσότερες περιπτώσεις που οι εταιρίες διαφημίζουν το προϊόν τους ως ασφαλέστερο από το νερό της βρύσης, κλινικές έρευνες αποδεικνύουν ότι το πρώτο είναι πολύ χαμηλότερης ποιότητας από το δεύτερο.
• Έως και 40% του εμφιαλωμένου νερού στην αγορά είναι φιλτραρισμένο νερό βρύσης. Με άλλα λόγια, αν πραγματικά ανησυχείτε για την ποιότητα του νερού που φτάνει στη βρύση σας, απλά παρακάμψτε το μεσάζοντα και αγοράσετε ένα φίλτρο νερού για το σπίτι.
• Κάθε χρόνο, η παρασκευή των πλαστικών μπουκαλιών νερού που χρησιμοποιούνται μόνο στις ΗΠΑ απαιτεί πετρέλαιο και ενέργεια αρκετό για να τροφοδοτήσει ένα εκατομμύριο αυτοκίνητα. Και αυτό δεν περιλαμβάνει και το καύσιμο που απαιτείται για την μεταφορά του νερού σε άλλες χώρες ή ηπείρους.
• Τα τρία τέταρτα από το μισό δισεκατομμύριο πλαστικά μπουκάλια νερού που πωλούνται στις ΗΠΑ κάθε εβδομάδα καταλήγουν σε χωματερές ή σε εργοστάσια καύσης. Η διαχείριση αυτών των απορριμμάτων κοστίζει στις πόλεις περισσότερο από 70 εκατομμύρια δολάρια κάθε χρόνο.
 Δείτε το εδώ υποτιτλισμένο στα Ελληνικά και διαδώστε την πληροφορία!



apocalypsejohn
Διαβάστε περισσότερα » »