Κυριακή 3 Μαρτίου 2013

Κινέζικο φυτό σκοτώνει τον καρκίνο σε 40 ημέρες..!...

Ενα ελάχιστα γνωστό φυτό με ένα πραγματικά περίεργο όνομα κάνει τώρα πρωτοσέλιδα ως… δολοφόνος του καρκίνου, με την ένωση του φυτού εξαφανίστηκαν οι όγκοι σε ποντίκια με καρκίνο του …παγκρέατος. Γνωστό ως η «βροντή του θεού της αμπέλου» ή lei gong teng, το κινεζικό φυτό έχει ενσωματωθεί στην κινεζική ιατρική και έχει χρησιμοποιηθεί για αιώνες για την αποκατάσταση, υπό ορισμένες προϋποθέσεις όπως η ρευματοειδής αρθρίτιδα. Σύμφωνα με τη νέα έρευνα από το Πανεπιστημίου του Τεκτονικού
Κέντρου για τον Καρκίνο στην Μινεσότα www.cancer.umn.edu, η ένωση των φυτών δεν οδήγησε σε κανένα σημάδι όγκου μετά από μια περίοδο 40 ημερών – ακόμη και μετά τη διακοπή της θεραπείας. Δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Science Translational Medicine και χρηματοδοτήθηκε από τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας, ακόμη και οι επιστήμονες που εργάζονται για το έργο είχαν μείνει άφωνοι από τις αντικαρκινικές ιδιότητες της ένωσης. Περιέχει κάτι που είναι γνωστό ως τριπτολίδη, η οποία έχει χαρακτηριστεί ως μαχητής του καρκίνου σε προηγούμενη έρευνα, που πιστεύεται ότι είναι το βασικό συστατικό που μπορεί να είναι υπεύθυνο για τις αντικαρκινικές ικανότητες. Ο αντιπρόεδρος της έρευνας στο Κέντρο Καρκίνου εξήγησε στο Bloomberg:
Αυτό το φάρμακο είναι απίστευτα ισχυρό για να σκοτώνει τα καρκινικά κύτταρα, είπε.
Οπως και με πολλές άλλες ισχυρές ουσίες, όπως η κουρκούμη και το τζίντζερ, η επικρατούσα τάση στην επιστήμη είναι ακόμη αργά για να επιβεβαιώσει αυτό που πολλοί στην παραδοσιακή ιατρική έχουν γνωστό για ολόκληρη τη ζωή τους.
Αυτό φυσικά, οφείλεται στο γεγονός ότι απλά δεν υπάρχει χρήμα για μεγάλες εταιρείες να ερευνήσουν τις θεραπευτικές ιδιότητες των βοτάνων και φυσικών ενώσεων, όπως η ένωση που βρίσκεται στο lei gong teng.
Το Turmeric και το τζίντζερ, για παράδειγμα, έχει βρεθεί ότι έχει καταπληκτικές αντικαρκινικές ουσίες που είναι σχεδόν δωρεάν σε σύγκριση με τα ακριβά και επικίνδυνα φάρμακα κατά του ουσίες. Παρ ‘όλα αυτά, οι μεγαλοφαρμακευτικές έχουν καταφέρει να αγνοήσουν αυτά τα μπαχαρικά όσο το δυνατόν περισσότερο. Στην πραγματικότητα, έχουν ακόμη επινοήσει χιλιάδες μελέτες που να καταδεικνύουν με δόλο την υποτιθέμενη αξία των φαρμακευτικών προϊόντων που προωθούνται από τις μεγάλες φαρμακευτικές.

Πηγή: http://maidanoi.com
katohika
Διαβάστε περισσότερα » »

Γιατί νομίζετε ότι ευχαρίστησε ο ολετήρας της χώρας τον Σόρος;;;

Σε μία εκδήλωση που τα ελληνόφωνα ΜΜ”Ε” απέκρυψαν, πλην της Κυριακάτικης Δημοκρατίας, ο αχυράνθρωπος ευχαριστησε το …αφεντικό, για ποιόν λόγο νομίζετε;
…μα για την βοήθεια του στην καταπολέμηση του ρατσισμού!
Ο άνθρωπος που συνεχίζει να διασύρει την χώρα με την διεθνή του παρουσία, αφού φέρει τον τίτλο “πρώην Έλληνας πρωθυπουργός”, προφανώς για να μας υπενθυμίζει την μαζική παράκρουση που μας διακατέχει, φανέρωσε και το μοναδικό του επίτευγμα. Το ότι “έριξε το έλλειμα κατά 6,5%”! Ενώ εριξε όλες τις ευθύνες στο “κρυφό” έλλειμα που παρέλαβε, δηλαδή το χαλκευμένο 15%!!
Έτσι για να καταλαβαινόμαστε για το ποιά η σκοπιμότητα της διόγκωσης του ελλείματος, υπόθεση για την οποία έχουν ασκηθεί κακουργηματικές διώξεις από την Ελληνική δικαιοσύνη. Και αυτοί οι άνθρωποι θα πρέπει οπωσδήποτε να τιμωρηθούν βαρύτατα, αφού ο δόλιος ρόλος τους φαίνεται ακριβώς από αυτές τις εμφανίσεις Παπανδρέου. Ειναι η βλακώδης δικαιολογία για να συνεχιστεί η νομιμοφανής εφαρμογη του μνημονίου και της ληστείας της χώρας.
Δεν έχει καμμία σχέση με στείρα πολιτική αντιπαράθεση, αφού εκτός από το χαλκευμένο 15%, η όποια διόγκωση έγινε από τις αλχημείες του τελευταίου τριμήνου ακριβώς για να στρωθεί το χαλί της υποδούλωσης.
Η καταδίκη τους θα σημάνει και τη νομική τεκμηρίωση της ακύρωσης των συμβάσεων με ισχυρή νομική βάση.
Οι εισαγγελείς έκαναν την δουλειά τους. Τώρα είναι η σειρά των δικαστών.
 
katohika
Διαβάστε περισσότερα » »

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΙΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ Σφοδρή ηλιακή καταιγίδα πλήττει την Γη - Εντοπίστηκε τρίτη ζώνη ακτινοβολίας Βαν Άλεν


Μια σφοδρή μαγνητική (ηλιακή) καταιγίδα πλήττει αυτή την στιγμή την Γη. Ο δείκτης γεωμαγνητικών διαταραχών έφτασε στην τιμή 5 – τιμή που θεωρείται καταιγίδα – επιβεβαιώνει τα στοιχεία του Κέντρου Πρόγνωσης Διαστημικού Καιρού της Εθνικής Υπηρεσίας Ωκεανολογικών και Ατμοσφαιρικών Ερευνών των ΗΠΑ.
Αιτία της μαγνητικής καταιγίδας είναι το ρεύμα ηλιακού ανέμου, η ταχύτητα του οποίου έφτασε τα 600 χλμ. το δευτερόλεπτο. Ήδη έχουν επηρεαστεί οι τηλεπικοινωνίες σε διάφορα μέρη του πλανήτη καθώς η ισχυρή ακτινοβολία έχει επηρεάσει τους δορυφόρους. Το φαινόμενο παρακολουθείται.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο ο πλανήτης είχε «τυλιχθεί» επί τέσσερις εβδομάδες από μια πολύ ισχυρή ακτινοβολία πλάσματος και σκάφη της NASA αποκάλυψαν την παροδική ύπαρξη γύρω από τη Γη μιας τρίτης ζώνης ακτινοβολίας Βαν Αλεν, την οποία οι επιστήμονες αγνοούσαν παντελώς.
Φαινόμενο, άκρως επικίνδυνο για τους δορυφόρους, τις επανδρωμένες διαστημικές αποστολές αλλά και τα επίγεια ηλεκτρονικά συστήματα.
Οι ζώνες ακτινοβολίας Βαν Αλεν ανακαλύφθηκαν το 1958 από τον Τζέιμς Βαν Αλεν, από τον οποίο και πήραν το όνομά τους. Πρόκειται για δυο δαχτυλίδια που σχηματίζονται από σωματίδια υψηλής ενέργειας – τα «ηλεκτρόνια-δολοφόνους», όπως αποκαλούνται – τα οποία παγιδεύονται στο μαγνητικό πεδίο της Γης.
Η εσωτερική ζώνη, η οποία βρίσκεται πιο κοντά στον πλανήτη μας, είναι σχετικά σταθερή. Η εξωτερική ζώνη, η οποία αρχίζει να εκτείνεται από ένα υψόμετρο 13.000 ως 40.000 χλμ από την επιφάνεια της Γης, είναι εξαιρετικά ασταθής και παρουσιάζει τεράστιες διακυμάνσεις. Μέσα σε μερικές ώρες, ή και λεπτά, τα ηλεκτρόνια που την αποτελούν μπορούν να αγγίξουν την ταχύτητα του φωτός ενώ το μέγεθός της μπορεί να γίνει εκατονταπλάσιο.

Στις 30 Αυγούστου του 2012 η NASA εκτόξευσε τα δυο ερευνητικά σκάφη Van Allen με στόχο την άντληση περισσότερων πληροφοριών σχετικά με αυτές.
Στις 2 Σεπτεμβρίου, μόλις μερικές ημέρες μετά την εκτόξευσή τους, οι δορυφόροι εντόπισαν μια τρίτη ζώνη ακτινοβολίας σε μια διαδικασία που δεν προβλέπεται από καμία θεωρία.
«Ηταν τόσο παράξενο που πίστεψα ότι κάτι δεν πάει καλά στα όργανα» ανέφερε στο σχετικό δελτίο Τύπου του πανεπιστημίου ο Νταν Μπέικερ, επικεφαλής ερευνητής του προγράμματος και κύριος συγγραφέας της μελέτης που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση «Science». «Είδαμε όμως ταυτόσημα δεδομένα και στο δεύτερο σκάφος. Δεν μπορούσαμε παρά να συμπεράνουμε ότι ήταν αλήθεια».
Ενώ τα αρχικά δεδομένα έδειχναν τις δυο ζώνες Βαν Αλεν ακριβώς όπως θα έπρεπε να είναι με βάση τις θεωρίες, τη δεύτερη μέρα του Σεπτεμβρίου η εξωτερική ζώνη άρχισε να γίνεται πολύ συμπαγής (σχηματίζοντας ένα «δαχτυλίδι αποθήκευσης» όπως το ονόμασαν οι ερευνητές) ενώ ένα τρίτο, πιο αραιό, δαχτυλίδι από ηλεκτρόνια σχηματίστηκε στην εξωτερική πλευρά της.
Τα παραπάνω σε συνδυασμό με το γεγονός ότι βιώνουμε μια εποχή μαγνητικών καταιγίδων καταδεικνύει ότι  πλανητικός μας "μικρόκοσμος" έχει περιέλθει σε μία εποχή έντονων φαινομένων από τα οποία ουδείς γνωρίζει πότε και πως θα εξέλθει...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
 
Διαβάστε περισσότερα » »

ΦΛΕΓΟΝΤΑΙ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ. ΑΓΡΙΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΜΕ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ ΜΕΤΑΞΥ ΑΛΒΑΝΩΝ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ. (video)



skopia-alvanoiΕκτεταμένα και βίαια με 26 τραυματίες ήταν τα επεισόδια που σημειώθηκαν στο κέντρο των Σκοπίων μεταξύ αστυνομικών και αλβανών διαδηλωτών.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών της ΠΓΔΜ (στο οποίο υπάγεται η αστυνομία), τραυματίστηκαν 13 αστυνομικοί και ισάριθμοι διαδηλωτές, εκ των οποίων τέσσερις σοβαρά.
Η αστυνομία προχώρησε στην προσαγωγή οκτώ ατόμων για συμμετοχή στα επεισόδια.Οι διαδηλωτές πυρπόλησαν ένα αστικό λεωφορείο, ενώ προκάλεσαν ζημιές σε οκτώ ιδιωτικά οχήματα, σε τέσσερα οχήματα της αστυνομίας και σε δύο πυροσβεστικά οχήματα.
Τα χθεσινά επεισόδια προκλήθηκαν κατά τη διάρκεια διαδήλωσης περίπου 1.000 νεαρών Αλβανών οι οποίοι, όπως αναφέρουν τα αλβανικά μέσα ενημέρωσης της ΠΓΔΜ, διαμαρτύρονταν για το γεγονός ότι νεαροί σλαβικής καταγωγής, επιτέθηκαν και ξυλοκόπησαν περίπου 10 Αλβανούς στα Σκόπια, το βράδυ της Παρασκευής.
Οι Αλβανοί διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα υπέρ του UCK και επιτέθηκαν στους αστυνομικούς, οι οποίοι χρησιμοποίησαν δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης για να τους διαλύσουν.
Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι για τα επεισόδια της Παρασκευής μεταξύ νεαρών Σλαβομακεδόνων και αστυνομίας στο κέντρο των Σκοπίων, προσήχθησαν 19 άτομα.
Η κατάσταση αυτή την ώρα είναι ήρεμη, ωστόσο, έντονος είναι ο προβληματισμός για τη βία που εκδηλώθηκε τις προηγούμενες δύο ημέρες. Αναλυτές στα Σκόπια σημειώνουν ότι τα επεισόδια αυτά επιβεβαιώνουν τον εύθραυστο χαρακτήρα των διεθνοτικών σχέσεων στην ΠΓΔΜ.

makeleio

Διαβάστε περισσότερα » »

Δεν είναι ανέκδοτο> Ρωσικό smartphone με δύο οθόνες

Το YotaPhone μας έρχεται από τη Ρωσία και αυτό που το κάνει να ξεχωρίζει είναι το γεγονός οτι διαθέτει δύο οθόνες.
Μία LCD οθόνη αφής 4.3 ιντσών στο μπροστινό μέρος και μία E-ink στο πίσω μέρος η οποία δεν είναι αφής και σίγουρα μοιάζει μ’ αυτήν που χρησιμοποιεί το Kindle της Amazon, ενώ καταναλώνει ελάχιστη μπαταρία σε συγκριση με την LCD.’
Κατά τα άλλα, το YotaPhone διαθέτει διπύρηνο επεξεργαστή Snapdragon S4 στο 1.5GHz, 2GB RAM, 32 ή 64GB αποθηκευτικό χώρο, οπίσθια κάμερα στα 12MPixels, μπαταρία 2.100mAh και υποστήριξη LTE. 
 
kourdistoportocali
Διαβάστε περισσότερα » »

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ !‏

Στην πρωινή εκπομπή του MEGA με τους κυρίους Χασαπόπουλο και Αναγνωστάκη ήταν καλεσμένος ο Μητροπολίτης Σιατίστης και ένας επιστήμονας ψυχολόγος για να αναλύσουν το φαινόμενο της
«κατήχησης» μικρών παιδιών στα γραφεία της Χρυσής Αυγής.

Ό Μητροπολίτης , δεδηλωμένος κομμουνιστής Παύλος Ιωάννου (που έχει πει πως η Χρυσή Αυγή είναι ο Δούρειος Ίππος για να αλωθεί η Εκκλησία από τους Νεοειδωλολάτρες, και ότι όποιοι ψηφίζουν Χρυσή Αυγή, δεν μπορεί να είναι Χριστιανοί. Αντίθετα, Χριστιανοί μπορούν να είναι όσοι ψηφίζουν ΚΚΕ, Σύριζα και Εξωκοινοβουλευτική Αριστερά!..), έκανε ολόκληρη ανάλυση για το πόσο επικίνδυνο κόμμα είναι, ο δε ψυχολόγος τον επαίνεσε για τον λόγο του, ο οποίος διαφέρει πολύ από τους λόγους άλλων ιεραρχών και σταθήκανε και οι δύο στο ότι «η κατήχηση» αυτή κακοποιεί τις αθώες ψυχές των παιδιών και τις διαστρέφει καλλιεργώντας την «ξενοφοβία, τον ρατσισμό και τον εθνικισμό με πρότυπα φασιστοειδούς έμπνευσης».
Έτσι τα παιδιά δεν ανοίγονται να δεχτούν «το διαφορετικό» και οι γονείς αυτών των παιδιών φέρουν ευθύνη για το που πάνε τα παιδιά τους.

Επιπλέον ο κ. Χασαπόπουλος ρώτησε ευθέως τον Μητροπολίτη αν δίνει οδηγίες στους ιερείς της περιοχής του, να ενημερώνουν το ποίμνιο για την επικινδυνότητα της χρυσής αυγής!!!
Δεν είμαι ψηφοφόρος της Χρυσής αυγής, αλλά μου έχουν γεννηθεί εύλογα ερωτήματα όπως:

 Γιατί εναντιώθηκαν όλοι με το μάθημα ιστορίας, μυθολογίας και θρησκευτικών της Χρυσής αυγής στα παιδιά; Αν η ΝΔ ή το ΠΑΣΟΚ έκανε κάτι ανάλογο θα υπήρχε αυτή η αντίδραση;

 Η κατήχηση και η προπαγάνδα που γίνεται μέσα στα σχολεία για να εδραιωθούν οι αρχές της ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ, που αλλοιώνει την εθνική συνείδηση των μαθητών και την ελληνική ιστορία, κάνοντας στην κυριολεξία πλύση εγκεφάλου στα παιδιά για τον ρατσισμό και την ξενοφοβία, δεν μας πειράζει;

 Το γεγονός ότι εδώ και δεκαετίες η αριστερά και ειδικά το ΚΚΕ κάνει κατήχηση στη νεολαία μέσα από μαζώξεις για να «στρατολογεί» νέα μέλη, γι αυτό δεν μιλάμε;

 Γιατί μόλις κάποιος ιεράρχης εκφραστεί πατριωτικά, γίνεται σύμβολο σκοταδισμού και χρησιμοποιούν το επιχείρημα «η εκκλησία δεν πρέπει να ανακατεύεται στην πολιτική» , ενώ αντίθετα αναδεικνύουν τους ιεράρχες που συντάσσονται με τις επιταγές της Νέας Εποχής και προωθούν τις απόψεις της;

 Τί θα λέγανε σε κάποιον Ιεράρχη αν καθοδηγούσε το ποίμνιο λέγοντας ας πούμε ότι το ΠΑΣΟΚ είναι επικίνδυνο κόμμα; Αυτό προφανώς θα ήταν απαράδεκτο, αλλά η κατήχηση για την επικινδυνότητα της Χρυσής Αυγής είναι αναγκαία; Αυτό δεν είναι άμεση παρέμβαση στα πολιτικά δρώμενα και κομματική καθοδήγηση από μέρους της εκκλησίας;

 Όσον αφορά τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σιατίστης, έχει αναφέρει ποτέ στο ποίμνιο πόσο επικίνδυνος Δούρειος Ίππος είναι η αίρεση του Οικουμενισμού-εργαλείο της Νέας τάξης-μέσα στην ορθοδοξία, που απλώνει όλο και πιο πολύ τα πλοκάμια της στον κλήρο και το λαό ,αλλοιώνει τη πίστη ,τις παραδόσεις διαστρέφοντας και τις αρχές της εκκλησίας και πλανεύοντας τους πιστούς; Μήπως και ο Σεβασμιώτατας βρίσκεται εν τω μέσω της πλάνης;

 Όσον αφορά τους δημοσιογράφους:

Βαρεθήκαμε κύριοι να σας ακούμε!
Πιο επικίνδυνοι απ’ όλους είστε εσείς!
Εσείς χρησιμοποιείτε την πίστη και την εκκλησία κατά πως θέλετε!
Από εσάς υφιστάμεθα κατήχηση καθημερινά και βομβαρδισμό με τις διεστραμμένες αρχές της Νέας Τάξης, τις οποίες προωθείτε!
Εσείς έχετε εκμαυλίσει την κοινωνία εδώ και τόσα χρόνια μέσα από τα πορνο-κάναλα στα οποία δουλεύετε και προβάλλετε μόνο το ψεύτικο, το φτηνό και το χυδαίο!
Εσείς κάνετε το μαύρο άσπρο αναλόγως με τα συμφέροντα των αφεντικών σας!
Πιο επικίνδυνοι είστε εσείς κύριοι και από εσάς πρέπει να προστατεύουμε τα παιδιά μας, διότι με τα διεστραμμένα ήθη και τα φτηνά θεάματα τα οποία προβάλλετε, προκαλείτε ανεπανόρθωτη βλάβη στις ψυχές τους!

ΦΕΡΕΦΩΝΑ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ!

ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ!

ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΟΙ «ΙΕΡΟΚΗΡΥΚΕΣ» ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ!

ΤΕΛΑΛΗΔΕΣ ΚΟΥΦΙΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ ΙΔΕΩΝ!

ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΠΟΝΟΥ ΜΑΣ!

ΥΠΗΡΕΤΕΣ ΤΟΥ ΨΕΥΔΟΥΣ!

ΔΕΣΜΟΦΥΛΑΚΕΣ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ!

ΜΑΓΟΙ ΚΑΙ ΤΣΑΡΛΑΤΑΝΟΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΜΑΣ!

«ΠΟΔΗΓΕΤΕΣ» ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ ΜΑΣ!

ΧΕΙΡΑΓΩΓΟΙ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΜΑΣ!

Στη καινούρια Ελλάδα που θα φτιάξουμε, δεν έχετε θέση!

Θ.Σ

Πηγή : Τρικλοποδιά
Διαβάστε περισσότερα » »

Εθνική Σύνταξη 360 ευρώ!!!!!!

Ένα ταμείο και Εθνική Σύνταξη στα 360 ευρώ

Σαρωτικές αλλαγές στο ασφαλιστικό σύστημα με νέες μειώσεις κύριων και επικουρικών συντάξεων και συγχωνεύσεις ταμείων ώστε να μείνουν μόνο δύο κύρια ταμεία, προωθεί η κυβέρνηση.


Σύμφωνα με δημοσίευμα της "Ελευθεροτυπίας", πρόκειται για σχέδιο του διοικητή του ΙΚΑ Ροβέρτου Σπυρόπουλου, το οποίο ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης ανέθεσε σε επιτροπή "σοφών".

Το σχέδιο προβλέπει τη δημιουργία ενός μόνο Ταμείου που θα καταβάλλει την ενιαία Εθνική Σύνταξη ύψους 360 ευρώ και την ανταποδοτική με βάση τις εισφορές των ασφαλισμένων και των εργοδοτών, για τους μισθωτούς.

Το ΙΚΑ, θα αποτελέσει τον ασφαλιστικό "κορμό" της μισθωτής εργασίας και σε αυτό θα ενταχθούν το ΕΤΑΑ (Ταμείο που ασφαλίζει τους μηχανικούς, τους γιατρούς και τους δικηγόρους) και το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ (στο οποίο έχουν συγχωνευτεί τα Ταμεία Τύπου).
Ο ΟΓΑ θα διατηρηθεί ως Ταμείο ασφάλισης των αγροτών λόγω των ιδιαιτεροτήτων που έχει, αλλά και ως προνοιακό Ταμείο.

Προβλέπεται ακόμα συγχώνευση όλων των επικουρικών ταμείων στο ΕΤΕΑΜ (ΙΚΑ) και καθιέρωση μιας ενιαίας επικουρικής παροχής.

Ο ΟΑΕΕ, που ασφαλίζει τους αυτοαπασχολούμενους, τους εμπόρους και τους βιοτέχνες, θα παραμείνει ως ανεξάρτητος λογαριασμός έξω από το σύστημα και σε αυτόν να υπαχθούν οι γιατροί, οι δικηγόροι και οι μηχανικοί που είναι εκτός μισθωτής εργασίας και διατηρούν Δελτία Παροχής Υπηρεσιών και βιβλία.

Η άλλη πρόταση στελεχών της γραμματείας Κοινωνικών Ασφαλίσεων περιλαμβάνει την ένταξη του ΟΑΕΕ μέσα στο ΙΚΑ ως ανεξάρτητου λογαριασμού, ωστόσο υπάρχει κίνδυνος να προκαλέσει "τρύπα" 400 εκατ. ευρώ, καθώς οι μισοί κυρίως έμποροι-βιοτέχνες αδυνατούν να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους.

Όπως αναφέρει η "Ελευθεροτυπία", το σχέδιο προβλέπει ακόμα την καταβολή Εθνικής Σύνταξης ύψους 360 ευρώ από 1/1/2015 (νόμος Λοβέρδου) και επιπρόσθετη ανταποδοτική Σύνταξη με βάση τις εισφορές (όπως προβλέπει και ο νόμος).

Όσον αφορά την εναλλακτική ασφάλιση, προτείνεται πρόσθετη ασφάλιση μέσω της δημιουργίας εναλλακτικών (προσωπικών) επιλογών θεμελίωσης επιπρόσθετων ασφαλιστικών δικαιωμάτων τα οποία θα προέρχονται:

α) από επαγγελματικά ταμεία

β) από τις ιδιωτικές ασφαλίσεις που θα παρέχουν πρόσθετες συντάξεις, κύριες και επικουρικές, είτε υπηρεσίες υγείας κ.ά., μέσω συγκεκριμένων φορολογικών κινήτρων.

Ηδη, με τις πρόσφατες ενοποιήσεις των επικουρικών ταμείων τέσσερα ταμεία (ασφαλιστικών εταιρειών, πετρελαίου, εργαζομένων στο φάρμακο και τροφίμων) παρέμειναν έξω από το σύστημα και λειτουργούν πλέον ως Επαγγελματικά Ταμεία, και συνολικά τα επαγγελματικά ταμεία της χώρας μας γίνονται 13

news247.gr
eleftheriskepsii
Διαβάστε περισσότερα » »

ΔΩΡΕΑΝ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΣΕ ΑΠΟΡΟΥΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ –ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΤΟΥΣ 2013


Ο Δήμος Εορδαίας προκειμένου να υποβάλλει αίτηση στη Γενική Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης για τη δωρεάν διανομή τροφίμων από τα αποθέματα της παρέμβασης της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων οργανώνει, επειγόντος, καταγραφή των δικαιούχων μέχρι 29/3/2012
   Δικαιούχοι της δωρεάν διανομής τροφίμων ορίζονται αποκλειστικά και μόνο άπορα άτομα ή άπορες οικογένειες από ορεινές ή μειονεκτικές περιοχές, όπως προσδιορίζονται από την Οδηγία 81/645 Ε.Ο.Κ., όπως αυτή ισχύει κάθε φορά.
     Ως άπορα άτομα σύμφωνα με το αρ. φύλλου ΦΕΚ 660/20-4-2011 αριθ. απόφασης 22830 θεωρούνται τα άτομα ή οι οικογένειες που έχουν ετήσιο ατομικό ή οικογενειακό εισόδημα:
1.      Μέχρι και 12000 ευρώ
2.      Ανδρόγυνο χωρίς ανήλικα ή προστατευόμενα τέκνα  έως 15600ευρώ.
3.      Ανδρόγυνα με ένα ανήλικο ή προστατευόμενο τέκνο έως 19200 ευρώ.
4.      Ανδρόγυνα με δύο ανήλικα ή προστατευόμενα τέκνα έως 22800 ευρώ.
5.      Ανδρόγυνα με τρία ανήλικα ή προστατευόμενα τέκνα έως 27600 ευρώ.
6.      Ανδρόγυνα με τέσσερα ανήλικα ή προστατευόμενα τέκνα έως 32400 ευρώ.
7.      Για κάθε ένα επιπλέον των 4 τέκνων προσθέτουμε 4800 ευρώ.
8.      Εάν υπάρχει άτομο με ανίατο ή δυσίατο νόσημα προσθέτουμε 6000 ευρώ.
9.      Για οικογένειες χωρίς ιδιόκτητο σπίτι προσθέτουμε άλλα 4800 ευρώ.
Με τον όρο προστατευόμενα νοούνται τα  τέκνα που δηλώνονται στη φορολογική δήλωση.
Ως εισόδημα νοείται το φορολογούμενο πραγματικό ή τεκμαρτό και το απαλλασσόμενο ή φορολογούμενο με ειδικό τρόπο.
 
     Δικαιολογητικά που απαιτούνται:
·         Αίτηση (χορηγείται από την υπηρεσία)
·         Υπεύθυνη δήλωση του Ν.1599/86 για συμμετοχή στο πρόγραμμα μέσω ενός και μόνο φορέα υλοποίησης (χορηγείται από την υπηρεσία)
·         Φωτοτυπία ταυτότητας
·         Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης πρόσφατο
·         Βεβαίωση μόνιμης κατοικίας- Αντίγραφο άδειας διαμονής σε ισχύ(παλλινοστούντες)
·         Εκκαθαριστικό της εφορίας οικονομικού έτους 2012  (φωτοτυπία)
·         Απόφαση κρατικού φορέα με την οποία βεβαιώνεται το νόσημα του αιτούντος .
·         Για προστατευόμενα τέκνα (άνω των 18) βεβαίωση ότι σπουδάζουν ή υπηρετούν στο στρατό.
 
Οι αιτήσεις θα πρωτοκολλούνται οπωσδήποτε από τις τοπικές κοινότητες και θα αποστέλλονται στο Τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης του Δήμου (πρώην στρατόπεδο Κ.Φούφα) έως και τις 29 Μαρτίου 2013.
 Πέραν της προθεσμίας (29-3-2013) δεν θα γίνονται αιτήσεις δεκτές.
ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ:
  • ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΡΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ή ΑΤΟΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ &
  • ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑΣ ΠΟΥ ΔΙΑΜΕΝΟΥΝ ΝΟΜΙΜΑ & ΜΟΝΙΜΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
  • ΑΠΟΚΛΕΙΟΝΤΑΙ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΟΣΟΙ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΡΟΦΙΜΑ ΑΠΟ ΑΛΛΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ (ΑΝΑΠΗΡΩΝ, ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ)
  • ΑΙΤΗΣΗ ΥΠΟΒΑΛΛΕΙ Ο ΣΥΖΥΓΟΣ. ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΥΠΟΒΑΛΛΕΙ Η ΣΥΖΥΓΟΣ.
  • ΟΤΑΝ Ο ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ  ΔΕΝ ΥΠΟΒΑΛΛΕΙ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΣΚΟΜΙΖΕΤΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΘΕΩΡΗΜΕΝΗ ΑΠΟ ΔΟΥ
 
ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΟΡΔΑΙΑΣ, ΕΚΤΟΣ ΤΗΣ      ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

 Ο
ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΜΠΙΓΓΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ
Διαβάστε περισσότερα » »

Μύλος με την εκταφή νεκρών από τα κοιμητήρια – Κατάληψη του γραφείου της Δημάρχου Εορδαίας από οργισμένο πολίτη

Εκρηκτικές διαστάσεις παίρνει το θέμα της εκταφής νεκρών από τα δύο κοιμητήρια της πόλης της Πτολεμαΐδας, καθώς νέο επεισόδιο σημειώθηκε χθες Πέμπτη, όταν πολίτης “βγήκε από τα ρούχα του” όταν ανακάλυψε ότι έχει γίνει εκταφή των οστών του πατέρα του χωρίς να έχει ειδοποιηθεί η οικογένεια του νεκρού, με αποτέλεσμα να προχωρά στην κατάθεση μήνυσης εναντίον του δήμου, ο οποίος μάλιστα πραγματοποίησε κατάληψη διαμαρτυρίας για κάποια ώρα στο γραφείο της δημάρχου Εορδαίας!
Πρόκειται για τον κ. Φώτη Κωνσταντινίδη, γνωστό από τη συνδικαλιστική του δράση στο χώρο της ΔΕΗ, ο οποίος εξεμάνη πραγματικά όταν ανακάλυψε ότι είχε καταστραφεί το μνήμα του πατέρα του και ότι είχαν γίνει άφαντα τα οστά του. Κι αυτό, παρά το γεγονός ότι τα μέλη της οικογένειάς του είχαν ενημερώσει το δήμο «να μην πειραχτεί το συγκεκριμένο μνήμα» γιατί είναι ετοιμοθάνατη η 90χρονη μητέρα τους.
Λίγη αργότερα επέστρεψε στα κοιμητήρια του Αγίου Ιωάννη, όπου άρχισε να ψάχνει τα οστά του πατέρα του. Μιλώντας στον «Π» ανέφερε ότι προχωρά σε «υποβολή μήνυσης εναντίον των υπαλλήλων του δήμου, γραφείου τελετών, αλλά και εναντίον του αντιδημάρχου Σοφοκλή Σιδηρόπουλου και της δημάρχου Εορδαίας για ηθική αυτουργία, διότι δεν φρόντισαν να εξασφαλίσουν τη λειτουργία οργανωμένου οστεοφυλακίου και η όλη επιχείρηση εκταφής γίνεται εντελώς πρόχειρα και ανοργάνωτα». «Τους μηνύω», πρόσθεσε, «για ιεροσυλία, βανδαλισμό και τυμβωρυχία», διότι χάθηκαν στο μεταξύ τα χρυσά αντικείμενα του νεκρού πατέρα του (χρυσή βέρα, δόντια κλπ.).
Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Σοφοκλής Σιδηρόπουλος δήλωσε ότι πέρα από τη δημοσιοποίηση της εκταφής νεκρών στον Τύπο, έχει δώσει εντολή προς τους υπαλλήλους του δήμου είναι να ειδοποιούνται οι οικογένειες των νεκρών, καθώς και ότι θα διερευνήσει ποιος υπάλληλος προχώρησε στην εκταφή χωρίς να ειδοποιηθεί η οικογένεια του νεκρού.
Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι ανάλογα παράπονα για τον τρόπο εκταφής νεκρών έχουν εκφράσει αρκετοί κάτοικοι της Πτολεμαΐδας, ενώ παρέμβαση για την προχειρότητα με την οποία γίνεται η εκταφή νεκρών από τα κοιμητήρια έχει κάνει και η Κίνηση Ενεργών Εορδαίας.
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΤΟΛΕΜΑΙΟΣ

kozan.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

ΕΤΣΙ ΘΑ ΑΠΑΝΤΟΥΣΑ ΑΝ ΗΜΟΥΝ ΠΑΧΤΑΣ


Αποστολή από Ομάδα Ενεργών Πολιτών του Αριστοτέλη


Η φράση σας «Σε κάθε περίπτωση μιλώντας για μένα με αυτοκριτική καταλήγω.» δείχνει ότι είστε ο πλέον φανατικός θαυμαστής του εαυτού σας. Σας απαντούμε λοιπόν βήμα-βήμα:


ΛΑΜΠΑΚΗΣ:    Εγώ πηγαίνω στο γραφείο μου στο Δημαρχείο  κάθε μέρα και ότι ώρα θέλω. ΕΣΕΙΣ;
ΠΑΧΤΑΣ:    Εμείς δεν πηγαίνουμε στα γραφείο σας στο Δημαρχείο κάθε μέρα και ότι ώρα θέλουμε. Είμαστε η Δημοτική αρχή του Δήμου  Αριστοτέλη και πηγαίνουμε στα δικά μας γραφεία. Σεβόμαστε τα ξένα γραφεία.

ΛΑΜΠΑΚΗΣ:    Είμαι ψηλά στην συνείδηση των δημοτών μου άσχετα αν συμφωνούν με τις απόψεις μου ή όχι. ΕΣΕΙΣ;
ΠΑΧΤΑΣ:    Οι Δημότες σας, σας έδωσαν 17,5 % όταν κατεβήκατε στον εκλογικό στίβο ως ανεξάρτητος υποψήφιος. Μήπως χαρακτηρίζετε το 82,5 % των Δημοτών σας ως Ασυνείδητους; Η συνέχεια είναι γνωστή σε όλους.

ΛΑΜΠΑΚΗΣ:    Εγώ δεν δέχθηκα καμία ερώτηση  από δημοσιογράφους αν παίρνω ανταλλάγματα. ΕΣΕΙΣ;
ΠΑΧΤΑΣ:    Όταν ωριμάσετε πολιτικά θα αντιληφτείτε πόσο εύκολα μπορεί να σας ρωτήσει ένας δημοσιογράφος αν παίρνετε ανταλλάγματα η γιατί κάνετε απ΄ ευθείας αναθέσεις σε συγγενείς στελεχών σας η γιατί σπαταλάτε τα χρήματα των δημοτών σας σε άσκοπες μελέτες κ.λπ κ.λπ

ΛΑΜΠΑΚΗΣ:    Εγώ κάνω τα Δημοτικά Συμβούλια και τις Επιτροπές στο Δημαρχείο της Αλεξανδρούπολης. ΕΣΕΙΣ;
ΠΑΧΤΑΣ:    Επιμένω να σας λέω ότι δεν σκοπεύουμε να κάνουμε τα δημοτικά συμβούλια και τις επιτροπές μας στο Δημαρχείο Αλεξανδρούπολης γιατί απέχει πολύ από τον Δήμο Αριστοτέλη. Άρα δεν αλλάζουμε συνήθειες. Παρʼ όλα αυτά, εφόσον το επιθυμείτε ελάτε να κάνετε τις επιτροπές σας στο Δημαρχείο Αριστοτέλη. Είμαστε φιλόξενος Δήμος όπως ξέρετε.


ΛΑΜΠΑΚΗΣ:    Εγώ θεωρώ ότι  είμαι μέσα στους κοινωνικούς αγώνες του Δήμου μου. ΕΣΕΙΣ;
ΠΑΧΤΑΣ:    Όπως μας πληροφορούν θεσμικοί εκπρόσωποι και απλοί Δημότες σας,  έχετε περίεργη αντίληψη για την έννοια «κοινωνικοί αγώνες». Εμείς στο Δήμο Αριστοτέλη φροντίζουμε σαν Δημοτική αρχή να στηρίζουμε τους επιχειρηματίες, τους επαγγελματίες, τους εμπόρους, το ΚΤΕΛ, την λαϊκή αγορά κ.α  Φροντίζουμε την καθαριότητα, κλείνουμε τις λακκούβες, στηρίζουμε κάθε νόμιμη επενδυτική δραστηριότητα και αξιοποιούμε τα ανταποδοτικά οφέλη για το συμφέρον των Δημοτών μας. Αυτά χαρακτηρίζουμε εμείς ως «κοινωνικούς αγώνες». Δεν πετάμε φωτοβολίδες εμπορευόμενοι τις ελπίδες των δημοτών, μιλώντας για 5αστερα ξενοδοχεία, αεροπλάνα και βαπόρια και φωνές ηλεκτρικές. Είμαστε σοβαροί,  προσγειωμένοι και ειλικρινείς απέναντι σε ΟΛΟΥΣ τους Δημότες μας.

ΛΑΜΠΑΚΗΣ:    Εγώ δέχομαι την κριτική από όλους και δεν θεωρώ ότι ο Δήμος Αλεξανδρούπολης είναι μία κλειστή κάστα, όπου απαγορεύεται να προσέλθουν άλλοι θεσμικοί ή μη, και τούτο γιατί δεν φοβάμαι την κριτική, έχοντας πεποίθηση για την πολιτική μου καθαρότητα. ΕΣΕΙΣ;
ΠΑΧΤΑΣ:    Το ΕΓΩ σας, με το οποίο ξεκινάτε κάθε πρόταση σας,  δείχνει πολύ καλά τι ακριβώς θεωρείται για τον Δήμο σας. Είναι Πανελλαδικά γνωστό ότι κάθε κριτική για το έργο σας, εκπορεύεται πάντα -κατά την άποψη σας-, είτε από κάποιες «σκοτεινές δυνάμεις» είτε από την εταιρεία χρυσού. Αυτό προφανώς θεωρείται ότι είναι το άλλοθι για την ανυπαρξία έργου. Η τοπική σας κοινωνία (και όχι μόνο) γνωρίζει καλά τις σχέσεις που έχετε με  τοπικές εφημερίδες, ραδιόφωνα και τηλεοράσεις τις  οποίες δυστυχώς για σας δεν μπορείτε να ελέγξετε διότι δεν είναι Δημοτικά ΜΜΕ.

Με την επιστολή σας κύριε Λαμπάκη τεκμηριώσατε την τεράστια διαφορά που υπάρχει στην μεταξύ μας νοοτροπία.  Δηλαδή ότι στον Δήμο Αλεξανδρούπολης υπάρχει μόνο ένα ΕΓΩ, ενώ στον Δήμο Αριστοτέλη υπάρχουμε ΕΜΕΙΣ. Και εμείς είμαστε ΟΛΟΙ οι Δημότες.
Σας ευχαριστώ
Διαβάστε περισσότερα » »