Σάββατο 14 Απριλίου 2012

"Τορπίλη" Άκη. "Να κληθούν τα μέλη του ΚΥΣΕΑ -Σημίτης,Παπανδρέου- που αποφάσισαν για υποβρύχια

Την κλήση όλων των μελών του ΚΥΣΕΑ ,τα οποία είχαν λάβει αποφάσεις για την αγορά των τεσσάρων υποβρυχίων τύπου ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ,ζητά ο Άκης Τσοχατζόπουλος μέσω του δικηγόρου του.

Δηλαδή ο πρώην ΥΕΘΑ και κατηγορούμενος για ξέπλυμα μαύρου χρήματος επιχειρεί να βάλει στο κάδρο όλο το ΚΥΣΕΑ ,αλλά κυρίως δύο:τους πρώην πρωθυπουργούς Σημίτη και Παπανδρέου!

Η δήλωση του πληρεξούσιου δικηγόρου του αναφέρεται σ΄ όλες τις κατηγορίες που έχει να αντιμετωπίσει αλλά και για τον “θεαματικό-θεατρικό” τρόπο της σύλληψής του”.

newsit
Διαβάστε περισσότερα » »

Τραγωδία στην Ιταλία - Νεκρός ο ποδοσφαιριστής της Λιβόρνο (VIDEO)

Σοκ στην Ιταλία. Στο ματς της Πεσκάρας με την Λιβόρνο για τη Serie B, στο 31ο λεπτό ο Πιερμάριο Μοροζίνι υπέστη καρδιακή προσβολή και κατέρρευσε. Οι γιατροί προσπάθησαν να τον επαναφέρουν αλλά δεν τα κατάφεραν και ο 26χρονος Ιταλός άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο. Αναβλήθηκε κάθε αγωνιστική δραστηριότητα στην Ιταλία.
Άλλο ένα τραγικό περιστατικό μέσα στα ποδοσφαιρικά γήπεδα. Ο 26χρονος ποδοσφαιριστής, Πιερμάριο Μοροζίνι υπέστη καρδιακή προσβολή κατά τη διάρκεια του αγώνα της Serie B, Πεσκάρα - Λιβόρνο και κατέρρευσε στο γήπεδο.



Ο παίκτης μεταφέρθηκε άμεσα στο νοσοκομείο, νοσηλεύτηκε στη μονάδα εντατικής θεραπείας αλλά έχασε τελικά τη μάχη και άφησε την τελευταία του πνοή.


Οι συμπαίκτες του σοκαρισμένοι έφυγαν με κλάματα από το γήπεδο και πήγαν στο νοσοκομείο, αλλά δυστυχώς έμαθαν τα δυσάρεστα νέα.

Οι αγώνες της Serie A αλλά και οποιαδήποτε άλλη αθλητική δραστηριότητα αναβλήθηκε.
 

newsit
Διαβάστε περισσότερα » »

Στέρεψε από ρευστό η ΔΕΗ – Κινδυνεύει με χρεοκοπία

 
Σε ποιους ρίχνουν τις ευθύνες οι παράγοντες της ΔΕΗ και τι σκέφτεται το υπ. Οικονομικών για να αποτρέψει τη χρεοκοπία.
Στα πρόθυρα της χρεοκοπίας βρίσκεται η ΔΕΗ, με τις ανεξόφλητες οφειλές να φτάνουν από τα 820 εκατ. ευρώ τον Δεκέμβριο του 2010 στα 1,160 εκατ. ευρώ στο τέλος Mαρτίου του 2012, με το μεγαλύτερο μέρος των οφειλών να προέρχεται από την οικιακή κατανάλωση. Το υπουργείο Oικονομικών σε μία προσπάθεια ενίσχυσης της ρευστότητας της Επιχείρησης, εξετάζει το ενδεχόμενο παρακράτησης 200 εκατ. ευρώ από τα έσοδα του Eιδικού Tέλους Aκινήτων (ETHΔE) για διάστημα τριών μηνών.

Επιπλέον, σύμφωνα με την “Καθημερινή”ο υπουργός Οικονομικών κ. Σαχινίδης αναμένεται, εντός των ημερών, να ζητήσει την έγκριση της τρόικας για την ενίσχυση της ρευστότητας του ΛAΓHE (Λειτουργός της Aγοράς Hλεκτρικής Eνέργειας «πρώην ΔEΣMHE») με 300-400 εκατ. ευρώ από το Tαμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, έτσι ώστε να μην κινδυνέυσει να καταρρεύσει ολόκληρη η αγορά ηλεκτρισμού αφού το πρόβλημα «ρευστότητας» καταλήγει στη ΔΕΠΑ, με αποτέλεσμα η Επιχείρηση να βρίσκεται ένα βήμα πριν κηρύξει στάση πληρωμών στους διεθνείς προμηθευτές αερίου.

Σύμφωνα με παράγοντες της ΔΕΗ η εκτίναξη των ανεξόφλητων λογαριασμών οφείλεται στις κυβερνητικές αποφάσεις για το Ειδικό Τέλος Ακινήτων το οποίο πληρώνεται μέσω του λογαριασμού της ηλεκτρικού ρεύματος και στη μετάθεση της ημερομηνίας αποπληρωμής από τις 80 ημέρες που ήταν αρχικά στις 120 ημέρες. Επίσης, στην απαγόρευση που επιβλήθηκε στη ΔΕΗ να διακόπτει την παροχή ρεύματος σε απλήρωτους λογαριασμούς. Aναφέρουν, μάλιστα σύμφωνα με την “Καθημερινή” ότι το δίμηνο Oκτωβρίου - Nοεμβρίου που δεν είχαν ίσχυαν οι παραπάνω αποφάσεις, οι καταναλωτές πλήρωναν τους λογαριασμούς τους με το ειδικό τέλος ακόμη και νωρίτερα από τον συνηθισμένο χρόνο, με αποτέλεσμα οι ληξιπρόθεσμες οφειλές να εμφανίσουν μείωση. Αναφέρουν επίσης πως ακόμη και σήμερα η κατάσταση θα ήταν βελτιωμένη εάν δεν ασκούνταν πίεση στην εταιρεία να μην προχωρήσει εν όψει εκλογών σε διακοπές ρεύματος, ακόμα και σε καταναλωτές με απλήρωτους λογαριασμούς χωρίς το ειδικό τέλος.
 
newsit
Διαβάστε περισσότερα » »

Καλή Ανάσταση, καλό Πάσχα.

Το  Blog - SAVREZ -  Σας  Εύχεται  Καλή  Ανάσταση, καλό Πάσχα. Ο Χριστός ας μας δώσει την δύναμη για την δική μας ανάσταση, από το σκοτάδι στο φώς.

Διαβάστε περισσότερα » »

Η Ισλανδία χαρίζει τα χρέη /υποθήκες των στεγαστικών δανείων του πληθυσμού της!







Η κυβέρνηση της Ισλανδίας χαρίζει το χρέος των στεγαστικών δανείων για ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού της. Αυτό το έθνος επέλεξε έναν πολύ διαφορετικό τρόπο.... από τις υπόλοιπες Ευρωπαϊκές χώρες, για να σταματήσει την κρίση.

Αποφάσισε να ακούσει τα αιτήματα του πληθυσμού και να θέσει τους πολιτικούς και τραπεζίτες στον πάγκο των κατηγορουμένων, τρία χρόνια μετά τις χρηματοπιστωτικές υπερβολές του 2008 , που κατάφεραν και βύθισαν μία από τις πιο ευημερούσες οικονομίες.
Telesur TV.



Διαβάστε περισσότερα » »

Γιώργος Δακής και Παρασκευή Βρυζίδου μαζί στην περιφορά του επιταφίου χθες στην Πτολεμαϊδα


Γιώργος Δακής και Παρασκευή Βρυζίδου μαζί στην περιφορά του επιταφίου χθες στην Πτολεμαϊδα.













Φωτογραφίες της Τοπικής Εφορείας Προσκόπων Πτολεμαϊδας

kozan.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Πράξη αγάπης και ανθρωπιάς από το σύλλογο βετεράνων ποδοσφαιριστών Εορδαίας (Βίντεο)

Φιλανθρωπικό αγώνα ποδοσφαίρου μεταξύ επαγγελματιών και ερασιτεχνών ποδοσφαιριστών που κατάγονται από την Πτολεμαΐδα, διοργάνωσε σήμερα Μ. Σάββατο 14/04 ο σύλλογος βετεράνων Εορδαίας με σκοπό να ενισχύσει το φιλανθρωπικό έργο του συλλόγου "ΚΑΛΟΣ ΣΑΜΑΡΕΙΤΗΣ". Δείτε το βίντεο στο kozan.gr....



kozan.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Άγιοι Τόποι: Έλληνας μοναχός σηκώνει ψηλά την ελληνική σημαία στα βάθη της ερήμου


Άγιοι Τόποι: Έλληνας μοναχός σηκώνει ψηλά την ελληνική σημαία στα βάθη της ερήμου
Αποστολή Άγιοι Τόποι Μαρία Γιαχνάκη

Τις άγιες μέρες του Πάσχα και κυρίως τη Μεγάλη εβδομάδα η πόλη των Ιεροσολύμων γεμίζει επισκέπτες από όλα τα μέρη του κόσμου.  Επισκέπτες όλων των ηλικιών και κυρίως νέοι αφιερώνουν πάντα λίγες μέρες από τη ζωή τους για να νιώσουν την αύρα που σκεπάζει την Αγία Πόλη ,τα προσκυνήματα αλλά και τα μοναστήρια που είναι μέσα στις ερήμους τα οποία έχουν ιδιαίτερη σημασία για την ψυχή κάθε ανθρώπου ιδιαίτερα  τη Μεγάλη Εβδομάδα και το Πάσχα.
Σε αυτά τα μοναστήρια μάλιστα πολλοί είναι αυτοί που έχουν βρει αποκούμπι αφού οι μοναχοί που τα υπηρετούν κουβαλούν τη δική τους ανθρώπινη ιστορία και γίνονται παράδειγμα προς μίμηση για όλους όσους τους επισκέπτονται.

ΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΤΗΣ ΠΕΡΔΙΚΑΣ

Στην έρημο της Ιουδαίας πάνω στα σύνορα του Ισραήλ με την Ιορδανία και δίπλα στην Ιεριχώ βρίσκεται το μοναστήρι της Πέρδικας , μέσα στο οποίο είναι χτισμένος ο ναός του Αγίου Χρυσόστομου. Το μοναστήρι ονομάστηκε έτσι γιατί όταν περνούσε  η Παναγία με τον Ιησού στην αγκαλιά της από την έρημο έμοιαζε σαν την πέρδικα.

ΠΗΡΕ ΕΝΑ ΕΡΕΙΠΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΕΚΑΝΕ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΓΙΑ ΠΟΝΕΜΕΝΕΣ ΨΥΧΕΣ

Το μοναστήρι αυτό πριν 30 χρόνια ήταν ερειπωμένο ώσπου ο σημερινός ηγούμενος του ,αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος  έφτασε εκεί σε νεαρή ηλικία απεσταλμένος από το Πατριαρχείο για να το φροντίσει.  Την περίοδο εκείνη η χώρα βρισκόταν σε εμπόλεμη κατάσταση και η περιοχή δεν είχε ούτε ρεύμα ούτε νερό.

Μέσα στο μοναστήρι μάλιστα δεν υπήρχαν παρά μόνο αρουραίοι . Ο νεαρός τότε μοναχός Χρυσόστομος παρά τις αντιξοότητες όταν είδε το μοναστήρι αυτό μέσα στην έρημο το ερωτεύτηκε όπως μας είπε χαρακτηριστικά και αποφάσισε να το αναλάβει και να του δώσει ζωή.

Με πολλές δυσκολίες άρχισε την σκληρή δουλειά και τότε μάλιστα δεν περνούσε καν κόσμος από το μοναστήρι παρά μόνο μερικά λεωφορεία που περνούσαν για την Ιορδανία.

Έτρεχε λοιπόν κάθε ξημέρωμα στο πέρασμα αυτό ξυπόλητος, έμπαινε μέσα στα λεωφορεία και ζητιάνευε την βοήθεια των περαστικών για να φτιάξει το μοναστήρι. Η μορφή του μοναχού έγινε σύντομα διάσημη και αγαπητή. Όλοι όσοι τον γνώριζαν τον θαύμαζαν για το κουράγιο του και την δύναμή του με αποτέλεσμα να μην τον ξεχνούν ακόμη και όταν έφευγαν από τη χώρα.

ΤΟ ΙΣΧΥΡΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΣΤΗΝ ΕΡΗΜΟ ΑΠΟΚΟΥΜΠΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Σιγά σιγά ο μοναχός βρήκε συμμάχους στην προσπάθειά του με αποτέλεσμα 30 χρόνια μετά το μοναστήρι αυτό να έχει γίνει ένα ισχυρό μοναστήρι , ξαναχτισμένο από την αρχή . Αγόρασε εκτάσεις , επέκτεινε τι κτίσμα του , έφτιαξε εργαστήρι κεριού και εικόνας στο οποίο απασχολείται κόσμος  συντήρησε τα αρχαία ψηφιδωτά και το κυριότερο;

Έγινε πόλος έλξης για χιλιάδες κόσμου και νέων που ζητούν να φιλοξενηθούν για λίγη ψυχική ηρεμία και να προσφέρουν με την προσωπική τους εργασία στο μοναστήρι σε ότι χρειάζεται. Ο νεαρός μοναχός  σήμερα  είναι πια ένας σεβάσμιος γέροντας , ηγούμενος που προσπαθεί να αγκαλιάζει όλο τον κόσμο με την φροντίδα του.  Είναι γνωστός ως ο πατέρας των φτωχών και όλοι όσοι έχουν οποιαδήποτε ανάγκη βρίσκουν αποκούμπι σε αυτό το μοναστήρι.

Αυτό είναι που τον κάνει ευτυχισμένο , η ευτυχία των άλλων. Το γεγονός ότι το μοναστήρι του, αγκάλιασε και αγκαλιάζει τόσο κόσμο καθημερινά του δίνει κουράγιο να συνεχίσει, παρόλο που τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει ο ίδιος είναι μεγάλα. Μάλιστα το πιο σημαντικό είναι ότι κάποια φορά που οι στρατιώτες περνούσαν την περιοχή κι έψαχναν γι αντάρτες  ακόμη και στο μοναστήρι , τον χτύπησαν τόσο πολύ που τον κούφαναν από το ένα αυτί.

Αυτή  δεν ήταν βέβαια η μοναδική φορά που του επιτέθηκαν. Όσο το μοναστήρι γινόταν πιο ισχυρό τόσο ο ηγούμενος κινδύνευε περισσότερο αφού στην περιοχή των εβραίων και των μουσουλμάνων , ένας Έλληνας σήκωνε ψηλά την ελληνική σημαία και πρόσφερε στον συνάνθρωπό του με αυταπάρνηση.

Τις μέρες λοιπόν αυτές στους Αγίους Τόπους έχει μεγάλη αξία να επισκέπτεται κανείς και αυτούς τους μοναχούς που φυλάσσουν Θερμοπύλες , που είναι περήφανοι που είναι Έλληνες και που σηκώνουν και αυτοί το Γολγοθά τους όπως ο Ιησούς μέχρι να φτάσουν στην Ανάσταση. Γι αυτούς τους Έλληνες είμαστε περήφανοι και από  αυτούς τους Έλληνες αναπνέει η Ελλάδα αλλά και η ορθοδοξία . Αυτοί οι Έλληνες σώζουν πολλές φορές την αξιοπρέπεια όλων των υπολοίπων που τους καταβάλει η καθημερινότητα.

Δείτε το εντυπωσιακό φωτογραφικό υλικό:

 























Φωτογραφίες: Μαρία Γιαχνάκη
briefingnews.gr/


Διαβάστε περισσότερα » »

Άφθονος Ιλμενίτης (Τιτάνιο) στον νομό του Έβρου, αξίζει 50 φορές πιο πάνω από τον χρυσό. Και χρησιμοποιείται στην αεροναυτική βιομηχανία.

Απέραντο ορυκτό κρύβει στα σπλάχνα του ο ακριτικός Νομός μας. - Έχουμε “προίκα αφάγωτη” - Γιατί όμως κάποιοι κύκλοι κάνουν ό,τι μπορούν για να μην τον εκμεταλλευτούμε; - Συνεχείς αντιδράσεις και προσκόμματα σε κάθε εξορυκτική πρόταση. -Αυτή η μιζέρια, δεν μπορεί να συνεχισθεί.

Εδώ και 67 ολόκληρα χρόνια η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΘΡΑΚΗ επιμένει πως ο Έβρος μπορεί να ταΐσει μόνος του ολόκληρη την Ελλάδα, σε σιτηρά, ψάρια, κρέατα, οπωροκηπευτικά, γαλακτοκομικά κ.λ.π. κ.λ.π.

Ακόμη συνεχίζουμε να γράφουμε, πως ο ακριτικός Νομός μας έχει “προίκα αφάγωτη” κι αυτή η προίκα είναι ο ορυκτός μας πλούτος.
Μέσα δε σ' αυτόν υπάρχουν και σπάνια μεταλλεύματα.
Αφορμή για το σημερινό μας δημοσίευμα μας έδωσε ο συνεργάτης μας Ερευνητής – Λαογράφος κ. Βασ. Μιχαηλίδης που μας έστειλε το ακόλουθο σημείωμα.
***
Ο ΙΛΜΕΝΙΤΗΣ ΕΝ ΘΡΑΚΗ,
Υπό του κ. Κων/νου Βραχάμη, Χημικού του Εθνικού Πανεπιστημίου, Διπλωματούχου Αν. Σπουδόν Εφηρμ. Χημείας Παν/μίου Παρισίων.
***
Γράφει λοιπόν ο κ. Βραχάμης στα έτη 1928, στην έκθεσίν του, Δυτικώς του Σουφλίου, και εις απόστασιν 10 χλμ. περίπου εκ της Πόλεως ταύτης, ευρίσκονται τα ερείπια του Τουρκικού άλλοτε χωρίου Ντιστιμπάκ.
Το περί το χωρίον τούτο, τμήμα και ιδίως ο ρους παράλληλους ερχομένου χειμάρρου (Καρανλή Ντερεσί) αποτελεί τα Β.Α. όρια του σχηματισμού βασικών πετρωμάτων, οφιτών κυρίως, όστις καλύπτει εν τη περιοχή περί τα 50 τετρ. Χιλιόμετρα, με διεύθυνσιν Ν. 30ο, W μήκος περίπου1 2 και πλάτος 2-6 χλμ. και περικλείει ισχυρότατα κοιτάσματα χρωμίτου ως απέδειξαν αι γινόμεναι έρευναι, άτινα ανακαλύψαμεν κατά το έτος 1929.
Μελέτην μας επί των κοιτασμάτων τούτων, ως και επί της συστάσεως των νικελιούχων οφιτών της περιοχής, των κοιτών περιφερικής εκκρίσεως, χαλκοπυρίτου αίττινες υπήρχαν ως φαίνεται αντικείμενον εκμεταλλεύσεως των αρχαίων, ως και των φλεβών ξυμπλόκου μεταλλεύματος χαλκοπυρίτου-γαληνίτου-αρσενοπυρίτου.
Ο ιλμενίτης (ΤΙΤΑΝΙΟ) απαντά παρά τον χείμαρρον Καρανλή ντερεσί εντός φλεβών χλωρίτου-Μίκας, ο ιλμενίτης απαντά παρά την κορυφή και τας νοτίους κλιτύς το λόφου Τουλού Τεπέ και παρά το χωρίον Καλαϊτζή Οβά.
Τα εντός χλωρίτου εγκεκλεισμένα τεμάχια Ιγμενίτου-Τιτανίου έχουν βάρος από ολίγων δεκατογράμμων μέχρι χιλιογράμμου-κιλού.
Την παραπάνω έκθεση έλαβα από το Τμήμα Γεωλογίας-Παλαιοντολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών 23-06-2008 από κ. Βουδούρη Μεταλλειολόγο.
Βασ. Μιχαηλίδης
***
Σημείωση Ε.Θ.
Οι ορυκτολόγοι και κυρίως οι ειδικοί επιστήμονες επί των μεταλλευμάτων γνωρίζουν πολύ καλά την αξία του Ιλμενίτου.
Που αξίζει 50 φορές πιο πάνω από τον χρυσό. Και χρησιμοποιείται στην αεροναυτική βιομηχανία.Το ερώτημα όμως που μας βασανίζει τόσα χρόνια, είναι γιατί κάθε εξορυκτική προσπάθεια, προσκρούει στην βίαιη και οργισμένη προσπάθεια κάποιων κύκλων που δεν θέλουν με κανένα τρόπο την αξιοποίηση των μεταλλευμάτων που κρύβουν τα σπλάχνα του Έβρου.
Γιατί συμβαίνει αυτό άραγε;
Όχι στον Χρυσό, όχι στον Ζεόλιθο, όχι και στην επαναλειτουργία των Μεταλλείων Κίρκης.
Που οι Γερμανοί στον Β' Παγκόσμιο πόλεμο τα λειτούργησαν, δημιουργώντας άψογες τεχνικά εγκαταστάσεις.
Εμείς όμως τα βάλαμε λουκέτο.
Και προχθές μάλιστα στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αν. Μακεδονίας – Θράκης υπήρξε ομόφωνη απόφαση για την ανάδειξη των Μεταλλείων της Κίρκης Έβρου, ως... “ιστορικού τόπου”.
Σε μία περίοδο πρωτοφανούς οικονομικής κρίσεως που βιώνει ο ελληνικός Λαός σε καιρό ειρήνης, θα περιμέναμε μία ομόφωνη απόφαση για την επαναλειτουργία των Μεταλλείων της Κίρκης.
Τέτοια πρόταση όμως δεν ακούσθηκε.
Τί συμβαίνει λοιπόν;
Γιατί τα ορυκτά του Έβρου δεν πρέπει να εξαχθούν;
Υπάρχουν μήπως ξένα συμφέροντα, ή και μυστικές συμφωνίες, που εμείς δεν γνωρίζουμε; Γιατί πολλά αρχίζει και βάσει ο νους μας.
Η επίκληση της οικολογικής καταστροφής δεν πείθει πλέον κανένα, την ώρα μάλιστα που η φτώχεια απλώνεται και η ανεργία διώχνει τα παιδιά μας σε ξένους τόπους.
Ο πλούτος είναι κάτω από τα πόδια μας. Ας τον αξιοποιήσουμε επί τέλους.

ellinonea
Διαβάστε περισσότερα » »

Ο ΠΑΝΑΓΙΟΣ ΤΑΦΟΣ ΤΡΙΣΔΙΑΣΤΑΤΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ


Ο Πανάγιος Τάφος είναι το Ιερότερο, το αρχαιότερο, το σπουδαιότερο, το μεγαλοπρεπέστερο και το πιο ένδοξο μνημείο της χριστιανικής πίστης.

Βρίσκεται στο κέντρο της Ιερουσαλήμ στην παλιά πόλη. Είναι χτισμένος στο λόφο του Γολγοθά εκεί όπου σύμφωνα με τις Γραφές έγινε η Σταύρωση, η Ταφή και η Ανάσταση του Χριστού.

Με την τεχνολογία του σήμερα μπορούμε να επισκεφθούμε αυτόν τον Άγιο Τόπο, μέσω του υπολογιστή μας, βλέποντάς τον σε τρισδιάστατη μορφή…

Κάντε κλίκ στον παρακάτω σύνδεσμο για να περιηγηθείτε:



 http://www.360tr.com/kudus/kiyamet_eng/index.html

Πηγή: ‘Αγιορείτικο Βήμα’
Διαβάστε περισσότερα » »