Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

Μεθώνη Πιερίας ~ Μοναδικά ευρήματα ελληνικής γραφής

«Είμαι το ποτήρι του Ακεσάνδρου και όποιος μου το κλέψει θα χάσει τα μάτια του». Αυτό πιθανόν έγραφε ο ιδιοκτήτης του αγγείου από συμπόσιο, που βρέθηκε στις ανασκαφές της Μεθώνης Πιερίας, θέλοντας να αστειευτεί αλλά και να αποτρέψει.

Μολονότι η ελληνική παρουσία στη Μακεδονία τοποθετείται χρονικά στο 650 π.Χ., ένα σύνολο 191 κεραμικών που βρέθηκαν, φέρουν επιγραφές που υποψιάζουν τους αρχαιολόγους ότι η χρονολόγηση θα μπορούσε να μεταφερθεί κατά περίπου 80 χρόνια νωρίτερα. Βέβαια, ωσότου η υποψία γίνει βεβαιότητα, υπάρχει ακόμη δρόμος.

«Ελληνικά στη Μακεδονία του 700 π.Χ. είναι ένα εύρημα που δεν αναμενόταν», επισήμανε...
 στη «Μ» ο αναπληρωτής καθηγητής του τμήματος Φιλολογίας του ΑΠΘ Γιάννης Τζιφόπουλος. Ο καθηγητής συνεργάζεται με τον αρχαιολόγο Ματθαίο Μπέσιο στην ανασκαφή της Μεθώνης και πριν λίγες μέρες έδωσε διάλεξη στο Αρχαιολογικό Μουσείο με τίτλο «Πανέλληνες στη Μεθώνη Πιερίας», όπου παρουσίασε τα σημαντικότερα ενεπίγραφα ευρήματα από τον αρχαιολογικό χώρο της Μεθώνης, συγκεκριμένα από την ανασκαφή του Υπογείου.


Παλαιοϊωνική διάλεκτος

«Αναρωτιέστε αν είναι μακεδονικές οι επιγραφές;» πρόλαβε την ερώτησή μας ο κ. Τζιφόπουλος, για να δηλώσει απερίφραστα «όχι, δεν μπορούμε να το πούμε αυτό. Είναι ιδιωτικά τα κείμενα πάνω σε ιδιωτικά αντικείμενα. Ορισμένα είναι ντόπιας παραγωγής, αλλά δεν ξέρουμε ποιοι ήταν οι ντόπιοι. Εκείνη την εποχή υποθέτουμε ότι η Μεθώνη πρέπει να ήταν, από άποψη φυλετικής παρουσίας, όπως η Θεσσαλονίκη πριν από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Ένα πολυπολιτισμικό τοπίο με Θράκες, Μακεδόνες, Ερετριείς, Ίωνες από τη Μικρά Ασία. Όλοι αυτοί ήταν έμποροι εν πολλοίς και έγραφαν και τα ονόματά τους σε αγγεία. Αρκετά από αυτά είναι εισαγόμενα, αλλά δεν ξέρουμε αν τα αγόρασε ντόπιος ο οποίος εγκαταστάθηκε στη Μεθώνη και έγραψε στη δική του γλώσσα και διάλεκτο. Τα ελληνικά αυτά όμως τα κατηγοριοποιούμε στην παλαιοϊωνική διάλεκτο, η οποία είναι η διάλεκτος του Ομήρου, αυτή των αρχών της λογοτεχνίας», εξήγησε ο κ. Τζιφόπουλος. Έσπευσε να διευκρινίσει ότι οι εν λόγω ελληνικές επιγραφές δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως όπλο απέναντι σε όσους σπεύσουν να υψώσουν εθνικιστικές κορόνες, διότι, όπως εύστοχα σημείωσε, «οι διπλωμάτες αποφεύγουν να χρησιμοποιούν επιχειρήματα τα οποία βασίζονται στην ιστορία και την αρχαιολογία. Αν ήταν έτσι, θα είχαν λυθεί χίλια δυο προβλήματα παγκοσμίως!».


Σπάνια κεραμικά

Το σύνολο των 191 κεραμικών με επιγραφές, χαράγματα και εμπορικά σύμβολα προέρχεται από την ανασκαφή της αρχαιότερης, σύμφωνα με την παράδοση, αποικίας Ελλήνων από την Ερέτρια στον Βορρά.

Όπως υποστηρίζει ο κ. Τζιφόπουλος, πρόκειται για υλικό μοναδικό για δύο λόγους: «Πρώτον, γιατί τα περισσότερα από τα αγγεία χρονολογούνται περίπου μεταξύ 730 και 700 π.Χ., εποχή από την οποία σώζονται ελάχιστα παραδείγματα ελληνικής γραφής, και δεύτερον, γιατί στη Μακεδονία ενεπίγραφα ευρήματα, εγχάρακτα ή γραπτά, είναι εξαιρετικά σπάνια».

Επιπλέον, η μαρτυρία των ενεπίγραφων κεραμικών της Μεθώνης είναι ανυπολόγιστης αξίας για τις κλασικές σπουδές και συμβάλλει καθοριστικά σε συζητήσεις «σχετικά με την ελληνική γλώσσα και τους Έλληνες στη Μακεδονία, τον δεύτερο ελληνικό αποικισμό, το εμπόριο της κεραμικής, τα αλφάβητα της Μεθώνης και την εμφάνιση του αλφαβήτου στην Ελλάδα, τη διάλεκτο ή τις διαλέκτους της Μεθώνης, τον αλφαβητισμό και την εγγραμματοσύνη, τα εμπορικά, συμποτικά και άλλα περιβάλλοντα ανάπτυξης της γραφής, τις απαρχές της λογοτεχνίας...».


Η έρευνα συνεχίζεται

Τα κεραμικά βρέθηκαν σε ανασκαφή που άρχισε το 2003-04 και ολοκληρώθηκε το 2007. Ο χώρος λέγεται Υπόγειο γιατί βρίσκεται σε περισσότερα από 11,5 μέτρα βάθος. «Πρέπει να ξεκίνησε σαν κάποιου είδους υπόγειος χώρος κάποιου σημαντικού κτιρίου», εξήγησε ο καθηγητής. «Επειδή υπήρχε αστάθεια στα τοιχώματα του λόφου, είδαν ότι δεν ήταν ασφαλές και αμέσως προσπάθησαν να το μπαζώσουν, ώστε να μπορέσουν να χρησιμοποιήσουν την άνω επιφάνεια του λόφου. Αυτό το μπάζωμα έγινε γύρω στο 700 π.Χ.». Η έρευνα συνεχίζεται στον γύρω χώρο, «και υποψιάζομαι ότι μπορεί να δώσει απαντήσεις για την παρουσία των Μακεδόνων ήδη από τον 8ο αι. π.Χ. Όλη αυτή η ντόπια παραγωγή που υπάρχει στη Μεθώνη δεν μπορεί να εξηγηθεί μόνο από εμπόρους, που εγκαθίστανται εκεί για δουλειές. Πρέπει να αφορά και το ντόπιο δυναμικό», υποστήριξε ο κ. Τζιφόπουλος.

Αφορμή για τη διάλεξη αποτέλεσε η επικείμενη έκδοση του τόμου «Μεθώνη Πιερίας Ι», στον οποίο συγγράφουν οι Ματθαίος Μπέσιος, Γιάννης Τζιφόπουλος, Αντώνης Κοτσώνας..
 
 
Της Έλσας Σπυριδοπούλου / makthes.gr


krasodad
Διαβάστε περισσότερα » »

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ από τις… Αντιθέσεις. Γερμανικές αποζημιώσεις , και "ΕΤΣΙ ΕΠΕΣΕ Ο Γ.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ"

Το περιφερειακό KΡΗΤΗ TV με τον ΓΙΩΡΓΟ ΣΑΧΙΝΗ πάλι πρωτοστατεί σε αποκαλύψεις.
 
Διαβάστε περισσότερα » »

Σήμερα το ΠΑΡΟΝ αποκάλυψε ότι αυτοί που έφεραν το ΔΝΤ στην Ελλάδα, τα “άρπαξαν”…


20120401-225834.jpg Και αντί να έχει πέσει το πολιτικό σύστημα (ή να βρίσκεται ο εκδότης με βραχιολάκια βρε αδελφέ αν συκοφαντεί) ουδείς ΜΑ ΟΥΔΕΙΣ έβγαλε άχνα. Γεγονός που στην ουσία επιβεβαιώνει την πρωτοσέλιδη αποκάλυψη. Με μαεστρικό τροπο δοσμένη, για να φανεί ότι υποκινείται από την Goldman Sachs…
Θα αναμείνουμε και αύριο τυχόν αντιδράσεις από τα καθεστωτθκά ΜΜ”Ε” που μας βομβάρδισαν εκείνη την εποχή υπέρ του σωτήριου μνημονίου. Κοινώς, ΉΤΑΝ ΣΤΟ ΚΟΛΠΟ. 
Άρα και η σιωπή τους εύγλωττη.
Σε λίγες ώρες το ρεπορτάζ για την αποκάλυψη και ποιός (πολιτικό πρόσωπο πρωτοκλασάτο) κελάηδησε. Μα το σημαντικότερο: εάν τα άρπαξαν αυτοί που έφεραν το ΔΝΤ, πως είναι δυνατόν να μιλούμε ακόμα για “μνημόνια”; Πως είναι δυνατόν να κυκλοφορούν ελεύθεροι και αλώβητοι ο διοικητής της ΕΛΣΤΑΤ (υπάλληλος του ΔΝΤ) με τους πολιτικούς του προϊσταμένους.
Οι πύλες όμως ανοίγουν…


http://olympia.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Συνέντευξη τύπου για την 4η Γενική Εμπορική Έκθεση «Εορδαία 2012»


Συνέντευξη τύπου έδωσαν το πρωί της Δευτέρας ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πτολεμαΐδας-Εορδαίας Ματθαίος Καλαϊτζόπουλος, ο αντιπρόεδρος του Ε.Β.Ε Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης Ιάκωβος Παντελίδης και η δήμαρχος Εορδαίας Παρασκευή Βρυζίδου για την 4η Γενική Εμπορική Έκθεση «Εορδαία 2012» που θα γίνει και φέτος από τις 16 μέχρι τις 21 Μαΐου.


Όπως τόνισε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου «μετά την ανοδική πορεία των προηγούμενων τριών εκθέσεων συνεχίζουμε αυτή την προσπάθεια για να δώσουμε μια άλλη προοπτική, με στόχο τη δημιουργία νέων σχέσεων εμπιστοσύνης μεταξύ καταναλωτών και επιχειρήσεων». Ο κ. Καλαϊτζόπουλος κάλεσε τους επιχειρηματίες της περιοχής να στηρίξουν την προσπάθεια και ευχαρίστησε το δήμο Εορδαίας και το Επιμελητήριο Κοζάνης για τη μεγάλη υποστήριξη. «Σηκώνουμε τα μανίκια και ετοιμαζόμαστε για την τέταρτη Εορδαία» τόνισε ο κ. Καλαϊτζόπουλος, ενώ σε ότι αφορά στις τιμές συμμετοχής τόνισε ότι θα κυμανθούν στα περσινά επίπεδα και πρόσθεσε πως θα υπάρξουν και φέτος πολλές παράλληλες εκδηλώσεις.

Από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος του ΕΒΕ Ιάκωβος Παντελίδης ανέφερε πως «ως ΕΒΕ στηρίζουμε και συνδιοργανώνουμε την έκθεση που συμβάλλει στην ανάπτυξη της περιοχής. Η έκθεση θα πρέπει να συνεχιστεί, αλλά και να δημιουργηθούν στο μέλλον και άλλες θεματικές εκθέσεις».

Η δήμαρχος Εορδαίας Παρασκευή Βρυζίδου με τη σειρά της τόνισε πως «για τέταρτη συνεχή φορά θα έχουμε τη χαρά να φιλοξενούμε την έκθεση των εμπόρων και των επιχειρηματιών, του δυναμικού μέρους της κοινωνίας μας που αναδεικνύει την περιοχή, στηρίζει την οικονομία και δίνει διέξοδο στα προβλήματα της ανεργίας και της ανάπτυξης. Το μεγάλο βήμα έγινε πριν τέσσερα χρόνια από όσους ανέπτυξαν την πρωτοβουλία και τόλμησαν να αναδείξουν την επιχειρηματικότητα, να προσεγγίσουν το κοινό και να δώσουν προοπτική. Κάθε χρόνο προστίθενται και άλλα δεδομένα στην ανοδική πορεία». Η κ. Βρυζίδου κάλεσε τους πολίτες να έρθουν κοντά στην έκθεση για να πάρουν πληροφορίες και να γνωρίσουν και νέους τομείς της επιχειρηματικής δραστηριότητας, ενώ κατέληξε «δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις, τολμούμε, αγωνιζόμαστε και στηρίζουμε τον τόπο μας».

kozan.gr

Διαβάστε περισσότερα » »

Πούλημα της Μακεδονίας (μέσω ΕΛΟΤ) αντί 200 χιλιάδων ευρώ!

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη.

Η δυσφήμηση της χώρας συνεχίζεται με τον πιο ντροπιαστικό τρόπο, καθώς καθημερινά προστίθενται νέα κεφάλαια εθνικής προδοσίας.
Το πιο πρόσφατο γράφτηκε στις 26 και 27 Μαρτίου – δεν είχαμε καλά-καλά δηλαδή προλάβει να γιορτάσουμε (με τον γνωστό σιδηρόφρακτο τρόπο) την εθνική μας επέτειο.
Συνέβη κατά τη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Πιστοποίησης (CEN) στις Βρυξέλλες, όταν ελήφθη η απόφαση να ξεκινήσει η ενταξιακή διαδικασία του αντίστοιχου Οργανισμού της ΠΓΔΜ, με την ονομασία «Οργανισμός Πιστοποίησης της Δημοκρατίας της Μακεδονίας – ISRM).
Μάλιστα, οι κύριοι αυτοί, στο σχετικό ανακοινωθέν, προσπαθώντας να θολώσουν τα νερά, αναφέρουν τον οργανισμό της γειτονικής χώρας ως ISRM από… τη FYROM! Δηλαδή, Οργανισμός Πιστοποίησης (ο αντίστοιχος σκοπιανός ΕΛΟΤ) της «Δημοκρατίας της Μακεδονίας» από την… Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας.

Ο σκοπιανός οργανισμός είχε υποβάλει αίτημα ένταξης τον Δεκέμβριο του 2011, φυσικά με την ονομασία ISRM, ενώ παρόμοια αίτηση είχε σταλεί και στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Ηλεκτροτεχνικής Τυποποίησης (CENELEC) και το θέμα όσον αφορά στην πλήρωση σειράς (εννέα) κριτηρίων θα τεθεί στην κρίση ενός Ολλανδού, του Φριτς Χέντρικς, και ενός Δανού, του Κάρστεν Κούνταλ – σχεδόν είμαστε χαμένοι από χέρι, δηλαδή.
Όλα αυτά, βέβαια, ήσαν γνωστά.  Είχε αντιδράσει ήδη από τις 31 του περασμένου Ιανουαρίου, ο κ. Χρήστος Ζακολίκος, πρώην διευθύνων σύμβουλος του ΕΛΟΤ τον οποίο ο αρμόδιος (λέμε τώρα) αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης (λέμε τώρα), Ανταγωνιστικότητας (ξαναλέμε τώρα) και Ναυτιλίας (ξανα-ξαναλέμε τώρα) κ. Ξυνίδης, φρόντισε να… παραιτήσει, επειδή αντέδρασε στα σχέδια κατάργησης ουσιαστικά του ΕΛΟΤ, αφαιρώντας του, με το άρθρο 19 του πολυνομοσχεδίου του Ιανουαρίου, τον κρίσιμο και προσοδοφόρο τομέα της πιστοποίησης, προκειμένου αυτός να παραδοθεί σε ιδιώτες.
Στην επιστολή του προς την γενική διευθύντρια του CEN Ελένα Σαντιάγκο, ο κ. Ζακολίκος υπενθύμιζε την ανάγκη σεβασμού της Απόφασης 817/1993 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ σύμφωνα με την οποία το όνομα της χώρας αυτής (μέχρι την επίλυση του ζητήματος) είναι ΠΓΔΜ – FYROM, υπενθυμίζοντας παράλληλα και την μεταξύ Ελλάδας και ΠΓΔΜ υπογραφή της Ενδιάμεσης Συμφωνίας του 1995 και καλώντας τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό να σεβαστεί τις διεθνείς συμφωνίες.

Στην απάντησή της τής 3ης Φεβρουαρίου, η Σαντιάγκο απαντά πως αν και κατανοεί τη θέση της Ελλάδας, η ΠΓΔΜ έχει υποβάλει την αίτηση ως ISRM και επομένως πρόκειται για ακρωνύμιο που ο ευρωπαϊκός οργανισμός δεν δικαιούται να μεταβάλει μονομερώς. 
Ενώ συνέβαιναν όλα αυτά και ενώ είχε πλέον γίνει σαφές πως η Ελλάδα έπρεπε να εκπροσωπηθεί στη συνεδρίαση της 26ης-27ης Μαρτίου προκειμένου να προβάλει βέτο, ο κ. Χρυσοχοΐδης, φρόντισε (στις 22 Φεβρουαρίου) να παύσει το Δ.Σ. του ΕΛΟΤ, αναφέροντας στην σχετική ανακοίνωση ότι «συστηματικά υπονόμευσε τις μεγάλες αλλαγές στο σύστημα ποιότητας στη χώρα μας, όπως διαρθρώνεται με τον πρόσφατα ψηφισμένο Ν. 4038/2012 της Βουλής».
Στην πραγματικότητα, απλώς υπονομεύθηκαν η ίδια η θέση της χώρας και τα εθνικά της θέματα και αυτό φάνηκε τις προάλλες, όταν τα Σκόπια έλαβαν πράσινο φως για έναρξη ενταξιακών διαδικασιών με την ονομασία ISRM, δηλαδή Οργανισμός Πιστοποίησης της Δημοκρατίας της Μακεδονίας!
Και μόνο ως γελοία και εθνικώς επιζήμια μπορεί να εκληφθεί η σε αυστηρό ύφος αποστροφή εκείνης της ανακοίνωσης, σύμφωνα με την οποία «η εποχή που οι εταιρείες του δημόσιου τομέα απετέλεσαν φέουδο σε βάρος του ευρύτερου δημοσίου συμφέροντος, έχει περάσει ανεπιστρεπτί».
Διότι δεν είμαστε καθόλου βέβαιοι ότι ο ΕΛΟΤ λειτουργούσε εις βάρος του δημοσίου συμφέροντος, ενώ πλέον είμαστε απολύτως βέβαιοι ότι η κατάργησή του λειτούργησε εις βάρος του εθνικού συμφέροντος.
Το θέμα έχει και άλλη μια, εξίσου εξευτελιστική, πλευρά:
Με την ολοκλήρωση της συνεδρίασης της 26ης Μαρτίου (και με ημερομηνία ακριβώς 26 Μαρτίου 2012), ο γενικός διευθυντής του αντίστοιχου κυπριακού οργανισμού Δρ. Ιωάννης Καρής, ενημέρωσε με επιστολή του τον γ.γ. Βιομηχανίας Αλέξανδρο Φούρλα για όσα διημείφθησαν στην τελευταία συνεδρία του Διοικητικού Συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Ηλεκτροτεχνικής Πιστοποίησης «για οποιαδήποτε ενέργεια θεωρήσετε σκόπιμη» - αλλά, βέβαια, δεν θεωρήθηκε σκόπιμο να υπάρξει οποιαδήποτε ενέργεια.
Και ιδού τι γράφει ο Κύπριος:
«Σε ανεπίσημη αναφορά της Γενικής Διευθύντριας των Ευρωπαϊκών Οργανισμών Τυποποίησης CEN και CENELEC, στο Δ.Σ. της CENELEC στις 22/3/2012, τέθηκε το θέμα της πιθανής διαγραφής του ΕΛΟΤ από πλήρες μέλος της CENELEC.  Επίσης, η γενική διευθύντρια πληροφόρησε τα Μέλη ότι ο Διεθνής Οργανισμός Ηλεκτροτεχνικής Τυποποίησης (IEC) εξετάζει σοβαρά την πιθανότητα διαγραφής του ΕΛΟΤ από πλήρες μέλος, καθότι οφείλει καθυστερημένες ετήσιες συνδρομές».
«Σύμφωνα με το καταστατικό της CENELEC, Εθνικός Οργανισμός Τυποποίησης ο οποίος διαγράφεται από πλήρες μέλος της IEC, δεν μπορεί να παραμείνει ως πλήρες μέλος της CENELEC. Να σημειωθεί επίσης ότι ειπώθηκε πως ο ΕΛΟΤ οφείλει καθυστερημένες ετήσιες συνδρομές και στη CENELEC και στη CEN».
«Ο εκπρόσωπός μας στο Δ.Σ. της CENELEC παρακάλεσε την κυρία Σαντιάγκο και τα μέλη της CENELEC να επιδείξουν κάθε δυνατή κατανόηση λόγω της επικρατούσας οικονομικής κατάστασης της Ελλάδος. Είχαμε τη διαβεβαίωση ότι αυτό θα γίνει, τουλάχιστον μέχρι την επικείμενη Γενική Συνέλευση και των δύο Ευρωπαϊκών Οργανισμών Τυποποίησης, στις 5-7/6/2012, οπότε και το θέμα ενδέχεται να τεθεί επίσημα πλέον».
Ο κ. Καρής προσθέτει επίσης:
«Το όλο θέμα θα συζητηθεί επίσης αύριο και από εμένα προσωπικά με την κ. Ελένα Σαντιάγκο στη συνεδρία του Δ.Σ. της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Τυποποίησης (CEN), στην οποία θα λάβω μέρος. Οι δικές μας προσπάθειες τόσο γι’ αυτό το θέμα, όσο και για την αίτηση του Εθνικού Οργανισμού Τυποποίησης της FYROM, για να καταστεί πλήρες μέλος των CEN & CENELEC, θεωρούμε ότι είναι εθνική μας υποχρέωση προς έναν αδελφό Οργανισμό».
Σημειώστε πως η επιστολή κοινοποιείται και προς την καινούργια υπουργό Ανάπτυξης Άννα Διαμαντοπούλου.
Τι συμπέρασμα εξάγεται;
Κατ’ αρχήν ότι η Ελλάδα απουσίαζε από όλα αυτά και εν τη απουσία της ρεζιλευόταν ως μπαταχτσής – και επομένως αφού δεν πληρώνει τις συνδρομές της σε τέτοιους οργανισμούς, γιατί να πληρώσει τα χρέη της;
Επίσης, ότι οι Κύπριοι ήσαν εκεί και ανέλαβαν να υποστηρίξουν την Ελλάδα – αλλά όσοι ξέρουν από τέτοιους οργανισμούς, γνωρίζουν πως η απάντηση που λαμβάνουν τρίτα μέλη είναι «ας ήταν εδώ να υποστηρίξουν την υπόθεσή τους».
Κι’ ακόμη, ότι οι Κύπριοι θεωρούν εθνική τους υποχρέωση αυτό που δεν θεωρεί εθνική της υποχρέωση η ελληνική κυβέρνηση!
Και ποια είναι η τιμή αυτής της εθνικής υποχρέωσης;
Ιδού οι αριθμοί:
Η Ελλάδα έχει για το 2011 καταβάλει στους διεθνείς και ευρωπαϊκούς αυτούς οργανισμούς συνολικό ποσό 86.259,54 ευρώ και χρωστά (πάντα για το 2011) 203.763,18 ευρώ.
Για το 2012, χρωστάμε 361.802,17 ευρώ.
Ουδέποτε στο παρελθόν είχε συμπεριφερθεί έτσι η Ελλάδα στους διεθνείς οργανισμούς. Καμιά χώρα δεν το κάνει αυτό. Πληρώνει τις συνδρομές της για να βρίσκεται στην κατάλληλη καρέκλα την κατάλληλη ώρα.
(Θυμούμαι ότι η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών πλήρωνε πάντα, εκτός από τις δικές της συνδρομές στη Διεθνή Οργάνωση Δημοσιογράφων και στην Ευρωπαϊκή Οργάνωση Δημοσιογράφων και τις συνδρομές της – συνεχώς υπό διωγμόν – Ένωσης Τούρκων Δημοσιογράφων, ώστε η Άγκυρα να μην επιτυγχάνει τον στόχο του αποκλεισμού της και να εκτίθενται στα διεθνή φόρα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δημοσιογράφοι και η ενημέρωση στην Τουρκία).
Σημειώστε ότι αρμόδιος για τον ΕΛΟΤ και υπεύθυνος για την διάλυσή του και προφανώς για την ένταξη της ΠΓΔΜ ως «Δημοκρατία της Μακεδονίας» είναι ο «Μακεδών» Σωκράτης Ξυνίδης, ο οποίος προσφάτως δήλωσε ότι δεν θα ξαναπολιτευτεί.
Στο μεταξύ, όμως, παραμένει υπουργός της κυβέρνησης και συνεχίζει με τις πράξεις και τις παραλείψεις του να βλάπτει τα εθνικά συμφέροντα.
Συμπέρασμα: Για την κυβέρνηση, τον κ. Χρυσοχοΐδη, τον κ. Ξυνίδη, την κ. Διαμαντοπούλου το όνομα της Μακεδονίας πουλιέται έναντι 200 χιλιάδων ευρώ.
 
 
hellasxg
Διαβάστε περισσότερα » »

Νέα διαμαρτυρία στο Κωσταράζι Καστοριάς για την δημιουργία κέντρου λαθρομεταναστών » Στρατόπεδο στην Καστοριά δεν θα γίνει »

Μήνυμα του δημάρχου Ορεστίδος προς τον Μιχάλη Χρυσοχοίδη''στρατόπεδο εδώ δεν θα γίνει ότι και αν λες''
Ο δήμαρχος Ορεστίδος μίλησε στους αγανακτισμένους κατοίκους οι οποίοι δηλώνουν πως δεν θα δεχτούν αυτή την απόφαση.  

Ο κ. Κεπαπτσόγλου τόνισε μεταξύ άλλων » θέλουν να καθαρίσουν την Αθήνα από τους λαθρομετανάστες διότι οι τουρίστες ενοχλούνται, δεν πρόκειται να το ανεχτούμε, άσχετα με το τι αποφασίζουν οι Αθηναίοι, όλοι μαζί θα αγωνιστούμε στρατόπεδο εδώ δεν πρόκειται να γίνει » 
 http://www.alphafm.gr

 
 
Διαβάστε περισσότερα » »

Οι Ρώσοι δεν το κρύβουν.... Έρχεται λένε! NIBIRU.

 
Δείτε το βίντεο.
 

 
http://afipnisoy.blogspot.com
Διαβάστε περισσότερα » »

Προκήρυξη επικουρικών παθολόγων για Μποδοσάκειο και Μαμάτσειο


 
Προκηρύσσονται αύριο Τρίτη 3 Απριλίου 2012 οι τρεις θέσεις επικουρικών παθολόγων για τα Νοσοκομεία της Π Ε Κοζάνης σύμφωνα με δήλωση του υφυπουργού Εσωτερικών και βουλευτή Πάρη Κουκουλόπουλο κατά τη διάρκεια της χθεσινής εκδήλωσης του Συλλόγου διαβητικών Π Ε Κοζάνης στην Πτολεμαϊδα.


Πρόκειται για δύο επικουρικούς παθολόγους που θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαϊδας και έναν επικουρικό παθολόγο στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης.

ΕΡΑ ΚΟΖΑΝΗΣ
Διαβάστε περισσότερα » »

Συνελήφθη 52χρονος ημεδαπός για οφειλές ύψους 334.921,04 ευρώ προς το Δημόσιο

Συνελήφθη, σήμερα (02-04-2012) το πρωί, στην Πτολεμαΐδα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Πτολεμαΐδας 52χρονος ημεδαπός, για οφειλές προς το Δημόσιο.


Συγκεκριμένα, ο 52χρονος συλληφθείς επιχειρηματίας όφειλε προς το δημόσιο, χρέη ύψους 334.921,04 ευρώ.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κοζάνης.

Οι κατηγορίες που τον βαρύνουν αφορούν στις διατάξεις του άρθρου 25 του Ν.1882/90, όπως πλέον ισχύει μετά τη τροποποίηση με το άρθρο 3 του Ν.3943/11 «Μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο».

kozan.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Το πρόβλημα της Ελλάδας λύνεται μέσα σε έναν μήνα…

Πως μπορούμε να βγούμε από την στενωπό στην οποία τόσο έντεχνα, γρήγορα και σχεδιασμένα μας τοποθέτησαν;
Αυτή είναι η απορία όλων, αυτό είναι το ερώτημα που δεν θέλουν να αντιμετωπίσουν οι υπάρχοντες πολιτικοί, αφού το ζητούμενο γι αυτούς είναι να διασωθούν οι ίδιοι, αλλά όχι η χώρα και οι πολίτες της. Επί χρόνια, άλλωστε, εργάστηκαν ώστε να δημιουργήσουν την σημερινή εικόνα φρίκης και απαξίωσης της Ελλάδας και των Ελλήνων.
Πόσο τυχαίο είναι άραγε ότι Ελλάδα και Κύπρος έχουν τοποθετηθεί στο κέντρο του ενεργειακού χάρτη του αύριο;


Πόσο τυχαίο είναι άραγε πως η Ελλάδα βρέθηκε στην συγκεκριμένη χρονική περίοδο με ένα πολιτικό σκηνικό και δυναμικό, το οποίο αρνείται επιμόνως να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να κινηθεί προς το συμφέρον των Ελλήνων πολιτών και της χώρας, αλλά με πολύ μεγάλη ευκολία αποφασίζει να νομοθετεί υπέρ των «δάνειων» και κατοχικών δυνάμεων;
Στην Ισλανδία, ένας μόνο πολιτικός –ο πρόεδρος της χώρας- στάθηκε στο ύψος του, συμπεριφέρθηκε ως άνθρωπος και σταμάτησε την επερχόμενη ορδή του ΔΝΤ και των δανειστών που απαιτούσαν να πάρουν τα πάντα από τον Ισλανδικό λαό. Στην Ελλάδα δεν βρέθηκε ούτε ένας που να σκεφθεί το συμφέρον των πολλών, να σεβαστεί την δημοκρατία και το πολίτευμα και να δώσει το δικαίωμα στον λαό να αποφασίσει… Ούτε ένας!


Και όμως, σε έναν μήνα θα μπορούσε να μην υπάρχει κανένα απολύτως οικονομικό πρόβλημα για την Ελλάδα, η οποία έχει την δυνατότητα να μετατραπεί σε πανίσχυρο διεθνή οικονομικό «παίκτη». Γιατί δεν συμβαίνει αυτό; Επειδή κάποιοι θέλουν να καρπωθούν οι ίδιοι τα μέγιστα (αν όχι τα πάντα) από την κρίση που «φυτεύθηκε» στο «οικόπεδο» Ελλάδα (όπως χαρακτήρισε την πατρίδα μας ο πρώην υπουργός Οικονομικών και νυν υπουργός Ενέργειας Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ο οποίος όλως τυχαίως τοποθετείται σε υπουργεία άμεσου ενδιαφέροντος της τρόικας…).


Ενέργεια, λοιπόν. Η λέξη που «κρύβει» την απάντηση. Πετρέλαιο, φυσικό αέριο και υπόλοιπος ορυκτός πλούτος, είναι η στόχευση των «δανειστών» μας. Ενέργεια που «κρύβεται» (ή τουλάχιστον μέχρι πριν 8 μήνες εθεωρείτο γραφικός οποιοσδήποτε αναφερόταν σε αυτήν) σχεδόν σε ολόκληρη την χώρα.
Ενδεικτικό του σχεδιασμού κλοπής του Ελληνικού ενεργειακού πλούτου, είναι η απόφαση και ανακοίνωση -από την κυρία Μέρκελ- παύσης λειτουργίας των πυρηνικών εργοστασίων της Γερμανίας. Και πού θα βρει η Γερμανία ενέργεια για να καλύψει τις ανάγκες της, αφού είναι μία εξαρτώμενη ενεργειακά οικονομία; Μα, από το «οικόπεδο» Ελλάδα, το οποίο φέρεται να έχει τεράστια αποθέματα νοτίως της Κρήτης, στο Ιόνιο και φυσικά νοτίως του Καστελλόριζου αλλά και στο βόρειο και ανατολικό Αιγαίο (χωρίς να ξεχνάμε τον Θερμαϊκό κόλπο).

Και πως μπορεί η Ελλάδα να εκμεταλλευτεί τον ενεργειακό αυτό πλούτο, δεδομένης της οικονομικής της κατάστασης, αλλά και της μη ύπαρξης σχετικής τεχνογνωσίας; Η απάντηση σε αυτό το ερώτημα βρίσκεται στην λέξη αυτοκυριαρχία. Μόνο εάν επανέλθουμε σε κατάσταση ενός αυτοκυρίαρχου και ανεξάρτητου κράτους, θα μπορέσουμε να απαντήσουμε στο συγκεκριμένο ερώτημα. Με το υπάρχον πολιτικό προσωπικό, όμως, κάτι τέτοιο δεν είναι δυνατό.


Στην περίπτωση που διώξουμε τις κατοχικές δυνάμεις και τους εγχώριους υπαλλήλους τους, τότε… όλα είναι δυνατά. Για την ακρίβεια, μέσα σε έναν μόνο μήνα μπορούμε να αντιστρέψουμε τα όσα σήμερα συμβαίνουν… Το όλο ζήτημα δεν είναι εάν μπορούμε, αλλά εάν πραγματικά θέλουμε να αγωνιστούμε για να κρατήσουμε όσα θέλουν να μας κλέψουν, εάν πραγματικά θέλουμε να παλέψουμε για να ξαναγίνουμε ανεξάρτητοι, αυτοκυρίαρχοι και ελεύθεροι.


Για να γίνουν αυτά, αρκεί να έρθουμε σε επαφή με μία ισχυρή εβραϊκή τράπεζα και να της ανακοινώσουμε πως θέλουμε –ως χώρα- να εκδοθεί ένα ομόλογο αξίας 3 τρισ. Ευρώ (με δική της προνομιακή συμμετοχή), προκειμένου να παραχωρηθεί το ενεργειακό κοίτασμα νοτίως της Κρήτης σε όποιον ή όποιους μετάσχουν στην αγορά του. Αφού συμφωνήσουμε το ποσοστό της τράπεζας (από 0,20 έως 0,30% επί του ομολόγου), μπορούμε να θέσουμε ακόμη και όρους συμμετοχής στο ομόλογο αυτό (π.χ. εξαίρεση της Γερμανίας –ακόμη και μέσω άλλων αγοραστών-, περιβαλλοντικούς όρους, οικονομικούς όρους που θα αφορούν προσλήψεις χιλιάδων Ελλήνων, μη συμμετοχή όσων κρατούν Ελληνικά ομόλογα παρά μόνο εάν δεχτούν «κούρεμα» της τάξης του 80% κ.α.). Τέλος, απαιτούμε την ολοκλήρωση της διαδικασίας εντός ενός μηνός…


Πιστεύει κανείς πως δεν θα τρέξουν να συμμετάσχουν σε αυτό το ομόλογο όλοι οι ισχυροί; Ρώσοι, Αμερικανοί, Κινέζοι, Ινδοί και άλλοι, θα ζητήσουν να συμμετάσχουν. Βλέπετε, οι ενεργειακός χάρτης έχει ήδη οριοθετηθεί. Όλοι τους γνωρίζουν τι συμβαίνει και τι υπάρχει κάτω από την λεκάνη του Ηροδότου (Κρήτη), καθώς και νοτίως του Καστελλόριζου (το οποίο επισκέφθηκε off the record η κ. Χίλαρι Κλίντον προ εξαμήνου, συνοδευόμενη από συμβούλους για την ενέργεια). Ένας μήνας, λοιπόν, στον οποίο θα υπάρχει απόλυτη ετοιμότητα στο εσωτερικό της χώρας, αλλά και στα σύνορα, για να μην υπάρξουν «πρόθυμοι» να «πιέσουν» για «αλλαγή πλεύσης». Εάν δείξουμε στους «φίλους», στους «εταίρους» και στους «συμμάχους» πως είμαστε διατεθειμένοι να προκαλέσουμε την ιστορία, πως σεβόμαστε τους εαυτούς μας και υπερασπίζουμε τα συμφέροντά μας, τότε θα κερδίσουμε τον σεβασμό τους και από δουλικά τους θα γίνουμε ομοτράπεζοί τους.


Ένας σώφρων πολίτης μπορεί να αναρωτηθεί: Και γιατί οι Έλληνες πολιτικοί δεν κινήθηκαν προς αυτή την κατεύθυνση; Γιατί προτίμησαν να συνεργαστούν με τον Τόμσεν (ο οποίος δήλωσε πως στις συναντήσεις με την Ελληνική πλευρά υπήρχαν οι ίδιες σκέψεις και στις δύο πλευρές) και αρνήθηκαν να υπερασπιστούν τα Ελληνικά συμφέροντα;
Ίσως η απάντηση βρίσκεται στους πρότερους πολιτικούς χρόνους και δράσεις. Τότε που τα 500 εκατομμύρια (δραχμές) ήταν ένα «δωράκι» σε έναν υπουργό, τότε που κλείνονταν συμφωνίες για στρατιωτικούς εξοπλισμούς με πολλαπλάσια χρήματα, τότε που η Siemens έκανε ό,τι ήθελε κόβοντας και ράβοντας, αναδεικνύοντας και εξαφανίζοντας, χρήμα και πολιτικούς.
Η απάντηση ίσως να βρίσκεται σε συρτάρια και υπολογιστές ξένων μυστικών υπηρεσιών που παρακολουθούσαν τον βίο και την πολιτεία ενός εκάστου των πολιτικών της Ελλάδας… και σήμερα απλά τους θύμισαν τα «έργα» τους.
Ίσως γι αυτόν τον λόγο να τρέχουν έντρομοι και να ψηφίζουν όλα όσα τους δίνουν, χωρίς καν να διαβάσουν (καλά, για να μελετήσουν, να σκεφτούν, να αντιπροτείνουν κ.α. δεν γίνεται καν λόγος) τα χαρτιά – νόμους, ψηφίζοντας «ναι σε όλα», ευελπιστώντας πως δεν θα υπάρξουν «διαρροές» του πρότερου πολιτικού τους βίου.


Το πρόβλημα στην Ελλάδα είναι αποκλειστικώς πολιτικό. Οποιοσδήποτε μπορεί να διαφωνεί με αυτό, αλλά, δυστυχώς, η πραγματικότητα επιβεβαιώνει την επιτηδευμένη ανικανότητα λογικής προσέγγισης του σημερινού γίγνεσθαι από το πολιτικό προσωπικό.
Εάν δεν αντικατασταθεί ολόκληρο το υπάρχον πολιτικό σκηνικό και προσωπικό, εάν δεν προχωρήσει ο Έλληνας πολίτης στο δικαίωμα της αυτοσυντήρησής του διαγράφοντας δια παντός τους ανύπαρκτους πολιτικούς δίνοντας διέξοδο στο σχεδιασμένο αδιέξοδο, ανακτώντας την εθνική (και πολιτική) αυτοκυριαρχία και ανεξαρτησία, τότε το σήμερα θα φαντάζει σαν παράδεισος μπροστά στο «Βαλκανικό μοντέλο» (τελευταία εικαστική προσέγγιση των ΜΜΕ για τους μισθούς Βουλγαρίας που απαιτεί η τρόικα για την Ελλάδα) που με ταχύτατους ρυθμούς ετοιμάζονται να επιβάλουν οι κατοχικές δυνάμεις και οι (εξ)υπηρετούντες αυτές.


Εάν δεν θέλουμε να συνεχίσουμε να είμαστε “πολίτες” ενός εικονικού κράτους, τότε μπορούμε να προχωρήσουμε… εάν δεν τολμήσουμε εμείς να διεκδικήσουμε αυτά που μας ανήκουν, πρέπει να είμαστε σίγουροι πως θα βρεθούν (και ήδη βρέθηκαν) άλλοι που θα θελήσουν να μας πάρουν όλα όσα έχουμε… και δεν θα σταματήσουν στην κλοπή της αξιοπρέπειας και της ελευθερίας μας… Να είστε σίγουροι γι αυτό.
kostasxan.blogspot
1greek
Διαβάστε περισσότερα » »

ΣΗΚΩΣΑΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΕΝΟΣ ΣΤΡΕΜΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΕΝΑΡΞΗΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΕΟΚΑ!!!

Με έναν πρωτότυπο τρόπο η κοινότητα Σπιταλίου αποφάσισε να τιμήσει τους ήρωες της 1ης Απριλίου του 1955-59, αποκαλύπτοντας τη μεγαλύτερη σε διαστάσεις ελληνική σημαία που κατασκευάστηκε ποτέ. Η σημαία ανηψώθηκε στο προαύλιο της εκκλησίας της Αγίας Άννας και έχει μέγεθος 22,5 Χ 37,5 μέτρα, εμβαδόν 843,75 τμ και βάρος 110 κιλά.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν το πρωί με μνημόσυνο των πεσόντων.
Ομάδα Εφέδρων Καταδρομέων μετέφερε φλόγα από κρησφύγετο της περιοχής και από το Κάστρο της Φασούλας.

Στη συνέχεια ακολούθησε καλλιτεχνικό πρόγραμμα με ποιήματα από μαθητές και ελληνικούς χορούς.



stoxos.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Το τρένο των μεγάλων σκανδάλων

CLOSE WINDOWΟ πιο... «γαλαντόμος» Οργανισμός είχε αποδειχθεί για πολλά χρόνια ο υπερχρεωμένος ΟΣΕ που επί δεκαετίες λειτουργούσε με ένα άναρχο σύστημα και μια λογική «ξεχαρβαλώματος».Της Μαρίας Μόσχου

Ο πιο... «γαλαντόμος» Οργανισμός είχε αποδειχθεί για πολλά χρόνια ο υπερχρεωμένος ΟΣΕ που επί δεκαετίες λειτουργούσε με ένα άναρχο σύστημα και μια λογική «ξεχαρβαλώματος». Μέσα σε λιγότερο από δύο χρόνια έχουν εντοπιστεί «αποστήματα» που έσπασαν, αλόγιστες σπατάλες που περικόπηκαν αλλά και περιστατικά... «αδιαφορίας» που κόστιζαν εκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο στον ΟΣΕ. Η εταιρεία ήταν πρωταγωνιστής σκανδάλων πελατειακών σχέσεων και κακοδιαχείρισης.

«Ζέσταινε» για πολλούς Χειμώνες σχεδόν ολόκληρη την περιφέρεια της δυτικής Μακεδονίας, μετέφερε με εκπτώσεις έως και 80% εμπορεύματα εταιρειών, «πλήρωνε» λογαριασμούς τρίτων και μια σειρά άλλων «αγαθοεργιών». Το πιο ενδεικτικό «σκάνδαλο» είναι αυτό της κατασπατάλησης καυσίμων. Οι φήμες έκαναν λόγο για μεγάλο «φαγοπότι» καθώς, όπως τόνιζαν εργαζόμενοι αλλά και στελέχη του ΟΣΕ, ο Οργανισμός «ζέσταινε» ολόκληρη τη δυτική Μακεδονία!
Οι δεξαμενές του Οργανισμού γεμάτες χιλιάδες τόνους καυσίμων ήταν στο έλεος των κλεφτών είτε από έξω είτε από μέσα από τον ίδιο τον ΟΣΕ. Τόνοι «χαμένου» πετρελαίου που έφτανε με τερτίπια σε σπίτια ή ακόμα και σε άλλες επιχειρήσεις, ενώ ο σιδηρόδρομος βούλιαζε στα χρέη. Αξιοσημείωτο είναι πως ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ κ. Ζηλιασκόπουλος κάνει λόγο για τέτοια έλλειψη ελέγχου που ακόμα και όσοι δεν θα έκαναν κάτι τέτοιο σε κανονικές συνθήκες μπήκαν στον πειρασμό με πολλούς από αυτούς να υποκύπτουν.
Το τρένο των μεγάλων σκανδάλων
Η «μπίζνα» που είχε στηθεί ήταν τόσο κερδοφόρα που όταν προσλήφθηκε σύμβουλος από τη διοίκηση του ΟΣΕ και τοποθέτησε κάμερες σε όλες τις δεξαμενές ελέγχοντας κάθε μέρα τη στάθμη του καυσίμου έγινε «επανάσταση». Οι αντιδράσεις όσων είχαν συνηθίσει την ασυδοσία ήταν ακραίες. Δεν δίστασαν ακόμα και να εκτοξεύσουν απειλές κατά της ζωής του ίδιου του συμβούλου ο οποίος, ωστόσο, συνέχισε τους καθημερινούς ελέγχους. Ως διά μαγείας οι δεξαμενές δεν είχαν πλέον «διαρροές» και ο Οργανισμός «γέμιζε» με πολύ πιο αργούς ρυθμούς. Η εξοικονόμηση μέσα στο 2011 ήταν 14 εκατ. ευρώ. Εδώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι το 2009 η εταιρεία αγόραζε πετρέλαιο με 0,90 ευρώ και είχε συνολικές δαπάνες για καύσιμα 45 εκατ. ευρώ. Το 2011 αν και η τιμή του πετρελαίου αυξήθηκε στο 1,40 ευρώ η εταιρεία δαπάνησε μόλις 23 εκατ. ευρώ για καύσιμα!
Η ηλεκτροκίνηση
Με 8,3 εκατ. ευρώ ετησίως επιβαρυνόταν από τα καύσιμα η ΤΡΑΙΝΟΣΕ καθώς δεν χρησιμοποιούσε το ηλεκτροκίνητο δίκτυό της από τη Λάρισα μέχρι τη Θεσσαλονίκη! Η απόφαση ήταν άμεση από τη διοίκηση. Η χρήση του ηλεκτροκινούμενου δικτύου επέφερε τρεις φορές φθηνότερη μετακίνηση αμαξοστοιχιών. Έτσι στο Δομοκό βρέθηκε ένας χώρος όπου τα τρένα αλλάζουν μηχανές και από ντιζελοκίνητα που ξεκινούν από Αθήνα γίνονται ηλεκτροκίνητα. Ο χρόνος που απαιτείται δεν ξεπερνά τα 7 λεπτά εξοικονομώντας εκατ. ευρώ.
Κτίρια
Περίπου 1 εκατ. ευρώ κόστιζαν το μήνα τα νοικιασμένα κτίρια του ΟΣΕ στην Αθήνα. Όλες οι υπηρεσίες πλέον συγκεντρώθηκαν στην οδό Καρόλου.
Πλήρωνε το ρεύμα του μετρό
Δυο μηχανικοί χρειάστηκαν να δουλέψουν ώρες στον ΟΣΕ για να αποκαλύψουν υπερβολικές χρεώσεις του ρεύματος για υποσταθμούς που ήταν κλειστοί ενώ την ίδια στιγμή η ΤΡΑΙΝΟΣΕ πλήρωνε και το λογαριασμό του ρεύματος που χρησιμοποιούσε το μετρό για τη γραμμή Δουκίσσης Πλακεντίας - Αεροδρόμιο. Οι δυο μηχανικοί ανέλαβαν να αποκαλύψουν ποιος ήταν ο λόγος των υπέρογκων χρεώσεων. Από τους συνεχείς ελέγχους προέκυψαν τα εξής:
1 H εταιρεία επιβαρυνόταν με περίπου 1 εκατ. ευρώ για το ρεύμα που χρησιμοποιούσε το μετρό καθώς οι λογαριασμοί της γραμμής μέχρι το αεροδρόμιο ερχόταν στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Η «αποκάλυψη» έγινε πέρυσι τον Οκτώβριο οπότε και για πρώτη φορά απεστάλη στην ΑΜΕΛ τιμολόγιο 1,2 εκατ. ευρώ που αφορούσε στην πληρωμή του ρεύματος.
2 H ΤΡΑΙΝΟΣΕ πλήρωνε 50.000 ευρώ το μήνα στη ΔΕΗ για έναν υποσταθμό ο οποίος ήταν κλειστός. Πρόκειται για έναν υποσταθμό του Προαστιακού στην Κόρινθο ο οποίος αν και είχε μείνει κλειστός για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα κανένας δεν είχε βρεθεί να διακόψει τη σύμβαση με τη ΔΕΗ. Παρά το γεγονός ότι ο σταθμός ήταν κλειστός η ΔΕΗ εκτελώντας τη σχετική σύμβαση έστελνε το λογαριασμό.
3 Η χρήση του δικτύου από δύο εμπορευματικές αμαξοστοιχίες την ίδια στιγμή οι οποίες έπαιρναν ρεύμα από έναν υποσταθμό εκτόξευε τους λογαριασμούς στα ύψη. Και αυτό γιατί για κάθε υποσταθμό η σύμβαση με τη ΔΕΗ προβλέπει ότι σε περίπτωση που ξεπεραστεί το πλαφόν των Watt που έχει συμφωνηθεί τότε η χρέωση θα είναι διπλάσια ή ακόμα και τριπλάσια. Η απόφαση της διοίκησης ήταν απλή. Γίνεται προγραμματισμός ώστε ποτέ δυο εμπορικές αμαξοστοιχίες να μην κινούνται ταυτόχρονα επιβαρύνοντας έναν υποσταθμό. Αποτέλεσμα είναι να εξοικονομούνται χιλιάδες ευρώ κάθε μήνα.
Διαχείριση τρένων τώρα, έχει κέρδη!
Μεγάλη σπατάλη για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ προκαλούσε η διαχείριση των τρένων. Ένα τρένο που έφτανε από Ουγγαρία ή άλλη ξένη χώρα σταματούσε στη Θεσσαλονίκη όπου «έσπαγε»σε πέντε κομμάτια για να μεταφερθούν τα προϊόντα σε όλη την Ελλάδα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο ΟΣΕ να έχει έσοδα για ένα τρένο και το κόστος του να πενταπλασιάζεται. Με τη συνεργασία των πελατών του Οργανισμού τα τρένα δεν διασπώνται πια και η διανομή σε όλη τη χώρα γίνεται με φορτηγά. Αποτέλεσμα ήταν να μειωθούν τα έξοδα του Οργανισμού (υπερωρίες μηχανοδηγών, καύσιμα και συντήρηση) και η διακίνηση των εμπορευμάτων στον ΟΣΕ να δίνει πλέον κέρδη.

imerisia
Διαβάστε περισσότερα » »

Η πιο δυνατή αντικαρκινική ουσία της γης: Β17 η οποία βρίσκεται στα κουκούτσια από βερίκοκα.

Πριν λίγους μήνες άκουσα από πολύ δικό μου άνθρωπο για τη θεραπεία του καρκίνου με κουκούτσια από βερίκοκα, τα οποία στο εξωτερικό τουλάχιστον πωλούνται και σε ειδική συσκευασία. Τη μέθοδο αυτή ανακάλυψε αναζητώντας εναλλακτική θεραπευτική μέθοδο, μελετώντας ένα σχετικό βιβλίο-οδηγό. Σήμερα μου εστάλη ένα κείμενο, το οποίο διαφωτίζει ακόμη περισσότερο το θέμα αυτό.
 
Για πολλούς ίσως μοιάζει «τρελό» ή απίθανο, καθώς πέρα από τις κλασσικές (έως και αυτοκτονικές) μεθόδους «αποκατάστασης» του καρκίνου, (ακτινοβολίες, χημειοθεραπείες ή εγχειρήσεις) δεν τους είναι γνωστή η απέραντη σοφία της φύσης… τόσο του σώματος μας, όσο και της Φύσης που μας περιβάλει. Και πως να τους είναι γνωστό όταν ζούμε την εποχή της επίσημης παραπληροφόρησης και της κερδοσκοπίας των φαρμακευτικών καρτέλ… Ας μην ξεχνάμε πως κατά τον Δρ. Χάμερ ο καρκίνος δεν είναι καν ασθένεια, αλλά ένας βιολογικός μηχανισμός επιβίωσης του σώματος σε ισχυρά ψυχο-λογικά «σοκ»… (δείτε σχετικά κείμενα στην ετικέτα Δρ Χάμερ)
Παραθέτω λοιπόν το αξιόλογο αυτό κείμενο.
Φενάκη τα φάρμακα κατά του Καρκίνου;
ΣΑΒΒΑΤΟ, 28 ΜΑΡΤΙΟΣ 2009
Υπάρχει ένας λαός, ο μακροβιότερος στον κόσμο, όπου ο καρκίνος είναι εντελώς άγνωστος. Πρόκειται για την φυλή Χούνζα, που ζει στο Πακιστάν και αυτοαποκαλούνται απόγονοι των στρατιωτών του Μεγάλου Αλεξάνδρου.
Το φαινόμενο αυτό δεν άφησε αδιάφορους τους επιστήμονες. Κλιμάκιο από το Μεμόριαλ πήγε στην περιοχή και μελέτησε τη διατροφή των Χούνζα. Με έκπληξη διαπίστωσαν, ότι οι Χούνζα τρώνε πολλά βερίκοκα και τα κουκούτσια επίσης από τα βερίκοκα. Μάλιστα όσο περισσότερα βερίκοκα παράγει και καταναλώνει ένας Χούνζα, τόσο περισσότερο ανεβασμένη είναι η κοινωνική του θέση. Όταν ένας δυτικός γιατρός επισκέφθηκε τους Χούνζα, του προσέφεραν βερίκοκα και αυτός έφτυνε τα κουκούτσια. Έτσι του είχανε μάθει. Οι Χούνζα έκαναν όλοι έναν μορφασμό αηδίας. Πέταγε το καλύτερο.
  • Θυμηθείτε. Το κουκούτσι από το βερίκοκο είναι πάρα πολύ πικρό.  
  • Θυμηθείτε! Το πικρό είναι αναγκαίο για τον καρκίνο. 
  • Θυμηθείτε! Το πικρό ανοίγει την όρεξη και πολλοί καρκινοπαθείς δεν έχουν όρεξη και πεθαίνουν από καχεξία (υπερβολικό αδυνάτισμα). 
  • Θυμηθείτε! Το κουκούτσι από το βερίκοκο έχει βιταμίνη Β17.  
  • Θυμηθείτε! τα παλικάρια των φαρμακευτικών έθαψαν την εφαρμογή της επιστημονικής γνώσης στο πεδίο του καρκίνου και εκ. άνθρωποι θα πεθάνουν άδικα (Otto Warburg).
Τι έγινε μετά; Ο Διευθυντής ερευνών του Μεμόριαλ (δεν μιλάμε για οποιοδήποτε νοσοκομείο – είναι η Μέκκα του καρκίνου) ο περίφημος επιστήμονας Κανεμάτσου Σιγκουίρα, έκανε πειράματα με ποντικούς. Η ουσία που ανακάλυψε ο βιοχημικός Ernst Krebs έκανε τα πειράματα πάνω σε ποντικούς. Η ουσία που ανεκάλυψε ο βιοχημικός Ernst Krebs μέσα στα βερίκοκα, ονομάστηκε Λεατρίλη ή βιταμίνη Β17. Ο Σιγκουίρα έμεινε έκπληκτος. Ήταν η δυνατότερη αντικαρκινική ουσία του κόσμου που είχε δοκιμάσει ποτέ, όπως δήλωσε. Τι θα κάνατε εσείς και εγώ αν ακούγατε τέτοια καλό νέο; Δεν θα πηδάγατε από τη χαρά σας; Ο καρκίνος ήταν τελειωμένος. Αμ δε. Το χρήμα βασιλεύει. Πήγε λοιπόν στους ανωτέρους του και τους είπε τα ευχάριστα νέα. Η πιο δυνατή αντικαρκινική ουσία της γης: Β17 η οποία βρίσκεται στα κουκούτσια από βερίκοκα. Τι θα κέρδιζαν αυτοί με την αντικαρκινική αυτή ουσία προσβάσιμη στον καθένα; Θα έχαναν τη γη κάτω από τα πόδια τους. Αν τα κέρδη τους ανέρχονται σε πολλά δις μόνο από την Ελλάδα, φανταστείτε τι γίνεται σε όλο τον πλανήτη. Άλλωστε τα μέλη του Δ.Σ. του Μεμόριαλ ήταν όλοι αντιπρόσωποι φαρμακευτικών εταιρειών[3].
Του είπαν λοιπόν να συνεχίσει τα πειράματα και να αποδείξει πως ήταν λάθος. Το ακούτε ΛΑΘΟΣ. Οι διαδικασίες τροποποιήθηκαν και σχεδιάστηκαν με σκοπό να αποτύχουν και τελικά απέτυχαν. Αντικατέστησαν τον Σιγκουίρα με έναν κτηνίατρο, ο οποίος χορήγησε στα πειραματόζωα διαφορετική δόση από αυτή που χορηγούσε ο Ιάπωνας επιστήμονας και τα πειραματόζωα πέθαναν. Τα αποτελέσματα αυτού του ψευδοπειράματος δόθηκαν στη δημοσιότητα. Τα υπόλοιπα τα ανέλαβαν τα παπαγαλάκια των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης. Φυσικά από το 1980 που συνέβη οι αποδείξεις ακόμη αναμένονται. Δεν αποδείχθηκε! Ήταν απάτη η Β17, έλεγαν οι γιατροί που δεν γνώριζαν τις λεπτομέρειες. Κανένας δεν θα μάθαινε την πραγματικότητα αν δεν επαναστατούσε η συνείδηση ενός θαρραλέου δημοσιογράφου που ως υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων του Μεμόριαλ γνώριζε την απάτη.
Ο Ράλφ Μος, δεν άντεξε το βάρος της συγκάλυψης ενός τόσο μεγάλου εγκλήματος κατά της ανθρωπότητας. Εδώ παίζονταν οι ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων. Βγήκε και κατήγγειλε ευθαρσώς τη μεγάλη απάτη. Τιμή στον θαρραλέο δημοσιογράφο. Τιμή στο Σιγκουίρα. Τιμή στον Κρεμπς που βρήκε έναν πολύτιμο σύμμαχο στη μάχη κατά του για τον καρκίνου. Από τις ελληνικές εφημερίδες μόνο «Το Βήμα» ανέφερε στις 23/5/1980 ακροθιγώς το θέμα, χωρίς να εισέλθει στην ουσία του θέματος. Ποιος Έλληνας γνωρίζει αυτή την μεγάλη απάτη (σύμφωνα με τον Μοςς); 
Τα κουκούτσια από τα βερίκοκα σύμφωνα με τον Σιγκουίρα:
α) σταμάτησαν τις μεταστάσεις,
β) βελτίωσαν την γενική υγεία,
γ) εμπόδισαν την ανάπτυξη μικρών όγκων,
δ) παρείχαν ανακούφιση από τον πόνο,
ε) ενεργούν πολύ σημαντικά στην πρόληψη του καρκίνου. 
Επίσης η πρώτη επίσημη τονίζω επίσημη αναφορά του Μεμόριαλ υπογράμμιζε με ιδιαίτερη έμφαση τα θετικά πλεονεκτήματα της Β17. Μετά έπεσε γραμμή[4]. Ξέρετε εσείς… Γραμμή και την ακολούθησαν άπαντες. Χρειάζονται περισσότερες αποδείξεις!. Δεν αποδείχθηκε! Απορώ! Γιατί να μην βάζουμε ένα ερωτηματικό όταν ακούμε αυτό το μονότονα επαναλαμβανόμενο μότο των φαρμακευτικών.  
  • Θυμηθείτε! Τα κουκούτσια από τα βερίκοκα στο μανάβη της γειτονιά σας έχουν την ίδια αξία με τα κουκούτσια από τα βερίκοκα των Χούνζα.
Αν λοιπόν αυτοί οι «κύριοι» έσβησαν έναν ερευνητή του κύρους του Κανεμάτσου Σιγκουίρα, που γι΄αυτόν είχε ειπωθεί από τον αντιπρόεδρο του Μεμόριαλ, ότι είναι ευρέως γνωστός στον κόσμο της έρευνας και ότι οι συνάδελφοί του ερευνητές τον εκτιμούν απεριόριστα. Αν αυτοί οι κύριοι δολοφονούν τους γιατρούς στη Χιλή κ΄αλλού, καταλαβαίνουμε όλοι πως ο πραγματικός καρκίνος για την υγεία της ανθρωπότητας βρίσκεται στα διοικητικά συμβούλια των φαρμακευτικών εταιριών.
Δεν μιλάμε βέβαια για ελληνικές μικρές εταιρίες, αλλά για σύγχρονα πολυεθνικά θηρία., που επιβάλλουν την άποψή τους με χημειοθεραπείες. Όποιος ασθενήσει από καρκίνο, θα υποστεί από τις Φαρμακοβιομηχανίες τα μαρτύρια της κόλαση: Γραμμικούς επιταχυντές κοβάλτια, χημειοθεραπείες, εξορκισμούς, για να φύγει ο δαίμονας καρκίνος, διαρκείς εξετάσεις που κρατούν τον άρρωστο σε διαρκή αγωνία, ανασφάλεια, φόβο πανικό, – σωστό θρίλερ. Τώρα το νικήσαμε το εξωαποδώ – δεν αναφέρουμε ούτε το όνομά του και χτυπάμε ξύλο, όταν ακούμε τη λέξη καρκίνος.
Βέβαια τα κυτταροτοξικά φάρμακα, ακτινοβολίες κ.λ.π., είναι γνωστό – και κανείς δεν το αρνείται-, ότι προκαλούν καρκίνο. Είναι δηλαδή βασικές αιτίες ανάπτυξης καρκίνου. Ο άρρωστος όμως, έκανε ότι ορίζουν η φαρμακοβιομηχανίες: Καλό για την τσέπη τους, κακό για τον άρρωστο. Μην ξεχνάτε: Τα όρια της τσέπης τους, είναι τα όρια της σκέψης τους. Κουβέντα αυτοί για τη διατροφή. Ρωτείστε ένα γιατρό αν έχει κάτι διδαχτεί για τη διατροφή στις Ιατρική Σχολές. Οι φαρμακοβιομηχανίες θέλουν τον ιατρικό κόσμο στο σκότος της άγνοιας για τη διατροφή και υπερήφανο για τις φαρμακευτικές του γνώσεις σε σημείο, που να υποτιμά τη διατροφή, όπως στην περίπτωση του μυλωνά.
Κανόνας Νο1:
• Τρώτε πικρά, τρώτε βερίκοκα και τα κουκούτσια τους.
• Πίνετε χυμό από φύλλα ελιάς.
• Τρώτε ραδίκια και πίνετε το ζουμί τους με λεμόνι κάθε μέρα.
• Τρώτε αγκινάρες (πικρές).
• Πίνετε ζουμί από άγριες αγκινάρες (πολύ πικρό), Βολβούς (πικρό) ή Γαϊδουράγκαθο (silybuns marianum), αυξάνει την παραγόμενη γλουταθειόνη υπεροξειδάση: Εξαιρετικό τονωτικό – αποτοξινωτικό για όλες τις παθήσεις του συκωτιού.

Ας ακολουθήσουμε τη συμβουλή των καλύτερων γερμανών γιατρών, της περίφημης Επιτροπής Ε. Η Επιτροπή Ε, κατατάσει τα πικρά βότανα ως εξής: 
  • (1) κάσσια (quassia amara) 
  • (2) γεντιανή
  • (3) άγρια αψιθιά. 
  • (4) Φλοιός Gonolobus cocdurango,
  • (5) Centantium pulchellum,
  • (6) cot αρπαγόφυτο (από την έρημο Καλαχάρη της Αφρικής (τόβρίσκετε στα φαρμακεία). 
  • 7) φλούδα νερατζιού. 
  • 8) γαϊδουράγκαθο (cnicus benediktus). 
  • 9) Ραδίκι. 
  • 10) κανέλα. 
  • 11) κόλιανδρος. 
Οι πικρές αυτές τροφές ανοίγουν την όρεξη. Ο καρκινοπαθής συνήθως δεν έχει όρεξη και πεθαίνει από καχεξία. Διεγείρουν την ορμόνη γαστρίνη, που με τη σειρά της διεγείρει την παραγωγή και την απελευθέρωση υδροχλωρικού οξέως. Όλοι το γνωρίζουν: Τα πικρά βοηθούν στην όρεξη.
Αν το σώμα μας έχει μετατραπεί σε ζαχαροπλαστείο, από τα πολλά γλυκά, ποτά, πατάτες κ.λ.π., {όλα αυτά μετατρέπονται σε γλυκόζη) και συγχρόνως έχουμε απορρίψει την πικρή γεύση, δεν θα πάθουμε καρκίνο; Το κλειδί είναι η ισορροπία (ομοιόσταση στην ιατρική γλώσσα).
[1] What to eat if you have cancer, Maureen Keane, Daniella Chace, Mc Graw Hill 2007.
[2] Η χαρά της ανακάλυψης, Pichard Feynman, Εκδόσεις Κάτοπτρο, σελ. 211
[3] Εφημερίδα «Το Βήμα», 23/5/1980
[4] A summary of the effect of amygdalin upon spontaneous mammary Tamors in mice, Sloan Kettering, report June 13, 1973
http://vickytoxotis.blogspot.com/
Διαβάστε περισσότερα » »