Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013

Έτοιμο το τατουάζ (χάραγμα) κινητό

Η πρώην επικεφαλής της γνωστής DARPA και στέλεχος πλέον της Motorola, Regina Dugan, μίλησε στο ετήσιο συνέδριο D11 για το μέλλον της ταυτοποίησης στα smartphones και τις νέες μεθόδους που θα χρησιμοποιηθούν για να αντικαταστήσουν την πληκτρολόγηση κωδικών.

Η επικρατέστερη είναι ένα ηλεκτρονικό τατουάζ το οποίο περιέχει ενσωματωμένη κεραία και αισθητήρες, επιτρέποντας στο smartphone σου να αναγνωρίζει την ταυτότητα σου και να ξεκλειδώνει. 

Το τατουάζ παράγεται ήδη σήμερα από την εταιρεία MC10 και μάλιστα η Regina Dugan έχει ένα πάνω από τον αριστερό της καρπό. Αυτό όμως το τατουάζ-χάραγμα, μπορεί από μόνο του να είναι ένα smartphone, μέσω του οποίου θα μας εντοπίζουν.

 
Η δεύτερη μέθοδος ταυτοποίησης είναι ένα χάπι, που σου επιτρέπει να ξεκλειδώνεις το τηλέφωνο σου με ένα άγγιγμα. Το χάπι περιέχει ένα μικροσκοπικό chip και μια μπαταρία η οποία τροφοδοτείται από τα οξέα του σώματός σου.

Το χάπι έχει ήδη πάρει έγκριση από την αμερικανική υπηρεσία φαρμάκων FDA, αλλά ο σκοπός του χαπιού που προκαλεί φόβο, αφού είναι κάτι που παίρνεις μέσα στο σώμα σου, θα οδηγήσει στο τατουάζ-χάραγμα, που προτείνεται για λόγους μόδας, να μπαίνει και στο μέτωπο.

Όταν χρησιμοποιηθεί, ο συγκεκριμένος πομποδέκτης απλά θα συνδέεται με ένα bluetooth.


Πηγή
eleftheriskepsii 
Διαβάστε περισσότερα » »

Κάποτε ήμασταν μία χώρα σοφών και ηρώων... τώρα...

«Κάποτε ήμασταν μία χώρα εύφορη και ηλιόλουστη, στην οποία κατοικούσαν σοφοί, ευφυείς και ήρωες.
Οι σοφοί «γέννησαν» τις επιστήμες, οι ευφυείς την τεχνολογία και οι ήρωες έδωσαν το αληθινό νόημα στις λέξεις στρατηγική, θάρρος και αυτοθυσία!
Οι επιστήμες και η τεχνολογία χαρίστηκαν απλόχερα σε όλους τους λαούς.
Οι ήρωες απώθησαν πολυπληθέστερους ζηλόφθονους βάρβαρους που επιτέθηκαν στην ηλιόλουστη χώρα αλλά και στις χώρες κάποιων που παρίσταναν τους «συμμάχους» της.
Οι «σύμμαχοι» ζήλεψαν την δόξα και σχεδίασαν δεινά τα οποία υπέστησαν οι σοφοί, οι ευφυείς και οι ήρωες γιατί εν τω μεταξύ εμφανίστηκε εκ των έσω και ένας άλλος εχθρός που κατασκεύασαν οι «σύμμαχοι». Μια συμμορία χαμογελαστών κακοποιών που τους ονόμασαν πολιτικούς.
Έφτιαξαν κατά παραγγελία κανόνες για να τους προστατεύουν που τους ονόμασαν Σύνταγμα. Και ένα πολίτευμα που κατ’ επίφαση το ονόμασαν Δημοκρατία.
Αλλά και πάλι έκριναν ότι δεν ήταν αρκετό, γιατί εν τω μεταξύ ανακάλυψαν ότι η ηλιόλουστη χώρα είχε στα εδάφη και στην θάλασσά της τεράστιο πλούτο!
Έτσι σχεδίασαν ένα μακρόπνοο σενάριο οικονομικής υποδούλωσης.
Κορόιδεψαν τους κατοίκους της ηλιόλουστης χώρας και τους παραπλάνησαν να εκλέξουν για αρχηγούς τους δικούς τους συνεργάτες-προδότες. Από τότε οι οικογένειες των προδοτών συνεχίσουν να κοροϊδεύουν και να κυβερνάνε οι ίδιοι και οι επίγονοί τους την ηλιόλουστη χώρα. Την οδήγησαν στην χρεοκοπία και κατάκλεψαν τους κατοίκους.
Η χώρα με κατοίκους πρότυπο ηρώων έγινε χώρα επαναστατών του καναπέ.
Παντού έχουν βάλει ανθρώπους τους στους οποίους έχουν παραχωρήσει ισχύ προκλητικά προνόμια.
Σήμερα οι ήρωες προτιμούν να αυτοκτονούν αντί να αντισταθούν,οι σοφοί και οι ευφυείς αποδιώχνονται αφήνοντας την χώρα έρμαιο των «συμμάχων» και των συμμαχόφιλων πολιτικών.
Και έζησαν οι σύμμαχοι καλύτερα και οι σοφοί, οι ευφυείς και οι ήρωες έπαψαν να υπάρχουν.
Η ηλιόλουστη χώρα κατοικείται πλέον από βαρβάρους, προδότες και δούλους!
«Καημένη πατρίδα!»
Ιων Πολιάδης
 
Διαβάστε περισσότερα » »

Πτολεμαίδα: Στοίχημα ανάπτυξης η «ΕΟΡΔΑΙΑ 2013»

Πτολεμαίδα: Στοίχημα ανάπτυξης η «ΕΟΡΔΑΙΑ 2013»
Την ανάγκη να κερδίσει η περιοχή το στοίχημα της ανάπτυξης με επιχειρηματικές δράσεις που χαρακτηρίζονται από τόλμη εξωστρέφεια και αποφασιστικότητα ως αντίδοτο στην οικονομική κρίση και θα πρέπει να στηρίζονται από όλους τους φορείς τόνισαν στη διάρκεια των χθεσινοβραδινών εγκαινίων της 5ης έκθεσης « ΕΟΡΔΑΙΑ 2013» οι συντελεστές του εγχειρήματος αυτού. Από την πλευρά τους οι εκθέτες ανέφεραν ότι ο θεσμός που απέδειξε την αντοχή του θα πρέπει να εξελιχθεί προσελκύοντας περισσότερους επιχειρηματίες για να αναδειχθεί και η δυναμική τους. Η έκθεση σήμερα Παρασκευή, και τις τρείς πρώτες ημέρες της ερχόμενης εβδομάδας θα λειτουργεί από τις 6 το απόγευμα μέχρι τις 10. 30 το βράδυ ενώ αύριο Σάββατο και την Κυριακή θα λειτουργεί από τις 11 το πρωί μέχρι τις 10.30 το βράδυ.

ΕΡΑ ΚΟΖΑΝΗΣ Σύνταξη: Μαίρη Κεσκιλίδου
Διαβάστε περισσότερα » »

Πτολεμαίδα: «Άναψε πράσινο» για την «Μονάδα ημιαυτόνομης διαβίωσης και διημέρευσης για μη αυτοεξυπηρετούμενα άτομα»

Ο Περιφερειάρχης Δ. Μακεδονίας Γιώργος Δακής υπέγραψε χθες το μεσημέρι την ένταξη για χρηματοδότηση από το ΠΕΠ του έργου « Μονάδα ημιαυτόνομης διαβίωσης και διημέρευσης για μη αυτοεξυπηρετούμενα άτομα» που αποτελούσε πολύχρονο αίτημα της Αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας « Ορίζων» και του Συλλόγου γονέων κηδεμόνων ατόμων – φίλων με αναπηρία Δ. Μακεδονίας. Σύμφωνα με δήλωση του κ. Δακή κατά την διάρκεια των εγκαινίων της έκθεσης « Εορδαία 2013» ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 2 εκατομμύρια 665 χιλιάδες Ευρώ περίπου και θα αφορά την μελέτη, κατασκευή, του έργου και τον εξοπλισμό του κτιρίου με δικαιούχο τον Δήμο Εορδαίας.

ΕΡΑ ΚΟΖΑΝΗΣ Σύνταξη: Μαίρη Κεσκιλίδου
Διαβάστε περισσότερα » »

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ : Εκδήλωση της τάξης της προπαιδείας του Βαρβούτειου Δημοτικού Ωδείου.

Σας προσκαλούμε τη Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013 στις 19:00 στο Πνευματικό Κέντρο Πτολεμαΐδας, στην ετήσια εκδήλωση της τάξης της προπαιδείας του Βαρβούτειου Δημοτικού Ωδείου. 

 
Η γνώση και η μάθηση μέσα από την ψυχαγωγία και τη διασκέδαση είναι ο στόχος της Μουσικής Προπαιδείας, που απευθύνεται στα παιδιά της προσχολικής και της πρώτης σχολικής ηλικίας.

Με παιχνιδιάρικη διάθεση, οι τάξεις της μουσικής Προπαιδείας, ετοίμασαν και παρουσιάζουν "Το παραμύθι της μουσικής", μια παράσταση με πολύ μουσική, χρώμα και τραγούδι, αποτέλεσμα  της δουλειάς που έγινε τη φετινή χρονιά.

Την παράσταση συνοδεύει στο πιάνο η Ιουλία Κουρταλίδου, ενώ την ιδέα, το συντονισμό, την προετοιμασία και τη διδασκαλία έχει κάνει η υπεύθυνη της μουσικής προπαιδείας Γεωργία Ρέλκα.

Σας περιμένουμε!

Η Δήμαρχος  Ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής    Η Πρόεδρος
     
Π. Βρυζίδου  Λ. Τσαβδαρίδης    Θ. Κρυσταλλίδου 
Διαβάστε περισσότερα » »

Ο Δήμος Εορδαίας ενημερώνει τους δημότες, απαγορεύεται ρητά το άναμμα φωτιάς και η διατήρησή της καθώς και η καύση υπολειμμάτων καλλιεργειών


Ο Δήμος Εορδαίας  ενημερώνει τους δημότες, ότι σύμφωνα με την Πυροσβεστική Διάταξη 4/2012   απαγορεύεται ρητά  το άναμμα φωτιάς και η διατήρησή της  καθώς και η καύση υπολειμμάτων καλλιεργειών από αγροτικές εργασίες, για το διάστημα από 1η Μαΐου έως 31 Οκτωβρίου.
            Επιπλέον σύμφωνα με το αρ 94β παρ 26 του Ν3852/2010 οι ιδιοκτήτες ή με οποιοδήποτε τρόπο εκμεταλλευτές οικοπέδων ή ακάλυπτων χώρων που βρίσκονται μέσα σε κατοικημένες περιοχές ή κοντά σε αυτές και μέχρι 100 μέτρα απόσταση από αυτές, υποχρεούνται να προβούν άμεσα στον αναγκαίο καθαρισμό  αυτών από κάθε είδους βλάστηση καθώς και απομάκρυνση τυχόν εύφλεκτων υλικών  , προς αποτροπή του κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιάς.
Παρακαλούμε για την εφαρμογή των ως άνω αναφερομενων,  δεδομένου ότι σε βάρος εκείνων που δεν συμμορφώνονται επιβάλλονται οι νομιμες κυρωσεις που προβλέπονται από τις κείμενες διατάξεις.         
           
  
 Η Δήμαρχος
Παρασκευή Βρυζίδου
Διαβάστε περισσότερα » »

Ζαμπόν...από κάδο σκουπιδιών

Γύρευε λίγο φαγητό στο κάδο. Σκέφτηκε πως δίπλα από την καντίνα όλο και καμιά χαλασμένη ντομάτα ή πατάτα που παράπεσε θα έβρισκε...ίσως αν ήταν τυχερός μπορεί να εντόπιζε και μια φέτα ζαμπόν... Αυτός ο άνθρωπος θα περιμένει μάλλον την ανάπτυξη από τον Οκτώβρη ή τους Κινέζους επιχειρηματίες να επενδύσουν στην Ελλάδα...Καλή όρεξη στην τριήμερη κυβέρνηση και στον κ. Στουρνάρα... 
Διαβάστε περισσότερα » »

Ο μανδύας που τα κάνει όλα αόρατα: Εξαφανίζει τα γεγονότα, κάνοντας "τρύπες" στο φως

Ποια είναι η τεχνική που στην ουσία "σβήνει" τα γεγονότα από την ιστορία, σαν να μην συνέβησαν ποτέ. Πώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί στις τηλεπικοινωνίες
Ένας νέος μανδύας αορατότητας, που δημιούργησαν Αμερικανοί ερευνητές, δεν κρύβει αντικείμενα στον χώρο, αλλά κρύβει γεγονότα στον χρόνο, κάνοντας διαδοχικές "χρονικές τρύπες" στη ροή του φωτός που μεταδίδεται μέσω μιας οπτικής ίνας.
Οι επιστήμονες κατάφεραν να κρύψουν σχεδόν τα μισά δεδομένα (ποσοστό 46%) που μετέφερε το φως και ευελπιστούν ότι στο μέλλον θα βελτιώσουν κι άλλο την αποτελεσματικότητα της τεχνικής τους, η οποία στην ουσία "σβήνει" τα γεγονότα από την ιστορία, σαν να μην συνέβησαν ποτέ.
Μεταξύ άλλων δυνητικών πρακτικών εφαρμογών, ο μανδύας θα μπορούσε μελλοντικά να κάνει πολύ πιο ασφαλείς τις οπτικές τηλεπικοινωνίες και το διαδίκτυο, "εξαφανίζοντας" τα μεταφερόμενα δεδομένα και κάνοντας έτσι δύσκολη τη ζωή σε όσους θα ήθελαν να κρυφακούσουν και να υποκλέψουν στοιχεία.
Η τεχνική μπορεί να ενσωματωθεί ομαλά στην υπάρχουσα υποδομή τηλεπικοινωνιών
Οι ερευνητές του πανεπιστημίου Πέρντιου της Ιντιάνα, με επικεφαλής τον καθηγητή της σχολής ηλεκτρολόγων μηχανικών και μηχανικών υπολογιστών 'Αντριου Γουάινερ και τον βοηθό του Τζόζεφ Λούκενς, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό "Nature", σύμφωνα με το BBC και το "New Scientist", διευκρίνισαν ότι "χρειάζεται ακόμα πολλή δουλειά να γίνει, ωσότου η εν λόγω μέθοδος βρει πρακτική εφαρμογή, όμως χρησιμοποιεί τεχνολογία που μπορεί να ενσωματωθεί ομαλά στην υπάρχουσα υποδομή τηλεπικοινωνιών".
Ο πρώτος που πρότεινε να δημιουργηθεί ένας χρονικός μανδύας, ήταν το 2010 ο φυσικός Μάρτιν Μακ Κολ του Imperial College του Λονδίνου.
Πέρυσι, ερευνητές του πανεπιστημίου Κορνέλ των ΗΠΑ, με επικεφαλής τον φυσικό Αλεξάντερ Γκαέτα, ανακοίνωσαν τον πρώτο χρονικό μανδύα στον κόσμο, όμως ήταν πολύ μικρότερων δυνατοτήτων σε σχέση με τον νέο μανδύα αορατότητας.
Επίσης ο προηγούμενος χρονικός μανδύας απαιτούσε ένα πολύπλοκο λέιζερ, ενώ η νέα τεχνική χρησιμοποιεί κοινά εξαρτήματα που χρησιμοποιούνται στις εμπορικές οπτικές τηλεπικοινωνίες.
Πώς λειτουργεί η νέα τεχνολογία. Φτιάχνοντας "τρύπες" φωτός
Η νέα τεχνολογία βασίζεται στη "χειραγώγηση" του χρονισμού των παλμών του φωτός, με δεδομένο ότι το φως - που είναι ταυτόχρονα κύμα και σωματίδιο - διαδίδεται σαν τα κύματα της θάλασσας. Αν τη στιγμή που ένα κύμα ανεβαίνει, ένα άλλο κατεβαίνει και όταν συναντηθούν, αυτή η συμβολή οδηγεί στην αλληλοεξουδετέρωσή τους.
Χρησιμοποιώντας κάτι ανάλογο με το φως, οι Αμερικανοί επιστήμονες πέτυχαν να δημιουργήσουν "τρύπες" του φωτός, εξαφανίζοντας μέσα σε αυτές τα δεδομένα που μεταφέρει το φως μέσω των οπτικών ινών. Οι "χρονικές τρύπες" - δηλαδή η απόκρυψη των πληροφοριών - είναι δυνατό να επαναλαμβάνονται με συχνότητα 12,7 gigabits ανά δευτερόλεπτο, ταχύτητα κατάλληλη για εμπορικές εφαρμογές.
Ο μανδύας στην πραγματικότητα δεν χειραγωγεί τον χρόνο, αλλά τα φωτόνια, τα σωματίδια του φωτός που μεταφέρουν τα γεγονότα (τις πληροφορίες) στον χρόνο. "Φανταστείτε ότι παίρνουμε ένα τμήμα ποταμού και ωθούμε ένα μέρος του προς τα εμπρός κι ένα άλλο προς τα πίσω, έτσι ώστε να δημιουργούνται τρύπες εκεί όπου δεν υπάρχει πια καθόλου νερό…Με αυτό τον τρόπο ελέγχουμε τη ροή του φωτός, ωθώντας το εμπρός και πίσω στο χρόνο, αποφεύγοντας έτσι συμβάντα που αλλιώς θα το διατάρασσαν", δήλωσε ο Γουάινερ.
Η έρευνα χρηματοδοτήθηκε από το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ. Μπορεί να βρει εφαρμογή σε θέματα στρατού
"Οι ωτακουστές δεν θα συνειδητοποιήσουν ότι το σήμα έχει καμουφλαριστεί, επειδή δεν φαίνεται καθόλου ότι κάποιο σήμα έχει σταλεί" δήλωσε ο Λούκενς. Επεσήμανε ότι είναι προφανείς οι εν δυνάμει εφαρμογές στο πεδίο του στρατού και των υπηρεσιών ασφαλείας (καθόλου τυχαία, η νέα έρευνα χρηματοδοτήθηκε από το υπουργείο 'Αμυνας των ΗΠΑ), αλλά και από μεγάλες εταιρίες που επίσης αναζητούν ύψιστη ασφάλεια στις επικοινωνίες τους.
Μέχρι τώρα η ερευνητική έμφαση είχε δοθεί στη δημιουργία μανδυών από τεχνητά "μετα-υλικά" που "ξεγελούν" το φως και εξαφανίζουν στο χώρο αντικείμενα από τα μάτια του παρατηρητή.
Σταδιακά όμως, οι μανδύες επεκτείνονται στην εξαφάνιση συμβάντων και δεδομένων στο χρόνο, χωρίς μάλιστα να απαιτούν ειδικά και εξεζητημένα υλικά.
Τελικά, το "ιερό δισκοπότηρο" θα είναι ένας ενιαίος χωροχρονικός μανδύας, που θα μπορεί να εξαφανίσει ταυτόχρονα τα αντικείμενα στο χώρο και τα συμβάντα στο χρόνο.
Όμως, σύμφωνα με τους επιστήμονες, οι δυσκολίες είναι πολύ μεγάλες και συνεπώς δεν πρόκειται να υπάρξει στο άμεσο μέλλον.
Δείτε την έρευνα αναλυτικά εδώ

Με πληροφορίες από ΑΜΠΕ
news247
Διαβάστε περισσότερα » »

Κουρεύουν και το εφάπαξ έως και 25%. Πού μπαίνει πλαφόν

Μειώσεις στο εφάπαξ έως και 25% σε δημόσιο, ΔΕΚΟ και τράπεζες από το 2014. Πώς θα εφαρμοστεί το νέο σχέδιο, βάσει ταμειακών διαθέσιμων και επιταγών της τρόικας
Σχέδιο που μετατρέπει το εφάπαξ από δημόσιο, ΔΕΚΟ και τράπεζες σε έντοκη επιστροφή εισφορών επεξεργάζεται το υπουργείο Εργασίας και η Εθνική Αναλογιστική Αρχή, προκειμένου να εκπληρωθεί η μνημονιακή δέσμευση ότι από το 2014, τα ταμεία Πρόνοιας θα πρέπει να μηδενίσουν τα ελλείμματά τους και να δίνουν τόσα εφάπαξ, όσα επιτρέπουν τα οικονομικά τους.
Στις παραμέτρους που μπαίνουν για το νέο εφάπαξ, σύμφωνα με έγγραφο που εξασφάλισε και αποκαλύπτει σήμερα Παρασκευή ο Ελεύθερος Τύπος, ζητείται να υπολογιστεί η αξία των αποθεματικών των Ταμείων με ημερομηνία 31/12/2012, δηλαδή μετά το κούρεμα κατά 53%, που σημαίνει ότι οι νέες μειώσεις στο εφάπαξ θα είναι πολύ πάνω από 10% και 20%.
Με τον συνδυασμό των παραμέτρων, το εφάπαξ μπορεί την μία χρονιά να πέφτει στις 5.000 ή στις 10.000 ευρώ και την άλλη να φτάνει στις 25.000 ή στις 30.000 ευρώ, καθώς δεν θα εξαρτάται μόνο από τα διαθέσιμα και την περιουσία των Ταμείων, αλλά και από τον αριθμό των υπαλλήλων που αποχωρούν κάθε χρόνο.
Σύμφωνα με το έγγραφο που παρουσιάζει αποκλειστικά η εφημερίδα "Ελεύθερος Τύπος", βάση υπολογισμού για τα ενδεικτικά ποσά που θα δίνει ο νέος τύπος υπολογισμού, θα είναι η τετραετία 2009-2012 και ζητείται να στείλουν τα Ταμεία στην αρμόδια διεύθυνση του υπουργείου τα πλήρη οικονομικά μεγέθη τους για την τετραετία αυτή, αλλά και να εκτιμήσουν ακόμη και τον αριθμό των υπαλλήλων που θα αποχωρήσουν έως το 2018.
Στην πράξη πλέον όπως προκύπτει από το σχετικό έγγραφο του υπουργείου Εργασίας, το εφάπαξ θα καταλήξει στην καλύτερη περίπτωση να είναι μία έντοκη, αλλά μειούμενη επιστροφή των εισφορών που έχουν πληρώσει οι υπάλληλοι για 25 έως και 35 και πλέον έτη. Μάλιστα, για να μην υπάρξουν τεράστιες οικονομικές διακυμάνσεις συζητείται να έχει κατώτατο και ανώτατο πλαφόν, ώστε σε περίπτωση που δεν υπάρχουν λεφτά να εξασφαλίζεται ένα ελάχιστο ποσό επιστροφής και όταν τα οικονομικά βελτιωθούν να δίνεται ένα καλύτερο εφάπαξ, αλλά όχι πάνω από ένα καθορισμένο ποσό.
Στον αντίποδα, υπάρχει και αντιπρόταση για να διασωθεί κάτι από το εφάπαξ, η οποία προβλέπει την κατάργηση των υφιστάμενων Κλάδων και Ταμείων Πρόνοια ς και την ενοποίησή τους σε έναν ενιαίο φορέα. Η πρόταση αυτή δεν βρίσκει σύμφωνη την ηγεσία του υπουργείου και πάντως αφήνει τα πράγματα να εξελιχθούν όπως λέει το Μνημόνιο.

news247
Διαβάστε περισσότερα » »

Τι σκατότουρκοι είσαστε εάν δεν ακούτε τον …ΝΤΕΝΤΕ;

Ο γνωστός σε όλους σας Αμπντουλχαλήμ Ντεντέ, βγήκε την προηγούμενη Δευτέρα 3/6 στη φασιστοφυλλαδίτσα του, την «Τρακιανίν Σεσί», και έκανε όντως μία αναφορά στα όσα εκτυλίσσονται αυτή τη στιγμή στην Τουρκία.
 

Ο στόχος του όμως ήταν βέβαια τελείως διαφορετικός από το να ενημερώσει για τα καθέκαστα.
 

Μετά λοιπόν από την εν λόγω αναφορά πέρασε στον πραγματικό του στόχο που ήταν να κατηγορήσει καγχάζοντας όσους μουσουλμάνους της Θράκης συμπαρίστανται στους διαδηλωτές της Τουρκίας, να επικρίνει και τους νεαρούς μειονοτικούς που μαζεύτηκαν το προηγούμενο Σάββατο στο Πάρκο της Κομοτηνής και τελικά, ασκώντας τους ψυχολογική βία, να τους στρέψει προς άλλες… δράσεις, εναντίον του… κακού και καταπιεστικού ελληνικού κράτους!
 

Διαβάστε παρακάτω όλο το δημοσίευμα με τίτλο «Ταξίμ-Πάρκο Γκεζί και Δυτική Θράκη» (σε μετάφραση tourkikanea.gr):


«Η υπερβολική χρήση ισχύος εκ μέρους της αστυνομίας που τις πρωινές ώρες διέλυσε μια μικρή ομάδα διαδηλωτών που διαμαρτύρονταν για τις ρυθμίσεις στο πάρκο Γκεζί στην Κωνσταντινούπολη, επέφερε αλληλεγγύη που μεγάλωσε πολύ.
 

Σε δεκάδες πόλεις της Τουρκίας έγιναν και γίνονται διαδηλώσεις αλληλεγγύης. Και καλά κάνουν.
 

Γίνεται αντιληπτό πως παράλληλα με την μεγάλη απόσταση που διήνυσε το ΑΚΡ στον δρόμο της δημοκρατίας, η αστυνομία δεν έχει πάρει χαμπάρι, δεν διστάζει να κάνει χρήση υπερβολικής ισχύος και κάνει αυτά που ήξερε και προσβάλλει συνειδήσεις.
 

Στις δημοκρατίες τα πλέον φυσικά δικαιώματα είναι η ελευθερία έκφρασης και η διοργάνωση ειρηνικών διαμαρτυριών. Και οι διαδηλωτές στο πάρκο Ταξίμ έκαναν χρήση αυτών τους των δικαιωμάτων. Ούτε όπλα διέθεταν, ούτε μαχαίρια… Καθιστική διαμαρτυρία έκαναν.
 

Τώρα, αφού συνοψίσαμε το θέμα, ας έρθουμε στην Δυτική μας Θράκη… Σχετικά με τα γεγονότα που επί 5 μέρες παρατηρούμε από το διαδίκτυο, και ιδιαίτερα από αυτά που είδαμε και διαβάσαμε στο Facebook δεν πιστεύαμε στα μάτια μας.
 

ΑΜΑΝ, ΑΛΛΑΧ ΜΟΥ, ΜΑ ΤΙ ΚΟΣΜΗΜΑΤΑ!… ΜΑ ΤΙ ΜΑΧΗΤΕΣ, ΜΑ ΤΙ ΓΕΝΝΑΙΟΙ στη Δυτική μας Θράκη!!!
ΔΑΚΡΥΣΑΝ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΟΥ!!!
Ευχαριστηθήκαμε ιδιαίτερα που ανακαλύψαμε πως μεταξύ των Τούρκων της Δυτικής Θράκης-Ελλήνων πολιτών υπάρχουν φίλοι μας που είναι πιο αγωνιστές, πιο γενναίοι, πιο επαναστάτες από τους αγωνιστές του πάρκου Γκεζί.
 

Πραγματικά δυσκολεύομαι να αντιληφθώ το πώς στην εχθρότητα τους κατά του ΑΚΡ και του Ερντογάν, κινούνται λες και είναι άτομα με την ψήφο των οποίων ήρθε στην πρωθυπουργία. Αλλά το τι καταλαβαίνω εγώ και τι όχι, δεν έχει καμία σημασία. Το σημαντικό είναι πως οι φίλοι μας αυτοί… 

ΕΔΕΙΞΑΝ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΝ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥΣ στους διαμαρτυρόμενους της Τουρκίας.
Αυτή είναι η κατάσταση που πραγματικά με χαροποιεί.
 

Συνεπώς όλους αυτούς τους φίλους μας, εντός των επόμενων μηνών, ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΟΡΓΑΝΩΣΟΥΜΕ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΜΕΙΟΝΟΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ.
ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ…
ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΛΕΟΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ…
 

Σήμερα στο πάρκο της Κομοτηνής, νέοι της μειονότητας οργανώνουν διαμαρτυρία στήριξης για τους διαδηλωτές του πάρκου Γκεζί. Από αυτούς του νέους μας, ΠΡΟΣΔΟΚΟΥΜΕ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΜΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑΣ ΜΑΣ.
 

ΑΝΤΕ ΝΕΟΙ, ΔΕΙΞΤΕ ΠΟΙΟΙ ΕΙΣΤΕ»!


http://ixnos.blogspot.gr
eleftheriskepsii
Διαβάστε περισσότερα » »

Το φακέλωμα του Facebook ξεπερνά κάθε φαντασία! Βίντεο

Τo μέγεθος του «φακελώματος» της... ηλεκτρονικής μας ζωής ξεπερνά κάθε φαντασία και δεν μπορεί παρά να μας θορυβήσει.
Ένας νεαρός Αυστριακός, ο 24χρονος Μαξ Σριμς αιτήθηκε επισήμως στο Facebook να του αποσταλούν όλα τα δεδομένα του. Λίγο αργότερα έλαβε ένα CD με 1.222 αρχεία PDF στα οποία είναι καταγεγραμμένη κάθε του κίνηση από τη δημιουργία του λογαριασμού του.
Συγκεκριμένα είχαν καταγραφεί όλες οι ενέργειες του χρήστη, όλα τα μηνύματά του, ακόμη και αυτά που είχε διαγράψει, ένας χάρτης με τις «σχέσεις» του με τους φίλους του και φυσικά όλες του οι φωτογραφίες!



apocalypsejohn
Διαβάστε περισσότερα » »

Σεισμός 5 ρίχτερ στη Μεσσηνία. Αισθητός και στην Ηλεία

Ταρακουνήθηκε η Μεσσηνία. Σεισμική δόνηση 5 ρίχτερ με επίκεντρο 22 χλμ νοτιονατολικά της Πύλου
Σεισμική δόνηση 5 ρίχτερ σημειώθηκε στις 14:53 στη Νότια Μεσσηνία. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, το επίκεντρο προσδιορίζεται 22 χλμ νοτιονατολικά της Πύλου με εστιακό βάθος 23, 7 χλμ.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο σεισμός «τράνταξε» την Καλαμάτα και την ευρύτερη περιοχή, ενώ έγινε αισθητός και στην Ηλεία, αλλά και στη Λακωνία.
Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Πύλου – Νέστορος  Δημήτρη Καφαντάρη  στην περιοχή του δήμου δεν έχουν αναφερθεί ζημιές ή θύματα ενώ  από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης  Μεσσηνίας Παν.Αλευράς δήλωσε ότι και στην υπόλοιπη Μεσσηνία δεν υπήρξε αναφορά για ζημίες από τον ισχυρό σεισμό.


Πηγή: patrisnews.gr
news247
Διαβάστε περισσότερα » »

Η Βουλή παρέπεμψε και για απιστία καθήκοντος τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου

Με 234 ψήφους παραπέμπεται με το αδίκημα της απιστίας σε βαθμό κακουργήματος ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου (Vid)
Αφήνοντας στην άκρη τις επιμέρους διαφωνίες τους, με ψήφους ο πρώην υπουργός Οικονομικών παραπέμπεται και για το αδίκημα της απιστίας στην υπηρεσία σε βαθμό κακουργήματος στην προανακριτική επιτροπή.
Εμφανώς ταραγμένος κατά την ομιλία του στη Βουλή, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου άσκησε δριμύτατη κριτική στον τρόπο που λειτουργεί η Προανακριτική Επιτροπή.
"Δεν θυμάμαι παρόμοιο ευτελισμό μιας προανακριτικής διαδικασίας", τόνισε ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου από το βήμα της Βουλής.
Υπέρ της διεύρυνσης του κατηγορητηρίου προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες του πρώην υπουργού Οικονομικών ψήφισαν 234 βουλευτές.
Συγκεκριμένα, στη μυστική ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε ψήφισαν 266 βουλευτές. Βρέθηκαν 265 έγκυρα ψηφοδέλτια. Υπέρ ψήφισαν 234, κατά ψήφισαν 21, λευκό ψήφισαν 3, παρών ψήφισαν 7.

news247
Διαβάστε περισσότερα » »

Σημαντική αρχαιολογική ανακάλυψη στη Ζάκυνθο

Ξαναγράφεται η ιστορία της αρχαίας Ζακύνθου μετά από τα σημαντικά ευρήματα στη θάλασσα της περιοχής Αλικανά Ζακύνθου, από την Εφορία Εναλίων Αρχαιοτήτων.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της γραμματείας Πολιτισμού, στην περιοχή εντοπίστηκε μια ιδιαίτερα σημαντική νέα αρχαιολογική θέση με εκτεταμένα βυθισμένα κατάλοιπα που εκτείνονται σε βάθος από 2 έως 6 μ.
Συγκεκριμένα, πρόκειται για μεγάλη έκταση περίπου 30 στρεμμάτων όπου είναι ορατό πλακόστρωτο, βάσεις κιονοστοιχιών και διάσπαρτο αρχαίο δομικό υλικό. Καταμετρήθηκαν τουλάχιστον 20 βάσεις κιόνων διάσπαρτες στο χώρο με μεγάλη οπή στο κέντρο κυκλικής διατομής 34 περίπου εκ. πιθανόν υποδοχή ξύλινων κίονων.
Οι προκαταρκτικές επιστημονικές παρατηρήσεις οδηγούν στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για μεγάλο δημόσιο κτίριο της αρχαιότητας πιθανόν σχετιζόμενο με τον λιμένα της αρχαίας πόλης, η χρονολόγηση του οποίου δεν είναι ακόμη δυνατή λόγω της απουσίας επιφανειακής κεραμικής στο χώρο. Το μέγεθος του κτιρίου υποδηλώνει την ύπαρξη σημαντικού αρχαίου οικισμού στην περιοχή του Αλικανά.
Η Εφορεία Εναλίων Αρχαιοτήτων σε συνεργασία με τον Δήμο Ζακύνθου, θα προχωρήσει άμεσα σε πιο εκτεταμένη έρευνα και στην αποτύπωση του αρχαιολογικού χώρου, που θα μας δώσει νέα σημαντικά δεδομένα για την τοπογραφία και την ιστορία της αρχαίας Ζακύνθου.
 
apocalypsejohn
Διαβάστε περισσότερα » »