Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

Σύλληψη πέντε ατόμων για πώληση ναρκωτικών ουσιών στην Πτολεμαΐδα -Κατασχέθηκαν 473 γραμμάρια κάνναβης (Φωτογραφία)

policeΧθες (28-03-2013) το βράδυ, στην Πτολεμαΐδα Κοζάνης, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Φλώρινας σε συνεργασία με αστυνομικούς της Β΄ Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φλώρινας και του Τμήματος Ασφαλείας Πτολεμαΐδας, συνέλαβαν τρεις ημεδαπούς (δύο 31χρονους και έναν 30χρονο) και δυο αλλοδαπούς υπηκόους Αλβανίας (25 και 28 χρονών) για πώληση ναρκωτικών ουσιών, καθώς και έναν 16χρονο ημεδαπό για κατοχή ναρκωτικών.
Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης συνελήφθησαν οι δυο από τους ημεδαπούς (ο 30χρονος και ο ένας 31χρονος)  την ώρα που επιχειρούσαν να πουλήσουν ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης (βάρους 276 γραμμαρίων), την οποία είχαν νωρίτερα προμηθευτεί από τον 28χρονο αλλοδαπό, ο οποίος ακολούθως συνελήφθη.
Συνεχιζόμενης της αστυνομικής επιχείρησης αναζητήθηκε ο 25χρονος αλλοδαπός, γιατί όπως προέκυψε από την έρευνα, είχε νωρίτερα προμηθεύσει τον 28χρονο με την ανωτέρω ποσότητα ναρκωτικών και αφού εντοπίστηκε μαζί με τον ανήλικο σε περιοχή της Πτολεμαΐδας, συνελήφθη.
Σε νομότυπη έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι των 31χρονων βρέθηκαν κάνναβη, ναρκωτικά χάπια και ζυγαριά ακριβείας, ενώ στην κατοχή του 16χρονου βρέθηκαν δύο ναρκωτικά χάπια.
Συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • τετρακόσια εβδομήντα τρία (473) γραμμάρια κάνναβης,
  • τρία (3) χάπια που εμπίπτουν στις διατάξεις του νόμου περί ναρκωτικών
  • ένας (1) κάλυκας πυροβόλου όπλου
  • πέντε (5) κινητά τηλέφωνα
  • μια (1) μεταλλική θήκη πούρου που περιείχε κάνναβη και
  • μία (1) ζυγαριά ακριβείας.

Οι αλλοδαποί βρίσκονταν παράνομα στη χώρα.
Οι ενήλικοι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην κα Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κοζάνης, ενώ ο ανήλικος συλληφθείς κατόπιν εντολής της κυρίας Εισαγγελέως αφέθηκε ελεύθερος.

kozan.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Καλατράβα: 13000% το φούσκωμα στο ΟΑΚΑ !! – Τον κυνηγούν από Νέα Υόρκη ως τη Βενετία για υπερκοστολογήσεις

Τα έργα του Σαντιάγο , μόνο αμελητέα δεν μπορούν να χαρακτηριστούν. Οι απόψεις του και το στιλ του στην αρχιτεκτονική, είχαν ως αποτέλεσμα πολλές πόλεις σε όλο τον κόσμο να «αγκαλιάσουν» τις κατασκευές του ανάμεσα τους και η Αθήνα.
Τα τελευταία χρόνια όμως αυξάνονται οι αντιδράσεις και οι αρνητικές κριτικές στον ίδιο και στα έργα του, καθώς πλέον χαρακτηρίζονται υπερεκτιμημένα, ελαττωματικά, με υψηλό κόστος συντήρησης, με πολλούς να τον κατηγορούν ότι αμείφθηκε με υπέρογκα ποσά για έργα που εν τέλει δεν «έπιασαν».
Όπως αναφέρουν τα «Νέα», τα αρνητικά σχόλια για τον Καλατράβα υπάρχουν σε πάρα πολλές πόλεις όπου δημιούργησε έργα, με την γενέτειρα του τη Βαλένθια, την Βενετία, το Οβιέδο, την Νέα Υόρκη και άλλες πόλεις να εξαπολύουν δριμύ κατηγορώ για τις πρακτικές και την αποτελεσματικότητα του Ισπανού αρχιτέκτονα.
: Το «λίφτινγκ» κόστισε 12.771% παραπάνω από το αρχικό πλάνο!
Ο Σαντιάγο Καλατράβα, έβαλε το «μαγικό» ραβδί του και στην Αθήνα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004. Μέσα στο γενικό κλίμα της ανοργανωσιάς, ανατέθηκε στον Ισπανό αρχιτέκτονα το «λίφτινγκ» του ΟΑΚΑ. Μόνο η μελέτη κόστισε 1,17 εκατομμύρια ευρώ, ενώ τα 300 μέλη της ομάδας του Καλατράβα αμείφθηκαν με 4,5 εκατ. ευρώ! Τα ευτράπελα δεν σταμάτησαν εκεί καθώς η στέγη του σταδίου κόστισε 130 εκατ. ευρώ, ενώ η συντήρηση της κόστισε άλλα 6 εκατομμύρια. Εν τέλει το συνολικό κόστος της ανακατασκευής του ΟΑΚΑ έφτασε τα 399 εκατομμύρια ευρώ με την υπερκοστολόγηση να αγγίζει το 12.771% από τα αρχικά 3,1 εκατομμύρια ευρώ που είχαν υπολογιστεί. Πάντως ο Ισπανός αρχιτέκτονας σε μια κίνηση…μεγαλοψυχίας έκανε δώρο στο ελληνικό κράτος την μελέτη για την πεζογέφυρα της Λεωφόρου Μεσογείων η κατασκευή της οποία κόστισε 3 εκατ. ευρώ.
Βαλένθια: Το Palau de les Arts κόστισε τέσσερις φορές παραπάνω από το αναμενόμενο
Ο τόπος καταγωγής του Σαντιάγο Καλατράβα η Βαλένθια, είναι ο πιο σφοδρός κατήγορος του, καθώς ο 61χρονος αρχιτέκτονας δημιούργησε το φουτουριστικό έργο την «Πόλη των Επιστημών και των Τεχνολογιών» παίρνοντας ως αμοιβή σχεδόν 100 εκατ. ευρώ με το συνολικό κόστος του έργου να εκτοξεύεται από τα 308 εκατ. ευρώ του προϋπολογισμού στο 1,2 δισ. ευρώ.
Παράλληλα, η τοπική κυβέρνηση της Βαλένθια επιρρίπτει ευθύνες στον Καλατραβα για την εμφάνιση εξογκωμάτων στην κεραμική επίστρωση της πρόσοψης του Palau de les Arts, το οποίο κόστισε 478 εκατ. ευρώ, τέσσερις φορές παραπάνω από το προβλεπόμενο. Οι τοπικές Αρχές, έχουν αποφασίσει να μην πληρώσουν τις εργασίες επισκευής και θα στείλουν το «ραβασάκι» με τον λογαριασμό στον Καλατράβα.
Οργή και αγανάκτηση σε Βενετία, Οβιέδο και Νέα Υόρκη για τον Καλατράβα
Οι διαμαρτυρίες και τα παράπονα πάντως για τον Ισπανό αρχιτέκτονα, δεν σταματάνε σε Βαλένθια και Αθήνα. Οι Αρχες της Βενετίας, εξέδωσαν ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία ο Καλατράβα εγκαλείται με τρεις μηχανικούς λόγω του υψηλού κόστους γέφυρας που έχτισαν, καθώς το έργο είχε προϋπολογισμό 4 εκατ. ευρώ και εν τέλει κόστισε 10. Παράλληλα, ο Καλατράβα και η ομάδα του καλούνται να πληρώσουν από την τσέπη τους και άλλα 3,5 εκατ. ευρώ για την επισκευή ζημιών από κατολίσθηση στο Συνεδριακό Κέντρο του Οβιέδο, το 2006, ενώ χτιζόταν. Οι κριτικές όμως για τον Καλατράβα συνεχίζονται, με τον δήμαρχο της Νέας Υόρκης Μάικλ Μπλούμπεργκ να δηλώνει ότι το πρότζεκτ του τερματικού σταθμού εκεί που βρίσκονταν οι Δίδυμοι Πύργοι στο Μανχάταν παραμένει ανοικτό, αφού τα σχέδια του Καλατράβα είναι πολύ περίπλοκα για να πάρουν «σάρκα και οστά». Εκτός αυτού, αν και αρχικά είχε κοπεί ένα κονδύλι ύψους 2,2 δισ. ευρώ για τις εργασίες, ο αρχιτέκτονας ζήτησε επιπλέον 1,2 δις.
Η στέγη του ΟΑΚΑ που κόστισε 130 εκατ. ευρώ

Το Palau de les Arts που κόστισε 1,2 δις ευρω



Πηγή:  iefimerida
Διαβάστε περισσότερα » »

Στον Ιβάν Σαββίδη το πλειοψηφικό πακέτο της ΣΕΚΑΠ

Όπως ανακοίνωσε η Αγροτική το 50,36% του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου της ΣΕΚΑΠ, περνά στην εταιρεία DONSKOY TABAK JSC του μεγαλομέτοχου του ΠΑΟΚ
Στην εταιρεία του Ιβάν Σαββίδη, DONSKOY TABAK κατέληξε το 50,36% του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου της Συνεταιριστική Καπνοβιομηχανίας Ελλάδος (ΣΕΚΑΠ).
Η Αγροτική Τράπεζα ανακοίνωσε σήμερα πως σστο πλαίσιο του διενεργηθέντος διαγωνισμού για την μεταβίβαση 1.849.171 κοινών ονομαστικών με δικαίωμα ψήφου μετοχών που αντιπροσωπεύουν το 50,36% του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου της ΣΕΚΑΠ, η εταιρεία DONSKOY TABAK JSC ανακηρύχθηκε ως προτιμητέος υποψήφιος.
Σημειώνεται πως τέσσερις συνολικά υποψήφιοι κατέθεσαν προσφορές για την αγορά του 50,36% που κατέχει στη ΣΕΚΑΠ. Η DONSKOY TABAK JSC (Ρωσία), BIOSYNTEC S.A. (Γαλλία), EUROPEAN TOBACCO A.S. (Τουρκία) και η SEBA/ΕΛΓΕΚΑ (Τουρκία/Ελλάδα).
Οι προσφορές αξιολογήθηκαν από την Επιτροπή Αξιολόγησης της υπό Ειδική Εκκαθάριση ΑΤΕ ΑΕ σε συνεργασία με τον Σύμβουλο Πώλησης (Deloitte).

news247
Διαβάστε περισσότερα » »

Δεν θα περάσει η σκοπιανή προπαγάνδα: Μακεδονία Γη Ελληνική!

Συνεχίζεται η ανερυθρίαστη προσπάθεια κλοπής της Ελληνικής Ιστορίας από τους σκοπιανούς. Μία προσπάθεια που συντελείται με την βοήθεια γνωστών διεθνιστικών, παγκοσμιοποιητικών και γενικώς «περιούσιων» κύκλων. Φτιάξανε, λοιπόν, οι σκοπιανοί νέα μεγάλα αγάλματα λιονταριών πάνω σε γέφυρα, γεγονός που δεν θα αποτελούσε είδηση από μόνο του.

Όμως στην βάση ενός από τα αγάλματα, εμφανίζεται ο Αριστοτέλης να διδάσκει τον Μέγα Αλέξανδρο, διαβάζοντας του έναν «πάπυρο» που γράφει στα σλαβικά ότι «Η δημοκρατία είναι το θεμέλιο της ελευθερίας». Πραγματικά δεν μπορεί κανείς παρά να φρίττει ενώπιον τέτοιας ιστορικής διαστρέβλωσης, που όμοια της μόνο οι εν Ελλάδι μπολσεβίκοι θα μπορούσαν να κάνουν. Πραγματικά, δεν ξέρει κανείς από πού να ξεκινήσει την αποδόμηση της προπαγάνδας και που να τελειώσει.

Ας ξεκινήσουμε, μιλώντας πρώτα απ’ όλα για την γλώσσα την οποία μίλαγε και έγραφε ο Αριστοτέλης, την γλώσσα στην οποία έχουν σωθεί τα έργα του, που δεν είναι άλλη από την Ελληνική. Δεύτερον θα πρέπει να αναφέρουμε ότι το σλαβικό αλφάβητο επινοήθηκε μετά το 863 μ. Χ., όταν κατόπιν αιτήματος του Σλάβου ηγεμόνα της Μοραβίας Ρατισλάβου και επιλογής του Πατριάρχη Φώτιου, οι Άγιοι Κύριλλος και Μεθόδιος κατασκεύασαν το Γλαγολιτικό αλφάβητο, τον πρόγονο της σημερινής Κυριλλικής γραφής που χρησιμοποιούν, μεταξύ άλλων, και οι Σκοπιανοί. Τρίτον και εφόσον στους Αρχαίους Ολυμπιακούς Αγώνες λάμβαναν μέρος αυστηρώς και μόνο Έλληνες, ο Φίλιππος ο Β’, πατέρας του Μεγάλου Αλεξάνδρου, ως Ολυμπιονίκης, ήταν Έλληνας, όπως και ο υιός του, Αλέξανδρος.

Τέταρτον και τελευταίο για αυτή τη σύντομη απάντηση, θα μνημονεύσουμε την ρήση περί καταγωγής των Μακεδόνων από την Ξυγγραφή του Θουκυδίδη: «Την δε παρά θάλασσαν νυν Μακεδονίαν Αλέξανδρος ό Περδίκκου πατήρ και οι πρόγονοι αυτού, Τημενίδαι το αρχαίον όντες εξ Άργους, πρώτοι εκτήσαντο και εβασίλευσαν αναστήσαντες μάχη εκ μεν Πιερίας τούς Πίερας...» (2, 99) (Την σύγχρονη παραθαλάσσιά Μακεδονία ό Αλέξανδρος ό πατέρας τού Περδίκκα και οι πρόγονοι αυτού, πού ήσαν Τημενίδες και κατά την αρχαία εποχή ήλθαν από το Άργος, πρώτοι κατέκτησαν και ίδρυσαν βασίλειο, αφού με μάχη ξεσήκωσαν από την Πιερία τούς Πίερες.)

Βέβαια, η εν λόγω προπαγάνδα θα προκαλούσε τον αυθόρμητο γέλωτα στον οποιονδήποτε γνώστη –έστω και επιφανειακά– της Ιστορίας, πόσο μάλλον στους ακαδημαϊκούς κύκλους, εάν αυτοί λειτουργούσαν απρόσκοπτα και με γνώμονα την επιστήμη, αντί της εξυπηρέτησης πολιτικών σκοπών, όπως ισχύει σήμερα. Όμως με την σκέψη μας και στην πολιτική περιρρέουσα ατμόσφαιρα δεν μπορούμε παρά να ανατριχιάζουμε σε κάθε νέα ανιστόρητη προσπάθεια των σκοπιανών, αφού αυτή θα λάβει συντόμως την στήριξη των γνωστών και μη εξαιρετέων εχθρών της Ελλάδος.


http://www.xryshaygh.com/index.php/
eleftheriskepsii
Διαβάστε περισσότερα » »

Την παραίτηση των αιρετών της Δ. Μακεδονίας προτείνει ο Γ. Βοσκόπουλος ως απάντηση στο «Αθηνά»

voskopoulos_6Την παραίτηση των αιρετών της Δυτικής Μακεδονίας προτείνει, με επιστολή του, ο δήμαρχος Φλώρινας Γιάννης Βοσκόπουλος, ως αντίδραση στο σχέδιο «Αθηνά». Αναλυτικά η επιστολή: «Δυστυχώς, για άλλη μια φορά, το Αθηναϊκό κράτος κώφευσε στις αντιδράσεις του λαού της Δυτικής Μακεδονίας για το πανεπιστήμιο και το σχέδιο «ΑΘΗΝΑ». Οι τεκμηριωμένες προτάσεις μας, οι παραστάσεις μας στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, οι μαζικές αντιδράσεις των πολιτών δε συγκίνησαν κανέναν.
Η συρρίκνωση του ΤΕΙ και η κατάργηση του πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας δε μας αφήνει περιθώρια αντιδράσεων πια, παρά μόνο ένα. Την παραίτησή μας, από τους θεσμικούς φορείς στους οποίους συμμετέχουμε. Γι’ αυτό προτείνω την παραίτηση του συνόλου των Δημάρχων και των Δημοτικών Συμβούλων στους Δήμους Φλώρινας, Γρεβενών, Εορδαίας, Καστοριάς και Κοζάνης. Την παραίτηση του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας και του συνόλου των Περιφερειακών Συμβούλων. Την παραίτηση του συνόλου των Βουλευτών της Δυτικής Μακεδονίας.
Εφόσον οι συνάδελφοί μου Δήμαρχοι, καθώς και ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας αποδεχτούν την πρότασή μου, πρέπει να λάβουν άμεσα τη σχετική απόφαση.
Ας είναι η τελευταία μας αντίδραση για την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας και το σχέδιο «ΑΘΗΝΑ» και η ελάχιστη προσφορά στη Δυτική Μακεδονία και τους πολίτες της.
Το άδικο δεν πρέπει να μείνει αναπάντητο».Η επιστολή απευθύνεται στους:
Βουλευτή Ν.Δ. Γρεβενών, Κοψαχείλη Τιμολέων
Βουλευτή Ν.Δ. Καστοριάς, Αντωνίου Μαρία
Βουλευτή ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Καστοριάς, Διαμαντόπουλο Ευάγγελος
Βουλευτή Ν.Δ. Κοζάνης, κ. Παπαδόπουλο Μιχάλη
Βουλευτή ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Κοζάνης, Ουζουνίδου Ευγενία
Βουλευτή ΠΑ.ΣΟ.Κ. Κοζάνης, Κουκουλόπουλο Παρασκευά
Βουλευτή ΑΝ.ΕΛ. Κοζάνης, Μακρή Ραχήλ
Ανεξάρτητο Βουλευτή Κοζάνης, Κασαπίδη Γεώργιο
Βουλευτή Ν.Δ. Φλώρινας, Κωνσταντινίδη Ευστάθιο
Βουλευτή ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Φλώρινας, Γερμανίδη Αθανάσιο
Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, Δακή Γεώργιο
Δήμαρχο Γρεβενών, Κουπτσίδη Δημοσθένη
Δήμαρχο Εορδαίας, Βρυζίδου Παρασκευή
Δήμαρχο Καστοριάς, Χατζησυμεωνίδη Εμμανουήλ
Δήμαρχο Κοζάνης, Μαλούτα Λάζαρο
Δημοτικοί Σύμβουλοι Δήμου Φλώρινας

kozan.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Εθνικές Κόκκινες Γραμμές ΤΩΡΑ! Άμεση η ανάγκη μιας Νέας Εθνικής Πατριωτικής Διακυβέρνησης


Γράφει ο Γιώργος Ανεστόπουλος


Εδώ είναι Ελλάδα. Κι όχι Ελβετία ή Σουηδία.
Δεν θα κουραστούμε να το επαναλαμβάνουμε προς κάθε ξενόδουλο εθνοπροδότη.
Κι αυτό ορίζει – αυτοδίκαια - σημαίνουσες κρίσιμες Εθνικές ιδιαιτερότητες.
Εδώ, σ’ αυτόν τον τόπο, ανά πάσα στιγμή ελλοχεύει ο πόλεμος.
 Ένεκα της γειτονιάς μας.
Αυτό είναι ο ρυθμιστής των πάντων στην Ελληνική (Εθνική) Πολιτική. Ή, θα έπρεπε να είναι. Γιατί, δυστυχώς δεν είναι.
Απ’ αυτό θα έπρεπε να αφικνούνται – αρέσει δεν αρέσει – τα πάντα.
Ιδού πως. Ας δούμε κάποια ελάχιστα απλοϊκά, πλην χαρακτηριστικά, παραδείγματα.
Για να διαφανεί μετά και το «ποιά είναι η ΜΟΝΗ Πολιτική Διέξοδος»....

Εθνική Αγροτική Πολιτική... και όχι Ευρωπαϊκή...

Η Ελλάδα δεν είναι Βορράς. Ιστορικά βρίσκεται ανέκαθεν στο Μάτι του Κυκλώνα. Ανά πάσα στιγμή περιμένει τον Πόλεμο. Έχει άμεση λοιπόν και διαχρονική ανάγκη αγροκτηνοτροφικής αυτάρκειας/επάρκειας.

 Με ΟΠΟΙΟ ΚΟΣΤΟΣ ΚΑΙ ΤΙΜΗΜΑ...

 Από την άλλη, η εδαφική της ιδιαιτερότητα είναι τέτοια (ορεινή) που δεν επιτρέπει μεγάλους κι εκτεταμένους αγροτικούς κλήρους.
Αλλά και δεν πρέπει να επιτραπεί κάτι τέτοιο. Αλλιώς, θα χάσει την αγροτιά της. Και στα δύσκολα, η χώρα δεν θα έχει την παραγωγή.
Δηλαδή, με δυό λέξεις, στον Πόλεμο δεν θα έχει τρόφιμα.
Και όχι μόνον.
Εάν έβρισκε μια μέρα εφαρμογή το «Δυτικό Αγροτικό Μοντέλο» των Εκτεταμένων  Αγροτικών επιχειρήσεων/εκτάσεων τότε ένα μεγάλο μέρος του λαού μας θα έμενε χωρίς δουλειά και χωρίς αυτονομία διατροφής την δύσκολη στιγμή.
Κι αυτό είναι απαράδεκτο.
Όπως όμως λένε οι «κυβερνώντες φωστήρες του Νεοφιλελευθερισμού», εάν δεν υπάρξουν οικονομίες κλίμακος –  Μεγάλες ανταγωνιστικές αγροτικές επιχειρήσεις, νέα τσιφλίκια δηλαδή και νέοι κολήγοι – δεν θα καταφέρει η ελληνική αγροτική παραγωγή να ανταγωνιστεί τις διεθνείς χαμηλές τιμές.
Συνεπώς, μια μόνον λύση απομένει. Η μόνη που ταιριάζει στις Ελληνικές εδαφικές/γεωπολιτικές ιδιαιτερότητες.
Μικροί πολλοί αγροτικοί κλήροι και κτηνοτροφικές μονάδες καθώς και σταθερή κρατική επιδότηση αυτών έτσι που και αυτές να επιβιώνουν αλλά και να κρατούν χαμηλά τις τιμές στην κατανάλωση ώστε να είναι ανταγωνιστικές προς τα εισαγόμενα.
Έλα όμως που αυτό απαγορεύεται από την ΕΕ....
Για απαράβατους Εθνικούς Λόγους λοιπόν είμαστε υποχρεωμένοι να πάμε «κόντρα» στην ΕΕ. Όσες δυσάρεστες συνέπειες κι αν εγκυμονεί.
Είναι θέμα Εθνικής επιβίωσης πλέον. Είναι θέμα Εθνικής Ασφάλειας.
Και αποτελεί διαρκές έγκλημα το ότι επί δεκαετίες γίνονταν το ακριβώς αντίθετο από τους πολιτικούς μας.

Εθνική και όχι Ευρωπαϊκή Μεταναστευτική πολιτική

Η Ελλάδα είναι η Πύλη εισόδου ακατάπαυστων κυμάτων δυναμικής λαθρομετανάστευσης προς το Βορρά.
Που όμως, ΠΟΤΕ ΔΕ ΦΤΑΝΟΥΝ ΣΤΟ ΒΟΡΡΑ.
Κύματα που όλο και εντείνονται.
Άλλοι ασκούν επιθετικές εξωτερικές πολιτικές στα κράτη άλλων και η Ελλάδα καλείται να...πληρώσει το λογαριασμό.
Άλλοι είναι οι «αποικιοκράτες». Και όχι η Ελλάδα. Αυτοί λοιπόν θα έπρεπε να πληρώσουν και το λογαριασμό. Και όχι εμείς.
Οι ισχυροί του Βορρά βλέπεις φρόντισαν και με διάφορους ευρωπαϊκούς θεσμούς έκλεισαν τις...Πύλες εξόδου της Ελλάδας προς την Ευρώπη.
Έτσι, τα μιλιούνια των λαθρομεταναστών του 3ου κόσμου παραμένουν στην Ελλάδα.
Καμία σύγκριση δεν νοείται να γίνεται μεταξύ της Ελλάδας και της Ευρώπης σ’ αυτό το κρίσιμο θέμα.
Απαιτείται κι εδώ λοιπόν απεγκλωβισμός της Ελληνικής πολιτικής από την Ευρωπαϊκή εφόσον, όπως περίτρανα αποδείχτηκε επί σειρά ετών, δεν υπάρχει Ευρωπαϊκή στήριξη. Κάτι που για την Ελλάδα αποδεικνύεται Εθνική Καταστροφή.
Μας άφησαν μόνους και ζητούν και τα ρέστα τώρα στα διάφορα Ευρωπαϊκά και Διεθνή Δικαστήρια και ανθρωπιστικά fora.
Μόνοι μας λοιπόν είμαστε υποχρεωμένοι να λύσουμε – και δη «δραστικά» - το πρόβλημα.
Κι όντες μόνοι, είμαστε υποχρεωμένοι να βαδίσουμε κόντρα στις Ευρωπαϊκές ντιρεκτίβες.
Οι πύλες εισόδου πρέπει να κλείσουν πάραυτα και όσοι βρίσκονται εντός να απομακρυνθούν εξίσου πάραυτα.

Εισαγόμενη εγκληματικότητα. Εθνική και όχι Ευρωπαϊκή Ασφάλεια

Άμεση συνέπεια του παραπάνω είναι οι τρομακτικές πιέσεις που δέχεται ο Ελληνικός Λαός ως προς την ασφάλειά του.
Η Ευρωπαϊκή απάντηση δεν ήταν η αναμενόμενη στήριξη. Στις δικές μας πλάτες έπεσε κι αυτό.
Αντιθέτως, μέσω των μνημονίων επέβαλλαν την δραστική μείωση των Δυνάμεων Ασφαλείας αλλά και των Ενόπλων Δυνάμεων.
Ανοίγοντας ταυτόχρονα την πόρτα για δυναμική είσοδο των Μισθοφόρων τους, δηλαδή, ξεκάθαρα πλέον των οπλισμένων Δυνάμεων Κατοχής.
Κι εδώ λοιπόν είμαστε υποχρεωμένοι να βαδίσουμε «κόντρα» στις Ευρωπαϊκές επιταγές.
Κι ας λένε ότι θέλουν τα διαβούλια και τα μνημόνιά τους.
Επιπροσθέτως, οι εγχώριοι νενέκοι υπηρέτες τους δεν ενεργοποίησαν ποτέ την Παλλαϊκή Άμυνα ώστε τουλάχιστον μια εκτεταμένη Εθνοφυλακή να συνδράμει τις Δυνάμεις Ασφαλείας και τις Ένοπλες Δυνάμεις στο έργο τους.
Κι αυτό απαιτεί ΑΜΕΣΗ επανόρθωση, ΤΩΡΑ...
 
Εθνική και όχι Ευρωπαϊκή κοινωνική Πολιτική

Συνέπεια του παραπάνω προβλήματος (ογκώδης λαθρομετανάστευση) ήταν η αφόρητη πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και γενικότερα στην Εθνική Κοινωνική Πολιτική. Παρ’ ότι θα έπρεπε να είχαν συνευθύνη οι Ευρωπαίοι (δήθεν) «Φίλοι και Σύμμαχοι» άφησαν την Ελλάδα να τα βγάλει μόνη της πέρα μ’ αυτή την θύελλα.
Και να θρηνεί κάθε μέρα, κάθε ώρα χιλιάδες νεκρούς Έλληνες.
Τολμούν ταυτόχρονα να λένε σήμερα για κατάρρευση της χώρας.
Η Βρετανία έχει το δικαίωμα να προαναγγέλλει φραγμό στις ορδές των μεταναστών με αποκλεισμό τους από την εύκολη πρόσβαση στο Εθνικό της Σύστημα Κοινωνικής Πολιτικής.
Η Ελλάδα όχι.
Πρόσφατα ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντ. Κάμερον δήλωσε πως το Εθνικό Σύστημα Υγείας και η Εθνική Πολιτική της Βρετανίας είναι ΕΘΝΙΚΑ και όχι ΔΙΕΘΝΗ κι έτσι θα παραμείνουν.
Το ίδιο θα έπρεπε να ισχύει και στην Ελλάδα.
Ευρώπη και εγχώριοι πολιτικοί νενέκοι όμως δεν το επιτρέπουν.
Και σ’ αυτό, η κατάσταση μας έχει φέρει σε πορεία σύγκρουσης με τις Ευρωπαϊκές ντιρεκτίβες.
Κι εδώ μόνοι μας είμαστε.
Για πόσο ακόμη θα πληρώνουμε κόστος σε ανθρώπινες ζωές προκειμένου να θεωρούμαστε συμμορφωμένοι με τις ευρωπαϊκές οδηγίες;
 
Εθνική και όχι Ευρωπαϊκή Άμυνα

Η Ελλάδα παραμένει μόνη της παρά τις απίστευτες τουρκικές πιέσεις. Τολμούν μόνο οι Ευρωπαίοι να κριτικάρουν τα «μεγάλα μας έξοδα» για την άμυνα.
Τη στιγμή που ποτέ δεν έβαλαν το χέρι στην τσέπη για την Ελληνική Άμυνα, παρ’ ότι είναι η Πρώτη Γραμμή της Ευρώπης, τη στιγμή που ποτέ δεν έβαλαν τους προκλητικά επιθετικούς γείτονές μας στη θέση τους. Αντιθέτως. Η στάση τους είναι μονίμως υπέρ των εχθρικών γειτόνων μας.
Και κακά τα ψέματα. Αυτή τη στιγμή, σ’ αυτή την κρίσιμη φάση της ιστορίας μας, το μόνο που θα μπορούσε να κάνει τη «διαφορά» και ν’ ανατρέψει το εις βάρος της Ελλάδας διεθνές κλίμα θα ήταν μόνον μια αποφασιστική και «απρόβλεπτη»  παρουσία της Ελλάδας στον τομέα της Εθνικής Ασφάλειας και της Άμυνας.
Μόνον εάν η Ελλάδα «έπειθε» πως είναι όπως το αγρίμι που στρίμωξαν στη γωνία και πλέον είναι έτοιμο ακόμη και για απέλπιδες ενέργειες, μόνον εάν «έπειθε» πως ΝΑΙ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΗ ΓΙΑ ΟΛΑ προκειμένου να υπερασπιστεί τα εθνικά της συμφέροντα, μόνον τότε θα άλλαζε θέση η – εις βάρος της – διεθνής γεωπολιτική πλάστιγγα.
ΜΟΝΟΝ ΤΟΤΕ, θα ξαναλογαριάζονταν ως αξιοσέβαστος συνομιλητής.
Κι αυτή η «αποφασιστική αλλαγή εθνικής πολιτικής» δεν πρόκειται να έρθει ούτε από την αντεθνική Κεντροαριστερά, ούτε από τους εξίσου αντεθνικούς νεοφιλελεύθερους της καθεστωτικής ευρώδουλης κυβερνώσας κεντροδεξιάς.

Αυτά ήταν απλώς κάποιες λίγες επισημάνσεις που δείχνουν προς μια και μόνη αναπόφευκτη κατεύθυνση:

Φοβίζει δε φοβίζει κάποιους, η Ελλάδα είναι υποχρεωμένη να ξαναβρεί – και δη ΑΜΕΣΑ - την χαμένη της ανεξαρτησία και το αυτοδιοίκητο. Κι αυτό με τη σειρά του σημαίνει σε μεγάλο βαθμό αναθεώρηση της σχέσης της Ελλάδας με την ΕΕ.
Αυτό σημαίνει
 Άμεση επιστροφή στο Εθνικό μας νόμισμα και άμεση αναθεώρηση πολλών από τις ευρωελληνικές συμφωνίες που αποδείχτηκαν ταφόπλακα της Ελληνικής οικονομίας τσακίζοντας ενίοτε ακόμη και πυλώνες της Εθνικής μας Ασφάλειας.

Δεν θα καθορίσει η Ευρώπη, αλλά οι ιδιαιτερότητες της χώρας τους τρόπους που θα συνδέεται η χώρα με την Ευρώπη.
Ότι έγινε ως τώρα από τις Ελληνικές κυβερνήσεις αποδείχτηκε ξενόδουλο και εγκληματικό. Κι αυτό πρέπει να αλλάξει άμεσα.
Όσες αναθεωρήσεις κι αν απαιτηθούν στις σχέσεις της χώρας με την ΕΕ.
Όσο οδυνηρή κι αν είναι αυτή η μετάβαση στο νέο status.

Αυτά κι άλλα πολλά παρομοίως κρίσιμα ζητήματα (θα έπρεπε να) αποτελούν τους «ρυθμιστές της Εθνικής Πολιτικής» της Ελλάδας. Τις «κόκκινες γραμμές» της.
Δυστυχώς, δεν αποτελούν.
Η παντοκρατορία της αντεθνικής Κεντροαριστεράς αλλά και του εξίσου αντεθνικού νεοφιλελευθερισμού δυστυχώς έκαναν το θαύμα τους συν τω χρόνω και δυναμίτισαν όλες μα όλες τις Εθνικές Κόκκινες Γραμμές.
Είναι αδήριτη ανάγκη για μια, όσο το δυνατόν συντομότερα, Εθνική Πατριωτική Διακυβέρνηση αυτού του τόπου.
Άμεση. Τώρα.
Μήπως και προλάβουν να ξαναστηθούν οι Κόκκινες Γραμμές.

Διακυβέρνηση που είναι αδύνατον να προκύψει από ένα και μόνον κόμμα.

Αυτό θα πρέπει να το βάλουν καλά στο νου τους όλοι όσοι ξυπνούν και κοιμούνται με όνειρα «αμιγών» Εθνικών Επαναστάσεων χωρίς νερό στο κρασί τους.

Θα πρέπει επίσης να το βάλουν εξίσου καλά στο μυαλό τους κι όλοι όσοι βιάζονται να χαρακτηρίσουν ως ακραίους εθνικιστές – και ούτε καν συζητούν μαζί τους - όσους ομνύουν σε μια πιο στρατιωτικοποιημένη Ελληνική Κοινωνία.

Αυτό σημαίνει πως πρέπει να δομηθούν ταχύτατα εκείνες οι νόρμες που θα οδηγήσουν σε γέννηση κι ανάπτυξη ευρύτατων Πατριωτικών Δυνάμεων, αυτές με την σειρά τους σε ισχυρά Πατριωτικά Κόμματα κι αυτά τέλος μέσω της συνεργασίας τους στην εν λόγω Εθνική Πατριωτική Κυβέρνηση.
Διάφορα Πατριωτικά Κόμματα κάνουν ήδη αυτό που όφειλαν να κάνουν. Λειτουργούν. Προσπαθούν να αναπτύσσονται. Και το επιτυγχάνουν μέρα τη μέρα.
Λείπει όμως ένας «βασικός κρίκος» για να ευοδωθεί μια τέτοια Εθνική Εξέλιξη.
Αυτό που λείπει είναι μια αντίστοιχη σοβαρή δουλειά στον χώρο του παραδοσιακού πατριωτικού τμήματος της Κεντροδεξιάς.
Μια κεντροδεξιά που δυστυχώς παραμένει εγκλωβισμένη στα νύχια του αντεθνικού/διεθνιστικού Νεοφιλελευθερισμού.
Και πρέπει, είναι απόλυτη και άμεση ανάγκη να απεγκλωβιστεί από τα νύχια του.
ΤΩΡΑ! Όχι αύριο....
Η ανάγκη της ταχείας γέννησης κι ανάπτυξης μιας Νέας Λαϊκής Πατριωτικής Ριζοσπαστικής Κεντροδεξιάς που θα είναι έτοιμη και πρόθυμη να συνεργαστεί με τις υπόλοιπες Πατριωτικές Δυνάμεις, είναι περισσότερο επείγουσα παρά ποτέ.
Πρέπει να κοπούν πάραυτα οι γέφυρες με τις κυρίαρχες δυνάμεις του Νεοφιλελευθερισμού που έχουν κυριαρχήσει παντού στον χώρο της ευρύτερης Κεντροδεξιάς.
Πρέπει αυτές οι δυνάμεις να απεγκλωβιστούν από τον θανάσιμο εναγκαλισμό τους απ’ αυτήν την πανίσχυρη αντεθνική μέγγενη που υπηρετεί ΜΟΝΟΝ τις Ευρωπαϊκές Ντιρεκτίβες.
Προκειμένου να συμβάλλουν μαζί με τις υπόλοιπες πατριωτικές δυνάμεις στην γιγάντωση ενός Μεγάλου συνεργαζόμενου πολυσυλλεκτικού Πατριωτικού Κινήματος.
Οι εγκλωβισμένες αυτές δυνάμεις έχουν χρέος τιμής προς την εναπομείνασα Τιμή του Έθνους τους να αποκτήσουν μια δική τους αυτόνομη ισχυρή Πολιτική Παρουσία.
Ας επιλέξουν τους ηγέτες τους και ας «κάνουν την κίνησή» τους.
ΤΩΡΑ! Χρόνος δεν υπάρχει για ατέλειωτες φοβικές ζυμώσεις.
Ειδεμή, ας ενισχύσουν τις ήδη υπάρχουσες Πατριωτικές Δυνάμεις που έχουν ήδη απεγκλωβιστεί από τα δίχτυα του αντεθνικού νεοφιλελευθερισμού και παλεύουν καιρό τώρα μόνοι τους.
Η σημερινή μορφή της Κυβερνητικής Κεντροδεξιάς έχει αποκτήσει αντεθνικά χαρακτηριστικά σε μεγάλο βαθμό εξ’ αιτίας του ασφυκτικού εναγκαλισμού της με τις δύο παραπάνω αντεθνικές δυνάμεις.
Τα εναπομείναντα υγιή της Πατριωτικά Στοιχεία πρέπει άμεσα να απεμπλακούν απ’ αυτή την καταστροφική για τη χώρα συνύπαρξή τους.
Δεν νοείται να αποδέχονται να συγκυβερνούν τη χώρα σε συνεργασία με αντεθνικές ξενόδουλες δυνάμεις όπως είναι οι παραπάνω.
Πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι με την ως τώρα συγκατάθεσή τους στα ξενόδουλα μνημόνια συνέβαλλαν στην καταστροφή της χώρας, στην καταστροφή περιουσιών, σε σωρεία θανάτων πολιτών, στην γέννηση εξεγερτικών καταστάσεων, στην οιονεί απώλεια εθνικής ανεξαρτησίας και εδαφικής ακεραιότητας.
Πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι απέναντί τους σε λίγο θα έχουν εξαγριωμένες μάζες που θα ζητούν το κεφάλι τους.
Ναι, ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ!
Πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι ίσως είναι η τελευταία τους ευκαιρία να διαχωρίσουν τη θέση τους από αυτή των Δημίων της Χώρας.
Πρέπει πρωτίστως ν’ ασπαστούν τις παραπάνω αναγκαιότητες αναθεώρησης της σχέσης της Ελλάδας με την ΕΕ, να απομονώσουν τα φιλομνημονιακά τμήματα της Καθεστωτικής νεοφιλελεύθερης Κεντροδεξιάς και να στραφούν στην συνεργασία με τις Εθνικές/πατριωτικές δυνάμεις αυτού του τόπου.
Πρέπει να συνειδητοποιήσουν επιτέλους ότι η μόνη πολιτική Εθνική διέξοδος είναι να πετάξουν από πάνω τους το νεοφιλελεύθερο καρκίνωμα. Αυτό που ωθεί όλους τους στην συνεργασία με την κεντροαριστερά.
Τουτέστιν, πρέπει πάραυτα να αποσύρουν την υποστήριξή τους απ’ αυτή την κυβέρνηση κι απ’ αυτό το Κυβερνών Κόμμα της Κεντροδεξιάς.
Πρέπει πάραυτα να ανασχηματισθούν σε Πατριωτική κατεύθυνση και να πάμε άμεσα σε νέες εκλογές.
Με προοπτική μια Νέα Εθνική Πατριωτική (πλήρως αναθεωρητική) Συνεργατική Διακυβέρνηση αυτού του τόπου.
Ένα νέο Πατριωτικό Καθεστώς που θα θέσει τις παραπάνω «κόκκινες γραμμές» ως κορωνίδα μιας Νέας Εθνικής/Πατριωτικής Πολιτικής.
Και πάνω απ’ όλα, ΥΠΕΡΑΝΩ ΟΛΩΝ, θα θέσει την Εθνική Ασφάλεια. Πριν η Ελλάδα περιοριστεί στην Αττικοβοιωτία – Πελοπόννησο.
Και να θυμούνται όλοι, ένθεν κι ένθεν στις δύο πλευρές αυτού του Μεγάλου Πατριωτικού Κοινού (ας τους ονομάσουμε γενικά «μετριοπαθείς» και «ριζοσπάστες»), ότι μια άκρως βασική και απαραίτητη παράμετρος για να αναδειχτεί ο «τόνος της Εθνικής Ασφάλειας», είναι, στις τάξεις της Νέας Πατριωτικής Βουλής να βρίσκονται με ενισχυμένη παρουσία αυτοί στους οποίους πέφτει το κυρίως βάρος σε τέτοιους καιρούς.
Δικαστές και Ένστολοι.
Ας το θυμούνται αυτό όλοι οι «εμπλεκόμενοι» όταν θα αναδεικνύουν τα Νέα Στελέχη που θα σηκώσουν το βάρος αυτής της Πατριωτικής Σταυροφορίας.

Και φυσικά, δεν πρέπει να μας διαφεύγει μια άλλη ύπουλη γάγγραινα που απειλεί ξεκάθαρα πλέον την Ελληνική Κοινωνία.
 Η αποπατριωτικοποίησή της.
Κάτι που εν αγαστή συνεργασία επιχειρούν (με επιτυχία) πολλά χρόνια τώρα και τα δύο αντεθνικά παραπάνω σχήματα: και οι Νεοφιλελεύθεροι και η Κεντροαριστερά.
Δεν είναι δυνατόν, δεν νοείται Έλληνες Πατριώτες, εγκλωβισμένοι στα δίχτυα νεοφιλελεύθερων να στηρίζουν Ρεπούσιες αντεθνικές πολιτικές με την ψήφο τους.
Κι όμως το πράττουν, καιρό τώρα.
Ίσως είναι η ύστατη ευκαιρία τους να απεγκλωβιστούν απ’ αυτή την Εθνοκτόνα Πολιτική Πρακτική.
 
Η ανάγκη για μεγάλα Πατριωτικά ΜΜΕ

Εθνικοπατριωτικό Ρεύμα υπάρχει. Πλέον και ρέον – ασυντόνιστα κι ακαθοδήγητα - σε πάρα πολλά πολιτικοκοινωνικά κανάλια.
Για να μετουσιωθεί όμως σε Ισχυρό Κίνημα απαιτεί – πέραν των παραπάνω οργανωτικών πολιτικοκοινωνικών ζυμώσεων – και άλλου είδους ενισχύσεις.
Η κυριότερη δε όλων είναι η «επικοινωνιακή». Τουτέστιν, αυτό που λείπει και απαιτείται ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ, είναι Ισχυρά Πατριωτικά ΜΜΕ.
Καθώς, δυστυχώς είναι μια πραγματικότητα το ότι μια τεράστια έλλειψη κυριαρχεί στα Ελληνικά ΜΜΕ.
 Η Πατριωτική κατεύθυνση.
Κυριαρχεί δυστυχώς η Αριστερά και ο Νεοφιλελευθερισμός.
Η Αντιπατριωτική/Αντεθνική «οπτική» είναι παντού «βασιλεύουσα».
Τα στιβαρά Πατριωτικά ΜΜΕ είναι εκ των ων ουκ άνευ για την ενίσχυση του παραπάνω επιθυμητού Πατριωτικού Κινήματος εάν αυτό επιθυμεί να επιφέρει ταχείες πολιτικοκοινωνικές αλλαγές και να έχει άμεση κυβερνητική προοπτική.
Ιδέες υπάρχουν και διακινούνται στον ευρύτερο πατριωτικό χώρο καθώς και στα ΜΜΕ. Από πάρα πολλές πηγές και προς κάθε πιθανή κατεύθυνση.
Πρέπει να επιταχυνθεί όμως δραστικά αυτή η «κινητικότητα» και οι ζυμώσεις.
Κεφάλαια κι ενδιαφέρον ιδιωτών υπάρχουν.
Δεν αρκεί όμως να υπάρχουν και να «αναμένουν».
Καιρός είναι πια να στραφούν άμεσα προς αυτές τις πρωτοβουλίες για να πάρουν σάρκα και οστά οι «συζητούμενοι σχεδιασμοί».
Άλλωστε είναι γνωστό το πως θα κινηθούν τα πράγματα.
Με το που θα γεννηθεί (ή θα ισχυροποιηθεί ήδη υπάρχον) ένα Πατριωτικό ΜΜΕ, αμέσως θα λειτουργήσει ως έναυσμα για να μετατραπούν σε «Πατριωτικής Γραμμής» κι άλλα μεγάλα ΜΜΕ που «αναμένουν με ζεστές τις μηχανές» τους για τα κατάλληλα μηνύματα και το σωστό timing για «αλλαγή πλεύσης».
Ας λάβουν λοιπόν ένα τέλος οι ατέρμονες συζητήσεις και ζυμώσεις κι ας πάνε σε αποτέλεσμα.
Το πλοίο δεν κοντεύει στο βράχο. Έχει ήδη μπει μέσα στα επικίνδυνα νερά και χτυπιέται από σκόπελο σε σκόπελο. Είναι απλά θέμα χρόνου το πότε θα κάνει νερά και θα μπατάρει.
Δόξα τω Θεώ, αξιόλογοι διανοητές με πατριωτικό πνεύμα υπάρχουν άφθονοι στον ευρύτερο Πατριωτικό χώρο για να στελεχώσουν αυτή την επιθυμητή πατριωτική αναθεωρητική καταιγίδα στο χώρο των ΜΜΕ. Το διαδίκτυο να είναι καλά που χρόνια τώρα τους δίνει έδαφος να αναπτύσσονται μόνοι και χωρίς καμία βοήθεια και στήριξη.
Εσείς απλά «αξιοποιείστε» τους κύριοι.

Η ανάγκη για ανάδειξη μιας στιβαρής Πατριωτικής Πολιτιστικής Διανόησης

Αντίστοιχη βεβαίως είναι η ανάγκη και για την ανάδειξη επιτέλους ενός νέου Πατριωτικού Πολιτιστικού ρεύματος.
Κι εδώ υπάρχει αφθονία σε Πατριώτες Πνευματικούς Πολιτιστικούς Δημιουργούς.
Κανείς δεν τους στήριξε ποτέ, οι «πόρτες» ήταν πάντα κλειστές γι’ αυτούς (η κυρίαρχη Αριστερά και οι καθεστωτικοί νεοφιλελεύθεροι υποστηρικτές της να είναι καλά) αλλά αυτοί σε πείσμα όλων υπάρχουν και αναμένουν ν’ ανοίξουν επιτέλους και γι’ αυτούς οι Πύλες ώστε να προσφέρουν κι αυτοί με την σειρά τους σε μια νέα Εθνική Πατριωτική Πολιτιστική Αναγέννηση.


Καιρός για όλα αυτά δεν υπάρχει. Ο Χρόνος μας τελείωσε. Πρέπει να γίνουν άμεσα. Ειδεμή, κανείς από όσους έχουν τη Δύναμη να «κάνουν πράγματα σήμερα» ( και δεν τα κάνουν) να μην τολμήσει αύριο να κοιτάξει τους οργισμένους εξαθλιωμένους Πολίτες/Πατριώτες στα μάτια και να μην προσπαθήσει να τα «κουκουλώσει».
Το πιο πιθανό είναι πως πριν προλάβει να ολοκληρώσει το ΤΟΤΕ «λογίδριό» του, ο «θυμωμένος απέναντί» του θα έχει «αντιδράσει» μάλλον «όχι και τόσο κόσμια»...
Ήθελα να πω κάτι «βαρύτερο» αλλά...«αυτολογοκρίθηκα»...
Αν και ίσως δεν θα έπρεπε, εφόσον μιλάμε για «αυτονόητα πράγματα»....
Εξάλλου μιλάμε για κάποιες άλλες μελλοντικές εποχές όπου τα πάντα θα πνίγονται στο αίμα και στη βία...
Ακόμη και «σκληρές δηλώσεις» λοιπόν δεν θα «...εκόμιζαν Γλαύκας εις τας Αθήνας...»....εφόσον δεν θα μιλούσαν παρά για τα «αυτονόητα»....

Γιώργος Ανεστόπουλος
aegeanhawk
Διαβάστε περισσότερα » »

Ομάδα Αλληλεγγύης Πολιτών Εορδαίας:Δράση χωρίς μεσάζοντες Κυριακή 21 Απριλίου

xoris mesazontesΜετά από έρευνα αγοράς και διερεύνηση των στοιχείων των παραγωγών που αφορούν την ποιότητα των προϊόντων τους, η ομάδα « Χωρίς Μεσάζοντες» προχωρά στην δεύτερη δράση της στις 21/04/13 με τα ακόλουθα είδη που μπορούν να προμηθευτούν οι καταναλωτές στην Εορδαίας.


Α.  ΑΠΟΡΡΥΠΑΝΤΙΚΑ ΥΨΗΛΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ «ΕΨΙΛΟΝ ΕΛΛΑΣ»
ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΠΡΟΙΟΝΤΟΣ                              ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ        ΤΙΜΗ ΠΡΟΙΟΝΤΟΣ (ΜΕ Φ.Π.Α)  
1. ΥΓΡΟ ΠΙΑΤΩΝ SYMFAIRY                                             4Lt.                                  2 €
2. ΜΑΛΑΚΤΙΚΟ SUPLLEN CLASSIC                               4Lt.                                   2 €
3. ΧΛΩΡΙΟ ΠΑΧΙΡΕΥΣΤΟ (3Lt.+1 ΔΩΡΟ)                        4Lt.                                   3 €
4. ΠΛΗΡΕΣ ΣΚΟΝΗ ΠΛΥΝΤΗΡΙΟΥ ΜΕ ΑΠΟΣΚΛΗΡΙΝΤΙΚΟ ΚΑΙ ΕΝΙΣΧΥΤΙΚΟ ΠΛΗΣΙΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΔΥΣΚΟΛΟΥΣ ΛΕΚΕΔΕΣ  8Kg (81 μεζούρες)   11 €
5. ΥΓΡΟ ΠΛΗΝΤΥΡΙΟΥ ΡΟΥΧΩΝ NANOTECHNOLOGY  3Lt.                                7 €
6. ΓΕΝΙΚΟΥ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ CLEAN UP ULTRA ΔΡΑΣΗ    4Lt.                                2 €
7. ΥΓΡΟ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΤΖΑΜΙΩΝ ΕΧΤΡΑ ΔΡΑΣΗ             4Lt.                                2 €
8. ΥΓΡΟΣΑΠΟΥΝΟ CLASSIC                                                   4Lt.                               3 €

Β.  ΦΡΕΣΚΑ ΜΥΔΙΑ ΨΥΧΑ ΚΑΙ ΚΕΛΥΦΟΣ ΑΠΟ ΜΥΔΟΤΡΟΦΙΑ ΧΑΛΑΣΤΡΑΣ ΕΞΥΓΙΑΣΜΕΝΑ
      ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ HACCP KAI ISO22000
1. ΜΥΔΙ ΜΕ ΟΣΤΡΑΚΟ                    2,5 €/ ΚΙΛΟ                         ΣΕ  ΔΙΧΤΑΚΙ 2 ΚΙΛΩΝ
2. ΜΥΔΙ ΨΥΧΑ                                   7    €/ ΚΙΛΟ                         ΣΕ ΜΟΝΟΚΙΛΑ

Γ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ       14 € ΤΟ ΠΕΝΤΑΚΙΛΟ
Δ. ΕΛΙΕΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΤΣΑΚΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΝΟΝΙΚΕΣ  1,5 €/ΚΙΛΟ
Ε.  ΦΑΣΟΛΙΑ ΓΙΓΑΝΤΕΣ  3,3 €/ ΚΙΛΟ                         ΣΕ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ 5€                    
Ζ.  ΜΕΛΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΜΕΛΙΣ/ΓΩΝ ΚΟΖΑΝΗΣ 18 € ΤΟ ΤΡΙΚΙΛΟ

ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ
1.       Στο τηλ του Κοινωνικού Παντοπωλείου: 6980676410 από τις 10πμ έως 2μμ και από τις 6-8 μμ καθημερινά
2.     Στο mail alleordaias@gmail.com
3.       Στο facebook “Ομάδα Αλληλεγγύης Πολιτών Εορδαίας”
ΚΥΡΙΑΚΗ 21/4/2013 ΚΕΝΤΡΙΚΕΣ ΑΠΟΘΗΚΕΣ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥ 9πμ-2μμ
-Στεκόμαστε απέναντι στην αισχροκέρδεια των μεσαζόντων.
-Κρατάμε όρθια και αλληλέγγυα την κοινωνία.
-ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΚΑΝΕΝΟΣ

kozan.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Δ.Ε.Υ.Α.Ε.:Έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. τη Δευτέρα 1 Απριλίου

deyapΣας παρακαλούμε να προσέλθετε εκτάκτως στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δ.Σ. της Δ.Ε.Υ.Α.Ε. την Δευτέρα 1 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2013 και ώρα 10:00 π.μ. για να συζητήσουμε τo παρακάτω θέμα:
  1. Υποβολή Πρότασης της Δ.Ε.Υ.Α. Εορδαίας, στο πλαίσιο της Πρόσκλησης Νο 52/30-01-2013 της ΕΔΑ Δυτικής Μακεδονίας.
Η συνεδρίαση κρίνεται κατεπείγουσα σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 4, του Ν. 1069/80, διότι η προθεσμία υποβολής προτάσεων στη συγκεκριμένη πρόσκληση είναι η 1η Απριλίου 2013.
Μέχρι και την ημέρα της συνεδρίασης μπορείτε να επισκεφθείτε το Γραφείο της Γραμματείας Διοικητικού Συμβουλίου για να ενημερωθείτε σχετικά.

kozan.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Εμπρός στο Δρόμο που χάραξε ο Ρούμπι...Σκύλοι όλων των γειτονιών ενωθείτε...


























aegeanhawk



Διαβάστε περισσότερα » »

Ο Δήμος Εορδαίας σας προσκαλεί την Κυριακή 31-03-2013 και ώρα 19:00 μ.μ στην εκδήλωση – ομιλία με θέμα: « Οι γεωπολιτικές εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και η κρίση στην Ελλάδα και την Κύπρο »



Ο Δήμος Εορδαίας σας προσκαλεί την Κυριακή 31-03-2013 και ώρα 19:00 μ.μ
στην εκδήλωση – ομιλία με θέμα:
  « Οι γεωπολιτικές εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και η κρίση στην Ελλάδα και την Κύπρο »
 η οποία θα παραγματοποιηθεί στο Πνευματικό Κέντρο Πτολεμαΐδας.
 
Ομιλητής : ΚΑΛΕΝΤΕΡΙΔΗΣ ΣΑΒΒΑΣ, ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΣ ΑΝΑΛΥΤΗΣ
Διαβάστε περισσότερα » »

Μέσα σε 10 ημέρες η επιστροφή φόρου μέχρι 300.000 ευρώ

Με την απόφαση του υφυπουργού οικονομικών προβλέπεται συμψηφισμός με τυχόν οφειλές του υπόχρεου, ενώ για ποσά άνω των 300.000 ευρώ η επιστροφή θα γίνεται εντός διμήνου
Επιστροφή φόρου εντός 10 ημερών εφόσον το ποσό ανέρχεται μέχρι 300 χιλιάδες ευρώ και αφού προηγηθεί συμψηφισμός με τυχόν οφειλές του υπόχρεου, προβλέπει εγκύκλιος του υφυπουργού Οικονομικών Γ. Μαυραγάνη που εστάλη σε όλες τις εφορίες.
Για επιστροφές φόρου που υπερβαίνουν τις 300 χιλιάδες ευρώ θα ενεργοποιούνται οι διαδικασίες συμψηφισμού και αφού προηγηθούν οι απαραίτητοι έλεγχοι και η έγκριση του υπουργείου Οικονομικών θα επιστρέφεται το ποσό εντός διμήνου.
Στόχος του οικονομικού επιτελείου είναι να τονωθεί η αγορά με την επιτάχυνση των διαδικασιών επιστροφής φόρων σε 330 χιλιάδες επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα.
Αναλυτικά η εγκύκλιος του υπουργείου Οικονομικών. Διαβάστε αναλυτικά τι προβλέπει

news247
Διαβάστε περισσότερα » »

Συνελήφθη για χρέη ο πρόεδρος της Γενικής Ταχυδρομικής

Άλλη μία σύλληψη για χρέη προς το δημόσιο. Αυτή τη φορά οι Αρχές συνέλαβαν τον πρόεδρο της Γενικής Ταχυδρομικής
Χειροπέδες στον πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας ταχυμεταφορών "Γενική Ταχυδρομική" για χρέη προς το δημόσιο.
Τη σύλληψη έκαναν οι άντρες της δίωξης οικονομικού εγκλήματος στο Μαρούσι.
Σε βάρος του 61χρονου εκκρεμούσαν βεβαιωμένες οφειλές προς το Δημόσιο ύψους  7.570.814,09 ευρώ.
Να σημειωθεί ότι την ίδια ημέρα συνελήφθησαν, για το ίδιο αδίκημα, τρεις ακόμη επιχειρηματίες.
Στη Μεταμόρφωση Αττικής συνελήφθη 43χρονος διαχειριστής εταιρείας, για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο, ύψους 232.699,96 ευρώ.
Στην Κηφισιά συνελήφθη 45χρονος αντιπρόεδρος ανώνυμης εταιρείας, για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο, ύψους 222.406,08 ευρώ.
Στο Μαρούσι συνελήφθη 61χρονος, μέλος ομόρρυθμης εταιρείας, για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο, ύψους 39.826,27 ευρώ.

news247
Διαβάστε περισσότερα » »