Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014

Εθνική και Κοινωνική Επιταγή η επανίδρυση της ΜΟΜΑ

Ο υποτελής και εντολοδόχος πρωθυπουργός Σαμαράς, ο οποίος παρέδωσε αμαχητί την εθνική μας κυριαρχία, στους αδίστακτους διεθνείς οικονομικούς δολοφόνους και κατ’ επέκτασιν στη διεθνή συνωμοσία της φασιστικής παγκοσμιοποίησης, ομιλεί.

Ομιλεί ψευδόμενος συστηματικώς και ασυστόλως περί δήθεν οικονομικής ανακάμψεως και αναπτύξεως «κατ’ αχνόν τρόπον» στο βάθος του τούνελ.

Και τούτο όταν τα διεθνή έντυπα όπως το Σπίγκελ και η Γουώλ Στρήτ Ζουρνάλ τον διαψεύδουν κατηγορηματικά και απόλυτα, ότι πρόκειται περί «κατά φαντασίαν θεραπευμένου ασθενούς».

Και επειδή στην τελευταία δήλωσή του ανήμερα των Φώτων, «περί των μεγάλων έργων» τα οποία θα επιφέρουν και ανάπτυξη, ΣΠΕΥΔΩ να τονίσω ότι μεγάλα έργα και ανάπτυξη και κυρίως με ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ επήλθε μόνο όταν λειτουργούσε η μοναδική και θρυλική στρατιωτική υπηρεσία η γνωστή μας ΜΟΜΑ.

Και η οποία από το 1955 ανεμόρφωσε και ανοικοδόμησε την Ελληνική ύπαιθρο σε ολόκληρη τη χώρα.

Αποτελεί Εθνική και Κοινωνική Επιταγή η επανίδρυσή της και λειτουργία της. Αυτό καλείται εθνική πολιτική και όχι η υπέρ τυχάρπαστων, κομπιναδόρων και απατεώνων ιδιωτών εργοληπτών.

Κρίνεται σκόπιμον να αναφερθεί για μια ακόμη φορά, απόλυτα επιγραμματικά το ιστορικό αυτής της πράγματι εθνικής υπηρεσίας, η οποία είχε επιτελέσει εθνικούς άθλους στην πορεία της, και η οποία

καταργήθηκε το 1993 από τον πολιτικάντη Κούβελα, υπέρ φυσικά των αδηφάγων τρωκτικών, οι οποίοι καλούνται και «εθνικοί» εργολάβοι.

Η ίδρυση και λειτουργία της ΜΟΜΑ, σημαίνει άμεση και θετική εξεύρεση θέσεων εργασίας από την κατάταξη επαγγελματιών οπλιτών και υπαξιωματικών, όλων των διοικητικών και τεχνικών ειδικοτήτων, αφ’ ενός, αλλά και αφ’ ετέρου οριστική αποφυγή ασυστόλων υπερκερδών και αναρίθμητων οικονομοτεχνικών απατών, από τις γνωστές κατασκευαστικές εταιρείες.

ΟΙ Ένοπλες Δυνάμεις διαθέτουν για τις ηγετικές θέσεις του οργανισμού της ΣΥΚΕΑ – ΜΟΜΑ, πληθώρα επιστημόνων αξιωματικών με αρίστη επιτελική – διοικητική – νομική και τεχνοκρατική επάρκεια.

Και κυριάρχως με υπάρχον το υψηλό αίσθημα ευθύνης, για κάθε αναληφθέν έργο και με τη σφραγίδα της αξιοπιστίας και της σωστής αποδόσεώς του στην Ελληνική κοινωνία.

triklopodia
Διαβάστε περισσότερα » »

Aγρότες: Ζεσταίνουν τα τρακτέρ και βγαίνουν στους δρόμους

ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΣΤΗ ΝΕΑ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ
Οι αγρότες ζεσταίνουν τα τρακτέρ τους και ετοιμάζονται για κινητοποιήσεις απαντώντας στο νέο τρόπο φορολόγησής τους και συγκεκριμένα την επιβολή καθεστώτος τήρησης βιβλίων ακόμη και γι’ αυτούς που εκμεταλλεύονται μικρές εκτάσεις.
Πλέον οι αγρότες είτε είναι κατ' επάγγελμα είτε μη που έχουν εισόδημα άνω των 10.000 ευρώ από την πώληση προϊόντων ή έχουν λάβει επιδοτήσεις από 5.000 ευρώ και άνω είναι υποχρεωμένοι να τηρούν βιβλία εσόδων εξόδων και να εκδίδουν αποδείξεις λιανικής πώλησης από ταμειακές μηχανές.
Αν πάλι πωλούν προϊόντα σε λαϊκές ή σε χονδρεμπόρους θα πρέπει να τηρούν διπλά βιβλία ώστε να καλύπτονται όλες οι δραστηριότητές τους. Τι σημαίνουν όλα αυτά; Το αγροτικό εισόδημα πλέον θα φορολογείται με 13% από το πρώτο ευρώ. Παράλληλα οι αγρότες θα προκαταβάλλουν το 55% του φόρου για το επόμενο έτος ενώ θα πληρώνουν και την εισφορά των 650 ευρώ το χρόνο.
Από αύριο και με τη συγκέντρωση των τρακτέρ οι αγρότες ξεκινούν κινητοποιήσεις. Ουσιαστικά από αύριο οι αγρότες ξεκινούν να μετράνε δυνάμεις. Το είδος των κινητοποιήσεων θα κριθεί από τη μαζικότητα.
Την ερχόμενη Παρασκευή έρχονται οι πρώτες κινητοποιήσεις με αποκλεισμό των εφοριών ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξει και δυναμική κινητοποίηση κατά τη διάρκεια της της Agrotica.
Το εάν θα κλείσουν δρόμοι θα αποφασιστεί από τα σωματεία, κυρίως όταν οι αγρότες δουν ότι ο αγώνας τους έχει μαζική συμμετοχή.
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Ο Άδωνις παραδέχτηκε την παράδοση της ΠΦΥ στην Task Force

Ο Άδωνις παραδέχτηκε την παράδοση της ΠΦΥ στην Task Force Ενώ ο υπουργός Υγείας, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, είχε παραδώσει ήδη τα κλειδιά του ΕΟΠΥΥ και της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στους Γερμανούς της Task Force, με συμβόλαιο αξίας 4,5 εκατ. ευρώ, συνέχιζε να προσποιείται πως κάνει διάλογο με τους γιατρούς για να ενσωματώσει –υποτίθεται- τις προτάσεις τους για τις αλλαγές στον Οργανισμό.
Ο εμπαιγμός του υπουργού Υγείας προς τον ελληνικό λαό, τους γιατρούς και τους χιλιάδες εργαζόμενους του ΕΟΠΥΥ που θα μπουν στη διαθεσιμότητα-κινητικότητα κρατάει εδώ και μήνες.  Για τα μάτια του κόσμου, ο κ. Γεωργιάδης ανέθεσε τη σύνταξη μελέτης για τις αλλαγές στον ΕΟΠΥΥ σε ομάδα με επικεφαλής τον καθηγητή Κ. Σουλιώτη. Πόρισμα-πρόταση για τον ΕΟΠΥΥ παρέδωσε και ο πρόεδρος του Οργανισμού, Δημήτρης Κοντός. Παράλληλα ξεκίνησε ο προσχηματικός διάλογος με τους γιατρούς, που γρήγορα έφτασε σε αδιέξοδο, παρενέβη ο πρωθυπουργός και τώρα βρίσκεται ξανά σε τέλμα, με τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ να βρίσκονται ακόμα σε απεργία.
Όλα αυτά γίνονταν, ενώ ο υπουργός Υγείας είχε από καιρό παραδώσει μεγάλο μέρος της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας της χώρας βορά στους Γερμανούς της Task Force. Όταν το θέμα είχε αποκαλύψει πριν από μερικούς μήνες καθημερινή εφημερίδα, ο κ. Γεωργιάδης έβγαινε στα τηλεοπτικά κανάλια μοιράζοντας διαψεύσεις, ισχυριζόμενος ότι θα εξεταστούν όλες οι μελέτες-πορίσματα πριν αποφασιστεί το τελικό σχέδιο για την ΠΦΥ.
Και ενώ το περίφημο νομοσχέδιο για την ΠΦΥ και τη μεταρρύθμιση του ΕΟΠΥΥ πρόκειται να συζητηθεί την επόμενη εβδομάδα στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, οι γιατροί αποχώρησαν από το διάλογο καταγγέλλοντας την ηγεσία του υπουργείου Υγείας και χαρακτηρίζοντας το νομοσχέδιο «τερατούργημα».

Σε μία από τις τελευταίες συναντήσεις του κ. Γεωργιάδη με αντιπροσωπεία των γιατρών, ο ίδιος ο υπουργός Υγείας αποκάλυψε ωμά την αλήθεια σχετικά με την Task Force. «Εγώ το βρήκα έτοιμο το σχέδιο της Task Force και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και απλά το εφαρμόζω», είπε παραδεχόμενος έτσι ότι τόσο καιρό έκρυβε πως την πραγματικότητα, δημιουργώντας και φρούδες ελπίδες σε γιατρούς και εργαζόμενους στον Οργανισμός ότι κάτι μπορεί να αλλάξει.
eopyyΟ πρόεδρος της Ομοσπονδίας των γιατρών του ΕΟΠΥΥ, Θ. Αποστολόπουλος, δήλωσε σε κυριακάτικη εφημερίδα ότι «Μας είπε ξεκάθαρα ότι όταν ο ίδιος παρέλαβε το υπουργείο ήδη υπήρχε έτοιμο το σχέδιο της Task Force και εκείνος απλά το ανέπτυξε. Το παραδέχτηκε ευθέως και εκ των υστέρων βέβαια ενώπιον όλων των εκπροσώπων του ιατρικού κλάδου στη συνάντησή μας». Σε πιο έντονο ύφος, ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας, Γιάννης Χρονόπουλος, κατακεραυνώνει τον υπουργό Υγείας: «Ενώ εμάς μας καθησύχαζε ότι ο ρόλος της Task Force είναι συμβουλευτικός, εκείνος τα είχε ήδη συμφωνήσει. Και για ποιο λόγο άραγε ζητούσε όλα αυτά τα σχέδια και τα πορίσματα, ενώ ήταν ήδη αποφασισμένος ότι θα εφαρμόσει την Task Force;».
Αν τελικά το νομοσχέδιο, την απόσυρση του οποίου έχει ζητήσει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος και άλλες ιατρικές ενώσεις της χώρας, ψηφιστεί από τη βουλή, 8.500 εργαζόμενοι και γιατροί του ΕΟΠΥΥ θα τεθούν σε διαθεσιμότητα την επόμενη ημέρα. Όσο περισσότεροι γιατροί  επιλέξουν το ιδιωτικό τους ιατρείο και έτσι απαλλαχτεί από το μισθολογικό τους βάρος το δημόσιο σύστημα υγείας, τόσο πιο ικανοποιημένοι θα είναι ο υπουργός Υγείας και οι Γερμανοί της Task Force. Ο κ. Γεωργιάδης θα αποδειχτεί ξανά ο καλύτερος διαχειριστής των απαιτήσεων της τρόικας, εκτελώντας αυτή τη φορά ένα συμβόλαιο 4,5 εκατ. ευρώ και παραδίδοντας τη δημόσια υγεία στα σχέδια των Γερμανών.

newsbomb
Διαβάστε περισσότερα » »

Η Βουλγαρία θέλει την αλλαγή του Συντάγματος των Σκοπίων

«Το Σύνταγμα της χώρας μας αποτελεί εμπόδιο και στη Βουλγαρία», γράφει η σλαβική εφημερίδα των Σκοπίων ‘Ρεπούμπλικα’ στην ηλεκτρονική έκδοσή της.


Η εφημερίδα αναφέρει τη δήλωση του υπουργού  Εξωτερικών της Βουλγαρίας, Κριστιάν Βιγκένιν, σύμφωνα με την οποία η Βουλγαρία δεν μπορεί να υποχωρήσει στο αίτημά της για αλλαγή του Συντάγματος του νοτιοσλαβικού κράτους και πρέπει να απαλειφθούν διατάξεις που αναφέρονται σε παρεμβάσεις του κράτους σε εσωτερικές υποθέσεις γειτονικών χωρών, σύμφωνα με δημοσίευμα του βουλγαρικού "Фокус".
--
echedoros-a.gr
Διαβάστε περισσότερα » »