Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2014

Η απίστευτη ιστορία του Μικ Ντοτζ, του ανθρώπου που ζει εδώ και 25 χρόνια ξυπόλητος στη φύση Βίντεο

Πριν από εικοσιπέντε χρόνια, ο Μικ Ντοτζ άφησε πίσω του τον σύγχρονο κόσμο και πήγε να ζήσει στα πυκνά δάση της δυτικής Ουάσινγκτον.
Έκτοτε, τρέφεται με ό,τι του προσφέρει το δάσος, κοιμάται ανάμεσα στα δέντρα και τους θάμνους, ενώ έχει πετάξει τα παπούτσια, ζώντας ξυπόλητος. «Στις πατούσες μας υπάρχουν περίπου 200.000 νευρικές απολήξεις που μας μεταφέρουν έναν όγκο ερεθισμάτων και πληροφοριών για το περιβάλλον μας που τα παπούτσια δεν μας αφήνουν να νιώσουμε», λέει ο ίδιος στο βίντεο που ακολουθεί.
Ο 62χρονος Ντοτζ δεν ζούσε πάντοτε ως νομάδας. Προτού αφεθεί στη φύση, υπηρέτησε έξι χρόνια ως μηχανικός στο Πολεμικό Ναυτικό.
Σήμερα, η περιπετειώδης ζωή του έχει γίνει το θέμα τηλεοπτικής σειράς με τίτλο «Ο μύθος του Μικ Ντοτζ».


iefimerida.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Παράλληλες κοινωνίες με διαφορετικά αποτελέσματα





1) Σκοτώνουν τις εργάτριες για να σώσουν τους κηφήνες...

Κατά την περίοδο αφθονίας της τροφής οι  μέλισσες μιας κυψέλης ανέχονται τους κηφήνες, αλλά κατά την περίοδο έλλειψης ή το Φθινόπωρο που ετοιμάζονται για την διαχείμαση, πετάνε τους περισσότερους έξω από την κυψέλη, προκειμένου να εξοικονομήσουν τροφή για μεγαλύτερο διάστημα.

Οι κηφήνες μιας κυψέλης είναι απολύτως απαραίτητοι. Χωρίς αυτούς δεν μπορεί να υπάρξει αναπαραγωγή ούτε των ιδίων, ούτε της βασίλισσας ούτε των εργατριών.

Οι άνθρωποι δεν χωρίζονται από τη φύση τους σε κηφήνες, εργάτριες και βασίλισσες. Χωρίζονται όμως από τους ρόλους που αναλαμβάνουν στα πλαίσια της κοινωνικής και οικονομικής τους εξειδίκευσης και οργάνωσης. Στη βάση της οικονομικής πυραμίδας είναι ο ιδιωτικός τομέας, οι βασίλισσες παίζουν το ρόλο της οικονομικής και πολιτικής ελίτ και οι «κηφήνες» το μηχανισμό σταθεροποίησης και αναπαραγωγής του συστήματος. Σε μια κοινωνία ο μηχανισμός σταθεροποίησης και αναπαραγωγής είναι οι υπηρεσίες ασφάλειας, υγείας, εκπαίδευσης κλπ.

Ο ιδιωτικός τομέας δεν μπορούσε να ευημερεί αν δεν υπάρχουν κανόνες που τους θέτει και επιτηρεί την εφαρμογή τους η πολιτεία. Η οικονομία ευημερεί όταν υπάρχουν σαφείς κανόνες και δημοκρατική (σε αυτή την ιστορική φάση) νομιμοποίηση της κοινωνικής, πολιτικής και οικονομικής πυραμίδας. Στα μη δημοκρατικά  καθεστώτα υπάρχουν άλλου είδους νομιμοποιήσεις ή επιβολές.


Πηγή:www.capital.gr


Στις ανθρώπινες κοινωνίες όπως και σε αυτές των μελισσών και άλλων ειδών όταν υπάρχει αφθονία τροφής (οικονομική ευημερία) ο αριθμός αυτών που  παρασιτούν αυξάνεται, στις εποχές της κρίσης δεν τους πετάνε στον Καιάδα, αλλά τους αναγκάζουν να αλλάξουν απασχόληση και ρόλο.

Σε όλες τις κοινωνίες όταν προκύπτει κάποια οικονομική κρίση μειώνονται οι θέσεις εργασίας στο δημόσιο, στο δευτερογενή τομέα και τις τράπεζες, μειώνονται οι μισθοί, γίνονται μεταρρυθμίσεις για να βελτιωθεί η ανταγωνιστικότητα και να διευκολυνθεί η στροφή στις παραγωγικές δραστηριότητες.

Όλα αυτά συμβαίνουν παντού εκτός Ελλάδας.

Αν η Ελλάδα ήταν κυψέλη μελισσών σύμφωνα με τα πεπραγμένα της τελευταίας κρίσης θα πετούσαν έξω τις εργάτριες και θα μείωναν τις μερίδες στους κηφήνες.

Στην κυψέλη Ελλάδα χρειάστηκε να μείνουν χωρίς δουλειά 1,5 εκατ. «εργάτριες» μέχρι να αποφασιστεί να  τεθεί για πρώτη φορά θέμα να απολυθούν οι κηφήνες και μάλιστα με παχυλές αποζημιώσεις... Το παράδειγμα της διαφορετικής αντιμετώπισης μεταξύ των 1000 ανέργων της αρτοβιομηχανίας Κατσέλης και της ΕΡΤ ήταν χαρακτηριστικό της υποκρισίας και της σύγχυσης της ελληνικής κοινωνίας τις τελευταίες μέρες.

Επιπλέον, αν η Ελλάδα ήταν Κυψέλη οι κηφήνες ενδεχομένως θα επαναπροσλαμβάνονταν με τρίμηνες συμβάσεις... και μετά τρεις μήνες ποιος είναι σε θέση να προβλέψει τι θα συμβεί.

Σε όλα τα κράτη της γης όταν μειώνεται η «τροφή», η οικονομική δραστηριότητα και τα έσοδα κλπ,  το κράτος μειώνεται για να αφήσει πόρους για τον ιδιωτικό τομέα. Κατά κάποιο τρόπο μιμούνται τα όσα συμβαίνουν σε μια κυψέλη.


Στην Ελλάδα κάνουμε το αντίθετο. Πετάμε εκτός τις εργάτριες (ιδιωτικό τομέα) και προσπαθούμε να μην πεταχτεί εκτός ούτε ένας «κηφήνας». Έτσι όμως η τροφή θα συνεχίσει να μειώνεται και οι εργάτριες να πετάγονται εκτός...

Μοιραία κάποια στιγμή θα μείνουν μόνο οι κηφήνες με τη βασίλισσα χωρίς κανένας να φέρνει τροφή.

Μοιραία η κυψέλη θα καταρρεύσει όσο καλή αναπαραγωγή και αν εξασφαλίσουν οι  πολυάριθμοι κηφήνες.  Όταν τα έμβια όντα πεινούν ξεπερνούν τις όποιες αναστολές της κοινωνικής συμβίωσης. Ο κανιβαλισμός είναι το πρώτο στάδιο της πορείας προς τη διάλυση.
Στην Ελλάδα τα πράγματα λαμβάνουν χώρα κατά αυτό τον παράδοξο τρόπο γιατί εδώ και πολλές δεκαετίες έχει κυριαρχήσει μια παρασιτικού χαρακτήρα αριστερή ιδεολογία, αφηρημένης εξίσωσης μεταξύ εργατριών, κηφήνων και βασιλισσών, υποτίθεται στην βάση των παραγωγικών εργατριών θεωρητικώς, αλλά επί της ουσίας στη βάση των αντιπαραγωγικών κηφήνων.

Βασικό επιχείρημα αυτής της αριστερής παρασιτικής ιδεολογίας είναι η πεποίθηση πως το μέλι που είναι αποθηκευμένο στις κερήθρες αρκεί για την θρέψη της κυψέλης και την ενδυνάμωση των κηφήνων για να βγουν για την συλλογή γύρης.  Στην Ελλάδα όμως το υψηλό χρέος δείχνει πως το δικός μας «μέλι» έχει εξαντληθεί προ πολλού και έχουμε εξαντλήσει και το δανεικό...

Στην αριστερά πιστεύουν πως αν δεν πειράξουν τους πολυάριθμους για τις δυνατότητες της κυψέλης κηφήνες και μετατρέψουν και τις εργάτριες χωρίς απασχόληση σε κηφήνες θα βγούμε από την κρίση.

Το πιθανότερο είναι να μπούμε πιο βαθιά στην κρίση, με μόνη διέξοδο τότε μια ολοσχερή κατάρρευση του τύπου που βίωσαν οι σοβιετικές κοινωνίες, με λιμούς, πορνεία και άγρια εγκληματικότητα.

Αν η ΕΡΤ αντιπροσωπεύει το σκληρό πυρήνα της ελληνικής «κηφηνοκρατίας» τότε βρισκόμαστε ακόμη στο σημείο μηδέν της προετοιμασίας της κυψέλης για τη διαχείμαση που θα της επιτρέψει να επιστρέψει στην ανάπτυξη την Άνοιξη...

2) Το φάντασμα των εκλογών...

Η δημιουργία νέας κυβέρνησης έδωσε μια ανάσα στην αγορά, κατά την πρώτη συνεδρίαση που ακολούθησε. Καλύτερα να περιμένουμε όμως μέχρι να αποσαφηνιστούν τόσο οι διαθέσεις της κυβέρνησης όσο και των διεθνών επενδυτών, μέχρι να βγάλουμε συμπεράσματα για το τι μέλλει γενέσθαι...



Παντελής Πρωτόγερος



πηγή



Πηγή:www.capital.gr



Διαβάστε περισσότερα » »

Τι αλλάζει σε τραπεζικούς λογαριασμούς και συναλλαγές από την 1/2/14 ΒΙΝΤΕΟ


Τέλος στις τραπεζικές συναλλαγές και τους λογαριασμούς μας με τη σημερινή τους μορφή μπαίνει από την 1η Φεβρουαρίου του 2014...
Και αυτό γιατί η Τράπεζα της Ελλάδος και η Ελληνική Ένωση Τραπεζών προωθούν την υιοθέτηση του Ενιαίου Χώρου Πληρωμών σε Ευρώ (SEPA) από τους Έλληνες καταναλωτές.
Συγκεκριμένα Από τον Φεβρουάριο του 2014,για όλες τις πληρωμές σε ευρώ , ακόμα και για αυτές από και προς λογαριασμούς που τηρούνται στην ίδια τράπεζα θα πρέπει να χρησιμοποιείταιαποκλειστικά ο Διεθνής Αριθμός Τραπεζικού Λογαριασμού, o γνωστός σε όλους μας ΙΒΑΝ (International Bank Account Number).
Σύμφωνα με την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών, στην Ελλάδα, ο ΙΒΑΝ αποτελείται από 27 χαρακτήρες και έχει την ακόλουθη δομή:
* κωδικός χώρας (δύο κεφαλαία γράμματα)
* ψηφία ελέγχου (διψήφιος αριθμός)
* κωδικός τράπεζας (τριψήφιος αριθμός)
* κωδικός καταστήματος (τετραψήφιος αριθμός)
* αριθμός λογαριασμού πελάτη (δεκαεξαψήφιος αριθμός. όταν ο αριθμός λογαριασμού έχει λιγότερα από 16 ψηφία, συμπληρώνεται με μηδενικά στην αρχή του) Πχ GR 51 100 1005 0000001234567890
BIC: Ένας κωδικός που θα είναι απαραίτητος από το 2016
Για την πραγματοποίηση πληρωμών, τόσο εντός Ελλάδας όσο και προς την υπόλοιπη Ευρώπη, είναι απαραίτητος, μέχρι το τέλος Ιανουαρίου του 2016, ένας ακόμη κωδικός: ο BIC (Business Identifier Code). Πρόκειται για ένα διεθνή τυποποιημένο κωδικό, ο οποίος προσδιορίζει μοναδικά μια τράπεζα, οπουδήποτε στον κόσμο.
Μια διαφορετική ονομασία για τον BIC είναι ο SWIFT-Code.
Στην Ελλάδα, όπως και παγκοσμίως, ο BIC αποτελείται από 8 ή 11 χαρακτήρες και έχει την ακόλουθη δομή:
* χαρακτηριστικό γνώρισμα τράπεζας (τέσσερα ψηφία, π.χ. Τράπεζα της Ελλάδος)
* κωδικός χώρας (δύο ψηφία, π.χ. Ελλάδα) * κωδικός τοποθεσίας (δύο ψηφία, π.χ. Αθήνα)
* προαιρετικός κωδικός καταστήματος ή τμήματος BNGR GR ΑΑ XXX
Πού βρίσκω τους κωδικούς IBAN και BIC;
Μόνο η Τράπεζα τήρησης ενός Λογαριασμού μπορεί να χορηγήσει τον σωστό Διεθνή Αριθμό Τραπεζικού Λογαριασμού (ΙΒΑΝ) του συγκεκριμένου Λογαριασμού και τον σχετικό κωδικό αναγνώρισης της Τράπεζας (ΒΙC). Αν επιχειρήσετε να δημιουργήσετε μόνοι σας τον ΙΒΑΝ του τραπεζικού σας λογαριασμού ή τους ΙΒΑΝ των δικαιούχων στους οποίους θέλετε να μεταφέρετε χρήματα, διακινδυνεύετε να δημιουργήσετε λανθασμένους ΙΒΑΝ. Οι τράπεζες έχουν υλοποιήσει ειδικά εργαλεία μετατροπής απλών λογαριασμών σε ΙΒΑΝ στις ιστοσελίδες τους. Συγκεντρωτική, ανά τράπεζα, παρουσίαση αυτών των εργαλείων μπορείτε να αντλήσετε στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών (http://www.hba.gr).
Προκειμένου να πραγματοποιήσετε μια πληρωμή, θα βρείτε τους κωδικούς IBAN και BIC στα έγγραφα του δικαιούχου, όπως π.χ. στο τιμολόγιο προς εξόφληση ή στα πλήρη στοιχεία της εταιρείας που αναγράφονται στην αλληλογραφία. Αν δεν αναφέρονται οι κωδικοί, θα πρέπει να ζητήσετε από τον δικαιούχο προς τον οποίο επιθυμείτε να πραγματοποιήσετε την πληρωμή, να σας τα γνωστοποιήσει.
Αν πρόκειται να αποσταλούν χρήματα στον λογαριασμό σας, θα πρέπει αντίστοιχα να γνωστοποιήσετε τους κωδικούς IBAN και BIC στον πληρωτή. Οι κωδικοί αναγράφονται στην πρώτη σελίδα του βιβλιαρίου ταμιευτηρίου ή στο αντίγραφο κίνησης λογαριασμού που σας αποστέλλεται ταχυδρομικά ή ηλεκτρονικά (e-statement) ή στην ιστοσελίδα της τράπεζας στην οποία έχετε λογαριασμό.
Δείτε το video για τον Ενιαίο Χώρο Πληρωμών με ελληνικούς υπότιτλους



ΠΗΓΗ
katohika
Διαβάστε περισσότερα » »

Μείωση-ΣΟΚ στις επικουρικές συντάξεις 1 εκατ. συνταξιούχων

Μείωση-ΣΟΚ στις επικουρικές συντάξεις 1 εκατ. συνταξιούχων Οι ονομαστικές μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις θα φτάσουν στο 8% λόγω του ελλείμματος των 240 εκατ. ευρώ που προβλέπει το σχέδιο του προϋπολογισμού για το 2014 και της ρητής απαγόρευσης του μνημονιακού νόμου 4025/12.

''Οι ονομαστικές μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις θα πρέπει να φτάσουν στο 8% για να εξαλειφθεί το έλλειμμα" αναφέρει σύμφωνα με δημοσίευμα εφημερίδας ο πρόεδρος του ΕΤΕΑ Τ. Παπανικολάου διευκρινίζοντας ότι η τελική απόφαση θα ληφθεί εντός του μηνός. Ο προϋπολογισμός του ΕΤΕΑ για το 2014, άλλωστε, δεν έχει ακόμη εγκριθεί ενώ το Ταμείο, ελλείψει ρευστότητας και ενόψει των πληρωμών των επικουρικών συντάξεων του μηνός Φεβρουαρίου, διεκδικούσε μέχρι και την... παραμονή Χριστουγέννων, την επιστροφή δανείου 130 εκατ ευρώ που είχε δώσει από τις... 5 Αυγούστου στο ΙΚΑ, ως "ταμειακή διευκόλυνση" του τελευταίου, για να καταβάλλονται ομαλά οι κύριες συντάξεις. Η ταμειακή ρευστότητα, ωστόσο, ενισχύθηκε από τις τρέχουσες εισφορές και, σε συνεννόηση με την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, το δάνειο προς το ΙΚΑ έχει παραταθεί έως τις 4 Φεβρουαρίου.
Θετική, για το ΙΚΑ, εξέλιξη είναι η αύξηση των εσόδων από πληρωμές παλαιών – ληξιπρόθεσμων οφειλών.
Σύμφωνα με τα στοιχεία πληρωμών του συστήματος "Ηλιος", το ΕΤΕΑ καταβάλλει επικουρικές συντάξεις σε 1.044.000 συνταξιούχους. Σε αυτούς περιλαμβάνονται 645.505 συνταξιούχοι του πρώην ΙΚΑ – ΕΤΕΑΜ, 174.192 συνταξιούχοι του ΤΕΑΔΥ, 28.450 του ΤΕΑΥΕΚ, 25.784 του ΤΑΔΚΥ καθώς και οι συνταξιούχοι της ΔΕΗ (32.549), του ΟΤΕ (25.871), των ΕΛΤΑ (9.343), της ΕΥΔΑΠ (3.202) και της πρώην ΕΡΤ (4.477). Με βάση το νόμο 4052/12, στο ΕΤΕΑ εφαρμόζεται η "ρήτρα μηδενικού ελλείμματος" ενώ το Ταμείο λειτουργεί σύμφωνα με διανεμητικό σύστημα προκαθορισμένων εισφορών με νοητή κεφαλαιοποίηση για όσους ασφαλίστηκαν από το 2001 (με ατομικές μερίδες).
Διαβάστε περισσότερα » »

«Νέα» περίοδος παγετώνων στη Γη


«Η Γη εισέρχεται σε άλλη μια περίοδο παγετώνων». Αυτή τη δήλωση έκαναν Ιάπωνες επιστήμονες, και συγκεκριμένα ο γνωστός ωκεανολόγος Μοτοτάκα Νακαμούρα.
Μάλιστα, παγώνει τόσο πολύ, που ο φλοιός παγετού μπορεί να φτάσει σχεδόν μέχρι τους τροπικούς. Πράγμα που έχει άλλωστε συμβεί και πάλι στην ιστορία της Γης.
Για ένα παρόμοιο σενάριο μιλούν σήμερα πολλοί επιστήμονες, αναφερόμενοι σε στοιχεία πολυετών παρατηρήσεων του κλίματος της Γης, σύμφωνα με τη «Φωνή της Ρωσίας».
Σημειώνουν ότι συνολικά στον πλανήτη έχουν καταγραφεί 15 περίοδοι παγετώνων διάρκειας 10 χιλιάδων ετών ο καθένας.
Σήμερα ζούμε στα τέλη μιας περιόδου ανάμεσα σε δύο περιόδους παγετώνων, και θα πρέπει να προετοιμαστούμε για την επόμενη περίοδο παγετώνων.

enikos
apocalypsejohn
Διαβάστε περισσότερα » »

Η αρχαία μονάδα μέτρησης, τρίπους

Διαβάστε πως μας δουλεύουν. Όλοι ξέρουμε ότι ως μονάδα μέτρησης του μήκους έχουμε το μέτρο. Πιο κάτω γράφω τι λέει η εγκυκλοπαίδεια για το μετρό....

Ο ορισμός του μέτρου έγινε στη Γαλλία το 1791 από την Ακαδημία των Επιστημών (Académie des sciences), ως ίσο με ένα προς δέκα εκατομμύρια φορές την απόσταση από τον ισημερινό έως το βόρειο πόλο, του μεσημβρινού της Γης που διασχίζει το Παρίσι.

Υιοθετήθηκε από τη Γαλλική Κυβέρνηση το 1795, και έκτοτε έχει εξαπλωθεί σχεδόν σε όλες τις χώρες του κόσμου.Με άλλα λόγια το βρήκαν μάλλον οι Γάλλοι το 1791. Δείτε όμως από που το πήραν. Δεν το λένε όμως αυτό.

Αρχαία Ελληνική μονάδα μέτρησης που άλλοι ονομάζουν Φειδώνιο πόδι ενώ άλλοι Κρήτο - Αιγινήτιο πόδι ή Δρούσιο πόδι είχε μήκος ακριβώς ένα τρίτο του μέτρου. Έτσι η αρχαία μονάδα μέτρησης τρίπους ή βήμα είχε μήκος 1 μέτρο και αποτελούνταν από 48 δακτύλους.

-Το πλάτος του Παρθενώνα είναι ένα δευτερόλεπτο της μοίρας της γήινης περιφέρειας. Δεν είναι λοιπόν δύσκολο να πολλαπλασιάσει κανείς με 60(δεύτερα) χ 60(λεπτά) χ 90(μοίρες), να βρεις το μέσο γήινο τεταρτημόριο της περιφέρειας της Γης και διαιρώντας με 10.000.000 να ορίσει το μέτρο.
Επομένως Ελληνικό είναι το μέτρο και το βγάλανε ως εφεύρεση το 1791.

[Πηγή]  
e-rodios
Διαβάστε περισσότερα » »

Μαγνητική καταιγίδα αύριο πλησιάζει τη Γη

Στις 7 Ιανουαρίου στον Ήλιο σημειώθηκε ισχυρή τριαντάλεπτη έκρηξη ακτίνων Χ της πιο ισχυρής από τις πέντε υπάρχουσες κατηγορίες. Πηγή της έκρηξης ήταν μία ομάδα πολύ μεγάλων ηλιακών κηλίδων, η πιο μεγάλη κηλίδα της ομάδας είχε μέγεθος διπλάσιο της Γης....

Σύμφωνα με ειδικούς, το νέφος πλάσματος που εκτοξεύθηκε ως αποτέλεσμα της έκρηξης θα φτάσει στη Γη προς την Πέμπτη (9 Ιανουαρίου), προκαλώντας στον πλανήτη μία ισχυρή μαγνητική καταιγίδα. Εκείνη τη μέρα είναι πιθανή η δυσλειτουργία των ηλεκτρονικών συσκευών και η αδιαθεσία ανθρώπων.

[Πηγή] 

e-rodios
Διαβάστε περισσότερα » »

Εντάλματα σύλληψης για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο

Εντάλματα σύλληψης για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο Με εντολή της εισαγγελέως κατά της διαφθοράς Ελένης Ράικου εκδόθηκαν τουλάχιστον δέκα εντάλματα σύλληψης για τα επισφαλή δάνεια του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.
Τα εντάλματα που εκδόθηκαν αφορούν επιχειρηματίες και εφοπλιστές που είχαν λάβει «ύποπτα» δάνεια από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο αλλά και διοικητικά στελέχη της Τράπεζας που «έβαλαν πλάτες» για τη χορήγηση αυτών των δανείων.
Σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι στιγμής έχει συλληφθεί ο πρώην αναπληρωτής γενικός διευθυντής του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, Μάριος Βαρότσης, ενώ μεταξύ αυτών που αναζητούνται είναι οι Άγγελος Φιλλιπίδης, Κλέων Παπαδόπουλος, (πρώην διοικητές του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου), ο επιχειρηματίας Κυριάκος Γριβέας και η σύζυγός του Αναστασία Βάτσικα, ο Κύπριος εφοπλιστής Μιχάλης Έλληνας, ο Χ. Σιγανός (πρώην διευθύνων σύμβουλος του ΤΤ) και ο επιχειρηματίας Δημήτρης Κοντομηνάς, ο οποίος φέρεται να βρίσκεται στο νοσοκομείο με λοίμωξη.
Η υπόθεση που χειρίζεται ο ανακριτής κ. Ανδρεάδης, αφορά έλλειμμα πολλών εκατομμυρίων ευρώ που φέρεται να εντοπίστηκε στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο βάσει στοιχείων της Αρχής για το Ξέπλυμα Βρώμικου Χρήματος αλλά και του υλικού της έρευνας των εισαγγελέων Διαφθοράς, ενώ ελέγχονται και δάνεια με επισφαλείς και χαριστικούς όρους που είχαν χορηγηθεί από το Ίδρυμα.
Σύμφωνα με τη δικογραφία, η ζημιά φέρεται να ξεπερνά τα 400 εκατομμύρια ευρώ.
Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των προσώπων αυτών που κατηγορούνται για τα αδικήματα της απιστίας, της απάτης και του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος.
Το κουβάρι ξεκίνησε να ξετυλίγεται, μετά τα πορίσματα της Τράπεζας της Ελλάδος, τα οποία και κινητοποίησαν τις εισαγγελικές αρχές, αφού διαπίστωναν αρκετά δάνεια από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, τα οποία δεν εξοφλούνταν.
Στα παραπάνω πορίσματα εν συνεχεία προστίθενται άλλα δυο που συνέταξε ο πρόεδρος της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος Παναγιώτης Νικολούδης, ο οποίος επίσης εντόπισε έλλειμμα εκατομμυρίων στις συγκεκριμένες δανειακές συμβάσεις.
Τα στοιχεία διαβιβάστηκαν στην επικεφαλής της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς Ελένης Ράικου, εξαιτίας της εμπλοκής των στελεχών του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

newsbomb
Διαβάστε περισσότερα » »

Επτά αιολικά πάρκα σε Ημαθία και Κοζάνη

Επτά αιολικά πάρκα σε Ημαθία και Κοζάνη Εγκρίθηκαν με απόφαση του υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννη Μανιάτη, οι περιβαλλοντικοί όροι για την κατασκευή και λειτουργία 7 μεγάλων Αιολικών σταθμών Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας, συνολικής ισχύος 465 MW, στο όρος Βέρμιο εντός των διοικητικών ορίων των Δήμων Βέροιας και Νάουσας του Νομού Ημαθίας και του Δήμου Εορδαίας του Νομού Κοζάνης, καθώς και των συμπληρωματικών τεχνικών έργων που απαιτούνται για την κατασκευή και λειτουργία των αιολικών πάρκων.
Η κατασκευή των έργων αυτών θα αποφέρει περίπου 558 εκατ. ευρώ στην πραγματική οικονομία, ενώ με την έναρξη λειτουργίας τους θα προσφέρουν ετησίως περίπου 1.075 GWh πράσινης ηλεκτρικής ενέργειας, που αντιστοιχεί περίπου στο 2% της ηλεκτρικής ζήτησης στο διασυνδεδεμένο ηλεκτρικό σύστημα.
Το τελευταίο διάστημα έχουν εγκριθεί οι περιβαλλοντικοί όροι για άλλα 16 μεγάλα αιολικά πάρκα στο ηπειρωτικό σύστημα και στα μη διασυνδεδεμένα νησιά, συνολικής ισχύος 422,7 MW, η κατασκευή των οποίων θα αποφέρει περίπου 507 εκατ. ευρώ στην πραγματική οικονομία.
Η ανάπτυξη των αιολικών πάρκων στα μη διασυνδεδεμένα νησιά (πρόκειται για τα νησιά Νάξο, Πάρο, Τήνο και Άνδρο) καθώς και της διασύνδεσής τους με το ηπειρωτικό δίκτυο θα συμβάλει στην επίλυση του ενεργειακού προβλήματος των νησιών ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες ενώ θα επιτρέψει την παύση λειτουργίας των μονάδων ηλεκτροπαραγωγής που λειτουργούν τώρα με ντίζελ και μαζούτ, μειώνοντας το κόστος ηλεκτροπαραγωγής και τη ρύπανση του περιβάλλοντος.

newsbomb
Διαβάστε περισσότερα » »