Τετάρτη 11 Απριλίου 2012

"Χάλασαν" τον αξονικό τομογράφο δημόσιου νοσοκομείου για να πηγαίνουν οι ασθενείς σε ιδιωτικό ακτινολογικό!

Το απίστευτο κι όμως... ελληνικό περιστατικό, συνέβη στο Κέντρο Υγείας Μύρινας Λήμνου.
Εδώ και τρία χρόνια (!) οι ασθενείς αναγκάζονταν να πηγαίνουν για εξέταση σε ιδιωτικό ακτινολογικό αφού όπως όλοι γνώριζαν, ο αξονικός του Κέντρου Υγείας ήταν χαλασμένος!

Όπως αποκαλύφθηκε όμως, το μηχάνημα δε χάλασε μόνο του αλλά... από ανθρώπινο χέρι.

Ο διοικητής του Νοσοκομείου της Μυτιλήνης, Δημήτρης Κατσιφαράκης, ζήτησε την παρέμβαση του εισαγγελέα αφού διαπίστωσε ότι στον αξονικό τομογράφο του Νοσοκομείου - Κέντρου Υγείας Μύρινας Λήμνου έγινε δολιοφθορά!

Ο αξονικός τομογράφος της Λήμνου δεν λειτουργεί εδώ και τρία χρόνια, «για λόγους που δεν ήταν κατανοητοί» διευκρίνισε ο κ. Κατσιφαράκης.
«Μετά από παρέμβασή μου», συνέχισε, «ζήτησα από την εταιρεία που κάνει σέρβις στο μηχάνημα να επισκεφθεί τη Λήμνο και να ελέγξει τον αξονικό γιατί δεν λειτουργεί. Πριν πάει η εταιρεία εκεί, με βεβαίωσαν από το νοσοκομείο ότι, την τελευταία φορά, προ διετίας που είχε γίνει σέρβις, το μηχάνημα βρέθηκε σε πολύ καλή κατάσταση. Ωστόσο, ήταν κλειδωμένο, γιατί λέγανε οι γιατροί ότι δεν ήταν κατάλληλο να λειτουργήσει. Αποτέλεσμα: να στέλνονται στο ιδιωτικό ακτινολογικό όλες οι αξονικές τομογραφίες που έπρεπε να γίνουν».

Την περασμένη Δευτέρα το πρωί, μαζί με το συνεργείο από την εταιρεία, που ήρθε από την Αθήνα, ο κ. Κατσιφαράκης έστειλε στη Λήμνο και δύο ακτινολόγους από το Νοσοκομείο Μυτιλήνης, για να είναι και αυτοί παρόντες στον έλεγχο του αξονικού τομογράφου.

«Έκπληκτος, ενημερώθηκα ότι το μηχάνημα έχει υποστεί δολιοφθορά, ενώ ήταν κλειδωμένο και χωρίς να έχει παραβιαστεί, απ' ότι με ενημέρωσαν, η πόρτα του δωματίου. Ο τομογράφος βρέθηκε με σημαντικές φθορές, που δεν μπορούν, παρά μόνο με παρέμβαση ανθρώπινου χεριού, να γίνουν. Το θέμα είναι πάρα πολύ σοβαρό και έχω ζητήσει από σήμερα το πρωί την παρέμβαση του εισαγγελέα και των αστυνομικών αρχών» κατέληξε ο κ. Κατσιφαράκης.

Το θέμα είναι βέβαια, ποιος θα πληρώσει τη ζημιά για αυτά τα τρία χρόνια, που όλες οι εξετάσεις γίνονταν στο ιδιωτικό ακτινολογικό αντί να γίνονται στο δημόσιο...







newsit
Διαβάστε περισσότερα » »

Το "Συμβόλαιο" του Καμμένου

Συμβόλαιο τιμής για την σωτηρία της πατρίδας από την κατάσταση που θέλει να επιβάλει η Νέα Τάξη Πραγμάτων υπέγραψαν σήμερα Τρίτη 10 Απριλίου 2012 ο πρόεδρος του κινήματος Ανεξάρτητοι Έλληνες Πάνος Καμμένος και εκπρόσωποι 11 πολιτικών φορέων, συλλογικοτήτων και κινημάτων που συμμετείχαν ενεργά στον αγώνα του ελληνικού λαού στην πλατεία Συντάγματος και σε όλη την Ελλάδα κατά του Μνημονίου.


Πρωταρχική δέσμευση όλων των πλευρών είναι ότι δεν θα υπάρξει καμιά συνεργασία με κανένα κόμμα,φορέα ή πρόσωπο που έχει ταχθεί υπέρ του μνημονίου.

Ο Πάνος Καμμένος και οι εκπρόσωποι των φορέων συζήτησαν με βάση τις  πολιτικοοικονομικές συνθήκες και τους κινδύνους στους οποίους έχει περιέλθει η Πατρίδα από την μνημονιακή πολιτική.

Μετά από απόφαση της Διοικούσας Επιτροπής,ο Πάνος Καμμένος δεσμεύτηκε προσωπικά για την τήρηση των όρων του συμβολαίου τιμής, και καλεί όλα τα αντιμνημονιακά δημοκρατικά κόμματα,φορείς και ενώσεις για ενότητα και σύμπραξη.

Στο συμβόλαιο τιμής τονίζεται ότι "ο κοινός σκοπός είναι να ενωθούν όλες οι Πατριωτικές Αντιμνημονιακές Αντιστασιακές δυνάμεις που αγωνίζονται για την Σωτηρία της Πατρίδας μας,με αίσθημα ευθύνης και αγάπης γι' αυτήν,προτάσσοντας όλα όσα μας ενώνουν, ώστε με την συμπαράταξη, μέσω των επερχόμενων εθνικών εκλογών, να έχουν τη δύναμη να επιβάλουν τις καλύτερες εθνικές λύσεις.

Προς τούτο γίνεται αποδεκτή εκατέρωθεν η Ιδρυτική Διακήρυξη των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ καθώς επίσης ότι ο πολιτικός φορέας ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ότι δεν θα συνεργαστεί ούτε προεκλογικά, ούτε μετεκλογικά είτε εντός Βουλής είτε εκτός Βουλής, με κανένα μνημονιακό πολιτικό κόμμα ή σχηματισμό ή μεμονωμένο βουλευτή που ψήφισε τα μνημόνια ή τους εφαρμοστικούς τους νόμους ή έχει θέσεις υπέρ αυτών".

Το ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΤΙΜΗΣ υπογράφουν τα εξής πολιτικά κινήματα και ενώσεις:

Σπίθα Νέας Πεντέλης,Πεντέλης,Μελισσίων (εκπρόσωπος Γιώργος Αλαϊάδης)

Σπίθα Αγώνα Ελληνικού (εκπρόσωπος Κώστας Δούκας)

Λακωνική Αγωγή (εκπρόσωπος Σωκράτης Χριστοδουλάρης)

Ομάδα Θεσσαλονίκης (εκπρόσωπος  Κώστας Σαμαράκος)

Ένωση των Ελλήνων (εκπρόσωπος Κίμωνας Μακρής)

Δίκτυο Άμεσης Δημοκρατίας Ανδριών-Δ.Α.Δ.Α (εκπρόσωπος Σταύρος Βιδάλης)

Αγανακτισμένοι-Αποφασισμένοι (υπέγραψε ως μέλος ο Μηνάς Μαλάκος)

Άμεση Δημοκρατία (Κίνημα,εκπρόσωπος Αλέξανδρος Κοντος)

Σπίθα Αποκορώνου-Χανίων (εκπρόσωπος Παντελής Καπαρουδάκης)

Σπίθα 40 Εκκλησιών Θεσσαλονίκης (εκπρόσωπος Δημήτρης Μικρόπουλος)

Λαϊκή Συνέλευση Παλαιού Φαλήρου (Εκπρόσωποι Γιώργος Σεμερτζιάν,Ιωάννα Κοκκίνου)
Διαβάστε περισσότερα » »

Βρήκαν πλάκες χρυσού και λίρες σε σπίτια του Άκη ;


Σοκ προκαλεί η πληροφορία ότι σε έρευνα που έγινε από την αστυνομία και το ΣΔΟΕ σε 2 σπίτια της κόρης του κ. Τσοχατζόπουλου σε Κολωνάκι και Π. Ψυχικό βρέθηκαν...10 πλάκες χρυσού!
Στις έρευνες, οι οποίς συνεχίζονται, βρέθηκαν επίσης χρυσές λίρες, κρίσιμα έγγραφα με κινήσεις λογαριασμών, πολλά όπλα και ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής ο οποίος θα γίνει "φύλλο και φτερό" από την αστυνομία για στοιχεία.

star.gr

taxalia

Διαβάστε περισσότερα » »

Πάμε ολοταχώς για 3ο Παγκόσμιο Πόλεμο (βίντεο

– Δηλώσεις Πούτιν! -

Σημείωση Αντιπληροφόρησης:Την ομιλία αυτή του Πούτιν την έθαψαν επιμελώς τα Ελληνικά και Δυτικά ΜΜΕ για να μην αντιληφθεί η ανθρωπότητα το γεγονός ότι αυτοί που.... διοικούν τις ΗΠΑ και την Ευρωπαϊκή Ένωση απο το παρασκήνιο θέλουν να οδηγήσουν την ανθρωπότητα σε μία Παγκόσμια Κυβέρνηση = Τυρρανία... Το βίντεο περιλαμβάνει αποσπάσματα απο την ομιλία του Βλαδίμηρου Πούτιν στην ετήσια συνέντευξη τύπου στο Μόναχο το 2011. Στο συνέδριο συμμετείχαν αρχηγοί κρατών και ο Πούτιν μίλησε ξεκάθαρα ενάντια στην Νέα Τάξη Πραγμάτων και “αυτούς” που θέλουν να γίνουν κυρίαρχοι του πλανήτη.
ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΑΙΜΑΤΟΚΥΛΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΟΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΕΣ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ!
Και δεν είναι άλλοι απο τους Διεθνείς Εβραίους Τραπεζίτες… Διαβάστε για αυτούς σχετικά εδώ

Ο Πούτιν ξεσκεπάζει την Νέα Τάξη Πραγμάτων!

 
ellinesfoitites
antipliroforisi.blogspot.com

e-rodios
Διαβάστε περισσότερα » »

6 Μαΐου οι εκλογές Μένουν 25 μόλις ημέρες...

Εκλογές στις 6 Μαΐου εισηγήθηκε ο πρωθυπουργός κ. Λ. Παπαδήμος προν από λίγη ώρα κατά την τελευταία συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου. Με βάση αυτό και κατ' εφαρμογή του άρθρου 41 παρ. 1 και 2 του Συντάγματος η επόμενη Βουλή θα συγκληθεί στις 17 Μαΐου.

Ο κ. Παπαδήμος έκανε ένα σύντομο απολογισμό του έργου της κυβέρνησής του, δίνοντας έμφαση στην...
 κατάρτιση του νέου οικονομικού προγράμμματος, την έγκριση του δεύτερου χρηματοδοτικού πακέτου στήριξης και την ολοκλήρωση του PSI ενώ τόνισε ότι κατά το πεντάμην που προηγήθηκε αποδείχθηκε πως είναι δυνατή η συνεργασί των πολιτικών δυνάμεων της χώρας.

«Φάνηκε ότι μπορούμε να συνεργαζόμαστε, να συνθέτουμε απόψεις, όπου χρειάζεται να βάζουμε στην άκρη τις διαφορές μας και να παίρνουμε αποφάσεις για το καλό της χώρας» υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός και σημείωσε ότι το συνολικό αποτέλεσμα ήταν ιδιαίτερα θετικό.
Για την περίοδο που ακολουθεί μετά τις εκλογές, ο κ. Παπαδήμος είπε ότι απαιτείται να ληφθούν άμεσα σημαντικές αποφάσεις. Ανέφερε ειδικότερα την προετοιμασία και ψήφιση από τη Βουλή του νέου μεσοπρόθεσμου πλαισίου για την περίοδο 2013-2016, την υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων για την αποκατάσταση της ανταγωνιστικότητας, ενώ τόνισε ότι «οι παραπάνω προκλήσεις συνιστούν εθνικό θέμα εξαιρετικής σημασίας, τον χειρισμό του οποίου πρέπει να αναλάβει νέα κυβέρνηση με νωπή λαϊκή εντολή».

Παράλληλα, ο κ. Παπαδήμος επισήμανε στους υπουργούς ότι το κυβερνητικό έργο δεν σταματά ενόψει εκλογών. «Θα έχετε να εκπληρώσετε δύο δύσκολους στόχους: Να ανταποκριθείτε στα καθήκοντά σας ως μέλη της κυβέρνησης και ταυτόχρονα να μεροιμνήσετε για την προεκλογική σας εκστρατεία ως υποψήφιο βουλευτές».

Ο κ. Παπαδήμος υπογράμμισε ότι ο δεύτερος στόχος δεν πρέπει να επιτευχθεί σε βάρος του πρώτου και συμπλήρωσε: «Γνωρίζετε πολύ καλά ότι δεν επιτρέπεται να χάσουμε ούτε μια μέρα. Η διάλυση της Βουλής δεν σημαίνει και διάλυση της κυβέρνησης».

Ενόψει αυτών ο Πρωθυπουργός επισήμανε ότι ως τις 6 Μαΐου απαιτείται η λήψη σημαντικών αποφάσεων και η προώθηση πολιτικών που έχει ήδη εγκρίνει η Βουλή. Εδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην επικείμενη διαμόρφωση των όρων για την ανακεφαλαιοποίηση των Τραπεζών.

Ο Πρωθυπουργός μεταβαίνει στο Προεδρικό Μέγαρο, για να παραδώσει την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον Κάρολο Παπούλια.

Ακολούθως, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα ανακοινώσει τη διάλυση της Βουλής και θα προκηρύξει τις εκλογές, ανοίγοντας και επισήμως την προεκλογική περίοδο.

Στη θέση τους θα παραμείνουν έως τις εκλογές όλα τα μέλη της κυβέρνησης που κατέχουν τα λεγόμενα εκλογικά υπουργεία -το Εσωτερικών, το Προστασίας του Πολίτη, το Δικαιοσύνης και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Εντός της ημέρας ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος θα απευθύνει μήνυμα προς το λαό, ανακοινώνοντας τις εκλογές. Στην ομιλία του θα εστιάσει στην ανάγκη να συνεχισθεί το μεταρρυθμιστικό έργο.

Επίσης, το μεσημέρι της ΜεγάληςΤετάρτης συνεδριάζει το Εθνικό Συμβούλιο του ΠαΣοΚ, το οποίο αναμένεται να εγκρίνει τον κύριο όγκο των ψηφοδελτίων του.

tovima.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Φάρμακο «επιδιορθώνει» τις καρδιακές βλάβες και "γεννά" νέο ιστό...


Ένα φάρμακο το οποίο όχι μόνο βάζει «φρένο» στις βλάβες που προκαλούνται στην καρδιά μετά από έμφραγμα αλλά επιτυγχάνει ακόμη και αποκατάστασή τους, υπόσχεται να αλλάξει τον τρόπο θεραπείας εκατομμυρίων ανθρώπων παγκοσμίως.

Ανάπτυξη νέου, υγιούς ιστού

Το φάρμακο με την κωδική ονομασία ΒΒ3 μιμείται τη δράση μιας φυσικής ουσίας αποκατάστασης των βλαβών της καρδιάς και είναι σχεδιασμένο ώστε να προκαλεί παράλληλα την ανάπτυξη νέου, υγιούς ιστού.

Kατά τη διάρκεια ενός καρδιακού επεισοδίου η ροή του αίματος προς την καρδιά διακόπτεται ξαφνικά, συνήθως εξαιτίας κάποιου θρόμβου. Το μπλοκάρισμα αυτό μπορεί να προκαλέσει καταστροφή του καρδιακού μυός λόγω έλλειψης οξυγόνου. Όταν το έμφραγμα είναι σοβαρό εμφανίζεται παρατεταμένη διακοπή στην παροχή αίματος στην καρδιά, η οποία οφείλεται στην πλήρη απόφραξη των στεφανιαίων αρτηριών, και υπάρχει κίνδυνος ακόμη και θανάτου του ασθενούς.

Οι υπάρχουσες θεραπείες

Οι θεραπείες για την αντιμετώπιση του εμφράγματος περιλαμβάνουν χορήγηση θρομβολυτικών φαρμάκων με στόχο την αποκατάσταση της ροής του αίματος προς την καρδιά καθώς και επέμβαση για διάνοιξη των στεφανιαίων αρτηριών. Η επιβίωση και η ποιότητα ζωής των ασθενών εξαρτώνται από την έκταση της ζημιάς που έχει υποστεί ο καρδιακός μυς κατά τη διάρκεια του επεισοδίου. Γενικώς όσο μικρότερη είναι η περιοχή που έχει επηρεαστεί από το έμφραγμα, τόσο μεγαλύτερες είναι οι πιθανότητες επιβίωσης και ανάρρωσης.

Το νέο φάρμακο έχει σχεδιαστεί ώστε να «βάζει φρένο» σε αυτές τις βλάβες αλλά και να οδηγεί στη «γέννηση» νέων καρδιακών κυττάρων. Η θεραπεία μιμείται τη δράση του αυξητικού παράγοντα των ηπατοκυττάρων (ΗGF), ο οποίος παράγεται φυσικά από τον οργανισμό και δίνει «ώθηση» στην ανάπτυξη του καρδιακού ιστού. Μελέτες έχουν δείξει ότι ο HGF αποτελεί σημαντικό παράγοντα του μηχανισμού «αυτο-επιδιόρθωσης» της καρδιάς και βοηθά στη δημιουργία νέου ιστού ενθαρρύνοντας τη γέννηση αιμοφόρων αγγείων. Ετσι αυξάνεται η ροή του αίματος ενώ και τα υπάρχοντα καρδιακά κύτταρα προστατεύονται από περαιτέρω βλάβες.

Κλινική δοκιμή του νέου φαρμάκου

Εχει ήδη ξεκινήσει κλινική δοκιμή του φαρμάκου από ειδικούς του Πανεπιστημίου Γέιλ στην οποία θα συμμετάσχουν συνολικά 80 ασθενείς. Στο πλαίσιο της δοκιμής το ΒΒ3 θα δοθεί σε άτομα που έχουν υποστεί έμφραγμα μέσω ενδοφλέβιας χορήγησης επί τέσσερις ημέρες. Μια δεύτερη ομάδα ασθενών θα λάβει ενδοφλεβίως μόνο αλατούχο διάλυμα και οι ερευνητές θα συγκρίνουν τα αποτελέσματα μεταξύ των δύο ομάδων.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες από το Γέιλ η συγκεκριμένη φαρμακευτική προσέγγιση μπορεί να αποδειχθεί αποτελεσματική και για άλλα προβλήματα. Είναι χαρακτηριστικό ότι αναμένεται να ξεκινήσει σύντομα αντίστοιχη κλινική δοκιμή και σε ό,τι αφορά ασθενείς με ισχαιμικό εγκεφαλικό επεισόδιο, κατά το οποίο προκαλείται διακοπή στη ροή του αίματος προς τον εγκέφαλο με αποτέλεσμα να εμφανίζονται εκτεταμένες βλάβες.

Συντηρητικά του κρέατος εναντίον υπέρτασης

Την ίδια στιγμή αμερικανοί ερευνητές υποστηρίζουν ότι συντηρητικά του κρέατος μπορούν να αποτελέσουν μια καινοτόμο θεραπεία ενάντια στην υπέρταση και να βοηθήσουν στο «καθάρισμα» των αποφραγμένων αρτηριών.

Οι ουσίες – νιτρώδη άλατα – αυξάνουν τα επίπεδα του μονοξειδίου του αζώτου στο αίμα. Το μονοξείδιο του αζώτου προκαλεί διαστολή των αιμοφόρων αγγείων, αύξηση της ροής του αίματος και μείωση της αρτηριακής πίεσης.

Η θεραπεία αναμένεται να δοκιμαστεί από ειδικούς του Πανεπιστημίου του Πίτσμπουργκ στις ΗΠΑ σε 30 ασθενείς με πνευμονική αρτηριακή υπέρταση, μια σοβαρή μορφή υψηλής πίεσης στην αρτηρία που βρίσκεται μεταξύ της καρδιάς και των πνευμόνων. Στο πλαίσιο της δοκιμής οι ασθενείς θα λάβουν εισπνεόμενες δόσεις νιτρωδών αλάτων δύο φορές ημερησίως επί δέκα εβδομάδες και τα αποτελέσματα θα συγκριθούν με αυτά που θα αφορούν μια ομάδα ελέγχου.

Θοδώρα Τσώλη

 tovima
Διαβάστε περισσότερα » »

ΕΛΛΗΝΕΣ , ΔΕΙΤΕ ΠΟΙΑ ΧΩΡΑ ΗΤΑΝ ΑΥΤΗ ......!!! ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΠΟΛΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΑΓΙΚΗ ΚΑΤΑΛΗΞΗ ..!!!‏


Quiz: Ποια ειναι η χωρα οπου:

1. Δεν υπήρχαν λογαριασμοί ηλεκτρικού ρεύματος. Ο ηλεκτρισμός ήταν δωρεάν για όλους τους πολίτες της.

2. Δεν υπήρχαν τόκοι στα δάνεια. Οι τράπεζες της ήταν κρατικές και τα δάνεια δίνονταν, σύμφωνα με το νόμο, σε όλους τους πολίτες της με μηδενικό (0%) επιτόκιο.

3. Η κατοικία θεωρείτο ένα ανθρώπινο δικαίωμα στη χώρα.
4. Όλα τα νεόνυμφα ζευγάρια λάμβαναν 60.000 δηνάρια (περίπου 50.000 δολάρια ΗΠΑ) από τη κυβέρνηση για να αγοράσουν το πρώτο τους διαμέρισμα και για να βοηθηθούν στο ξεκίνημα της οικογένειας τους.

5. Η παιδεία και οι ιατρική περίθαλψη ήταν δωρεάν. Πριν την άνοδο του ηγέτη τους στην εξουσία, μόνον το 25% των κατοίκων ήξεραν ανάγνωση και γραφή. Σήμερα το ποσοστό αυτό είναι 83%.

6. Όσοι αποφάσιζαν να ακολουθήσουν το επάγγελμα του αγρότη, λάμβαναν δωρεάν αγροτική γη, δωρεάν αγροτική κατοικία και δωρεάν εξοπλισμό για να ξεκινήσουν τις φάρμες τους.

7. Όσοι δεν μπορούσαν να βρουν την εκπαίδευση ή την ιατρική περίθαλψη που χρειάζονταν στη χώρα, λάμβαναν χρηματοδότηση από τη κυβέρνηση για να πάνε στο εξωτερικό (συν 2.300 δολάρια/μήνα για έξοδα διαμονής και μετακινήσεων).

8. Η κυβέρνηση της χώρας επιδοτούσε το 50% του κόστους αγοράς ιδιωτικής χρήσης οχημάτων.
9. Η τιμή της βενζίνης ήταν 0,14 δολάρια/λίτρο.

10. Η χώρα δεν έχει εξωτερικό χρέος και τα συναλλαγματικά της αποθέματα φτάνουν τα 150 δισ. δολάρια (σήμερα, τα κεφάλαια αυτά έχουν "παγώσει" παγκοσμίως).

11. Αν κάποιος κάτοικος δεν μπορούσε να βρει εργασία μετά την αποφοίτηση του, το κράτος του κατέβαλε το μέσο μισθό του επαγγέλματος που θα λάμβανε αν ήταν εργαζόμενος, μέχρι ότου έβρισκε εργασία.

12. Ένα μέρος των πωλήσεων πετρελαίου της χώρας, πιστωνόταν απευθείας στους τραπεζικούς λογαριασμούς όλων των πολιτών.

13. Κάθε μητέρα που γεννούσε ένα παιδί λάμβανε 10.000 δολάρια ΗΠΑ.

14. Σαράντα καρβέλια ψωμί κόστιζαν 0,15 δολάρια.

15. Το 25% των κατοίκων έχουν πανεπιστημιακό πτυχίο.

16. Ο δολοφονημένος πια ηγέτης της είχε ξεκινήσει το μεγαλύτερο αρδευτικό έργο του κόσμου, γνωστό ως Great Man-Made River, ώστε να υπάρχει πρόσβαση σε νερό σε ολόκληρη την ερημώδη χώρα.
..............................................................................................................................................................
Την βρηκατε;! Οχι δεν είναι καμμιά από τις "πολιτισμένες" και βιομηχανικές χώρες του Δυτικού ημισφαιρίου.
Μιλαμε για την Λιβύη του "κακού" Καντάφι, ναι σωστά διαβάσατε και γι' αυτο στη Λιβύη βομβαρδίζουν οι: Total, ENI, BP,Repsol, Exxon MobilChevron, Occidental Petroleum, Hess και Conoco Phillips.
Καλως ορίσατε στον φαρισαικό-δολοφονικο κόσμο της πλουτοκρατίας,
...............................................................................................................................................................
Ουαί υμίν, γραμματείς και Ευρωπαίοι υποκριταί, ότι κλείετε την βασιλείαν των ουρανών έμπροσθεν των ανθρώπων, υμείς γάρ ουκ εισέρχεσθε, ουδέ τους εισερχομένους αφίετε εισελθείν.
Ουαί υμίν, γραμματείς και Ευρωπαίοι υποκριταί, ότι περιάγετε την θάλασσαν και την ξηράν ποιήσαι ένα προσήλυτον, και όταν γένηται, ποιείτε αυτόν υιόν γεέννης διπλότερον υμών.........

nataliakalou
Διαβάστε περισσότερα » »

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΡΝΗΘΗΚΕ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΒΕΤΙΑ

ΣΟΒΑΡΕΣ ΥΠΟΨΙΕΣ ΣΥΓΚΑΛΥΨΗΣ ΣΚΑΝΔΑΛΟΥ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ
Όπως αποκάλυψε στην εκπομπή της Π.Τσαπανίδου "Σκάϊ τώρα" o Δ.Παπαδημούλλης, η Νέα Δημοκρατία αρνήθηκε να δώσει εξουσιοδότηση στις αρχές, για να ελεγχθούν οι καταθέσεις όλων των Ελλήνων στην Ελβετία. Πρόκειται για μεγάλο σκάνδαλο καθώς ο Α.Σαμαράς ισχυρίζεται οτι θα γίνει κάθαρση στο πολιτικό σκηνικό της χώρας. Με αυτήν την άρνηση αποδεικνύεται οτι κάποιοι έχουν λερωμένη την φωλιά τους.


Επιβεβαιώνεται πλήρως η καταγγελία του Γ.Ζησιάδη (Ομογενής) βουλευτή στην Ελβετία που είχαμε δημοσιεύσει εδώ, περί καταθέσεων που ανήκουν σε πρόσωπα - βουλευτές και των 2 μεγάλων κομμάτων. Η απάντηση της Νέα Δημοκρατίας ήρθε από τα χείλη του ΚΟ. εκπροσώπου Γ.Πλακιωτάκη που χαρατήρισε πυροτέχνημα την κίνηση αυτή. "Εμείς δεν συμμετέχουμε σε εξεταστικές και ελέγχους - πυροτέχνημα. Δεν συμμετείχαμε επίσης διότι εαν δεν βρεθεί καμία κατάθεση στο όνομά μας, μετά οι πολίτες θα ισχυριστούν οτι τα έχουμε σε ονόματα συγγενών!" Εμείς δεν θα σχολιάσουμε την απάντηση της Νέας Δημοκρατίας, την
anti-ntp.net
Διαβάστε περισσότερα » »

Σεισμός 8,9 Ρίχτερ στην Ινδονησία !!!

Εκδόθηκε προειδοποίηση για τσουνάμι και οι αρχές προσπαθούν να εκκενώσουν τις περιοχές που απαιτείται.
Ο σεισμός που σημειώθηκε σήμερα στην Ινδονησία είχε, σύμφωνα με το Αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο, μέγεθος 8,9 βαθμών και επίκεντρο περιοχή κοντά στην δυτική ακτή της βόρειας Σουμάτρας.
Σύμφωνα με το Reuters, ο σεισμός σημειώθηκε στην δυτική επαρχία Άτσεχ.
Το Κέντρο Προειδοποίησης για Τσουνάμι στον Ειρηνικό ανακοίνωσε ότι εκδόθηκε προειδοποίηση για τσουνάμι στον Ινδικό Ωκεανό.
Κάτοικοι της περιοχής βγήκαν πανικόβλητοι στους δρόμους αναζητώντας καταφύγιο.
Το Αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο ανακοίνωσε ότι το ακριβές επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται 308 μίλια νοτιοδυτικά της πρωτεύουσας της επαρχίας Μπάντα Άτσεχ.
Όπως δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες στο Reuters, ο σεισμός έγινε αισθητός στη Σιγκαπούρη, την Ταϊλάνδη και τη νότια Ινδία.
Η επαρχία Ατσεχ επλήγη το 2004 από τσουνάμι που άφησε πίσω του 170.000 νεκρούς ή αγνοούμενους και στοίχισε συνολικά την ζωή σε 230.000 ανθρώπους σε 13 χώρες του Ινδικού Ωκεανού.
Το Κέντρο Προειδοποίησης για Τσουνάμι στον Ειρηνικό ανακοίνωσε ότι η Ινδία εξέδωσε προειδοποίηση για τσουνάμι για τις νήσους Ανταμάν και τις ανατολικές της ακτές.





kathimerini.
Διαβάστε περισσότερα » »

Εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης

Ένταλμα σύλληψης για ξέπλυμα μάυρου χρήματος κατά του πρώην υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου εκδόθηκε από τις ανακριτικές αρχές με τη σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα.

Το ένταλμα -το οποίο εκδόθηκε από τον αρμόδιο ανακριτή που χειρίζεται την υπόθεση των περιουσιακών στοιχείων του- διαβιβάστηκε στην αστυνομία για εκτέλεση αλλά μέχρι στιγμής ο κ. Τσοχατζόπουλος παραμένει άφαντος.

Οι βασικές κατηγορίες εναντίον του κ. Τσοχατζόπουλου αφορούν την κίνηση λογαριασμών μέσω offshore εταιρειών για την απόκτηση περιουσιακών στοιχείων, όπως το περίφημο σπίτι στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου έξω από το οποίο ήδη βρίσκονται αστυνομικοί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ένταλμα σύλληψης έχει εκδοθεί και εναντίον άλλων προσώπων που εμπλέκονται στην υπόθεση, ενώ η αστυνομία και το ΣΔΟΕ διεξάγει έρευνα kai στο γραφείο του κ. Τσοχατζόπουλου στην οδό Ομήρου.

Χθες, εξάλλου, ο εισαγγελέας Εφετών Γαληνός Μπρής ζήτησε την παραπομπή του πρώην υπουργού σε δίκη για ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες του έτους 2010 για πλημμεληματικού χαρακτήρα παράβαση.
Διαβάστε περισσότερα » »

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ! ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΕ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΜΕ ΟΜΙΛΗΤΗ ΜΕΓΑΛΟΜΑΣΩΝΟ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕ Η ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΕΡΚΥΡΑΣ!

Ποιος έδωσε την άδεια για μασωνική προπαγάνδα μέσα σε Ορθόδοξο Ιερό Ναό;
Πολύ θα θέλαμε να είναι ένα κακόγουστο αστείο. Δυστυχώς όμως,...



τα όσα μας κατήγγειλαν αναγνώστες για την πραγματοποίηση "εκδήλωσης" της Φιλαρμονικής Λέσχης Κέρκυρας "Καποδίστριας" με προσκεκλημένο τέκτονα "Διδάσκαλο" ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΤΙΣ 11 ΜΑΡΤΙΟΥ, είναι πέρα για πέρα αληθινά!

Γράφουν σε σχετική τους ανακοίνωση οι μασώνοι της "Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος":

Ομιλία του Ενδοξ. Μεγάλου Διδασκάλου
στον Αγιο Γεώργιο Κερκύρας, επ’ ευκαιρία της
δοθείσης συναυλίας  στις 11.3.2012 από την
Φιλαρμονική «ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ»


Ο Ελληνικός Τεκτονισμός στις 21.5.2011 εόρτασε μία ιστορική πορεία 200 ετών από της ιδρύσεώς του το 1811. Ηταν έτσι καθήκον της ηγεσίας του Τεκτονισμού να προσφέρει τη συναυλία αυτή  στην Κέρκυρα από την οποίαν ουσιαστικά ξεκίνησε ο Ελληνικός Τεκτονισμός και η ίδρυση της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος. 
 
Κυρίες και Κύριοι,
Ο Ελληνικός Τεκτονισμός είναι ιστορικά αποδεδειγμένο ότι εγκαταστάθηκε στα Ιόνια και δη εδώ στην Κέρκυρα το 1781 με την ίδρυση της Στοάς Beneficenza (Αγαθοεργία) από την Μεγάλη Μητρική Στοά της Βερόνας – Πάντοβα.
Επακολουθεί το 1807 η ίδρυση της Στοάς Φιλογένεια, το 1810 πραγματοποιείται η ανεπίσημη συνένωση της Philogenie με την Beneficenza από τον Ζακύνθιο Διονύσιο Ρώμα, ενώ το 1811 ο Ρώμας διαδέχεται τον Lesseps (Λέσσεψ) και ιδρύει την Μεγάλη Στοά της Ελλάδος εν Ανατολή Κερκύρας, της οποίας και αναλαμβάνει Μέγας Διδάσκαλος.
Ο Διονύσιος Ρώμας, διορατικός πολιτικός, διέβλεπε ότι η μοίρα της Επτανήσου ήταν  άρρηκτα συνδεδεμένη με την Αγγλία. Η Εθνική αναγκαιότητα του επέβαλε στροφή προς τους Αγγλους, αποβλέποντας πάντα στην υποστήριξη του αιτήματος της Ιονίου Γερουσίας για την πολιτική ανεξαρτησία των Επτανησίων. Η στροφή αυτή του πρώην γαλλόφιλου Διονυσίου Ρώμα ήταν απαραίτητη και αναγκαία, αλλά έπρεπε να γίνει μέσα από τους αθέατους δρόμους του Τεκτονισμού.
Προς τούτο, στη συνεδρίαση της Beneficenze et Philogenie της 26 Απριλίου 1816 αποφασίζεται η μετονομασία της Μεγάλης Στοάς εις Γαληνοτάτη Μεγάλη Ανατολή της Ελλάδος και προσφέρεται ο τίτλος του Μεγάλου Διδασκάλου στον Δούκα του Σάσσεξ, αφού πρώτα διέκοψε κάθε σχέση με τη Μεγάλη Ανατολή της Γαλλίας και τη Μεγάλη Στοά της Σκωτίας.

Παράλληλα και δη από το 1810, ο Ρώμας δραστηριοποιείται και αρχίζει την προσπάθεια επέκτασης του Τεκτονισμού στα υπόλοιπα Επτάνησα.
Αρχικά το κίνητρο φαίνεται να ήταν η ανάπτυξη του Τεκτονισμού, μετά όμως, με τα νέα εθνικά σχέδια, υπεισήλθε το κίνητρο της ύπαρξης, εν δυνάμει επαναστατικών φορέων στις περιοχές εκτός του Οθωμανικού ζυγού.
Ετσι ιδρύονται : στην Ζάκυνθο η Στοά Φιλανθρωπία στην οποία μυήθηκε ο  Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, στην Κεφαλλονιά οι Στοές Ευκλείδης και Φιλοτιμία, στην Ιθάκη η Στοά Πλάτων, στην Λευκάδα η Στοά Φιλαλήθεια, παράλληλα με την γαλλική Στοά L’ Union (Ενωση) στην οποία μυήθηκε ο Εμμανουήλ Ξάνθος και στην Πάτρα η Στοά «Φίλοι Ενωμένοι».
Σήμερα στην Κέρκυρα, λειτουργούν υπό την αιγίδα της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος, οι Στοές Φοίνιξ υπ’ αριθμ. 1, Φιλογένεια, Λόρδος Βύρων και Αγιος Ιωάννης. Λειτουργούν βεβαίως και οι Στοές “Beneficenza” και «Φοίνιξ Κερκύρας» υπό άλλη Μεγάλη Στοά, ως και διάφοροι άλλοι σύλλογοι με τεκτονική υφή.
Από της ιδρύσεως του Τεκτονισμού, οι Ταγοί του, άνθρωποι ανωτάτης παιδείας και πνεύματα γιγάντια, συνεκέντρωσαν το απαύγασμα της ανθρωπίνης λογικής και σοφίας και εδημιούργησαν το Τεκτονικό σύστημα, το οποίο κατέστη διανθρώπινο και Παγκόσμιο, εις το οποίο υπάρχει  ένας  εσωτερισμός από παλλόμενη ανωτερότητα, που κατέκτησε με τον καιρό όλο τον ανώτερο πνευματικά κόσμο της Ευρώπης αρχικά και των άλλων Ηπείρων αργότερα.

Ο Ελευθεροτεκτονισμός είναι θεσμός φιλοσοφικός, προοδευτικός και φιλανθρωπικός, αποσκοπεί την ηθική και πνευματική βελτίωση των μελών του, διά της αυτογνωσίας, της έρευνας της Αλήθειας, της Αλληλεγγύης και της εφαρμογής των Αρχών της Τεκτονικής Ηθικής. Εργάζεται δε αδιαλείπτως υπέρ της προόδου και της ηθικής και πνευματικής ανορθώσεως της Ανθρωπότητος διά της ειρηνικής και βαθμιαίας ανυψώσεως του Ατόμου.

Θεωρεί ως ύπατο αγαθό την ελευθερία της σκέψεως και της συνειδήσεως.
Για τον Τέκτονα η αφοσίωση εις την οικογένεια, ο σεβασμός προς τους κοινωνικούς θεσμούς, η αγάπη προς την πατρίδα και η τήρηση των καθηκόντων του πολίτου, είναι ιερά, χωρίς να αντιτίθενται προς την αγάπη την οποία οφείλει προς όλους τους ανθρώπους, μέσα στο πνεύμα της παγκοσμίου αδελφότητας και δικαιοσύνης.
Αλλωστε όλα αυτά οι Ελληνες Τέκτονες τα απέδειξαν έμπρακτα, καθ΄ όλη την δύο αιώνων πορεία του Τεκτονισμού στην Ελλάδα και την Κύπρο.
Από τους αείμνηστους Τέκτονες, ιδρυτές της «Φιλικής Εταιρείας». Ξάνθο, Σκουφά και Τσακάλωφ, που συνέβαλαν ουσιαστικά στην Εθνική Παλιγγενεσία, μέχρι τους πρωτεργάτες των μετέπειτα Εθνικοαπελευθερωτικών αγώνων, με πιο διάσημο τον ήρωα Παύλο Μελά, μέχρι τους δύο στυλοβάτες της Ελληνικής Δημοκρατίας, Αλέξανδρο Παπαναστασίου και Ελευθέριο Βενιζέλο, αλλά και μέχρι τους συντελεστές του υπέροχου Ελληνικού Επους του 1940-41, Βασιλέα Γεώργιο Β΄ και πρωθυπουργό Ιω. Μεταξά, οι Ελληνες Τέκτονες, γνωστοί και άγνωστοι, μαζί με όλους τους λοιπούς ακραιφνείς Ελληνες, δεν έπαυσαν να συμβάλουν από όπου είχαν και έχουν ταχθεί ανάλογα με τις δυνάμεις τους, στην πρόοδο, στην ανάπτυξη και στο μεγαλείο της πατρίδος μας.
-    Ο Τεκτονισμός πιστεύει ακλόνητα στην ύπαρξη του Θεού, αλλά δεν προβάλλει συγκεκριμένο Θεό, γιατί ο Θεός είναι υπεράνω του λογικού, η δε προσέγγισή του, προϋποθέτει υπέρβαση και θρησκευτική πίστη εκάστου ατόμου, στις οποίες δεν παρεμβαίνει το Τεκτονισμός.
Ο Θεός είναι υπερνοητός, άρρητος και μοναδικός στο Σύμπαν, είναι ο Πλάστης και Δημιουργός του Παντός. Για τον λόγο αυτό ο Τεκτονισμός τον αποκαλεί, απρόσωπα, Μεγάλο Αρχιτέκτονα  του Σύμπαντος, προκειμένου, απλά, να μπορούν να συνεννοούνται όλοι οι Τέκτονες μεταξύ τους, ανεξάρτητα από το επί μέρους θρήσκευμά τους και να αποφεύγονται συζητήσεις και προστριβές που απορρέουν από την πίστη του καθενός σε θρησκευτικό δόγμα.

Οι ανά τον κόσμο Τέκτονες, στην συντριπτική πλειοψηφία τους είναι στο θρήσκευμα πιστοί Χριστιανοί (Ορθόδοξοι, Καθολικοί, Διαμαρτυρόμενοι). Πιστεύουν στον Θεό και την διδασκαλία της Αγάπης του Θεανθρώπου Χριστού, δεν εμπλέκονται όμως σε θρησκειολογικά θέματα, εφ’ όσον, ο Τεκτονισμός «αυστηρώς αποκλείει πάσαν συζήτηση επί θρησκευτικών ζητημάτων και δεν συμμετέχει των επ’ αυτών αγώνων», ούτε εμπλέκουν ή συγχέουν  τη θρησκευτική πίστη τους με την ενασχόλησή τους με τον Τεκτονισμό.

Τέκτονες.
ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ Η ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΤΟΥ ΑΡΧΙΜΑΣΩΝΟΥ, ΜΕΣΑ ΣΕ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΙΕΡΟ ΝΑΟ!!!
Προκύπτουν εύλογα ερωτηματικά:
- Ποιος έδωσε την άδεια για να γίνει η συγκεκριμένη εκδήλωση; Η Ιερά Μητρόπολη Κερκύρας ήταν ενήμερη για το θέμα;
- Δεν γνωρίζουν ότι η Ιερά Σύνοδος έχει καταδικάσει πολλές φορές τον Τεκτονισμό ως "ιδιότητα ασυμβίβαστη με τον Χριστιανισμό", επομένως παρά τα ψέματα του Αρχιμασώνου πως "πιστεύουν στον Μέγα Αρχιτέκτονα και τον Χριστό", η Εκκλησία μας τους απορρίπτει;
- Είναι δυνατόν ένας σύλλογος που φέρει το όνομα του μαρτυρικού Κυβερνήτη Ιωνάννη Καποδίστρια, να προσκαλεί μασώνους για ομιλητές; Δεν γνωρίζουν πως ο δολοφονημένος ΗΓΕΤΗΣ απέστειλε έγγραφο σε όλους τους δημοσίους λειτουργούς της εποχής του, ζητώντας τους ΤΗΝ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΚΑΙ ΑΠΟΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ ΜΑΣΩΝΙΑΣ ;;;
Με ποιο δικαίωμα λοιπόν όλοι αυτοί παραχώρησαν (!!!) τον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου σε έναν αρχιμασώνο, έτσι ώστε να προπαγανδίσει για την "οργάνωσή" του;
Πρόκειται για πρόκληση ΤΕΡΑΣΤΙΟΥ ΜΕΓΕΘΟΥΣ που δεν πρέπει να περάσει έτσι! 
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΑΖΗΤΗΘΟΥΝ ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΤΗΣ ΒΕΒΗΛΩΣΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΝΑΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΝ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΚΑ, σύμφωνα με τα όσα προβλέπει η Εκκλησία μας για τους αιρετικούς και τους συνομιλητές τους!
Κι επιτέλους, να ξυπνήσει η Ιερά Σύνοδος, εκτός κι αν η "πρόσκληση" μασώνων σε Ορθοδόξους Ναούς την αφήνει αδιάφορη!

hellas-orthodoxy
Διαβάστε περισσότερα » »

Έρευνα για τις τιμές στα LIDL ζητά ο οικονομικός εισαγγελέας

Την διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης παρήγγειλε ο οικονομικός εισαγγελέας Νικ. Παντελής στην προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ελένη Ράικου, προκειμένου να ερευνηθεί εάν διαπράττεται το αδίκημα της αισχροκέρδειας ή όχι από τους υπεύθυνους της αλυσίδας καταστημάτων LIDL Hellas.

Ο εισαγγελικός λειτουργός παρήγγειλε την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, ενόψει του ότι σύμφωνα με αναφορά του αναπληρωτή υπουργού Ανάπτυξης, η επίμαχη αλυσίδα καταστημάτων φέρεται να «πωλεί στην Ελλάδα 51 από τα 70 προϊόντα που διακινούνται αποκλειστικά από την ίδια, σε τιμές υψηλότερες από τις τιμές στις οποίες τα ίδια προϊόντα πωλούνται στην Γερμανία, την Γαλλία, την Ιταλία και την Βουλγαρία».

Παράλληλα, ο κ. Παντελής επισημαίνει στην παραγγελία του ότι «επειδή η φύση της προκαταρκτικής αυτής εξέτασης, απαιτεί εξειδικευμένη γνώση και έρευνα, ειδικότερα, δε συλλογή και σύγκριση πολλών και διαφορετικών στοιχείων, όπως το κόστος κτήσεως, μεταφοράς, αποθήκευσης και συντήρησης κάθε προϊόντος σε πέντε διαφορετικές χώρες, καθώς επίσης τις διαφορετικές φορολογικές επιβαρύνσεις και συνθήκες αγοράς σε κάθε χώρα χωριστά, η πιο πάνω εξέταση ενδείκνυται να ανατεθεί στην Οικονομική Αστυνομία».

Η Οικονομική Αστυνομία, σύμφωνα με τον κ. Παντελή έχει κατ' εξοχήν επιχειρησιακό χαρακτήρα και κύρια αποστολή της είναι η διεξαγωγή εξειδικευμένων ερευνών σε σχέση με το οικονομικό έγκλημα και για το λόγο αυτό διαθέτει «την αναγκαία υλικοτεχνική υποδομή και το κατάλληλα εκπαιδευμένο προσωπικό για την επιτυχή διεξαγωγή και περαίωση, μιας τέτοιου είδους και εκτάσεως έρευνας».






apospasma
Διαβάστε περισσότερα » »

Σιδερόφραχτη Βουλή 200 μέτρων - Η χώρα δεν κυβερνιέται με σιδερόφρακτη Βουλή

Μια σιδερόφραχτη Βουλή όπου δεν θα μπορεί κανείς διαδηλωτής να πλησιάσει σε απόσταση τουλάχιστον 200 μέτρων, φαίνεται ότι...

Η χώρα δεν κυβερνιέται με σιδερόφρακτη Βουλή-Χρειάζεται αλλαγή πολιτικής
σχεδιάζουν στην Ελληνική Αστυνομία εν όψει και των νέων μέτρων λιτότητας που θα επιβληθούν τον Ιούνιο.

Η ιδέα προέκυψε μετά τη χρησιμοποίηση σιδερένιου φράκτη στις τελευταίες διαδηλώσεις, μέτρο που εμπόδισε μεγάλη μάζα διαδηλωτών να προσεγγίσουν το κτίριο που στεγάζει τους Εθνοπατέρες.


Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Δημοκρατία», οι νέοι φράκτες, που κατασκευάζονται από ελληνική εταιρία, συνολικά θα φτάνουν τα 40 μέτρα μήκος και ύψος στα τρία μέτρα. Το κόστος θα φτάσει τα 70.000 ευρώ, ποσό που θα απορροφηθεί από τα απόρρητα κονδύλια του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. είναι εδώ και πολύ καιρό υποστηρικτής της λύσης των σιδερένιων φρακτών που θα καταστήσουν την καταστολή των κινητοποιήσεων αποτελεσματικότερη.

Το σχέδιο είναι ότι σε πορείες χαμηλής επικινδυνότητας θα χρησιμοποιείται ο φράχτης που έχουμε δει έως τώρα στα ανθοπωλεία δίπλα στο άγαλμα του Βενιζέλου. Για διαδηλώσεις υψηλής επικινδυνότητας η μπροστινή πλευρά θα απομονώνεται, καθώς οι φράκτες θα τοποθετούνται στην Πανεπιστημίου, στην Γεωργίου Α’, στην Όθωνος και Αμαλίας, κόβοντας οποιαδήποτε πρόσβαση προς το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.

Η πολιτική είναι η τέχνη του εφικτού και η δημοκρατία το πολίτευμα που αφουγκράζεται την κοινωνία και το λαό και λειτουργεί υπέρ τους. Το να προσπαθείς λοιπόν να προστατέψεις με μέτρα καταστολής που παραπέμπουν σε άλλες εποχής τους Εθνοπατέρες που δεν λένε να καταλάβουν ότι χρειάζεται αλλαγή συνταγής και πολιτικής, είναι τουλάχιστον μάταιο.

Η Βουλή πρέπει να προστατεύεται από τους θεσμούς αλλά και από την δημοκρατική λειτουργία της όπως ορίζεται από το Σύνταγμα. Η Βουλή έπρεπε να αποτελεί το αποκούμπι των εξαθλιωμένων και όχι τοπ στόχο τους. Όσο πιο γρήγορα γίνει αυτό αντιληπτό τόσο πιο σύντομα θα υπάρξει κοινωνική γαλήνη.




epikaira
Διαβάστε περισσότερα » »

Άγριος πολεμος με πέτρες και φωτιές στο Μενίδι - ΒΙΝΤΕΟ

Δεν το βάζουν κάτω οι κάτοικοι του Μενιδίου και διαμαρτύρονται για άλλη μια φορά κατά των σχεδίων της κυβέρνησης να δημιουργηθεί κέντρο κράτησης παράνομων μεταναστών στην περιοχή τους.

Λίγο μετά τις 9 μάλιστα ξέσπασαν και επεισόδια όταν οι κάτοικοι που είχαν συγκεντρωθεί στη λεωφ. Θρακομακεδόνων επιχείρησαν να κλείσουν το δρόμο και απωθήθηκαν από την αστυνομία.

Επικράτησε πανδαιμόνιο με τους κατοίκους να συγκρούονται με τις αστυνομικές δυνάμεις, με πετροπόλεμο, φωτιές σε κάδους απορριμμάτων και τους κατοίκους να καταγγέλουν στο NewsIt ότι οι αστυνομικοί τους επιτέθηκαν χωρίς λόγο.

Οπως μετέδωσε η εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου "ΣΚΑΙ στις 7", οι κάτοικοι του Μενιδίου άναψαν φωτιές στη συμβολή των οδών Θρακομακεδόνων και Καραμανλή.

Πολίτες της περιοχής, νωρίτερα συγκεντρώθηκαν στην αίθουσα εκδηλώσεων του δημαρχείου και αρχικά εξέφρασαν την πρόθεσή τους να κατέβουν ακόμη και στη Βουλή, όπου σήμερα κατατίθεται η τροπολογία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.








Eglimatikotitagr
Διαβάστε περισσότερα » »

Κανονικά με πίστωση από σήμερα τα φάρμακα για τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ!

Ξεκινούν  και πάλι σήμερα να χορηγούν φάρμακα με πίστωση στους περίπου 9,5 εκατ. ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, οι Φαρμακοποιοί της Αττικής, μετά την πληρωμή μέρους των οφειλών από τον φορέα.

Κανονικά θα εκτελούνται από σήμερα οι συνταγές των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ, καθώς οι Φαρμακοποιοί της Αττικής αποφάσισαν να αναστείλουν την άρση της πίστωσης στον Οργανισμό. 
Η απόφαση των Φαρμακευτικών Συλλόγων Αττικής και Πειραιά ελήφθη μετά τη σταδιακή πληρωμή μέρους των οφειλών του ΕΟΠΥΥ, κυρίως από ΟΠΑΔ και ΟΑΕΕ, αλλά και με τα σκεπτικό της εξυπηρέτησης των ασφαλισμένων.
Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής εκφράζει την ελπίδα να επιδείξει «ευαισθησία απέναντι στον κλάδο και η πολιτική ηγεσία του τόπου, εξοφλώντας  όλες τις οφειλές των υπολοίπων ασφαλιστικών  ταμείων, για τα οποία εξακολουθούμε την άρση  της πίστωσης».
Γι αυτό και οι ασφαλισμένοι των Ταμείων του ΟΤΕ, ΗΣΑΠ, ΤΣΑΥ, ΤΣΜΕΔΕ, ΔΕΗ και  Εμπορικής Τράπεζας θα συνεχίζουν να πληρώνουν τα φάρμακα από την τσέπη τους και στη συνέχεια να διεκδικούν τα χρήματά τους από τα ασφαλιστικά τους Ταμεία.
Στο μεταξύ όμως άγνωστο παραμένει τι θα γίνει μετά το Πάσχα καθώς ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος διαμηνύει ότι αν δεν εξοφληθεί πλήρως ο κλάδος θα ξεκινήσουν απεργίες διαρκείας ακόμη και με λουκέτα στα φαρμακεία. 
Διαβάστε περισσότερα » »

Κατάληψη του ΑΗΣ Αμύνταιου

Θεσσαλονίκη: Κατάληψη του ΑΗΣ ΑμύνταιουΤην κατάληψη του ΑΗΣ Αμυνταίου-Φιλώτα αποφάσισε ομόφωνα το δημοτικό συμβούλιο Αμυνταίου, εις ένδειξη διαμαρτυρίας για τη διαφαινόμενη πώληση μονάδων της ΔΕΗ.

Σύμφωνα με την απόφαση, η κατάληψη θα πραγματοποιηθεί αμέσως μετά το Πάσχα.
Την ίδια στιγμή, στην ανακοίνωση του δήμου αναφέρεται ότι θα υπάρξει κλιμάκωση του αγώνα, αναλόγως των εξελίξεων.
Διαβάστε περισσότερα » »

Σπάρτακος: Επιστολή σε πρόεδρο της ΔΕΗ για την πώληση λιγνιτικών μονάδων


κ. Πρόεδρε
Με την παρούσα επιστολή, για πολλοστή φορά, θα θέλαμε να εκφράσουμε εκ νέου την αρνητική θέση και στάση του Συνδικάτου ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ στο θέμα που έχει να κάνει με το ενδεχόμενο πώλησης Λιγνιτικών Μονάδων της Επιχείρησης.


Με πρόσφατη επιστολή της (στις 4-4-2012) η Διεύθυνση Ενέργειας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σας καλεί να απαντήσετε, εντός χρονικού διαστήματος 20 ημερών, για το τι προτίθεται να πράξει η ΔΕΗ Α.Ε. επί της απόφασης της κυβέρνησης να προχωρήσει στην πώληση 4ων Λιγνιτικών Μονάδων (Μελίτη, Αμύνταιο 1, Αμύνταιο 2, Μεγαλόπολη 3), προφασιζόμενη την πρόσβαση τρίτων (ιδιωτών), στο λιγνίτη.
Είναι γνωστό ότι οι αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής –γνωστές ως αποφάσεις της 5ης Μαρτίου 2008 και της 4ης Αυγούστου του 2009- επιβάλλουν στην Ελληνική Δημοκρατία (γεγονός που έχει ήδη αποδεχθεί) να παραχωρήσει, μέσω διαγωνισμών, τα δικαιώματα εκμετάλλευσης των Λιγνιτικών κοιτασμάτων Βεύης, Ελασσόνας, Δράμας και Βεγόρας σε ιδιώτες, αποκλείοντας τη ΔΕΗ από τη συγκεκριμένη διαδικασία.
Είναι επίσης γνωστό, ότι στις 2 Φεβρουαρίου εκδικάστηκε στο Λουξεμβούργο (Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, του οποίου η απόφαση εκκρεμεί) η προσφυγή της ΔΕΗ κατά της Απόφασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής του Μαρτίου του 2008 και του Αύγουστου του 2009 για το θέμα των λιγνιτών. Διαδικασία στην οποία παρέστη, με πρόσθετες παρεμβάσεις του υπέρ της ΔΕΗ Α.Ε. και το Συνδικάτο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ.
Επιπλέον, οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ έχουν αναγνωρισμένη περιουσία μέσα στο σύνολο των παγίων της ΔΕΗ μαζί με τις θυγατρικές ΑΔΜΗΕ, ΔΕΔΔΗΕ (περιουσία της ΔΕΗ). Περιουσία που αναγνωρίστηκε με το Νόμο 2773/99, άρθρο 34, που επικαιροποιείται σε ετήσια βάση (Πάγιος Πόρος).

κ. Πρόεδρε
Η κρισιμότητα της απάντησης της επιχείρησης, σε σχέση με τα όσα διακυβεύονται τόσο για την ίδια τη ΔΕΗ όσο και επί μιας σειράς άλλων μείζονος σημασίας θεμάτων, όπως είναι η χρηματοδότηση του Ασφαλιστικού μας φορέα –κύριας και επικουρικής ασφάλισης- από τον Πάγιο Πόρο, είναι δεδομένη και γνωστή σε όλους.
Ο
ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ, τούτη την κρίσιμη ώρα, σας καλεί να δώσετε αρνητική απάντηση εκφράζοντας την κάθετη αντίθεση της επιχείρησης στις προθέσεις για την πώληση των λιγνιτικών μονάδων. Πώληση που –γνωρίζετε πολύ καλύτερα από τον καθένα- θα σημάνει την αντίστροφη μέτρηση σε πολλά επίπεδα, θέτοντας σε κίνδυνο την επιχείρηση, τους εργαζόμενους - ασφαλισμένους και την τύχη του Εθνικού μας πλούτου.


Για το Σωματείο Παραγωγής
Ηλεκτρικής Ενέργειας «ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ»

kozan.gr

Διαβάστε περισσότερα » »

Ο ΘΡΥΛΟΣ ΤΩΝ «ΕΛ»

Κάτι ήξερε ο Κίσσινγκερ όταν έλεγε ότι αν μάθουν οι Έλληνες τη πραγματική τους ιστορία και το πολιτισμό θα γίνουν μεγάλοι και τρανοί.
Από τη σύγχρονη ιστορία και γεωγραφία, μάθαμε στα σχολεία ότι την Αμερική ανακάλυψε ο Λατίνος θαλασσοπόρος και εξερευνητής… ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΚΟΛΟΜΒΟΣ. Αυτό είναι σωστό, αλλά ισχύει μόνο για τα χρόνια του Μεσαίωνα, δηλαδή για τη μ.Χ. εποχή. Ως γνωστόν ο ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΚΟΛΟΜΒΟΣ, έφθασε στην Αμερικανική ήπειρο στη δεκαετία του 1450 μ.Χ.
Όμως ….  χιλιάδες χρόνια προ Χριστού, σύμφωνα με τη παράδοση, και τα όσα αρχαιολογικά ευρήματα, τεκμήρια, σύμβολα, κειμήλια, βιβλία, και μνημεία διεσώθησαν και ευρέθησαν σε διάφορα μέρη της Γης, στο πλανήτη μας υπήρξε πολιτισμός υψίστης τεχνολογίας, και η υπερδύναμη των χρόνων εκείνων, ήταν οι πρόγονοί μας Έλληνες, οι γνωστοί στην τότε ανθρωπότητα σαν ΕΛ, από το ΕΛΛΗΝΕΣ & ΕΛΛΑΣ.
Οι ΕΛ είχαν ανακαλύψει την Αμερική, και είχαν εγκατασταθεί εκεί, με πολιτισμό και τεχνολογία υψίστης σημασίας και τελειότητος, π.χ. σε βιβλία, εικόνες, και πίνακες ζωγραφικής θα δείτε τον ΑΠΟΛΛΩΝΑ να ίπταται καθήμενος επάνω σε ανάκλιντρο, επίσης θα δείτε πλοία που ίπταντο σε περίπτωση φουρτούνας και κακοκαιρίας, για να υπερκεράσουν τη μανία των κυμάτων, και άλλα πολλά.
Αυτό σημαίνει ότι οι ΕΛ κατείχαν τη τεχνολογία και τεχνογνωσία της αντιβαρύτητος.
Αποδείξεις της ύπαρξης των ΕΛ στην Αμερική έχουμε πολλές, ενδεικτικώς αναφέρω τις κάτωθι περιπτώσεις.
1. Οι πρόγονοί μας ΕΛ έχτισαν στην Αμερική, αρχαία Ελληνικά θέατρα, που σώζονται σαν μνημεία-ερείπια μέχρι της σήμερον.
2. Πολλές πόλεις σε όλη την Αμερικανική ήπειρο έχουν Ελληνικά ονόματα. Οι Έλληνες προϋπήρχον των ιθαγενών ερυθροδέρμων, ή συνυπήρξαν, αυτό η ιστορία δεν το διευκρινίζει.
3. Ευρέθησαν κοσμοδρόμια στην οροσειρά των Άνδεων, και στο Περού, για διαστημικές πτήσεις, που φέρουν αρχαία σύμβολα των ΕΛ.
4. Στο Μεξικό ευρέθησαν Ελληνικές πυραμίδες, με σύμβολα των ΕΛ, όπως Μαίανδροι, το κεφαλαίο γράμμα του Ελληνικού αλφαβήτου Λ, το δελφικό Ε , και άλλα μνημεία. Αυτά τα σύμβολα κοσμούσαν τις πυραμίδες και τα παλάτια.
5. Στη χερσόνησο YUCATAN, (Είσοδος στο Κόλπο του Μεξικού), ευρέθησαν αρχαίες Ελληνικές πυραμίδες, με σύμβολα των ΕΛ.
6. Τα χάλκινα βιβλία που ευρέθησαν στο ΘΙΒΕΤ και ΙΝΔΙΑ είναι γεμάτα από τέτοιες αποκαλύψεις.
7. Ο Αρχαίος Έλλην Ήρωας ΗΡΑΚΛΗΣ, (ένας από τους αρχηγούς των ΕΛ, ο άλλος ήταν ο ΔΙΑΣ και ο ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ), διέβη τα στενά του Γιβραλτάρ, εξ ου και οι περίφημες στήλες του ΗΡΑΚΛΕΟΥΣ, μνημείο αθάνατο που σώζεται μέχρι της σήμερον. (Ο γράφων έχει δεί τις μαρμάρινες κολώνες του ΗΡΑΚΛΕΟΥΣ με ναυτικά κιάλια, όταν πέρασα τα στενά του Γιβραλτάρ προς Ατλαντικό και προς Μεσόγειο, πέρα-δώθε).
Ο ΗΡΑΚΛΗΣ διασχίζοντας τα στενά του Γιβραλτάρ, μετέβη στην Αμερική ιπτάμενος με πλοία που ίπταντο, (αλλά πιθανόν και διά θαλάσσης), σύμφωνα με τις γραφές, (χάλκινα βιβλία, παπύρους, κλπ.) την οποία και αποίκησε με πλήθος Ελλήνων της εποχής εκείνης.
8. Πολλοί ιστορικοί και άλλοι επιστήμονες, με διάφορες πολυτελείς εκδόσεις, αλλά και διαλέξεις σε ανώτατα πνευματικά ιδρύματα, και σε τηλεοπτικά κανάλια, αναφέρουν τα γεγονότα αυτά της ανακάλυψης και αποίκισης της Αμερικανικής Ηπείρου, από τους ΕΛ, χιλιάδες χρόνια προ Χριστού, πιθανολογείται στην εποχή του Δευκαλίωνα.
Οι ΕΛ είναι εκείνοι οι οποίοι έχτισαν όλα αυτά τα ωραία και θαυμαστά τα οποία ανακαλύπτονται σήμερα στην Αμερικανική ήπειρο.
Κατόπιν όλων αυτών, οι σύγχρονοι Αμερικανοί, οφείλουν χάριτας στον Ελληνισμό, και τους Έλληνες, οι οποίοι τους έδωσαν το πολιτισμό.
Διά όλα αυτά οφείλει η Ουάσινγκτον να αποκαταστήσει την ιστορική αλήθεια, ώστε να απονεμηθούν , έστω και αργά, τα του Καίσαρος των Καίσαρι…
Πρέπει οι σύγχρονοι Αμερικανοί να σέβονται τον Ελληνισμό, και όχι να πολεμούν την Ελλάδα με τέτοιο μίσος στο διεθνές διπλωματικό, οικονομικό, και πολιτικό σκηνικό, σε θέματα Γεωπολιτικής, Γεωστρατηγικής, και Γεωενέργειας.
Ίσως η Αμερικανική Ακαδημία Επιστημών, να θελήσει να αποκαταστήσει την ιστορική πραγματικότητα, για τη πραγματική αλήθεια της ανακάλυψης της Αμερικής, με ότι αυτό συνεπάγεται…
Ο τέως ΥΠ.ΕΞ των ΗΠΑ Χένρυ Κίσσιγκερ, είπε, εάν οι Έλληνες εκμεταλλευθούν την Ιστορία τους, και το πολιτισμό τους, τότε θα γίνουν διεθνώς σεβαστοί, και θα κερδίσουν σε όλα τα διεθνή μέτωπα, τα εθνικά τους δίκαια.

ΑΝΤΩΝΗΣ Ι. ΓΡΥΠΑΙΟΣ
Διεθνολόγος
ant.grypaios@gmail.com
Διαβάστε περισσότερα » »