Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013

Δήμο Εορδαίας:Έναρξη λειτουργίας του προγράμματος «Προστατεύω τον εαυτό μου και τους άλλους»

prostateuo ton eauto mou kai tous allousΞεκινάει την Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013 το πρόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Ιδρύματος Νεολαίας και Δια βίου Μάθησης «Προστατεύω τον εαυτό μου και τους άλλους σε συνεργασία με το δήμο Εορδαίας.
Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται προσωρινά στο Πνευματικό Κέντρο Πτολεμαϊδας (ισχύει για τις 6, 7 και 8 Μαρτίου) στις 5μ.μ.
Να σημειωθεί ότι λόγω της μεγάλης συμμετοχής στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, θα λειτουργήσει και δεύτερο τμήμα, το οποίο θα ξεκινήσει στις 26 Μαρτίου.
Για περισσότερες πληροφορίες στο 6979422211 (υπεύθυνη προγράμματος Αλίκη Λιούρη).

kozan.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Κανονικά η υπογραφή για την «Πτολεμαϊδα 5»

Συνάντηση με τον υφυπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Μάκη Παπαγεωργίου για το ζήτημα της σύμβασης κατασκευής της λιγνιτικής μονάδας «Πτολεμαϊδα 5» είχε χθες το πρωί στο υπουργείο, αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ αποτελούμενη από τους βουλευτές: Δημήτρη Παπαδημούλη, Θανάση Πετράκο και Ευγενία Ουζουνίδου. Η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, αφού εξέφρασε τη ριζική και κατηγορηματική αντίθεση του κόμματος στην προωθούμενη και περαιτέρω ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, κάλεσε τον υφυπουργό να σταματήσει κάθε ενέργεια προς αυτή την κατεύθυνση, ενώ ζήτησε να προχωρήσει άμεσα η κατασκευή της λιγνιτικής μονάδας «Πτολεμαίδα 5» και να παραμείνει υπό τον έλεγχο της ΔΕΗ. Από την πλευρά του ο κ. Παπαγεωργίου ενημέρωσε ότι είναι σχεδόν εξασφαλισμένη η υπογραφή της σύμβασης και ότι τις επόμενες ημέρες θα ολοκληρωθούν οι απαραίτητες ενέργειες για να προχωρήσει το έργο. Η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ είχε επίσης συνάντηση για το θέμα αυτό και με τη διοίκηση της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ.

ΕΡΑ ΚΟΖΑΝΗΣ – Σύνταξη: Μάκης Νασιάδης
Διαβάστε περισσότερα » »

Ανακοίνωση υποψηφιότητας για τη θέση του Προέδρου του κόμματος "Δημιουργία, ξανά!"

Την υποψηφιότητά του για τη θέση του Προέδρου της “Δημιουργία, ξανά”, στις εκλογές που θα διεξαχθούν στο Συνέδριο του κόμματος (19-21 Απριλίου), ανακοίνωσε ο κ. Γιάννης Σιάτρας.

Ο κ. Γιάννης Σιάτρας, είναι μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος και τέως Αντιπρόεδρος. Στις εκλογές του Μαϊου 2012 ήταν υποψήφιος στη Β’ περιφέρεια Αθηνών, ενώ στις εκλογές του Ιουνίου, είχε καταλάβει την τελευταία θέση στο ψηφοδέλτιο του νομού Σερρών.
Ο κ. Γιάννης Σιάτρας είναι οικονομολόγος. Είναι ιδρυτής και Πρόεδρος του Συλλόγου “Έλληνες Φορολογούμενοι” και έχει πλούσια δράση στους τομείς του κοινωνικού και πολιτικού ακτιβισμού.

Με την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του, ο κ. Γιάννης Σιάτρας δήλωσε ότι, “το κόμμα έχει χάσει και χρόνο και έδαφος” και ότι “είναι η ώρα να ανασυνταχθεί, να βάλει στόχους και εργαστεί μεθοδικά για να τους πετύχει”. Ο πρώτος στόχος που θέτει ο κ. Σιάτρας είναι η επίτευξη ποσοστού τουλάχιστον 4% στις Ευρωεκλογές του 2014 και η εκλογή ενός τουλάχιστον Ευρωβουλευτή. Για δε το διάστημα των επομένων δύο ή τριών ετών, ο κ. Σιάτρας αναφέρει ότι “το κόμμα πρέπει να φθάσει στο επίπεδο του 8%, δηλαδή στο επίπεδο στο οποίο θα έπρεπε -υπό κανονικές συνθήκες- να βρίσκεται σήμερα”.

Για την πορεία του κόμματος, ο κ. Σιάτρας ανέφερε ότι “μετά τις εκλογές του Μαϊου, έγιναν πολλά λάθη και το κόμμα δεν πέτυχε αυτά που θα μπορούσε να είχε πετύχει. Ήρθε ο καιρός να διεκδικήσει η “Δημιουργία, ξανά!” τη θέση που πρέπει να κατέχει στην ελληνική πολιτική σκηνή”.

Σημειώνεται ότι, η “Δημιουργία, ξανά!” θα πραγματοποιήσει το Συνέδριό της, με φυσική παρουσία των συνέδρων, από τις 19 έως τις 21 Απριλίου. Όμως, στην πραγματικότητα, το Συνέδριο ξεκινά με ηλεκτρονική μορφή, από τις 8 Μαρτίου. Επί αρκετές εβδομάδες θα γίνεται ένας ευρύτατος διάλογος για τις θέσεις του κόμματος, οι οποίες θα ψηφιστούν αποκλειστικά με ηλεκτρονική ψηφοφορία, λίγες μέρες πριν από την έναρξη του “φυσικού” Συνεδρίου. Με ηλεκτρονική ψηφοφορία -για πρώτη φορά σε ελληνικό πολιτικό κόμμα- θα πραγματοποιηθούν οι ψηφοφορίες για την εκλογή του Προέδρου και των οργάνων του κόμματος και θα μπορούν να ψηφίσουν τα μέλη του κόμματος από την Ελλάδα και όλο το κόσμο.

Δείτε την ανακοίνωση υποψηφιότητας
Δείτε το βιογραφικό σημείωμα του κ. Γιάννη Σιάτρα
Δείτε προτάσεις του για τη διάρθρωση του κόμματος
Διαβάστε περισσότερα » »

Έρχεται το ηλεκτρονικό μάτι στα πρατήρια υγρών καυσίμων

Ένα νέο σύστημα, από το οποίο ελπίζει το υπουργείο Οικονομικών να εξοικονομήσει το ποσό του 1 δισ. ευρώ, πρόκειται να .......
τοποθετηθεί ως το τέλος του μήνα, στα πρατήρια υγρών καυσίμων.
Όπως ανακοινώθηκε από την κυβέρνηση, οι βενζινοπώλες σε Αττική και Θεσσαλονίκη είναι υποχρεωμένοι να εγκαταστήσουν το αποκαλούμενο «ηλεκτρονικό μάτι» στις δεξαμενές των πρατηρίων υγρών καυσίμων, το οποίο θα ελέγχει την ποσότητα και την ποιότητα των καυσίμων που υπάρχει στις δεξαμενές. 
Σύμφωνα με το υπουργείο, στόχος είναι η πάταξη της νοθείας βενζίνης και του λαθρεμπορίου, με αποτέλεσμα την εξοικονόμηση σημαντικών εσόδων.

oparlapipas
Διαβάστε περισσότερα » »

Προσοχή Δείτε τι προκαλεί το γάλα στον καφέ

Όταν πίνουμε τον καφέ μας συνήθως προσθέτουμε γάλα για να τον κάνουμε πιο 
ελαφρύ και γευστικό...

Η συνήθειά μας αυτή έχει όμως σαν αποτέλεσμα την αύξηση αποβολής του ασβεστίου από τον οργανισμό μας.

Σύμφωνα με έρευνες, όταν το γάλα συνδυαστεί με υψηλή ποσότητα καφεΐνης αυξάνεται η απέκκριση ασβεστίου στα ούρα και προκαλείται αυξημένη έκκριση ασβεστίου στο έντερο.

Επίσης, έχει παρατηρηθεί ότι ο συνδυασμός του καφέ με το γάλα είναι αρκετά βαρύς για το στομάχι. 

Ο λόγος είναι ότι η καζεΐνη του γάλακτος πήζει όταν έρχεται σε επαφή με την καφεΐνη του καφέ, με αποτέλεσμα προκαλεί στομαχικές διαταραχές, κοιλιακοί πόνοι και φουσκώματα...

oparlapipas
Διαβάστε περισσότερα » »

Νέος Νόμος του Κράτους: «όποιος δεν είναι απολύτως υγιής θα υφίσταται ευθανασία για να μην επιβαρύνει το Δημόσιο Ταμείο»

Γράφει ο Γιώργος Ανεστόπουλος

Σας φαίνεται παράλογο να ψηφιστεί ένας Νόμος σαν τον παραπάνω;
Και γιατί σας φαίνεται παράλογο;
Θα υπάρξει μήπως Πολιτικός να μην τον ψηφίσει – αν έτσι αποφασίσουν «κάποια κέντρα» - ή κάποιο από τα όργανα επιβολής τάξεως και Δικαιοσύνης να μην τον εφαρμόσει;
«Ο Νόμος είναι Νόμος» θα πουν και θα σας περάσουν τις χειροπέδες όπως ήδη κάνουν μέχρι τώρα σε οτιδήποτε ανόσιο και φονικό κάνει Νόμο του Κράτους η Πολιτεία των Ελλήνων(;) Πολιτικών.
Ή μήπως δεν υφίστανται ήδη κάποιοι παρόμοιοι Νόμοι; Ή μήπως δεν επιβάλλεται η εφαρμογή τους από τα Όργανα της Πολιτείας ΟΤΙ κι αν είναι ή αφορούν, όσο θανάσιμα αντικοινωνικοί κι αν είναι οι σχετικοί Νόμοι;

Εν συντομία:

Ο Πολιτικός για την φτωχολογιά δεν έχει αλλά για να σώζει τεχνικές μεγαλοεταιρείες δημοσίων έργων από την πτώχευση με «κρατικές οικονομικές ενέσεις» - τζάμπα χρήμα, επιδοτήσεις – έχει....
Ο Πολιτικός για την φτωχολογιά δεν έχει, αλλά για τις τράπεζες έχει....
Για τα γιοτ πολυτελείας έχει...να μην τα θεωρεί τεκμήριο ας πούμε.
(Και ως πρόσφατη συνέχεια στο έργο του παραλογισμού τους) για τις ασφαλιστικές εταιρείες ΕΧΕΙ για να τους κάνει πανάκριβα δωράκια. Τώρα πχ την υποχρεωτική ασφάλιση των οχημάτων (ακόμη κι αν κάποιος έχει ένα παμπάλαιο ταλαίπωρο μηχανάκι που δεν δουλεύει, κλεισμένο σε μια αποθήκη, που ΕΛΠΙΖΕΙ μια μέρα να μπορέσει να το επισκευάσει γι’ αυτό και δεν καταθέτει τις πινακίδες – για να μην φάει στη μάπα τις γραφειοκρατίες και τα παράβολά τους).
Αύριο την υποχρεωτική ασφάλιση της κατοικίας.
Μεθαύριο θα μεταβιβάσει στις Ασφαλιστικές εταιρείες την υποχρεωτική ασφάλιση του εργαζομένου ή του ελεύθερου επαγγελματία και του επιτηδευματία για να τους «αρμέξουν δεόντως».
Αντί να καταργήσουν εξ’ ολοκλήρου την έννοια «υποχρεωτική ασφάλιση»....
Ποιός επιτέλους τους δίνει το ηθικό δικαίωμα να χαρακτηρίσουν ως παράβαση την μη ασφάλιση ενός οχήματος που δεν συνελήφθη επ’ αυτοφόρω να κινείται ανασφάλιστο;
Μπήκαμε σε λογικές τύπου minority report; Θεωρείται κάποιος «παραβάτης» πριν καν «κάνει την παράβαση»;
Αύριο τι έχει σειρά; Μήπως «βάσει εγκληματολογικού προφίλ» (που θα γίνει κι αυτό Νόμος) κάποιος θα θεωρείται ως «δυνάμει εγκληματίας» και θα «φυλακίζεται προληπτικά»;
Από που κι ως που παίζουν με την «μουδιασμένη ανεκτικότητα» του πολίτη;
Πολύς κόσμος έχει ένα παμπάλαιο μηχανάκι σε μια αποθήκη, ένα μηχάνημα που έμεινε από μηχανολογικά προβλήματα ή ένα τρακάρισμα κι ελπίζει κάποια μέρα να το επισκευάσει. Και βεβαίως δεν έχει καμία διάθεση να μπλέκει με γραφειοκρατίες καταθέτοντας τώρα πινακίδες και μετά να πρέπει να ξαναμπλέκει μαζί τους, μ’ αυτό το αίσχος που και πολλαπλή ταλαιπωρία θα τον φορτώσει και με έξοδα. Φρόντισαν άλλωστε και εφηύραν αρκετά παράβολα.
Η υποχρεωτική ασφάλιση του οχήματος ανοίγει επικίνδυνες ατραπούς. Αύριο θα υποχρεώσουν τον ιδιοκτήτη του να το ασφαλίσει για τρομοκρατία και ταραχές, φυσικές καταστροφές, για λακκούβες στα οδικά δίκτυα και οτιδήποτε θα μπορούσε ο Πολίτης – δικαιολογημένα – να στραφεί κατά του Δημοσίου για αποζημίωσή του.
Αύριο που θα επεκταθεί ίσως η «υποχρεωτική ασφάλιση»; Μήπως στην ίδια την επαγγελματική δραστηριότητα;
Μήπως θα υποχρεώσουν τον ελεύθερο επαγγελματία/επιτηδευματία να ασφαλιστεί – και δη με «υψηλότατο αντίτιμο» - έναντι της πιθανότητας να «πτωχεύσει»;
Μήπως θα κάνουν υποχρεωτική και την ασφάλιση της αγροκτηνοτροφικής παραγωγής για φυσικές καταστροφές ώστε να πάψουν να στρέφονται κατά της Πολιτείας και της ΕΕ για ενισχύσεις από καταστροφές;
Μήπως θα υποχρεωθούν ύστερα οι οικογένειες να ασφαλίσουν τα προστατευόμενα τέκνα τους και τους εφήβους με «αστική ευθύνη» μπας και προκαλέσουν τίποτα καταστροφές σε καμιά διαδήλωση ή κανένα γήπεδο;
Μέχρι που μπορεί να φτάσει άραγε η νοσηρότητα της «έννοιας της υποχρεωτικής ασφάλισης» μαζί και η νοσηρότητα του νου αυτών που προωθούν τέτοιες αδίστακτες αντικοινωνικές πολιτικές;
Οι πολιτικοί σ’ αυτή τη φάση της κρίσης έχουν μπει καθώς φαίνεται σε μια κατάσταση του τύπου «βρήκαμε παπά να θάψουμε καμιά δεκαριά». Κρίση είναι σου λέει, τώρα είναι η ευκαιρία να πάρουν ότι αντικοινωνικό οικονομικό μέτρο δεν μπορούσαν να πάρουν ποτέ άλλοτε.
Ότι του φανεί του λωλοστεφανή έχει καταντήσει. Και οι βολευτές ότι τους βάλουν κάτω από τη μύτη το ψηφίζουν. Άκριτα. Αδίστακτα. Ανερυθρίαστα.
Σε λίγο θα φορολογήσουν και τα παράθυρα που έχει ένα σπίτι όπως τον μεσαίωνα στην Αγγλία.
Ή τις ανύπαντρες κόρες όπως η οθωμανική αυτοκρατορία.
Εφευρίσκουν κάθε τόσο κι από ένα άδικο χαράτσι και εκβιάζουν με ένα κοινωνικό αγαθό όπως το ρεύμα. Προκαλώντας θανάτους αθώων αναξιοπαθούντων πολιτών βεβαίως. Πότε όταν αποπειρώνται να κλέψουν ρεύμα και πότε επειδή στην απόγνωσή τους επάνω προσπάθησαν να ζεσταθούν με ένα μαγκάλι.
Είχαν μάλιστα το θράσος να στείλουν το χαράτσι σε ενοικιαστές που έχουν φύγει από το ακίνητο χρόνια πριν, αντί να το στείλουν στους ιδιοκτήτες των ακινήτων. Είχαν το θράσος να ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ στον πολίτη να σταθεί και πάλι σε ουρές (πρώτα στην εφορία, μετά στην ΔΕΗ για βεβαιώσεις και μετά πάλι στην εφορία) για να αποδείξει ότι το ακίνητο δεν είναι δικό του, δηλαδή, να αποδείξει πως δεν είναι ελέφαντας. Αντί αυτοί οι κόπανοι, τεμπέληδες, ανίκανοι γραφειοκράτες να ανταλλάξουν στοιχεία από τα αρχεία τους και να εντοπίσουν τον ιδιοκτήτη.
Κι αν τολμήσεις να το καταγγείλεις κάτι τέτοιο στις (κατ’ όνομα) Ανεξάρτητες Αρχές, απλά και αλαζονικά ούτε καν θα σου απαντήσουν. Αλλά και να σου απαντήσουν, τι να το κάνεις; Θα σου πουν ότι δεν είναι δική τους αρμοδιότητα και πως ο «Νόμος είναι Νόμος».
Το ότι ένας Νόμος μπορεί να είναι ανήθικος, ανόητος, γελοίος, αντικοινωνικός κι ενίοτε θανάσιμος για την Κοινωνία «κανέναν δεν ενδιαφέρει». Ούτε γραφειοκράτες, ούτε πολιτικούς, ούτε καρεκλοκένταυρους, ούτε συνηγόρους του πολίτη και επιθεωρητές, ούτε αρχές δημοσίας τάξεως, ούτε την δικαιοσύνη. Ιδίως αυτοί οι δύο τελευταίοι αναμειγνύονται μόνον σε περίπτωση που ο τρελαμένος πολίτης τα πάρει στο κρανίο κι αρχίσει να τα κάνει λίμπα μέσα στη ΔΕΗ ή την εφορία....
...για να την πληρώσει ο «τρελαμένος πολίτης» βεβαίως ακούγοντας (με τα χέρια σε χειροπέδες) : «ο Νόμος είναι Νόμος κύριε».
Και ποιός θα με προφυλάξει βρε από τον ανήθικο νόμο; Από τον αντικοινωνικό νόμο; Από τον θανάσιμο Νόμο που στέλνει με έμφραγμα τον Πολίτη στο θάνατο;
Αφού συμφωνείτε με αυτόν τον ταλαίπωρο πολίτη που συλλαμβάνετε τι κάνετε γι’ αυτό;
«Δεν είναι δουλειά μας», απαντάτε, «εμείς είμαστε για να εφαρμόζουμε το Νόμο όποιος κι αν είναι αυτός».
Κι αν αύριο οι Βολευτές/Πολιτικοί ψηφίσουν νόμο που ορίζει ότι όταν κάποιος έχει πάνω από ένα όριο «κακής υγείας» και επιβαρύνει υπέρογκα το κρατικό ταμείο με την περίθαλψή του πρέπει να υποστεί ευθανασία, θα το δεχτείτε κι αυτό; θα το εφαρμόσετε κι αυτό; προφανώς ΝΑΙ, απ’ ότι βλέπουμε ως τώρα. Αν αυτός ο έρμος και οι οικείοι του αντιδράσουν στην ευθανασία, ο εισαγγελέας θα διατάξει την βίαιη σύλληψη κι ευθανασία του καθώς και την σύλληψη των «αντιδρώντων» και οι Αρχές προφανώς θα σπεύσουν με τα ΜΑΤ να εκτελέσουν τις διαταγές του, σωστά;

Οι αρρωστημένοι Πολιτικοί/Βολευτές υπηρέτες αδίστακτων κέντρων οικονομικής ισχύος είναι ικανοί για όλα όπως τόσο εμφαντικά έχει αποδειχθεί ως τώρα. Ακόμη και γι’ αυτό. Ή μήπως δεν το κάνουν ήδη; Δεν νομοθετούν άκριτα τα πάντα, όσο ανήθικα, θανάσιμα και αντικοινωνικά κι αν είναι;
 Το ίδιο με το παραπάνω δεν είναι όταν οι πολιτικοί κάνουν απαγορευτική οικονομικά την περίθαλψη του πολίτη; Ή όταν κάνουν απαγορευτική την θέρμανση; Ή όταν κάνουν απαγορευτική οικονομικά ακόμη και την προμήθεια τροφής και ένδυσης ή την στέγαση;
Πολίτες δεν πεθαίνουν ήδη εξ’ αιτίας τέτοιων Πολιτικών πρακτικών;

Εσείς «Θεσμικοί Εφαρμοστές» των Νόμων τι κάνετε γι’ αυτό; Γιατί δέχεστε ως Νόμο του Κράτους τέτοιες «φονικές Πολιτικές Πρακτικές»;

Σας καλώ να θυμηθείτε τον ηρωϊκό Ισπανό πυροσβέστη που πρόσφατα αρνήθηκε την εντολή του εισαγγελικού λειτουργού να κόψει την αλυσίδα στην πόρτα της φτωχειάς υπερήλικης στην οποία η τράπεζα είχε κάνει κατάσχεση της οικίας της και την ξεσπίτωνε.
Και ναι, απολύθηκε από την Υπηρεσία του με συνοπτικές διαδικασίες. Αλλά αυτός ο κίνδυνος δεν τον σταμάτησε απ’ το να συμπεριφερθεί «Ηθικά κι Ανθρώπινα» απέναντι στην φτωχιά ηλικιωμένη γυναίκα και στην εξαθλιωμένη κοινωνία του. Αυτήν απ’ την οποία προέρχεται και κλήθηκε να προστατεύει.

Συνειδητοποιείστε επιτέλους κι εσείς από που προέρχεστε (τον Λαό) και ποιόν κληθήκατε να υπηρετήσετε (τον Λαό).

Κι αυτή η Ευθύνη είναι πολύ βαριά...

Πολύ βαρύτερη από το «ο Νόμος είναι Νόμος» και το «εγώ δεν ξέρω τίποτα. Διαταγές εκτελώ».....


Γιώργος Ανεστόπουλος
aegeanhawk
Διαβάστε περισσότερα » »

Έρχεται η υποχρεωτική ασφάλιση ακινήτων

Την υποχρεωτική ασφάλιση των ακινήτων για φυσικές καταστροφές μελετά το υπουργείο Οικονομικών έχοντας συστήσει για το θέμα αυτό ειδική νομοπαρασκευαστική επιτροπή. Εάν η πρόταση πραγματοποιηθεί, οι ιδιοκτήτες ακίνητων θα επιβαρυνθούν με ακόμη ένα πόσο, που υπολογίζεται περίπου στα 100 με 150 ευρώ ετησίως.

Οι ιδιοκτήτες θα πρέπει να διαθέτουν το ασφαλιστήριο συμβόλαιο για κάθε πράξη που θα αφορά το ακίνητο.

Το μοντέλο που συζητείται παραπέμπει στη δημιουργία ενός ταμείου, τη διαχείριση του οποίου θα έχουν οι ασφαλιστικές εταιρείες και το οποίο θα ασφαλίζει υποχρεωτικά όλες τις κατοικίες, τουλάχιστον μέχρι ενός ορισμένου ποσού. Το κόστος της ασφαλιστικής κάλυψης θα επιβαρύνει τον ιδιοκτήτη του ακινήτου, ο οποίος θα πρέπει υποχρεωτικά να διαθέτει το σχετικό ασφαλιστήριο συμβόλαιο για κάθε πράξη που συνοδεύει το ακίνητο.

Αν και η επιβολή μιας πρόσθετης επιβάρυνσης στα ακίνητα ακούγεται με τα σημερινά δεδομένα ως πολυτέλεια, στην περίπτωση της κάλυψης από καταστροφικά γεγονότα, έχει ουσιαστικό και φυσικά ανταποδοτικό περιεχόμενο. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην περίπτωση του μεγάλου σεισμού του 1999 οι ζημιές υπολογίστηκαν στα 3 δισ. ευρώ, από τα οποία η κρατική συμμετοχή ήταν περίπου στα 800 εκατ. ευρώ.

madata.gr
eleftheriskepsii
Διαβάστε περισσότερα » »

Δημοτικό Ωδείο Πτολεμαΐδας:Η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Βερολίνου ερμηνεύει έργα Verdi την Παρασκευή 8 Μαρτίου

filarmoniki
Ο Σύλλογος Φίλων Μουσική Πτολεμαΐδας και το Δημοτικό Ωδείο Πτολεμαΐδας παρουσιάζουν σε ζωντανή μετάδοση 
από την αίθουσα Philharmonie του Βερολίνου την
Φιλαρμονική Ορχήστρα του Βερολίνου.
Η καλύτερη ορχήστρα του κόσμου, οι σπουδαιότεροι μαέστροι, οι καλύτεροι σολίστες ερμηνεύουν τα σημαντικότερα έργα του παγκόσμιου μουσικού ρεπερτορίου δίνοντας τη δυνατότητα στο κοινό της πόλης μας να την απολαύσουν με εικόνα HD και  ήχο surround στο Φουαγιέ του Δημοτικού Ωδείου Πτολεμαΐδας

Παρασκευή 8 Μαρτίου, 
Ώρα 20.30


Berliner Philharmoniker
Andris Nelsons Διεύθυνση Ορχήστρας

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Wolfgang Amadeus Mozart 
Συμφωνία No. 33 σε Σι ύφεση μείζονα K. 319
Richard Wagner 
Overture to Tannhδuser und der Sδngerkrieg auf Wartburg
Dmitri Shostakovich 
Συμφωνία No. 6 σε Σι ελάσσονα

http://vdo.weebly.com/index.html
Διαβάστε περισσότερα » »

ΠΡΟΣΟΧΗ!! ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΜΕ ΠΡΟΣΟΧΗ ΚΑΙ ΔΙΑΔΩΣΤΕ!!!!!!!

Αυτή η ιστορία είναι πραγματική, συνέβη στο αδελφό μιας φίλης μου πριν από ένα μήνα. Διαβάστε το και ενημερώστε όσο περισσότερους μπορείτε.  Ο νέος αυτός είναι 30 ετών και χωρίς σχέση. Πήγε το βράδυ αυτό σε ένα μπαρ για να πιει ένα ποτό και ενώ κάθονταν μόνος παρατήρησε μια κοπέλα από απέναντι να τον κοιτά, αφού αντάλλαξαν μερικές ματιές αποφάσισε να πάει να τις μιλήσει. Ήπιαν μαζί δύο ποτά και τότε η κοπέλα προφασίστηκε ότι δεν αισθανέται καλά και παρακάλεσε τον νεαρό... να την πάει στο σπίτι της.
Αυτός δεν το αρνήθηκε και την πήγε, όταν έφτασαν εκεί του είπε ότι νοιώθει καλύτερα και για να τον ευχαριστήσει του ζήτησε να ανέβει στο σπίτι της να το κεράσει ένα ποτό. Εκείνος πιθανότατα νομίζοντας ότι η βραδιά θα έχει και συνέχεια ανέβηκε μαζί της. Το τελευταίο πράγμα που

θυμάται είναι να πίνει δύο γουλιές από το ποτό που του είχε ετοιμάσει η κοπέλα.

Ο νέος ξύπνησε την επόμενη μέρα μέσα σε μία μπανιέρα γεμάτη με παγάκια και ακριβώς μπροστά του στον τοίχο ήταν κολλημένο ένα σημείωμα το οποίο έλεγε ” Μην κουνηθείς καθόλου. Δίπλα σου υπάρχει ένα τηλέφωνο. Πάρε αμέσως το 166 . Πανικοβλημένος όπως ήταν πήρε πράγματι το 166 και όταν απάντησε η τηλεφωνήτρια της εξήγησε την κατάσταση. Τότε αυτή τον ρώτησε αν πίσω από

την πλάτη του υπήρχε μια μεταλλική πλάκα. Γυρνώντας προσεκτικά είδε ότι όντως είχε μια πλάκα στην πλάτη του και το είπα στην τηλεφωνήτρια. Τότε αυτή του είπε να μην κουνηθεί του ζήτησε την διεύθυνση.

Μετά έμαθε ότι του είχαν αφαιρέσει τον έναν νεφρό!!! Του είχαν τοποθετήσει την πλάκα για να μην μετακινηθεί και τον είχαν στα παγάκια για να μην πεθάνει από ακατάσχετη αιμορραγία αφού είχαν μεν ράψει την τομή αλλά δεν ήταν δυνατόν να ακολουθήσουν την πλήρη ιατρική διαδικασία. Του εξήγησαν δε ότι η αφαίρεση είχε γίνει από χειρουργό και μάλιστα με εκπληκτική δεξιοτεχνία..

Πρέπει να ενημερώσετε όσο περισσότερους μπορείτε γιατί ο ίδιος δεν είναι σε θέση να πάει στα κανάλια και τις εφημερίδες αφού για να ξεπεράσει το σοκ τον παρακολουθεί ψυχίατρος”.
http://periergaa.blogspot.com
aorata-gegonota
Διαβάστε περισσότερα » »

Καθιστική διαμαρτυρία στην Πτολεμαΐδα για τον άδικο χαμό των φοιτητών στην Λάρισα (Βίντεο)


  Καθιστική διαμαρτυρία στην Πτολεμαΐδα για τον άδικο χαμό των φοιτητών στην Λάρισα. Δείτε το βίντεο του kozan.gr…

Διαβάστε περισσότερα » »

Χρυσή (ξανά) η Ειρήνη ! Μπράβο!


Πριν από δύο μήνες περίπου το Πινάκιο είχε παρουσιάσει την Εορδαϊκή Δύναμη Πτολεμαΐδας, όταν ο σύλλογος είχε κατέβει Αθήνα και είχε σαρώσει τα μετάλλια.
Πέρα από τον προπονητή Χρήστο Χρηστίδη οι αθλητές καταβάλουν μεγάλες και επίπονες προσπάθειες, αλλά πέρα από το μέταλλο του πρωταθλητή έχουν και την ευλογία του Θεού. Τρανή απόδειξη η Ειρήνη Μπουράκη που πριν λίγες ώρες κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στην Σερβία σε διεθνείς αγώνες. Ευχόμαστε στην Ειρήνη Μπουράκη πάντα χρυσά και στην Εορδαϊκή Δύναμη να συνεχίζει με αμείωτη ένταση να φτιάχνει τους πρωταθλητές που θα πρωταγωνιστήσουν τα επόμενα χρόνια.  Τέλος, να σημειώσουμε πως τις ημέρες που προσπαθούν να μας επιβάλουν κατοχή, οι άνθρωποι που σηκώνουν ψηλά την γαλανόλευκη είναι οι ήρωες που πρέπει να στηριζόμαστε εμείς οι υπόλοιποι και να αντλούμε δύναμη. Ξανά μπράβο στην Ειρήνη, την οικογένεια της και στον προπονητή της Χρήστο Χρηστίδη. Δείτε το βίντεο που ακολουθεί, αλλά πρώτα διαβάστε τον επόμενο σύνδεσμο...

Να ποιοι κρατούν την Ελλάδα όρθια...


pinakio
Διαβάστε περισσότερα » »