Τρίτη 10 Ιουλίου 2012

ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ - ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ! Η μικρή μας Μαριλλένα μάς ζητάει να μήν τήν εγκαταλείψουμε!


ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ.
ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ Ή ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΤΕ ΤΟ.
ΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΕΝΑ ΚΑΛΟ!
Θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας την τρομερή περιπέτεια που ζούμε εδώ και 8 χρόνια, από τότε δηλαδή που γεννήθηκε η Μαριλένα μας με το σπανιότατο "Σύνδρομο Οκαμότο".
Μόλις το 2ο παιδάκι κ μάλιστα Ελληνόπουλο (το άλλο είναι Γιαπωνεζάκι), που ζει διεγνωσμένο με αυτό το Σύνδρομο σε όλο τον πλανήτη ανάμεσα σε 7 δισεκατομμύρια ανθρώπους (συνολικά τα παιδάκια μαζί με το δικό μας ήταν 4, εκ των οποίων τα 3 Γιαπωνεζάκια). Αυτό το αναφέρω για να καταλάβετε την σπανιότητα της ασθένειας αυτής και την βαρύτητα που πρέπει να δοθεί.....

Από εκείνη τη μέρα αγωνιζόμαστε μόνοι μας. Το Κράτος απουσιάζει. Παντού βρίσκουμε κλειστές πόρτες. Και συνεχίζουμε μόνοι μας. Με όλες μας τις δυνάμεις. Χρειαζόμαστε όμως βοήθεια και γι'αυτό στρεφόμαστε σε εσάς...επειδή μόνο εσείς μπορείτε να βοηθήσετε. Όπου κι αν έχω απευθυνθεί, το Κράτος είναι σαν να με τιμωρεί που έφερα στον κόσμο ένα άρρωστο παιδί.
Εύχομαι να έχετε την υπομονή να διαβάσετε τι ακριβώς συμβαίνει στο παιδί μου και τι χρειαζόμαστε για να κάνουμε τη ζωή της λίγο καλύτερη.
Η Μαριλένα ήρθε στον κόσμο πρόωρα και με βαριά παθολογία τον Ιούνιο του 2004. Νοσηλεύτηκε στην Εντατική Μονάδα του ΙΑΣΩ με μηχανική υποστήριξη λόγω αναπνευστικής δυσχέρειας και πολλών άλλων προβλημάτων. Μου είπαν ότι θα πέθαινε! Η Μαριλένα όμως άντεξε.
Τους 2,5 επόμενους μήνες παρέμεινε στο Παίδων Αγία Σοφία στη μονάδα των πρόωρων. Εκεί έγιναν κάποιες λάθος διαγνώσεις και παραλείψεις, οι οποίες είχαν σαν αποτέλεσμα την επιδείνωση της κατάστασής της.
Σε ηλικία 3 μηνών πήραμε την Μαριλένα από το Νοσοκομείο. Δεν ένοιωθα μαμά της. Φοβόμουν ότι δεν θα ένοιωθε ούτε εκείνη ότι είμαι η μαμά της. Από την γέννησή της και για 3 μήνες το μόνο που ένοιωθε ήταν πόνος και άκουγε μόνο ξένες φωνές, χωρίς μια αγκαλιά, χωρίς την φωνή μου, παρά μόνο για μισή ώρα που είχα δικαίωμα να την βλέπω κάθε μέρα.
Ούτε μία μέρα δεν σταματήσαμε να πηγαίνουμε σε γιατρούς, να κάνουμε εξετάσεις. Οι λάθος διαγνώσεις από το νοσοκομείο Παίδων συνεχίζονται μέχρι και σήμερα. Πριν 6 μήνες πήγαμε στο Παίδων Αγία Σοφία δεδομένου ότι έχει πρόβλημα στο ισχίο της και ζήτησε Ορθοπεδικός να της βγάλουμε ακτινογραφία. Ο ακτινολόγος με έδιωξε διότι είχα πάει μόνη μου με το παιδί (δεν είχα άλλο συνοδό)και το παιδί δεν συνεργαζόταν για να βγει η ακτινογραφία. Αναγκάστηκα να ζητήσω βοήθεια από άλλους, ξένους γονείς, για να την κρατήσουν…. Βγήκε μια ακτινογραφία θολή και λάθος, αλλά δεν δεχόντουσαν να της βγάλουν άλλη. Όταν την έδειξα στον Ορθοπεδικό με ενημέρωσε ότι έπρεπε σχεδόν άμεσα να χειρουργηθεί. Αποφάσισα βέβαια να πάρω δεύτερη γνώμη από τον Ορθοπεδικό Καθηγητή κο Κανελλόπουλο, ο οποίος συνεργάζεται με ιδιωτικό νοσοκομείο. Βγάλαμε καινούργιες ακτινογραφίες με την βοήθεια ευγενέστατων νοσηλευτών. Η διάγνωση ήταν ότι αν γίνει τώρα χειρουργείο θα είναι καταστροφικό για το παιδί! Θα την ξαναδεί σε ένα χρόνο και βλέπουμε.
Μας έχουν φερθεί πάρα πολύ άσχημα! Το παιδί το έχουν ταλαιπωρήσει πάρα πολύ και φοβάμαι να ξαναπλησιάσω σε Δημόσιο Νοσοκομείο!
Η Μαριλένα μας έφθασε 2 ετών μέχρι να μάθουμε τι της συμβαίνει και αυτό σχεδόν τυχαία. Ως τότε το Ερευνητικό Κέντρο (Χωρέμειο) στο Παίδων δεν είχε καταφέρει να βγάλει διάγνωση. Την άνοιξη του 2006, όταν χρειάστηκε να νοσηλευτεί στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, ο Καθηγητής Καρπάθιος (Διευθυντής Παιδιατρικής στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών) έδειξε προσωπικό ενδιαφέρον και σε συνεργασία με μία ομάδα ιατρών διαφόρων ειδικοτήτων, διέγνωσε ότι το παιδί μας πάσχει από το "Σύνδρομο Οκαμότο". Μόνο 4 παιδιά στον κόσμο έχουν διαγνωσθεί προς το παρόν ότι πάσχουν αυτό το σπάνιο σύνδρομο. Από αυτά τα παιδιά πλέον, όπως ανέφερα και παραπάνω, μόνο δύο είναι εν ζωή. Η Μαριλένα και ένα ακόμα στην Ιαπωνία.
Κύρια χαρακτηριστικά του Συνδρόμου είναι πρόβλημα στα νεφρά (υδρονέφρωση), η κορμική υποτονία, η σχιστία υπερώας (λυκόστομα), μικροκεφαλία, ιδιαίτερα χαρακτηριστικά προσώπου, στένωση πνευμονικής αρτηρίας και ανοιχτό βοτάλιο (είναι καρδιολογικά προβλήματα) ψυχοκινητική καθυστέρηση (δεν μασάει, δεν μιλάει κλπ) και άλλα τα οποία ήταν κοινά και στα 4 παιδιά. Η Μαριλένα επιπλέον έχει στοιχεία αυτισμού (χωρίς να είναι όμως αυτιστική), σοβαρό πρόβλημα στο έντερο, δυσπλαστικό και χαμηλής λειτουργίας νεφρό, πρόβλημα ισχίου, καθήλωση τελικού νηματίου.
Η Μαριλένα ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΖΗΣΕΙ και θέλει να ζήσει αξιοπρεπώς! Είναι απίστευτο το πόσο πολύ υπομονή και δύναμη δείχνει. Από εκείνη αντλούμε και εμείς την δύναμη να συνεχίσουμε τον αγώνα. Πρέπει η Εκκλησία να βοηθήσει για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε την προσπάθεια. Είμαστε άνθρωποι και έρχεται κάποια στιγμή που καταρρέουμε!
Ήταν μόλις 7 μηνών όταν υπεβλήθη στην πρώτη εγχείρηση...ακολούθησαν πολλές. Συνολικά 10 χειρουργικές επεμβάσεις σε ιδιωτικά νοσοκομεία, εκ των οποίων οι 3 μέσα στο 2012 μεταξύ Φεβρουαρίου και Ιουνίου και μάλιστα βαριές επεμβάσεις. Μια στα νεφρά και δύο στο έντερο.
Λόγω της ιδιαιτερότητας και της σπανιότητας του "Συνδρόμου Οκαμότο", το οποίο είναι εντελώς άγνωστο στην Ελλάδα, αντιμετωπίζουμε τεράστια προβλήματα.
Το Κράτος όχι μόνο δεν βοηθάει, αλλά μας «τιμωρεί»!
Σε όλη αυτή την «περιπέτεια» το Κράτος ήταν απών, οι αποζημιώσεις για τις νοσηλείες από το ΙΚΑ εξευτελιστικά μικρές και ο αγώνας μας τεράστιος!
Με έκαναν και ένοιωθα ένοχη που γέννησα αυτό το παιδί. Ένοιωθα ζητιάνα που ζητούσα τα αυτονόητα (να μου καλύψουν τις θεραπείες και τις νοσηλείες της). Ένοιωθα ντροπή που έκανα ένα παιδί με τόσα προβλήματα! Καθημερινά προσπαθούσα να έρθω σε επαφή με αρμόδιους Υπουργείων, την Διοίκηση του ΙΚΑ, έκανα ενστάσεις για τα ποσά που μου χορηγούσαν από το ΙΚΑ. Προσπαθούσα να βρω κάποιον να βοηθήσει. Ακόμα και οι γιατροί του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία» αλλά και του Παίδων Πεντέλης, που αρχικά είχα απευθυνθεί, έφερναν «δυσκολίες» για να την χειρουργήσουν.
Κάθε φορά που πλησιάζω σε Δημόσια Υπηρεσία, Νοσοκομείο, ΙΚΑ, Υπουργείο, φεύγω κλαίγοντας… Γιατί;
Το 2010 έγραψα επιστολή στον τότε Πρωθυπουργό, Γ. Παπανδρέου. Το γραφείο του το προώθησε σε διάφορα Υπουργεία τα οποία με την σειρά τους μου έστειλαν απαντήσεις… με λίγα λόγια ότι ήταν εκτός των αρμοδιοτήτων τους τα αιτήματά μου. Μα τελικά, ποιός είναι αρμόδιος για ένα παιδί που είχε την ατυχία να γεννηθεί με το Σύνδρομο Οκαμότο; Τελευταία έχουμε δώσει δημοσιότητα στο θέμα όπου έχει αναρτηθεί σε διάφορους ιστότοπους ειδήσεων. Επίσης ο ραδιοφωνικός σταθμός Αθήνα 9,84 είχε δημοσιοποιήσει από 12/06/12 το θέμα με συνεντεύξεις του παιδονευρολόγου της κόρης μας κυρίου Α. Ντινόπουλου, της ΠΕΣΠΑ (Πανελλήνια Ένωση Σπανίων Παθήσεων), αλλά και δικής μου. Μίλησε και ο τότε Γ.Γ της Πρόνοιας του Υπουργείου Υγείας κος Μπαλασόπουλος, αλλά ακόμα δεν έχει γίνει κάτι.
Έχω ξαναστείλει επιστολές στο Υπουργείο Υγείας, στον ΕΟΠΥΥ με κοινοποίηση και στο Γραφείο Τύπου του κου Α. Σαμαρά, στον Δήμαρχο του Αμαρουσίου κου Πατούλη, στους Γιατρούς του Κόσμου όπου μίλησα και με τον Πρόεδρο τον κο Κανάκη και δεν σκοπεύω να σταματήσω τις προσπάθειες. Όμως δεν μπορώ να αφήνω το παιδί μου αβοήθητο ούτε μέρα.
Γιατί πρέπει για το κάθε τι, που θεωρείται σε άλλο κράτος αυτονόητο, εμείς να τρέχουμε χάνοντας έτσι ώρες ουσιαστικών υποχρεώσεων; Τον Νοέμβριο του 2009 αναγκάστηκα να παραιτηθώ και να είμαι μόνιμα άνεργη, ώστε να είμαι κοντά της και να της παρέχω το καλύτερο δυνατόν. Εκτός από τις επεμβάσεις, χρειάζεται κάθε μήνα πολλές εξετάσεις, αρρωσταίνει συχνά και δεν είναι δυνατόν να απουσιάζω τόσο συχνά από την εργασία μου.
Δεν ξέρω αν είναι δυνατό να αλλάξει κάτι στην Ελλάδα. Θεωρώ όμως, ότι είναι δυνατό να καταλάβετε πως βασιζόμαστε σε σας να μας βοηθήσετε και να ασχοληθείτε με κάτι τόσο σπάνιο και μοναδικό στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη!. Γιατί αξίζει στη Μαριλένα μία καλύτερη, πιο ποιοτική ζωή. Γιατί πρέπει να δώσετε την ευκαιρία στο κοριτσάκι μας να φθάσει σε σημείο να μπορεί να αυτοεξυπηρετείται όσο είναι δυνατό.
Εμείς, οι γονείς της, χρειαζόμαστε τη βοήθειά σας. Έχουμε "λυγίσει" ψυχολογικά και οικονομικά. Τα μηνιαία έξοδα της Μαριλένας είναι υπέρογκα και δεν μπορούμε να ανταποκριθούμε.
Η Μαριλένα μας, παρακολουθεί εδώ και 3 χρόνια το ημερήσιο πρόγραμμα στην Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών στην Αργυρούπολη όπου κάνει κάποιες θεραπείες αλλά είναι ελάχιστες σε σχέση με τις ανάγκες της και δεν επαρκούν. Έτσι χρειάζεται να αναλάβει κάποιος τουλάχιστον τα έξοδα για τα εξής:


1) Λογοθεραπείες, οι οποίες γίνονται από ειδικό λογοθεραπευτή εκπαιδευμένο και με πολύ πείρα σε δυσφαγία και εναλλακτική επικοινωνία (δεν μασάει και κινδυνεύει ανά πάσα στιγμή να πνιγεί πριν ένα χρόνο περίπου είχε πάθει εισρόφηση, δεν μιλάει), θεραπευτική ιππασία (πολύ σημαντική για την κινητική και συναισθηματική της ανάπτυξη, την στήριξή της, τον σχηματισμό της κοτύλης του ισχύου που έχει πρόβλημα, όπως μας έχουν επισημάνει ο παιδονευρολόγος κος Ντινόπουλος (Αττικό Νοσοκομείο), ο ορθοπεδικός κος Κανελλόπουλος και η φυσίατρος κα Δαληβίγκα). Τα ποσά για αυτές τις θεραπείες ανέρχονται περίπου στα 600 ευρώ/μήνα. Οι τιμές του Κρατικού τιμολογίου του ΕΟΠΥΥ είναι πολύ χαμηλές, ενώ εγκρίνονται πολύ λίγες μηνιαίες θεραπείες, χωρίς να εξετάζεται η ιδιαιτερότητα κάθε περίπτωσης ξεχωριστά (βάση νόμου).


2) Αναβατόριο εξωτερικού χώρου, προκειμένου να έχει η κόρη μας πρόσβαση στην είσοδο της πολυκατοικίας στην οποία κατοικούμε και έχει 10 σκαλιά. Το κόστος είναι 12.000 ευρώ και δεν καλύπτεται από τον ΕΟΠΥΥ.


Εύχομαι να μας βοηθήσετε στον αγώνα μας να μεγαλώσει η κορούλα μας όσο καλύτερα γίνεται. Είναι ένα θαρραλέο και υπομονετικό παιδί, με αστείρευτη ψυχική δύναμη. Της αξίζει η ευκαιρία να είναι ευτυχισμένη!


Γνωματεύσεις, εξετάσεις, άρθρα κλπ είναι όλα στην διάθεσή σας.
Σας ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας!


Με όλο τον σεβασμό,
Άννα Κυρώζη Γερογιάννη
Τηλ: 2108064366  , 6932239978  

 
Διαβάστε περισσότερα » »

ΠΟΥ ΚΑΤΑΛΗΓΟΥΝ ΤΑ ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΠΟΥ ΠΕΤΑΜΕ ? ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΤΙΚΟ ΤΡΕΙΛΕΡ -- ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΚΑΙ ΑΛΛΑΞΤΕ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ‏



Ανατριχιαστικό τρέιλερ του ντοκιμαντέρ MIDWAY του Chris Jordan. Δείτε το και αλλάξτε συνήθειες.


Διαβάστε περισσότερα » »

ΟΣΟ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΜΕ ΙΔΙΟΙ , ΙΔΙΟΙ ΘΑ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ...... ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ‏


Ἐὰν ἐπαναστατήσουμε γιατί πεινᾶμε, τότε καλὰ θὰ πάθουμε ἐὰν χαθοῦμε!

Εἶναι κάτι ποὺ μὲ πονᾶ. Μὲ τσακίζει!
Πρὸ μερικῶν μηνῶν, ἀρκετῶν, συζητοῦσα μὲ φίλους γιὰ τὴν ὀνομαστὴ ἀδιαφρορία πλέον, τῶν νεο-Ἑλλήνων. 
Τοὺς ἔλεγα τότε γελῶντας, πὼς ἐὰν ἀδειάσῃ ἡ τσέπη τους, θὰ τοὺς δοῦμε ὅλους νὰ πολεμοῦν. 
Βλέπετε, ἡ πείνα εἶναι μεγάλη ἀνάγκη…..
Καὶ ἀνάγκα καὶ θεοὶ πείθονται…

Ὅμως τώρα πιὰ δὲν διασκεδάζω.
Πονάω.
Πέρασαν καὶ τὰ Συντάγματα, καὶ οἱ πλατεῖες… Μᾶς τελείωσαν καὶ οἱ ἀγανακτισμένοι…
Γενικῶς ὅσα ἔχουν συμβεῖ ἔως σήμερα, μὲ ἐλάχιστες ἐξαιρέσεις, ἐκφράζουν μόνον τὸν φόβο γιὰ τὴν φτώχεια ἤ καὶ τὴν ἴδιαν τὴν φτώχεια.
Σαφῶς, ὁ πράγματι πεινασμένος, ὁ ἄστεγος, ὁ ἄρρωστος, οὐδέποτε θὰ κουνηθῇ ἀπὸ τὸν τόπο του, πρὸ κειμένου νὰ κάνῃ ἐπαναστάσεις. Ποῦ οἱ Καραϊσκάκηδες καί οἱ Κατσαντώνηδες καί οἱ Μακρυγιάννηδες; Ἄλλὲς ἐποχές, ἄλλα ἤθη, ἄλλες ἀνάγκες….
Βέβαια, κι αὐτοὶ ἐδῶ εἶναι, ἀλλὰ δὲν φοροῦν τσαρούχια καὶ φουστανέλες,  οὔτε κρατοῦν γιαταγάνια. Εἶναι μὲ γραβᾶτες καὶ λουστρίνια καὶ κρατοῦν χαρτοφύλακες.
 Μεγάλη διαφορά… Μεγάλη ἀλλαγή…
Τὰ ἴδια ἀποτελέσματα θὰ φέρουν φυσικά, ἀλλὰ αὐτὸ θὰ συμβῇ σὲ ἄλλην βάσιν, συνολική, ὄχι ἐπὶ μέρους.
Πέρασαν λοιπὸν καὶ οἱ ἐκλογές.. Δύο ἐκλογικὲς ἀναμετρήσεις, στὶς ὁποῖες τὸ κεντρικὸν σύνθημα ἦταν τὸ ὑπὲρ ἤ τὸ κατὰ τοῦ μνημονίου. Ἔτσι, τὰ κόμματα χωρίστηκαν. Ἀπὸ τὴν μία ὅλοι αὐτοὶ ποὺ εἶναι ὑπέρ, (κι ἐξακολουθοῦν νὰ μᾶς κυβερνοῦν ἤ ἐτοιμάζονται νὰ μᾶς κυβερνήσουν) κι ἀπὸ τὴν ἄλλην αὐτοὶ ποὺ εἶναι κατά,  τὸ ΚΚΕ, ὁ Καμμένος καὶ ἡ Χρυσὴ Αὐγή.
Δῆλα δή, ἔχουμε χωριστεῖ σὲ δύο μέτωπα, ποὺ οὐδόλως ἔχουν νὰ κάνουν μὲ τὴν πραγματικότητά μας καὶ τὰ πραγματικά μας προβλήματα.
Μεγάλη ἡ πλάνη μας ἀγαπητοί μου! Ἀπίστευτα μεγάλη! Τόσο μεγάλη ποὺ τελικῶς ἀντιλαμβάνομαι πὼς δὲν εἶναι στραβὸς ὁ γυαλός… Ἀπλῶς ἐμεῖς στραβὰ ἁρμενίζουμε…
Ξέρετε κάτι ἀγαπητοί φίλοι;
Καλὰ ὅλα αὐτά…
Ἀλλά ποιός ἀπό ἐμᾶς ἔχει ἀντιλφθεῖ πώς τό πρόβλημά μας δέν εἶναι τίποτα περισσότερο ἤ λιγότερο ἀπό τήν παιδεία μας; Ἀπό τήν περιορισμένη μας ἀντίληψιν; Ἀπό τήν μή ἱκανότητά μας νά προσλαμβάνουμε ὁλόκληρη τήν πληροφορία ἀλλά νά τήν ἐπιμερίζουμε;
Θέλετε παραδείγματα;
Οἱ μισοὶ ἀπὸ ἐμᾶς δὲν θέλουν τοὺς ΛΑΘΡΟεποίκους ἐδῶ καὶ οἱ ἄλλοι μισοὶ τοὺς θέλουν.
Ποιός ἀπό ἐμᾶς ὅμως κάθισε νά ἀναλύσῃ τούς λόγους, γιά τούς ὁποίους τό κάθε πλᾶσμα τοῦ πλανήτου ὀφείλει καί χρειάζεται νά παραμένῃ στό φυσικό του περιβᾶλλον; Μήπως παραμένοντας σέ αὐτά πού ἔχουμε διδαχθεῖ, κι ὄχι ἀπαραιτήτως σέ αὐτά πού ἰσχύουν, γινόμαστε σκέτο μονομερεῖς;
Οἱ μισοὶ ἔχουν γίνει «ἀνθρωπιστὲς» καὶ οἱ ἄλλοι μισοὶ «φασῖστες».
Καί ποιός τελικῶς ἀντιλαμβάνεται πώς ἄλλο ἡ φιλανθρωπία καί ἄλλο τό ξέσκισμα;
Καί ποιός ἀπό ἐμᾶς συμμετεῖχε ἤ διοργάνωσε μίαν πορεία, ἤ μίαν σοβαρή διαμαρτυρία, ἤ τέλος πάντων μίαν συλλογική κίνησιν, ἀξιώνοντας τήν ἀπομάκρυνσίν τους; Οὐδεῖς ἀγαπητοί μου! Ὅλες οἱ διαμαρτυρίες ἔχουν γίνει μόνον γιὰ τὸ χρῆμα. (Κάτι λίγοι γραφικοὶ πάντα ὑπάρχουν… Ἀλλὰ αὐτοὶ δὲν πιάνονται…) 
Ἡ ἐγκληματικότης θερίζει. Ποιός ἀπό ἐμᾶς λοιπόν σηκώθηκε νά κάνῃ μίαν κίνησιν, πρό κειμένου νά ἀποκλείσουμε τό Σύνταγμα, διαμαρτυρόμενοι γιά τήν ἐγκληματικότητα; Ποιός ἔκανε ἀπεργία γιά αὐτό; Ποιός σήκωσε ΠΑΝΟ; Οὐδεῖς ἀγαπητοί μου! Δὲν ὑπάρχει λόγος… Καί ποῦ νά τρέχουμε τώρα; (Μόνον κάτι γραφικοί, ἀλλὰ κι αὐτοὶ γελοιοποιοῦνται ἀπὸ τοὺς ἄλλους…) Κι ὅμως, οἱ γονεῖς μας, οἱ παπποῦδες μας, τὰ παιδιά μας, ἐμεῖς οἱ ἴδιοι, καθημερινῶς ὑποφέρουμε. Ἀλλὰ τὸ κάνουμε σιωπηλά, ἔτσι, γιὰ νὰ μὴν παρεξηγηθοῦμε….
Οἱ περισσότεροι  ἀπὸ ἐμᾶς (περισσότεροι ἀπὸ τὸ 98%)  ἔχουν λάβει ἀδιάφορη στάσιν  ἀπέναντι στὸν τρόπο ποῦ μᾶς ἐκπαιδεύουν, πρὸ κειμένου νὰ μᾶς κάνουν τελείους δούλους. Καὶ μόλις ἐλάχιστοι φωνάζουν γιὰ τὸ αὐτονόητον. Εἴδατε κάποιον δάσκαλο νά ἀπεργήσῃ διότι τοῦ ὑπαγόρευσαν νά δημιουργῇ δούλους; Μήπως κάποιον μαθητή; Ἤ μήπως κάποιους γονεῖς;
Οὐδεῖς ἐνδιαφέρεται ἀγαπητοί μου! Οὐδέποτε ἀποκλείσαμε τὸ Σύνταγμα, διότι τὰ παιδιά μας γίνονται πρώτη ὕλη γιὰ μηχανὲς κιμά…. Οὐδέποτε νοιαστήκαμε… Οὐδέποτε σηκωθήκαμε…
Μέ ποιό δικαίωμα λοιπόν τώρα πονᾶμε;
Τελικῶς λοιπόν, γιατί νά κάνουμε αὐτήν τήν ῥημάδα τήν ἐπανάστασιν;
Γιά νά πουλήσουν ὅπλα οἱ ἔμποροι;
Γιά νά διώξουμε τά τωρινά σαπρόφυτα καί νά τά ἀντικαταστήσουμε μέ νεώτερα;
Ἤ μήπως γιά νά ἐπαναφέρουμε διά παντός τήν ἐλευθερία στόν τόπο μας;
Ἐγὼ ἀγαπητοὶ φίλοι δὲν κάνω ἐπανάστασιν γιὰ νὰ παραμένω σὲ κάποια ὁμάδα.
Ἐγὼ κάνω τὴν δική μου. Αὐτὴν ποὺ θὰ φέρῃ κι ἄλλους Ἕλληνες κοντά, μὲ τέτοιον τρόπο, ὥς τὲ νὰ μποροῦμε νὰ ξαναφτιάξουμε τὴν Ἑλλάδα ὅπως τῆς πρέπει!
Ἀλλὰ ἔχουμε μεγάλη σκασίλα γιὰ τὸ χρῆμα. Τὸ χρησιμοποιοῦμε μόνον ὅσο χρειάζεται, πρὸ κειμένου νὰ ἐπιβιώνουμε ἀξιοπρεπῶς. Τίποτα περισσότερο.
Ἐπανάστασις γιὰ ἐμέναν εἶναι ἡ ἐπανάστασις τοῦ Κοραῆ. Ὄχι τοῦ Ῥῆγα. (Κι ἄς τὸν θαυμάζω κι αὐτόν.)
Ἄλλως τέ, ἡ Ἐπανάστασις τοῦ 1821 μᾶς δείχνει τὸν δρόμο. Ποιοί ἐπεκράτησαν; Μήπως οἱ πρόγονοι αὐτῶν πού καί σήμερα ἐπικρατοῦν;
Καί ποιοί εἴμαστε ἐμεῖς; Μήπως οἱ ἀπόγονοι αὐτῶν πού πολέμησαν;
Καί μήπως ἔφθασε ἡ στιγμή νά μάθουμε ἀπό τά παθήματά μας; 
Τὸ αὐτονόητον φίλοι μου εἶναι ἕνα. 
Ὅσο ἐμεῖς παραμένουμε ἴδιοι, ἴδιοι θὰ μᾶς κυβερνοῦν.
Θά ἀλλάξῃ ὁ Μανωλιός κάι θά γίνῃ Θύμιος ἤ Κῶτσος; Ἔ καί;
Ἀλλάξαμε ἐμεῖς γιά νά δικαιούμαστε καλλιτέρους ἡγέτες; Ὅσο παραμένουμε ἴδιοι, κι αὐτὸ ἀφορᾷ ἰδίως στὴν παιδεία καὶ στὶς ἀξίες μας, τόσο θὰ μᾶς κυβερνοῦν ἀλῆτες. Ὅταν ἐμεῖς θὰ γίνουμε αὐτὸ ποὺ πρέπει νὰ εἴμαστε, τότε ναί, τότε θὰ δοῦμε πράγματι τὴν μεγάλη ἀνατροπή. Κι αὐτὴ ἡ ἀνατροπὴ θὰ εἶναι συνολική, ὄχι μερική. Θὰ ἀφορᾷ σὲ ὅλον τὸν πλανήτη, ὄχι μόνον στὴν Ψωροκώσταινα. (Ποὺ γιὰ κάποιον λόγο θαυμάσω ἀπεριόριστα….) 
Μποροῦμε νά ἀντιληφθοῦμε λοιπόν τό αὐτονόητον;
Ὅσο παραμένουμε ἀπαίδευτοι τόσο πιὸ εὔκολα θὰ μᾶς χειραγωγοῦν.
Ὅσο παραμένουμε χειραγωγήσιμοι, οὐδεῖς ἀνησυχεῖ ἀπὸ τοὺς κρατοῦντες, γιὰ τὶς καρέκλες τους. (Τὸ πολὺ πολὺ νὰ ἀλλάξουν μουτσοῦνες… Ἴδιες συμπεριφορὲς μὲ ἄλλες μοῦρες… Ἔ καί;)
Ὅσο  κρατοῦν τὶς καρέκλες τους, τόσο πιὸ ἀφόρητος θὰ γίνεται ὁ βίος μας.
Καί τελικῶς;
Ἔτσι θά πορεύόμαστε; Μέ τούς μισούς νά οὐρλιάζουν γιά τό πορτοφόλι πού ἀδειασε καί τούς ἄλλους μισούς νά μυξοκλαῖνε;
Ἤ μήπως ἐπί τέλους ἔφθασε ἡ στιγμή κάτι νά ἀλλάξῃ οὐσιαστικῶς;  Μήπως ὁ τρόπος πού βλέπουμε τήν ζωή, τόν Ἄνθρωπο καί τόν πλανήτη;
Ἔχουμε ἀκόμη δρόμο φίλοι μου. Μακρύ, ἀλλὰ εὐτυχῶς, στὸ τέλος του θὰ βροῦμε αὐτὸ ποὺ χρειαζόμαστε.
Μόνον ποὺ αὐτὸς ὁ δρόμος, ἰδίως ἐπεὶ δὴ ἐμεῖς παραμένουμε σὲ αὐτὰ ποὺ φαίνονται κι ὄχι σὲ αὐτὰ ποὺ ἀπαιτοῦνται, θὰ εἶναι τραχύς.
Θὰ τὸν πορευτοῦμε ὅλοι… Καὶ μόνον ὅταν ὅλοι, ὅσοι πρέπει, θὰ φθάσουν, μόνον τότε θὰ μποροῦμε νὰ συζητήσουμε γιὰ ἐπανάστασιν ποὺ θὰ ὁδηγήσῃ στὴν πραγματικὴ ἐλευθερία.
Φιλονόη.  
Υ.Γ. Μία λεπτομέρεια. Ὅλα τὰ παραπάνω εἶναι γιὰ νὰ καταλάβουμε τὸ τὶ δὲν πρέπει νὰ κάνουμε. Κατὰ βάθος ὅμως, θέλουμε δὲν θέλουμε, μποροῦμε δὲν μποροῦμε, ἀντέχουμε δὲν ἀντέχουμε, ναί, κάνουμε μόνον αὐτὸ ποὺ πρέπει νὰ κάνουμε. Καὶ τὸ ἀποτέλεσμα θὰ ἔλθῇ, διότι εἶναι ἀνάγκη… .Ἄλλως τέ, ἀνάγκα καὶ θεοὶ πείθονται… 
 
 
Διαβάστε περισσότερα » »

25 ΜΥΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΝΟΥΜΕ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ

ΜΥΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΝΟΥΜΕ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΣΤΕΡ ΛΙΣΤΑ

1)  Λεμόνι για καθαρό φούρνο μικροκυμάτων.

  1. Γεμίστε τα 2/3 ενός μπόλ (να επιτρέπετε για φούρνους μικροκυμάτων) με νερό και προσθέστε το χυμό μισού λεμονιού.
  2. Τοποθετήστε το μπόλ στο φούρνο μικροκυμάτων και ανάψτε τη δυνατή σκάλα για ένα λεπτό.
  3. Βγάλτε το μπόλ και σκουπίστε τα τοιχώματα του φούρνου με ένα καθαρό νωπό πανί.

Ο φούρνος μικροκυμάτων σας τώρα αστράφτει από καθαριότητα και έχει υπέροχη μυρωδικά!!!


2)  Φυσικό και οικολογικό απορρυπαντικό.



  1. Βάζουμε 3 κουταλιές σαπούνι Μασσαλίας και το διαλύουμε με πολύ ζεστό νερό (1/4 του λίτρου)
  2. Προσθέτουμε 1/8 του λίτρου οινόπνευμα (κατά προτίμηση 90ο).
  3. Και βάζουμε επίσης τον χυμό 5 λεμονιών.

Το παραπάνω απορρυπαντικό είναι οικολογικό, φθηνό, φιλικό με τα χέρια σας και πάνω απ όλα ακίνδυνο για τον οργανισμό σας (δεν αφήνει κατάλοιπα). Αφρίζει λιγότερο από τα κοινά απορρυπαντικά και μην ξεχνάτε να το ανακατεύεται καλά πριν από την χρήση του.

3) Συντήρηση για τα ξύλινα έπιπλά σας!

  1. Παίρνετε 100 γρ κερί και το ζεστάνετε μέχρι να λιώσει και να γίνει χλιαρό
  2. Μετά προσθέτετε 100 γρ νέφτι.
  3. Απλώστε το στην ξύλινη επιφάνεια που θέλετε να συντηρήσετε με πινέλο.
  4. Αφήστε το λίγες ώρες έως ότου στεγνώσει καλά.
  5. Τρίψτε το για να γυαλίσει με ένα μαλακό πανί.

Η τέλεια λύση για οικολογικό καθάρισμα!

4)  Τέλος τα σημάδια στα χαλιά σας.

  1. Τοποθετήστε επάνω στο λερωμένο σημείο του χαλιού ένα βρεγμένο ύφασμα
  2. Αφού το αφήσετε εκεί για λίγη ώρα, μετά σιδερώστε το (το σίδερο να είναι καυτό).
  3. Πάρτε μια βούρτσα και αρχίστε να το βουρτσίζετε πολύ δυνατά αντίθετα από την φορά των τριχών.

Και έτσι τα σημάδια από της μετακινήσεις των επίπλων σας δεν θα σας προβληματίζουν!!!

5)  Τέλος οι άσχημες μυρωδιές από την άμμο της γάτας σας.

  • Ανακατέψτε 2 κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα στην άμμο της γάτας σας κάθε φορά που την αλλάζετε (πλένετε το ειδικό ‘ταψάκι’ και την ξαναγεμίζετε με καινούργια άμμο).

Είναι τόσο απλό!!! Και τέλος άσχημες μυρωδιές χωρίς να ανησυχείτε για την υγεία του κατοικίδιου σας!

6)  Τέλος στο στοκάρισμα για να κρύψετε τις παλιές τρίπες από κάδρα στον τοίχο.

  • Βάζοντας λευκή οδοντόκρεμα, θα καλύψετε τις τρύπες.

Προσοχή αυτό ισχύει για λευκούς τοίχους ;)

7)  Προστασία των ξύλινων σκευών κουζίνας.

  1. Πρίν τα χρησιμοποιήσουμε πρώτη φορά τα περνάμε με λαδομένο πινέλο, το σκουπίζουμε και το χρησιμοποιούμε μετά απο μια μέρα (24 ωρες).
  2. Δεν τα πλένουμε ποτέ στο πλυντήριο πιάτων.

Κάθε φορά που βλέπετε την ξύλινη τους επιφάνεια στεγνή επαναλάβετε το 1.

8)  Σπιτικό Πότ Πουρί.

  1. Πέρνουμε μαραμένα τριαντάφυλλα και αφαιρούμε τα πέταλά τους.
  2. Τοποθετούμε τα ροδοπέταλα σε ένα υφασμάτινο κουτί και τους ρίχνουμε λίγο αλάτι και λίγες σταγόνες οινόπνευμα (καθαρό).
  3. Κλέινουμε το κουτι και το αφήνουμε σε σκιερό και ξηρό μέρος για ένα περίπου μήνα.
  4. Μόλις περάσει το διάστημα αυτο τοποθετούμε το Πότ Πουρί μας στο δωμάτιο που θέλουμε και απολαμβάνουμε το υπέροχο άρωμά τους.
  5. Αν εξασθενίσει μπορούμε να ρίχνουμε 2-3 σταγόνες απο αιθέριο έλαιο τριαντάφυλλο!

Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και άλλα λουλούδια εκτός από τριαντάφυλλα (αλλάζουμε και το αιθέριο έλαιο για την ανανέωση του αρώματος).

9)  Λύσεις για λεκέδες δύσκολους.

  • Λίπος: Αν δεν έχει στεγνώσει το λάδι και δεν έχει ποτίσει το ύφασμα, θα ρίξετε επάνω του ταλκ και στην συνέχεια βουρτσίστε με την βούρτσα καλά. Αν έχει στεγνώσει η λαδιά ρίξτε επάνω στον λεκέ απορρυπαντικό για τα πιάτα, τρίψτε το καλά και αφήστε το ρούχο σε ζεστή σαπουνάδα για 2 ώρες περίπου. Στύψτε το και βάλτε το στο πλυντήριο σε κανονική πλύση.
  • Μελάνι: Βουτήξτε το ρούχο σε γάλα και τρίψτε καλά τον λεκέ.
  • Κόκκινο κρασί: Ρίξτε στον λεκέ λίγο ούζο και θα φύγει αμέσως!
  • Σκουριά: Τρίψτε το με αλάτι και χυμό λεμονιού. Μετά βάλτε το στο πλυντήριο με κανονική πλύση.

10)  Δερμάτινα σαν καινούργια!!!

  1. Αλείβετε το δερμάτινο σας με λίγη γλυκερίνη ή καθαρή (χωρίς άρωμα και χρώμα) βαζελίνη. Την αφήνετε για μια μέρα (24 ώρες).
  2. Παίρνετε ένα βαμβακερό πανί και τρίβετε καλά όλη την δερμάτινη επιφάνεια.

Η λιπαρή ουσία βοηθάει να θρέψουν, να γυαλίσουν και να αποκτήσουν την χαμένη ελαστικότητά τους τα δερμάτινα σας!

11)  Όχι άλλα δάκρυα από τα κρεμμύδια.

  • Ανοίξτε την βρύση και καθαρίστε τα κρεμμύδια δίπλα από το τρεχούμενο νερό.
  • Ανοίξτε τον απορροφητήρα στην δυνατή σκάλα και σταθείτε δίπλα.

12)  Μάλλινα και ξεχείλωμα.

  • Μόλις πλυθούν και πριν τα απλώσετε, τοποθετήστε τα για λίγη ώρα επάνω σε χνουδωτές και απορροφητικές πετσέτες για να τραβήξουν τα νερά. Μετά από αυτό μπορείτε να τα απλώσετε χωρίς φόβο!

Τα βρεγμένα μάλλινα ρούχα ξεχειλώνουν λόγο του βάρους που τα τραβάει. Όταν είναι ελαφριά δεν κινδυνεύουν!

13)  Ούλα που ματώνουν.

  1. Να χρησιμοποιήστε μόνο μαλακή οδοντόβουρτσα.
  2. Να είστε σχολαστικοί με το βούρτσισμα των δοντιών σας
  3. Σε ένα ποτήρι με νερό να προσθέσετε μια κουταλιά της σούπας οξυζενέ και να κάνετε πλύσεις μετά το βούρτσισμα

Προσοχή να μην το καταπιείτε .
14)  Υγρασία σε ρούχα και παπούτσια.

  • Όταν μαζέψετε τα ρούχα που είναι για την αποθήκη (λόγω αλλαγής εποχής), τοποθετήστε ανάμεσά τους κύβους ζάχαρης. Το ίδιο ισχύει και για τα παπούτσια σας.


15) Υαλοκαθαριστήρες αυτοκινήτου.

  • Όταν δείτε πώς είναι για άλλαγμα λόγω τον θερμοκρασιών που υπάρχουν, αλείψτε το πλαστικό τους με ένα πανί που έχετε βάλει λίγη βαζελίνη.

16)  Φυτα ζωντανά στην περίοδο των διακοπών

  • Γεμίστε την μπανιέρα σας με νερό (περίπου 3-4 εκατοστά) και βάλτε μέσα τις γλάστρες σας.

17)  Για να μην ραγίζει το αυγό.

  • Πρέπει να προσθέσετε στο νερό πριν βράσει αλάτι και μετά να βάλετε το αυγό μέσα.

Άν ραγίσει το αυγό με την βοήθεια του αλατιού δεν θα χυθεί στο νερό που βράζει.
18)  Υπάρχει διαρροή στον φούρνο μικροκυμάτων?

  • Τοποθετήστε μπροστά από την πόρτα του φούρνου ( όχι μέσα στον φούρνο) ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο. Ανάψτε τον φούρνο στην μεγαλύτερη θερμοκρασία και προσέξτε το αλουμινόχαρτο, αν έχει αλλοιωθεί σημαίνει πως υπάρχει ισχυρή διαρροή.

19)  Καφές με ή χώρις καϊμάκι.


  • Για πλούσιο καϊμάκι, ο καφές θέλει βράσιμο σε σιγανή φωτιά και πρέπει να τον ανακατεύουμε συνέχεια. Μόλις φουσκώσει τον σερβίρουμε αμέσως διότι αν αργήσουμε το καϊμάκι θα χαθεί.
  • Για καθόλου καϊμάκι, θα πρέπει μόλις φουσκώσει και κοχλάσει να τραβήξουμε 2-3 φορές το μπρίκι από την φωτια. Ετσι το καϊμάκι θα εξαφανιστεί.

20)  Πως διατηρούμε το ρύζι.

  • Αλλάζουμε την συσκευασία του και το βάζουμε σε πάνινο σακούλι ή μαξιλαροθήκη (όπως έκαναν οι γιαγιάδες μας).
  • Πρίν το κλείσουμε-δεσουμε ρίχνουμε μια χούφτα πιπέρι ατριφτο ή μια χούφτα φύλλα δάφνης.

21)  Πόλύ αλάτι στο φαγητό.

  • Καθαρίστε μια μεγάλη πατάτα και ρίχτε την στο φαγητό που σας έπεσε το πολύ αλάτι.
  • Μόλις το φαγητό είναι έτοιμο, απλά αφαιρέστε την πατάτα και είναι εντάξη.

Η πατάτα έχει την ιδιότητα να τραβάει το αλάτι!

22)  Εφίδρωση

  • Για τα ιδρωμένα πόδια: ανακατέψτε ταλκ και μαγειρική σόδα και προσθέσθε και μισό κουταλάκι τριμμένο φασκόμηλο. Αυτό το μείγμα προσθέστε το στα παπούτσια σας.
  • Για να μην ιδρώνουν τα πόδια, οι παλάμες κτλ. Μπορείτε να βάλετε ή κολόνια ή καθαρό οινόπνευμα.



23)  Ρινορραγία.

  • Κρατήστε το κεφάλι σας σε ευθεία γραμμή και αναπνεύστε από το στόμα, σε λίγα λεπτά το αίμα θα αρχίσει να πήζει.
  • Εμποτίστε  σε ένα βαμβάκι λίγο οξυζενέ (12ο), στο ρουθούνι αλλά προσέχετε να μην είναι πολύ βαθιά διότι θα προκαλέσετε βλάβη στην βλεννογόνο και θα ξαναματώσει η μύτη σας περισσότερο αυτή την φορά.
  • Τέλος κάντε κρύες κομπρέσες στην μύτη και το κούτελο.

Αν έχετε συχνές ρινορραγίες θα πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφτείτε τον ιατρό σας.

24)  Διατήρηση των μυρωδικών σας.

  • Τοποθετήστε τα σε ένα βάζο και αλλάζοντας το νερό ανά τακτά διαστήματα.
  • Ψιλοκόψτε τα και τοποθετήστε τα στην κατάψυξή σας σε μια σακουλίτσα ή σε ένα μπόλ. Τς μυρωδικά σας έτσι θα είναι φρέσκα για την μαγειρική σας!

25)  Πως θα κρατήσει το μακιγιάζ σας περισσότερες ώρες.

  • Πριν βαφτείτε βάλτε στο πρόσωπό σας ένα παγάκι το οποίο θα έχετε βάλει πρώτα σε μια πλαστική σακούλα. Κάντε κυκλικό μασάζ για μερικά λεπτά. Μετά από αυτό μπορείτε να ξεκινήσετε το μακιγιάζ.

Το μασάζ με το παγάκι τονώνει την κυκλοφορία του αίματος.

ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΣΤΕΡ ΛΙΣΤΑ
 
katohika


Διαβάστε περισσότερα » »

Προγράμματα ΕΣΠΑ: Ποιοι και πότε δικαιούνται επιδοτήσεις;




Κονδύλια ακούμε και Κονδύλια δε βλέπουμε εδώ και μήνες… και αναφερόμαστε στο ΕΣΠΑ και τα χρήματα που αναμένεται να πέσουν στην αγορά, με στόχο την ανάπτυξη και ασφαλώς την δημιουργία θέσεων εργασίας μπας και μπει επιτέλους φρένο στην ελληνική ύφεση.

Αν έχετε απορίες σχετικά με το ποια προγράμματα χρηματοδότησης βρίσκονται σε εξέλιξη, ποια αναμένεται να προκηρυχθούν το επόμενο διάστημα και αν θα μπορούσατε να ενταχτείτε σε κάποιο από αυτά, ο παρακάτω πίνακας ίσως σας βοηθήσει.

Βλέποντας κανείς τα προγράμματα που "τρέχουν" αλλά και από αυτά που αναμένονται, θα διαπιστώσει ότι για να απορροφηθούν τα 12,5 δισεκατομμύρια ευρώ που υπολείπονται, θα πρέπει τα υπουργεία να ξεπεράσουν τον «εαυτό» τους, επισπεύδοντας τις διαδικασίες και αποφεύγοντας την γραφειοκρατία. Αν τα υπουργεία «επαναπαυτούν»… τότε για ακόμη μια φορά θα χαθούν πολύτιμοι πόροι!





Star.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Σε ξεχωριστό λογαριασμό της ΔΕΗ το χαράτσι των ακινήτων .




Ρόλο «φοροεισπράκτορα» θα παίξει και φέτος η ΔΕΗ, που θα κληθεί να εισπράξει εκ νέου το «χαράτσι» των ακινήτων.

Όμως, λόγω των προβλημάτων που παρατηρήθηκαν από χιλιάδες πολίτες, που επειδή δεν μπορούσαν να καταβάλουν το ειδικό τέλος, δεν πλήρωναν ούτε το λογαριασμό κατανάλωσης του ηλεκτρικού ρεύματος, η ΔΕΗ εξετάζει διαφορετικούς τρόπους για να αποσυνδέσει τα δύο ποσά.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι για το 2012, η ΔΕΗ θα αποστείλει στους πολίτες ένα ειδικό εκκαθαριστικό, στο οποίο θα αναγράφεται το ποσό του τέλους ακινήτων, ξεχωριστά από τον υπόλοιπο λογαριασμό.

Οι ιδιοκτήτες ή οι ενοικιαστές ακινήτων θα μπορούν να εξοφλήσουν το χαράτσι σε δόσεις είτε στα γραφεία της ΔΕΗ, είτε στις τράπεζες, είτε στα ταχυδρομεία.

Με αυτόν τον τρόπο, και σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών, η ΔΕΗ διαχωρίζει το χαράτσι των ακινήτων με τα τιμολόγια που αφορούν την κατανάλωση ρεύματος.

Από το 2013 οι αλλαγές

Πάντως, από το 2013 αναμένεται ότι θα αλλάξει και ο τρόπος φορολόγησης των ακινήτων. Τη διαδικασία αποστολής των εκκαθαριστικών σημειωμάτων θα αναλάβουν απευθείας οι εφορίες και η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών.


Στόχος η είσπραξη 3 δισ. ευρώ


Από το «χαράτσι» η κυβέρνηση θα επιδιώξει να εισπράξει έσοδα 3 δισ. ευρώ. Ωστόσο, λόγω των δόσεων, που εξετάζεται να αυξηθούν μέχρι και σε εννέα, δεν αποκλείεται τα έσοδα να κινηθούν σε μικρότερα επίπεδα.
 
eleftheriskepsii
Διαβάστε περισσότερα » »