Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

Μπήκαμε με 340 δραχμές, και βγαίνουμε με 1530. Ζήτωωωω

Εφιαλτικά σενάρια ή το χρονικός ενός προαναγγελθέντος θανάτου; Κι αν δεν ισχύει, γιατί η ελληνική κυβέρνηση ή οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις δεν προχωρούν σε μηνύσεις και αγωγές για σπορά ψευδών ειδήσεων, κερδοσκοπικά παιχνίδια και πρόκληση πανικού στους πολίτες;
Εκτός της JP Morgan που προεξοφλεί χρεοκοπία της Ελλάδας και ποντάρει σε αυτήν προτρέποντας και τους πελάτες της να κάνουν το ίδιο αλλά και των Sunday Times που αναφέρονται σε αναπόφευκτη χρεοκοπία της Ελλάδα τον Μάρτιο .
Οι Sunday Times σε ρεπορτάζ τους αναφέρουν ότι η Ελλάδα ενδέχεται να “πτωχεύσει ατάκτως” μέσα στις επόμενες 10 εβδομάδες, θέτοντας σε αμφισβήτηση την επιβίωση του ευρώ. Η εφημερίδα δημοσιεύει αυτή την εκτίμηση με αφορμή τη κατάρρευση των συνομιλιών για το χρέος τη Παρασκευή, επισημαίνοντας ότι "η Ελλάδα δεν έχει τα 14,4 δισ. € ομολόγων που πρέπει να εξοφληθούν στις 20 Μαρτίου".

Αναλυτές της αγοράς αναφέρονται σε υποτίμηση-σοκ της δραχμής θεωρώντας επίσης δεδομένη την χρεοκοπία και την έξοδο της χώρας μας από το κοινό νόμισμα.
"Δεδομένου ότι η Ελλάδα εντάχθηκε στην ευρωζώνη πριν από δέκα χρόνια, με ισοτιμία 1 ευρώ προς 340,75 δραχμές, η αγορά τιμολογεί αυτή την περίοδο σε μια μαζική υποτίμηση, γύρω στις 1530 δραχμές ανά ευρώ", αναφέρει χαρακτηριστικά ιστοσελίδα που σχετίζεται με επενδύσεις σε νομίσματα και εμπορεύματα, βασισμένη -όπως ισχυρίζεται- σε έκθεση μεγάλου οίκου.

"Ο δούρειος ίππος της Goldman Sachs"

Με τίτλο "Ο δούρειος ίππος της Goldman Sachs", το οποίο συνοδεύεται από ένα δούρειο ίππο με ελληνική σημαία, οι Times της Κυριακής αναφέρονται στα λογιστικά τεχνάσματα που χρησιμοποίησαν στο παρελθόν χώρες της ευρωζώνης προκειμένου να αποκρύψουν στοιχεία του χρέους τους.
Εκτενές είναι το αφιέρωμα στις συμφωνίες ανταλλαγής χρέους που συνομολόγησε η Ελλάδα με τη Goldman Sachs το 2001 και αναφέρεται στο πως κατόρθωσε η επενδυτική τράπεζα να εισχωρήσει στην ευρωζώνη, βοηθώντας στην "αναβάπτιση" δημοσιονομικών στοιχείων μεγάλων ευρωπαϊκών κρατών όπως η Ιταλία και η Γερμανία.
"Όλες οι ευρωπαϊκές χώρες ήταν περισσότερο από ευτυχείς να πληρώνουν μεγάλες προμήθειες για οτιδήποτε μπορούσε να κάνει το χρέος τους να φαίνεται μικρότερο" τονίζει στην αγγλική εφημερίδα χρηματιστής που δεν ονομάζεται αλλά συμμετείχε σε πολλές από τις μεγάλες συμφωνίες απόκρυψης των κρατικών ελλειμμάτων στην ΕΕ.
Υποστηρίζοντας ότι τόσο η χώρα μας όσο και η Goldman Sachs που τη βοήθησε δεν έκαναν τίποτε το παράνομο, οι Sunday Times γράφουν χαρακτηριστικά πως η Ελλάδα έκανε κάθε είδους ακροβατικά για να κρατήσει την Ευρώπη ευτυχισμένη: "Πριν ενταχθείς το ευρώ, η Ελλάδα έπρεπε να καταβάλλει επιτόκια της τάξης του 18% για να δανειστεί από τις διεθνείς αγορές. Μετά την προσχώρησή της στο ευρώ, το επιτόκιο μειώθηκε στο περίπου 5%. Ήταν απόλυτα λογικό να κάνει κάθε είδους ακροβατικά για να κρατήσει την Ευρώπη ευτυχισμένη".
Παράλληλα, η Βρετανική εφημερίδα κάνει ειδική αναφορά στην Αντιγόνη Λουδιάδη, πρώην στέλεχος της Goldman Sachs, η οποία φέρεται να αξιοποίησε τα παράθυρα των ευρωπαϊκών κανόνων λογιστικής για να "βοηθήσει" την Ελλάδα να περιορίσει το χρέος της. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το αντίτιμο ανήλθε στο τεράστιο ποσό των 300 εκ. ευρώ. Σήμερα, η κα Λουδιάδη είναι διευθύνουσα σύμβουλος της ασφαλιστικής εταιρείας Rothesay Life, 100% θυγατρικής της Goldman Sachs, που διαχειρίζεται κεφάλαια 9 δισ. λιρών.

Την σκυτάλη παίρνει και ο γερμανικός τύπος που σχολιάζει σήμερα τις δύσκολες διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης και ιδιωτών πιστωτών.
Με τίτλους όπως «Οι τράπεζες προετοιμάζονται για μια χρεοκοπία της Ελλάδας» (FTD) και «Κίνδυνος για το ελληνικό χρέος» (Handelsblatt) η γερμανική έκδοση των Financial Times παρατηρεί: «Πολλοί επενδυτές θεωρούν δεδομένο εδώ και καιρό ότι η Ελλάδα έχει χρεοκοπήσει. Σύμφωνα με την Deutsche Welle, η οικονομική εφημερίδα Handelsblatt επισημαίνει: «ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε άσκησε παρασκηνιακά πιέσεις για χαμηλότερα επιτόκια στα νέα ομόλογα αναφέρουν πληροφορίες από Αθήνα και Βερολίνο. Το περιοδικό Der Spiegel με τίτλο «Μάθημα από τη Μυτιλήνη», ενώ στον υπότιτλο διαβάζουμε: «….Τι βοηθούν νέα δάνεια και κούρεμα όταν το κράτος στο σύνολό του δεν λειτουργεί πια»;
Διαβάστε περισσότερα » »

Σκάνδαλο! Πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ διορίστηκε (ως γιατρός) στο δημόσιο...


... την ώρα που γίνονται χιλιάδες απολύσεις!
Από την Σμαράγδα Κοκκόρη
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ

Το έγγραφο που αποκαλύπεται είναι καταπληκτικό.
Η κ. Αγάθη Βρεττού που διορίστηκε πριν από λίγες ημέρες ως γιατρός είναι πρώην βουλευτής (Λευκάδας) του ΠΑΣΟΚ. Και έκανε χρήση του σχετικού νόμου που επιτρέπει στους πρώην βουλευτές να διορίζονται στο δημόσιο. Είναι καταπληκτικό διότι...
 διορίστηκε την ώρα που χιλιάδες εργαζόμενοι απολύονται - και έρχονται και χλιάδες ακόμη απολύσεις από το δημόσιο τομέα.
Η πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ όμως (με τίνος τις πλάτες;;;) διορίστηκε
Διαβάστε περισσότερα » »

Γιατί οι αρμόδιες εισαγγελικές αρχές παραμένουν αδρανείς;


Αποσύρθηκε πριν λίγο στην Βουλή η τροπολογία με την οποία θα γινόταν νόμος του κράτους η πώληση-χάρισμα/"ξέπλυμα" των 4 Airbus A340-300! . Ο αρμόδιος υπουργός Οικονομικών Ε.Βενιζέλος αναγκάστηκε να αποσύρει την τροπολογία με την οποία θα νομιμοποιείτο ένα πρωτοφανές ξεπούλημα της εθνικής περιουσίας στην τιμή-χάρισμα των 31 εκατ. ευρώ, αλλά και θα "ξεπλένονταν" τα κλεμμένα λεφτά της Proton Bank.

Έχουν όμως περάσει δέκα ημέρες και ούτε φωνή ούτε ακρόαση για την υπόθεση των Μινωικών Αερογραμμών και στην πλήρη αφωνία από την πλευρά της κυβέρνησης, του ΛΑΟΣ, του υπουργού κ. Βορίδη, της ΥΠΑ, αλλά κυρίως από την δικαιοσύνη.
Υπενθυμίζουμε ότι ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Καρατζαφέρης παρενέβη στον υπουργό Μεταφορών και βουλευτή του κόμματος του , Μάκη Βορίδη, για να …. «προωθήσει» τη συμμετοχή νεοσύστατης εταιρίας σε διαγωνισμό των άγονων αεροπορικών γραμμών.
Πρόκειται για τις Μινωικές Αερογραμμές, εταιρία η οποία , όπως αναφέρει δημοσίευμα, συστάθηκε μόλις μία ημέρα πριν καταθέσει την πρότασή της για να αναλάβει το αεροπορικό έργο 11 αγόνων γραμμών για τα επόμενα 4 χρόνια.
Συγκεκριμένα κ. Καρατζαφέρης μιλώντας στις 5 Ιανουαρίου στην τηλεοπτική του εκπομπή «Ελλάδα γειά σου» υποστήριξε ότι μετά την παρέμβασή του υπέρ της συγκεκριμένης εταιρείας στο …. «Και ένα, όχι παρά ένα» , όπως χαρακτηριστικά είπε ο ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, αυτή ανέλαβε τη δουλειά και το όφελος για το ελληνικό δημόσιο ήταν αρκετά εκατομμύρια ευρώ.
Είπε, μεταξύ άλλων: «Έμαθα ότι οι μηχανισμοί δεν έδιναν άδεια σε νέα αεροπορική εταιρία, η οποία ήθελε να λάβει μέρος στους διαγωνισμούς για τις άγονες γραμμές…. Το έμαθα και ένα , όχι παρά ένα, ΚΑΙ ΕΝΑ και ειδοποίησα τον υπουργό μας. Του λέω πρόσεξε. Θα γλυτώσει πολλά λεφτά η Ελλάδα εάν είναι τρεις τέσσερις, πέντε, ή 140 (οι εταιρίες) στον διαγωνισμό. Πράγματι έγινε μια γρήγορη διαδικασία, γρήγορη, γρήγορη… Αποτέλεσμα: Τους 11 διαγωνισμούς, τις 11 άγονες γραμμές τις πήρε αυτή η εταιρία, που πήρε το χαρτί πέντε λεπτά πριν. Για χτύπησε χαμηλά… Ξέρετε πόσα θα ωφεληθεί η Ελλάδα;….
Εκατομμύρια, εκατομμύρια. Δηλαδή αν δεν ήμασταν εμείς, θα είχε πάει ο διαγωνισμός στα μεγάλα παιδιά. Τον Βγενόπουλο και τον Βασιλάκη. Ποιος θα μάθαινε στην επικράτεια ότι δεν χτυπήθηκαν οι τιμές. Και η Ελλάδα θα βόγκαγε και η Τρόικα θα φώναζε. Εμείς είπαμε: έστω και τελευταία στιγμή, έστω και δια περιφοράς δώστε την άδεια».
Βέβαια, υπάρχουν ορισμένες μικρές λεπτομέρειες που προφανώς έχουν τη δική τους σημασία, τόσο από πολιτικής άποψης, όσο και ποινικής.
Η ομολογία του προέδρου του ΛΑΟΣ που συμμετέχει στο κυβερνητικό σχήμα του κ. Παπαδήμου ότι η άδεια δόθηκε κατόπιν παρεμβάσεώς του στο … «ΚΑΙ ΕΝΑ, όχι στο παρά ένα, στο ΚΑΙ ΕΝΑ» , όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο κ. Καρατζαφέρης , δεν επισύρει ποινικές διώξεις για όλους τους εμπλεκόμενους ;
Από τον κ. Καρατζαφέρη και τον κ. Βορίδη μέχρι και όσους υπηρεσιακούς ή όχι παράγοντες συμμετείχαν σ΄αυτή την καταστρατήγηση του νόμου.
Η «δια περιφοράς» έκδοση αδείας στο «ΚΑΙ ΕΝΑ» ,όπως ομολογεί ο ίδιος, είναι η άσκηση εξουσίας, όπως την αντιλαμβάνεται ο κ. Καρατζαφέρης και τα στελέχη του;
Επιπλέον πως ξέρει ο κ. Καρατζαφέρης ποιος θα αναλάβει το έργο , αφού ο διαγωνισμός …. δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα;
Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Ημερησία» τέσσερις ημέρες αργότερα από τα λεγόμενα του κ. Καρατζαφέρη(9/1) : «ο συγκεκριμένος διαγωνισμός εξακολουθεί να βρίσκεται σε εξέλιξη καθώς, σύμφωνα με την ΥΠΑ, οι οικονομικές προσφορές των εταιριών παραμένουν σφραγισμένες μέχρι να ολοκληρωθεί ο έλεγχος των φακέλων, διαδικασία που αναμένεται να διαρκέσει από 1,5 έως 2 μήνες. Η τεχνική αξιολόγηση των φακέλων περιλαμβάνει την εξέταση των δικαιολογητικών, των αεροπορικών πιστοποιητικών, των αδειών, του μετοχολογίου και του business plan που έχει καταθέσει η κάθε εταιρεία» .
Μετά από όλα αυτά πως οι αρμόδιες εισαγγελικές αρχές παραμένουν αδρανείς;
Τέλος, πως είναι δυνατόν – μετά από αυτή την ΟΜΟΛΟΓΙΑ- να εξακολουθούν να συμμετάσχουν οι Μινωικές Αερογραμμές στο διαγωνισμό;
 
Διαβάστε περισσότερα » »

Ανοιχτό το ενδεχόμενο απολύσεων στη ΔΕΗ

Xρυσα Λιαγγου:

Σε πλήρη καταγραφή του προσωπικού της, ανά επιχειρησιακή μονάδα και ανά κατηγορία και ειδικότητα, προχωρεί η ΔEH κατ’ εντολήν της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Περιβάλλοντος, με στόχο την αναδιοργάνωσή του κατά τρόπο παραγωγικό και αποδοτικό. Aν χρειαστεί, το σχέδιο θα συμπεριλάβει και απολύσεις. Tο ενδεχόμενο αυτό, αν και επισήμως αυτή τη στιγμή δεν ομολογείται, θεωρείται κάτι παραπάνω από δεδομένο τόσο για την πολιτική ηγεσία του YΠEKA όσο και τη διοίκηση της ΔEH, και αυτό γιατί η πρώτη καταγραφή, που έχει κάνει η ίδια η επιχείρηση, εμφανίζει υπεράριθμο διοικητικό προσωπικό που φτάνει τις 6.000, σε σύνολο 21.000 εργαζομένων.
Tο στοιχείο αυτό μένει να καταγραφεί και επισήμως από ανεξάρτητο σύμβουλο που αναζητεί η ΔEH μέσω διαγωνισμού για να αναλάβει το έργο της εκπόνησης «σχεδίου προγραμματισμού ανθρωπίνου δυναμικού και υποστήριξη στην υλοποίηση παρεμβάσεων αύξησης της απόδοσης της ΔEH A.E. με έμφαση στο κόστος εργασίας».
Tην αναλυτική καταγραφή των αναγκών της επιχείρησης σε προσωπικό ζήτησε ο υπουργός Γ. Παπακωνσταντίνου για πρώτη φορά από την Kοζάνη, όταν τέθηκε από το εκεί συνδικάτο εργαζομένων αίτημα για προσλήψεις τεχνικού προσωπικού. O υπουργός επανήλθε στο θέμα με αφορμή την εφαρμογή του τελευταίου νόμου για τον περιορισμό των αμοιβών μισθοδοσίας σε ποσοστό 35% επί του 2009 και προσφάτως με αφορμή το αίτημα της διοίκησης της ΔEH για μεγάλες αυξήσεις στα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος, το οποίο δεν ικανοποίησε.
«Mειώστε τις δαπάνες», ήταν το μήνυμα που έστειλε μέσω δηλώσεων σε συνέντευξη Tύπου για πολλοστή φορά στη διοίκηση της ΔEH.
O κ. Παπακωνσταντίνου φέρεται αποφασισμένος να βάλει τέλος στις στρεβλώσεις που έχουν προκύψει από την πολιτική των αθρόων προσλήψεων και της ανορθολογικής κατανομής του προσωπικού, που στηρίχθηκε σε συνδικαλιστικές και πολιτικές επιδιώξεις. Aποκορύφωμα αυτής της πολιτικής ήταν οι μαζικές προσλήψεις 11.500 ατόμων στην επιχείρηση το διάστημα 1990-1993, εκ των οποίων οι 7.000 σε διοικητικές υπηρεσίες.
Μετατάξεις - μεταθέσεις
Aυτό που σε πρώτη φάση θα επιδιωχθεί είναι οι εσωτερικές μετατάξεις και μεταθέσεις του προσωπικού. Oι αλλαγές θα επιδιωχθεί αρχικά να γίνουν σε συναίνεση με τη ΓENOΠ μέσω μιας νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας, αφού οι περισσότερες στρεβλώσεις είναι κατοχυρωμένες με συλλογικές συμβάσεις. Eάν αυτό δεν καταστεί δυνατό, τότε οι αλλαγές θα προχωρήσουν με νομοθετικές ρυθμίσεις.
Oι σοβαρές ελλείψεις σε τεχνικό προσωπικό και η παράλληλη πληθώρα διοικητικών είναι η βασικότερη στρέβλωση στη ΔEH σε ό,τι αφορά το ανθρώπινο δυναμικό. H συνεχής απώλεια τεχνικού προσωπικού, λόγω αυξημένου αριθμού συνταξιοδοτήσεων τα τελευταία χρόνια, οδηγεί σε αύξηση του κόστους εργασίας ένεκα υπερωριών και σε υποεκμετάλλευση ακριβού εξοπλισμού, με αποτέλεσμα είτε τη μείωση των εσόδων της επιχείρησης ή και την αύξηση του υπεργολαβικού κόστους. Eνα πλέγμα συλλογικών συμβάσεων καθιστά σήμερα αδύνατη την ορθολογική αξιοποίηση του προσωπικού ενώ επιτρέπει, για παράδειγμα, να πληρώνονται κανονικά εργαζόμενοι στο ορυχείο Aλιβερίου που έκλεισε και δεν δουλεύουν γιατί ο κανονισμός της «εντοπιότητας» απαγορεύει τη μετάθεσή τους. O κανονισμός της επιχείρησης παραβιάζεται ωστόσο όταν είναι να εξυπηρετήσει άλλες ανάγκες. Παρότι, για παράδειγμα, η ετεροαπασχόληση απαγορεύεται, δηλαδή δεν επιτρέπεται να απασχοληθείς σε διαφορετική θέση από αυτήν που προσελήφθης, δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις υπαλλήλων που απολαμβάνουν αμοιβές τεχνικού ενώ κάθονται στα γραφεία. Oι αμοιβές αποτέλεσαν καθοριστικό παράγοντα της κατανομής του προσωπικού της ΔEH όλα αυτά τα χρόνια. Δεν είναι τυχαίος ο μεγάλος αριθμός στελεχών, κυρίως τομεαρχών και υποτομεαρχών, αφού η κάθε τέτοια προαγωγή μεταφραζόταν σε 300 ευρώ κατ’ ελάχιστον μηνιαίο επίδομα. Eίναι χαρακτηριστικό ότι το 1990 με 37.000 εργαζομένους η ΔEH είχε 1.100 στελέχη και σήμερα με 21.000 εργαζομένους έχει 2.500 στελέχη.
Tουλάχιστον 500 από αυτά βρίσκονται σε κατάσταση «ψυγείου», απολαμβάνοντας όμως το σχετικό επίδομα. Mια πρώτη προσπάθεια βελτίωσης αυτής της κατάστασης επιχειρεί η διοίκηση της ΔEH με το νέο οργανόγραμμα που εισηγήθηκε την περασμένη Πέμπτη στο Δ.Σ. και το οποίο προβλέπει την κατάργηση και συγχώνευση σειράς διευθύνσεων και τον περιορισμό των στελεχών στη μητρική εταιρεία (Διανομή και Mεταφορά έχουν γίνει θυγατρικές) κατά 300 άτομα.
Tο νέο μοντέλο κατανομής προσωπικού, που ο σύμβουλος καλείται να παρουσιάσει στη ΔEH μέσα στο επόμενο τρίμηνο, θα προβλέπει και αναπροσαρμογή της μισθολογικής πολιτικής.
Σερβιτόροι με μισθούς... σεφ
Tα μισθολογικά της Επιχείρησης είναι ένα άλλο αμαρτωλό κεφάλαιο. Oι συλλογικές συμβάσεις ενσωματώνουν 4 γενικά και 37 ειδικά επιδόματα, ενώ όσο και αν ακούγεται παράδοξο για μια εταιρεία παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, στη ΔEH θα βρει κανείς σερβιτόρους με μηνιαίες αποδοχές ύψους 5.000 και 6.000 ευρώ τον μήνα και νοσοκόμες με αποδοχές από υπερωρίες μόνο, ύψους 700 ευρώ τον μήνα.
Oι συνολικές δαπάνες μισθοδοσίας πάντως στη ΔEH μειώθηκαν συνολικά το διάστημα 2009–2011 σε ποσοστό 37% λόγω της εφαρμογής των νόμων για περικοπές μισθών αλλά και της συνταξιοδότησης μεγάλου αριθμού του προσωπικού. Tο κόστος συνολικής μισθοδοσίας την περίοδο 2009–2012 προβλέπεται να περιοριστεί κατά σχεδόν 700 εκατ. ευρώ.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η ΔEH δεν έχει ακόμη καταλήξει σε οριστικό σχέδιο μείωσης της μισθοδοσίας προκειμένου να καλύψει το 35% επί των δαπανών του 2009 που προβλέπει ο νόμος. Aυτό γιατί ο επιμερισμός του ποσοστού αυτού δίχασε τα συνδικάτα Bορρά (τεχνικοί) και Nότου (διοικητικοί). Προκειμένου να αποφύγει τις εντάσεις, η διοίκηση της ΔEH προχώρησε βάσει ενός «μεταβατικού μισθολογικού σχεδίου» και αναμένει τις υποδείξεις του συμβούλου που αναζητάει στην αγορά για την ανακατανομή του προσωπικού και για την οριστικοποίηση της μείωσης του 35%.


(Καθημερινή, 15/1/2012)
Διαβάστε περισσότερα » »

«ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΔΕΗ» ΕΞΕΤΑΖΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΤΗΛΕΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

Σε αδιέξοδο βρίσκεται  η δημοτική αρχή στην Εορδαία, με αφορμή το πρόβλημα που έχει προκύψει απο την επαναλαμβανόμενες βλάβες στον ΑΗΣ Πτολεμαϊδας, που έχει ως συνέπεια την μη λειτουργεία της Τ/Θ της πόλης της Πτολεμαϊδας. Μιλώντας στο veto fm η δήμαρχος Εορδαίας δήλωσε με σαφή τρόπο οτι ''η παρούσα δημοτική αρχή θα προβεί στις αναγκαία δικαστική οδό προκειμένου να ζητήσει ευθύνες εάν υπάρχουν για αυτή την κατάσταση απο την πλευρά της ΔΕΗ και να προστατέψει τα συμφέροντα της ΔΕΤΗΠ που έχει αναλάβει να θερμαίνει την πόλη''.
Η Δήμαρχος έκανε αναφορά στην προσπάθεια που κάνουν οι τεχνικοί του δήμου, προκειμένου να συντηρηθούν οι παλιοί καυστήρες  των σχολείων και ο δήμος στην συνέχεια να αναλάβει την τροφοδοσία τους με το απαραίτητο καύσιμο προκειμένου οι μαθητές να μήν χάνουν τα μαθηματά τους.
Η κ. Βρυζίδου σημείωσε οτι άμεσα θα επισκεφθούν τον διευθυντή του ΑΗΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ, οπου θα ζητήσουν επίσημη ενημέρωση για την εξέλιξη του προβλήματος. Αναρωτήθηκε ''πως είναι δυνατόν να επαναλαμβάνονται βλάβες στο ίδιο καζάνι της μονάδας για τον ίδιο λόγο;''. Σε οτι αφορα τις μετασκευές στον ΑΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ εξέφρασε την επιθυμία οτι θα έχουν ολοκληρωθεί πριν απο την έναρξη της νέας χειμερινής περιόδου 2012-13. Τόνισε οτι ''πρόκειται για εργολαβία της ΔΕΗ που έχει αναλάβει τις μετασκευές και ο δήμος Εορδαίας δεν φέρει καμμία ευθύνη''.
Διαβάστε περισσότερα » »

Σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης ο Δήμος Φλώρινας

Ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Θ. Μπούφης, κατόπιν αιτήματος του Δημάρχου Φλώρινας (1391/16-1-2012) με την υπ’ αριθμ. 231/16-1-2012 απόφασή του κήρυξε το Δήμο Φλώρινας σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας.

Ο συντονισμός ανατέθηκε στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και για το λόγο αυτό ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φλώρινας κ. Δημήτριος Ηλιάδης, ενεργώντας άμεσα, κοινοποίησε τη σχετική απόφαση σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς (ΔΕΗ, ΟΤΕ, Νοσοκομείο, Αστυνομία, Πυροσβεστική, Στρατός, ΚΤΕΛ, Ιατρικός Σύλλογος κ.λπ.) ζητώντας τους να κινηθούν ανάλογα με τον τομέα ευθύνης τους. 
Με βάση την απόφαση του Γενικού Γραμματέα, αύριο Τρίτη 17 Ιανουαρίου στις 9 το πρωί, θα συνεδριάσει στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη, το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας προκειμένου να υπάρξει ενημέρωση και επιβεβαίωση της ετοιμότητας.


radioflorina
Διαβάστε περισσότερα » »

ΞΥΠΝΑ ΜΑΛΑΚΑ ΕΛΛΗΝΑ ! ! ! - ΠΟΙΑ ΕΥΡΩΠΗ ΡΕ ! ! !

Διαβάστε περισσότερα » »

Εφοριακοί έσβηναν τεράστια πρόστιμα και τους έδωσαν και...προαγωγή!

- Στην Εισαγγελία και νέα υπόθεση με 14 οικονομικούς επιθεωρητές και ελεγκτές
- Ανάμεσα στους κατηγορούμενους και πρώην γενικός επιθεωρητής του υπ.Οικονομικών
- Μόλις πριν από ένα μήνα πήραν προαγωγή σε διευθυντικές θέσεις σε εφορίες “φιλέτα”
- Καταπέλτης το σκεπτικό του Αρείου Πάγου


Διαστάσεις... χιονοστιβάδας αποκτά η δικαστική έρευνα, που διενεργεί ο εισαγγελέας οικονομικού εγκλήματος Γρηγόρης Πεπόνης, για την ομάδα νυν και πρώην εφοριακών.

Σύμφωνα με το ΦΕΚ που αποκαλύπτει σήμερα το «Εθνος της Κυριακής», οι τρεις από τους επτά εφοριακούς που ελέγχονται και έχουν δικαστικές εκκρεμότητες εδώ και μια δεκαετία επιβραβεύτηκαν... από την υπηρεσία τους με προαγωγή σε εφορίες - «κλειδιά» αναλαμβάνοντας διευθυντικές θέσεις μόλις πριν από έναν μήνα!

Παράλληλα, σύμφωνα με δικαστικές πηγές, διευρύνεται ακόμη περισσότερο η υπόθεση, καθώς αναζητείται σχέση της υπόθεσης των επτά εφοριακών με άλλη μεγάλη παρόμοια, για την οποία διενεργείται ήδη ανάκριση, καθώς έχει ολοκληρωθεί το πρώτο στάδιο της έρευνας και έχει ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος.

Κατηγορούμενοι είναι πρώην γενικός επιθεωρητής του υπουργείου Οικονομικών (επί κυβερνήσεως ΝΔ), καθώς και δεκατρείς οικονομικοί επιθεωρητές και ελεγκτές, που φέρονται ως κύκλωμα που διενεργούσε παράνομους επανελέγχους σε δήμους, κοινότητες αλλά και επιχειρήσεις, σβήνοντας πρόστιμα που είχαν επιβληθεί για τεράστιες οφειλές προς το Δημόσιο από φοροδιαφυγή και εικονικά τιμολόγια.

Στόχος του οικονομικού εισαγγελέα είναι να διερευνήσει εάν οι δύο ομάδες λειτουργούσαν ενδεχομένως ως συγκοινωνούντα δοχεία, καθώς υπάρχουν πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες συνδετικός κρίκος φέρεται άλλος εφοριακός, εμπλεκόμενος σε άλλη δίκη, για πλημμέλημα. Το ζητούμενο της εισαγγελικής έρευνας είναι να αποκαλυφθούν όλα τα πλοκάμια της διαπλοκής και της διαφθοράς στον συγκεκριμένο χώρο και να διαπιστωθεί εάν περιουσιακά στοιχεία ιλιγγιώδους αξίας, που φέρονται να κατέχουν ορισμένοι εφοριακοί μέσω offshore εταιρειών και συγγενικών τους προσώπων, είναι προϊόν του εργασιακού τους μόχθου ή αποτέλεσμα χρηματισμού τους.

Και... προαγωγή σε διευθυντικές καρέκλες και μάλιστα σε εφορίες-«φιλέτα» πήραν πριν από έναν μήνα από το υπουργείο Οικονομικών οι τρεις από τους επτά εφοριακούς, οι οποίοι έχουν μπει στο στόχαστρο του οικονομικού εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη, που διενεργεί έρευνα, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν ο πλούτος που φέρεται να τους ανήκει αποκτήθηκε νόμιμα ή είναι προιόν διαφθοράς και χρηματισμού από υποθέσεις που χειρίστηκαν ως ελεγκτές!

Οι τρεις εφοριακοί, οι οποίοι με απόφαση του υπουργού Οικονομικών προήχθησαν τον περασμένο μήνα σε διευθυντές εφοριών, όπως και οι άλλοι τέσσερις συνάδελφοί τους εκ των οποίων οι δύο έχουν συνταξιοδοτηθεί, κάθισαν την Παρασκευή για τρίτη φορά στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, κατηγορούμενοι για απιστία στην υπηρεσία, καθώς φέρονται ότι προκάλεσαν ζημιά στο Δημόσιο, που άγγιζε τα 28 εκατ. ευρώ.

Η απόφαση του ΣΤ' Ποινικού Τμήματος του Αρείου Πάγου, η οποία είχε αναιρέσει την απαλλακτική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων και τους έστειλε, για την ίδια υπόθεση, στο εδώλιο για τρίτη φορά, είχε εκδοθεί έξι μήνες πριν από την προαγωγή τους, στις 21 Ιουνίου του 2011, ενώ είχε δημοσιευθεί στις 16 Σεπτεμβρίου του 2011.

Το σκεπτικό, μάλιστα, των δικαστών του ΑΠ, που ζήτησαν την εκ νέου εκδίκαση της υπόθεσης, ήταν καταπέλτης, καθώς ανέφερε μεταξύ άλλων ότι το προηγούμενο δικαστήριο δεν είχε στην απόφασή του ειδική και εμπεριστατωμένη αιτιολογία «καθόσον δεν αιτιολογείται με σαφήνεια και χωρίς λογικά κενά και αντιφάσεις γιατί δεν πείσθηκε από τα αποδεικτικά μέσα, που αναφέρονται στα πρακτικά, για την ενοχή των κατηγορουμένων για την αποδιδόμενη σε αυτούς πράξη της απιστίας στην υπηρεσία...».

Είναι, λοιπόν, απορίας άξιον και προκαλεί πολλά ερωτήματα πώς και γιατί επιβραβεύτηκαν, ενώ υπήρχε η σοβαρή εκκρεμοδικία της κακουργηματικής απιστίας εναντίον τους, την οποία αποκλείεται να αγνοούσαν οι προϊστάμενοί τους...

Σύμφωνα με τα αναφερόμενα στο ΦΕΚ της 8ης Δεκεμβρίου 2011, με απόφαση του υπουργού Οικονομικών τοποθετήθηκαν 97 εφοριακοί με βαθμό Α «σε θέσεις ευθύνης του Υπουργείου Οικονομικών».

Μεταξύ των προαχθέντων εφοριακών περιλαμβάνονται και τα ονόματα τριών εκ των κατηγορουμένων, δύο από τους οποίους τοποθετήθηκαν ως διευθυντές σε εφορίες των νότιων και των βόρειων προαστίων, ενώ ο τρίτος ως υποδιευθυντής Ελέγχου στην Εφορία Αθηνών.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι εφοριακοί «ελάττωσαν εν γνώσει τους κατά τον προσδιορισμό των φόρων την περιουσία του Δημοσίου και για ωφέλεια της εταιρίας και κατ΄ επέκταση των μετόχων αυτής», περίπου κατά το ποσόν των 27.879.000 ευρώ.

Την υπόθεση είχε αποκαλύψει στη Δικαιοσύνη μία συνάδελφός τους -σήμερα συνταξιούχος- η οποία φέρεται ότι όχι μόνο αρνήθηκε να συνεργαστεί μαζί τους, αλλά τους είχε καταγγείλει γύρω στα τέλη του 2001, όταν ως ελέγκτρια φορολογικού εισοδήματος ανέλαβε τον έλεγχο μεγάλης εταιρείας.

Η καταγγέλλουσα, που υπέστη επί σειρά ετών πειθαρχικές και ποινικές διώξεις, για τις οποίες έχει απαλλαγεί, είχε καταλήξει αρχικά σε φόρους σε βάρος της ελεγχόμενης εταιρείας, ύψους περίπου 12,5 δισ. δραχμές (36 εκατ. ευρώ).

Ωστόσο, σύμφωνα με όσα ισχυρίστηκε τότε, μετά από πιέσεις ορισμένων από τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση εφοριακούς, προχώρησε σε σχεδόν ολικές μειώσεις, τις οποίες όμως απέσυρε στο τέλος και έπραξε το καθήκον της, επιβάλλοντας τους αναλογούντες φόρους.


Στόχος του οικονομικού εισαγγελέα είναι να διερευνήσει εάν οι δύο ομάδες λειτουργούσαν ενδεχομένως ως συγκοινωνούντα δοχεία, καθώς υπάρχουν πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες συνδετικός κρίκος φέρεται άλλος εφοριακός, εμπλεκόμενος σε άλλη δίκη, για πλημμέλημα.

Σύντομη αλλά... θυελλώδης ήταν η διαδικασία στο Γ' Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων την περασμένη Παρασκευή, όπου κάθισαν στο εδώλιο κατηγορούμενοι για τρίτη φορά οι επτά νυν και πρώην εφοριακοί, για την υπόθεση της απιστίας στην υπηρεσία κατά την οποία η ζημιά που προκάλεσαν στο Δημόσιο αγγίζει τα 28 εκατομμύρια ευρώ.

Η δίκη διακόπηκε για τις 23 Ιανουαρίου, καθώς δημιουργήθηκε θέμα με την εισαγγελέα της έδρας, η οποία ζήτησε την αυτοεξαίρεσή της επειδή ήταν η ίδια εισαγγελέας (!) και στην προηγούμενη δίκη των επτά κατηγορουμένων στο ίδιο δικαστήριο, το οποίο τους είχε απαλλάξει το 2010.

Το εντυπωσιακό και περίεργο στην υπόθεση είναι ότι αυτό συνέβη όταν ακόμη και το ΣΤ' ποινικό τμήμα του ΑΠ, που αναίρεσε τη συγκεκριμένη απαλλακτική απόφαση και έστειλε ξανά στο εδώλιο τους κατηγορουμένους, στο διατακτικό της απόφασής του ανέφερε πως πρέπει να δικάσουν άλλοι δικαστές και όχι οι ίδιοι.

Τι είπε η εισαγγελέας

Επί λέξει: «Παραπέμπει την υπόθεση κατά το αναιρούμενο μέρος για νέα συζήτηση, κατά το μέρος αυτό, στο ίδιο Δικαστήριο, το οποίο θα συγκροτηθεί από δικαστές άλλους, εκτός εκείνων που δίκασαν προηγουμένως».

Η εισαγγελέας της έδρας, η οποία έπρεπε να έχει υποβάλει εγγράφως την αίτηση αποχής της τις προηγούμενες ημέρες, ώστε στο μεταξύ να έχει συνεδριάσει το δικαστικό συμβούλιο και να έχει οριστεί άλλος εισαγγελέας, υποστήριξε στο δικαστήριο ότι δεν το έκανε επειδή πίστευε πως λόγω της αποχής των δικηγόρων δεν θα γινόταν η δίκη.

Εντυπωσιακό είναι επίσης το γεγονός ότι ο ΔΣΑ χορήγησε άδεια στους συνηγόρους των κατηγορουμένων να παρασταθούν στο δικαστήριο -παρά την αποχή- ενώ κατά τη συνήθη πρακτική του χορηγεί άδειες σε συνηγόρους κρατουμένων και σε υποθέσεις που κινδυνεύουν με παραγραφή.


Στο στόχαστρο αδελφό κύκλωμα

Οι 14 εφοριακοί εναντίον των οποίων ασκήθηκε, προ 8μήνου, ποινική δίωξη και τους απαγορεύτηκε η έξοδος από τη χώρα, βαρύνονται με το αδίκημα της ψευδούς βεβαίωσης, από κοινού και κατά μόνας, και ηθικής αυτουργίας, καθώς την περίοδο 2003-2008, σύμφωνα με καταγγελίες, φέρεται να διενεργούσαν επανελέγχους σε φορείς και επιχειρήσεις που είχαν βεβαιωμένα πρόστιμα, με αποτέλεσμα είτε να μειώνονται τα ποσά είτε να εξαλείφονται.

Σε αναφορά-καταγγελία συγκεκριμένης επιθεωρήτριας, απαριθμούνται συγκεκριμένες παράνομες αποφάσεις επανελέγχου και αναφέρονται ονόματα εμπλεκόμενων επιθεωρητών-εφοριακών. Μάλιστα σε πολλές από αυτές, υπήρξαν οικονομικοί έφοροι που εξέφρασαν σοβαρές επιφυλάξεις, λέγοντας ότι «αυτό δεν μπορούμε να το κάνουμε, είναι παράνομο».

Σε άλλες καταγγελίες αναλύεται πώς διαστρεβλώνονταν από τα «μέλη της συμμορίας» τα στοιχεία μιας υπόθεσης με τέτοιον τρόπο, που ακόμη και γνώστες μπορούσαν να εξαπατηθούν. Ετσι επεδίωκαν η επανεξέταση να γίνει από τις λιγότερο εξειδικευμένες υπηρεσίες, φροντίζοντας να χαρακτηρίσουν την κολάσιμη πράξη που επέσυρε το πρόστιμο από «έλλειμμα» «θετική ζημία» και, καθώς τα όρια των δύο εννοιών δεν είναι ευδιάκριτα για τους μη ειδικούς, ικανοποιούνταν το αίτημα του επανελέγχου.

Η ζημιά του Δημοσίου από το κύκλωμα των επιθεωρητών δεν προέρχεται μόνο από τους επανελέγχους, αλλά χρησιμοποιήθηκαν και άλλες μέθοδοι, όπως καθυστερήσεις ελέγχων, αποστολή εγγράφων σε αναρμόδιες υπηρεσίες και με τη χρονοτριβή εξαντλούνταν οι προθεσμίες, ενώ, όπως καταγγέλλουν επιθεωρητές, πλήθος ελέγχων με εντολή του διευθυντή δεν προχωρούσαν!
Διαβάστε περισσότερα » »

Κατέστρεψαν τα αμπέλια του Μπουτάρη - Με τσεκούρια και αλυσοπρίονα ισοπέδωσαν 7 στρέμματα!

Το αμπέλι που ανήκει στην οικογένεια του Δημάρχου Θεσσαλονίκης, βρίσκεται στην περιοχή Αμυνταίου Φλώρινας.


Όπως είπε ο εκπρόσωπος της εταιρίας «Κυρ Γιάννη», Γιώργος Αναστασόπουλος, ο άγνωστος δράστης «επισκέφθηκε» δύο φορές τον αμπελώνα, για να ολοκληρώσει το καταστροφικό του έργο, την πρώτη στα τέλη του περασμένου μήνα και την επόμενη στις αρχές Ιανουαρίου.

Περισσότερα από 2.000 κλήματα της ποικιλίας «Chardonnay», του γραμμικού αμπελώνα, είναι κομμένα λίγα εκατοστά πάνω από τη ρίζα και σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις η ζημία για την εταιρία είναι πολλές χιλιάδες ευρώ...«Πρόκειται για ανεξήγητη πράξη. Η οικογένεια Μπουτάρη πίστευε ότι δεν είχε εχθρούς, αλλά τώρα πρέπει να λάβουμε τα μέτρα μας», δήλωσε ο κύριος Αναστασόπουλος,
ο οποίος συμπλήρωσε ότι οι συνέπειες της καταστροφής θα φανούν την άνοιξη.

Λίγο πριν ξεκινήσει η βλάστηση, οι εργάτες του αμπελώνα θα προσπαθήσουν να μπολιάσουν τα κατεστραμμένα κλήματα, με την ίδια ποικιλία, αλλά, όπως είπε ο εκπρόσωπος της εταιρίας, το πιο πιθανό είναι να γίνει επαναφύτευση του αμελώνα τον επόμενο χρόνο, αφού είναι πολύ δύσκολο να εναβλαστήσουν.

Η εταιρία «Κυρ Γιάννη», ιδρύθηκε το 1997, από τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, και μεταξύ άλλων, διαθέτει ιδιόκτητους αμπελώνες στο Αμύνταιο και στη Νάουσα Ημαθίας.
πηγη
Διαβάστε περισσότερα » »

Ο Έλληνας που τα έβαλε με τον Ροκφέλερ! ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΣΤΕΙΤΕ...


του Θεολόγου Αλεξανδράτου
Οι Ροκφέλερ ήταν στα τέλη του 19ου και στις αρχές του 20ου αιώνα η ισχυρότερη οικογένεια της Αμερικής και ίσως ολόκληρου του κόσμου.Με καταγωγή από τη Γερμανία, ο πρόγονός τους Γιόχαν Πέτερ Ροκφέλερ μετανάστευσε στον (τότε) νέο κόσμο το 1723 και δεν το μετάνιωσε. Η οικογένειά τους έκανε αμύθητη περιουσία με το...
πετρέλαιο και ακόμη και σήμερα έχουν τεράστια έσοδα από εκατοντάδες επιχειρηματικές δραστηριότητες. Όπως είπαμε, στις αρχές του προηγούμενου αιώνα οι Ροκφέλερ ήταν κράτος εν κράτη στις ΗΠΑ. Ο λόγος τους ήταν πιο ισχυρός από τον αντίστοιχο του προέδρου και το δίκιο τους (όπως το έβλεπαν αυτοί ως τέτοιο) νόμος. Κανείς δεν τολμούσε να τους πάει κόντρα, πολλώ δε μάλλον να τους αντισταθεί.


Μέχρι που βρέθηκε...στο δρόμο τους ο Λούης Τίκας.
Κατά κόσμος Ηλίας Σπαντιδάκης, γεννημένος στα Λουτρά Ρεθύμνου και μετανάστης στην Αμερική στις αρχές του 1900. Ο Τίκας ζούσε στο Ντένβερ και το 1910, όταν και έκανε τα χαρτιά του για να πάρει την αμερικάνικη υπηκοότητα, ήταν συνιδιοκτήτης καφενείου. Απέναντι από το μαγαζί του ήταν τα γραφεία της τοπικής οργάνωσης των Βιομηχανικών Εργατών του Κόσμου και έγινε σύντομα μέλος τους. Αυτό μάλιστα δεν του επέτρεψε να γίνει αστυνομικός αφού θεωρήθηκε «ταραχοποιό» στοιχείο.
Έτσι λοιπόν έγινε ανθρακωρύχος. Σε αντίθεση με την κρατούσα άποψη, ο Ρεθυμνιώτης πίστευε ότι νόμος είναι το δίκιο του εργάτη και όχι του αφεντικού. Είχε την εύνοια όλων των Ελλήνων που ζούσαν στην περιοχή του Κολοράντο αφού μιλούσε καλύτερα αγγλικά από όλους και τους εξυπηρετούσε στις περισσότερες συναλλαγές τους.
Το 1912 είχε αναδειχθεί σε σημαντικό συνδικαλιστικό στέλεχος της Ένωσης Ανθρακωρύχων Αμερικής και πρωτοστάτησε στη μεγάλη απεργία που κράτησε 14 μήνες.
Είχε κερδίσει τα «γαλόνια» του νωρίτερα, στις συμπλοκή του Λαφαγιέτ. Ο Τίκας και άλλοι 36 Έλληνες ανθρακωρύχοι συνεπλάκησαν με απεργοσπάστες και τσιράκια του Ροκφέλερ (στον οποίο ανήκαν τα ορυχεία) και παρότι τραυματίστηκε από σφαίρα, διέφυγε από την πίσω πόρτα ενός χαμόσπιτου.
Ο Τίκας ήταν ήρωας ανάμεσα στους εργάτες που ζητούσαν καλύτερες συνθήκες εργασίας και αύξηση στα μεροκάματα.
Για τους Έλληνες εργάτες της περιοχής, υπεύθυνος ήταν κάποιος Λεωνίδας Σκλήρης, «εργατοπατέρας» σε συνεργασία αγαστή με τα αφεντικά. Οι Έλληνες είχαν το χαμηλότερο μεροκάματα (1,75 δολάρια την ημέρα) και από τους 350 που δούλευαν στα ορυχεία οι 13 είχαν πεθάνει σε ατυχήματα. Ο Τίκας πρωτοστάτησε στον ξεσηκωμό τους και μάλιστα γύρισε και στα άλλα ορυχεία ώστε να καταγράψει τις συνθήκες που δούλευαν οι ανθρακωρύχοι και να συγκεντρώσει στατιστικά στοιχεία για τους τραυματισμούς και τους θανάτους. Σύντομα έγινε θρύλος ανάμεσα στους συναδέλφους του με το προσωνύμιο «Λούης ο Έλληνας». Αυτό όμως τον έβαλε στο μάτι του Τζον Ροκφέλερ και των ντόπιων υποτακτικών του.
Στις 13 Σεπτεμβρίου του 1913 ξεκίνησε η μεγάλη απεργία των 13.000 ανθρακωρύχων στην πόλη Λάντλοου με κύρια αιτήματα:
◆ Να ψωνίζουν από όποιο κατάστημα προτιμούσαν οι ίδιοι.
◆ Να πηγαίνουν σε όποιον γιατρό επιθυμούσαν και όχι στους γιατρούς της εταιρίας.
◆ Να αναγνωριστεί το συνδικάτο τους.
◆ Να καθιερωθεί η οκτάωρη εργασία.
◆ Να εφαρμοστούν αυστηρά οι νόμοι της Πολιτείας του Κολοράντο όσον αφορά την ασφάλεια των ορυχείων, να καταργηθεί το script, όπως και το σύστημα φρουρών της εταιρείας που έκανε τους εργατικούς καταυλισμούς να μη διαφέρουν από τα στρατόπεδα συγκέντρωσης.
Η εταιρεία τους έκανε έξωση από τα σπίτια τους αλλά οι απεργοί έστησαν καταυλισμό έξω από τα ορυχεία ώστε να μην μπορούν να μπουν να δουλέψουν οι απεργοσπάστες. Συχνά γίνονταν βίαιες συγκρούσεις με τους μπράβους του Ροκφέλερ και την αστυνομία ενώ κλήθηκε και η εθνοφρουρά. Μάλιστα μετά από αίτημα του Ροκφέλερ, άντρες του ντύθηκαν με στολές της εθνοφρουράς ώστε να πλησιάσουν πιο εύκολα τους απεργούς. Στις 20 Απριλίου του 1914, σαν σήμερα, οι εργάτες κοιμόντουσαν αφού την προηγούμενη είχαν γιορτάσει το Πάσχα. Ήταν η ιδανική ευκαιρία να επιτεθούν οι δυνάμεις του Ροκφέλερ.
Οι πιστολάδες της εταιρίας απαίτησαν από τον Λούη Τίκα να τους παραδώσει δύο Ιταλούς συνδικαλιστές. Ο Τίκας ζήτησε ένταλμα σύλληψης αλλά τέτοιο πράγμα δεν υπήρχε και ο Τίκας αρνήθηκε οποιαδήποτε διαπραγμάτευση.
Λίγο αργότερα έπεσε η πρώτη βολή αφού μερικοί από τους απεργούς ήταν οπλισμένοι. Ακολούθησε μάχη χαρακωμάτων ενώ οι γυναίκες και τα παιδιά έτρεξαν να σωθούν στους γύρω λόφους. Σύμφωνα με μαρτυρίες, πάνω από σαράντα άτομα σκοτώθηκαν από τις σφαίρες των πληρωμένων φονιάδων. Το επεισόδιο, που αποτελεί μαύρη σελίδα στην ιστορία των ΗΠΑ, ονομάστηκε «σφαγή του Λάντλοου».
Ο Τίκας ζήτησε να δει τον επικεφαλής της εθνοφρουράς, λοχαγό Καρλ Λίντερφελντ κρατώντας λευκή σημαία. Οι δυο τους συναντήθηκαν στο λόφο και μίλησαν για λίγο. Έπειτα οι αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι ο αξιωματούχος χτύπησε με πρωτοφανή αγριότητα τον Τίκα στο κεφάλι με την καραμπίνα του. Η καραμπίνα έσπασε στα δύο όπως και το κρανίο του Τίκα. Οι εθνοφρουροί βάλθηκαν να πυροβολούν το άψυχο σώμα. Ευθύς αμέσως εισέβαλαν στον καταυλισμό, ρίχνοντας αδιακρίτως εναντίον οτιδήποτε κουνιόταν. Έδιωξαν τους απεργούς, σκότωσαν 18 άτομα, 10 εκ των οποίων ήταν παιδιά από τριών μηνών ως 11 ετών, και έκαψαν τις σκηνές τους. Όταν οι απεργοί ξαναμπήκαν μερικές ημέρες αργότερα στον καταυλισμό βρήκαν το πτώμα του Τίκα. Η κηδεία του έγινε στις 27 Απριλίου και τη νεκρώσιμη πομπή ακολούθησαν χιλιάδες εργάτες.
 
Το ποντίκι
makedonia-is-greece
Διαβάστε περισσότερα » »

ΣΤΑ ΟΠΛΑ ΕΛΛΗΝΕΣ! ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ ΕΦΤΙΑΞΑΝ "ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ" ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΗ ΤΗΣ ΣΑΡΙΑΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ!

Στη συγκρότηση παράνομης ισλαμικής αστυνομίας προχωρούν ακραίοι μουσουλμανικοί θύλακες στο κέντρο της Αθήνας, για την επιβολή της Σαρία, του θρησκευτικού νόμου του Ισλάμ, κάτω από τη μύτη των επίσημων ελληνικών Αρχών!

Φανατικοί μουσουλμάνοι, ορμώμενοι από τα δεκάδες ανεξέλεγκτα αυτοσχέδια τζαμιά που λειτουργούν σε πολλές γειτονιές της πρωτεύουσας, εκμεταλλευόμενοι το φόβο και την ανέχεια των συμπατριωτών και ομοθρήσκων τους αλλά και την παράλυση του κράτους, οργανώνουν ομάδες «εφαρμογής του ισλαμικού Δικαίου», μετατρέποντας την Αθήνα σε Καμπούλ, κατά την έκφραση του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.
Το έδαφος για μια τέτοια κίνηση ήταν πρόσφορο εδώ και καιρό. Σύμφωνα με μετριοπαθείς υπολογισμούς, εκτιμάται ότι οχτακόσιες χιλιάδες αλλοδαποί βρίσκονται στην Αθήνα, το 20% έως 30% εκ των οποίων θεωρείται ως «εξαιρετικά δύσκολο να ενταχθεί στην ελληνική κοινωνία». Άτομα με διαφορετική θρησκεία και κουλτούρα από της χώρας που τα φιλοξενεί, περιθωριαποιημένα από την πρώτη στιγμή που πατούν το πόδι τους στην Ελλάδα, εντάχθηκαν εξαρχής σε ακραίες ομάδες, που κυριολεκτικά λαθροβιούν στην πρωτεύουσα. Και τώρα είναι η στιγμή που οι ομάδες αυτές αισθάνονται «δυνατές», ώστε να εκδηλώσουν τη διαφορετικότητά τους, επιθυμώντας να εφαρμόσουν στην επικράτειά μας ήθη, έθιμα και κανόνες του τόπου τους.

Τι σηματοδοτεί, όμως, η επιβολή της Σαρία; Καταρχάς, για το Ισλάμ είναι ο μόνος νόμος που διέπει την κοινωνική συμπεριφορά αλλά και την ιδιωτική ζωή του πιστού. Το ακάλυπτο πρόσωπο μιας γυναίκας ή η αίτηση διαζυγίου από την πλευρά της
- πράγματα αυτονόητα για το δυτικό πολιτισμό - είναι αδιανόητα για έναν πιστό του Ισλάμ. Κι αν η μοιχεία, η κλοπή ή η προσβολή της προσωπικότητας συνιστούν υποθέσεις που οδηγούνται στα δικαστήρια για το δυτικό κόσμο, για τους πιστούς του Μωάμεθ τέτοιες υποθέσεις λύνονται λιγότερο... περίπλοκα, μέσω της Σαρία αλλά και του τρόπου με τον οποίο την ερμηνεύει ο καθένας... Αυτό, λοιπόν, το θρησκευτικό - εθιμικό Δίκαιο επιθυμούν να εφαρμόσουν στην Ελλάδα του 2012 οι ακραοι μουσουλμάνοι.

Επιθέσεις από ουαχαμπίτες

Σύμφωνα με πληροφορίες των «Επικαίρων», οι πρώτες εξορμήσεις της ισλαμικής αστυνομίας για την επιβολή της Σαρία το τελευταίο διάστημα έγιναν σε περιοχές γύρω από την Ομόνοια, στον Άγιο Παντελεήμονα, στον Κολωνό και στην Κυψέλη. Κάποιοι από τους λιγοστούς πλέον επιχειρηματίες και εμπόρους που συνεχίζουν να δραστηριοποιούνται στο ιστορικό κέντρο της πρωτεύουσας προχώρησαν σε σχετικές καταγγελίες, καθώς έχουν γίνει αυτόπτες μάρτυρες περιστατικών βίας εις βάρος αλλοδαπών. «Δέκα ημέρες πριν από τα Χριστούγεννα, όταν έκλεινα το μαγαζί, είδα μια ομάδα τεσσάρων αλλοδαπών να διαπληκτίζεται με ένα ζευγάρι επίσης αλλοδαπών», μας αφηγείται ο κ. Κώστας Λ., ιδιοκτήτης καταστήματος οπτικών. «Σε διάστημα δευτερολέπτων, οι δύο έπιασαν τον άνδρα πισθάγκωνα, ενώ οι άλλοι δύο επιτέθηκαν στη γυναίκα και μ’ ένα πανί προσπαθούσαν να της καλύψουν το πρόσωπο. Εγώ και δύο ακόμα καταστηματάρχες αρχίσαμε να φωνάζουμε, φοβούμενοι ότι πήγαιναν να την απαγάγουν. Ο ένας μας πήρε, μάλιστα, τηλέφωνο την Άμεσο Δράση. Οι επιτιθέμενοι, όταν μας άκουσαν, άφησαν το ζευγάρι φωνάζοντας και τράπηκαν σε φυγή. Δύο μοτοσικλέτες κι ένα περιπολικό έφτασαν γρήγορα, το ζευγάρι, όμως, ήθελε να φύγει. Με το ζόρι τούς κρατήσαμε μέχρι να έρθουν οι αστυνομικοί. Με τα πολλά, μάθαμε πως ήταν από τοΜπανγκλαντές και κάποιοι συμπατριώτες τους είχαν ενοχληθεί από το “δυτικό” τρόπο ζωής τους. Ωστόσο, ούτε μήνυση ήθελαν να καταθέσουν ούτε να πουν περισσότερα. Οι αστυνομικοί έδειχναν να το καταλαβαίνουν. “Έχουμε αντιμετωπίσει κι άλλα παρόμοια περιστατικά. Ψευτοιμάμηδες και τέτοιοι τύποι τούς φοβερίζουν κι αυτοί προσπαθούν να κρύβονται, δεν θέλουν να καταθέσουν εις βάρος τους’ μας είπαν».

Σύμφωνα με πληροφορίες των «Επικαίρων», εμπνευστές και οργανωτές αυτής της επιχείρησης είναι άτομα που ανήκουν στο λεγόμενο Ουαχαμπισμό, τον ακραίο κλάδο των σουνιτών, που πιστεύουν στην κατά γράμμα εφαρμογή του Κορανίου και της Σούνα, της αρχικής παράδοσης, δηλαδή, στην ερμηνεία των λόγων του Μωάμεθ. Τα τελευταίο χρόνια παρεισέφρησαν στο σύνολο των αυτοδιαχειριζόμενων τζαμιών του κέντρου, αν και από κάποια - κυρίως αραβικά - οι επικεφαλής κατόρθωσαν να τους αποβάλουν. Παράλληλα, οι ίδιοι άνθρωποι ρίχνουν ευθύνες και στην ελληνική Πολιτεία, που δεν φρόντισε να ενημερώσει και να εκπαιδεύσει τους μουσουλμανικούς πληθυσμούς για τους βασικούς ελληνικούς νόμους αλλά και να ελέγξει τη δραστηριότητα ορισμένων εξτρεμιστών.


ΟΤΑΝΕ ΕΜΕΙΣ ΤΑ ΦΩΝΑΖΟΥΜΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ, ΕΙΜΑΣΤΕ...ΑΚΡΑΙΟΙ!

Όταν, με αφορμή την αντίστοιχη "αστυνομία" στην Αγγλία λέγαμε πως σύντομα θα συμβεί κάτι αντίστοιχο και στη χώρα μας, ήμασταν...συνωμοσιολόγοι!

Ας τα λουστούν τώρα οι "προοδευτικοί", οι "πολυπολιτισμικοί", οι "αντιρατσιστές", οι "φεμινίστριες" κλπ!

Εκτός αν νομίζουν πως η Σαρία θα αφορά μόνο...μουσουλμάνες!!!

Μιας και το κράτος αδιαφορεί εντελώς (ακόμα και με τη συμμετοχή "μεταναστοφάγων" στην κυβέρνηση), η λύση είναι μία:

ΟΠΛΙΖΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΑΝΑΛΟΓΕΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ!

Ναι ξέρουμε, είμαστε φασίστες, στρατό****, χριστιανοταλιμπάν και άλλα πολλά: ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ!

Πριν μας φάνε, θα τους...φάμε εμείς!

Θα ήταν ιδιαίτερα χρήσιμη η συγκρότηση ομάδων ΠΟΛΙΤΟΦΥΛΑΚΗΣ, που θα περιπολούν στους δρόμους της Αθήνας καταρχήν, προστατεύοντας τους πολίτες από την "οσλαμική αστυνομία"!

Μην περιμένετε να σας συλλάβουν (!!!) οι Ουαχαμπίτες για να ξυπνήσετε: ΟΡΓΑΝΩΘΕΙΤΕ, ΟΠΛΙΣΤΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΓΡΥΠΝΕΙΤΕ

Υ.Γ. Κατάλαβαν τώρα ορισμένα ζώα γιατί τα "πολλά μικρά τζαμιά" ισοδυναμούν με έγκλημα και αυτοκτονία;
πηγη
Διαβάστε περισσότερα » »

Έλληνας καταδρομέας: Μας έκαναν Φιλιππινέζες

Έλληνας καταδρομέας: Μας έκαναν Φιλιππινέζες του Κώστα Χαρδαβέλλα

Το ξέσπασμα ενός λοκατζή από το Φαρμακονήσι

Μία συγκλονιστική μαρτυρία από Έλληνα καταδρομέα που περιπολεί στο Αιγαίο και ιδιαίτερα στο Φαρμακονήσι και τα Ίμια έφθασε στα χέρια μου με το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο.
Οι αποκαλύψεις που γίνονται είναι φοβερές, καθώς οι κυβερνήσεις των τελευταίων ετών έχουν δώσει εντολή στους Έλληνες καταδρομείς να κρύβουν την εμφάνιση τουρκικών υποβρυχίων όταν αυτά εισβάλλουν στο Ελληνικό Αιγαίο και συχνά, όπως καταγγέλλει ο Έλληνας λοκατζής, γίνονται Φιλιπινέζες για τους Τούρκους δουλεμπόρους.
Μεταφέρω επακριβώς τη μαρτυρία του Έλληνα καταδρομέα, του οποίου φυσικά έχω όλα τα στοιχεία, αλλά λόγω των σοβαρών αποκαλύψεων που κάνει και αφορούν την αδράνεια και τη δειλία των ελληνικών κυβερνήσεων να αντιμετωπίσουν τις τουρκικές προκλήσεις, δεν θα αποκαλύψω τα στοιχεία του.


Ο Έλληνας καταδρομέας αποκαλύπτει: "Στα γεγονότα Ιμίων, για τον στρατό η κρίση δεν τελείωσε στο Αιγαίο. Τα γεγονότα στα Ίμια ήταν το τέλος της κρίσης στις γκρίζες ζώνες μόνο για τα ΜΜΕ και όχι για μας. Τώρα μπορώ να σας πω ότι τουλάχιστον τρεις φορές πιάσαμε Τούρκους με πολιτικά κοντά στο Φαρμακονήσι και τα Ίμια, πάνω σε φουσκωτά, με σημαίες της Τουρκίας στα χέρια τους, που πηγαίνανε να τις βάλουν στις ελληνικές βραχονησίδες και τιμωρία τους ήταν να παίρνουν τις δικές μας κονσέρβες και να τους ταΐζουμε μήπως μείνουν νηστικοί.


Κι εμείς να φτάνουμε σε σημείο να έχουμε να φάμε δύο και τρεις μέρες ξηρά τροφή.
Πολλές φορές έχουν εμφανιστεί μπροστά μας στα δέκα μέτρα υποβρύχια της Τουρκίας μέσα στην ελληνική υφαλοκρηπίδα. Μεταφέρανε μέσω ασυρμάτων το γεγονός στο Αρχηγείο και παίρναμε την εντολή από ανώτερους αξιωματικούς: "μην τους ενοχλείτε, δεν πειράζει, κάποια στιγμή θα φύγουν".
Πιάναμε στο Φαρμακονήσι Τούρκους που έφερναν λαθρομετανάστες και ερχόταν ελικόπτερο Σινούκ και έφερνε κούκλες για τα παιδιά των δουλεμπόρων και των λαθρομεταναστών κι εμείς έπρεπε να παίξουμε τις κούκλες αφήνοντας τα όπλα.

Είναι απίστευτα αυτά αλλά συμβαίνουν και υπάρχουν και φωτογραφίες.
Στη σκληρή μας εκπαίδευση μας βάζουνε να φωνάζουμε "Τούρκος καλός, μόνο νεκρός" και να τραγουδάμε σε συνθήκες που δεν μπορείτε να φανταστείτε, που έχουν το νόημα πως θα πάρουμε τα κεφάλια των Τούρκων. Κι ένα μεσημέρι που ένας κομάντο ειρωνευόταν το "Τούρκος καλός, μόνο νεκρός" τον άκουσε ένας αξιωματικός κι "έφαγε" 20 μέρες φυλακή γιατί είχε λέει συμφωνηθεί να μη βρίζουν οι Έλληνες τους Τούρκους στρατιωτικούς.


Ζούσαμε και ζούμε σε μια παράνοια.
Συχνά αγοράζουμε με δικά μας χρήματα φούμο για την παραλλαγή και εξαρτήματα για τις στολές μας γιατί δεν έχουν στις αποθήκες να μας δώσουν ότι χρειαζόμαστε".
Σοβαρές είναι και οι καταγγελίες που μου έγιναν από στρατιώτη πεζικού της 96 Γ ΕΣΣΟ που υπηρετούσε τη νύχτα των Ιμίων στο 503 Τάγμα Πεζικού στη Νέα Βύσσα του Έβρου και μου καταγγέλλει τα εξής απίστευτα:


"Εκείνη τη νύχτα των Ιμίων, η κατάσταση του στρατεύματος ήταν απλά τραγική. Φανταστείτε ότι η ειδικότητά μου ήταν οδηγός αυτοκινήτου και διατάχθηκα λόγω έλλειψης προσωπικού να χειριστώ όπλο τύπου MILAN αντιαρματικό χωρίς να έχω εκπαιδευτεί. Δεν είχαμε ασυρμάτους στα άρματα μεταφοράς προσωπικού με αποτέλεσμα να μη υπάρχει δυνατότητα επικοινωνίας μεταξύ μας".
Οι αποκαλύψεις είναι σοβαρές και σημαντικές για την κατάσταση στις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις. Η οικονομική κρίση, οι περικοπές για τις αμυντικές δυνάμεις αλλά και η δειλία της πολιτικής ηγεσίας να αντιμετωπίσει τις τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο δημιουργούν μεγάλους εθνικούς κινδύνους.








newsbomb 
Διαβάστε περισσότερα » »

Hμερίδα στα πλαίσια του έργου Bioenarea-Biopath Τίτλος: «Pellets: Παραγωγή, Πιστοποίηση και εφαρμογές στη Δυτική Μακεδονία» την Τρίτη 17/01 στην Πτολεμαΐδα

Hμερίδα στα πλαίσια του έργου Bioenarea-Biopath Τίτλος: «Pellets: Παραγωγή, Πιστοποίηση και εφαρμογές στη Δυτική Μακεδονία» θα πραγματοποιηθεί αύριο 17 Ιανουαρίου 2012, Πτολεμαΐδα. Το πρόγραμμα της ημερίδας έχει ως εξής:


Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012
Τίτλος ημερίδας: «Pellets και συστήματα βιοενέργειας: Παραγωγή, πιστοποίηση και εφαρμογές στη Δυτική Μακεδονία και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες»
Τοποθεσία: Ξενοδοχείο Παντελίδης, αίθουσα συνεδριάσεων, Πτολεμαΐδα

9:30 Προσέλευση εισηγητών και συμμετεχόντων
10:00 Δρ. Νικόλαος Μαργαρίτης (Ινστιτούτο Τεχνολογίας & Εφαρμογών Στερεών Καυσίμων): Παρουσίαση του υποπρογράμματος BIOPATH. Διαθέσιμη βιομάζα και προοπτικές αξιοποίησής της στη Δυτική Μακεδονία
10:20 Δρ. Παναγιώτης Γραμμέλης (Ινστιτούτο Τεχνολογίας & Εφαρμογών Στερεών Καυσίμων): Pellets: προτυποποίηση και εφαρμογές στη Δυτική Μακεδονία
10:40 κ. Κώστα Νασσίκας (ALFA WOOD S.A.): Στον τροπικό των pellets
11:00 κα. Κατερίνα Φίλιου (Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας): Θέματα βιωσιμότητας βιομάζας

11:20 Διάλλειμα για καφέ

11:50 Δρ. Γεώργιος Νταλός (Ινστιτούτο Τεχνολογίας και Διαχείρισης Αγρο-οικοσυστημάτων): Παραγωγή pellets από δασικά και αγροτικά υπολείμματα
12:10 Dr Luigi Crema (FBK): Pellets and current status in Province of Trento
12:30 Mr. Jorge Herrero (CESEFOR): Pellets and current status in Castilla y Leon
12:50 κ. Χρήστος Ζαφειρίδης (ΘΕΡΜΟΔΥΝΑΜΙΚΗ ΑΕ., KOMBI industry): Pellets και λέβητες βιομάζας

13:10 Συζήτηση, ερωτήσεις
13 :30 Τέλος ημερίδας

kozan.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

H Κίνηση Ενεργών Πολιτών Εορδαίας για την τηλεθέρμανση: Nα μην εκδώθουν λογαριασμοί στους αποδεδειγμένα με νόμιμες αποδείξεις πολίτες που προμηθεύτηκαν άλλο καύσιμο


Ακούσαμε με μεγάλη προσοχή την συνέντευξη της Δημάρχου κας Βρυζίδου στις 11-01-2011 στο Ελεύθερο ραδιόφωνο Πτολεμαΐδας και δυο μέρες νωρίτερα, διαβάσαμε στον τοπικό τύπο και με τίτλο «Σε φάση ολοκλήρωσης η σύνδεση της Τηλεθέρμανσης με τον ΑΗΣ Καρδιάς».


Όλα αυτά είναι καλά και κατανοητά, όμως η ΤΗΛΕΘΕΡΜΑΝΣΗ εξακολουθεί να ταλαιπωρεί και να «παγώνει» τους κατοίκους της πόλης οι οποίοι χρησιμοποιούν άλλες εναλλακτικές μορφές για την θέρμανσή τους, φυσικά (όσοι έχουν την δυνατότητα λόγω και της οικονομικής κρίσης). Αναγκάστηκαν να πληρώσουν τον λογαριασμό έναντι στην Δ.Ε.ΤΗ.Π. τέλος του 2011 και μετά άρχισαν οι βλάβες (29-12-2011) οπότε και βάλανε το χέρι στην τσέπη και πλήρωσαν πάλι για (πετρέλαιο, ξύλα κτλ), ώστε να έχουν θέρμανση, δαπάνη που δεν μπορούσαν να έχουν υπολογίσει στον οικογενειακό τους προϋπολογισμό. Όσο και να προσπαθούν να μας πείσουν ότι «φταίνε οι παλαιότεροι διοικούντες της Δημοτικής Αρχής» στους πολίτες μένει μόνο η αγανάκτηση χωρίς να μπορούν να αντιδράσουν. Φυσικά το θέμα είναι διαχρονικό και σε άλλη στιγμή θα επανέλθουμε, όμως για την ώρα η ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΟΡΔΑΙΑΣ:

ΖΗΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ προς την Δήμαρχο και την Δ.Ε.ΤΗ.Π. να αποδείξουν έμπρακτα στην οικονομική ζημιά που υπέβαλαν τους πολίτες της Πτολεμαΐδας και να μην εκδώσουν λογαριασμούς στους αποδεδειγμένα με νόμιμες αποδείξεις πολίτες που προμηθεύτηκαν άλλο καύσιμο (πετρέλαιο, ξύλα κτλ), ώστε να μην επιβαρυνθούν και το επιπλέον κόστος του λογαριασμού της Δ.Ε.ΤΗ.Π. Να εκδοθεί συνολικός λογαριασμός στο τέλος της χειμερινής περιόδου το οποίο θα πληρωθεί σε 6 ισόποσες μηνιαίες δόσεις στην περίοδο της άνοιξης και του καλοκαιριού. Είναι το ελάχιστο που μπορούν να κάνουν προς τους πολίτες της Πτολεμαΐδας στην δύσκολη αυτή περίοδο που περνάνε οι ίδιοι και η πατρίδα μας.
Διαβάστε περισσότερα » »

ΚΛΕΙΣΤΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 17/1/2012 ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΟΡΔΑΙΑΣ

Με απόφαση της Δημάρχου Εορδαίας Παρασκευής Βρυζίδου, την Τρίτη 17/01/2012, τα σχολεία όλων των βαθμίδων του Δήμου Εορδαίας (Πτολεμαϊδα και τοπικές κοινότητες) δεν θα λειτουργήσουν, λόγω παγετού.

Διαβάστε περισσότερα » »

ΤΙ ΕΣΤΙΝ ΔΙΠΛΟΝ ΤΕΤΡΑΓΩΝΟΝ

Ο ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΦΟΙΒΟΣ ΑΠΟΛΛΩΝ = ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ θΡΗΣΚΕΙΑ ΑΝΩΤΕΡΗ ΤΗΣ ΑΛΗθΕΙΑΣ =  3644
ΗΧΟΙ ΕΚ ΤΗΣ ΓΑΙΑΣ = Η ΔΡΑΣΗ ΠΡΟΦΗΤΗ ΗΛΙΑ = 1436
ΟΛΟΓΡΑΦΗΜΜΑΤΑ = ΣΕΙΣΜΙΚΟΤΗΤΑ = 1164
Οι παραπάνω λεξαριθμικές ισοψηφίες  μας παραπέμπουν σε ΓΕΩΜΕΤΡΙΚΟ ΣΧΗΜΑ ΔΙΠΛΟΥ ΤΕΤΡΑΓΩΝΟΥ

Άραγε τι μπορεί εδώ να σημαίνει το διπλό τετράγωνο;
Ας δούμε παρακάτω:
ΤΙ ΕΣΤΙΝ ΔΙΠΛΟΝ ΤΕΤΡΑΓΩΝΟΝ  =  Η ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΠΟΛΩΝ =  2798 
Δηλαδή, ο ΕΛΛΗΝ ΛΟΓΟΣ μας στέλνει το μήνυμα για ανατροπή των μαγνητικών πόλων μέσω του γεωμετρικού σχήματος αυτού:

ΔΙΠΛΟΝ ΤΕΤΡΑΓΩΝΟΝ = ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚΟ ΠΕΔΙΟ ΤΗΣ ΓΗΣ = 1923 = 3Χ641=1923, όπου μας παραπέμπει σε ΓΕΩΜΕΤΡΙΚΟ ΣΧΗΜΑ ΙΣΟΠΛΕΥΡΟΥ ΤΡΙΓΩΝΟΥ ΠΛΕΥΡΩΝ 641

ΗΛΙΑΚΗ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ = 641

ΝΑΜΠΟΥ= 641



(O ΝΑΜΠΟΥ είναι η αντίστοιχη Βαβυλωνιακή θεότητα της Σοφίας, του Λόγου και της γραφής)
iokh
Διαβάστε περισσότερα » »

ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΠΙΟ ....ΠΛΟΥΣΙΟΙ ΦΤΩΧΟΙ....

Σχετικά με το κλείσιμο των μεταλλείων «Σκαλιστήρη» στην Βόρειο Εύβοια: Η εταιρεία εξήγαγε μεταλλεύματα σε 150 χώρες ανά τον κόσμο. Η Εύβοια (ευ + βιος = σωστός βιος) είναι γεμάτη μεταλλεύματα και κυρίως βωξίτη (όλα τα βουνά της είναι κόκκινα) από τον οποίο κατασκευάζεται το αλουμίνιο αυτό που τώρα εισάγουμε από άλλες χώρες. Και η Εύβοια έχει τους περισσότερους ανέργους...


Η «ομάδα Κατράκη» (καθηγητές του Μετσόβιου Πολυτεχνείου) που λέγεται ότι άνηκε στην ομάδα «Ε», είχε ως έργο την καταγραφή μεταλλευμάτων και ορυκτών στον ελλαδικό χώρο, ειδικών μεταλλευμάτων, όπως το όσμιο ... 60.000 δολάρια το γραμμάριο. Το κοίτασμα ξεκινά από τα Ίμια (δες κάτι συμπτώσεις) και τελειώνει στη ... Λήμνο, η περιοχή που οι Τούρκοι (δηλαδή οι Εβραίοι που την διοικούν) "διεκδικούν" …

Αλλά και τα ρουμπίνια που υπάρχουν στο λόφο των Βασιλικών στη Θεσσαλονίκη (την ήθελαν οι Εβραίοι για Πάρκο Ολοκαυτώματος…) και στα Πετράλωνα Χαλκιδικής (αυτά τα θέλει το ΝΑΤΟ για ... αποθήκες...) διεκδικούνται … Μετά από όλα αυτά, διαβάστε και τα παρακάτω …

Το πιο ακριβό οικόπεδο … η Μακεδονία .....:

Τον Φεβρουάριο του 1998 έφτασε στην δημοσιότητα έρευνα που αφορούσε την μεγαλύτερη συγκέντρωση ραδονίου στον Ελληνικό χώρο και συγκεκριμένα στο χωριό Νεράιδα Θεσπρωτίας. Η μέτρηση ήταν 9550 Μπεκερέλ ανά τετραγωνικό μέτρο και με όριο επιφυλακής τα 150 !

Παρόμοιες υψηλές μετρήσεις είχαμε και στις περιοχές Σερρών, Θεσσαλονίκης, Μύκονου, Καβάλας, Ικαρίας, Λέσβου, Φθιώτιδα, Λουτράκι, Νιγρίτα, Σουρωτή, κλπ.

Το ραδόνιο είναι φυσικό ραδιενεργό στοιχείο και για όσους γνωρίζουν, αποτελεί ένδειξη για την ύπαρξη στο υπέδαφος των άνω τουλάχιστον περιοχών ΟΥΡΑΝΙΟΥ. Στο όρος Παγγαίο στην Καβάλα επίσης υπάρχει ήδη έντονο ενδιαφέρον από ξένο επενδυτή για την εξόρυξη των τεράστιων κοιτασμάτων χρυσού.

Στην Ολυμπιάδα Χαλκιδικής ήδη έχει ξεκινήσει η εκμετάλλευση του εκεί υπεδάφους από την TVX Gold του George Soros, η οποία περιέχει αρκετό χρυσό, αλλά και ουράνιο !!! Εμείς ερωτάμε … Ποιος του έδωσε την άδεια;

Μία απόρρητη έκθεση που ήρθε στο φως με δημοσίευμα της εφημερίδας «Επενδυτής» στις 23/2/96, αναφέρει για τα αποτελέσματα των μετρήσεων του ΙΓΜΕ. Γύρω στο ποσό των 100 τρισεκατομμυρίων δραχμών εκτιμάται η αξία των κοιτασμάτων ουρανίου και άλλων σπανίων μετάλλων για δορυφόρους και πυραύλους.

Το κείμενο της έρευνας υπογράφεται από επτά διακεκριμένους Έλληνες επιστήμονες και κάνει λόγο για κοίτασμα ουρανίου που περιέχει 300 εκατομμύρια τόνους με συμπύκνωμα ουρανίου 16%, καθώς και σπάνια άλλα ορυκτά όπως ρουτίλιο, λουτέσιο και λανθάνιο, που έχουνε εξαιρετικά ειδικές χρήσεις στην κατασκευή πυραυλικών συστημάτων.

Αναφέρεται μόνον για την περιοχή του όρους Σύμβολο του νομού Καβάλας. Αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα κοιτάσματα ουρανίου ΔΙΕΘΝΩΣ. Η αξία του εμπλουτισμένου ουρανίου 235 στην διεθνή αγορά (το 1998) ήταν 20.000 δολάρια το γραμμάριο!.

Βάσει των παραπάνω, με κάθε επιφύλαξη και σύμφωνα με υπολογισμούς από τα παραπάνω, εμπεριέχονται 48 εκατ. τόνοι ουρανίου προς 20δις δολάρια ο τόνος δηλ. συνολικά $ 960.000.000.000.000.000 (τα μηδενικά είναι σωστά και είναι): 960 τετράκις εκατομμύρια δολάρια!!

Σε κάθε Έλληνα αντιστοιχούν δηλαδή, $ 96.000.000.000. Διαβάστε το δυνατά (96 δισεκ. δολάρια) !!

Τελικά είμαστε οι πιο … πλούσιοι φτωχοί. Να γιατί θέλουν λοιπόν τη Μακεδονία!

Διαβάστε περισσότερα » »

Επιδότηση καταναλωτώ​ν ηλεκτρικού μέσω των ΑΠΕ

Μετά την ψυχρολυσία του τέλους ΑΠΕ που έφτασε αισίως τα 3,60 ευρώ οι 1.000 κιλοβατώρες, επιτέλους οι αρμόδιοι υπουργοί υπέγραψαν την απόφαση για επιστροφή ενός μέρους των εσόδων από τα έσοδα των μονάδων ΑΠΕ στους καταναλωτές.

Συγκεκριμένα, την επιδότηση των καταναλωτών ηλεκτρικού στις περιοχές που «φιλοξενούν» μονάδες ΑΠΕ, από τα έσοδα των τελευταίων, προβλέπει απόφαση που υπέγραψαν ο υπουργός Εσωτερικών Τάσος Γιαννίτσης και ο υφυπουργός ΠΕΚΑ Γιάννης Μανιάτης.

Πρόκειται για μέτρο που είχε θεσμοθετηθεί από το 2010, ως κίνητρο αποδοχής των ΑΠΕ εκ μέρους των τοπικών κοινωνιών. Ωστόσο χρειάστηκε να περάσουν 18 μήνες και η ψήφιση ακόμη ενός νόμου προκειμένου να εφαρμοστεί.

Σύμφωνα με την απόφαση, ποσοστό 1% (προ ΦΠΑ) της αξίας της ηλεκτρικής ενέργειας που πούλησαν οι παραγωγοί μονάδων ΑΠΕ (αιολικά, φωτοβολταϊκά, μικρά υδροηλεκτρικά κλπ), θα παρακρατείται από το Διαχειριστή του Συστήματος και θα κατανέμεται στους οικιακούς καταναλωτές, που είναι εγκατεστημένοι στα διοικητικά όρια των Δήμων ή κοινοτήτων, μέσα στα οποία λειτουργούν οι μονάδες αυτές.

Το ποσό που αντιστοιχεί σε κάθε καταναλωτή, θα καθορίζεται με απόφαση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας η οποία θα εκδίδεται το πρώτο δίμηνο κάθε χρόνου, ως τεκμαρτή πίστωση σε ευρώ ανά 1.000 κιλοβατώρες.

 Η απόφαση, θέτει όριο ετήσιας τεκμαρτής κατανάλωσης για κάθε δικαιούχο οικιακό καταναλωτή το σύνολο της ετήσιας κατανάλωσής του, μέχρι του ορίου τις 3.500 κιλοβατώρες, βάσει των εκδοθέντων εκκαθαριστικών λογαριασμών του προηγούμενου έτους.

Το 2012 που είναι η πρώτη χρονιά εφαρμογής του κινήτρου, η ΡΑΕ θα εκδώσει την απόφασή της για το ποσό που θα πιστωθεί στους καταναλωτές μέχρι το τέλος Μαρτίου.

Το μέτρο στην αρχική του μορφή προέβλεπε την απόδοση τέλους υπέρ των ΟΤΑ σε ποσοστό 3% επί της αξίας της πωλούμενης ηλεκτρικής ενέργειας από ΑΠΕ. Τροποποιήθηκε ωστόσο επί υπουργίας Τίνας Μπιρμπίλη στο ΥΠΕΚΑ, προκειμένου να λειτουργήσει εν μέρει ως κίνητρο για την αποδοχή των μονάδων ΑΠΕ από τους κατοίκους.
Διαβάστε περισσότερα » »

Περί της καταγωγής των Αλβανών

*Είναι στα χρόνια της εκστρατείας του Μεγάλου Αλεξάνδρου, όπου για πρώτη φορά καταγράφεται ιστορικά ένα -εχθρικό- έθνος με την ονομασία Αλβανοί, και με τη χώρα τους να βρίσκεται στη δυτική όχθη της Κασπίας. (Αρριανός).

*Τις ίδιες αναφορές συναντάμε στον Πλούταρχο, τον Στράβωνα, τον Κλαύδιο Πτολεμαίο, τον Διόδωρο το Σικελιώτη, τον Διονύσιο τον περιηγητή, καθώς και τον Στέφανο Βυζάντιο.

*Λίγο αργότερα, με την παρακμή της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας και την ανάδειξη του Βυζαντίου, το ίδιο έθνος εμφανίζεται μακριά από την κοιτίδα του στην περιοχή του Καυκάσου, φτάνοντας μέχρι την καρδιά του Βυζαντίου.

*Πρόκειται για ένα σύμπλεγμα φυλών που προέρχεται από την ασιατική Αλβανία ,το σημερινό Dagestan. Το όνομα αυτών: Άβαροι.

*Η πρώτη κάθοδος τους γίνεται σταδιακά με κατάληξη νότια του Δούναβη, ενώ στη συνέχεια εγκαθίστανται μόνιμα στην Παννονία και την Παιονία.

*Μέχρι τον 5ο και 6ο αι. μ. Χ οι Άβαροι αναμιγνύονται με τους Σκορδίσκους και εγκαθίστανται στην περιοχή Σάλωνα της Δαλματίας, σημερινό Solin.

*Τότε ξεκίνησε και η ανάμιξη των Αβάρων με τα βόρεια Ιλλυρικά φύλλα, που λίγο παλαιότερα είχαν σπρώξει νοτιότερα γότθοι επιδρομείς.

*Ωστόσο η ονομασία Αλβανοί και Αλβανία παγιώθηκε πολύ αργότερα με αναφορές από την Άννα Κομνηνή καθώς και άλλους βυζαντινούς ιστορικούς.

*Και ενώ φαίνεται να μην υπάρχει καμία σχέση μεταξύ της παλαιάς Καυκάσιας Αλβανίας με τη σημερινή, στην πραγματικότητα η ιστορία μας δείχνει πως μερικές φορές οι φαινομενικές πλάνες συστήνουν εν τέλει η ιστορική αλήθεια.

*Η περιοχή της αρχαίας Ιλλυρίας και της σημερινής Αλβανίας, έχει άμεση σχέση με τους Άβαρους. Δεν γνωρίζουμε το μέγεθος της επιρροής που άσκησαν αυτοί στην περιοχή, ωστόσο μπορούμε να συμπεράνουμε ότι ήταν μεγάλο λόγω του πληθυσμιακού όγκου μετανάστευσης από την Αλβανία του Καυκάσου.



Το σημερινό Νταγκεστάν βρίσκεται δυτικά της Αρμενίας και αποτελεί ανεξάρτητη δημοκρατία της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Επίσης η ονομασία Νταγκεστάν σημαίνει ‘υψηλά ευρισκόμενη χώρα’, ή όπως θα λέγαμε και στα ελληνικά ‘Αλπική χώρα’.
Σήμερα ο πληθυσμός του Νταγκεστάν σύμφωνα με την επίσημη απογραφή του 2002 αποτελείται απο 30% Αβάρους (Avars), ακολουθούν οι Dargins με 16% οι Kumiks οι Lezgins με 13% καθώς και άλλες μικρότερες εθνότητες.
Το Νταγκεστάν απο την εποχή της Ρωμαϊκης αυτοκρατορίας μέχρι και τα πρωϊμα χρόνια του Βυζαντίου αποκαλούνταν Αλβανία οι δε κάτοικοι της Αλβανοί, γεγονός που είναι γνωστό από τις αναφορές των μεγάλων Ελλήνων και Λατίνων ιστορικών και γεωγράφων της κλασικής και ελληνιστικής περιόδου.

Ιστορικές αναφορές και αποδείξεις

Ο Πλούταρχος (βίοι παράλληλοι) γράφει:
“Καταλιπών δέ φρουρόν Αρμενίας Αφράνιον αυτός εβάδιζε δια τών περιοικούντων τον Καύκασον εθνών άναγκαίως έπϊ Μιθριδάτην. Μέγιστα δε αυτών εστίν έθνη, Αλβανοί και Ίβηρες”

Στράβωνος Γεωγραφία.
Εν αυτή δέ τη Αρμενία πολλά μέν όρη, πολλά δέ οροπέδια, έν οις ουδ αμπελος φύεται ραδίως. Πολλοί δε αύλωνες οί μέν μέαως, οι δέ και σφόδρα εύδαίμονες.. Καθάπερ τό Άραξηνόν πεδίον, δι ού ο Άράξης ποταμός ρέων εις τά άκρα της Αλβανίας και την Κασπίαν εκπίπτει θάλασσαν.

Άλλες αναφορές για την Αλβανία της Κασπίας γίνονται από τον Αρριανό στο έργο του ‘Αλεξάνδρου Ανάβασις ‘, όπου οι Αλβανοί βρίσκονται αντιμέτωποι ως εχθρικό τμήμα ενταγμένο στις περσικές δυνάμεις του Δαρείου κατά την εκστρατεία του Μεγάλου Αλεξάνδρου. “Ώς δέ ομού ήδη τά στρατότεδα έγίγνετο, ώφθη Δαρείος και οί άμφ΄ αυτόν, οί τε μηλοφόροι Πέρσαι και Ινδοί και Αλβανοί και Κάρες οι ανάσπαστοι και οί Μάρδοι τοξόται κατ΄ αυτόν Άλέξανδρον τεταγμένοι και την ίλην την βασιλικην.”

Από τον Κλαύδιο Πτολεμαίο διαβάζουμε : Αλβανοί, Σκύθαι

Από τον Στέφανο Βυζάντιο, φιλόσοφο και γεωγράφο (4ου αιώνα μ.Χ.). διαβάζουμε:
Αλβανία χώρα προς τοις ανατολικοίς Ίβηρσιν. Εκεί δε και το έθνος οι Αλβανοί, ποιμενικοί και μετρίως πολεμικοί μεταξύ Ιβήρων και Κασπίας. Υπόκειται δε τη Σαρματία προς μεν τω Πόντω η Κολχική προς δε τή Κασπία η Αλβανία.

Υποστηρίζεται ότι οι πρώτοι κάτοικοι της Παννονίας υπήρξαν οι Ιλλυριοί (πελασγικός λαός και συγγενής των Ελλήνων). Η Παννονία σήμερα περιέχεται στα εδάφη των κρατών της Σερβίας, Βοσνίας, Μαυροβουνίου, Κοσσυφοπεδίου και βορείου Αλβανίας.

Ωστόσο από το βιβλίο “Ιστορία του Βασιλείου της Βαυαρίας και του εν αυτή Άρχοντος Οίκου” (επιτομή της Ιστορίας του Μιλβιλέρου, αρχές 19ου αιώνα), διαβάζουμε:

Ή των Λογγοβάρδων μετανάστασις παρέσχεν εις την Βοϊαρίαν νέους γείτονας διότι εις τά εν Παννονία οικητήρια των Λογγοβάρδων εισεχώρησαν οί Άβαροι, άγριον Ούννικον έθνος. Προεχώρουν οί Άβαροι επί μάλλον καί μάλλον εξ ανατολών ώστε περί τα μέσα της ογδόης έκατονταετηρίδος ειχον ηδη έκταθη μέχρι τοϋ Ένσου ποταμου έν Αυστρία. Τούτοις παρηκολούθησαν οί Σλάβοι, έθνος Σαρματικόν κατοικήσαντες την σημερινήν Καρινθίαν, Καρνίαν και Στυρίαν, και τελουντες ύπό τον Χάνην των Άβάρων…

Από την Μενάνδρου Ιστορία ‘ Έρουλοι και Άβαροι’, μαθαίνουμε:

Οτι έδέξατο Ιουστινιανός παρά Αβάρων πρέσβεις, έφ ώ σφάς περιαθρήσαι γήν οποί το φύλον θήσονται τας οικήσεις. Και ο μεν βασιλεύς Ιουστίνου του στρατηγού σημήναντός οι, έν βουλή έποιήσατο ές την Έρούλων χώραν κατοικίσαι το έθνος, ένθα προ του ώκουν οι Ερούλοι. δευτέρα δε προσαγορεύεται Παιονία…

Ο Κωνσταντίνος Πορφυρογέννητος για την εποχή του Ηράκλειου γράφει:
…”Και επειδή η νυν Σερβλία καί παγανία καί η ονομαζομένη Ζαχλούμων χώρα καί Τερβουνία καί η των Καναλιτών υπό την εξουσίαν του βασιλέως Ρωμαίων υπήρχον, εγένοντο δε αι τοιούιαι χώραι έρημαι παρά τών Αβάρων από των εκείσε γαρ Ρωμάνους τους νύν Δελματίαν καί τό Δυρράχιον οίκούντας απήλασαν”…

Εδώ περιγράφεται η ερήμωση της Ιλλυρίας μέχρι και του Δυρραχίου και ο εποικισμός υπο των Αβάρων.

Ο Λαονικος Χαλκοκονδύλης (1430-1490), γράφει: Ουδόλως φρονώ ότι οί Αλβανοί ύπάρχουσιν Ίλλυρικόν γένος ώς τίνες λέγουσιν …

Απο την Γαλλική εγκυκλοπαίδεια, γραμμένη από επιτροπή Σοφών υπό την εποπτεία του Ιππότη D’ Arteau, μεταφρασμένη κατ΄ επιτομή από τη Γαλλική, το έτος 1862, διαβάζουμε:

ΑΛΒΑΝΙΑ: Υπό των νεωτέρων γεωγράφων καλείται μία των επαρχιών της Ευρωπαϊκής Τουρκίας εκτεινομένη παρά το Αδριατικόν και το Ιόνιον πέλαγος και περιλαμβάνουσα δύο διακεκριμένας Επαρχίας των αρχαίων γεωγράφων την Ιλλυρίαν και Ήπειρο Η χώοα αυτή κατά τόν μεταίωνα εκαλείτο Αρβανέσση νύν δε καλείται Αρναούτ μέν υπο των Οθωμανών, Σκίπερη δέ υπό τών εγχωρίων ήτοι των Αλβανών οίτινες και εαυτούς όνομάζουσι σκιπετάρους. Οί κάτοικοι της εκτεταμένης ταύτης επαρχίας διαφέρουσιν από αλλήλων κατά τε την εθνικότητα την γλώσσαν και την θρησκείαν διότι το μέν μεσημβρινόν μέρος της Αλβανίας ήτοι την κυρίως Ήπειρον οικούσιν οί Ηπειρώται, όντες ομόγλωσσοι και Ομόθρησκοι με τους λοιπούς Έλληνας, το δε αρκτικόν ήτοι την Ιλλυρίαν, ήτις και δύναται νά ονομασθεί κυρίως Αλβανία κατοικούσιν οί Αλβανοί ανάμικτοι οντες μετά Σέρβων καϊ Οθωμανών καί Έλλήνων. Εκτός της αλβανικής γλώσσης η οποία διαιρείται εις πολλάς διαλέκτους και ιδιώματα, λαλείται έτι εν τη Αλβανία καί η Ελληνική, η τουρκική κλπ

Στις αρχές του 20αι. ο πρωθυπουργός της Σερβίας Πάσιτς δήλωνε περί του Αλβανικού ζητήματος, σε συνέντευξη που έδωσε στην Γαλλική εφημερίδα “Χρόνος”:
“Οι Αλβανοί ουδέποτε είχον ιστορικόν βίον και ουδέποτε υπήρξε Αλβανία με την γεωγραφική έννοιαν ήν δίδουσι σήμερον οι εν Ευρώπη, μάλιστα δε οι προπαγανδισταί. Ανεξαρτήτως απο το ζήτημα περί καταγωγής και γλώσσης των Αλβανών, είναι βέβαιον ότι είτε Ιλλυριοί ήσαν ούτοι αρχαιώθεν είτε μετανάστες εξ Ασίας, πολιτικόν βίον ουδέποτε έσχον”.

Βεβαίως τα λεγόμενα του Σέρβου πολιτικού και μάλιστα πρωθυπουργού, ο καθένας θα περίμενε να κρύβουν πολιτικές σκοπιμότητες.

Ωστόσο σε αυτό που πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή είναι η αναφορά του Πάσιτς στην Ασιατική καταγωγή των Αλβανών.

Στο Βιβλίο “Χρονογραφία της Ηπείρου και των όμορων Ελληνικών και Ιλλυρικών”, Ο Παναγιώτης Αραβαντινος επικεντρώνοντας στους Βούλγαρους, γράφει:

Βούλγαροι: Εθνος σκυθικόν κατοικούν παρά τον Βόλναν ποταμόν της Σαρματίας, τον παρά Ελλησι Βορυσθένην. Κατά το έτος 485 το βάρβαρον αυτό έθνος άγρίως και ληστρικώς έπεσκέφθη την Θράκην και κατά της ιδίας αυτής επαρχίας επανέλαβε τάς λεηλασίας και έπιδρομάς του, κατά τα έτη 479 και 501. Μετά ταϋτα συνενωθέντες μετά των Αβάρων καί Σλαβίνων συγκατώκουν εις Παιονίαν και Δακίαν. Εν έτει δε 538 έπι της βασιλείας του Ιουστιανού επιδραμόντες μετά των Αβάρων την Μοισίαν…

Πηγές: Πλούταρχος, Βίοι παράλληλοι, Στράβωνος Γεωγραφικά, Κλαύδιος Πτολεμαίος, Στέφανος Βυζάντιος, Ιστορία του Βασιλείου της Βαυαρίας, Μενάνδρου Ιστορίαι, Κωνσταντινος Πορφυρογέννητος, Λαόνικος Χαλκοκονδύλης, Γαλλική Εγκυκλοπαίδεια, Γαλλική Εφημερίς “Παρισινός χρόνος”, Παναγιώτης Αραβαντινος
 
 
 
 
 
 
 
Διαβάστε περισσότερα » »

Ιδού και οι προδότες από την άλλη μεριά του νομίσματος!Ίσως ό,τι πιο αηδιαστικό έχουμε ακούσει ποτέ!




ΤΗΝ ΓΑΛΑΝΟΛΕΥΚΗ ΜΗΝ ΤΗΝ ΠΙΑΝΕΙΣ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ ΣΟΥ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΡΙΑ ΤΟΥ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΥ ΣΟΒΙΕΤΙΚΟΥ ΜΠΛΟΚ!
ΠΑΜΕ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΟΤΙ ΘΑ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΦΑΣΙΣΤΑ ΟΠΟΙΟΝ ΕΧΕΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΕΕΕ;;;;ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ

Διαβάστε περισσότερα » »

Σκοπιανή εταιρεία ταξί με σήμα τον Ήλιο της Βεργίνας!


Η καπηλεία των ιστορικών συμβόλων της αρχαίας Μακεδονίας δεν περιορίζεται μόνο στην προκλητική πολιτική του κράτους της ΠΓΔΜ, αλλά επεκτείνεται και σε εμπορικούς σκοπούς.



Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η εταιρεία ταξί των Σκοπίων «Sonce» (Ήλιος), η οποία χρησιμοποιεί τον... Ήλιο της Βεργίνας στο εταιρικό της λογότυπο.

Το σήμα της αποτελείται από μια σύνθεση (αμφιβόλου αισθητικής εκτός των άλλων) ενός αρχαίου Μακεδόνα ιππέα και με τον Ήλιο της Βεργίνας να αντικαθιστά το γράμμα «ο» στο όνομα της εταιρείας!

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πρόσφατη απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης για την προσφυγή των Σκοπίων απαγορεύει τη χρήση των αρχαίων μακεδονικών συμβόλων -και συγκεκριμένα του Ήλιου της Βεργίνας- ως εθνικών, από τη γείτονα χώρα.

Η εν λόγω εταιρεία είναι ιδιαιτέρως δημοφιλής στην πρωτεύουσα της ΠΓΔΜ, εκτελώντας δρομολόγια από το διεθνές αεροδρόμιο των Σκοπίων και μεταφέροντας τουρίστες και όσους επισκέπτονται τη χώρα.
newsbomb.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΕΙΤΕ .H Kυβέρνηση της Αμερικής αποθηκεύει τεράστιες ποσότητες τροφίμων σε υπόγεια βάση.Δείτε το βίντεο γιατί δεν νομίζω να το αφήσουν.

Ο τύπος που διέρρευσε το βίντεο είναι ένας νεαρός εργαζόμενος εκεί blogger.Mάλλον οχι για πολύ γιατί αυτό το επίπεδο της βάσης που έβγαλε το βίντεο είναι TOP LEVEL SECURITY.
Οι υπόγειες σήραγγες είναι τόσο μεγάλες που μπαίνουν ολόκληρες νταλίκες για την εναπόθεση των τροφίμων.
Τώρα αναρωτηθείτε.!!
Γιγάντια υπόγεια Στρατιωτική Βάση αποθήκευσης τεραστίων ποσοτήτων τροφίμων.

Το να μαζεύουν τρόφιμα σε τέτοια ποσότητα δεν είναι και τόσο παράξενο,που λέει ο λόγος
Το παράξενο είναι γιατί το επίπεδο ασφαλείας να είναι τόσο υψηλό.Σε υπόγεια Βάση.;Μην τα κλέψει ποιος;;
Μάλλον κάτι θα ξέρουν που εμείς δεν το ξέρουμε.



Διαβάστε περισσότερα » »