Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011

Απογραφή: Δυστυχώς οι Έλληνες μειωθήκαμε αρκετά

Η γήρανση του πληθυσμού και η οικονομική κρίση έφεραν τα απογοητευτικά αυτά αποτελέσματα.

Απογοητευτικά είναι τα πρώτα προσωρινά στοιχεία της επίσημης απογραφής που ανακοίνωσε η Ελληνική Στατιστική Αρχή όπου φαίνεται ξεκάθαρα ότι οι Έλληνες είμαστε πολύ λιγότεροι από την προηγούμενη απόγραφή το 2001 και τις εκτιμήσεις της ΕΛΣΤΑΤ.

Συγκεκριμένα, στη γενική απογραφή του 2001 ο πληθυσμός της χώρας είχε καταμετρηθεί σε 10.964.020 άτομα, ενώ το 2009 σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ υπολογίσθηκε πως ξεπέρασε τα 11.282.571 άτομα.

Αιτία της μείωσης του ελληνικού πληθυσμού είναι η γήρανση του πληθυσμού και σίγουρα και η οικονομική κρίση έβαλε το χεράκι της, καθώς τα ζευγάρια πλέον αποφεύγουν να κάνουν πάνω από ένα παιδί, υπό το φόβο των δαπανών, στις οποίες δεν θα μπορέσουν να ανταποκριθούν. Φυσικά στους λόγους συγκαταλέγεται και το κύμα μετανάστευσης που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια εξαιτίας της κρίσης και της ανεργίας, ενώ δεν πρέπει να παραβλέψουμε και το γεγονός ότι πολλοί δεν επιθυμούσαν να απογραφούν.

Στο σύνολο της Χώρας απεγράφησαν 10.787.690 μόνιμοι κάτοικοι, εκ των οποίων 5.303.690 άρρενες (49,2%) και 5.484.000 θήλεις (50,8%).



Κατανομή πληθυσμού
                                  Κατανομή πληθυσμού





τα προσωρινά αποτελέσματα προκύπτει ότι οι πέντε Δήμοι με τη μεγαλύτερη πληθυσμιακή πυκνότητα (μόνιμοι κάτοικοι ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο) είναι οι Δήμοι Καλλιθέας (21.067,6), Ν. Σμύρνης (20.740,6), Αθηναίων (16.830,4),
Θεσσαλονίκης (16.703,3) και Νέας Ιωνίας (15.109,7). Ακόμη, οι πέντε Δήμοι με τη μικρότερη πληθυσμιακή πυκνότητα είναι οι Δήμοι Πρεσπών (3,05), Ζαγορίου (3,78), Παρανεστίου (3,85), Σφακίων (4,11) και Νεστορίου (4,27).
 

 


Διαβάστε περισσότερα » »

Ο ΤΖΕΦΡΥ ΠΑΡΑΔΕΧΕΤΑΙ ΠΩΣ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ "ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ" ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ O ΤΟΥΡΚΟΣ ΚΕΜΑΛ ΝΤΕΡΒΙΣ!

Στο αποκαλυπτικό απόσπασμα που παραθέτουμε,ο Γιωργάκης Παπανδρέου ευχαριστεί τους συνεργάτες του για τη "μεγάλη επιτυχία" της επιμήκυνσης του τοκογλυφικού δανείου για 40 ολόκληρα χρόνια!

Όπως μπορείτε να ακούσετε,στα άψογα ελληνικά του Τζέφρυ,ένας από.....
τους συμβούλους του είναι ο Κεμάλ Τζερβίς,πρώην Υπουργός Οικονομικών της Τουρκίας και υποψήφιος για την προεδρία του ΔΝΤ!

Σημειώνουμε πως την αποκάλυψη για την στενότατη σχέση Παπανδρέου-Τζερβίς είχε κάνει από τον Μάιο η εφημερίδα "New York Times",κάνοντας μάλιστα λόγια για "μακριές νυχτερινές τηλεφωνικές συνομιλίες μεταξύ των δύο"!!!


Το επίμαχο απόσπασμα του δημοσιεύματος των "New York Times" για την στενή σχέση ΓΑΠ-Ντερβίς
Δηλαδή,για το ξεπούλημα της Ελλάδας ο Γιωργάκης "συμβουλεύεται" ιδιαίτερα έναν Τούρκο!

Και βέβαια,κανείς δεν ξέρει το μέγεθος της αμοιβής του "συμβούλου",όπως και τόσων άλλων που "απασχολεί" ο Ελληνοαμερικανοπολωνοεβραίος Πρωθυπουργός,με λεφτά που πληρώνει ο ελληνικός λαός!

Ο καθένας,μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του.
Διαβάστε περισσότερα » »

Αιματοκύλισμα στο Όσλο, νεκροί και από πυροβολισμούς

Εικόνες βιβλικής καταστροφής κάνουν το γύρο του κόσμου, έπειτα από την τεράστια έκρηξη από βόμβας που σημειώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής στα κυβερνητικά κτίρια στο κέντρο του Όσλο, συμπεριλαμβανομένου του γραφείου του πρωθυπουργού αλλά και των πυροβολισμών που ακολούθησαν λίγο αργότερα στην Ουτόγια, ένα νησί νότια του Όσλο όπου λαμβάνει χώρα η ετήσια συγκέντρωση της νεολαίας του κυβερνώντος Εργατικού Κόμματος υπό τον Γενς Στόλτενμπεργκ.

"Η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή", δήλωσε ο Στόλτενμπεργκ, ενώ πρόσθεσε ότι όλοι οι υπουργοί της κεντροαριστερής κυβέρνησης συνασπισμού φαίνεται πως είναι ασφαλείς μετά την έκρηξη.

Από την έκρηξη έσπασαν τα περισσότερα παράθυρα του 17ου ορόφου στο κτήριο, εκεί όπου στεγάζεται το γραφείο του πρωθυπουργού, καθώς και σε κοντινά υπουργεία.

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο CNN πληροφορίες μιλούν για την ύπαρξη ακόμη δύο βομβών, που δεν έχουν ακόμη εκραγεί.

Ο Neil Perry, ανταποκριτής της Guardian στο Όσλο αναφέρει στην εφημερίδα: «Ζω στην Valerenga, που βρίσκεται με το λεωφορείο σε απόσταση περίπου 15 λεπτών από το κέντρο της πόλης. Η έκρηξη έγινε τόσο αισθητή εκεί που βρισκόμουν , που να φανταστείτε πετάχτηκα έντρομος πάνω, γιατί νόμιζα οτι επρόκειτο για κεραυνό. Μετά παρατήρησα ένα τεράστιο λευκό σύννεφο καπνού να έρχεται από μακρυά».

Σύμφωνα με πληροφορίες από την εφημερίδα Dagsbladet, η έκρηξη είχε στόχο το γραφείο του υπουργού Πετρελαίου Lars Eriksen.

Αυτή τη στιγμή, όλοι οι κεντρικοί δρόμοι και οι οδικές αρτηρίες του Όσλο παραμένουν κλειστοί.

Η νορβηγική αστυνομία ζήτησε από τους κατοίκους του Όσλο να αποφεύγουν τις μεγάλες συγκεντρώσεις και να επιστρέψουν στα σπίτια τους, ωστόσο, οι αρχές είπαν πως δεν έχουν ακόμη μία "βασική θεωρία" για τα αίτια της έκρηξης.

"Έχουμε ακόμη αρκετά να κάνουμε μέχρι να κατανοήσουμε πλήρως την κατάσταση", υπογράμμισε ο Σβάινουνγκ Σπονχάιμ, που ασκεί χρέη αρχηγού της αστυνομίας του Όσλο σε συνέντευξη Τύπου.

Ο Σπονχάιμ αρχικά δήλωσε ότι η έκρηξη προκλήθηκε από μία βόμβα που είχε τοποθετηθεί σε ένα αυτοκίνητο. "Ήταν βόμβα", είπε. Στη συνέχεια όμως επεσήμανε ότι πρόκειται για έκρηξη και πρόσθεσε ότι "οι εκρήξεις προκαλούνται από εκρηκτικά".

Ένας άλλος ανώτερος αξιωματούχος της αστυνομίας, ο Τορ Λάνγκλι, δήλωσε από τη πλευρά του στο Ρόιτερς ότι "ενδέχεται να πρόκειται για παγιδευμένο αυτοκίνητο".

Εν τω μεταξύ, λίγες ώρες μετά την επίθεση, ένας άνδρας ντυμένος αστυνομικός άνοιξε πυρ τραυματίζοντας πέντε άτομα στην Ουτόγια, ένα νησί νότια του Όσλο όπου λαμβάνει χώρα η ετήσια συγκέντρωση της νεολαίας του κυβερνώντος Εργατικού Κόμματος υπό τον Γενς Στόλτενμπεργκ.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο της εφημερίδας VG ένας άνδρας που ήταν ντυμένος με στολή αστυνομικού άρχισε να πυροβολεί με αποτέλεσμα να υπάρξουν πολλά θύματα. Η κρατική τηλεόραση μετέδωσε ότι υπάρχουν πέντε τραυματίες. Προς το παρόν δεν είναι ξεκάθαρο αν αυτό το συμβάν συνδέεται με την έκρηξη στο κέντρο του Όσλο.

















Διαβάστε περισσότερα » »

ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΠΕΡΙ ΤΩΝ U.FO. - ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΑΛΜΟ

Διαβάστε περισσότερα » »

Η Γεωργία Παπαζήση ετοιμάζεται για το ταξίδι στην Ινδία

Η απίστευτη ιστορία της Γεωργίας Παπαζήση κατάφερε να συγκινήσει και να κινητοποιήσει ολόκληρο το διαδίκτυο. Η δύναμη του διαδικτύου έκανε το θαύμα της και μέσα σε λίγες ημέρες συγκεντρώθηκε το ποσό που χρειάζεται για να ταξιδέψει στην Ινδία και να ακολουθήσει θεραπεία για τη σπάνια νόσο με την οποία διαγνώστηκε.


“Αχ πόσο είχα υποτιμήσει τη δύναμη του internet και των social media” αναφέρει η Γεωργία Παπαζήση στο πρόσφατο ευχαριστήριο ποστ της, που ανάρτησε στο μπλογκ της, μη πιστεύοντας την αγάπη και υποστήριξη που έχει δείξει ο απλός κόσμος γέρνοντας στο πρόβλημά της, παίρνοντάς την μια μεγάλη τρυφερή αγκαλιά.
Η Γεωργία για όσους δεν γνωρίζουν είναι μια νέα γυναίκα που δίνει τον δικό της αγώνα να ζήσει και πάλι φυσιολογικά από τότε που διαγνώστηκε με τη Νόσο Λάιμ καθώς πρέπει να ταξιδέψει μέχρι την Ινδία για να ακολουθήσει την κατάλληλη αγωγή, και για αυτό χρειάζεται 30.000 ευρώ.
Έτσι, απευθύνθηκε στους ψηφιακούς της φίλους για τη βοηθήσουν, με όποιο ποσό μπορεί ο καθένας, να ξαναρχίσει να ζει, να αναγεννηθεί από τις στάχτες της, σαν αλλοτινή πεταλουδίτσα να πετάξει και πάλι σε δρόμους φωτεινούς. Όμως δε μπορούσε να φανταστεί αυτή την τόσο μεγάλη ανταπόκριση του κόσμου.
“Χάρις σε όλους εσάς, η @Geo_Papz ετοιμάζεται σιγά σιγά για το ταξίδι ζωής στο Νέο Δελχί”, γράφει η @misskaratza, ένας από τους πολλούς χρήστες του Twitter που τη στηρίζει.
“Ένιωσα πραγματικά τόση αγάπη και θετική ενέργεια, που είναι δύσκολο να περιγραφεί με λόγια”, σημειώνει η Γεωργία με συγκίνηση στο μπλογκ της, προσθέτοντας πως νιώθει την ανάγκη να εκφράσει την ευγνωμοσύνη της σε όλους εκείνους που της στάθηκαν.
Όλα ξεκίνησαν, όπως λέει, όταν “έγραψα ένα λεπτομερέστατο κείμενο, “έδεσα” λίγο καλύτερα το βίντεο που είχα φτιάξει για την γιατρό που το ζήτησε, και τσουπ… γεννήθηκε το India Calling, ευελπιστώντας ΜΟΝΟ να έχουν μαζευτεί τα χρήματα μέχρι μέσα Αυγούστου που στοχεύω να φύγω”.
Αν δεν μαζευόταν το ποσό, απλά είχε υπομονή και πίστη, θα περίμενε να μαζευτεί.
“Δε θα πήγαινα Αύγουστο; Θα πήγαινα Χριστούγεννα (με πιθανόν χειρότερα προβλήματα), αλλά θα πήγαινα!!”, τονίζει, προσθέτοντας για τους καχύποπτους πως τα χρήματα θα χρησιμοποιηθούν για αυτόν και μόνο το σκοπό, όποτε μαζευόντουσαν.
Κι όμως είναι τελικά απίστευτο πόσα μπορούν να γίνουν μέσα από το διαδίκτυο και τα κοινωνικά μίντια όσο υπάρχουν άνθρωποι εκεί μέσα. Και όπως φαίνεται υπάρχουν, ευτυχώς πολλοί, αφού μέσα σε μόλις τρεις μέρες κατάφεραν να συγκεντρώσουν 20.000 ευρώ για εκείνη, ενώ μέσα σε λίγες ώρες το ποσό άγγιξε τις 28.000 ευρώ και ο στόχος επετεύχθη.
“Ο στόχος έχει σχεδόν επιτευχθεί! Απίστευτο, υπέροχο, συγκινητικό, ελπιδοφόρο! Απίστευτοοοο!” αναφωνεί με χαρά.
  • Το διαδίκτυο μας φέρνει πιο κοντά
Η Γεωργία έχει πάρει απίστευτη αγάπη από τον κόσμο καθώς όπως λέει έχει δεχτεί αμετρητα προσωπικα μηνύματα στα facebook/twitter/e-mail, εκατονταδες mentions/RTs/new followers στο twitter, friend requests/wall posts στο fb, χιλιαδες επισκεψεις στο blog της (περιπου στις 45,000), αρκετές προτάσεις για συνεντεύξεις σε διάφορα μέσα, ενώ η ιστορία της φιλοξενήθηκε σε πάρα πολλά sites/blogs κλπ.
“Δεν είχα φανταστεί ποτέ ότι θα έπαιρνα τόση αγάπη, δύναμη και κουράγιο μέσα απ’ αυτά! Μιλάμε για πολλή αγάπη ρε… :)”, λέει χαρακτηριστικά.
Ωστόσο υπογραμμίζει πως αυτή τη στιγμή δε χρειάζεται “προβολή” αλλά ξεκούραση και άλλα 10.000 ευρώ ως τα μέσα Αυγούστου, ώστε να ξεκινήσει μια -όχι εγγυημένη- αλλά πάρα πολύ ελπιδοφόρα θεραπεία.
“Όταν με το καλό γυρίσω, ελπίζω να υπάρξει πάλι ενδιαφέρον στην ιστορία μου από τα ΜΜΕ, όχι προσπαθώντας να μαζέψω χρήματα, αλλά έχοντας ευχάριστα και αισιόδοξα νέα”, λέει, θέλοντας να καταφέρει να βοηθήσει συνανθρώπους μας που υποφέρουν, όπως εκείνη.
Μάλιστα σημειώνει πως επειδή υπάρχει ήδη τόσο μεγάλη προβολή στο διαδίκτυο και η εισροή των χρημάτων συνεχίζεται, αφαίρεσε από το μπλογκ τα στοιχεία του λογαριασμού της, αφήνοντας ανοιχτό για λίγο καιρό το Paypal.
“Ζούμε στην πιο δύσκολη περίοδο, όλοι έχουν προβλήματα, άλλοι οικονομικά, άλλοι υγείας, και παραταύτα υπάρχει τόση αγάπη που αποδείχτηκε έμπρακτα αυτές τις 3 μέρες. Δεν είμαι όμως η μόνη συνάνθρωπος που υποφέρει και παλεύει. Το ξέρω καλά αυτό. Είμαι όμως πολύ τυχερή και ευγνώμων που έχω την στήριξη τόσων εκατοντάδων ανθρώπων πλέον. Απίστευτο!!!!”, αναφέρει.
“Θέλω να σας αγκαλιάσω όλους έναν έναν και να σας ευχαριστήσω προσωπικά. Τώρα δεν γίνεται, αλλά σημειώστε από τώρα ότι μες το Νοέμβριο θα έχουμε το #OpenIndia πάρτι!”, καταλήγει.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Στις 11.30 το πρωί της Πέμπτης (21/7), η Γεωργία ανακοίνωσε ότι το ποσό των 30.000 ευρώ συγκεντρώθηκε, εκφράζοντας ευχαριστίες σε όλους όσους έσπευσαν να τη βοηθήσουν.


 
Διαβάστε περισσότερα » »

Νύχτα κατατέθηκε το νομοσχέδιο για την Τριτοβάθμια εκπαίδευση

Κι ενώ όλα τα βλέμματα ήταν στραμμένα στην Σύνοδο Κορυφής, η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου, αργά χθες το βράδυ κατέθεσε με σημαντικές αλλαγές, το νομοσχέδιο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Στο νομοσχέδιο προβλέπεται ότι κλείνει η στρόφιγγα της χρηματοδότησης για τα Πανεπιστήμια που δεν θα έχουν ορίσει έως τις 15 Ιανουαρίου 2012 το νέο Συμβούλιο Ιδρύματος. Αυτό προβλέπεται στις μεταβατικές διατάξεις του νέου νομοθετήματος.

Επίσης, μεταξύ των αλλαγών, που καταγράφονται, η σημαντικότερη αφορά το Συμβούλιο του Ιδρύματος, το οποίο έχει προκαλέσει και τις μεγαλύτερες τριβές μεταξύ υπουργείου και πρυτάνεων. Έτσι, προβλέπεται η επιλογή των εξωτερικών μελών των Συμβουλίων να γίνεται με αυξημένη πλειοψηφία των εσωτερικών μελών. Πλειοψηφία 2/3 θα πρέπει, επίσης, να υπάρχει για την επιλογή του πρύτανη και των κοσμητόρων.

Αλλάζει, άλλωστε, και το ζήτημα με την κατάργηση των τμημάτων και συνεπώς αλλάζουν και οι σχεδιασμοί σχετικά με το νέο σύστημα εισαγωγής στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ από το ακαδημαϊκό έτος 2013-14, οπότε θα πάψει να ισχύει το σημερινό σύστημα των πανελληνίων εξετάσεων.

Έτσι, η εισαγωγή των νέων φοιτητών θα γίνεται έως το 2014, οπότε θα αλλάξει το εξεταστικό σύστημα, σε τμήματα, όπως ισχύει και τώρα. Θα υπάρχει, όμως, κοινό πρόγραμμα σπουδών στα τμήματα της ίδιας σχολής για το πρώτο έτος και δυνατότητα κινητικότητας μεταξύ τμημάτων.
Να σημειωθεί ότι διευκρινίζεται κατηγορηματικά πως δεν θα υπάρχουν δίδακτρα στις προπτυχιακές σπουδές και ότι η δυνατότητα χορήγησης πτυχίων κατόπιν 3ετών σπουδών παρέχεται, προκειμένου να τη χρησιμοποιήσουν όσα πανεπιστήμια το επιθυμούν, χωρίς να είναι δεσμευτική.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, που περιλαμβάνεται, προβλέπεται ότι η πλήρης εφαρμογή του νέου νόμου θα είναι τον Σεπτέμβριο του 2012.

Όμως, οι αλλαγές θα αρχίσουν άμεσα και από τον Σεπτέμβριο του 2011, που αρχίζει η νέα ακαδημαϊκή χρονιά. Ωστόσο, έως τις 15 Ιανουαρίου 2012 το κάθε πανεπιστήμιο θα πρέπει να έχει ορίσει το νέο Συμβούλιο Ιδρύματος.
Επιπλέον, έως την 1η Σεπτεμβρίου 2012 θα πρέπει να έχουν συγκροτηθεί Σύγκλητοι, θα πρέπει να έχουν επιλεγεί πρυτάνεις και κοσμήτορες, ώστε να ξεκινήσει η πλήρης εφαρμογή του.
Διαβάστε περισσότερα » »

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ:ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΩΣ...ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΕΠΙΜΗΚΥΝΣΗ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗΣ ΤΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ ΣΕ 40 ΧΡΟΝΙΑ!

 

Στην επισήμανση ότι η συμφωνία της 21ης Ιουλίου μειώνει το δημόσιο χρέος κατά 26,1 δισεκατομμύρια ευρώ – ήτοι κατά 12% του ΑΕΠ – προέβη ο πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου στη διάρκεια της συνέντευξης τύπου που παραχώρησε μετά τη λήξη της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες.
Ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι ....
δικαιώθηκε η στρατηγική που ακολούθησε σε διάφορα στάδια η Ελλάδα, ξεκινώντας από την αποφυγή της χρεοκοπίας και φτάνοντας σήμερα σε ένα βιώσιμο χρέος, στην πλήρη διασφάλιση των δανειακών αναγκών της χώρας έως το 2020 καθώς και στην ελάφρυνση του βάρους για κάθε ελληνική οικογένεια.
«Διαπραγματευθήκαμε σκληρά, βάσει σχεδίου, για να μη χρεοκοπήσει η Ελλάδα, για να μη ζήσει η ελληνική οικογένεια τις συνέπειες μιας χρεοκοπίας», είπε ο πρωθυπουργός. «Κανείς δεν μπορεί να διανοηθεί το μέγεθος της προσπάθειας», είπε, επισημαίνοντας τη διαφορά του τελικού κειμένου των συμπερασμάτων της συνόδου από τις αρχικές προβλέψεις.

Χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι με τη συμφωνία:

-Διπλασιάζεται στα 40 χρόνια ο συνολικός χρόνος αποπληρωμής του χρέους.


-Το μέσο κόστος εξυπηρέτησης πέφτει κάτω από 5%.


- Δίνεται η δυνατότητα επαναγοράς δημόσιου χρέους από τον EFSF.


- Με την ανταλλαγή ομολόγων με νέα 30ετούς διάρκειας που φέρουν την εγγύηση του EFSF, μειώνεται κατά 26 δισ. το χρέος της Ελλάδας.


-Διασφαλίζεται η παροχή ρευστότητας προς το ελληνικό τραπεζικό σύστημα.


- Έως το 2016, ελαφραίνεται κατά 3 δισεκατομμύρια ευρώ ετησίως το κόστος εξυπηρέτησης των δανείων.

Ο πρωθυπουργός, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, επεσήμανε πως δημιουργούνται οι προοπτικές βιώσιμης ανάπτυξης για την οικονομία της χώρας, ενώ απέκλεισε το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων στο μέλλον.

«Αντίθετα, εφαρμόζοντας το πρόγραμμά μας, θα μπορέσουμε να πετύχουμε ελάφρυνση των πολιτών» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Παπανδρέου.
ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΚΑΝΔΑΛΩΔΗΣ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ ΤΟΥ ΤΖΕΦΡΥ!

Μας παρουσιάζουν ως...επιτυχία ΤΗΝ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟΥΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ ΓΙΑ ΣΑΡΑΝΤΑ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ!!!

Και βέβαια,δεν μας λένε πως το "χρέος που μειώθηκε" δεν θα έχει άμεσα ανταποδοτικά οφέλη στις θυσίες του λαού,αφού σημασία έχει να "διασφαλίζεται η ρευστότητα των τραπεζών"!

Επίσης,το επιτόκιο δανεισμού παραμένει ιδιαίτερα υψηλό,άσχετα αν δεν το τονίζουν αυτό όσοι θριαμβολογούν:Με 5% είναι ΑΔΥΝΑΤΟ για τη χώρα μας να ξεπληρώσει,έστω τα τοκοχρεωλύσια!

Εννοείται πως κανείς δεν εμπιστεύεται τον Γιωργάκη ότι "δεν θα πάρει νέα μέτρα",αφού είναι μία υπόσχεση που έχει δώσει πολλές φορές στο παρελθόν,χωρίς φυσικά να την τηρήσει!


Ξαναλέμε:Η μόνη λύση είναι ΕΠΑΝΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ,φορολόγηση των τραπεζών,επιτροπή λογιστικού ελέγχου που θα ρίξει επιτέλους φως στο τι έγιναν τα δανεικά τόσα χρόνια και αν χρειαστεί,επιστροφή στην δραχμή με "ενέσεις" ανάπτυξης!


Όλα τα υπόλοιπα και ιδιαίτερα η επιμήκυνση...της επιμήκυνσης,απλά διαιωνίζουν το πρόβλημα χωρίς να το λύνουν!


Ξεχάσαμε:Επειδή έχει παραγίνει το κακό με την παραπληροφόρηση των μιντιακών παπαγάλων,μιας και όπως λένε η συγκεκριμένη συμφωνία είναι "θετική",ΑΣ ΦΟΡΟΛΟΓΗΘΟΥΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΟΠΩΣ ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ!


Αρκετά με την ασυλία τους που παρέχεται ΚΑΙ από τους πολιτικούς!
Διαβάστε περισσότερα » »

Η ΕΥΡΩΖΩΝΗ ΥΙΟΘΕΤΗΣΕ ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΩΝ ILLUMINATI

 

H Ευρωπαϊκή Ένωση υιοθέτησε τον "πανεπόπτη οφθαλμό" των ILLUMINATI σαν σύμβολό της.
Οι μάσκες έπεσαν πλέον πλήρως.
Όποιος παρατηρεί τα πάντα με μάτια "ανοιχτά κι ελληνικά" 'επρεπε ήδη να το έχει δει.
Οι γραμμές από πάνω και κάτω ορίζουν τα όρια του ματιού ενώ τα άστρα παίζουν τον ρόλο της κόρης του ματιού.


Τα σχόλια δικά σας.

Διαβάστε περισσότερα » »

Οι Αμερικάνοι περιορίζουν την οικονομική βοήθεια στα Σκόπια ενώ επανέφεραν το “FYROM” σε επίσημα έγγραφα!!!

Έξαλλοι οι Σκοπιανοί με το νέο ψήφισμα της επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων των ΗΠΑ

H μια σφαλιάρα διαδέχεται την άλλη για τους Σκοπιανούς. Μετά από τις πρόσφατες δηλώσεις της Ηillary Clinton που προκάλεσαν την έντονη δυσαρέσκεια των Σλάβων της FYROM, οι Αμερικανοί δείχνουν έτοιμοι να πάρουν πιο δραστικά μέτρα με την μείωση της οικονομικής βοήθειας προς τα Σκόπια εφόσον οι Σκοπιανοί συνεχίζουν να....
είναι ανένδοτοι. .

Σαν να μην έφτανε αυτό, χθες είχαμε την ακροαματική διαδικασία (H.R. 2583) του λεγόμενου Foreign Relations Authorization Act, Fiscal Year 2012. Στο κείμενο της επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων των ΗΠΑ, τα Σκόπια αναφέρονται σκέτα ως FYROM (oυτέ καν Fοrmer Yugoslav Republic of Macedonia) τουλάχιστον 9 φορές!!!!

Στο κείμενο το οποίο, οι Αμερικανοί τους τα… χώνουν κανονικότατα μπορείτε να το διαβάσετε στις σελίδες 52-54, εδώ:

H μετάφραση του κειμένου στα Ελληνικά από το History-of-Macedonia.com:


SEC. 807. ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΡΩΗΝ ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

(α) Πόρισμα

Η Ελλάδα έχει επιδείξει μια τεράστια θέληση με το να συμφωνήσει ότι το “Μακεδονία” μπορεί να συμπεριληφθεί στο μελλοντικό όνομα της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας (FYROM) όσο αυτός ο όρος συνοδεύεται από ένα γεωγραφικό προσδιορισμό, ο οποίος κάνει καταφανές ότι δεν υπάρχουν εδαφικές βλέψεις από την μεριά της FYROM όσον αφορά τα ιστορικά σύνορα της Ελληνικής περιοχής της Μακεδονίας.
(2) Η FYROM συνεχίζει να χρησιμοποιεί υλικό που παραβιάζει ρήτρες της Ενδιάμεσης Συμφωνίας που επιτεύχθηκε με την μεσολάβηση των Ηνωμένων Εθνών, μεταξύ της FYROM και της Ελλάδος, σχετικά με εμπρηστικά συλλαλητήρια, ρητορική ή προπαγάνδα, και οι διαπραγματεύσεις μεταξύ FYROM και Ελλάδος δεν έχουν ως τώρα κατορθώσει να επιτύχουν τους μακροπρόθεσμους στόχους των ΗΠΑ και του ΟΗΕ, να βρεθεί ένα κοινά αποδεχτό νέο επίσημο όνομα για την FYROM.

(β) ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΤΟΥ ΚΟΓΚΡΕΣΟΥ.— Η αντίληψη του Κογκρέσου είναι ό,τι η αμερικανική βοήθεια στην FYROM πρέπει να καθοριστεί από την επιθυμία της FYROM να δεσμευτεί σε εποικοδομητικές συνομιλίες με την Ελλάδα, σύμφωνα με το ψήφισμα 817 του συμβουλίου ασφαλείας του ΟΗΕ

(γ) ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣ.— Η Γραμματέας του κράτους δύναται να μην χρησιμοποιήσει εξουσιοδοτημένα κονδύλια, τα οποία θα προοριστούν για αυτήν την πράξη, για προγράμματα και δραστηριότητες που άμεσα ή έμεσα προωθούν εμπρηστικά συλλαλητήρια, ρητορική ή προπαγάδα από κυβερνητικά ελεγχόμενες υπηρεσίες προσκείμενες στην FYROM ή να ενθαρύνουν πράξεις από ιδιωτικές οντότητες που πιθανότατα να υποκινήσουν βία, μίσος, ή εχθρότητα, συμπεριλαμβανόμενου εκτύπωσης και δημοσίευσης βιβλίων, χαρτών και διδακτικού υλικού που μπορεί να περιέχουν ανακρίβιες στην διαμόρφωση της Ιστορίας και Γεωγραφίας της Ελλάδος και της FYROM.

Μπορείτε να δείτε και την κλάψα των Σκοπιανών εδώ, καθότι όπως αντιλαμβάνεστε -ειδικά από την τελευταία παράγραφο – τα πράγματα δεν δείχνουν καθόλου, μα καθόλου καλά, για κάποιες “οργανώσεις” των Σκοπιανών της Διασποράς!!!
Διαβάστε περισσότερα » »

Pravda: Παράλληλος κόσμος κρυμμένος μέσα στη Γη;

Φαίνεται οτι οι επιστήμονες εντοπίζουν ολοένα και περισσότερα στοιχεία για να αποδείξουν την ύπαρξη παράλληλων κόσμων. Φυσικοί στο Πανεπιστήμιο του Stanford κατάφεραν να υπολογίσουν τον θεωρητικό αριθμό των...
σύμπαντων που δημιουργήθηκαν ως αποτέλεσμα της Μεγάλης Έκρηξης (Big Bang).

Σύμφωνα με τους επιστήμονες η Μεγάλη Έκρηξη δημιούργησε 10 εις την χιλιοστή δεκάτη έκτη (10^1016) σύμπαντα. Είναι όμως αρκετά πιθανό το ένα σύμπαν να υπάρχει μέσα στο άλλο, συμπεριλαμβανομένου και του πλανήτη μας. Συνεπώς, ίσως υπάρχει μια άλλη κρυμμένη Γη στο εσωτερικό του πλανήτη μας!

Στην Αρχαία Ελλάδα, υπήρχε o μύθος των Ταρτάρων-ο δυσοίωνος υπόγειος κόσμος. Ο φιλόσοφος Αναξαγόρας(5ος αιώνας π.Χ) εφήυρε ένα μοντέλο της Κτίσης αποτελούμενης από την επίπεδη Γή, η οποία περικυκλωνόταν απο την αέρια σφαίρα και το στρώμα του αιθέρα. Έγραψε για την ύπαρξη ενός παράλληλου κόσμου με τους λαούς, τις πολιτείες και τα ουράνια ακόμη σώματά του. Αν ο πλανήτης Γή είναι το κέντρο του Σύμπαντος πού ζούν αυτοί οι άνθρωποι; Ζούν κάτω από το έδαφος;

Υποθέσεις σχετικά με την ύπαρξη του Κοίλου χώρου μέσα στον πλανήτη Γη εμφανίζονται και αργότερα. Η θεωρία μεταξύ άλλων προωθήθηκε από τους Γαλιλαίο, Φραγκλίνο και Λίχτενμπεργκ.

Το 1818, ο John Cleves Symmes κατέκλυσε το Κογκρέσο των ΗΠΑ, τα πανεπιστήμια και διακεκριμένους επιστήμονες με μηνύματα, στα οποία προσπαθούσε να αποδείξει ότι η Γη φτιάχτηκε από αρκετές ομόκεντρες σφαίρες με ανοίγματα κοντά στους πόλους.

Ο Σοβιετικός ακαδημαϊκός V. Obruchev προέκρινε μια υπόθεση σχετικά με έναν γιγαντιαίο μετεωρίτη ο οποίος έπεσε στη Γη στα πολύ παλιά χρόνια. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο μετεωρίτης μπορεί να είχε σπάσει μέσω της κρούστας του πλανήτη και να δημιούργησε κοιλότητα στο εσωτερικό.

Ο αμερικανός ερευνητής Cyrus Teed είπε ότι η επιφάνεια της Γης μπορεί να είναι το εσωτερικό κέλυφος μιας σφαίρας. Η θεωρία έγινε γνωστή ως η υπόθεση της" κούφιας κοίλης Γης". Σύμφωνα με τη θεωρία αυτή, όλοι μας ζούμε στο εσωτερικό κέλυφος της Γης.

Ας υποθέσουμε ότι ο υπόγειος κόσμος υπάρχει και ότι κάποιοι ζουν σε αυτόν τον κόσμο. Με τι μπορεί αυτά τα πλάσματα να μοιάζουν; Μπορεί να είναι μυστηριώδη τέρατα, η ύπαρξη ή η μη ύπαρξη των οποίων να έχει περιπλέξει την ανθρωπότητα εδώ και αιώνες;
Διαβάστε περισσότερα » »

Πυρηνικό σταθμό στα κατεχόμενα σχεδιάζει η Τουρκία

Στα σχέδια της Τουρκίας για μεταφορά ηλεκτρικής ενέργειας στην Κύπρο, φέρεται να περιλαμβάνεται και η κατασκευή πυρηνικού σταθμού ρωσικού τύπου στα κατεχόμενα εδάφη.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την αγγλόφωνη τουρκική εφημερίδα Hurriyet Daily News η οποία επικαλείται στέλεχος του Επιμελητηρίου Μηχανολογικών Μηχανικών Τουρκίας, καθώς και αξιωματούχους στα κατεχόμενα, το ευρύτερο σχέδιο περιλαμβάνει την κατασκευή πυρηνικού σταθμού στα κατεχόμενα και την κατασκευή υποθαλάσσιου αγωγού από την Τουρκία προς τα κατεχόμενα.

Η εφημερίδα δημοσίευσε δηλώσεις του Χαλούκ Ντιρεσκένελι, αναφέροντάς τον ως μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Επιμελητηρίου Μηχανολόγων Μηχανικών Τουρκίας και επικεφαλής της επιτροπής ενέργειας του επιμελητηρίου.

Ο Ντιρεσκένελι αναφέρει ότι "θα μπορούσε να κατασκευαστεί στη 'Βόρεια Κύπρο' πυρηνικός σταθμός ρωσικού τύπου", και "θα μπορούσε να παράγει ηλεκτρική ενέργεια, όχι μόνο για την τουρκική πλευρά, αλλά και για την ελληνική."

Σύμφωνα με τον ίδιο, η ιδέα περί κατασκευής πυρηνικού σταθμού στα κατεχόμενα της Κύπρου είχε συζητηθεί για πρώτη φορά σε ένα σεμινάριο που είχε οργανωθεί στις 16 Ιανουαρίου 2007 στο Βρετανικό Συμβούλιο στην Άγκυρα, με τη συμμετοχή κυρίως ακαδημαϊκών.

Η εφημερίδα αναφέρει ότι το σχέδιο περί πυρηνικού σταθμού επιβεβαιώθηκε και από τις τουρκοκυπριακές αρχές.

Ο υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας Τανέρ Γιλντίζ πριν από λίγες μέρες είχε κάνει λόγο για "σχέδιο" επί του οποίου εργάζεται η Άγκυρα "εδώ και 2-3 χρόνια για τη μεταφορά ηλεκτρικής ενέργειας σε ολόκληρη την Κύπρο."
Διαβάστε περισσότερα » »

ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΝΙΟΝΙΟ ΜΟΥ...ΓΙΝΑΜΕ ΙΣΑ ΚΑΙ ΟΜΟΙΑ!!! – ΙΣΟΔΥΝΑΜΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ «ΜΠΟΔΟΣΑΚΕΙΟ» ΚΑΙ «ΜΑΜΑΤΣΕΙΟ» - ΕΔΡΑ ΤΗΣ ΕΝΙΑΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΜΑΛΛΟΝ ΣΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗ

Έκπληξη και απορία αποτελεί η απόφαση του Υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου να εξισώσει τα δύο νοσοκομεία του νομού Κοζάνης ανακοινώνοντας (στο πλαίσιο του νέου χάρτη υγείας) την ίση λειτουργία διακοσίων κλινών  και για τα δύο νοσηλευτικά ιδρύματα «Μποδοσάκειο» και «Μαμάτσειο». Αρχικά κατά το προσχέδιο που δόθηκε σε δημόσια διαβούλευση το Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας (σαφώς πιο σύγχρονο και νεότερο) είχε 185 κλίνες (από τις 250 που προβλέπονται στο οργανόγραμμά του), ενώ το νοσοκομείο της Κοζάνης 164 κλίνες. «Φαίνεται» οι πολιτικές πιέσεις Βουλευτών και άλλων, σε αντίθεση με την αδυναμία πολιτικής παρέμβασης από την πόλη της Πτολεμαΐδας, άλλαξαν ακόμα και «τους νόμους της φύσης» τα δεδομένα της κατάστασης των δύο νοσοκομείων και έτσι το Υπουργείο αναγνωρίζει (με την απόφαση Λοβέρδου) δύο ίσα και όμοια Νοσοκομεία. Φαίνεται ότι στόχος εκτός των άλλων είναι και η έδρα της ενιαίας διοίκησης, καθώς ΜΕΤΑΞΥ δύο ισοδύναμων Νοσοκομείων που συνενώνονται, την έδρα παίρνει το μεγαλύτερο (εδώ με τη σκανδαλώδη απόφαση Λοβέρδου τα νοσοκομεία είναι ισοδύναμα) ή όπου δεν υπάρχει, τότε η έδρα της διοίκησης πάει στην πρωτεύουσα του νομού, δηλαδή στην προκειμένη περίπτωση, στην Κοζάνη.  
Διαβάστε περισσότερα » »

Βουλευτές του ΠαΣοκ ενημερώνουν τον Νταβούτογλου!!


Δύο βουλευτές του ΠΑΣΟΚ πήγαν στον Νταβούτογλου για ενημέρωση

Μείζον πολιτικό θέμα, που σε άλλη χώρα θα είχε ενεργοποιήσει πάραυτα τους αρμόδιους θεσμικούς φορείς, προκάλεσαν οι βουλευτές Ροδόπης Μεχμέτ Χατζηοσμάν και Ξάνθης Τσετίν Μάντατζη του ΠΑΣΟΚ.

Χθες ευρισκόμενοι στην Άγκυρα επισκέφθηκαν τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου και τον «ενημέρωσαν» για «θέματα που αφορούν την τουρκική μειονότητα της Δυτικής Θράκης», όπως σημειώνει το τουρκικό πρακτορείο Ανατολή, που δημοσίευσε την είδηση.

Με την κυβέρνηση του Μνημονίου όλα είναι πλέον δυνατά, ακόμη και να ισχυριστεί ότι… αγνοούσε τις κινήσεις των δύο βουλευτών της. Έστω κι έτσι όμως, ο πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος δεν θα έπρεπε να ξέρει; Αλλά και στην περίπτωση που δεν γνώριζε, τώρα που ξέρει, δεν θα πρέπει να καλέσει αυτούς τους δύο «αστέρες» βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και να τους θέσει ορισμένα απλά ερωτήματα;

Πρώτον, αν συνάντησαν όντως τον Τούρκο ΥΠΕΞ και για ποιόν λόγο.

Δεύτερον, ποια ακριβώς ήταν τα θέματα που αφορούσαν «τα προβλήματα της τουρκικής μειονότητας Δυτικής Θράκης».

Τρίτον, με ποια ιδιότητα ενημερώνουν τον Τούρκο ΥΠΕΞ και όχι το Ελληνικό Κοινοβούλιο, για το οποίο έχουν εκλεγεί, έχουν ορκιστεί και το οποίο –υποτίθεται- υπηρετούν.
Μήπως θα πρέπει να ενδιαφερθεί και κάποιος εισαγγελέας για να διερευνήσει, ανεξάρτητα με τον πρόεδρο της Βουλής, αν οι εν λόγω κύριοι έχουν διαπράξει το αδίκημα της εσχάτης προδοσίας;
Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Δημοκρατία»

Σχόλιο ιστολογίου: Απορίας άξιο είναι πως αν και έχουν υπάρχει στο παρελθόν κατ’ επανάληψη τέτοιου είδους συμπεριφορές, ποτέ (κυριολεκτικά) δεν τέθηκε θέμα αποβολής των μουσουλμάνων βουλευτών (σημερινών και παλαιοτέρων) από το Ελληνικό Κοινοβούλιο… Γιατί άραγε;

Φοβάται η Ελληνική Βουλή την άποψη της Άγκυρας και την στήριξή της στους δικούς της ανθρώπους;

Και αν η Ελληνική Βουλή φοβάται και αποδέχεται αυτού του είδους τις ενέργειες, μήπως πρέπει να αναρωτηθούμε κατά πόσο η εκάστοτε κυβέρνηση εξυπηρετεί τα Ελληνικά συμφέροντα; Ερωτήματα ρητορικά, που όμως περιμένουν από εκείνον τον άνθρωπο που θα βρεθεί την κατάλληλη στιγμή στην κατάλληλη θέση…
Διαβάστε περισσότερα » »

Ο κόσμος πεινάει...Και το κράτος δωρίζει σαν "ενίσχυση" 13.504.656 ευρώ στα ελληνικά κόμματα

Εγκρίθηκε η κρατική οικονομική ενίσχυση για τα πολιτικά κόμματα για το β' τρίμηνο του 2011 από το υπουργείο Εσωτερικών....

Η συνολική χρηματοδότηση των δικαιούχων κομμάτων αγγίζει τα 13.504.656 ευρώ. Το ποσό θα διανεμηθεί ως εξής:
 
 
 
ΠΑΣΟΚ: 5.436.332,61

ΝΔ: 4.249.890,51

ΚΚΕ: 1.306.274,48

ΛΑΟΣ: 1.089.378,37

ΣΥΡΙΖΑ: 972.624,83

ΟΙΚΟΛ. ΠΡΑΣΙΝΟΙ: 450.155,20

Την κοινή Υπουργική Απόφαση που υπογράφουν ο υπουργός Εσωτερικών, Χάρης Καστανίδης και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης.

Παράλληλα, η απόφαση αναφέρει πως  αναμένεται η νομοθετική πρωτοβουλία που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση για την αναμόρφωση της χρηματοδότησης των πολιτικών κομμάτων.
 
Διαβάστε περισσότερα » »