Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014

ΠΡΟΣΟΧΗ- ΑΥΤΑ είναι τα Πρώιμα Σημάδια του ΕΜΠΟΛΑ που ΟΛΟΙ πρέπει να αναγνωρίζουμε!

7535555555Μέχρι στιγμής, ο θανατηφόρος ιός Έμπολα έχει προκαλέσει τον θάνατο περισσότερων από 4.000 ανθρώπων, στο μεγαλύτερο ξέσπασμά του στην ιστορία.
Μετά τις τελευταίες εξελίξεις, όπου κρούσματα του Έμπολα επιβεβαιώθηκαν και εκτός δυτικής Αφρικής, σε ΗΠΑ και Ισπανία, και μάλιστα μετά και τον θάνατο του πρώτου ατόμου με Έμπολα εκτός Αφρικής (στις ΗΠΑ), έχει γίνει άκρως σημαντικό να μπορούμε όλοι να αναγνωρίσουμε τα συμπτώματα του ιού.
Όσο πιο νωρίς εντοπίσουμε αυτά τα συμπτώματα, τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες να μην αποβεί μοιραίος ο ιός.
ΠΡΟΣΟΧΗ λοιπόν. Τα πρώιμα συμπτώματα του Έμπολα είναι:
Υψηλός πυρετός
Πονοκέφαλος
Πόνοι στις αρθρώσεις και τους μυς
Ερεθισμένος λαιμός
Γενική αδυναμία
Πόνος στο στομάχι
Μειωμένη όρεξη
Καθώς η νόσος εξελίσσεται, οι ασθενείς μπορεί να αναπτύξουν άλλα συμπτώματα όπως εξάνθημα, ερυθρότητα του οφθαλμού, λόξιγκα, πονόλαιμο, βήχα, πόνο στο στήθος, δυσκολία στην αναπνοή και την κατάποση και αιμορραγία τόσο εντός του σώματος καθώς και από τα μάτια, τα αυτιά και τη μύτη.
Τα συμπτώματα και τα σημάδια της νόσου του ιού Έμπολα μπορεί να εμφανιστούν από περίπου 2 έως και 21 ημέρες μετά την έκθεση του ατόμου στον ιό (ο μέσος όρος είναι 8 έως 10 ημέρες).
Πώς γίνεται η διάγνωση του Έμπολα;
Μερικές φορές είναι δύσκολο να προσδιοριστεί εάν ένα άτομο έχει Έμπολα από τα συμπτώματα και μόνο. Οι γιατροί μπορεί να δοκιμάσουν πρώτα να αποκλείσουν άλλες ασθένειες όπως η χολέρα ή η ελονοσία.
Εξετάσεις αίματος και ιστών, μπορούν επίσης να διαγνώσουν τον Έμπολα.
Εάν έχετε Έμπολα, θα τεθείτε σε απομόνωση/καραντίνα από το κοινό αμέσως για την πρόληψη της εξάπλωσης του ιού.
Πώς μπορώ να προστατευτώ προληπτικά από τον Έμπολα;
Δεν υπάρχει ακόμα εγκεκριμένο εμβόλιο για την πρόληψη του Έμπολα. Ο καλύτερος τρόπος για να αποφύγετε να κολλήσετε τη νόσο είναι το να μην ταξιδεύετε σε περιοχές όπου ενδημεί ο ιός και να αποφεύγετε την στενή επαφή με άτομα που έχουν ταξιδέψει προσφάτως εκεί.
Οι γιατροί, οι νοσηλευτές και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας μπορεί να αποτρέψουν την μόλυνση φορώντας μάσκες, γάντια και προστατευτικά γυαλιά κάθε φορά που έρχονται σε επαφή με ανθρώπους που μπορεί να έχουν Έμπολα.

makeleio
Διαβάστε περισσότερα » »

Έρχονται τα νέα προγράμματα του ΟΑΕΔ. Πίσω σε δουλειά 16.600 άνεργοι

Τη Δευτέρα 13 Οκτωβρίου τίθενται σε ισχύ, τα νέα προγράμματα του ΟΑΕΔ για 16.600 ανέργους, ηλικίας 29 έως 64 ετών. Διαβάστε αναλυτικά τι προσφέρουν
Την ερχόμενη Δευτέρα 13 Οκτωβρίου ξεκινά το νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για την προώθηση στην αγορά εργασίας 16.600 ανέργων, κυρίως χαμηλών τυπικών προσόντων, ηλικίας 29 έως 64 ετών.
Το πρόγραμμα υλοποιείται, με συνδυασμένες δράσεις κατάρτισης, πρακτικής άσκησης, πιστοποίησης των δεξιοτήτων και απασχόλησης, στις οποίες περιλαμβάνονται:
* Πρόγραμμα θεωρητικής άσκησης 100 ωρών.
* Πρακτική άσκηση των ωφελουμένων σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα της οικονομίας (διάρκειας 300 ωρών).
* Δράσεις Συμβουλευτικής Υποστήριξης.
* Πιστοποίηση των επαγγελματικών προσόντων τα οποία θα αποκτήσουν οι ωφελούμενοι, κατά τη διάρκεια του προγράμματος.
Εγγυημένη απασχόληση με πλήρη ασφάλιση μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος, τουλάχιστον για το 25% των εκπαιδευθέντων για χρονικό διάστημα τουλάχιστον δύο συνεχόμενων μηνών (25 ημερομίσθια ανά μήνα) καθώς και παροχή συστατικής επιστολής από τον εργοδότη.
Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα από τις 13 Οκτωβρίου και ώρα 11:00 μέχρι και την 31η Οκτωβρίου 2014, στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.voucher.gov.gr.
Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται μέσω της ιστοσελίδας του ΟΑΕΔ.


Διαβάστε περισσότερα » »