Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013

ΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΘΑ ΤΗΝ ΚΑΝΟΥΝ ΣΥΡΙΑ , ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑ , ΑΙΓΥΠΤΟ ...‏ ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ !!!

του Παναγιώτη Τραιανού*

Η Ελλάδα είναι θύμα "δολοφονικής" επιχείρησης και αυτό είναι που ανησυχεί τους "δολοφόνους". Φοβούνται μήπως κάποιος ξετυλίξει το "μίτο" της ιστορίας και τους αποκαλύψει. Τίποτε από αυτά, τα
οποία έχουν εγκλωβίσει την Ελλάδα στη φτώχεια και στην απελπισία, δεν έγινε τυχαία.

Τα προκάλεσε η πιο αδίστακτη και φονική συμμορία στην ιστορία του κόσμου. Θυμάται κάποιος τα περίφημα "στρες-τεστ" των τραπεζών; Μέχρι να βάλουν την Ελλάδα και την Κύπρο στην "αγχόνη" του τεράστιου χρέους, το ένα τεστ διαδεχόταν το άλλο. Από ολόκληρη την Ευρώπη μόνον οι ελληνικές τράπεζες της Ελλάδας και της Κύπρου είχαν πρόβλημα. Όλοι οι άλλοι —μεταξύ των οποίων και η DEXIA— προφανώς ήταν "τέλειοι", και έτσι τα στρες-τεστ δεν ξανάγιναν.
Όταν "διαπιστώθηκε" το πρόβλημα αυτό, έβαλαν τους Έλληνες να πληρώσουν τα χρέη των ιδιωτικών τους τραπεζών. Το αποτέλεσμα ήταν ολέθριο. Τα κρατικά χρέη Ελλάδας και Κύπρου έγιναν μη διαχειρίσιμα και τα κράτη στην ουσία έχασαν την εθνική τους κυριαρχία και περιήλθαν στην εξουσία των δανειστών. Πάνω από διακόσια δισεκατομμύρια ευρώ "χρεώθηκε" ο ελληνικός λαός για τις τράπεζες του Λάτση, του Βαρδινογιάννη και των άλλων διαπλεκομένων, οι οποίοι επί χρόνια και με τις "ευλογίες" της συμμορίας έπαιρναν χρήματα από τη διεθνή αγορά, για να τα μοιράζονται μεταξύ τους.

Τότε, που η Ελλάδα του Σημίτη είχε "συμβούλους" σαν τον Στρος Καν και οι οποίοι τώρα "φορτώνουν" τους Σέρβους με χρέη. Τότε, που δεν τους ένοιαζε πού πηγαίνουν τα λεφτά των μεγάλων έργων, γιατί αυτοί κοιτούσαν μόνον το πότε θα γεμίσει ο "κουβάς" με τα χρέη, τα οποία θα έφερναν τους τοκογλύφους έξω από την πόρτα μας. Τώρα, που αυτά τα ιδιωτικά χρέη —με εντελώς παράνομο και εγκληματικό τρόπο— έγιναν κρατικά, ο ελληνικός λαός έπεσε θύμα εκβιασμού. Τώρα, που "γονάτισε" ο ελληνικός λαός και η περιουσία του μέσω ΤΑΙΠΕΔ πέρασε στην αρμοδιότητα και τον έλεγχο των δανειστών, αλλάζει η τακτική των Ευρωπαίων σε θέματα που αφορούν τα ιδιωτικά χρέη των λαών. Μόνον τον Ελλήνων τα ιδιωτικά χρέη γίνονται κρατικά. Τώρα μας διαβεβαιώνει ο προτεστάντης Ρεν ότι από εδώ και στο εξής τα χρέη των ιδιωτικών τραπεζών δεν θα επιβαρύνουν τα χρέη των κρατών.

Τώρα, δηλαδή, που έφτασε το πρόβλημα στα δικά τους τα κράτη, θα αλλάξουν τακτική. Τώρα, που οι τραπεζικές αθλιότητες απειλούν να "βυθίσουν" τα δικά τους "ηθικά" κράτη στην κρίση, δεν δέχονται τους όρους που επέβαλαν στην "βρόμικη", "φασιστική" και "ανήθικη" Ελλάδα. Μιλάμε για προμελετημένο έγκλημα. Σε έναν κόσμο, ο οποίος λειτουργεί στο σύνολό του με δανεικά, μόνον την Ελλάδα "βοηθούν". Ό,τι είναι για όλους τους υπολοίπους "δάνειο", για την Ελλάδα ονομάζεται "βοήθεια με τόκο". Τα ακούνε αυτά και οι αγράμματοι αναγνώστες της Bild και νομίζουν ότι "βοηθάνε" από τις "τσέπες" τους, ενώ στην πραγματικότητα το κράτος τους "κονομάει" από τη δυστυχία των Ελλήνων. Πραγματική "κονόμα", εφόσον εισπράττουν στο ακέραιο τις αποδόσεις παλαιότερων ομολόγων, δίνοντας ενυπόθηκα δάνεια.

Αυτήν την Ελλάδα, την οποία στην κυριολεξία την "έπνιξαν" με τα χέρια τους, τώρα την φοβούνται μήπως και αντιδράσει. "Βοηθώντας" την καθημερινά με τοκογλυφικά δάνεια, φοβούνται μήπως και αντιδράσει. Επειδή ακριβώς έχουν αυτό τον φόβο, ως γνήσιοι δολοφόνοι, έχουν προετοιμάσει την τακτική τους. Αυτό είναι φυσικό, εφόσον, ακόμα και γουρούνι να πας να σφάξεις, θα πρέπει να είσαι προετοιμασμένος για την αντίδρασή του.

Αυτήν την αντίδραση της Ελλάδας προετοιμάζονται να την αντιμετωπίσουν, εκβιάζοντάς την με εμφύλιο. Στήνουν "σκηνικό" εμφυλίου, για να μπορούν ανά πάσα στιγμή να εκβιάζουν και να απειλούν. Όπως συνέβη με την περίπτωση των Γιουγκοσλάβων ή των Σύριων ή των Αιγυπτίων, έτσι και με την περίπτωση της Ελλάδας υπάρχει έτοιμο το σενάριο άμυνάς τους. Υπάρχει έτοιμη η μεθόδευση, η οποία θα ακολουθηθεί σε περίπτωση αντίδρασης. Υπάρχει αυτό, το οποίο είπαμε ως Μodus Οperandi: Το γνωστό και πολυπαιγμένο μοτίβο του εμφυλίου πολέμου. Το μοτίβο, το οποίο μας επιτρέπει να "αναγνωρίσουμε" τους εμπνευστές τέτοιων επικίνδυνων παιχνιδιών.

Αυτό, όσο κι αν φαίνεται δύσκολο ή περίπλοκο στη δρομολόγησή του, δεν είναι τέτοιο. Η Ελλάδα δεν είναι πλέον ένα μικρό και εθνικά ομοιογενές κράτος, ώστε να μην βρίσκουν εύκολα "μοχλούς", για να μεθοδεύσουν κοινωνικές συγκρούσεις και άρα τον διχασμό της. Υπάρχουν ξένοι μέσα στην Ελλάδα σε αριθμό ικανό να συνθέσουν αντίπαλο "πόλο" σε μια μελλοντική κοινωνική σύγκρουση. Από αυτούς θα ξεκινήσουν. Από τους "δικούς" τους ανθρώπους, τους οποίους μετέφεραν στην Ελλάδα, πληρώνοντας οι ίδιοι τα "ναύλα" τους στους δουλεμπόρους. Είδαμε άλλωστε τις αντίστοιχες "πρόβες" με τα γεγονότα που ακολούθησαν του θανάτου του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Αυτό είναι το "σενάριο".

Στην αρχή θα ξεκινήσουν με το εύκολο "μέτωπο" μεταξύ γηγενών και λαθρομεταναστών και μετά θα το πάνε προς τον "εμφύλιο". Θα το πάνε στο "ποιος υποστηρίζει ποιον". Θα το κάνουν "ντέρμπι" και θα προσπαθήσουν να παρασύρουν στα πάθη τον λαό. Θα "θυμίσουν" σε κάποιους πως είναι "αριστεροί" και δήθεν διεθνιστές και σε κάποιους άλλους πως είναι "δεξιοί" και τοπικιστές. Θα θυμίσουν σε όλους τις ιδεολογικές ή εθνικές "υποχρεώσεις" τους. Οι "αριστεροί" θα είναι υποχρεωμένοι να ταυτιστούν με τους μετανάστες, γιατί οι "δεξιοί" —ως γνωστόν— είναι "φασίστες". Δουλεμένα "παραμύθια" εδώ και δεκαετίες. Αυτό μπορεί να φαίνεται δύσκολο, αλλά αυτοί διαθέτουν ανθρώπους μέσα στην Ελλάδα, για να το "παλέψουν".

Μια σύγκρουση με τους μετανάστες μπορεί να διχάσει ιδεολογικά τους Έλληνες και ο διχασμός αυτός σε καιρούς οικονομικής κρίσης —με την "εύφλεκτη" Αθήνα γεμάτη ξένους πράκτορες και πληρωμένους προβοκάτορες— είναι εύκολο να οδηγήσει σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις. Έχουν και υπό τις εντολές τους τα παιδιά των παλιών δοσίλογων, που μας οδήγησαν και παλιότερα στον εμφύλιο, και μπορούν να τους εκμεταλλευτούν, βάζοντάς τους επικεφαλής καί των δύο πλευρών. Οι Μητσοτάκηδες, οι Παπανδρέου και οι Σαμαράδες, είναι πάντα στη διάθεσή τους.

ΕΑΜ Β' - ΥΔΡΟΧΟΟΣ Μέσω freepen
triklopodia
Διαβάστε περισσότερα » »

Αυτοί ειναι οι Ρομά «γονείς» της μικρής Μαρίας

Αυτοί ειναι οι Ρομά «γονείς» της μικρής Μαρίας
Τον ισχυρισμό ότι η μικρή Μαρία τους παραδόθηκε όταν ήταν βρέφος, από έναν Βούλγαρο Ρομά και τη μητέρα της, η οποία ήταν επίσης Ρομά, προέβαλε σήμερα στον ανακριτή ο 39χρονος, ο οποίος μέχρι πρότινος παρουσιαζόταν ως πατέρας της μικρής.

Επιπλέον, όπως ανέφεραν οι συνήγοροι του 39χρονου, ζήτησαν από τις δικαστικές αρχές να εντοπιστεί κινητό, το οποίο, όπως υποστηρίζουν, ανήκει στο διαμεσολαβητή παράδοσης του παιδιού (κατά πάσα πιθανότατα στον προαναφερόμενο Βούλγαρο), "προκειμένου να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση".
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κατηγορούμενος στην απολογία του αναφέρθηκε ονομαστικά στο Βούλγαρο διαμεσολαβητή, αλλά και στη φυσική μητέρα της μικρής, προκειμένου να διενεργηθούν έρευνες για τον εντοπισμό τους. Ισχυρίστηκε μάλιστα, ότι η φυσική μητέρα του παιδιού είναι εντός Ελλάδας.

ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΩΝ ΡΟΜΑ
Στη δημοσιότητα δόθηκαν, ύστερα από σχετική Εισαγγελική Διάταξη, τα στοιχεία ταυτότητας και φωτογραφίες των δύο ΡΟΜΑ, στο σπίτι των οποίων, σε καταυλισμό στα Φάρσαλα Λάρισας, βρέθηκε το ανήλικο κορίτσι.
Πρόκειται για τους:
ΣΑΛΗ Χρήστο του Γεωργίου και της Μαρίας, ο οποίος γεννήθηκε την 15/08/1974 στη Λάρισα
21102013anak
ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΥ Ελευθερία του Αργυρίου και της Σοφίας, η οποία γεννήθηκε την 22/06/1973 στα Τρίκαλα ή ΣΑΛΗ Σελήνη του Παύλου και της Μαρίας, η οποία γεννήθηκε την 08/06/1972 στη Λάρισα.
21102013anak1
Σε βάρος των δυο ΡΟΜΑ έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για αρπαγή ανηλίκου, που δεν έχει συμπληρώσει τα δεκατέσσερα έτη από κοινού και υφαρπαγή ψευδών βεβαιώσεων κατ’ εξακολούθηση από κοινού.
Η δημοσίευση των παραπάνω στοιχείων ταυτότητας και των φωτογραφιών αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου, των ανηλίκων, των ευάλωτων ή ανίσχυρων πληθυσμιακών ομάδων και προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό του αδικήματος της αρπαγής ανηλίκων.
Παρακαλείται όποιος πολίτης γνωρίζει οτιδήποτε σχετικά με τα άτομα που απεικονίζονται στις δημοσιευθείσες φωτογραφίες και γενικότερα με την συναφή υπόθεση του ανήλικου κοριτσιού να επικοινωνήσει στους αριθμούς κλήσης 2410-683171 και 2410-683184-5 της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας. Υπενθυμίζεται ότι εξασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.
ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΤΗΚΑΝ ΟΙ ΡΟΜΑ
Προφυλακιστέοι κρίθηκαν, με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, οι δυο κατηγορούμενοι, που εμφανιζόταν ως γονείς του 4χρονου κοριτσιού, που εντοπίστηκε στον καταυλισμό Ρομά στα Φάρσαλα. Ο 39χρονος και η 40χρονη σύντρφός του κατηγορούνται για απαγωγή ανηλίκου και για υφαρπαγή εγγράφων, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, η γυναίκα θα μεταχθεί στις φυλακές Κορυδαλλού και ο 39χρονος στις φυλακές Λάρισας.
Οι συνήγοροι υπεράσπισης, δήλωσαν ότι σεβόμενοι την ανακριτική διαδικασία και τον κώδικα δεοντολογίας δεν σκοπεύουν να προβούν σε δηλώσεις και ότι σέβονται την απόφαση της Δικαιοσύνης.
ΠΕΝΤΕ ΜΕ ΕΞΙ ΕΤΩΝ Η ΗΛΙΚΙΑ ΤΗΣ ΜΙΚΡΗΣ
«Η μικρή βρίσκεται στο νοσοκομείο, κάνει τις ιατρικές εξετάσεις της έπειτα από εισαγγελική εντολή και είναι πολύ καλά στην υγεία της» δηλώνουν στο ΑΠΕ- ΜΠΕ οι αρμόδιοι του «Χαμόγελου του Παιδιού», για τη μικρή Μαρία, τονίζοντας πως σύντομα θα βρίσκεται σε κάποιο από τα σπίτια της οργάνωσης.
Οι τηλεφωνικές γραμμές του «Χαμόγελου του Παιδιού» έχουν λάβει χιλιάδες κλήσεις μέσα στο Σαββατοκύριακο από όλο τον κόσμο. Εξάλλου, μέσα από τα δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης πολίτες από την Ελλάδα και από άλλες χώρες του εξωτερικού δίνουν πληροφορίες που προωθούνται στις αρμόδιες Αρχές, αξιολογούνται κι ελέγχονται, ώστε να βρεθεί η οικογένεια του κοριτσιού.
Εξάλλου, όπως τόνισε στον ΣΚΑΪ ο Κώστας Γιαννόπουλος, πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού», το κοριτσάκι είναι 5 ή 6 ετών, σύμφωνα με την οδοντιατρική εξέταση που της έγινε, ενώ οι έρευνες για την ανεύρεση των βιολογικών γονιών του μικρού κοριτσιού να συνεχίζονται.

newsbomb
Διαβάστε περισσότερα » »

Σκόπια: Μέλος του κόμματος του Δημάρχου Θεσσαλονίκης μας αποκάλεσε ‘Μακεδόνες’

Μέλος του κόμματος του Δημάρχου Θεσσαλονίκης, «Δράση»,  σε εκδήλωση που έγινε στη Θεσσαλονίκη αποκάλεσε τους πολίτες της χώρας μας «Μακεδόνες», γεγονός που προκάλεσε σοβαρές αντιδράσεις στα κοινωνικά δίκτυα και σχολιάστηκε στα ελληνικά ειδησεογραφικά πόρταλ.


Συγκεκριμένα, σε ομιλία του  σε εκδήλωση της «Πρωτοβουλίας για τη Θεσσαλονίκη», Δημήτρης Κατρανίτσας, ο οποίος είναι υποψήφιος βουλευτής του κόμματος  του Μπουτάρη «Δράση», αποκάλεσε τους πολίτες των Σκοπίων, ‘Μακεδόνες’.

Όταν τον ρώτησαν γιατί το έκανε αυτό, υπερασπίστηκε τη θέση του λέγοντας: «αφού αποκαλούν τους εαυτούς τους πολίτες της Μακεδονίας και θα πρέπει να σεβόμαστε αυτό, στο πλαίσιο των διμερών σχέσεων».

Ο Κατρανίτσας δεν ανακάλεσε τη δήλωσή του, ούτε τη διόρθωσε», σχολίασαν κάποια εθνικιστικά ενημερωτικά πόρταλ, σημειώνει η σκοπιανή ‘Κουρίρ’.

echedoros-a.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Εισαγγελέας για "μαϊμού" εκπαίδευση γιατρών στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης

Κονδύλια του ΟΑΕΔ που προορίζονταν για εκπαίδευση ειδικευόμενων γιατρών στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο κατέληγαν σε τσέπες υπαλλήλων. Κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση διέταξε ο εισαγγελέας
Σύμφωνα με την καταγγελία γιατρού, τα κονδύλια του ΟΑΕΔ που προορίζονται για την εκπαίδευση των γιατρών καταλήγουν στις τσέπες υπαλλήλων του συγκεκριμένου νοσοκομείου, οι οποίοι συν τοις άλλοις δεν είναι γιατροί. Πρόκειται για χρήματα που προέρχονται από εργοδοτικές εισφορές για την απασχόληση και την επαγγελματική κατάρτιση και κατατίθενται στο Λογαριασμό Απασχόλησης και Επαγγελματικής Κατάρτισης που διαχειρίζεται ο ΟΑΕΔ.
Στη συνέχεια τα χρήματα αυτά διανέμονται σε διάφορες υπηρεσίες για την κατάρτιση των εργαζομένων, μεταξύ των οποίων είναι και οι ειδικευόμενοι γιατροί.
Στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο, οι υπάλληλοι που διαχειρίζονται τον σχετικό λογαριασμό, "σηκώνουν" όλο το ποσό που προορίζεται για τον συγκεκριμένο σκοπό και το καταθέτουν σε ιδιωτικούς λογαριασμούς ενώ φροντίζουν να εξασφαλίζουν δελτία παροχής υπηρεσιών από ιδιώτες και παρουσιάζουν ότι μετεκπαιδεύουν τους γιατρούς στο εξωτερικό.
Ο εισαγγελέας ζήτησε να διερευνηθεί αν στοιχειοθετούνται τα αδικήματα της απιστίας στην υπηρεσία, της υπεξαίρεσης και της παράβασης καθήκοντος με τις επιβαρυντικές διατάξεις περί καταχραστών δημοσίου ενώ θα εξεταστεί και η νομιμότητα στην ανάθεση εκπαίδευσης ειδικευόμενων γιατρών σε μη γιατρούς. Κι αυτό διότι τα προγράμματα εκπαίδευσης γιατρών μπορούν να υλοποιούνται μόνο από πρόσωπα που έχουν την ιδιότητα του νοσηλευτή, του εργοθεραπευτή και του προϊσταμένου στα τμήματα Διατροφής και Ιματισμού.
Πληροφορίες από voria.gr
news247
Διαβάστε περισσότερα » »

Δήμος Εορδαίας: Ανακοίνωση για άδεια απόσταξης στέμφυλων για παραγωγή τσίπουρου

tsipouroΠαρακαλούνται όσοι αμπελοκαλλιεργητές  χρειάζονται  βεβαίωση, (βάση του άρθρου 7 παρ.3/ε του Ν.2969/2001 & σύμφωνα με το 5741/03-09-13 έγγραφο της Δ/νσης Αγρ. Οικον. & Κτην/κης της Περιφ. Ενότητας Κοζάνης )  για την άδεια απόσταξης στέμφυλων  για παραγωγή τσίπουρου ,να προσέρχονται στη Δ/νση Τοπ. Οικονομικής  Ανάπτυξης(Τμήμα Αγροτικής Παραγωγής) του Δήμου Εορδαίας στα γραφεία μας στο 1οχλμ Ασβεστόπετρας (πρώην στρατόπεδο) για να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους από τις 29-10-2013 μέχρι 24-12-2013.
Απαραίτητα δικαιολογητικά:
  1. Αίτηση (χορηγείται από την υπηρεσία )
  2. Έγγραφα που αποδεικνύουν την εγγραφή των αμπελώνων  του στο Αμπελουργικό Μητρώο.
  3. Αντίγραφο του ΟΣΔΕ στο οποίο να φαίνεται το αμπέλι.
  4. Οποιοδήποτε άλλο έγγραφο που αποδεικνύει την καλλιέργεια αμπελιού.
  5. Ταυτότητα απαραίτητα.
                                                                  Ο
                                                                    ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ

                                                                    ΜΠΙΓΓΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ

kozan.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Σοκ: Έρχονται φόροι σε σόμπες και τζάκια

«Θα ζήσουμε τον τραγικό χειμώνα του 1941-1942». Αυτό είναι το συμπέρασμα που βγαίνει από τις παράλογες απαιτήσεις των δανειστών μας που δεν φαίνεται να έχουν τέλος.
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες της NEWSBOMB, μετά την εξίσωση του φόρου στο πετρέλαιο οι τροϊκανοί ζητούν να αυξηθεί ο ΦΠΑ στο ρεύμα και να επιβληθούν φόροι στα καυσόξυλα και στους ιδιοκτήτες τζακιών!
Οι τροϊκανοί θέλουν να επιβάλουν στους Έλληνες να αγοράσουν πετρέλαιο θέρμανσης και προς αυτή την κατεύθυνση κινούνται. Πώς; Με το να επιβαρύνουν με φόρους και αυξήσεις το κόστος των άλλων εναλλακτικών μορφών θέρμανσης.

Αντιλαμβανόμενοι ότι αρκετοί αντιμετώπισαν το πρόβλημα της θέρμανσης με κλιματιστικά, τον περασμένο χειμώνα, οι τροϊκανοί ζητούν αύξηση των τιμολογίων της ΔΕΗ και του ΦΠΑ για το ηλεκτρικό ρεύμα στο 23%.
Αδίστακτοι ζητούν ακόμα και φόρο στα τζάκια και στα ξύλα
Εκεί όμως που έδωσαν ρεσιτάλ παραλογισμού ήταν με τα καυσόξυλα και τα τζάκια.
Όπως διαβάσαμε στη NEWSBOMB ελληνική αντιπροσωπεία δεν πίστευε στα αυτιά της ακούγοντας τους Τροϊκανούς να προτείνουν:
-Ειδικό φόρο περιβάλλοντος σε όσα σπίτια έχουν τζάκι.

-Επιβολή τέλους στις επιχειρήσεις που πουλάνε καυσόξυλα προκειμένου αυτό να μετακυλιστεί στην τιμή τους και να μειωθεί η κατανάλωση.
-Έλεγχος με ειδικά συνεργεία για να χτυπηθεί η φοροδιαφυγή στην εμπορία καυσόξυλων, με αυστηρές ποινές και πρόστιμα τόσο για την επιχείρηση όσο και για τον καταναλωτή που δεν ζητά απόδειξη προκειμένου να επιτύχει καλύτερη τιμή.

Επανέρχεται ο εφιάλτης της κατοχής
Είναι προφανές ότι από τη συμπεριφορά των υπαλλήλων από τις Βρυξέλλες έχει εκλείψει κάθε ίχνος σεβασμού στο πρόσωπο του χειμαζόμενου ελληνικού λαού και αν δεν μπει ένας φραγμός, αναμένεται να ζήσουμε ξανά τις δύσκολες στιγμές που βίωσε ο τόπος μας κατά τη διάρκεια της γερμανικής κατοχής τον βαρύ χειμώνα της πείνας του 1941-1942 όταν ποτέ άλλοτε δεν καταγράφηκε τόσο μεγάλος αριθμός θυμάτων και ακόμη περισσότερο απαξίωση και εξευτελισμός της ανθρώπινης ζωής και αξιοπρέπειας.

newsbomb
Διαβάστε περισσότερα » »

Φάρμακα μόνο για έχοντες. Θα πληρώνουμε τη διαφορά στις τιμές

Νέες επιβαρύνσεις για τους ασφαλισμένους, λόγω της αλλαγής υπολογισμού της συμμετοχής στα φάρμακα. Τι θα ισχύει από Δευτέρα. Σφοδρές αντιδράσεις από τον ΙΣΑ

Αλλάζει από Δευτέρα ο τρόπος υπολογισμού συμμετοχής στα φάρμακα των ασφαλισμένων του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), καθώς η διαφορά μεταξύ ασφαλιστικής και λιανικής τιμής θα επιβαρύνει εξ ολοκλήρου πλέον τον ασφαλισμένο.
Έως σήμερα οι ασφαλισμένοι πλήρωναν δύο συμμετοχές εφόσον το σκεύασμα που επέλεγαν είχε τιμή υψηλότερη από την ασφαλιστική τιμή. Δηλαδή εάν η λιανική τιμή τού φαρμάκου ήταν ίδια µε την ασφαλιστική τιμή, τότε ο ασθενής πλήρωνε τη συμμετοχή του, που είναι 25%, εάν όμως επέλεγε ακριβότερο φάρμακο τότε πλήρωνε τη συμμετοχή του, 25% και επιπλέον το 50% της διαφοράς λιανικής και ασφαλιστικής και το υπόλοιπο 50% κατέβαλλε ο ΕΟΠΥΥ.
Από τη Δευτέρα, όμως, σύμφωνα με υπουργική απόφαση, καταργείται η από κοινού συνεισφορά EOΠΥΥ- ασφαλισμένων της επιπλέον διαφοράς μεταξύ ασφαλιστικής και λιανικής τιμής των φαρμάκων και οι ασθενείς θα πρέπει να πληρώνουν από την τσέπη τους το 100% της διαφοράς.
Η απόφαση δεν αφορά τα πρωτότυπα φάρμακα που δεν έχουν γενόσημο, καθώς ο ΕΟΠΥΥ σε αυτή την περίπτωση θα συνεχίσει να καταβάλλει το 50% της διαφοράς.
"Ασθενείς δύο ταχυτήτων"
Την έντονη αντίδραση του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών έχει προκαλέσει ο νέος τρόπος υπολογισμού της συμμετοχής στα φάρμακα, με τον ΙΣΑ να κάνει λόγο για ασθενείς δύο ταχυτήτων.
"Ουσιαστικά οδηγούμαστε στον διπλασιασμό της συμμετοχής του ασθενή σε πολλές κατηγορίες φαρμάκων που αφορούν στις παθήσεις με τη μεγαλύτερη συχνότητα. Πρόκειται για μία ακόμα δυσβάσταχτη και απαράδεκτη επιβάρυνση του ασθενή ο οποίος έχει φτάσει πλέον στα όρια των αντοχών του", υπογραμμίζει ο ΙΣΑ και προσθέτει ότι το μέτρο τίθεται σε εφαρμογή με μεγάλη προχειρότητα και χωρίς την επαρκή επεξεργασία.
"Ο ασθενής θα βρεθεί στο δίλημμα να επιλέξει είτε το φθηνό φάρμακο είτε να πληρώσει από την τσέπη του το πρωτότυπο. Η αλλαγή της αγωγής μπροστά στον πάγκο του φαρμακείου εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους καθώς υπάρχει πιθανότητα να οδηγήσει σε απορρύθμιση της πάθησης", σημειώνει ο ΙΣΑ και επισημαίνει ότι κάθε πρόχειρη και απάνθρωπη πρόσθετη επιβάρυνση του ασθενή οδηγεί σε σοβαρούς κινδύνους για την Δημόσια Υγεία.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)
news247
Διαβάστε περισσότερα » »

Πρόγραμμα πτήσεων Skyexpress από 28-10-2013 μέχρι 29-03-2014 για το αεροδρόμιο της Κοζάνης

aerodromio_fillipos Tο πρόγραμμα πτήσεων από 28-10-2013 μέχρι 29-03-2014 για ενημέρωση  του επιβατικού κοινού.
                              ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΤΗΣΕΩΝ ΑΠΟ 28-10-2013 ΜΕΧΡΙ 29-03-2014
ΗΜΕΡΑ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΑΠΟ ΑΘΗΝΑ ΑΦΙΞΗ ΣΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΑΠΟ ΚΟΖΑΝΗ ΓΙΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑ – ΑΘΗΝΑ
ΔΕΥΤΕΡΑ
14:00
15:10
15:30
ΤΕΤΑΡΤΗ
09:00
10:00
10:20
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
14:45
15:45
16:05
ΚΥΡΙΑΚΗ
14:10
15:10
15:30
                                            Κυριακή 27-10-2013                     13:45                           14:45                              15:05
Ο Αερολιμενάρχης
Γεώργιος Αναστασίου
kozan.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Οι Γερμανοί θέλουν με 2 δισ. να εξοφλήσουν τα 50 δισ. του κατοχικού δανείου!

ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ
Με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά να βρίσκεται εγκλωβισμένος μεταξύ ΔΝΤ και Κομισιόν αναφορικά με την ανάγκη λήψης νέων μέτρων για την κάλυψη του δημοσιονομικού προδιαγραφόμενου κενού για το 2014 η Γερμανία φαίνεται εμφανίζεται με «συμβιβαστική» πρόταση.
Πιο συγκεκριμένα και όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας realnews κυοφορείται πρόταση μέγιστου ύψους 9 δισ.€  με αντάλλαγμα η Ελλάδα να παραιτηθεί από τις γερμανικές αποζημιώσεις αλλά κυριότερα από το κατοχικό δάνειο.
Η στιγμή δεν είναι τυχαία. Ο βομβαρδισμός με στοχευμένες φημολογίες  για την ανάγκη λήψης νέων μέτρων μεταξύ ΔΝΤ και Κομισιόν ύψους 2 δισ. € εξαιτίας του δημοσιονομικού κενού που θα παρουσιαστεί το 2014, κενό το οποίο διαψεύσει ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας -αλλά πολύ λίγη σημασία έχει αυτό-  έχει δημιουργήσει εκνευρισμό στην κυβέρνηση. Εκνευρισμό τον οποίο το Βερολίνο θεωρεί πως είναι ευκαιρία για να τον εκμεταλλευθεί, θεωρώντας πως η Αθήνα θα «αρπάξει» την προσφορά και θα πει και ευχαριστώ!
Πως; Με μια προσφορά την οποία θα ανταλλάξει για το κατοχικό δάνειο που εκτιμάται στα 50 δισ. € (54 για την ακρίβεια) αλλά και τις αποζημιώσεις το ύψος των οποίων είναι δυσθεώρητο φτάνοντας τα 115 δισ.€!
Το παιχνίδι έχει στηθεί καλά και έχει στηθεί σε τέτοιο σημείο που ανάγκασε τον πρωθυπουργό –όπως διαρρέει το Μέγαρο Μαξίμου- να πάρει τηλέφωνο την διευθυντήρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρτν για να της πει «οργισμένα αλλά σε φιλικό(!) κλίμα» πως δεν δεν πρόκειται να πάει νέα μέτρα. Λέμε παιχνίδι γιατί περί αυτού πρόκειται. ΔΝΤ και Κομισιόν παίζουν το «κορόιδο» με την κυβέρνηση να μην ξέρει ποιος ζητά τα μέτρα! Το ΔΝΤ λέει πως εμείς δεν το ζητήσαμε αλλά ο ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, Ματίας Μορς ως «αρχηγός» της τρόικας και η Κομισιόν τηρεί σιγή ιχθύος!
Ταυτόχρονα όμως το ΔΝΤ εισηγείται την ανάγκη λήψης νέων μέτρων καθώς όπως λέει το επιζητούμενο πλεόνασμα του 1,5% για το 2014 δεν μπορεί να δημιουργηθεί χωρίς νέα μέτρα. Μέσα σε αυτό το θέατρο του παραλόγου έρχεται η φημολογία ότι η Γερμανία νιώθει περίπου … τύψεις για την μη καταβολή αποζημιώσεων και προτείνει έμμεσα την παραίτηση της Ελλάδας από αυτές.
Σε πρώτη φάση από το επιτελείο της Ανγκελα Μέρκελ φαίνεται να επεξεργάζονται το σενάριο της μερικής αποκατάστασης, ενδεχομένως με παραίτηση της χώρας από τμήμα κεφαλαίων που έχουν διατεθεί για τα ελληνικά πακέτα διάσωσης.
Έτσι και σύμφωνα  με το σχέδιο αυτό, το ποσό δεν μπορεί να ανέρχεται σε περισσότερα από έναν υψηλό μονοψήφιο αριθμό δισεκατομμυρίων έως δηλαδή και 9 δις. ευρώ.
Το δεύτερο σενάριο αφορά στη δημιουργία επενδυτικού ταμείου το οποίο θα διαθέτει χρήματα για την ενίσχυση μικρομεσαίων επιχειρήσεων στην Ελλάδα και θα μπορούσε να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις των Σοσιαλδημοκρατών για χαλάρωση της λιτότητας και προώθηση της ανάπτυξης.
Το σημαντικό όμως της υπόθεσης είναι πως και στις δύο περιπτώσεις δεν προβλέπουν αναγνώριση του χρέους της Γερμανίας.
Πρόκειται αναμφισβήτητα για ένα ακόμη γερμανικό εκβιασμό. Η νέα μέτρα και πτώση της κυβέρνησης ή σας απαλλάσσουε από μέτρα ύψους 2 δισ.€ έχοντας παράλληλα μια αόριστη προσφορά 9 δισ. στον αέρα και  επιβιώνετε προσωρινά.
Το πρόβλημα όμως είναι πως το πολιτικό  κεφάλαιο της αποπληρωμής του κατοχικού δανείου τουλάχιστον είναι όπλο στα χέρια της ελληνικής πλευράς, όπλο το οποίο δεν δύνανται και δεν μπορεί να απεμπολήσει. Για τι αν το κάνει η αντίδραση στο εσωτερικό θα είναι τέτοια που οι επιπτώσεις της θα είναι ίδιες με αυτές της επιβολής νέων οριζόντιων μέτρων.
Αν η χώρα πάει την Γερμανία στο Διεθνές Δικαστήριο μόνο για το Κατοχικό Δάνειο, το οποίο είναι άμεσα απαιτητό και υπολογιστέο, η χώρα των Τευτόνων, θα αναγκαστεί έτσι και αλλιώς να διαγράψει ένα μεγάλο μέρος του χρέους. Μόλις κοστολογηθούν και τα εγκλήματα των προγόνων τους, και υπάρξει απόφαση του Δικαστηρίου, και υποχρεωθεί να πληρώσει η Γερμανία αποζημιώσεις, τότε μιλάμε για σχεδόν ολική διαγραφή του χρέους, πάντως με αυτό που θα απομένει θα μπορούμε να ζούμε αποπληρώνοντάς το χωρίς δυσκολίες.
Στόχος των Γερμανών είναι να "τελειώσουν" όχι με την Ελλάδα όπως παρουσιάζεται από τα νεοταξίτικα ΜΜΕ αλλά με τα δικά τους χρέη. Ύστερα λένε εμάς "μπαταχτσίδες".

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Ψαλίδι 33% στο επίδομα παιδιών για χιλιάδες δικαιούχους λόγω τεκμηρίων


Ψαλίδι 33% στο επίδομα παιδιών για χιλιάδες δικαιούχους λόγω τεκμηρίων Πρόκειται για πολίτες οι οποίοι δήλωσαν για το 2012 οικογενειακά εισοδήματα κάτω από τα επίπεδα των 6.000-7.000 ευρώ, αλλά λόγω τεκμηρίων διαβίωσης τους υπολογίστηκε εισόδημα (τεκμαρτό) 9 έως 12.000 ευρώ, με αποτέλεσμα να ανέβουν κλίμακα και τα επιδόματα να είναι μειωμένα κατά 33%.

Έπεσαν στα 26,66 ευρώ το μήνα
Το αποτέλεσμα ήταν οι υπηρεσίες του ΟΓΑ, ο οποίος είναι ο φορέας που έχει αναλάβει τη διεκπεραίωση της διαδικασίας και την καταβολή των επιδομάτων, να λάβουν υπόψη τους τα πολύ πιο υψηλά τεκμαρτά – αλλά μη πραγματικά - εισοδήματα και να προσδιορίσουν τα ποσά των επιδομάτων που έπρεπε να τούς καταβάλουν, όχι με βάση την πρώτη κλίμακα χαμηλού εισοδήματος στην οποία αντιστοιχεί το 100% του προβλεπόμενου επιδόματος των 40 ευρώ το μήνα για κάθε παιδί, αλλά με βάση την δεύτερη εισοδηματική κλίμακα στην οποία αντιστοιχούν τα 2/3 του επιδόματος, δηλαδή τα 26,66 ευρώ.

Έτσι χιλιάδες οικογενειάρχες που το 2012 ήταν άνεργοι ή εργαζόμενοι με πολύ χαμηλά εισοδήματα, αν και κανονικά θα έπρεπε να ενισχυθούν με ολόκληρο το μηνιαίο ποσό των 40 ευρώ το μήνα για κάθε παιδί, έλαβαν τελικά τα 2/3 του ποσού αυτού για κάθε παιδί, καθώς εμφανίστηκαν με βάση τα τεκμήρια διαβίωσης ως έχοντες εισοδήματα πολύ πιο υψηλά στα οποία αντιστοιχούν ποσά επιδομάτων τέκνων μειωμένα κατά 33%!
Η «παγίδα» αυτή έγινε αντιληπτή σε χιλιάδες οικογενειάρχες με πολύ χαμηλά εισοδήματα, όταν έλαβαν τα νέα επιδόματα μέσω των τραπεζικών τους λογαριασμών. Τότε διαπίστωσαν ότι τα ποσά των επιδομάτων που τους καταβλήθηκαν δεν ήταν τα 40 ευρώ το μήνα για κάθε παιδί, τα οποία περίμεναν αλλά ανέρχονταν σε 26,66 ευρώ το μήνα για κάθε παιδί.

Τι προβλέπει ο νόμος
Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία:
1) Το 100% του επιδόματος των 40 ευρώ το μήνα για κάθε παιδί δικαιούται:
- κάθε οικογενειάρχης με 1 παιδί και ετήσιο εισόδημα μέχρι 9.000 ευρώ
- κάθε οικογενειάρχης με 2 παιδιά και ετήσιο εισόδημα μέχρι 10.000 ευρώ
- κάθε οικογενειάρχης με 3 παιδιά και ετήσιο εισόδημα μέχρι 11.000 ευρώ
- κάθε οικογενειάρχης με 4 παιδιά και ετήσιο εισόδημα μέχρι 12.000 ευρώ
2) Τα 2/3 του επιδόματος των 40 ευρώ, δηλαδή 26,66 ευρώ το μήνα για κάθε παιδί δικαιούται:
- κάθε οικογενειάρχης με 1 παιδί και ετήσιο εισόδημα από 9.000,01 μέχρι 18.000 ευρώ
- κάθε οικογενειάρχης με 2 παιδιά και ετήσιο εισόδημα από 10.000,01 μέχρι 20.000 ευρώ
- κάθε οικογενειάρχης με 3 παιδιά και ετήσιο εισόδημα από 11.000,01 μέχρι 22.000 ευρώ
- κάθε οικογενειάρχης με 4 παιδιά και ετήσιο εισόδημα από 12.000,01 μέχρι 24.000 ευρώ

Ως «ετήσιο εισόδημα» ελήφθη υπόψη από τις υπηρεσίες του ΟΓΑ το συνολικό οικογενειακό εισόδημα κάθε δικαιούχου για το έτος 2012. Σε κάθε περίπτωση που το εισόδημα του 2012 προσδιορίστηκε από τις υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών με βάση τα τεκμήρια διαβίωσης σε επίπεδο υψηλότερο του δηλωθέντος, ο ΟΓΑ έλαβε υπόψη του το υψηλότερο του δηλωθέντος τεκμαρτό εισόδημα.

Ως εκ τούτου:
- Οικογενειάρχης με 1 παιδί που δήλωσε ετήσιο εισόδημα 4.000 ευρώ αλλά τα τεκμήρια διαβίωσης του προσδιόρισαν ετήσιο εισόδημα 10.000 ευρώ αντί να λάβει το επίδομα των 40 ευρώ το μήνα το οποίο αντιστοιχεί στο εισόδημα των 4.000 ευρώ έλαβε το μειωμένο στα 2/3 ποσό των 26,66 ευρώ το μήνα, το οποίο αντιστοιχεί στο τεκμαρτό εισόδημα των 10.000 ευρώ. Συνολικά, ο συγκεκριμένος οικογενειάρχης ενώ με βάση το πραγματικό του εισόδημα δικαιούται για όλο το 2012 ποσό επιδομάτων συνολικού ύψους 480 ευρώ (40 ευρώ το μήνα για κάθε παιδί Χ 1 παιδί Χ 12 μήνες = 480 ευρώ), θα λάβει τελικά 320 ευρώ (26,66 ευρώ το μήνα για κάθε παιδί Χ 1 παιδί Χ 12 μήνες = 320 ευρώ). Χάνει δηλαδή 160 ευρώ το χρόνο εξαιτίας των τεκμηρίων!

- Οικογενειάρχης με 2 παιδιά που δήλωσε ετήσιο εισόδημα 6.000 ευρώ αλλά τα τεκμήρια διαβίωσης του προσδιόρισαν ετήσιο εισόδημα 11.000 ευρώ αντί να λάβει το επίδομα των 40 ευρώ το μήνα για κάθε παιδί το οποίο αντιστοιχεί στο εισόδημα των 6.000 ευρώ έλαβε το μειωμένο στα 2/3 ποσό των 26,66 ευρώ το μήνα για κάθε παιδί, το οποίο αντιστοιχεί στο τεκμαρτό εισόδημα των 11.000 ευρώ. Συνολικά, ο συγκεκριμένος οικογενειάρχης ενώ με βάση τα πραγματικό του εισόδημα δικαιούται για όλο το 2012 ποσό επιδομάτων συνολικού ύψους 960 ευρώ (40 ευρώ το μήνα για κάθε παιδί Χ 2 παιδιά Χ 12 μήνες = 960 ευρώ), θα λάβει τελικά 640 ευρώ (26,66 ευρώ το μήνα για κάθε παιδί Χ 2 παιδιά Χ 12 μήνες = 640 ευρώ). Χάνει δηλαδή 320 ευρώ εξαιτίας των τεκμηρίων!

Τα ειδικά επιδόματα τριτέκνων και πολυτέκνων
Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΟΓΑ, την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου καταβλήθηκαν για πρώτη φορά σε 234.588 δικαιούχους τα νέα επιδόματα στήριξης τέκνων και τα ειδικά επιδόματα τριτέκνων και πολυτέκνων. Οι φορολογούμενοι αυτοί εισέπραξαν ειδικότερα:
α) Τα ¾ του συνολικού ετήσιου ποσού των επιδομάτων στήριξης τέκνων. Τα επιδόματα αυτά κυμαίνονται από 13,33 έως 40 ευρώ το μήνα για κάθε παιδί. Τα ποσά που εισέπραξαν οι συγκεκριμένοι δικαιούχοι αντιστοιχούν στους 9 πρώτους μήνες του 2013, δηλαδή στο διάστημα Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου του τρέχοντος έτους.

Για παράδειγμα:
* Φορολογούμενος με 1 παιδί, του οποίου το ετήσιο – πραγματικό ή τεκμαρτό – εισόδημα έτους 2012 ήταν χαμηλότερο των 9.000 ευρώ έλαβε για τους 9 πρώτους μήνες του 2013 συνολικό ποσό ύψους 360 ευρώ (40 ευρώ για κάθε παιδί ανά μήνα Χ 1 παιδί Χ 9 μήνες = 360 ευρώ).
* Οικογενειάρχης με 1 παιδί, του οποίου το ετήσιο – πραγματικό ή τεκμαρτό – εισόδημα έτους 2012 ήταν μεγαλύτερο των 9.000 ευρώ και μέχρι 18.000 ευρώ έλαβε για τους 9 πρώτους μήνες του 2013 συνολικό ποσό ύψους 240 ευρώ (τα 2/3 των 40 ευρώ για κάθε παιδί ανά μήνα, δηλαδή 26,66 ευρώ για κάθε παιδί ανά μήνα Χ 1 παιδί Χ 9 μήνες = 240 ευρώ).

* Φορολογούμενος με 2 παιδιά, του οποίου το ετήσιο – πραγματικό ή τεκμαρτό – εισόδημα έτους 2012 ήταν χαμηλότερο των 10.000 ευρώ έλαβε για τους 9 πρώτους μήνες του 2013 συνολικό ποσό ύψους 720 ευρώ (40 ευρώ για κάθε παιδί ανά μήνα Χ 2 παιδιά Χ 9 μήνες = 720 ευρώ).
* Οικογενειάρχης με 2 παιδιά, του οποίου το ετήσιο - πραγματικό ή τεκμαρτό – εισόδημα έτους 2012 ήταν μεγαλύτερο των 10.000 ευρώ και μέχρι 20.000 ευρώ έλαβε για τους 9 πρώτους μήνες του 2013 συνολικό ποσό ύψους 480 ευρώ (τα 2/3 των 40 ευρώ για κάθε παιδί ανά μήνα, δηλαδή 26,66 ευρώ για κάθε παιδί ανά μήνα Χ 2 παιδιά Χ 9 μήνες = 480 ευρώ).

β) Όσοι από τους παραπάνω φορολογούμενους είναι γονείς τριών ή περισσότερων εξαρτώμενων τέκνων έλαβαν επιπλέον και τα 2/3 του συνολικού ετήσιου ποσού των ειδικών επιδομάτων τριτέκνων και πολυτέκνων οικογενειών, τα οποία δικαιούνται βάσει του ν. 4141/2013.

Τα ειδικά αυτά επιδόματα ανέρχονται σε 500 ευρώ το χρόνο για κάθε παιδί, συνεπώς οι τρίτεκνοι και οι πολύτεκνοι δικαιούχοι έλαβαν επιπλέον τα 2/3 των 500 ευρώ για κάθε παιδί τους. Ειδικότερα, οι τρίτεκνοι έλαβαν τα 2/3 του ποσού των 1.500 ευρώ, δηλαδή 1.000 ευρώ, ενώ οι τετράτεκνοι εισέπραξαν τα 2/3 του ποσού των 2.000 ευρώ, δηλαδή 1.333,33 ευρώ.

Πρόκειται για πολίτες οι οποίοι δήλωσαν για το 2012 οικογενειακά εισοδήματα κάτω από τα επίπεδα των 6.000-7.000 ευρώ, αλλά λόγω τεκμηρίων διαβίωσης τους υπολογίστηκε εισόδημα (τεκμαρτό) 9 έως 12.000 ευρώ, με αποτέλεσμα να ανέβουν κλίμακα και τα επιδόματα να είναι μειωμένα κατά 33%.

newsbomb
Διαβάστε περισσότερα » »

Αξιωματική αντιπολίτευση Σκοπίων: Κάθε αλλαγή στο όνομα είναι απαράδεκτη...

Σκόπια.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης,   πρόεδρος του σοσιαλδημοκρατικού κόμματος- SDSM, Ζόραν Ζάεφ, σε συνέντευξή του  στο Ράδιο Ελεύθερη Ευρώπη -  δήλωσε ότι το κόμμα του δεν είναι υπέρ μιας «Άνω» ή «Βόρειας Μακεδονίας» ή οτιδήποτε παρόμοιο και κάθε τέτοια αναφορά είναι απαράδεκτη.


Συγκεκριμένα, ερωτηθείς αν πιστεύει ότι εάν  η πρόταση της «Άνω Μακεδονίας» είναι αποδεκτή με στόχο την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, ο Ζάεφ- σύμφωνα με το δημοσίευμα- απάντησε:

«Δεν ξέρω αν έχει προταθεί  ή έχει πει κάποιος, κάτι τέτοιο. Νομίζω ότι έχουμε το όνομά μας και δεν μπορούμε να μιλάμε για Άνω, Βόρεια ή οτιδήποτε άλλο. Είμαι ‘Μακεδόνας’ και έχω τις ίδιες ρίζες όπως κάθε ‘Μακεδόνας’, η οικογένεια μου θα υφίσταται να υπάρχουν ως ‘Μακεδόνες’ σε αυτήν τη χώρα,  και δεν επιτρέπουμε σε κανένα να αποκλίνει από αυτές τις θέσεις μας.

Ως εκ τούτου κάθε αναφορά πέρα από αυτές τις θέσεις μας είναι απολύτως απαράδεκτες, και αυτή που ανέφερα είναι η θέση του SDSM και των υποστηρικτών του.

Λέμε, με σαφήνεια ότι όσο αφορά το θέμα αν είναι από εμάς αποδεκτό ένα όνομα ως Άνω ή Βόρεια , εκτός από το ‘Δημοκρατία της Μακεδονίας’, για εμάς είναι απαράδεκτο».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του 'Λοκάλνο',  ο Ζόραν Ζάεφ αναφερόμενος στις σκοπιανές  κόκκινες γραμμές είπε:

«Πιστεύω ότι κανένας πολιτικός που γεννήθηκε σε αυτή τη χώρα δεν θα επιτρέψει να αλλάξει η εθνική μας ταυτότητα, η γλώσσα μας, ο πολιτισμός μας.

Θα διαπραγματευθούμε την αλλαγή  του νεολογισμού ΦΙΡΟΜ που χρησιμοποιείται, αλλά δεν θα συζητήσουμε για την αλλαγή του ονόματος και εδώ πρέπει να βρούμε όλες τις πτυχές για την επιτυχία αυτού του έργου», είπε.

echedoros-a.gr
Διαβάστε περισσότερα » »