Δευτέρα 9 Ιουλίου 2012

Tί συμβαίνει μέσα μας όταν πίνουμε Coca Cola

Tί συμβαίνει μέσα μας όταν πίνουμε Coca ColaΤα πρώτα 10 λεπτά: 10 κουταλιές ζάχαρης εισχωρούν στο σύστημά σας (100% της προτεινόμενης ημερήσιας χρήσης.).

Ο λόγος που δεν κάνετε αμέσως εμετό από την υπερβολική δόση ζάχαρης είναι το φωσφορικό οξύ που κόβει την γεύση και σας επιτρέπει να κρατήσετε το αναψυκτικό στο στομάχι σας.

20 λεπτά: Το ζάχαρο σας προκαλεί μια έκρηξη ινσουλίνης. Το συκώτι σας ανταποκρίνεται σε αυτό , μετατρέποντας όση ζάχαρη μπορεί σε λίπος (και υπάρχει πολύ ζάχαρη αυτή τη στιγμή)

40 λεπτά: Η απορρόφηση καφεΐνης έχει ολοκληρωθεί. Οι κόρες σας διαστέλλονται, η πίεση του αίματος αυξάνεται και το συκώτι συνεχίζει να ρίχνει ζάχαρη στο αίμα. Oι δέκτες αδενοσίνης στον εγκέφαλό σας φράζουν αποτρέποντας την υπνηλία.

45 λεπτά: Το σώμα σας ανεβάζει την παραγωγή ντοπαμίνης, ερεθίζοντας τα κέντρα ευχαρίστησης στον εγκέφαλό σας. Είναι ο ίδιος τρόπος που λειτουργεί και η ηρωίνη.

60 λεπτά: Το φωσφορικό οξύ δεσμεύει το ασβέστιο, το μαγνήσιο και τον ψευδάργυρο στο χαμηλότερο έντερο σας, παρέχοντας μιας περαιτέρω ώθηση στο μεταβολισμό. Αυτό γίνεται από τις υψηλές δόσεις της ζάχαρης και των τεχνητών γλυκαντικών ουσιών που αυξάνουν επίσης την ουρική έκκριση του ασβεστίου. Οι διουρητικές ιδιότητες της καφεΐνης κάνουν παιχνίδι. (Σας κάνει να πρέπει να κατουρήσετε.) Τώρα βεβαιώνεται ότι θα εκκενώσετε το συνδεμένο ασβέστιο, το μαγνήσιο και τον ψευδάργυρο που πήγαινε στα κόκκαλά σας καθώς επίσης και το νάτριο, τον ηλεκτρολύτη και το νερό.

Δεδομένου ότι το rave μέσα σας πεθαίνει, θα αρχίσετε να έχετε μια συντριβή ζάχαρης. Μπορεί να γίνετε οξύθυμοι ή/και αργόστροφοι. Έχετε επίσης τώρα, κυριολεκτικά, κατουρήσει όλο το νερό που περιείχε η Coke, μαζί με τις πολύτιμες θρεπτικές ουσίες που το σώμα σας θα μπορούσε να έχει χρησιμοποιήσει για να ενυδατώσει το σύστημά σας ή να χτίσει τα ισχυρά κόκκαλα και τα δόντια.

Στην υγειά σας......

Πηγή: newsbomb.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Μεσογειακό φυτό εναντίον καρκίνου

Μεσογειακό φυτό εναντίον καρκίνουΗ «τροποποιημένη» δραστική ουσία της θάψιας θα δοκιμαστεί σε ασθενείς με καρκίνο του προστάτη.
Ένα φυτό που μπορείτε να δείτε σε αφθονία στην ελληνική εξοχή και ήταν γνωστό για τις θεραπευτικές – και τοξικές – ιδιότητές του από την αρχαιότητα ίσως αποτελέσει το επόμενο όπλο της επιστήμης ενάντια στον καρκίνο.

Η θάψια (Thapsia garganica) ή, για να είμαστε πιο ακριβείς, μια εργαστηριακή «απομίμηση» της δραστικής ουσίας της, θα χορηγηθεί σε ασθενείς με καρκίνο του προστάτη σε κλινικές δοκιμές στις Ηνωμένες Πολιτείες. Αν το τεστ έχει επιτυχή έκβαση, το ταπεινό φυτό της Μεσογείου αναμένεται να αποτελέσει το «κλειδί» για την ανάπτυξη μιας νέας γενιάς αντικαρκινικών φαρμάκων.

Ο κόνδυλος του θανάτου

Οι αρχαίοι Ελληνες χρησιμοποιούσαν τη θάψια ως εμετικό και αποχρεμπτικό. Παράλληλα όμως – και αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο αναφέρεται ακόμη και ως τη μεσαιωνική βιβλιογραφία ως «θανατηφόρος κόνδυλος» – γνώριζαν επίσης ότι έχει ισχυρές τοξικές ιδιότητες, εφόσον μπορούσε να σκοτώσει τα ζώα που έκαναν το λάθος να τη «γευτούν» σε ικανές ποσότητες.

Μια ομάδα ερευνητών του Πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς με επικεφαλής τον ογκολόγο Σάμιουελ Ντενμίντ σκέφτηκε να στρέψει την ισχυρή τοξική δράση της θάψιας εναντίον των καρκινικών όγκων.

Οι επιστήμονες αφιέρωσαν σε αυτή την προσπάθεια 15 ολόκληρα χρόνια ερευνών προκειμένου να αναπτύξουν μια συνθετική εκδοχή της θαψιγαργίνης (της δραστικής ουσίας του φυτού), η οποία στοχεύει αποκλειστικά τα καρκινικά κύτταρα αφήνοντας ανέπαφα τα υγιή.

Τροποποίηση εναντίον του καρκίνου

Η θαψιγαργίνη σκοτώνει τα κύτταρα ενός οργανισμού διαπερνώντας την κυτταρική μεμβράνη και «κλείνοντας» τις αντλίες ασβεστίου που είναι απαραίτητες για την επιβίωσή τους. Για να επιτύχουν τη στόχευση μόνο των καρκινικών κυττάρων, ο κ. Ντενμίντ και οι συνεργάτες του τροποποίησαν το μόριο της φυτικής δραστικής ουσίας προσθέτοντας μια επιπλέον πεπτιδική αλυσίδα.

Η τροποποίηση αυτή ουσιαστικά «προγραμματίζει» την τοξική ουσία έτσι ώστε να μην εισχωρεί στη μεμβράνη των κυττάρων παρά μόνο στην περίπτωση που αυτή περιέχει PSMA, ένα ένζυμο το οποίο βρίσκεται συχνά στην επιφάνεια πολλών καρκινικών κυττάρων του προστάτη.

Ουσιαστικά το PSMA καταργεί την «ασπίδα προστασίας» αντιδρώντας με την επιπλέον πεπτιδική αλυσίδα και αφαιρώντας την, με αποτέλεσμα η θαψιγαργίνη να επανέρχεται ανενόχλητη στη συνηθισμένη δράση της και επομένως να εισχωρεί στο καρκινικό κύτταρο και να το σκοτώνει.

Ολική εξολόθρευση

Αντίθετα με τα παραδοσιακά χημειοθεραπευτικά φάρμακα, τα οποία δρουν μόνο εναντίον των ταχέως αναπτυσσόμενων καρκινικών κυττάρων, η νέα συνθετική θραψιγαργίνη αποτελεί έναν «καθολικό» εξολοθρευτή: δεν επιτίθεται μόνο στα καρκινικά κύτταρα που βρίσκονται υπό ανάπτυξη αλλά και σε εκείνα που βρίσκονται σε «ύπνωση» καθώς και στα μη καρκινικά κύτταρα που επιστρατεύονται ως «βοηθοί» για την ανάπτυξη του όγκου.

«Μπορείτε να τη δείτε σαν μια χειροβομβίδα» ανέφερε ο κ. Ντενμίντ στο περιοδικό «New Scientist». «Ενας τραβάει την περόνη αλλά όσοι είναι γύρω του σκοτώνονται».

Στα πειραματόζωα οι «παράπλευρες απώλειες» από τη δράση της ουσίας φαίνονται να είναι πολύ μικρές, προκαλώντας μηδαμινές βλάβες στον υγιή ιστό. Οι πρώτες κλινικές δοκιμές, που αναμένεται να αρχίσουν σύντομα, θα δείξουν αν οι παρενέργειές της σε ανθρώπους θα είναι εξίσου περιορισμένες.

Αν τα αποτελέσματά τους είναι ικανοποιητικά, ενδεχομένως θα δούμε έναν νέο δρόμο να ανοίγεται στις αντικαρκινικές θεραπείες καθώς πρόσφατες μελέτες έχουν εντοπίσει το ένζυμο PSMA και σε καρκινικά κύτταρα εκτός του προστάτη.

briefingnews
Διαβάστε περισσότερα » »

Δυνατός σεισμός στη Ρόδο

Δυνατός σεισμός στη ΡόδοΣεισμική δόνηση 6 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ, έγινε ιδιαίτερα αισθητός στο νησί της Ρόδου, στις 4:55 το απόγευμα.
Το επίκεντρο του σεισμού βρισκόταν στην θαλάσσια περιοχή 120 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Ρόδου και σε βάθος δέκα χιλιομέτρων σε προωθημένο ρήγμα του ελληνικού τόξου.

Η σεισμική δόνηση έγινε ιδιαίτερα αισθητή στο νησί της Ρόδου, χωρίς όμως να αναφερθούν ζημιές και χωρίς να επικρατήσει πανικός.
Διαβάστε περισσότερα » »

Τζαμί στη Θεσσαλονίκη απαίτησε ο Μπαχτσελί


Επίθεση στο διευθυντή Θρησκευτικών Υποθέσεων της Τουρκίας εξαπέλυσε ο ηγέτης των «Γκρίζων Λύκων», Ντεβλέτ Μπαχτσελί, με αφορμή την επίσκεψη που πραγματοποίησε την Πέμπτη στο Οικουμενικό Πατριαρχείο. Ο Μπαχτσελί ζήτησε από την κυβέρνηση Ερντογάν «πρώτα να υπερασπιστεί τα δικαιώματα των αδελφών μας ομοεθνών μας στη Θράκη», όπως δήλωσε προκλητικά. Παράλληλα, ζήτησε τη λειτουργία τζαμιού στη Θεσσαλονίκη!
Ο πρόεδρος του Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης δήλωσε χαρακτηριστικά πως «ο διευθυντής Θρησκευτικών Υποθέσεων επισκέφθηκε το Πατριαρχείο στο Φανάρι και αναφέρθηκε στην επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής, την ώρα που υπάρχουν πληγές των ομοεθνών, που ματώνουν. Αυτό δεν είναι δίκαιο. Οσοι ασχολούνται για να δώσουν τα δικαιώματα των μειονοτήτων, ας δώσουν την προσοχή τους στα αδέλφια μας στη Δυτική Θράκη και να ακούσουν τις κραυγές αγωνίας τους».
O Mπαχτσελί όμως δεν έμεινε στις δηλώσεις αυτές, καθώς ζήτησε να ανοίξει τζαμί στη Θεσσαλονίκη ! «Οσοι προσπαθούν και εργάζονται για την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης, δηλάδη το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP), ας επουλώσουν κάποιες πληγές και ας προσπαθήσουν να επαναλειτουργήσει το τζαμί Ισχάκ Πασά, το οποίο είναι κληρονομιά των προγόνων μας. Είναι ντροπή οι ομοεθνείς μας που ζουν στη Θεσσαλονίκη να προσεύχονται σε χώρους στα υπόγεια». Πάντως, αυτό που δεν ανέφερε ο ηγέτης των «Γκρίζων Λύκων» είναι πως επισήμως δεν υπάρχει μουσουλμανική μειονότητα στη Θεσσαλονίκη. Παράλληλα, η απαίτησή του αυτή, αν ισχύει η αμοιβαιότητα, σημαίνει πως οποιοσδήποτε παλιός βυζαντινός ναός στην Τουρκία θα μπορούσε να επαναλειτουργήσει. Θα το ήθελε αυτό;
Ο Μπαχτσελί είχε επισκεφθεί τη Δυτική Θράκη και τη Θεσσαλονίκη πριν από 10 ημέρες.
Μανώλης Κωστίδης στον Ελεύθερο Τύπο
Διαβάστε περισσότερα » »

ΕΡΧΕΤΑΙ ΓΕΝΙΚΟ ΠΕΤΣΟΚΟΜΑ ΜΙΣΘΩΝ. ΠΟΙΟΙ ΠΑΝΕ ΓΙΑ "ΜΑΧΑΙΡΙ"


xasapis
Κόβονται οι μισθοί σε στρατιωτικούς, αστυνομικούς, δικαστικούς, γιατρούς, πανεπιστημιακούς
Έρχονται περικοπές στα ειδικά μισθολόγια μετά από τις έντονες πιέσεις της τρόικας.
Πρόκειται για ένα ξεχασμένο μέτρο που όμως περιλαμβάνεται στο επικαιροποιημένο μνημόνιο και μάλιστα έχει προϋπολογιστεί εξοικονόμηση δαπανών για το δεύτερο εξάμηνο του έτους 200 εκατ. ευρώ.
Η κυβέρνηση επιχείρησε να πείσει την τρόικα ότι μπορεί να βρει ισοδύναμα μέτρα αλλά οι επικεφαλής της τρόικας ήταν κατηγορηματικοί ότι τα χρονικά περιθώρια στενεύουν και πως πρέπει να εφαρμοστούν τα μέτρα που έχουν περιληφθεί στο Μνημόνιο και έχουν υπερψηφιστεί από την Βουλή.
Σύμφωνα με υψηλόβαθμο κυβερνητικό παράγοντα το μέτρο θα προκαλέσει αντιδράσεις καθώς αφορά 200.000 λειτουργούς του Δημοσίου (ένστολοι , ιατροί του ΕΣΥ, δικαστικοί , διπλωμάτες, καθηγητές ΑΕΙ, ΤΕΙ, και αρχιερείς) όμως όπως μας είπε "αν δεν υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η Ελλάδα οι εταίροι μας δεν θα εγκρίνουν την εκταμίευση της επόμενης δόσης και δεν θα έχουμε διαθέσιμα στα τέλη Αυγούστου να πληρώσουμε , μισθούς και συντάξεις".
Το μήνυμα άλλωστε που έστειλε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιάννης Στουρνάρας ήταν ξεκάθαρο.
" Η Ελλάδα πρέπει να λάβει τα μέτρα που έχει ήδη ψηφίσει για την εκτέλεση του προϋπολογισμού του 2012 ούτως ώστε να προσεγγίσει τους στόχους για τους οποίους έχει ήδη δεσμευθεί, προκειμένου να μην τρωθεί περισσότερο η αξιοπιστία της και κινδυνεύσει η επόμενη δόση του δανείου", είπε χαρακτηριστικά.
Το συγκεκριμένο μέτρο περιλαμβάνεται στο Μνημόνιο όπου γίνεται αναφορά σε μειώσεις 12% κατά μέσο όρο στα ειδικά μισθολόγια. Προστίθεται μάλιστα ότι οι συγκεκριμένες περικοπές θα πρέπει να τεθούν σε ισχύ από τον Ιούλιο και να αποδώσουν εφέτος 0, 1% του ΑΕΠ ή 200 εκατ. ευρώ και 0,2% του ΑΕΠ ή 400 εκατ. ευρώ το 2013.
Γίνεται έτσι αντιληπτό ότι εφόσον η κυβέρνηση εξειδικεύσει με νόμο τις επιταγές του μνημονίου οι μειώσεις θα ισχύσουν αναδρομικά από τον τρέχοντα μήνα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά την διάρκεια των συζητήσεων με την τρόικα η ελληνική πλευρά δεσμεύθηκε να εφαρμόσει το πρόγραμμα επαναφέροντας το σε τροχιά ζητώντας παράλληλα από την τρόικα να μην ζητήσει πρόσθετα μέτρα για εφέτος σε περίπτωση που διατηρηθούν οι αποκλίσεις στην εκτέλεση του προϋπολογισμού.
"Η μεγαλύτερη ύφεση από αυτή που είχε ληφθεί υπόψη κατά την κατάρτιση του προγράμματος θα προκαλέσει με μεγάλη πιθανότητα απόκλιση από τους αρχικούς στόχους. Αυτή η απόκλιση δεν πρέπει να διορθωθεί με επιπλέον μέτρα, διαφορετικά θα εισέλθουμε σε φαύλο κύκλο ύφεσης", τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Στουρνάρας.
Ο υπουργός Οικονομικών θεωρεί ότι οι κινήσεις της κυβέρνησης θα έχουν ως αποτέλεσμα να ανοίξει ο δρόμος για επιμήκυνση του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής και οι μεγάλες περικοπές να γίνουν σε τέσσερα αντί δύο χρόνια.
Σύμφωνα με τον υπουργό "για τα επόμενα τέσσερα έτη και όχι δυο που προβλέπεται στη συμφωνία, πρέπει η χώρα να σχεδιάσει περαιτέρω μείωση των πρωτογενών δαπανών κατά 12 δις περίπου δις ευρώ".
imerisia.gr
http://makeleio.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Η εξαπάτηση της "LARA"Wash Ball" συνεχίζεται με τις πλάτες του Κράτους...

και την φάτσα της Βίκυς Χατζηβασιλείου.
Εδώ και 1,5 μήνα η Γ.Γραμματεία του Καταναλωτή  ανακοίνωσε ότι (παρ όλο που γνωρίζει ότι η μαγική  μπάλα πλυσίματος χωρίς απορρυπαντικό είναι ΑΠΑΤΗ), είχε αναθέσει σε επιστημονικούς φορείς  να διερευνήσουν την "κομπίνα" το προϊόν της οποίας διαφημίζεται καταιγιστικά στη τηλεόραση.


Αιχμή της καμπάνιας-παραπληροφόρησης είναι μέχρι σήμερα η γνωστή τηλεπερσόνα Βίκυ Χατζηβασιλείου, η οποία δηλώνει στο πολύλεπτο σποτ (εν γνώσει των συνεπειών του Νόμου, αφού είναι απόφοιτος Νομικής) ότι στην ερώτηση τάχα μου των "οπαδών" της αν έχει δοκιμάσει η ίδια το προϊόν, απαντά  ΝΑΙ, και μάλιστα έμεινε έκπληκτη από το αποτέλεσμα!
 

Δεν  ξέρουμε πόσα χρόνια χρειάζονται οι Κρατικοί επιστήμονες να αποφανθούν κάτι που οι συνάδελφοί τους στο εξωτερικό διαπίστωσαν ΕΔΩ  και ΧΡΟΝΙΑ.Ούτε μπορούμε να καταδείξουμε ποιοι πολιτικοί προστατεύουν τον επιχειρηματία -τέως Οζονοθεραπευτή , που έχει πλημμυρίσει την Ελλάδα με άχρηστα και επικίνδυνα TV Junks.
 

Όταν όμως τελικά  στη Ελλάδα  ξυπνήσει επιτέλους η Γενική Γραμματεία του Καταναλωτή , και δεν απαιτήσει τη επιστροφή των χρημάτων στα θύματα που αγόρασαν της μαγική μπάλα πλυσίματος, θα επιδιώξουμε  την ποινική δίωξη της tele- κυρίας του pira paketo, που εγγυήθηκε την αποτελεσματικότητα της Lara Wash Ball.
 

Όμως για να αποδείξουμε την κοροιδία ΑΠΛΑ δείτε στη δεξιά φωτό (από σημερινή διαφήμιση) όπου το μαγικό προϊόν από 39 ευρώ μας το χαρίζουν τώρα μόνον για  9!
 

Σε αυτά συμπεριλαμβάνεται α)ο ΦΠΑ (μείον 2 ευρώ)
 

β) Το στικ εξαφάνισης Λεκέδων (αξίας 12 ευρώ)
 

γ) Τα έξοδα αποστολής  (μείον 5 ευρώ) ΣΥΝΟΛΟ 17 ευρώ (δώρα)
 Μείον 9,99 η μπάλα , η πραγματική αξία του προϊόντος είναι  = ΜΕΙΟΝ 7 ευρώ .
Είπαμε είναι μαγικό!
 

Μπράβο Βίκυ...
Διαβάστε περισσότερα » »

Σε εξέλιξη το συνέδριο για την ενέργεια στην Πτολεμαϊδα (Βίντεο 8′)

Πραγματοποιείται από το πρωί μέχρι και αυτή την ώρα στην Πτολεμαϊδα το συνέδριο που διοργανώνουν το δίκτυο ενεργειακών Δήμων και το Γερμανικό προξενείο. Στο συνέδριο είναι παρών ο Γερμανός Υφυπουργός Εργασίας, κ. Φούχτελ, ενώ παρόντες οι Δήμαρχοι Εορδαίας, Κοζάνης, Αμυνταίου, Φλώρινας και Μεγαλόπολης. Έντονη ήταν η συζήτηση σχετικά με τις εξελίξεις στα ενεργειακά θέματα που αφορούν ιδιαίτερα την περιοχή. Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις των φορέων…



kozan.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Σύλληψη 28χρονου για κυκλοφορία παραχαραγμένων νομισμάτων στην Πτολεμαΐδα

Συνελήφθη, χθες (08-07-2012) τις πρωινές ώρες στην Πτολεμαΐδα από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Πτολεμαΐδας, ένας 28χρονος ημεδαπός  για κυκλοφορία παραχαραγμένων νομισμάτων. Ειδικότερα ο 28χρονος, μετά από αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε διαπιστώθηκε ότι, κατείχε  επιμελώς κρυμμένα δύο  (2)  χαρτονομίσματα των είκοσι (20) ευρώ και δύο  (2)  χαρτονομίσματα των πενήντα (50) ευρώ, τα οποία είχε προμηθευτεί από άνδρα αγνώστων στοιχείων, με σκοπό να τα θέσει σε κυκλοφορία.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κοζάνης

kozan.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Αυτόματοι πωλητές με τσιπάκι και στην Ελλάδα (ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ)

Πολλοί είναι αυτοί που πιστεύουν ακόμη πως το τσιπάκι αλλά και η κάρτα του πωλήτη με το bar code τσιπάκι είναι απλά σενάρια φαντασίας. 


Τι έχουν να μας πουν όμως για τους αυτόματους πωλητές βενζίνης που έχουν κατακλύσει τα βενζινάδικα της χώρας; Εμείς σαν ΕΟΕ πήγαμε σε ένα μεγάλο κεντρικό βενζινάδικο της Θεσσαλονίκης είδαμε από κοντά αυτούς τους πωλητές και τους τραβήξαμε φωτογραφίες για εσάς. 

Όπως βλέπετε οι αυτόματοι πωλητές βενζίνης εκτός του ότι σου φακελώνουν το αυτοκίνητο γιατί πρέπει να γράψεις την πινακίδα του για να βάλει βενζίνη, έχουν και 3 υποδοχές πληρωμής. 

Όπως βλέπουμε και στις φώτο η 1η υποδοχή είναι για πιστωτική κάρτα, η 2η υποδοχή για μετρητά, ενώ η 3η είναι ΓΙΑ ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΜΕ BAR CODE ή GIA ΤΣΙΠΑΚΙ ΣΕ ΧΕΡΙ !!!! 

Το μεταλικό στρόγγυλο που βλέπετε στις φώτο είναι το σύστημα που διαβάζει το τσιπάκι ή to bar code με ένα απλό πέρασμα. 

Τέλος οι πωλητές που έχουν εκπαιδευτεί στα συστήματα αυτά μας είπαν πως η εταιρεία τους ενημέρωσε πως ο τρόπος πληρωμής με τσιπάκι θα ισχύει αρκετά σύντομα και στην χώρα μας....

Δείτε τις φωτογραφίες: 
Διαβάστε περισσότερα » »

Τροφές ενάντια στην γήρανση


Αθηνά Γεωργίου
Υπάρχουν τροφές που προσθέτοντάς τες στην καθημερινή μας δίαιτα μας βοηθάνε στο να έχουμε μιά πιο υγιείνη ζωή, με μιά πιο υγιή καρδιά αλλά και επιβραδύνουν την διαδικασία της γήρανσης του δέρματος και του οργανισμού. Μερικές από τις πιο σημαντικές τέτοιες τροφές είναι οι παρακάτω:
1-Πράσινο Τσάι: Μελέτες έχουν δείξει ότι το πράσινο τσάι επηρρεάζει το DNA και πιο συγκεκριμένα το μήκος των τελόμετρων που ευθύνονται για το μήκος της ζωής των κυττάρων. Αντικαταστείστε τον καφέ και το μάυρο τσάι με πράσινο τσάι για μαρκοζωία.
2-Μαύρη σοκολάτα: Ερευνα έχει δείξει ότι τρώγοντας  μέτριες ποσότητες μαύρης σοκολάτας βοηθάτε στην υγεία της καρδιάς. Η μαύρη σοκολάτα επίσης έχει πολλά αντιοξειδωτικά που προστατεύουν την καρδιά από την γήρανση και τα καρδιακά νοσήματα. Επίσης με την σοκολάτα μπορείτε να διατηρείτε το δέρμα σας υγιές σε βάθος χρόνου.
3-Αβογκάντο. Το Αβογκάντο δεν είναι φυτό αλλά φρούτο και πολύ καλή πηγή μονοκορεσμένων λιπών, που χρειάζονται για την καταπολέμηση της κακής χοληστερίνης. Πλούσιο σε βιταμίνη Ε, έχει αντιγηραντικές ιδιότητες και διατηρεί το δέρμα σας υγιές ένω καταπολεμά την πρόωρη γήρανση.
4-Καρύδια. Πολλοί πιστεύουν ότι οι ξηροί καρποί είναι γεμάτοι θερμίδες. Παρόλα αυτά τα καρύδια είναι μια πολύ καλή πηγή από απαραίτητα Ωμέγα 3 λιπαρά οξέα που βοηθούν στο έλεγχο της χοληστερίνης και βελτιώνουν της λειτουργία της πέψης και του ανοσοποιητικού συστήματος. Τα καρύδια είναι αντιγηραντικά λόγω και στην μεγάκη περιεκτικότητά τους σε μεταλλικά στοιχεία, εκτός από σκέτα μπορείτε να τα προσθέτετε σε σαλάτες και γλυκά χωρίς να έχετε ενοχές.
5-Φρούτα του δάσους. Πολλά συστατικά των μούρων βοηθούν στην καταπολέμηση των φλεγμονών. Επίσης βοηθούν καταστροφές οξέιδωσης λόγω της γήρανσης.
6-Καρπούζι. Με πάνω από 90% νερό το καρπούζι είναι μία τέλεια αντιγηραντική τροφή και ταυτόχρονα γευστική και δροσιστική για το καλοκαίρι. Περιέχει βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία. Ο ψευδάργυρος στο καρπούζι είναι πολύ καλός ιδιαίτερα για τον καθαρισμό ων τοξίνων από το σώμα.
7.Δημητριακά ολικής αλέσεως. Τα δημητριακά ολικής αλέσεως πλούσια σε φυτικές ίνες και βιταμίνη Β έχουν καλή επίδραση στο δέρμα σας. Βοηθούν στην πέψη και κρατάνε υγιές και νέο το δέρμα. Αυξήστε τα ολικής αλέσεως δημητριακά στην καθημερινή σας δίαιτα όπως το κριθάρι ολικής αλέσεως, παξιμάδια, βρώμη και μαύρο ρύζι
8-Ελαιόλαδο. Τελευταία οι επιστήμονες έχουν βρεί ότι τα ελαιόλαδα περιέχουν μεγάλες ποσότητες μονοκορεσμένων λιπών που είναι ωφέλημα για το σώμα και την καρδιά. Τα παρθένα ελαιόλαδα είναι επίσης αντιγηραντική τροφή απαραίτητη στην καθημερινή σας δίαιτα.
9-Φύτρα φασολιών. Τα φασόλια είναι μια σημαντική πηγή πρωτεινών και αντιοξειδωτικών και τα φύτρα τους ιδίως έχουν πολύ σημαντικά ωφέλη για το σώμα και δέρμα σας. Πλούσια σε βιταμίνες και ιχνοστοιχεία τα φύτρα περιέχουν ευκολά απορροφήσιμων ορμονών που τα κάνουν αποτελεσματική τροφή στην καταπολέμηση της γήρανσης.
10-Νερό.Πίνετε άφθονο νερό για να διατηρείτε μια φρέσκια επιδερμίδα και να ενυδατώνετε τον οργανισμό σας κρατώντας τον αναζωογονημένο καθημερινά.
Διαβάστε περισσότερα » »

Η χώρα αλλάζει χέρια... οι λαθρέποικοι γίνονται επικυρίαρχοι


Με την βοήθεια των ΜΚΟ και των διαφόρων αγνώστου ταυτότητας αριστεριζόντων και άλλων φληναφημάτων της καταρρέουσας παρούσας πολιτικής, το όνειρο των λαθρομεταναστών γίνεται πραγματικότητα και μπορούν πλέον να ατενίζουν το μέλλον τους στην Ελλάδα με πολύ περισσότερη αισιοδοξία. Για την ακρίβεια, μπορούν να βλέπουν την Ελλάδα σαν πατρίδα τους ή -για να γίνουμε σαφέστεροι- σαν την χώρα που μπόρεσαν και κατέλαβαν, με την βοήθεια προθύμων καλοπληρωμένων από το εξωτερικό ΜΚΟ.

Περπατώντας στους δρόμους διαπιστώνουμε πως κάτι έχει αλλάξει. Τα καταστήματα που αλλάζουν ιδιοκτήτες γίνονται ολοένα και περισσότερα. Το αξιοπερίεργο είναι πως αυτό συμβαίνει προ αλλά και κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης, αλλά -το κυριότερο- στοιχείο στο οποίο απαιτείται να σταθούμε είναι το ότι οι νέοι ιδιοκτήτες είναι πρώην λαθρομετανάστες, οι οποίοι γίνονται πλέον έποικοι στην χώρα και καταστηματάρχες, αλλά και ιδιοκτήτες σπιτιών, χωρίς να είναι απολύτως διαφανές από που "πηγάζει" το χρήμα που διαθέτουν για την εξαγορά ακινήτων ή επιχειρήσεων που ανήκαν σε γηγενείς κατοίκους της χώρας, που έγινε χώρος...
Για να γίνει περισσότερο κατανοητό το πρόβλημα που πολλοί δεν θέλουν να βλέπουν, σας παραθέτουμε ένα αληθινό παράδειγμα από μία γειτονιά της Αθήνας.
Στα τέλη Μαρτίου (ή λίγο πιο πριν - δεν θυμάμαι...) ο χώρος μιας gelateria με ιταλικό παγωτό σε κεντρικό σημείο της πλατείας της γειτονιάς πέρασε στα χέρια κάποιων που κανείς δεν ξέρει ποιοί είναι.Οι νέοι ιδιοκτήτες (ή ενοικιαστές) του χώρου μετέτρεψαν εκείνο το κατάστημα σε καφενείο ανατολίτικου τύπου, με ναργιλέδες για τους πελάτες. Στην αρχή κρατούσαν τους ναργιλέδες μέσα στο κατάστημα, αλλά τώρα ξεθάρρεψαν και είναι έξω, ανάμεσα στα τραπεζάκια... Αρχικά οι περισσότεροι πελάτες ήταν φοιτητές , που σύχναζαν από περιέργεια για το νέο δείγμα "πολυπολιτισμικότητας" στη γειτονιά. Αλλά το τελευταίο διάστημα έχει αυξηθεί ανησυχητικά ο αριθμός των μουσουλμάνων που συχνάζει εκεί... 

Πριν μερικές ημέρες παρατηρήσαμε ότι οι καταστηματάρχες έχουν αφισοκολλήσει τους τοίχους και τα τζάμια του συγκεκριμένου καταστήματος (αναφαίρετο δικαίωμά τους) με μία αφίσα-ανακοίνωση που πληροφορεί τους δημότες της περιοχής για μια εκδήλωση κοινή που οργανώνεται από μια ομάδα "Σύριων" που διαδηλώνει υπέρ της "ελευθερίας της Συρίας από τον δικτάτορα Άσαντ" και μια ομάδα Κούρδων που μάχεται και εκείνη για τα ίδια "ιδανικά", με τη χρηματική στήριξη της Κλίντον και των γνωστών ΜΚΟ.
Η κοινή εκδήλωση Σύριων και Κούρδων "ακτιβιστών" έχει προγραμματιστεί για την Τρίτη που έρχεται και θα γίνει μέσα στην πλατεία, με ομιλίες και προβολές ντοκιμαντέρ! Δεν γνωρίζουμε εάν έχει παρθεί η σχετική άδεια από τον Δήμο ή την Αστυνομία...

Αυτή ήταν η πρώτη "διαφήμιση" της εκδήλωσης. Στη συνέχεια η αφισοκόλληση επεκτάθηκε σε όλους τους δρόμους γύρω από την πλατεία. Μέχρι και σε εισόδους πολυκατοικιών έχουν κολλήσει αφίσες. Τόσο σημαντικό είναι γι αυτή την ομάδα να κάνει γνωστό στους κατοίκους το δράμα των Σύριων (όχι δεν αναφέρονται στους σφαγιασθέντες χριστιανούς της Συρίας)! Ή μήπως είναι σημαντικό για τους "καταστηματάρχες" να περάσουν ένα σαφές μήνυμα στους κατοίκους της συγκεκριμένης γειτονιάς πως τώρα αυτοί ήρθαν στην γειτονιά και μπορούν να κάνουν αφισοκολλήσεις και εκδηλώσεις της αρεσκείας τους ανεξέλεγκτα;

Βέβαια, δεν μπορούμε να γνωρίζουμε εάν πρόκειται για μία "βιτρίνα" που μπήκε με την βοήθεια του αργιλέ ή εάν πρόκειται για μία κάτι περισσότερο από επιχείρηση, που δραστηριοποιείται χωρίς ενδοιασμούς, ταράσσοντας την μέχρι πριν λίγο καιρό ηρεμία της τοπικής κοινωνίας. Επειδή από τέτοιου είδους "καταστηματάρχες" έχει γεμίσει η Αθήνα, επειδή σε τέτοιου είδους "καταστήματα" συναντώνται παράξενες "προσωπικότητες" (έχουν γίνει στέκια πρακτόρων τρίτων χωρών και ξένων μυστικών υπηρεσιών), επειδή είναι παντελώς άγνωστο το τι υπάρχει πίσω από τα αφισοκολλημένα τζάμια οι "καταστηματάρχες", μήπως θα έπρεπε να επιληφθεί του θέματος (που εξαπλώνεται με υψηλή ταχύτητα και που δημιουργεί αισθήματα άγχους στους Έλληνες κατοίκους) κάποια αρμόδια κρατική υπηρεσία;

Φυσικά, οι ίδιοι "καταστηματάρχες" (που είναι άγνωστο εάν έχουν άδεια λειτουργίας των καταστημάτων τους, εάν πληρώνουν φόρους και πληρούν όλες τις νομικές προϋποθέσεις λειτουργίας), αλλοδαποί λαθρομετανάστες στην πλειοψηφία τους, δεν δίστασαν να κάνουν και συλλαλητήριο (συνεπικουρούμενοι από μέλη και στελέχη κάποιων γνωστότατων για την δραστηριότητά τους ΜΚΟ) στη Νίκαια, προπηλακίζοντας περαστικούς Έλληνες κατοίκους,παρανομώντας και χωρίς να συλληφθούν, εμείς αναρωτιόμαστε: Υπάρχει κράτος; Υπάρχει κάποιος που να φροντίζει για την τήρηση και την επιβολή του νόμου;
Δεν θα συνεχίσουμε, επειδή δεν θέλουμε να σταθούμε αιτία για πιθανές " εκρήξεις" συμπατριωτών μας. Όμως, οι κυβερνώντες γνωρίζουν πάρα πολύ καλά πως καταγράφουμε τα μικρότερης σπουδαιότητας γεγονότα και αφήνουμε στην άκρη τα πολύ πιό έντονα περιστατικά (π.χ. της εγκληματικότητας, που κατήγγειλε μέσα στην Βουλή ο κ. Δένδιας).
Ευελπιστούμε πως η προσπάθειά μας αυτή θα βρει ευήκοους τους θεσμικά υπεύθυνους και θα συμβάλει στην εκκίνηση μίας ειλικρινούς προσπάθειας για την επαναφορά του αισθήματος ασφάλειας στους κατοίκους αυτής της χώρας, οι οποίοι υπομένουν καρτερικά και καταμετρούν τις αντιδράσεις όλων.

Και όλα αυτά -και πολλά περισσότερα- απαιτείται να γίνουν σύντομα, άμεσα. Η χώρα αλλάζει χέρια, αλλάζει ιδιοκτήτες επιχειρήσεων, αλλάζει ιδιοκτήτες σπιτιών. Είναι άγνωστο από που προέρχονται τα χρήματα εξαγοράς καταστημάτων και σπιτιών που ανήκαν σε Έλληνες. Είναι γνωστό όμως πως αυτό που συμβαίνει απαιτείται να σταματήσει τώρα. Πριν οι Έλληνες μείνουν χωρίς σπίτια, χωρίς πατρίδα, επιφορτιζόμενοι και με τα χρέη εξαγοράς της ίδιας τους της πατρίδας...

ΥΓ: Τον υπογράφοντα το συγκεκριμένο κείμενο δεν τον απασχολούν οι λαθρομετανάστες - λαθρέποικοι, επειδή στο μεγαλύτερο ποσοστό τους είναι άνθρωποι που υποφέρουν. Δυστυχώς, η ανησυχία και ο φόβος προέρχονται από εκείνους που φέρνουν στην χώρα και εκμεταλλεύονται την αγωνία των "φτωχοδιαβόλων", όπως οι ίδιοι έχουν χαρακτηρίσει τους λαθρομετανάστες. Η αγωνία της επιβίωσης σε μία ξένη χώρα, με καθοδηγητές αγνώστων κατευθύνσεων και στοχεύσεων, με οργανώσεις που λειτουργούν παραβιάζοντας το νόμο αλλά προστατεύονται από συγκεκριμένους νομικούς (όχι νόμους), είναι αυτό που πρέπει να απασχολήσει όλους μας.
Σήμερα δεν εκμεταλλεύονται τον Έλληνα. Σήμερα διώχνουν τον Έλληνα από την πατρίδα του, για να εγκαταστήσουν άλλους "πολίτες", βολικότερους στις ανάγκες της Νέας Τάξης και της ανθρώπινης εκμετάλλευσης. Στην Ελλάδα σήμερα συμβαίνουν πάρα πολλά εις βάρος των γηγενών κατοίκων της. Και όλα γίνονται στο όνομα ενός αλα καρτ ανθρωπισμού. Μιάς αλα καρτ δημοκρατίας. Μίας αλα καρτ κοινωνίας που "χτίζεται" εις βάρος όλων μας...
 
triklopodia
Διαβάστε περισσότερα » »

ΝΕΚΡΗ 44ΧΡΟΝΗ ΣΕ ΤΡΟΧΑΙΟ ΣΤΗΝ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ

Άλλο ένα θανατηφόρο τροχαίο έρχεται να προστεθεί στο βαρύ φόρο αίματος στην άσφαλτο με θύμα μια γυναίκα μόλις 44 ετών. Νωρίς το πρωί (γύρω στις 7:30) το αυτοκίνητο (της φωτογραφίας) εξετράπη της πορείας του λίγο έξω
από την βορειοδυτική είσοδος της Πτολεμαΐδας στο 1ο χιλιόμετρο

της επαρχιακής οδού προς Γαλάτεια. από την ανατροπή του αυτοκινήτου που ακολούθησε της εκτροπής από το δρόμο εκτός από θανάσιμα τραυματισμένη 44χρονη τραυματίστηκε επίσης και ο οδηγός του οχήματος. Και οι δύο μεταφέρθηκαν στο Μποδοσάκειο νοσοκομείο όπου δυστυχώς για τη γυναίκα ήταν πια αργά και απλά διαπιστώθηκε ο θάνατός της.
 

radioflorina
Διαβάστε περισσότερα » »

ΔΕΗ Α.Ε./Διεύθυνση Υδροηλεκτρικής Παραγωγής: «Φέρεται σε γνώση των Αρχών και του κοινού,ότι από τη Δευτέρα 09/07 είναι υπό δημιουργία η τεχνητή λίμνη του ΥΗΕ Ιλαρίωνα»

Φέρεται σε γνώση των Αρχών και του κοινού, και ιδιαίτερα των κατοίκων των χωριών και των οικισμών που βρίσκονται στην περιοχή του ΥΗΕ Ιλαρίωνα, επί του ποταμού Αλιάκμονα, ότι από την Δευτέρα 9.7.2012, και στο εξής θα πρέπει να θεωρείται ότι είναι υπό δημιουργία η τεχνητή λίμνη του ΥΗΕ Ιλαρίωνα, καθόσον η ΔΕΗ, υπό τις κατάλληλες συνθήκες, θα προχωρήσει στην έμφραξη της Σήραγγας Εκτροπής. Η τεχνητή λίμνη, η οποία θα καλύψει την περιοχή ανάντι του Φράγματος, θα δημιουργηθεί για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, ενώ παράλληλα θα καλύπτει και ανάγκες ύδρευσης και άρδευσης στην ευρύτερη περιοχή του Έργου, καθώς και περιβαλλοντικές ανάγκες.
Από την ως άνω λοιπόν ημερομηνία 9.7.2012, οι κάτοικοι των γύρω χωριών και οικισμών και της ευρύτερης περιοχής, καθώς και όσοι διέρχονται ή πλησιάζουν στην περιοχή που θα κατακλυσθεί, πρέπει να λαμβάνουν σοβαρά υπόψη τους τα εξής:
1.  Η άνοδος των νερών στην τεχνητή λίμνη σε ορισμένες ημέρες, που δεν είναι δυνατόν να προσδιορισθούν από τώρα, πιθανόν να είναι πολύ γρήγορη, ιδίως μετά από δυνατές βροχοπτώσεις στην περιοχή της λεκάνης απορροής του ποταμού. Η γρήγορη αυτή άνοδος της στάθμης της λίμνης, ο όγκος και η στάθμη της οποίας θα μεταβάλλεται κατά τον χρόνο του σχηματισμού της, μπορεί να δημιουργήσει κινδύνους σε όσους βρίσκονται κοντά στην όχθη της.
2.  Η παραμονή ή η προσέγγιση στις όχθες της τεχνητής λίμνης πρέπει να αποφεύγεται λόγω κινδύνων από πιθανές καθιζήσεις ή κατολισθήσεις του εδάφους.
3.  Το πέρασμα από τμήματα της περιοχής που έχουν κατακλυσθεί από τα νερά, είναι πολύ επικίνδυνο για πεζούς, ζώα ή τροχοφόρα, γιατί μπορεί να βρεθούν απότομα σε βαθιά νερά ή να κολλήσουν στην λάσπη.
4.  Είναι επίσης πολύ επικίνδυνο να χρησιμοποιούνται πρόχειρα πλωτά μέσα, όπως ακατάλληλες βάρκες, σχεδίες, κ.λ.π. για την μεταφορά ατόμων ή φορτίων.
5.  Η κολύμβηση μέσα στην τεχνητή λίμνη είναι επικίνδυνη και απαγορεύεται.
6.  Η συλλογή ξυλείας μέσα από την τεχνητή λίμνη και τις όχθες αυτής απαγορεύεται επειδή είναι εργασία επικίνδυνη.
7.  Η χρησιμοποίηση του νερού της τεχνητής λίμνης ως πόσιμου, κατά τα πρώτα στάδια σχηματισμού της λίμνης, μπορεί να είναι επικίνδυνη από πιθανή μόλυνση των νερών. Για τους παραπάνω λόγους πρέπει κατ’ αρχήν να χρησιμοποιείται νερό μόνο από πηγές.
8.  Κίνδυνοι μπορούν να υπάρξουν επίσης και στην κοίτη του ποταμού μετά (κατάντη) από το Φράγμα, διότι μπορεί να συμβεί ξαφνικό ανέβασμα της στάθμης νερού στην κοίτη λόγω υπερχείλισης της τεχνητής λίμνης από άλλες αιτίες. Για το λόγο αυτό οι κάτοικοι της περιοχής, πρέπει να θεωρούν ότι η κοίτη του ποταμού έχει πάντοτε νερό, του οποίου η παροχή κάθε στιγμή μπορεί να αυξηθεί.
 Με την ανακοίνωση αυτή η ΔΕΗ ενημερώνει τις Αρχές και το κοινό και δεν έχει καμία ευθύνη για ζημιές ή ατύχημα που μπορεί να συμβεί σε περίπτωση που δεν ληφθούν υπόψη οι παραπάνω οδηγίες.

kozan.gr
Διαβάστε περισσότερα » »