Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΑΝΕΠΑΦΗ.Βιβλίο γραμματικής, για την Ε΄ και ΣΤ΄ τάξη.

ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΟΝΤΑΣ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ , ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΑΠΟΣΤΑΛΛΕΙ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ (ΚΥΡΙΑΣ) ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ.
Η ΔΡΑΓΩΝΑ, Η ΡΕPUSSY ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΑΣΤΕΡΕΣ ΑΦΗΣΑΝ ΑΝΟΙΚΤΗ ΤΗΝ ΚΕΡΚΟΠΟΡΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ!
ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΕΙΝΑΙ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ, ΟΙ ΕΠΙΒΟΥΛΕΙΣ ΕΠΙΜΟΝΟΙ ΚΑΙ ΜΕΘΟΔΙΚΟΙ, ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΞΕΠΟΥΛΗΜΕΝΟΙ ΔΟΣΙΛΟΓΟΙ ΑΡΚΕΤΟΙ!
ΕΠΙ ΧΙΛΙΕΤΙΕΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΔΑΣΚΟΝΤΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΟΡΘΟΓΡΑΦΙΑ (ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΜΑΚΡΑΙΩΝΕΣ ΣΚΛΑΒΙΕΣ)
ΜΕ 8 ΠΤΩΣΕΙΣ, ΤΡΕΙΣ ΧΡΟΝΟΥΣ ΠΛΗΘΟΣ ΕΚΓΛΙΣΕΩΝ ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΤΟΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ.
ΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΟΙ ΞΕΠΟΥΛΗΜΕΝΟΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ, ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΩΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΞΟΥΣΙΑΣΤΩΝ, ΑΦΕΛΛΗΝΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ!
ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΘΗΣΗ ΤΟ ΨΩΜΙ ΠΟΥ ΣΑΣ ΤΑΪΖΟΥΝ, ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ!! 
Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΑΝΕΠΑΦΗ!  
Με μεγάλη μας έκπληξη διαπιστώσαμε πως πρόσφατα (Νοέμβριος 2011) διανεμήθηκε προς διδασκαλία, στα δημοτικά σχολεία της χώρας μας ένα καινούργιο βιβλίο γραμματικής, για την Ε΄ και ΣΤ΄ τάξη, αντικαθιστώντας την μέχρι τώρα ισχύουσα γραμματική του Μανώλη Τριανταφυλλίδη, η οποία εδιδάσκετο πλέον των 30 χρόνων.
Σύμφωνα με την καινούργια γραμματική που... συντάχθηκε από τους: κ. Ειρήνη Φιλιππάκη – Warburton, κ. Μιχάλη Γεωργιαφέντη, κ. Γεώργιο Κοτζόγλου και την κ. Μαργαρίτα Λουκά και εκδόθηκε από τον Οργανισμό Εκδόσεως Διδακτικών Βιβλίων, με την ευθύνη του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, ανακαλύπτουμε πως:
τα φωνήεντα της Ελληνικής Γλώσσας είναι 5 (πέντε)!!!
Τα: α, ε, ι, ο, και το ου. Καθώς και ότι τα φωνήεντα η, υ, ω έχουν καταργηθεί!!!
Και τα σύμφωνα από 17, έμειναν μόνον τα 15!!! Τα ξ και ψ δεν υπάρχουν πλέον!!!
Σημειωτέον, πως στα φωνήεντα συγκαταλέγεται και ο δίφθογγος «ου», καθώς και στα σύμφωνα συμπεριλαμβάνονται τα δίψηφα σύμφωνα ντ, μπ, γκ!.
Σύμφωνα με τους συγγραφείς στον πρόλογο του βιβλίου : «Στόχος του εγχειριδίου είναι να οδηγήσει με τρόπο ευχάριστο και παιγνιώδη τους μικρούς μαθητές στην συνειδητοποίηση του συστηματικού χαρακτήρα της γλώσσας. …Τα ιδιαίτερα αυτά χαρακτηριστικά του βιβλίου Γραμματική Ε΄ και ΣΤ΄ Δημοτικού υπαγόρευσαν κάποιες απαραίτητες απλοποιήσεις αλλά και ορισμένες σημαντικές διαφοροποιήσεις από τις παραδοσιακές γραμματικές»!!!!!!!
Και παρακάτω :
«Δεν εξετάζουμε λεπτομερώς τους φθόγγους της γλώσσας μας, γιατί δεν θέλουμε να προκαλέσουμε σύγχυση σε μαθητές και δασκάλους με την ανάλυση φαινομένων αλλοφωνίας.»
Έτσι λοιπόν ο Βρασίδας, ο συμβολικός δάσκαλος του βιβλίου, ο οποίος βοηθά τον μαθητή να εξιχνιάσει τα μυστήρια της γλώσσας στις σελίδες 35 και 36 όπου γίνεται αναφορά στους φθόγγους, παρουσιάζει τα παραπάνω. Το αλφάβητό μας, τα πραγματικά φωνήεντα και σύμφωνα δεν παρουσιάζονται ξεκάθαρα πουθενά αλλού στο βιβλίο, παρά μόνον σε ένα σχέδιο τύπου ταχυμέτρου αυτοκινήτου (σελ. 39)! Όσο για τα φωνήεντα, δεν γίνεται καμία μνεία, παρά μόνον η ελλιπής αυτή αναφορά των πέντε φθόγγων!
Με την προγενέστερη Γραμματική του Μαν. Τριανταφυλλίδη, γαλουχήθηκαν γενιές Ελλήνων, που μάθανε να ομιλούνε την Ελληνική Γλώσσα. Αλλά και αλλοδαποί που γεννήθηκαν, έζησαν και σπούδασαν σε ελληνικά σχολεία, και πέτυχαν στα ελληνικά πανεπιστήμια είχαν γαλουχηθεί με την ίδια γραμματική χωρίς να δυσκολευτούν!... Εφʼ όσον οι συνθήκες δεν έχουν αλλάξει, ποιόν λόγο εξυπηρετεί η αλλαγή της κλασσικής γραμματικής σε «φωνητική» γραμματική;
Η γλώσσα μας, η αρχαιότερη όλων των λαών, τις τελευταίες δεκαετίες έχει υποστεί αλλεπάλληλους βιασμούς από τους εκάστοτε υπευθύνους, οι οποίοι εντελώς ανεύθυνα λειτουργώντας ωσάν γλωσσοπλάστες, αποφάσιζαν για την «εκλαΐκευση» της, και ταυτόχρονα την καταστροφή της!
Με τις αλλεπάλληλες αλλαγές ανά 15 – 20 χρόνια (βλέπε: αυγό ή αβγό; Ξύδι ή ξίδι; Μονοτονικό σύστημα!) οι γενιές των Ελλήνων μαθαίνουν η κάθε μία και από μια ελαφρώς διαφοροποιημένη ελληνική γραμματική, μη μπορώντας καν να παρακολουθήσουν ούτε οι γονείς τα παιδιά τους!!
Θέλω να πιστεύω πως το βιβλίο αυτό εκδόθηκε χωρίς τον ενδελεχή έλεγχο, και ως εκ τούτου, εκ παραδρομής δημοσιοποιήθηκε κάποια πρόταση κάποιου ανθέλληνα φιλόλογου, και όχι εσκεμμένα, πάρθηκε η απόφαση ενός ακόμα βιασμού της ελληνικής γλώσσας, μιας γλώσσας που τόσο διψασμένα άνθρωποι από όλο τον κόσμο προσπαθούν να κάνουν κτήμα τους.
Και ερωτώ, όχι μόνο εγώ αλλά και όλοι οι Έλληνες:

1) Δεν μας φτάνει η οικονομική κατακρήμνιση της πατρίδος μας, πρέπει να υποστούμε και την εθνική μας εξολόθρευση;
2) Πρέπει να θυσιάσουμε την γλώσσα μας για να μοιάσουμε στους Δυτικούς, για να γίνουμε αρεστοί από αυτούς; Οι οποίοι, επανήλθαν και ζητούν πλέον την ίδια μας την πατρίδα;
3) Σύμφωνα με πληροφορίες μέσα από το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, το βιβλίο είχε εγκριθεί από το 2007, αλλά λόγω αντιρρήσεων δεν εκδίδετο. Υπʼ όψιν, ότι οι αποσπασμένοι δάσκαλοι στο Ινστιτούτο όταν ερωτήθηκαν σχετικώς έκριναν το βιβλίο ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ!!!
4) Τι περίμεναν άραγε για να εκδώσουν αυτό το βιβλίο της Γραμματικής; Μήπως την εγκατάσταση στον υπουργικό θώκο της κ. Διαμαντοπούλου, που θεωρεί ότι «η αγγλική γλώσσα πρέπει να γίνει επίσημη γλώσσα της Ελλάδος»;;;
5) Σύμφωνα με σύγχρονες μελέτες επιστημόνων, το μονοτονικό σύστημα έφερε την δυσλεξία στην πρώτη θέση των μαθησιακών δυσκολιών, εξαιτίας της ελλείψεως βασικών κανόνων γραμματικής και τονισμού. Με τόσα πολλά παιδιά να δυσκολεύονται από την απουσία των κανόνων, σκέφτεστε τι θα συμβεί με την απουσία των φωνηέντων τα οποία ενυπάρχουν στο DNA μας από την αρχή της υπάρξεως μας στον πλανήτη;;;

Εφαρμόζοντας την νέα Γραμματική, η ΕΤΥΜΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΛΕΞΕΩΝ ΘΑ ΧΑΘΕΙ και η ελληνική γλώσσα θα γίνει μια συμβατική γλώσσα όπως και τόσες άλλες.
Οι δάσκαλοι τελικά καλούνται να «μορφώσουν» Έλληνες;;;;;;;;;;;;;;;;;
Με ποια γλώσσα;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
Με ποια γραμματική;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

Ας θυμηθούμε τις ομολογίες των ιδίων των πρωταγωνιστών των προηγούμενων αλλαγών (π.χ. δηλώσεις Ράλλη) και ας αξιώσουμε να διατηρηθεί η Ελληνική γλώσσα, έτσι όπως μας παραδόθηκε, με την ετυμολογία της, με την μουσικότητα της και το βασικότερο όλων την σημασιολογία της! Γιατί το κάθε γράμμα μας έχει την βαρύτητά του, ο κάθε φθόγγος έχει την μουσικότητα του, και ο κάθε τόνος είχε την αξία του. Ας εκτιμήσουμε την ελληνική μας γλώσσα για να μας σεβαστούνε και οι εταίροι μας σαν λαό με θέληση, με δυναμισμό και με υπόσταση!

Σε αυτές τις σελίδες θα παρατηρήσετε αλλαγές και παραλήψεις που κάνουν οι συγγραφείς, έτσι ώστε το βιβλίο να τείνει να μοιάσει στην αγγλική γραμματική.


Μιας και ο κύριος Βρασίδας μας κάνει εισαγωγή στα φωνήεντα και στα σύμφωνα, στην επόμενη σελίδα, λογικό θα ήταν να μας συστήσει τα (7) επτά φωνήεντα της ελληνικής γλώσσας…
Όμως,…….


Τα φωνήεντα (4 + 1) εμφανίζονται μόνον στο εξώφυλλο της τσάντας! Τα η, υ, ω είναι ανύπαρκτα!
Αλλά και τα σύμφωνα: ξ και ψ έχουν εξαφανιστεί!


Και η ανάλυση στις επόμενες 2 σελίδες συνεχίζει μόνο με τα σύμφωνα… Ουδέν σχόλιο για τα φωνήεντα…

Τα χειλικά, οδοντικά και λαρυγγικά σύμφωνα ενώθηκαν, ανακατεύθηκαν και ξαναχωρίστηκαν όπως βόλευε τους συγγραφείς σε τριβόμενα και κλειστά !
Και η «ανάμιξη» των συμφώνων συνεχίζεται…
Ευτυχώς που υπάρχει και το «ταχύμετρο» για να διδάσκονται τα παιδιά μας την αλφάβητο! – βέβαια, με στροβιλισμό το δίχως άλλο!


Και ολοκληρώνοντας την ενότητα, γίνεται και μια μικρή αναφορά για τα ξ και ψ σαν διπλά γράμματα, ενώ καθιερώνονται τα γκ, μπ, ντ στην αλφάβητο…



Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΕΛΜΟΥΖΟΣ 
Διαβάστε περισσότερα » »

Πρώτες απώλειες για τους δυτικούς λόγω εμπλοκής σε Συρία: 3 μαχητικά και 2 πιλότοι!

Γαλλία και Βρετανία μετρούν ήδη τις πρώτες τους απώλειες σε έμψυχο υλικό και αεροσκάφη, έστω έχοντας απλώς την πρόθεση να προχωρήσουν σε no-fly-zone στην Ανατολική Μεσόγειο και την Μ.Ανατολή κατά της Συρίας: Τρία μαχητικό αεροσκάφη, δύο Tornado GR4 της RAF και ένα Rafale F.2 του γαλλικού Ναυτικού, καταστράφηκαν σε δύο διαφορετικά μεταξύ τους ατυχήματα, τα πρώτα στην Βόρειο Θαλασσα και το δεύτερο στην Δ.Μεσόγειο!



Και τα τρία εκτελούσαν ασκήσεις χαμηλής διείσδυσης από θαλάσσιο προς χερσαίο περιβάλλον, όταν συνέβησαν τα ατυχήματα.


Μάλιστα η πτώση του γαλλικού Rafale κρατήθηκε μυστική για μία ημέρα καθώς αποκάλυψε ότι τα δύο πυρηνοκίνητα αεροπλανοφόρα το γαλλικό Charles de Gaulle (R61) και το αμερικανικό Dwight D. Eisenhower (CVN69), έχουν έρθει ήδη σε επαφή και έχουν προχωρήσει σε κοινές ασκήσεις για την εφαρμογή της no-fly-zone στην Συρία.


Το ατύχημα συνέβη στις 2 Ιουλίου, κατά τη διάρκεια κοινής άσκησης με αμερικανικά F/A-18E/D (φωτό α' σελίδας οι δύο τύπου αεροσκαφών σε κοινή άσκηση), στη δυτική Μεσόγειο Θάλασσα, όταν τα Rafale εκτελούσαν αποστολή κρούσης και τα αμερικανικά μαχητικά παρείχαν προστασία.


Ο πιλότος πρόλαβε και εκτινάχθηκε επιτυχώς, και περισυλλέχθηκε από αμερικανικό ελικόπτερο του αεροπλανοφόρου Dwight D. Eisenhower.


Όμως χθες, αντίθετα με τους Γάλλους που δεν είχαν ανθρώπινες απώλειες, πληρώθηκε "προκαταβολή αίματος" από τους Βρετανούς: Δύο μαχητικά της Βρετανικής Βασιλικής Αεροπορίας (RAF: Royal Air Force) τύπου Tornado GR4, η βάση RAF Lossiemouth στα παράλια της Σκωτίας, τα οποία σε περίπτωση επιχειρήσεων στη Συρία πρόκειται να αναπτυχθούν και να επιχειρούν από την βάση του Ακρωτηρίου στην Κύπρο, συγκρούστηκαν στον αέρα με αποτέλεσμα να συντριβούν σε θαλάσσια περιοχή της ανατολικής Σκωτίας. Οι δύο από τους τέσσερις πιλότους αγνοούνται.


Το δεύτερο αεροσκάφος του οποίου οι πιλότοι διασώθηκαν δεν βυθίστηκε και εντοπίστηκε να επιπλέει στη θάλασσα, αν και το πιθανότερο είναι ότι έχει υποστεί μεγάλες ζημιές.


Οι χειριστές των δυο μαχητικών πρόλαβαν και χρησιμοποίησαν με επιτυχία το σύστημα εγκατάλειψης του αεροσκάφους και έπεσαν με ασφάλεια στη θάλασσα, από όπου τους περισυνέλεξαν τα σωστικά μέσα των βρετανικών ενόπλων δυνάμεων.


Τα δύο αεροσκάφη εκτελούσαν άσκηση χαμηλής ναυτιλίας/διείσδυσης σε χερσαία περιοχή προκειμένου να είναι έτοιμα από τακιτκής άποψης για ανάπτυξη στην Κύπρο και ανάληψη αποστολών κατά της Συρίας.


Το defencenet.gr είχε μόνο πρώτο αποκαλύψει ότι τα δύο αεροπλανοφόρα, το γαλλικό Charles de Gaulle (R61) και το αμερικανικό Dwight D. Eisenhower (CVN69), επρόκειτο να συνενωθούν, αλλά υποτίθεται ότι αυτό θα συνέβαινε στα τέλη της ερχόμενης εβδομάδα στις ακτές της Α.Μεσογείου, αφού το Charles de Gaulle (R61), εκτελούσε ασκήσεις στον Ατλαντικό Ωκεανό και για το Dwight D. Eisenhower (CVN69), δεν είχε ανακοινωθεί το πραμικρό αναφορικά με τις κοινές τους ασκήσεις.
Η γαλλική ναυτική δύναμη (Ομάδα Μάχης Charles de Gaulle) αποτελείται από την φρεγάτα αεράμυνας Forbin, την ανθυποβρυχιακή φρεγάτα Montcalm και το πλοίο ανεφοδιασμού Meuse. Η αεροπορική δύναμη του Charles de Gaulle που θα σταλεί στην Α.Μεσόγειο, είναι 8 αεροσκάφη Rafale Marine, 7 Super Etendard Modernisés, Hawkeye και ελικόπτερα. Η αμερικανική δύναμη θα αποτελείται από το USS Dwight D. Eisenhower (75 αεροσκάφη) και τέσσερα καταδρομικά.


Από τα δύο ατυχήματα προκύπτει ήδη η δύναμη και οι τύποι των αεροσκαφών που σκοπεύουν να χρησιμοποιήσουν οι δυτικοί, αν και πιστεύουμε ότι πλην των τριών παραπάνω τύπων (F/A-18E/F, Rafale F.2, Tornado GR4) είναι σχεδόν βέβαιο ότι από την βάση του Ακρωτηρίου θα επιχειρούν και βρετανικά Eurofighter Typhoon. Τα δύο αεροπλανοφόρα στα τέλη της ερχόμενης εβδομάδας θα έχουν φτάσει στην περιχή της Α.Μεσογείου.

defencenet.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Εγκρίθηκε το πρώτο τεστ σιέλου για AIDS.


Η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) ενέκρινε την κυκλοφορία του πρώτου τεστ για AIDS που μπορεί να κάνει ο καθένας μόνος, χωρίς συνταγή γιατρού. Πρόκειται για το τεστ σιέλου OraQuick In-Home HIV Test, το αποτέλεσμα του οποίου βγαίνει σε 20 με 40 λεπτά.

Η κυκλοφορία του στις ΗΠΑ εγκρίθηκε την Τρίτη και σύμφωνα με την εταιρεία παραγωγής OraSure Technologies θα κυκλοφορήσει μέσα στο επόμενο διάστημα τόσο στα φαρμακεία όσο και online.

Η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ αναφέρει ότι το OraQuick αποτελεί μία εναλλακτική λύση για ανθρώπους που δεν θέλουν να εξεταστούν, αλλά προειδοποίησε ότι δεν είναι απόλυτα ακριβές. Κλινικές έρευνες δείχνουν ότι η ακρίβεια του τέστ για τους φορείς του ιού HIV ανέρχεται στο 92%.
 
eleftheriskepsi
Διαβάστε περισσότερα » »

ΠΡΟΚΛΗΣΗ: ΠΑΝΩ ΑΠΟ 10 ΑΤΟΜΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΦΡΟΥΡΑ ΤΟΥ ΠΑΠΟΥΤΣΗ!!! ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

* Τον «φυλάνε» όπως τον…Καντάφι στις δόξες του
* Όλους αυτούς  τούς πληρώνει ο ελληνικός λαός, σε καιρό σκληρής λιτότητας, την οποία επέβαλε με τις υπογραφές του και ο κ. Παπουτσής!
* Γράμμα-χαστούκι για τον Παπουτσή, από γείτονά του!

από τον Μάκη Βραχιολίδη

Ο ελληνικός λαός μπορεί να αποδοκίμασε τον κ. Παπουτσή στις εκλογές και να τον έστειλε σπίτι του, όμως ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη, ακόμη και από το σπίτι του θα ταλαιπωρεί για πολύ καιρό τους Έλληνες φορολογούμενους πολίτες. 
Δέκα και πλέον άτομα βρίσκονται καθημερινά στην προσωπική υπηρεσία και προστασία του πρώην υπουργού, παρά το ότι σήμερα ο κ. Παπουτσής έχει την ιδιότητα του απλού πολίτη! Πόσο απλός μπορεί να είναι όμως ένας πολίτης τον οποίο «φυλάνε» νυχθημερόν πλέον των δέκα αστυνομικών; Σε αυτούς, πρέπει να προστεθούν και δύο πολυτελή αυτοκίνητα.
 
Ο κ. Παπουτσής ο εκ των υπευθύνων για την καταστροφή στην οποία οδηγήθηκε ο τόπος, αν και θεωρείται απλός πολίτης, στην πραγματικότητα απολαμβάνει προστασίας τύπου Καντάφι, στις μεγάλες δόξες του!  
Την ώρα που ο κόσμος πένεται και πολλοί συνάνθρωποί μας οδηγούνται στην αυτοκτονία λόγω οικονομικής ασφυξίας, την ώρα που η ανασφάλεια από την αύξηση της εγκληματικότητας κυριαρχεί σε κάθε ελληνική οικογένεια, ο κ. Παπουτσής χαίρει αυτοκρατορικής χλιδής και ασφάλειας, η οποία ενδεχομένως προσεγγίζει το ποσό των 100.000 ευρώ ετησίως!!! Χρήματα που επιβαρύνουν τους Έλληνες φορολογούμενους πολίτες!
 
Εντύπωση επίσης προκαλεί η προστασία που παρέχεται στον κ. Παπουτσή, σε σχέση και με άλλους πρώην υπουργούς και μάλιστα συντοπίτες του. Όπως για παράδειγμα ο Βύρωνας Πολύδωρας, ο οποίος αν και πέρασε από το ίδιο με τον κ. Παπουτσή υπουργείο (Δημοσίας Τάξεως), αν και ο βουλευτής της Ν.Δ. παραμένει ενεργό πολιτικό στέλεχος και μέλος της εθνικής αντιπροσωπείας, αφού επανεξελέγη στις πρόσφατες εκλογές, εντούτοις δεν πλησιάζει ούτε κατά διάνοια το ρεκόρ του κ. Παπουτσή!!! 
Στην προσωπική φρουρά του κ. Πολύδωρα βρίσκονται ένα με δύο άτομα!!! Πού τα μεγαλεία του συναδέλφου του!
 
Δέκα και πλέον αστυνομικά όργανα, δημιουργούν ένα εκπληκτικό, όσο και προκλητικό ρεκόρ, για τον πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ!!! Και αυτό διότι σε καιρό σκληρής λιτότητας, με τους μισθούς των εργαζομένων να καρατομούνται και τον λαό να βρίσκεται στην φτώχεια ή ανεργία, αποτελεί αναλγησία και στυγνή πρόκληση το να καλείται ο πενόμενος λαός να πληρώσει τον υπέρογκο λογαριασμό από το κόστος της   προσωπικής φρουράς του κ.Παπουτσή!!!
 
Στο μεταξύ, επιστολή-χαστούκι, στέλνει μέσω της «Ελεύθερης Ώρας» γείτονας του κ. Παπουτσή, η οποία βλέπει καθημερινά πόσοι αστυνομικοί φυλάνε σαν αστακό τον πρώην υπουργό Προστασίας του Πολίτη. 
Διαβάστε τη.

«Αγαπητή “Ελεύθερη Ώρα”
                                                                                
Ομολογώ ότι όταν ήμουν μικρή, ποτέ δεν ήμουν καλή στα Μαθηματικά και παρόλο που τελείωσα το σχολείο μου και σπούδασα άλλα πράγματα, πάντα μέσα μου με έτρωγε  το σαράκι  να μάθω να μετράω σωστά και να κάνω σωστούς υπολογισμούς.
            
 Αν έρθετε και σταθείτε στο πεζοδρόμιο του σπιτιού μου, καταρχήν θα μείνετε έκπληκτοι από τη ησυχία, την τάξη και την ασφάλεια που παρέχουν οι φύλακες-φρουροί ενός  γείτονά μου!  Κι έπειτα θα μείνετε έκθαμβοι, με τα πολυτελή αυτοκίνητα που παρκάρουν μέσα κι έξω από το σπίτι του γείτονά μου! 
Θα αναρωτιέστε, ποιος είναι αυτός ο  γείτονας, που δεν κυκλοφορεί ποτέ μόνος στο δρόμο μας, ούτε βγαίνει ποτέ έξω στο μπαλκόνι του να ποτίσει τα λουλούδια του, ούτε χαιρετάει ποτέ εμάς τους γείτονές του και γενικά, δεν συμπεριφέρεται ως ένας  "φυσιολογικός" γείτονας. Μήπως είναι κάποιος διάσημος; κάποιος ηθοποιός ίσως; Όχι. 
Αν ήταν ηθοποιός, σίγουρα θα ήθελε να κυκλοφορεί ανάμεσά μας και να μας μοιράζει αυτόγραφα. Μήπως τότε κάποιος διανοούμενος, που θέλει την ησυχία του και την απομόνωσή του, για να ασχολείται αποκλειστικά και μόνο με τα συγγράματά του; Όχι! Aν ήταν διανοούμενος, όλο και κάποιο βιβλίο του θα κυκλοφορούσε στους εκδοτικούς οίκους και θα το διαβάζαμε.
        
O γείτονάς μου λοιπόν, για να μην σας κρατώ σε αγωνία, είναι ο πρώην Υπουργός Δημοσίας Τάξεως κ. Γιάννης Παπουτσής!
     
Εγώ είμαι πολύ ενθουσιασμένη, γιατί τόσα χρόνια που είμαι δημότης Χολαργού, ποτέ μου δεν είχα φανταστεί ότι ο κ. Παπουτσής θα με έκανε  καλή στα Μαθηματικά!! Και του είμαι πολύ ευγνώμων!!!
 
Σήμερα επιτέλους, κατάφερα να ολοκληρώσω το μέτρημα των φρουρών του.  
Άρχισα λοιπόν να εκπαιδεύομαι στο μέτρημα: Ένας, δύο, τρεις,....... μπα! Κάποιο λάθος θα κάνω. Άντε και πάλι μέτρημα από την αρχή: Ένας, δύο, τρεις, τέσσερις, Α! ξέχασα και τους οδηγούς των δύο πολυτελών αυτοκινήτων του.
    
Τελικά, σήμερα πήρα το πτυχίο μου στα Μαθηματικά, ύστερα από τόσα χρόνια δημότης της περιοχής!!! Ναι !!! Κατάφερα και μέτρησα!!!
 
Ο κ. Παπουτσής όταν  ήταν Υπουργός και βουλευτής, είχε, ούτε έναν, ούτε δύο, αλλά δέκα!!! Φρουρούς, φύλακες, οδηγούς και πολυτελή αυτοκίνητα!!! Σήμερα όμως, που ούτε Υπουργός, ούτε βουλευτής είναι, ο κ. Παπουτσής ξακολουθεί και διατηρεί 10-11 άτομα στην υπηρεσία του.

    Σήμερα αγαπητοί μου, είδα με τα ίδια μου τα μάτια, εκτός από τους φρουρούς και το ένα αυτοκίνητο που παρκάρει πάντα στη διπλανή πολυκατοικία, κλείνοντας και την είσοδο - έξοδο των καλών, παλιών γειτόνων μου! Και μάλιστα, όταν ένα παιδάκι θέλησε να μπει με το ποδήλατό του στην πολυκατοικία του, ένας από τους φρουρούς, με πολλή ευγένεια το κατέβασε, του πήρε το ποδήλατο, μην τυχόν και γρατσουνίσει το αυτοκίνητο του υπουργού και του το ξαναέδωσε πιο πέρα!!!
    
Τώρα λοιπόν, ελπίζω να κατανοήσατε τον ενθουσιασμό που είχα στην αρχή, όταν θέλησα να γράψω στην εφημερίδα σας. Και κατανοείτε επίσης, ότι αισθάνομαι πολύ …υπερήφανη δημότης που εγώ πληρώνω όλους αυτούς τους φρουρούς και τα αυτοκίνητα του κ. Παπουτσή!!
    
Πόσο θα ήθελα να συναντήσω μια μέρα τον γείτονά μου κ. Παπουτσή!!!  Να του σφίξω το χέρι εγκάρδια και να του πω, πως εγώ κι εκείνος είμαστε Έλληνες, δημότες της ίδιας πόλης, γείτονες, αδελφοί!!! Να μη φοβάται να περπατάει στο δρόμο μας, να μην κρύβεται, να μη ντρέπεται για τίποτα. Εμείς είμαστε εδώ για εκείνον!!!  
Εμείς  πάντα θα τον πληρώνουμε, εμείς πάντα θα φορολογούμαστε για εκείνον, εμείς πάντα θα ανοίγουμε τις εισόδους των πολυκατοικιών μας για να παρκάρει όχι ένα, αλλά όσα θέλει αυτοκίνητα!!! Εμείς και στα παιδιά μας ακόμα, θα απαγορεύουμε να μπαινοβγαίνουν με τα ποδήλατά τους στις πολυκατοικίες μας και τα μεσημέρια, ιδιαιτέρως τις ώρες κοινής ησυχίας, αλλά θα χαιρόμαστε που ο γείτονάς μας, παρόλο που έχασε τη δουλειά του, μπορεί και δίνει εργασία σε άλλους, φρουρούς, φύλακες, οδηγούς,  υπομένοντας σιωπηλά την “ανεργία” και γενικότερα την κρίση που διέρχεται η πατρίδα μας!!!    

                                                                           Με εκτίμηση
                                                                                  Ι.Δ»
 



Διαβάστε περισσότερα » »

Mισό... γρανάζι αναστατώνει την ιστορία και επιστήμη!

Πριν από λίγο καιρό όταν ολοκληρώθηκε ένας νέος κύκλος μελετών για τοπερίφημο Υπολογιστή των Αντικυθήρων ,η επιστημονική κοινότητα ανακοίνωσε ότι αισθάνεται έκπληκτη με την ακρίβεια της κατασκευής και τις λειτουργίες του εν λόγω μηχανισμού.Ωστόσο φαίνεται ότι ξεκινά ένας νέος κύκλος εκπλήξεων σχετικά με το πραγματικό επίπεδο της προχριστιανικής τεχνολογίας...

Η αφορμή που τον πυροδότησε ήταν η ανακάλυψη ενός τεμαχίου γραναζιού του 3ου π.Χ. αιώνα,πριν τρία χρόνια στην πόλη Ολβία,της Σικελίας.

Λεπτομερής εξέταση και ακριβής αποκατάσταση σε υπολογιστή του εν λόγο γραναζιού αποκάλυψε ότι οι ...οδόντες του δεν είναι τριγωνικοί,όπως αυτοί του μηχανισμού των Αντικυθήρων και άλλων νεώτερων μηχανισμών που έχουν βρεθεί,άλλα καμπύλοι και μάλιστα με ακρίβεια καμπυλότητας εφάμιλλη της πιο σύγχρονης τεχνολογίας κατασκευής γραναζιών!

Η συγκεκριμένη καμπύλη μορφή των οδόντων παρουσιάζει μέγιστη ποιότητα εμπλοκής και ακριβέστερη σχέση μετάδοσης της κίνησης.Να σημειώσουμε δε ότι το εν λόγω γρανάζι,είναι το αρχαιότερο γρανάζι γρανάζι που έχει βρεθεί μέχρι σήμερα και είναι τουλάχιστον δύο αιώνων παλαιότερο του Υπολογιστή των Αντικυθήρων,πράγμα που σημαίνει ότι η ανώτερη τεχνολογία του ήταν ήδη γνωστή πολύ νωρίτερα στον Αρχαίο Κόσμο.

Είναι κατασκευασμένο από κράμα χαλκού,έχει διάμετρο 43 χιλιοστά και διέθετε 55 δόντια σε όλη του την περιφέρεια.

Η χρήση του μηχανισμού,μέρος του οποίου αποτελούσε το γρανάζι,μας είναι άγνωστη.Ωστόσο τον Δεκέμβριο του 2008 ,στο διεθνές Συνέδριο Μελετών "Roman Africa" που διεξήχθη στην Ολβία,ο μηχανολόγος- μηχανικός  δρ Τζιοβάνι Παστόρε,που έχει μελετήσει επισταμένα το εύρημα υποστήριξε πως
,δεδομένου ότι ο αριθμός 55 είναι γινόμενο των δύο πρώτων αριθμών 5 και 11,είναι πολύ πιθανόν να αποτελούσε μέρος μηχανισμού αναπαράστασης  κάποιου αστρονομικού κύκλου.Αν συμβαίνει αυτό,επιβεβαιώνεται η μεγάλη ακρίβεια των αστρονομικών μετρήσεων εκείνης της εποχής με την χρήση οδοντωτών μηχανισμών προσομοίωσης της Ουράνιας Μηχανικής.(Πληροφορίες από περιοδικό Τρίτο Μάτι-Τ.188)

Σημείωση: την ίδια ώρα που ο (κατά 1400 χρόνια παλαιότερος) πρόσφατα ανακαλυφθέν Υπολογιστής των Μινωιτών, παρουσιάζει αστρονομικές γνώσεις 1000 ετών παλαιότερες(!!) από αυτές που υποτίθεται ότι είναι "δάνεια" από Βαβυλωνιους και Χαλδαίους.

Κάπως έτσι καταρρίπτεται για μια ακόμη φορά η "ιστορική αλήθεια" με τα "δάνεια εξ ανατολών",που αποτελούν απλά θεωρίες σκοταδιστικών και περίεργων κέντρων, που έχουν σαν μοναδικό στόχο να μειώσουν και υποτιμήσουν το μεγαλείο και την μοναδικότητα του Ελληνικού Πολιτισμού.

Δείτε οπωσδήποτε και το μικρό αυτό βίντεο του C.Sagan,για να κατανοήσουμε ακόμη περισσότερο σε τι σημείο θα πλησίαζε ο ανεπανάληπτος αυτός πολιτισμός, με 3-4 ακόμη αιώνες τεχνολογικής εξέλιξης,πουαπειλούσε να εξαφανίσει δια παντός ,κοσμοθεωρίες,θρησκείες,"φώτα" και παραμύθια "εξ ανατολών",και έπρεπε με κάθε τρόπο να σταματήσει...

 pinnokio.
logioshermes
Διαβάστε περισσότερα » »

Αυτή την Θράκη θέλουν;

  • Παρατηρείται στα θέματα της Μουσουλμανικής μειονότητας.
  • Σ’ ολόκληρη την ορεινή περιοχή της Ξάνθης και της Ροδόπης, δεν υπάρχει ένα Δημόσιο Δημοτικό Σχολείο.
  • Κυριαρχούν τα “Κουράν Κουρσού” δηλαδή τα τουρκόγλωσσα φροντιστήρια του Κορανίου, με μαθήματα τουρκικής γλώσσης και πατριδογνωσία της “Μητέρας Τουρκίας”.
  • Πάνω από δέκα (10) εκατομμύρια διαχειρίστηκαν οι κυρίες Φραγκουδάκη και Δραγώνα.


Εδώ και καιρό η κρατική πολιτική έναντι της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη εμφανίζει μία περίεργη στασιμότητα.
Κάποια από τα εκκρεμή θέματα είναι τα ακόλουθα:
Από το 2007 υπάρχει ένας νόμος για την επιλογή 240 ιεροδιδασκάλων που θα καλύψουν τις θρησκευτικές ανάγκες των Μουσουλμάνων της Θράκης.
Λόγω της τουρκικής προπαγάνδας οι υποψήφιοι ιεροδιδάσκαλοι θεωρήθηκαν εν δυνάμει προδότες εάν δέχονταν την πρόσληψη με τους όρους του υφιστάμενου νόμου.
Με την πολύτιμη βοήθεια της Υπηρεσίας Πολιτικών Υποθέσεων του υπουργείου Εξωτερικών που εδρεύει στην Ξάνθη, ετοιμάστηκε από τις αρχές του 2009 τροποποίηση του νόμου η οποία διόρθωνε τα τυπικά κωλύματα που εμπόδιζαν την ολοκλήρωση της διαδικασίας.
Εκτοτε το θέμα έχει κολλήσει.
Οι συγκεκριμένοι ιεροδιδάσκαλοι, που εκτελούν απλήρωτοι τα θρησκευτικά τους καθήκοντα, είναι φίλα προσκείμενοι προς τους νόμιμους μουφτήδες.
Δίπλα τους ο μηχανισμός του τουρκικού προξενείου αμείβει πλουσιοπάροχα όσους ιεροδιδασκάλους επιλέξουν να υποστηρίξουν τους ψευδομουφτήδες.
Δεύτερο θέμα είναι η δημιουργία δημόσιων σχολείων σε μειονοτικές περιοχές.
Η μειονοτική εκπαίδευση, εγκλωβισμένη σε συμφωνίες του 1951 και του 1968, είναι εντελώς παρωχημένη.
Γεωμετρικά αυξανόμενος αριθμός μουσουλμάνων μαθητών στρέφονται προς τη δημόσια Εκπαίδευση. Αρκεί, όμως, να μπορούν να τη βρουν.
Σε ολόκληρη την ορεινή περιοχή της Ξάνθης και της Ροδόπης δεν υπάρχει ένα δημόσιο δημοτικό σχολείο.
Όσα παιδάκια θέλουν να πάνε σε δημόσιο δημοτικό πρέπει να ταξιδεύουν έως και 60 χλμ. μακριά από το χωριό τους.
Η μοναδική μέριμνα του υπουργείου Παιδείας όλο αυτό τον καιρό ήταν η επαναλειτουργία του προγράμματος εκπαιδεύσεως μουσουλμανοπαίδων των Φραγκουδάκη-Δραγώνα, ύψους 10.300.000 ευρώ.
Ενα τρίτο πρόβλημα είναι τα λεγόμενα “Κουράν Κουρσού”, τα τουρκόγλωσσα φροντιστήρια του Κορανίου.
Ξεκίνησαν στις αρχές του 2000 και σήμερα είναι πάνω από 170. Τα περισσότερα Κουράν Κουρσού έχουν καθημερινό απογευματινό πρόγραμμα.
Εκτός από τη διδασκαλία του Κορανίου, το πρόγραμμα περιλαμβάνει μαθήματα τουρκικής γλώσσας, ιστορία και πατριδογνωσία της Τουρκίας.
Στο τέλος της σχολικής περιόδου τα “Κουράν Κουρσού” διοργανώνουν εκδηλώσεις όπου συνήθως ακούγονται ακραίες τουρκικές εθνικιστικές κορώνες.
Η χρηματοδότησή τους βασίζεται στους γονείς των μαθητών, αλλά και σε βοήθεια από το τουρκικό προξενείο.
Μοναδικό αντίβαρο των “Κουράν Κουρσού” είναι, δυνητικά, ένα ελκυστικό ολοήμερο σχολείο το οποίο θα βοηθά τα παιδιά στα μαθήματά τους και θα τους διδάσκει μέσω των ιεροδιδασκάλων και το Κοράνιο. Είπαμε ότι το θέμα των ιεροδιδασκάλων έχει βαλτώσει, μοναδική μέριμνα του υπ. Παιδείας ήταν το πρόγραμμα των Φραγκουδάκη-Δραγώνα.
Ο μόνος σοβαρός κρατικός φορέας που έχει απομείνει να παρακολουθεί τα τεκταινόμενα στη Θράκη είναι η επιτόπια υπηρεσία του υπουργείου Εξωτερικών.
Κατά τα άλλα, η εγκατάλειψη της μειονότητας είναι εμφανής. Εξίσου εμφανές είναι ότι όλες τις ενέργειες για τη μειονότητα παρεμποδίζουν οι δύο μουσουλμάνοι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος.
Συνδέουν οποιαδήποτε αλλαγή στα μειονοτικά με την εκλογή μουφτήδων. Μέχρι τον Οκτώβριο του 2010 διεδίδετο ότι υπήρχε ανοχή έναντι των δύο βουλευτών λόγω των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών.
Τώρα τι δικαιολογία υπάρχει για την απόλυτη αδράνεια;
ΑΓΓΕΛΟΣ Μ. ΣΥΡΙΓΟΣ
Δικηγόρος - επ. καθηγητής Διεθνούς Δικαίου



Διαβάστε περισσότερα » »

Η NASA μας λέει οι χρονοπύλες είναι πραγματικές.Άραγε αυτό να εξηγήσει το φαινόμενο των UFO

Αν έχετε παρακολουθήσει τουλάχιστον ένα επεισόδιο του Star Trek γνωρίζετε ότι το Εντερπράιζ έτρεχε μέσα σε μεγάλες αποστάσεις στο σύμπαν με τη χρήση πυλών ή μέσα από σκουληκότρυπες.

Θεωρητικά οι σκουληκότρυπες έχουν πάντα νόημα για την επιστήμη, αλλά ποτέ ως τώρα δεν μπόρεσαν να αποδείξουν την ύπαρξη τους. Λοιπόν, τώρα θα αλλάξουν όλα.

Οι Σκουληκότρυπες (πύλες) είναι πολύ πραγματικές και φαίνεται ότι μόλις αρχίζουμε να καταλαβαίνουμε πώς να τις εντοπίζουμε.

Το παρακάτω βίντεο fasinating μας εξηγεί για αυτά τα φαινόμενα.
Πύλες και ροή γεγονότων ή μεταφοράς ( FTE ) θεωρούνταν σταθερές, αλλά αυτές βρίσκονται  να είναι σύντομες και πολύ δυναμικές.Όταν μια μαγνητική πύλη ανοίγει στην μαγνητόσφαιρα της Γης,έχουμε υψηλή ροή ενέργειας από σωματίδια,και έτσι κατά μία έννοια οι πύλες αυτές έχουν γίνει πραγματικότητα !

Η ύπαρξη της σκουληκότρυπας θα μας πάει πολύ μακριά για να εξηγήσουμε την ασταθή και πολύ μικρής διάρκειας,πολλών από τις θεάσεις των UFO. Θα μπορούσε να είναι πιθανό ότι τα περισσότερα UFO που βλέπουμε είναι επειδή “αποκαλύπτονται” ακριβώς πριν από την είσοδο ή την έξοδο από μια πύλη. Ξέρω ότι αυτό ακούγεται πολύ τρελό, αλλά και η ύπαρξη των πυλών είναι πολύ τρελή.

Γνωρίζουμε ότι υπάρχουν τέτοιες πύλες μεταξύ της Γης και του Ήλιου και πιθανολογούμε ότι θα υπάρχουν και μεταξύ των γαλαξιών. Αυτό θα εξηγήσει γιατί δεν έχουμε βρει κανέναν που να ζει στην άμεση γειτονιά μας. Ίσως να υπάρχει μια αφθονία της ζωής στο σύμπαν, αλλά όχι στο Γαλαξία μας.


Η ιστορία αυτή δεν έχει πάρει πολλή προσοχή,έστι όμως θα έπρεπε να είναι; Αυτό θα μπορούσε να είναι το ένα κομμάτι του παζλ που ο άνθρωπος έχει κολλήσει μόνος στη Γη εδώ και πολύ καιρό. Τώρα που έχει αρχίσει να βάζει σε προοπτική την τεχνολογία και το πάθος του για να ανακαλύψει, μπορούμε να αρχίσουμε να βλέπουμε τη μεγάλη εικόνα,που κάνει τα φαινόμενα των UFO πολύ πιο πειστικά και πιστευτά!
Η NASA-υποστηριζόμενη από ερευνητές στο Πανεπιστήμιο της Αϊόβα έχει αναπτύξει έναν τρόπο για το διαστημικό σκάφος για να κυνηγήσει τις κρυμμένες μαγνητικές πύλες στην περιοχή της Γης. Αυτές οι πύλες ή οι σκουληκότρυπες συνδέουν το μαγνητικό πεδίο του πλανήτη μας με εκείνο του Ήλιου.
Αυτό θα σας κάνει πραγματικά να αναρωτιέσαι πως ο Gene Roddenberry (δημιουργός του Star Trek) γνώριζε πολύ πριν από τους υπόλοιπους από εμάς, κάτι που τώρα είναι πραγματικό, δηλαδή για τις πύλες ή σκουληκότρυπες που τώρα έχουν ανακαλυφθεί. Αυτά τα πράγματα της επιστημονικής φαντασίας,και της διασκέδασης πέσαν για μία ακόμα φορά μέσα στα πράγματα,ίσως τυχαία να σκεφτώ, αλλά ήξεραν τι θα γίνει πραγματικότητα στη ζωή μας. Είναι πραγματικά ένα μεγάλο άλμα για εμάς να πιστεύουμε ότι οι σκουληκότρυπες ή πύλες έχουν χρησιμοποιηθεί από τους αλλοδαπούς που διέρχονται από τους γαλαξίες σε αυτό που λέμε UFO για εκατοντάδες αν όχι χιλιάδες χρόνια;

Όταν ο άνθρωπος καταλαβαίνει πώς να χρησιμοποιήσει αυτές τις «συνδέσεις» για να ταξιδέψει όλα θα αλλάξουν. Το σύμπαν θα ανοίξει για την ανθρωπότητα και θα αρχίσει να αποκαλύπτεται. Αυτή η ανακάλυψη θα δώσει νέο νόημα στον όρο «υπερ-σύνδεσης.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι με τον όρο «πύλη» και «σκουληκότρυπα» εναλλακτικά, θεωρώ ότι και οι δύο είναι οι πόρτες ή τα ανοίγματα που συνδέουν το διάστημα και, ενδεχομένως, ταξιδιώτες με μακρινά βασίλεια.

Μια σκουληκότρυπα που υπάρχει στη θεωρία,μας λέει ότι το διάστημα μπορεί να καμφθεί (φωτογραφία παραπάνω) και παρέχει μια σύνδεση ή σύνδεση με δύο πολύ μακρινούς τόπους.
 
 
 
apocalypsejohn
Διαβάστε περισσότερα » »

6 φαγητά που δεν ξέρατε ότι γίνονται και... στα κάρβουνα

Ποιος μπορούσε να φανταστεί μια φέτα καρπούζι στα κάρβουνα; Μάλλον κανείς, αλλά ίσως οι παρακάτω προτάσεις για τα φετινά σας μπάρμπεκιου, να περιλαμβάνουν νέες συγκινήσεις…

Ε, όχι το καρπουζάκι και το κέικ… στη σχάρα. Κακό πράγμα να είναι κανείς εκ προοιμίου απορριπτικός με τους πειραματισμούς… Δοκιμάστε το πρώτα και μετά κρίνετε…




Καρπούζι

Η θερμότητα, ο καπνός και μια ιδέα αλατιού κάνουν αυτό το γλυκό φρούτο εκλεκτό μεζεδάκι, ενώ κάνουν τη γεύση του να μοιάζει μέχρι και στο κρέας. Το ψήσιμο το στεγνώνει και το κάνει να χάνει τη φυσική του γλυκύτητα. Συνταγή προς εφαρμογή: φέτες πάχους 2,5 εκατοστών, με λίγο ελαιόλαδο, ψιλοκομμένο κρεμμύδι, αλάτι και πιπέρι, 5 λεπτά ψήσιμο από την κάθε πλευρά, μέχρι να «στεγνώσουν» λίγο. Σερβίρεται σαν συμπλήρωμα κρέατος, αλλά και με λιωμένο τυράκι και ψωμί, φτιάχνει υπέροχο «burger καρπουζιού».

Μαρούλι

Οι πρασινάδες «αντιδρούν» στη θερμότητα εκπληκτικά καλά και το ψήσιμο τους δίνει μια καπνιστή γεύση που ταιριάζει σε μια νόστιμη σαλάτα. Κόψτε δύο φύλλα μαρουλιού, στη συνέχεια αλείψτε τη μία πλευρά τους με ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Τοποθετείστε το μαρούλι με την «φροντισμένη» πλευρά επάνω στην ψηστιέρα και αφήστε το επάνω σε χαμηλής θερμότητας φωτιά για ένα-δύο λεπτά. Πασπαλίζετε στη συνέχεια με τριμμένη παρμεζάνα και ξίδι. Βάλτε το κάθε κομμάτι σε ξεχωριστό πιάτο και απολαύστε...


Τυρί

Η τοποθέτηση του τυριού απ’ ευθείας στη σχάρα ενισχύει τον πλούτο της γεύσης και δημιουργεί μια λαστιχένια υφή. Στην Ελλάδα το γνωρίζουμε από το σαγανάκι, ότι το λιωμένο ψημένο τυρί είναι απόλαυση. Γίνεται όμως και στη σχάρα. Για τέλεια «σημάδια» ψησίματος, χωρίς το τυρί να λιώσει τελείως, χρησιμοποιήστε χοντρές φέτες από χαλούμι ή παλαιωμένο τυρί. «Πιτσιλίστε» με λίγο ελαιόλαδο, ψήστε σε μεσαίας θερμότητας φωτιά, γυρίζοντάς το μία φορά, μέχρι να εμφανιστούν τα σημάδια των γραμμών της σχάρας (4 λεπτά ανά πλευρά το χαλούμι, 1 λεπτό ανά πλευρά το provolone). Ταιριάζει πολύ με ψωμί σε μια κλασική version, αλλά και με σταφύλια και κομπόστες.


Κέικ

Η σχάρα δίνει στο κέικ ένα ζεστό εσωτερικό και μια καραμελιζέ εξωτερική κρούστα, ενώ η έμφυτη γλυκύτητά του αντισταθμίζει το «κάπνισμα» της σχάρας. Κόψτε το κέικ σε φέτες πάχους 2,5 εκατοστών. Βουτυρώστε και τις δύο πλευρές, στη συνέχεια ψήστε μέχρι να «χρυσαφίσει» το κομμάτι, γυρίζοντάς το μία φορά, για περίπου 2 λεπτά την κάθε πλευρά. Γαρνιτούρα; Φρούτο, παγωτό ή σως σοκολάτας.


Γλυκοπατάτες

Μια καλή μέθοδος για τα συμπαθή πορτοκαλιά γεώμηλα είναι ο συνδυασμός του καπνίσματος και του ψησίματος, που οδηγεί σε μια κρεμώδη, μελένια πατάτα, που δεν είναι αφύσικα γλυκιά. Η πρόταση προϋποθέτει πλήρη επάλειψη της γλυκοπατάτας με βούτυρο, ψήσιμο μέχρι η φλούδα να γίνει καφέ και το εσωτερικό μαλακό (περίπου 40 λεπτά-1 ώρα). Βγάλτε τις απ’ τη φωτιά, κόψτε τις πατάτες κατά μήκος και προσθέστε βούτυρο και μαύρη ζάχαρη όσο είναι ακόμα ζεστές.






Μπέικον

Κομμάτια χοντροκομμένου μπέικον, περασμένα σε ξύλινα ή μεταλλικά σουβλάκια, ψημένα σε φωτιά χαμηλής κλίμακας. Ακούγεται ιδανικό για σαλάτες αλλά και για γαρνιτούρα σε burgers. Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε και λίγο ψημένο ανανά και να το δοκιμάστε σαν ορεκτικό.

 
Πηγή
Διαβάστε περισσότερα » »

Ελληνίδα κατάσκοπος έκλεψε πολεμικά σχέδια των Τούρκων


Ελληνίδα κατάσκοπος έκλεψε πολεμικά σχέδια των Τούρκων
Οι Τούρκοι ισχυρίζονται πως κλάπηκαν σχέδια ελληνοτουρκικού πολέμου και βρίσκονται ήδη στην Ελλάδα
Σάλος έχει ξεσπάσει στην Τουρκία από δημοσίευμα της εφημερίδας “Star”το οποίο κάνει λόγο για «κλοπή σχεδίων ελληνοτουρκικού πολέμου από ελληνίδα κατάσκοπο».
Σύμφωνα με αυτό, την Ελληνίδα έχουν καταγράψει κάμερες ασφαλείας, την ώρα που διέπραττε την κλοπή. Ακόμη αναφέρεται πως η κλοπή έγινε στη τουρκική βάση στη Μαρμαρίδα, ενώ μέσα στα σχέδια υπήρχαν στοιχεία στρατιωτικών ασκήσεων, σχέδια πολέμου αλλά και σχεδιάγραμμα που υποδεικνύει τα σημεία όπου υπάρχουν κάμερες σε διάφορες στρατιωτικές μονάδες της Τουρκίας.
Συνεχίζοντας η “Star” κάνει λόγο για 49 συλλήψεις, εκ των οποίων 45 ενεργών στρατιωτικών. Τελειώνοντας το δημοσίευμα αναφέρει πως η Ελληνίδα κατάσκοπος ήδη βρίσκεται στη χώρα μας, ενώ για το θέμα έγιναν έρευνες σε εννιά πόλεις της Τουρκίας και έχει βρεθεί «πλούσιο» υλικό που περιλαμβάνει βίντεο από κρυφές κάμερες ασφαλείας…
Διαβάστε περισσότερα » »