Πέμπτη 12 Απριλίου 2012

Τσουνάμι πλήττει τις ακτές της Ινδονησίας.Δεύτερος σεισμός 8,2 βαθμών της κλίμακας χτυπά Σουμάτρα.

Τσουνάμι χτύπησε περιοχές της βόρειας Σουμάτρας μετά τον ισχυρό σεισμό 8,9 Ρίχτερ, στην Ινδονησία.
Σημειώνεται ότι οι αρμόδιες αρχές έχουν προειδοποιήσει ήδη 28 χώρες για τον κίνδυνο να πληγούν από το τσουνάμι.
Διαβάστε περισσότερα » »

Κεφάλαιο Λαθρομετανάστευση: σημερινές εικόνες από την Αλεξανδρούπολη.

Πολύ ενδιαφέρον ρεπορτάζ του farofylakes, για να δείτε την ωμή πραγματικότητα και πόσο δύσκολο είναι το πρόβλημα των παράνομων μεταναστών.  
Να το διαβάσουν οι παρλαπίπες πολιτικοί, που μας ζαλίσουν προεκλογικά με τον ξύλινο λόγο και τις αμπελοφιλοσοφίες..και εσείς μελλοντικοί ψηφοφόροι θαυμάστε το μεγαλείο του δουλέματος που τρώτε. Ξέφραγο αμπέλι η Ελλάδα. μπάζουν όσους μπορούν.. Έλληνες πεθαίνουν απο την εγκληματικότητα των αλλοδαπών και οι δήθεν "έλληνες" πολιτικοί τρώνε και με τα δύο χέρια..:
Σημερινές φωτογραφίες από τον Σταθμό του ΟΣΕ της Αλεξανδρούπολης Ώρα 15:10  
Εδώ και περίπου για δυο χρόνια από τότε που έγινε εντελώς ανεξέλεγκτη η είσοδος λαθρομεταναστών στην Ελλάδα από τον Έβρο,καθημερινά για μας που ζούμε στον Έβρο και στην Αλεξανδρούπολη, αντικρίζουμε εικόνες που μας πληγώνουν και συγχρόνως μας προβληματίζει η αδιαφορία για τη λύση του προβλήματος από τους υπεύθυνους. 
Οι κάτοικοι της Αθήνας,αλλά και της Πάτρας και της Ηγουμενίτσας που καταλήγουν οι άνθρωποι αυτοί καλά είναι να γνωρίζουν πως γίνεται και γεμίζουν οι πόλεις τους από παράνομους μετανάστες που φθάνουν στον τόπο μας από κάθε γωνιά του πλανήτη όσο μακρινή και αν είναι.

Σήμερα είχε ανθρώπους από την Αφρική( Ερυθραία,Νιγηρία,Σουδάν,Σομαλία κ.τ.λ) αλλά και από τη Καραϊβική(Άγιο Δομίνικο,Σιέρα Λεόνε κ.τ.λ) ,αλλα΄και Ιρακινούς ,Σύριους, Αφγανούς και από το Μπαγκλαντές. Όλοι τους φθάνουν στην Κωνσταντινούπολη.οι περισσότεροι αεροπορικώς και προωθούνται από Τουρκικά κυκλώματα που εισπράττουν τεράστια ποσά στα Ελληνοτουρκικά σύνορα και από κει από κατάλληλα σημεία στην Ελλάδα.
 Εκεί με τις ευλογίες της FRONTEX,της Ευρωπαϊκής δύναμης φύλαξης των συνόρων παραδίνονται (τους ψάχνουν στην κυριολεξία), στους συνοριοφύλακες από τους οποίους με τα στοιχεία που δηλώνουν που τις περισσότερες φορές είναι αναληθή παίρνουν ένα χαρτί που τους επιτρέπει για ένα μήνα να παραμείνουν στην Ελλάδα και να ...αναζητήσουν τρόπους να την εγκαταλείψουν.   
Με αυτό το χαρτί πηγαίνουν στο σταθμό του ΟΣΕ ή στο ΚΤΕΛ της Αλεξανδρούπολης και αφού πολλές φορές δεν πληρώνουν ούτε το εισιτήριο, καταλήγουν στην Αθήνα όπου και εγκλωβίζονται παραμένοντας στην Ελλάδα.  
Στην Κωνσταντινούπολη μια πόλη με 18 εκατομμυρίων κατοίκους δεν υπάρχει ίχνος λαθρομετανάστη.
Στο δρομολόγιο που τραβήξαμε τις φωτογραφίες ήταν περίπου 300 λαθρομετανάστες,ενώ έχει και δεύτερο δρομολόγιο το βράδυ.  
egklimatikotita-allodapwn
hellasxg
Διαβάστε περισσότερα » »

Απ. Γκλέτσος: "Εργολάβος μου πρότεινε μίζα και του έσπασα τα μούτρα...Θα τον δέρνω όπου τον βρίσκω!" (ΒΙΝΤΕΟ)

Τον έδειρε το πρωί μέσα στο γραφείο του, όταν πήγε να του μάθει τη δουλειά με τις μίζες.

Ξύλο στη "μίζα" έδωσε ο Απόστολος Γκλέτσος, όταν το πρωί Λαμιώτης εργολάβος πήγε στο γραφείο του και του πρότεινε να κάνουν μαζί τη "δουλειά" σε διάφορα έργα, φυσικά με το αζημίωτο. "Μην είσαι κορόιδο, είπε στον Απόστολο Γκλέτσο, θα σου μάθω εγώ τη δουλειά"....
Τη δεύτερη φορά που του είπε "μην είσαι κορόιδο", έπεσε και το πρώτο "μπουκέτο" όπως είπε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος.
Οι συνεργάτες και οι υπάλληλοι του Δήμου, αλλά και όσοι πολίτες ήταν έξω από το γραφείο του Δημάρχου είδαν τον Απόστολο Γκλέτσο να τον βγάζει έξω δέρνοντας.
Δείτε τι είπε ο Δήμαρχος για το περιστατικό στο LamiaReport.gr


πηγη
Διαβάστε περισσότερα » »

ΑΡΟΝ ΑΡΟΝ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΕΓΓΡΑΦΑ ΣΤΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ...


ΜΑΖΕΥΟΥΝ ΤΑ ΜΠΟΓΑΛΑΚΙΑ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΕΣ. ΞΕΦΟΡΤΩΝΟΥΝ ΕΓΓΡΑΦΑ ΧΑΡΤΟΦΥΛΑΚΙΑ ΚΑΙ «NON PAPERS». ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΝΥΧΘΗΜΕΡΟΝ ΟΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΙΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ. ΣΤΗΝ ΟΥΡΑ ΜΕ ΣΥΣΤΑΤΙΚΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΑΠΛΟΚΗ ΚΑΙ ΤΟ ΙΕΡΑΤΕΙΟ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ...


Ενώ όλοι ετοιμάζονται για να πείσουν τους έλληνες ότι θα σώσουν για άλλη μια φορά την Ελλάδα, κάποιοι ετοιμάζονται να τη κάνουν από τη πίσω πόρτα και άλλοι ονειρεύονται «οβάλ» γραφείο. Κομματόσκυλα, διοικητές και οι παρατρεχάμενοι τους εξαφανίζουν τα ίχνη τους, αφού γνωρίζουν ότι όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα των εκλογών, αυτοί θα κλαδεύουν τις τριανταφυλλιές στο κήπο τους. Πάνε οι λιμουζίνες, πάνε τα συνοδευτικά, πάνε τα bonus, πάνε οι αρπαχτές...

ΠΗΓΗ lobbystasgr.blogspot.com/
ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ...ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ,ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ
makedonia-is-greece
Διαβάστε περισσότερα » »

Το παράξενο φαινόμενο της μνήμης των μετάλλων

Έχετε ακούσει ποτέ για τη μνήμη των μετάλλων;

Με λίγα λόγια λέμε ότι τα μέταλλα και...
κάποια κράματα τους, φέρουν μνήμη, που  σημαίνει ότι έχουν την ιδιότητα να επανέρχονται στο αρχικό τους σχήμα εφόσον θερμανθούν, ακόμα κι αν έχουν παραμορφωθεί εντελώς.

Στα παρακάτω βίντεο θα εκπλαγείτε με τη συμπεριφορά των μεταλλικών συρμάτων, όταν αυτά ζεσταίνονται.

Εάν κάποιος θέλει να μάθει περισσότερα για τη μνήμη των μετάλλων, μπορεί να διαβάσει το αγγλικό άρθρο που σας παραθέτω εδώ. Πάντως η μνήμη των υλικών σήμερα, μελετάται σχεδόν σε κάθε τι που κατασκευάζεται, πριν βγει στην παραγωγή . (από γυαλιά ηλίου μέχρι διαστημικούς πυραύλους)





tetsi.blogspot.com
Διαβάστε περισσότερα » »

Η "αρχαιομακεδονοποίηση" των Σκοπιανών καλά κρατεί...


Με την παντελή έλλειψη ελληνικής πολιτιστικής διπλωματίας, οι Σκοπιανοί αποθρασύνονται ανεξέλεγκτα και αναμενόμενο είναι εξάλλου, αφού τους αφήνουμε να κατακρεουργούν ανενόχλητοι το ιστορικό παρελθόν. Κέρινα ομοιώματα του Μεγάλου Αλεξάνδρου και του Φιλίππου, αναμένεται να τοποθετηθούν το αμέσως επόμενο διάστημα στο λεγόμενο «Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα» στα Σκόπια, που άνοιξε τις πύλες του τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Όπως διαβάζουμε στο protothema.gr, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «ΝΤΕBΝΙΚ» η κυβέρνηση Γκρούεφσκι, θα διαθέσει το ποσό των 425 χιλιάδων ευρώ, για την φιλοτέχνηση των κέρινων ομοιωμάτων, όχι μόνο των Μακεδόνων βασιλέων της αρχαιότητας, αλλά και για τον Βούλγαρο τσάρο Σαμουήλ, καθώς και τον αυτοκράτορα του Βυζαντίου Ιουστινιανό, που άπαντες στις μέρες μας θεωρούνται ... «πρόγονοι» των Σκοπιανών.

Και αυτή η… «ιδέα» ανήκει στον Πάσκο Κούζμαν, αρχαιολόγο και στενό συνεργάτη του πρωθυπουργού Νίκολα Γκρούεφσκι, που από την θέση του διευθυντή του γραφείου Προστασίας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της χώρας, εφαρμόζει μεθοδικά το σχέδιο «αρχαιομακεδονοποίησης» που υλοποιεί τα τελευταία χρόνια η σκοπιανή ηγεσία. Ο ίδιος εξάλλου είχε δηλώσει το 2008, πως «Η "Μακεδονία" μπορεί να διεκδικήσει το όνομά της μόνο αν αποδείξει ότι το μακεδονικό έθνος έχει ρίζες του στην κλασσική αρχαιότητα και όχι στη σλάβικη».

Το 2008 εθνικιστικές οργανώσεις είχαν αποστείλει επιστολή στη διεύθυνση του γνωστού μουσείου κέρινων ομοιωμάτων «Μαντάμ Τισό» στο Λονδίνο, με το αίτημα να φιλοτεχνήσει και να φιλοξενήσει στις προθήκες του, τα ομοιώματα του Μεγάλου Αλεξάνδρου και του Φιλίππου, ως προσωπικότητες που διαμόρφωσαν τον δυτικό πολιτισμό. Η διεύθυνση του μουσείου ωστόσο, τους απάντησε αρνητικά.

Πρόσφατα ο Κούζμαν ανακοίνωσε πως 33 γλύπτες εργάζονται στα Σκόπια, προκειμένου να φιλοτεχνήσουν πιστό αντίγραφο της λεγόμενης σαρκοφάγου του Μεγάλου Αλεξάνδρου, που εκτίθεται στο αρχαιολογικό μουσείο της Κωνσταντινούπολης. Δημοσιεύματα κάνουν λόγο για κόστος που θα αγγίξει το 1 εκατομμύριο ευρώ και θα εκτεθεί με άλλα «πιστά αντίγραφα» της λεγόμενης «μακεδονικής ιστορίας» τους, στο πλαίσιο «αρχαιομακεδονοποίησης» της χώρας και πλαστογράφησης της ελληνικής ιστορίας, στο νέο αρχαιολογικό μουσείο των Σκοπίων, που βρίσκεται στη φάση ολοκλήρωσης του και εξωτερικά θυμίζει αρχαίο ελληνικό ναό.







defencenet.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Στο Δήμο Εορδαίας οι αποζημιώσεις απο τα κτίρια και τις εκτάσεις στη Μαυροπηγή που ανήκουν στο δημόσιο

Ο Δήμος Εορδαίας με εντατικούς ρυθμούς προχωρά τις διαδικασίες μετεγκατάστασης του Κομάνου και της Μαυροπηγής. Στο πλαίσιο των διαδικασιών ήδη επετεύχθη μια ιδιαίτερα θετική εξέλιξη με το απαντητικό έγγραφο της Κτηματικής Υπηρεσίας Κοζάνης του Υπουργείου Οικονομικών


σύμφωνα με την οποία τα δημόσια κτίρια και εκτάσεις που ανήκουν στο Ελληνικό Δημόσιο δεν διεκδικούνται από αυτό, επομένως οι αποζημιώσεις θα περιέλθουν στο Δήμο για την υλοποίηση των έργων υποδομής και των κτιρίων στο υπό μετεγκατάσταση οικισμό της Μαυροπηγής.









 
kozan.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Ο κόσμος χάνεται κι ο Παπακωνσταντίνου... χτενίζεται


430.000 παιδιά πεινάνε, αλλά ο Παπακωνσταντίνου στενοχωριέται επειδή δεν μπορεί να βγει για καφέ με την γυναίκα του
Αν πούμε ότι άρχισε να θερίζει ό,τι έσπειρε, θα χαρακτηριστούμε κακοί; Αν υποθέσουμε πως τελικά υπάρχει δίκιο στην παροιμία εκείνη που λέει πως «θα γυρίσει ο τροχός…», θα χαρακτηριστούμε υβριστές; Αν αναλογιστούμε πως τελικά, είτε αργά είτε γρήγορα, όλα πληρώνονται, θα έρθει ο υπουργός Οικονομικών να μας επιβάλει φόρο περί χρήσης του λόγου; Όπως και να είναι, ένα τίποτε που ήρθε από το πουθενά και διαχειρίστηκε με τον χείριστο δυνατό τρόπο την οικονομία και το μέλλον της χώρας, συναγελαζόμενος παρά τω πρωθυπουργό (λέμε τώρα…) Γιώργο Παπανδρέου, με το ειρωνικό χαμόγελο που έκρυβε πολλά αισχρά υπονοούμενα για τον Ελληνικό λαό, άρχισε να γεύεται τους καρπούς των έργων του. Και, βρίσκεται ακόμη στην αρχή… στο πρόγευμα! Πού να έρθει και το κυρίως πιάτο!!!

Αυτός λοιπόν, ο πρώην υπουργός Οικονομικών και νυν υπουργός Ενέργειας (αυτές οι συμπτώσεις είναι τρομερές, αφού ο συγκεκριμένος άνθρωπος τοποθετείται σε θέσεις – υπουργεία κλειδιά, ως προς τα συμφέροντα και τις στοχεύσεις των δάνειων και κατοχικών δυνάμεων της χώρας), ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, άρχισε να παίρνει κάποια εικόνα, για το τι μέλλει γενέσθαι και διαμαρτύρεται επειδή δεν μπορεί να βγει από το σπίτι του για να πιεί έναν καφέ με την γυναίκα του!!

Γράφει η Σοφία Τ.
Όταν έχουμε γυρίσει στην εποχή των συσσιτίων, του γερμανικού ολοκληρωτισμού, των εκφράσεων και δηλώσεων για αριστερούς κινδύνους και στα παιχνίδια με τις εκλογές, αλλά, πρώτα και κύρια, στην χρέωση ως και αγέννητων παιδιών και την εξαθλίωση για περίπου 430.000, περιμένεις Παπακωνσταντίνου να μας ενδιαφέρει το «δράμα» σου;

Εδώ δεν έχει να φάει ο κόσμος και έχει αξιοπρέπεια (σιγά μην ξέρεις τι είναι).
Δικό σου πρόβλημα, αν φοβάσαι.
Να πρόσεχες και να μην υπέγραφες τις συμβάσεις υποτέλειας και τα προσκυνοχάρτια με ταχύτητα φωτός!
Και τότε θα μπορούσες να κυκλοφορείς και να πηγαίνεις για καφέ.
Και η σύζυγός σου ας προσέχει, όταν βρίζει τους Έλληνες, καθότι Ολλανδή, ως ανίκανους (αναμασάει την βορειοευρωπαϊκή προπαγάνδα μέσα στην χώρα μας και σε δηλώσεις της στα ΜΜΕ της χώρας της) και τεμπέληδες!

Παρήγορο το ότι φοβούνται…
Ιδού η «κυρία» του «κυρίου» Παπακωνσταντίνου.
ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ: «O σύζυγός μου πρέπει να μετακινήσει ένα πολύ δυσκίνητο τέρας. Ως Ολλανδή εκπλήσσομαι με την ελληνική οικονομία» δήλωσε στην ολλανδική οικονομική εφημερίδα «Ηet Financieele Dagblad» η κυρία Jacoline Vinke-Παπακωνσταντίνου (φωτογραφία) σύζυγος του έλληνα υπουργού Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου.
Μιλώντας στην Ολλανδή δημοσιογράφο κυρία Esther Van de Geest η σύζυγος του υπουργού, η οποία δραστηριοποιείται στον χώρο των επιχειρήσεων μέσω Διαδικτύου, δηλώνει απογοητευμένη από την κατάσταση που επικρατεί στην ελληνική οικονομία.
Το άρθρο της ολλανδικής εφημερίδας τιτλοφορείται: «Ακόμη και στο σπίτι έχουμε να διαχειριστούμε ένα πάζλ». Στη γλώσσα μας θα μπορούσε να το αποδώσει κανείς με τη ρήση «δύσκολα τα φέρνουμε βόλτα».
«Η φοροδιαφυγή είναι ένα εθνικό άθλημα (των Ελλήνων). Το σύστημα είναι απελπιστικά πολύπλοκο. Αν ο τεχνικός του υπολογιστή μού δώσει απόδειξη αξίας € 20, τότε εγώ πρέπει να περιμένω στην ουρά στην Εφορία για να πάρω € 4. Είναι να τρελαίνεσαι» τονίζει, αν και, όπως ισχυρίζεται η ίδια, φροντίζει να δίνει το καλό παράδειγμα ζητώντας πάντα αποδείξεις, τις οποίες φυλάει στο σπίτι τους μέσα σε ένα κουτί.
«Στην Ολλανδία κάνουμε τα πάντα όπως πρέπει. Εδώ όμως (στην Ελλάδα) ο κόσμος απεχθάνεται τη γραφειοκρατία» λέει χαρακτηριστικά η κυρία Vinke καταλήγοντας: «Με 2 παιδιά σε ένα ακριβό ιδιωτικό σχολείο (σχόλιο: να πάνε σε δημόσιο) και ακαθόριστες ετήσιες αποδοχές που δεν είναι ούτε τα μισά από ό,τι παίρνει ένας Ολλανδός υπουργός, είναι μερικές φορές δύσκολο να τα οργανώσεις όλα. Ο σύζυγός μου πληρώνεται λιγότερο από έναν Έλληνα βουλευτή (σχόλιο: ούτε στην γυναίκα σου ρε υπουργέ δεν λες πόσα παίρνεις;). Και οι αυξήσεις φόρου θα πιάσουν κι εμάς. Αλλά τι μπορούμε να κάνουμε; Απεργία;».
ΒΗΜΑ 19/02/2010
Όλη η φαμίλια Παπακωνσταντίνου είναι για πολύ ξύλο… ή για πολύ, μα πάρα πολύ φτύσιμο. Τελικά ποιός είπε πως στις Δημοκρατίες δεν υπάρχουν επιλογές;

kostasxan.blogspot.com
Διαβάστε περισσότερα » »

Ζαρντινιέρα απο λάστιχα αυτοκινήτου.

Τίποτα δεν πετάμε, δείτε με τι τρόπο μπορεί ένα παλιό λάστιχο αυτοκινήτου να μετατραπεί σε μια ζαρντινιέρα.

ΔΕς σε φώτο παρακάτω όλη την μέθοδο...







Διαβάστε περισσότερα » »

ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΘΟΥΜΕ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΙΑ ΚΟΡΟΪΔΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΚΟΠΗΣ...

ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΟ ΒΕΝΙΖΕΛΟ ΚΑΤΩ!!!

ΕΣΥ ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΡΕ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΝΔ?

ΜΑ ΕΙΜΑΙ ΣΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΠΑΦΗΜΟΥ ΜΕ ΤΟ ΣΑΜΑΡΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΤΟΥ ΠΟΥ ΥΠΟΓΡΑΨΑΜΕ ΝΑΙ ΣΤΗ ΜΕΡΚΕΛ...

ΟΣΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ.....
ΣΑΜΑΡΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΟ ΒΕΝΙΖΕΛΟ ΚΑΤΩ ΤΩΡΑ !!!

ΕΣΥ ΓΙΑΤΙ ΕΙΣΑΙ ΟΡΘΙΑ ΑΓΑΤΣΑ?

ΜΑ ΕΙΜΑΙ ΜΕ ΤΟ ΣΑΜΑΡΑ ΤΩΡΑ...

ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΘΑ ΟΡΓΑΝΩΘΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΙΑ... ΚΟΡΟΪΔΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ;


 ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ
Διαβάστε περισσότερα » »

Σκοτώθηκε σε τροχαίο αρκουδάκι 1 έτους στην Φλώρινα

Το ατύχημα έγινε σήμερα τα ξημερώματα στο παλιό οδικό δίκτυο της διάβασης Κλειδίου του οδικού άξονα Αμυνταίου-Φλώρινας στο ύψος του αρχαιολογικού χώρου των Πετρών.



Το αρκουδάκι ήταν θηλυκό ηλικίας ενός χρόνου και ζύγιζε 50 κιλά περίπου (και πολύ πιθανά να ήταν... το ένα από τα τρία μικρά θηλυκής η οποία είχε καταγραφεί από την Ομάδα Άμεσης Επέμβασης του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ, το προηγούμενο φθινόπωρο στην ευρύτερη περιοχή). Η Ομάδα Άμεσης Επέμβασης του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ κατέφθασε εσπευσμένα στο σημείο μετά την ενημέρωση και σε συνεργασία με την Αστυνομική Διεύθυνση Αμυνταίου.


Στην ίδια περιοχή της διάβασης, αλλά στο νέο οδικό δίκτυο έχουν σημειωθεί στο πρόσφατο παρελθόν 6 θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα με θύματα τέσσερις αρκούδες και δύο λύκους. Επιπλέον, τόσο στον παλιό όσο και στο νέο οδικό άξονα έχουν σημειωθεί περιστατικά τροχαίων με αρκούδες χωρίς να είναι θανατηφόρα.


Η ευρύτερη περιοχή του Κλειδίου, αποτελεί σημαντικό διάδρομο επικοινωνίας για την αρκούδα και γενικότερα για τα μεγάλα θηλαστικά μεταξύ των ορεινών όγκων του Βέρνου και του Βόρα και απαιτεί ειδική διαχείριση και παρακολούθηση. Ενώ για τα είδη της άγριας πανίδας αποτελεί μία φυσική ζώνη σύνδεσης μεταξύ δύο πολύ σημαντικών ορεινών βιοτόπων, για τον άνθρωπο αποτελεί σημείο ανάπτυξης σημαντικών δραστηριοτήτων όπως η διέλευση οδικών αξόνων, η δημιουργία και λειτουργία λιγνιτωρυχείων, ενώ σχεδιάζεται παράλληλα η εγκατάσταση και αιολικών πάρκων. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι παρά την ύπαρξη του νέου οδικού άξονα η κίνηση των αυτοκινήτων και ειδικά βαρέων οχημάτων και φορτηγών λόγω της ύπαρξης του νέου λιγνιτωρυχείου Κλειδίου, είναι ιδιαίτερα έντονη. Επισημαίνουμε ακόμη, ότι μεταξύ παλιάς και νέας Εθνικής Οδού υπάρχει Καταφύγιο Άγριας Ζωής.


Η ζώνη του Κλειδίου αποτελεί αποδεδειγμένα περιοχή σύγκρουσης της άγριας ζωής με τις ανθρώπινες δραστηριότητες. Σύμφωνα και με τον νέο νόμο για την βιοποικιλότητα (Ν.3937/2011) η περιοχή πρέπει να αξιολογηθεί και να αναγνωριστεί επίσημα ως ειδικός διάδρομος επικοινωνίας για την άγρια πανίδα.


Στον νέο οδικό άξονα έχουν τοποθετηθεί από τον ΑΡΚΤΟΥΡΟ και την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, ειδικές πινακίδες που προειδοποιούν τους οδηγούς για πιθανή διάσχιση του δρόμου από αρκούδα. Το σημερινό περιστατικό αναδεικνύει την ανάγκη σήμανσης και του παλιού οδικού άξονα με ιδιαίτερη φωτιζόμενη σήμανση.


Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ ενημερώνει το ευρύ κοινό ενόψει της εορταστικής περιόδου του Πάσχα, ότι τα σημεία των οδών με τις ειδικές προειδοποιητικές πινακίδες χρήζουν ακόμη μεγαλύτερης προσοχής και χαμηλής ταχύτητας από τους διερχόμενους οδηγούς.



Πηγή: arcturos
radioflorina
Διαβάστε περισσότερα » »

Το λάδι κάνναβης και οι απίστευτες ιδιότητές του

Διαβάστε περισσότερα » »

ΧΑΡΡΥ ΚΛΥΝΝ - ΤΗΕ AKIS ARRESTING SHOW

Ένα μήνα ετοιμάζω το show μου και πάλι με προλάβανε τα σαΐνια της νεοταξικής συμμαχίας, με το «AKIS ARRESTING SHOW»

Το μήνυμα σαφές: Η κυβέρνηση δεν καταλαβαίνει Χριστό, δε πάει να είσαι βουλευτής, δεν πάει να είσαι υπουργός, δεν πάει να είσαι παρ’ ολίγον πρωθυπουργός…

Το ΠΑΣΟΚ, που από όπου και να το πιάσεις λερώνεσαι, την ημέρα της ανακοίνωσης των εκλογών προσπαθεί να πείσει τον Ελληνικό λαό ότι κάνει κάθαρση!!!

Τα καλά και συμφέροντα ταις ψυχαίς ημών… Δεν πάει να ’ναι Χριστούγεννα, δεν πάει να ’ναι Πάσχα, δεν πάει να είσαι αθώος, δεν πάει να είσαι ένοχος… Ψιλά τα γράμματα, ο σκοπός είναι να γίνει η δουλειά μας, να στήσουμε τη φάκα με το τυράκι κι όποιος τσιμπήσει, τσίμπησε… Και με το «EFRAIM XMAS SPECIAL» χτυπήσαμε κόκκινο σε θεαματικότητα και τώρα πάλι την πρωτιά στην τσέπη την έχουμε… 

Ο Μ@&@%@# ο Έλληνας τόσα και τόσα έφαγε, γιατί να μην το φάει κι αυτό;
Το είπαμε, ο χρόνος σύλληψης έχει σημασία…

 Έχετε δει ποτέ καμία σύλληψη υψηλού προσώπου Ιούλιο ή Δεκαπενταύγουστο που δεν βλέπει κανένας τηλεόραση και δεν διαβάζει εφημερίδες; Τι θέλετε δηλαδή, να πάει τζάμπα κοτζάμ σύλληψη; Κάθε πράμα στο καιρό του και ο κολιός τον Αύγουστο… Ο κολιός… Ο Εφραίμ, όμως, Χριστούγεννα (τότε εξυπηρετούσε η προφυλάκιση) και ο Άκης προεκλογική Μεγαλοβδομάδα… Άντε και καλή Ανάσταση!... Χωρίς συλλήψεις… Ποιος βλέπει τηλεόραση Πασχαλιάτικα;




harryklynn.blogspot.com
Διαβάστε περισσότερα » »