Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013

Σκόπια: Ετοιμάζουν τον Τσαρκνιά Επίσκοπο των Σλάβων της Ελλάδας

Η Σκοπιανή Εκκλησία  έχει προθέσεις, από ό, τι διαφαίνεται, να χειροτονήσει το Νικόδημο Τσαρκνιά, ο οποίος καθαιρέθηκε από την Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία, ως Επίσκοπο των Σλάβων στην Ελλάδα.

Ο ίδιος θα δηλώσει στην εφημερίδα Ντέβνικ των Σκοπίων: 
« Ελπίζω ότι από τώρα και στο εξής τα πράγματα που αφορούν την πνευματική ζωή των Σλάβων (‘Μακεδόνων’ δηλώνει αυτός) στην Ελλάδα θα αλλάξουν περισσότερο με θετική δράση και  θα είναι πιο ενεργοί».

Μάλιστα στη Θεία Λειτουργία των Χριστουγέννων στο ναό της πόλης των Σκοπίων, είχε χρέη βοηθού του αρχιεπισκόπου, Στέφαν,  της σκοπιανής εκκλησίας, που δηλώνει ότι έχουν θερμές σχέσεις μεταξύ τους.

 Ο παπα-τσαρκνιάς ελπίζει ότι θα χριστεί Επίσκοπος, για να έχει νόμιμη και έντονη παρουσία στους συμπατριώτες του στην Ελλάδα, όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά.

Μέχρι σήμερα είχε σχέσεις με πνευματικές δραστηριότητες στην εκκλησία του χωριού του την ‘Αγία Ζλάτα Μεγκλένσκα» στην ελληνική Μακεδονία (Μακεδονία του Αιγαίου κατά το δημοσίευμα) και ελπίζει αυτές να τις επεκτείνει προς όλους τους Σλάβους της Ελλάδας.

echedoros-a.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Δύο νεκροί από πτώση ελικοπτέρου στο κέντρο του Λονδίνου

Ένα ελικόπτερο προσέκρουσε σε γερανό και συνετρίβη στο έδαφός στο Vauxhall του Λονδίνου (Pics+Vids)
Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και εννέα τραυματίσθηκαν το πρωί της Τετάρτης, από την πτώση του ελικοπτέρου, το οποίο προσέκρουσε, μέσα σε πυκνή ομίχλη, σε γερανό στην κορυφή του υπό κατασκευήν κυλινδρικού συγκροτήματος πολυτελών κατοικιών "The Tower, One St George Wharf", στη νότια όχθη του Τάμεση στο κεντρικό Λονδίνο.
Δύναμη δεκάδων πυροσβεστών αναπτύχθηκε αμέσως στον τόπο του δυστυχήματος. Σύμφωνα με πληροφορίες ιατρικών πηγών, νεκρός είναι ο πιλότος του ελικοπτέρου, ενώ ένας ακόμη άνθρωπος σκοτώθηκε στο έδαφος.
Ένας άνδρας διασώθηκε από το φλεγόμενο αυτοκίνητό του από τους πυροσβέστες.
Τέσσερις άνθρωποι διακομίσθηκαν στο νοσοκομείο, ο ένας από τους οποίους βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση. Πέντε τραυματίες έλαβαν επί τόπου τις πρώτες βοήθειες.
Τμήμα του γερανού κρέμεται από τη μία πλευρά του κτιρίου, το οποίο, όταν ολοκληρωθεί, θα είναι το υψηλότερο συγκρότημα κατοικιών στην Ευρώπη.
Τα φλεγόμενα συντρίμμια του ελικοπτέρου έπεσαν στον δρόμο, πυρπολώντας αυτοκίνητα, ενώ εστίες φωτιάς δημιουργήθηκαν και σε παρακείμενα κτίρια.

  Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι πριν από το δυστύχημα επικρατούσε πυκνή ομίχλη στην περιοχή, σε σημείο ώστε η κορυφή του γερανού να μην είναι ορατή από το έδαφος, ότι είδαν το ελικόπτερο να κατευθύνεται με ταχύτητα προς την κορυφή του κτιρίου και στη συνέχεια άκουσαν μία μεγάλη 'έκρηξη" και είδαν φλεγόμενα συντρίμμια, καθώς και τμήμα του γερανού, να πέφτουν στο έδαφος.

  Ένας από τους αυτόπτες μάρτυρες δήλωσε ότι μίλησε με τον χειριστή του γερανού, ο οποίος ετοιμαζόταν να ανέβει στην καμπίνα του όταν συνέβη το δυστύχημα. Για πρώτη φορά, είχε αργήσει στη δουλειά του το σημερινό πρωινό. "Ετρεμε στην κυριολεξία", είπε.
"Ο χειριστής του γερανού κανονικά ξεκινάει τη δουλειά του στις 08.00. Αλλά, σήμερα ειδικά, πράγμα ασυνήθιστο, άργησε στη δουλειά του", δήλωσε ο πρόεδρος της κατασκευάστριας εταιρείας του κτιρίου και πρόσθεσε ότι είναι πολύ νωρίς για να υπάρξουν συμπεράσματα για τα αίτια του δυστυχήματος, αλλά κανονικά θα ελικόπτερα πρέπει να πετούν σε ύψος 150 μέτρων επάνω από τα ψηλά κτίρια.
Τα ελικόπτερα στο Λονδίνο πετούν συνήθως επάνω από τον Τάμεση, αλλά ειδικά σήμερα, σύμφωνα με το Αεροδρόμιο του Σίτι του Λονδίνου, οι πορείες των πτήσεων διαφοροποιήθηκαν εξαιτίας της ομίχλης.

news247
 
Διαβάστε περισσότερα » »

Αυτοκτόνησε μέσα στο αυτοκίνητό του 34χρονος από την Κοζάνη – Βρέθηκε κοντά στους Γεωργιανούς Ημαθίας

Νεκρός μέσα στο αυτοκίνητό του βρέθηκε το πρωί κοντά στους Γεωργιανούς Ημαθίας, 34χρονος άνδρας, κάτοικος εν ζωή Κοζάνης.
Σύμφωνα με όλες τις μέχρι τώρα ενδείξεις, ο αυτόχειρας ταξίδευε από την ΠΕΟ Κοζάνης – Βέροιας με κατεύθυνση προς την πρωτεύουσα της Ημαθίας. Λίγο πριν φτάσει στους Γεωργιανούς Ημαθίας σταμάτησε το αυτοκίνητό του δίπλα στο δρόμο και έδωσε τέλος στη ζωή του καθώς αυτοπυροβολήθηκε με κυνηγετική καραμπίνα. Να σημειωθεί πως το αυτοκίνητο ήταν κλειδωμένο.
Περισσότερες λεπτομέρειες αναμένεται να προκύψουν έπειτα από την ιατροδικαστική εξέταση.

kozan.gr


Διαβάστε περισσότερα » »

Η Ελλάδα πρωταθλήτρια στα ποσοστά παιδιών που ζουν με τους γονείς τους

Όλο και περισσότεροι νέοι ηλικίας 25 έως 34 ετών κατοικούν στην Ελλάδα με τους γονείς τους. Διαβάστε τους πρωταθλητές και τη συμβαίνει στις Σκανδιναβικές χώρες και της Γαλλία και Γερμανία.
Πάνω από ένας στους δύο νέους - 50,7% -, ηλικίας 25 έως 34 ετών, εξακολουθούσαν, με βάση στοιχεία του 2011, να κατοικούν με τουλάχιστον έναν από τους γονείς τους στην Ελλάδα, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat, που δόθηκαν στη δημοσιότητα στις Βρυξέλλες.
Η Ελλάδα βρίσκεται τέταρτη στη σχετική κατάταξη μετά τις Σλοβακία που έχει 56,4%, τη Βουλγαρία με 55,7% και την Μάλτα με 51,9%.
Αξίζει να αναφερθεί ότι Σκανδιναβικές χώρες έχουν τα μικρότερα ποσοστά με 4,1% για την Σουηδία και την Φιλανδία και μόλις 1,9% για την Δανία.
Το ποσοστό της Γερμανία αγγίζει το 14,7% ενώ αυτό της Γαλλίας το 11,6%

 news247

Διαβάστε περισσότερα » »