Πέμπτη 1 Μαΐου 2014

ΠΡΟΣΟΧΗ! Στη φάκα θα πιάνονται οι κλέφτες… κινητών – Άχρηστο το τηλέφωνο μετά την κλοπή, δεν θα συνδέεται σε κανένα δίκτυο!

kinitoΤην απόφαση να δώσει τέλος στην κλοπή των κινητών τηλεφώνων πήρε η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, αφού με απόφαση που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως θέτει σε άμεση εφαρμογή το κλείδωμα της συσκευής σε περίπτωση κλοπής.
Έτσι φραγή από το δίκτυο των εταιρειών θα πραγματοποιείται για τα κινητά τηλέφωνα που έχουν κλαπεί και έτσι ο νέος ιδιοκτήτης δεν θα μπορεί να συνδεθεί με κανένα ελληνικό δίκτυο και πολλά από τα δίκτυα του εξωτερικού.
Η φραγή θα μπορεί να γίνει απλά αφού έχει προηγηθεί μια γραπτή αίτηση του κατόχου της συσκευής, ο οποίος θα αναφέρει τον μοναδικό αριθμό IMEI (International Mobile Equipment Identity) που τη συνοδεύει.
 Πώς θα μπορούμε να κλειδώνουμε το κινητό μας τηλέφωνο
Ο χρήστης θα πρέπει να γνωρίζει το μοναδικό κωδικό της συσκευής του, τον οποίο μπορεί πολύ εύκολα να βρει πληκτρολογώντας *#06# και να τον διατηρήσει κάπου.
Η συγκεκριμένη υπηρεσία απαιτεί την εγκατάσταση ειδικού λογισμικού από τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, οι οποίες, όπως προβλέπεται στην απόφαση, θα τηρούν λίστες με τους αριθμούς IMEI των κλεμμένων συσκευών για να μπορέσει να εφαρμοστεί αποτελεσματικά ο κανονισμός.

makeleio
Διαβάστε περισσότερα » »