Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011

Μαγνήτης βιοποικιλότητας το γαϊδουράγκαθο

«Μαγνήτης» βιοποικιλότητας αποδεικνύεται η καλλιέργεια αγριαγκινάρας (ή άλλως γαϊδουράγκαθο) στη χώρα μας, αφού στο χώρο όπου αναπτύσσεται «φιλοξενεί» ακόμη και πεταλούδες Αφρικής, που αναπαράγονται την άνοιξη πάνω στα φύλλα της!

Αυτό το γεγονός, μάλιστα, τράβηξε την προσοχή της ομάδας … του National Geographic, που εντυπωσιάστηκαν από το θέαμα, όπως λέει ο επικεφαλής του γνωστού περιοδικού στη χώρα μας Νίκος Μάργαρης.
Όπως μας εξηγεί, επειδή η αγριαγκινάρα είναι η ίδια ζιζάνιο, όχι μόνο επιβιώνει χωρίς λιπάνσεις και αρδεύσεις, αλλά συγχρόνως, δείχνει να έχει δημιουργήσει στις καλλιέργειές της ιδιαίτερα μεγάλη βιοποικιλότητα. «Έμεινα άναυδος από το θέαμα των μεταναστευτικών πουλιών που αντίκρισα σε έκταση, όπου καλλιεργείται αγριαγκινάρα στην περιοχή της Λάρισας», μας λέει ο κ. Μάργαρης.
Μπορεί να είναι γνωστό ότι τα μεταναστευτικά πουλιά είναι εντομοφάγα και συνήθως έρχονται σε ελληνικό έδαφος στις αρχές της άνοιξης, όταν κατά κύριο λόγο εμφανίζονται τα έντομα, αλλά μέχρι σήμερα δεν είχε επισημανθεί ότι το εντυπωσιακό, όπως το χαρακτηρίζει ο κ. Μάργαρης, λουλούδι της αγριαγκινάρας, προσελκύει μεγάλο αριθμό εντόμων, τα οποία το γονιμοποιούν, τρεφόμενα από το νέκταρ του. Αυτά τα έντομα με τη σειρά τους, όπως μας εξηγεί, είναι η επιθυμητή τροφή για μεγάλο αριθμό μεταναστευτικών πουλιών, τα οποία εγκαθίστανται στις καλλιέργειες, όπου και κατασκευάζουν τις φωλιές τους.
«Αν επισκεφθεί κάποιος αυτές τις καλλιέργειες τον Ιούνιο και τον Ιούλιο διαπιστώνει, όχι μόνον την εντυπωσιακή παρουσία των πουλιών, αλλά και των αυγών που επωάζουν και των νεοσσών τους, που με τη σειρά τους στηρίζουν, με τροφή, σειρά άλλων οργανισμών, όπως τα φίδια», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Μάργαρης.
Διαβάστε περισσότερα » »

Γρεβενά: Σύλληψη πέντε ατόμων για παράβαση του Νόμου περί προστασίας αρχαιοτήτων…

Συνελήφθησαν το  μεσημέρι του Σαββάτου (26/11), στο χωριό Μεσόλακκος Γρεβενών, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Γρεβενών, σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Δίωξης Διασυνοριακού Εγκλήματος της Αστυνομικής Διεύθυνσης Γρεβενών, πέντε Έλληνες 42, 43, 49, 46 και 44 ετών, για αναζήτηση θησαυρού.
Ειδικότερα, έπειτα από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, οι προαναφερόμενοι κατελήφθησαν, ενώ άνοιγαν σήραγγα συνολικού μήκους δεκαπέντε (15) μέτρων, με τη χρήση σκαπτικών εργαλείων, για αναζήτηση θησαυρού.
Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι, οι συλληφθέντες  έσκαβαν το τελευταίο χρονικό διάστημα στο σημείο συστηματικά, χωρίς όμως αποτέλεσμα μέχρι σήμερα.
Συνολικά κατασχέθηκαν:
μία (1) γεννήτρια,
δύο (2) μπαλαντέζες,
μία (1) αντιασφυξιογόνα μάσκα,
δύο (2) σχοινιά συνολικού μήκους δεκαπέντε (15) μέτρων,
ένα (1) μπιτόνι βενζίνη,
ένας (1) φακός,
ένα (1) κομπρεσέρ,
μία (1) λάμπα και διάφορα μεταλλικά εργαλεία (λίμες, κάβουρες, κοπίδι, σκεπάρνι, σφυρί, σιδεροπρίονο, αυτοσχέδια μεταλλικά καρότσια κλπ.).
Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Γρεβενών.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Γρεβενών.
Διαβάστε περισσότερα » »

Χαμομήλι: ένα χειμωνιάτικο ρόφημα με θαυματουργές ιδιότητες

Απολαυστικό, τονωτικό και ό,τι πρέπει για τις κρύες χειμωνιάτικες νύχτες – ειδικά όταν αυτές συνοδεύονται και από συνάχι – το χαμομήλι είναι ένα ρόφημα με το οποίο μπορείτε να περάσετε το φετινό χειμώνα (κι όχι μόνο) κερδίζοντας από τα οφέλη του. ..

Η εικόνα του τζακιού να καίει κι εσείς να πετάτε ένα κούτσουρο στη φωτιά πίνοντας χαμομήλι, καθώς δένετε σφιχτά τη ρόμπα σας, ίσως μοιάζει εικόνα από το πολύ μακρινό μέλλον που εσείς θα έχετε σβήσει τα 80 και παραπάνω κεράκια στη γενέθλια τούρτα σας. Η αλήθεια είναι, όμως, ότι το χαμομήλι δεν είναι ρόφημα των… γηρατειών, όπως το έχουμε στο μυαλό μας, αλλά ένα ρόφημα που μπορεί να μας φτάσει ως τα γηρατειά στο πλαίσιο μιας σωστής και ισορροπημένης διατροφής. Αρκεί να το γνωρίσουμε καλύτερα μαθαίνοντας τα οφέλη του στην υγεία μας βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα και να του δώσουμε μια ευκαιρία νωρίτερα από την ηλικία των 80…
 
Οι ποικιλίες και τα συστατικά του
Το όνομά του προήλθε από το άσπρο χρώμα που δίνει στα λιβάδια (χαμαί και μήλον, όπου μήλον = το πρόβατο στα αρχαία και χαμαί = πάνω στο έδαφος) και οι δύο ποικιλίες του που χρησιμοποιούνται ευρέως είναι το γερμανικό χαμομήλι (Matricaria recutita) και το ρωμαϊκό (Chamaemelum nobile). Παρ’ όλο που και οι δύο έχουν παρόμοιες ιδιότητες, το γερμανικό θεωρείται πιο γευστικό και πιο καταπραϋντικό.

Περιέχει δεκάδες ωφέλιμα φυτικά θρεπτικά συστατικά που μας ευνοούν σε διάφορους τομείς της υγείας, αλλά και μέταλλα. Συγκεκριμένα, είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικές ουσίες που ονομάζονται φλαβόνες, σε γλυκοσίδες (ισχυρές αντιοξειδωτικές ουσίες στην οικογένεια των φλαβονοειδών), τανίνες, σαλικυλικό οξύ, παράγωγα κουμαρίνης (ανταγωνιστές της βιταμίνης Κ), χαλκό, κάλιο, ψευδάργυρο, σίδηρο, φώσφορο, μαγνήσιο, βιταμίνη C, βιταμίνη Β1 κ.ά.

Φίλος της υγείας μας
Οι έρευνες για το χαμομήλι και τις επιδράσεις του στην υγεία έχουν αποδείξει ότι μπορεί να μας ευνοήσει σε διάφορους τομείς. Αναλυτικότερα:
-Έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες: Είναι ωφέλιμο απέναντι σε διάφορες φλεγμονές, συμπεριλαμβανομένων και των γαστρεντερικών μολύνσεων, φλεγμονών των ματιών ή του δέρματος, του εντέρου, των ελκών στο στόμα, της ουλίτιδας κ.ά.

-Διώχνει την αϋπνία: Ίσως μια από τις πιο σημαντικές ιδιότητές του, είναι το ότι μπορεί να σας χαλαρώσει και να κάνει τον Μορφέα να… υπακούσει στο κάλεσμά σας. Αρκεί να πιείτε λίγο χαμομήλι 30 με 45 λεπτά πριν ξαπλώσετε στο κρεβάτι. Θα καταφέρει να διώξει τα άγχη σας, να σας χαλαρώσει με το απαλό του άρωμα και τελικά να σας οδηγήσει σε ένα βαθύ και ποιοτικό ύπνο, δρώντας χαλαρωτικά στο νευρικό σύστημα.

-Καταπραΰνει το άγχος: Το χαμομήλι είναι επίσης γνωστό για τις φυσικές αγχολυτικές του ιδιότητες, οι οποίες βοηθούν στη χαλάρωση των νεύρων, ενώ έχει χρησιμοποιηθεί για την αγωγή της Γενικευμένης Αγχώδους Διαταραχής.

-Βοηθά το πεπτικό/γαστρεντερικό: Το αφέψημα χαμομηλιού μπορεί να μας ανακουφίσει από το φούσκωμα και τα ενοχλητικά αέρια, όπως επίσης και να ανακουφίσει τα συμπτώματα του συνδρόμου του ευερέθιστου εντέρου. Σε συνδυασμό, μάλιστα με τσάι δυόσμου, ενδέχεται να φέρει καλύτερα αποτελέσματα. Ακόμη, μειώνει τα επεισόδια των κολικών, όπως και τη διάρκεια της διάρροιας, ενώ βοηθά σημαντικά στη χαλάρωση του στομάχου.

-Έχει αντισπασμωδικές ιδιότητες: Σε περιπτώσεις γυναικολογικών προβλημάτων, όπως κράμπες περιόδου, το χαμομήλι μπορεί να καταπραΰνει τον πόνο, ενώ ακόμη και σε περιπτώσεις κολπίτιδας, οι πλύσεις με χαμομήλι ανακουφίζουν την κατάσταση.

-Τονώνει το ανοσοποιητικό: Έχει αποδειχτεί ότι το χαμομήλι έχει τη δυνατότητα να αυξήσει την παραγωγή των λευκών αιμοσφαιρίων, τα οποία με τη σειρά τους βελτιώνουν τη λειτουργία του ανοσοποιητικού μας συστήματος, απαλλάσσοντάς μας από τα κρυώματα και τις ιώσεις που «κολλάμε» όταν το ανοσοποιητικό μας είναι πεσμένο. Ακόμη, όμως, κι αν αρρωστήσουμε με γρίπη ή συνάχι, η εισπνοή ατμού από το εκχύλισμα του χαμομηλιού μπορεί να καταπραΰνει το κρύωμά μας και να μειώσει την καταρροή.

-Αντιμετωπίζει τα δερματικά προβλήματα: Εφαρμόζοντας τοπικά αφέψημα χαμομηλιού, το οποίο έχουμε αφήσει να κρυώσει, προσφέρουμε λύση σε διάφορα δερματικά προβλήματα, από ακμή, μέχρι ερεθισμούς του δέρματος και μολύνσεις από μύκητες. Σύμφωνα με έρευνες, μάλιστα, η τοπική εφαρμογή χαμομηλιού σε έκζεμα μπορεί να έχει το 60% της αποτελεσματικότητας μιας κρέμας με 0,25% υδροκορτιζόνης. Ακόμη, οι κομπρέσες με αφέψημα χαμομηλιού μπορεί να είναι εξίσου αποτελεσματικές.

-Βελτιώνει τους μαύρους κύκλους και το πρήξιμο στα μάτια: Αν αντιμετωπίζετε τέτοιου είδους προβλήματα στα μάτια, χρησιμοποιήστε φακελάκια με χαμομήλι, τα οποία έχετε εμβαπτίσει σε ζεστό νερό και τοποθετήστε τα σε κλειστά βλέφαρα (ή κάντε το ίδιο βουτώντας λίγο βαμβάκι στο αφέψημα χαμομηλιού). Οι μαύροι κύκλοι θα μειωθούν, ενώ η τανίνη του χαμομηλιού μπορεί να περιορίσει το πρήξιμο.

-Καταπραΰνει τους πονοκεφάλους: Μπορείτε να ανακόψετε την αυξανόμενη πορεία ενός πονοκεφάλου ή μιας ημικρανίας, πίνοντας λίγο αφέψημα χαμομηλιού, το οποίο θα σας ανακουφίσει πριν ο πόνος γίνει χειρότερος.

-Ελέγχει το διαβήτη: Τα υπεργλυκαιμικά συμπτώματα και ο διαβήτης μπορούν να ελεγχθούν με την κατανάλωση χαμομηλιού, σύμφωνα με έρευνες, καθώς το χαμομήλι μειώνει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και αυξάνει την αποθήκευση γλυκογόνου στο ήπαρ.

-Αποτρέπει την εμφάνιση καρκίνου: Εξωσωματικές μελέτες που διεξήχθησαν, έδειξαν πιθανές επιδράσεις του χαμομηλιού στην θεραπεία, αλλά και στην πρόληψη του καρκίνου. Η απιγενίνη του έχει πολύ μικρή επίδραση στα υγιή κύτταρα, αλλά προκαλεί απόπτωση στα καρκινικά.
-Άλλες ιδιότητες: Το χαμομήλι έχει βρεθεί πως δρα ευεργετικά σε διάφορες καταστάσεις και παθήσεις, όπως στη νόσο του Crohn, τις αιμορροΐδες, το άσθμα, την επούλωση πληγών, ακόμη και στην οστεοπόρωση.

Πώς μπορείτε να το καταναλώσετε;
Ο πιο δημοφιλής τρόπος κατανάλωσης του χαμομηλιού είναι η δημιουργία αφεψήματος από τα αποξηραμένα άνθη του, στο οποίο, μάλιστα, μπορούμε να προσθέσουμε και λίγο μέλι. Εκτός αυτού, όμως, μπορείτε να το βρείτε και σε κάψουλες, ταμπλέτες, κρέμες για τοπική χρήση, διάφορα εκχυλίσματα, αλοιφές κ.λπ.

Αν είστε αλλεργικοί στο χρυσάνθεμο και σε φυτά που ανήκουν στο γένος της αμβροσίας, υπάρχει πιθανότητα να είστε αλλεργικοί και στο χαμομήλι, γι’ αυτό καλύτερα να το αποφύγετε. Ακόμη, λόγω του ότι η κατανάλωση χαμομηλιού ενδέχεται να επηρεάζει την απορρόφηση σιδήρου από το έντερο, αν πάσχετε από έλλειψη σιδήρου, συμβουλευτείτε το γιατρό σας για την κατανάλωσή του.
Διαβάστε περισσότερα » »

Προκήρυξη της ΕΛ.ΑΣ. για πρόσληψη 100 επιστημόνων

Image Με 100 επιστήμονες από τους κλάδους Διοικητικού, Τεχνικών, Πληροφορικής και Υγειονομικού θα ενισχυθεί άμεσα η Ελληνική Αστυνομία. Στον διαγωνισμό που προκηρύχθηκε χθες από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη μπορούν να συμμετάσχουν ιδιώτες, αλλά και αστυνομικό προσωπικό και Ειδικοί Φρουροί (που επιθυμούν μετάταξη), προκειμένου να ενταχθούν στην κατηγορία Αξιωματικών Ειδικών Καθηκόντων.

Συγκεκριμένα, θα προσληφθούν 19 Οικονομικοί υπάλληλοι (Λογιστές, Στατιστικοί και Χρηματοοικονομικοί), 20 Νομικοί, 10 Διοικητικοί, 12 Εγκληματολόγοι (Βιολόγοι, Βιοχημικοί, Ηλεκτρολόγοι Μηχανικοί), 11 Τεχνικοί (Μηχανικοί, Τοπογράφοι, Μηχανολόγοι), 8 Υγειονομικοί (Ψυχίατροι, Παθολόγοι κ.ά.) και 20 υπάλληλοι ειδικότητας Πληροφορικής. Ολοι οι υποψήφιοι πρέπει να διαθέτουν πτυχίο και μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών, εκτός των Ιατρών που πρέπει να κατέχουν την ειδικότητα που ζητά η προκήρυξη, να γνωρίζουν μία τουλάχιστον ξένη γλώσσα και να έχουν άδεια ασκήσεως επαγγέλματος.


Η υποβολή αιτήσεων και δικαιολογητικών διαρκεί έως τις 9 Δεκεμβρίου και γίνεται στο αστυνομικό τμήμα του τόπου διαμονής του εκάστοτε υποψηφίου. Με την αίτηση συνυποβάλλονται και επικυρωμένα αντίγραφα τίτλών σπουδών, πιστοποιητικό γνώσης ξένων γλωσσών, αναλυτικό βιογραφικό σημείωμα, επικυρωμένο φωτοαντίγραφο του δελτίου ταυτότητας, καθώς και βεβαίωση προϋπηρεσίας.

Για να δείτε την προκήρυξη πατήστε
εδώ

Για να κατεβάσετε την αίτηση συμμετοχής πατήστε
εδώ
 
Διαβάστε περισσότερα » »

ΛΑΘΗ; ΛΑΘΗ; ΛΑΘΗ;...

Δε θα μιλήσω για τα λάθη που μας έφεραν στο σημερινό χάλι μας. Υπάρχουν πολύ πιο ενημερωμένοι για αυτά από μένα. Θα μιλήσω για τα λάθη σε κάποιο άλλο τομέα. Και εξηγούμαι:

Στο τμήμα μου αυτές τις μέρες είχα ένα νοσηλευτή που υπηρετεί τη θητεία του. 
Έχει σπουδάσει γιατρός, χρωστάει πέντε μαθήματα και πήρε την ειδικότητα του νοσοκόμου.
Είναι πολύ πρόθυμος, ευγενικός, δείχνει ενδιαφέρον να μάθει και μου έκανε εντύπωση το ήθος του.

Το παιδί το λένε Ερκάν, και είναι από την Κομοτηνή. Είναι έλληνας υπήκοος και μουσουλμάνος στο θρήσκευμα.

Και αναρωτιέμαι τι λάθη έχουν κάνει οι εκάστοτε κυβερνήσεις στο θέμα των μουσουλμάνων της Θράκης.

Ο Ερκάν, είναι τώρα 25 χρονών. Δε θυμάται  πολλά από τις κυβερνήσεις πριν το 2000. Όμως απ’ ότι ακούει από τους μεγαλύτερους στο χωριό του, η μόνη κυβέρνηση που τους αντιμετώπισε όχι σαν εχθρούς αλλά σαν έλληνες πολίτες που είναι, ήταν ο Παπαδόπουλος. Ναι, ναι, ο δικτάτορας.

Όλες οι άλλες κυβερνήσεις, τους έκαναν να νιώσουν ξένοι στην ίδια τους τη χώρα.
Δεν τους έδιναν δάνεια οι τράπεζες.
Δεν έπαιρναν επιδοτήσεις από το κράτος για τις καλλιέργειες τους. Δεν τους έδιναν άδεια να πάρουν τρακτέρ.
Δεν τους έβαλαν  κεραίες για τηλεόραση ελληνικών καναλιών.
Στέλνανε τα παιδιά τους σχολείο και τους υποχρέωναν να διδάσκονται θρησκευτικά. Και όλοι γνωρίζουμε ότι τα θρησκευτικά στα σχολεία είναι κατηχητικό. Όχι ενημερωτικό μάθημα.
Δεν έστειλαν δασκάλους που να κατανοούν τη διαφορετικότητα του θρησκεύματος με αποτέλεσμα να αρνούνται οι γονείς να στείλουν τα παιδιά σχολείο και να τα πηγαίνουν στα θρησκευτικά σχολεία που έφτιαξαν  με τούρκικα χρήματα και τούρκους δασκάλους.
Πληρώνουν φόρους, στρατεύονται, αλλά δεν έχουν δικαίωμα να απαιτήσουν από τους έλληνες κυβερνώντες.

Αν τους επιδοτούσαν όπως τους χριστιανούς της περιοχής, θα είχαν και αυτοί βίλες και τζιπ. Όμως ενημερώνονταν μόνο οι χριστιανοί και οι μουσουλμάνοι παρότι ήταν στα ίδια καφενεία, δε μάθαιναν τι να κάνουν. Ήθελαν και αυτοί να συμμετέχουν σε πολλά κοινά, όμως το ίδιο το σύστημα τους  απέκλειε.
Μήπως δε σκοτώθηκαν μουσουλμάνοι στον ελληνοϊταλικό πόλεμο; Δεν έχυσαν το αίμα τους για την Ελλάδα; Ναι. Όμως ποιος τους το αναγνωρίζει; Επειδή στην κατοχή, η Θράκη ήταν υπό βουλγαρική κατοχή, δε σημαίνει ότι δεν υπέφεραν και αυτοί.

Αν η κάθε κυβέρνηση αντιμετώπιζε τους μουσουλμάνους της Θράκης σαν τους εβραίους της Θεσσαλονίκης, δε θα ανησυχούσαμε με την επιρροή που έχουν οι τούρκοι στη θρησκευτική αυτή μειονότητα της χώρας μας. Όμως γνωρίζουν ότι αυτοί τους έκαναν να στραφούν στη γείτονα χώρα. 

Όταν χαρίστηκαν δορυφορικά πιάτα από τους τούρκους που πιάνουν τριάντα κανάλια τούρκικα, όταν βάζουν λεωφορεία να τους πηγαίνουν στην Τουρκία να ψωνίσουν, όταν δίνουν υποτροφίες στα παιδιά τους να σπουδάσουν, πως αυτοί να μη νιώθουν πιο δική τους τη χώρα που τους βοηθά από τη χώρα που τους παραγκωνίζει;
 
 
 http://wwwskepseis.blogspot.com/
Διαβάστε περισσότερα » »

Διαλεγμένος: Να απελαθούν τώρα όλοι οι λαθρομετανάστες!

Παρά τον ανελέητο πόλεμο λάσπης και την συνωμοσία της σιωπής, ευτυχώς κάποιοι Έλληνες καταφέρνουν να ορθώσουν το ανάστημά τους, και να βροντοφωνάξουν τα αυτονόητα:
Γιώργος Διαλεγμένος, σκηνοθέτης:

«Εγώ θα τολμούσα να πω, όσο τραβηγμένο και επικίνδυνο κι αν είναι, ότι η χώρα αυτή τη στιγμή ήθελε έναν στρατιωτικό νόμο. Δεν μπορείς κύριε, ενώ καταβαραθρώνεται η χώρα σου και γίνεται εξαιτίας σου χαμός και στην Ευρώπη, να κάνεις τη μία διαδήλωση πίσω από την άλλη. Να παραλύει το σύμπαν. Δεν γίνεται το ΠΑΜΕ να μην αφήνει τον κόσμο να δουλέψει έστω δύο μήνες! Είναι παράνοια. Πρέπει να μπει ένας φραγμός»

«Αυτή τη στιγμή χρειάζονται και ο Παπαδόπουλος και ο Ιωαννίδης στην κυβέρνηση! Εγώ λυπάμαι τον Παπαδήμο με όλα αυτά τα λυκόρνια δίπλα του που είχαν το χέρι στο Ευαγγέλιο! Ο Βούρος, αυτό το καραγκιοζάκι, 15 μέρες διαφήμιζε τον εαυτό του ότι δεν θα ψηφίσει και τελικά ψήφισε. Κι η Βάσω, με τα κροκοδείλια δάκρυα. Στην Ελλάδα οι υπουργοί και οι βουλευτές τη συνείδησή τους την έχουν για πέταμα. Πρώτα είναι η καρέκλα, μετά το κόμμα, μετά το χρήμα. Στον πάτο η συνείδηση»

Φυσικά μετά από τις παραπάνω δηλώσεις ο δημοσιογράφος δεν αντέχει και επιτίθεται ευθέως στον σκηνοθέτη χαρακτηρίζοντας τον "ρατσιστή"! Ανάλογη αήθη επίθεση δεν θα τολμούσε φυσικά να κάνει αν είχε απένταντί του κάποιον θολοκουλτουριάρη "διανοούμενο"... Αλλά φυσικά, εδώ έχουμε να κάνουμε με υπεράσπιση του Έθνους οπότε αμέσως κολλάει η ρετσινιά του "ρατσιστή". Προς τιμήν του Διαλεγμένος δεν μασάει τα λόγια του, και βάζει στην θέση του τον δημοσιογράφο:
- Στη συνέντευξη που πριν από δυο χρόνια μού δώσατε για την «Ε» μού είχατε πει: «Αν ήμουν εξουσία, θα πέταγα έξω όλους τους ξένους». Συνεχίζετε να έχετε την ίδια ρατσιστική άποψη;
«Βεβαίως. Λέει "έχουνε χαρτιά". Ποιος τους τα έδωσε; Και γιατί τους τα έδωσε; Είχαμε ανάγκη από εργατικά χέρια; Εδώ η χώρα παρέλυσε.Την αφήσανε ξέφραγο αμπέλι. Και ήρθαν όλα τα αποβράσματα. Δεν ήρθε και κανένας άνθρωπος της τέχνης και του πνεύματος, κανένας Παναχί, να πω "να και κάποιος που ζήτησε άσυλο στην Ελλάδα". Έχουμε μαζέψει όλο το κατακάθι της Ανατολής και της Ασίας».


Και συνεχίζει ο "καλός" δημοσιογράφος ο οποίος δεν μπορεί να διανοηθεί ότι δεν μπαίνουν όλοι στο καλούπι της παγκοσμιοποίησης και του εθνομηδενισμού:


- Μόνο χρυσαυγίτες υποστηρίζουν όσα λέτε.
Για να πάρει την απάντηση που του αρμόζει και τον βάζει στην θέση του:
«Ας με πούνε και φασίστα και χρυσαυγίτη. Χαίρομαι. Τα έχω όλα. Πειράζει; Αυτοί μού χάλασαν τη χώρα μου».

Επιτέλους! Μια δήλωση που αποστομώνει θολοκουλτουριάρηδες και εθνομηδενιστές, που λέει τα πράγματα όπως είναι! Που λέει αυτό που προσπαθούν να κρατάνε κρυφό τα κανάλια και οι εφημερίδες της διαπλοκής: Οι λαθρομετανάστες έχουν καταστρέψει την Ελλάδα, και κανένας Έλληνας δεν τους θέλει εδώ. Και αν νομίζετε ότι μόνο η Χρυσή Αυγή τα λέει αυτά, κάνετε τεράστιο λάθος!
 
 
 http://ellhnaspolitis.blogspot.com/
Διαβάστε περισσότερα » »

ΓΙΑΤΙ αποβλακώθηκε ο ελληνικός λαός; – ΤΙ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΟΛΟΙ;

Εκτός της μελαγχολίας και κατάθλιψης το κύριο συναίσθημα που διακατέχει τον κάθε Έλληνα, είναι αυτό του φόβου. Θα μου πείτε τώρα τι φοβάται;
Αυτό είναι και το μεγαλύτερο κακό ή πρόβλημα (όπως θέλετε πάρτε το) ότι δεν ξέρει τι να… πρωτοφοβηθεί.
Ότι θα χάσει την δουλειά του (ο εργαζόμενος), ότι    δεν θα ξαναβρεί δουλειά (ο άνεργος),  ή δεν ξέρει πότε θα ξαναπληρωθεί ότι δεν θα έχει να φάει ούτε ένα κομμάτι ψωμί αύριο το πρωί (ο κάθε μέσος πολίτης), ότι από στιγμή σε στιγμή θα κλείσει η επιχείρησή του (ο επιχειρηματίας μικρός ή μεγάλος), ότι θα έρθουν νέα χαράτσια στα οποία δεν θα μπορέσει να ανταπεξέλθει, ότι παρά τις δύο δουλειές που κάνει (για τους πολύ τυχερούς) δεν θα μπορέσει να τα βγάλει πέρα;
Ότι οι κόποι μιας ζωής πήγαν χαμένοι και θα την πληρώσουν τα παιδιά του ( ο συνταξιούχος), ότι δεν ξέρει τι να σπουδάσει, τι επάγγελμα να κάνει αφού όλα οδηγούν στη… φτώχεια; (ο μαθητής-φοιτητής).
Αλήθεια ποιος φόβος κυριαρχεί; Εκτός των παραπάνω ερωτημάτων που διερωτούνται οι περισσότεροι Έλληνες πλέον ολημερίς και ολονυχτίς, δυστυχώς υπάρχουν και άλλα.
Ένα χρόνο τώρα εξωτερικοί παράγοντες κυρίως (ΕΕ, ΔΝΤ, ΕΚΤ, Ευρωπαϊκός και μη Τύπος κα)αλλά και εσωτερικοί, τα πολιτικά κόμματα και οι εκάστοτε κυβερνήσεις, δημιουργούν και αναπαράγουν συνεχώς τα ίδια ερωτήματα προς το λαό: Χρεοκοπούμε δεν χρεοκοπούμε, βγαίνουμε από Ευρωζώνη δεν βγαίνουμε, θέλουμε ευρώ δεν θέλουμε, μας «πετούν» έξω από το ευρώ δεν μας «πετούν», συμφέρουν όλα τα παραπάνω ή δεν μας συμφέρουν;
Πολλοί είναι εκείνοι που «τρέχουν» να απαντήσουν όχι όμως με… σιγουριά. Ο καθένας με ότι ακούει από εδώ και από εκεί βγάζει επιπόλαια συμπεράσματα και στηρίζει εκεί την άποψή του. Άποψη η οποία μπροστά στα νέα «κουτσομπολιά» της παρέας και της γειτονιάς, για τις πολιτικές εξελίξεις αλλάζει αν ακούσει κάτι πιο λογικό ή ενδιαφέρον ή μια εκδοχή από μία άλλη οπτική γωνία που δεν την είχε σκεφτεί.
Κάτι που σημαίνει ότι κανείς δεν είναι σίγουρος για το τι θέλει ή για το τι πιστεύει ότι πρέπει να γίνει.
Όταν όμως οι ίδιοι άνθρωποι που θέτουν αυτά τα ερωτήματα διαφωνούν μεταξύ τους ή και πολλές φορές δεν απαντούν με βεβαιότητα, πώς περιμένουν να ξέρει να απαντήσει και με σιγουριά μάλιστα, ο ελληνικός λαός;
Ο ελληνικός λαός δεν ξέρει τι να πιστέψει πλέον, δεν ξέρει τι θέλει πλέον (αφού τα ερωτήματα είναι πολλά και δύσκολα), αλλά και κυρίως δεν ξέρει τι είναι αυτό που φοβάται, ποιος είναι ο εχθρός του.
Εκεί εντοπίζεται το μεγαλύτερο πρόβλημα.
Ένα πρόβλημα το οποίο εάν δεν αντιμετωπιστεί δύσκολα θα δούμε… άσπρη μέρα. Όλα τα παραπάνω ερωτήματα εφόσον κανείς δεν γνωρίζει (ούτε οι ίδιοι πολιτικοί) τι θα συμβεί στο άμεσο ή έμμεσο μέλλον, οδηγούν στην αβεβαιότητα, το χάος και τον φόβο.

Όταν γνωρίζεις τον εχθρό σου, και ξέρεις τι φοβάσαι όμως πράττεις αναλόγως για να έχεις το καλύτερο αποτέλεσμα. Αυτό που συμβαίνει εδώ ωστόσο είναι διαφορετικό. Πολεμάμε για την ζωή μας, για τα παιδιά μας για ένα καλύτερο αύριο, με τον κύριο… Άγνωστο. Πολεμάμεχωρίς να ξέρουμε ακριβώς  ποιον έχουμε απέναντί μας. Το μόνο που έχουμε στο μυαλό μας είναι ότι για το καλό το δικό μας και των παιδιών μας πρέπει με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, να βγούμε νικητές σε αυτή τη μάχη με το «Άγνωστο».
Αυτή είναι ίσως και μία από τις αιτίες της κοινωνικής διάσπασης που έχει υποστεί η χώρα μας. Όταν κάποιος φοβάται, όπως για παράδειγμα ένας λαός, τότε τον κάνεις ότι μα ότι θέλεις. Αυτό είναι γνωστό. Το ερώτημα είναι το εξής ωστόσο:  Εσκεμμένα ο ελληνικός λαός  «αποβλακώθηκε» και φοβάται το κάθε τι ή όχι;
Κάποιοι θα υποστηρίξουν την άποψη αυτή, άλλοι δε που δεν πιστεύουν τόσο στις «συνομωσίες», όχι. Το αποτέλεσμα ωστόσο της κατάστασης όπως και αν φτάσαμε σε αυτό είναι ένα: Μπορεί να γίνομαι γραφικός, αλλά επαναλαμβάνω και επαυξάνω ότι ο φόβος που κυριαρχεί σε όλα τα επίπεδα και σε όλους  τους τομείς και ερωτήματα, είναι αυτός που πρώτα πρέπει να αντιμετωπιστεί, προκειμένου  στη συνέχεια να αντιμετωπίσουμε την πολιτική, την κοινωνική, την οικονομική κρίση και ότι κίνδυνο ελλοχεύει για την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό!
Τάσος Ντούβλης
  athens post
Διαβάστε περισσότερα » »

H CIA σου λέει κάθε μέρα: «Σε βλέπω»

Οι ΗΠΑ είναι η υπερδύναμη. Αυτό το ξέρουμε. Επιχειρεί σε διάφορα μέρη του κόσμου. Και αυτό το ξέρουμε. Η CIA είναι η υπηρεσία πληροφοριών των ΗΠΑ που ασχολείται με τον υπόλοιπο κόσμο. Επίσης γνωστό.
Αυτό που αποκαλύφθηκε πριν αρκετές μέρες, από το AP αποκλειστικά, είναι πως η μυστική υπηρεσία των ΗΠΑ παρακολουθεί το παγκόσμιο διαδίκτυο για να μαθαίνει από πρώτο χέρι τι γίνεται, και τι πρόκειται να γίνει, με βάσει τα tweets, τα blog posts, αλλά και τα status updates στο facebook.

Και όχι, δεν μιλάμε γι αυτά των Αμερικανών ή στα Αγγλικά. Μιλάμε για όλα… σε όλες τις γλώσσες… και σε όλες τις γεωγραφικές περιοχές.
Κάθε μέρα, το Open Source Center της CIA, φτιάχνει ένα στιγμιότυπο από τον κόσμο, παρακολουθώντας περισσότερα από 5 εκατομμύρια tweets αλλά και status updates ή blogposts σε όλες τις γλώσσες του κόσμου. Αυτό το στιγμιότυπο, διοχετεύεται στον Λευκό Οίκο για να γνωρίζει ο Πρόεδρος τι συμβαίνει. Οι εκατοντάδες αναλυτές που εργάζονται στο συγκεκριμένο κέντρο, διασταυρώνουν τα δημοσιεύματα παρακολουθώντας τοπικούς τηλεοπτικούς, ραδιοφωνικούς σταθμούς και εφημερίδες και παράγουν κάθε μέρα αυτή την αναφορά για σημαντικά γεγονότα.
Γνώριζαν για την Αραβική Άνοιξη και την επανάσταση στην Αίγυπτο; Ναι, αλλά δεν ήξεραν με ακρίβεια πότε θα συνέβαινε. Γνώριζαν για τις ταραχές στο Ιράν; Ναι. Μπορούν να αξιολογήσουν την επίδραση που είχε στην κοινή γνώμη ο θάνατος του Μπιν Λάντεν; Φυσικά και ναι. Από πρώτο χέρι.
Η έδρα του κέντρου παρακολούθησης, σύμφωνα με το AP βρίσκεται στη Βιρτζίνια, αλλά υπάρχουν και διασκορπισμένοι εντολοδόχοι με την συγκεκριμένη εργασία σε όλες τις πρεσβείες του κόσμου. Ιδανικός υποψήφιος γι αυτή τη δουλειά, είναι έναςgeek, κατά προτίμηση που μιλάει αρκετές ξένες γλώσσες ή η μητρική του γλώσσα είναι διαφορετική των αγγλικών και μπορεί να ψάχνει και να βρίσκει πράγματα στο internet, σε μέρη που ο μέσος χρήστης δεν γνωρίζει ότι υπάρχουν.
Ο διευθυντής του Open Source Center της CIA, Doug Naquin πιστεύει πως τα κοινωνικά δίκτυα στο μέλλον θα είναι «κλειστά», αλλά είναι σίγουρος πως οι τεχνικοί της CIA, ακόμα κι έτσι, θα βρουν τον τρόπο να τα παρακολουθούν.
Να αρχίσουμε την συζήτηση για το αν έχουν το δικαίωμα να παρακολουθούν τα social media και τα posts του καθένα μας; Δεν θα την ανοίξουμε. Άλλωστε, κάθε τι που δημοσιεύουμε στα κοινωνικά δίκτυα, μην ξεχνάμε πως είναι δημόσιος λόγος. Απλά θα σκεφτούμε πως την επόμενη φορά που θα καταφερθούμε εναντίον του Προέδρου Ομπάμα για κάτι που είπε ή έκανε, κάποιος εκεί έξω θα το ξέρει, αμέσως μόλις το πούμε.
Εσείς πώς αισθάνεστε γι αυτό;

Niki Lyberis
Διαβάστε περισσότερα » »

Τινάζεται στον αέρα το «κούρεμα» των ομολόγων!

«Φρένο» στο περιβόητο «κούρεμα» των ελληνικών ομολόγων φαίνεται πως βάζουν οι χώρες του Νότου της Ευρωζώνης, καθώς είδαν...
Τινάζεται στον αέρα το «κούρεμα» των ομολόγων!τα τελευταία 24ωρα να δέχονται ισχυρά πλήγματα στις διεθνείς αγορές. Πρωτεργάτες στο κίνημα για τη μη συμμετοχή των ιδιωτών στο «κούρεμα» φέρονται να είναι η Γαλλία, η Ιταλία και η Ισπανία, χώρες οι οποίες είδαν τα spreads δανεισμού τους να εκτοξεύονται στα… ύψη, λίγες μόλις εβδομάδες μετά τη συμφωνία για το PSI και το «κούρεμα» των ελληνικών ομολόγων.



«Η Γαλλία, η Ιταλία, η Ισπανία και όλη η περιφέρεια τάσσονται υπέρ της απόσυρσης των μέτρων για συμμετοχή των ιδιωτών», ανέφερε Ευρωπαίος αξιωματούχος στο διεθνές πρακτορείο Reuters.


Έναν μόλις μήνα μετά τη συμφωνία για το «κούρεμα», οι περισσότερες χώρες-μέλη της Ευρωζώνης ζητούν πλέον να ακυρωθεί το συγκεκριμένο σκέλος της συμφωνίας, μία κίνηση που να προχωρήσει κινδυνεύει να τινάξει στον αέρα όλες τις διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με τους πιστωτές!
Διαβάστε περισσότερα » »

Ο Χάρρυ Κλύνν σατιρίζει το ΠΑΣΟΚ

Διαβάστε περισσότερα » »

Γάλα ή Δηλητήριο..?

Τα γαλακτοκομικά προϊόντα είναι η τέλεια τροφή της φύσης αλλά, μόνο αν είστε μοσχάρι. Πίνετε γάλα? Απ ότι φαίνεται σχεδόν όλος ο κόσμος πίνει. Στο κάτω-κάτω, όλοι γνωρίζουν ότι, θα πρέπει να πίνουν γάλα για είναι υγιείς, να παίρνουν ασβέστιο, έτσι δεν είναι? Χμ !  Όχι απαραίτητα…
Αν ακούγεται συγκλονιστικό,είναι επειδή πολύ λίγοι άνθρωποι είναι διατεθειμένοι να πουν την αλήθεια για τα γαλακτοκομικά προϊόντα. Στην πραγματικότητα, επικρίνοντας το γάλα, ειδικά στην Αμερική είναι σαν να επιτίθεσαι στη μητρότητα, τη μηλόπιτα, ή το μπέιζμπολ. Με βάση την έρευνα και την ιατρική εμπειρία των , Dr. Peter Dingle , Dr Mark Hyman και Dr. Kevin Woodford ,η Gabriela Segura, τα στοιχεία για τις παρενέργειες στην ανθρώπινη υγεία από την κατανάλωση γαλακτοκομικών, είναι συγκλονιστικά:
(επίσης ψάξε ΕΔΩ)
Τα γαλακτοκομικά προϊόντα – συμπεριλαμβανομένων όλων των παραγώγων γάλακτος, το γάλα, το τυρί, τυρί, το γιαούρτι, το κεφίρ, το παγωτό, κ.λπ. – έχουν σχέση με όλα τα είδη των ασθενειών, συμπεριλαμβανομένων των καρδιαγγειακών παθήσεων, των αυτοάνοσων νοσημάτων, του καρκίνου, των αλλεργιών, του άσθματος, των παθήσεων του πεπτικού συστήματος, των προβλημάτων του θυρεοειδούς, των νευρολογικών ασθενειών, κλπ. Ο κατάλογος δεν έχει τέλος..
Αυτό φυσικά, έρχεται σε αντίθεση με τις ανανεωμένες συμβουλές του Αμερικάνικου Υπουργείου Γεωργίας (USDA), το οποίο συνιστά να πίνουμε 3 ποτήρια γάλα την ημέρα. Τι το κακό μ’ αυτό? Καταρχήν, πρόκειται για μία σύσταση η οποία δεν βασίζεται αυστηρά στην επιστήμη. Επίσης, κάποιοι από τους «ειδικούς» οι οποίοι συνέβαλαν στη δημιουργία της διατροφικής πυραμίδας εργάζονται για την βιομηχανία γάλακτος, πράγμα που σημαίνει ότι, δεν είναι και η πιο αμερόληπτη ομάδα ανθρώπων… Ας δούμε τα στοιχεία πιο αναλυτικά. Τα στοιχεία για τις αρνητικές επιπτώσεις των γαλακτοκομικών προϊόντων στην υγεία του ανθρώπου, εδώ και μερικές δεκαετίες, αυξάνονται σταθερά.
Οι παρενέργειες ξεκινάνε από, απλούς κολικούς του εντέρου και φτάνουν μέχρι και καρκίνο.
Το γάλα συνδέεται με πολλές πεπτικές διαταραχές, την κακή υγεία του εντέρου, τροφικές δυσανεξίες και αλλεργίες. Πολλά παιδιά αναπτύσουν δυσανεξία στο γάλα που, αν μη τι άλλο, προκαλεί υπερπαραγωγή των βλεννογόνων και ρινική καταρροή. Ακόμη χειρότερα, αυτή η δυσανεξία, μπορεί να προκαλέσει σοβαρά αλλεργικά συμπτώματα. Αυτό συχνά συνδέεται με τον αρνητικό αντίκτυπο των γαλακτοκομικών προϊόντων στο έντερο.
Επίσης, δημιουργούνται κολικοί σε πολλά βρέφη από τη στιγμή που λαμβάνουν γαλακτοκομικά προϊόντα. Η δυσανεξία στη λακτόζη είναι μια «κατάσταση» κατά την οποία το σώμα δεν μπορεί να χωνέψει το σάκχαρο αποτελεσματικά (ή καθόλου) και, που οδηγεί στην κακή υγεία του εντέρου, τους υπερβολικούς βλεννογόνους, τα οξέα και την παραγωγή αερίων καθώς και, ποικίλου βαθμού κοιλιακή δυσφορία. Άτομα με δυσανεξία στη λακτόζη βιώνουν επίσης, μειωμένη απορρόφηση στο γαστρεντερικό τους σύστημα.
Περίπου το 75% του παγκόσμιου πληθυσμού (κυρίως στις ανατολικές χώρες όπως η Κίνα, η Ινδία, η Αφρική και σε μειονοτικούς πληθυσμούς, όπως η αυστραλιανοί αυτόχθονες και οι ιθαγενείς της Αμερικής) έχουν ένα επίπεδο δυσανεξίας στη λακτόζη και είναι πλέον γενικά αποδεκτό ότι αυτή η » κατάσταση «είναι στην πραγματικότητα ο κανόνας για το ανθρώπινο είδος. Είναι πιο διαδεδομένη στους Ασιάτες (περίπου 85%) και τους Αφροαμερικανούς (περίπου 50%) σε σχέση με τους Καυκάσιους (περίπου 10%).
Πρέπει να επισημανθεί ότι. η αδυναμία αφομοίωσης της λακτόζης αυξάνεται από την παστερίωση η οποία καταστρέφει όλα τα φυσικά ένζυμα που υπάρχουν στο γάλα τα οποία θα έπρεπε κανονικά να βοηθούνε στην πέψη του γάλακτος.
Η τροφική αλλεργία είναι μια ανώμαλη ανοσολογική αντίδραση, η οποία οφείλεται στην ευαισθησία σε ένα τρόφιμο ή σε κάποιο συστατικό του τροφίμου. Αποτελεί ένα σημαντικό πρόβλημα υγείας, ιδιαίτερα στις βιομηχανικές χώρες όπου έχει εκτιμηθεί ότι επηρεάζει περίπου το 1% έως 2% του ενήλικου πληθυσμού και έως το 8% των παιδιών ηλικίας κάτω των τριών.

Όσον αφορά τα στατιστικά στοιχεία , η αλλεργία στο γάλα της αγελάδας μπορεί να θεωρηθεί σαν μία από τις πιο κοινές τροφικές αλλεργίες, ιδίως κατά την παιδική ηλικία, με συχνότητα εμφάνισης 2% έως 3% κατά τα πρώτα χρόνια της ζωής. Εάν αναπτυχθεί μια αλλεργική αντίδραση , δεν οφείλεται πάντα στις διατροφικές συνήθειες του βρέφους. Ένα μωρό μπορεί να εκτεθεί σε πρωτεΐνες που προκαλούν αλλεργική αντίδραση.
Το μητρικό γάλα από μητέρες που έχουν καταναλώσει προϊόντα που περιέχουν αγελαδινό γάλα, μπορεί να είναι άλλη μία απειλή για την ανάπτυξη της αλλεργίας στο αγελαδινό γάλα, πράγμα που οφείλεται στην απορρόφηση των πρωτεϊνών της αγελάδας, τη διέλευσή τους μέσα από το βλεννογόνο του εντέρου και την απελευθέρωσή τους στο ανθρώπινο γάλα.
Η δραστικότητα των αντισωμάτων στην καζεΐνη των βοοειδών καθώς και για την καζεΐνη και τη λακτοσφαιρίνη, είναι ανιχνεύσιμη μόνο στα βρέφη που πίνουν γάλα από το μπιμπερό και όχι στα βρέφη τα οποία πίνουν αποκλειστικά μητρικό γάλα.
nomilk
Η Καζεϊνη
Η πρωτεΐνη Καζεϊνη που υπάρχει στα γαλακτοκομικά προϊόντα, δημιουργεί σοβαρά προβλήματα, όπως η γλουτένη που υπάρχει σε κάποια δημητριακά όπως το σιτάρι. Μπορεί να προκαλέσει μια αυτοάνοση αντίδραση και / ή να μιμηθεί ενδορφίνες και, να προκαλέσει μεταβολές στην αντίληψη, τη διάθεση και τη συμπεριφορά.
Επειδή το γάλα είναι μία απαλή υγρή ουσία, υπάρχουν άνθρωποι που το πίνουν σα νερό για να ξεδιψάσουν. Αυτό είναι μεγάλο λάθος καθώς, η Καζείνη, βρίσκεται σε ποσοστό 80% μέσα στο γάλα και δημιουργεί μία ΄μάζα’ αμέσως μόλις εισέρχεται στο στομάχι, κάνοντας πολύ δύσκολη την πέψη. Επιπλέον, η Καζείνη στο γάλα είναι ομογενοποιημένη.
Ομογενοποίηση σημαίνει: Εξίσωση της περιεκτικότητας του γάλακτος σε λίπος με την ανάδευσή του. Ο λόγος για τον οποίο η ομογενοποίηση είναι κακή είναι επειδή, όταν το γάλα ανακατεύεται, εισχωρεί σ’αυτό αέρας, μετατρέποντας το λίπος του γάλακτος σε οξειδωμένες λιπαρές ουσίες δηλαδή, λίπος σε προχωρημένο στάδιο οξείδωσης.
Ο μηχανισμός δράσης έχει να κάνει με μια αποτυχία ενός συγκεκριμένου ενζύμου που αποσυναρμολογεί τη γλουτένη και την καζεΐνη, μια διαδικασία της πέψης που είναι αναγκαία στο σώμα μας για την απομάκρυνση των θρεπτικών συστατικών αυτών των πρωτεϊνών. Λόγω της αποτυχίας αυτού του ενζύμου να κάνει τη δουλειά του, παραμένει ένα άπεπτο τμήμα των πρωτεϊνών που επιβιώνουν και, στο ανοσοποιητικό σύστημα αυτό το κομμάτι μοιάζει με ιό.
Στη συνέχεια, θεωρώντας ότι πρόκειται για ιό, το σώμα μας προκαλεί ανοσοποιητική άμυνα αντίδρασης για την προστασία του οργανισμού μας από τον «εισβολέα». Επειδή αυτό το κομμάτι γλουτένης ή καζεΐνης είναι παρόμοιο με διάφορες ασθένειες που προκαλούν οι ιοί, το σώμα μας θα δημιουργήσει μια σύνθετη αντίδραση, μια αυτοάνοση αντίδραση, για την οποία υπάρχει η υποψία ότι παίζει ρόλο στην εμφάνιση διαβήτη τύπου Ι, στη σκλήρυνση κατά πλάκας και στον αυτισμό. Πολύπλοκες ανοσολογικές αντιδράσεις, δημιουργούν βλάβες σε διαφορετικούς ιστούς σε διαφορετικούς ανθρώπους και έτσι το φάσμα των ασθενειών ποικίλει.
Επίσης, το αχώνευτο κομμάτι της γλουτένης ή καζεΐνης μοιάζει με ναρκωτικό όπως το όπιο, το οποίο έχει σημαντική επίδραση στη συμπεριφορά και το μυαλό μας. Είναι ναρκωτικά στην κυριολεξία και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι άνθρωποι είναι τόσο εθισμένοι στα γαλακτοκομικά και τη γλουτένη.
l3Ορμόνες και Αυξητικοί ΠαράγοντεςΠολλά από τα βιοενεργά συστατικά του γάλακτος, περιέχουν ορμόνες και αυξητικούς παράγοντες. Το γάλα περιέχει περισσότερες από 50 ορμόνες και αυξητικούς παράγοντες. Η κατανάλωση του αγελαδινού γάλακτος μπορεί να οδηγήσει σε σημαντικές ορμονικές αλλαγές και να διαταράξει την ισορροπία της ινσουλίνης, των αυξητικών ορμονών και της ινσουλίνη-όπως αυξητικοί παράγοντες (IGF) . Ο Παράγοντας Ανάπτυξης Ένα της ινσουλίνης, (IGF-1) έχει ως στόχο να βοηθήσει τα θηλάζοντα μοσχάρια να αναπτυχθούν και να παράξουν νέο ιστό μέσα από τη γόνιμη αναπαραγωγή των κυττάρων.
Ωστόσο, όταν αυτή η ορμόνη εισάγεται στο ενήλικο ανθρώπινο σώμα, το οποίο πλέον δεν αναπτύσσεται, τα κύτταρα μπορούν να ενθαρρυνθούν να αναπαραχθούν σε λάθος χρόνο ή τόπο, παρέχοντας τη βάση για την καρκινική ανάπτυξη. Το αγελαδινό και το ανθρώπινο γάλα, έχουν την ίδια αλληλουχία αμινοξέων των αυξητικών παραγόντων IGF και ως εκ τούτου , ο τύπος IGF της αγελάδας είναι ικανός να δεσμεύσει τον τύπο IGF του ανθρώπου. Πολυάριθμες μελέτες έχουν δείξει ότι υπάρχει σύνδεση μεταξύ αυτών των επιπέδων ορμονών και των επίπεδων IGF σε αγόρια και κορίτσια που διανύουν την προεφηβεία και, ως εκ τούτου τα εν λόγω επίπεδα σχετίζονται θετικά με το αυξημένο ύψος.
Τα επίπεδα του IGF-1 στο γάλα, μπορεί να έχουν αυξηθεί σημαντικά με την αύξηση της παραγωγής γάλακτος ανά αγελάδα, από την αρχή της γεωργικής επανάστασης. Το πρόβλημα αυτό επιδεινώνεται στις ΗΠΑ, όπου μπορούν να προσθέσουν IGFs στις αγελάδες οι οποίες αρμέγονται για να αυξηθεί η παραγωγή γάλακτος. Υπάρχει κάποια επιστημονική συζήτηση για το, κατά πόσον η ομογενοποίηση της ορμόνης, της επιτρέπει να αφομοιωθεί και να φτάσει στο αίμα .
Η υπερβολική κατανάλωση γάλακτος προκαλεί οστεοπόρωση Η μεγαλύτερη και πιο κοινή παρερμηνεία για το γάλα είναι ότι βοηθά στην πρόληψη της οστεοπόρωσης. Δεδομένου ότι η περιεκτικότητα σε ασβέστιο στο σώμα μας μειώνεται με την ηλικία, μας λένε να πίνουμε πολύ γάλα για την πρόληψη της οστεοπόρωσης. Αλλά αυτό είναι μεγάλο λάθος. Στην πραγματικότητα, η υπερβολική κατανάλωση γάλακτος προκαλεί οστεοπόρωση.
Είναι κοινή πεποίθηση ότι το ασβέστιο στο γάλα απορροφάται καλύτερα από ό, τι το ασβέστιο σε άλλα τρόφιμα όπως τα μικρά ψάρια, αλλά αυτό δεν είναι εντελώς αλήθεια. Η συγκέντρωση του ασβεστίου στο αίμα του ανθρώπου συνήθως καθορίζεται σε 90-10 mg. Ωστόσο, όταν πίνουμε γάλα, η συγκέντρωση ασβεστίου στο αίμα σας ανεβαίνει απότομα.
Παρά το γεγονός ότι με την πρώτη ματιά, μπορεί να φαίνεται οτι έχει απορροφηθεί πολύ ασβέστιο, η αύξηση αυτή στο αίμα έχει το μειονέκτημά της. Όταν η συγκέντρωση του ασβεστίου στο αίμα αυξάνεται ξαφνικά, το σώμα προσπαθεί να επιστρέψει αυτό το μη φυσιολογικό επίπεδο πίσω στο φυσιολογικό με την έκκριση του ασβεστίου από τους νεφρούς μέσω των ούρων.
Με άλλα λόγια, αν προσπαθήσουμε να πίνουμε γάλα για να πάρουμε το ασβέστιο, αυτό στην πραγματικότητα παράγει το ειρωνικό αποτέλεσμα της μείωσης του συνολικού επιπέδου του ασβεστίου στο σώμα σας.
Και στις τέσσερις μεγάλες χώρες γαλακτοκομικών προϊόντων, Αμερική, Σουηδία, Δανία και Φινλανδία – όπου καταναλώνονται μεγάλες ποσότητες γάλακτος σε καθημερινή βάση, υπάρχουν πάρα πολλές περιπτώσεις καταγμάτων του ισχίου και της εμφάνισης οστεοπόρωσης. Σε αντίθεση με αυτό, τα μικρά ψάρια και φύκια, με τα οποία οι Ιάπωνες τρέφονται επί χιλιάδες χρόνια και για τα οποία αρχικά υπήρχε η άποψη ότι είχαν χαμηλή περιεκτικότητα σε ασβέστιο, περιέχουν ασβέστιο που δεν απορροφάται γρήγορα και με αυτόν τον τρόπο αυξάνει το επίπεδο συγκέντρωσης του ασβεστίου στο αίμα.
Επιπλέον, δεν υπήρξαν σχεδόν καθόλου περιπτώσεις οστεοπόρωσης στην Ιαπωνία όταν οι άνθρωποι δεν έπιναν γάλα. Ακόμη και τώρα, δεν ακούμε για πολλούς ανθρώπους που έχουν οστεοπόρωση και οι οποίοι δεν πίνουν γάλα σε τακτική βάση. Το σώμα μπορεί να απορροφήσει το απαραίτητο ασβέστιο και τα ανόργανα συστατικά, τρώγοντας μικρές γαρίδες, ψάρια και φύκια.
12
ΚαρκίνοςΟ Παράγοντας Ανάπτυξης Ένα της Ινσουλίνης (IGF-1), έχει συνδεθεί με πολλές μορφές καρκίνου, συμπεριλαμβανομένου του καρκίνου του προστάτη και του καρκίνου του μαστού και, η κατανάλωση αγελαδινού γάλακτος έχει έντονα συνδεθεί με την αύξηση του καρκίνου που εξαρτάται από ορμόνες.
Σε μια μεγάλη μελέτη, μια μετα-ανάλυση, διαπιστώθηκε ότι η υψηλή κατανάλωση γαλακτοκομικών προϊόντων και ασβεστίου συσχετίστηκε με αυξημένο κίνδυνο καρκίνου του προστάτη. Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι, άντρες με υψηλότερη κατανάλωση γαλακτοκομικών προϊόντων είχαν περισσότερες πιθανότητες να αναπτύξουν καρκίνο του προστάτη από τους άνδρες οι οποίοι κατανάλωναν μικρότερες ποσότητες. Αναλύσεις Δόσης-Απόκρισης, έδειξαν ότι η πρόσληψη γαλακτοκομικών προϊόντων ασβεστίου σχετίζεται θετικά με τον κίνδυνο για καρκίνο του προστάτη.
Αυτό σημαίνει οτι, όσο περισσότερα γαλακτοκομικά προϊόντα καταναλώνονται, τόσο υψηλότερες είναι οι πιθανότητες για καρκίνο του προστάτη.
Μια μελέτη διαπίστωσε 5,1 φορές υψηλότερο κίνδυνο προηγμένου σταδίου καρκίνου του προστάτη, ενώ σε άλλη έρευνα, βρέθηκε ότι η κατανάλωση γάλακτος ήταν πιο στενά συνδεδεμένη με τα ποσοστά θνησιμότητας από καρκίνο του προστάτη. Μεγάλη σχέση επίσης διαπιστώθηκε μεταξύ της κατανάλωσης γαλακτοκομικών προϊόντων και του καρκίνου των όρχεων.
Μια μελέτη 3.300 ασθενών με καρκίνο και 1.300 άτομων της ομάδας ελέγχου, στην οποία έγινε σύγκριση στην πρόσληψη γάλακτος και γαλακτοκομικών προϊόντων μεταξύ των δύο ομάδων, βρέθηκε μια σημαντική συσχέτιση μεταξύ της αποκλειστικής κατανάλωσης πλήρους γάλακτος και μεγαλύτερου κινδύνου εμφάνισης ορισμένων μορφών καρκίνου (π.χ., του στόματος, του στομάχου, του ορθού, του πνεύμονα, του μαστού, κλπ.).
Τα περισσότερα από τα άτομα στην ομάδα ελέγχου ήταν καταναλωτές γάλακτος με μειωμένα λιπαρά ή με μηδέν λιπαρά. Η μείωση των κορεσμένων λιπαρών συνδέεται με τη μείωση του καρκίνου του στόματος και του τραχήλου της μήτρας. Ορισμένες άλλες μελέτες έχουν συσχετίσει την κατανάλωση γαλακτοκομικών προϊόντων με καρκίνο του μαστού καθώς και με τον καρκίνο των ωοθηκών.
ΟΧΙ ΣΤΟ ΓΑΛΑ
Ο σακχαρώδης διαβήτης (τύπου 1)Οι τύποι των παρασκευασμάτων αγελαδινού γάλακτος για βρέφη και για παιδιά, βρέθηκε οτι προωθούν την ανάπτυξη του σακχαρώδους διαβήτη τύπου 1 και άλλες ασθένειες του ανοσιακού συστήματος ή νευρολογικές ασθένειες. Η μορφή βρεφικού γάλακτος με βάση το αγελαδινό γάλα, μέσα στους πρώτους τρεις μήνες της ζωής του βρέφους, σχετίζεται με αυξημένο κίνδυνο για σακχαρώδη διαβήτη τύπου 1 και υπάρχουν περισσότερες από 100 μελέτες που συνδέουν την πρόωρη έκθεση σε γαλακτοκομικά προϊόντα με την εμφάνιση σακχαρώδους διαβήτη (τύπου 1) σε παιδιά που είναι γενετικά επιρρεπή στην ασθένεια.

Τα στοιχεία των μελετών αυτών είναι συντριπτικά. Επιπλέον, έχει αποδειχτεί οτι και η χρήση πρωτεϊνών αγελαδινού γάλακτος σε ζώα, οδηγεί στην ανάπτυξη σακχαρώδους διαβήτη τύπου 1. Σε μια μελέτη σχετικά με τη νέα διάγνωση διαβήτη τύπου 1, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι τα παιδιά που έλαβαν μέρος στη μελέτη είχαν αντισώματα ικανά να επιτεθούν στις πρωτεΐνες του αγελαδινού γάλακτος.
Αυτά τα αντισώματα φαίνεται ότι είχαν αναπτυχθεί λόγω της κατανάλωσης του βρεφικού τους γάλακτος, για να ανταποκριθούν στις πρωτεΐνες που υπάρχουν στο αγελαδινό γάλα αλλά, τα αντισώματα ήταν επίσης σε θέση να επιτεθούν στην ινσουλίνη που παράγουν τα κύτταρα του σώματος.
Τα αντισώματα που προέκυψαν για την καταστροφή των πρωτεϊνών του γάλακτος της αγελάδας κατέληξαν να επιτίθενται στην ινσουλίνη που παράγουν τα κύτταρα των παιδιών. Το ανοσοποιητικό σύστημα του βρέφους αναγνωρίζει τις πρωτεΐνες των βοοειδών ως ξενιστές και παράγει αντισώματα για να τους επιτεθούν. Δυστυχώς, αυτά τα αντισώματα επιτίθενται όχι μόνο τις πρωτεΐνες των βοοειδών αλλά και στα κύτταρα που παράγουν την ινσουλίνη στο πάγκρεας.
Υπάρχει μεγάλη ανησυχία στην παγκόσμια μελέτη που έχει αρχίσει και στην οποία τα παιδιά δεν καταναλώνουν καθόλου αγελαδινό γάλα, για να φανεί αν μπορεί να προληφθεί ο διαβήτης.Σκλήρυνση Κατά Πλάκας Τα στοιχεία που χρονολογούνται από το 1976 δείχνουν ότι, η κατανάλωση αγελαδινού γάλακτος συνδέεται με την ανάπτυξη της σκλήρυνσης κατά πλάκας (MS).
Μια μελέτη κατανάλωσης γαλακτοκομικών προϊόντων σε 27 χώρες και 29 πληθυσμούς σε όλο τον κόσμο βρήκε έναν ισχυρό συσχετισμό μεταξύ του αγελαδινού γάλακτος και της σκλήρυνσης κατά πλάκας. Το ενδιαφέρον εδώ είναι ότι, καμία συσχέτιση με το βούτυρο ή το τυρί. Ένας αριθμός πρωτεϊνών του αγελαδινού γάλακτος έχει ήδη αποδειχθεί ότι πρόκειται να γίνει στόχος από τα κύτταρα του ανοσοποιητικού των ανθρώπων με σκλήρυνση κατά πλάκας .
Περαιτέρω, η ενέσιμη χρήση πρωτεϊνών σε πειραματόζωα έχει προκαλέσει βλάβες στο κεντρικό νευρικό σύστημα των ζώων. Άλλοι ερευνητές έχουν δείξει πώς, ορισμένες πρωτεΐνες στο αγελαδινό γάλα μιμούνται μέρος της ολιγοδενδρογλοιακής γλυκοπρωτεΐνης της μυελίνης, το μέρος της μυελίνης το οποίο θα ξεκινήσει την αυτοάνοση αντίδραση στη σκλήρυνση κατά πλάκας.
51NEKYJJ2ML._SL500_AA300_7
Νόσος του ΠάρκινσονΤο γάλα έχει επίσης συνδεθεί με τη νόσο του Πάρκινσον (PD).
Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι μεταξύ περισσότερων από 130.000 ενηλίκων στις ΗΠΑ που παρακολουθούνται εδώ και εννέα χρόνια, εκείνοι που κατανάλωναν τη μεγαλύτερη ποσότητα των γαλακτοκομικών τροφίμων είχαν αυξημένο κίνδυνο εκδήλωσης της νόσου Πάρκινσον .
Οι άνδρες με τα υψηλότερα επίπεδα κατανάλωσης γαλακτοκομικών προϊόντων είχαν 60% περισσότερες πιθανότητες να αναπτύξουν τη νόσο απότι εκείνοι που κατανάλωναν μικρότερες ποσότητες γαλακτοκομικών προϊόντων, ιδιαίτερα το γάλα. Αυτό υποστηρίζουν παλαιότερα πορίσματα για την πρόσληψη γαλακτοκομικών προϊόντων και την ανάπτυξη της νόσου.
Η ίδια μελέτη έδειξε οτι,οι γυναίκες με μέτρια πρόσληψη γαλακτοκομικών βρέθηκαν επίσης να είναι σε υψηλού κινδύνου περιοχή της νόσου. Μια μελέτη διαπίστωσε ότι οι Ιάπωνες και Αμερικανοί άνδρες στη Χονολουλού της Χαβάης που κατανάλωναν περισσότερο από 0,5 λίτρα γάλα την ημέρα είχαν 130% υψηλότερο κίνδυνο να προσβληθούν από τη νόσο του Πάρκινσον, απότι οι άντρες που δεν έπιναν γάλα.
Σε μια μελέτη στην οποία συνολικά 128 συμμετέχοντες ανέπτυξαν νόσο του Πάρκινσον, ο κίνδυνος της νόσου αυξήθηκε καθώς η ποσότητα γάλακτος που κατανάλωναν κάθε ημέρα αυξήθηκε. Άτομα που κατανάλωναν περισσότερα από 454 γρ γάλα την ημέρα , είχαν πάνω από τις διπλάσιες πιθανότητες να αναπτύξουν νόσο του Πάρκινσον απ ότι αυτοί που δεν έπιναν γάλα.
Καρδιοπάθεια. Τα επιδημιολογικά στοιχεία δείχνουν ότι, η κατά κεφαλή κατανάλωση των πρωτεϊνών γάλακτος και των γαλακτοκομικών σχετίζεται με τα εθνικά ποσοστά θνησιμότητας από καρδιακή προσβολή ή εγκεφαλικό επεισόδιο, αν και δεν φαίνεται να σχετίζεται με την κατανάλωση κορεσμένων λιπαρών. Το γάλα ΔΕΝ είναι σπουδαία τροφή.
Το αγελαδινό γάλα δεν είναι σπουδαία τροφή για τον άνθρωπο. Αυτό που παρουσιάζεται εδώ, είναι μόνο ένα μικρό ποσοστό της επιστημονικής βιβλιογραφίας υπογραμμίζοντας τα προβλήματα που προκύπτουν από την κατανάλωση γάλακτος. Ίσως στο μέλλον να δούμε προειδοποιήσεις για την υγεία στις συσκευασίες του γάλακτος.

Δυστυχώς, μας πουλάνε ένα απατηλό μήνυμα για περισσότερα από 50 χρόνια, ώστε ο καθένας μας να πιστεύει ότι, «το γάλα κάνει καλό στο σώμα μας». Κανένα άλλο ζώο στον πλανήτη δεν καταναλώνει γάλα πέρα ​​από τη βρεφική του ηλικία, ούτε καταναλώνει γάλα άλλων ζώων. Παρ ‘όλα αυτά οι άνθρωποι είναι τα μόνα ζώα που υποφέρουν από υψηλά ποσοστά χρόνιων ασθενειών.
Για να περιπλέξουμε την εξίσωση αυτή ακόμη περισσότερο, μπορούμε να καταστρέψουμε πολλές από τις υγιεινές ιδιότητες του γάλακτος μέσω της διαδικασίας παστερίωσης, συμπεριλαμβανομένων των ενζύμων και των αντιοξειδωτικών, στη συνέχεια να αναμείξουμε το λίπος και τα υγρά μαζί με την ομογενοποίηση και να συνεχίσουμε να το αποκαλούμε, ένα φυσικό τρόφιμο.
Οποιεσδήποτε ευεργετικές ιδιότητες θα μπορούσε να είχε το γάλα σε πολύ μικρές ποσότητες, δεν υπάρχουν πια, λόγω της επεξεργασίας του. Στη συνέχεια, προσθέστε ζάχαρη και χημικά χρώματα για να έχετε ένα αρωματισμένο γάλα και θα έχετε μία απίθανη τοξική ένωση!
Η μόνη περίοδος στη ζωή μας κατά την οποία πρέπει να τρεφόμαστε με γάλα,
είναι όταν είμαστε μωρά και, μόνο με μητρικό γάλα.
Δεν είμαστε φτιαγμένοι για να πίνουμε γάλα από άλλα ζώα.
aEcoMilc-miastala
b
(@miastala)
Ναι αλλά μας αρέσει το γάλα, είναι απαραίτητο σε γλυκά και φαγητά, είναι και εύγευστο, τι κάνουμε; Πίνουμε
Γάλα από Αμύγδαλα, Φουντούκια, Καρύδια, Καρύδα, όλα γάλατα φυσικά και αφομοιώσιμα από το ανθρώπινο σώμα.

Γάλα από ωμά αμύγδαλα: Αγνό ρόφημα με πολλά θρεπτικά συστατικά και σημαντική πηγή ασβεστίου. Ιδανικό για άτομα με επίγνωση του τι επιτρέπουν να μπει στο σώμα τους. που δεν πίνουν το  γάλα αγελάδας. Κατάλληλο για συνταγές μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής. Το γάλα από ξηρούς καρπούς είναι εντελώς ήπιο για το στομάχι και χωνεύεται απαρατήρητα.
Έχει ελαφρώς γλυκιά γεύση και απαλή υφή που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ουδέτερη βάση για μιλκ σέικ, δημητριακά πρωινού, παγωτά, μπεσαμέλ ή άλλες συνταγές. Το μόνο που χρειάζεται για να το φτιάξετε είναι ξηροί καρποί και νερό, αλλά μπορείτε αν θέλετε να προσθέσετε κι άλλα συστατικά για να το κάνετε πιο γλυκό ή να του δώσετε άρωμα βανίλιας ή σοκολάτας ή ότι άλλο σας αρέσει!

  • 1 κούπα ωμά αμύγδαλα (καρύδια, φουντούκια ή ότι άλλο επιλέξετε ΟΛΑ ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ)
  • 2 ή 3 κούπες νερό (ανάλογα με το πόσο πηκτό το προτιμάτε) δείτε το βίντεο
  • 1 κούπα νερό (για να μουλιάσουν τα αμύγδαλα)
  • 1 κουταλιά μέλι ή πετιμέζι

  1. Αφήνετε τα αμύγδαλα να μουλιάσουν σε μία κούπα νερό για 8 – 10 ώρες.
  2. Βάζετε στο blender τα αμύγδαλα, το μέλι και τις 2 – 3 κούπες νερό ανάλογα με το πόσο πηκτό θέλετε το γάλα.
  3. Χτυπήστε το για 1 – 2 λεπτά.
  4. Σουρώστε το με ένα μεγάλο σουρωτήρι.
Η ίδια συνταγή μπορεί να γίνει με φουντούκια, καρύδια, φιστίκια, καρύδα ή σουσάμι. Αποθηκεύστε το σε μια γυάλινη κανάτα, διατηρείται για 3 – 4 ημέρες. Η αμυγδαλόψιχα που απομένει μπορεί να βγάλει και άλλο γάλα μόνο που θα είναι πιο αραιό. Τέλος, μην πετάξετε την αμυγδαλόψιχα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για παρασκευή γλυκισμάτων (μπισκότα, κέϊκ κ.α.).



Γάλα που παρασκευάζεται εύκολα, χωρίς να καταστραφούν τα ένζυμα του και το οποίο ωφελεί τον οργανισμό, σε μια τεράστια ποικιλία γεύσεων. Μπορείτε να το φτιάξετε μέσα σε 15 μόνο λεπτά. Επίσης το γάλα από αμύγδαλα, καρύδια και σπόρους από σουσάμι, ηλιόσπορους, κολοκυθόσπορο, κασίους, φουντούκια που μάλιστα μπορούν να συνδυαστούν με μήλο, βερίκοκο, σταφίδες, μέλι, σφένδαμο ή πετιμέζι.
Υπάρχουν πολλές φυτικές πηγές για το ασβέστιο, οι οποίες είναι καλύτερες από το γάλα των ζωών. Το μπρόκολο και όλα τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά περιέχουν αρκετό ασβέστιο, όπως και το tofu, τα σύκα, οι σταφίδες και ακόμη τα φασόλια και τα λεμόνια. Τα φυτικό γάλα από αμύγδαλα και καρυδιά περιέχει, επίσης, ικανοποιητικές ποσότητες ασβεστίου, το ίδιο και ο ηλιόσπορος, ο κολοκυθόσπορος, και ο λιναρόσπορος. Αυτές οι τροφές είναι πολύ ωφέλιμες μην περιέχοντας χοληστερίνη, ζωική πρωτεΐνη και φυσικά το ζωικό λίπος του γάλακτος, μαζί με όλα τα τοξικά που τρέφουν το ζώο. Ο πίνακας που  ακολουθεί είναι αρκετά κατατοπιστικός, συγκρίνετε την περιεκτικότητα των παρακάτω συστατικών.
γαλα το δηλητήριο-miastala
Τα 240 ml ή μία μερίδα γάλακτος αμυγδάλου έχει περίπου 30-40 θερμίδες, 2,5-3 γρ. λίπους, 1 γρ. πρωτεΐνης, 1 γρ φυτικών ινών και πολλές βιταμίνες και μέταλλα. Το γάλα αμύγδαλου περιέχει ακόρεστα λιπαρά που σημαίνει ότι βοηθά στην μείωση του κινδύνου καρδιακών παθήσεων. Δεν περιέχει καθόλου κορεσμένα λιπαρά, καθόλου χοληστερίνη και καθόλου λακτόζη.
Το γάλα αμύγδαλου περιέχει επίσης υψηλά επίπεδα μαγγανίου, σεληνίου και βιταμίνης Ε. Το μαγγάνιο παίζει σημαντικό ρόλο στην ενεργοποίηση των ενζύμων του σώματος. Το μαγγάνιο σε συνδυασμό με τον φώσφορο επίσης παίζουν ρόλο στο να διατηρούν τα δόντια και τα κόκκαλα υγιή.
Η βιταμίνη Ε, ένα αντιοξειδωτικό, προστατεύει τις μεμβράνες των κυττάρων καταστρέφοντας τις ελεύθερες ρίζες που τους προκαλούν ζημιά. Το σελήνιο, από την άλλη μεριά είναι καλό για την λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος, για την αναπαραγωγή και για τον μεταβολισμό του θυρεοειδή αδένα.
grice milk
Το μαγνήσιο που περιέχει το γάλα αμύγδαλου βοηθά στην διάσπαση των τροφών που καταναλώνουμε σε ενέργεια. Επίσης βοηθάει στην λειτουργία των παραθυρεοειδών αδένων, που είναι υπεύθυνοι για την παραγωγή ορμονών γνωστών για την καλή υγεία των οστών. Το κάλιο που υπάρχει στο γάλα αμύγδαλου βοηθά στην διατήρηση της φυσιολογικής πίεσης του αίματος.
Το γάλα αμύγδαλου είναι επίσης καλή πηγή φλαβονοειδών. Αυτό συμβαίνει γιατί το γάλα αμύγδαλου παράγεται από την πολτοποίηση αμυγδάλων με την φλούδα τους. Η φλούδα είναι πλούσια σε φλαβονοειδή που ωφελούν την καρδιαγγειακή υγεία και επομένως προστατεύουν από διάφορες καρδιακές παθήσεις.
Τι περιμένετε λοιπόν; Αφήστε τα έτοιμα, επεξεργασμένα γάλατα που περιέχουν ένα σωρό πρόσθετα και φτιάξτε το δικό σας αγνό γάλα από ξηρούς καρπούς!
Προστάτεψε την υγεία σου.!
ΨΑΞΕ – ΜΑΘΕ – ΚΑΝΕ – ΤΩΡΑ

ΠΡΙΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ.

μιασταλα
Διαβάστε περισσότερα » »

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Βρετανικό σχέδιο εκκένωσης από την Ελλάδα!

Άκρως απόρρητο ενημερωτικό σημείωμα που έφτασε στην βρετανική πρεσβεία της Αθήνας όπως αναφέρουν πληροφορίες του defencenet.gr, δίνει οδηγίες έτσι ώστε ότι η διπλωματική αντιπροσωπεία της χώρας στην Αθήνα, πρέπει να είναι έτοιμη να παράσχει "κάθε απαραίτητη βοήθεια ώστε να προστατεύσουν και να προσφέρουν κάθε βοήθεια στους Βρετανούς πολίτες που κατοικούν στην Ελλάδα, όταν η χώρα βγει από το ευρώ και ξεσπάσουν ταραχές"!
Το εντυπωσιακό είναι ότι οι εντολές αφορούν παροχή προστασίας και σχέδιο εκκένωσης από την Ελλάδα των Βρετανών καθώς θεωρούνται "αναπόφευκτες οι ανεξέλεγκτες κοινωνικές αναταραχές"!
Έχουν μάλιστα προσδιοριστεί σημεία συγκέντρωσης και τρόπο αποχώρησης των Βρετανών από την Ελλάδα, ακόμα και "ειδικές επιχειρήσεις" τύπου Λιβύης για να επιστρέψουν ασφαλείς στην χώρα οι Βρετανοί πολίτες
Η εφημερίδα Telegraph επιβεβαιώνει αυτές τις πληροφορίες και ανώτατο στέλεχος της βρετανικής κυβέρνησης ανέφερε πριν λίγο στην εφημερίδα πως η κατάρρευση του ευρώ είναι απλώς θέμα χρόνου και ως εκ τούτου οι πρεσβείες στις χώρες της ευρωζώνης πρέπει να βοηθήσουν  τους πολίτες που βρίσκονται σε αυτές τις χώρες, είτε με την παροχή οικονομικής βοήθειας είτε λόγω ανεξέλεγκτων κοινωνικών αναταραχών.
Οι βρετανικές πρεσβείες θα φροντίσουν να παρέχουν ρευστό σε όσους πολίτες της χώρας δεν θα μπορέσουν να πάρουν λεφτά από τις τράπεζες της ευρωζώνης, λόγω της κατάρρευσης του ευρώ(!) αναφέρει χαρακτηριστικά η εφημερίδα!
Διαβάστε περισσότερα » »

ΜΙΚΡΗ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑΣ

Μια μικρή καταιγίδα ακτινοβολίας είναι σε εξέλιξη. Τα πρωτόνια που απαρτίζουν αυτή την καταιγίδα επιταχύνθηκαν προς τη Γη με κρουστικά κύματα σε ένα CME ( έκρηξη του στεφανιού του ήλιου ), δείτε κι εδώ  που άφησε τον ήλιο γύρω στις 0700 UT στις 26 Νοέμβρη. Αυτό το γεγονός μπορεί να έχει επίδραση σε σήματα μεγάλης απόστασης των ραδιοεπικοινωνιών HF.
Διαβάστε περισσότερα » »

Ξεκινάει το πρόγραμμα «Έξυπνα Δίκτυα-Isle Smart» σε... 5 νησιά με τη συμμετοχή της Μήλου...

Ένα πρωτοποριακό έργο για την βελτίωση της ποιότητας του ρεύματος, την μείωση των τιμολογίων, την εξοικονόμηση ενέργειας, την αύξηση της διείσδυσης των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και την υποδοχή ηλεκτρικών αυτοκινήτων στα νησιωτικά ηλεκτρικά συστήματα λαμβάνει χώρα σε...
5 νησιά του Αιγαίου. Η εφαρμογή του θα γίνει στα νησιά Λέσβο, Λήμνο, Σαντορίνη, Μήλο και Κύθνο.

Το πρόγραμμα ΕΞΥΠΝΑ ΔΙΚΤΥΑ εκτελείται από το Δίκτυο Αειφόρων Νήσων Αιγαίου (ΔΑΦΝΗ) και το Ενεργειακό Γραφείο Αιγαίου, σε συνεργασία με τη ΔΕΗ, τη ΡΑΕ και το ΕΜΠ. Η πρώτη φάση του έργου που περιλαμβάνει την τεχνική μελέτη και τα θεσμικά ζητήματα, χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα ELENA της ΕΕ. Το κυρίως έργο μπορεί να αρχίσει να κατασκευάζεται το 2013 με επενδυτικό κόστος άνω των 40 εκ. €. Το πρόγραμμα παρουσιάστηκε σε εκδήλωση-συνέντευξη τύπου από τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων κ. Πλούταρχο Σακελλάρη, τον αναπληρωτή διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΗ κ. Νίκο Χατζηαργυρίου και τον συντονιστή του ΔΑΦΝΗ κ. Ηλία Ευθυμιόπουλο. Την εκδήλωση πλαισίωσε εκ μέρους της κυβέρνησης ο υφυπουργός Eσωτερικών κ. Πάρις Κουκουλόπουλος.

Στα νησιωτικά συστήματα, τα χαρακτηριστικά των δικτύων και η διαχρονική διακύμανση της ζήτησης (λόγω π.χ. του τουρισμού) δεν επιτρέπουν την πλήρη κατάργηση των σταθμών βάσης που λειτουργούν με συμβατικά καύσιμα (πετρέλαιο) και περιορίζουν τη διείσδυση των ΑΠΕ. Επιπλέον η λειτουργία αυτόνομων νησιωτικών συστημάτων με πολύ υψηλή διείσδυση ΑΠΕ παρουσιάζει σοβαρά τεχνικά προβλήματα, για τα οποία υπάρχει πολύ περιορισμένη εμπειρία, τόσο στην Ελλάδα όσο και διεθνώς..

Αυτά τα μειονεκτήματα μπορούν εν μέρει να αναιρεθούν είτε με τη διασύνδεσή των νησιών με το ηπειρωτικό δίκτυο – με μεγάλο όμως κόστος – είτε με την επιστράτευση συστημάτων αποθήκευσης της ενέργειας όπως είναι τα υδροαιολικά, το υδρογόνο κτλ. είτε με την δημιουργία έξυπνων ενεργειακών δικτύων (smart energy networks).

Τα έξυπνα δίκτυα, είναι συστήματα στα οποία μικροεπεξεργαστές και αισθητήρες μεταφέρουν πληροφορίες από πραγματικούς ή εικονικούς κατανα­λωτές σε υπολογιστικές μονάδες, οι οποίες μέσω κατάλληλων αλγορίθμων ρυθμίζουν τις διασυνδεδεμένες μονάδες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας . Έτσι, μεγάλες μονά­δες ισχύος, ανεμογεννήτριες, φωτοβολταϊκά, κυψέλες καυσίμων, εγκατα­στά­σεις αφαλάτωσης, οικιακές συσκευές και εφεδρικές γεννήτριες, θα μπορούν να επικοινωνούν μεταξύ τους , αλλά και με τους καταναλωτές, σε πραγματικό χρόνο, μειώνοντας τις απώλειες, αυξάνοντας τις αποδόσεις και προσκομίζοντας σημαντικά κέρδη για το περιβάλλον.

Να σημειώσουμε ακόμη ότι τα έξυπνα δίκτυα μπορούν να υποστηρίξουν ένα μεγάλο στόλο ηλεκτρικών αυτοκινήτων, υπό την προϋπόθεση ότι το μεγαλύτερο ποσοστό της παραγόμενης ενέργειας προέρχεται από ΑΠΕ. Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα φορτίζουν τις μπαταρίες τους όταν το δίκτυο έχει (φτηνή) διαθέσιμη ενέργεια σε ειδικούς κοινόχρηστους σταθμούς, γκαράζ κτλ. ή νοικιάζουν ήδη φορτισμένες μπαταρίες. Σε ορισμένες περιπτώσεις, και εφόσον δεν χρησιμοποιηθούν άμεσα, μπορούν να αποδίδουν και πάλι την ενέργεια στο δίκτυο, όταν υπάρχουν αιχμές και η τιμή του ρεύματος είναι μεγαλύτερη, και έτσι οι ιδιοκτήτες τους να έχουν ένα πρόσθετο έσοδο.

Μια δομή που συνδυάζεται με τα έξυπνα δίκτυα είναι τα μικρο-δίκτυα. 



Ως μικρο-δίκτυα εννοούνται ενεργειακά συστήματα συνήθως χαμηλής τάσης (κάτω του 1kV), αποτελούμενα από μονάδες διεσπαρμένης παραγωγής με μια συνολική εγκατεστημένη ισχύ της τάξης των μερικών εκατοντάδων kW έως και 2MW, σε συνδυασμό με μονά­δες αποθήκευσης ενέργειας και συστή­ματα διαχείρισης του φορτίου. Κύριο γνώ­ρι­σμα των μικρο-δικτύων είναι ότι, αν και λειτουργούν συνήθως διασυνδεμένα με το κεντρικό δίκτυο διανομής, μπορούν να μεταβούν σε κατάσταση αυτόνομης λειτουργίας, σε περίπτωση απώλειας της σύνδεσης με το κεντρικό Δίκτυο, διατηρώ­ντας την παροχή ισχύος σε τοπικό επίπεδο.


Το πρόγραμμα στο νησιωτικό χώρο του Αιγαίου, ξεκινά από 5 διαφορετικά μεταξύ τους νησιά ως προς τη γεωγραφική θέση, το μέγεθος, τα χαρακτηριστικά του φορτίου και τις τελικές ενεργειακές χρήσεις. Η ολοκλήρωσή του θα καλύψει ένα σύνολο 180.000 καταναλωτών εφοδιασμένων με «έξυπνους μετρητές» οι οποίοι όχι μόνο θα δέχονται αλλά και θα στέλνουν πληροφορίες στα Κέντρα Ελέγχου Ενέργειας, έτσι ώστε να μπορούν μέσω αυτών να επιλέγουν την φθηνότερη και περιβαλλοντικά προτιμότερη λύση για την κάλυψη των αναγκών τους .



Στα νησιά αυτά θα εγκατασταθούν ακόμη «συλλογικά φωτοβολταϊκά συστήματα» και σταθμοί φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων, κάτι που συνιστά μια πρώτη υποδειγματική εφαρμογή ανοίγοντας ταυτόχρονα ένα νέο πεδίο καινοτομίας. Στη αναδυόμενη αυτή εποχή, χάρις στη συνάντηση τεχνολογικών κλάδων όπως η τηλε-πληροφορική, οι ηλεκτρονικοί αυτοματισμοί, τα ολοκληρωμένα κυκλώματα, η διαχείριση πολλαπλών δεδομένων κ.α, η παραγωγή ενέργειας γίνεται πολύ πιο φιλική προς το χρήστη, ευέλικτη και πράσινη, αλλά κυρίως κάνει ένα σημαντικό βήμα για τη μείωση του οικολογικού της αποτυπώματος.


Τέλος, το όλο έργο υπογραμμίζει και την αυξανόμενη συμμετοχή των ΟΤΑ του Αιγαίου στα ζητήματα της τοπικής ανάπτυξης και την αξία της συλλογικής δράσης όπως αυτή του δικτύου ΔΑΦΝΗ, και μάλιστα στο πλαίσιο των πιο προωθημένων Ευρωπαϊκών πρωτοβουλιών.
Διαβάστε περισσότερα » »

«Μπαστούνι» τα έχουν βρει στην κυβέρνηση με τις αποκρατικοποιήσεις.

Η απαξίωση της  κρατικής περιουσίας σε συνδυασμό με το μηδενικό ενδιαφέρον των ξένων επενδυτών υποχρεώνουν το οικονομικό επιτελείο να  μεταθέσει για το 2020 τον στόχο των 50 δισ. ευρώ από τις αποκρατικοποιήσεις αντί του 2015 που προέβλεπε το αρχικό σχέδιο.
Στο υπουργείο Οικονομικών καταρτίζουν νέο business plan για την πώληση των Δημοσίων επιχειρήσεων και Οργανισμών  αι την αξιοποίηση της κρατικής γης. Τούτο γίνεται σε συνεργασία με την  ρόικα, η οποία θα έχει και την τελική  επίβλεψη του νέου σχεδίου. Εκτιμάται ότι το νέο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων θα ανακοινωθεί τον Ιανουάριο του 2012. 
 

Ο  νέος αστόχος για τις αποκρατικοποιήσεις έρχεται να συμπέσει με την επιδίωξη της  κυβέρνησης για περιορισμό του κρατικού χρέους στο 120% του ΑΕΠ την δεδομένη χρονιά.
Τούτο, προϋποθέτει την πλήρη εφαρμογή του προγράμματος ανταλλαγής των των ελληνικών  ομολόγων ( PSI+), κάτι που σημαίνει ότι τράπεζες και ασφαλιστικά ταμεία θα δεχθούν τους νέους τίτλους  «κουρεμένους» στο 50% της αξίας τους.
Προσώρας, το  πρόγραμμα των ιδιωτικοποιήσεων κινείται  παρασάγκας του αρχικού στόχου των 5 δισ.  ευρώ ( σ.σ είχε τεθεί για το τέλος του  2011), ακόμη και του αναθεωρημένου των 4  δισ. ευρώ.
Στον προϋπολογισμό η  κυβέρνηση έχει εγγράψει για φέτος έσοδα από τις αποκρατικοποιήσεις 1,8 δισ. ευρώ, τα οποία είναι αμφίβολο αν θα εισπραχθούν.
Μέχρι τώρα τα έσοδα που  κατάφερε να αντλήσει φέτος το Ταμείο  Αξιοποίησης Δημόσιας Περιουσίας περιορίζονται σε 1,6 δισ. ευρώ. 
 

Εκτός από τα 392 εκατ. ευρώ που εισέπραξε το καλοκαίρι το  δημόσιο, ως ρήτρα από τη συμφωνία του  ΟΤΕ με τη Deutsche Telekom από το 2009 τα πρώτα ευρώ από τις αποκρατικοποιήσεις ήρθαν τις τελευταίες εβδομάδες από τον ΟΠΑΠ και τις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας: 474 για τις νέες άδειες τυχερών παιχνιδιών και 375για το δικαίωμα πρώτης προτίμησης και  αποκλειστικής διάθεσης νέων παιχνιδιών από τον ΟΠΑΠ και άλλα 380 εκατ. ευρώ για      το ΦΑΣΜΑ συχνοτήτων των τηλεπικοινωνιών.
 

Η συνέχεια πάντως δεν  αναμένεται να είναι ευχάριστη για την κυβέρνηση, αφού η Hochtief όπως έχει ήδη ενημερώσει στο Γερμανικό Χρηματιστήριο, μετέθεσε για το 2012 τις διαπραγματεύσεις  για την επέκταση της σύμβασης εκμετάλλευσης του αεροδρομίου «Ελ. Βενιζέλος».
Την ίδια στιγμή σοβαρά   είναι τα προβλήματα αξιοποίησης για τα  περίπου 72.000 ακίνητα του δημοσίου. Το  Δημόσιο χάνει πολύ χρόνο σε γραφειοκρατικές διαδικασίες, όπως π.χ για τις εγκρίσεις που απαιτούνται από το Ελεγκτικό  Συνέδριο. Είναι χαρακτηριστικό ότι για  την ολοκλήρωση της συμφωνίας με τον  ΟΠΑΠ χρειάστηκαν περίπου τρεις εβδομάδες.
Το υπουργείο Οικονομικών    αμφιβάλλουν αν το 2012 θα υπάρξει αγορά  για την πώληση των 14 δημοσίων επιχειρήσεων και οργανισμών που έχουν ήδη ανακοινωθεί ( σ.σ. αναμένονται έσοδα 9,3 δισ. ευρώ). 
Διαβάστε περισσότερα » »

"Aν πάτε σε εκλογές, δεν παίρνετε την 7η δόση!.." Άρθρο-σοκ του Μιχάλη Ιγνατίου για τον επόμενο εκβιασμό των δανειστών




Η επιστολή του προέδρου της ΝΔ  προς τους επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του Eurogroup και της ΕΚΤ φαίνεται να κλείνει τον τελευταίο γύρο των εκβιασμών των Ευρωπαίων εναντίον της Ελλάδας, των αρχηγών των πολιτικών της κομμάτων και του λαού της. 
Ο κ. Σαμαράς επέλεξε να ακολουθήσει τις επιταγές των δανειστών της Ελλάδας. Εάν έπραξε ορθά, θα το πληροφορηθεί στις κάλπες, εάν και όποτε στηθούν…
Είπαν πως υπό άλλες συνθήκες η απάντηση θα έπρεπε να είναι ένα μεγάλο ΟΧΙ, αλλά στο σημείο που οδηγήθηκαν τα πράγματα, με την ευθεία απειλή ότι «η μη υπογραφή σημαίνει όχι συντάξεις», η επιλογή ήταν μία και μοναδική. Η επιστολή, που κοινοποιήθηκε και στη γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, προφανώς στόχευε πάνω απ’ όλα να αλλάξει το κλίμα στο εσωτερικό και το εξωτερικό για τον ηγέτη της ελληνικής αντιπολίτευσης, που βρέθηκε σε εξαιρετικά δύσκολη θέση, εκβιαζόμενος από τους Ευρωπαίους και από μερικούς βουλευτές του, που έχουν χάσει εντελώς την επαφή με την κοινωνία. Πρόκειται για την ομάδα των«παγκοσμιοποιημένων» της ΝΔ, οι οποίοι όταν βρεθούν ενώπιον κομματικού ακροατηρίου θυμούνται «τα ελληνοχριστιανικά τους ιδανικά»…
Σύμφωνα με τους παρατηρητές των ελληνικών πολιτικών πραγμάτων, ο κ. Σαμαράς θα πληρώσει την υπογραφή στην επιστολή που του επέβαλαν οι ξένοι, και το χειρότερο όλων θα είναι «ανοικτός» σε νέους εκβιασμούς, που θα ακολουθήσουν και θα αφορούν τις εκλογές. 
Δεν πρέπει να έχει κανένας την παραμικρή αμφιβολία ότι ο κ. Λουκάς Παπαδήμος «ήρθε για να μείνει» στην πρωθυπουργία. Θα προβλέψω από τώρα ότι ο «εκβιασμός» του Φεβρουαρίου θα αφορά ακριβώς την παραμονή του στην εξουσία. Και ο πρόεδρος της ΝΔ θα κληθεί να αντιμετωπίσει το νέο δίλημμα: ή παραμένει στο Μαξίμου ο σημερινός πρωθυπουργός ή η επόμενη δόση δεν θα δοθεί.
Είναι μεγάλη η ενόχληση για το γεγονός ότι οι Ελληνες πολιτικοί –εκτός αυτών της Αριστεράς- εκβιάστηκαν για να δοθεί το «πράσινο φως» για την έκτη δόση. Και βέβαια πρέπει να ομιλούμε για την πιθανότητα εκταμίευσης της έκτης δόσης, διότι την «πήραμε» με βάση τις δημοσιογραφικές πληροφορίες, και όχι σύμφωνα με επίσημες ανακοινώσεις, μιάς και οι Ευρωπαίοι επέλεξαν να συνεχίσουν το σκωτσέζικο ντους στους Ελληνες πολιτικούς, που αποδεικνύονται κατώτεροι των περιστάσεων.
Ο εκβιασμός είναι εκβιασμός και δεν είναι δυνατόν να ωραιοποιείται η κάθε απειλή των ξένων, ακόμα και αν αφορά χρήματα, που μας έπεισαν ότι εάν δεν τα λάβει η χώρα θα χρεωκοπήσει. Απλά σκέφτομαι ότι τα ίδια και απαράλλακτα μας είπαν ότι θα συμβούν στις 15 Σεπτεμβρίου, στις 10 Οκτωβρίου, ξανά στα μέσα Νοεμβρίου και στη συνέχεια στις 15 Δεκεμβρίου. Και κάθε φορά ανακάλυπταν πως «χρήματα υπάρχουν».
Είναι ευτύχημα ότι κάποιοι άνθρωποι δεν πιστεύουν την καλοστημένη προπαγάνδα των επικεφαλής της Ε.Ε., του Eurogroup και της ΕΚΤ, η οποία μεταφέρεται με τρόπο που να τρομοκρατείται ο ελληνικός λαός. Οι δύσπιστοι θυμούνται πώς ξεκινήσαμε και πού φτάσαμε…
Από το τέλος του καλοκαιριού και μετά, τα «γεγονότα» δεν δένουν μεταξύ τους και μερικές κινήσεις που έγιναν είναι ανεξήγητες. Θυμάμαι ότι στο τέλος Αυγούστου οι εκπρόσωποι των δανειστών –αυτό ισχυρίζονταν τουλάχιστον, και είμαι μάρτυρας γι’ αυτό- έφτασαν στην Αθήνα για …περίπατο, για να φύγουν εντελώς ξαφνικά μέσα στα μεσάνυχτα. Αλλοι μίλησαν για «καυγά» με τον υπουργό Οικονομικών, άλλοι υποστήριξαν πως αναχώρησαν σε συνεννόηση με τον κ. Βενιζέλο. Είτε το πρώτο συνέβη, είτε το δεύτερο, η αποχώρηση των μελών της Τρόϊκας, για πολλούς από εμάς είναι περίεργη. Απ’ εκεί και πέρα γίναμε μάρτυρες συμβάντων σε ένα περίεργο περιβάλλον, που δημιουργούσαν μεν οι αγορές αλλά υπήρχε πάντα εμφανές το «ελληνικό στοιχείο». Και δεν αναφέρομαι μόνο στοπυροτέχνημα του Δημοψηφίσματος, που αποδείχθηκε η πλέον βλακώδης πράξη εν ενεργεία πολιτικού –(το Δημοψήφισμα θα έπρεπε να είχε γίνει τον Απρίλιο ή τον Μάιο του 2010, πριν η χώρα παραδοθεί στον μηχανισμό). 
Ομιλώ και για τις αλλαγές στις Ένοπλες Δυνάμεις, με τον ισχυρισμό για δήθεν κινήσεις στρατιωτικών εναντίον της Δημοκρατίας, για να δικαιολογηθούν το Δημοψήφισμα και οι άνευ προηγουμένου εκβιασμοί των Ευρωπαίων στον ελληνικό πολιτικό κόσμο. Θυμίζω ότι μετά τις ανακοινώσεις της 27ης Οκτωβρίου, τόσο οι Ευρωπαίοι όσο και η κ. Λαγκάρντ είχαν αποφασίσει να προωθήσουν άμεσα την έγκριση της έκτης δόσης –το Ταμείο είχε ορίσει την 11η Νοεμβρίου ως ημέρα συνεδρίασης του Δ.Σ., που θα ασχολείτο αποκλειστικά με την εκταμίευση.
Η εκβιαστική απαίτηση των Ευρωπαίων και η ετσιθελική απόσπαση των υπογραφών των κ. Παπανδρέου και Σαμαρά, είναι η ύπατη απαξίωση του ελληνικού πολιτικού κόσμου, ο οποίος οδήγησε με τα λάθη του την Ελλάδα στην οικονομική καταστροφή. Οι υπογραφές, τις οποίες απέσπασαν εκβιαστικά οι δανειστές, δεν θα σώσουν την ελληνική οικονομία, απλά μεταθέτουν το «μεγάλο κακό» που όλοι το βλέπουν να έρχεται, αλλά ουδείς μπορεί να σταματήσει. Τα μαθηματικά δεν βγαίνουν και έφτασε η στιγμή για να πουν οι πολιτικοί -πρώτη φορά στη ζωή τους- την αλήθεια στο λαό.
Διαβάστε περισσότερα » »