Σάββατο 17 Μαρτίου 2012

«Έργα όπως το ‘Σκόπια 2014’ γεννούν τα διεθνοτικά ζητήματα»


Σκόπια.

Τα προγράμματα όπως το «Σκόπια 2014» γεννούν τα προβλήματα μεταξύ των εθνοτήτων, δήλωσε σε συνέντευξή του,  ο Ζάρκο Γιορντανόβσκι, δημοσιογράφος, εκδότης της πολιτικής  καθημερινής εφημερίδας των Σκοπίων ‘Φόκους’.

Είναι έργα εθνοκεντρικά

«Τα έργα αυτά σχεδιάστηκαν ουσιαστικά ως εθνοκεντρικά και πάντοτε προκαλούν την αντίδραση εκείνων που δεν μπορούν να ταυτιστούν με αυτά», είπε ο εκδότης και συνέχισε:

«Οι κάτοικοι των Σκοπίων, ως σύνολο δεν μπορούν να ταυτιστούν με αυτά τα έργα που προέρχονται από ένα νεοσυσταθέν όραμα- την ‘μακεδονική’ ταυτότητα.


»Ακόμη λιγότερο ταυτίζονται με αυτά οι Αλβανοί, οι Βλάχοι, οι Ρομά … Το κυριότερο μειονέκτημα είναι ότι η κυβέρνηση δεν ψάχνει για τους κωδικούς που είναι κοινοί στους ανθρώπους και ψάχνει για πράγματα που είναι ειδικά  για έθνικ. Αυτά τα πράγματα τονίζουν  την απόσταση μεταξύ των εθνοτικών ομάδων», είπε Γιορντανόβσκι.

Είναι έργο ξένων μυστικών υπηρεσιών;


 Ο δημοσιογράφος ρωτήθηκε αν πιστεύει ότι τα επεισόδια μεταξύ των Σλάβων και των Αλβανών έχουν εμπνευστεί από ξένες υπηρεσίες, όπως καταγγέλθηκε από άλλη δημοσιογράφο. Ο Γιορντανόβσκι απάντησε ότι είναι μια επιπόλαια εκτίμηση.
« Υπάρχει μια παράδοση στα Βαλκάνια, ότι όλες οι υπηρεσίες είναι πάντοτε ενεργές, αλλά δεν μπορώ να δω λόγους για εμπλοκή τους.

» Στα Βαλκάνια υπάρχουν ενεργές υπηρεσίες όλων των χωρών και ιδιαίτερα στο κράτος των Σκοπίων. Αλλά αν εμείς αναγνωρίσουμε μια τέτοια θεωρία, συγχρόνως θα δίναμε αμνηστία στη σημερινή κυβέρνηση για το μερίδιο ευθύνης που της αντιστοιχεί.

Είναι ανάρμοστη η κυβερνητική συμπεριφορά

»Τα επεισόδια δεν είναι τίποτε άλλο από την εξέλιξη μιας ανάρμοστης κυβερνητικής συμπεριφοράς. Ψάχνει κανείς τρόπους για να ελαχιστοποιήσει τη συμμετοχή του σε αυτή την κρίση και να περάσει σε κάποια ανώνυμα και μυστικά κέντρα συνομωσίας, για αυτά που σε τελική ανάλυση δεν γνωρίζουμε τίποτε.

»Παρόμοιες ιστορίες γίνονται εύκολα αποδεκτές από το κοινό και οικοδομούμε έτσι στην φαντασία. Η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχει καμιά μυστική υπηρεσία και καμία δεν είναι σε θέση να παράγει εντάσεις μεταξύ των εθνοτήτων, εάν προηγούμενα δεν  έχουν δοθεί ευκαιρίες. Τα στοιχεία αυτά οδηγούν στην εσωτερική πολιτική.

» Μην πιστεύετε σε αυτές τις εικασίες και νομίζω ότι αποτελεί μέσο για αμνησία της κοινής γνώμης», είπε ο Γιορντανόβσκι.
 
echedoros-a
Διαβάστε περισσότερα » »

Οι Ρώσοι έχουν ανακαλύψει ζωή στην Αφροδίτη από το 1982...??!!

Σε ένα από τα μεγαλύτερα ερωτήματα της ανθρωπότητας φαίνεται πως απαντούν Ρώσοι επιστήμονες οι οποίοι υποστηρίζουν πως από το 1982, έχουν απαθανατίσει «αντικείμενα» στην επιφάνεια του πλανήτη Αφροδίτη, που βρίσκονται σε συνεχή κίνηση.


Σύμφωνα με άρθρο που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Russian Solar System Research, Ρώσοι επιστήμονες κατάφεραν να «τραβήξουν» φωτογραφίες εξωγήινης ζωής στη Αφροδίτη από το 1982.


Το άρθρο, που υπογράφει ο Leonid Ksanfomaliti από Διαστημικό Ερευνητικό Κέντρο της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών, παρουσιάζει ένα αναλυτικό πανοραμικό βίντεο 126 λεπτών.
«Χωρίς να απορρίψουμε ότι ζωή είναι αδύνατη στην Αφροδίτη, δεδομένου των συνθηκών που επικρατούν στον πλανήτη, με βάση τις εικόνες που ελήφθησαν παρατηρούμε κάποια μορφολογικά χαρακτηριστικά που μας επιτρέπουν να υποθέσουμε ότι κάποια αντικείμενα που κατεγράφησαν διαθέτουν ιδιότητες έμβιων όντων», τονίζει ο ερευνητής.
Επίσης, στο άρθρο αναφέρεται πως έχουν εντοπιστεί τρία αντικείμενα τα οποία είναι μεταξύ 0,1-0,5 μέτρα, τα οποία ήταν συνέχεια σε κίνηση. Αυτό που κάνει εντύπωση στους επιστήμονες είναι η εμφάνιση ενός αντικειμένου που μοιάζει με σκορπιό, οι κινήσεις του οποίου καταγράφησαν για 26 λεπτά και μετά χάθηκε.

STRANGE ACTIVITIES
Διαβάστε περισσότερα » »

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Διορίζει "κολλητούς" του στο δημόσιο ο Βενιζέλος λίγο πριν την παραίτησή του

Υπουργός της... ρεμούλας

Πριν παραιτηθεί ο υπουργός των φτωχών Ελλήνων με καταθέσεις εκατομμυρίων (διαβάστε το άρθρο), διορίζει φίλους και και γνωστούς σε ασφαλείς θέσεις του δημοσίου και σε Επιτροπές φαντάσματα, με μισθούς - πρόκληση! Δείτε στο planet-greece όλα τα έγγραφα των τερατουργημάτων του κυρίου Βενιζέλου....



Η Επιτροπή - φάντασμα
Ας αρχίσουμε, λοιπόν, από την Επιτροπή - φάντασμα που ίδρυσε ο κύριος Βενιζέλος. Αύγουστος 2011. Τα μέσα ενημέρωσης υπολειτουργούν, η βουλή το ίδιο, ο κόσμος καταβεβλημένος από της καλοκαιρινές καταστολές με χημικά στην πλατεία Συντάγματος, προσπαθεί να βρει λίγες σταγόνες δροσιάς έστω και σε κοντινές παραλίες.

 Όχι, όμως, και ο δαιμόνιος υπουργός Οικονομίας. Καταφέρνει και περνάει νομο, που ο ίδιος ο Ευάγγελος Βενιζέλος εισηγήθηκε, για την λειτουργία της Επιτροπής Εποπτείας κι Ελέγχου Παιγνίων με βάση έναν "ανενεργό" νόμο του 2004. Προστέθηκε δηλαδή στον κρατικό προϋπολογισμό η δαπάνη λειτουργίας μιας ακόμα κρατικής δομής.

Χωρίς καμία προφανή αιτία, η ΕΕΕΠ μετατράπηκε γρήγορα σε ανεξάρτητη αρχή και ο Εύαγγελος Βενιζέλος διόρισε στη θέση του Προέδρου (με μισθό 5.856 ευρώ)
τον Ευγένιο Γιαννακόπουλο.

Ο "κολλητός"


Το ποιος είναι ο Ευγένιος Γιαννακόπουλος, δε χρειάζεται κάποιος να καταβάλει ιδιαίτερη προσπάθεια για να μάθει. Ήταν πολύ εύκολο. Φρόντισε ο ίδιος ο Βενιζέλος να μας τον συστήσει με την πράξη διορισμού του:

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjhGsmAkh18bcwjZF-U-o6IswBMHLDxLFoatmPiyvadWJP9LJVcYyWKytG2wP4azA-C2Jcs7ehyphenhyphen2hb95yoHBsBxM3ETbAXlE-yZ-NKrxIQr3plKLvLQIeeO-mcmRMPmy3aikEPb2ZaCA-0/s1600/gian.jpg

Ο Γιαννακόπουλος διορίσθηκε επί πρωθυπουργίας Παπανδρέου – Λιάνη πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος στην ΕΡΤ (1993 – 1995). Ήταν η περίοδος που ο Βενιζέλος διετέλεσε κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Μετά ο Βενιζέλος τον πήρε μαζί του στο Υπουργείο Πολιτισμού, όπου ήταν γενικός γραμματέας (1996 – 1999). Άνθρωπος εμπιστοσύνης, διορίσθηκε πρόεδρος και γενικός γραμματέας του ΕΟΤ (1999 – 2002. Το 2002 ο Βενιζέλος τον διόρισε πρόεδρο της Πολιτιστικής Ολυμπιάδας ως έχοντα «μακρά εμπειρία σε θέματα πολιτιστικής διοίκησης και διαχείρισης, καθώς και σε θέματα επικοινωνίας και προβολής της διεθνούς εικόνας της χώρας». Η επιλογή ξένισε διότι επελέγη ένα «τεχνοκρατικό και πολιτικό» στέλεχος να διαδεχθεί ανθρώπους του πολιτισμού, όπως ο Μιχάλης Κακογιάννης και ο Τίτος Πατρίκιος που είχαν παραιτηθεί για «προσωπικούς λόγους».

Οι μηνίαιες αποδοχές του αγγίζουν τα 5.856 ευρώ. Για ακόμα μια φορά το επάγγελμα "φίλος Βενιζέλου" αποδεικνύεται επικερδές....

Κι αρχίζει το πάρτι....

Μιας και ο συνεργάτης του Βενιζέλου εξασφάλισε τον
παχυλό αυτό μισθό, δεν θα έπρεπε να βολευτούν και μερικά ακόμα δικά μας παιδιά και μάλιστα λίγο πριν ξεκινήσουν οι απολύσεις στο Δημόσιο;

Σύμφωνα λοιπόν με το σχετικό έγγραφο, την Επιτροπή Ελέγχου κι Εποπτείας των Παιγνίων θα στελεχώσουν πρώην υπάλληλοι του υπό κατάργηση ΕΟΜΜΕΧ και μάλιστα
διαφορετικής κατάρτισης. Ένας τεχνολόγος μηχανικός, ένας οικονομολόγος, ένας μηχανολόγος μηχανισμός, ένας χημικός μηχανικός και μια φιλόλογος. Τι σχέση έχουν άραγε όλοι αυτοί με τον έλεγχο της αγοράς των Παιγνίων;

Μιας και δεν φτάνουν οι υπάλληλοι από τον ΕΟΜΜΕΧ , ας βολέψουμε κι έναν υπάλληλο από τον ΗΣΑΠ Α.Ε κι έναν από την ΕΘΕΛ Α.Ε.

Με λίγα λόγια, το Δημόσιο κυνηγάει την ουρά του μεταφέροντας το βάρος της μισθοδοσίας των υπεράριθμων υπαλλήλων σε νέες κρατικές δομές οι οποίες στελεχώνονται αναξιοκρατικά κι αδυνατούν να κάνουν σωστά και τη δουλειά τους.

Προτιμούμε να αναθέσουμε στον "κηπουρό" ενός υπουργού, σε μια φιλόλογο,  σ' έναν υπάλληλο της ΕΘΕΛ κτλ τον έλεγχο της αγοράς των Παιγνίων
παρά να τους απολύσουμε και να προσλάβουμε, αν χρειάζεται, μερικούς από τους 1.000.000 ανέργους. Καλύτερα να παραμείνει άνεργος ένας νεαρός οικονομολόγος με μεταπτυχιακά παρά να χάσει τη δουλειά της μια φιλόλογος του ΕΟΜΜΕΧ.

Κάπως έτσι, λοιπόν, ο ζάμπλουτος υπουργός των χρεωκοπημένων Ελλήνων, συνεχίζει να μάχεται υπέρ αυτού που στις συνεντεύξεις και τους λόγους σιχαίνεται. Τη διαφθορά και βόλεμα... ημετέρων! Με τις υγείες σας κύριε.... πρόεδρε.


*planet-greece, με αναφορές από parapolitiki.com
Διαβάστε περισσότερα » »

Κυριάκος Βελόπουλος για το λιγνίτη: «Οι ύαινες, οι εγχώριες αλλά και οι αλλότριες, μυρίστηκαν αίμα και ψαχνό»

«Οι ύαινες, οι εγχώριες αλλά και οι αλλότριες, μυρίστηκαν αίμα και ψαχνό. Δεν υπάρχει πιο ωραίο φιλέτο, πιο ωραίο και ψαχνό από την Κοζάνη και την Πτολεμαΐδα σε επίπεδο λιγνίτη». Αυτά ανέφερε ερωτηθείς για το λιγνίτη και την πώληση μονάδων ο βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ. Κυριάκος Βελόπουλος μιλώντας στον κεντρικό δελτίο ειδήσεων του West Channel. Δείτε το χαρακτηριστικό απόσπασμα που κατέγραψε το kozan.gr…



kozan.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Λόγοι και αιτίες που δεν οριοθετούμε την ΑΟΖ



του Αντώνη Ι. Γρυπαίου
Πολλά έχουν γραφεί γύρω από αυτό το θέμα της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης ( Α.Ο.Ζ. ) και έχει αναλυθεί πλήρως, με βιβλία, γραφές και χάρτες. Στο παρόν άρθρο θα προσπαθήσουμε με απλά λόγια, να εξηγήσουμε τους λόγους και αιτίες γιατί οι δοσίλογοι πολιτικοί μας (των δύο κομμάτων εξουσίας), αρνούνται να οριοθετήσουν την Ελληνική Α.Ο.Ζ. ενώ όλα τα άλλα παράκτια κράτη έχουν οριοθετήσει και ασφαλίσει τη δική τους οικονομική ζώνη, και έχουν προβεί στην εκμετάλλευση του πλούτου της θαλάσσης. Ο πλούτος αυτός είναι αλιεύματα, θαλάσσιος τουρισμός, και υποθαλάσσια ορυκτά, που υπάρχουν κάτω από το βυθό των θαλασσών.

Χωρικά ύδατα και αιγιαλίτις ζώνη είναι ταυτόσημη έννοια.

Σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο της θάλασσας κάθε παράκτιο κράτος, έχει έκταση αιγιαλίτιδας ζώνης, (χωρικά ύδατα), έκταση υφαλοκρηπίδος, και έκταση αποκλειστικής οικονομικής ζώνης(ΑΟΖ).

Όλες αυτές οι εκτάσεις μετρούνται σε ναυτικά μίλια.

Το 1982 υπογράφτηκε στον Ο.Η.Ε. το διεθνές δίκαιο της θάλασσας, που καθορίζει την έκταση στα χωρικά ύδατα, στην υφαλοκρηπίδα, και στην Α.Ο.Ζ. κάθε παράκτιου κράτους. Τα χωρικά ύδατα τα όρισε στα 12 ν.μ., και την υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ, το διεθνές δίκαιο τα όρισε στα 200 ν.μ. από τις ακτές, όπου αυτό γεωλογικώς επιτρέπεται.

Ειδικά για την υφαλοκρηπίδα το δίκαιο της θάλασσας αναγνωρίζει αυτήν εφόσον υπάρχει υποθαλάσσιος οροσειρά συνέχεια των ακτών του παράκτιου κράτους, η έκταση δε αυτής τελειώνει εκεί που αρχίζει η Άβυσσος. Η Α.Ο.Ζ. συνήθως υπερκαλύπτει σε έκταση την υφαλοκρηπίδα, και εκτείνεται πέραν αυτής. Σήμερα τα χωρικά ύδατα και η υφαλοκρηπίδα της Ελλάδος, παραμένουν ακόμη στα 6 ν.μ. η δε Ελληνική ΑΟΖ είναι ανύπαρκτη λόγω υποτέλειας των «Ελλήνων» πολιτικών, οι οποίοι ενεργούν-λειτουργούν σαν μαριονέτες της παγκόσμιας διακυβέρνησης.

Καλά στο Αιγαίο φοβούνται τους Τούρκους, στο Ιόνιο ποιόν φοβούνται;;; αφού ούτε στο Ιόνιο δεν έχουν χαρτογραφήσει Α.Ο.Ζ.

Ούτε έχουν προβεί μέχρι σήμερα σε εκμετάλλευση των κοιτασμάτων.

Λόγω της ύπαρξης των γνωστών κοιτασμάτων ορυκτού πλούτου στο βυθό του Αιγαίου, αλλά και στο βυθό της όλης Ελληνικής ΑΟΖ, από τη δεκαετία του 1980 το Αιγαίο είχε πλέον επίσημα περάσει στην οικονομική πολιτική των ΗΠΑ, ελέω αποικιοκρατίας.

Έγγραφο του ΝΑΤΟ καταργεί για την Ελλάδα τα 12 ν.μ. και τα όρια ευθύνης του Ελληνικού FIR.

Aυτό δείχνει την εντολή των αποικιοκρατών για συρρίκνωση της Ελλάδος από το 1988 και την απώλεια εθνικής κυριαρχίας.

Εδώ οι αχυράνθρωποι πολιτικοί μας δεν μπόρεσαν να πάνε από τα 6 ν.μ στα 12 ν.μ. χωρικών υδάτων, και υφαλοκρηπίδας, και θα πήγαιναν στα 200 ν.μ. της Α.Ο.Ζ.;;; Εν τω μεταξύ η Ελληνική ΑΟΖ παραμένει ξέφραγο αμπέλι, και η εθνική κυριαρχία υπό περιορισμό.

Όμως ο ορυκτός πλούτος της Ελληνικής Α.Ο.Ζ. θα μπορούσε να λύσει το οικονομικό πρόβλημα της Ελλάδος, και η χώρα μας να καταστεί μια πλούσια χώρα. Αυτό η παγκόσμια διακυβέρνηση δεν το ήθελε……

Έπρεπε η εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου της Ελλάδος, δηλαδή των κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου, και όχι μόνο, να γίνει από Αμερικανικά και άλλα Σιωνιστικά της παγκόσμιας διακυβέρνησης συμφέροντα. Γιαυτό «έστησαν» το επεισόδιο στα Ίμια, και τις συνεχείς παραβιάσεις και προκλήσεις των Τούρκων στο Αιγαίο.

Γιαυτό βοήθησαν τους Τούρκους το 1974 να κάνουν απόβαση και να κατακτήσουν τη μισή Κύπρο. Είχαν σχέδια……

Χρησιμοποιούν τους Τούρκους σαν όργανα για στρατιωτικές επεμβάσεις στις γειτονικές χώρες. (Ελλάδα, Κύπρο, Συρία, κλπ).

Ο Αμερικανικός παράγοντας ήθελε να διεθνοποιήσει το Ελληνικό Αιγαίο με οποιοδήποτε κόστος. Έτσι η Ελλάδα έγινε προτεκτοράτο.

Η Ελληνική Δημοκρατία ύστερα από τα δύο μνημόνια που υπέγραψαν οι «έξυπνοι» πολιτικοί μας, δεν είναι πια κυρίαρχο κράτος.

Σας παραπέμπω στο σχέδιο «EURECA» που συνέταξαν στο Βερολίνο τα Think Tanks και σύμβουλοι του οίκου Strategy Consultants.

Η Ελλάς θα έπρεπε να κάνει συνεχείς παραχωρήσεις και να μη προβάλλονται τα εθνικά της θέματα που προκαλούσαν εμπόδια, έτσι ώστε να προωθούνται τα Αμερικανικά συμφέροντα στη περιοχή.

Η διατεταγμένη Αμερικανική πολιτική όλα αυτά τα χρόνια σε συνεργασία και συνδυασμό με το προδοτικό πολιτικό μας σύστημα, οδήγησαν την Ελλάδα στο γκρεμό και στον εμφανή κίνδυνο του Παντουρκισμού και Νέο-Οθωμανισμού στη γεωγραφική αυτή περιοχή. Έτσι αρνηθήκαμε τα δάνεια από Ρώσους και Κινέζους, με ευνο’ι’κά επιτόκια, και πήγαμε «φούντο» στο ΔΝΤ & Τρό’ι’κα, για να καταντήσουμε αποικία της Γερμανίας, υπό Γερμανική εποπτεία.

Γιατί η Ελλάδα φοβήθηκε να οριοθετήσει την ΑΟΖ; Διότι έχει μαριονέτες, και δειλούς πολιτικούς στην εξουσία, που υπακούουν στα κελεύσματα της παγκόσμιας διακυβέρνησης, και αντλούν τη πολιτική τους δύναμη από αυτούς.

Αποσπάσματα από το βιβλίο με τίτλο «ΑΟΖ: Από τη στρατηγική κίνηση στην οικονομική λύση», που έγραψε ο κ. Σόλων Κασσίνης, Διευθυντής Ενέργειας του υπουργείου Εμπορίου της Κύπρου. Στο βιβλίο, υπάρχουν αναφορές φωτιά σχετικά με τη στάση της Ελλάδας όσον αφορά την οριοθέτηση της ΑΟΖ. Η Ελλάδα φέρεται να έδειξε δειλία φοβούμενη τη τουρκική αντίδραση. Ωστόσο, σε σχετικές βολιδοσκοπήσεις της Κυπριακής κυβέρνησης φάνηκε η απροθυμία και ο φόβος των «Ελλήνων» πολιτικών να ανταποκριθούν θετικά, λόγω των Τουρκικών απειλών.

Ωστόσο η τουρκοκρατούμενη Κύπρος τόλμησε, και νίκησε.

Εδώ ισχύει το ρητό των προγόνων μας, «Ο τολμών Νικά».

Κρίσιμο σημείο το Καστελόριζο. Σύμφωνα με το διεθνές περί θαλάσσης δίκαιο, και τα άρθρα που ρυθμίζουν την ΑΟΖ, κάθε νησί, όσο μικρό και αν είναι, εφόσον κατοικείται, δικαιούται να έχει Α.Ο.Ζ. για την οικονομική επιβίωση των κατοίκων του.

Έτσι και το Καστελόριζο έχει ΑΟΖ εκτάσεως 200 ν.μ. από τις ακτές του. Η ΑΟΖ Καστελορίζου, είναι συνέχεια της Ελληνικής ΑΟΖ και ενώνει την ΑΟΖ Ελλάδος με την ΑΟΖ-Κύπρου, και αφήνει τη Τουρκία απέξω. Έτσι οι Τούρκοι δημιουργούν πρόβλημα.

Τα ανατολικά νησιά του Αιγαίου που νομίμως έχουν υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ, περιορίζουν τη Τουρκία στα θαλάσσια σύνορά της, σύμφωνα με τη συνθήκη της Λωζάνης. Σε περίπτωση που δύο διαφορετικά κράτη γειτονεύουν, και μεταξύ τους μεσολαβεί πέλαγος, τότε λαμβάνεται σαν σύνορο των ΑΟΖ η μέση γραμμή αποστάσεως.

Παράδειγμα οι ΑΟΖ Κύπρου- Αιγύπτου. Άλλο παράδειγμα οι ΑΟΖ

Ελλάδος-Ιταλίας. Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις ελήφθη η μέση γραμμή αποστάσεων, για τη χαρτογράφηση και οριοθέτηση των Α.Ο.Ζ.

Η Ελλάς των δοσίλογων και υποτελών πολιτικών ανδρών, επικαλείται λόγους αποφυγής έντασης στη περιοχή από ενδεχόμενη αντίδραση της Τουρκίας, γιαυτό οι εφιάλτες πολιτικοί είναι έτοιμοι να παραχωρήσουν την ΑΟΖ Καστελόριζου στους Τούρκους, για λόγους καλής γειτονίας.!!! όπως διατείνονται……..

Εάν συμβεί αυτό, τότε θίγονται τεράστια Ελληνικά συμφέροντα, αφού μια μεγάλη ποσότητα υδρογονανθράκων εμπεριέχεται μέσα στην ΑΟΖ Καστελόριζου, η οποία με τη λύση αυτή παραχωρείται στους Τούρκους. Εάν συμβεί αυτό τότε δεν θα ενώνεται πλέον η ΑΟΖ Ελλάδος με την ΑΟΖ Κύπρου, αφού θα μπαίνει σφήνα η ΑΟΖ Καστελόριζου-Τουρκίας ανάμεσα στις δύο ΑΟΖ Ελλάδος-Κύπρου.

Έτσι οι εφιάλτες πολιτικοί της Ελλάδος, σκέφτονται να παραχωρήσουν το Ελληνικό νησί Καστελόριζο με την ΑΟΖ στη Τουρκία, όπως λένε τα ΜΜΕ, με ότι αυτό συνεπάγεται για τις ΑΟΖ Ελλάδος-Κύπρου, και τον Ελληνικό υποθαλάσσιο ορυκτό πλούτο. Ο κ. Κασσίνης αναφέρει στο βιβλίο του, ότι η Ελληνική πλευρά δεν δείχνει πρόθεση να προχωρήσει σε συμφωνία με τη Κύπρο για την ΑΟΖ. «Έκτοτε και μέχρι σήμερα το Ελληνικό κράτος δεν έχει επιδείξει πρόθεση να προχωρήσει με τη Κυπριακή πλευρά σε συμφωνία καθορισμού των αποκλειστικών οικονομικών ζωνών και περιοχών των δύο χωρών, παρά την επανειλημμένως επίσημα δηλωμένη ετοιμότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας». Έτσι αποδεικνύεται ότι οι σημερινοί πολιτικοί της Ελλάδος, είναι λίαν επικίνδυνοι για την ασφάλεια και τα οικονομικά συμφέροντα της πατρίδος. Απόδειξη η υπογραφή των δύο μνημονίων…

Το θέμα είναι πάρα πολύ σοβαρό και μεγάλο. Άπτεται της εθνικής ασφαλείας. Η Ελλάδα βρέθηκε στη μέση των συμφερόντων της παγκόσμιας διακυβέρνησης από τη μια πλευρά με όργανο αυτών τους Τούρκους, και από την άλλη με τη Ρωσία σαν ενεργειακή δύναμη…..

Από το 1982 Αμερικανοί και Τούρκοι αρνούνται στην Ελλάδα τα 12 ν.μ. χωρικών υδάτων. Έτσι οι λύσεις ήταν μετρημένες και προεπιλεγμένες. Από τη μια πλευρά η Ρωσία με την Αρκτική, και στην άλλη πλευρά οι Αμερικανοί με το Αιγαίο. (Πιο κάτω θα δούμε γιατί η Ρωσία παίζει πρωταρχικό ρόλο.) Έτσι οι αποφάσεις ελήφθησαν από τα μεγάλα κέντρα εξουσίας, χωρίς εμάς, για εμάς.

Το παιχνίδι έχει μοιρασθεί πολλά χρόνια τώρα. Από το δόγμα Τρούμαν, στην Ενωμένη Ευρώπη. Έτσι μπήκαμε στη φάκα. Βλέπαμε το τυρί, και δεν βλέπαμε τη φάκα. Το 1982 και αφού η Ελλάδα ήταν ήδη στα χέρια τους, φάνηκαν οι προθέσεις τους. Τότε η παρουσία της Τουρκίας ήταν υπολογίσιμη γιαυτό της επέτρεψαν να μην υπογράψει τη συνθήκη για το δίκαιο της θαλάσσης, και να αρνηθεί στην Ελλάδα την επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 ν.μ. Αιτία πολέμου μας διαμήνυσε η Τουρκία εάν επεκτείνετε τα χωρικά σας ύδατα στα 12 ν.μ. έχοντας πίσω της τις ΗΠΑ. Η φτωχή ψωροκώσταινα υπέκυψε με οσφυοκάμπτες πολιτικούς στην εξουσία. Όμως η Τουρκία-αν και δεν έχει υπογράψει το δίκαιο της θάλασσας - προχώρησε εκμεταλλευόμενη το δίκαιο της θάλασσας, σε οριοθέτηση της Τουρκικής Α.Ο.Ζ. στη Μαύρη Θάλασσα, με βάση τη μέση γραμμή των αποστάσεων από Ρωσία και Ουκρανία, και άλλες παραευξήνιες χώρες. Η Τουρκία εφαρμόζει ότι τη συμφέρει. Έχει το δικό της δίκαιο, και αγνοεί το διεθνές δίκαιο σε ότι δεν την συμφέρει.

Τα προγράμματα και δάνεια από Ε.Ε. πήγαιναν σύννεφο, με αποτέλεσμα να μας «φεσώσουν» κανονικά.

Μας τα έδωσαν, και τώρα μας τα παίρνουν πίσω.

Γιαυτό και η σημερινή κατάντια στην οικονομία μας. Αυτός ήταν ο σκοπός, να μας χρεοκοπήσουν, για να μας πάρουν τα πετρέλαια.

Ποιος φταίει τελικά;; Εμείς που δεχτήκαμε τα δάνεια;; Εκείνοι που μας τα έδιναν;;; ή αυτοί που έρχονται σήμερα και εν ονόματι του χρέους ζητάνε και παίρνουν ακόμη και τις συντάξεις των γερόντων!!!!

Φταίνε οι εφιάλτες και δοσίλογοι πολιτικοί μας, αφού δούλεψαν όλα αυτά τα χρόνια σαν μαριονέτες των μεγάλων αφεντικών της παγκόσμιας διακυβέρνησης. Οι δοσίλογοι πολιτικοί έρχονται και παρέρχονται. Όλοι ασελγούν, εκβιάζουν, και με ψεύτικες υποσχέσεις κοιμίζουν το λαό μας, και σαν αφεντικά μας βυθίζουν στη χρεοκοπία, και γράφουν την ιστορία μας με τα χέρια της Ρεπούση, της Δραγώνα, της κυρίας Bilterberg, και όλου αυτού του κακού συναπαντήματος, και του νεκρού μέλλοντός μας. Λαός χωρίς ιστορία είναι βαρέλι δίχως πάτο. Δεν πρέπει πια να είμαστε κότες, πρέπει ο λαός μας να ξεσηκωθεί, γιατί αυτοί οι απάτριδες θα μας πάρουν τα σπίτια μας, και θα πουλήσουν τη πατρίδα μας. Αγώνας υπέρ βωμών και εστιών, έλεγαν οι πρόγονοί μας. Έτσι χάσαμε την Α.Ο.Ζ. μαζί με όλο τον ορυκτό μας πλούτο, που θα μας έβγαζε από τη χρεοκοπία. Σήμερα οι Ευρωπαίοι εταίροι μας είναι χαρούμενοι με την επιτυχία του PSI διότι έτσι κατέστησαν την Ελλάδα, αποικία και προτεκτοράτο τους, με ότι αυτό συνεπάγεται για την εθνική μας κυριαρχία και οικονομία μας, και το μέλλον του λαού μας. Οι προφητείες της κυρίας Μπενάκη, στη τελετή ορκωμοσίας του κ.Παπούλια, έγιναν πραγματικότητα, ουδείς εφιάλτης πολιτικός αντέδρασε. Όλοι εσιώπησαν και πήγαν «πάσο»……..

Ξύπνα Λαέ, φωνάζουν οι Έλληνες πατριώτες.

«Ξυπνήστε Ρε»!!! ονομάζεται μια δημοφιλέστατη ιστοσελίδα του διαδικτύου με μεγάλη αναγνωσιμότητα.

Πάντως η Ρωσία δεν θα δεχθεί ποτέ τα σχέδια της Νέας Τάξης με τη Τουρκία, να την αποκλείσουν από το Αιγαίο και τη Μεσόγειο.

Θα αντιδράσει δυναμικά……..

Σχετικά με το πρόβλημα της Ελληνικής υφαλοκρηπίδος και Α.Ο.Ζ. είναι οι κάτωθι πληροφορίες τις οποίες πήραμε από το

Blog: «Ξυπνήστε Ρε» και είναι πολύ ενδιαφέρουσες.

Το 1947 στον Αρκτικό Κύκλο, και στον Αρκτικό Ωκεανό, Ρώσοι επιστήμονες, ανακάλυψαν μία υποθαλάσσια οροσειρά από τη Ρωσία που έφτανε μέχρι τη Β. Γροιλανδία και την ονόμασαν Λομονόσοφ.

Αυτή η οροσειρά γεωλογικά είναι συνέχεια της Σιβηρίας.

Στον Αρκτικό κύκλο Σιβηρία (Ρωσία), και Αλάσκα (ΗΠΑ) γειτνιάζουν, με το στενό του Bering. ( Bering Strait). (όπως Ελλάς-Τουρκία με τα νησιά του Αν.Αιγαίου).

Με το διεθνές δίκαιο της θάλασσας δεν έχουν συμφωνήσει και δεν το έχουν υπογράψει τρείς χώρες, η Βενεζουέλα (λόγω των νησιών της Καρα’ι’βικής), οι ΗΠΑ λόγω Αρκτικής, και η Τουρκία λόγω των νησιών του Αιγαίου. Η Τουρκία και Βενεζουέλα έχουν μπροστά στις ακτές τους νησιά που δεν τους ανήκουν, έτσι έχουν περιορισμένη ΑΟΖ. Όμως η Τουρκία-αν και δεν έχει υπογράψει το δίκαιο της θάλασσας- προχώρησε σε οριοθέτηση της Τουρκικής ΑΟΖ στη Μαύρη Θάλασσα, με βάση τη μέση γραμμή από Ρωσία- Ουκρανία και άλλες παραευξήνιες χώρες. Η Τουρκία εφαρμόζει ότι τη συμφέρει.

Σύμφωνα με το περί θαλάσσης δίκαιο του ΟΗΕ, αν μια χώρα έχει υποθαλάσσια οροσειρά η οποία είναι γεωλογική συνέχεια μιας εξωτερικής γεωλογικής διαμόρφωσης, τότε η υφαλοκρηπίδα της εκτείνεται μέχρι 12 ν.μ. από το τέλος της υποθαλάσσιας οροσειράς.

Επομένως η υφαλοκρηπίδα της Ρωσίας με την ΑΟΖ, με βάση το δίκαιο της θάλασσας φτάνει μέχρι τη βόρειο Γροιλανδία και έτσι όλη σχεδόν η Αρκτική της ανήκει, γιαυτό έρχεται σε ρήξη με τις ΗΠΑ.

Στο Βόρειο Πόλο-Αρκτικό Κύκλο, όμως υπάρχουν το 25% των παγκόσμιων αποθεμάτων υδρογονανθράκων, άρα η Ρωσία έχει τη δυνατότητα να γίνει η μεγαλύτερη ενεργειακή δύναμη του κόσμου. Αυτός είναι ο λόγος που δεν υπόγραψαν οι ΗΠΑ το δίκαιο της θάλασσας. Από την άλλη πλευρά η Τουρκία γνωρίζοντας ότι αν εφαρμοστεί αυτό το δίκαιο, δεν θα έχει υφαλοκρηπίδα που να έχει κοιτάσματα, δεν το υπόγραψε, και έθεσε ως αιτία πολέμου την εφαρμογή του δικαίου αυτού στο Αιγαίο. Επομένως αν η Ελλάδα τολμήσει να το εφαρμόσει θα οδηγηθεί σε σύγκρουση. Όμως αν τα συμφέροντα της παγκόσμιας διακυβέρνησης, (με εκτελεστικό όργανο τις ΗΠΑ), επιβάλλουν την άμεσο εκμετάλλευση των κοιτασμάτων πετρελαίου στο Αιγαίο-Αν. Μεσόγειο, τότε οι Τούρκοι θα διαταχθούν να «λουφάξουν», κοινώς να κάνουν τη πάπια, δεχόμενοι ένα μικρό ποσοστό των κοιτασμάτων, σαν αμοιβή για την κατανόηση……..

Έτσι η Ελλάδα για να μην υπάρξει ποτέ η δυνατότητα να εφαρμόσει το διεθνές δίκαιο, και εκμεταλλευθεί τον υποθαλάσσιο πλούτο, οδηγήθηκε στο ευρώ με τη προοπτική να δεσμευθεί και να χάσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα, με τα μνημόνια, αλλά για να γίνει αυτό έπρεπε πρώτα να χρεοκοπήσει. Γιαυτό οι δοσίλογοι πολιτικοί δεν οριοθετούν την Α.Ο.Ζ.

Ουσιαστικά όμως οι Ευρωπαίοι και Αμερικανοί μέσω της Ελλάδας δημιουργούν τετελεσμένο γεγονός για τη κατάργηση και τη μη εφαρμογή του δίκαιου της θάλασσας, έτσι ώστε και η Ρωσία να χάσει την Αρκτική. Αυτός είναι ο λόγος που η Ρωσία του Πούτιν πρόσφερε χαμηλότοκο δάνειο τότε ύψους 25 δις. Ευρώ, και η Κίνα άλλα τόσα, για να μη πάει η Ελλάδα στο ΔΝΤ, και χρεοκοπήσει, με αποτέλεσμα να χάσει την ΑΟΖ, και έτσι να χάσει και η Ρωσία την Αρκτική.

Για αυτό το λόγο χρεοκοπήσαμε και μπήκαμε στο μηχανισμό στήριξης,

για να μην υπάρξει ποτέ η πιθανότητα δημιουργίας τετελεσμένου γεγονότος στο Αιγαίο για εφαρμογή του διεθνούς δικαίου που θα μπορεί και η Ρωσία να το χρησιμοποιήσει στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, ως δεδικασμένο, και να κερδίσει την υφαλοκρηπίδα της Αρκτικής Ηπείρου……….

Όμως ένα μικρό κράτος όπως είναι η Κύπρος, στη προσπάθειά της να επιβιώσει, και να μη μπλέξει στο ΔΝΤ, τους χάλασε τα σχέδια.

Έλαβε χαμηλότοκο δάνειο από τη Ρωσία, και έκλεισε διμερή συμφωνία με το Ισραήλ, που όμως βασιζόταν στο διεθνές δίκαιο της θάλασσας. Αυτό όμως ήταν και η ευκαιρία της Ρωσίας για την εφαρμογή του διεθνούς δικαίου της θάλασσας.

Για το λόγο αυτό κατέβασε το Στόλο της με το αεροπλανοφόρο στη Μεσόγειο. Όμως έτσι το Ισραήλ έχει παγιδευτεί, όπως και οι ΗΠΑ, στο

Διεθνές περί θαλάσσης δίκαιο, που με αυτό κερδίζει η Ρωσία την Αρκτική, και αυτό οι Αμερικανοί δεν το θέλουν.

Η Τουρκία μετά από αυτές τις εξελίξεις, νιώθει απομόνωση και γαβγίζει. Έτσι είναι όλοι παγιδευμένοι. Μας έσκαψαν το λάκκο με το Κυπριακό το 1974 και έπεσαν οι ίδιοι μέσα. Έστιν δίκης οφθαλμός…. Έτσι η Ρωσία για να ισχυροποιήσει τη θέση της αλλά και τη θέση της Κύπρου, παίρνει και αυτή άδεια γεωτρήσεων στην ΑΟΖ Κύπρου με την εταιρία Gazprom για εξορύξεις εκεί που οι Τούρκοι τη θεωρούν δική τους ζώνη. Όμως έτσι –αν γίνει αυτό- τέλος η υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ για τη Τουρκία, και τέλος η Αρκτική για Αμερικανούς .

Αυτός είναι ένας πιθανός λόγος για Ρωσο-Τουρκικό πόλεμο που προβλέπουν οι σοφοί γέροντες της Ορθοδοξίας…….(Πα’ί’σιος, κλπ)

Προσθέτουμε δύο ακόμη στοιχεία που θα βοηθήσουν στην εξαγωγή συμπερασμάτων.

1.- Το 2010 το Τουρκικό ΓΕΕΘΑ μάζεψε τους καθηγητές πανεπιστημίων και τους ρώτησε αν τα κοιτάσματα στην Ανατολική Μεσόγειο δικαιολογούν το ρίσκο του πολέμου, και η απάντηση ήταν

ΝΑΙ.

2.-Στις 25 Ιουλίου το 2011 το ΥΠ.ΕΞ. της Ρωσίας έβγαλε επίσημη ανακοίνωση που προειδοποιούσε τη Τουρκία να μη πειράξει τη Κύπρο, αλλιώς θα έχει να κάνει μαζί της………

Κατόπιν όλων αυτών η κατάσταση στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο, είναι λίαν ρευστή, γιαυτό η σημερινή κυβέρνηση της Ελλάδος, έδωσε άδειες για γεωτρήσεις μόνο στο Ιόνιο και Κρητικό Πέλαγος, αλλά και στην ενδοχώρα, αγνοώντας την υπόλοιπη Ελληνική Α.Ο.Ζ. Οι πολιτικοί ηγέτες της Παγκοσμιοποίησης και Ν.Τ.Π. αδίκησαν τη μικρή Κύπρο, και ο Παντοκράτωρ Κύριος τη δικαίωσε, αφού φώτισε τους πολιτικούς της οι οποίοι με έξυπνους διπλωματικούς χειρισμούς και ελιγμούς, τύλιξαν τους ισχυρούς της Γης στο θέμα των κοιτασμάτων ορυκτού πλούτου. Έστιν δίκης οφθαλμός……..
 
 
ΑΝΤΩΝΗΣ Ι. ΓΡΥΠΑΙΟΣ
        Διεθνολόγος.-
 
Διαβάστε περισσότερα » »

Ελαιόλαδο: Το αρχαίο φάρμακο και οι ευεργετικές του ιδιότητες

Μελέτη ερευνητικής ομάδας του Πανεπιστημίου Αθηνών με επικεφαλής τον επίκουρο καθηγητή Φαρμακογνωσίας και Χημείας Φυσικών Προϊόντων στο Φαρμακευτικό Τμήμα του Ιδρύματος, Προκόπη Μαγιάτη, η οποία έγινε με κίνητρο τις αναφορές σε φαρμακευτικές δράσεις του λαδιού στην αρχαία Ελλάδα, απέδειξε ότι πέρα από τις ως τώρα ευεργετικές ιδιότητες που αναφέρονται σε λαϊκές παροιμίες, το ελαιόλαδο διαθέτει αντιοξειδωτικές, νευροπροστατευτικές, καρδιοπροστατευτικές και άλλες ιδιότητες.
Η νέα «ανακάλυψη» είναι...



η ουσία ελαιοκανθάλη η οποία έχει...  ισχυρή αντιφλεγμονώδη δράση εφάμιλλη με εκείνες που απαντώνται σε φάρμακα και είναι αυτή που προκαλεί «κάψιμο» στον λαιμό κατά την κατάποση και αυτό δείχνει για τους εμπειρικούς ελαιοκαλλιεργητές ότι το λάδι είναι καλό, καθώς και η ελαιασίνη που είναι η πιο ισχυρή αντιοξειδωτική ουσία του ελαιόλαδου.


Δύο χιλιάδες χρόνια πριν, ο Διοσκουρίδης συνιστούσε ως βέλτιστο έλαιο για την υγεία εκείνο που αποκαλείτο ωμοτριβές ή ομφάκινο. Μάλιστα συνιστούσε τη χρήση του συγκεκριμένου ελαιολάδου για οδονταλγίες ή κεφαλαλγίες, όπως δηλαδή χρησιμοποιούνται σήμερα τα κλασικά μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη φάρμακα. Ο Διοσκουρίδης μιλούσε προφανώς για το γνωστό αγουρέλαιο, που παράγεται από ανώριμες ελιές στην αρχή της ελαιοκομικής περιόδου (ωμός ή ομφάκινος είναι ο ανώριμος καρπός). Από την αρχαιότητα, λοιπόν, ήταν γνωστό ότι δεν είχαν την ίδια δραστικότητα για την προστασία της υγείας όλα τα ελαιόλαδα.


Ο κ. Μαγιάτης με τη συνεργάτη του Ελένη Μέλλιου, πραγματοποίησαν έρευνα σε 150 δείγματα ελαιολάδου από Μεσσηνία, Λακωνία, Ηλεία, Κορινθία, Αργολίδα, Αττική, Βοιωτία, Εύβοια, Χαλκιδική, Νησιά Ιονίου, Πρέβεζα, Θάσο και Λέσβο, αλλά και από την Καλιφόρνια των ΗΠΑ, και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η ποσότητα των αντιφλεγμονωδών ουσιών στο λάδι της κορωνέικης ελιάς είναι αρκετά υψηλή, αλλά και ότι η ποσότητα των ουσιών αυτών στο λάδι του δήμου Μεσσήνης είναι πολύ υψηλότερη από τον μέσο όρο.


Αυτό, κατά τον κ. Μαγιάτη, οφείλεται σε πολλούς και σύνθετους λόγους, όπως στις κλιματολογικές συνθήκες, στα εδαφολογικά στοιχεία, στη φροντίδα ενδεχομένως των καλλιεργητών και των ελαιοτριβέων κ.λπ., και σύμφωνα με τον ίδιο, πρέπει να γίνει μελέτη σε βάθος, ώστε να εξακριβωθεί τι επηρεάζει την ποιότητα του ελαιολάδου, αλλά και για να ληφθούν εκείνα τα μέτρα που θα τη βελτιώσουν ακόμη περισσότερο και θα αναδείξουν τις μοναδικές ιδιότητες που έχει το ελαιόλαδο κάθε περιοχής.


Η μελέτη που πραγματοποιήθηκε, διευκρινίζει ο κ. Μαγιάτης, δεν αφορά τη γευστική ποιότητα του λαδιού αλλά μόνο την προοπτική αξιοποίησής του ως προς τον υγειοπροστατευτικό του χαρακτήρα. Επιπλέον, αποδείχθηκε ότι τα εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα που παράγονται στην Ελλάδα έχουν πολύ μεγάλη διακύμανση στις συγκεντρώσεις των υπό μελέτη ουσιών με εύρος η καθεμία από 0 έως 200 mg/L, ενώ αθροιστικά όλες μαζί κυμαίνονταν από 0 έως 450 mg/L.


Διαπιστώθηκε ακόμη ότι ορισμένες ελληνικές ποικιλίες (Μεγαρίτικη, Μανάκι, Αγουρομανάκι, Αδραμυτινή) ανεξάρτητα από την περιοχή προέλευσης είχαν σχετικά μικρή περιεκτικότητα γεγονός που επιβεβαιώνει την παραδοσιακή γνώση και εμπειρία ότι τα λάδια από αυτές τις ποικιλίες δεν «καίνε» και μπορούν να καταναλωθούν άμεσα, ως προτιμώνται και στη ζαχαροπλαστική.
Η ποικιλία, που έδειξε το μεγαλύτερο δυναμικό παραγωγής των υπό μελέτη ουσιών, ήταν η κορωνέικη. Ακόμη όμως και στην περίπτωση που το λάδι προερχόταν από την ίδια ποικιλία και από την ίδια γεωγραφική περιοχή παρατηρήθηκαν σημαντικές διακυμάνσεις οι οποίες συσχετίστηκαν με την εποχή συλλογής (δηλαδή τον βαθμό ωρίμανσης της ελιάς), αλλά και με τον τρόπο λειτουργίας του ελαιοτριβείου (τύπος και θερμοκρασία). 


Συνολικά φάνηκε ότι όταν η ελιά δεν αρδεύεται, όταν ελαιοποιείται σε πρώιμο στάδιο και σε διφασικό ελαιοτριβείο με ψυχρή έκθλιψη, επιτυγχάνονται οι υψηλότερες συγκεντρώσεις, συμπέρασμα που συμπίπτει με συμπεράσματα άλλων πρόσφατων ελληνικών και διεθνών μελετών.
Ωστόσο, αν και το φαινόμενο είναι πολυπαραγοντικό και περίπλοκο και χρειάζεται ακόμα εκτενέστερη μελέτη με περισσότερα δείγματα από όλη την Ελλάδα, διαφάνηκε ότι στατιστικά τα δείγματα προερχόμενα από τη Μεσσήνη είχαν υψηλότερο μέσο όρο περιεκτικότητας σε σχέση με το συνολικό μέσο όρο από τα δείγματα όλης της υπόλοιπης Ελλάδας και μάλιστα σε ορισμένα δείγματα μετρήθηκαν μερικές από τις υψηλότερες τιμές που έχουν βρεθεί παγκοσμίως.

 Σημειώνεται ότι στη Μεσσήνη καλλιεργείται σχεδόν αποκλειστικά η μη αρδευόμενη Κορωνέικη ποικιλία, ενώ τα περισσότερα ελαιοτριβεία είναι διφασικά και οι παραγωγοί είναι ευαισθητοποιημένοι τόσο στο θέμα της εποχής συλλογής όσο και στο θέμα της θερμοκρασίας παραγωγής του λαδιού.
Είναι βέβαιο, υπογραμμίζει ο κ. Μαγιάτης, ότι και άλλες περιοχές της Ελλάδα θα διαθέτουν παρεμφερή χαρακτηριστικά και εναπόκειται σε μελλοντική έρευνα να τις εντοπίσει και να τις προβάλει. Μεμονωμένα δείγματα από τη Λακωνία, τη Θάσο και την Κρήτη ήδη έδειξαν τέτοια δυναμική.


Επίσης, η διαφορά ήταν πάρα πολύ μεγάλη σε σχέση με τις τιμές που παρατηρήθηκαν σε τυχαία δείγματα ελαιολάδων του εμπορίου.
Ένα ακόμα σημαντικό στοιχείο που προέκυψε, είναι ότι κάθε ποικιλία παρουσίαζε το δικό της χημικό προφίλ, το δικό της «δακτυλικό αποτύπωμα», θυμίζοντάς μας την περίπτωση του κρασιού. Όπως το κάθε κρασί έχει το δικό του χαρακτήρα και χρησιμοποιείται σε διαφορετική περίσταση έτσι και το κάθε ελαιόλαδο είναι διαφορετικό και πρέπει να αντιμετωπίζεται με αντίστοιχο σεβασμό.
«Δεν είναι μακριά η μέρα που θα δούμε και στην ελληνική αγορά εξειδικευμένα καταστήματα που θα διακινούν αποκλειστικά προϊόντα ελιάς και ιδίως τυποποιημένα ελαιόλαδα μικρών παραγωγών με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τόσο ποικιλιακής όσο και γεωγραφικής προέλευσης. Ίσως ακόμα δεν είναι μακριά και η μέρα που θα δούμε επεξεργασμένα ελαιόλαδα να περνούν το κατώφλι του φαρμακείου» αναφέρει ο καθηγητής.


Το ελαιόλαδο, καταλήγει, είναι ένα εθνικό προϊόν και χρειάζεται στήριξη σε ερευνητικό επίπεδο για να μπορέσει να προχωρήσει η αξιοποίησή του.
«Είναι βέβαιο ότι στο μέλλον, με τις μεθόδους που ήδη διαθέτουμε, το ελαιόλαδο θα πιστοποιείται για την περιεκτικότητά του σε συγκεκριμένα βιοδραστικά συστατικά και έτσι δεν θα είναι ένα απλά υγιεινό τρόφιμο, αλλά ένα φάρμακο του μέλλοντος».


Στο Πανεπιστήμιο Αθηνών λειτουργεί ομάδα υποστήριξης της έρευνας για το ελαιόλαδο, ομάδα η οποία συνεργάζεται στενά με το κέντρο ελαιολάδου στην Καλιφόρνια και δέχεται δείγματα προς ανάλυση από οποιονδήποτε ενδιαφερόμενο παραγωγό με στόχο την πλήρη χαρτογράφηση σε πανελλαδικό επίπεδο και την προβολή του ελληνικού ελαιολάδου.
«Όνειρό μας είναι η δημιουργία ενός πανεπιστημιακού κέντρου ελαιολάδου που θα ασχολείται με τη μελέτη του ελληνικού ελαιολάδου και τη συνεισφορά του στην υγεία του ανθρώπου» καταλήγει ο κ. Μαγιάτης.



amna.gr
www.epirus-ellas.gr
http://ellinonpaligenesia.blogspot.com/

πηγη
Διαβάστε περισσότερα » »

Πολύ σκληρή δήλωση του Δημήτρη Κριαρίδη για Κουκουλόπουλο, Βλατή και Παπακωνσταντίνου (Βίντεο)

Δείτε την πολύ σκληρή δήλωση του προέδρου της τοπικής κοινότητας Προαστίου του δήμου Εορδαίας Δημήτρη Κριαρίδη, για την κατάργηση της μοριοδότησης βάσει του κριτηρίου εντοπιότητας στις προσλήψεις εποχικού και μόνιμου προσωπικού για δήμους άνω των 10.000 κατοίκων. Δείτε το βίντεο ...



kozan.gr

Διαβάστε περισσότερα » »

ΣΟΚ! H ΛΑΓΚΑΡΝΤ ΜΕ ΤΙΣ ΕΥΛΟΓΙΕΣ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΝΔ ΠΟΥ ΥΠΕΓΡΑΨΑΝ ΤΟ ΠΡΟΔΟΤΙΚΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΘΕΛΕΙ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΡΟΑΤΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΑΝΕΛΕΗΤΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΟΙ Α. ΣΑΜΑΡΑΣ ΚΑΙ ΕΥ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ
Η διευθύντρια του ΔΝΤ κ. Κριστίν Λαγκάρντ σε πρόσφατη συνέντευξη της, δήλωσε πως πρέπει να γίνει κι άλλη μείωση μισθών στην Ελλάδα. Χαρακτηριστικά ανέφερε πως οι μισθοί στην Ισπανία είναι κατά 17% χαμηλότεροι, στην Πορτογαλλία κατά 50% και σε χώρες όπως στην Κροατία ακόμα χαμηλότεροι… 
 
 
Διαβάστε περισσότερα » »

"Αδρεναλινη" ... Η χωρα μας δεχεται φασιστικη επιθεση με στοχο την υποδουλωση της και την γενοκτονια μερους του πληθυσμου της ... Δείτε το βίντεο και ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ !!! ΑΞΙΖΕΙ !!!


Ειναι μια διασκευη του "Αδρεναλινη" που αναμιγνυει τους στιχους απο
"Ξυλινα σπαθια" και "Μωρα στη φωτια", η οποια εγινε απο τον μπασιστα
Χρηστο Τσαπραζη, μελος των "Ξυλινων σπαθιων" και τον κιθαριστα Κωστα
Πουλη (πρωην "Μωρα στη φωτια").
Το βιντεο αποτελει μια ιδιαιτερη περιγραφη της συγχρονης Ελληνικης
ιστοριας, που θα μπορουσε να εχει τον τιτλο: "Απο την αμερικανικης
εμπνευσης χουντα του 1967, στην ευρωπαϊκης εμπνευσης χουντα του 2011"
και δεν προσπαθει να διαφημισει τιποτα. Ειναι απλα κατι που φτιαξαμε
με σκοπο να κανουμε οτι θα επρεπε να κανει καθε Ελληνας καλλιτεχνης
αυτην την στιγμη. Οι αγγλικοι υποτιτλοι ανοιγουν την πορτα για να το
δουν και καποιοι εκτος Ελλαδας. Ο μονος μας σκοπος ειναι να αφυπνισει
καποιους που ακομη δεν εχουν συνειδητοποιησει αυτο που συμβαινει
σημερα. Ισως η γλωσσα της Τεχνης αποδειχτει πιο πειστικη. Μακαρι να
καναν το ιδιο ολοι οι Ελληνες καλλιτεχνες, που δυστυχως αποδεικνυονται
εντελως Νταλαρες και κατωτεροι του κοινωνικου τους ρολου.
Η χωρα μας δεχεται φασιστικη επιθεση με στοχο την υποδουλωση της και
την γενοκτονια μερους του πληθυσμου της. Οταν δλδ κοβεις χρηματα απο
καποιον που ειναι κατω απ το οριο της φτωχειας (χαμηλοσυνταξιουχοι,
ανεργοι κλπ) και ταυτοχρονα ανεβαζεις την αμεση και εμμεση φορολογηση,
αυτο αποτελει σχεδιο φυσικης εξοντωσης. Εκτος κι αν εχουν εξαντληθει
ολα τα μεσα και δεν υπαρχει κανενας αλλος τροπος, πραγμα που σε καμια
περιπτωση δεν ισχυει. Πολλοι δεν το συνειδητοποιουν και πρεπει να
αφυπνιστουν. Αλλοι το καταλαβαινουν και προσπαθουν απλα να βρεθουν απ
την πλευρα των ισχυρων που τα προκαλουν ολα αυτα. Οταν ομως ο φασισμος
θεριευει, τοτε ολοι πρεπει ν αντισταθουν και να τον νικησουν.
Προσωπικα πιστευω οτι αυτος ειναι ο προορισμος μας. Να αντιστεκομαστε
στον φασισμο. Οσοι θεωρουν προτιμοτερο να συστρατευθουν μ αυτον, ας
μαθουν τι παθανε οσοι καναν το ιδιο σ ολη την ιστορια της
ανθρωποτητας.
triklopodia
Διαβάστε περισσότερα » »

ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΔΑΝΕΙΟ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΩΣ «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ»!


(και άλλες εκπτώσεις στα εθνικά θέματα)

Ο αγώνας τους, μόλις δικαιώθηκε. Το Γερμανικό Έθνος έχει συνέχεια, αμ τι νομίζατε; (Φωτό: Οι σκοπιανοί υποδέχονται τον απελευθερωτή τους, Αδόλφο).
Γράφει η Σοφία Τ.

Αυτοί είναι οι «σωτήρες» μας. Εκτός από τον εξευτελισμό και την εξαφάνισή μας, θέλουν μια αλλαγή γενική σε Α. Μεσόγειο και Βαλκάνια. Πάλι στο προσκήνιο το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων. Αν είχαμε ΗΓΕΤΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ θα τους τρίβαμε στην μούρη την Ιστορία και θα κάναμε, στην οικονομία, ό,τι η Ισλανδία, για να μας ακολουθήσουν οι άλλοι λαοί που υποφέρουν. Η Γερμανία και οι δορυφόροι της και η σάπια μεταπολίτευση θέλουν να φοβόμαστε και να αποδεχθούμε ότι το μνημόνιο και η δανειακή σύμβαση είναι σωτηρία. Αυτοί μας φοβούνται και θα κάνουν τα πάντα, βλέποντας τι θα γίνει στις 25/03, να μην εκφραστούμε ελεύθερα στις εκλογές. Τα εθνικάθέματα συνδέονται με την συνέχιση της «βοήθειας». Έρχονται και άλλες απαιτήσεις. Μιλάμε για παράδοση της χώρας στα μεγάλα συμφέροντα στην περιοχή μας. Και για τον βιασμό της Ιστορίας(ακόμα μια φορά). Η ΓΕΡΜΑΝΙΔΑ Ευρωβουλευτής των Χριστιανοδημοκρατών(κόμμα Merkel-Schauble) Doris Pack ΔΙΕΤΑΞΕ(εδώ στα Αγγλικά), ακολουθώντας την καγκελάριο Merkel, «Πρέπει να κάνουμε έκκληση προς την Ελλάδα να ξεκινήσει άμεσα διάλογο με τους υπεύθυνους στη Μακεδονία για να λυθεί το πρόβλημα, δεδομένου μάλιστα ότι έχουν ξεσπάσει και πάλι εθνοτικές συγκρούσεις στη χώρα αυτή. Δεν είναι δυνατόν να έχει ανακηρυχθεί υποψήφια χώρα από το 2005 και να παραμένει στάσιμη το 2012. Αυτό πυροδοτεί τον εθνικισμό(σχόλιο: είμαστε ΚΑΙ εθνικιστές!) και δε διευκολύνει τις σχέσεις καλής γειτονίας», δήλωσε η πιο πάνω Ευρωβουλευτής στην Deutsche Welle. Η ίδια Ευρωβουλευτής επισήμανε πως «Δεν μπορώ να κρίνω ποιος λέει την αλήθεια και ποιος όχι. Αντιλαμβάνομαι ότι με τη σημερινή κατάσταση και τα προβλήματα της Ελλάδας προφανώς είναι δύσκολο να λυθεί και αυτό το πρόβλημα. Θα ήταν καλύτερο να είχε ήδη λυθεί προ πολλού, αλλά καμία από τις προηγούμενες κυβερνήσεις δεν ήταν διατεθειμένη να το λύσει. Τώρα ήρθε η ώρα να βρεθεί λύση. Ίσως από εκείνους που δεν έχουν έντονη κομματική ταυτότητα». Η Merkel είχε πει τα ίδια, να συνεχίσουμε διαπραγματεύσεις(αλλά λέγονται «Μακεδονία» και στην Γερμανία ζουν 80.000 «Μακεδόνες»). Αν ΔΕΝ ξέρεις ΜΗΝ ασχολείσαι με το θέμα και ρώτα. Στον Β’ ΠΠ, οι σύμμαχοί σας… Μακεδόνες ανέμιζαν σβάστικες ανέμελα και πόζαραν, μαζί με τους Γερμανούς, με κομμένα κεφάλια των θυμάτων τους! Το θέμα απαιτεί ΕΛΛΗΝΕΣ και ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ φιλέλληνες γνώστες του θέματος(υπάρχουν, αλλά η φωνή τους είναι υποστήριξη σε Έλληνες «εθνικιστές») να τους βουλώσει το στόμα. Και μόνο η ετυμολογία της λέξης «Μακεδονία» δείχνει την αλήθεια σ’ ένα θέμα που ξανάνοιξαν οι Μ. Δυνάμεις που διέλυσαν την πρ. Γιουγκοσλαβία.

·      Ετυμολογία «Μακεδονίας»
·      Αρχαία Μακεδονία
·      Μ. Αλέξανδρος, Φίλιππος, Ολυμπιάδα(καταγωγή, βιογραφία, ετυμολογία ονομάτων), Αριστοτέλης, θαυμασμός Αλεξάνδρου για τονΑχιλλέα, συμμετοχές στους Ολυμπιακούς Αγώνες(ΜΟΝΟ για Έλληνες), λεοντή Αλεξάνδρου, τέλος Ευριπίδη στην Αυλή του βασιλιά Αρχέλαου και παρουσίαση εκεί του έργου του «ΒΑΚΧΑΙ»
·      Αιγές, Βεργίνα, Αστέρι Βεργίνας
·      Ελληνιστική κοινή: η «παγκόσμια» γλώσσα
·      Θεσσαλονίκη: ιστορία πόλης(2.300 χρόνια)
·      Απόστολος Παύλος: περιοδεία ΚΑΙ στα εδάφη της Μακεδονίας
·      Συμβολή στην Επανάσταση του 1821
·      Αρχή εθνικιστικών κινήσεων από τον 18ο-19ο ως τον 20ο αι. και επέμβαση Μ. Δυνάμεων στην περιοχή(παλαιοί χάρτες προς απόδειξη της ελληνικότητας της Μακεδονίας)
·      Βαλκανικοί πόλεμοι 1912-3
·      Πρόσφυγες 1914-1923(Α’ ΠΠ και Μικρασιατική Εκστρατεία και Καταστροφή)
·      Β’ ΠΠ και βουλγάρικα εγκλήματα και αρχή της ιδέας του «Μακεδονικού» κράτους(Τίτο και «ελληνική» Αριστερά(ΚΚΕ))
·      Το «Μακεδονικό» μετά το 1990 και η σκόπιμη διάλυση της πρ. Γιουγκοσλαβίας. Η επιπολαιότητα και η υποτέλεια των «ελληνικών» κυβερνήσεων από το 1991 ως σήμερα και οι προκλήσεις τους
Περιμένουμε απαντήσεις ακόμα γι’ αυτά και όχι απειλές. Δεν είναι αρκετή η Ιστορία ως απόδειξη της αλήθειας;!
Διαβάστε περισσότερα » »

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Σε πεντάστερα ξενοδοχεία διαμένουν και “εξαφανίζονται” οι Λίβυοι μισθοφόροι. 1500 δεν εμφανίστηκαν στις πτήσεις τους!


Οι εκλεκτοί δολοφόνοι που πιθανότατα τώρα να δραστηριοποιούνται και στην Συρία, απολαμβάνουν απίστευτες χλιδές από τις συμφωνίες ντροπής με Ελληνικά κέντρα υγείας για τα οποία λέγεται ότι μεσολάβησε και μέλος της “πριγκιπικής οικογένειας”,  γνωστός και ως “αδελφόθεος”.

Το πιο ανησυχητικό όλων είναι ότι γύρω στα 1500 άτομα, μιλάμε για εκπαιδευμένους δολοφόνους, ειδικούς και σε μάχες εντός αστικών κέντρων, δεν εμφανίστηκαν ποτέ για να πάρουν την πτήση που θα τους πήγαινε πίσω στην “απελευθερωμένη” Λιβύη.

Συγκεκριμένα και αυτή την ώρα βρίσκονται:

Στο ξενοδοχείο Ledra Mariott πιθανότατα πάνω από 150 άτομα.

Στο Ξενοδοχείο President (εκεί είναι ο κύριος όγκος, ήδη έχει γραφτεί στο παρελθόν)…

150 άτομα κρατηθείτε, στο …Intercontinental!!, ενώ τριψήφιος αριθμός ατόμων βρίσκεται και στο Χανδρής.

Προσέξτε τώρα. Η διαμονή τους γίνεται με όρους “All Inclusive”! Όταν λέμε “Όλα” όμως το εννοούμε. Μέχρι και δωρεάν Ίντερνετ έχουν στο ξενοδοχείο εκτός από τους πλούσιους μπουφέδες και τους ειδικούς σεφ για να έχουν την δική τους κουζίνα.

ΟΙ “ασθενείς” πληρώνονται και κατά την διάρκεια της διαμονής τους στην Ελλάδα. Οι απλοί στρατιώτες με 50 Ευρώ την ημέρα ενώ οι αξιωματικοί με 150 Ευρώ ημερησίως. Καταλαβαίνετε για τι τζίρο μιλάμε… Αμύθητο χρήμα εάν βάλετε το κόστος διαμονής χιλιάδων ανθρώπων σε 5στερα ξενοδοχεία, την πανάκριβη νοσηλεία στα ιδιωτικά ιδρύματα, τα μεταφορικά κλπ. Αμύθητα ποσά για μία “αυθόρμητη” επανάσταση δε νομίζετε;

Το τραγικό της υπόθεσης όμως είναι ότι 1500 άτομα έχουν “εξαφανιστει” αφού δεν προσήλθαν στην πτήση τους για επιστροφή. Το ΥΠΕΞ δηλώνει άγνοια ενώ τώρα ξεκινά ελέγχους, υπάρχουν και οι προκλητικές καταστάσεις όπως περιπτώσεις που η αστυνομία γνωρίζει ότι η βίζα του “νοσηλευόμενου” έχει λήξει και αντί να τον μαζέψει, κάνει ευγενική σύσταση! Να προσέλθει στην πρεσβεία της χώρας για να την ανανεώσει! Εννοείται ότι ο “επαναστάτης” δεν προσήλθε ποτέ, ενώ εκατοντάδες είναι αυτοί που δεν έχουν κανέναν τραυματισμό.

Εκτός από τις ευθύνες του υπουργείου, πρέπει να ελεγχθούν και οι τα ιδρύματα που κάνουν τη νοσηλεία αφού όπως ενημερωθήκαμε, είναι σε απ’ ευθείας επαφή με την “πελατεία”. Ιδρύματα όπως το Ιατρικό Κέντρο και το Metropolitan, ενώ στο παιχνίδι θέλει να μπει και το Υγεία.

Παρά ταύτα, το σοβαρότερο γεγονός παραμένει αυτός ο ανεξέλεγκτος αριθμός επικίνδυνων ανθρώπων που βρίσκονται στην χώρα αυτές τις κρίσιμες στιγμές.

triklopodia
Διαβάστε περισσότερα » »

Μεγαλογιατρός και άνθρωπος της μόδας διακινούσαν πορνογραφικό υλικό με μωρά και... ζώα!

- Βρέθηκαν 250.000 βίντεο με βρέφη και... σκύλους!
- 140.000 βίντεο περιείχαν σκηνές με παιδιά 1 και 2 ετών
- Εισβολές της αστυνομίας σε σπίτια σε Αθήνα, Πάτρα και Καστοριά
Τα στοιχεία σοκάρουν. Άτομα υπεράνω κάθε υποψίας, ένας μεγαλογιατρός από την Καστοριά ή ένας συνεργάτης πασίγνωστου μόδιστρου της Αθήνας ήταν κάποιοι από τους ανθρώπους που κρύβονταν πίσω από το κύκλωμα που διακινούσε το εμετικό υλικό.

Οι άνδρες της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος πέρασαν ήδη χειροπέδες σε τέσσερα άτομα σε Αθήνα, Πάτρα και Καστοριά.

Άλλοι πέντε διώκονται ήδη καθώς έχουν εντοπιστεί στοιχεία σε βάρος τους και θεωρείται θέμα χρόνου η σύλληψή τους.
Οι αστυνομικοί ερεύνησαν εννιά σπίτια. Το υλικό που εντόπισαν προκάλεσε σοκ ακόμη και στους πιο έμπειρους διώκτες.

Αυτοί οι αρρωστημένοι άνθρωποι όχι απλά διακινούσαν υλικό σκληρού πορνό με πρωταγωνιστές παιδάκια από ενός έως το πολύ δώδεκα ετών, αλλά διακινούσαν ως και υλικό με σεξουαλικές σκηνές μεταξύ σκύλων και βρεφών!

Οι αστυνομικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εντόπισαν συνολικά 26 ίχνη Ελλήνων χρηστών του διαδικτυακού προγράμματος peer to peer “ e DONKEY 2000”, που κατείχαν και διαμοίραζαν σκληρό υλικό παιδικής πορνογραφίας.

Τα ίχνη ταυτοποιήθηκαν με πρόσωπα και ακολούθησαν οι σχετικές έρευνες σε σπίτια στην Αθήνα, το Μαρούσι, τον Πειραιά, το Μοσχάτο, την Ραφήνα, την Πάτρα και την Καστοριά, οπου βρέθηκαν
51 σκληροί δίσκοι Η/Υ
2 φορητοί Η/Υ,
298.398 αρχεία βίντεο και εικόνας, παιδικής πορνογραφίας.

Οι τέσσερις υπεράνω πάσης υποψίας δράστες θα πάρουν τώρα το δρόμο για τον εισαγγελέα.


newsit
Διαβάστε περισσότερα » »

Ἐπὶ τέλους, τώρα καὶ στὴν Ἑλλάδα τὰ «πυρηνικὰ» καταφύγια!

Ὄχι ποὺ δὲν θὰ μᾶς τὰ ἔφερναν!
Ποιός πίστεψες πώς μόνον στήν Μόσχα ἢ στό Λονδίνο ἢ στήν Νέα Ὑόρκη κατασκευάζονται τέτοιου εἴδους καταφύγια;
Ποιός πίστεψεςπώς ἡ «ἀναμενομένη πυρηνική καταστροφή» δέν θά ἀπειλοῦσε τήν χώρα μας;
Ποιός ἤλπιζε πώς ἐμεῖς θά παραμείνουμε ἐκτός «κινδύνου»;
ΝΕΟ 424 Νοσοκομείο… πέντε αστέρων με πυρηνικό καταφύγιο.

Το ασανσέρ μας κατεβάζει στα έγκατα της γης. Βρισκόμαστε επτά ορόφους κάτω από την επιφάνειά της και κατευθυνόμαστε προς τέσσερις τεράστιες θωρακισμένες πόρτες. Πίσω τους κρύβεται ένα ολόκληρο νοσοκομείο, με 290 κλίνες νοσηλείας και επτά χειρουργικά κρεβάτια.
Της Νικολέτας Μπούκα

Το βλέμμα μας εντοπίζει τις τεράστιες γεννήτριες, οι οποίες, σε περίπτωση διακοπής ρεύματος, μπορούν να τροφοδοτήσουν όχι μόνο το νοσοκομείο αλλά ολόκληρη την πόλη της Θεσσαλονίκης. Διακρίνουμε, όμως, και ειδικά συστήματα αποστείρωσης και απολύμανσης, δεξαμενές πόσιμου νερού και γιγαντιαίους έλικες, που μεταφέρουν στο χώρο αέρα, ο οποίος καθαρίζεται από ειδικά φίλτρα. Αν γίνει πυρηνικός ή βιοχημικός πόλεμος, θα καταφέρουμε να επιβιώσουμε, μαζί με τους γιατρούς, τους νοσηλευτές και τους άλλους ασθενείς, χωρίς εξωτερική βοήθεια για ένα μήνα.
Η εικόνα που περιγράφουμε δεν αποτελεί σενάριο επιστημονικής φαντασίας. Πρόκειται για το πυρηνικό καταφύγιο ή αλλιώς το νοσοκομείο απόλυτης προστασίας πυρηνικού και βιοχημικού πολέμου του νέου 424 γενικού στρατιωτικού νοσοκομείου εκπαιδεύσεως της Θεσσαλονίκης, το μοναδικό τέτοιο καταφύγιο που υπάρχει σε όλη την Ελλάδα.
Η “ΜτΚ” μπήκε στα άδυτα του υπερσύγχρονου νοσοκομείου και ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις του από τον διευθυντή του νοσοκομείου, υποστράτηγο Θωμά Καρανάσσο.
Το νέο 424 βρίσκεται επί της περιφερειακής οδού, στη βορειοδυτική Θεσσαλονίκη, βορειοανατολικά του στρατοπέδου Καρατάσσιου, πλησίον του νοσοκομείου “Παπαγεωργίου”. Καταλαμβάνει τεράστια έκταση 105.000 τ.μ., όπου βρίσκονται το κεντρικό κτίριο, το πυρηνικό καταφύγιο, οι τεχνικές υπηρεσίες και φυσικά τα δύο ελικοδρόμια, τα οποία ενδείκνυνται για την προσγείωση και την απογείωση ελικοπτέρων Σινούκ. Μάλιστα, επειδή η απόσταση από το κεντρικό κτίριο προς τα ελικοδρόμια απαιτεί αυτοκίνητο, έχει προβλεφθεί η άμεση διακομιδή του ασθενούς που φτάνει με το ελικόπτερο στο τμήμα επειγόντων περιστατικών μέσω ασανσέρ που λειτουργούν στα ελικοδρόμια.
Ταυτόχρονα, είναι σε εξέλιξη εργασίες κατασκευής ενός παιδικού σταθμού και ενός κτιρίου πολλαπλών χρήσεων. Η ανέγερση του νέου νοσοκομείου άρχισε το 2001 και διήρκεσε έως το 2007. Στις 25 Αυγούστου 2007 έγινε η μετεγκατάστασή του, ενώ ο προϋπολογισμός κατασκευής του έφτασε τα 244.755.870 ευρώ.

Οι 10.000 πόρτες!
Η διαχείριση αυτού του τόσο υπερσύγχρονου νοσοκομείου, το οποίο χαρακτηρίζεται στολίδι για όλη την Ελλάδα, μάλλον δεν φαίνεται να είναι εύκολη υπόθεση, αν κάποιος αναλογιστεί ότι υπάρχει ειδικός χώρος, όπου φυλάσσονται όχι ένα, ούτε δύο, ούτε τρία, αλλά… 9.800 κλειδιά, που ανοίγουν ισάριθμες πόρτες του νοσοκομείου.
Άλλωστε, όπως παραδέχεται στη “ΜτΚ” ο… κλειδοκράτορας του νοσοκομείου, επιλοχίας Θωμάς Φωτόπουλος, η ευθύνη είναι τεράστια και σίγουρα απαιτείται μεγάλο χρονικό διάστημα, για να μάθει κάποιος να βρίσκει αμέσως το κλειδί κάθε γραφείου.
“Υπάρχουν τέσσερα ντουλάπια-κλειδοθήκες. Για να βρεις ένα κλειδί, πρέπει να ανοίξεις έναν από τους 24 τοπογραφικούς χάρτες του νοσοκομείου και να εντοπίσεις τον κωδικό του γραφείου που αναζητάς. Στη συνέχεια βρίσκεις τον κωδικό στην αντίστοιχη λίστα και εντοπίζεις τον αριθμό του κλειδιού. Ύστερα ανοίγεις την αντίστοιχη κλειδοθήκη και παίρνεις το κλειδί. Είναι πολύ δύσκολη διαδικασία, αλλά τρία χρόνια μετά έχω μάθει να τα βρίσκω με κλειστά μάτια”, λέει ο ίδιος.

Θυμίζει πολυτελές ξενοδοχείο
Η είσοδός μας στο νοσοκομείο προϋποθέτει σύντομη στάση στην πύλη, προκειμένου να πάρουμε το καρτελάκι εισόδου επισκέπτη, το οποίο μας επιτρέπει να εισέλθουμε στο κεντρικό κτίριο. Η πρώτη εικόνα μάς ξαφνιάζει ευχάριστα, καθώς η κεντρική είσοδος κάθε άλλο παρά νοσοκομείο θυμίζει. Μάλλον θυμίζει είσοδο πολυτελούς ξενοδοχείου ή εμπορικού κέντρου σε πόλη του εξωτερικού. Άπλετο φως, αστραφτερά πατώματα, απίστευτη καθαριότητα, μοντέρνο κυλικείο, όπου ασθενείς και επισκέπτες πίνουν καφέ και διαβάζουν εφημερίδες, μερικές γλάστρες με φυτά και δύο κυλιόμενες σκάλες, που οδηγούν στις κλινικές του πάνω ορόφου. Συνολικά λειτουργούν 27 μεγάλα ασανσέρ για τη μετακίνηση των εργαζομένων και των ασθενών στους τέσσερις ορόφους του κεντρικού κτιρίου, όπου λειτουργούν 44 τμήματα και κλινικές.
Οι θάλαμοι νοσηλείας είναι μονόκλινοι, δίκλινοι και τετράκλινοι, αλλά για όποιον έχει περάσει από τους τετράκλινους θαλάμους νοσηλείας των νοσοκομείων του ΕΣΥ η διαφορά είναι προφανέστατη. Οι συγκεκριμένοι διαθέτουν όλες τις ανέσεις, δύο νιπτήρες, ντους και δική τους τουαλέτα.
“Η κεντρική ιδέα λειτουργίας του νοσοκομείου είναι να είμαστε γύρω από τον ασθενή, ώστε να νιώθει προστασία και ασφάλεια”, λέει στη “ΜτΚ” ο διευθυντής του νοσοκομείου, υποστράτηγος Θωμάς Καρανάσσος.
Επίσης, λειτουργούν υπερσύγχρονο τμήμα επειγόντων περιστατικών, μονάδα τεχνητού νεφρού που εξυπηρετεί προς το παρόν 14 ασθενείς, μονάδα εντατικής θεραπείας με πέντε κλίνες, οι οποίες θα φτάσουν τις 20, και στεφανιαία μονάδα. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής μας ξεναγηθήκαμε σε ολοκαίνουργια γραφεία, αποδυτήρια για εργαζόμενους και ασθενείς, αίθουσες ξεκούρασης για ασθενείς και στο φυσιοθεραπευτήριο. Επίσης, πληροφορηθήκαμε για το σύστημα αδρανοποίησης των ραδιενεργών αποβλήτων και τους κλίβανους αποτέφρωσης, και για την πιο εξελιγμένη μορφή του συστήματος διπλής ανάστροφης όσμωσης, που περνά από ειδική επεξεργασία το νερό που χρησιμοποιείται στη μονάδα τεχνητού νεφρού του νοσοκομείου.
Όπως μας ενημερώνει ο υποστράτηγος Καρανάσσος, εντός των επόμενων τριών μηνών αναμένεται να λειτουργήσουν τμήμα ραδιοϊσοτόπων, μονάδα υπερβαρικής ιατρικής, αιμοδυναμικό τμήμα, μαγνητικός τομογράφος, ψηφιακός αγγειογράφος, τμήμα φυσικής ιατρικής και αποκατάστασης, και ακτινοθεραπευτικό τμήμα.
“Προς το παρόν λείπει ο εξοπλισμός των τμημάτων αυτών, ενώ κάποιες εξετάσεις, όπως οι μαγνητικές, γίνονται στο Παπαγεωργίου. Από το παλιό νοσοκομείο κρατήσαμε μόνο τον αξονικό τομογράφο”, λέει ο υποστράτηγος.
Το νοσοκομείο είναι δυναμικότητας 354 κλινών, από τις οποίες αυτή τη στιγμή λειτουργούν 308. Επιπλέον, προβλέπονται άλλα 70 ειδικά κρεβάτια (για ΜΕΘ, τεχνητό νεφρό κτλ.), αλλά ακόμη δεν λειτουργούν όλα. Η πληρότητα φτάνει το 85%. Από την έναρξη λειτουργίας ώς τον Οκτώβριο του 2009 νοσηλεύτηκαν 6.613 ένστολοι και 4.269 μη ένστολοι, ενώ το ίδιο διάστημα προσήλθαν στα εξωτερικά ιατρεία 164.115 πολίτες. Καθημερινά προσέρχονται κατά μέσο όρο 600 άτομα στα εξωτερικά ιατρεία. Υπηρετούν 213 γιατροί, αριθμός που καλύπτει τις υπάρχουσες ανάγκες σε ποσοστό 77%, 246 νοσηλευτές με κάλυψη σε ποσοστό 72%, και 116 άτομα πολιτικό προσωπικό, με ποσοστό κάλυψης 52%, καθώς προβλέπονται 196.

Ταχυδρομείο με… βολίδες

Οι καινοτομίες, όμως, του νέου 424 στρατιωτικού νοσοκομείου δεν σταματούν εδώ. Το σωληνωτό ταχυδρομείο μαγνητίζει το ενδιαφέρον μας. Για ποιο λόγο; Η εξήγηση είναι απλή. Αντί οι εργαζόμενοι να διανύουν χιλιόμετρα μέσα στο χώρο εργασίας τους, για να παραδώσουν τα αποτελέσματα μιας εξέτασης σε έναν συνάδελφό τους ή για να στείλουν μία επιστολή από το ισόγειο στον τέταρτο όροφο, κάνουν τη δουλειά τους με… βολίδες. Τα έγγραφα διακινούνται με πεπιεσμένο αέρα μέσω σωλήνων που έχουν τοποθετηθεί στα περισσότερα τμήματα του νοσοκομείου. Έτσι, γλιτώνουν και κόπο και χρόνο.
Ηλεκτρονική, όμως, είναι και η φύλαξη των εγκαταστάσεων του νοσοκομείου, καθώς υπάρχουν 170 κάμερες, τις οποίες παρακολουθούν οι υπεύθυνοι από την ειδική αίθουσα κοντρόλ.
Όσο για το προσωπικό, τα μέλη επικοινωνούν μεταξύ τους με… ασυρμάτους, καθώς είναι πολύ εύκολο, ειδικά αν δεν έχεις συνοδεία, να χαθείς στους ατελείωτους διαδρόμους του νοσοκομείου.
Όπως μας ενημερώνει ο υποστράτηγος Καρανάσσος, στο 424 λειτουργεί τμήμα γεωγραφικής ιατρικής, το οποίο δίνει ιατρικές συμβουλές σε στρατιωτικές αποστολές που πηγαίνουν στο Αφγανιστάν ή στο Κόσοβο. Σε τέτοιες περιόδους, αντιμετωπίζονται ημερησίως 1.200-1.300 άτομα.
Επίσης, διαθέτει περιφερόμενο αυτοκίνητο που κάνει προληπτικές μικροακτινογραφήσεις στις στρατιωτικές μονάδες, ενώ σε καιρό πολέμου έχει την αρμοδιότητα να κάνει επιστράτευση και να δεσμεύσει κλίνες από πολιτικά νοσοκομεία και κλινικές, και να εξοικονομήσει επιπλέον 2.700 κλίνες.
Εξάλλου, λειτουργεί και ως νοσοκομείο ειδικότητας, με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή να εκπαιδεύονται 338 άτομα, όπως αξιωματικοί, νοσηλευτές, οπλίτες, ιδιώτες γιατροί του ΕΣΥ και απόφοιτοι ΙΕΚ και ΤΕΙ παραϊατρικών επαγγελμάτων.
Πολλές είναι και οι πρωτοποριακές εξετάσεις και επεμβάσεις που γίνονται στο υπερσύγχρονο αυτό νοσοκομείο, όπου μόνο το πρώτο εξάμηνο του 2009 έγιναν συνολικά 1.775 χειρουργικές επεμβάσεις.
Μερικές από αυτές είναι οι εξής:
- εξωσωματική απομάκρυνση διοξειδίου άνθρακα
- ενδοσκοπική θολοπτύχωση Nissen (για γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση)
- πεχαμετρία
- μανομετρία (μέτρηση πίεσης σε όλα τα άκρα του σώματος)
- αντιστασιομετρία του πεπτικού (πόσο ανθίσταται το πεπτικό σύστημα σε διάφορες ουσίες)
- επεμβατική ενδοσκόπηση χοληφόρων και παγκρέατος (για περιπτώσεις μη εγχειρήσιμου καρκίνου)
- μέτρηση εισπνεόμενου μονοξειδίου άνθρακα για έλεγχο άσθματος
- διατειχωματική κατευθυνόμενη βιοψία θώρακος-μεσοθωρακίου (γίνεται βιοψία χωρίς να τρυπηθεί ο πνεύμονας)
- κατευθυνόμενες με υπέρηχο αναρροφητικές βιοψίες θυρεοειδούς
- μέτρηση πολλαπλών προγνωστικών δεικτών ανοσοϊστοχημείας σε νεοπλασματικές παθήσεις
- σχήμα απευαισθητοποίησης ανοχής στο γάλα
- εξειδίκευση στα πολεμικά τραύματα από πυροβόλα όπλα

Άνοιγμα στους πολίτες

Υπέρ του ανοίγματος των στρατιωτικών νοσοκομείων σε όλους τους πολίτες, αλλά υπό προϋποθέσεις, τάσσεται ο διευθυντής του 424, υποστράτηγος Θωμάς Καρανάσσος. Όπως εξηγεί, θα χρειαστεί καθορισμός των ωραρίων για την υποδοχή όλων των πολιτών και φυσικά επιπλέον προσωπικό.
“Εμείς, έτσι κι αλλιώς, εφημερεύουμε καθημερινά, 24 ώρες το 24ωρο, επτά ημέρες την εβδομάδα. Σε κάθε εφημερία έρχονται κατά μέσο όρο 50 άτομα, δηλαδή συνολικά την εβδομάδα φτάνουν τα 350. Πιστεύω ότι μπορεί να επιτευχθεί το σχέδιο ανοίγματος, εφόσον ρυθμιστούν ορισμένες προϋποθέσεις υλοποίησής του”, τονίζει ο υποστράτηγος Καρανάσσος.

Το νοσοκομείο με μια ματιά

Κόστισε 244.755.870 ευρώ
Καταλαμβάνει έκταση 105.000 τ.μ. στα οποία αναπτύσσονται το κεντρικό κτίριο, το πυρηνικό καταφύγιο, οι τεχνικές υπηρεσίες και τα δύο ελικοδρόμια
Λειτουργούν 27 μεγάλα ασανσέρ για τη μετακίνηση των εργαζομένων και των ασθενών στους τέσσερις ορόφους του κεντρικού κτιρίου
Διαθέτει 44 τμήματα και κλινικές
Είναι δυναμικότητας 354 κλινών, από τις οποίες αυτή τη στιγμή λειτουργούν 308 ενώ προβλέπονται άλλα 70 ειδικά κρεβάτια (για ΜΕΘ, τεχνητό νεφρό κτλ.)
Υπηρετούν 213 γιατροί, 246 νοσηλευτές και 116 άτομα πολιτικό προσωπικό
Λειτουργούν υπερσύγχρονο τμήμα επειγόντων περιστατικών, μονάδα τεχνητού νεφρού που εξυπηρετεί προς το παρόν 14 ασθενείς, μονάδα εντατικής θεραπείας με πέντε κλίνες, οι οποίες θα φτάσουν τις 20, και στεφανιαία μονάδα
Διαθέτει ολοκαίνουργια γραφεία, αποδυτήρια για εργαζόμενους και ασθενείς, αίθουσες ξεκούρασης για ασθενείς και στο φυσιοθεραπευτήριο
Εντός των επόμενων τριών μηνών αναμένεται να λειτουργήσουν τμήμα ραδιοϊσοτόπων, μονάδα υπερβαρικής ιατρικής, αιμοδυναμικό τμήμα, μαγνητικός τομογράφος, ψηφιακός αγγειογράφος, τμήμα φυσικής ιατρικής και αποκατάστασης, και ακτινοθεραπευτικό τμήμα
Οι θάλαμοι νοσηλείας είναι μονόκλινοι, δίκλινοι και τετράκλινοι. Διαθέτουν όλες τις ανέσεις, δύο νιπτήρες, ντους και δική τους τουαλέτα
Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες κατασκευής ενός ενός παιδικού σταθμού και ενός κτιρίου πολλαπλών χρήσεων
Διαθέτει 9.800 πόρτες
Φωτίζεται από 25.000 λάμπες
Παρακολουθείται από 170 κάμερες
Προσφέρει 1.000 θέσεις πάρκιγκ
Έχει δύο κυλιόμενες σκάλες (δημοσιογραφικὸν συγκρότημα Μακεδονία)

Γιὰ νὰ μὴν σᾶς κουράζω περισσότερο, λίγα ἐρωτήματα, ἀντὶ σχολίων:
Μία πυρηνικὴ καταστροφὴ ξέρουμε πὼς ἔχει ἐπιπτώσεις σχεδὸν μόνιμες στὸ περιβᾶλλον. Τί ἀκριβῶς πασχίζουν νά ἀποφύγουν, ἢ ἀκόμη καί νά κερδίσουν μέ ἕναν μήνα ἀποκλεισμό; Διότι ὁ ἐγκλεισμός τους θὰ εἶναι μόνον γιὰ ἕναν μήνα. Δὲν κρατᾶ γιὰ περισσότερο ἡ προστασία καὶ τὰ ἀποθέματα.
Τί ἀκριβῶς λοιπόν πασχίζουν νά ἀποφύγουν;
Γιατί σέ στρατιωτικό νοσοκομεῖο; Τί ἀκριβῶς ἑτοιμάζουν καί δέν μᾶς τό ὁμολογοῦν; Γιατί ἐμένα τά στρατιωτικά νοσοκομεῖα μέ ὁδηγοῦν συνειρμικῶς στήν λέξιν-κατάστασιν πολέμου;
Πιστεύει κάποιος πώς οἱ ἀσθενεῖς αὐτοῦ τοῦ νοσοκομείου θά διασωθοῦν στά ὑπόγεια; Πιστεύει κάποιος πώς θά ὑπάρχῃ χῶρος σέ αὐτές τίς ἀντι-πυρηνικές σπηλιές νά εἰσέλθῃ κάποιος πού δέν θά εἶναι χρήσιμος κι ἀρεστός σέ αὐτούς πού τό κατεσκεύασαν; Νά γελάσω;

Πάντως, εἰλικρινῶς, δὲν νομίζω πὼς ὅλα αὐτὰ ποὺ δομοῦν μᾶς συμπεριλαμβάνουν. Μᾶλλον τὸ ἀντίθετον θὰ ἰσχυριζόμουν. Μᾶλλον προσπαθοῦν κάποιοι νὰ δημιουργήσουν συνθῆκες ἀπομονώσεως μεταξὺ ὑμῶν καὶ ἡμῶν, πρὸ κειμένου μερικοὶ μερικοὶ (ποιοί ἄρα γέ;) νά διασφαλίσουν λίγες ἀνάσες ἐπὶ τοῦ πλανήτου ἐπὶ πλέον.

Νά εὐχηθῶ καλήν τύχη;
Ἐμεῖς οἱ Ἕλληνες τὴν ἔχουμε βεβαιωμένα μὲ τὸ μέρος μας αὐτὴν τὴν φορά.
Θὰ εὐχηθῶ λοιπὸν καλὴν τύχη σὲ αὐτοὺς ποὺ θὰ εἰσέλθουν ἐντὸς αὐτῶν τῶν καταφυγίων. Διότι αὐτοὶ περισσότερο ἀπὸ ὅλους μας θὰ τὴν χρειαστοῦν.
filonois

Διαβάστε περισσότερα » »

Όπου και αν σκάβουν στην Αλβανία βρίσκουν αρχαία ελληνικά ευρήματα!

Από αρχαία ελληνικά αντικείμενα είναι κατάσπαρτη η Αλβανία! Όπου και αν σκάβουν οι Αλβανοί, τα βρίσκουν μπροστά τους. Συγκεκριμένα πολλά αρχαιολογικά ευρήματα ανακαλύφτηκαν κατά τις χωματουργικές εργασίες που εκτελούνται στο μεσαίο τμήμα του ποταμού Ντεβόλι (Devolli) και αφορούν στην κατασκευή μεγάλου υδροηλεκτρικού έργου. Η πεδιάδα της Κορυτσάς και ειδικά η κοιλάδα του Δεβόλι είναι πλούσια από αρχαιολογική άποψη, καθώς η περιοχή από αρχαιοτάτων χρόνων και μέχρι το Βυζάντιο ήταν σε έντονη δραστηριότητα. Εκφράζεται
ο φόβος όμως ότι ο χώρος προβλέπεται να πλημμυρίσει απ’ τη δημιουργία του κεντρικού φράγματος και δύο ακόμη μικρότερων, με αποτέλεσμα οι αρχαιολογικοί θησαυροί να χαθούν...

http://www.katoci.com

Διαβάστε περισσότερα » »