Κυριακή 6 Μαΐου 2012

Πρέσπες: Έκρηξη στη σόμπα του εκλογικού κέντρου Πισοδερίου

Ένας αστυνομικός και ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Πισοδερίου του Δήμου Πρεσπών, τραυματίστηκαν ελαφρά όταν προκλήθηκε έκρηξη στη σόμπα που πήγαν να ανάψουν για να ζεστάνουν το Δημοτικό Σχολείο Πισοδερίου που ήταν και το εκλογικό κέντρο της περιοχής καθώς η θερμοκρασία στο ορεινό χωριό κατά τις βραδινές και πρωινές ώρες στο Πισοδέρι είναι ιδιαίτερα χαμηλή ακόμα και αυτή την εποχή.

Η έκρηξη προκλήθηκε, όπως είπε σε δήλωση του στην ΕΡΑ Φλώρινας ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Φλώρινας κ. Παναγιώτης Λιθοξοίδης, καθώς στο σημείο έσπευσαν δύο πυροσβεστικά οχήματα, λόγω του ότι αντί για πετρέλαιο οι δύο άνδρες, στην προσπάθεια τους να ανάψουν τη σόμπα, έριξαν βενζίνη χωρίς όμως η φωτιά να επεκταθεί. Η έκρηξη προκάλεσε μικροζημιές στο κτίριο και προκάλεσε το μικροτραυματισμούς και εγκαύματα στον αστυνομικό και στον πρόεδρο του τοπικού συμβουλίου οι οποίοι νοσηλεύονται στο Γενικό Νοσοκομείο Φλώρινας. Οι κάλπες ωστόσο μεταφέρθηκαν στο κτίριο όπου στεγάζεται το αγροτικό ιατρείο και η εκλογική διαδικασία διεξάγεται κανονικά.
Διαβάστε περισσότερα » »

Το τέρας του Λόχνες στις Πρέσπες!

Φωτογραφία για Το τέρας του Λόχνες στις Πρέσπες!Το ΒBC και η δημοσιογράφος Bria Didier βρέθηκε στις πανέμορφες Πρέσπες με αφορμή μια φωτογραφία ενός ζευγαριού.

Το ζευγάρι φωτογραφήθηκε με φόντο τις λίμνες και το μαγευτικό τοπίο.

Όταν εμφάνισαν τις φωτογραφίες είδαν πως ακριβώς πίσω τους εμφανίζεται κάτι που μοιάζει με το γνωστό τέρας του Λόχνες.

Κανείς δεν ξέρει αν πρόκειται για φωτογραφικό τρικ η πραγματικότητα.
VIDEO


Tromaktiko
Διαβάστε περισσότερα » »

Ένας νέος χρειάζεται επειγόντως βοήθεια. Ας μην τον αφήσουμε να πεθάνει!

Έκκληση
Σας παρακαλούμε ΒΟΗΘΗΣΤΕ.Ο Γιώργος μας πρέπει να φύγει ΓΙΑ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ.

Είναι  28 χρόνων και εδώ και επτά μήνες νοσηλεύεται στο Λαϊκό Νοσοκομείο Αθηνών με μια σπάνια μορφή λευχαιμίας, και χρειάζεται να κάνει μεταμόσχευση μυελού των οστών. Έχει βρεθεί δότης με 100% συμβατότητα όμως η επέμβαση δεν μπορεί να γίνει στην Ελλάδα. Οι γιατροί εδώ έκαναν ότι μπορούσαν, αλλά σήμερα οι ελπίδες για να ζήσει του δίνονται από το εξειδικευμένο Νοσοκομείο του Ισραήλ Hadassah. 
Η οικογένεια έχει συγκεντρώσει μέρος των χρημάτων αλλά δεν επαρκούν.
Χρειάζεται τη βοήθεια όλων μας.
Όποιος έχει τη δυνατότητα να βοηθήσει οικονομικά την προσπάθεια του παιδιού να κρατηθεί στη ζωή μπορεί να καταθέσει χρήματα στον λογαριασμό της ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ IBAN GR 8701100490000004975436975
Δικαιούχος: Γεώργιος Προκοπίδης 
ΔΙΑΔΩΣΤΕ την είδηση σε φίλους σας  ώστε να γίνει ευρύτερα γνωστή η
υπόθεση του Γιώργου. Δεν θα ζητούσαμε την βοήθεια σας αν δεν ήταν πολύ μεγάλη ανάγκη.
Ακόμα και η πιο μικρή δωρεά μπορεί να βοηθήσει.…..
Για περισσότερες πληροφορίες και αποδεικτικά έγγραφα των νοσοκομείων επικοινωνήστε με τα τηλ. της οικογένειας.
6977445357 (Ι. Μακρής)
6944552222 (Ι. Μαρκίδου)
Ο Γιώργος  μας  από 5 χρονών γαλουχήθηκε στην ένωση Ποντίων Νίκαιας που μέλη του είμαστε εμείς  και με τις παραδόσεις μας εξελίχθηκε σε επιδέξιο λυράρη και τραγουδιστή του συλλόγου.
 
Διαβάστε περισσότερα » »

ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ "ΑΘΩΩΣΑΝ" ΤΟΝ ΝΟΙΚΟΚΥΡΗ ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΣΕ ΤΟΝ ΣΕΣΗΜΑΣΜΕΝΟ ΚΛΕΦΤΗ

sparti-siametis1ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΙΣ ΣΚΗΝΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ

Το πολύ σοβαρό θέμα το βγάλαμε πρώτοι χθες. Όχι ότι είμαστε έξυπνοι αλλά γιατί έχουμε επαφή και ενημέρωση από τα "καταραμένα" μέρη που κάποτε ήταν ευλογημένα και τα πολιτικά καθάρματα, τα κατάντησαν κοινωνική τραγωδία.

Πήγε και ο Σαμαράς στη Σπάρτη. Διαβάστε τι είχαμε γράψει και για δαύτον. Πήγε να κοροιδέψει τους πολίτες. Να τους υφαρπάξει την ψήφο όπως την υφάρπαξε ο Καραμανλής.

Δείτε το γράφει το τοπικό notospress για να καταλάβετε τι τραβάει η ιστορική αλλά υποβαθμισμένη περιφέρεια.

ΤΟ ΘΕΜΑ
Πρωτοφανής και δικαιολογημένη η εξέγερση των πολιτών της Σπάρτης σήμερα Σάββατο 5 Μαϊου 2012.
Ώρα 16:00 έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Σπάρτης. Σπαρτιάτες αλλά και Φαρίτες πολίτες συγκεντρώνονται περιμένοντας την Αστυνομία να φέρει με τη διαδικασία του αυτόφωρου τον ιδιοκτήτη αποθήκης που τα ξημερώματα της Παρασκευής, κοντά στην Τραπεζοντή, πυροβόλησε και σκότωσε αλλοδαπό που προσπάθησε να κλέψει υλικά εργολαβίας.

Οι εκατοντάδες πολίτες, όλοι θύματα της εγκληματικότητας που μαστίζει την περιοχή, κατέφθασαν αποφασισμένοι να προειδοποιήσουν κάθε Αρχή ότι είναι αναγκασμένοι, πλέον, να πάρουν τον νόμο στα χέρια τους.

Μετα από πολλές καθυστερήσεις και αναβολές τελικά τα περιπολικά της Αστυνομίας καταφθάνουν αλλά μπροστά στην οργή των πολιτών και στις έντονες αποδοκιμασίες κατα της ΕΛ.ΑΣ. δεν σταματούν.
Εκπρόσωποι των πολιτών διαβεβαιώνουν τον επικεφαλής της Αστυνομίας κ Χασάπη ότι ο κρατούμενος όχι μόνον δεν κινδυνεύει αλλά αντίθετα θα αποθεωθεί. Αυτό και γίνεται όταν τελικά εμφανίζεται ο κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία Έλληνας ιδιοκτήτης αποθήκης υλικών.

Οι πολίτες τον χειροκροτούν ασταμάτητα. Αυτός κλαίει.
Φωνές «Άξιος» και «Αθώος» συγκλονίζουν το Δικαστικό Μέγαρο και αντηχούν στους διαδρόμους της Εισαγγελίας. Κατηγορούμενος, συνήγορος και Αστυνομική συνοδεία ανεβαίνουν στον Ανακριτή.
Πρόκειται για έναν πολίτη που αναγκάστηκε να προστατεύσει την περιουσία του και τη ζωή του πυροβολώντας και σήμερα είναι αντιμέτωπος με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας.

Οι πολίτες αγανακτισμένοι από την κατάσταση που επικρατεί ξεσπούν και καταγγέλλουν ότι: «δεν υπάρχει κράτος», «δεν υπάρχει δικαιοσύνη», «πρέπει να πάρουμε τον Νόμο στα χέρια μας...», «σήμερα Ρουμάνος, αύριο Ρομά νεκρός»

Οι ώρες είναι δύσκολες. Χρειάζεται ψυχραιμία απ' όλους. Το «κακό» μπορεί πολύ σύντομα να επαναληφθεί.
Βράζει το αίμα όσων έχουν υποστεί κλοπές και ζημιές στις περιουσίες τους, από θρασύτατους ληστές και κακοποιούς.

Η Πολιτεία έχει αποδειχθεί ανεπαρκής και ανήμπορη να ελέγξει τη έξαρση της εγκληματικότητας. Φαίνεται ότι οι πολίτες αυτοοργανώνονται προκειμένου να αντιμετωπίσουν την κατάσταση.

Είναι προφανές ότι οι αρχές του τόπου ( Αντιπεριφέρεια, Δήμος, Αστυνομία, Εισαγγελία) πρέπει να συσκεφθούν άμεσα και να δρομολογήσουν ενημέρωση προς την κοινωνία αλλά και συγκεκριμένα μέτρα.

Στο notospress.gr επανειλημμένα γράφουμε για το πρόβλημα, για το αδιέξοδο, για την προκλητική υποβάθμιση της ζωής των πολιτών και για την απόλυτη ανασφάλεια που μπορεί να οδηγήσει και σε αυτοδικίες.

Ομάδες κακοποιών αλλοδαπών και Ρομά, ίσως κι Ελλήνων, δρουν ανενόχλητοι και καθημερινά «σαρώνουν» ότι βρουν μπροστά τους. Η αυτοδικία δεν είναι λύση, προκύπτει όμως από την βάναυση κι επικίνδυνη πλέον θρασύτητα των κακοποιών.

Ο 50χρονος δράστης πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Τρίτη στον ανακριτή.




http://makeleio.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=1315:-qq-&catid=4:2012-02-11-12-49-59&Itemid=2
Διαβάστε περισσότερα » »

Κοζάνη: Ταυτοποιήθηκε το κρανίο που βρέθηκε στο Βελβεντό – Ανήκει στο 54χρονο που είχε εξαφανιστεί

Στον 54χρονο άνδρα, ο οποίος είχε εξαφανιστεί τον Μάρτιο φέτος σε περιοχή των Πιερίων ανήκει το κρανίο που εντοπίστηκε από διερχόμενους σε δασική έκταση του Βελβεντού πριν από τρεις περίπου εβδομάδες.

Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξαν, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΑ Κοζάνης, οι αναλύσεις στα εγκληματολογικά εργαστήρια της Αστυνομίας, ύστερα και από ταυτοποίηση DNA με πρόσωπα του συγγενικού του περιβάλλοντος.

ΕΡΑ Κοζάνης
Διαβάστε περισσότερα » »

Έφυγε ο Κώστας Καρράς, έχασε τη μαχη με τον καρκίνο

Άφησε σήμερα τα ξημερώματα την τελευταία του πνοή στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών.
Η είδηση έχει συγκλονίσει τους θαυμαστές του...
Και δεν είναι λίγοι έπειτα από τόσα χρόνια σπουδαίας καριέρας στον χώρο της υποκριτικής. Ο μεγάλος μας ηθοποιός Κώστας Καρράς έχασε την πιο δύσκολη μάχη της ζωής του με αντίπαλο τον καρκίνο… 

Ολα ξεκίνησαν το 2006, όταν ο Κώστας Καρράς έμαθε από τον γιατρό του ότι έχει προσβληθεί από καρκίνο στον προστάτη. Ο ηθοποιός υποβλήθηκε σε θεραπεία, η οποία όμως δεν έφερε το ποθητό αποτέλεσμα. Ως άνθρωπος που ρουφούσε και την τελευταία σταγόνα της καθημερινότητας, το πάλεψε με όλες του τις δυνάμεις, ενώ δεν μοιράστηκε με κανέναν το πρόβλημά του, ούτε ακόμα και με τους πολύ στενούς του φίλους. Ωσπου ήρθε η μετάσταση.
Το ύστατο χαίρε θα δοθεί στο Α΄νεκροταφείο Αθηνών, ενώ ακόμα δεν έχει δοθεί η ακριβής ημέρα ταφής του.



tro-ma-ktiko


 
Διαβάστε περισσότερα » »

ΡΕΟΥΜΕ ΜΑΧΗΜΟΙ ΠΕΡΙΕΧΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΚΟΣΜΙΚΟ ΠΑΛΜΟ....!!! ΨΗΦΙΖΩ , ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΜΟΥ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ ..!!!!‏


ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΚΟΥΣΤΕ ΚΑΤΙ ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΟ , ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΣΑΣ ....!!!



'Ότι αισθάνεσαι να λες
και ότι λες να κάνεις.
Λόγια με  πράξεις ανάλογες
μια ενδοχώρα Τρυφερή.



To ποτάμι 
πίσω δεν γυρίζει..
  ούτε εκτρέπεται.




   Ρέουμε μάχιμοι
περιέχοντας τον κοσμικό παλμό
και η Μοναχικότητα μας
Φωτια που πυρπολεί ότι εμποδίζει
την ψυχή να εισπνέει απλότητα 
εκπνεοντας αληθειες..
και αντιστροφα.



   Και η μοναχικότητα μας
 μια πεντακάθαρη πηγή



τα σπουργίτια

αφου η  μισή ανθρωποτητα σημερα 
πληρωνει  όσο όσο για μια εξάδα 
εμφιαλωμένo νερό ενώ η άλλη μισή
κυριολεκτικά πεθαίνει απο τη Δίψα.!


Ψηφίζω



Γιατί.....έτσι μου Γουστάρει.

aeriko

Διαβάστε περισσότερα » »

Ενημερώσου / Ψήφισε / Άλλαξε.

 Μια πρωτοβουλία πολιτών για την υποστήριξη των μικρών κομμάτων που δεν προβάλλει η τηλεόραση, οι δημοσκοπήσεις και τα διεφθαρμένα ΜΜΕ.


mikrakommata.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Νέες αυξήσεις 5% στους λογαριασμούς της ΔΕΗ από την 1η Ιουλίου .




Σύμφωνα με την εφημερίδα «Καθημερινή», η τρόικα εμφανίζεται θετική να εγκρίνει το δάνειο των 350 εκατ. ευρώ προς ΛAΓHE, AΔMHE (Λειτουργός της Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας, Διαχειριστής Ηλεκτρικού Συστήματος) και ΔEH, υπό τον όρο ότι θα αντιμετωπίσει και τα δομικά προβλήματα.

Για την έγκριση του δανείου, η τρόικα έθεσε το ζήτημα των τιμολογίων και το θέμα της αντιμετώπισης του ελλείμματος του ΛAΓHE, επικεντρώνοντας στις υψηλές εγγυημένες τιμές για την παραγωγή πράσινης ενέργειας.

Σύμφωνα με τους δανειστές, οι αυξήσεις στα τιμολόγια είναι αναπόφευκτες. Από την πρόσφατη αύξηση του 13%, υποστηρίζουν, μόνο το 1% πήγε στη ΔΕΗ και το υπόλοιπο κάλυψε τόκους και Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας. Οπότε, εκτιμούν ότι μια μικρή αύξηση 5% θα έδινε μεγάλη ανάσα στην αγορά.
 
eleftheriskepsi
Διαβάστε περισσότερα » »

"Έφυγε" η Μαρίκα Μητσοτάκη

Την τελευταία της πνοή στις 03.00 ξημερώματα, άφησε η Μαρίκα Μητσοτάκη, η οποία νοσηλεύοταν τις τελευταίες εβδομάδες στο Ευγενίδειο Θεραπευτήριο.

Η σύζυγος του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη αντιμετώπιζε χρόνια προβλήματα υγείας λόγω παθήσεων που της είχαν προκαλέσει μεταξύ άλλων και κινητικά προβλήματα. Τις τελευταίες ημέρες η κατάσταση της είχε επιδεινωθεί.

Στο πλευρό της βρισκόταν διαρκώς ο σύζυγός της αλλά και τα υπόλοιπα μέλη της οικογενείας της. Η Ντόρα Μπακογιάννη μόλις ενημερώθηκε για το θάνατο της μητέρας, επιστρέφει εσπευσμένα από την Κρήτη, όπου είχε μεταβεί για να ασκήσει το εκλογικό της δικαίωμα.

Η ζωή της και η σχέση της με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη Γεννημένη στις 29 Νοεμβρίου 1930 ήταν μητέρα της πρώην δημάρχου Αθηναίων και πρώην υπουργού Εξωτερικών, Ντόρας Μπακογιάννη και του βουλευτή της Β' Αθήνας, Κυριάκου Μητσοτάκη, έχοντας...

Zougla.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Οι κακοί πολιτικοί εκλέγονται από τους καλούς πολίτες που δεν ψηφίζουν




Λίγες ώρες πριν από τις κρισιμότητες -κατά κοινή ομολογία- εκλογές των τελευταίων δεκαετιών αντί για την προσωπική μου άποψη θα ήθελα να σας μεταφέρω κάποια αποφθέγματα επώνυμων αλλά και ανώνυμων ανδρών και γυναικών, που σχετίζονται με τις εκλογές.

 Μου τα έστειλε στο e-mail μου ένας πολύ καλός μου φίλος, με την επισήμανση να δώσω σημασία ιδιαίτερα στο τελευταίο, που έχει γραφεί από τον Αμερικανό θεατρικό κριτικό και εκδότη Τζώρτζ Νέιθαν.

Bismarck: Τα μεγαλύτερα ψέματα λέγονται ύστερα από το κυνήγι, κατά τη διάρκεια του πολέμου και πριν από τις εκλογές.

Emma Goldman: Αν οι εκλογές μπορούσαν να αλλάξουν την πραγματικότητα θα ήταν παράνομες.

Oscar Ameringer: Πολιτική είναι η ευγενής τέχνη του να παίρνεις τις ψήφους των φτωχών και να κάνεις προεκλογικές εκστρατείες με τα λεφτά των πλουσίων, υποσχόμενος στους μεν ότι θα τους προστατέψεις από τους δε.

Henry Menken: Αν ένας πολιτικός ανακάλυπτε ότι στην περιοχή του ψηφίζουν κανίβαλοι δεν θα... είχε κανένα ενδοιασμό να τους υποσχεθεί ιεραποστόλους για δείπνο.

Jean Paul Sartre: Αγωνίστηκα μια ολόκληρη ζωή για να φτιάξω έναν κόσμο στον οποίο δεν θα ήθελα ποτέ να ζήσω.

Ανώνυμος: Οι κυβερνήσεις είναι σαν τις πάνες των μωρών. Χρειάζονται συχνή αλλαγή και μάλιστα για τον ίδιο λόγο.

Νικήτα Χρουστσώφ: Οι πολιτικοί είναι παντού οι ίδιοι. Υπόσχονται να χτίσουν γέφυρες ακόμη και εκεί που δεν υπάρχουν ποτάμια.

Μικρό Κομματικό Λεξικό: Όταν ένας πολιτικός φεύγει από άλλο κόμμα και έρχεται στο δικό μας έχουμε διεύρυνση. Όταν ένας πολιτικός φεύγει από το δικό μας κόμμα και πάει σε άλλο έχουμε προδοσία, αποστασία κ.λ.π.

Robert Oren: Οι εκλογές γίνονται για να δούμε αν είναι σωστές οι δημοσκοπήσεις.

Ανώνυμος: Όποιος εξαπατά έναν άνθρωπο λέγεται απατεώνας, όποιος εξαπατά έναν λαό λέγεται πολιτικός.

Frank McKinney: Όλοι θα θέλαμε να ψηφίσουμε τον καλλίτερο,αλλά δυστυχώς δεν είναι ποτέ υποψήφιος.

Αθανάσιος Κανελλόπουλος: Η Ελλάδα μοιάζει με βιβλιοθήκη. Στα πιο ψηλά ράφια βάζουμε τα πιο άχρηστα βιβλία.

Ανώνυμος: Αν δεν σου αρέσει η Κυβέρνηση, φταις και συ γι' αυτό.

Friedman: Η εξουσία διαφθείρει. Αυτό είναι το τίμημα της εξουσίας. Φαίνεται όμως, πως τα οφέλη από την άσκηση της εξουσίας είναι τόσο πολλά, που κανένας δεν υπολογίζει το τίμημα.

Ροΐδης (για διατελέσαντα υπουργό): Γνωρίζει δώδεκα τρόπους να προσπορίζεται χρήματα, εκ των οποίων ο τιμιότερος είναι η κλοπή.

George Nathan: Παρ' όλα τα παραπάνω πρέπει να ψηφίζουμε. Γιατί οι κακοί πολιτικοί εκλέγονται από τους καλούς πολίτες που δεν πηγαίνουν να ψηφίσουν.
[του Γιάννη Τριήρη, από το 24h.gr]



defencenet.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Γ. Παπαϊωάννου: Μνημονιακό καθεστώς σημαίνει περισσότερο κράτος καταστολής


Οι νέοι να ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ:  Για να εκδικηθούν όσους τους αγνόησαν Για να αποδείξουν ότι δεν είναι  πειραματόζωα. Για να ζήσουν με αξιοπρέπεια 


Κανείς δεν μπορεί να μας πείσει ότι είναι γραπτό της μοίρας μας να ζήσουμε σε μια χώρα που να βασιλεύει η απόγνωση και η εξαθλίωση


 Συνέντευξη στον Λευτέρη Χ. Θεοδωρακόπουλο

Ένας άνθρωπος που δεν συμβιβάστηκε ποτέ και το έδειξε από τα 27 του όταν αρνήθηκε να συμμετάσχει σε μια ΝΑΤΟϊκή αποστολή ενάντια στη Γιουγκοσλαβία καθώς δεν ήθελέ να γίνει ακόμη ένα εξάρτημα στη μηχανή ενός πολέμου άδικου για το σερβικό λαό. Ένας άντρας που στέκει  κι αυτός εναντίον του μνημονίου και των εδώ εκπρωσώπων του, ζητά τη ψήφο μας αύριο.
Ο λόγος για τον Γιώργο Παπαϊωάννου που κατεβαίνει στη Β’ Αθήνας με το ΣΥΡΙΖΑ και προτρέπει τον κόσμο μέσω του Πινακίου να διεκδικήσει τα όνειρα του με όπλο του την κάλπη.
Μας μιλά για τις απόψεις που έχει ο ΣΥΡΙΖΑ για το λαθρομεταναστευτικό, αλλά και για τα σενάρια της επόμενης ημέρας των εκλογών.
Ο ίδιος εργάζεται στο ΚΕΘΕΑ και βολιδοσκοπεί την κατάσταση των τελευταίων  χρόνων επισημαίνοντας πως όλοι εκμεταλλεύτηκαν  το φορέα επικοινωνιακά και το μόνο που ουσιαστικό που έκαναν ήταν να κόψουν μισθούς και παροχές στους εξυπηρετούμενους.
Ο λόγος του λιτός αλλά περιεκτικός συμπικνώνει όλη την εικόνα που έφεραν τα μνημονιακά κόμματα στην Ελλάδα.


Στο βιογραφικό σου διαβάζουμε πως τον Μάρτιο του 1999, εν μέσω του πολέμου των Η.Π.Α. και Ε.Ε. ενάντια στη Γιουγκοσλαβία, παρουσιάστηκες  στο Πολεμικό Ναυτικό και διατάχθηκες να παρουσιαστείς στο αντιτορπιλικό «Θεμιστοκλής» που έφευγε για την Αδριατική στα πλαίσια ΝΑΤΟϊκής αποστολής. Αντιστάθηκες μέσα και έξω από το πλοίο επώνυμα, όπως και άλλοι δύο ναύτες, στην πολεμική επιχείρηση.  Θα μας εξηγήσεις γιατί ενέργησες έτσι και τι σκεφτόσουν;

«Σκεφτόμουν ότι όταν το Βελιγράδι βομβαρδίζεται, δεν είναι δυνατόν εγώ και οι συνάδελφοί μου να είμαστε ένα εξάρτημα στη μηχανή του πολέμου αλλά πρέπει να κάνουμε κάτι. Ήξερα ότι αν σκεφτόμουν το όποιο κόστος και δεν έκανα αυτό που έπρεπε, θα μετάνιωνα. Ενήργησα έτσι γιατί ένιωθα ότι αυτό είναι χρέος μου απέναντι σε όλους αυτούς που αγωνίστηκαν σε ακόμα πιο δύσκολες συνθήκες και με κίνδυνο για τη ζωή τους, για κάθε δίκαιη υπόθεση».


Κατεβαίνεις με το ΣΥΡΙΖΑ και λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες ο κόσμος φαίνεται να εναποθέτει όνειρα και προσδοκίες στη δικιά σου παράταξη. Σε φοβίζει αυτό ή σε γεμίζει ευθύνη και θάρρος για την επόμενη μέρα;

Ο κόσμος τα όνειρα και τις προσδοκίες του δεν πρέπει πια να τα εναποθέτει. Πρέπει να τα κάνει πράξη. Η ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ και της Αριστεράς είναι να συμβάλλει σε αυτό, να βρίσκεται μαζί του και δίπλα του.

Αν υποθέσουμε πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πρωταγωνιστική θέση την επόμενη των εκλογών ποιες θα είναι οι προτεραιότητες του;

«Αν τα κόμματα του μνημονίου αδυνατούν να σχηματίσουν κυβέρνηση, τότε η πρώτη μετεκλογική πράξη του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι να καλέσει το λαό στις πλατείες και στους δρόμους. Ώστε να διατρανώσει για μια φορά ακόμα τη θέλησή του να διώξει την τρόικα από τη χώρα. Να αποτελέσει ασπίδα απέναντι σε κάθε νέα αντιδημοκρατική εκτροπή. Να κάνει σαφές ότι δεν θα επιτρέψει σε κόμματα που προεκλογικά πολιτεύτηκαν με αντιμνημονιακό λόγο, να στηρίξουν μια νέα κυβέρνηση Ράιχενμπαχ, νοθεύοντας και πάλι τη λαϊκή βούληση. Να πιέσει για το σχηματισμό μιας κυβέρνησης που επιτέλους θα εκφράζει τη δική του θέληση. Ιδρυτική πράξη μιας τέτοιας κυβέρνησης θα είναι η καταγγελία και η κατάργηση μνημονίων και δανειακών συμβάσεων. Αν καταφέρουν να σχηματίσουν μνημονιακή κυβέρνηση με βάση το καλπονοθευτικό σύστημα και τα στημένα ΜΜΕ, θα είμαστε από τη Δευτέρα απέναντί τους».

Πολλοί είναι αυτοί που «κολλάνε» να σας ψηφίσουν εξαιτίας των απόψεων σας για το λαθρομεταναστευτικό. Τι απαντάς σε αυτούς; Και ένα υποερώτημα, θεωρείς πως το λαθρομεταναστευτικό χρησιμοποιήθηκε από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ για προεκλογικούς λόγους;

«Θα χρησιμοποιούσα τον όρο «πρόβλημα μετανάστευσης», μιας και μιλάμε για ένα παγκόσμιο πρόβλημα που είναι ότι εκατοντάδες εκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο αναγκάζονται να μεταναστεύουν. Θα έλεγα σε όποιον σκέφτεται αν θα ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ για αυτό το λόγο, να μη στηρίξει αυτούς που σήμερα κάνουν τους σκληρούς στους ξένους και σκύβουν το κεφάλι όταν ο ξένος λέγεται Σόιμπλε ή Φούχτελ. Θα του έλεγα ότι γνωρίζουμε τα προβλήματα που υπάρχουν στο κέντρο και τις φτωχιές γειτονιές της Αθήνας, ότι δεν ευθυνόμαστε φυσικά εμείς για τη γκετοποίηση αλλά αυτοί που σήμερα πουλάνε προστασία στον πολίτη. Ότι για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα δεν χρειάζεται να προεκλογικός τσαμπουκάς στους αδύναμους αλλά σύγκρουση με τους ισχυρούς, κατάργηση της συνθήκης «Δουβλίνο ΙΙ», ανασυγκρότηση της παραγωγής και της οικονομίας αντί για εγκατάλειψη, διάλυση και ανεργία, πραγματικές και σε βάθος λύσεις, δηλαδή, μακριά από κραυγές και ψέματα».

Εργάζεσαι στο ΚΕΘΕΑ από το 2004. Από τότε έχουν περάσει 3 κυβερνήσεις διαφορετικές. Ασχολήθηκε κάποιος από αυτούς ουσιαστικά με τα προβλήματα και την καθημερινότητα των εργαζομένων και των εξυπηρετούμενων σας;

«Επικοινωνιακά κάποιοι ασχολήθηκαν αρκετά. Ουσιαστικά επίσης ασχολήθηκαν, ειδικά τα τελευταία χρόνια: Μείωσαν τη χρηματοδότηση, πετσόκοψαν τους μισθούς των εργαζομένων, δυσκόλεψαν τη ζωή των εξυπηρετούμενων. Σε μια χώρα που οδηγείται στην ερήμωση, φαίνεται ότι η φροντίδα των ανθρώπων που χρειάζονται υπηρεσίες όπως η απεξάρτηση και η επανένταξη είναι πολυτέλεια. Ακόμα κι αν αυτή η πορεία προς την ερήμωση σημαίνει πολλαπλασιασμό προβλημάτων όπως είναι η εξάρτηση από ουσίες. Το σλόγκαν του ΚΕΘΕΑ «Στην κρίση απαντάμε με αλληλεγγύη» φαίνεται ότι δεν είναι συμβατό με αυτούς που βλέπουν μόνο νούμερα και όχι ανθρώπους».

Θεωρείς ότι τα μνημόνια έχουν καταρρίψει το  κοινωνικό κράτους;

«Μνημονιακό καθεστώς σημαίνει περισσότερο κράτος καταστολής και καταπίεσης και εξαφάνιση του κοινωνικού κράτους, ακόμα κι αυτού του ελάχιστου που διέθετε η Ελλάδα. Είναι γνωστό ότι ακόμα και το προσδόκιμο ζωής πέφτει αισθητά στις χώρες που πέφτουν στα νύχια του ΔΝΤ. Κανείς δεν μπορεί να μας πείσει ότι είναι γραπτό της μοίρας μας να ζήσουμε σε μια χώρα που να βασιλεύει η απόγνωση και η εξαθλίωση για να είμαστε εντάξει στις υποχρεώσεις μας απέναντι στις τράπεζες και τους τοκογλύφους. Ειδικά όταν σε αυτές οι υποχρεώσεις σημαίνουν να τους πληρώνουμε στο πολλαπλάσιο και για πάντα».

Θέλω ένα σχόλιο σου για τον τρόπο που χειρίζονται ιδρύματα και ο φορείς οι ηγεσίες του Υπουργείου Υγείας. Εκτιμάς πως πάνε να τα μετατρέψουν σε χώρους που στοιβάζουν ψυχές  οδηγώντας την Ελλάδα πολλές δεκαετίες πίσω;
«Η κατάσταση είναι τραγική και αν δεν τους σταματήσουμε θα χειροτερέψει κι άλλο. Ακόμα και βήματα που είχαν γίνει, όπως η αποασυλοποίηση, ακυρώνονται. Ιδρύματα και φορείς που πάσχιζαν να προσφέρουν, υπολειτουργούν ή κλείνουν. Στη θέση τους μπαίνει ο εγκλεισμός, η εγκατάλειψη και η περιθωριοποίηση. Οι εργαζόμενοι στους φορείς του Υπουργείου Υγείας πετιούνται στο δρόμο μαζί με τους χρήστες των υπηρεσιών. Αυτό το έγκλημα πρέπει να το σταματήσουμε».



Γιατί ένας νέος άνθρωπος να ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ αύριο;

«Για να εκδικηθεί όσους τον αγνόησαν. Για να αποδείξει ότι δεν είναι πειραματόζωο. Για να μπορέσει να ζήσει με αξιοπρέπεια στη χώρα του και όχι στο περιθώριο, στην ανεργία ή στην Αυστραλία».
pinakio
Διαβάστε περισσότερα » »

Η κωφάλαλη υποψήφια βουλευτής Δήμητρα Αράπογλου στο Πινάκιο: «Τα άτομα με αναπηρία έχουν δικαιώματα και εγώ είμαι η φωνή τους!»



Η Δήμητρα Αράπογλου είναι κωφάλαλη και αυτή την Κυριακή διεκδικεί τη ψήφο σας για να μπει στη Βουλή. Θεωρεί πως θα αποτελέσει την φωνή των ΑμεΑ στο ελληνικό κοινοβούλιο και θα αγωνιστεί για τα δικαιώματα της. Είχε εκλεγεί βουλευτής το 2007 με το ΛΑΟΣ με το οποίο κατεβαίνει ξανά στη Β’ Αθήνας.
Μιλά στο ΠΙΝΑΚΙΟ για τους ψευτοανάπηρους αλλά και για τους βουλευτές που τις φέρονταν με ρατσιστική διάθεση στην προηγούμενη βουλευτική της θητεία.

Του Λευτέρη Χ. Θεοδωρακόπουλου



Το μνημόνιο και οι πολιτικές των τελευταίων μηνών θεωρείτε πως δυσκόλεψαν ακόμη περισσότερο τη ζωή των ΑΜΕΑ και γιατί αν όντως συνέβη αυτό;

«Το μνημόνιο όντως έφερε τα πάνω κάτω στην Ελλάδα και φυσικά δυσκόλεψαν ακόμη περισσότερο την ζωή των ΑμεΑ και το γνωρίζετε. Με τις περικοπές μισθών και συντάξεων πώς να αντέξουν; Όχι μόνο αυτό επιπλέον κόπηκαν κάποια επιδόματα και συντάξεις που έπαιρναν με την δικαιολογία ότι δεν την δικαιούνται. Βασικά υπάρχουν μαιμουδες ανάπηροι και γι’ αυτό περνάνε τώρα από κόσκινο όλοι για να δουν ποιοί είναι οι πραγματικοί ανάπηροι στη ζωή. Ξανά λοιπόν επιτροπές και απογραφές. Όπως και να’ χει έπρεπε να απογραφούν όλοι για να δούμε τον αριθμό συνταξιούχων και ΑμεΑ.
Οι κωφοί παίρνουν επίδομα κωφαλαλίας από την πρόνοια κάθε δίμηνο μέχρι την ηλικία των 18 ετών και 24 ετών όσοι φοιτούν. Έπειτα ξανά στην ηλικία των 60 ετών. Στην ηλικία των 18 ετών μέχρι και την ηλικία των 60 ετών για να πάρουν επίδομα έπρεπε να έχουν και μια δεύτερη πάθηση. Έτσι αυτοί ελέγχονται από επιτροπή  ξανά. Κατά την γνώμη μου , δεν πρέπει να κόβονται τα επιδόματα και είναι απαράδεκτο για τα άτομα με αναπηρία, τις ευπαθείς ομάδες και τους ανέργους που δεν έχουν άλλους πόρους».





Υπήρξατε η πρώτη κωφάλαλος βουλευτής, γιατί ξανά διεκδικείτε την είσοδο σας στο Κοινοβούλιο, τι θα δώσετε κόντρα στην πολιτική της ολικής καταστροφής που επιτάσσουν τα μνημόνια;


«Ναι, υπήρξα η πρώτη Κωφή Βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου στην περιφέρεια Β Πειραιά. Τώρα ξανά βάζω υποψηφιότητα σε άλλη περιφέρεια εκεί που έζησα, μεγάλωσα και βίωσα τόσα στη ζωή μου. Έτσι βάζω στην Β Αθηνών ξανά με το ΛΑ.Ο.Σ. Σκοπός μου είναι να βοηθήσω κόσμο, όπως έκανα πάντα. Όμως το ερώτημα σας το γιατί διεκδικώ την είσοδο μου στο κοινοβούλιο μου προκαλεί έκπληξη ! Δηλαδή δεν μπορώ να βάλω υποψηφιότητα ξανά κατά την γνώμη σας ; Οι άλλοι βουλευτές πώς διεκδικούν ξανά και ξανά; Όπως και να’ χει ήθελα να συνεχίσω τους αγώνες μου για να βοηθήσω κόσμο γενικά»


Αν θυμάμαι καλά, σε παλιότερη συνέντευξη σας που μου είχατε πει πως άτομα του ΛΑΟΣ δεν σας συμπεριφερόντουσαν ευπρεπώς, γιατί τότε διαλέξατε πάλι αυτό το χώρο για να θέσετε την υποψηφιότητα σας;

«Το γιατί μπήκα ξανά στο ίδιο κόμμα, είναι γιατί μου το πρότεινε ο κ. Καρατζαφέρης να ξαναβάλω υποψηφιότητα και έτσι άρπαξα την ευκαιρία για να συνεχίσω να βοηθώ ανθρώπους. Ναι όντως δεν μου συμπεριφερόντουσαν όπως θα έπρεπε μέσα στο κόμμα παλιότερα και ούτε με στήριξαν. Όμως δεν μπορούσα να αφήσω αυτή την ευκαιρία να πάει χαμένη. Τα άτομα με αναπηρία έχουν δικαιώματα και εγώ είμαι η φωνή τους!»


Ποιο είναι το μέλλον των ΑΜΕΑ στην Ελλάδα,  γιατί όσο λείπατε από το κοινοβούλιο δεν ακούστηκε τίποτα γι’ αυτή την ομάδα ανθρώπων;

«Το μέλλον των ΑμεΑ είναι αβέβαιο και αυτό προκαλεί ανησυχία. Τα βλέπετε γύρω σας και αυτή είναι η αλήθεια».
                               





Πως σχολιάζετε πως πολίτες προσποιούμενοι άτομα με αναπηρία έπαιρναν συντάξεις;

«Κακώς που υπάρχουν ψευτοανάπηροι και δεν ελέχθησαν όπως θα έπρεπε!»
Συνέχεια κάποιοι προσποιούνται τους αναπήρους για να πάρουν κάποια χρήματα. Έτσι το κράτος ζημιώνεται και χάνονται πόροι που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν.
Μακάρι να βγω για να βοηθήσω ανθρώπους με μικρά και μεγάλα προβλήματα.
Πιστεύω να έχω την στήριξη σας στο πρόσωπο μου. Η δική σας  στήριξη στο πρόσωπο μου θα δώσει το βασικό αποτέλεσμα».

pinakio
Διαβάστε περισσότερα » »