Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011

Πεινασμένα αγριογούρουνα μέσα σε χωριά

Αυξήθηκε ο πληθυσμός τους στην Λακωνία και δεν αφήνουν τίποτα όρθιο

Επιθέσεις από αγριογούρουνα σε καλλιέργειες στην περιοχή του Ταϋγέτου και σε άλλες περιοχές της οροσειράς του Πάρνωνα, αλλά ακόμα και σε πεδινές περιοχές έχουν αναστατώσει τους κατοίκους.
Ολόκληρες εκτάσεις με καλλιέργειες πατάτας, αμπελιών και κηπευτικών βρίσκονται στις αυλές των σπιτιών λένε οι ντόπιοι ότι καταστρέφονται καθημερινά. Τα αγριογούρουνα έχουν προκαλέσει καταστροφές ακόμα και μέσα σε Δημοτικά Διαμερίσματα του.....
τέως Δήμου Πελλάνας.
Μάλιστα, για το λόγο αυτό, το Δασαρχείο Σπάρτης και η Διεύθυνση Δασών του Νομού Λακωνίας σε συνεχή επικοινωνία με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, προτείνουν ως λύση την αύξηση του αριθμού των αγριογούρουνων που επιτρέπεται να θηρευθούν, από τρία σε τέσσερα, κάτι που ισχύει σε όλη την Πελοπόννησο πλην της Λακωνίας, και παράταση του χρόνου θήρευσης κατά ένα τουλάχιστον μήνα, δηλ. από τις 31/12 που ισχύει τώρα ως τις 20 Ιανουαρίου που ισχύει επίσης σε όλη την Πελοπόννησο.
Το θέμα αυτό μάλιστα, μετά από ερώτηση του βουλευτή Θανάση Δαβάκη, πρόκειται να συζητηθεί στη βουλή. Ο βουλευτής Λακωνίας ρωτά τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστα Σκανδαλίδη:
1. Προτίθεται η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης μέσω του ΕΛΓΑ να αποζημιώσει τις καταστροφές που έχουν προκληθεί σε καλλιέργειες καλαμποκιού, αμπελιών, πατάτας κ.α στις προαναφερθείσες περιοχές;
2. Πρόκειται το Υπουργείο να αποδεχθεί τις προτάσεις του Δασαρχείου Σπάρτης αλλά και των Κυνηγετικών Συλλόγων της περιοχής, για αύξηση του αριθμού των αγριογούρουνων που επιτρέπεται να θηρευθούν από τρία σε τέσσερα, καθώς και την παράταση του χρόνου θήρευσης κατά ένα μήνα;
Διαβάστε περισσότερα » »

ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ: "ΔΩΣΤΕ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΞΕΝΟ ΦΕΡΝΕΙ ΛΕΦΤΑ ΣΤΗ ΧΩΡΑ"!

Ακόμα ένα αποκαλυπτικό βίντεο για τον ψευτο-πατριωτισμό του Καρατζαφέρη, που προκαλεί σοκ σε κάθε Έλληνα: Ο Αρχηγός του ΛΑ.Ο.Σ, κάνει λόγο για μια επένδυση των Κινέζων στην Ανάβυσσο, την οποία το ελληνικό κράτος απέρριψε. Μέχρι εδώ όλα καλά, αφού κανείς δεν είπε να διώχνουμε τις ξένες επενδύσεις, όταν βεβαίως αυτές προωθούν το εθνικό συμφέρον.

Ο πατριδοκάπηλος Καρατζαφέρης όμως, προχωρεί ακόμα παραπέρα, ζητώντας να.....
ακολουθήσουμε το παράδειγμα της Αγγλίας, όπου δίδεται η υπηκοότητα σε όποιον ξένο φέρει επενδύσεις αξίας τουλάχιστον 5 εκατομμυρίων λιρών!!!



Με απλά λόγια, ο "υπερπατριώτης" καθορίζει την τιμή της ελληνικής ιθαγένειας σε μερικά εκατομμύρια ευρώ ή επενδύσεις!!!

Πρόκειται για ξεκάθαρη πράξη εσχάτης προδοσίας, που θα περιμέναμε να ξεστομίσουν οι συμφεροντολόγοι πολιτικάντηδες των δύο μεγάλων κομμάτων και οι γραικύλοι της αριστεράς, αλλά όχι ο Πρόεδρος ενός κόμματος που αυτοχαρακτηρίζεται ως "ορθόδοξο πατριωτικό"!

Ας πει κάποιος στον γελοίο Καρατζαφέρη, πως η ελληνική υπηκοότητα δεν είναι ούτε ντομάτες ούτε αγγούρια για να πουλιέται και να εμπορεύεται με παζάρια σε τιμή...ευκαιρίας!

Έλληνας δεν είναι ούτε ο Κινέζος, ούτε κανείς άλλος ξένος που "έφερε λεφτά" στη χώρα, αλλά ο έχων ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΑΙΜΑ! Όλα τ'άλλα, αποτελούν ελεεινή πρόκληση και θα έπρεπε να ντρέπεται ο Καρατζαφέρης που τολμάει να τα ξεστομίσει!

Μάλιστα, αντιπαραβάλλει ως "επιχείρημα" τις παράνομες ελληνοποιήσεις του Ραγκούση, λέγοντας πως πρέπει να δώσουμε ιθαγένεια και σε πλούσιους, αφού πήραν οι "πειναλέοι"!!!

Δηλαδή ρε Προέδρε αν οι λαθρομετανάστες είχαν εκατομμύρια ευρώ για να "επενδύσουν" στη χώρα, θα τους έδινες ευχαρίστως υπηκοότητα;;;

Αυτό είναι το ασύλληπτο μέγεθος της υποκρισίας και του ανθελληνισμού του Καρατζαφέρη, που έχει το θράσος στην αρχή του βίντεο, να μιλάει και για κάποιους που "δεν έχουν μυαλό, είναι...κούκου"!

Ευτυχώς που δεν έχουμε όλοι σ'αυτή τη χώρα τα δικά σου μυαλά...διαφορετικά θα είχαμε ξεπουλήσει τα πάντα!
Διαβάστε περισσότερα » »

Θ. Πάγκαλος: "Μέγα λάθος η ίδρυση του προξενείου της Τουρκίας στην Κομοτηνή

Την αναβίωση του ενιαίου αμυντικού δόγματος, που είχε εγκαινιάσει, στα λόγια ο τότε υπουργός Εθνικής άμυνας, Γεράσιμος Αρσένης, συνιστούν οι δηλώσεις του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, κ. Θεόδωρου Πάγκαλου

ο οποίος υπογράμμισε με έμφαση πως «η Ελλάδα θα στηρίξει την Κυπριακή Δημοκρατία και οποιαδήποτε επίθεση σε βάρος της θα.....
αποτελεί και επίθεση εναντίον της Ελλάδας», δίνοντας ευθεία απάντηση στις απειλές που διατυπώνει τις τελευταίες ημέρες η Άγκυρα σχετικά με την πραγματοποίηση ερευνητικών γεωτρήσεων στην οριοθετημένη περιοχή της ΑΟΖ της μεγαλονήσου.

«Η Κύπρος είναι ανεξάρτητο μέλος του ΟΗΕ και έχει δικαίωμα να καθορίσει αυτοτελώς τα συμφέροντά της, μόνη ή σε συνεργασία με άλλες χώρες», υπογράμμισε ο κ. Πάγκαλος.

Ωστόσο, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης προέβη και σε μία ακόμη δήλωση που ασφαλώς θα συζητηθεί και σίγουρα θα προκαλέσει την αντίδραση της Άγκυρας και εξτρεμιστικών κύκλων στην Θράκη.

Απαντώντας σε ερώτηση που είχε υποβάλει ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, στην οποία κατήγγειλε τις «συνεχιζόμενες τουρκικές προκλήσεις και επικίνδυνες απόπειρες διείσδυσής της στη Θράκη, μέσω του προξενείου της», καλώντας την κυβέρνηση να πάρει μέτρα ώστε να μην αφήσει να παγιωθεί μια πολιτική που μπορεί, όπως είπε, να δημιουργήσει «ανήκεστο βλάβη» στην Ελλάδα, χαρακτήρισε μεγάλο σφάλμα ότι επετράπη η ίδρυση του προξενείου στη Κομοτηνή, συμφωνώντας με τον κ. Καρατζαφέρη ότι χρησιμοποιείται για προπαγανδαστικούς σκοπούς της Τουρκίας.
Διαβάστε περισσότερα » »

H Ομιλία του προεδρου της ΠΓΔΜ για τα 20 χρόνια ανεξαρτησιας της

"Στέλνω ένα ξεκάθαρο μήνυμα στην Ελλάδα: δεν θα υπάρξει ποτέ λύση Που να παραβιάζει την ταυτότητα, τη γλώσσα, τον πολιτισμό και το Σύνταγμά μας "
Gjorge Ιβάνοφ , 08/09/2011



Σαφέστατος ο Γκεόργκι Ιβάνωφ, επανέλαβε αυτό που όλοι ξέρουμε, αλλά κάποιοι ..
στην Ελλάδα δεν εννοούν να καταλάβουν: δεν υπάρχει καμία περίπτωση να συζητήσουν οτιδήποτε ΟΙ Σκοπιανοί πλήν του σκέτο (ολόσκετο και παντού) "Μακεδονία", ΤΟ οποίο ΠΡΑΚΤΙΚΑ έχουν ήδη κατοχυρώσει ΠΑΝΤΟΥ . Μόνο στο μυαλό ορισμένων υπάρχει αντίσταση της Ελλάδας, η οποία έχει λιγοστά περιθώρια ελιγμών κι αυτά τα τσαλαπάτησαν ακραίοι όλων των τάσεων. Η "Μακεδονοποίηση" των Σκοπίων ολοκληρώνεται, έχουν μείνει πλέον μόνο αμυδρές αναμνήσεις του Σλαβικού παρελθόντος στα μυαλά των Σκοπιανών και στην Ελλάδα κάποιοι είναι ευχαριστημένοι με τον "τζαμπαπατριωτισμό" και περιμένουν τους ... Αλβανούς να μας λύσουν το πρόβλημα, με όνειρα για "διάλυση του κρατιδίου "κι άλλες ανοησίες. Για να μη δώσουν τη μάχη, κάνουν την ευχή, ... πρόβλεψη και περιμένουν να δράσουν οι Αλβανόφωνοι της ΦΥΡΟΜ. Κούνια που τους κούναγε ...


Αν υπήρχε στο στοίχημα η ερώτηση «ποιά χώρα θα διαλυθεί πρώτη? Η Ελλάδα ή η ΦΥΡΟΜ?", Θα θελα να ξέρω πού θα πόνταραν τα λεφτά τους.
Γιατί όταν πρόκειται να χάσει λεφτά ο Έλληνας, σοβαρεύεται. Σκέφτεται πού θα ποντάρει.
Αν είναι ανέξοδη, τζάμπα, η κριτική, κατακτά (με το νου του) τη μισή υφήλιο και είναι πανέτοιμος να πολεμήσει για ιδανικά. Με το τζάμπα, ορμάει με τα στρατά στα Σκόπια. Αν είναι με λεφτά, παίρνει τα κρεμμυδάκια του από τα Σκόπια, ο Ελληναράς ο πατριώτης, γιατί είναι 10 λεπτά πιό φθηνά. Μετά επιστρέφει σπίτι του, ανοίγει το φορητό και βαφτίζει «προδότες» όλους τους υπόλοιπους που «ξεπουλάνε τη Μακεδονία μας».

Διαβάστε περισσότερα » »

Αντιπολίτευση Σκοπίων: Η γιορτή του Γκρουέφσκι είναι ένα ιστορικό έγκλημα

«Το κόμμα του πρωθυπουργού Νίκολα Γκρούεφσκι, VMRO-DPMNE  πραγματοποιεί μια  ιστορική εκδήλωση-έγκλημα που έχει γνώμονα  την προώθηση του κόμματος», δήλωσε την Τετάρτη το πρωί ο ηγέτης του αντιπολιτευτικού  σοσιαλιστικού κόμματος (SDSM), Μπράνκο Τσερβενκόφσκι, για την επέτειο της Ημέρας της Ανεξαρτησίας σε επίσκεψή του στο Ξυνό Νερό Πελένιτσα.


Σημείωσε ότι το κόμματου, το  SDSM,  πιστώνεται το δημοψήφισμα του 1991, για την ανεξαρτησία της χώρας, τη δημιουργία κρατικών θεσμών, την ένταξη της στον ΟΗΕ και για τα πρώτα αποφασιστικά βήματα για ενσωμάτωση της χώρας στους Ευρω-ατλαντικούς θεσμούς.

 «Όλοι οι πολίτες έχουν το δικαίωμα να γιορτάσουν αυτές τις επετείους και να είμαστε όλοι υπερήφανοι, ακόμη περισσότερο τα μέλη του σοσιαλιστικού κόμματος. Δεν μπορούμε να φανταστούμε, όμως,  τη χώρα,  χωρίς ένα σαφές όραμα και στόχο, αλλά, δυστυχώς, σήμερα έτσι είναι. Μπορεί ορισμένοι να συμπαθούν τα μνημεία που στήθηκαν στην κεντρική πλατεία, είμαι όμως σίγουρος ότι τα δύο εκατομμύρια των κατοίκων  της χώρας αυτής,  δεν αρέσει η φτώχια. Η κύρια πολιτική μάχη δεν θα δοθεί σε τέσσερα χρόνια αλλά πολύ νωρίτερα», δήλωσε ο Τσερβενκόφσκι στην Πελένιτσα.
Διαβάστε περισσότερα » »

ΛΕΦΤΑ ΜΕ ΤΟ ΤΣΟΥΒΑΛΙ ΕΔΩΣΕ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΕ 707 ΜΚΟ!

ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ,ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΠΡΕΣΠΩΝ,ΚΑΛΛΙΣΤΩ,ΕΛΛ.ΚΕΝΤΡΟ "ΔΑΚΤΥΛΙΩΣΗΣ" ΠΟΥΛΙΩΝ,ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ,ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΤΡΙΓΩΝΟ ΠΡΕΣΠΩΝ,ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΚΟΖΑΝΗ, Φ.Σ.Φ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΡΙΚΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΕΡΙΒΟΗΤΕΣ "ΚΡΥΦΟ" ΚΑΙ ΦΑΝΕΡΟΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΕΣ ΜΚΟ ΑΠΟ ΤΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.
ΣΧΟΛΙΟ ΠΡΩΤΟ: ΜΟΝΟ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΔΩΣΕ?
ΣΧΟΛΙΟ ΔΕΥΕΡΟ: ΣΙΓΟΥΡΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΜΚΟ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΞΙΟΖΗΛΕΥΤΗ ΚΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ.ΑΛΛΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΙΑ....
Στη δημοσιότητα έδωσε ο υπουργός Εργασίας ολόκληρο τον κατάλογο με τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις που εντάχθηκαν σε προγράμμα επιδοτούμενης απασχόλησης κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας.


Από αυτό τον κατάλογο προκύπτει ότι 707 ΜΚΟ οι οποίες εντάχθηκαν σε προγράμματα απασχόλησης έλαβαν συνολικά το ποσό των 39 εκατομμυρίων ευρώ, δημιουργώντας παράλληλα 1.826 θέσεις εργασίας.

Το NewsIt σας αποκαλύπτει όλο τον κατάλογο με τις 707 ΜΚΟ που επιδοτήθηκαν και τα ποσά που χορηγήθηκαν σε αυτές.

ΟΛΟΣ Ο ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΜΕ ΤΙΣ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΕΙΣ ΣΕ 707 ΜΚΟ ΕΠΙ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ


Ωστόσο, με τη σειρά του ο κ. Κουτρουμάνης θα πρέπει να δώσει και τον κατάλογο των ΜΚΟ που έχουν λάβει επιχορήγηση και επί Νέας Δημοκρατίας, προκειμένου να υπάρχει ισορροπία.

Πάντως, προκαλεί εντύπωση στους απλούς πολίτες πως μπορεί να υπάρχουν τόσο μεγάλες επιχορηγήσεις σε ΜΚΟ την ώρα που η συντριπτική πλειοψηφία των ελλήνων έχει υποστεί βαθιά "λεηλασία" των εισοδημάτων τους.

Πάντως, σύμφωνα με το ίδιο έγγραφο του κ. Κουτρουμάνη οι ΜΚΟ έχουν τη δυνατότητα να ενταχθούν στο πρόγραμμα επιδοτούμενων θέσεων κοινωφελούς χαρακτήρα ακόμα και σήμερα.
Διαβάστε περισσότερα » »

Το Ισραήλ παγιδεύει την Ελλάδα σε ένα πόλεμο με την Τουρκία.

Τον ξαφνικό έρωτα Ελλάδας – Ισραήλ θα τον πληρώσουμε πανάκριβα τις επόμενες εβδομάδες με τις επιθετικές ενέργειες που έχουν σχεδιάσει οι Τούρκοι να τις εκδηλώσουν στο αέρα και τη θάλασσα του Αιγαίου σε μία επίδειξη δύναμης στον άξονα Ελλάδα- Κύπρος –Ισραήλ.
Πληροφορίες από την Τουρκία μιλούν για τον καταρτισμό σχεδίων εξόδου στο Αιγαίου του τουρκικού στόλου που ναυλοχεί στα παράλια της Τουρκίας απέναντι από τα ελληνικά νησιά.
Το σχέδιο της τουρκικής στρατιωτικής ηγεσίας περιλαμβάνει έναρξη περιπολιών τις αμέσως επόμενες ημέρες, δύο φρεγατών και τριών αντιτορπιλικών μέσα στο Αιγαίο, χωρίς καν να ζητήσουν έγκριση εισόδου στα ελληνικά χωρικά ύδατα από τις ελληνικές αρχές και παράλληλα καθημερινές πτήσεις παραβίασης του FIR Αθηνών από τουρκικά - οπλισμένα με πυραύλους - μαχητικά αεροσκάφη.

Ήδη στο ελληνικό υπουργείο 'Αμυνας έχουν σχεδιάσει τα αντίμετρα στις αναμενόμενες επιθετικές κινήσεις των Τούρκων που περιλαμβάνουν αναχαίτιση των εισβολέων στον αέρα με F16 ΚΑΙ Μιράζ που θα εξορμούν από τις αεροπορικές βάσεις Καρύστου και Κρήτης και παρακολούθηση εκ του σύνεγγυς του τουρκικού στόλου με μία φρεγάτα και 2 ακταιωρούς.
Ευρωπαίοι και Αμερικανοί διπλωμάτες διακρίνουν μία παγίδευση της Ελλάδας στα στρατηγικά και οικονομικά συμφέροντα του Ισραήλ με αυτόν τον ξαφνικό έρωτα των τελευταίων εβδομάδων της Αθήνας με το Τελ Αβίβ.
Ήδη οι ελληνικές πρεσβείες σε Αίγυπτο, Συρία, Τυνησία, Λίβανο, Αλγερία και Υεμένη δέχονται τις πρώτες αντιδράσεις των αραβικών καθεστώτων που δε βλέπουν με καθόλου καλό μάτι τον ελληνο-ισραηλινό εναγκαλισμό.
Το ερώτημα είναι τι θα κάνει η Ελλάδα και τι μπορεί να κάνει στην παρούσα φάση σε περίπτωση θερμού επεισοδίου της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο με στόχο το Ισραήλ και την Κύπρο , προκειμένου η Λευκωσία να μην προχωρήσει στις έρευνες για φυσικό αέριο με την αμερικανική εταιρία Noble.
Στο ελληνικά υπουργεία Εξωτερικών και Οικονομικών προσπαθούν να διαπιστώσουν τι επιπτώσεις μπορεί να υπάρξουν στην προσπάθεια να προσελκυστούν αραβικά κεφάλαια στην Ελλάδα.(πχ Κατάρ, Σαουδική Αραβία, κλπ) όταν αυτή την εποχή η Ελλάδα δίνει γη και ύδωρ στον παραδοσιακό εχθρό του αραβικού κόσμου που είναι το Ισραήλ.

του Κώστα Χαρδαβέλλα


Διαβάστε περισσότερα » »

Ενώ εσύ πεθαίνεις, κοίτα πως ζουν οι 300 κομματικοί κηφήνες της Βουλής!




Ένα άρθρο για γερά στομάχια
 
Ιωάννης Καποδίστριας:

«Εφόσον τα ιδιαίτερα εισοδήματά μου αρκούν διά να ζήσω, αρνούμαι να εγγίσω μέχρι και του οβολού
τα δημόσια χρήματα, ενώ ευρισκόμεθα εις το μέσον ερειπίων και ανθρώπων βυθισμένων εις εσχάτην πενίαν».
Και ο Εμμανουήλ Ροΐδης,
 λόγιος, συγγραφευς και δημοσιογράφος,θυμα της αναρχικης αλητομηδενιστικης ρητορειας σημερον, είχον ειπει:
«Η Ελλάς εδαπάνησεν άπαν το χρήμα του λαού, αντί έργων χρησίμων, εις συντήρησιν κοπαδίoυ κομματικών κηφήνων,
χάριν του οποίου στέργει την πενίαν, την κακοπραγίαν,
την ασημότητα και τους εμπαιγμούς του κόσμου όλου». Θα τρίζουν τα κόκκαλά τους.


Ο Γιάννης Τασσιόπουλος
στο «Μετρό Ελλάδα», μεταξύ των άλλων, έγραφε πρόσφατα δια τα κόμματα:
«Αν τα πολιτικά κόμματα της χώρας λειτουργούσαν με το νομικό καθεστώς που λειτουργούν
σε όλον τον κόσμο οι επιχειρήσεις, οι τράπεζες θα τους είχαν κατασχέσει
ό,τι είχαν και δεν είχαν στην κατοχή τους.».
¶ναυδη έμεινε η διεθνής Κοινή Γνώμη για τις ταραχές στη χώρα μας από τα επώδυνα μέτρα κατά του λαού
και ιδιαίτερα κατά των συνταξιούχων και την εξαθλιωμένη οικονομική μας κατάσταση.
 Η Ελλάς γίνεται τελικά η χώρα με τους πάμφτωχους Έλληνες και τους πάμπλουτους πολιτικούς.

......... τα πολιτικά κόμματα δεν πλήττονται οικονομικά από την κρίσιν,
γιατί κυβερνητική απόφαση αύξησε κατά 30% τα της ετήσιας κρατικής επιχορήγησης τους η οποία
από τα 37 εκατ.ευρώ που είχε περιοριστεί θα φτάσει ...τελικά το 2010 στα 49 εκατ. ευρώ .
Συνολικά τα πολιτικά κόμματα χρεωστούν 36 εκ.ευρώ στο ελλην.δημόσιο και 245 εκ.ευρώ εις τας τράπεζες.

Πάμε τώρα εις τούς βουλευτάς .....

Το 2010 οι 300 θα μοιραστούν 42,5 εκατ. ευρώ.
Συνεπώς ο μέσος όρος των μηνιαίων αποδοχών τους ανέρχεται εις 10.000 ευρώ.
Το 50% της βουλευτικής αποζημίωσης φορολογείται αυτοτελώς και
μόνο το υπόλοιπο 50% προστίθεται στα τυχόν άλλα εισοδήματα.
Περίπου 35 εκατ. ευρώ θα μοιραστούν μέσα στο 2010 οισυνταξιούχοι βουλευταί ή οι σύζυγοι των θανόντων και αι άγαμαι θυγατέραι θανόντων βουλευτών.
¶λλο ένα κονδύλι 4,3 εκατ. ευρώ προορίζεται δια τας συντάξεις των πρώην πρωθυπουργών.
Ολοι γνωρίζουμε ότι δια κατοχύρωσι βουλευτικής σύνταξηςαπαιτούνται μόλις 4 χρόνια θητεία
ενώ  πρίν το 1993 συνταξιοδοτούνται από τα 55 χρόνια.
Οι συνταξιούχοι βουλευταί είναι οι μοναδικοί Έλληνες που έχουν την δυνατότητα να λαμβάνουν παράλληλα και
 δευτέρα σύνταξη απο το επάγγελμα που ασκούσαν εφόσον δεν εργάζονται στο δημόσιο ή και τρίτη σύνταξη στην περίπτωσι που ήσαν συνδικαλισταίπρώην δήμαρχοι ή πρώην Νομάρχαι(χορηγίες).

Θέλετε και άλλο ....πάμε...!!

Όσοι βουλευταί είναι άνω των 65 χρόνων λαμβάνουν ταυτόχρονα και βουλευτική αποζημίωση και βουλευτική σύνταξη.
Μέσα στην τριετία 2010-2012 υπολογίζεται απο το Γεν.Λογιστήριο του Κράτους ότι μπορεί να δοθούν εις συνταξ.βουλευτας άλλα περίπου 80 εκατ.ευρώ
που διεκδικούν αναδρομικά λόγω των αναδρομικών αυξήσεων που πήραν πρόσφατα αι "ευπειθεις" εις την εκτελεστικη εξουσιαν δικασται .
Εχουν πάρει ήδη το 25% ενώ το άλλο 75% θα καταβληθεί το Μάιο του 2011,
όταν η άλλη πληγή των Ελλήνων λοιπον αι μονιμως σιωπουντες στην παραβιαση του συνταγματος
"ευπειθεις" δικασται ηύξησαν τούς γενναιους ,αντιδωρον κονφορμισμου προς την αυθαιρετον
·       και μονιμως καταργουσα την διακριση των 3 εξουσιων εκτελεστικη , μισθούς τους κατά περίπου 80%.

Εχει και άλλο αν δεν κουραστήκατε...!!

Τα 300 καμάρια μας 

·       δεν πληρώνουν ούτε το κυψελοειδή κινητό τους καθώς αυτεξουσίως δικαιούνται ένα κινητό τηλ. μέχρι 200 ευρώ μηνιαίως 
·       οκτώ σταθεράς γραμμάς τηλεφωνίας (μέχρι 12.000 ευρώ, αν και παραβιάζουν το όριο χωρίς τελικά να επιβαρύνονται με ιδία χρέωση δια την παραβίαση αυτού)
·       αυτοκίνητο (το μισθώνει η βουλή με 'λίζινγκ') 
·       δωρεάν διαμονή σε κεντρικό ξενοδοχείο δια τούς βουλευτάς της επαρχίας (70 ευρώ ημερησίως) 
·       γραφείο εκτός βουλής, 
·       γραφική ύλη, 
·       ταχυδρομική ατέλεια ,
·       ατελώς και στις μετακινήσεις με λεωφορεία, σιδηρόδρομο και ακτοπλοΐα 
·       καθώς και 52 αεροπορικά εισιτήρια μετ' επιστροφής δια τον νομό τους, εφόσον είναι 200χλμ από τας Αθήνας.

Έχουν την δυνατότητα λήψης άτοκων δανείων από την Βουλή και χαμηλότοκα από τας τράπεζας .

·       Και βέβαια έκαστος βουλευτής έχει στην υπηρεσία του 4 δημοσίους υπαλλ. αποσπασμένους και μετακλητούς 
·       καθώς και έναν επιστημονικό συνεργάτη ο οποίος πληρώνεται από την βουλή 
·       ...δηλ. 300 βουλευτές + 300 συνεργάτες.....!!Οι υπάλληλοι της βουλής......
Δεν φτάνουν λέει οι καρέκλες......
Εκτός απο τούς 1200 αποσπασμένους δημ.υπαλ. και τούς επιστημ.συνεργάτας υπάρχουν και άλλοι 1340 που έχουν προσληφθεί
χωρίς διαγωνισμό (αι θρυλικοί ημέτεροι δηλ.) στο μόνιμο προσωπικό της βουλής.
Θα στοιχίσουν το 2010 στο ελλην.δημόσιο 54 εκατ.ευρώ και ο νεοπροσλαμβανόμενος με υποχρεωτική εκπαίδευσι (πχ καθαρίστριαι) λαμβάνει 1.900 ευρώ καθαρά μηνιαίως,
Όλοι οι υπάλληλοι συνολικά το 2010 θα στοιχίσουν στο ελληνικό δημόσιο 106 εκατ. ευρώ.

Αποτελεί κοινό μυστικό πως δεν προσέρχονται όλοι αι υπάλληλοι στην εργασία τους διότι αν αφικνούντο όλοι θα εδημιουργείτο το αδιαχώρητο καθώς δεν έχουν καρέκλα δια να ίστανται.
Είχα λέει ο δημοσιογράφος την ευκαιρία να δώ με τα ομμάτια μου ότι μόλις έβγαινε κάποιος δια σιγαρέτο αμέσως την θέση του στην οθόνη του "κομπιούτερ" ακινητοποιημένη στο "facebook" δια γενετήσιο ψωνιστήρι και ρύθμιση ιδιωτικών υποθέσεων κατελάμβανε έτερον τινά δίποδο της πολιτειακής πανίδας.
Οι δύο επιπλέον μισθοί τους δηλ. ο 15ος και ο 16οςενσωματώθηκαν τελευταία, με την μορφή επιδόματος στην βασική αποζημίωση
 και είναι χαρακτηριστικό ότι την τελευταία κυριολεκτικά στιγμήν εξαιρέθηκαν (αυτοί και όσοι προσληφθούν) από την υποχρεωτική υπαγωγή τους στον κλάδο κύριας ασφάλισης το χρεωκοπημένο δηλ ΙΚΑ-ΕΤΑΜ αυτό που θα εισέρθουν όλοι εσείς.Συνταξιοδοτούνται από 28,5 χρόνια ενώ υμείς στα 40 χρόνια, και λαμβάνουν από το ταμείο αρωγής της βουλής
 ΕΦΑΠΑΞ ίσο με δύο μηνιαίους μισθούς για κάθε έτος ασφαλίσεως (100.000 με 150.000) ευρώ ο καθείς.
Επίσης από την βουλή μισθοδοτούνται και 74 ειδικοί φρουροί (άγνωστο που υπηρετούν και ως τι παρέχουν ) ενώ καταβάλλεται και ειδικό επίδομα εις όλους τούς αστυνομικούς που φρουρούν το κοινοβούλιο...
Στους 70 βολικούς κοινοβουλευτικούς δημοσιογράφους
έχει παραχωρηθεί προσωπικός χώρος σταθμεύσεως και τούς δίδεται καινούργιο 'laptop' σε κάθε εκλογική αναμέτρηση.
Έχουν επίσης την δυνατότητα να στέλνουν τα παιδιά τους στον εξαιρετικό παιδικό σταθμό που λειτουργεί στο υπόγειο στην μεριά του κήπου και δημιουργείται και άλλος γιατί δεν φτάνει.
Σε κτίριο στην Πλάκα του υπ.(Α-)πολιτισμού, και βέβαια γυμνάζονται όλοι μαζί υπάλληλοι, συνεργάτες προπάντων της επιστήμης,
 βουλευτές, συγγενείς, φίλοι ,ερωμένες, στο άρτια εξοπλισμένο ακόμα και με χαμάμ δωρεάν γυμναστήριο με τούς εννέα διακομματικούς γυμναστές.
Ο νόμος αυτοσυμβασεως των προβλέπει 
ότι εάν απουσιάσει βουλευτής αδικαιολόγητα σε περισσότερες από 5 συνεδρίας τον μήνα θα παρακρατείται το 1/30 του μισθού του.
Στην πράξη όμως ενώ τα νομοσχέδια συζητούνται κα ψηφίζονται με άδεια έδρανα ούτε ένα ευρώ δεν έχει παρακρατηθεί.
Επίσης φροντίζουν όπως αντισταθμιζωσιν τυχόν απωλειας με πληθωριστικές τυπικές συνεδρίες προπαρασκευαστικών επιτροπών οπού συμμετέχουν μόνον δια της υπογραφής, οιονεί παρουσίας τους για την πληρωμή εν είδη πληρωτέου γραμματίου του δημοσίου...

...........................   
 Ένας πολίτης που εμήνυσε βουλευτή δια εκβιασμό τελικά μπήκε ο ίδιος φυλακή έπειτα από αντιμήνυση
που του έκανε ο βουλευτής ο οποίος λόγω της ασυλίας, ουδέποτε εδικάσθη......!!!!!!


Read more: http://anoixti-matia.blogspot.com/2011/09/300.html#ixzz1XTOuMcxc
Διαβάστε περισσότερα » »

Χαυλιόδοντες από την παλαιοανθρωπολογική περίοδο βρέθηκαν στη Μεγαλόπολη

Χαυλιόδοντες μήκους 5 μέτρων που είχαν έρθει
στο φως από τους αρχαιολόγους
 στην περιοχή Μηλιές Γρεβενών, το 2007
Δύο χαυλιόδοντες, μήκους περίπου δυόμιση μέτρων, έφεραν στο φως οι εργασίες που πραγματοποιούσε πριν από λίγες ημέρες η ΔΕΗ, στο Ίσιωμα της Μεγαλόπολης.

Οι αρχαιολόγοι της ΛΘ'Α Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων που επέβλεπαν τις εργασίες αντίκρισαν τα ευρήματα, δίχως έκπληξη, καθώς στην ευρύτερη περιοχή έχουν βρεθεί στο παρελθόν και άλλα παλαιοανθρωπολογικά ευρήματα. 

Τα σημαντικά ευρήματα μεταφέρθηκαν στο αρχαιολογικό μουσείο Μεγαλόπολης κι ένα τμήμα αυτών στο αρχαιολογικό μουσείο Τρίπολης.


 
Διαβάστε περισσότερα » »

Ο Π. Καμμένος ξεσπαθώνει και αποκαλύπτει!!(όταν τα μεγάλα μ.μ.ε. σιωπούν...)

Διαβάστε περισσότερα » »

Τουρκία: Το παραμύθι τελείωσε, όλα για το φυσικό αέριο

Οι μάσκες έπεσαν, ο «προστάτης» των απανταχού κατατρεγμένων Μουσουλμάνων αφού ξεσήκωσε τον κόσμο ολόκληρο, υποτίθεται για το δίκαιο των Παλαιστινίων άλλαξε το τροπάρι και το γύρισε στο… φυσικό αέριο.

Ούτε λίγο ούτε πολύ ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανερυθρίαστα γύρισε την κουβέντα στο… πάπλωμα το οποίο δεν είναι φυσικά η δοκιμαζόμενη από τις στερήσεις Γάζα αλλά η Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Ελλάδας της Κύπρου και του Ισραήλ στην Ανατολική Μεσόγειο.

Μιλώντας στο Al Jazeera, ο Ρ. Τ. Ερντογάν προειδοποίησε πως η Άγκυρα δεν πρόκειται να επιτρέψει το Ισραήλ, προσέξτε μιλάει μόνο για το Ισραήλ ενώ στην ουσία η όλη επιχείρηση έρευνας και εξόρυξης πρόκειται να λάβει χώρα στην ΑΟΖ και το «Οικόπεδο 12» της Κύπρου.

Ο πασάς της Άγκυρας ανέφερε πως θα στείλει τον στόλο στην Ανατολική Μεσόγειο, σε περιοχή η οποία φυσικά ανήκει στην Κύπρο για να εμποδίσει το Ισραήλ να προχωρήσει στις εν λόγω συνεργατικές κινήσεις με τη Λευκωσία, ενώ ανέφερε ακόμα πως οι επόμενοι «Στόλοι της Ελευθερίας» για την Γάζα πρόκειται να συνοδεύονται από τον Οθωμανικό στόλο.


Αυτή τη φορά η Τουρκία έχει ξεπεράσει τον εαυτό της. Ποτέ στο παρελθόν δεν έχει προσπαθήσει να δημιουργήσει κρίση για άλλο ζήτημα από αυτό που πραγματικά επιδιώκει. Αυτή τη φορά η κατάσταση είναι διαφορετική. Η Τουρκία ετοιμάζεται να πάρει στον λαιμό της έναν κατατρεγμένο λαό, τον Παλαιστινιακό, μία χώρα η οποία ακόμα δεν έχει βρει το βηματισμό της μετά την «Άνοιξη των Αράβων», την Αίγυπτο, ενώ είναι σαφές πως πραγματικά επιδιώκει μέσω της πολιτικής που ακολουθεί να τινάξει στο αέρα ολόκληρη την Ανατολικό Μεσόγειο.


Αυτή τη στιγμή, η τόσο πολύ… θαυμαζόμενη τουρκική εξωτερική πολιτική (από τον κάθε ημιμαθή στην χώρα μας), δείχνει τα αδιέξοδα στα οποία έχει περιέλθει. Η τουρκική άκαμπτη στάση σε οτιδήποτε μπορεί κάποιος να φανταστεί αναφορικά με τις εξωτερικές της σχέσεις και τα συνεχή τρομερά λάθη σε κεφαλαιώδους σημασίας θέματα, ειδικά από το 2003 και εντεύθεν, σήμερα έχουν οδηγήσει τους… πασιφιστές Νεοθωμανούς των θεωριών των «μηδενικών προβλημάτων» να έχουν υιοθετήσει μία πολιτική πρακτική η οποία συνίσταται στον τίτλο «αφού δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα εμείς δεν θα τα αποκτήσει κανένας»…








Διαβάστε περισσότερα » »

Πρώην αρχηγός του FBI καταγγέλλει τα chemtrails: οι χωματερές του θανάτου πρέπει να σταματήσουν

Ο Ted LGunderson, πρώην υψηλόβαθμος αρχηγός του FBI*, κάνει μια δήλωση στο παρακάτω βίντεο, σχετικά με τα chemtrails ή όπως τα λέει "χωματερές του θανάτου", στις 12 Ιανουαρίου του 2011. 

Ο Ted λέει τα εξής: «Οι χωματερές του θανάτου, αλλιώς γνωστές ως ‘chemical trails’ – ‘Χημικές Ουρές’, πέφτουν και ψεκάζονται σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Αγγλία, τη Σκωτία, την Ιρλανδία και τη Βόρεια Ευρώπη

Τα έχω δει, προσωπικά, όχι μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά και στο Μεξικό και στον Καναδά. Τα πτηνά πεθαίνουν σε όλο τον κόσμο. Τα ψάρια πεθαίνουν κατά εκατοντάδες χιλιάδες σε όλο τον κόσμο. Αυτό είναι γενοκτονία. Αυτό είναι δηλητήριο. 

Αυτό είναι δολοφονία από τα Ηνωμένα Έθνη. Όποιο στοιχείο μέσα στην κοινωνία μας το κάνει αυτό πρέπει να σταματήσει. Τυχαίνει να γνωρίζω δύο από τους τόπους όπου τα αεροπλάνα που αδειάζουν αυτά τα χάλια σε εμάς. 

Τέσσερα από τα αεροπλάνα είναι έξω από το Air National Guard (Εθνική Φρουρά Αέρα) στο Λίνκολν, της Νεμπράσκα. Και τα άλλα αεροπλάνα είναι έξω από το Fort Sill της Οκλαχόμα. Προσωπικά, έχω παρατηρήσει τα αεροπλάνα που ήταν ακόμη στη Nebraska – Lincoln, Νεμπράσκα - στο Air National Guard.
Δεν έχουν διακριτικά πάνω τους. Πρόκειται για τεράστια, σαν βομβαρδιστικά -όπως χωρίς επιγραφές. Αυτό είναι ένα έγκλημα: ένα έγκλημα κατά της ανθρωπότητας, έγκλημα κατά της Αμερικής, ένα έγκλημα εις βάρος των πολιτών αυτής της μεγάλης χώρας. Πρέπει να σταματήσει. Τι πρόβλημα έχει το Κογκρέσο; 

Αυτό επηρεάζει τον πληθυσμό της χώρας τους, και τους ανθρώπους τους, και τους φίλους τους, και τους συγγενείς τους, και τους ίδιους. Τι συμβαίνει με αυτούς; Τι συμβαίνει με τους πιλότους οι οποίοι πετάνε αυτά τα αεροπλάνα και το διοχετεύουν αυτήν την ανοησία, αυτό το δηλητήριο, στις δικές τους οικογένειες; Κάποιος πρέπει να κάνει κάτι για αυτό. Κάποιος στο Κογκρέσο θα πρέπει να προχωρήσει μπροστά και να το σταματήσει τώρα. Σας ευχαριστώ. Είμαι ο Ted Gunderson».




* Το άρθρο τον αναφέρει ‘Chief’ (αρχηγό), αλλά στην Wikkipedia αναφέρεται ως ‘Special Agent In Charge’, δηλαδή Ειδικός Πράκτωρ - Υπεύθυνος Γραφείου. Το FBI έχει 56 Γραφεία (ονομάζονται επίσης και Τμήματα) σε κεντρικά μέρη, σε μεγάλες μητροπολιτικές περιοχές σε όλες τις ΗΠΑ και το Πουέρτο Ρίκο. Κάθε περιφερειακό Γραφείο διοικείται από Ειδικό Πράκτορα (special agent in charge).- βλέπε
ΕΔΩ
Διαβάστε περισσότερα » »

Δορυφορος βαρους 6,5 τονων προκειται να πεσει στη Γη προειδοποιει η NASA


«Τα κεφάλια ψηλά». Αυτό είναι το μήνυμα που έρχεται από τη NASA καθώς προειδοποιεί για την πτώση στη Γη ενός δορυφόρου βάρους 6,5 τόνων. Ο μεγάλος αυτός δορυφόρος ο οποίος ονομάζεται UARS (Upper Atmosphere Research Satellite) ή δορυφόρος έρευνας της έξω ατμόσφαιρας, πρόκειται να καταπέσει σε κάποιο σημείο της Γης στα τέλη Σεπτεμβρίου αρχές Οκτωβρίου.

Όπως συμβαίνει σε τις ανάλογες περιπτώσεις το μεγαλύτερο μέρος του δορυφόρου πρόκειται να καεί κατά την αναγκαστική αυτή επανείσοδο στην ατμόσφαιρα αλλά κάποια κομμάτια του πρόκειται να φτάσουν στο έδαφος προειδοποιούν στελέχη της NASA.
«
Είναι νωρίς για να πούμε με ακρίβεια σε πιο σημείο ο UARS πρόκειτια να εισέλθει στην ατμόσφαιρα και πια περιοχή της Γης θα επηρεαστεί αλλά η NASA επιτηρεί προσεκτικά τον δορυφόρο και θα σας κρατά ενήμερους» αναφέρει σε δήλωσή της η αμερικανική υπηρεσία διαστήματος΄



Ο δορυφόρος είχε εκτοξευθεί το 1991 φερόμενος επί του διαστημικού λεωφορείου Atlantis για να σταματήσει να λειτουργεί στις 14 Δεκεμβρίου του 2005. Έχει μήκος 10,7 μέτρα και πλάτος 4,5.
Η NASA προγραμματίζει για αύριο έκτατη συνέντευξη Τύπου για το θέμα. 
Διαβάστε περισσότερα » »

ΠΡΟΣΟΧΗ...!!ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΗΚΑΝ ΜΠΙΜΠΕΡΟ...!!

Οι επιστήμονες της έχουν κηρύξει πόλεμο, οι μεγαλοβιομηχανίες την υπερασπίζονται και οι γονείς εξακολουθούν να μην ξέρουν τι να κάνουν...
Ο λόγος για την περιλάλητη χημική ουσία «Δισφαινόλη Α» (bisphenol Α ή ΒΡΑ) -η χρήση της οποίας για την κατασκευή πλαστικών μπιμπερό έχει απαγορευτεί σε πολλές χώρες της Ευρώπης: απαγορεύεται εφεξής σε όλη την Ε.Ε. λόγω ενδεχόμενων επιβλαβών επιπτώσεων που μπορεί να έχει σε βρέφη και μικρά παιδιά.

Η «Δισφαινόλη Α»

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή (http://eur-lex.europa.eu), με ανακοίνωσή της, ουσιαστικά συνιστά στους γονείς να χρησιμοποιούν στο εξής γυάλινα μπιμπερό για τα βρέφη, καθώς από 1 Μαΐου τίθεται σε ισχύ η απαγόρευση σε όλη την Ευρώπη των μπιμπερό από πλαστικό. Οπως ενημερώνει σχετικά η γενική διεύθυνση του Γενικού Χημείου του Κράτους, «η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προέβη στην ανωτέρω απαγόρευση εκτιμώντας ότι υπάρχει αβεβαιότητα όσον αφορά την πρόκληση δυσμενών επιπτώσεων από την έκθεση των βρεφών στη Δισφαινόλη Α μέσω των πολυκαρβονικών μπουκαλιών βρεφικής διατροφής».

Από 1 Ιουνίου 2011, μάλιστα, η Ε.Ε. θέτει σε απαγόρευση και τις σχετικές εισαγωγές από τρίτες χώρες.

Η Δισφαινόλη Α είναι το κύριο συστατικό του πολυανθρακικού πλαστικού, του διαφανούς και ανθεκτικού είδους πλαστικού που χρησιμοποιείται εδώ και δεκαετίες για την κατασκευή προϊόντων καθημερινής χρήσης, όπως δοχεία φαγητού, πλαστικά μπουκάλια, κονσέρβες. Παρότι μέχρι πρόσφατα θεωρείτο αβλαβής, τα τελευταία χρόνια επιστημονικές έρευνες έδειξαν ότι όταν η ουσία αυτή εισέλθει στον οργανισμό, διαταράσσει σοβαρά την ενδοκρινική ισορροπία του.
Κ.ΑΝΤ.
Διαβάστε περισσότερα » »

ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΑ.... ΘΑΝΑΤΟΣ!!!...ΟΛΗ Η ΛΙΣΤΑ ΤΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ...

Προσοχή! Tα προϊόντα αυτά προέρχονται ή είναι πιθανό να προέρχονται από ζώα που έχουν τραφεί µε µεταλλαγµένους οργανισμούς.
Αυτή η κατηγορία περιλαµβάνει επίσης τα προϊόντα των εταιριών που έχουν δώσει ασαφείς απαντήσεις και τα προϊόντα εταιριών που δεν έχουν απαντήσει στο σχετικό ερωτηματολόγιο







Διαβάστε περισσότερα » »

Συνιστούν ή όχι εθνική προδοσία αυτές οι πράξεις κ. Πρωθυπουργέ;

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
Στις 7 Φεβρουαρίου 2007, στο Μπουργκάς της Βουλγαρίας, συμφωνείται μεταξύ της Ρωσίας της Ελλάδος και της Βουλγαρίας η κατασκευή του διαβαλκανικού αγωγού μεταφοράς αργού πετρελαίου από το Βουλγαρικό λιμάνι του Μπουργκάς στην Αλεξανδρούπολη. Στις 17 Μαρτίου 2007, στην Αθήνα, οι τρεις χώρες υπογράφουν την τελική συμφωνία κατασκευής του αγωγού που το χρονοδιάγραμμα όριζε την αποπεράτωσή του στο τέλος του 2010.

τις 25 Ιουλίου 2007, στην Κωνσταντινούπολη, συμφωνήθηκε από τους Πρωθυπουργούς της Ελλάδος (Κώστα Καραμανλή) και της Ρωσίας (Βλαδιμίρ Πούτιν) η κατασκευή και εκμετάλλευση του αγωγού φυσικού αερίου South Streem. Στις 30 Ιουνίου 2008, στη Μόσχα, οι Πρωθυπουργοί των δυο παραπάνω χωρών υπογράφουν την επίσημη διακρατική συμφωνία του South Streem. Ο Ρωσικός αγωγός φυσικού αερίου θα διερχόταν στον Ελληνικό χώρο από τη Βουλγαρία και μέσω της Μακεδονίας και της Ηπείρου θα κατέληγε στην Ηγουμενίτσα.
Είχε προβλεφθεί πως το 2014 θα είχε ολοκληρωθεί η κατασκευή του και θα άρχιζε άμεσα η εκμετάλλευση του φυσικού αερίου που τελικό προορισμό θα είχε την Ιταλία. Ο αγωγός θα παρείχε δέκα δις κυβικά μέτρα φυσικό αέριο το χρόνο και την εκμετάλλευση θα είχαν κατά 50% οι εταιρείες ΔΕΣΦΑ και η Gazprom (Ρωσική).
Οι επίσημες αυτές διακρατικές συμφωνίες ήταν τεράστιο βήμα για την Ελλάδα και τον τότε Έλληνα Πρωθυπουργό ως προς την οικονομική ανάπτυξη της χώρας μας, μιας και αποτελούσαν τότε τα μεγαλύτερα αναπτυξιακά έργα της Νότιας και Κεντρικής Ευρώπης. Επίσης, οι συμφωνίες αυτές θα μας προσέδιδαν πολλαπλά οικονομικά και πολιτικά οφέλη από τη στιγμή που θα κάναμε ενεργειακό εταίρο μας τη διαχρονικά ομόδοξη και ομόθρησκη, με πολλά κοινά σημεία στις παραδόσεις και τον πολιτισμό, φίλη-χώρα, Ρωσία. Ταυτόχρονα, θα ετίθεντο κόκκινη γραμμή στο φθαρμένο και ξεπερασμένο από το χρόνο περιβόητο «ανήκομεν εις την δύση», του πρεσβύτερου, αείμνηστου Κωνσταντίνου Καραμανλή και θα οροθετείτο πως ανήκουμε όπου είναι το συμφέρον της πατρίδος μας.
Όμως, το ΠΑΣΟΚ και ο πρόεδρός του, τότε αρχηγός της Αξιωματικής αντιπολιτεύσεως, κ. Γιώργος Παπανδρέου, κατά η διάρκεια της διεξαγωγής των παραπάνω συμφωνιών προσπαθούσε να τις τορπιλίσει με καθημερινές δηλώσεις του στα ΜΜΕ. Τρανταχτό παράδειγμα σε όλους μας η προεκλογική του ομιλία στην Αλεξανδρούπολη, στις 9 Σεπτεμβρίου 2009, όταν μεταξύ άλλων είπε: «η ΝΔ διαφημίζει τον περίφημο αγωγό αλλά η διακρατική συμφωνία κατοχυρώνει τα συμφέροντα μόνο της μιας πλευράς, δηλαδή της Ρωσικής. Εμείς, θα διασφαλίσουμε τους περιβαλλοντικούς όρους σε ξηρά και θάλασσα». Με αυτόν τον τρόπο, σηματοδοτούσε πως εάν γίνει Κυβέρνηση θα ακυρώσει τις διακρατικές ενεργειακές συμφωνίες της ΝΔ και του Κώστα Καραμανλή. Αποτέλεσμα της πολιτικής αυτής, όταν πλέον ανέλαβε τα ηνία της χώρας, ήταν να ψυχρανθούν απόλυτα οι σχέσεις μας με τη Ρωσία, αφού η γείτονα χώρα θεώρησε πως η Ελλάδα δεν τηρεί συμφωνημένες συμβατικές υποχρεώσεις. Επιπλέον, κάποια χρονική στιγμή προχώρησε ακόμη περισσότερο, χαρακτηρίζοντας τις ακυρώσεις των συμφωνιών ως εχθρικές πράξεις.
Οι περιβαλλοντολογικές ανησυχίες, λοιπόν, του κ. Παπανδρέου (π.χ. για το έργο μεταφοράς αργού πετρελαίου) δεν πείθουν απολύτως κανένα και δημιουργούν τεράστια ερωτηματικά σε όλους μας, γιατί με τις αποφάσεις του υπονόμευσε τελικά την κατασκευή δυο τεράστιων αναπτυξιακών έργων υψίστης στρατηγικής σημασίας για τη πατρίδα μας. Βέβαια, ο λόγος ακύρωσης των συμφωνιών δεν είναι άλλος από τον Αμερικανικό παράγοντα, ο οποίος άσκησε όλα αυτά τα χρόνια αφόρητες πιέσεις προς την Ελληνική Κυβέρνηση για την ματαίωση των δυο αυτών συμφωνιών προς όφελος των δικών του, φυσικά, συμφερόντων και στον οποίο είναι δουλικά προσδεμένος ο «σοσιαλιστής» κ. Παπανδρέου.
Απτή απόδειξη της τακτικής του κ. Παπανδρέου για να ευτελίζει και να απαξιώνει συνεχώς τις σχέσεις του με τη Ρωσία, ήταν και η χαμηλότατου πολιτικού επιπέδου απαξία του, ως αρχηγού της Αξιωματικής αντιπολίτευσης, να δεχθεί την εθιμοτυπική επίσκεψη του νέου τότε πρέσβεως της Ρωσίας στην Αθήνα, στις αρχές του 2009. Μια επίσκεψη που τελικά πραγματοποιήθηκε αρκετούς μήνες μετά με τον Γραμματέα του τότε Τομέα Εξωτερικής Πολιτικής & Διεθνών Σχέσεων του ΠΑΣΟΚ, κ. Δημήτρη Δρούτσα (κύριου συντάκτη του προδοτικού και Αμερικανικής εμπνεύσεως σχεδίου Ανάν για τη Μαρτυρική Μεγαλόνησο). Εδώ κάπου είναι άξιο λόγου να αναφέρω πως στο βιογραφικό του ο κ. Δρόυτσας δηλώνει πως γνωρίζει τη Ρωσική γλώσσα και όλοι ξέρουμε τα κίνητρα που μας οδηγούν στην εκμάθηση μιας ξένης, μη χρήσιμης εμπορικής γλώσσας.
Άσχετα όμως, με τον τορπιλισμό των σχέσεων με τη Ρωσία, ο κ. Παπανδρέου επιβεβαίωσε για άλλη μια φορά τη δουλικότητά του στο άρμα των ΗΠΑ με την πρόσφατη επίσκεψη της Αμερικανίδας ΥΠΕΞ κ. Χίλαρι Κλίντον στην Αθήνα. Ο κύριος λόγος της επίσκεψης αυτής ήταν η όσφρηση του Ελληνικού πετρελαίου και αερίου που έχει προκύψει τελευταία και η υφαρπαγή τους μέσω συμφωνιών. Για το λόγο αυτό συνοδευόταν η κ. Κλίντον από τον ειδικό απεσταλμένο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για θέματα ενέργειας κ. Μόρνινγκσταρ που συμμετείχε σε όλες τις συζητήσεις με τους Έλληνα Πρωθυπουργό και Έλληνα ΥΠΕΞ. Κατά την αποχώρησή της η κ. Κλίντον έδειχνε απόλυτα ικανοποιημένη από το ταξίδι στην Αθήνα. Το μέλλον θα δείξει εάν ο Έλληνας Πρωθυπουργός παρέδωσε τον ενεργειακό πλούτο της χώρας για «ένα κομμάτι ψωμί» όπως λέει και ο λαός μας. Το μέλλον, επίσης, θα δείξει εάν με την ευκαιρία αυτή διαπραγματεύθηκε στο ελάχιστο προς όφελος της χώρας, ως καλός πατριώτης που συνέχεια ισχυρίζεται πως είναι, τις ανθελληνικές Αμερικανικές θέσεις του ονόματος των Σκοπίων και τις συνεχείς προκλήσεις των Τούρκων στη Θράκη, στο Αιγαίο και στη Κύπρο.
Ο κ. Παπανδρέου, ως αρχηγός της Αξιωματικής αντιπολιτεύσεως και λίγους μήνες πριν από τις Εθνικές εκλογές του Οκτωβρίου 2009 και συγκεκριμένα στις 3 Ιουνίου του ίδιου χρόνου, σε διαδικτυακή τηλεόραση στον δημοσιογράφο Στέλιο Κούλογλου καταθέτοντας τις απόψεις του για το ΔΝΤ, είπε μεταξύ άλλων επί λέξει τα ακόλουθα: «Ιδιαίτερα το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δεν έχει την φήμη, ούτε για την κοινωνική του δικαιοσύνη, ούτε βεβαίως και για την αποτελεσματικότητά του. Το να πηγαίνει σε χώρες αναπτυσσόμενες και να τους λέει, επειδή έχετε πολλά δάνεια πρέπει να κόψετε, και το πρώτο που θα κόψετε είναι από την παιδεία π.χ., αυτές είναι επίσημες πράξεις, που ουσιαστικά κόβουν το μέλλον της χώρας. Μπορεί αυτή η χώρα να μαζέψει κάποια λίγα χρήματα για ένα-δύο χρόνια, αλλά ουσιαστικά καταδικάζει τη χώρα αυτή στην υπανάπτυξη σε μόνιμη βάση. Άρα, λοιπόν, δεν έχουμε κανένα λόγο εμείς να μπούμε σε μια τέτοια διαπραγμάτευση, η οποία πιθανώς να διολισθήσει σε όρους που θα είναι αρνητικοί για την πορεία της χώρας μας».,
Μετά τις εκλογές του 2009 και την εκλογή του ΠΑΣΟΚ στη διακυβέρνηση της χώρας, όλοι γνωρίζαμε πως η χώρα ήταν σε άθλια οικονομική κατάσταση την οποία δημιούργησαν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις και απαιτείτο το νοικοκύρεμα της με δραστικά και άμεσα μέτρα αλλά όμως κανένα πρόβλημα δεν υπήρχε σε θέματα δανεισμού. Μπορούσε παρά το μεγάλο χρέος να δανείζεται από τις διεθνείς αγορές άνετα και με πολύ λογικό επιτόκιο. Τα spreads, τα οποία προσδιορίζουν το ύψος του επιτοκίου ενός δανείου, ήταν τότε στις 134 μονάδες. Ο πρωθυπουργός που γνώριζε, όμως, την πραγματικά άθλια οικονομική κατάσταση της χώρας, γιατί είχε ενημερωθεί επακριβώς από τον διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος, και από την στιγμή που τα spreads ήταν χαμηλά, αφού παρέμειναν στα ίδια επίπεδα μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου 2010, δεν θα έπρεπε να προχωρήσει άμεσα σε δανεισμό από τις αγορές προς κάλυψη των τρεχουσών αναγκών της χώρας; Ωστόσο, εκείνος απεμπόλησε δάνειο με πρώτη δόση 25 δις € και χαμηλό επιτόκιο που προτάθηκε από τη Ρωσία στη συνάντηση που έγινε στη Μόσχα το Φεβρουάριο του 2010 μεταξύ Πούτιν και Παπανδρέου, το οποίο θα αποπληρωνόταν με κρατικές δεσμεύσεις και δια μέσω πώλησης γεωργικών προϊόντων που θα τόνωναν ιδιαίτερα τις εξαγωγές μας (συνεχείς δημόσιες δηλώσεις του ομογενή βουλευτή της Ρωσικής Κρατικής Δούμας κ. Ιβάν Σαββίδη).
Ο κ. Παπανδρέου, λοιπόν, μη αποδεχόμενος τη Ρωσική βοήθεια, στη συνέχεια έχασε πολύτιμο χρόνο στην προσπάθειά του να πείσει τον λαό πως η προηγούμενη Κυβέρνηση και ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος τον κορόιδεψαν, δίδοντάς του προεκλογικά, ψεύτικά στοιχεία για την κατάσταση της οικονομίας και έτσι δεν μπορούσε να υλοποιήσει άμεσα τις προεκλογικές του εξαγγελίες. Το επιχείρημα αυτό είναι τουλάχιστον απαράδεκτο και παιδαριώδες, όταν το επικαλείται πρώην αρχηγός της Αξιωματικής αντιπολίτευσης που διετέλεσε παλαιότερα πολλές φορές υπουργός και εξελέγη βουλευτής, πολλές τετραετίες. Μα είναι δυνατόν να μην γνωρίζει την οικονομική κατάσταση της χώρας, την οποία υπηρετεί με τον έναν ή τον άλλο τρόπο πολλές τετραετίες;
Αργότερα, ξεκίνησε η δυσφήμηση της χώρας με τις συνεχείς περιοδείες του Έλληνα Πρωθυπουργού που εξομολογείτο στους Ευρωπαίους ηγέτες πως «κυβερνά μια διεφθαρμένη χώρα» και του κ. Παπακωνσταντίνου, υπουργού Οικονομικών, που διατυμπάνιζε δεξιά και αριστερά πως η οικονομία μας θυμίζει «τιτανικό».
Με όλες τις παραπάνω ενέργειες, η Ευρωπαϊκή επιτροπή υποστήριξε ύστερα από έρευνά της, πως η συνεχής δυσφήμηση οδήγησε τους διεθνείς κερδοσκόπους και τοκογλύφους στην εκτίναξη των spreads στο απίθανο ύψος των 850 μονάδων και έτσι κατέστη απαγορευτικός ο δανεισμός της χώρας από τις διεθνείς αγορές. Διευκολύνθηκε δε το διαβρωτικό τους έργο με θύμα την Ελληνική οικονομία.
Έτσι, ο κ. Παπανδρέου αντί να έχει ως πλεονέκτημα την τοποθέτηση του πιστολιού στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, αυτός το παρέδωσε αμαχητί στους δανειστές μας και εκείνοι με τη σειρά τους το τοποθέτησαν στον κρόταφο του Ελληνικού λαού. Και για να γίνει αντιληπτό και κατανοητό το πόσο κακό έκαναν ο πρωθυπουργός και ο υπουργός οικονομικών στη χώρα και στον Ελληνικό λαό με αυτές τις ενέργειες τους, θα αναφέρω το εξής παράδειγμα: Σκεφτείτε ότι ένας τραπεζίτης που κατέχει μία πολύ αξιόπιστη και εύρωστη οικονομικά τράπεζα, χάνει τα λογικά του και δηλώνει δημοσίως ότι η τράπεζά είναι χρεοκοπημένη και ότι οι υπάλληλοί της την κλέβουν. Αυτή η τράπεζα μέσα σε μία μόνο εβδομάδα θα έχει χρεοκοπήσει πραγματικά, αφού όλοι μα όλοι οι καταθέτες της θα έχουν αποσύρει τις καταθέσεις τους και η τράπεζα θα μείνει «πανί με πανί».
Δυστυχώς αυτό ακριβώς έπραξε ο πρωθυπουργός μας και η χώρα βρέθηκε σε δεινή θέση μη μπορώντας να δανειοδοτηθεί από τις αγορές γιατί τα speads είχαν ήδη εκτιναχτεί. Έτσι, κατέφυγε στη σύναψη της δανειακής συμφωνίας με την τρόικα. Για άλλη μια φορά η Κυβέρνηση και ο κ. Παπανδρέου είπαν ψέματα στον Ελληνικό λαό, πως ψήφισαν την τερατώδη και μονομερή αυτή σύμβαση προκειμένου να πληρώσουν μισθούς και συντάξεις των πολιτών, ενώ απλά με τα 110 δις € που πήραν δάνειο, ούτε ένα ευρώ δεν πήγε για την πληρωμή μισθών και συντάξεων ή για την παραγωγική ανάπτυξη της χώρας. Αντίθετα, πληρώθηκαν οι τόκοι και τα τοκοχρεολύσια προϋπαρχόντων δανείων και ομολόγων. Δηλαδή, με την εισαγωγή μας στο ΔΝΤ εξασφαλίσαμε τα χρήματα για να πληρωθούν τα πανωτόκια των οι διεθνών νταβατζήδων μας.
Σημειώστε επίσης, πως ο κ. Παπανδρέου από το Νοέμβριο του 2009, συζητούσε με τον πρόεδρο του ΔΝΤ κ. Στρος Καν (όπως ο ίδιος δημόσια αποκάλυψε) την υπαγωγή της χώρας στο ΔΝΤ. Οι δηλώσεις αυτές του προέδρου του ΔΝΤ, πιστεύω ακράδαντα τον οδήγησαν στον εξοβελισμό του από το αξίωμά που είχε. Με άλλα λόγια, οι ΗΠΑ «έστησαν» την αποκαθήλωσή του, στο έδαφός τους, διότι με τις δηλώσεις του απεκάλυπτε τα σχέδια των δυο Κυβερνήσεων (ΗΠΑ και Ελλάδος) για την υπαγωγή της Ελλάδος στις δαγκάνες του ΔΝΤ.
Συνεπώς, αποδεικνύεται πως εάν η Κυβέρνηση είχε στραφεί αμέσως μετά την εκλογή της στις διεθνείς αγορές ή είχε αποδεχθεί το προσφερόμενο δάνειο από τη Ρωσία δεν θα είχε κανένα πρόβλημα πληρωμής μισθών και συντάξεων παρ’ όλη την κακοδιαχείριση του δημοσίου χρήματος, την αδυναμία πάταξης της φοροκλοπής, του παραεμπορίου και του ελέγχου της μαύρης εργασίας, των οποίων η πάταξή ήταν προεκλογικές δεσμεύσεις της Κυβερνήσεως του ΠΑΣΟΚ.
Αυτή η Κυβέρνηση, λοιπόν, του επαχθούς μνημονίου, της νέας τάξεως πραγμάτων, της παγκοσμιοποίησης και των Αμερικανικών συμφερόντων χωρίς ανταποδοτικότητα, είναι μία επικίνδυνη κυβέρνηση που καθημερινά βυθίζεται στον οχετό των ψεμάτων, των άθλιων ανεφάρμοστων εξαγγελιών της, της εξαθλίωσης του λαού της, της χρεοκοπίας της και της απεμπόλησης ασυλίας και κυριαρχικών δικαιωμάτων της πατρίδος μας (που η ίδια υπέγραψε μέσω του μνημονίου και του μεσοπρόθεσμου προγράμματος).
Από όλα τα παραπάνω, ο κάθε ένας εξ υμών ας συμπεράνει εάν αυτές οι θέσεις και πράξεις της Κυβερνήσεως του ΠΑΣΟΚ συντελούν στο ύψιστο αδίκημα της Εθνικής προδοσίας ή όχι.
Διαβάστε περισσότερα » »