Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

H Κίνηση Ενεργών Πολιτών Εορδαίας : «Όχι στο κατάργηση του Υποκαταστήματος ΙΚΑ Πτολεμαΐδας»


Μετά την υποβάθμιση εν μέσω καλοκαιρινής ραστώνης του Μποδοσάκειου νοσοκομείου ως δήθεν ισοδύναμου με αυτό της Κοζάνης, σήμερα εν μέσω παγετού, και ενόψει του Νέου Οργανωτικού Μοντέλου λειτουργίας του ΙΚΑ ΚΑΤΑΡΓΗΤΕ και μετατρέπετε σε απλό περιφερειακό γραφείο το υποκατάστημα του ΙΚΑ Πτολεμαΐδας.


Πέρα από την άδικη και παράλογη αυτή απόφαση που δημιουργεί τεράστια κοινωνικά και οικονομικά δυσβάστακτα βάρη στους ασφαλισμένους της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Εορδαίας (του 2ου μεγαλύτερου Δήμου όλης της Δυτικής Μακεδονίας), δημιουργεί στους πολίτες του ευρύτερου Δήμου μας ότι μας αντιμετωπίζετε με αίσθημα «ρατσισμού» και απαξίωσης.


Επιτέλους τι σας έχει κάνει η ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ και η ΕΟΡΔΑΙΑ που με μανία προσπαθείτε να «εξαφανίσετε» με τις ενέργειές σας αυτές; Αντί να την ευγνωμονείτε που πάνω από 65 χρόνια συνέβαλλε και συμβάλλει ακόμη στον εξηλεκτρισμό της χώρας μας, και δίνοντας ανάπτυξη για να μπορείτε σήμερα να κάθεστε στα κλιματιζόμενα γραφεία σας αποστέλλοντάς μας αυτά τα οργανωτικά μοντέλα που μας πάνε χρόνια πίσω και όχι μπροστά. Τι συμβαίνει και όλα πρέπει απαραίτητα να συγκεντρώνονται στην Κοζάνη;


Μήπως επειδή έτυχε να διαθέτει 2 υπουργούς που κατάγονται από εκεί; Μήπως επειδή έτυχε να διαθέτει άλλους 2 βουλευτές που κύρια τους ψήφους τους παίρνουν από εκεί; Μήπως επειδή ο Περιφερειάρχης κατάγεται από εκεί; Μήπως επειδή η Δήμαρχος μας μένει εκεί; Θέλουμε να σας τονίσουμε με έμφαση ότι υπάρχουν και όρια, και αυτά τα όρια τα έχετε υπερβεί εδώ και καιρό και μάλιστα κατά πολύ, και δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα χέρια. ΩΣ ΕΔΩ ΗΤΑΝ.



Υ.Γ. Αφού μας εξαθλιώσατε οικονομικά, αφού μας εξευτελίσατε στην Ελλάδα, στην Ευρώπη αλλά και παγκόσμια, τώρα θέλετε να μας πεθάνετε, Ε!!! λοιπόν αφήστε μας τουλάχιστον να πεθάνουμε με αξιοπρέπεια. Δεν προσφέρετε τίποτα βάζοντας πάντα στην ζυγαριά από την μια τα οικονομικά και από την άλλη τον άνθρωπο.
Η ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΟΡΔΑΙΑΣ ΚΑΛΕΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ ΣΕ ΕΠΑΓΡΥΠΝΗΣΗ, Η ΕΥΘΥΝΗ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ ΟΛΩΝ ΜΑΣ.

kozan.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Σ. Καργάκος: οι γερμανικές εκτελέσεις: ΕΝΑ ΥΠΕΡΟΧΟ ΚΕΙΜΕΝΟ


ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΕΚΤΕΛΕΣΕΙΣ

Του Σαράντου Καργάκου
Ιστορικού – Συγγραφέως
Απέφευγα για λόγους προσωπικής ευαισθησίας (έχουμε κι εμείς βέβαια τα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα μας!) ν’ αναφερθώ στο περιβόητο θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων. Ήμουν εξήμισυ ετών όταν ανήμερα σχεδόν του Αγίου Νικολάου του 1943 οι Γερμανοί πηγαίνανε για σκοτωμό τ’ αδέρφια του πατέρα μου. Η μάνα μου λέει πως με κρατούσε από το χέρι. Πέρασε το αυτοκίνητο με τους μελλοθάνατους από μπροστά μας, ο μικρός θείος μου που ήταν δεν ήταν 30 ετών, σήκωσε το χέρι και μας χαιρέτισε μ’ ένα πικρό χαμόγελο.
Και μετά το αυτοκίνητο χάθηκε σε κάποια στροφή. Τότε για πρώτη φορά άκουσα κι έμαθα τη λέξη εκτέλεση. Κι η λέξη έμεινε άσβηστη στη συνείδησή μου, γιατί έκτοτε είχαμε 
κι άλλες, κι άλλες πολλές ακόμη εκτελέσεις. Έφευγαν από κοντά μας αγαπημένα πρόσωπα κι ο κόσμος έλεγε: «Τα πήγαν για εκτέλεση»!
Κάποτε τα δεινά έληξαν και στον τόπο εγκαθιδρύθηκε μια κουτσή και στραβή τάξη. Η οικογένειά μου περνούσε δύσκολες ώρες αφόρητης φτώχειας. Η Κατοχή μάς είχε εξουθενώσει. Κάποιοι δικηγόροι ξεκίνησαν έναν αγώνα για αποζημιώσεις. Μάζευαν υπογραφές από συγγενείς θυμάτων. Υπόσχονταν -αν θυμάμαι καλά- δύο χιλιάδες το «κεφάλι». Πήγαν και στον πατέρα μου να υπογράψει, μα ο φτωχούλης αρνήθηκε με βδελυγμία. «Δεν κοστολογούνται τα κεφάλια των αδελφών μου», είπε. Κι ένιωσε πως ανταπέδιδε με τη φράση αυτή την καλύτερη τιμωρία στην επηρμένη μεταπολεμική Γερμανία, τη Γερμανία του οικονομικού θαύματος, που στηρίχθηκε στην ξένη εργασία και στην αφειδώς παρεχόμενη αμερικανική βοήθεια.
Αν σ’ όλη αυτή τη μακρά διαδικασία με πληγώνει κάτι, είναι όχι αυτή καθαυτή η εκτέλεση, αλλά η «νομιμότητα» αυτής της εκτέλεσης. Οι γερμανικές αρχές είχαν διακηρύξει πως για κάθε σκοτωμένο Γερμανό θα εκτελούνταν 40 άμαχοι Έλληνες. Ας το σκεφθούμε αυτό: 40 Έλληνες έναντι ενός Γερμανού! Έτσι μας κοστολόγισαν κι έτσι μας κοστολογούν. Ένας Έλληνας είναι υποπολλαπλάσιο του Γερμανού. Αυτό εκφράζει όχι απλώς τη ναζιστική θηριωδία αλλά τη γενικώτερη ευρωπαϊκή νοοτροπία. Γιατί, όπως πολύ σοφά έλεγε ο Ντισραέλι, «μπορεί μια αποικία ν’ απέκτησε ανεξαρτησία, αλλά δεν παύει γι’ αυτό το λόγο να είναι αποικία».
Αν σήμερα οι Γερμανοί δυστροπούν να πληρώσουν την επιδικασθείσα από τα Δικαστήρια αποζημίωση στους μαρτυρικούς κατοίκους του Διστόμου (και όχι μόνον του Διστόμου), δεν το κάνουν μόνο από τσιγκουνιά, το κάνουν για να μας ταπεινώσουν ακόμη μια φορά. αρνούνται υπόσταση στα δικαστήριά μας. Ουσιαστικά δεν αναγνωρίζουν σε μας υπόσταση κράτους. Παραπέμπουν το ζήτημα στον Υπουργό. Αυτός είναι ένας περιδεής εκπρόσωπος της Νέας Τάξης που δεν λογοδοτεί στον ελληνικό λαό αλλά στα Διευθυντήρια των Νέων Καιρών.
Αυτό που όμως με θλίβει δεν είναι η ψυχική κακομοιριά των κυβερνώντων, είναι το ηθικό κατάντημα κάποιων δημοσιογράφων. Άκουγα ένα μεσημέρι κάποιον ραδιοσχολιαστή που με άκρως περιφρονητική φωνή στιγμάτιζε τη συμπεριφορά των Διστομιτών, επειδή κατέφυγαν στα ασφαλιστικά μέτρα κατά των Γερμανών. Κι έλεγε: «Πού φθάσαμε…»! Έπρεπε να είχε ζήσει τη γερμανική φρίκη της Κατοχής, για να είχε δει το πού φθάνε το κτήνος όταν κυριεύει την ανθρώπινη ψυχή. Τι έκαναν οι κάτοικοι του Διστόμου από το να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη; Μήπως έπρεπε κι αυτοί – κι όχι μόνο αυτοί- να συμπεριφερθούν γερμανικά, δηλαδή να πιάσουν καμμιά πεντακοσαριά Γερμανούς τουρίστες και να τους κρατήσουν ομήρους ή να τους εκτελέσουν; Στα αντίποινα των Γερμανών εμείς δεν απαντήσαμε με αντίποινα. Οι Γερμανοί τιμωρήθηκαν ελάχιστα γι’ αυτά που διέπραξαν στον τόπο μας. Κάλυψαν ένα ελάχιστο μέρος των αποζημιώσεων που όφειλαν. Συνέχισαν τη ναζιστική πολιτική, όχι βέβαια στη γραμμή του Χίτλερ (δεν είναι ακόμη καιρός) αλλά στη γραμμή του Γκαίμπελς. Παραπλάνηση και εξαπάτηση. Και μετά αποθράσυνση. Θα ‘ρθει στιγμή που θα μας ζητήσουν αποζημίωση για τις σφαίρες που ξόδεψαν για να μας… σκοτώσουν.
Μέρος Δεύτερο
Το κείμενο που προηγήθηκε είχε γραφτεί προ πολλών ετών για να δημοσιευθεί στην εφημερίδα όπου αρθρογραφούσα επαγγελματικώς. Δεν δημοσιεύθηκε· και σε λίγες ημέρες «εκτελέστηκα» και δημοσιογραφικώς. Μου τράβηξαν το χαλί επιτηδείως κάτω από τα πόδια μου. Τώρα που ήλθαν οι δύσκολοι καιροί και η Γερμανία μάς φόρεσε καπίστρι, πολλοί σταθμοί και πάμπολλα έντυπα μού ζητούν να μιλήσω και να γράψω για τις περιβόητες αποζημιώσεις. Μου ζητήθηκε να μιλήσω και για τις εκτελέσεις. Κι αντιμετώπισα τις λοιδορίες δύο «καναλοκύνων». Αναφερόμουν στην εκτέλεση των συγγενών μου και στην υπέροχη στάση της γιαγιάς μου. Ήμουν μπροστά, όταν ο πατέρας τής ανακοίνωσε την εκτέλεση των δύο παιδιών της, των δύο αδελφών του. Η γιαγιά -βαθιά χριστιανική ψυχή- κατέβασε το μαύρο τσεμπέρι ως τα μάτια και πριν τυλίξει με αυτό το στόμα για να μη βγει κραυγή οδύνης, κατόρθωσε να μουρμουρίσει:
– Ο θεός να τους συγχωρέσει για το κακό που μου έκαναν!…
Κι έπειτα κλείστηκε στη βαθιά σιωπή της. Που και που ένα σιγαλό – σαν αγεράκι απαλό- μοιρολόι.
Πέρασαν κάποια χρόνια. Ήμουν στην τελευταία τάξη του Γυμνασίου, την λεγόμενη τότε «Ογδόη». Ο πατέρας έφθασε ένα μεσημέρι ράκος στο σπίτι. Τον είχε επισκεφθεί στο κατάστημα του «Δραγώνα» (Αιόλου 89) ο άνθρωπος που είχε βάλει στη λίστα των μελλοθάνατων τα αδέρφια του. ήταν ετοιμοθάνατος· τον «κουράριζε» στον Άγιο Σάββα, εξάδελφός μου ογκολόγος. Του έμεναν λίγες ημέρες ζωής. Ζήτησε από τον εξάδελφό μου την άδεια να βγει για λίγες ώρες· έπρεπε κάποιον να δει. Και πήγε να βρει τον πατέρα μου. Δεν μπορούσε να ανέβει στον ημιώροφο. Τον ζήτησε και κατέβηκε ο πατέρας. Σαν τον είδε πάνιασε.
– Ήλθα να πάρω τη συγγνώμη σου, του είπε ο άλλος. Σε λίγες μέρες πεθαίνω…
Ο πατέρας, βαθιά συγκλονισμένος, μόλις κατόρθωσε να ψελλίσει μία φράση:
– Να ‘σαι συγχωρεμένος…
Ανέβηκε γρήγορα τις σκάλες και κλείστηκε στο γραφειάκι που ήταν το λογιστήριο. Δεν ήθελε να τον δει κανείς με δάκρυα στα μάτια. Ήταν ένας μικρόσωμος άνθρωπος με υψηλή περηφάνεια. Μας τα είπε στο σπίτι με αναφιλητά. Ήταν η πρώτη φορά που μάλωσα με τον πατέρα μου. Με τη σκληρότητα της νεανικής ηλικίας πίστευα πως η συγγνώμη σ’ έναν εγκληματία συνιστά αδικία. Σήμερα το ίδιο θα έπραττα κι εγώ, Αυτό δεν σημαίνει πως έκοψα να είμαι Μανιάτης. Αλλά η πείρα μιας μακράς ζωής με εδίδαξε ότι η καλύτερη εκδίκηση είναι η συγγνώμη. Γι’ αυτό συγχωρώ και τον δημοσιογράφο – κάποτε φίλο- και τα παρασαρκώματα που τον περιστοιχίζουν, που, χωρίς να φορούν την στολή της «Βέρμαχτ», συνεχίζουν με άλλα μέσα το έργο τους.
Συγχωρώ ακόμη και τους Γερμανούς δημοσιογράφους, τραπεζίτες και πολιτικούς για όσα μας κάνουν. Κι όχι απλώς τους συγχωρώ, αλλά τους ευγνωμονώ. Από τη δική τους αγνώμονα στάση, θα ξεπηδήσει η δική μας ανάταση, η νέα εθνική μας επανάσταση. Όχι κατά των Γερμανών αλλά κατά των υπολειμμάτων του δωσιλογισμού που «κοπροκρατούν» (το ρήμα του Ελύτη) πολιτικά και οικονομικά τη δόλια πατρίδα μας.
Υ.Γ. Το πρωτότυπο κείμενο είναι δημοσιευμένο σε πολυτονικό
Πηγή: Αθηναϊκό Ημερολόγιο 2012, Εκδόσεις Φιλιππότη
Διαβάστε περισσότερα » »

Επιχειρησιακό και οπλισμένο το 2014 το ρωσικό υπερμαχητικό Sukhoi T-50! - Βίντεο

Διαβάστε περισσότερα » »

Κεραυνοί Β.Πούτιν κατά τρόϊκας: «Δέσατε και καταστρέψατε την αβοήθητη Ελλάδα»!

Σφοδρή επίθεση κατά της τρόϊκας και του γαλλογερμανικού άξονα για τον τρόπο με τον οποίο «εδεσαν» την Ελλάδα και την οδήγησαν στην οικονομική εξαθλίωση εξαπέλυσε ο Ρώσος πρωθυπουργός και επικρατέστερος υποψήφιος για την προεδρία της χώρας στις προεδρικές εκλογές σε ένα μήνα.
Κατήγγειλε για πρώτη φορά διεθνώς ότι «Η Ελλάδα στερήθηκε με τεχνητό τρόπο την δυνατότητας να εξυγιάνει την οικονομία της» μιλώντας στο αντίστοιχο ρωσικό «Νταβός» το οικονομικό φόρουμ «Ρωσία 2012». «Είχε όλες τις δυνάτότητες να πετύχει κάτι τέτοιο όταν ξεκίνησε η κρίση το 2008, αλλά ξαφνικά εμφανίστηκε ένα έλλειμμα το οποίο πρακτικά δεν υπήρχε. Άρχισαν να μετρούν στο έλλειμμα μεγέθη μη μετρήσιμα κανονικά και έκαναν την κατάσταση αφόρητη με αποτέλεσμα να εκτοξευθούν τα spreads και να μην έχει επιστροφή η οικονομική καταστροφή».
Αλλά ο Ρώσος πρόεδρος μίλησε και για το ευρώ: «Το ευρώ ήταν «βαρίδι» στα πόδια της Ελλάδας. Της στέρησαν τη δυνατότητα να υποτιμήσει το εθνικό της νόμισμα, άρα της στέρησαν τη δυνατότητα αύξησης της ρευστότητας, εφόσον δεν διέθετε δικό της νομισματικό κέντρο».
«Ποιο ήταν το αποτέλεσμα; Μη έχοντας ρευστότητα, αφού δεν έκοβαν νόμισμα απέμεινε μόνο ένας διαθέσιμος τρόπος, η απευθείας μείωση των κοινωνικών δαπανών που οδήγησε στην εξαθλίωση. Πρόκειται για μια μεγάλη τραγωδία. Πρώτα της στέρησαν την βιομηχανική βάση και μετά την καλούν να παράγει από ανύπρακτες βιομηχανίες και χωρίς να έχει λεφτά.
Είναι πρακτικά αδύνατον να επιτευχθεί αύξηση της ανταγωνιστικότητας σε αυτή τη βάση, γιατί για να επανεξοπλίσεις όλη την οικονομία, τη βιομηχανία, τον πραγματικό τομέα της οικονομίας χωρίς να έχεις βιομηχανική βάση χρειάζεται νέες επενδύσεις. Χωρίς επενδύσεις είναι αδύνατο. Αλλά και να προσελκύσεις επενδύσεις σε αυτήν την κατάσταση είναι επίσης αδύνατο.
Ποιος θα επενδύσει σε μία οικονομία χωρίς εσωτερική αγορά; Θα μπορούσαμε να αγοράσουμε φτηνά κάποιες δημόσιες εταιρείες, αλλά αυτό θα ήταν λεηλασία, ανάλογη με αυτή που έκαναν στη Ρωσία. Και θα ήταν και ριψοκίνδυνο γιατί η εσωτερική κατανάλωση στην Ελλάδα θα συνεχίσει να μειώνεται».
Ο Ρώσος πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι «Επειδή πολλές χώρες της ευρωζώνης αντιμετωπίζουν παρόμοιες δυσκολίες στην Ελλάδα, συγκεκριμένη βοήθεια από το εξωτερικό προς το παρόν δεν προσφέρουν».
«Το θέμα δεν είναι ότι οι Έλληνες δεν θέλουν ή δεν ξέρουν να δουλεύουν», συμπλήρωσε ο Β. Πούτιν, ρίχνοντας έμμεσα φαρμακερά βέλη στην Α.Μέρκελ που είπε ότι «Οι Έλληνες δεν δουλεύουν αρκετά» εκτιμώντας ότι «Δεν έχουν δημιουργηθεί όμως οι δυνατότητες υψηλής τεχνολογίας για αποτελεσματική αξιοποίηση της εργατικής δύναμης με υψηλή ειδίκευση, ή τουλάχιστον σε επαρκή αριθμό, όπως για παράδειγμα συμβαίνει στη Ρωσία. Και από εκεί προέρχονται τα προβλήματα. Αλλά εμείς είμαστε κύριοι της χώρας μας και μπορούμε να εργαστούμε σκληρά προς την κατεύθυνση επίλυσης του προβλήματος».
Μιλώντας στο Φόρουμ ο κ. Πούτιν συμφώνησε με τον οικονομολόγο Πολ Κρούγκμαν ότι η κρίση χρέους των κρατών και των επιχειρήσεων είναι ένα από τα χαρακτηριστικά δείγματα του δεύτερου κύματος της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, ενώ κατονόμασε ως δεύτερο χαρακτηριστικό «την ανισορροπία του χρηματιστικού τομέα, υπερφουσκωμένου και κερδοσκοπικού, αποκομμένου από την πραγματική οικονομία».
«Ούτε μία από τις αιτίες των σημερινών χρηματιστικών συγκλονισμών μέχρι στιγμής δεν έχει εξαλειφθεί», είπε αποτιμώντας την υπάρχουσα κατάσταση ο Ρώσος ηγέτης, ο οποίος συμμετέχει εντατικά στην προεκλογική εκστρατεία ενόψει των προεδρικών εκλογών της 4ης Μαρτίου, διαθέτοντας σημαντικό προβάδισμα έναντι των αντιπάλων του, πράγμα που του επιτρέπει να θεωρείται ως ο πιθανότερος επόμενος πρόεδρος της Ρωσίας.
Η παρέμβαση και τα όσα είπε ο Β.Πούτιν βρήκαν σύμφωνους όλους τους παρευρισκόμενους και περιέγραψαν όχι μόνο το πως φτάσαμε μέχρις εδώ, αλλά και γιατί πολύ δύσκολα θα εξέλθουμε από την δύσκολη θέση στην οποία έχουμε έρθει ως χώρα και ως έθνος.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Πρόεδρος Ιστορικών Σκοπίων: « Η Συνθήκη Ειρήνης του Βουκουρεστίου δεν έγραφε κάπου ότι θα ισχύει αιώνια!»

Φεβρουάριος 2, 2012.

Η εφημερίδα ‘Βέτσερ’ έχει μια συνέντευξη με την  πρόεδρο του Συλλόγου των Σλάβων Ιστορικών, την Νατάσα Κότλαρ- Τραΐκοβα - Наташа Котлар – Трајкова,  η οποία δηλώνει ότι  η αυτοαποκαλούμενη «μακεδονική» ιστορία των Σλάβων  θα ανοίξει πληγές στη Βουλγαρία και την Ελλάδα,  με την προτεινόμενη από την Ευρωπαϊκή Ένωση,   Κοινής Ομάδας, από τα κράτη αυτά,  για την αναθεώρηση της ιστορίας των Σκοπίων.


Η ίδια, πιστεύει ακόμη, ότι η συνθήκη του Βουκουρεστίου του 1913 δεν είναι σε ισχύ, αφού δηλώνει:  «Η συνθήκη του Βουκουρεστίου δεν έγραφε ότι είναι αιώνια. Οι ιστορικοί θα σας πουν ότι μια συνθήκη διαρκεί όσο την τηρούν ... Άλλωστε, μετά τη Συνθήκη του Βουκουρεστίου, έχουν υπογραφεί πολλά άλλα διεθνή κείμενα»…

Στην ερώτηση: Πως βλέπετε  το άρθρο 60 του ψηφίσματος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την FYROM;

Η Τραΐκοβα θα πεί:

«Το άρθρο 60 του ψηφίσματος προτείνει  την ίδρυση μιας κοινής ομάδας από τη Βουλγαρία και την Ελλάδα για την αναθεώρηση των ιστορικών γεγονότων. Αυτό δημιουργεί ένα κρίσιμο ερώτημα, ποιοι εμπειρογνώμονες θα κληθούν να συμμετάσχουν σε μια τέτοια επιτροπή.
Οι ιστορικοί είναι οι πλέον κατάλληλοι για την αντιμετώπιση αυτών των ζητημάτων ή οι πολιτικοί, οι κοινωνιολόγοι, οι φιλόσοφοι, οι συγγραφείς, οι αρχιτέκτονες που όλοι αυτοί βλέπουν τα ιστορικά γεγονότα από άλλη σκοπιά;»
Θα τονίσει ότι «Εμείς ως ιστορικοί, ανεξάρτητα από τις συστάσεις των ξένων για την ενίσχυση της ακαδημαϊκής συνεργασίας, ανταλλάσσουμε απόψεις, γνώμες και συνεργαζόμαστε, οπότε εμείς δεν έχουν πρόβλημα  στην ακαδημαϊκή επικοινωνία μας».

Για τις κοινές εκδηλώσεις που προτείνουν οι Βούλγαροι θα απαντήσει:

«Για να φθάσουμε στον εορτασμό των κοινών εκδηλώσεων θα πρέπει να επιτευχθεί ένα κοινό κανονιστικό αξιών. Αυτό σημαίνει  εναρμόνιση των απόψεων των ιστορικών από διαφορετικές χώρες σε βασικά ιστορικά γεγονότα που η πραγματικότητα απέχει πολύ αυτές.

Στην ερώτηση: Το 1913, που καθιερώθηκαν τα σύνορα,  δεν είχε δηλωθεί κανένας έθνος  ως μακεδονικό…

Απάντηση:  Σύμφωνα με ορισμένες απαιτήσεις του 19ου αιώνα, οι ίδιοι οι «Μακεδόνες» είχαν δηλωθεί ως Έλληνες, Βούλγαροι, Σέρβοι.
Το κύριο έργο της επιστήμης (της ιστορικής και της ιστορίας της λογοτεχνίας και της γλώσσας) είναι να αναλύσει τα στάδια της ανάπτυξης για τη διαδικασία της εθνικής γέννησης, με όλα τα χρώματα και την ποικιλία τους, όχι μόνο με σλαβικές λεπτομέρειες.

Αν κάποιος προσπαθήσει να αμφισβητήσει την ύπαρξη των «Μακεδόνων» (Σλάβων), αυτό μπορεί να γίνει και με οποιαδήποτε άλλο έθνος. Θα μπορούσε, δηλαδή, κανείς να αμφισβητήσει την ύπαρξη του βουλγαρικού έθνους, του ελληνικού, του σερβικού ή οποιαδήποτε άλλου».

Στην ερώτηση: Πως είναι δυνατόν μερικοί ριζοσπαστικοί ιστορικοί  και πολιτικοί προσπαθούν να αναθεωρήσουν την Συνθήκη Ειρήνης του Βουκουρεστίου του 1913, εκατό χρόνια μετά την υπογραφή της;

Θα απαντήσει:

«Ο εμπαιγμός είναι να προσπαθεί κάποιος να επιβάλλει  μια λανθασμένη άποψη! Στο Βουκουρέστι δεν έγραφε πουθενά ότι θα ισχύσει αιώνια. Οι ιστορικοί θα σας πουν ότι μια συνθήκη διαρκεί όσο την τηρούν … Μετά το Βουκουρέστι έχουν υπογραφεί πολλά άλλα διεθνή κείμενα».
 
echedoros
Διαβάστε περισσότερα » »

ΚΛΕΙΣΤΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΒΑΘΜΙΔΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΕΟΡΔΑΙΑΣ ΑΥΡΙΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03-02-2012


Με απόφαση της Δημάρχου Εορδαίας Παρασκευής Βρυζίδου, την Παρασκευή  03/02/2012,  τα σχολεία όλων των βαθμίδων  του Δήμου Εορδαίας (Πτολεμαϊδα και τοπικές κοινότητες)  δεν θα λειτουργήσουν λόγω κακών καιρικών συνθηκών.
Διαβάστε περισσότερα » »

Γιατί από τις 16 έως 28 Φλεβάρη του 1923 δεν γεννήθηκε κανένας Έλληνας;

Όσο κι αν ψάξετε, σε οποιοδήποτε αρχείο των ελληνικών ληξιαρχείων, δεν πρόκειται να βρείτε ούτε έναν Έλληνα ή Ελληνίδα που να έχει καταχωρηθεί με ημερομηνία γεννήσεως από 16 έως 28 Φεβρουαρίου 1923!


Όπως εξηγεί ο Διευθυντής του  Ευγενιδείου Πλανηταρίου, Διονύσης Σιμόπουλος, κάτι τέτοιο, φυσικά και δεν συμβαίνει επειδή δεν είχαμε ούτε μία γέννα σε μία ολόκληρη περίοδο 13 ημερών, αλλά γιατί απλούστατα το 1923 είχε μόνο 352 ημέρες! Του έλειπαν δηλαδή οι 13 ημέρες μεταξύ 16 και 28 Φεβρουαρίου! Η ιστορία για το πως έγινε αυτό έχει να κάνει με τον προσδιορισμό του έτους και τα ημερολόγια.

Η  ελληνική πολιτεία με το νομοθετικό διάταγμα της 18ης Ιανουαρίου 1923, που δημοσιεύτηκε στις 23 Ιανουαρίου, αντικατέστησε το Ιουλιανό Ημερολόγιο με το Γρηγοριανό και όρισε την έναρξη της εφαρμογής του την 16η Φεβρουαρίου 1923 την οποία ονόμασε 1η Μαρτίου.
Αφαιρέθηκαν δηλαδή 13 ημέρες από το έτος 1923, γιατί στις 10 ημέρες λάθους μεταξύ Γρηγοριανού και Ιουλιανού από το 325 έως το 1582 είχε επέλθει καθυστέρηση και άλλων τριών ημερών στα περίπου 340 χρόνια που είχαν παρέλθει από την πρώτη εισαγωγή του Γρηγοριανού Ημερολογίου.
Γι' αυτό άλλωστε το έτος 1923 στην Ελλάδα δεν είχε 365 ημέρες αλλά 352, οπότε και κανένας Έλληνας υπήκοος δεν έχει πιστοποιητικό γέννησης με ημερομηνία από 16 έως 28 Φεβρουαρίου 1923.

Φωνή λαού…
Επειδή όμως η Εκκλησία διατήρησε το Ιουλιανό Ημερολόγιο και μετά την αλλαγή του πολιτικού Ημερολογίου, υπήρξε οξεία αντίδραση του λαού όταν ο εορτασμός του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου δε συνέπεσε με την Εθνική μας Εορτή της 25ης Μαρτίου. Έτσι με ομόφωνη και πάλι απόφασή της η Εκκλησία της Ελλάδος «λαμβάνουσα μέν υπ' όψιν την εκ της διαφοράς του εκκλησιαστικού ημερολογίου προς το επικρατήσαν ήδη πολιτικόν ημερολόγιον προερχομένην σύγχυσιν παρά τω λαώ και την εκ ταύτης θρησκευτικήν βλάβην αυτού, ανταποκρινομένη δε εις την πανταχόθεν εκδηλουμένην επιθυμίαν, αποφασίζει όπως αφομοιώση το εκκλησιαστικό ημερολόγιον προς το πολιτικόν...».

Από τις 23 Μαρτίου 1924 λοιπόν το εκκλησιαστικό ημερολόγιο συνταυτίστηκε με το πολιτικό, χωρίς όμως τη μετακίνηση του Πασχαλίου που υπολογίζεται, ακόμη και σήμερα, με βάση το ελλιπές Ιουλιανό Ημερολόγιο και τον ελλιπή 19ετή σεληνιακό κύκλο του Μέτωνος (5ος αιώνας π.Χ.).
Διαβάστε περισσότερα » »

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ---- ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΑΥΤΗ Η ΠΑΛΙΟΓΡΙΑ .......!!!! ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΕΤΑΚΟΜΙΖΕΙ ΟΛΗ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ?‏


Πακτωλός χρημάτων για να «αγαπήσουμε» τους Τούρκους δήμιούς μας! Πρωτοστατεί η μισέλληνας Margaret Papandreo…..Mετά το γενίτσαρο,πιάνει δουλειά κι η μανούλα του…..

by Λακεδαίμων Αππελαίος
Έφτιαξαν και ιστοσελίδα και πουλάνε ανοχή, φιλία και κατανόηση, την ώρα που η Κύπρος κατέχεται, την ώρα που οι Κούρδοιι σφαγιάζονται κατά δεκάδες και την ώρα που η Τουρκία αλυχτεί κατά της Γαλλίας, γιατί η τελευταία ποινικοποίησε την άρνηση της γενοκτονίας των Αρμενίων. Ο λόγος για ένα project που συγχρηματοδοτούν η ΕΕ και η Τουρκία, για… το Βόρειο Αιγαίο (!), με τίτλο North Aegean Narratives, στο πλαίσιο του προγράμματος -EU-Turkey Intercultural Dialogue: Culture & Arts (ΕΕ-Τουρκία Διαπολιτισμικός Διάλογος: Πολιτισμός & Τέχνη).
Το project, έχει σχεδιαστεί από την τουρκική εταιρεία Istanbul Digital Culture and Art Foundation, μαζί με το ελληνικό ΚΕΔΕ (Κέντρο Έρευνας και Δράσης για την Ειρήνη, όπου Πρόεδρος είναι η Μαργκαρετ Παπανδρέου ή βασιλομήτωρ), το ολλανδικό ECF (European Culture Foundation), η πολιτιστική εταιρεία Αιολίς της Μυτιλήνης, το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και τα τουρκικά πανεπιστήμια Onsekiz Mart, Anadolu και Yildiz. Τι περιλαμβάνει: ένα «διαπολιτισμικό» πρόγραμμα, με τίτλο «Αφηγήσεις Βορείου Αιγαίου: Επανασύνδεση με την άλλη πλευρά». Στόχος του, όπως λένε οι ίδιοι οι οργανωτές, «η ενίσχυση της κατανόησης μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας». Αυτό γίνεται με τη συνεργασία οκτώ νέων Ελλήνων και οκτώ Τούρκων κινηματογραφιστών. Όλοι αυτοί, θα παρακολουθήσουν μαζί ένα Εργαστήριο Δημιουργίας Ντοκιμαντέρ στο Adatepe, μία παλιά ελληνική συνοικία στο Τσανάκαλε.
Τα ντοκιμαντέρ που θα γυριστούν στη Μυτιλήνη και στα τουρκικά παράλια, θα έχουν το παρακάτω θέμα: «Ξανασκέφτομαι την εγγύτητα και την απομάκρυνση: Επανασύνδεση με την άλλη πλευρά»… Το μόνο που δεν σκέφτονται οι Έλληνες μετέχοντες, είναι η συνεχιζόμενη κατοχή της Κύπρου, αλλά και το δράμα του κουρδικού λαού. Κατά τα άλλα όμως, είναι πολύ «προοδευτικοί»…
Κ.Ε.Α.
Διαβάστε περισσότερα » »

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ 9% ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ---- ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ‏


ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΚΥΡΙΕ ΠΑΠΟΥΤΣΗ;
Έπιασαν λαθρομετανάστες γιατί ήθελαν να …ΦΥΓΟΥΝ!!!
Ούτε η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, ούτε ο Καρατζαφέρης, ούτε ο Καμμένος, ούτε η κακιά ΔΕΞΙΑ ΝΔ έκανε κάτι τρομακτικό για να φοβίζει τους λαθρομετανάστες να φύγουν! ΜΟΝΟΙ τους οι άνθρωποι κατάλαβαν πως στην Ελλάδα δεν έχει μέλλον και αποφάσισαν να φύγουν με τον τρόπο που ήρθαν: λαθραία.
Και τι έκανε το επίσημο ελληνικό κράτος; ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΛΑΒΕ και τους πήγε στον
εισαγγελέα!!!
Το απίστευτο αυτό περιστατικό συνέβη την Κυριακή στα σύνορα με τα Σκόπια, όταν τμήμα της συνοριακής φύλαξης Πολυκάστρου, συνέλαβε στο 546ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Αθηνών- Ευζώνων, δύο ημεδαπούς και έξη ΑΦΓΑΝΟΥΣ με ένα μικρό παιδί, που είχαν σκοπό να φύγουν από την Ελλάδα με τον τρόπο που μπήκαν: παράνομα από μη νομοθετημένο σημείο εξόδου της Ελληνοσκοπιανής μεθορίου!!!
ΠΟΣΟ ΜΑΚΑΚΕΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ ΚΥΡΙΕ ΠΑΠΟΥΤΣΗ;
ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΙ ΠΑΣΟΚΟΙ! ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΙ!
Διαβάστε περισσότερα » »

H Tουρκική προπαγάνδα στο απώγειο της

*Ας τό έχουν σε μια άκρη του μυαλού τους όσοι με περίσσια αναφωνούν İnşallah και όσοι μιλούν για "ρυμουλκούμενο" Ερντογάν
ΗΜΕΡΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΤΩΝ "ΤΟΥΡΚΩΝ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΡΑΚΗΣ"
ΜΈΛΗ "ΤΟΥΡΚΙΚΉΣ ΜΕΙΟΝΌΤΗΤΑΣ" ΤΊΜΗΣΑΝ ΤΗΝ 24Η ΕΠΈΤΕΙΟ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΌΤΩΝ ΤΗΣ 29ΗΣ ΙΑΝΟΥΑΡΊΟΥ

Οι "Τούρκοι της Δυτικής Θράκης", στην 24η επέτειο της Εθνικής Αντίστασης της 29ης Ιανουαρίου απευθύνθηκαν στο κόσμο από την Κωνσταντινούπολη (İstanbul) και είπαν:«Θα συνεχίσουμε να υπάρχουμε με την εθνική και την θρησκευτική μας ταυτότητα».

Στην περιοχή της Δυτικής Θράκης της Ελλάδας ζουν περίπου 150 χιλιάδες ομογενείς μας.

Το 1988 οι ελληνικές αρχές έκλεισαν όλους τους συλλόγους οι οποίες περιείχαν στην επωνυμία τους τον όρο «Τουρκικός».

Η απόφαση αυτή αποτέλεσε τον «σπινθήρα» για τα Γεγονότα της 29ης Ιανουαρίου.

Οι "Τούρκοι της Δυτικής Θράκης" αντέδρασαν στην κατάσχεση του δημοκρατικού τους δικαιώματος να εκφράζουν την εθνική τους ταυτότητα.

Στις 29 Ιανουαρίου 1988 ξεχύθηκαν στους δρόμους και ανακοίνωσαν στον κόσμο ότι θέλουν να εκφράσουν την εθνική τους ταυτότητα.

Οι διαδηλώσεις διαμαρτυρίας ήταν η μεγαλύτερη και πραγματική αντίδραση της Μουσουλμανικής "Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης" προς την Ελλάδα.

Ενώ στις 29 Ιανουαρίου του 1990, η οποία πέρασε στην ιστορία ως «μαύρη ημέρα», άγνωστες και σκοτεινές δυνάμεις οι οποίες ήθελαν να εκφοβίσουν την "τουρκική μειονότητα" επιτέθηκαν στους Τούρκους και στα καταστήματα τους στην Κομοτηνή.

Πολλοί "Τούρκοι" εκ των οποίων και ο πρώην εκλεγμένος Μουφτής Mehmet Emin Aga τραυματίστηκαν ενώ 300 καταστήματα "Τούρκων" υπέστησαν βανδαλισμό.

Στην 24η επέτειο της Εθνικής Αντίστασης οι "Τούρκοι της Δυτικής Θράκης" που ζουν στην Κωνσταντινούπολη (İstanbul)l κατάθεσαν στεφάνι στο μνημείο Δημοκρατίας στο Taksim και τήρησαν ενός λεπτού σιγή.

Έπειτα διοργανώθηκε μια δεξίωση στο Πολιτιστικό Κέντρο Cem Karaca. Στη δεξίωση παρέστησε και ο βουλευτής Edirne του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης Mehmet Müezzinoğlu.

Οι "Τούρκοι της Δυτικής Θράκης" τόνισαν για μια ακόμη φορά την αποφασιστικότητα τους να συνεχίσουν τον αγώνα ύπαρξης τους.
TRT-ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ *Επίσημο Οργανο Προπαγάνδας του Τουρκικού Κράτους

infognomonpolitics.blogspot.com

Διαβάστε περισσότερα » »

Το έγκλημα ήταν καλά προμελετημένο. Διαβάστε πως οι αλλοδαποί πήραν τα ελληνικά καταστήματα.

Η οικονομική κρίση έχει γίνει αντικείμενο πολλών συζητήσεων στην χώρα μας. Το σκληρότερο όμως ίσως πρόσωπό της δείχνει στους αυτοαπασχολούμενους, στους μικροεπιχειρηματίες, στον εμπορικό ιστό της χώρας.
Και σκληρότερα ίσως από όλους χτυπά αυτούς που δραστηριοποιούνται στο κέντρο της Αθήνας. Οι οποίοι δεν έχουν να αντιμετωπίσουν μόνο την ίδια την οικονομική κρίση και τα παρεπόμενά της αλλά και πολλά άλλα προβλήματα.
Που ξεκινάνε από την “ερήμωση” του κέντρου λόγω των συχνών “επαναστατικών γυμνασίων” της αριστεράς, την εγκληματικότητα που αποτελεί τεράστια πληγή ιδιαίτερα για το κέντρο, φυσικά το παρεμπόριο που έχει de facto νομιμοποιηθεί από την απουσία οποιασδήποτε οργανωμένης δράσης εναντίον του από την πλευρά της πολιτείας.Όλα αυτά, σε συνδυασμό με την φορολογική επιδρομή του κράτους και την στενότητα στις τσέπες των καταναλωτών οδηγούν σε μαζικά λουκέτα σε ολόκληρη την Αθήνα. Υπάρχει όμως και μία κατηγορία “επιχειρήσεων” οι οποίες αν δεν “ανθίζουν”, τουλάχιστον προοδεύουν. Και αυτές είναι οι επιχειρήσεις των αλλοδαπών.
Δεν μιλάμε φυσικά για “ξένες επενδύσεις” αλλά για τα γνωστά, περίεργα μαγαζάκια, που είτε προσφέρουν “υπηρεσίες διαδικτύου”, είτε πουλάνε ηλεκτρονικά προϊόντα, είτε είδη από τους τόπους καταγωγής των λαθρομεταναστών. Συνήθως βέβαια δεν κάνουν κάτι καθορισμένο, αλλά αντιθέτως λειτουργούν ως “σημεία συνάντησης” των αλλοδαπών και προσφέρουν διαφόρων ειδών “υπηρεσίες”.
Χαρακτηριστικό αυτή της τάσης είναι το δημοτικό συμβούλιο της 23ης Δεκεμβρίου του περασμένου έτους. Κατά την διάρκεια του οποίου συζητήθηκε το ζήτημα της αδειοδότησης 14 καταστημάτων, όλων για παροχή υπηρεσιών διαδικτύου. Από τα 14 λοιπόν, τα 13 άνηκαν σε αλλοδαπούς.
Στο συγκεκριμένο δημοτικό συμβούλιο ήταν παρόντες κάτοικοι της περιοχής του 6ου Δημοτικού διαμερίσματος (η πολύπαθη περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα, της πλ. Βικτωρίας, της Κυψέλης και ούτω καθ' εξής). Οι οποίοι διαμαρτύρονταν για τον τρόπο με τον οποίο δίνονται οι άδειες στους αλλοδαπούς, για να ανοίξουν καταστήματα.


Η διαμαρτυρία των κατοίκων στον Καμίνη
Τότε μάλιστα οι κάτοικοι της περιοχής, πέρα από την παρουσία τους στο Δημοτικό Συμβούλιο είχαν στείλει και ανοιχτή επιστολή προς τον Δήμαρχο της πόλης κ. Καμίνη, η οποία είχε δει το φώς της δημοσιότητας σε αρκετά (ηλεκτρονικά) ΜΜΕ και στην οποία ανέφεραν: “ 300 μαγαζιά ιντερνέτ, μίνι μάρκετ και κομμωτήρια αλλοδαπών υπάρχουν στην Πλατεία Βικτωρίας και την Πλατεία Αμερικής, τα οποία είτε αδυνατεί να κλείσει είτε αδειοδοτεί αφειδώς.
Πώς μετά θα σπάσει το γκέτο κ. Καμίνη; Πώς θα παταχθεί η εγκληματικότητα; Από μόνα τους; Ο Παπουτσής φταίει που εσείς θέλετε να αδειοδοτήσετε όποιον αλλοδαπό σας έρχεται με πέντε χαρτιά για Ιντερνετ; Την γνησιότητα των εγγράφων τους την έχετε εξετάσει ποτέ; Και επιτέλους. Η αναστολή χορήγησης αδειών ισχύει ή δεν ισχύει; Ο κ. Μπέης αλήθεια γιατί κόπτεται τόσο πολύ για την αδειοδότηση των καταστημάτων αυτών;
Προβληματίζεστε για το πώς θα φέρετε κόσμο στην Αθήνα. Να τον φέρετε να δει τί; Την ζωή στο Αφγανιστάν και τη Νιγηρία;
Πραγματικά πιστεύετε πως με την κατάσταση που δημιουργείτε με τις απαράδεκτες αποφάσεις σας θα φέρετε κόσμο στην Αθήνα; Εάν ναι, θα πρέπει να είστε αφελής που νομίζετε πως ο κόσμος θα ζήσει ανάμεσα στα δεκάδες Ιντερνετ καφέ και άλλα καταστήματα αλλοδαπών που αδειοδοτείται χωρίς καθόλου τύψεις, μέσα στην βρώμα, το χάος και την παραβατικότητα.”


Οι υποψίες για την... μαφία
Λίγο καιρό νωρίτερα το φώς της δημοσιότητας είχαν επίσης δει κατηγορίες σχετικά με την ίδια την φύση αυτών των μαγαζιών. Μιλούσαν οι καταγγέλλοντες για καταστήματα αλλοδαπών, οι οποίοι ζητούσαν άδεια για αμιγή επιχείρηση παροχών διαδικτύου, ενώ τα μαγαζιά τους λειτουργούν εδώ και 2 χρόνια πουλώντας από κάλτσες μέχρι ανεμιστήρες, ενώ δεν έχουν ούτε χώρους, ούτε εγκαταστάσεις για αυτή την δραστηριότητα.
Ενώ σημείωναν πως αρκετοί από αυτούς τους αλλοδαπούς, αλλά και άλλοι που δραστηριοποιούνται στην περιοχή έχουν από δύο και τρία καταστήματα. Πράγμα περίεργο για... οικονομικούς μετανάστες, οι οποίοι “δεν έχουν που την κεφαλή κλίνε”. Είναι πολύ περίεργο να ανοίγεις συνέχεια μαγαζιά και να καταφέρνεις να τα συντηρείς όλα εν μέσω οικονομικής κρίσης όταν παραδοσιακές, πολυετείς επιχειρήσεις κλείνουν στην περιοχή η μία μετά την άλλη.
Στην περιοχή πολλοί είναι αυτοί που λένε ότι οι συγκεκριμένες επιχειρήσεις λειτουργούν ως “βιτρίνα” για διάφορες άλλες εγκληματικές δραστηριότητες και χρησιμεύουν και για ... ξέπλυμα μαύρου χρήματος, το οποίο προέρχεται τόσο από κλεπταποδοχή όσο και από διακίνηση ναρκωτικών. Βέβαια το ζήτημα δεν είναι μόνο τα 14 ή 15 ή 50 μαγαζιά που αδειοδοτούνται.
Τα μαγαζιά που λειτουργούν ακόμη και χωρίς άδεια είναι εκατοντάδες. Και εκεί δεν... πατά κανένας ελεγκτής. Γιατί άραγε;
Γιατί την ίδια στιγμή που στους Έλληνες μαγαζάτορες φορτώνεται η ταμπέλα του “φοροφυγά” και τα κλιμάκια του ΣΔΟΕ την στήνουν έξω από τα μαγαζιά, κανείς δεν ελέγχει το τι συμβαίνει με τα μαγαζιά των αλλοδαπών; Μήπως υπάρχει κάποια “κεντρική κατεύθυνση”; Μήπως κυριαρχεί η λογική του... δεν θα βγεί άκρη;
Μήπως επειδή δεν υπάρχει κανενός είδους έλεγχος γνωρίζουν οι διάφοροι ελεγκτικοί μηχανισμοί ότι και... πρόστιμα να ρίξουν, θα αλλάξει ο ιδιοκτήτης αύριο μεθαύριο τα... χαρτιά του, για να ανοίξει ένα άλλο μαγαζί.


Αλλά όχι... ΣΔΟΕ αλλά και το υγειονομικό να μπεί μέσα στα περισσότερα από αυτά τα μαγαζιά θα είναι υποχρεωμένο να τους βάλει λουκέτο. Φαίνεται όμως ότι χαίρουν κάποιας περίεργης ασυλίας.
Πριν από κάποιο καιρό μάλιστα είχαμε και περιστατικό... έκρηξης σε ένα τέτοιο μαγαζί.


Ή μήπως αυτοί είναι το... μέλλον
Βέβαια υπάρχει και η πιθανότητα όλα τα παραπάνω να μην είναι καθόλου τυχαία. Αλλά στην πραγματικότητα να αποτελούν την πλήρωση των σχεδιασμών κάποιων. Οι οποίοι αυτού του είδους το μέλλον ονειρεύονται για την χώρα μας στο πλαίσιο του... πολυπολιτισμού.
Κάποιοι για τους οποίους η... γκετοποίηση είναι ευλογία. Κάποιοι οι οποίοι θέλουν να βλέπουν τους Έλληνες να αντικαθίστανται από ασιάτες και αφρικανούς. Και μέχρις στιγμής φαίνεται να τα καταφέρνουν καθώς ιδιαίτερα η περιοχή του 6ου Δ.Δ. Μοιάζει ολοένα και περισσότερο με κάποια αφρικανική ή ασιατική πόλη, παρά με την πρωτεύουσα της ιστορικότερης χώρας της Ευρώπης.
Δημήτρης Παπαγεωργίου
elora
makedonia-is-greece
Διαβάστε περισσότερα » »

Αλεξίσφαιρο ανθρώπινο δέρμα με την προσθήκη μεταξιού αράχνης

Αλεξίσφαιρο ανθρώπινο δέρμα με την προσθήκη μεταξιού αράχνης : Μια Ολλανδή καλλιτέχνης συνεργάστηκε με επιστήμονες σε τρεις ηπείρους για να δημιουργήσει ένα από τα πλέον φουτουριστικά υλικά: καλλιεργημένο ανθρώπινο δέρμα το οποίο έχει ενισχυθεί Μια Ολλανδή καλλιτέχνης συνεργάστηκε με επιστήμονες σε τρεις ηπείρους για να δημιουργήσει ένα από τα πλέον φουτουριστικά υλικά: καλλιεργημένο ανθρώπινο δέρμα το οποίο έχει ενισχυθεί με τεχνητό μετάξι αράχνης ώστε να γίνει αλεξίσφαιρο.

Η Τζαλίλα Εσαΐντι, η οποία δηλώνει «βιοκαλλιτέχνης», ήθελε να αξιοποιήσει καλλιτεχνικά και πρακτικά τις θαυμαστές ιδιότητες του μεταξιού της αράχνης -πιο ελαστικό από το νάιλον και πιο γερό από το Kevlar, της τεχνητής ίνας που χρησιμοποιείται σήμερα στα περισσότερα αλεξίσφαιρα γυναίκας.

Οι αράχνες είναι αδύνατο να εκτραφούν σε μαζική κλίμακα, και το πολύτιμο μετάξι τους είναι εξαιρετικά δυσεύρετο. Η καλλιτέχνης είχε όμως τη βοήθεια του Εργαστηρίου Συνθετικής Βιολογίας στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Γιούτα. Εκεί, οι πρωτεΐνες του μεταξιού απομονώνονται από γενετικά τροποποιημένα βακτήρια, φυτά και κατσίκες, στις οποίες έχουν εισαχθεί τα αντίστοιχα γονίδια της αράχνης.

Το μετάξι που απομονώθηκε στη Γιούτα εστάλη πρώτα σε νηματουργείο της Νοτίου Κορέας πριν τελικά υφανθεί σε εργαστήριο της Γερμανίας. Στην τελική φάση, το μετάξι αναμείχθηκε με ανθρώπινα δερματικά κύτταρα που καλλιεργήθηκαν στο Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου του Λάιντεν στην Ολλανδία.

Στο βίντεο επίδειξης που παρουσίασε το περιοδικό New Scientist, το ενισχυμένο καλλιεργημένο δέρμα σταμάτησε μια συμβατική σφαίρα που είχε εκτοξευτεί με τη μισή από την κανονική ταχύτητα. Δεν ήταν όμως αρκετά ανθεκτικό για ένα βλήμα στην πλήρη ταχύτητα των 329 μέτρων το δευτερόλεπτο (1.184 χιλιόμετρα την ώρα, λίγο μικρότερη από την ταχύτητα του ήχου σε κανονικές συνθήκες).

Τα ίδια τεστ επαναλήφθηκαν με κανονικό δέρμα από νεογέννητους χοίρους και καλλιεργημένο ανθρώπινο δέρμα με μετάξι μεταξοσκώληκα. Σε αυτές τις περιπτώσεις, το τελικό υλικό δεν ήταν αρκετά ανθεκτικό ακόμα και για την αργή σφαίρα.

Η Εσαΐντι σκοπεύει τώρα να εξερευνήσει όχι μόνο τις καλλιτεχνικές προοπτικές του νέου υλικού, αλλά και τις πιθανές πρακτικές εφαρμογές του, όπως η βελτίωση του καλλιεργημένου δέρματος που χρησιμοποιείται ως μόσχευμα για εγκαυματίες.

Στο μεταξύ, οι ερευνητές στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Γιούτα αναπτύσσουν μετάξι αράχνης για άλλες εφαρμογές υψηλής τεχνολογίας, από εγκεφαλικά εμφυτεύματα μέχρι τεχνητούς κερατοειδείς και τένοντες.


ΤΑ ΝΕΑ

Διαβάστε περισσότερα » »

Στη φυλακή ο παιδεραστής δικαστής, που κυκλοφορούσε ελεύθερος και δίκαζε!!

Οι αρμόδιες αρχές δεν φρόντισαν να κινήσουν
τη διαδικασία της διαθεσιμότητας και έτσι
εξακολουθούσε να δικάζει!!!
Στη φυλακή οδηγήθηκε για αποπλάνηση... του ανήλικου παιδιού του δικαστής, ο οποίος μέχρι χθες κυκλοφορούσε ελεύθερος και ανέβαινε στην έδρα για ν’ απονείμει Δικαιοσύνη. 



Ξεπερνώντας και την πιο διεστραμμένη φαντασία ο δικαστής που υπηρετούσε, σύμφωνα με πληροφορίες, στα διοικητικά δικαστήρια, υποχρέωνε το πεντάχρονο τότε παιδί του να βιώνει έναν εφιάλτη, σημαδεύοντας για πάντα την ψυχή του.
Με την απειλή ότι …δεν θα του πάρει παγωτό, εξανάγκαζε το παιδί να δέχεται και να υπακούει στις πιο νοσηρές του διαθέσεις. Πάγωσαν οι παράγοντες του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας ακούγοντας τις περιγραφές που είχαν δυστυχώς πρωταγωνιστή έναν άνθρωπο που κατά τα άλλα είχε δώσει όρκο να υπηρετεί το νόμο και το Δίκαιο. Ποινή κάθειρξης 6 ετών και στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων για 3 χρόνια ήταν η ετυμηγορία της Δικαιοσύνης που έδειχνε πλέον το δρόμο της φυλακής στο δικαστή ο οποίος πρωτοδίκως είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 13 ετών αλλά η έφεσή του είχε ανασταλτικό αποτέλεσμα. Έτσι, από τις αρχές Απριλίου του 2011 που είχε εκδοθεί η πρωτόδικη απόφαση, ο δικαστής παρέμενε ελεύθερος. Και όχι μόνο αυτό.
Συνέχιζε ν’ ασκεί κανονικά τα καθήκοντά του, γεγονός που προκαλεί πολλά ερωτήματα. Οι αρμόδιες αρχές δεν φρόντισαν να κινήσουν τη διαδικασία της διαθεσιμότητας και έτσι εξακολουθούσε να δικάζει... 
μέχρι να καταστεί οριστική η απόφαση για την αποπλάνηση. Η εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό προσδιορίστηκε σε χρόνο-ρεκόρ, έπειτα από λίγους μήνες. Στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο στενοί συγγενείς του κατηγορουμένου, στην κεκλεισμένων των θυρών διαδικασία, άρχισαν να …ξεχνούν προσπαθώντας να πάρουν πίσω τις συγκλονιστικές περιγραφές της κακοποίησης που είχε υποστεί το παιδί.

Η ακροαματική διαδικασία ήταν πολύωρη και τα στοιχεία που είχε το δικαστήριο δεν άφηναν ούτε ίχνος αμφιβολίας για τη φρίκη που είχε βιώσει το παιδί. Σύμφωνα με τη δικογραφία που είχε σχηματιστεί, ο κατηγορούμενος δεν δίσταζε να υποχρεώνει το παιδί όταν το φιλοξενούσε σπίτι του καθώς ήταν διαζευγμένος «να του κάνει, μεταξύ άλλων αρρωστημένων πράξεων, στοματικό έρωτα» λέγοντας του πώς αν δεν το έκανε «δεν θα του έπαιρνε το απόγευμα παγωτό».
www.hamomilaki.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Θρακική Εστία Εορδαίας:Δραστηριότητες του Δ.Σ. της Θρακικής Εστίας Εορδαίας


Εκπρόσωποι του Διοικητικού Συμβουλίου της Θρακικής Εστίας Εορδαίας, μετά από πρόσκληση του Συλλόγου Θρακιωτών Φιλώτα “Ο ΦΙΛΩΤΑΣ”, παραβρέθηκαν στην κοπή της Βασιλόπιτας, την Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012.


Ο Πρόεδρος του Συλλόγου “Ο ΦΙΛΩΤΑΣ” κ. Σπύρος Μωϋσάκης, υποδέχθηκε εγκάρδια τους εκπροσώπους της Θρακικής Εστίας, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αμυνταίου, στον Φιλώτα, όπου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση.



Μετά την εκδήλωση, όπου ο κ. Μωϋσάκης αναφέρθηκε στις δραστηριότητες, τον προγραμματισμό και τις εκλογές του Συλλόγου, προσέφερε ένα ζεστό καφέ, όπου οι δύο Σύλλογοι αντάλλαξαν απόψεις για συνεχή συνεργασία.

Παράλληλα την ίδια μέρα, ο Πρόεδρος της Θρακικής Εστίας Εορδαίας κ. Λιβέριος Πασχαλίδης, συνοδευόμενος από μέλη με καταγωγή από το Οικονομειό και προγόνους σφαγιασθέντες, παραβρέθηκαν στο μνημόσυνο των σφαγιασθέντων, του Οικονομείου του 1913, που τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδας του Δήμου Θερμαϊκού. Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων και δεξίωση στην αίθουσα τελετών του Ιερού Ναού.

kozan.gr

Διαβάστε περισσότερα » »

Ο Farage για την Ελλάδα


Διαβάστε περισσότερα » »

Ναι, αυτό είναι προδοσία ! Το μεγάλο παιχνίδι που πρέπει να ξέρετε...


Τη λέξη προδοσία, που με ευκολία χρησιμοποιούν οι Έλληνες, την χρησιμοποιούμε με εξαιρετική φειδώ στο taxalia, δηλαδή σχεδόν καθόλου. 
 
Επειδή πιστεύουμε ακράδαντα ότι κανένας Έλληνας πολιτικός δεν είναι προδότης. Δεν αποδίδουμε με ευκολία τέτοιους χαρακτηρισμούς. Εκτιμούμε ότι τα χάλια της Ελλάδας, οφείλονται σε ανικανότητα, στενοκεφαλιά, ιδεοληψίες, τεμπελιά, ανηθικότητα, ασυνέπεια των πολιτικών και άλλα αίτια κι όχι στο ότι οι πολιτικοί μας προδίδουν τη χώρα. Όλοι θέλουν το καλύτερο, αλλά δεν ξέρουν πώς να το πετύχουν. Όμως το θέμα για το οποίο θα σας πούμε παρακάτω έχει όλα τα χαρακτηριστικά της "προδοσίας.
 
Να πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά:
Όλοι οι Έλληνες, είμαστε πολύ ανήσυχοι για το μέλλον μας. Βλέπουμε τον ορατό κίνδυνο να γυρίσουμε σε εποχές κατοχικής πείνας.

Γιατί όμως υπάρχει αυτός ο φόβος;
Γιατί όλοι καταλαβαίνουμε ότι με την πολιτική που ακολουθούμε ως χώρα, εξαιτίας του αποτυχημένου "σχεδίου σωτηρίας" της τρόικας (που δεν έχει κάτι να τη συνδέει συναισθηματικά με τον ελληνικό λαό, συνεπώς μας μεταχειρίζεται σαν σκλάβους, χωρίς έλεος), δεν πρόκειται να επανακάμψει η οικονομία.
Είναι προφανές ότι τα νούμερα δεν βγαίνουν. Όσες περικοπές κι αν κάνουμε, όσο κι αν είναι το ποσοστό του κουρέματος, όσο κι αν πέσει το ποσοστό του χρέους προς το ΑΕΠ, η οικονομία δεν είναι βιώσιμη, γιατί έχει καταστραφεί ο παραγωγικός ιστός και έχει διαλυθεί η κοινωνία. Είμαστε μια κοινωνία μίσους, όπου όλοι χαίρονται όταν "πεθαίνει η κατσίκα του γείτονα" και μ΄αυτές τις συνθήκες, δεν πρόκειται να αναπτυχθεί η Ελλάδα, τα επόμενα 5, 10, ή και 20 χρόνια.

Ποιό ήταν το μεγάλο "ζόρι" για την Ελλάδα και μπήκαμε στο ΔΝΤ και δανειστήκαμε τεράστια ποσά;
Το μεγάλο πρόβλημα ήταν το έλλειμμα, το ότι δηλαδή τα έσοδα του κράτους, δεν έφταναν, δεν φτάνουν (και δεν θα φτάνουν ποτέ), για να πληρωθούν τα έξοδα.
Άρα, υπήρχε ο περίφημος κίνδυνος να μην πληρωθούν μισθοί και συντάξεις.
Αυτό δεν μας έλεγαν συνεχώς; Αυτό δεν ήταν το περιεχόμενο των απανωτών εκβιασμών τα 2 τελευταία χρόνια; Σκύψτε το κεφάλι, πληρώστε τα χαράτσια, γιατί "θα χρεοκοπήσουμε, δηλαδή δεν θα έχουμε να πληρώσουμε μισθούς και συντάξεις"

Όμως κάποιοι -όπως εμείς- είπαμε κάτι απλό:
Αν είναι τόσο ζόρικα τα πράγματα, αντί να σφαγιαστεί ο ελληνικός λαός, ας χρεοκοπήσουμε! Ας πάμε στην περίφημη στάση πληρωμών! (έχετε προσέξει ότι η φράση αυτή εξαφανίστηκε τον τελευταίο καιρό; Γιατί λέτε;)
Στάση πληρωμών όμως, όπως συμφέρει τον ελληνικό λαό, όχι τους δανειστές!!!!!!!!!!!!!

Εδώ είναι το κρίσιμο σημείο:
Ότι η στάση πληρωμών είναι αναπόφευκτη, αλλά όταν λέμε στάση πληρωμών, εννοούμε να σταματήσουμε να πληρώνουμε τόκους δανείων κι όχι να σταματήσουμε να πληρώνουμε μισθούς και συντάξεις !!!
Τα έσοδα του κράτους φτάνουν να πληρώνονται οι μισθοί και οι συντάξεις. Αν δεν μπορούμε να πληρώνουμε τα πάντα και πρέπει να διαλέξουμε: τόκους ή συντάξεις, διαλέγουμε το δεύτερο!


Αυτό το απλό πράγμα λοιπόν, την στάση εξωτερικών πληρωμών την πήραν χαμπάρι οι τροϊκανοί, ως πιθανότητα.

Και τι κάνουν με το νέο μνημόνιο ΙΙ;
Ζητούν να δεσμευθούν με την υπογραφή τους οι πολιτικοί αρχηγοί, ότι δεν θα κάνουν αυτό το πράγμα ! Ότι θα βάλουν σε προτεραιότητα την πληρωμή του εξωτερικού χρέους και όχι τους μισθούς και τις συντάξεις.

Με απλά λόγια οι παμπόνηροι τροϊκανοί λένε:
"Επειδή βλέπουμε ότι δεν πρόκειται να σωθείτε με τίποτε, υπογράψτε ότι στα χρόνια που έρχονται, πρώτα θα πληρώνετε τα δάνειά σας και μόνο ό,τι περισσέψει θα το διαθέτετε για τις υπόλοιπες δαπάνες σας (μισθούς, συντάξεις κλπ)!"

ΑΥΤΟ ΕΊΝΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΠΟΥ ΠΑΙΖΕΤΑΙ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ:
Η ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΤΗΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑΣ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΗΣ ΣΤΑΣΗΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΠΛΗΡΩΜΩΝ


Διαβάστε περισσότερα » »

Κατάλευκη η Πτολεμαΐδα !!!

Τεράστιες ποσότητες από χιόνι και στην Πτολεμαΐδα. Η κάμερα του kozan.gr και εκεί καταγράφει και σας παρουσιάζει με δικό μας πρωτογενές υλικό την κατάσταση που επικρατούσε σήμερα το πρωί στις 07:30π.μ. στην πόλη. Δείτε το βίντεο...






kozan.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

ΠΟΙΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΘΑ ΨΗΦΙΖΑΤΕ ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΑΥΤΟ;

Διαβάστε περισσότερα » »