Δευτέρα 20 Αυγούστου 2012

Αφιερωμένο, εξαιρετικά στους συμπατριώτες μας ξενομανείς, που θέλουν να αφανίσουν την Ελληνική γλώσσα

Αφιερωμένο, εξαιρετικά στους συμπατριώτες μας ξενομανείς, που θέλουν να αφανίσουν την Ελληνική γλώσσα και σε όλους όσοι βαριούνται να χρησιμοποιήσουν τα ελληνικά και χρησιμοποιούν greeklish.. Το παρακάτω άρθρο είχε δημοσιεύτηκε στα...
αγγλικά σε βρετανικό περιοδικό τέχνης. Αξίζει το κόπο να το διαβάσεις και θα διακρίνεις τη δύναμη της ελληνικής γλώσσας...


"The genesis of classical drama was not symptomatic. Aneuphoria of charismatic and talented protagonists showed fantastic scenes of historic episodes. The prologue, the theme and the epilogue, comprised the trilogy of drama while synthesis, analysis and synopsis characterized the phraseology of the text. The syntax and phraseology used by scholars, academicians and philosophers in their rhetoric, had many grammatical idioms and idiosyncrasies.
The protagonists periodically used pseudonyms. Anonymity was a syndrome that characterized the theatrical atmosphere.
The panoramic fantasy, the mystique,
the melody, the aesthetics, the use of the cosmetic epithets are characteristics of drama.
Even through the theaters were physically gigantic, there was no need for microphones because the architecture and the acoustics would echo isometrically and crystal - clear. Many epistomologists of physics, aerodynamics, acoustics, electronics, electromagnetics can not analyze - explain the ideal and isometric acoustics of Hellenic theaters even today.
There were many categories of drama: classical drama, melodrama, satiric, epic, comedy, etc. The syndrome of xenophobia or dyslexia was overcome by the pathos of the actors who practiced methodically and emphatically. Acrobatics were also euphoric. There was a plethora of anecdotal themes, with which the acrobats would electrify the ecstatic audience with scenes from mythical and historical episodes.
Some theatric episodes were characterized as scandalous and blasphemous. Pornography, bigamy, hemophilia, nymphomania, polyandry, polygamy and heterosexuality were dramatized in a pedagogical way so the mysticism about them would not cause phobia or anathema or taken as anomaly but through logic, dialogue and analysis skepticism and the pathetic or cryptic mystery behind them would be dispelled.
It is historically and chronologically proven that theater emphasized pedagogy, idealism and harmony. Paradoxically it also energized patriotism a phenomenon that symbolized ethnically character and phenomenal heroism."
πηγη
Διαβάστε περισσότερα » »

Η ώρα του Ξεπουλήματος της ΔΕΗ.

mqdefault.jpgΤου Γ. ΜΠΙΤΖΑ Προέδρου της ΕΔΟΠ/ΔΕΗ


Ο κύβος ερίφθη κατά την συζήτηση στη Βουλή, επί των προγραμματικών δηλώσεων από τον Πρωθυπουργό. Ιδιωτικοποίηση των πάντων ακόμη και της μεγαλύτερης επιχείρησης της χώρας η οποία τροφοδοτεί απρόσκοπτα τους καταναλωτές με ηλεκτρική ενέργεια για περισσότερο από 50 χρόνια.
Αγνοεί ο Πρωθυπουργός της χώρας αλλά και τα υπόλοιπα κόμματα που στηρίζουν αυτή την Κυβέρνηση ότι η ΔΕΗ σε αριθμούς είναι:
7,3 εκ. πελάτες
103 σταθμοί παραγωγής
12.760 MW η εγκατεστημένη ισχύς
12.093 χλμ. γραμμές μεταφοράς
226.456 χλμ. γραμμές διανομής
17 δις. € αξία παγίων

• Αγνοεί ότι η ΔΕΗ εξηλέκτρισε, όλη τη Χώρα και για χρόνια αποτέλεσε την ατμομηχανή της οικονομικής ανάπτυξης του τόπου.

• Αγνοεί ότι στη Χώρα μας η απελευθέρωση της ηλεκτρικής ενέργειας, έχει γίνει εδώ και μια δεκαετία χωρίς να φέρει χαμηλές τιμές, αλλά αντιθέτως, ως αυτόματοι πιλότοι τα τιμολόγια ρεύματος τραβούν την ανηφόρα για να θησαυρίζουν οι ιδιώτες παραγωγοί.
• Αγνοεί ότι υπάρχουν 9 μονάδες ιδιωτών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας οι οποίες παράγουν 3000 mw και αποπληρώνονται με εγγυημένες τιμές, δηλαδή χωρίς κανένα επιχειρηματικό ρίσκο, ανακτώντας το μεταβλητό κόστος συν 10%.
• Αγνοεί ότι η πλήρης απελευθέρωση της ηλεκτρικής ενέργειας χωρίς την παρέμβαση και τον έλεγχο του κράτους προκαλεί μπλακ άουτ όπως την Καλιφόρνια, την Ιταλία, Δανία, Σουηδία αλλά και στην Ελλάδα το 2004, ευτυχώς για λίγες ώρες.
• Αγνοεί ότι μέσω της ΔΕΗ το κράτος ασκεί κοινωνική πολιτική, αφού οι ευάλωτες κοινωνικές ομάδες (άνεργοι, πολύτεκνοι, αγρότες κ.α.) έχουν ειδικό τιμολόγιο ρεύματος.
• Αγνοεί επίσης ότι η ΔΕΗ είναι η μόνη εγγύηση παροχής ρεύματος αλλά και τελευταίο καταφύγιο για τον έλληνα καταναλωτή, που σημαίνει ότι και να συμβεί ανά πάσα χρονική στιγμή πρέπει να δώσει ρεύμα στον καταναλωτή, σε αντίθεση με τους ανταγωνιστές της που δεν έχουν καμμία υποχρέωση και κανένα ρίσκο.
Δυστυχώς, όμως, προσπαθούν να παρουσιάζουν ως θέσφατο την ιδιωτικοποίηση των πάντων, λες και δεν γνωρίζουν ότι ο ιδιώτης ενδιαφέρεται μόνο για το εύκολο και άμεσο κέρδος χωρίς βεβαίως, να βάλει το χέρι του στην τσέπη.
Ξεχνά τα θαλασσοδάνεια των ιδιωτών που κατασπαταλήθηκαν χωρίς καμία ανάπτυξη. Ξεχνά προσφάτως την HELLAS POWER και ENERGA, οι οποίες ως πάροχοι της ηλεκτρικής ενέργειας, φέσωσαν τον ΑΔΜΗΕ και τη ΔΕΗ με 120 εκατομμύρια € αλλά και δεν απέδωσαν το χαράτσι στο κράτος !!!
Για ποιούς ιδιώτες και ποια απελευθερωμένη αγορά ομιλεί ο κ. ΣΑΜΑΡΑΣ και η τριτοκομματική κυβέρνηση που τους στηρίζει;
Υπήρχαν άραγε στα προεκλογικά προγράμματα της ΔΗΜ.ΑΡ και του ΠΑΣΟΚ η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ;
Άρα όλα γίνονται για το ντόπιο και ξένο κεφάλαιο, για την ενίσχυση της ασυδοσίας των αγορών που δημιούργησε το δόγμα της νεοφιλελεύθερης άποψης, το οποίο αν και καταπίπτει διεθνώς, τόσο η κυβέρνηση όσο και οι υποστηρικτές της εμμένουν θυμίζοντας το γνωστό “μόδα που ξεπεράστηκε και όμως κάποιοι επιμένουν”.
Γιατί άραγε αγνοούν το σκάνδαλο της ENRON στην Αμερική, τους σιδηρόδρομους στην Αγγλία, την Ολυμπιακή και το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος όπου δεν προέκυψε καμία ανάπτυξη, ενώ οι φίλοι τους οι γερμανοί χρωστούν πάνω από 500 εκατ. από την μη απόδοση του ΦΠΑ στο Ελληνικό δημόσιο για την χρήση του αεροδρομίου χωρίς να συγκινείται κανείς;
Είναι ή δεν είναι η απελευθέρωση των αγορών ψευδεπίγραφη που δημιουργεί καρτέλ όπως, στο γάλα, το πετρέλαιο, την ενέργεια αφού έχουμε κατακόρυφη αύξηση των τιμών, οι οποίες αποτελούν μια φενάκη για κάθε έλληνα καταναλωτή, αφού δεν υπάρχει “υγιής” ανταγωνισμός;
Γιατί η γερμανική και η Γαλλική εταιρεία ενέργειας είναι υπό κρατικό έλεγχο; Αυτοί είναι κουτόφραγκοι και το πολιτικό προσωπικό της χώρας μας “πανέξυπνο” με αποτέλεσμα να χρεοκοπήσουν την χωρά και να οδηγήσουν τον λαό της στον όλεθρο και στην καταστροφή;
Δηλώνουμε ότι θα αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις κατά της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ, γιατί είναι περιουσία του ελληνικού λαού η οποία για πάνω από πενήντα χρόνια ήταν η ατμομηχανή ανάπτυξης του τόπου, ενώ δεν έκλεισε ο οικονομικός της κύκλος με τον εξηλεκτρισμό της χώρας, αλλά σίγουρα μπορεί να προσφέρει και σήμερα οικονομική ανάπτυξη και θέσεις εργασίας με την δημιουργία νέων μονάδων.
Δεν θα επιτρέψουμε τον ορυκτό μας πλούτο να τον βάλουν στο χέρι οι τροϊκανοί και μνημονιακοί της Ε.Ε.
Τέλος αξίζει να σημειώσουμε, ότι θα περιμέναμε από την νέα κυβέρνηση, αντί να προαναγγέλλει ιδιωτικοποιήσεις, να λοιδορεί την ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ και να στοχοποιεί παράλληλα τον πρόεδρό της, θα ήταν ωφέλιμο για την χώρα και τους καταναλωτές να εξαγγείλει μια ενεργειακή πολιτική και να θεσπίσει ένα ωφέλιμο ενεργειακό σχεδιασμό για την χώρα προκειμένου να είναι αυτάρκης από καύσιμα και να μην έχει εξάρτηση από άλλες χώρες.
Επιπλέον, απαιτείται να σταματήσει τις αυθαιρεσίες της ΡΑΕ και την προσφάτως προκλητική ρύθμιση για το αλουμίνιο της ΕΛΛΑΔΟΣ να πληρώνει δηλαδή το βιομηχανικό ρεύμα στην ΔΕΗ με 42€ την mWβατόρα από 72€ που είναι το τιμολόγιο για όλη την βιομηχανία.
Επίσης, να πληρώσει τα 180 εκ.€ που χρωστά το δημόσιο στη ΔΕΗ, να καταργήσει τον φόρο κατανάλωσης στο μαζούτ και στο πετρέλαιο που στοιχίζει 150 εκ.€ στη ΔΕΗ, αλλά και να καταργήσει τον τρόπο της αποπληρωμής των ιδιωτών στην χοντρική αγορά της Η/Ε που κοστίζει 300 εκ.€ ετησίως στην ΔΕΗ.
Υ.Γ. Δυστυχώς για τους κρατούντες την εξουσία του τόπου επιβεβαιώνεται ο Γκράμσκι που ισχυριζόταν ότι «κρίση περνά ένας θεσμός όταν πεθαίνει το παλιό και δεν γεννιέται το καινούριο».

olympia.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Σύλληψη υπεργολάβου στην Πτολεμαΐδα για χρέη 1,8 εκατ. ευρώ

 Για χρέη προς το Δημόσιο που ξεπερνούν το 1,8 εκατ. ευρώ συνελήφθη, το πρωί στην Πτολεμαΐδα, 42χρονος υπεργολάβος.

Το συνολικό ύψους των οφειλών ανέρχεται, σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, σε 1.820.372,91 ευρώ.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κοζάνης.



Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Διαβάστε περισσότερα » »

Για ΑΤΜ νερού έχετε ξανακούσει;

Το καθαρό νερό δεν είναι για όλον τον πληθυσμό πάνω στη γη κάτι το δεδομένο και μάλιστα για ορισμένους είναι κάτι παραπάνω από πολυτέλεια… Στην Ινδία το ακάθαρτο νερό ευθύνεται για το 60 με 80% όλων των ασθενειών.

Αν και υπάρχουν διάφορες πιθανές λύσεις για το πρόβλημα, όπως νέα πηγάδια ,ή φίλτρα νερού, μία οργάνωση με την ονομασία Sarvajal, έχει βρει μία διαφορετική εναλλακτική, τα ηλιακά ΑΤΜ νερού.

Η Sarvajal τιμήθηκε αυτό το μήνα με το βραβείο τεχνολογίας για το σύστημα επεξεργασίας νερού που χρησιμοποιεί τα τοπικά δίκτυα κινητής τηλεφωνίας για να παρακολουθεί την ποιότητα και ποσότητα του νερού από απόσταση.

Η αρχή λειτουργίας του είναι πολύ απλή, οι άνθρωποι που θέλουν να βγάλουν χρήματα εργάζονται ως θεματοφύλακες του νερού για την κοινότητά τους και είναι οι μόνοι που επιτρέπεται να χειρίζονται το μηχάνημα. Αυτοί προπληρώνουν την εταιρεία για την κατανάλωση του νερού και είναι υπεύθυνοι για να το τοποθετήσουν μέσα στο ATM, το οποίο μέσω υπεριώδους ακτινοβολίας επεξεργάζεται το νερό.

Τα μέλη της κοινότητας παίρνουν το νερό από τα ATM πληρώνοντας τον μεσάζοντα. Σε περίπτωση που κάτι δεν πάει καλά με την καθαρότητα του νερού, το κινητό τηλέφωνο που είναι ενσωματωμένο στο ATM ειδοποιεί την εταιρεία.

Το δίκτυο της Sarvajal επεκτείνεται πολύ γρήγορα, με μέχρι τώρα 120 εγκαταστάσεις σε όλη την Ινδία εξυπηρετεί περισσότερους από 60000 ανθρώπους και η τιμή για το νερό για κάθε οικογένεια κυμαίνεται στα 3$ το μήνα. Έτσι και απομακρυσμένες περιοχές που δεν ήταν δυνατό να έχουν καθαρό νερό μπορούν και το απολαμβάνουν πια.
techit.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Άρπαξαν εικόνα και τάματα από εκκλησία στην Καστοριά

Άγνωστοι δράστες εισέβαλλαν τον Ιερό Ναό Αγίου Νικάνορος στην Καστοριά αφαιρώντας αφιερώματα και μια εικόνα την ώρα μάλιστα που μέσα στο Ναό υπήρχαν προσκυνητές.
Διαβάστε την ανακοίνωση από την Ιερά Μητρόπολη Καστοριάς:

«Δεύτερο κρούσμα κλοπής σε εκκλησιαστικό χώρο της περιοχής μας μέσα σε λίγες ημέρες. Το περιστατικό έρχεται να προστεθεί στη λίστα των εγκληματικών ενεργειών ιερόσυλων σε Ιερούς Ναούς της Πατρίδας μας.

Οι βέβηλοι εισήλθαν στο παρεκκλήσιο της Αγίας Αναστασίας της Ρωμαίας του Ιερού Ναού Αγίου Νικάνορος Χλόης Καστοριάς και εν ώρα Θείας Λειτουργίας, αφαίρεσαν τάματα και αφιερώματα πιστών Χριστιανών. Αξίζει να σημειωθεί το περίσσιο θράσος, η ανευλάβεια και η ασέβεια την οποία επέδειξαν κάποιοι συνάνθρωποί μας, την ίδια ώρα που κάποιοι άλλοι συνάνθρωποί τους προσεύχονταν.

Η επαγρύπνηση όλων και η ευαισθητοποίησή μας είναι καθήκον τόσο απέναντι στην Πατρίδα όσο και απέναντι στο Θεό».
briefingnews.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Νέο τραπεζικό σύστημα στη Σερβία! Το ΔΝΤ σε κατάσταση πανικού!

Της Μαργαρίτας Ισιδώρου
Οι σοσιαλιστές της Σερβίας εγκαταλείπουν το τραπεζικό σύστημα του ευρωπαϊκού μοντέλου και προκαλούν τις έντονες διαμαρτυρίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου! Παραιτήθηκε ο Dejan Soskic, πρόεδρος της Κεντρικής Τράπεζας Σερβίας, ενώ η θητεία του έληγε το 2016!
Στην Ευρώπη και ειδικότερα στα Βαλκάνια έχουμε την πρώτη πολιτική απάντηση και αντίδραση στη Τραπεζική Δικτατορία, με νόμο που…
ψήφισε η Σερβική Βουλή!

Η είδηση θάβεται από τα ελεγχόμενα ΜΜΕ και δημοσιογράφουςκαι ίσως αναγκαστούν να μιλήσουν για αυτή την εξέγερση της Σερβίας, μιας και τώρα το ΔΝΤ εκφράστηκε δημόσια εναντίον ενός νόμου που ψήφισε δημοκρατικά η Βουλή της Σερβίας και εναντίον του σοσιαλιστή πρωθυπουργού Ivica Dacic.

Με τον νέο νόμο η Τράπεζα της Σερβίας υποχρεώνεται να λειτουργεί σε όφελος της εθνικής
οικονομίας και των αναγκών του Σερβικού λαού και να μην τηρεί τις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, του ΔΝΤ και των διεθνών κερδοσκόπων!

Πρόκειται για ενέργεια της Σερβικής Βουλής που υπερασπίζεται το σύνολο της χώρας και είναι φυσιολογική η αντίδραση της Ευρωπαϊκής ένωσης και του ΔΝΤ, αφού εκτιμούν ότι η Σερβία αναστατώνει κυριολεκτικά την διεθνή τραπεζική «σταθερότητα»!

Τώρα ένα τεράστιο αγκάθι, η Σερβία, υποχρεώνει την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να προλάβει νέες αποφάσεις σαν της Σερβίας από Ιταλία και Ισπανία. Για την Ελλάδα δεν ανησυχούν οι διεθνείς κερδοσκόποι, μιας και έχουν εγκαταστήσει μια συγκυβέρνηση δωσίλογων!

Η απόφαση της Σερβίας δείχνει πως υπάρχουν ακόμη κάποιοι κι αυτοί στην Περιφέρεια του συστήματος, που τολμούν να εναντιωθούν στην Αυτού Μεγαλειότητα της κερδοσκοπίας, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα!
Διαβάστε περισσότερα » »

Υποψήφιος της ΝΔ με την σημαία της «Ανεξάρτητης Δυτικής Θράκης»

Αίσθηση έχει προκαλέσει η φωτογραφία της σημαίας της «Ανεξάρτητης Δυτικής Θράκης» που έχει αναρτήσει στην προσωπική του σελίδα στο Facebook, ο υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ερχάν Ιμάμογλου.
Συγκεκριμένα ο πολιτευτής στον Νομό Ροδόπης, έχει αναρτήσει μια φωτογραφία με λευκά τριαντάφυλλα και στην οποία εύχεται καλό Ραμαζάνι στους Μουσουλμάνους.  Στο κάτω μέρος, όμως, της εικόνας υπάρχει και μια σημαία της «Ανεξάρτητης Δυτικής Θράκης».


enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Αεροψεκασμοί chemtrail / προγράμματα γεωμηχανικής (Νέο HD Ντοκιμαντέρ)

Οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο έχουν παρατηρήσει ότι ο καιρός στον πλανήτης μας αλλάζει δραματικά. Επίσης, αρχίζουν να παρατηρούν τις μεγάλες διαδρομές που αφήνουν πίσω τους τα αεροπλάνα και έχουν οδηγήσει εκατομμύρια από εμάς να αποδεχθούμε την πραγματικότητα των αεροψεκασμών chemtrail / προγράμματα γεωμηχανικής.

Θα μπορούσε να υπάρχει μια σύνδεση μεταξύ των chemtrail και του καιρού;Υπάρχουν πολλά πράγματα που συνδέονται με αυτά τα βλαβερά προγράμματα,και στοιχεία που είναι πλέον άφθονα να αποδείξουν ότι γεωμηχανική μπορεί να χρησιμοποιείται για τον έλεγχο του καιρού .

Σε αυτό το ντοκιμαντέρ θα μάθετε πώς τα αερολύματα που ψεκάζονται στον ουρανό μας χρησιμοποιούνται σε συνδυασμό με άλλες τεχνολογίες για τον έλεγχο του καιρού μας. Ενώ οι γεωμηχανικοί υποστηρίζουν ότι τα μοντέλα τους είναι μόνο για το μετριασμό της υπερθέρμανσης του πλανήτη , είναι πλέον σαφές ότι μπορεί να χρησιμοποιηθούν ως ένας τρόπος για να εδραιώσουν ένα τεράστιο ποσό,τόσο της νομισματικής όσο και της πολιτικής εξουσίας στα χέρια των λίγων με τη μόχλευση που ελέγχουν τον καιρό στο να δίνουν σε ορισμένες εταιρείες στο να έχουν τον έλεγχο στα φυσικά συστήματα της Γης.

Αυτό βέβαια, γίνεται σε βάρος του κάθε ζωντανού οργανισμού στον πλανήτη.

Το Ντοκιμαντέρ προς το παρών είναι μόνο στην Αγγλική γλώσσα.




apocalypsejohn

Διαβάστε περισσότερα » »

Αποχωρούν από την Ελλάδα οι κυπριακές τράπεζες

Πληροφορίες της εφημερίδας «Καθημερινή» Κύπρου φέρουν την Alpha Bank να διαπραγματεύεται την ανταλλαγή δανειακών χαρτοφυλακίων με την Τράπεζα Κύπρου και τη MIG
Με ταχύ ρυθμό οι κυπριακές αρχές προωθούν το σχέδιο απαγκίστρωσης του κυπριακού τραπεζικού συστήματος από την ελληνική αγορά, επιφέροντας νέες αλλαγές και στον ελληνικό τραπεζικό χάρτη.
Πληροφορίες της εφημερίδας «Καθημερινή» Κύπρου φέρουν την Alpha Bank να διαπραγματεύεται την ανταλλαγή δανειακών χαρτοφυλακίων με την Τράπεζα Κύπρου και τη MIG να αποκτά το ελληνικό δίκτυο της Λαϊκής Τράπεζας, δηλαδή τη Marfin Egnatia.
Η Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου και οι ίδιες οι κυπριακές τράπεζες (καταρχήν η Λαϊκή Τράπεζα και εν συνεχεία η Τράπεζα Κύπρου) προσπαθούν να απομονώσουν τα στοιχεία ενεργητικού των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα και να μειώσουν έτσι τον «ελληνικό κίνδυνο». Τα δίκτυα στην Ελλάδα λειτουργούν με τη μορφή υποκαταστήματος, με αποτέλεσμα όλες οι ζημιές από τα επισφαλή δάνεια να γράφονται απευθείας στη Λευκωσία.
Οι συζητήσεις μεταξύ της Alpha Bank και της Τράπεζας Κύπρου αφορούν στην ανταλλαγή δανειακών χαρτοφυλακίων. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το σχέδιο που συζητείται αφορά στην απορρόφηση από την Τράπεζα Κύπρου μεγάλου ποσοστού των στοιχείων ενεργητικού της Alpha Bank στην Κύπρο (κυρίως χορηγήσεις) και αντίστοιχα απορρόφηση από την Alpha Bank του δανειακού χαρτοφυλακίου της Τράπεζας Κύπρου στην Ελλάδα.
Για να ολοκληρωθεί αυτή η προσπάθεια, θα πρέπει να εξασφαλιστεί η σύμφωνη γνώμη των εποπτικών αρχών, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Κύπρο.
Εξάλλου, μια εξαγορά των λειτουργιών της Λαϊκής στην Ελλάδα από τη MIG ή τον Ανδρέα Βγενόπουλο προσωπικά, θα έδινε μια λύση στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Λαϊκή, λόγω της τεράστιας έκθεσής της σε επισφαλή δάνεια στην ελληνική αγορά. Κάτι τέτοιο, μάλιστα, θα μπορούσε να δώσει μια τεράστια ανάσα στην τράπεζα, αφού θα αποτελούσε «ουσιαστικό άλμα προς την εξυγίανση», σύμφωνα με υψηλόβαθμα στελέχη της τράπεζας. Τη στρατηγική συρρίκνωσης της παρουσίας των κυπριακών τραπεζών στην ελληνική αγορά επιβεβαίωσε ο ανώτερος διευθυντής της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου, Σπύρος Σταυρινάκης, κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε πρόσφατα στη Λευκωσία με κλιμάκιο της ΟΤΟΕ και των συλλόγων εργαζομένων των τριών κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα. «Μας έγινε σαφές ότι το σχέδιο θυγατροποίησης και συρρίκνωσης των κυπριακών υποκαταστημάτων στην Ελλάδα, αποτελεί επιδίωξη της Κεντρικής Τράπεζας», δήλωσε στην «Καθημερινή» Κύπρου ο γραμματέας Εργασιακών Σχέσεων της ΟΤΟΕ, Σωτήρης Σαξώνης.

news247.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Σοκ στην Λευκάδα - Έκοψε με μαχαίρι το μόριο του άντρα της γιατί τον έπιασε στα πράσα με ερωμένη

Όλα έγιναν πριν από λίγες μέρες, στην κοινότητα Τσουκαλάδες, όταν η απατημένη σύζυγος έπιασε τον άντρα της με την ερωμένη του και για να τον τιμωρήσει τον ευνούχισε!
Σύμφωνα με το lefkaslive.blogspot.gr, όλοι οι πρωταγωνιστές της ανατριχιαστικής ιστορίας είναι Αλβανοί. Η γυναίκα υποψιαζόταν από καιρό ότι κάτι υπάρχει στη ζωή του άντρα της, αλλά εκείνος αρνιότανκατηγορηματικά τα πάντα. Έτσι αποφάσισε να τον παρακολουθήσει…
Σύμφωνα με μαρτυρίες των κατοίκων της περιοχής, η σύζυγος τσάκωσε τον σύντροφο της ζωής της, αγκαλιά με την ερωμένη του και οι φωνές που ακολούθησαν ξεσήκωσαν τη γειτονιά.
Κατά τον διαπληκτισμό που ακολούθησε, η απατηθείσα γυναίκα άρπαξε ένα μαχαίρι και έκοψε εν ψυχρώ το μόριο του 50χρονου άντρα, που σωριάστηκε αιμόφυρτος ουρλιάζοντας από τον πόνο!
Ο τραυματίας διακομίστηκε αρχικά στο νοσοκομείο Λευκάδας αλλά λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης, οι γιατροί έκριναν ότι πρέπει να μεταφερθεί στο νοσοκομείο Ιωαννίνων όπουνοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση.
Η γυναίκα του συνελήφθη και θα απολογηθεί στον εισαγγελέα του νησιού.
 
tragiko
Διαβάστε περισσότερα » »

Κύριε Τσίπρα τα ξέρετε όλα αυτά;

Αλγεινή εντύπωση έχει προκαλέσει το γεγονός ότι κάποια στελέχη της αριστεράς και του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να υποστηρίζουν έμμεσα ή άμεσα τον Αναστάσιο Θεοφίλου, ο οποίος συνελήφθη ως βασικός ύποπτος για την δολοφονία του άτυχου ταξιτζή στην Πάρο.

Μεταξύ αυτών και η κυρία Ξανθούλα Καρανίκα η οποία μέσα στον χαμό που έγινε στο προφίλ του 30χρονου στο facebook εμφανίστηκε ως αυτόκλητος υπερασπιστής του νεαρού. 

Η Ξανθούλα Καρανίκα ήταν υποψήφια βουλεύτης με τον ΣΥΡΙΖΑ με την συνιστώσα "κοκκινοπράσινο δίκτυο" ενώ στις συζητήσεις που έκανε στο διαδίκτυο αποκάλεσε... τσουλάρες τους παπάδες, προφανώς στο ίδιο πνεύμα με τον σύντροφο της Πέτρο Τατσόπουλο που είχε αποκαλέσει gay τον Κολοκοτρώνη και μετά το απέδωσε στο γεγονός ότι φόραγε τις "διαδικτυακές του πιτζάμες" όπως είχε πει.

Επειδή όμως εμείς πιστεύουμε ότι ο κόσμος πρέπει να ξέρει τι ψηφίζει και ποιος είναι ο καθένας και η καθεμία που αρθώνει δημόσιο λόγο και απευθύνεται στους πολίτες, δεν πιστεύουμε σε πιτζάμες και κοστούμια, αλλά στην καθαρή σκέψη και την λογική που διέπει το κάθε δημόσιο πρόσωπο είτε μιλά δημόσια είτε ιδιωτικά.

Επιπλέον η κυρία Καρανίκα λέει πως αυτοί που ..μυξοκλαίνε για τον ταξιτζή είναι υποκριτές και μπορεί να μην είναι με κανένα φόνο , εκτός αν γινόταν ...εμφύλιος, που μάλλον θα ήταν υπέρ! 

Ο κύριος Τσίπρας πρέπει να τα γνωρίζει αυτά για αυτό και τα δημοσιοποιούμε , καθώς ο καθένας μπορεί να πιστεύει σε ότι θέλει, αλλά όχι να υποστηρίζει ανθρώπους που είναι σε θέση να αφαιρέσουν ανθρώπινες ζωές!

Σε αυτό δεν χωρούν ιδεολογίες αλλά η κοινή λογική που πρέπει να διέπει κάθε ΑΝΘΡΩΠΟ!



parapolitika
tragiko
Διαβάστε περισσότερα » »

Απαγορεύεται η… κυκλοφορία στα δάση μετά τη δύση του ηλίου!

http://warnews.gr/wp-content/uploads/2012/08/fotia1.jpgΈκτακτα μέτρα για να αποφευχθούν και νέες πυρκαγιές αποφάσισε να πάρει η κυβέρνηση. Και απαγόρευσε την κυκλοφορία στα δάση!

Το μέτρο θα ισχύει από την ώρα που δύει ο ήλιος, αποφασίστηκε σε έκτακτη σύσκεψη στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.
Ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιών είναι πολύ αυξημένος και την Τρίτη συμφωμα με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.
Σε κόκκινο συναγερμό βρίσκονται οι περιφέρειες
Αττικής, περιλαμβανομένης της νήσου Κυθήρων
Ευβοίας, περιλαμβανομένης της νήσου Σκύρου
Βοιωτίας
Φθιώτιδας
Νοτίου Αιγαίου (περιοχή Κυκλάδων)
Βορείου Αιγαίου (Λέσβος, Χίος, Σάμος, Ικαρία)
Αργολίδας
Αρκαδίας
Αχαΐας
Ηλείας
Κορινθίας και
Λακωνίας
Οι αρμόδιοι φορείς έχουν ενημερωθεί για να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα, ενώ η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας παρακαλεί τους πολίτες να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών, χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης κ.α.
Επίσης, σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό 199.
Newsit.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Από τις πιο ακριβές η ελληνική βενζίνη

http://warnews.gr/wp-content/uploads/2012/08/venzini1.jpgΗ Ελλάδα εμφανίζεται να έχει την τρίτη υψηλότερη τιμή στη βενζίνη και την τέταρτη υψηλότερη στο ντίζελ μεταξύ των χωρών της ΕΕ, όπως προκύπτει από τη μηνιαία έρευνα της ΕΛΠΑ για τον μήνα Αύγουστο, “που εξυπηρετεί ταξιδιώτες, μεταφορείς και για τον υπολογισμό του κόστους του ταξιδιού τους” όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση.
Όπως αναφέρει η έρευνα της ΕΛΠΑ, παρά τις πτωτικές τάσεις τις τελευταίες μέρες στις διεθνείς τιμές του αργού πετρελαίου -η τιμή αργού κυμαίνεται στα 96 δολάρια το βαρέλι (18/8/2012), οι τιμές λιανικής στα καύσιμα δεν ακολουθούν ανάλογη πορεία.
Στη χώρα μας, με βάση την έρευνα της ΕΛΠΑ για την προηγούμενη εβδομάδα (13-20/8/2012):
- Η βενζίνη (95 οκτανίων) κυμάνθηκε στο 1.766, ενώ το ντίζελ στο 1,538 ευρώ ανά λίτρο.
Ανάλογη εικόνα επικρατεί και στις άλλες χώρες της Ευρώπης, όπως αναφέρεται στο Δελτίο Τιμών Καυσίμων της ΕΛΠΑ, σύμφωνα με τα στοιχεία μετρήσεων διεθνών οίκων της ΕΕ και των ΗΠΑ (δειγματοληψίες τιμών αρχή της προηγούμενης εβδομάδας του Αυγούστου/ 34η εβδομάδα).
Με βάση τη δειγματοληψία αυτή, οι υψηλότερες τιμές αμόλυβδης βενζίνης (95 οκτανίων) σημειώθηκαν στις χώρες:
- Ολλανδία: 1,832 ευρώ ανά λίτρο, Ιταλία: 1,824 ευρώ ανά λίτρο, Ελλάδα: 1,766 ευρώ ανά λίτρο, Βέλγιο: 1,741 ευρώ ανά λίτρο, Φινλανδία: 1,673 ευρώ ανά λίτρο, Γερμανία: 1,636 ευρώ ανά λίτρο, Γαλλία: 1,617 ευρώ ανά λίτρο, την Ιρλανδία: 1,659 ευρώ ανά λίτρο κ.α., ενώ οι χαμηλότερες στη Λευκορωσία: 0,715 ευρώ ανά λίτρο, το Κόσσοβο: 1,33 ευρώ ανά λίτρο, το Λουξεμβούργο: 1,378 ευρώ ανά λίτρο, την Ισπανία 1,47 ευρώ ανά λίτρο, Αυστρία: 1,473 ευρώ ανά λίτρο, κ.α.
Υψηλότερες τιμές στο ντίζελ σημειώθηκαν στην Ιταλία: 1,707 ευρώ ανά λίτρο, την Ιρλανδία: 1,569 ευρώ ανά λίτρο, το Βέλγιο: 1,559 ευρώ ανά λίτρο, την Ελλάδα: 1,538 ευρώ ανά λίτρο, την Πορτογαλία: 1,518 ευρώ ανά λίτρο, τη Γερμανία με 1,502 ευρώ ανά λίτρο, τη Γαλλία: 1,448 ευρώ ανά λίτρο, κ.α. και η χαμηλότερη στην Ανδόρα: 1.193 ευρώ ανά λίτρο και στο Λουξεμβούργο: 1,259 ευρώ ανά λίτρο.
Πηγή: enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Το πρώτο αυτοκίνητο που λειτουργεί με… αέρα

http://warnews.gr/wp-content/uploads/2012/08/aftokinito-me-aera.jpgΙνδική εταιρεία κατασκεύασε το πρώτο απόλυτα φιλικό προς το περιβάλλον όχημα

Μπορεί αρκετοί κατασκευαστές να πειραματίζονται με εναλλακτικά καύσιμα όπως υδρογόνο ή bio-diesel, η Ινδική εταιρεία φυσικού αερίου Tata όμως κατασκεύασε ένα πρωτότυπο όχημα που λειτουργεί με πεπιεσμένο αέρα. Η ειδική μηχανή του AirPod, όπως ονομάζεται, χρησιμοποιεί τον αέρα που αποθηκεύεται σε μια κατάλληλη δεξαμενή. Η δεξαμενή αυτή γεμίζει μέσω εξωτερικής αντλίας, ακόμα και από τον αέρα του περιβάλλοντος με την βοήθεια ενός ηλεκτρικού κινητήρα.
Το AirPod μπορεί να μεταφέρει τον οδηγό και δυο επιβάτες ενώ σύμφωνα με τους κατασκευαστές, το AirPod μπορεί να φτάσει την θεαματική (για όχημα με πεπιεσμένο αέρα) ταχύτητα των 43 μιλίων ή 70 χιλιομέτρων την ώρα. Παρά το μικρό του μέγεθος και την ομολογουμένως «αστεία» εμφάνιση του θα μπορούσε να αποτελέσει μια πολύ καλή λύση για την Ινδία, μια χώρα που εδώ και χρόνια προσπαθεί να βρεί εναλλακτικές μορφές αυτοκίνησης.
Δεν υπάρχουν ακόμα πληροφορίες για την πιθανή ημερομηνία κυκλοφορίας, με την Tata να ελπίζει το όχημα να βγει στην παραγωγή στα επόμενα χρόνια. Η τιμή του θα κυμαίνεται λίγο κάτω από τα 10.000 δολάρια, γύρω στα 8100 ευρώ δηλαδή, τιμή που ακούγεται υπερβολική, δεν είναι όμως αν σκεφτείτε πως δεν θα χρειαστεί να αγοράσετε βενζίνη ποτέ ξανά!

warnews

Διαβάστε περισσότερα » »

Έκθεση για τον Μέγα Αλέξανδρο στo Σίδνεΰ +Βίντεο

Μια μεγάλη έκθεση αφιερωμένη στον Μέγα Αλέξανδρο θα πραγματοποιηθεί από τις 24 Νοεμβρίου 2012 έως τις 29 Απριλίου 2013, στο Australian Museum του Σίδνεϋ. Με αφορμή την έκθεση, το μουσείο έχει προγραμματίσει δημόσια συγκέντρωση την ερχόμενη Παρασκευή 24 Αυγούστου στην αίθουσα της Αδελφότητας του «Μεγάλου Αλεξάνδρου» στο Μάρικβιλ του Σίδνεϋ.



Σκοπός του μουσείου είναι να προσεγγίσει την ομογένεια και να έχει την ενεργό συμμετοχή της, έτσι ώστε να έχει την μεγαλύτερη δυνατή επιτυχία η προσεχής έκθεση.

Κύρια ομιλήτρια θα είναι η ομογενής Θεοδώρα Μηνά-Γιαννιώτη η οποία ανέλαβε πρόσφατα την ευθύνη προγραμματισμού για τις επισκέψεις του κοινού και στο πλαίσιο αυτό επικοινωνεί με διάφορες κοινωνικές ομάδες και φορείς.

Η έκθεση θα λειτουργεί και εκλαμβάνεται ως μια από τις «πιο επιβλητικές και πιο συναρπαστικές εκθέσεις που έχει φιλοξενήσει αυτό το ίδρυμα», σύμφωνα με τους ιθύνοντές του.

Η έκθεση έρχεται από το διάσημο Μουσείο Hermitage Αγίας Πετρούπολης και περιλαμβάνει 400 αντικείμενα που καλύπτουν μια χρονική περίοδο 2500 χρόνων περίπου, από την κλασική αρχαιότητα έως την σύγχρονη εποχή.

Τα εκθέματα επικεντρώνονται στον Μέγα Αλέξανδρο. Η έκθεση εστιάζει στον μύθο, την πραγματικότητα, την εκστρατεία και τον θρύλο του Μεγάλου Στρατηλάτη.

«Θέλουμε να συζητήσουμε και να συγκροτήσουμε μια ομάδα εργασίας με την Ελληνική παροικία, ώστε αυτή να διαδραματίσει ενεργό ρόλο σ' αυτή την σπουδαία έκθεση, γι' αυτό και καλούμε τους συμπάροικους να προσέλθουν σε δημόσια συγκέντρωση γι' αυτό το σκοπό», δήλωσε η κυρία Μηνά-Γιαννιώτη.

«Καλώ τους ομογενειακούς παράγοντες, τους εκπροσώπους των οργανώσεων, τους πολιτικούς εκπροσώπους όλων των επιπέδων, τους δημοσιογράφους των ομογενειακών μέσων ενημέρωσης, τους εκπαιδευτικούς, τους φοιτητές, τους επιχειρηματίες και κάθε συμπάροικο που ενδιαφέρεται, να προσέλθουν σε αυτή την εκδήλωση», προσέθεσε.

Π.Θ.




krasodad
Διαβάστε περισσότερα » »

Κάνανε τέτοια πράματα οι κομμουνιστές και οι Αλβανοί;

Η άγνωστη συνάντηση Ζαχαριάδη - Χότζα στην Κορυτσά

Πώς οργανώθηκε η μυστική σύσκεψη λίγο πριν από τη λήξη του Εμφυλίου Συμμοριτοπολέμου και οι ανησυχίες των Τιράνων.

Εξήντα τρία χρόνια μετά τη λήξη του Ελληνικού Εμφυλίου Πολέμου και τα αλβανικά αρχεία παρέχουν σπάνιο αρχειακό υλικό για τις εξελίξεις της περιόδου αυτής. Το καλοκαίρι του 1949 και ενώ η τύχη του Ελληνικού Εμφυλίου Συμμοριτοπολέμου είχε εν πολλοίς κριθεί, η αλβανική κομμουνιστική ηγεσία επιχειρούσε με κάθε τρόπο να...
 ανταποκριθεί στις αιτήσεις των ελλήνων κομμουνιστών και να βοηθήσει τον αντάρτικο αγώνα, σύμφωνα με τις υποδείξεις της Μόσχας και του Βελιγραδίου, αλλά χωρίς η βοήθεια αυτή να γίνει ευρύτερα αντιληπτή και να υπονομεύσει την ασφάλεια και την εδαφική ακεραιότητα της χώρας. Και αυτό διότι από τις αρχές Απριλίου 1949 η ελληνική κυβέρνηση, με υπόμνημά της προς τις Δυτικές Δυνάμεις, διατύπωνε την ανάγκη μιας κοινής συμμαχικής ναυτικής απόβασης στην Αλβανία με στόχο την εξόντωση των αντάρτικων βάσεων στο εσωτερικό της χώρας, πλην αυτό δεν έβρισκε δεκτικούς τους δυτικούς συμμάχους. Στην Αλβανία ήταν εγκατεστημένος μεγάλος αριθμός σοβιετικών αξιωματούχων ενώ σοβιετικά εμπορικά και στρατιωτικά πλοία εφοδίαζαν την Αλβανία και, στη συνέχεια, το αντάρτικο μέτωπο. Η Αλβανία εξακολουθούσε να αποτελεί την κύρια βάση ανεφοδιασμού στον αγώνα των ανταρτών.

Στα τέλη Ιουλίου 1949 και ενώ η απόφαση του Βελιγραδίου για κλείσιμο της μεθορίου με την Ελλάδα είχε ανακουφίσει σημαντικά τόσο την Αθήνα όσο και τη Δύση, η ελληνική κυβέρνηση επέμενε φορτικά στις θέσεις της για εισβολή στην Αλβανία. Τότε ακριβώς, και ενώ όλα έβαιναν δυσμενώς για τους έλληνες κομμουνιστές και η τύχη του Εμφυλίου Συμμοριτοπολέμου είχε οριστικά κριθεί, ο αμετροεπής και αλαζών Νίκος Ζαχαριάδης ζητούσε πεισματικά από τους αλβανούς κομμουνιστές την κλιμάκωση της βοήθειας προς τους αντάρτες. Καινούργια στοιχεία που έρχονται στο φως της δημοσιότητας από τα αλβανικά αρχεία κάνουν λόγο για μυστικές συναντήσεις εκείνης της περιόδου μεταξύ των δυο κομουνιστών ηγετών σε αλβανικό έδαφος κατά μήκος της μεθορίου.

Μια τέτοια συνάντηση, η οποία για πρώτη φορά έρχεται στο φως από τα αλβανικά κρατικά αρχεία, είναι αυτή της 2ας Ιουλίου 1949 στην Κορυτσά. Υστερα από απεγνωσμένες εκκλήσεις του Ν. Ζαχαριάδη, και αφού είχε πρώτα φροντίσει να ενημερώσει τη Μόσχα, ο αλβανός κομμουνιστής ηγέτης Ε. Χότζα δέχτηκε τον Ν. Ζαχαριάδη σε μια άκρως μυστική συνάντηση στην Κορυτσά, ενώ βρισκόταν σε διακοπές στο Πόγραδετς. Η συνάντηση προετοιμάστηκε με απόλυτη μυστικότητα από αλβανούς αξιωματούχους της ασφάλειας, ενώ παρέστη ως διερμηνέας ο έλληνας Βορειοηπειρώτης, ανώτατος αξιωματούχος της Αλβανικής Ασφάλειας, Γιώργος Κώτσιας. Ο Ζαχαριάδης ζήτησε από τον Χότζα χωρίς περιστροφές να επιτραπεί η είσοδος των ελλήνων ανταρτών στην Αλβανία, να εξοπλιστούν και στη συνέχεια να προωθηθούν στο μέτωπο του πολέμου. Αυτό όμως εγκυμονούσε τεράστιους κινδύνους για την ίδια την Αλβανία και την ακεραιότητά της, αφού η ηγεσία των Τιράνων, μέσω ισχυρού δικτύου κατασκοπείας, είχε ενημερωθεί για τα σχέδια της Αθήνας.

Ο Ε. Χότζα ήταν κατηγορηματικός: «Οχι, εγώ σας εξόπλισα, εγώ και θα σας αφοπλίσω, και κανένα πόδι ελλήνων ανταρτών δεν θα εισέρθει επί αλβανικού εδάφους. Δεν επιθυμώ επ' ουδενί μια ένοπλη σύρραξη μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας! Σε βοήθησα πολύ, πέραν του δέοντος. Γι' αυτό ενημέρωσα και τον Στάλιν!». Υψωσε τη φωνή και χτύπησε το τραπέζι με τη γροθιά του. Τα λόγια αυτά μεταφέρει αυτήκοος μάρτυρας στη συνάντηση. Τον συντονισμό της παροχής βοήθειας προς τους έλληνες αντάρτες αλλά και τη διαχείριση του περίπλοκου ελληνικού ζητήματος στην Αλβανία είχε αναλάβει ειδική υπηρεσία με τον κωδικό «Επιχείρηση 10», υπό τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Μιφτάρ Τάρε, ο οποίος διηγείται με κάθε λεπτομέρεια τα γεγονότα της εποχής.



«Εσείς μας κρατήσατε ζωντανούς!»

Είχαν προηγηθεί και άλλες συναντήσεις αλβανών υψηλόβαθμων αξιωματούχων με έλληνες κομμουνιστές, όπως εκείνη του Νοεμβρίου 1948 στα Τίρανα, στα πλαίσια των εργασιών του πρώτου Συνεδρίου του Κομμουνιστικού Κόμματος της Αλβανίας. Προσκεκλημένοι των Αλβανών ήταν οι Γ. Ιωαννίδης και Β. Μπαρτζώτας. Οι έλληνες προσκεκλημένοι, μέσω επευφημιών, έλαβαν τον λόγο και εξύμνησαν τους αλβανούς κομμουνιστές, χωρίς να αναφέρουν επίσημα τη βοήθεια προς τους αντάρτες. Ωστόσο, σε κατ' ιδίαν συναντήσεις και οι δυο τους εξέφραζαν την ευγνωμοσύνη τους για τη στάση των αλβανών κομμουνιστών. Ο επίσης έλληνας βορειοηπειρώτης διερμηνέας Χρήστος Βώκος, ο οποίος παρέστη στις συναντήσεις αυτές, μεταφέρει με πιστότητα τις ευχαριστίες του Μπαρτζώτα προς τους Αλβανούς: «Εσείς μας κρατήσατε ζωντανούς!».

Μετρήσιμος παράγοντας και ακανθώδες ζήτημα που περιέπλεκε ακόμα περισσότερο τα πράγματα και τις ήδη προβληματικές σχέσεις μεταξύ των δύο αδελφών κομμουνιστικών κομμάτων ήταν και η παρουσία των μουσουλμάνων Τσάμηδων, οι οποίοι είχαν καταφύγει στην Αλβανία στα τέλη του 1944 και αρχές του 1945.

Σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία που τώρα έρχονται στο φως της δημοσιότητας (αρχεία που αποχαρακτηρίστηκαν πρόσφατα), στα τέλη Μαρτίου 1949 και ύστερα από (απερίσκεπτη) προτροπή των ελλήνων κομουνιστών ηγετών, οι οποίοι ζητούσαν την επαναπροώθηση των Τσάμηδων στην Ελλάδα και την επιστράτευσή τους δίπλα στον Δημοκρατικό Στρατό, σε αποκλειστική συνάντηση του Πολιτικού Γραφείου του Κομμουνιστικού Κόμματος Αλβανίας, το θέμα συζητήθηκε με την προσήκουσα προσοχή. Για την υπόθεση αυτή είχε ενημερωθεί, με τη σειρά του, και ο Τίτο με τον Στάλιν (σύμφωνα με τα γιουγκοσλαβικά αρχεία) από το 1947, πλην όμως ο Ε. Χότζα ήταν κατηγορηματικός: Η πλειοψηφία των μουσουλμάνων Τσάμηδων είναι αρνητική σε τέτοιο ενδεχόμενο και μόνον προβλήματα θα προκαλούσε μια τέτοια ενέργεια!



Η στρατολόγηση των Τσάμηδων

Στη συνάντηση αυτή επικράτησαν δυο απόψεις: η πρώτη, η βιαία στρατολόγηση των Τσάμηδων και η αποστολή τους στο ελληνικό μέτωπο, και η δεύτερη, η επιλεκτική οικειοθελής επιστράτευση και αποστολή τους στο μέτωπο. Την πρόταση της βιαίας στρατολόγησης εξέφραζαν συγκεκριμένα στοιχεία της τσάμικης κοινότητας οι οποίοι διεμήνυσαν «να γίνει βίαιη στρατολόγηση και να ληφθούν κάποια μέτρα κατά των αντιδραστικών στοιχείων». Ως προς τη δεύτερη εκδοχή, μόνον τριάντα άτομα από τη συγκεκριμένη κοινότητα είχαν εκφράσει την επιθυμία να στρατολογηθούν και να αποσταλούν στο μέτωπο. Για την πρώτη εκδοχή ούτε καν έγινε κάποια συγκεκριμένη προσπάθεια, αν εξαιρεθούν δυο-τρεις μεμονωμένες απόπειρες βίαιων απαγωγών. Ετσι, ούτε η μεν ούτε η δε επιλογή καρποφόρησε. Στις εκκλήσεις αυτές των αλβανών και ελλήνων αξιωματούχων, οι τσάμηδες πρόσφυγες απαντούσαν ότι «δεν εμπιστευόμαστε τους Ελληνες, επιθυμούμε να μείνουμε στην Αλβανία ή, αλλιώς, αφήστε μας να πάμε στην Τουρκία, την Τσαμουριά δεν την αγαπούμε».

Χαρακτηριστικό είναι ότι οι αλβανοί παράγοντες τόνισαν ότι η όποια προσπάθεια να γίνει σε συνθήκες απόλυτου σκότους, «να μη φανεί το χέρι μας, όλα να γίνουν νύχτα!». Και ότι για όλα πρέπει να ζητηθεί η συγκατάθεση των Σοβιετικών. Μάλιστα, στη συνάντηση αυτή επικράτησε η άποψη να ληφθούν σκληρά μέτρα εναντίων των Τσάμηδων οι οποίοι διασύρουν το Κομμουνιστικό Κόμμα της Ελλάδας και αυτό να γίνει με απόλυτη μυστικότητα, «εν μία νυκτί», καθώς αυτοί είναι ξένοι υπήκοοι (!) Συζητήθηκε δε ένα πογκρόμ κατά των ταραχοποιών και αυτό αποτέλεσε το έναυσμα για ό,τι επακολούθησε μετά τις απηνείς διώξεις του τσάμικου στοιχείου από το κομουνιστικό καθεστώς της Αλβανίας, το οποίο διώχθηκε με την κατηγορία της κατασκοπείας υπέρ της Ελλάδας και των Ηνωμένων Πολιτειών.



Το τέλος του δράματος

Και ενώ στην Αλβανία διαμορφωνόταν αυτό το σκηνικό, με τις διαβουλεύσεις για την προσεκτική στάση έναντι του ελληνικού ζητήματος και ιδίως για την ασφάλεια και την εδαφική ακεραιότητα της χώρας και, παρά τις αμερικανικές κατηγορηματικές αντιρρήσεις για τις ελληνικές πρωτοβουλίες, η 9η Μεραρχία του Στρατού απέκοψε τη διάβαση του Πόρτα Οσμάν που ήταν η κύρια πύλη επικοινωνίας του Γράμμου με την Αλβανία και μπήκε στο αλβανικό έδαφος. Αυτό σήμανε και το τέλος του Εμφυλίου. Στις 28 Αυγούστου ο Νίκος Ζαχαριάδης έδωσε εντολή για γενική υποχώρηση στην Αλβανία από άλλη διάβαση, παρά τη σθεναρή άρνηση της αλβανικής ηγεσίας. Αυτή τη φορά η υποχώρηση ήταν οριστική. Ο Ελληνικός Εμφύλιος έκλεινε έτσι το τελευταίο κεφάλαιο.


Το Βήμα / Ο κ. Σταύρος Γ. Ντάγιος είναι διδάκτωρ Ιστορίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.
krasodad
Διαβάστε περισσότερα » »

Ο Μακρυγιάνης, οι καραγκιόζηδες & οι ακροαριστεροί

Και μετά με λες ότι δεν κυβερνά η Αριστερά τόσα χρόνια...

Ο επικίνδυνος κακοποιός πήρε άδεια μετά από θετική εισήγηση εισαγγελέα και... προτροπές "αντιεξουσιαστών"!

Ο Μιχάλης Μακρυγιάννης εξέτιε ποινή τετράκις ισόβια για πέντε δολοφονίες, τρεις απόπειρες ανθρωποκτονίας, ένοπλες ληστείες και συμπλοκές, καθώς και σωρεία άλλων εγκληματικών πράξεων.

Αναστάτωση επικρατεί στις δικαστικές και αστυνομικές αρχές μετά την εξαφάνιση του 50χρονου ισοβίτη Μιχάλη Μακρυγιάννη, ο οποίος
παραβίασε για δεύτερη φορά - η προηγούμενη ήταν τον Αύγουστο 2006 - πενθήμερη άδεια από τις φυλακές της Λάρισας.


Της νέας άδειας και προκειμένου να εκδοθεί - η φυγή του Μακρυγιάννη την προηγούμενη φορά απέτραπε την έκδοσή της - προηγήθηκαν συνεχείς διαμαρτυρίες ομάδων "αντιεξουσιαστών", οι οποίοι μιλούσαν και μέσω σελίδων σττο διαδίκτυο για «άδικη μεταχείριση» του 50χρονου ποινικού και ζητούσαν να του επιτραπεί να βγει για λίγες ημέρες από τις φυλακές.




Η πενθήμερη άδεια, η οποία τελικά δόθηκε μετά από αρκετές αιτήσεις του κατάδικου που απορρίπτονταν, εξέπνευσε προ 48ωρών και ήδη έχει αρχίσει η αναζήτησή του για πολλοστή φορά από την Αστυνομία.


Ο Μιχάλης Μακρυγιάννης εξέτιε ποινή τετράκις ισόβια για πέντε δολοφονίες, τρεις απόπειρες ανθρωποκτονίας, ένοπλες ληστείες και συμπλοκές, καθώς και σωρεία άλλων εγκληματικών πράξεων.


Το καλοκαίρι του 2006 πήρε αδεια από τις φυλακές Αλικαρνασσού με σκανδαλώδη τρόπο και εξαφανίσθηκε! Τότε εκπρόσωποι των φυλακών είχαν δικαιολογηθεί ότι «ο Μακρυγιάννης είχε άψογη συμπεριφορά και δεν μπορούσαμε να του αρνηθούμε την άδεια. Ξέραμε τις αντιρρήσεις του εισαγγελέα
όμως ο Μακρυγιάννης έδινε το λόγο της τιμής του ότι θα επέστρεφε πίσω»...

Έτσι του δόθηκε τότε η πρώτη πενθήμερη άδεια. Την πρώτη φορά φρόντισε να επιστρέψει ώστε να μην υπάρχει αφορμή να διατυπώνονται αντιρρήσεις στα επόμενα αιτήματά του για πενθήμερες άδειες.


Παράλληλα υπήρξαν και αλλαγές στην σύνθεση του συμβουλίου των φυλακών και οι επόμενες τέσσερις άδειες στον Μακρυγιάννη εκδόθηκαν με ταχύρρυθμες διαδικασίες. Στην πέμπτη άδεια αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής είχαν ενημερώσει προφορικά τη διεύθυνση των φυλακών ότι ο Μακρυγιάννης δεν δίνει παρόν στον τόπο της κατοικίας του και επεσήμαιναν τον κίνδυνο «εξαφάνισής» του.


Ο Μακρυγιάννης εκλήθη για εξηγήσεις μόλις επέστρεψε στην Αλικαρνασσό, αλλά όπως υποστήριξε: «Εγώ βγήκα για να διασκεδάσω. Δεν βγήκα για να κλειστώ σπίτι μου». Οι εκπρόσωποι των φυλακών ανέφεραν τότε ότι «δεν έχουν κανένα λόγο και κανένα επιχείρημα για να μην του παραχωρήσουν και άλλη πενθήμερη άδεια». Έτσι τους δόθηκε η έκτη και... μοιραία άδεια, από την οποία δεν επέστρεψε.


Ο Μακρυγιάννης συνελήφθη εκ νέου τον Οκτώβριο του 2007 όταν έπεσε σε «ενέδρα» αξιωματικών της Ασφάλειας στο Χαϊδάρι. Ακινητοποιήθηκε μέσα σε ένα κλεμμένο αυτοκίνητο μάρκας BMW, έπειτα από τροχαίο ατύχημα που προκάλεσαν σκόπιμα οι αστυνομικοί που συμμετείχαν στην επιχείρηση.


Μαζί με τον Μακρυγιάννη συνελήφθησαν άλλοι δύο παλιοί γνώριμοι της Ασφάλειας, την ώρα που όλοι μαζί ετοιμάζονταν για ληστεία σε τράπεζα. Στην κατοχή τους βρέθηκε βαρύς οπλισμός και συγκεκριμένα δύο αυτόματα όπλα τύπου ούζι και αρκετές χειροβομβίδες. Τότε, για τη σύλληψη του Μακρυγιάννη, οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ μιλούσαν για «ιστορική μέρα για τις διωκτικές αρχές».


Ο 50χρονος ισοβίτης κρατείτο το τελευταίο χρονικό διάστημα στις φυλακές της Λάρισας, όπου είχε υποβάλει συνολικά έξι αιτήματα χορήγησης πενθήμερης άδειας, τα οποία το ένα μετά το άλλο απορρίπτονταν.


Στις 9 Αυγούστου είχε υποβάλει νέο αίτημα, για το οποίο αίφνης υπήρξε θετική εισήγηση του εισαγγελέα.
Στο αίτημα αυτό ο βαρυποινίτης είχε και την υποστήριξη αντιεξουσιαστικών ομάδων από την Αθήνα!

Σε ανακοίνωση τους
στις 8 Αυγούστου σημείωναν «ακόμη και την ώρα της πλήρους αποσύνθεσης του συστήματος εξουσίας, οι μηχανισμοί του σκληρού πυρήνα του κράτους επιμένουν να δίνουν ρεσιτάλ κανιβαλισμού εκδικούμενοι όλους όσοι κρίνονται "περιττοί" και "ανυπάκουοι". Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η μεταχείριση που επιφυλάσσει η κατ' ευφημισμό καλούμενη δικαιοσύνη απέναντι στον Μιχάλη Μακρυγιάννη, έναν από τους παλαιότερους και πλέον αξιοπρεπείς κρατούμενους στα κολαστήρια των ελληνικών φυλακών. Πρόσφατα, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Λάρισας απέρριψε για έκτη συνεχή φορά το αίτημα για ένταξη του Μιχάλη Μακρυγιάννη σε καθεστώς υφ' όρων απόλυσης, όταν ο συγκεκριμένος κρατούμενος έχει εκτίσει εδώ και ένα χρόνο την ποινή του και συγκεντρώνει όλες τις προϋποθέσεις για να απελευθερωθεί. Την Πέμπτη 9 Αυγούστου, η υπόθεση εξετάζεται για έβδομη φορά από το Συμβούλιο Εφετών στο οποίο τέθηκε ζήτημα ακύρωσης της απόφασης και απελευθέρωσης του Μιχάλη Μακρυγιάννη, ενώ υπέρ του αιτήματός του τάσσεται και η εισήγηση του εισαγγελέα. Δεν έχουμε καμία ψευδαίσθηση σχετικά με την όποια "ευαισθησία" του δικαστικού κατεστημένου, ωστόσο θεωρούμε ότι η εκδικητική παράταση της φυλάκισης ενός ανθρώπου που έπρεπε προ καιρού να απελευθερωθεί αποτελεί ένα ακόμη τεράστιο σκάνδαλο με τραγικές συνέπειες για τον ίδιο τον κρατούμενο και το οικογενειακό και φιλικό του περιβάλλον. Δεν περιμένουμε από αυτό το σύστημα απόδοση δικαίου. Απαιτούμε να σταματήσει αμέσως η εξόντωση του Μιχάλη Μακρυγιάννη και υπενθυμίζουμε ότι δεν είναι μόνος του»!

Λαμπρόπουλος Γ.
 krasodad
 
Διαβάστε περισσότερα » »

Συνεχίζουν τους …οικογενειακούς διορισμούς


Μετά τον Βύρωνα Πολύδωρα που ως πρόεδρος της Βουλής για μια ημέρα διόρισε την κόρη του στο γραφείο του και ο Φίλιππος Πετσάλνικος προσέλαβε στο γραφείο του, ως πρώην πρόεδρος της Βουλής, «μετακλητή υπάλληλο» που φέρεται να είναι μνηστή του ανιψιού του γιου του Κωνσταντίνου Πετσάλνικου, πρώην δημάρχου Μακεδνών.

Σύμφωνα με το alphafm.gr ο Φίλιππος Πετσάλνικος σε κάθε ΦΕΚ εμφανίζεται να διορίζει δύο με τρεις υπαλλήλους στο δικό του γραφείο της Βουλής. Στο τελευταίο ΦΕΚ 367/31-7-2012, εμφανίζεται το όνομα της Καλύβα Όλγας του Χρήστου, με πτυχίο λυκείου, ως «μετακλητή» επίσης στο γραφείο του πρώην προέδρου.

Το alphafm.gr αναφέρει πως η εν λόγω υπάλληλος είναι μνηστή του ανιψιού του πρώην προέδρου γιου του Κωνσταντίνου Πετσάλνικου, πρώην δημάρχου Μακεδνών. 
 
ixnos
Διαβάστε περισσότερα » »

Σκόπια: Η κρίση στην Ελλάδα – όφελος στην αγορά της Γευγελής

Αύγουστος 19, 2012.

Η κρίση στην Ελλάδα ήρθε προς όφελος των καταστημάτων της Γευγελής. Ολοένα και περισσότεροι Έλληνες έρχονται για ψώνια στο νότιο τμήμα της χώρας μας , σημειώνει το σλαβικό δημοσίευμα του καναλιού ‘5’.


Οι καταστηματάρχες είναι ικανοποιημένοι από τις διασυνοριακές επισκέψεις των γειτόνων. Οι περισσότεροι επισκέπτες- πελάτες είναι από το Κιλκίς και τα γύρω χωριά.

«Στη Γευγελή είναι καλό να έχουμε περισσότερη κίνηση, αλλά το πρόβλημα είναι ότι οι καταστηματάρχες έχουν αυξήσει τις τιμές των προϊόντων τόσο για τους εγχώριους όσο και τους επισκέπτες από την Ελλάδα, με αποτέλεσμα σήμερα η πόλη αυτή να είναι η πιο ακριβή της χώρας»

Μεγάλη αύξηση παρουσιάζουν οι οδοντιατρικές υπηρεσίες, τα ινστιτούτα αισθητικής και οι μικρές επιχειρήσεις που έλκουν το ενδιαφέρον  των Ελλήνων.

«Εμείς θέλουμε γρήγορα να ξεπεράσει η Ελλάδα την κρίση για να είναι πιο απλόχεροι οι πελάτες στις αγορές τους στη Γευγελή, γιατί έτσι και αλλιώς  οι επισκέπτες από το νότιο γείτονα είναι συχνές», είπε ο Ιβάν Φράνγκοφ, δήμαρχος της Γευγελής.
 
echedoros-a

Διαβάστε περισσότερα » »

Αλβανός μεγαλέμπορος ναρκωτικών με “πράσινες” πλάτες, απειλεί άνδρες της ΕΛΑΣ με …μετάθεση!

Διαστάσεις εκρηκτικού σκανδάλου παίρνει στην Κέρκυρα η υπόθεση του Αλβανού μεγαλοκακοποιού…
Stefan Kolonja, αφού φαίνεται να κάλυπταν τη δράση του κρατικοί αξιωματούχοι και συγγενείς πολιτικών προσώπων του νησιού!
Ο Kolonja το 1999 είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 7 ετών για εισαγωγή και εμπορία ναρκωτικών ουσιών, ενώ το δικαστήριο του είχε επιβάλει και ισόβια απέλαση από τη χώρα μας.
Αφού εξέτισε την ποινή του, κατάφερε με διάφορα δικονομικά κόλπα να καθυστερεί την υλοποίηση της δικαστικής του απέλασης στην Αλβανία.
Παράλληλα, στο νησί απέκτησε «υψηλές» διασυνδέσεις και συνέχισε απρόσκοπτα τις παράνομες δραστηριότητές του. Τον Οκτώβρη του 2011 σχηματίστηκε εις βάρος του και νέα δικογραφία για κακουργηματική απάτη, αφού ως εγκέφαλος εγκληματικής οργάνωσης αγόραζε με ακάλυπτες επιταγές εκατοντάδες ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές και στη συνέχεια μεταπωλούσε τα προϊόντα αυτά σε τρίτους εισπράττοντας μετρητά (ριχτάδικο).
Το συγκλονιστικό είναι, ότι την αποθήκη, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα «προϊόντα εγκλήματος», ο Stefan Kolonja και η συμμορία του την είχαν νοικιάσει από αξιωματικό της Κρατικής Ασφάλειας!!!
Όταν μάλιστα ο Αλβανός μαγαλοκακοποιός ήταν κρατούμενος για την συγκεκριμένη υπόθεση στα αστυνομικά κρατητήρια, τον είχε επισκεφθεί ο αδελφός πολιτικού του ΠΑΣΟΚ, με τον οποίο διατηρούσε στενές φιλικές σχέσεις.
Το directnews.gr στις 10-11-2011 είχε αναφερθεί στην υπόθεση (διαβάστε εδώ) καλώντας την τότε ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ να διεξάγει έρευνα.
Αντί να γίνει αυτό όμως, απομακρύνθηκαν οι αστυνομικοί που σχημάτισαν την δικογραφία σε βάρος του Kolonja ενώ ο ίδιος αφέθηκε ελεύθερος…
Τις πρώτες ημέρες του Αυγούστου, ο Άρειος Πάγος απέρριψε αμετάκλητα την αίτηση του Kolonja για αναίρεση της απόφασης που διέταζε την απέλασή του και έτσι συνελήφθη και πάλι.
Στα κρατητήρια όπου οδηγήθηκε, δεχόταν παράτυπα πολύωρες επισκέψεις από τον αδελφό του πολιτικού του ΠΑΣΟΚ, ενώ κάποια στιγμή αισθάνθηκε… αδιαθεσία και τον μετέφεραν σε μονόκλινο δωμάτιο της καρδιολογικής μονάδας του Νοσοκομείου Κέρκυρας και όχι στον ειδικό θάλαμο κρατουμένων, όπως ορίζει ο νόμος.
Ωστόσο, το κόλπο με την καρδιά «δεν έπιασε», αφού ο ιατροδικαστής της πόλης γνωμάτευσε ότι δεν έχριζε νοσηλείας και ότι μπορούσε να απελαθεί στην Αλβανία.
Επειδή η υπόθεση του Kolonja έχει μεγάλο βάθος, καλούμε τον υπουργόΝίκο Δένδια που κατάγεται από την Κέρκυρα, να διατάξει την διενέργεια έρευνας, για τις διασυνδέσεις που είχε με κρατικούς αξιωματούχους.
Για σήμερα, θα πούμε απλώς στον κύριο υπουργό, ότι ο Kolonjaαπείλησε ευθέως τους αστυνομικούς που τον συνέλαβαν προκειμένου να απελαθεί, ότι σύντομα θα μετατεθούν από την υπηρεσία τους!
Ευχόμαστε να μην επαληθευτούν τα λεγόμενά τους, γιατί αλλιώς θα επανέλθουμε με στοιχεία και ονόματα.
www.directnews.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

ΖΕΙΑ ΤΟ ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΟ ΠΟΥ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΗΚΕ ΣΚΟΠΙΜΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑΤΙ ΠΡΟΣΦΕΡΕ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟ ΠΝΕΥΜΑ



Ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο που πρέπει να διαβάσουν όλοι οι Έλληνες
Ποιό ήταν αυτό το δημητριακό, που τάισε και μεγάλωσε για χιλιάδες χρόνια λαούς, γερούς και δυνατούς;
Γιατί αυτό το δημητριακό,ο ”εθνάρχης” Ελ.Βενιζέλος,το απαγόρευσε δια νόμου ;
Από ποιούς και για ποιόν λόγο,πήρε εντολές; Ποιούς ενοχλούσε, η χιλιάδων ετών καλλίεργειά του;;
Αυτή είναι η ζειά,που χαρίζει ζωή και που για κάποιο λόγο,δεν έπρεπε οι Ελληνες να συνεχίσουν να τρώγουν!
Ζειά = “αλεύρι ντινκελ”‏…”φάρμακο σου είναι ή τροφή σου”
Όμάδα επιστημόνων έφθασε εις τήν Θεσσαλονίκην, όπου εύρισκες τότε ανθρώπους άπό όλες τις φυλές. Ήρεύνησε προσεκτικά και έδημοσίευσε τό 1922 τό πρώτο σύγγραμμα διά τις ομάδες αίματος και τις ιδιαιτερότητες εκάστης. Οί Έλληνες είναι κατά πλειοψηφία “0″ ομάδος και οί υπόλοιποι “Α” ομάδος, οί Χάζαροι είναι “Β” ομάδος κ.λπ.
Αρχάς του 1923 στέλνουν εις τήν Θεσσαλονίκη ένα ζευγάρι ιατρών διά νά εξετάσει τήν διατροφήν τών Ελλήνων, επηρεασμένη άπό τόν Ιπποκράτη, ό όποιος έλεγε εις τους ασθενείς ”φάρμακο σου είναι ή τροφή σου”.
Άρα αυτοί έσκέφθησαν, έχει καθιερώσει εις τόν Έλληνα υγιεινή διατροφή, ποια είναι όμως ή βασική τροφή;Οί ερευνηταί κατέληξαν, σύντομα, ότι βασική τροφή τών Ελλήνων είναι τό ψωμί. Τό ψωμί όμως τών Ελλήνων ήταν από Ζειά και όχι άπό σιτάρι. Είς τά χημικά εργαστήρια συνέκριναν γρήγορα αλεύρι άπό Ζειά και Σιτάρι καί μέχρι τό 1926 διαπιστώνουν ότι:Είς τόν εγκέφαλο του ανθρώπου υπάρχει ένας αδένας μεγέθους διδράχμου τόν όποιον ονόμασαν “Αμυγδαλή” ή “Αμύγδαλα”. Αυτός ό άδήν δημιουργεί τήν μνήμην καί τήν φαντασίαν είς τους ανθρώπους με 300 διαφορετικές πρωτεΐνες (Αμινοξέα). Αυτές οί πρωτεΐνες διά νά συνδεθούν μεταξύ των καί νά δημιουργήσουν τά συμπλέγματα της μνήμης καί νά διατηρηθούν αυτά είς τόν χρόνον, χρειάζονται μίαν δύναμιν, μίαν κόλλα, διά νά κολλήσουν (λεπτομέρειες περί μνήμης είς τό “Αφύπνισις”).
Αυτήν τήν κόλλα τήν προσφέρουν οί τροφές μας καί τήν ονομάζουμε πρωτεΐνη στηρίξεως, πού σημαίνει συγκόλλησις καί σταθεροποίησις τής μνήμης.


Τό ψωμί πού τρώμε άπό τό Σιτάρι έχει τελείως διαφορετικές πρωτεΐνες στηρίξεως άπό τό ψωμί άπό τη Ζειά. Εδώ ακριβώς έγκειται καί ή διαφορά τους.Είς τό Σιτάρι υπάρχει άφθονη ή γλουτένη. Ή γλουτένη είναι μία ισχυρή κόλλα καί χρησιμοποιείται ώς φυσική κόλλα ύπό τών ανθρώπων στην καθημερινή ζωή των. Ή γλουτένη όμως ώς πρωτείνη – στηρίξεως- (συγκόλλησις) τών πρωτεϊνών του εγκεφάλου διά τήν δημιουργίαν τής μνήμης είναι καλή μέν, διότι δημιουργεί ίσχυράν μνήμην, αλλά περιορισμένην, διότι συγκολλά περισσότερες πρωτεΐνες των απαιτουμένων και περιορίζει τό απόθεμα αυτών. Αποτέλεσμα είναι να περιορίζει την μνήμην εις πολύ λίγες εικόνες.
Έτσι καταστρέφει τήν φαντασίαν και τό δημιουργικό πνεύμα. Είναι δε εγκληματική, διότι έμμεσα καταστρέφει τήν ύγείαν και τό πνεύμα, τήν πρόοδον και τον πολιτισμόν του ανθρώπου.Ή γλουτένη του σιταριού καταστρέφει τήν ύγείαν, τό πνεύμα, τήν μεγαλοφυίαν, τον πολιτισμόν της άνθρωπότητος, διότι ώς ισχυρή κόλλα έπικολλάται εις τά τοιχώματα όλων τών αγγείων πού διέρχεται, πεπτικούς σωλήνες, έντερα, φλέβες, αρτηρίες κ.λπ. Ένεκα τούτου παρακωλύει τήν σωστήν πέψιν, κενώσεις και κυκλοφοριαν του αίματος, μέ τις αντίστοιχες επιβαρύνσεις είς τήν ύγείαν.
Είς τόν εγκέφαλον ώς πρωτεΐνη στηρίξεως κολλά ισχυρά τις πρωτεΐνες τής μνήμης μέ αποτέλεσμα, ό,τι παραστάσεις και ιδέες έβίωσεν τό παιδί είς τήν ήλικίαν 3-7 ετών, όσο λανθασμένες καί άν είναι, όσο πιό δυνατές και ξεκάθαρες αποδείξεις περί πλάνης του και άν του παρουσιάσεις αργότερα, δεν πρόκειται ώς ενήλικας νά άπορρίψη τις αποθηκευμένες μνήμες και δοξασίες του περί θεού, πολιτικής, κ.λπ.Δι’ αυτό ακριβώς οί θρησκείες, οι Δικτάτορες, οι έξουσιασταί μας μέ διάφορα τεχνάσματα καί ωραία λόγια προσπαθούν νά ποδηγετήσουν τά παιδιά άπό μικρή ηλικία και έσοφίστηκαν τά κατηχητικά, τις πολιτικές νεολαίες.
Οί Δικτάτορες καί οί Τραπεζίτες είσήγαγον τήν πολιτικήν είς τά σχολεία μέ πρόφασιν, δήθεν, τήν προπαρασκευήν ενήμερων πολιτών, ενώ στην ουσία εκπαιδεύουν τυφλούς δούλους του τραπεζικού συστήματος.Όποιος από εσάς πιστεύει είς τήν ανεξάρτητον σκέψιν τών ανθρώπων, ας άγωνισθή διά τήν κατάργησιν του συνδικαλισμού είς όλα τά σχολεία, πλην πανεπιστημίων.Επομένως ή γλουτένη του σιταριού είναι καί ή τροχοπέδη τής εξελίξεως καί του πολιτισμού.
Ταυτοχρόνως, τροχοπεδεί και τήν έλευθέραν σκέψιν καί πνευματικήν άνοδον του άνθρωπου και τόν καθιστά δούλον του ιερατείου, του κατεστημένου, διότι αγωνίζεται και θυσιάζεται δια αξίες πού του ενέπνευσαν τά οργανωμένα συμφέροντα και όχι ή φύσις. Είναι όλοι οι αγώνες του εναντίον των φυσικών νόμων.
Αντίθετα ή πρωτεΐνη στηρίξεως της Ζειά (πληθυντικός Ζειαΐ) διασπάται από τά ένζυμα και αφομοιώνεται σάν καλή τροφή άπό τόν οργανισμό.Αυτό τό χαρακτηριστικό της την κάνει πολύτιμη εις τόν ανθρώπινο οργανισμό. Διότι ενώ χρησιμεύει ώς πρωτεΐνη “στηρίξεως” (συγκόλλησις – σταθεροποίησις) εις τις πρωτείνες μνήμης του εγκεφάλου, δεν μπλοκάρει αυτόν, δέν δημιουργεί σταθερές και άναλοίωτες ενώσεις σάν βαρύδια στον έγκέφαλον, ώς ή γλουτένη του σιταριού, και αφήνει τόν εγκέφαλο νά λειτουργή ελεύθερα νά συλλαμβάνη, νά σκέπτεται νέες ιδέες, δοξασίες, νά δημιουργεί όνειρα, φαντασία, επιστήμη, κ.λπ.
Οί αρχαίοι Έλληνες τό εγνώριζαν πολύ καλά αυτό, δι’ αυτό εκτρέφοντο μόνο μέ Ζειά εγνώριζαν ότι ή Ζειά τρέφει τό πνεύμα.
Αυτό μας τό λέει ό Αισχύλος εις τό ύμνον του προς τήν Δήμητρα:
“Δήμητερ ή θρέψασα τήν έμήν φρένα είναι με άξιον τών σων μυστηρίων”(Αισχύλος)
Επίσης δέν φράσσει τά αγγεία πού διέρχεται, φλέβες, αρτηρίες, κ.λπ. Δέν παρουσιάζει τις πολλές ασθένειες πού παρουσιάζει ή γλουτένη.Έπί πλέον ή Ζειά περιέχει άφθονα βιταμίνη Ο και πολλά ιχνοστοιχεία πού χρειάζεται ό οργανισμός μας, συν τό άμινοξύ “Λυσίνη” τό πολυτιμωτατο συστατικον δια τόν οργανισμό μας, πού σήμερα οί άνθρωποι τό αγοράζουμε πανάκριβα ώς συμπλήρωμα τής διατροφής μας, ένώ θά τό είχαμε άπό τό ψωμί της Ζειάς δωρεάν.
Η Ζειά:
1.- Βοηθάει στην άπορρόφησιν τών θρεπτικών συστατικών (ca, mg) κ.ά
2.- Καταστέλλει τις φλεγμονές πού χρονίζουν στον οργανισμό καίκαταστρέφουν τα υγιή κύτταρα.
3.- Καταστέλλει τα ένζυμα του καρκινικού κυττάρου (εμποδίζει τήν ανάπτυξιν και μετάστασιν του καρκίνου).
4.- Περιέχει τό βασικό αμινοξύ Λυσίνη (Lycin) πού ενισχύει τόανοσοποιητικό σύστημα και είναι τό βασικό στοιχείο στηνβιοχημική λειτουργία του εγκεφάλου.
Έκτος των ανωτέρω τά άρτοπαρασκευάσματα άπό αλεύρι Ζειάς είναι εύγεστα καί άσυγκρίτως νοστιμότερα άπό τά αντίστοιχα μέ αλεύρι σιταριού.
Έάν δέ φάτε ψωμί ή μακαρόνια άπό Ζειά θά ερωτήσετε, τον κρέμασαν οι Έλληνες αυτόν που τους έστέρησε αυτήν τήν ασύγκριτη άπόλαυσιν; Θά πάρετε τήν άπάντησιν ότι, του στήνουν συνεχώς ανδριάντες σέ πλατείες, στην Βουλή, και δίδουν τό όνομα του στις λεωφόρους γιά νά μην τό ξεχάσουν ποτέ.Καί τότε θά διερωτηθήτε, τί φταίει; Νά φταίει άραγε ή μεγάλη πανουργία καί εμπειρία των κοσμοκρατόρων μόνον, ή μήπως ή δουλικότης των μωροφιλόδοξων και λοιπών οργανωμένων στις μυστικές εταιρείες των;
Νομίζω πώς όλα αυτά δέν θά ήσαν αρκετά νά τυφλώσουν τον λαό μας καί δέν θά έπετύγχανον, έάν δέν υπήρχε τό ακαλλιέργητο, τό πρωτόγονο ΕΓΩ του, τό όποιο αντιδρά σκληρά καί δέν δέχεται τό αντίθετο, όσο καθαρά καί άν απόδειξης τήν πλάνην του.Μέ τό ακαλλιέργητο ΕΓΩ δέν δύναται νά παραδεχθή ότι οί γονείς του έπλανήθησαν, διότι τότε αισθάνεται ότι μειώνεται ή προσωπικότης του καί τό κύρος του, ένώ τό καλλιεργημένο ΕΓΩ, όταν πεισθή ότι έπλανήθη τό παραδέχεται αμέσως μέ ψηλά τό κεφάλι καί υπερήφανα, διότι έτσι νοιώθει ότι είναι ισχυρό, επειδή επεβλήθη τών ενστίκτων καί τής μικροπρέπειας.Ερευνώντας ή επιτροπή, πού αναφέραμε πιό πάνω, τό διαιτολόγιο τών αρχαίων Ελλήνων έμεινε έκπληκτος.
Οί αρχαίοι δέν έτρωγαν ψωμί άπό σιτάρι. Τό σιτάρι τό είχαν ώς τροφή τών ζώων καί τό (ονόμαζαν πυρρό. Έτρωγαν μόνον ψωμί άπό Ζειά ή Κριθάρι καί έν ανάγκη μόνον από κριθάρι ανάμεικτο με Σιτάρι. Ό Μέγας Αλέξανδρος έτρεφε την στρατιάν του μόνο μέ Ζειά, διά νά είναι οι άνδρες του υγιείς και πνευματικά ανεπτυγμένοι. Αν οι αρχαίοι Έλληνες έτρωγαν ψωμί άπό σιτάρι δέν θά είχαν τόσο ύψηλήν πνευματικήν άνάπτυξιν.Μόλις οι κοσμοκράτορες έδιάβασαν αυτήν τήν έκθεσιν τής επιτροπής, δίδουν εντολή το 1928 νά αναιρεθή αμέσως ή καλλιέργεια Ζειά στην Ελλάδα, και μόνον στην Ελλάδα.
Διά νά μειώσουν μέ το σιτάρι τήν πνευματικήν άνάπτυξιν των Ελλήνων, μειώνοντας τήν άντίληψίν τους και οργανώνοντας ταπεινήν έκπαίδευσιν των παιδιών τους καί διδάσκοντας τις πολιτικές τους εις τά σχολεία και πολιτικοποιούντες τα εις τά κόμματα που αυτοί ελέγχουν απόλυτα, για νά ποδηγετήσουν πλήρως εις πρώτον χρόνον τους Έλληνας. Ενώ τώρα αναμειγνύοντας τους μέ αλλοδαπούς, θέλουν νά τους εξαφανίσουν τελείως. Ναι άλλα πώς θά τό επιτύχουν αυτό;Αμέσως δίδουν έντολήν είς τόν τέκνον των τον Βενιζέλο νά έπιστρέψη στην Ελλάδα καί νά εξαφάνιση τήν Ζειά. Οπότε βλέπουμε τόν Βενιζέλο νά έπιστρέφη στην Ελλάδα μετά άπό 8 χρόνια αυτοε­ξορίας του, νά άνασκουμπώνεται και νά ορμά σάν λέων κατά τής Ζειάς.
Μέσα σέ 60 χρόνια μόνον ήλλοίωσαν τήν πνευματικήν ύπεροχήν του σκέπτεσθαι τών Ελλήνων, τους έκαναν αδιάφορους, άβουλους, μέ μετρίαν αντίληψιν και φιλάσθενους καί τώρα μέ τους αλλοδαπούς επιδιώκουν τόν πλήρη εξαφανισμό τής φυλής των, ένώ συγχρόνως ξοδεύουν δισεκατομμύρια δολλάρια οι φιλεύσπλαχνοι διά νά μην εξαφανισθούν οί οχιές, κόμπρες, πάντα καί άλλα ζώα καί ερπετά.
Όλα τά ανωτέρω περί Ζειά, γλουτένης καί σωστής διατροφής μέ λεπτομέρειες καί τάς παραμέτρους όλων αυτών καί τήν ύγιεινήν θά τά βρήτε είς τά εμπνευσμένα καί καλομελετημένα βιβλία “Τό Όλον” καί τό «ΌΛ-ΟΝ» Ένα βιβλίο γιά τήν “ΊΑΣΗ”, του πρωτοποριακού μελετητή Μιχάλη Γρηγορίου..
Προς τό τέλος του 1928 ό “Εθνάρχης” μας Βενιζέλος, προφανώς μετά άπό κάποια εντολή, μέ της Αμύνης τά Παιδιά, τυφλά εις τον νουν καί την κρίσιν, και διψασμένα τό πώς νά ευχαριστήσουν καλλίτερα τόν άρχηγόν των έκήρυξαν τόν πόλεμον κατά της Ζειάς καί, έφορμήσαντες ακαταμάχητοι, ένίκησαν νίκην λαμπράν και εις βραχύτατον χρόνον 4 ετών δεν υπήρχε εις την Ελλάδα ούτε ένα σπυρί Ζειάς γιά σπόρο.Είπαν εις τόν λαό ότι ή Ζειά είναι ζωοτροφή, δι’ αυτό τά λεξικά την γράφουν έκτοτε ζωοτροφή και ότι είναι βλαβερή στην υγεία. Αυτό τό πρόβαλαν έντονα τά ΜΜΕ καί σέ 4 χρόνια έξηφανίσθη η Ζειά.
Όλοι οί Έλληνες εγκατέλειψαν τήν Ζειά μόνον ένας άπό όλους κράτησε σπόρο Ζειάς. Καί σήμερα 2010 καλλιεργεί Ζειά μόνον ένας ό Γ.Α. είς ένα χωριό καί κατασκευάζει μακαρόνια άπό αλεύρι Ζειάς, τά όποια είναι υπερβολικά νοστιμώτερα άπό τά μακαρόνια του σίτου.Τήν έπιθεσίν του κατά τής Ζειάς ό “εθνάρχης” μας τήν ήρχισε μέ τήν αθρόα εισαγωγήν αλεύρων σίτου ύπό τών φίλων του.
Οί φίλοι του έγιναν πάμπλουτοι καί έξέσπασε τότε τό μέγα διά τήν έποχήν και γνωστό ώς “Σκάνδαλο τών αλεύρων”. Μέσα είς 4 χρόνια οί Έλληνες είχαν ξεχάσει τήν Ζειά τελείως καί οί φίλοι του Βενιζέλου έγιναν δισεκατομμυριούχοι άπό τήν εισαγωγή τών αλεύρων του σίτου.”Αν σήμερα θελήσετε νά επαναλάβετε αυτό γιά τό σιτάρι ή κριθάρι ή κάτι άλλο, δέν θά τό πετύχετε ούτε σέ 50 χρόνια. Τόσο πολύ είχε τυφλώσει καί πειθαρχήσει ό Βενιζέλος τους οπαδούς του. Αυτό βέβαια είναι εχθρική ψυχολογία.
Θέλουν τους οπαδούς τους τελείως τυφλούς στην σκέψιν καί δούλους. Καί δέν ήρκέσθη μόνον είς τήν έξαφάνισιν του σπόρου ό “εθνάρχης” μας, επέτυχε νά σβήση τήν Ζειά από τήν μνήμην καί τήν γλώσσαν τών Ελλήνων. Αυτό θά πή τέλειον έγκλημα. Αποδείξεις:Εσείς έγνωρίζατε τήν λέξιν Ζειά πριν λίγα χρόνια, όταν ήρχισε νά προβάλεται άπό εμάς στά κανάλια; Εύρήκατε τήν λέξιν σέ λεξικό πού συντάχθηκε μετά τό 1930; Δεν θά τήν εύρητε, μήν ψάχνετε. Άλλα και αν κάπου τήν εύρητε, θά τήν έξηγεί ώς ζωοτροφή… Μόνον εις τυχόν ανατυπωθέντα παλαιά λεξικά θά τήν εύρητε, ή εις τό των Άγγλων “LINDELL & SCΟΤΤ”, τό όποιον δέν τήν εξηγεί σωστά.Εις τό “ΗΛΙΟΣ” πού είναι πιο ενήμερο και σοβαρό λεξικό γράφει: Ζειά ή Ζέα… τήν Ζέαν τήν μάϊδα πού είναι ό γνωστός αραβόσιτος και κοινώς αραποσίτι”. Αραβόσιτος όμως είναι κοινώς τό Καλαμπόκι.
Ή Ζειά όμως ώς φυτό είναι κάτι σάν σιτάρι και κριθάρι, δέν έχει καμμία σχέσιν στην όψιν μέ τό καλαμπόκι, άλλα και τό σπυρί του είναι ώς του σιταριού πιό πεπλατυσμένο καί χονδρό.Ή Ζειά μέ τον Σΐτον είναι όπως ή Νερατζιά μέ τήν πορτοκαλιά.
Αν άπό άπόστασιν 50-1ΟΟμ. κοιτάζεις τήν Νερατζιά είναι όμοια μέ τήν πορτοκαλιά. Καί τό νεράτζι μέ τό πορτοκάλι, ένώ έξωτερικώς είναι όμοια, εις τήν πραγματικότητα έχουν μεγάλες διαφορές εις τά συστατικά των. Αυτό ακριβώς συμβαίνει καί μέ τους σπόρους της Ζειας και του Σιταριού.
Δέν θά έκανε ό Ι. Πασσάς αυτό τό λάθος, έάν δέν έξηφάνιζε και τήν βιβλιογραφία περί Ζειά ό “εθνάρχης” μας, όπως ό Σαούλ – Παύλος τήν βιβλιογραφία των αρχαίων Ελλήνων. Εκεί όμως πού έμεινα εμβρόντητος είναι όταν διάβασα τήν “Οδύσσεια” ραψωδία δ (4)-603-604, τό αρχαίο: “Ω έν μέν λωτός πολύς, έν δέ κύπειρον πυροί τε ζειαί τε ίδ’ εύρυφυές κρίλευκον”. Ό Κ. Δούκας ερμηνεύει: “όπου υπάρχει τριφύλλι πολύ, καί κύπερι, καί σιτάρια καί ζωοτροφές κι εύρύφυτο κριθάρι λευκό”. Πώ! Πω!… Ό κ. Δούκας ό έκλεκτώτερος ερμηνευτής έκανε λάθος;
Ένώ οί “Ελληνες χρησιμοποιούσαν πυρούς (σιτάρια) γιά ζωοτροφές καί τήν ζειά γιά ψωμί, ερμήνευσε τήν ζειά ώς ζωοτροφές, διότι ό Βενιζέλος είχε εξαφανίσει από τήν βιβλιογραφίαν καί άπό τήν μνήμην τών Ελλήνων τήν ζειά ή ζέα.Τό δημητριακό Ζειά η φύσις τό έδώρισε είς τους λαούς του Αιγαίου. Αργότερα οί Έλληνες μετανάστες τό μετέφεραν καί είς άλλες χώρες.
Τό σιτάρι ήτο φυσικό δημητριακό τών βορείων περιοχών. Οί Έλληνες τό έφεραν είς τήν Ελλάδα καί τό έκαλλιέργησαν ώς ζωοτροφή, αρκετά χρόνια πρό του Τρωικού Πολέμου, όταν ήρχισαν τό εμπόριο μέ τις βορείως του Ευξείνου Πόντου χώρες.Οι Βόρειοι λαοί αντί χρημάτων, που δέν είχαν, έπλήρωναν τα είδη πού ήγόραζαν άπό τους Έλληνας έμπορους μέ σιτάρι και έτσι ήλθε εις την Ελλάδα τό σιτάρι.
Εις τό διαδίκτυο, έάν γράψετε τήν λέξιν “Ζειά”, θά εκπλαγείτε. Θά διαβάσετε πάρα πολλά, εις τήν παράγραφο”ΣΤΗΝ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΑΤΗ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΑΛΦΑΒΗΤΟΥ” (ύμνοι Όρφέως, Ομηρικά έπη, Μύθοι), διαβάζουμε: «Ή πόλη τών Αθηνών ονομα­ζόταν και Ζείδωρος, διότι έπί του εδάφους της έκαλλιεργειτο έκτος άπό τήν έλαία και τό δημητριακό ζειά. Τό ζειά μέ τό ζήτα δηλώνει ζωή, μέ τό εψιλον γιώτα τήν μακρά πορεία και μέ τό άλφα που είναι τό πρώτο στοιχείο τό άριστον, τήν παρουσία του Αιθέρα (τό στοιχείο πού βρίσκεται παντού και δομεί τά πάντα είναι ό Αιθέρας), άρα ζειά σημαίνει μακροζωία».
Τήν Ζειά φορτοεκφόρτωναν άπό ένα λιμάνι του Πειραιώς που έξ αυτής έλαβε τό όνομα Ζέα, και μέχρι σήμερα τό λιμάνι ονομάζεται Ζέα.Και τώρα πώς επεβλήθη ή ζειά νά ερμηνεύεται εις ορισμένα λεξικά ώς ζωοτροφή. Εις τό διαδίκτυο χειριζόμενοι τήν λέξιν “Ζειά” εις τήν ΙΛΙΑΔΑ – ραψωδία Ε, στίχοι 121-240 διαβάζουμε: «…παρά δέ σφίν έκάστω δίζυγες ίπποι έστάσι κρί λευκόν έρεπτόμενοι και όλύρας» (195). Πιό κάτω ό μεταφραστής, ελαφρά τή συνειδήσει, ή καλοπληρωμένος μεταφράζει: «…εις κάθε αμάξι είναι σιμά ζευγαρωτά πουλάρια, στέκουν και τρώγουν τήν ζειά και τό λευκό κριθάρι».
Έδώ δολοφονείται ή Ζειά, διότι ό μεταφραστής, μεταφράζει τήν ζωοτροφή “όλύρας” εις “ζειά”. Οι μεταγενέστεροι αντιγράφουν από αυτό ζειά = όλύρας = ζωοτροφή, ένώ ό Όμηρος εγνώριζε και τά δύο, ζειά και όλύρας, και έγραφε πάντα τό ορθόν, αυτό που ήθελε και έπρεπε νά διδάξη. Έδώ γράφει σαφώς: «κρι λευκόν έρεπτόμενοι και όλύρας».
Όχι ζειά, όπως ελαφρά τήν συνείδησιν και βαρυτάτην άγνοια γράφουν οι μεταφρασταί.Από τις έρευνες που έκανα, κατέληξα ότι όλύρα ώνόμαζαν τόν σημερινόν “Οροβον κοινώς ρόβην ή τό ρόβι. Πρόκειται διά τήν πιό δυνατή και αγαπητή εις τά ζώα τροφή. Ομοιάζει μέ τό βίκο (άγριαρακά). Είναι ή πιό θρεπτική τροφή τών ζώων, άλλα είναι βλαβερή διά τόν άνθρωπον.Ή όλύρα εκαλλιεργείτο από αρχαιοτάτων χρόνων εις την Ελλάδα ως ζωοτροφή. Ήτο μεσογειακό φυτό (Λεξικό “ΗΛΙΟΣ”, λήμμα Όροβος).
Είναι λογικόν νά κατάληξη μέ τόν χρόνο ή όλύρα εις όροβο. Εις τό λεξικό “LINDELL & SCΟΤΤ” θά τήν βρήτε ώς Σίκαλιν η Αγριοσίκαλιν, αυτήν τήν σύγχυσιν έκαλλιέργησαν οι φιλέλληνες… διά νά ξεχάσουμε τήν Ζειά.
Ή Ζειά καλλιεργείται σήμερα εις πολλές χώρες τής Ευρώπης και εις τόν Καναδά εις μεγάλην εκτασιν, φέρει δέ όνομα ανάλογο τής γλώσσης έκαστης χώρας. Οι Ιταλοί τήν ονομάζουν Faro, οί Γερμανοί Dingel, κ.τ.λ. Οί Έλληνες εισάγουμε σήμερα αλεύρι Ζειά άπό τήν Γερμανία μέ τό όνομα Ντίνγκελ, ώς μή περιέχον γλουτένη, αντί 6,45 Εύρώ, ήτοι τό αγοράζουμε Δέκα φορές άκριβώτερα άπό τό σιταρένιο.
Γ. Γ. ΑΫΦΑΝΤΗΣ «Ο ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ» ΣΣ. 443-451

votegreece
Διαβάστε περισσότερα » »

Τριβόλι-Το Ελληνικό Viagra

Γνωρίζουν Ελληνες και Κύπριοι ότι το φυτικό συστατικό για την παραγωγή των σχετικών σκευασμάτων (Βιάγκρα), που υποβοηθούν τη σεξουαλικότητα ανδρών και γυναικών, είναι διάσπαρτο στην ελληνική και κυπριακή φύση; 
Ασχέτως αν στις δύο χώρες οι πώλησεις του Βιάγκρα έχουν εκτοξευτεί στη δεύτερη θέση μεταξύ των 27 χωρών-μελών της Ε.Ε.


Tribulus Terrestis, τριόλι, τριβόλι ή και πενταξύλια: πολλά ονόματα, πολλές και οι «δυνατότητες».


Την απάντηση αλλά και την ενημέρωση για τον πλούτο των θεραπευτικών ιδιοτήτων των βοτάνων δίνει η δρ Κυριακή Ζαννέττου-Παντελή, η οποία για περισσότερο από 3 χρόνια έψαξε, κατέγραψε και μελέτησε πάνω από 2.000 βότανα στην Κύπρο. Εξ αυτών, τα 673 ανήκουν στην κατηγορία των φαρμακευτικών φυτών. Ολες αυτές οι πληροφορίες συμπεριλαμβάνονται στο βιβλίο της «Τα φαρμακευτικά φυτά της Κύπρου».
Στα παλιά τα χρόνια για την αντιμετώπιση διαφόρων παθήσεων, ακόμη και για τη βελτίωση των σεξουαλικών επιδόσεων, επιστρατεύονταν οι γητευτές και οι λαϊκοί θεραπευτές, που με τα διάφορα ξόρκια και χαϊμαλιά τους κατάφερναν ή να λύσουν το πρόβλημα της σεξουαλικότητας ή να αποθαρρύνουν τους «ασθενείς» σε τέτοιο βαθμό, ώστε τους οδηγούσαν σε παραίτηση από την προσπάθεια θεραπείας τους!
Αυτά συνέβαιναν μέχρις ότου ανακαλύφθηκε το «θαυματουργό χάπι», το Βιάγκρα. Πολλά έχουν λεχθεί για τις θαυματουργές επενέργειές του αλλά και πολύ λίγα για τις παρενέργειές του. Πολύ λίγοι θάνατοι έχουν αποδοθεί στη χρήση του, οι περισσότεροι έχουν αποσιωπηθεί ή αποδοθεί σε άλλες αιτίες.
«Αυτό όμως που αρκετοί δεν γνωρίζουν είναι ότι πολλά σκευάσματα και φάρμακα παρασκευάζονται αντλώντας την πρώτη ύλη τους από τα βότανα κυρίως του ανατολικού ημισφαιρίου και της Μεσογείου και τέτοια φυτά είναι διάσπαρτα στην ελληνική και κυπριακή γη».

«Στην Κύπρο οι καλλιεργητές έχουν καταλάβει τη σημασία των συγκεκριμένων φυτών και έτσι αυξάνονται συνεχώς. Τελευταία βρήκαν έναν καλό βοηθό-καθοδηγητή στην προσπάθειά τους. Ο βοηθός αυτός είναι το τμήμα Αρωματικών & Φαρμακευτικών Φυτών του υπουργείου Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος της Κύπρου. Μάλιστα από φέτος ξεκίνησε ένας νέος εκθεσιακός θεσμός από τον Κυπριακό Οργανισμό Τουρισμού, που αφορά την “Ημέρα των βοτάνων”».
Η δρ Κυριακή Ζαννέττου-Παντελή αναφερόμενη στο θέμα της τόνωσης της σεξουαλικής ζωής των ανθρώπων αλλά και στο ξεπέρασμα των ψυχοσωματικών ανωμαλιών, που συνοδεύουν την μειωμένη παρουσία των σεξουαλικών ορμονών στον άνθρωπο και στα δύο φύλα, τόνισε ότι «υπήρχε το βουλγαρικό φάρμακο “Τριπεστάν” και το “Τριβολίν” τα τελευταία χρόνια, που παρασκευάζονται αποκλειστικά από το φυτό Tribulus terrestis τα οποία είναι τα γνωστά μας τριόλια ή πενταξύλια»!

Εκτός από τα τριόλια ή πενταξύλια υπάρχουν και άλλα φυτικά φάρμακα που βοηθούν στον τομέα αυτό είναι το Glanolin (εκχύλισμα από σπόρους φραγκοστάφυλου) και το Primrose-oil, πρόκειται για λάδι του νυχτολούλουδου Oenothera erythrocepala). Τα αποτελέσματα των δύο τελευταίων δεν είναι τόσο εντυπωσιακά ως προς τη σεξουαλική δραστηριότητα του ανθρώπου, όμως βοηθούν αφάνταστα εξαλείφοντας τα ψυχοσωματικά συμπτώματα που συνοδεύουν τη μείωση των σεξουαλικών ορμονών.
Το φυτό το βρίσκουμε εύκολα και σε μεγάλη ποσότητα σε Ελλάδα και Κύπρο. Βλαστεί στο ίδιο περιβάλλον με το άτομο και μπορεί να χρησιμοποιηθεί είτε για προληπτικούς είτε για θεραπευτικούς σκοπούς. Η προετοιμασία του ως θεραπευτικού ροφήματος είναι πολύ εύκολη για όσους θα ήθελαν να ακολουθήσουν την εύκολη και φτηνή αυτή λύση για επίλυση του προβλήματος των σεξουαλικών επιδόσεων, χωρίς παρενέργειες για τον οργανισμό.

Τα τριόλια,«τα αγκαθερά ζιζάνια των αγρών» (σ.σ. κατά το λεξικό Μπαμπινιώτη. Στο ίδιο λεξικό συναντάμε και τις μεταφορικές έννοιες κολλητσίδα, ζιζάνιο που αποδίδεται στο άτακτο παιδί αλλά και στον κακό δαίμονα), ανθίζουν κάθε χρόνο από τον Μάη μέχρι τον Οκτώβρη. Φέρουν άνθη μικρά κίτρινα, που βρίσκονται στη βάση των ακραίων φύλλων τους. Τα φύλλα τους είναι αντίθετα, σύνθετα, πτερόσχιδα με 3-7 ζεύγη φυλλαρίων. Ο καρπός είναι στρογγυλός, επίπεδος και αποτελείται από 5 σπόρους. Ο κάθε σπόρος φέρει τρία άνισα σκληρά αγκάθια, αυτά που προσδιορίζουν και το όνομά του, τρίλοβος, ενώ το δεύτερο προσδιορίζει τη συνήθεια του φυτού-βοτάνου να απλώνει στη γη δημιουργώντας εκεί που βλασταίνει έναν μικρό χορτοτάπητα.
«Μικροί -θυμίζει η δρ Ζαννέττου- περπατώντας ξυπόλυτοι στους αγρούς πολλές φορές είχαμε την άσχημη εμπειρία να πατήσουμε τους σπόρους αυτούς. Ο πόνος ήταν τόσο οξύς, που μας ανάγκαζε να χοροπηδούμε στο ένα πόδι μέχρις ότου καταφέρουμε να αφαιρέσουμε το αγκάθι αυτό. Ετσι έμεινε η παροιμιακή φράση ετριολίστηκε ή τριολίστηκε σε σημείο που όταν κάποιος αντιδρούσε έντονα σε κάτι, να τον ρωτούν: “Τι έπαθες και τριολίστηκες τώρα;”»
Τρία φλιτζανάκια την ημέρα, τα προβλήματα κάνουν πέρα
Το βοτάνι μαζεύεται χωρίς τις ρίζες του, σε πλήρη άνθιση, μαζί με τους σπόρους του, οι οποίοι έχουν πιο έντονες ιδιότητες.
Στη συνέχεια καθαρίζεται από τις σκόνες, τοποθετείται σε μια κατσαρόλα και καλύπτεται με νερό. Πρέπει να βράσει καλά, μέχρις ότου μείνει πιο λίγο από το μισό το αρχικό νερό. Το εκχύλισμα σουρώνεται και φυλάσσεται στο ψυγείο μέχρι μία εβδομάδα. Η δοσολογία είναι τρία φλιτζανάκια του καφέ την ημέρα, το τελευταίο το βράδυ πριν από τον ύπνο.
Το ρόφημα επιδρά στους άνδρες αυξάνοντας την ανδρική ορμόνη τεστοστερόνη, βοηθά στη σπερματογένεση αυξάνοντας τον αριθμό και την κινητικότητα των σπερματοζωαρίων, αυξάνει τη σεξουαλική διάθεση.
Στις γυναίκες τονώνει την σεξουαλική διάθεση και βοηθά να ξεπεραστούν τα διάφορα ψυχοσωματικά προβλήματα, που συνοδεύουν την εμμηνόπαυση όπως: αϋπνία, υπερένταση, απάθεια, υπερευαισθησία και υπεραιμία. Το ίδιο βοηθά, σε περιπτώσεις που παρουσιάζονται τα προβλήματα αυτά σε πρόωρη αφαίρεση των μητρικών.
Το μαγιοβότανο μπορεί να παίρνεται για απεριόριστο χρόνο χωρίς παρενέργειες. Όμως συστήνεται να γίνονται μικρά διαλείμματα μετά την πρώτη δίμηνη ή τρίμηνη συνεχή λήψη του, που κανονικά αυξάνει τα επίπεδα των ορμονών και διορθώνει τη σεξουαλική διάθεση.


Το άγχος , η έλλειψη χρόνου και γενικότερα ο σύγχρονος τρόπος ζωής έχουν ως αποτέλεσμα αρκετοί άνδρες σήμερα ιδίως μετά την ηλικία των 40 , να αντιμετωπίζουν προβλήματα στην ερωτική τους ζωή. Η έλλειψη ερωτικής διάθεσης και η στυτική δυσλειτουργία απασχολούν και τους δύο συντρόφους . Το φαρμακείο της φύσης προτείνει λύση και στο πρόβλημα αυτό. Το tribulus terrestris ,ή στα ελληνικά το τριβόλι , είναι ένα από τα καλύτερα φυσικά αφροδισιακά , που μπορεί οι περισσότεροι από εμάς να μην το έχουμε ακούσει , ωστόσο χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες στην παραδοσιακή κινέζικη και ινδική ιατρική .
Το τριβόλι αποτελεί μια ασφαλή μέθοδο τόνωσης τόσο της λίμπιντο όσο και της στύσης . Σε αντίθεση μάλιστα με άλλα φυτικά τονωτικά , όπως το ginseng, δεν προκαλεί αύξηση της αρτηριακής πίεσης . Όσο για τον τρόπο δράσης του , ρυθμίζει τα επίπεδα της σεξουαλικής ενέργειας και δύναμης .
Το τριβόλι χορηγείται και σε γυναίκες που παρουσιάζουν χαμηλή λίμπιντο και η οποία μπορεί να οφείλεται σε εξάντληση ή στην ανάρρωση από κάποια ασθένεια . Ταυτόχρονα , όμως , το τριβόλι ( ιδιαίτερα της Βουλγαρίας ) θεωρείται ότι βοηθάει και στη ρύθμιση του επιπέδου των ορμονών , γι’αυτό και συστήνεται ως αγωγή κατά την περίοδο της εμμηνόπαυσης , αλλά και σε περιπτώσεις προεμμηνορροϊκολυ συνδρόμου.
Εκτός από φάρμακο κατά της σεξουαλικής δυσλειτουργίας και της ανδρικής στειρότητας , το tribulus terrestris βοηθάει στην αντιμετώπιση και άλλων παθήσεων , ιδίως αυτών που αφορούν το ουροποιητικό σύστημα , όπως η δυσκολία κατά την ούρηση , ενώ βελτιώνει και τη λειτουργία του προστάτη . Παράλληλα, ρυθμίζει την κυκλοφορία του αίματος και δίνεται ως αγωγή για την υπέρταση , τον ίλιγγο, τον πονοκέφαλο, το κρυολόγημα αλλά και για διάφορες δερματικές παθήσεις (π.χ. ψωρίαση , έρπης) και οφθαλμολογικά προβλήματα (π.χ. επιπεφυκίτιδα). Πρόκειται, τέλος, για ένα πολύ καλό χωνευτικό, ενώ συμβάλλει στην αποτοξίνωση του πεπτικού συστήματος και του ήπατος.
Μπορείτε να το βρείτε στα ομοιοπαθητικά φαρμακεία σε βάμμα και σε ταμπλέτες , ενώ στα καταστήματα με βότανα θα βρείτε τα φύλλα και τις ρίζες του. Σε πολλά από τα προϊόντα με τριβόλι , η περιεκτικότητα του δραστικού συστατικού protodioscin δεν είναι αρκετή. Φροντίστε , λοιπόν , το προϊόν που επιλέγετε να περιέχει τουλάχιστον 45% από τη δραστική ουσία .
Προσοχή: Οι γυναίκες στη διάρκεια της εγκυμοσύνης και τα άτομα με καρδιακά προβλήματα πρέπει να αποφέυγουν τη λήψη του σε οποιαδήποτε μορφή . Επίσης , πριν προχωρήσετε στη λήψη οποιουδήποτε σκευάσματος , συμβουλευτείτε το γιατρό ή το φαρμακοποιό σας


Της ΜΑΙΡΗΣ ΠΙΝΗ Ελευθεροτυπία
Από:foreignpress-gr.com
Περιοδικό Vita – body + mind
Διαβάστε περισσότερα » »